Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Újra egy este a kirakatban

2009.07.29. 08:00 OJ

Amerika majd' minden tekintetben készen áll egy vébére, nem kerülnének bajba, ha mondjuk a jövőhéten kezdődne. Körítésben, felhajtásban hatalmas a rutin, a közvetítés patent, naponta nő a szurkolók tábora, a stadionprobléma kifejezés ismeretlen - és már a liga minőségét se lehet meggondolatlanul kritizálgatni. Már csak az kéne, hogy a futballvilág magát (joggal)vérprofinak tartó része is végleg komolyan vegye az MLS-t: a liga igazán igyekszik magát elfogadtatni, Európa kedvére tenni, de az átlagost meghaladó érdeklődést gyakorlatilag csak évente egyszer képes kiváltani.

A soccernek igazából nem kell nagyobb reklám, mint amit saját magának csinál. Végigszemlézve a nyár eseményeit, Amerika egyik labdát dobta rúgta föl a másik után. A Konföderációs-kupás siker nem okozott meglepetést, csak azoknak, akik eddig barlangban laktak. Onyewu és Davies rögtön tolt egy nagyot a karrierjén, de még van egy hónap az átigazolásokra, másokat is hírbehoztak topligás klubokkal. Az Arany-kupán inkább a fejlődési potenciálra tevődött a hangsúly - benne volt a pofon lehetősége és ki is jött. A Beckham-Donovan "ügy" buboréknak indult, holdméretű ballonná fújták, vonzotta is az érdeklődést rendesen. Nedved pedig bármikor a tengerentúlra szerződhet. (Sőt, a következő hónapokban a hagyományos légióskörképekben sem csak Juhász, Huszti, Dzsudzsák szerepelnek, hiszen magyar játékossal bővült a bajnokság.) A nemrég Chelsea-sikerrel végződő World Football Challenge művésznéven futó tornát - illetve néhány évvel ezelőtti elődjét - külön is ki kell emelni, hiszen kis túlzással az egyetlen, nemzetközi versenynaptárral kompatibilis ötlet, amellyel igazi sztárklubokat lehet átcsábítani a nagy vizen túlra - nem mellesleg óriási sikert elkönyvelni. 

Az Amerika-központú nyár egyik csúcspontjának ígérkezik az All Star-gála. Ám csak a vendéglátóknak. Az igazi focit jelentő Európa szemszögéből valószínűleg sosem lesz több egy jó hangulatú, hasznos felkészülési meccsnél, legyen a kontinens képviselője a Chelsea, a Real vagy egy kisebb kaliber, mint a tavalyi "sztárvendég" West Ham és az idei Everton. Nem kell erőszakolva többet képzelni az All Star-meccsbe, mint ami benne van, de az erőfeszítést, amivel Amerika igyekszik elnyerni Európa figyelmét, illik elismerni. Nagy változás akkor se állna be a megbecsülésben, ha az Egyesült Államok vezetné a világranglistát, a nyár a felkészülésre való. Kis szervezéssel viszont össze lehetne vonni a kirakatmeccset a túrázó csapatok számára kiírt szupertornákkal - így lehetne a vándorcirkusz tetőpontján egy tényleges presztízzsel bíró döntőt szervezni a túrázók legjobbja és az MLS-válogatott számára, amely összecsapás talán fel-felvenné a tétmeccs-jelleget. Ez már rég nem pénzkérdés: egyrészt, minden nyáron akad elég jelentkező egy amerikai turnéra, akad még olyan klub, amelyik nem adta el még magát kellően odaát; másrészt, a változatosság sosem árt, nyilván előbb-utóbb megéri majd váltani a steril osztrák vagy bolond keleti miliőről. Manapság már nem kell attól tartani, hogy egy Barca vagy egy MU a nyár derekán, pár hét változó intenzitású felkészülés után ronggyá verné a barátságos jenkiket. Van olyan játékosanyag, amire fel lehet építeni egy tisztességes önpromót - csak ehhez nem biztos , hogy elég egy Everton vagy West Ham, hónapokra előre lekötve, kizárva még a meglepetés esélyét is.

