Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Nincs olasz a nyolc között

2009.03.12. 07:00 donnelly

Olaszországban valami nem stimmel. Márciusra már csak egyetlen csapatuk áll a nemzetközi sorozatokban, mégpedig az Udinese az Uefa kupában. A BL-ben Andrea Dossena, Guiseppe Rossi, Luca Toni és Massimo Oddo, na meg Roberto Rosetti képviseli a továbbiakban Itáliát, tehát a 6+5-ös szabály nem az olasz klubokon fog segíteni - hacsak abban nem, hogy legyengíti a többieket az ő szintjükre. Ez az átlagos enestéolvasó számára viszont kétes kimenetelű játék, hiszen ebben a formában 3,6-os gólarányt produkáltak a csapatok ezen a héten, ami nekünk bőven megteszi. Inkább az idegenben lőtt gólok szabályán gondolkodnánk el, vagy bele kell törődnünk abba, hogy az első meccs mindig unalmas lesz, nem úgy, mint a visszavágók.

 
A gyakorlott BL-néző a kezdők láttán bizony felhúzta az összes szemöldökét, amikor meglátta Vieira nevét a középpályán, és ekkor - kivételesen - mi is őszintén sajnáltuk az Inter szurkolóit, a negyedik percben pedig magát a francia fedezetet is. Embert még nem aláztak meg úgy szögletnél, ahogy Vidić csinált hülyét tragikomikus hősünkből, és ezzel gyakorlatilag el is döntötte a párosítás kimenetelét. Merthogy az Inter addig semmit, DE SEMMIT nem fog elérni távol az otthontól, amíg Ibra jelenti a támadójátékukat. (Egyébként vajon Mourinho hogyan gondolta a nyáron azt, hogy neki nem kell Zlatan?) Ebből, na meg a mérkőzésből is levonható az a végkövetkeztetés, hogy jelenleg mégis Ferguson a jobb edző (pl. mert ő nem játszat olyanokat, mint Vieira, vagy Figo - akinek a becserélése 0-2-nél azért megér egy LOL-t), és a MU a jobb csapat. A mérkőzés legszebb jelenete persze Adriano kapufája volt, de a két vas ellenére sem volt meccsben az Inter, már csak azért sem, mert a sportág zseniális bélférge - a poén kedvéért a második félidő negyedik percében, ő is fejesből - pontott tett a csörte végére, így az előszeretettel öltönyben és rákosszendvicset evő közönség már csak egzotikus érdekességként szemlélhette azt, hogy milyen, amikor a szerb orgyilkos összeakad az argentín rablóval.
 
Az ibér rangadó a várt módon, döntetlennel dőlt el, vagyis az idegenben lőtt gól duplán számított és a Porto kihasználta a hazai pálya előnyét arra, hogy nehogymá' gólokat kapjanak egy olyan Atletitől, aki még a Realt se tudta elintézni. A kapuk közül a vendégeké volt inkább veszélynek kitéve, Hulk és Lisandro is lőtt lécet, illetve fát - a Mokány egyébként szögletből találta el a mestergerendát -, volt szokásos meg nem adott büntető is, meg kaput eltaláló lövések, 9-2-es arányban megosztva. A nullull a forduló leggyengébb meccsére, és a Cale-kikötőiek továbbjutására volt elég.
 
A Romáért vérzik a szívünk, pote a helyszínen volt tanúja az izgalmaknak, de annyira higgadtan rúgták a büntiket a srácok - és Riise is rácáfolt a képességeiben kétkedőkre -, hogy csak a moirák tudták, mi fog itt történni, és náluk Tonetto fonalára került a bog, így került a labda az égbe, az Arsenal pedig a nyolc közé. Persze ez az egész adrenalinvihar nem lett volna, ha mondjuk Juan nem teheti meg, hogy a Fegyveresek ötösén átveszi a bőrt-felnéz-igazít-felnéz-ásít-felnéz-egyenlít, vagy ha mondjuk a londoniak értelmes megoldást választanak valamelyik kontrájuk végén, esetleg szegény Capiteno nem készül ki annyira, hogy a hosszabbításban végig a tizijére gyűjtsön erőt, vagy ha talán nem Bendtner kezd a Vieiráéhoz hasonló pozícióban. Ezen mellesleg nem kevésbé lepődtünk meg, mint azon, hogy Eduardo nem sarokkal lőtte a nyitó büntetőt. A Roma helytállt, ők bírták a legtovább a BL-ben az olaszok közül - több, mint másfél órával múlták felül az Intert, ha helyi idővel számolunk - két egyenrangú társaságot láttunk ezeken a csatákon, és ez a befejezés fair volt.
 

A gallorománok már az első félidőben gurítottak egy négyest a gaul tesóknak, így nem volt miről beszélni, még akkor sem, ha a gyengébb idegzetű katalánok már levegőért kapkodtak Juninho egyenlítésénél, ugyanis az nem volt benne a pakliban, hogy a Barsza itt kiesik. Volt helyette egy jól megszokott parádé Henry duplával (Márquez tanár úr alakítása is megérdemli, hogy megemlítsük), Messi-szólóval, Eto'óval és Keitával. Még egy Guðjohnsen dugó jót tett volna a germán részleg közérzetének, de Eiður Smári nem volt a keretben, így be kellett érnünk azzal, hogy Juninho pernambucói cukornádmunkás módjára kiállíttatta magát. (Pernambuco állam, és Bahia, ahonnan Dani Alves jön, szomszédosak, így valamiféle regionális konfliktus húzódhat meg az incidens mögött...)

 
Arsenal FC, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Bayern München, Liverpool FC, Manchester United FC, FC Porto, Villareal CF a legjobb nyolc névsora, lesz angol csapat a döntőben.

404 komment

Címkék: barcelona d összefoglaló bl inter mu

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr21997100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Woland 2009.03.12. 07:24:15

galloroman? ezt a levezetest meg nem hallottam : )

a katalan elvileg a "got-alan"-bol jon.
gaul es galloroman kozott csak annyi a kulonbseg hogy az egyik romanizalt, nem?

amugy az idegenben lott gollal nekem is tele a tokom! a Libertadores-kupaban is bevezettek mar ezt a hulyeseget vagy ott meg tartja magat az ertelem? ezzel torodne inkabb Blatter/Platini eloszor!

a tiziparbajt en sosem erzem fair-nek, de sajna nincs is realisan megoldhato fair-modja ezt elintezni. szerintem ha az Arse esett volna ki az se lett volna fair, meg ez se az. annal persze legalabb szorakoztatobb mintha feldobnanak egy ermet. : ) de nem sokkal fair-ebb.

neeson 2009.03.12. 07:24:22

Nem tudom, miért sztárolják annyit Mourinhot. Méghogy az első meccsen elérte azt az eredményt, amit akart? Na neee. Kétszer annyit tud a játékról, mint SAF? :|:|:| WTF

Alapvetően megbukott az Interrel, még akkor is, ha szarból nem lehet várat építeni, de már az igazolásainál hülyét csinált magából, hogy aztán lépten-nyomon megalázza a Zintert azzal, hogy ő el akar menni Angliába, meg 90 nap. Nem volt semmi előrelépés, az egész évben kimerültek a nagy húzásai abban, hogy a korábban kiebrudalt játékosait ciklikusan megváltóként visszahozta a csapatba, hogy azok aztán 1-2 jó meccs után megint valós tudásukat mutassák.

Én jó edzőnek tartom, de azon túl, hogy megnyerte minden idők messze leggyengébb BL-kiírását a Portoval Deporok és Monacok (meg egy közepes Manutd ellen, furcsa bíráskodással), nem sok mindent ért el. A Chelseanél rendelkezésére állt a világ legerősebb kerete (Ranieri igazolásai, nem az övé), amit sikerült leépítenie, és az első évben, mikor ellenfele volt a bajnokságban, azt is rögtön elvesztette.

Annyira nem kellett megizzadni a MU-nak, hogy már nem is volt BL-hangulata a meccsnek.

szbszig 2009.03.12. 07:24:49

Muszáj itt is dicsekednem kicsit, mert a másik bejegyzést ma már úgyse olvassa senki: :)

www.pcdome.hu/blog/powerhouse/1785/bajnokok_ligaja_a_sorsolasrol

(Alul az első komment az érdekes.)

szbszig 2009.03.12. 07:33:01

"nem volt miről beszélni, még akkor sem, ha a gyengébb idegzetű katalánok már levegőért kapkodtak Juninho egyenlítésénél"

Ezt nem igazán értem. Juninho góljánál már 4-1-re ment a Barça, szóval maximum szépségtapasznak volt jó már megszületése pillanatában is...

kroos 2009.03.12. 07:36:08

@Woland: pedig abban az évben kurva jó meccsek voltak,és 2004-ben fordult elö elöször és utoljára hogy 4 külömbözö nemzetiségü csapat jusson a legjobb 4-be.(elötte 99-ben).

nalazo 2009.03.12. 07:40:33

MU-Inter:
1. A MU jobb csapat, megérdemelten jutott tovább.
2. Ez az Inter mégis sokkal jobbat mutatott az elmúlt 3 évi BL-csapatnál, akik mindháromszor lélektelenül játszva estek ki.
3. Ha adódik helyzet, akkor be kellene lőni legalább egy alkalommal.
4. Néhány idegenlégiósunktól meg kellene szabadulni, és sikeréhes - lehetőleg olasz - játékosokat hozni helyettük.

rizla 2009.03.12. 07:43:57

juninho ritka nagy bunkó volt az egész meccsen. lehet a borosta teszi (tényleg, hogy kell ennyire szinten tartani?).

szerintem most ez az esélyességi sorrend a BL-ben:
1. MU - no comment. a legkiegyensúlyozottabb, legmagabiztosabb csapat úgy, hogy igazán 100%-on még nem is pörögtek.
2. liverpool - hétvégén benitez végképp elcseszi a bajnokságot, szóval kiélheti magát a BL-ben. megint. szerintem ők ejthetik ki a manchestert.
3. barcelona - ha a védelem fel tudna nőni a többi csapatrész szintjére, a spanyol bajnokság pedig erősségben a PL-ére, akkor. de nem, mert ha egy lyon tud 3at lőni két meccsen, akkor arra képes a manchester is, viszont azok nem fognak 6ot kapni. meglátjuk
4. chelsea - hiddink.
5. arsenal - súlytalanok, de PL-csapat
6. bayern - klinsmann, ugyanmár. a bundesligát nem bírják uralni a nyilvánvaló monopolhelyzetük ellenére.
7. villarreal - ők megint nagyon jó underdog csapat lehetnének, ha nem lennének pont olyan kiszámíthatatlanok, és megbízhatatlanok, mint az atletico például. igaz, ez is underdog-sajátosság. ha jó napjuk van, akkor a bayernt hősiesen, az arsenalt bravúrral, a barcát a közös gyökerek miatt talán ki tudják verni.
8. porto - akárkit kapnak a villarrealon kívül, itt a vége

seamus gonzalez 2009.03.12. 07:49:40

Sok szeretettel várom a legspanyolabb angol gárdát a döntőbe, mondjuk a Villareallal együtt :)
OFF: sajna nekem a tegnapi meccsnézést/ streamelést elk>rta, hogy ellopták a bicajomat a lakás elől.
Erős ingerenciám van idegenbe szakadni egy időre. Zöld sziget, hejhó! - ez már OFF-OFF volt, sorry folks!

rizla 2009.03.12. 07:51:02

@nalazo: szerintem az internek két nyilvánvaló problémája van. az egyik a bundabotrányban megtépázott serie A, ami pont annyira nem nyújt megfelelő felkészítést méltó ellenfelek híján a BL-re, mint a spanyol liga a barcának (ebben igaza van panchonak); a másik pedig csúnyán berögzült mentális. az inter ijedt kisnyusziként játszott az első meccsen, amit csak az elmúlt évek megaláztatásaival lehet magyarázni. egyszerűen az inter taszítja magától a BL-győzelmet, karmikusan.

rizla 2009.03.12. 07:56:03

@Woland: nem értem miért kell folyton előráncigálni a tiziket. férfias, izgalmas küzdelem. a roma-arsenalon is hevesen vert a szívem végig, pedig ezen az arsenalon most nem tudok mit szeretni, a roma meg szimplán nem érdekel.

