Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Az év meccsei - Premier League 2008-09

2009.07.22. 08:00 pote

"Az nem lehet, hogy annyi szív..." riadtunk álmunkból hajnalban. Az nem lehet, hogy a 2009/2010-es szezonnak úgy futunk neki, hogy a múlton még egy pindurkát sem csámcsogtunk. A tavalyi szezon lezárását ezennel ünnepélyesen megkezdjük, és az NST bal lába is már a kuplungon van, vagyis augusztus közeledtével magasabb sebességi fokozatba kapcsolunk.
Bemelegítésképpen két videót ajánlunk megtekintésre a tikkasztó kánikula árnyékában. Lapozás után mindkettőt meg is indokoljuk.

Az év meccse az egyik legszubjektívabb (fujj!) kategória, amit el tudunk képzelni. Ezért nem is tettünk mást, mint leültünk egy pohár viceházmester mellé és elkezdtünk erősen gondolkodni, hogy melyek azok a meccsek, amelyek a legjobban megmaradtak bennünk.
Elsőre a májusi Everton-Tottenham ugrott be, mert azon aludtunk talán a legnagyobbat, de aztán próbáltunk a focitartalomra koncentrálni.
Két meccset emelünk ki: egy csúcsrangadót és egy igazi angol bajnokit.

Szerintünk all time legjobb második félidő volt, amit az Anfielden láthattunk áprilisban. Igaz, hogy volt egy tökugyanilyen végeredményű Spurs-csoda is, de ott a játék hagyott kívánni valót maga után, meg aki azt tartaná az év meccsének, az már megvette dvd-n az esemény másnapján.
A képlet nagyon egyszerű volt, a Poolnak nyernie kellett ahhoz, hogy reális bajnoki esélyei maradjanak, míg a másik oldalon Arsavin akarta bizonyítani, hogy megérte már télen átköltöztetni Szentpétervárról.
Ritkán van olyan, hogy valaki négyet rúg az Anfielden, az meg talán teljesen egyedi, hogy az nem elég a győzelemhez. Az orosznak ez mégis sikerült egy lebilincselő mérkőzésen.
A szünetben még 0-1 volt, aztán gyorsan fordítottak a hazaiak, de újabb fordulat következett (2-3, pont mint a viceházmester), majd egyenlített a Pool. Itt úgy tűnt, hogy 3-3 lesz az év meccsének eredményjelzőjére írva, de a 90. perc után még Andrej és Benayoun is zörgetett egyet. A nép tombolt, de a legjobban Manchesterben örültek.

Választottunk egy nemménsztrím meccset is, amit szintén óriási élmény volt még televíziókészüléken keresztül is megtekinteni. Tízből kilenc háziasszonyt az Everton-Aston Villát ajánlaná, ha tipikus angol bajnokira kellene felhívni a figyelmet.
Decemberben sokan úgy gondolták, hogy az Aston Villának sikerül még majusban is BL-t érő helyen tanyáznia. Ezen hithez kellettek az ilyen győzelmek is.
Barryék ekkor még nem voltak fáradtak, egy 92. percben bekapott egyenlítő gólra is postafordultával tudtak válaszolni.

Reméljük, hogy akut angolfoci-hiányotokat sikerült pár pillanatra csillapítani. Ígérjük (mert azt marhára tudunk), hogy ennyivel nem akarjuk kiszúrni a szemeteket. Készülünk a szezonválogatottakkal is (baromi nehéz eldönteni, hogy Anelkát melyikbe is tegyük, a köcsögbe-é vagy a szezonba-é), és lesz két orális fixálás is.
Az egyik - természetesen - a MU-é, mert megérdemlik, nemkicsit. A másik pedig a Tiéteké. Bizony. A tippverseny győzteseiről szeretnénk méltó módon megemlékezni. Így már érthető lesz, hogy kerül újra Csöncsön egy angol posztba.

118 komment

Címkék: liverpool everton premier league pool arsenal pl aston villa év meccse

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr491260120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t.o.d. 2009.07.22. 10:28:20

@nils_h: na erről beszéltem. Sajnos igen. Vidic is kétszer volt ócska egész évben: a Pool ellen, meg a BL-döntőben, amikor azt hitte, hogy Eto'o az alapvonalon majd kifelé cselez... :-( Ezzel szét is lett qrva a tökéletes szezon... Kikaptunk a Pooltól otthon, meg elbuktuk a BL-döntőt. Persze soha rosszabb MU-évet, no. :-)

nils_h 2009.07.22. 10:31:42

@pote: hidd el, hogy annak inkább drukkolok, hogy Bendtner essen össze. Aztán Gallas menjen neki! :)

(vicceltem! sosem drukkolok annak, hogy valaki essen össze, de megvallom Bendtner az elsők között lenne)

mickeyknox 2009.07.22. 10:35:46

@Ferguson: azt tavaly kellet volna. idén minek? :D

Ferguson 2009.07.22. 10:36:14

@nils_h: lexarom az 1-4-et magas ívben, de tényleg. Már majdnem el is felejtettem... :)

@t.o.d.: ember, a mostani szezon előtt a pool 5(!!!) évig nem nyert ellenünk, 4(!!!) évig gólt sem rúgott. Nyilvánvaló, h nagycsapatok között előbb - utóbb minden sorozat megszakad. Nem lehet mindig nyerni ellenük. Szal azt mondom, h ne legyél telhetetlen. Amúgy idén sem nyert volna a pool két meccset, ha az anfield-en nem lett volna olyan hullagyenge idény eleji formában a csapat, az OT-n pedig vidic elrúgja a labdát torres elöl. De ez már régi történet, tényleg nem érdekel...

