Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #5 Lucho és Guddy az élre tör

2009.09.12. 13:10 OJ

A hétvége remek alkalmat nyújthat a hosszú repülőzések élettani hatásainak vizsgálatára, így felszabadult, nagy focival nem számolunk - leszámítva persze azokat a ghánai, kameruni, elefántos, bosnyák és tót spílereket, akiket traumatikus örömök értek a selejtezőkön és még a pályára dobott petárdának adnak is kötényt, ha úgy alakul. Várhatóan a kényelmes és a kötelező határán fognak billegni a jobbak, főleg, hogy a BL-főtábla is megelevenedik napokon belül, az érintettek meg nem a hétvégén tervezik rojtosra rugdosni magukat.

Múltidéző jelleggel a tíz évvel ezelőtti EB-selejtezőkig csavargunk vissza. Tárgyév szeptembere számunkra egy szikrázó liechtensteini ikszről marad emlékezetes, a franciáknak meg a vekengve reménykedésről, hátha az orosz-ukrán páros egyike csúnyán elszúrja. Az utolsó, októberi csoportkör (Oroszország-Ukrajna, Franciaország-Izland) előtt harmadik franciáknak elemi szerencsére volt szüksége a továbbjutáshoz és természetesen be is következett, Filimonov kapus hajrábeli bakijának köszönhetően összehozták a riválisok a gyönyörű ikszet, a diadalmas franciák csoportelsőként kijutottak, a többi meg már ismert. A futó selejtezőcsoportban szintén hátrányból indul a vébéért a társaság, csak épp az egyenes kijutásra nincs semmi esély, azt már csak elbarmolni tudják a szerbek. Momentán csak Henry ötvenedik gólja szerepel a pluszos rovatban. Domenech utolsó meccsei következnek, ez holtbiztos.

No, nézzük akkor a víkend tippsorát. Mivel sem a legutóbbi minijáték nyertese, sem mások nem adtak le hasonlót, így a heti egy telitalálat mellett rövidtávú célként kijelöljük a posztonkénti ötkommentes álomhatár fölé kerülést.

Le Mans-OM 1-2

Miután patentül összeforrt a csont, Lucho Gonzo harcra kész. A fejleményeknek először a Le Mans láthatja kárát, bár a hazaiak visszajutása óta az OM összesen 1 gólt szerzett errefelé.

Lille-Sochaux 1-0

Szakíróink az ilyen meccsek után húzzák elő a kalapból a nyögvenyelős és a kiszenvedett szavakat élményeik ecsetelésére.

Lyon-Lorient 4-0

Több légiós méteres vigyorral repült haza Lyonba, sőt, Govou is rendbejött - az ifjú Mounier már tutira nem helyettesíti idén, mert csak lepasszolták a Nizzához -, a szünet előtti állapothoz képest jobban is alakulnak a dolgok, így a Lorient-nak sajnos egy gondolatnyi esélyt sem adhatunk.

Montpellier-Lens 1-1

Az újoncok most a középmezőnyben feszülhetnek egymásnak, kicsit durvulós, megkésett belépőkkel tarkított meccset érzünk.

Nancy-Toulouse 1-0

Ez a "Gignac vagy semmi" játék hosszútávon nem kifizetődő a vendégeknek.

Valenciennes-Boulogne 1-1

Csak örülnek majd ennek is páran.

Bordeaux-Grenoble 3-0

Chamakh és Romao a minap már találkoztak Marokkó-Togo selejtező, de ez a meccs szempontjából teljesen irreleváns információ. Elsőhöz ruccan az utolsó, nem is kell ragozni.

Auxerre-Nice 1-0

Legalább egy eltévedt beadást, vagy egy ostoba öngólt, könyörgöm. A Nizzánál nincs most alkalmasabb ellenfél.

Rennes-St.Étienne 3-1

Gyan nyitotta, Inamoto zárta a gólfesztivált a már vb-résztvevő Ghána és Japán találkáján. Emberes feladat a zöldeké, ha pontra pályáznak. A közelmúlt kiegyensúlyozott, a megérzésünk klassz meccset jelez.

Monaco-PSG 2-2

Kinevezhetjük rangadónak, de az inkább a múltnak szól. A sérülését lassan heverő Hoaraut is kinevezhetjük valaminek, mondjuk címeres ökörnek, ha a műtétre kényszerülő Erding hiányát nem tudja kihasználni. A korábbi posztoknál emlegetett Rothen a válogatott meccsek ködében szépen csendben távozott az elnököt váltó PSG-től, Glasgowban folytatja, ottani ügyködéséről donnelly kollégánál lehet érdeklődni. Délen eközben bemutatkozott a Simone-Raducioiu-Bierhoff-Vieri vonalba illeszthető igazolás, Gudjohnsen (9-es dresszben tessék keresni), illetve a Le Mans-tól elcsábított Coutadeur, aki már az OM-mel lekötött barátságos meccs első percében betalált. Neki egyébként az ötödik körben már másodszor lehet szerencséje a párizsiakhoz.

6 komment

Címkék: francia üveggömb válogatott ligue 1 beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr401376982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.12. 20:11:47

nézem a livescore-t, a 60. percben hat meccsen két gól született. nem oltok, csak mondom :D

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.09.12. 20:58:58

@_benito:
Nincs is nagyon miért, ugyanis hétből három tipp bejött. :)

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.09.12. 21:21:50

Én drukkolok, hogy meglegyen az álomhatár!
Féloff, a franciáknak akiket ismerek, kicsit eltérő véleménye van Domenechről mint azt gondolnánk. Nem tetszik nekik a játék vagy ilyesmi de akikkel beszéltem a játékosok vállára is teszik a felelősséget mondván hogy mindegyik sztár és hatalmi harcokat folytatnak ahelyett, hogy játszanának. én le szoktam őket hülyézni persze, de azért csak kicsit jobban látják "belülről"

Titi120 2009.09.12. 21:46:20

@_benito:
Ezt különösen jól időzítetted, tekintettel arra, hogy a Serie A -ban másfél meccs után nulla gól. :)

Balasnyikov 2009.09.12. 22:22:35

Uhh, teljesen kiment a fejemből a tippelés... Azért a maradék három tipp a mai eddig góltermést figyelembe véve, hátha megszorongatom a hozzáértőket!:)
Auxerre - Nice 0-1
Rennes - Saint Étienne 1-0
Monaco - PSG 1-2

christvhu 2009.09.14. 12:45:44

Ha már a postban felmerült a 10 évvel ezelőtti helyzet, akkoriban valszleg nem az lett volna a kérdés, hogy összejön-e az 5 komment. Akkor ugyanis volt foci arrafelé!
Ezért aztán akkor nem is kellett volna nekem írni egy 6.-at)))))))
süti beállítások módosítása