Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

SPL 1. forduló - Cadamarteri, az arab

2009.08.19. 16:35 donnelly

Öt új menedzser, négy duplázó, három és fél gól mérkőzésenként, ennél jobb kezdet nem is kell egy izgalmas skót bajnoksághoz. Érezzük, hogy az idei versengés színvonalasabb lesz a tavalyinál, és hogy még jobban megemeljük a vérnyomásotokat, hétvégén közkívánatra útnak indítjuk az SPL-tippverseny, amely az EPL-nél megszokott módon zajlik majd. Addig vessetek egy pillantást a hétvége történéseire, hogy a nullánál felkészültebben vághassatok neki a tippelésnek!

A Celtic magabiztosan kezdett Aberdeenben, a hazaiak nem bírtak a kelták gyorsan mozgó csatáraival, McGeady kettőt vágott az első félidőben, amihez McDonald adta hozzá a magáét. A Motherwelltől érkezett menedzser, Mark McGhee szerint új összetételű védelme nem tudta felvenni az ellenfél tempóját, de már lát bíztató jeleket. A másik debütáns tréner, Tony Mowbray nem örült annak, hogy az első félidőben csak hármat lőttek, illetve, hogy a másodikban engedtek egy gólt Alukónak.
ABERDEEN-CELTIC 1-3.

A májusban még a Falkirkkel megmenekült John Hughes a Hibbies padján mutatkozott be sikerrel. A 38. percben McGinn góljával még vezettek az első negyedóra végétől emberhátrányban játszó vendég Haverek (Steve Thomson csúszott páros lábbal a Falkirktől hozott Creggre), de a 39-ben a fiatal Wotherspoon egyenlített, majd a csereként beálló, eddig folyamatosan kölcsönadogatott marokkói Benjelloun, ahogyan ígérte mesterének, a hajrában a győztes gólt is megszerezte. A St Mirren hősiesen védekezett, nagyon kevés lehetőséget engedélyezett a Hibbantaknak, de nem elég keveset.
HIBERNIAN-ST MIRREN 2-1.

A 2009 elején érkezett, a Kilmarnockot gyakorlatilag egymaga benntartó, a visszavonuló Gary Locke-tól a kapitányi szalagot megöröklő Kevin Kyle duplával kezdte az új szezont, pedig Billy Reid megmondta játékosainak, hogy figyeljenek a pontrúgásoknál... Az eltiltások és sérülések miatt 5-6 embert nélkülöző Hamilton (McCarthyt meg elvitte a Wigan) sorsát végül Jamie Hamill pecsételte meg. Jim Jeffries Gary Locke-nak címezte a győzelmet, akit várnak vissza az edzői stábhoz.
KILMARNOCK-HAMILTON 3-0.

A bajnok a Falkirköt verte meg nagy gólkülönbséggel, és ezzel a tábla élére is állt gyorsan - ezen a meccsen Kenny Miller duplázott. A találkozó azonban nem volt olyan egyoldalú, mint az eredmény, az első félidőben a vendégek játszottak jobban, megtartották, járatták a labdát és olykor be is szorították a Rangers-t, akik viszont megszerezték a vezetést. Finnigan még kiegyenlítette McCulloch dugóját, de utána már nem volt kegyelem, és a kissé felforgatott kezdővel felálló hazaiak lesimázták a második félidőt. A nyáron kinevezett Eddie May egyébként kész eladni legjobb fiatalját, Scott Arfieldet...
RANGERS-FALKIRK 4-1.

A játéknap egyetlen döntetlenje sem hozott rossz mérkőzést, melyen Jim Gannon emberei Ross Forbes 20 méteres tekerésével raboltak pontot az újonc otthonából. Derek McInnes kihangsúlyozta, hogy kétszer is vezettek, és hogy az első félidőben ők játszottak jobban, a másodikban pedig nekik volt több lehetőségük, de ezen a szinten már nem engedhetnek meg komoly hibákat. A szünetben két fiatalt beküldő (McHugh és Humphrey), 4-2-4-re váltó Gannon ölég tökösnek bizonyult, csak így tovább, egy jó Motherwell sosem árt a felsőháznak.
ST JOHNSTONE-MOTHERWELL 2-2.