Ferguson 2009.07.22. 10:36:52

@mickeyknox: akkor a tavalyi és idei szezon összevont orális fixálását akarom... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.22. 10:36:57

eldöntöttük a bajnoki címet:)

"Ritkán van olyan, hogy valaki négyet rúg az Anfielden" viccelszbolondozol? Baptista után most Arsha is megtette... amikor arra járunk, beköszönünk 4x:)

Ade meg nem fog hiányozni, qrwákra nincs szükségünk!

shinigami 2009.07.22. 10:39:03

@imici77:
de a goljaira azert gondolom igen
vanpussy megint leserul fel idenyre arsavin meg keveslesz egyedul foleg ugy h bentdner meg ballanszolja is

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 10:45:30

@pote: @nils_h: Nos igen, Bendtner után, amikor Ade játszott, élmény volt nézni, milyen magabiztossággal tette el a labdát olyan helyzetből, amikor Bendterke simán fölé-mellé rúgta volna - pedig Emanuelle nem éppen a helyzetkihasználás császára :-D Na de majd manchester égszínkék felében megmutatja, ugye Pöte????

Válaszolva is a kérdésedre: igen, valóban, idén a játék is hagyott néha kívánnivalót maga után, de a helyzet az, hogy ettől még az eredmény teljesen reális - és a mindentvivő szezonban sem játszott mindig szépen a csapat. Szóval szerintem sokkal kevésbé teljesítettek alul, mint azt sokan beállítják.

Az viszont tuti, hogy amíg nem nő töke valakinek, vagy nem vesznek egyet, addig jövőre is ez lesz a realitás - csak lehet, hogy a citeh és a t'ham jobban megszalajt majd minket érte, mint idén az AV tette.

És még egy dolog: abból a szempontból igazad van, hogy a 08/09-es idényben egyetlen forduló erejéig sem állt a tabella élén az Arsenal - egy szezonnal korábban például ez még összejött.

Viszont: hosszú még az előszezon, de eddig a pudli és a Chelski nem erősödött a Manu meg egyenesen gyengült - szóval én még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a szezonban ismét labdába rúghatunk, a többiek gyengülése miatt. A BL viszont nem 2010-lesz a mienk, sajnos.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 10:51:52

@imici77: Én egyébként Nasri sérülése miatt vagyok igazán ideges, az ő játéka szerintem kulcsfontosságú. Ade kevésbé fog hiányozni, gólveszélyes emberünk van elég. Bendter meg ha nem javul ki lesz cserélve kariaji címén

Hispan07 2009.07.22. 10:52:01

ez az fiúk, köszi Pöte :)

nils_h 2009.07.22. 10:57:37

@morphine: A Cselzivel és a Pudlival idén sem bírt az Arsenal. Mellesleg mindkettő igazolt már egy-egy jó védőt. A Manchester meg fényévekkel az Arsenal előtt járt az elmúlt években. Nasri lesérült, Adebayor elment. A Tottenham és a City idén nem lehet annyira szar, mint tavaly. Az Everton is igen kellemetlen/masszív ellenfélnek tűnik. Mondjuk a Villa sztem szétesik, főleg ha a pool elviszi Youngot. Mindent összevetve eddig nem látom, hogy az Arsenal mitől lépne előre 2009-2010-ben.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 11:10:04

@nils_h: Ahogy írtam, alapvetően én sem látom, hogy mitöl lenne jobb az Arsenal - sőt, én azt gondolom, jó esetben ugyanezt tudja majd hozni.

Viszont szerintem a chelski és a pool is a maximumon, vagy annak közelében teljesített 08/09-ben, az eddigi tapasztalatok alapján pedig jelentős vérfrissítés nélkül nehéz két szezonban egymás után ezt megcsinálni (éppen azért olyan nagy a manu, mert nekik sikerült, mondjuk BL hijján majdnem sikerült ugyanaz kétszer). Mivel eddig sem a chelski sem a pool nem erősített jelentősen, viszont minkét helyen van szó távozókról, sőt a kékeknél edzőcsere is volt, én bennem felmerül, hogy ESETLEG lehet, hogy gyengébbek lesznek a köv szezonban, mint idén voltak. Tehát bár abban nem bízom, hogy az ágyú fölébük kerekedik, az felmerül hogy ők akár le is romolhatnak.

A manu más tészta. Papíron egyelőre jelentőset gyengültek, én valahogy mégsem látom, hogyan volna lehetséges, hogy az ő 1-3 közti helyüket veszélyeztetné bárki is.

És persze még nem ért véget a bevásárlós időszak. Az ágyúnak most lett egy kis dellája Ade eladásából, jöhet helyette csatár (van is ugye célzott ember) és esetleg hátulra is vehetnek valakit (bár nem tudok róla, hogy kiderült volna már, kit nézegetnek Felipe Melo elúszása után), de ugyanígy a vörösök és a kékek is erősíthetnek még - így júliusban kár is latolgatni.

