Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Szupercsabi visszavág

2009.03.23. 03:45 donnelly

A Falkirk megnyerte a fordulót. A Falkirk vagy kilencven éve nem játszott ilyen jól. A Falkirk négyet gurított az előlük menekülő Hegylakóknak, és ezzel két pontot hozott az egész mezőnyön, ugyanis öt darab döntetlenre volt képes a tíz másik alakulat, köztük három nullnullra (Kilmarnock - Motherwell, Hamilton - St Mirren, Hibernian - Aberdeen, Rósa végig), mely találkozókkal büntiből nem is foglalkozunk. Annál érdekesebbek voltak viszont a Rangers-Hearts és a Dundee Utd-Celtic rangadók.

Gyakorlatilag nem történt semmi ezen a hétvégén Skóciában, de azért nem nagyítóval kell keresnünk az egy posztra való érdekes momentumokat. Itt van például az, hogy a Falkirk simán megagyalta a Terry Butcher alatt néha futballcsapatra emlékeztető felföldi favágókat. John Hughes embereinek már csak az Old Firmöt kell leverniük a válogatott szünet után, hogy bennmaradó helyre kerülhessenek. Inverness-St Mirrent is kiírtak a következő körre, mi ezt fogjuk sztrímelni, és ha van még olyan rajtunk kívül aki így tesz, annak mindenképpen legyen kéznél törlőkendő, mert belezés lesz, de tényleg, ahogyan a rájátszásban is, amely április végén kezdődik. A Falkirk szezonja akár még sikeres is lehet, hiszen a másodosztály elkerülése nem lehetetlen, a Homecoming Scottish Cupban pedig az elődöntőnél járnak, ahol a Dunfermline lesz az ellenfelük, így a nemzetközi szereplés is benne van a pakliban, amit eddig még soha nem ért el a közép-skót klub. Mi is szorítanánk nekik a bennmaradásért, ha nem pont őket tippeltük volna utolsónak a szezon elején, így mi tiszta szívből csak a kupasikerükért tudunk szurkolni. Finnigan duplázott, Essont (ICT) kiállították, FALKIRK-INVERNESS 4-0.


Miközben a Gyerkőcök közelebb osontak a mezőnyhöz, két nem a legszebb, ám igen eredményes játékot alkalmazó tréner randevúzott az Ibrox Parkban, és mindenki arra volt kíváncsi, hogy vajon László Csaba szét tudja-e védekezni Walter Smith-t. Nos, a Smith-McCoist vezérkar az első félidőben az ellenfél ötösén húzta meg védelmi vonalát, amire Obua nem számított, így az ő elcsípett indítását Lafferty közreműködésével előnyre váltotta a Gers. A későbbiekben Laffertyt sérülés miatt elveszítő hazaiak hasonlóan hozták le az első félidő nagy részét, amelynek vége előtt Barry Ferguson még hozzátett egyet a vezetéshez, lenyugtatva ezzel csapatát. Túlzottan is, elfeledve azt, hogy a modern labdarúgás sokban hasonlít már a jégkoronghoz, ahol a két gól előny nem előny, a világoskékek saját maguk legnagyobb meglepetésére hagyták hogy a Hearts egyenlítsen a 64. és a 67. percek között Karipidis és Palazuelos segítségével. Sokat dobott persze a Szívek játékán a kölcsönből visszatért Elliott bevetése Cesnauskis helyén - Driver felépülésével így már valódi támadói is lesznek László Csabának. Utána már sajnos nem történt újabb fordulat, de annyit még mindenképp megjegyeznénk, hogy nálunk a Rangers örökös mezőnylegjobbja a Villa által nevelt északír középpályás, Steven Davis. RANGERS-HEARTS 2-2.

A keltákok azt hihették, hogy most szerencséjük lesz, mert a hullámvölgyben lévő Dundee-hoz mennek, így gyakorlatilag eldönthetik a bajnokságot. A mandarinmezesek viszont megint azok a csávók voltak, akik ebben a szezonban (bajnokság + kupa) hét meccsen hat döntetlent és egy vereséget értek el a két glazvég csapat ellen. Az első félidő közepén McDonald beerőszakolt egyet, és majdnem lett belőle még egy, de inkább úgy alakult helyette, hogy Sandaza tizenegy perc alatt fordított a második rész első fejezetében. Arról hogy a Rangers mégse nyerjen két pont elvesztése ellenére, Lee Naylor gondoskodott, aki olyan bombát zúzott, amilyet nem fog megint egyhamar. Jon Daly a végén még majdnem beollózott egyet, és ha a dunai iskolához szokott szemünknek nem is volt annyira fantasztikus a meccs, ahogyan Strachan áradozott róla, mindenképpen megérte lefolyatni - a tavasz meghozta Skóciába a jó focit. DUNDEE UTD-CELTIC 2-2.