WallyB 2009.03.12. 07:58:40

Négy angol a nyolc között és nincs olasz csapat... átrendeződtek az erőviszonyok, ez tény.
1. Az Inter az utóbbi évek "legszebb kiesését" produkálta, már ha lehet ilyenről beszélni... küzdöttek, hajtottak a fiúk, de jobb volt a MU, el kell ismerni. Végig olyan érzésem volt egyébként, hogy a Manchester a korai vezető gól után nem ad ki magából csak úgy 70%-ot...
2. A másik gondolatom az volt, amit Ali mondott egyszer: "Az első menetben megmutatom az ellenfelemnek, hogy nem tud megütni. A másodikban megütöm..."
3. Nem láttam még a mai angol nyelvű oldalakat, de meg lennék lepve, ha nem lenne olyan című írás, hogy "Nothing Special"
+1 Egyetértek azzal, hogy az Internek gyökeresen változtatnia kell az átigazolási politikáján, ha Európában el akar érni valamit. Csozé szerint megérdemelték a legerősebb ellenfelet, akitől persze ki lehet kapni, de, ha a csoportkörben kevesebbet töketlenkednek, kedvezőbb ellenfél esetén talán még lett is volna esélyük a továbbjutásra.

kroos 2009.03.12. 07:59:09

azért volt már ilyen.2001-ben 2002-ben.
aztán meg 3 olasz is volt a 4-ben.

nalazo 2009.03.12. 08:02:06

@rizla: Valami tényleg hiányzik az Interből , ha BL-ről volna szó. Mintha bénítaná őket a gondolat, hogy az elittel kell megküzdeni.
Az első meccset ahhoz tudom hasonlítani, amikor az MTK itthon játszott a Croatia Zagreb-bel és csak 3 ember mert át menni a horvátok térfelére, mert Ten Cate azt parancsolta.
A Serie A viszont hiába gyengébb mint korábban, még mindig a legnézhetőbb foci egész Európában.

United82 2009.03.12. 08:07:49

1. A United tegnap 1-0 után csak kicsit, 2-0után meg végképp a hétvégi meccsre gondolt.

2. Vidic az év játékosa, nem kérdés. (legalábbis nálam:)

3. Giggsyre pedig nincsenek szavak.

+1 Scholes+Giggsy egyszerre kezdett egy BL meccsen a kieséses rendszerben, ilyen évek óta nem fordult elő és nagymeccseken szintén nem játszanak már egyszerre, ebből következik Fergie tudta h ennyi is elég lesz az Inter ellen:)

hétvégén meg jöhet az igazi rangadó egy méltó ellenféllel.

United82 2009.03.12. 08:12:18

@Rooney82:
na jó a +1 azért durva volt:)

De egy tuti ennél sokkal keményebb meccs lesz a szombati. Hiába egyeduralkodó az Inter olaszországban, a két meccs alapján visszatekintve egy percig nem volt esélye a továbbjutásra és végig magabiztosan kontroll alatt tartottuk a meccseket. Ráadásul ki sem adtunk magunkból mindent, sőt....

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.03.12. 08:13:21

@Woland:
kicsit meg is adtad a választ, miért ragaszkodnak az idegenben lőtt gól intézményéhez:
mert a tizenegyesektől jobban borzadnak.

jelen rendszerben egy esetben lehetett hosszabbítás (tizi) a Róma meccsen: 1-0 nál.
ha eltörölnénk a szabályt:
1-0, 2-1, 3-2... 31-32 esetében is hosszabbítás következett volna. ezt próbálják minimalizálni.

rizla 2009.03.12. 08:13:42

@Rooney82: "hétvégén meg jöhet az igazi rangadó egy méltó ellenféllel."

csalódni fogsz, nem lesz semmiféle méltó ellenfél. benitezt kurvára nem érdekli már a bajnokság, vihetitek, neki a BL kell, csak a béelabéelabéel. eszelős.

IronRock 2009.03.12. 08:21:48

@rizla: Alapvetően egyetértek a rangsorral, de a Liverpool-t én azért nem raknám a Barca elé... Nem lehetett lemérni hogy mennyire erős a Pool, az hogy megalázták a fogalmatlan Real-t akit a BL-ben csak az nem vert meg aki nem járt arra, még nem valós erőfelmérő. Ha összekerülnének a Barca-val (személy szerint ennek örülnék), ki is esnének simán, Benitez meg kezdhetne magának új állást keresni, mert most már nem néznék el neki hogy megint semmit nem nyer a csapat.

Walmer 2009.03.12. 08:22:06

@rizla: Beniteznek a bajnokság kellett, csak azt nem tudja megnyerni. A BL jobb híján van.

Walmer 2009.03.12. 08:31:05

Nem is az a durva, hogy 4 angol klub van a 4 között, hanem az, hogy milyen sorsolás ellenére. Inter, Juventus, Real madrid, Roma. Kipipálva. És erre ott vannak olyanok, mint Porto, Villareal, A Bayernnek egy fos Sportingot, a Barcelonának egy híg Lyont kellett legyűrnie. Nem kell szerintem kongatni a vészharangot a Serie A fölött. Egyszerűen csak Pechjük volt. Ha a spanyolok kapják az angolokat, akkor ma nincs spanyol csapat, ellenben van olasz.
Mondjuk az is megérne egy misét, hogy milyen szöveg ment itt a BL sorsolásakor. Hogy 3 olasz továbbmegy, meg hasonló hülyeségek. Hát most biztos kijózanodtak páran.
Aztán az is érdekes, hogy a PL egyik legszarabb formában lévő csapata, az Arsenal, kiveri a Serie A ügyeletes kedvencét, a Romát.
Az Atletico meg egy olyan Portot nem tud megverni, akinek az Arsenal sima 4-et gurított.
remélem a Barcelona valamelyik angolt, vagy a bayernt kapja és nem a szar Villarealt, vagy Portot, mert ne legyen már olyan mákjuk, mint tavaly. Ha így lesz ki is esnek és nem lesz spanyol a 8 között. Ha az angolok nem egymást kapják, 3 angol csapat tuti lesz a 4-ben.
Szakadéknyi a különbség jelen pillanatban köztük, meg a többi csapat között. És a többi csapat között-be beleértem a barcelonát is.

dontotti 2009.03.12. 08:41:32

A Barca meccshez egy kis érdekesség. A 80. percben mutattak egy statisztikát a képernyőn.

Kapuralövés Lyon: 2 ebből gól 2....

Ez lesz a veszte a Barcának....

Fejlődő Szervezet 2009.03.12. 08:43:07

Nincs poszt, hogy elfelejtenétek belerúgni a Realba, igaz?

drani 2009.03.12. 08:47:57

Be volt fosva az Inter rendesen, de egyébként nem is csoda, az angol csapatok lelki fölényből indulnak, annyival nagyobb presztizsű a bajnokságuk. Pedig most egész fasza csapat az Inter, de ez még mindig kevés az MU ellen. A Juve kerete nagyon kevés a BL-hez, kb Villarreal-Bayern-Lyon szintű.
A Roma meg soha nem fog nyerni semmit ezzel a csatár nélküli játékkal.
Szerintem a Milan ki tudta volna ejteni az Arsenalt vagy a Chelseat is.

Mourinho már nem a király 2009.03.12. 08:48:54

Összesorsolják az angolokat, én mondom.

lonicera 2009.03.12. 08:54:32

Giggs tegnap bebizonyította, h jó az "öreg" a háznál, szerintem az egyik legjobb volt a csapatban.

Mondjuk Berbatovtól többre számítottam,de azért az is benne volt, h nincs sok helye cselekedni.

Rooney meg, hát ő, őő, Rooney és kész:)

mickeyknox 2009.03.12. 08:56:42

@Walmer: szerintem neked ott kint angliában a buszon egy csúnya spanyol fiú rálépett a tyúkszemedre, és utána egy hiányos öltözetű angol nővérke kötözgette a sebeidet. mást nem tudok elképzelni. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.12. 09:05:37

Hát a 2 Bl napot elnézve szerintem, a Liverpool esélyesebb a BL.-ben aManchesternél. Ami a MU mellett szól, hogy hasonló típusú focit nyomnak.
Ezért remélem a MU barca pool 3as közül 2en egymást kapják majd,

A tegnapi meccsen a támadó játékunk még tűrhető volt, viszont, hogy Stanko se védekezésben se támadásbna nem jó, vieira, muntari formán kívül. Így elég nehéz, főleg 2 ilyen simán elkerülhető gólt kapni...

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.03.12. 09:08:07

@drani: pont ezen gondolkodtam, hogy ez a szar milan is nagyobb eséllyel játszott volna, mint a juve vagy az inter és nincs igazán racionális magyarázatom arra, hogy miért. az interből meg egyébként leginkább egy tapasztalt de még sikerre vágyó irányító/tkp és 1-2 cselezni is képes szélső hiányzik, neveket ne kérjetek. mancinivel mi volt egyébként sérült?
barcánál én is attól félek, hogy most megint minden lövésből gólt kapnak, de a mu ellen is ettől féltem, aztán egész jól megúszták. idén mondjuk többet várnék egy hasonló meccsen, mindenesetre nagyon kellene venni már egy igazi kapust (a kupameccsen védő csávó egész biztató volt)

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.03.12. 09:08:56

@drani: pont ezen gondolkodtam, hogy ez a szar milan is nagyobb eséllyel játszott volna, mint a juve vagy az inter és nincs igazán racionális magyarázatom arra, hogy miért. az interből meg egyébként leginkább egy tapasztalt de még sikerre vágyó irányító/tkp és 1-2 cselezni is képes szélső hiányzik, neveket ne kérjetek. mancinivel mi volt egyébként sérült?
barcánál én is attól félek, hogy most megint minden lövésből gólt kapnak, de a mu ellen is ettől féltem, aztán egész jól megúszták. idén mondjuk többet várnék egy hasonló meccsen, mindenesetre nagyon kellene venni már egy igazi kapust (a kupameccsen védő csávó egész biztató volt)

Sunlounger 2009.03.12. 09:09:26

Azt hittem a post-ban kicsit oda lesz mondva Mirkonak. Mert baszki Mirko mit képzeltél, hol vagy? Hogy lehet ilyen szinten így lőni egy 11-est? Laposan, gyengén, középre ... Ükanyám kivédte volna :( Négy angol, nulla olasz :( Tavaly is csak a Roma volt bent a 8ban most nem sikerült :(

IronRock 2009.03.12. 09:09:44

@Fejlődő Szervezet: belerúgni abba lehet aki rászolgált és a klub múltjához, presztízséhez méltatlan játékkal esett ki. A Sporting-ot azért nem rugdossa senki mert ember nem szurkolt nekik és csodát se várt tőlük senki, de ilyen .megalázást se. A Real-tól azért mindenki többet várt, és ehhez képest milyen játékkal és mekko alázást elszenvedve estek ki, szóval elfér rajtuk a tockos.
@drani: ez a Milan a Sporting-ot talán képes lett volna kiejteni, de hogy akár az Arsenal-t vagy a Chelsea-t, az valószínűtlen. :-) Ha az UEFA-ból a Bundesliga-ban a középmezőnyben tanyázó és pofozógépként funkcionáló Werder-t nem tudták kiejteni 0:2-ről idegenben...

mickeyknox 2009.03.12. 09:10:01

a tegnapi meccsen rooney-t sajnáltam nagyon. jobbhátvédként játszatni... volt olyan, hogy ő ugrott fel ibrával fejelni (nem szögletnél). ehh. és tavaly is így volt a bl-ben.

f.fredericks 2009.03.12. 09:11:14

Hát ez a két nap nagyon csúnya volt.:S Milan drukker létemre nagyon szorítottam az Internek, de ez elmondható egy Lazio drukker haveromról aki ugyanígy tett a Romával, ilyenkor nem számít, hogy rivális csapat, mert az olasz futball becsülete a tét, amit sikerült az angoloknak eléggé megtépázni. Nem értem Murinhot, miért kell ezt a Balotelli gyereket ennyire nyomni, egy kis arogáns f@sz, nem való egy BL nyolcaddöntőbe, kezdhetett volna helyette inkább Cruz. Most megint lehet hallgatni egy évig, hogy a PL mekkora, meg hogy a világ legjobb bajnoksága, hát nem tudom nekem annyira nem jön be, inkább nézem a péntek esti Bundásligát, mint a szombat/vasárnap délutáni PL szuperrangadókat. A Serie A-ról nem is beszélve, mert ott egy Siena-Catania is jobb mecs mint egy Chelsea-ManU.
Mostantól annak szurkolok, hogy a Bayern minél tovább menjen, mert a sok unszimpatikus csapat közül még ők a legszimpatikusabbak.

United82 2009.03.12. 09:16:17

@mickeyknox:
ez egy okos húzás volt, de nem jobbhátvéd volt, hanem balszélső:)
A meccset Giggsy keszdte a baloldalon és Rooney volt elől, de 30.perc környékén váltottunk hogy a kpálya biztosabb legyen, és Rooney ment ki a balszélre és Giggsy szabadabb szerepkörben játszott ahol nem kellett annyit védekeznie..és hogy született a második gól?
Giggsy középen kicselezett pár embert, kiettte a balszélre Rooneynak, ő pedig beadtad és Ronaldo gól...
az egyértelmű volt h Giggsy nem fogja a szélen végigjátszani a meccset és ha ehhez hozzáveszem h Ronaldo se olyan gyakran megy vissza védekezni (bár tegnap nagy alázattal játszott és még szerelt is a saját térfelén) akkor kellett az hogy Rooney visszamenjen a baloldalra és segítsen a Maicon elleni küzdelemben. Szerintem teljesen jó volt ez a tegnapi húzása Ferginek! És Rooney is jól nyomta, nem egyedül vergődött a védők gyűrűjében (azt meghagyta Berbának), hanem a balszélről belefé indulva megcsinálta a maga lövőhelyzeteit és hát a gólpassza is ott volt a szeren.
Szóval tegnap Rooney visszahúzása a balszélre remek taktikai húzás volt.