Asidotus 2009.07.22. 11:10:11

@morphine:
"a mindentvivő szezonban sem játszott mindig szépen a csapat" (Arsenal). Hát, én arra emlékszem, hogy akkoriban - 2000-2004. között, általában csak tátott szájjal lehetett nézni Henry, Bergkamp, Ljungberg, Vieira és bandájának játékát. Egyszerűen mindenki másnál gyorsabban játszottak, elég volt egyetlen, az alapvonaluknál megszerzett labda, és 3 passz után, kb. 4 másodperc alatt, Henry már gólt is rúgott. Ahhoz képest persze minden más csapat játéka visszalépés, talán az idei Barcáé nem. A gond az volt velük, hogy a BL-ben mindig elcsúsztak egy meccsen, még elődöntőbe sem kerültek.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.22. 11:10:42

Sztem tavaly Bendtner többet tett le az asztalra, mint Ade.

Nasrit nem tudom ki fogja pótolni, de ha Gibbs hátul, előtte Clichy fog játszani, azt sem fogom bánni.

Amúgy sztem nem leszünk esélytelenek a PL-ben: Villa lufi, Everton: örök ígéret, MCity nincs ész, Sp?rs meg soha... :)
Pudli: nem fog még egyszer az utolsó 5 percben 20 gólt lőni. Cselszkij: láttuk tavaly hogyan indultak, nincs csodaedző, öregszenek a játékosok. Mu: cr nélkül kiderül...

"És még egy dolog: abból a szempontból igazad van, hogy a 08/09-es idényben egyetlen forduló erejéig sem állt a tabella élén az Arsenal - egy szezonnal korábban például ez még összejött." - mi volt a sorrend az 5. forduló után?

Üdv, ymy - és jönnek az ifisták is, Jack is többet fog játszani!

Mourinho már nem a király 2009.07.22. 11:14:46

@nils_h: Főleg, hogy ha idén nem, de jövőre megint szétkapják őket, mert az Arsenal nem tud annyit fizetni mint a Chelsea vagy a MU vagy a spanyolok.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 11:19:41

@imici77: Mondjuk Nasri három hónapja nálam októberben véget ér, akkor meg ugyen még elég sok lesz hátra :-D

a tabellát meg akkor benéztem, pontosabban rosszul emlékeztem rá ;-)

nils_h 2009.07.22. 11:26:42

@imici77: Az Evertont nem tartom örök igéretnek, csak egy kib*szott kellemetlen ellenfélnek, masszív középcsapatnak, ahogy írtam. Nem fognak előrébb lépni (vagy legalábbis nem sokat), de nem lesz jó ellenük játszani továbbra sem.
A citeh nagy kérdés, egyelőre én sem látom benne a rációt, de olyan rosszak biztos nem lesznek, mint tavaly, nem rossz játékosokat igazoltak, csak túlságosan egy bokorban van az összes :)
Ancelotti számomra is kérdés, nem vagyok benne biztos, hogy jó választás volt, de a cselziben van azért egy-két fiatal (nem öreg) játékos, aki sztem idén beépül a csapatba. Jövőre meg majd jön Hiddink mester, és jól szájbaveri a mezőnyt.
És arra sem tennék fel a fizetésed, hogy a MU olyan sokat gyengült. Valencia is, és egyre inkább úgy tűnik, Owen is jó igazolás volt.
Az Arsenalnál meg már megvannak az idei igazolások (Edu, Rosicky) és októberben jön majd mégegy (Nasri).
A Tottenhamre állítólag kár szót vesztegetni, de én azért bírom őket, jó az edző és jó a gárda is. Előrébb fognak lépni.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 11:35:02

@nils_h: "Az Arsenalnál meg már megvannak az idei igazolások (Edu, Rosicky) és októberben jön majd mégegy (Nasri)." Non, azért egy darab valódi igazolásunk is volt már és most, hogy pénz állt a házhoz, talán lesz mégegy. De ettől még ez az a fricska, amit sajnos tűrni vagyunk kénytelenek - amíg csődbe nem megy mindenki más :-DDDD


"A Tottenhamre állítólag kár szót vesztegetni, de én azért bírom őket, jó az edző és jó a gárda is. Előrébb fognak lépni."

Ágyús szív ide vagy oda, ezzel a kijelentéssel 100%-ig egyetértek.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.22. 11:41:16

Rosickyt komolyan gondoljátok? 18 hónapja nem látott lasztit... és láthattuk, h Eduardo visszatérése után először 3 hetet, majd a második meccse után 2 hetet hagyott ki... szóval sztem ezt nem szabad kijelenteni, h visszatértek, sőt...

amúgy Nasri ha még meg is gyógyulna okt végére, most nem végez alapozást, szóval sztem idénre felejtős... majd januárban elsütjük, h van egy új igazolásunk a személyében.

engem az zavar, h évről évre mennyiségileg és minőségileg soványodunk.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.07.22. 11:45:28

Kicsit pironkodva, de idebulvározom Gerrard bunyójának CCTV felvételét:

www.youtube.com/watch?v=jRTmK7Mv1es

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.22. 11:48:18

Mivel az említett meccseket nem láttam, így csak kedvenc nyári italom a vice-házmester említését tudom üdvözölni. Rizlingből vagy rozéból a tuti. Azért a hosszúlépés is megjárja!