Az idei All Star-gáláról szóló hírek közül az élre kívánkozik, hogy lesz végre egy olyan fociesemény, amit nem nyom agyon a Messiás. Lassan már mindenkinek ki van a ceruzája Beckhammel, még azoknak is, akik eddig egy M típusú bolygón éltek, értékes szimbiózisban a krómevő baktériumokkal. A sajtó, a szakma és a nép nagy egyetértésben unta meg az angolt - ez statisztikailag kimutatható. Az MLS All Star-gálája ugyanis - az önpromó mellett - részben arról is szól, hogy mindenki lehet kapitány - hálistennek nem "úgy", mint nálunk -, álljon a futballközösséget jelentő téglalap bármelyik oldalán. A résztvevők körét egy-egynegyed részben szavazhatják meg az újságírók, a szurkolók, a szakvezetők és maguk a játékosok. Mivel a liga által nyilvánosságra hozott legjobb 20 eredmény (értsd: legnépszerűbb focista) közt nem találjuk Beckham nevét, könnyen kalkulálható, hogy elhanyagolható százalékban részesedett a voksokból - arról nem is szólva, hogy se az extra választási lehetőséggel rendelkező kapitány Kinnear nem vetődött rá, se a ligagóré Don Garber, pedig végig támogatta Becks amerikai "szerepvállalását", az aktuális afférok után viszont ő is behalkult. Unanimous decision, mondaná amerikai cimborám. Lehet, nem is bánja, hogy mellőzik egy ideig, a tavalyi game is Blancóról szólt, bár kétségtelen, ő is ott volt a pályán.

Valamiért mégse tökéletes ez a show. Az egyik problémás pont magában a voksolás lebonyolításában van: napi tíz csapatot adhattak le 3-5-2-es megosztásban a szurkolók közel két hónapon át. Ezzel természetesen a nagyobb és lelkesebb táborok jártak jól, lásd a ragyogóan szereplő újonc  Seattle Soundersé, akik annyira rátapostak a submit gombra, hogy egy darabig tíz játékosuk is szerepelt az élbolyban, közülük öten (Kasey Keller, Jhon Hurtado, Osvaldo Alonso, Fredy Montero és Fredrik Ljungberg) pedig a már említett 20 fős listára is felkerültek. Ráadásul a svéd kapta magasan a legtöbb szurkolói szavazatot, holott teljesítményével nem mindig voltak elégedettek. A szurkolók nemcsak a Seattle játékosaival szimpatizálnak: a svéd és a két kolumbiai után a negyedik legtöbb szavazat Donovanre érkezett. A játékosoknál, a szakvezetőknél és a sajtónál viszont Guillermo Barros Schelotto és Cuauhtémoc Blanco az atyaúristen - sokak szerint egy pillanatra elfordította a fejét a sajtó a szavazatok leadásánál, legalábbis utóbbi esetében biztosan, mert nem mindig szolgált rá -, a szakemberek a liga egyik legjobbját, Shalrie Josephet, továbbá Wilmar Condét, Conor Caseyt, Chad Marshallt és Stuart Holdent is favorizálták. Holden esete érdekes, szertelen, de óriási tehetség (Arany-kupán lőtt bombagólját tekintsük meg) és a legnépszerűbbnek bizonyuló All Star-tizenegyben ő volt az egyetlen amerikai középpályás. Persze, a csapat különböző okok (sérülés, pihentetés és egy harmadik, később részletezett ok) miatt rendesen felkavarodott, így már többen is képviselik a hazát.

A kanadai Dwayne De Rosariot pedig hiába kedveli kis túlzással mindenki a ligában, az All Staron nem láthatja. És itt jön a zárójelezett ok: egy MLSZ-t idéző szervezésügyi blama az MLS-től. A gála hetében ugyanis három csapatnak van jelenése a CONCACAF BL-ben: a DC United a gála előtti, a Red Bulls a gála utáni napon, a Toronto meg a gála estéjén játszik puerto ricói ellenfelével. Közülük nyilván a washingtoni játékosok számára lett volna vállalható az All Star - csakhogy se a tavaly gólt is szerző Christian Gómez, se Santino Quaranta, se Luciano Emilio, se Jaime Moreno nem gyűjtött elég szavazatot. DDR (elnézést az olaszosoktól) viszont annyit, hogy élünk a gyanúperrel: az emberek nagy részének fogalma sem volt arról, hogy rossz időpontra szervezte a meccset a liga, szépen kiszúrva így az érintett klubok népszerű és/vagy jó formát mutató játékosaival.