Walmer 2009.03.12. 09:21:50

@f.fredericks: A Siena - Cataniát pedig bármely Championship meccs kenterbeveri.

f.fredericks 2009.03.12. 09:24:19

@Walmer: kéne olyan kupát csinálni ahol összeeresztenék ezeket a csapatokat.

giacinto 2009.03.12. 09:33:24

"Ferguson a jobb edző, mert ő nem játszat olyanokat, mint Vieira, vagy Figo - akinek a becserélése 0-2-nél azért megér egy LOL-t

Mégis kit cserélt volna be Mourinho? Rivast? hagyjuk már.

"a két vas ellenére sem volt meccsben az Inter"

te nem tudom mit néztél.

Weah_ 2009.03.12. 09:41:03

@f.fredericks:
mélyen egyetértek veled, sokszor leültem már egy szombat délutáni vagy vasárnap délutáni pl meccshez, volt ebben Arsenal-Pool, MU-Pool, Chelsea-MU stb stb, nekem ezek -a ritka kivételtől eltekintve- mindig unalmas, majdnem azt mondom nézhetetlen meccsek voltak. minden jó szerelést/átadást/fordítást óriási tapssal díjaz a (Pool szurkolóin kívűl, mert ők hasonlítanak egy jófajta szurkolótáborra) meccsek nagyobb részében halkan ülő inges, zakós közönség. mint egy színházban bazki...

egy barátom kint dolgozik, már nagyon várta,h egyszer pl meccsen lehessen (Pool - valamin volt idén). azt mondta meccs után, h óriási csalódás volt. pedig imádja a focit.

Az évek meg a rutin 2009.03.12. 09:42:50

Nem szeretném megbántani az olasz foci szerelmeseit, de a Serie A évek óta a leggyengébb a 4 európai topliga közül (na jó, úgy 2-3 éve még komoly harcot vívott a Bundesligával ezért a "címért") és a bundabotrányok teljesen tönkrevágják a meccsek hitelességét. Ez tette tönkre az akkor még színvonalas magyar bajnokságot is a 60-70-es években. Mondjuk a taljánok ennyire nem fognak lesüllyedni...

Viszlat 2009.03.12. 09:46:25

@WallyB: "Az Inter az utóbbi évek "legszebb kiesését" produkálta, már ha lehet ilyenről beszélni... küzdöttek, hajtottak a fiúk"

Te milyen meccset néztél? Avagy mit szívtál közben? :-))

1-0 a negyedik percben és mi történt utána? Az Inter állva várta, hogy na vajon most mit csinál a MU. És ez ment fél órán keresztül.

2-0, nagyjából 15 perc van hátra, az Inter mit csinál? Saját tizenhatosa elé betömörülve nézi, ahogy a kapujától 25 méterre edzőmeccsezik a United és várják mi fog történni. A Juve az hajtott, meg is érdemelték volna a továbbjutást, de az Inter fejében csak az járt, hogy ne kapjunk olyan zakót mint a Madrid. Gáz.

Majd egy tucat Inter drukkerrel néztem mind a két meccset, de érdekes módon (valszeg rohadék nagy mákom van), tőlük nem hangzottak el ilyen nevetségesen elfogult vélemények, mint amiket itt olvasok (nem csak WallyB-ről beszélek). Értem én, hogy az olasz focitól dobban meg a szívetek, ez teljesen rendben is van, de kissé vicces, hogy míg repkednek itt az undormány PL jelzők, addig számonkéritek ha egy angol szimpatizáns le meri írni, hogy PL - Serie A 3-0.

Walmer 2009.03.12. 09:47:35

@f.fredericks: Én úgy tudom régebben (talán 80-as évek második fele), volt valami angol-olasz klubtorna. De csak halványan rémlik valami.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.03.12. 09:48:12

@Az évek meg a rutin: ezt a kijelentést mire alapozod? azért mert neked nem tetszenek a meccsek, rögtön évek óta a leggyengébb? milyen szempontból? én nem vagyok "az olasz foci szerelmese" de a legtöbb meccs határozottan élvezhető és az elmúlt években a bajnoki izgalmakkal sem volt probléma.

f.fredericks 2009.03.12. 09:49:15

@Az évek meg a rutin: Na ez az bundabotrány. Az olaszoknál legalább kiderült. és a PL-be? Mi van azokkal a fordulókkal, amikor véletlenül a "4 nagy" közül egyik se tud nyerni?

Hispan07 2009.03.12. 09:50:19

Mindent egybevéve, jelenleg ez a realitás, 4 angol a 8 között, 0 olasz. De egyfelől amióta az eszemet tudom, mindig volt egy erős nemzet a BL-ben, aki adott évben leuralta a késői szakaszt - és egyik ország csapatainak hegemóniája sem tartott egy-két évnél tovább. Az angoloknak most nagyon ad a gép, de majd előbb-utóbb jön vki, aki megállítja őket.

A másik pedig hogy az elmúlt tizenakárhány évből egyre sem emlékszem, amikor ennyi csapat gyöngélkedett volna egyszerre ilyen látványosan: Real, Valencia, szerintem az összes olasz, a hollandok, a franciák, a Bayernről kiderül hamarosan, milyen kemény, de rajta kívül a németek sehol... + idén nincs meglepetés török, skót ukrán vagy orosz csapat sem... Ergo az európai terep tökéletes az angol portyázáshoz. Nem lesz mindig így.

neeskens 2009.03.12. 09:53:38

Az az igazság, hogy a Premier League sokkal inkább nemzetközi szuperliga, mint a Seria A.
Rengeteg légiós, orosz, amerikai, izlandi, arab meg a tököm tudja még milyen tulajdonosok.
Én is inkább az olasz focira teszek, de el kell ismerni az "angol" bajnokság jelenleg erősebb.Több pénz van ott a fociban, egész egyszerűen. Azonban szerintem ez a liga már szinte teljesen elszakadt az angol foci egészétől, kevés a hazai játékos, edző, tulajdonos,a válogatott sem erősebb attól, hogy a liga ilyen jó.

neeskens 2009.03.12. 10:03:54

Szóval énszerintem tartós "angol" dominanciára lehet berendezkedni. Itt nem arról , mint pl. korábban a spanyol, vagy olasz klubok dominanciája esetében, hogy az adott ország pont egyszerre termelt ki magából 3-4 jó csapatot.
Nem, Angliában a klubok nem kontinentális modell alapján működnek, sokkal inkább külföldi nagybefektetők által uralt üzleti modellről van szó, mint hagyományos klubokról.

drosiii 2009.03.12. 10:06:39

@neeskens: Na azért se a spanyoloknál, se az olaszoknál, se a többieknél nincs több hazai meghatározó játékos mint a big4-ban.. Najó, talán 1 vagy 2 emberrel.
Barcánál ugye a 3 kis góllövő, a jobbhátvéd, stb... Real Madridban is elvétve találni spanyolt, azok is nyugdíjasok már. Villareal keretének a fele légiós.
Milanban is alig van már olasz, Juveban: Amauri, Trezegeut, Nedved, stb. Intert már meg sem említem.. Románál meg az egész védelem, Vucinic..
Maradt még a Bayern: Ribery, Zé Roberto, Toni, pár holland és a honosított lengyelek.
Porto keretében pedig (írd és mondd) összesen 7 portugál van.
Nem értem, hogy miért fogjátok arra, hogy angoloknál alig van hazai, míg a többiek sem állnak jobban. Tessék, itt meg lehet győzni, de csak észérveket akarok hallani, illetve számokat. Licit indul:

Walmer 2009.03.12. 10:06:43

@Rooney82: Annyit tennék még hozzá, hogy ebből is látszik, Rooney milyen átkozottul jó futballista. Szinte a pálya minden részén használható, minden szar munkát elvégez, emellett klasszis csatár. Véleményem szerint nélkülözhetetlen a Unitedben, sokkal inkább mint Cé, aki látványosabban játszik ugyan, de idén berbatov érkezésével, már van klasszis befejezőcsatár a csapatban, így a hiánya már nem lenne olyan feltűnő, mint tavaly volt néha.
Nagyon régóta nézek már nemzetközi focit, de be kell valljam ezt a ManU-et csak a 90-es évek eleji Milanhoz lehet hasonlítani azon csapatok közül, akiket volt szerencsém látni.

Cefetül erős és összerakott ez a United. És ami fontos (nekem legalábbis). A keretben és a pályán is van elég brit játékos.

balu11 2009.03.12. 10:09:00

(sok minden elhangzott már az angol csapatok fölényéről, nem tudom, hogy is volt-e...)

az milyen, hogy az Arsenalnak úgy tűnik (persze várjuk meg a sorsolást), több esélye van a BL-ben 4 közé jutni, mint a PL-ben

kimikoda 2009.03.12. 10:11:54

a róma-arsenalhoz azért, az is hozzátartozik, hogy ha a vége előtt 10 percel júlio nem baptistáskodja el a helyzetét, akkor szintén annyi lett volna...

Walmer 2009.03.12. 10:12:20

@drosiii: "és a honosított lengyelek."

Ez annyira tetszett és annyira igaz. Egyetértek veled. Kivételesen tegnap a Bozsik a meccs után értelmes mondatokat mondott. Olyat szólt, hogy a Serie A-ban is sok a légiós, de túl pályájuk zenitjén. ha nem is igaz ez mindenkire, azért érdemes elgondolkozni ezen. Lásd. Milan/Inter.

Walmer 2009.03.12. 10:13:18

@kimikoda: De ha az Arsenal addigra lő 2 gólt...

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.03.12. 10:14:05

ezennel gratulálok az összes PL-csapatnak és drukkereiknek is, megint keményen aláznak, sajnos! az olaszokat, főleg a roma-t, nagyon sajnálom! szerencsére a Barca továbbment.

@dontotti "A Barca meccshez egy kis érdekesség. A 80. percben mutattak egy statisztikát a képernyőn.
Kapuralövés Lyon: 2 ebből gól 2....
Ez lesz a veszte a Barcának.... "

Találó megállapítás. ha Pep nem csinál valamit a védelemmel, akkor bajba kerülhet a Barca. talán Milito és Abidal felépülése segíthet, mindkettő hamarosan várható elvileg.

vargamma 2009.03.12. 10:17:38

@Hispan07: ezzel tökéletesen egyetértek!
ezzel együtt súlyos a tény: nincs olasz a 8 között.
innentől: Forza Giuseppe Rossi!

drosiii 2009.03.12. 10:18:53

Másik megközelítésből: Ha ezt a BL sorozatot úgy kéne befejezni, hogy csak hazai játékossal lehet kiállni (kispadon is), akkor oda is adhatnánk a MU-nak a Bl trófeát.
Miért kell mindenkinek ész nélkül beirogatnia azt ami eszébe jut, utána pedig görcsösen ahhoz ragaszkodni.
Csapat pedig:
foster
wes brown - evans, ferdinand - o'shea
hargreaves - carrick, scholes - giggs
rooney, welbeck

kispad: amos, g.neville, scholes, eckersley, gibson, fletcher. Ja és egy brit menedzser.

neeskens 2009.03.12. 10:19:55

@drosiii: Erre csak azt tudom írni, hogy a spanyolok megnyerték az előző EB-t, az olaszok meg az előző vb-t. Az angol válogatott meg sehol sem volt. Közben az angol klubok uralják a nemzetközi mezőnyt.Ezért gondolom azt, hogy a Premier League vesztette el leginkább a nemzeti jellegét.Teljesen más üzleti modell, mint bárhol Európában.

neeskens 2009.03.12. 10:24:22

Az meg nem ér, hogy az írek, észak-írek, skótok, wales-iek nem ilyenkor nem nem számítanak légiósnak. Persze külön válogatottjuk lehet.

2009.03.12. 10:26:15

Remélem így alakul a sorsolás:
MU-Villarreal,
Pool-BM,

Chelsea-Porto,
Arsenal-Barca.
Egyedül a sárgákat tartom képesnek arra, hogy megfogják mu-t és így a többi párharcban is kb egyenlő esélyeket látok. :)

sundin 2009.03.12. 10:27:18

A sorsolásnál majd mindenki a Portot és a Villarrealt akarja kapni, pedig szerintem a Villarrealt lesz az egyik legnehezebb megverni.