@imici77: Egyszer baszhatna az Internek, Juvének vagy a Milannak is egy négyest a Bestia.

kroos 2009.07.22. 11:52:05

@heinrich: ez kurva nagy.
neked hogy tetszik pote?
D

Glory 2009.07.22. 11:57:13

koszi pote vegre. remelem jo volt a nyarad, mert mostantol ketnaponta kell irnod vmit. az megse jatszik hogy majus 30 utan csak alig masfel honapot kelljen varni vmi kis iromanyra. ezzel mar pancsot idezted. a lenyeg hogy ujra poszt.
enrettegek hogy a mu csunya verest kap iden. elment cr es helyette komolyabb verfrissites nem jott. viszont scholes giggs meg kevesebbet fog tudni jatszani es hogy valencia milyen azt nem tudom. mindenki azt mondja hogy vmi kurta jo. viszont en nem lattam tul sok wigan meccset tehat nehezen tudom megitelni. oszinten mondom hogy nagy nagy banatomra de ez a szezon sajna a poole lesz. ok meg siman lenyomnak egy ilyen szezont mint ez volt mi viszont szerintem bukni fogunk joparat (bar ne igy legyen). chelsea kerdeses, bar mikor kineveztek carlot en leirtam oket azonnal. arsenal nem lesz az elso 4-ben viszont nem tom ki kerul oda. van par jelentkezo: spurs, city, everton, talan villa (o'neil jo edzo nem tudjuk mit talal ki).
na mindegy glory mu, nyerjuk meg 4-szer is zsinorban

Glory 2009.07.22. 12:02:25

@heinrich: gerrard mintha gondban is lenne emiatt a bunyo miatt, mert anno azt mondta, hogy azert utott mert ugy tunt neki hogy az ellen utni akar. erre kijott ez a felvetel es mindenki lathatja hogy o volt aki odament (vagy ott volt) es csak egyszeruen bevert a csavonak. amugy jo hogy rola amjd mindenki ugy beszel hogy o a jo fiu meg ilyenek es komolyan taplosagban veri rooneyt. o sem kutya de nem ilyen szinten. pl o nyilatkozta hogy ha nem focista lett vlna akkor talan pap :))

Glory 2009.07.22. 12:03:07

ja es amit a csavolval osszeveszett az a zene volt. komoly indok.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 12:17:23

@imici77: Most akkor ki a pesszimistább :-) mert eddig azt hittem én..........

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.22. 12:20:01

@Glory: Úgy látszik Stevie G. nem ismeri az alapszabályt: Dj is not a Jukebox.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 12:35:57

@nils_h: óbzdmg :-))))

igazi magyar csapat az ágyús: sírva vigadós........

(már ha hihetünk klasszikus íróinkank az igazi magyar megitélésében - mert ha a bankoknak hiszünk, akkor a citeh az igazi magyar csapat a még meg nem keresett pénz előre elköltésével)

nils_h 2009.07.22. 12:42:19

@pote: videjó, Pote, videjó! Otthonról dolgozol, vagy mi?

SamS 2009.07.22. 12:55:01

@Glory: Igen, elment CR. Komolyabb vérfrissítés?

Jött egy aranylabdás csatár, és megkapta a létező legalkalmasabb klubot és menedzsert, hogy visszajöjjön a futballba. (MO7)

Fergie megvette a Premier League egyik legjobb képességű jobbszélsőjét sokak szerint, egymás elleni meccseken mindig összevissza szopatta az adott balbekkünket, ráadásul potenciál is van a srácban. (Valencia)

Ezen kívül érkezett még egy nagyon tehetséges, szintén jövőre nézve fontos szélső. (Obertan)

Egyáltalán nem állunk rosszul. Tavaly szar formában volt a szezon nagyrészében csomó meghatározó játékosunk (Evra, Berbatov, Tevez de még Ronaldo is), és így is elég simán megnyertük a PL-t és BL döntőt játszottunk. Rengeteg fejlődőképes játékosunk van amellett, h Giggsy és Scholes tényleg egyre kevesebbet bírnak: Rafael, Evans, Anderson, Rooney még közel sem érték el a csúcsot, az első kettő konkrétan világklasszis lehet, Roo pedig már most az. Nem beszélve Welbeckről és Machedáról, előbbi jelenleg a legígéretesebb angol játékos szvsz, Kiko pedig már többször bizonyította, h éles helyzetben is nagy hasznára tud lenni a csapatnak.

Azt már meg sem merem említeni, hogy mennyivel szerethetőbb lesz így a Manchester United (főleg semleges szurkolók számára), mint azzal a bélyeggel amit Ronaldo rányomott a csapatra. Számomra pedig fontosabb egy olyan csapat, amit minden aprósággal együtt imádhatok, még akkor is ha az eredmények gyengébbek.

(Azt azért hozzátenném, hogy a jelenlegi keretben is simán megvan egy bajnoki győzelem. A BL azért kérdéses, mert Ronaldo ott TÉNYLEG nagyon sokszor megmentett minket [bár ott Fergie általában rá építette a taktikát, de nyilván ő sem gondolta h 35-40 méterről fogja lövöldözni a gólokat].)

nils_h 2009.07.22. 13:04:14

@SamS: és még leigazolhatjátok Hargravest! muhahaha
Azért nem az elmúlt 10 év legizmosabb középpályáját fogjuk látni idén, sztem.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.22. 13:10:27

@morphine: wenger knows :)

nem tudom mi lesz, de hogy bajnokok leszünk, az biztos:)

Mourinho már nem a király 2009.07.22. 13:11:30

@heinrich: Hát ez aztán nagy ügy. Fel van fújva mert focista volt. Vidéki diszkókban vajon hányszor történik ilyen naponta?

SamS 2009.07.22. 13:14:01

@nils_h: Van egy Fletcherünk, akivel idén egyetlen rangadót sem buktunk el: Chelsea x2, Arsenal a BL--ben x2, Porto x2, Inter x2, Arsenal a PL-ben otthon (érdekes módon nélküle az összeset elvesztettük: Pool x2, Barca, Arsenal a PL-ben idegenben). A srác nagyon alul van értékelve, pedig szerintem ő az akire bármilyen meccsen számítani lehet.