Szóval lehet mit korrigálni jövő nyárig. Lentebb olvasható a teljes keret, benne sok fiatal, első All Star-jára hivatalos játékos. Az Evertonéval most nem foglalkozunk - leginkább azért, mert nem róluk szól a mérkőzés -, de Tim Howard nevét azért meg kell említenünk. Az MLS honlapjának szerkesztői amúgy rendesen hazabeszélnek, hiszen az összevetésben a védő- és a támadósort is az angolokénál erősebbnek ítélték - joggal bizakodva abban, hogy nem szakad meg a sorozat és zsinórban ötödjére is az MLS-csapat nyer.


Kapusok: Kasey Keller (Seattle Sounders), Zach Thornton (Chivas USA)

Védők: Geoff Cameron (Houston Dynamo), Jhon Kennedy Hurtado (kolumbiai, Seattle Sounders), Chad Marshall (Columbus Crew), Wilman Conde (kolumbiai, Chicago Fire), Bakary Soumare (mali, Chicago Fire)

Középpályások: Fredrik Ljungberg (svéd, Seattle Sounders), Cuauhtémoc Blanco (mexikói, Columbus Crew), Kyle Beckerman (Real Salt Lake), Brad Davis (Houston Dynamo), Davy Arnaud (Kansas City Wizards), Stuart Holden (Houston Dynamo), Javier Morales (argentin, Real Salt Lake), Will Johnson (kanadai, Real Salt Lake)

Támadók: Landon Donovan (LA Galaxy), Conor Casey (Colorado Rapids), Fredy Montero (kolumbiai, Seattle Sounders)

Az idei MLS All Star magyar idő szerint csütörtök hajnal fél 4 magasságában kezdődik. Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy (Utah)

 

A tavalyi All Star összefoglalója:

 

Kvízjáték! Tekintsünk az alábbi képekre!

Ezek 2008 júliusában készültek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez pedig a közelmúltban.

Vendégem egy hűs Budweiserre az első, aki korrekt tájékoztatással szolgál a többieknek a képek ittlétével kapcsolatban.

58 komment

Címkék: amerika videó beckham szakértelem vegyes izé everton

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr321274425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mourinho már nem a király 2009.07.29. 08:53:37

Van amit tényleg nagyon jól tudnak az amik, nagyon tetszett a meccsekről a közvetítés. Amikor a pálya felett volt a kamera és onnan követte le az eseményeket,mint az amerikai fociban, na azt Európában is elleshetnék. Valamelyik Milan meccsen láttam asszem.

sAp 2009.07.29. 09:02:11

első képen Juan Toja,aki tavaly allstarban jól tolta a WHU ellen, ezért ment a steaua bukarekstbe, és részese volt az UTE elleni győzelemnek.

csakabud.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.07.29. 09:04:35

@sAp:
Félmegoldásért nem jár a nyeremény. ;)

sAp 2009.07.29. 09:07:11

az lemaradt h a jók*rvaanyjátveleegyüttazegészsteauának?

Mérgező Hulladék 2009.07.29. 09:11:09

A másodikon meg balra Tony Stokes, őt Vermes eltakarja a friss képen.
Szerintem mindketten bőven kiemelkedtek csapatukból múlt csütörtökön.

impulzusmoduláció 2009.07.29. 09:12:33

Régóta a legnagyobb félelmem a focival kapcsán az,hogy a Államokban rákattannak.Azzal a profizmussal,tőkével,piaccal stb.ha igazán belevágnak a "projektbe"mindent letarolnak.Márpedig a népesedési adatok alapján ez egyre valószínűbb(lásd még spanyol ajkúak).Ennek talán a legnagyobb gátja a foci szabály alkotó testületének jelenlegi rendszere(amíg meg nem alakul az ellen szervezet).

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2009.07.29. 09:20:14

Toja mellett Stokes is ott volt a tavalyi All Star meccsen, mint West Ham jatekos...

Mérgező Hulladék 2009.07.29. 09:21:39

@Mérgező Hulladék: a korrekt tájékoztatás jegyében: Stokes az Akadémia növendéke, egy Ligakupa-meccsen szerepet is kapott a nagycsapatban, később több alacsonyabb osztályú angol klubnál szerepelt kölcsönben, a WHU Reserves kapitányaként - a Hammers és az Újpest között létrejött "együttműködés" keretében - szintén kölcsönben jött Magyarországra, majd otthoni szerződése lejárta után végleg az Újpesthez került. A tavalyi All-Star meccsen egy percet kapott Curbishley-től. Az eddigi meccsek alapján úgy tűnik, alapember lesz Pesten, végigjátszotta mindkét EL-selejtezőt.

poolfanati 2009.07.29. 10:31:19

milyen fasza kis reklámot csinált a tv2 a BL meccsek elé... láttam már más is?