United82 2009.03.12. 10:27:44

@neeskens:
van Katalónia meg Baszkföld is, csak ott máshogy alakultak a dolgok:)
Szal hagyjuk már ezt, mióta világ a világ a walesiek,skótók,északírek nem számítanak légiósnak..és ez 100éve így van....

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 10:28:55

@drosiii: Scholes tényleg mindenhol ott van, de ennyire? :)

Walmer 2009.03.12. 10:31:25

@neeskens: Anglia/Skócia válogatott szinten mindig egy kalap szar volt. A 70-es évek végén, 80-as években Heyselig a klubjaik uralták Európát. Angol, skót walesi, ír játékosokkal. 1978-ban ki se jutottak a vébére, 80-as eb semmi 82-es vébé kiesés, 84 eb semmi, 86-os vébé a kezesgól.
Ez nem jelentette azt, ma sem jelenti, hogy a brit futballisták hej de szarok. A válogatott szar. Valamiért. Valamelyik angol szakíró mondta évekkel ezelőtt, hogy az angol válogatott úgy készül, hogy végy 11 futballistát, üvöltsd velük, hogy "Hajrá Anglia !!" majd küldd ki őket a pályára.
Mert ugye azt senki nem vitatja, hogy lampard/gerrard/Joe Cole/Rooney/ferdinand/terry rosszab játékos, mint a posztjaikon szereplő olaszok/spanyolok

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 10:31:31

@mickeyknox:

:-DDDD

Én is valami ilyesmit sejtek a háttérben.

sundin 2009.03.12. 10:31:39

És az írek mik (Gibson, O'shea)? Nem kötekedésből, csak nem tudom.

Walmer 2009.03.12. 10:32:44

@neeskens: ez sem ilyen egyértelmű, mert mondjuk olimpián nincs Anglia, csak Nagy -Britannia.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.03.12. 10:33:12

van abban valami amit neeskens ír. az angol válogatott névsora (gerrard, rooney, carrick, ferdinand, terry, lampard, stb) alapján az angol válogatottnak is fel kellene akkor már mutatni valamit, de nem teszi, és már mióta nem! hajlok arra én is, hogy nem az angolok miatt ilyen durva a PL.

2009.03.12. 10:33:58

@drosiii
Nem vagyok képben az mu keretét illetően. Ez a 16 játékos mind az első keret tagja?

Walmer 2009.03.12. 10:34:10

@ballábas: Gondolom az egyenlő esélyek vicc kategória.
Max a barca - arsenal esetében:-)

Walmer 2009.03.12. 10:36:25

@BENIARRIVO:És nem a spanyolok miatt van versenyben a barcelona sem. Meg a Villareal sem.
Csak a tisztánlátás kedvéért.

calcio_di_rigore 2009.03.12. 10:36:44

Az angol bajnokság nem erősebb, csak a nagy kluboknak elég vastag pénztárcájú tulajaik vannak, meg valószínűleg az orvosi stáb is jobb. Ezzel nem lehet mit kezdeni, fociban kell megverni őket. A Juve pl. nagyon sokat fejlődött a 05' és 06'-os szezonhoz képest az angol csapatok elleni meccselésben, 1-2 év és egy Chelsea nem fog problémát okozni. Akik szerint az Aston Villának meg az Evertonnak bármi köze lenne bármihez is a BL-ben, na nekik aztán hiába magyarázol, mert ők az igazi laikusok. Az olasz focinak meg kell tartani a jellegzetességeit, és ésszel kell hatékonyabbá válni: ha az angolok stílusát próbálják átvenni, meghal a calcio.

neeskens 2009.03.12. 10:37:01

@Rooney82: ja, csak a katalán, meg a baszk válogatott nem indul az EB, VB selejtezőkön.

Különben sem erre akartam kihegyezni, hanem arra, hogy az európai focibajnokságok közül a Premier League emlékeztet e leginkább az amerikai NHL, NFL, NBA bajnokságokra. Minden szempontból és ez állhat az angol klubok sikerei mögött.

drosiii 2009.03.12. 10:37:55

@neeskens: Ja itt meg elég sokan az olasz foci szépségéről beszélnek. Tavalyi EB-n is igazi bonitot nyomtak.

Messze az angoloknak van a legtöbb meccse szezon közben, ezért eléggé fáradtak a nagy tornákra. Impotens szöv.kapokat sikerül választaniuk (O'Neill, Moyes mennyivel jobb lenne). Nincs jó kapusuk. Egyrészt kifogások, másrészt igazság is van benne. Ezek mellé meg a tények: 2000ben 2-0ról sikerült elbukniuk meccset, illetve románok ellen meg utolsó percben kapott góllal estek ki (ha döntetlen, angolok jutnak tovább). 2002-es VB-n potyagóllal estek ki, 2004es EB-n saját magukat ejtették ki az utolsó percekben... 1996ban,1998ban, 2006ban 11esekkel estek ki, tavaly pedig szövkapuk elbénázta.
Ezek nem amiatt vannak, mert sok náluk a légiós.

taoofflow 2009.03.12. 10:39:33

Mikor lesz a negyeddöntők sorsolása?

Tika_ 2009.03.12. 10:39:49

"egy olyan Atletitől, aki még a Realt se tudta elintézni"
csak a kb. az MU után a BL 2. legnagyobb esélyesének tartott Barcát...

"Figo - akinek a becserélése 0-2-nél azért megér egy LOL-t"
én is totál arra gondoltam, hogy az MU-szurkolók most aggódhatnak amiatt, hogy mikor Evra meglátja szembejönni, akkor a földre zuhan a röhögéstől, és átjátsszák :))

a 11-es párbaj már sosem igazságos. szerintem. mondjuk újrajátszani kéne - persze tudom, a _meccsterhelés_, az, mint külső tényező boázz :(

A hétvégén direkt belenéztem az Inter és az MU bajnoki meccsébe. Azok alapján tuti esélyesnek láttam az MU-t...
Az Inter szépen esett ki? Kb. 60-90 percben néztem őket - hát finoman szólva nem szakadtak meg a győzelemért.
A Barca! Na ők tényleg nekiestek az ellenfelüknek, mint Tóth a p*nának. Aztán a 2. gól után nagggyon látványosan lassítottak be. Mondjuk szerencsésebb helyzetbe voltak: nyilván könnyebb a meccs elején pörgni, mint rápörögni, miután hátrányba kerültél.

@f.fredericks: "a Bayern [...]a sok unszimpatikus csapat közül még ők a legszimpatikusabbak" :| na, ez a eu. futball halála!...

@balu11: jó meglátás, és télleg durva

Azért irigylem azokat a Liverpool, MU és Barca drukkereket, akik kinn voltak a meccseken…

Két hete nagyon sz*r, góltalan meccseket vizionáltunk.
Tegnapelőtt az Antikrisztus újabb eljövetelét vártuk.
Tegnap a katalán gödröt.
Végighúzódva az egészen, hogy „a spanyol csapat vérzik”.
Most akkor hogy is van ez? :)

mickeyknox 2009.03.12. 10:40:10

@drosiii: ha ez észérv, egyszer itt már valaki kiszámolta az idegenlégiósok arányát a topligákban, és a pl-ben volt ez a legmagasabb, a seria-ban a legkisebb.

érdekes lehetne még, hogy az edzők esetében hogyan néz ki ez, de lusta vagyok kiszámolni.

egyébként azóta ilyen jó az angol klubfoci, amióta tele lett idegenlégiósokkal (tudom, régebben is volt aranykor, de most arról beszélek, amit én is láttam). a jóságra a benne lévő lóvét is értem, magyarul a piaci értékét, tehát nem csak a tipikus angolfociszeretők képesek végignézni egy meccset.

váév építők (törölt) 2009.03.12. 10:40:49

70-es évek vége 80-asok angol uralmat hoztak(én még emlékszem, bár sokat ittam azóta), aztán jöttek az olaszok kb 88-tól egészen a 90 es évek végéig, de néhány éve ismét az angol csapatok uralkodnak. nem tudom ki lesz a következő, de nem a németek az tuti...

mickeyknox 2009.03.12. 10:41:38

@ballábas: ne már, még két mu-villareal?!! 0-0?!?! :)

montipájton 2009.03.12. 10:41:39

@rizla: Egyetértek az esélylatolagtásoddal, hozzátéve, hogy valamiért szinte soha nem az ilyenkor legesélyesebbnek tűnő nyer a végén.

Ha a MU a Liverpoolt kapja, akkor bármi lehet.

Most azt gondolom, igazságos lenne, ha az angolokat hozzásorsolnák a másik négyhez: igenis, ha valaki 4 közé akat jutni, verjen ki egy angolt, mert az gáz, hogy - szép foci ide-oda - a Barca mondjuk egy Sahtyor, Bázel, Sporting, Lyon, Villareal "meneteléssel" 4 közé juthat (ahogy tavaly is ott jött szembe az első komoly ellenfél nekik...), de ugyanez a Bayernre is áll.

Persze így meglenne a veszélye, hogy PL-elődöntő lesz, de ha valakinek nem tetszik a dominancia, a pályán tegyen ellene.

az Inter különben nem játszott rosszul tegnap, de a MU ellen ez kevés, tetszett volna nem elszórakozni a csoportkört.

Végül: van, aki megérdemli, hogy fájjon kicsit a szívünk érte, de összességében nekem senki nem hiányzik a nyolcból. (A Real lehetne kivétel, de az idei "teljesítményük" alapján nem hiszem, hogy bárkinek túlságosan fáj értük a szíve.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 10:42:09

@calcio_di_rigore: "Akik szerint az Aston Villának meg az Evertonnak bármi köze lenne bármihez is a BL-ben, na nekik aztán hiába magyarázol, mert ők az igazi laikusok."

Igen, az UEFA-kupában megmérettek ezek a csapatok. A Standard Liége és a CSZKA Moszkva ellen...

United82 2009.03.12. 10:42:26

@ballábas:
Igen.
Amos mondjuk negyedik számú kapus, őt mondjuk ki lehet venni.
Eckersley pedig 3meccsen játszott idén, mondjuk főleg a sérülések miatt.
a többiek?
Foster második számú kapus, a ligakupa döntőn láthatad is.
Wes idén sokat sérült, de tavaly pl ő játszotta a legtöbb meccset a csapatban.
Evans rengeteget játszik, pedig Rio és Vida a vetélytársai de pl Milánóban is láthattad h milyen jó.
Rio alap
Oshea mindig játszik:) Hogy hol? Mindegy neki mert mindenhol tud:)
Owen H idén végig sérült...
Scholes már csak kiegészítő ember, pl a kpályások közül ő játszotta idén talán a legkevesebb meccset, ezért is volt meglepő számomra h kezdett tegnap..
Giggsyt nem kell bemutatni
Rooneyt se
Welbeck 19éves, fiatal tehetség, 3 gólnál jár idén, főleg a kupákban játszik de a PL-ben is van már gólja..
GNevillet,Fletchert nem kell bemutatni,
Gibson pedig fiatal tehetség de az ő lábában is több mint 10meccs van idén..sőt van az 15 is...

szóval igen...

amúgy Fergie eszméletlenül jól rotálja a keretet. Magasan mi játszottuk a legtöbb meccset idén és mégis a játékosaink egyénenként vagy ugyanannyi v kevesebb meccset játszottak mint a vetélytársaknál....mert akkora a keret és olyan minőségű h nagyon tud rotálni Fergie...

Viszlat 2009.03.12. 10:42:33

@neeskens: mindig felmerül a pénz, csak tudnám miért... nincs türelmem kigyűjtögetni az adatokat, de nézz utána, a Barca is 120-130 milliót költött pl az elmúlt két évben, a Madrid még többet.

drosiii 2009.03.12. 10:43:11

@ballábas: Igen, és csak azokat írtam, akik már be is mutatkoztak az első keretből. (plusz van még vagy 3 aki nem, illetve 6-7 kölcsönben szereplő játékos. 2 közülük a PL-ben játszik - blackburn, tottenham)

@heinrich: jogos. Bár én eddig úgy vettem észre, hogy tényleg mindenhol ott van :) Amolyan elnyűhetetlen fajta.

@sundin: Hát jó, akkor vegyük ki az íreket. Bár nem mintha ezzel annyira gyengülne a United.

neeskens 2009.03.12. 10:43:30

@drosiii: most mindenképp vitatkozni akarsz velem?
Én ezt egy mellékes dologként jegyeztem meg. Még egyszer aláhúzva:a Premier League emlékeztet e leginkább az amerikai NHL, NFL, NBA bajnokságokra. Minden szempontból és ez állhat az angol klubok sikerei mögött.