Carrick remek játékos PL szinten, de ő rendre összeszarja magát a nagy derbiken, és eltűnik. Nem képes dominálni, de ha ezen javítana (nem valószínű, hogy fog), akkor ő is óriási játékos lehetne. De ismétlem, a Premier League-ben így is ő az egyik legjobb a poszján.

Back-up: Anderson, Scholes, Giggs +1 Hargo (?)

Mondjuk ha valahol meg kell erősíteni ezt a csapatot, az valóban a középpálya.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 13:20:01

@imici77: ah, mondom én, hogy te vagy legoptimistább :-DDDDDD

ámen!

t.o.d. 2009.07.22. 13:21:05

@Glory: ne parázz, jól leszünk idén, szerintem Valencia és Owen rendberakja a garnitúrát, Cé magában nem lett volna ász, a MU kellett mögé (lsd portugál válogatott), Rooney és Berba nagyot javul idénre. Meglesz a bajnokság megint! A Poll meg remélem oda-vissza! :-) Cselzitől nem kell tartani, Carlo egy faszpörgettyű, azzal a Milannal végig kellett volna vernie Európát, oszt szinte semmi. Sorrend (szerintem és reményeim szerint is): MU-Pool-Cselszki-Spurs-Gunners-Citeh, a Villa sehol se lesz idén.

Glory MU!

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 13:24:04

@Anthony - awkward silence: nem az a baj vele, amit csinált. azért csámcsog az ő ügyein mindenki, mert ő magáról, meg a társai róla erőteljesen terjesztik a jófiú imidzset, aki nem színészkedik, aki példaértékű. Ha mondjuk cantona pofozkodik, mindenki mosolyog, még a szenvedő fél is, ő ilyen, tudjuk róla, benne van az imázsában, így nem is hír. ha viszont szentéletű steve-me nyom egy sallert az azért ellentmond a szentéletű jelzőnek. szóval nem a pofon a gáz, hanem a rizsa.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 13:25:24

@t.o.d.: ha annyira nem kell tartani a cselzkitől, akkor mitől harmadikak nálad...? ;-)

Salvatore Bonanno 2009.07.22. 13:29:00

@SamS: Annak is a védekező szekciója.
A szóba került Yaya Toure irgalmatlan nagy igazolás lenne...

SamS 2009.07.22. 13:37:55

@Salvatore Bonanno: Így van.

@morphine: "erőteljesen terjesztik a jófiú imidzset, aki nem színészkedik, aki példaértékű"

Pedig egyáltalán nem ez a helyzet - legalábbis színészkedés terén:
www.youtube.com/watch?v=uVb2gbMtN3I

nils_h 2009.07.22. 13:42:03

@SamS: @Salvatore Bonanno: De akkor hogy fog ez kinézni? elől Berbatov meg Owen, mögötte Valencia, Carrick, Flech meg Rooney?
Na, ez még ok, de három-négy fronton egész évben? én már nem nagyon hiszek a Scholes, Giggs párosban, és Andersonban sem nagyon...

t.o.d. 2009.07.22. 13:42:47

@morphine: a MU-nak a harmadik már nem ellenfél... :-) (akkora qrvanagy az arcom, h eséllyel bekerülök jövőre az idény eleji díjnyertes balfaszok közé...)

t.o.d. 2009.07.22. 13:45:17

@nils_h: Giggs meg Scholes még ezt az idényt rotálva végignyomják. Andersonban én bízom, meg talán lesz már Hargreaves is, és ha már nem adtuk oda grátisz Cé mellé, ezt a nyamvadt nanit is jáccatni kell.

Salvatore Bonanno 2009.07.22. 13:47:40

@nils_h: Az Owen-Rooney-Berbatov hármasból egyszerre csak kettő fog játszani szerintem. Baloldalon ott van Nani, Park és Tosics is...

t.o.d. 2009.07.22. 13:47:57

@t.o.d.: az csak a baj, hogy nevet ide nem tudunk igazolni, mert padozni senki se jön a MUba se. Téveznek se teccett, amit amúgy megértek, de 25 millióért valszeg nekem se kellett volna.

t.o.d. 2009.07.22. 13:49:22

@Salvatore Bonanno: jaja, télleg, Park meg Tosics. Rooney meg szerintem szeretne újra befejezőcsatár lenni, most, hogy Cének nem kell mindig labdát adnia, hogy játszhasson... :-)

nils_h 2009.07.22. 13:49:43

@t.o.d.: persze, fel lehet állnítani mondjuk a kupában egy Giggs, Scholes, Anderson, Hargreaves közepet, Nani cserével, és akkor nem is kell olyan sokáig három fronton küzdeni :)
És ha az Arsenalnál megjegyeztük, hogy Rosicky másfél éve nem látott labdát, akkor hova tegyük Hargreavest?

SamS 2009.07.22. 13:52:44

@nils_h: Giggsben nem igazán értem, miért nem egy ilyen szezon után. Nem fog sokat játszani, de ha csak minden 3. meccsen olyan szintet hoz mint az idei, akkor nagyon hasznos lesz. A felkészülési lötyögésben még ő az egyik legjobb :)

Szerintem vmi ilyesmi lesz:
VDS - Brown, Rio, Vidic, Evra - Valencia, Fletch, Carrick, Park/Nani - Rooney, Berbatov

Owen egy nagyon hasznos (meccseket eldöntő) csere lesz szerintem.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 13:53:24

@nils_h: Most mér mondod, Rosicky minden meccsre kimegy, látni tehát látott labdát rengeteget ;-)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 13:54:52

@SamS: Ezt írtam én is: pont ez az, hogy nem jófiú, csak terjesztik róla, ezért csámcsog mindenki azon, amikor ez újra bebizonyosodik....