Asidotus 2009.07.29. 10:31:48

@impulzusmoduláció:
Szerintem mi még megéljük, hogy az észak-amerikai liga lesz az egyik legerősebb a világon (nem egy hamar, de öregkorunkra esélyes). Nagy gondom az amcsi focival (és az összes ottani sporteseménnyel) az idő eltolódás: a keleti part 6 óra, a nyugati meg 9 óra eltéréssel van a miénkhez képest. Mikor mi a Bl-t nézzük, ők akkor ülnek le ebédelni

Tika_ 2009.07.29. 10:34:03

ja, neked van egy amerikai cimborád, így mindenki, aki nem követi az amerikai focit (értsd yenki soccer), az barlangban él, és a Marson lakik. Bocsánat, én kérek elnézést. Mi "ideát" már csak ilyen kis beszűkültek vagyunk a saját kis világunkba.

amúgy pont tegnap gondolkodtam azon, hogy igazán lehetne egy BL All Star gála.

poolfanati 2009.07.29. 10:40:04

@Tika_: Például az Európában túrázó Los Angeles ellen? :D

Viccet félretéve tényleg jó ötlet lenne, de hogy osztjuk ketté a földrészt?
Vagy csak egyszerűen sorsolunk?

szbszig 2009.07.29. 10:45:24

@impulzusmoduláció: Legalább nekünk még lesz mit mesélni az unokáknak, akik majd arra panaszkodnak, hogy az amerikai Dream Team már az ötödik vébét nyeri sorozatban. :D

mickeyknox 2009.07.29. 11:05:52

miért, az milyen volt már, amikor az a kínai gátfutó arc megnyerte az atlétika vb-n a 110 gátat?!!? Vagy egy japán uszó duplázik az olimpián férfi mellúszásban??!?! VAGY AMIKOR A GÖRÖGÖK EB-T NYERTEK PORTUGÁLIÁBAN?!??!?! :))))

Vaader 2009.07.29. 11:27:01

Magyar csapatok kupameccseiről nem lesz poszt? Jó-jó tudom, világ legjobb focija blog, de akkor is. Azt meg most olvastam, hogy a Lokinak, ha kiverné a Tallint, még kellene egy oda-visszavágós meccset játszani a főtábláért, és ott sem találkozhatna Európa legjobb 15 bajnokságából jövővel. Ezt jól értelmeztem?

_karmapolice_ 2009.07.29. 11:56:54

@impulzusmoduláció: annyira azért ne félj, 3 évig éltem kinn, és máig visszajárok, a soccer ott még mindig inkább női sport. Egy átlagos amerikai ffi szerint a 2szer 45 perc hosszú és unalmas, de a legtöbben arra panaszkodtak, hogy igazságtalan. (Azaz hiányolják az amfociban évek óta jelenlévő videóbírót.) És ugyan nem akarom leszólni az MLS-meccseket, de nézzetek meg néhányat, és majd látjátok a különbséget.

impulzusmoduláció 2009.07.29. 11:59:13

@szbszig: @Nűnű: Az még hagyján,hogy időeltolódás illetve Dream Team, de négy negyed lesz a meccs időkérésekkel, videóbíróval,idióta maskarás nézőkkel stb...Mondjuk a draftot illetve a fizetési sapkát talán nem bánnám.Ezeknek kizárólag a brit hegemónia a gátja a szabálymódosító bizottságban.

impulzusmoduláció 2009.07.29. 12:10:38

@_karmapolice_: OK.De a latínók az egyik legjobban feljövő piac,és ők a valódi focit kajolják.Egyébként pedig ha hiányzik szerintük a cirkusz a fociból akkor bele fogják tenni.Az a kérdés:mit kezdene pl.a Barca azzal,hogy a San Diego Tequilas 2035-ben tízszeres fizuért leigazolja az ijú Messiniót ...