Itt pedig a bandérium, akiket George Burley a Hollandia és Izland ellen vívandó ütközetekre összetrombitáltatott:
Craig Gordon (Sunderland), Allan McGregor (Rangers), David Marshall (Norwich City) - kapusok; Graham Alexander (Burnley), Darren Barr (Falkirk), Christophe Berra (Wolverhampton W.), Kirk Broadfoot (Rangers), Gary Caldwell (Celtic), Alan Hutton (Tottenham Hotspur), Jamie McAllister (Bristol City), Stephen McManus (Celtic), Gary Naysmith (Sheffield United), David Weir (Rangers) - védők; Scott Brown (Celtic), Kris Commons (Derby County), Barry Ferguson (Rangers), Darren Fletcher (Manchester United), Paul Hartley (Celtic), James Morrison (West Bromwich Albion), Gavin Rae (Cardiff City), Gary Teale (Derby County) - középpályások; David Clarkson (Motherwell), Steven Fletcher (Hibernian), Chris Iwelumo (Wolverhampton W.), Ross McCormack (Cardiff City), Kenny Miller (Rangers)

 

17 komment

Címkék: d skót lászló spl falkirk

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr691019384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2009.03.23. 09:45:14

doni?
Ez tetszik...DDD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.23. 11:15:01

@kroos: Kis triphop Dido nénitől, ölég bristolias.

madbalee 2009.03.23. 18:56:18

"doni": Velem van-e a baj, vagy Pancho és _Benito magasabbra teszi a lécet, de elég nehezen rágtam át magadat a Poston.

A cím mondjuk tetszik :)))

madbalee 2009.03.23. 18:57:22

@madbalee: magadat helyet magamat :)))) (Ilyen az amikor az olvasó írni akar:)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.23. 19:10:24

@madbalee: Tény, hogy fáradt voltam, és nem tudtam gördülékenyen írni, de attól, hogy valakit nehezebb olvasni még nem biztos, hogy igénytelen is;)

madbalee 2009.03.23. 19:30:36

@donnelly: Nem mondtam,hogy igénytelen. ;) És végig is olvastam. Csupán most nagy volt a kontraszt a többiekhez.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.23. 19:38:40

@madbalee: Panchóhoz képest tuti, lévén ő hetek óta nem ír spanyolt;)

Zolte 2009.03.23. 21:38:36

@donnelly: Épp akartam mondani, hogy úgy könnyű hatalmasat alkotni, hogy utána egy hónapot ülök a popómon. Bocsi mindenkitől, imádom az egész blogot, de szívesen olvasnék már spanyolt posztot!

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.03.24. 08:36:03

„Ha azt látom, hogy a csapat ilyen szarul játszik, ahogyan az első félidőben focizott, legszívesebben kiszaladnék a stadionból azt mondanám: ’Ma van anyák napja, felejtsétek el a focit!’ De férfiak vagyunk és az Ibroxban játszhatunk és harmadikak vagyunk a bajnokságban. A félidőben meg akartam ölni néhány embert az öltözőben, de ha megtettem volna, börtönbe kellett volna mennem és nem szereztünk volna pontot a meccsen. Az első félidő nagyon gyenge volt, a második viszont nagyon szexi lett.”
(L.Cs., via sportgéza)

szbszig 2009.03.24. 09:18:22

@pattopo: Nem nagyon (értsd: semennyire sem) követem a skót bajnokság hétről hétre történő aktuális alakulását, úgyhogy speciel jót röhögtem ezen a cikken, amikor tegnap olvastam.

(sportgeza.hu/futball/2009/03/23/laszlo_cs._szetbeszeli_a_skot_ujsagirok_fejet/)

szferi 2009.03.26. 08:54:07

Szerintem jók a skót posztok, ráadásul a mostaniban csak egy idióta klip volt a szokásos öt-hat helyett, fejlődés. Újabb jó pont lenne, ha elmaradnának a becenevek, plusz ahol a szövegből nem egyértelmű (most nem volt ilyen), hogy melyik csapatban játszik egy megnevezett játékos, ott be kéne írni - nem vágjuk annyira a skót ligát, mint te. Remélem írsz majd az északi ligákról is, ha végre beindul a szezon!

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.26. 09:12:08

@szferi: A beceneveket elég sokáig hanyagoltam, mostanában vettem elő megint, de ezeket főleg azért, hogy "megtanulhassa" a leendő SPL-fanatikus, hogy kit hogy hívnak:)

Északi ligákról valamilyen formában lesz majd szó.

szferi 2009.03.26. 10:28:53

@donnelly: engem annyira-amennyire érdekel a skót liga, de nem olyan szinten, hogy becézgessem is őket :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.26. 19:49:36

@crouchy: Hehe, kézenfekvő az ötlet, Angliát kicserélték Írországgal a Home Championship mezőnyéből azt kész. Na persze az NS ezt se tudta pontosan leírni...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.26. 20:03:30

@crouchy: Azért is fasza ez az ötlet, mert "kelta" csapatok mostanában már nem nagyon jutnak ki a nagytornákra, így legalább lesz min zsezsegni az ottani foci fanoknak nyáron is :-). Egyébként a '84-es Home Championship hasonló lehetőség volt Angliának is, hisz ők akkor is lemaradtak az EB-ről :-). (Persze, tudom, hogy az egy sokkal régebbi eredetű torna volt).

Viccen kívül, nem lenne rossz egy hasonló torna Közép-Európában is.
süti beállítások módosítása