SamS 2009.07.22. 13:59:38

@nils_h: Hargo szemptember óta sérült. De az ő visszatérése még elég sok idő kérdése.

Egyébként nem arról van szó, hogy egyszerre kell kiküldeni ezeket a "cserejátékosokat". Így minden csapat középpályája gyenge, mondjuk az amúgy erős Essien-Lampard-Ballack trió nélkül nem hiszem, hogy valaki izmos Chelsea középpályát tudna felállítani. Ha valaki fáradt, sérült, eltiltott, akkor mindig lesz aki beugrik.

nils_h 2009.07.22. 14:01:47

@SamS: Azért, mert évről évre gyengébb. Kurta jó játékos ... volt. Naggyon szerettem. Egy-egy meccsre valóban jó lehet, de akkor le ne sérüljön itt senki, mert összedől a ház :)

"Owen egy nagyon hasznos (meccseket eldöntő) csere lesz szerintem." - az meg Solskjaer volt. Ő volt a kedvencem. Monnyuk ő egy igazi Gunnar :)
(Egyébként sztem is képes Owen hasonlóvá válni)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.22. 14:05:35

amúgy Eduardo sem kezdte el a felkészülést. szóval ez az új igazolás duma rá nem vonatkozik még...

hihetetlen, ami nálunk megy sérülés címen... nem bánnám, ha wenger kalciumot is adna a gyerekeknek.

t.o.d. 2009.07.22. 14:06:08

Jíííííííííííííííííííííííhááááááááááááááááá! Végre a MU a téma! A lényeg, hogy Nani meg Brown helyére kell focistákat találni, és jó lesz a MU! :-)

t.o.d. 2009.07.22. 14:08:33

@imici77: a kalcium csak törés ellen véd. Monnyuk Eduardonak akkor és ott lehetett volna százéves kalciumkúrája is, akkoris kihagyott volna egy keveset... :-(

Húzódás, neeem, az ellen nem véd... Wengernek férfiakat kéne igazolni Van Persie és a többi lány helyére.

t.o.d. 2009.07.22. 14:09:43

@SamS: Hargreaves már a csapattal edz (könnyített, persze), szeptember körül már pályára léphet, ha addig vmi nem lesz vele...

nils_h 2009.07.22. 14:09:47

@t.o.d.: Nem épp most igazoltátok le Owent? Ha már a sérülékeny játékosoknál járunk...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.22. 14:10:46

@t.o.d.: a kalciumot poénnak szántam...

RvP az egyik legjobb játékosunk, nem volt Vele baj ebben a szezonban.

füligjimmy77 2009.07.22. 14:23:50

@imici77: Ebben a szezonban...

Amúgy én tavaly nyáron mondtam, hogy el kéne adni Adebayort a bánatba, most eladták, 25-30 milliót rebesgetnek, ami csak 10 millióval kevesebb, de ha megnézzük,a font mekorát zuhant, egy év alatt a fele zsetont elbuktak.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 14:24:09

Ah mint a régi szép időkben: mu az ágyúsok ellen. Hol van sok poolos, egész évben olyan hangosak voltak, mintha lenne mire felvágniuk ;-)))

Salvatore Bonanno 2009.07.22. 14:26:59

@t.o.d.: Úgy gondolom, hogy sajnos Hargreaves soha nem lesz már komoly játékos, ezért is kellene a posztjára még igazolni, mert komolyan aligha lehet már rá számítani. :-(

t.o.d. 2009.07.22. 14:32:54

@nils_h: Owen az ominózus válogatottbeli térdszalag-szakadása előtt nem volt sérülékeny. Ha megint rendes csapata lesz, mint amilyen a Pool volt, nem lesz sérülékeny.

t.o.d. 2009.07.22. 14:34:24

@imici77: én sem gondoltam komolyan, hogy RVP lány, sőt azt sem, hogy nem vicceltél. ;-)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 14:37:20

@t.o.d.: Különben RvP nem sérült, nem ő lesz tehát az új igazolásunk.

t.o.d. 2009.07.22. 14:44:07

@Salvatore Bonanno: ne legyen igazad, évekig vérzett a szívem, hogy egy jó angol játékos a bundásban a BM-ben sínylődik (ezért mit kapok minnyá...), aztán megvettük, a BM-ben nem hiányzott mi meg a seggünket törölhettük ki a transzferrel. :-((( De én még bízom. Jó játékos, visszatér!

t.o.d. 2009.07.22. 14:46:17

@morphine: nemtom, de az egész szezonban se sokat hallottam felőle. Inkább Adebayor meg Arshavin volt az Arsenal tavaly. Se Cesc, se RVP.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 14:56:31

@t.o.d.: Cesc sokat volt sérült, de szerintem rosszul emlékszel: RvP nagyon is szerepelt tavaly, számos góllal (és kétes gólörömmel :-D) vétette észre magát, és folyamatosan húzta a csapatot. Nekem (és úgy látom iminek is) jók az emlékeink róla :-)

nils_h 2009.07.22. 15:01:06

@t.o.d.: Hé! Olvastátok ezt?
"Ha megint rendes csapata lesz, mint amilyen a Pool volt"
t.o.d. nagy a meleg?