_karmapolice_ 2009.07.29. 12:22:12

@impulzusmoduláció: A latínók (bár nem ismerek túl sokat) általában kajolják a baseballt, és nem nagyon érdekli őket az MLS. Persze lehet, hogy 2035-re ez megváltozik, de amíg olyan soccer-meccsek vannak az USÁ-ban, mint most, addig a lakosság nagy része inkább amfocit/baseballt/hokit/kosárlabdát néz.

Tika_ 2009.07.29. 12:29:44

@poolfanati: tegnap egyébként eszembe jutott egy zseniális ötlet, hogyan alakítsuk ki a 2 csapatot, de nem írom le, mert egyszer megcsinálom és milliárdos leszek :)). Egyébként a lényeg az x kiválogatott legjobb meccse, technikai kérdés ki melyik csapatban van.

@OJ: "A Konföderációs-kupás siker nem okozott meglepetést, csak azoknak, akik eddig barlangban laktak."
"Lassan már mindenkinek ki van a ceruzája Beckhammel, még azoknak is, akik eddig egy M típusú bolygón éltek, értékes szimbiózisban a krómevő baktériumokkal."
"Unanimous decision, mondaná amerikai cimborám."
kiba felhúztam magam a stíluson

@Vaader: bizony, ott van a jobb felső sarokban: "Az Index blogja a világ legjobb futballjáról." pl. itt www.iffhs.de/?10f42e00fa2d17f73702fa3016e23c17f7370eff3702bb1c2bbb6f28f53512 vagy itt www.fifa.com/worldfootball/ranking/lastranking/gender=m/fullranking.html

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.07.29. 12:30:21

@_karmapolice_:
A lakosság egészéhez mérve valóban nem köt le annyi embert, de köztük bizonyosan sok a latino, főleg amióta egyre inkább összefűzik a szálakat a mexikói bajnoksággal. Garber szerint új franchise-okkal (Philadelphia, Montréal, stb.) lehet nívóban emelni a ligát, de abban szerintem egyetértünk, hogy nem ettől lesz jobb, hanem a minőségtől, ami a játékosok révén belekerül, azt pedig leginkább Európából és Dél-Amerikából lehet "importálni".

_karmapolice_ 2009.07.29. 12:47:28

@OJ: igen, egyetértünk. Csak én azt láttam, hogy a csapatok megelégednek 1-2 európai/dél-amerikai jó játékossal, az viszont még nem elég ahhoz, hogy maga a csapat is jó legyen. Arról pedig már volt szó korábban, hogy az ottani fizetések milyen alacsonyak az ittenihez képest (leszámítva a sztárokét, akiket kilóra megvesznek), szóval jó játékos kevés pénzért nem megy oda, az meg egyelőre elképzelhetetlen, hogy a csapatban mindenki olyan fizetéseket kapjon, mint pl. a PL-ben, arról nem is beszélve, hogy nem lehet sok idegenből felépíteni egy csapatot, mert számolni kell a nagy amerikai nemzettudattal is :-). Így a kezdő 11-ben mindig van/lesz legalább 8 középszerű (vagy még rosszabb) amerikai játékos, akiken még egy Pelé vagy egy Becks jelenléte sem segít. Legalábbis én így gondolom.

mickeyknox 2009.07.29. 13:09:49

@_karmapolice_: még lehet, hogy nem nézik annyian, de ha jól tudom, több igazolt focista kölyök van, mint baseball/am.foci/kosárlabda/hoki játékos...

Mérgező Hulladék 2009.07.29. 13:37:45

@mickeyknox: szerintem egy kitűnő gyermek/amatőr sportágnak tekintik. Amiből nem lesz senki sztár (országukban), viszont tök jó elszaladgálni a füvön. De hogy nézni? Az dögunalom.

poolfanati 2009.07.29. 14:15:25

azt nem értem hogy mi a f@aszért siránkoznak hogy hosszú egy foci meccs? egy nfl meccs az mindig 3-4 óra!!!
a baseball az egyetlen sportág aminek nem értem/tudom a szabályait, a hokiban pedig alig lehet látni a korongot...
és ezek sírnak az európai foci miatt...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.07.29. 14:16:39

Azért jó látni hogy az öreg Freddie valahol még mindíg sztár.