Meg én látom, hogy véresszájú angol fan vagy, de a helyzet az, hogy 96 óta volt 6 nagy torna és meg egy elődöntő sem jött össze.Azért ezt nem lehet csak balszerencsére fogni.

drosiii 2009.03.12. 10:46:18

@mickeyknox: Tudom ezt az arányt én is, transfermarkt-ról van. De pont azt írtam, hogy a BL csapatok közt nincs ilyen eltérés. Inkább a kisebb csapatoknál figyelhető meg. Olasz, spanyol kiscsapatokban sokkal több a hazai mint az angolokban.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.03.12. 10:46:50

@Walmer: igaz, némiképp árnyalja a képet azonban, hogy a Barca három stabil kezdő válogatottja (xavi, iniesta és puyol) döntő szerepet játszott abban, hogy tavaly EB-t nyertek a spanyolok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 10:49:09

Angol bajnokság: 65% külföldi
Olasz bajnokság: 40% külföldi
Spanyol bajnokság: 35% külföldi

Angol válogatott: néha ha kijut egy-egy VB-re.
Olasz válogatott: mindig kijut, az előző VB-t megnyerte
Spanyol válogatott: mindig kijut, mindig a legjobb focit játssza, az előző EB-t végre meg is nyerték.

Hispan07 2009.03.12. 10:50:25

@Tika_: a tót az anyja valagának esik neki - hamár :)

michellewild 2009.03.12. 10:50:31

Valaki tudja, hogy Ibrahímtagovics mikor lőtt gólt legutóbb komoly csapatnak? Farmangusztások és livornósok kíméljenek..

neeskens 2009.03.12. 10:51:22

Még annyit jegyeznék meg, hogy lehet, hogy a nagy klubok költségvetése hasonló, de a Premier League-ban több pénz van, főleg a külföldi befektetők óta: egy Manchester City megveszi Robinhot és majdnem Kakát, egy Tevez a West Hamben focizik. Vagy még jobb példa egy Halmosi 2,5 millió fontot ér az angol piacon. Azért ez sokat elmond szerintem.

drosiii 2009.03.12. 10:52:34

@neeskens: Nem vagyok véresszájú :) Csupán nem szeretem ha valaki úgy légből kapott dolgokkal kapálózik. De hasonlítsuk akkor az angol válogatottat az Inter BL szerepléséhez. Valamiért sosem jön ki a lépés, pedig jó nevekből áll. Vagy előző nyárig a spanyolok. Akkor 2008ig spanyolhonban is NBA/NHL/NFL-re emlékeztető bajnokság volt?

neeskens 2009.03.12. 10:53:39

még mielőtt leüvöltenétek: tudom Tevez most hol játszik, a példa kedvéért írtam, hogy egy dél-amerikai aranylabdást meg tud fizetni egy kiscsapat.

drosiii 2009.03.12. 10:54:07

@Csöncsön: :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

szólj ha vége a vidám perceknek.

mickeyknox 2009.03.12. 10:55:22

@drosiii: igaz, a különbség nyilván nem ilyen nagy így.
az viszont biztos benne van az angol foci süllyedésében, hogy a kiscsapatok se angolokból állnak. sőt, a championshipben játszó csapatokban is rohadt sok a légiós. az lenne már egy érdekes összehasonlítás, a második vonal.

Viszlat 2009.03.12. 10:56:35

Maradva a tegnapi konkrét meccsnél, a nagyrabecsült olasz Interben több az idegenlégiós mint a Unitedben...

Mr.AT 2009.03.12. 10:58:08

@drosiii: Ad.1. Scholes-t a csapatba is beraktad, meg a kispadra is, ennyire azért nem jó játékos, hogy egyszerre két helyen is legyen. :-)

Ad.2. A Juve is simán ki tudna állni egy tisztán olasz csapattal már a jelenlegi keretéből is, s egyáltalán nem hiszem, hogy mondjuk egy Buffon-Molinaro,Chiellini,Legrottaglie,De Ceglie-Giovinco,C.Zanetti,Marchisio,Camoranesi-Del Piero,Iaquinta kezdő olyan simán kikapna az általad írt 11 manchesteritől, sőt...

United82 2009.03.12. 10:59:54

különben sem értem a vitát, itt most európai klubfociról van szó és nem a válogatottakról az egy más tészta.az angol klubcsapatok uralják európát jelenleg, ez biztos.
Hogy hol mennyi az idegenlégiós? Kb minden nagycsapatban ugyanannyi. Persze vannak kivételek (pl arse+inter)

mickeyknox 2009.03.12. 11:00:22

megnéztem
második ligák idegenlégiósai:
spanyol:16.3%
olasz: 20.1%
német: 33%
angol: 48.9%

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 11:00:59

@drosiii:

Amit írtam, tények.

Tudom, hogy a PL-rajongók jellegzetes arroganciája kizárja azt, hogy a nekik nem tetsző tényeket is tudomásul vegyék, dehát olvas itt más is rajtatok kívül.
;-)

drosiii 2009.03.12. 11:01:06

@neeskens: Igen, a BL résztvevőket leszámítva valóban gazdagabb klubok az angolok a kontinensen lévőknél. Bár pl egy Stoke nem tudna versenyezni a Napolival vagy a Wolfsburggal. Német másodosztályú csapatoknak pedig nagyobb szurkolói bázisuk van a többiekénél.
Inkább azt kéne megvizsgálni, hogy Itáliában és Ibériában miért van ekkora pénzügyi szakadék a legjobb 6-8 csapat és az őket követőknek. Lehet inkább ezen kéne változtatni.

2009.03.12. 11:03:31

@montipájton
"az gáz, hogy - szép foci ide-oda - a Barca mondjuk egy Sahtyor, Bázel, Sporting, Lyon, Villareal "meneteléssel" 4 közé juthat (ahogy tavaly is ott jött szembe az első komoly ellenfél nekik..."

Szerinted más csoportból nem jutott volna tovább a Barca? A Lyon ennyire gyenge csapat? A Roma, vagy a Real(őket nem kaphattuk volna tudom) akiket az angolok kaptak, sokkal keményebb dió lett volna?
Azért meg én kérek elnézést, hogy a végső győztestől kikaptunk tavaly. Mégis a 2 meccsen mutatott játék alapján a többi csapat ellen simán tovább is mehettünk volna. Egyébként akkor a csoportkörben is 3 bajnok csapatot sorsoltak össze velünk. Előtte meg rendszeresen a chelseat kaptuk, játszottunk poollal, milannal, arsenallal.

Viszlat 2009.03.12. 11:06:10

@drosiii: no meg, hogy egy arab mágnás miért egy City-t vesz meg, miért nem egy Cagliari-t vagy egy Valencia-t...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 11:06:43

@montipájton:

Érdekes a Lyon nemrég még az a csapat volt, melyről azt mondták:

"na majd meglátjuk, a Lyon ellen mire mennek, na az lesz az első igazi erőfelmérő, na ez a Lyon simán kiverte idegenben a Fiot, na most meglátjuk, megint lőnek-e öt gólt"

stb. stb.

...

neeskens 2009.03.12. 11:08:43

@drosiii: Most kötekedsz velem? Ezek a kiforgatott logikai összefüggések.

Az angol válogatott sikertelenségét is boncolgathatjuk, de mégegyszer, nem erre akartam kihegyezni.Mit gondolsz, miért hívják az angol első osztályt Premier Leagunek ? Miért tartja ezt mindenki egy tök új dolognak, hogy úgy is beszélnek róla, mint a kezdetről?

Igenis azt gondolom, hogy az a fajta üzleti szemlélet (amely szorosan összefügött azzal, hogy az angol klubok európai eltiltása ekkor jár le Heysel miatt) az angol klubfoci megújulását hozta és hozzájárult a mostani dominanciához, ami éppen ezért tartósnak ígérkezik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 11:09:00

@Viszlat:

Mert az arabok síkhülyék a focihoz, mint azt világbajnoki szereplésük is rendszeresen bizonyítja.

avenger13 2009.03.12. 11:10:02

@drosiii: ja az angolok meg ott sem voltak LOL

Itáliainagysándor 2009.03.12. 11:10:06

Valahogy éreztem, hogy ez lesz. Amint kikapnak az olaszok az "angoloktól" máris jönnek ajnározni az olasz focit, hogy milyen rossz is az tulajdonképpen mert az angol labdarúgás a legjobb.

Javítanám: az angol foci siralmasan szar ezt a válogatott évről-évre be is bizonyítja, vagyis a plátói kérdés felmerül bennem, minek akkor egy olasz edző, ha annyira jók az angolok mindenben?

Minek kell a bajnokságuknak annyi légiós, ha annyira jók?
Miért adják el a klubjaikat külföldi befektetőknek?
(jelenleg egy angol top csapat sincs angol kézben)

Itt nem a focitudásról szól az egész, hanem a pénzről amit a rengeteg veszteség ellenére beleölnek a klubokba.

Na, ilyen olaszban nincs, minden olasz csapat olasz tulajdonban van a csőd közeli állapotok ellenére is.
Kíváncsi vagyok mennyi angol divatszurkoló lesz 3-év múlva, ha majd nem megy úgy a szekér...

@drosiii: A Juve simán megfelelt már most is a 6+5 szabálynak, és ki tudnának állni csak olasz kerettel.
Az általad felsorolt angol mu, az világverő lenne? Kétlem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 11:10:20

@neeskens:

Tökéletesen egyetértek veled. A másik posztban én is pontosan ezt mondtam.

drosiii 2009.03.12. 11:11:17

@Csöncsön: Írd le ugyanezeket a tényeket 2007ig. Spanyolok semmit nem érnek el, angolok meg mindig pechesen esnek ki. Szóval számomra ez nem meggyőző. Vagy szerinted 2005ben a görögök verték mind a spanyolokat, mind az angolokat.
spanyolok 4szer nem jutottak ki a VB-re és 4szer az EB-re, angolok csak 3szor nem kvalifikálták magukat a VB-re és 5ször az EB-re.
Spanyoloknak 2 EB győzelem 1-1 EB illetve VB elődöntő, angoloknál egy VB győzelem és 1 elődöntő, EB-n pedig 2 elődöntő.
Amit írtam tények. Amit meg te az mellébeszélés:
"Angol válogatott: néha ha kijut egy-egy VB-re.
Spanyol válogatott: mindig kijut, mindig a legjobb focit játssza, az előző EB-t végre meg is nyerték. "

Nincs szó semmi arroganciáról, csupán nem érvelsz, hanem a sztereotípiáidat vetíted ki. Ezzel nincs is semmi gond, csak ne lepődj meg, ha ezt mások nem fogadják el (teljesen jogosan).

Walmer 2009.03.12. 11:11:51

@mickeyknox: Serie A -ban a legkisebb. lehet. De azért mert a Sienához hasonló hulladékokban sok olasz focizik. meg kell nézni mennyi a légiós az örökös bajnok Internél, vagy az olasz foci utóbbi 2 BL győzelmét szállító Milannál. A PL-ben több az biztos. valamivel 60 % fölött, ha jól tudom. De ebben is benne van az Arsenal 100-a is.

Azazello007 2009.03.12. 11:12:47

A PL soha nem volt -- és nem is lesz -- a világ legszínvonalasabb, legtechnikásabb, legszebb bajnoksága, viszont a leghajtósabb, leggyorsabb, legerősebb liga egyértelműen az angoloké, én pedig speciel azt szeretem, ha rohadt gyors a játék (a stadionok meg gyönyörűek és tömve vannak:-)), de megértem, ha másnak más tetszik. Nem kéne vitatkozni, elég szar lenne, ha mindenki ugyanazt szeretné.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 11:13:12

@Itáliainagysándor:

Az angol szurkeszek már csak ilyenek: velejükig arrogánsak. :-)

Persze van különbség (nem kicsi) Pool és MU szurkeszek között, Tottenhamről nem is beszélve. :-)

Walmer 2009.03.12. 11:14:15

@Csöncsön: igen. Láttuk mennyire vette komolyan a Villa az UEFA-t. Kiküldték az ifit. De hogy is szerepeltek a spanyoljaid? csopotrkört mennyi élte túl? Most mennyi van versenyben? Köszi.

Az évek meg a rutin 2009.03.12. 11:14:43

@redcard: persze ízlés dolga, hogy valaki defenzív dominanciájú futballt szeret nézni vagy támadóbb jellegűt, ezt is, azt is lehet élvezni. Én nem önmagában az olasz fociról állítottam, hogy gyenge, hanem a 3 másik naggyal összehasonlítva. Az angol-spanyol évek óta nem kérdés, mára a Bundesliga is beelőzött. Látványosabb foci, kevesebb durva szabálytalanság (kivéve néha a spanyolt), európai dominancia. Mára ez tűnt el Itáliából.
@f.fredericks: PL-bundára egy bizonyítékot láttam eddig, mikor a részeg Bennett bíró lenyilatkozta rejtett kamerának, hogy a külföldiek szándékosan kiállíttatják magukat a karácsonyi meccsdömping miatt. Azért ezt összevetve az elmúlt évek bizonyított olasz ügyeivel, hát...

avenger13 2009.03.12. 11:15:13

@Rooney82: drosii

ja igen, honosított lengyelek vannak, akik egész életükben csak németországban fociztak, és igaz, hogy miroslavnak hívják, de a klose szerintem nem a tipikus lengyel név, de írek skótok mindenki jöhet a csapatba, akik légiósnak számítanak, szóval megint az a bizonyos kettős mérce.

kisdead99 2009.03.12. 11:16:34

@Csöncsön: "Spanyol válogatott: mindig a legjobb focit játssza"
Ez mióta tény? Nekem pl Hollandia sokkal jobban tetszett.