t.o.d. 2009.07.22. 15:14:04

@nils_h: Csssssssssssssssssssssssss! Meghallja vki! :-) Lássuk be: Owennek és a Poolnak is az volt a jobb verzió, amikor együtt tolták a biciklit. Utána a Pool is szarabb volt, meg Owen is. Én ráadásul tele vagyok Pool-fan cimbikkel, olyannyira, h a csajom annyiszor hallotta a Liverpoolt tőlem a kocsmázásokkor, h véletlenül karácsonyra Pool-sálat kaptam... Szóval én különben nem vagyok a Pool ellen, az a kedvenc állapotom, amikor a Pool mindenkit maga mögé utasítva második lesz a verhetetlen MU mögött minden fronton. :-)

Salvatore Bonanno 2009.07.22. 15:20:42

@t.o.d.: Szóval még a Poolt is sokkal jobban szereted, mint az Arsenalt... :-) Bocs!

t.o.d. 2009.07.22. 15:22:28

@Salvatore Bonanno: úgy van! Sokkal! :-DDDDDDDDD

nils_h 2009.07.22. 15:25:49

@t.o.d.: Sokkal alább nem is igen csúszhatnál :)

mickeyknox 2009.07.22. 15:52:54

@Salvatore Bonanno:

"A szóba került Yaya Toure irgalmatlan nagy igazolás lenne... "

Mivvaaaa?????

t.o.d. 2009.07.22. 15:58:10

@nils_h: majd csak figyelj! ;-) most lesz a lagzim... :-)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.22. 16:01:56

Hogy egy kicsit magára a témára is visszatérjek: sok szempontból e 4-4 volt nekem is az év meccse, például azért, mert meglepően ritkán van lehetőségem nézni is élőben (mármint streamen) a hétvégi meccseket, ám ezt pont volt szerencsém a képernyő előtt kéjesen sikongatva élvezni. Szóval nekem is az év (egyik) meccse.

Vicces módon a másik 4-4ünket, az őszi, kevésbé szép emlékü megmozdulást is élő közvetítésben láttam. Szóval akkor majd szólok előre jó, hogy mikor tudom a gúnárokat nézni, hátha ismét nagyot szól majd az ágyú :-DDD

nils_h 2009.07.22. 16:07:50

@morphine: volt még egy 4-4, ami igen faszipántosra(!) sikerült, a Cselzi-Pool BL találka. Csak ott meg egy betű nem stimmel a poszthoz.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.22. 16:37:02

Tottenham have confirmed the signings of Kyle Naughton and Kyle Walker from Sheffield United.

nils_h 2009.07.22. 16:40:30

@imici77: Ó, hogy be ne szarjak! Tényleg, Woland hol van? Nyaral?

Glory 2009.07.22. 17:03:16

@t.o.d.: te szolsz, vagy en szoljak potenak hogy ezt moderalja ki??????? mert ez igy nem maradhat. :D
amugy en akkor is felek. orulok owennek, mert hatha o elviseli a padot, jobban mint az a kocsog tevez. cr nagyon fog hianyzni. ando remelem jo lesz mert en kurta mod szeretem amikor jol jatszik. olyan labdakat ad, hogy carrick jar hozza oktatasra. valencia szamomra kerdes: mindenki pool drukker munkatars is azt mondta hogy a szezon legjobb vetele. nem tom, majd ha latom jatszani eldontom. rooney es berba jo lesz, en bizom naniban is. nem ugyetlen ezt mar bizonyitotta, es mostmar nincs cr aki miatt talan masmilyen elvarasok voltak vele szemben. remelem szarnyalni fog. tudja o is hogy ez az ev az uccso kulonben menni fog.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.22. 17:10:00

@nils_h: nem tudom hol van, nézi a 4-4-es videót... vagy azt, amikor utoljára megvertek minket a bajnokságban... vagy az utóbbit inkább csak keresi :)

Glory 2009.07.22. 17:43:28

off: nst torna azeee nem jo mert akkor mar nem vagyok otthon. tegyetek aug 2-aug 15-ig

kutyacica 2009.07.22. 19:34:03

eloszor nem ertettem, h mi az istent keresne a bal lab a kuplungon. aztan gondoltam, hogy ja ez ilyen angol ize. de aztan rajottem, h a pedal ott sincs mashogy, csak a bal-jobb oldal. szoval most mar egyaltalan nem ertem. csak en nem ertem?

egyebkent meg az ev meccse a Villa elleni forditas, foleg mert ott tunt fel Kiko a reflektorfenyben.

a kovetkezo szezon(ok)at pedig nagyon varom, kulon orulok h nem igazoltunk "megasztar" jatekost, foleg hogy nem kozepre. azt szeretnem, hogy a kovetkezo evekben tovabb folytatodjon a fiatalok beepitese. nagyon izgalmas lesz latni, hogy Kiko, Tosic, Obertan, Valencia, a Silva ikrek, Evans, Gibson, Foster, Ljajic sot Ando, Nani mire viszik. Remenyeim szerint 1-2 szezon mulva megint bombaerosek lehetunk. Ha pedig az ujoncok rogton es nagyon bevallnak es mar jovore (megint) tarolunk, annal jobb! :) A lenyeg, h ha mar beertek a pudlikat, be is kene elozni oket.

De a legjobb nem is ez, hanem hogy mar elore hihetetlen jol szorakozok azon, hogy a kis Owen golja(i)val fogjuk megverni iden a scousereket!