Walmer 2009.07.29. 14:44:50

@poolfanati:
" baseball az egyetlen sportág aminek nem értem/tudom a szabályait"

Krikett, lovaspóló akkor megvan?;-)

"a hokiban pedig alig lehet látni a korongot"

A nagyanyámnak is ez vele a gondja:-)

De hogy a posthoz is. Az importjátékosoknak semmi közük nem lesz a felemelkedéshez. Ha lesz csúcs usa foci, azt az afro-amerikai népesség fogja megcsinálni, ha nem feltétlenül kosarazni, vagy amerikaifocizni mennek.

Beckenbauer modott valami olyasmit még mikor játszott a Cosmosban, hogy tulajdonképpen mindegy, hogy kosárlabdát, vagy lasztit adsz a fekete kissrácoknak, mert mindkettővel egyformán elképesztő dolgokat csinálnak.

mickeyknox 2009.07.29. 14:51:31

@Walmer: az angolok tudják, hogy bonyolítsák túl az életet (hülye mértékegységek, idióta időhatárok, bonyolult játékszabályok :))

szbszig 2009.07.29. 15:16:53

@_karmapolice_: Hosszú és unalmas? Na ne már! Pont a nagy amerikai sportok azok, amik hosszúak és unalmasak, mivel tiszta játékidőt mérnek, és annyi az üresjárat. Például egy kosármeccs, ami még nem is a leghosszabbak közül való, elvileg 4*10 perc, gyakorlatilag viszont én még olyat nem láttam, ami 2 óránál hamarabb véget ért volna. Egy focimeccs szünettel együtt sem tart 2 óráig a kezdősípszótól a lefújásig.

Az igazságtalanságban mondjuk van valami. A videóbírót tényleg be kéne már vezetni valami épeszű módon. Tehát pont az lenne a lényeg, hogy kevés legyen a játékmegszakítás és a holtidő, és ne váljon olyanná, mint az amerikai sportok. Például valami teniszhez hasonlatos megoldást el tudnék képzelni, ahol az edző vagy csapatkapitány kérheti ki egy ítélet felülvizsgálatát bizonyos időközönként. Bár ez már egy másik téma...

Walmer 2009.07.29. 15:27:10

@szbszig: A kosár amerikában 4x12. Épp hogy játékmegszakításokra van szükség, mert akkor lehet benyomni a reklámokat, ami ugye elengedhetetlen a tévéknek.

_karmapolice_ 2009.07.29. 15:34:30

@szbszig: Walmer már válaszolt helyettem ( kinn a játékmegszakítás a lényeg), és ezt ők tényleg így gondolják. Hozzáteszem, az MLS meccsek többsége valóban unalmas, európai focit meg nem nagyon néznek, leszámítva a vb-t vagy most a konfödkupát.

madbalee 2009.07.29. 16:49:20

@Anthony - awkward silence: San Siroban már legalább 2005 óta van ilyen.

capor_ 2009.07.29. 17:28:07

offtopic, de valaki tudna egy működő streamet a debrecen meccséhez?

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.07.29. 17:52:01

@capor_: Itt várok a csodában bízva:

jalgpall-ee.z131.zone.ee/tv.php

Ezen kívül itt is van ígéret:

lsport.we.bs/

De ha van más ötlet, senki ne habozzon!!!

szbszig 2009.07.29. 17:55:47

@_Maverick: Ez az, nézzük észt tévében a meccset! A Steaua elleni visszavágót is román csatornán néztem. :D

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.07.29. 17:55:55

Breakin News: a fenti észt link kiváló minőségben adja a DVSC meccset!!!

capor_ 2009.07.29. 18:10:47

megy köszönöm szépen!!

Nekem kimondottan tetszik az észt nyelv!! Jobb mint az az ocsmány román ....

BruceWayne 2009.07.29. 18:17:30

nekem az nem megy, az alsó linek nézem, az elég homályos

Vaader 2009.07.29. 18:19:32

@Nerazzurri: Pont így vagyok én is.

Amúgy nem az volt, hogy a Digi Sport adja? Bekapcsoltam Csisztu volt, kimentem a szobából, mire visszajövök reklámoznak.

BruceWayne 2009.07.29. 18:27:02

az adja elvileg. amúgy nekem most már jó az észt linken is, jobb a felbontás de az is érdekes

capor_ 2009.07.29. 18:27:35

mintha pályán se lenne a debrecen....
Pedig igazán motiválhatná őket az a kétmillió euró amit kaszálhatnak a továbbjutással... (ami kb annyi mint az éves költségvetésük)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.07.29. 18:48:11

Ez eddig halovány... pedig az ellenfél sem egy csodacsapat...