Walmer 2009.03.12. 11:16:51

@BENIARRIVO: ennek mi köze ahhoz, hogy ezt a 3 spanyolt lehet focistának nevezni a barcában?

United82 2009.03.12. 11:16:59

amúgy meg nem érdekel a sírás rívás..
a lényeg ez 8ból 4 angol megint....Ennyi:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 11:17:03

@drosiii:

A spanyolok emlékeim szerint 1970 óta mindegyik vébén ott vannak. Az angolok azóta háromszor is hiányoztak.

Persze beleszámolhatjuk azokat a vb-ket is, melyekre még hajóval utazott ki Európának az a része, mely ki tudta fizetni a több hetes utazás költségeit... :-)

Walmer 2009.03.12. 11:17:24

@Walmer: bocs fordítva, ezt a 3 focistát lehet spanyolnak nevezni

mickeyknox 2009.03.12. 11:17:33

@Walmer: persze, a top csapatokban nincs lényeges különbség. a bajnokság egészére értettem, meg arra, mér szarok az angolok (a válogatott). ha visszaemlékszel, az előző vb-n győztes olasz kezdőcsapatban a hulladék palermo 4 játékosa is játszott. erre is gondoltam.

drosiii 2009.03.12. 11:17:37

@Itáliainagysándor: Igen, ki tudtak volna állni. De a bent maradt csapatok viszont nem tudnának. Még a Villareal sem.

@neeskens: Akkor talán nem kellett volna kizárni. Egyik ligában sincs korlátozás a játékosok terén, mindenki azt vesz meg akit akar/tud, és annyi légióst tehet be a kezdőbe amennyit nem szégyenl. Tulajdonosok terén is csak a bundásban vannak megkötések. Ez olyan mintha a Coca-Colat kéne visszaszorítani, mert szegény Coop kólát kevesen veszik.

De amúgy értem amit mondasz, és az igazság valahol félúton lehet :)

Itáliainagysándor 2009.03.12. 11:18:55

@drosiii: Komoly szövegértelmezési gondjaid vannak ember, nem ezt kérdeztem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 11:19:00

@Walmer:

De én nem jövök azzal a hülye és nagyarcú szöveggel, hogy a PL ötödiktől lefelé csapatai legfeljebb a Segunda Divisiónba férnének be, oda is csak szerencsével.

Ez a különbség.

Messi88 2009.03.12. 11:19:22

A PL nem azért jobb mert a topcsapataik többet költenének más ligák topcsapatainál, hanem azért, mert a "kisebb" csapataik bevételei magasabbak, ergo több jó játékost tudnak venni, ergo erősebbek. Így a topcsapataiknak nagyobb kihívást jelent a bajnokság, ami jobb fekészültséget eredményez

Messi88 2009.03.12. 11:20:17

pl televíziós jogdíjak, arab tulajdonosok

Mr.AT 2009.03.12. 11:21:39

@drani: Ezt írod: "A Juve kerete nagyon kevés a BL-hez, kb Villarreal-Bayern-Lyon szintű."

Ez az, amiről neked, aki ezek szerint nem nagyon követed a Juve idei meccseinek alakulását, nem sok fogalmad lehet - ugyanis a Juve (ahogy azt már kb. 50x kiveséztük itt hosszú hónapok alatt sok különböző posztban) példa nélküli sérüléshullámon megy át idén. (De nyilván sok olyan csapatot tudsz mondani, ahol többek közt három világbajnok csatár van a keretben - vagy amelyik csapat csatársora akár csak megközelítené a Del Piero, Amauri, Trezeguet, Iaquinta négyes szintjét.)

A keret a kizárás óta idén először kezd emlékeztetni a régi nagy Juve színvonalához, sok remek játékossal, s pár idén beérő reményteljes fiatallal - de azzal, hogy általában 7-8 (de olyan is volt, hogy 14!) játékos egyfolytában sérült az első keretből, nem nagyon lehet mit csinálni.

A Chelsea ellen is végig pariban voltunk, úgy, hogy a talán három legfontosabb középpályásunk, akik felszántják a pályát, miközben támadnak és védekeznek egyszerre, Camoranesi, Sissoko és Nedved is sérült volt (a többieket most hagyjuk is). Nem tudom, a Chelsea-nek hogy ment volna mondjuk Lampard, Essien és Ballack nélkül. Nem kifogásokat keresek, de ezek tények.

A Juve kerete (nevek alapján, ha mindenkit egészségesen veszünk számításba) egyértelműen az első háromban van Olaszországon belül (Inter és Milan mellett), s az első 10ben a világon (angol big4, Barca, Real, Bayern és a három olasz). Ezzel lehet vitatkozni, csak nem érdemes. Más kérdés, hogy az idei példátlanul peches sérüléshullámnak köszönhetően nem adatott meg, hogy ezt be is bizonyítsák a pályán.

Kárörvendeni meg ellendrukkerkedni lehet, de butaságokat azért ne írjunk már.

Viszlat 2009.03.12. 11:21:53

@Messi88: ha a pénz lenne a siker titka, akkor a Madrid veretlenül, kapott gól nélkül nyerné a BL-t.

drosiii 2009.03.12. 11:21:56

@Csöncsön: VB-n utoljára 74ben nem voltak, EB-n 92ben. Csoportban utoljára 98ban, illetve 2004ben estek ki.

Messi88 2009.03.12. 11:23:28

+az is jó hatással van a bajnokságukra, hogy a robotolós, favágós focijukhoz egy idő után képesek hozzászokni a technikásabb játékosok. Ez nagy előnyt jelent az ilyen kieséses rendszerben.
Ettől függetlenül sztem a Barcának reális esélye van elcsípni őket (persze ehhez koncentráltabb védekezés szükséges.)

mickeyknox 2009.03.12. 11:23:40

el kéne adni a villarealt valami orosznak, vagy arabnak. felőlem ameriakainak is lehet. 2 éven belül lenne olyan, mint a cselzi.

Messi88 2009.03.12. 11:26:15

Viszlat: olvasd el mégegyszer, lécci

Walmer 2009.03.12. 11:26:53

@Csöncsön: mellé lőttél öreg. Az Angolok 50-ben mentek először. Akkor meg már volt repülőgép.
De felőlem szopkodhatod a spanyolok faszát.

Akkor is angolszurkesznek legjobb lenni a világon. Együtt sírunk, együtt nevetünk (többnyire persze sírunk), de soha nem tudnék szurkolni olasznak/franciának/spanyolnak/portugálnak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 11:26:53

@drosiii:

74-ben én még nem is éltem. Arról beszélek, amit láttam a két szememmel. És azt láttam, hogy az angol válogatott általában nem tényező a világ labdarúgásában.

Lehet, hogy ez most majd megváltozik, mert szereztek egy olasz edzőt, aki megtanítja nekik, hogy a foci lényege nem az, hogy beíveljük középre a labdát, aztán a nagyobb fizikai erővel megáldott ember kiverekszi magának a labdát. Azt rögbinek nevezik.

Itáliainagysándor 2009.03.12. 11:27:08

@drosiii: Azt kérdeztem, hogy világverő lenne-e.

@Mr.AT: Ezekkel tök felesleges bármiről is beszélni vagy belemenni, mert érvek nélküli emberek.

Úgy próbálnak nyilatkozni egy másik bajnokságról, hogy halvány közük nincs hozzá.

@mickeyknox: Amúgy tényleg. Csak ők is inkább csődbe mennek, minthogy eladják a lelküket mint az angol csőcselék.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.03.12. 11:27:35

@Az évek meg a rutin: valamelyik másik remek flame-ben valaki összeszedte, hogy a nagyok közül az olasz bajnokságban a legmagasabb a gólátlag (remélem jól emlékszem) és a védekezést az olaszok (olasz bajnokságban játszó csapatok) elég élvezhetően és magas szinten végzik. mindegy, nem kell mindenben egyetértenünk, lásd a többi kommentet fentebb :)

Walmer 2009.03.12. 11:28:15

@mickeyknox: korábban már írtam a miért szar az angol válogatott dologhoz. nem ismétlem meg.

drosiii 2009.03.12. 11:28:23

@Csöncsön: 2008ig a spanyolok se voltak. Ezt is láttad a két szemeddel.

Walmer 2009.03.12. 11:28:54

@Csöncsön: Nem, te jóval nagyobb baromságokkal jössz.

Messi88 2009.03.12. 11:29:19

arról beszélek, hogy pl. egy Numancia és egy West Ham anyagi lehetőségei közt ég és föld a különbség. Így utóbbi erősebb csapatot állíthat ki, így nehezebb pl. egy Arsenalnak megverni, így rákényszerülnek játékuk fejlesztésére

Walmer 2009.03.12. 11:31:00

@Csöncsön: rögbiben nem ívelnek semmit...

avenger13 2009.03.12. 11:31:42

montipájton kicsit nevetséges, amit írsz. miért kéne angolokkal küzdeni mindenkinek? azt kell megverni aki eléd kerül. ez nem az angolok kupája, amit csak az vehet el, aki őket meg tudja verni.

kicsit sok az angol szurkolókból. a mu 30% százalékon veri az intert, a barca meg így is két gólt kap. Ja el tudom képzelni, hogy 4-0 nál meg 4-1-nél milyen százalékon pörgött úgy egyáltalán az egész barca. ne legyünk már nevetségesek. jók az angolok, de rohadtul megutáltam őket miattatok (persze ez az én személyes nyomorom :) )

a lyon erős csapat, és bámelyik angolt megszoríthatta volna, főleg azért mert jobban fekszik nekik az a játék stílus. a barca jó formában van, és a visztérő védőkkel kiegészülva, nem lesznek olyan gyengék. tavaly mennyit rúgott a mu nekik idegenben?

totális kettős mércét alkalmaztok, ahogy a mu "angoljainál" is. az angol aki játszhat az angol válogatottban. az általatok felsoroltak közül jó páran nem és ferguson sem angol.

bárki megverhet bárkit. 2001-ben a mu-t és a eralt is megvertük, pedig nem sokan fogadtak volna ránk egy ilyen kombo után. szóval csak nyugi

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 11:31:47

@Walmer:

Egyébként az is annyira, de annyira jellemző, hogy az angolok miért mentek 50-ben először...

(Aki nem érti, hogy miért, az olvassa vissza Walmer, drosiii, Rooney82 és Viszlat kommentjeit: azonnal meg fogja érteni.)

Egyébiránt teljesen egyetértünk a lényegben: szubjektív, hogy ki kinek szurkol, és ki kinek miért nem.

drosiii 2009.03.12. 11:32:11

@Itáliainagysándor: Te miről beszélsz ember? Senki se mondta, hogy világverő lenne, csupán azt, hogy ha így kéne befejezni ezt a BL sorozatot, akkor ők nyernének.
Nem volt szó Juventusról sehol. Analfabétizmusod odaver.

Messi88 2009.03.12. 11:32:19

mondjuk Ars. rossz példa . A Barcának meg tényleg sok pénze, van sztem meg is van avilág legerősebb kerete, de ezt inkább az utánpótlásneveléssel értük el, ez pedig a PL-ben igencsak le van szarva, ami igen nagy gond a válogatottokra nézve

Walmer 2009.03.12. 11:34:12

Egyébként nem tudom miért jönnek itt egyes, a csapatuk szereplésében, csalódott figurák a válogatottakkal,meg a légiósok számával. Sok van a PL-ben? Igen. Túl sok. Én jobban örülnék annak, ha a fele lenne és csak fele ennyi angol klub lenne a 8-ban. De nem így van. Ott van mind a 4, olasz egy se, spanyol meg, a szerencsés sorsolásnak köszömhetően, kettő. Ez van.
Kérem kapcsolja ki.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.03.12. 11:34:28

ha már pénzről (is) van szó, azon is el kellene gondolkodni, hogy vajon hány nagycsapat fér el Európában (gazdasági értelemben)... mert úgy tűnik, egyre kevesebb. ez jól érzékelhető néhány nagyobb klub, esetleg bajnokság gyengülő eredményességében (?) (amit a BL mostani állapota jelez tán).

neeskens 2009.03.12. 11:34:36

Szóval: A Heysel stadionban történt tragédia után az angol klubokat ha jól emlékszem 7 évre eltiltották az európai kupáktól.