Glory Man Utd

Paul Newman Jr. 2009.07.22. 19:39:35

@kutyacica: Ennek a kuplung témának fuss neki még egyszer :)

kutyacica 2009.07.22. 19:50:55

@Paul Newman Jr.: oh, jaj. ezt inkabb meg se probalom kimagyarazni. meg jo h nem vezetek autot egy ideje ugy latom. melyik az elasom magam smiley?

Salvatore Bonanno 2009.07.22. 21:34:13

@kutyacica: Obertannal kicsit szkeptikus vagyok, tavasszal még a Bordeaux-ba sem fért be...

Egyébként egyetértek, játsszanak a fiatalok!

mickeyknox 2009.07.23. 09:55:37

@Salvatore Bonanno: hülye lenne a barca odaadni a munak tourét. bár amióta eto'ot, hlebet meg 40 millát adtak ibraért... minden lehetséges, bassza meg.

Salvatore Bonanno 2009.07.23. 12:04:35

@Messi88: már előtte hosszabbított...

Salvatore Bonanno 2009.07.23. 12:05:23

@mickeyknox: ezért írtam, hogy nagyon jó igazolás lenne.

SamS 2009.07.23. 13:16:33

@Messi88: Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem vált klubot mostanában. Egy 25 milllió körüli összeggel azért bekopogtatnék Pepnél, bár ha Eto'o a számára ilyen keveset ér, akkor lehet h még olcsóbban el tudnánk hozni. Guardiola mintha megbolondult volna, semmi sem biztos...

Messi88 2009.07.23. 13:31:02

@SamS: valóban nem jelent sokat, ettől függetlenül nem fog elmenni, az tuti. Ha Pep elengedné, akkor én is vakarnám a fejem :) . Akárki akármit mond, a Barcába nála jobban illeszkedő vkp-t nem tudok elképzelni. Mindenesetre Del Nido mondta még tavaly Alvesre, hogy 25-ért megkaphatjuk az egyik cipőjét , na itt is ez lenne a helyzet:)

Woland 2009.07.23. 17:29:38

meg kellett érnem hogy Arse-fanek 'hiányoljanak' : )

(most sincs ekezetem, copy-paste-elni meg nagyon felviszi a vernyomasom... ha mar zarojel ekkor egy kis intermezzo: mult heten volt egy kellemes futball-elmenyem Oslo-ban: az Arse-hole sogorommal setaltunk a vikingmuzeum fele (termeszetesen mindketten mezben) es egy kilencevesforma kolok rank kialtott a rollererol hogy "Tottenham Forever!" : ) hat igen, Norvegia Spurs-territorium, Harald kiralynak koszonhetoen meg felig hivatalosan is.) (rengeteg Pool-szurker is van azert... sajna...)

az ev-meccse-valasztas termeszetesen nagyon mellement. barmelyik Arse-fan megmondja hogy a Pool-Arse meccsnel egyoldalubb talalka csak kurva es kuncsaft kozott szokott kialakulni. megalazo hazai gyozelem lett volna ha Arsha nem vagja be az Arse mind a negy golhelyzetet - na meg ha a Liverpool nem akkora balfasz mint novemberben a WHL-en is volt. hany golpasszt is kapott a ruszki Arbeloa-tol meg Carra-tol?

a Emirates-beli 4-4 viszont - megintcsak termeszetesen - minden tekintetben klasszikus meccs volt : ) a nyilvanvaloan semleges Phil Thompson szerint is "It will go down as one of THE great games." itt hallhato eloben is : )

www.youtube.com/watch?v=18p8RZ5W4UY

Raadasul derbi is volt - mi ehhez kepest egy Pool-Arse? kulonoskeppen hogy az Arse-csatarok ket-haromevente hintenek negy golokat az Anfield Road-on. : )
Ezt kihagyni az ev meccsei kozul a gunar-lobbi fojtogato befolyasat sejteti...

Najo, kompromisszumkent vegyuk a legjobbak koze mindket 4-4-et meg a Villa-Evertont. Harom meccs nem fert volna el? : )

bag 2009.07.24. 20:41:49

a választott meccsel egyetértek, számomra Pool drukkerként az egyik legnagyobb meccs volt, amit valaha láttam, mégha nem is nyertünk. Kalapot emeltem Arshavin előtt!
off: mivel a Pool semmit, ismétlem semmit nem erősödött (azonkívül h megint elb... tunk egy valag pénzt valami védőre) sajnos gyengülni fogunk, ha végre vége lesz a már szánalmas Alonso sztorinak, és slusszpoénként a Barca elviszi Mascheranot. nemhogy bajnoki cím még dogogó sem lesz.
Két kérdés:
ki fog gólt lőni ha (mint már annyiszor) Torres megsérül?

Ki fog labdát szerezni???
Hajrá Pool!

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2009.07.25. 10:14:13

@imici77: azért az alábbi lista beszédes:
www.arsenal.com/news/news-archive/arsenal-s-squad-list-for-austria

úgy gondolom, az előző szezon kezdése sokkal problémásabb volt Wenger számára, mint a mostani. a keret ezúttal nem változott lényegesen - de jött egy jó belső védő. a nagy kérdés tényleg az, hogy a Nasri-Eduardo-Rosicky hármasból hányan és milyen hamar képesek visszakerülni a kezdőbe, ez a többiek válláról is terhet venne le.

mondjuk illúzióim nincsenek, továbbra is a BL-helyezés a cél, jó esetben a dobogó. sajnos ez még pár évig így marad, aztán ha az Emirates adósságait törlesztették, lehet fejleszteni a csapatot is.
süti beállítások módosítása