Mala Suerte 2009.07.29. 19:00:32

Srácok, nem olvastam el a posztot, de szerintetek nem lett volna aktuálisabb egy iromány a Loki BL-selejtezőjéről? A blog hitvallásába ugyan egyik téma sem illeszkedik 100%-ban, de azért én személyszerint mégiscsak helyénvalóbbnak érzem ide a mai észt meccs felfuttatását, mint az amerikai bohócligát.

sh4d0w 2009.07.29. 19:39:23

OJ: ne álmodozzunk, odaát a futball nagyon messze van még mind elismertségében, mint színvonalában az európai futballtól - és ez így van jól. Egyelőre az usákok nem tudják értékelni, mit jelent azt, hogy náluk kergeti a bőrt egy Beckham, tehát nem kezelik helyén a focit. Ha megtanulják majd megfelelően értékelni, akkor - esetleg - ráléphetnek arra az útra, amelyik a minőségi foci felé vezet. Addig marad az iparosfoci...

Greg House · http://mindenkihazudik.blog.hu 2009.07.29. 20:51:11

@sh4d0w: Wow, ott játszik Bekem! Azért a játék szempontjából ez messze nem olyan, mintha Peléről, vagy Beckenbauerről beszélnénk, de még Lothar is több vizet zavart arrafele.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.07.29. 21:29:46

@sh4d0w:
Kis probléma az okfejtésben: attól, hogy megfelelően értékelik a focijukat, még nem fognak többen ügyesebben focizni. Beckham pedig nagyszerű, sokat adott az MLS-nek, de nyilván jobban értékelnék, ha csak vagy elsősorban a futballistát érzékelnék, nem a "járulékos elemeket". Az a relatíve kevés ember, aki az Államokban nyomon követi a játékot, pontosan tudja a liga helyét a világban, ambíciók is vannak, de ahogy a posztban és a kommentek közt is mondtam, leginkább a komolyság hiányzik - Európa és a liga oldaláról egyaránt. Tartom, hogy 10 éven belül sokkal versenyképesebb lesz az MLS (addig talán létrejön vmi olyan rendezvénysorozat, amit pedzegettem), a válogatottat pedig fogjuk még egészen döntőközelben látni nagy világversenyen. Ha ezt iparosfocival hozzák össze, akkor azzal, ha sztárok farvizén, ha tehetségek kinevelésével és exportálásával, akkor úgy.

sundin 2009.07.29. 21:39:47

És Freddy Adu is lesz még Aranylabdás! üdv: Samu

Walmer 2009.07.30. 08:15:17

@_benito: Talán inkább poolfanatinak;-)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.07.30. 08:45:18

már nem azért, de a feltörekvő amcsi csapat (válogatott) odahaza valami kupán a döntőben 0:5-re égett Mexikó-tól. eltávolítva kedvenc sportágunktól rögtön vagy 1-2 milla rajongót ott az USA-ban. nem a vesztesekre utaznak.

poolfanati 2009.07.30. 10:47:48

@_benito: köszi, de asszem maradok a focinál. :D

poolfanati 2009.08.01. 15:55:47

amúgy mi is lett a meccs vége?
vagy az már annyira nem érdekes?:D

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.08.01. 22:45:28

@poolfanati:
1. Feltételezem, aki akarta, utánanézett, esetleg megnézte összefoglalóban.
2. Nem híroldal vagyunk, keversz az nsoval. ;)

1-1, de az Everton tizikkel nyert (a gólukat wattsba illő hiba előzte meg), Ljungberg tizije pedig egy körülbelül olyan összpontszámú volt, mint a halis Maikelé az Arsenal ellen. A tavalyi All Star élvezetesebb volt. Tim Howard lett a legjobb, elsősorban a párbajban mutatottak miatt.

poolfanati 2009.08.02. 08:18:48

@OJ: köszi, nem is postot vártam vagy hogy kiegészítsd a posztot.
de senki nem kommentelte be az eredményt, ez azért kicsit fura.

dehogy keverlek titeket az nsoval(én az origóban bízom). azt sosem szoktam látogatni, de ha itthon vagyok akkor titeket naponta többször is, még így nyáron is:D
süti beállítások módosítása