Ez végsősoron alapjaiban változtatta meg az angol focit. Lebontották, megszüntették az állóhelyeket a biztonság miatt, azért a jegyárak egyre magasabbak lettek, .A huligánok kiszorultak a stadionokból, a foci egyre inkább családi középosztályos szórakozás lett. Nézd meg kik ülnek az Old Traffordon. Ők nyilván többet is költenek.Létrejött a Premier League, amely Európában először a tévés jogdíjakból akasztott óriási pénzt. Anglia volt az első, ahol a meccsek fizetős csatornákra kerültek.A klubok gazdasági társaságokká alakultak, feladták a hagyományos modelleket, részvényeket bocsátottak ki, tőzsdére mentek.
A vonzó keresetek miatt egyre több olasz, spanyol, dél-amerikai stb játékos került a ligába, eleinte csak az idősebbek, ám az évek alatt az angol első osztály a legfontosabb célország lett.
A lehetőségek az utóbbi években nemzetközi üzleti befektetéseket ösztönöztek, egyre több klub került amerikai, orosz, arab, izlandi kézbe. 2007-ben asszem a bérköltségek a Ligában meghaladták az 1 milliárd fontot.

Na szerintem ez van a sikerek hátterében, persze lehet azon vitakozni, hogy a walesi Giggs angolabb-e, mint amennyire az argentin Camoranesi olasz.

Walmer 2009.03.12. 11:36:36

@Csöncsön:
"Egyébként az is annyira, de annyira jellemző, hogy az angolok miért mentek 50-ben először..."

Na ennek aztán tényleg semmi köze a témához.

Itáliainagysándor 2009.03.12. 11:37:41

@avenger13: Divatszurkolók, ennyi, a saját csapatukat nem ismerik és a saját edzőjük származásával nincsenek tisztában.

Azt hiszem ez mindent elmond...

@drosiii: nem akarlak ezzel megbántani, de legalább a saját csapatoddal legyél már tisztában ember, ha nem vagy még azzal sem akkor miről beszélünk?

Na jó én nem vitázok, teljesen felesleges.

avenger13 2009.03.12. 11:38:02

@Walmer: miért gondolod, hogy a barca nem verte volna meg a chelseat vagy az arsenalt a poolt vagy a mut? röhejesek vagytok. a lyon is elintézhette volna nyugodtan az arsenalt. nem így történt. mindenkinek szerencséje, van mert az angolokat nem lehet megverni és nem mindenki velük játszott. fújjuk le a bl-t és legyen egy harmadik kupa angliában úgyis ők a legjobbak. nevetséges.

Walmer 2009.03.12. 11:38:17

@Messi88: Utánpótlás??? Kicsoda? Henry? Etoo? korábban Ronaldinho, vagy Deco?? Az argentin Messi?

drosiii 2009.03.12. 11:38:56

@avenger13: Hát ezekkel én sem értek egyet, noha MU szurkoló vagyok. A Lyont is erős csapatnak tartom és szerintem továbbra is a Barca a favorit. Azt, hogy a MU nem játszott teljes erőbedobással, azt Interesek is írták. Bár ahogy néztem az Interben is jóval több van ennél. Inkább mindkét csapat meg akarta fojtani a másik játékát és védelmi hibák döntöttek.
Ugyanakkor az is baromság, hogy a Barca meg sok gólt kapna a MU-tól meg hasonlók. Ugyanaz várható mint tavaly volt az elődöntőben, csak a katalánok motiváltabbak.

Amit meg a korábbi honosított lengyelekre írtam, azt nem kell komolyan venni, viszont a többi légióssal kapcsolatban érdemes elgondolkozni. Ugyanaz az arány megvan ott is, mint az angoloknál légiósok terén.

drosiii 2009.03.12. 11:40:31

@Itáliainagysándor: Briteket írtam végig a MU-nál. Tényleg analfabéta vagy. Ne is vitázz addig, amíg nem fogod fel mások mondanivalóját.

Walmer 2009.03.12. 11:40:56

@avenger13: A barca az utóbbi években esett már ki a Pool ellen, a Mu ellen, a Chelsea ellen. Az Arsenalon kívül még nem tudtak angol klubot megverni, ha az 11 emberrel játszott. Ezért gondolom.

Walmer 2009.03.12. 11:41:39

@Walmer: Ja, bocs. Az Arsenal is 10 emberrel nyomta.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 11:42:21

@avenger13:

Maximálisan egyetértek veled mindenben.

Annyit fűznék hozzá, hogy:

"Ja el tudom képzelni, hogy 4-0 nál meg 4-1-nél milyen százalékon pörgött úgy egyáltalán az egész barca. ne legyünk már nevetségesek."

Láttam a meccset. A Barca 4-0-nál kicsit figyelmetlenkedett. A bajnokságban is többször előfordult ez már. Egyébként a Lyonnak 2 (azaz kettő) kapuralövése volt az egész meccsen, és mielőtt valaki Valdezzel jönne: mindkettő védhetetlen volt.

A Lyon nagyon jó csapat, ez látszott, de a Barcával nem volt egy súlycsoportban. Engem a mérkőzés a Barca-Valencia bajnokira emlékeztetett, az is nagyon hasonlóan alakult.

Itáliainagysándor 2009.03.12. 11:43:20

@drosiii: Na jó hagyjad már magad, Briteket mi?
Nem vagy tisztában a saját csapatoddal és össze vissza mentegetőzöl, mindent elmond rólad.

Na jó kisgyerekekkel nem vitázom, főleg érdemtelen dolgokról és már megint átmentél személyeskedésbe, ügyes vagy.

avenger13 2009.03.12. 11:43:46

@drosiii: igen a bayernben is vannak légiósok. tény, ezzel nem vitatkoztam. vannak saját nevelésű játékosaink is, müller, és kroos, basti, lahm, lell, ottl rensing és németek is: podli, klose, borowski. mi is ki tudnánk állítani egy csapatot, de nem ez a lényeg. csak annyit állítottam, hogyha komolyan vesszük a légiósokat, akkor sokkal rosszabbul álltok. nem tudom ki pontosan hova tartozik de az általad írt csapat jó része nem játszhatna.

avenger13 2009.03.12. 11:45:03

@Walmer: ja mert annak nincs oka, ha valakit kiállítanak, mert csak így bírja megfogni messit. LOL

és mit számítanak az eddigi évek. ennyi erővel a porto verte már meg a manu most is megfogja. röhej

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.03.12. 11:45:30

@Walmer: annyi hogy az angol csapatok meghatározó angol játékosai válogatott mezbe bújva elfelejtenek focizni. sztem, ha az angol játékosok alól kirántják a klubcsapatokban mellettük játszó sok külföldit, akkor az angol foci arra képes amire, vagyis nagyjából semmire (most az utolsó 15 évre koncentrálok amikor beindult a nagy igazolási hullám). persze ez az én szolíd véleményem. ugyanez a legutóbbi időkben nem volt elmondható sem az olaszokra, sem a spanyolokra.

összeállt egy elképesztő olasz középpálya 2006-ben (pirlo, gattuso, totti) és persze egyéb csapatrészek (a védelem canna-val és buffonnal) is, és nyertek. ugyanez tavaly a spanyoloknál: xavi, iniesta, silva, senna, febregas, vagy torres és villa. az angoloknál hiába áll össze lampard, gerrard, és cole, vagy terry, a. cole és ferdinand, nem mennek vele semmire. valami tehát nem működik, és szerintem a spanyol és olasz bajnokságban általában nagyobb szerepet játszanak a hazaik, mint a PL-ben.

neeskens 2009.03.12. 11:46:11

Mindeközben Olaszországban ezek a változások az elmaradtak.
Infrastruktúrában a 90-es vb óta áll az idő, a klubok nagy része hagyományos modell szerint működik. A nézőszám évről évre csökken, a tv-s közvetítést nem tudják olyan drágán értékesíteni. Bundabotrányok rázták meg az utóbbi években a ligát.
Persze, most ha bemegy a két kapufa és továbbmegy az inter, akkor más a helyzet,
DE: a tendencia akkor is ugyanaz.

avenger13 2009.03.12. 11:47:51

@drosiii: ja ha britek vannak, akkor a 2016-os vébén remélem indul már az EU is.

Itáliainagysándor 2009.03.12. 11:48:09

@avenger13: "de az általad írt csapat jó része nem játszhatna."

drosi nem fogja megérteni még mindig, ő Britekre gondolt tudod? Akkor nem tudom, hogy minek postolt róla 10-et feleslegesen, hogy az álatala felsorolt játékosokat azért írta mert Britek, köze nincs hozzá.
Na ez az ÜBER LOL TAG :D:D:D:D

drosiii 2009.03.12. 11:48:23

@avenger13: Azért írok briteket, mert amikor még csak 3 légiós lehetett, akkor is játszhatott ott skót, walesi, stb.. Az meg nevetséges lenne, hogy Giggs légiósnak számítana, Scholes meg hazainak (pedig mindketten születésüktől ugyanazon országhoz tartoznak). Ugyanaz az útlevél..

@Itáliainagysándor: Őszintén remélem, hogy egy értelmes kommented is lesz. Szívesen olvasnám.

avenger13 2009.03.12. 11:49:57

@drosiii: ez igaz, de nehogy már angliában másként értelmezzük a légióst mint a földrész többi helyén. ezt hívják kettős mércének. az hogy mi volt az tök mindegy. az a kérdés mi van? ez alapján nem játszhatnának és légiósok.

tb 2009.03.12. 11:50:07

@Walmer: Iniesta, Xavi, Puyol, Krkic, Valdes, Busquets, Piqué, és annak ellenére, hogy argentin Messi is saját nevelés, 11-12 éves kora óta ezek mind vagy meghatározó tagjai a csapatnak, vagy közvetlenül az állandó kezdők mögötti emberek, ilyen szintű csapatnál nem nagyon van ennyi saját nevelés egy csapatban, vagy tévedek?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 11:51:03

@avenger13:

Nem, azt Walmer szerint egyértelműen ajándékba kapja a Barca, hogy egy súlycsoportban legyen angol ellenfelével. :-)

Mr.AT 2009.03.12. 11:56:15

@BENIARRIVO: Nem akarnék belemenni a válogatottakról szóló vitába, mert ez szerintem nem az a poszt, meg nem is válogatott eseményekről indult el a beszélgetés, de valahol ott a lényeg, amit te is írsz: az olasz és spanyol válogatott játékosok valahogy komolyabb, fajsúlyosabb szerepet töltenek be a saját klubjaiknál, mind az angolok.

Nyilván van ellenpélda, mert pl. Terry vagy Gerrard csapatkapitányi mivoltját és képességeit nem vitatja senki, de a többiek már nem olyan komoly márkanevek a saját klubcsapatukban, mint pl. az olaszoknál - ahol az, hogy olasz vagy, még egyfajta emocionális pluszt is jelent a klubcsapaton belül is.

(Nálunk pl. a Juvénál erre mindig is maximálisan odafigyeltek - jól jellemzi mindezt, hogy míg pl. a ManU-ban Anderson, Nani és Rafael jelzik a feltörekvő fiatal generációt, addig nálunk Giovinco, Marchisio és De Ceglie jelenti ugyanezt.)

Mindezt nem abszolút értéken vett játékosminőségre értem, mert könnyen lehet, hogy egy az egyben összehasonlítva pl. Lampard jobb játékos, mint mondjuk Pirlo - hanem a saját csapaton belül betöltött falkaszerepre. (Mint pl. a 90es évek legendás Milanjának klasszikus öreg olasz lovagi klikkje.)

S mindez éppúgy igaz a válogatott számára létfontosságú kvázi kiegészítő emberekre, akik a 8-10 világsztáron túl a 25-30as bő keretet töltik fel, sok esetben már kisebb csapatok legjobbjaiként a válogatottba kerülve - egy Montolivo sokkal karizmatikusabban elsősorban olasz, másodsorban firenzei, mint pl. egy J.Jenas angol és londoni.

Itáliainagysándor 2009.03.12. 11:58:32

@drosiii: Ezt a kommented elmentettem, ekkora LOL-t ritkán olvas az ember:D:D:D:D

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.03.12. 11:58:44

a spanyolok két korosztályos eb-t nyertek előtte, azért az nem semmi. csak nem törődött vele senki, amig le nem jöttek a gyepről a kupával. az tudatos, és könyörtelen csapatépítés, és menedzselés volt (de rosszul néz ki ez a szó így).