Ahogyan megjósoltuk, Danny Cadamarteri, az Everton Stan Collymore-ja, máris belopta magát az Arabok szívébe: a Dundee színeiben tétmeccsen mindössze 3 perc után gólt szerzett, igaz tizenegyesből, majd még egy okos találattal megtoldotta azt a második játékrészben. A meg nem adott egyértelmű büntetők aránya 2-1 volt, ami megszokott teljesítmény egy skót játékvezetőtől, viszont Michael Stewartot, a fővárosiak újonnan kinevezett csékáját jogosan állította ki Conroy játékvezető két hasonló, hátulról történő becsúszása miatt - a szabálykönyv szerint már egy ilyen is pirosat ér, de ez részletkérdés. Az viszont nem, hogy Csaba tanítványai egyelőre elmaradnak fegyelmezettségben a tavalyi teljesítményükhöz képest (elsősorban hátul), és Kello kapus igen bizonytalanul hozta le ezt a rangadót, így reméljük, hogy a Rangers ellen már újra Balogh János védi majd a szívek ketrecét. Úgy véljük, hogy a Nicosiába távozott játékmester, Bruno Aguiar kreativitását pótolni fogja a szélen firkáló Suso Santana, de egy góllövésre képes játékos továbbra is hiányzik a bordók keretéből.
DUNDEE UTD-HEARTS 2-0.

8 komment

Címkék: d skót összefoglaló spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr311323747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.08.19. 16:53:38

Egy ideig meg voltam győződve arról, hogy a Radiohead "How To Disappear Completely" c. száma Cadamarteri karrierjének állít emléket.

Rangers10 2009.08.19. 18:19:58

Tippjáték, juhé :)
na, olvasom tovább a cikket...

sundin 2009.08.19. 20:24:49

Látva a tegnapi Celtic-Arsenal meccset, felmerült bennem a kérdés, hogy mit keres még itt a skót foci?

"Az Index blogja a világ legjobb futballjáról."

Ezek a skót "gyerekek" még 10 méterre se tudtak pontosan passzolni.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.08.19. 21:34:16

@sundin: "Ezek a skót "gyerekek" még 10 méterre se tudtak pontosan passzolni." - hát ezt nem a tegnapi meccsen láttad, az is biztos, de még a tévékettősők sem győzték magyarázni, hogy amellett a tempó mellett, amit a Hoops otthon diktál, nem nagyon lehet hiba nélkül játszani...

sundin 2009.08.19. 21:51:51

@donnelly:
Már pedig én máskor nem igen nézek skót focit... Hajdu B. is megjegyezte, hogy "Ejj de jó volna, ha a skótok tudnának focizni" kb. a 10. egymás utáni arcpirítóan suta átadás után. Egyszerű sima keresztpasszokról beszélek, a tért ölelő átadásokat inkább hagyjuk is, egy sem ért célt, pedig próbálkoztak becsülettel.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.08.19. 23:30:09

@sundin: "10. egymás utáni arcpirítóan suta átadás után. Egyszerű sima keresztpasszokról beszélek"

Ilyen nem volt tegnap, a mezőnyben semmi gond nem volt, a problémák a támadó harmadban kezdődtek.

(Hajdú B., meg azt mondta, hogy jó lenne, ha PICIT jobban tudnának focizni a shrácok...)

Woland 2009.08.20. 00:47:07

@donnelly:

tenyleg, az volt frusztralo hogy borzaszto fogatlannak tunt a Celtic - Fortune a West Bromban sem volt nagy szam, Samaras is jobb szerintem (bar tegnap neki is rossz napja volt).

mcgeady, maloney, brown - nagyon csalodast keltoen jatszottak szerintem. es meg vagyok ilyedve hogy utobbit talan le is igazolja meg a Spurs. (a Lyon borzaszto sokat ker Bastos-ert meg Sissoko-ert is...)

a kameruni srac a kozeppalya kozepen viszont bozasztoan tetszett!

a 0-0 benne volt a jatekban, de a nem tul nagy aranyu Arse-siker azert egyaltalan nem tunik igazsagtalannak, sajna.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.08.20. 01:45:11

@Woland: Az eredmény abszolút reális, csak kis szerencsével lehetett volna iksz is. N'Guemo tényleg jól tolta, nem volt véletlen a standing ovation.

Brownban az az idegesítő, hogy nagyon ritkán vállalkozik arra, amire képes, sokszor megelégszik a robotolással, pedig ő nem hülye a támadóJÁTÉKHOZ.

Amúgy valóban fos volt a támadószekció, nem ezt szoktuk meg az utóbbi években, amikor nagycsapat jött a Celtic Parkba.
süti beállítások módosítása