Walmer 2009.03.12. 11:59:07

@BENIARRIVO: Amikor még nem voltak a kontinentális Európából légiósok, akkor is sorra nyertek mindent a klubjaik. Többet nyertek, jobban domináltak, mint most. Válogatott szinten akkor is szarok/szarabbak voltak, mint most. Az angolok is, skótok is. Nem a légiósok miatt volt jó az angol klubfutball. Nem elsősorban miattuk jó most sem. Légiósok mindenhol vannak, az angol klubfoci meg mindig jó volt. ha nem töri meg őket Heysel, nincs Sacchi-éra a BEK-ben, nincs kelet-európai BEK, stb

Walmer 2009.03.12. 11:59:47

@avenger13: ekkora hülyeséget sem írt még senki.

drosiii 2009.03.12. 12:00:05

@Itáliainagysándor: És még mindig várom az első érelmes kommented :) Szerintem eltelik még pár év amíg lesz valami képzettséged és elég intelligenciád ehhez. Részemről neked nem reagálok többet, amíg tényleg nem írsz egy értelmeset. (mielőtt válaszolnál tényleg olvass vissza, nyomatékosan kérlek. ha pedig tovább mocskolódsz, akkor azt privát levélben tedd, ne terheld vele a fórumot)

@avenger13: Értem én. De akkor mondjuk azt, hogy nincs a spanyolokban/katalánokban/baszkokban annyi öntudat mint a brit szigetek népeiben? Vagy hogy Olaszország és Németország sem egy egységes egész (a történelmi múlt miatt)?
Az, hogy inkább indulnak 4 válogatottal, mint 2-vel az miért zavar embereket? Ha nem lenne ott egy angol csapat sem a 8 között, senkit sem izgatna, hogy most akkor egy skót az légiósnak számít-e Angliában vagy sem. Ez álszentség.

Walmer 2009.03.12. 12:00:57

@tb: Piquá, Krkic, meg Busquets miatt szerepel úgy a Barca, ahogy. Kit akarsz hülyére venni?

Walmer 2009.03.12. 12:02:33

@avenger13: Ettől a tény, tény marad...

Messi88 2009.03.12. 12:04:18

Walmer te el vagy tévedve

neeskens 2009.03.12. 12:04:26

A világ összeg labdarúgó ligája közül 2006/07-ben az angol Premier League klubjai érték el a legnagyobb bevételeket (2,3 milliárd euró). Az üldözőbollyal szembeni előnyük – amely 2006/07-ben 0,9 milliárd euróra nőtt – 2007/08-ban várhatóan tovább fokozódik (mintegy 1 milliárd euróra).

Az ilyen tények szerintem fontosabbak, minthogy Giggs vagy Messi "sajátnevelésűbb"-e

f.fredericks 2009.03.12. 12:06:17

Látom megnőttek a kommentek az uccsó csekkolásom óta! Üdvözlet Itália legnagyobb Sándorjának;)
Neeskensnek teljesen igaza van, csak páran ezt nem tudják/nem akarják felfogni.
A PL ma már inkább hasonlít Neeskens által említett major ligákhoz, mint egy normális európai bajnoksághoz (kiváncsi vagyok mikor lesz salary cap). már eleve, hogy nem edzők vannak, hanem mánágerek, és az egészet üzleti szempontból nézik. Szinte többett költenek a nézők kiszolgálására, mint játékos igazolásra, és ma már nem is az igazi szurkolók járnak a meccsekre. (valahol olvastam, lehet hogy anno itt, hogy az igazi britek nem is focimeccsre, hanem rugbyre járnak, mert 1. megfizethető, 2. élvezetesebb, 3. gondolom nem hurrogják le egy hangosabb f*uck you után.)
Az olasz foci szerintem azért is van válságban, mert ilyen Berlusconi, Moratti meg Moggi félék vannak a klubvezetésben, akik még a régi maffiamódszereken nevelkedtek, és nem jártak üzleti iskolába, így ők más igazoláspolitikát folytatnak. (kérdem én minek nekünk sheva,meg Becksi és Ronaldinnyó, mikor ott volt Paloschi,Gourcuff, és a többiek).
A bundabotrányokról csak annyit, hogy te annyi bizonyítékot láttál attól még nem olyan biztos hogy nincs. Tudod ez olyan mint a dopping mindenki csinálja csak nem mindenkit kapnak el;)

Itáliainagysándor 2009.03.12. 12:07:01

@drosiii: Szerintem az téged jellemez kisfiam.
Ráadásul szerinted Brit = Angol.

Nézzél már magadba csak egy kicsit jó. És ismétlem ne személyeskedjél inkább olvasd el miket írtál. Írhatsz nyugodtan privet, örülnék neki pöcsös.

drosiii 2009.03.12. 12:07:27

@Mr.AT: (Nálunk pl. a Juvénál erre mindig is maximálisan odafigyeltek - jól jellemzi mindezt, hogy míg pl. a ManU-ban Anderson, Nani és Rafael jelzik a feltörekvő fiatal generációt, addig nálunk Giovinco, Marchisio és De Ceglie jelenti ugyanezt.)

Miért nem Evans-t, Welbecket írod vagy a többi fiatalt? Vagy az idősebb generáció: Giggs, Scholes, Neville, illetve akik már elmentek. Ez ferdítés így. Mindkét csapat odafigyel az utánpólására. =/

Messi88 2009.03.12. 12:07:59

1.A PL-t igenis az idegenlégiósok juttaták ilyen szintre.
2.a Barcát igenis az akadémiája teszi ilyen szintűvé, és ne Piqué-vel dobálózzál, hanem az előttem is leírt nevekkel, pl. Xavi-világ legjobb szervező kp-jása, Messi, avilág legjobbja vagy Ini, az egyik legnagyobb játékintelligenciával megáldott futballista a világon

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.03.12. 12:09:16

@Walmer: nem is a klubfutballt vitattam, és direkt beszéltem az utóbbi 15 évről mert korábban a klubjaik (pool, nottingham, villa) légiósok nélkül is jók voltak, nagyon is. én az angol foci erejének állapotáról beszéltem általában. az tény hogy a válogatott az utóbbi 43 évben semmit sem nyert, és a klubjaik az utóbbi 15 évben attól lettek ilyen jók, hogy teli lettek töltve alienekkel. ismét személyes vélemény: ezen külföldiek nélkül bajban lenne minden angol klubcsapat, és nagyobban, mint az olaszok vagy a spanyolok hasonló helyzetben, vagyis légiósok nélkül.

f.fredericks 2009.03.12. 12:09:44

Ja és még valami nem vagyok angol foci ellenes. Emlékszem 10-12 évvel ezelőtt ott csüngtam a TV3 előtt és figyeltem a PL minden rezdülését, mert akkor egy nézhető szerethető bajnokság volt. Pedig akkor is voltak légiósok olyanok mint Bergkamp,Ginola,Zola,York,Schmeichel. De ezek a maiak:S

Messi88 2009.03.12. 12:10:18

egyébként az angolok közül még a MU az, ami dícséretet érdemel, ott még folyik utánpótlánevelé

Itáliainagysándor 2009.03.12. 12:12:43

@f.fredericks: Na téged is itt? :)
Inkább itt a tudásról van szó, akarni még akarnák de nagyon nincs értelmezési szótár a kezükben, újat is tanultam Brit = Angol állampolgár, mekkora!!! :D

Én az olasz foci válságához csak annyit, hogy, ha 3 évig tudják magukat tartani a klubok és nem kerülnek vészesebb anyagi helyzetbe akkor fordulni fog a kocka, itt a 6+5-el nagyon sokan fognak szívni, de inkább az angol- afrikai és az angol-spanyol csapatok.

Ráadásul az is az ő terhük lesz, hogy az utánpótlások fele is nagyrészt légiósokra támaszkodik.

Everred 2009.03.12. 12:13:12

@mickeyknox: bezzeg a 70-es, 80-as években milyen kurva jó volt az angol válogatott, ugye? Akkor sorra nyerték a vébéket.

Az angol klubcsapatok zsinórban hat BEK-et nyertek 77-82 között, a válogatott ez idő alatt pontosan a nagy semmit tudta felmutatni.

És a pénztémához egy apró adalék: 84 és 2000 között a Serie A kilencszer döntötte meg az átigazolási világrekordot, ez idő alatt kétszer került Olaszországon kívülre a csúcs (Shearer és Denilson esetében). Ekkoriban Blatter sem nyavalygott amiatt, hogy a pénz mindent tönkretesz, meg szerintem az itteni fröcsögők sem.

Walmer 2009.03.12. 12:13:38

@Messi88: és Messi88, a világ legfaszább gyereke.

United82 2009.03.12. 12:14:07

de megint hülyeségeken vitatkoztok...

Inkább azon kéne h Murinyó miért nem vett egy támadó kpályást az Interbe egy év alatt, nekem ne mondja senki h nem lett volna rá pénze, és akkor talán nemcsak abból állnak a játékuk hogy "rúgjuk fel Ibrának ő majd megoldja" és talán többre mentek volna.

azért csak erről a meccsről beszélek mert ezt a párharcot láttam elejétől a végéig...így erről tudok...

Everred 2009.03.12. 12:14:37

@f.fredericks: ha nem tudod, mit jelent a manager szó az angol futballban, akkor ne vedd a szádra lehetőleg.

mickeyknox 2009.03.12. 12:14:41

a barca esett már ki a mu, chelsea, pool ellen. na és? a mu meg nem is olyan rég a csoportjából sem jutott tovább. akkor most ki a jobb? ááááá
ami engem a legjobban idegesít, hogy sokan még mindig nem hajlandók elismerni a barcelona idei teljesítményét. lehet, csak ezért van ki néha a tököm az angolfanokkal itt, mert általában ők mondják, hogy még mindig nem volt 1 komoly meccse se idén a csapatnak. (a többi angol fantól elnézést). melyik kib@szott angol csapat szórt volna 4 gólt a lyonnak 1 félidő alatt, akár hazai pályán? áh, mindegy, remélem a következő 3 meccsen angol ellenfelet kap a barca, és megmutatja nekik, mi a szép és eredményes foci.

Itáliainagysándor 2009.03.12. 12:15:43

@Messi88: Így van, igazad van teljes mértékben, a Barcelonának van a világ egyik legjobb utánpótlás nevelése.

(emlékszem még Vincze Otto csapattársa volt Xavinak a Barca b-ben is,de lehet rosszul tudom?:))

Everred 2009.03.12. 12:16:42

@Rooney82: azért, mert ha ilyesmiről esne szó, akkor beismernék, hogy komoly sportszakmai okai vannak az angol dominanciának, és nem lehetne tovább játszani a fárasztó antikrisztus-kampányt.

drosiii 2009.03.12. 12:16:52

@Itáliainagysándor: Ezt magadtól tanultad, mert más ilyet nem mondott.. Vagy idézd szó szerint. Küldtem privátban, remélem ott menni fog neked.

Itáliainagysándor 2009.03.12. 12:17:28

@Rooney82: De vett!!! Quaresma támadó kp, látom vannak olyan formák akik képben vannak.:)

Everred 2009.03.12. 12:18:55

Ó, és donnelly, a cikkhez annyit, hogy HERINGES SZENDVICS, nem rákos. Klasszikusokat csak pontosan.

Walmer 2009.03.12. 12:19:29

@BENIARRIVO: Nem érted. Korábban sem attól voltak jók, hogy teletöltötték a kontinensről hozott játékosokkal a klubokat. Nézz már meg egy 1977-es, vagy '84-es Poolt, vagy egy 1979-es Forestet.
csak skót, walesi, angol, ír.
Lenyomtak minden olasz/spanyol/német csapatot, mint a szart. Pedig mindhárom válogatott jobb eredményeket ért el, mint akár az engol/skót/ír/walesi.
Ma minden topcsapatnak vannak légiósai. Kinek jobb, kinek rosszabb. Az Arsenalban nincs angol, mégis ütötte őket 3-al a ManCity, akik pedig nem világverők. vagy a Fulham, vagy a Stoke(?). Soroljam tovább? Az angol klubfoci olyan, mint a német válogatott. És törés sem lett volna a sikerességben, ha nincs 1985. Bár ezt csöncsönöknek, meg Messi88-aknak magyarázhatom.
Ők leragadak ott, hogy Messi, meg Xavi, meg saját nevelésű barca.

Everred 2009.03.12. 12:19:57

@Itáliainagysándor: mekkora vétel volt ő is, meg Mancini is :-)

drosiii 2009.03.12. 12:21:25

@neeskens: Jó olvasmány! De miért kelne el annyiért, ha szar? Azért veszik ennyiért, mert nagy rá a kereslet.
Örülnék annak, ha hazánkban is kijárna az a középréteg focit nézni, mint Angliában. De ez a színvonalnak, a huligánoknak és az MLSZ-nek köszönhetően kb lehetetlen. Örülnék ha nem így lenne. Most teszek majd egy újabb próbát a Mo-Máltán, de UTE meccsre továbbra sem vinném ki az asszonyt.
Olaszoknál és spanyoloknál is megvan ez a lehetőséd, de ők még nem váltottak. Nem hiszek abban, hogy az a jobb szurkoló tábor, amelyik meg tudja verni a másikat a szó szoros értelmében.

Walmer 2009.03.12. 12:21:44

@Itáliainagysándor: Álmodj csak Manszon.
Csak a szabályokat változtatják. A játék ugyanaz marad. vagyis marad a PL dominanciája. Tudom hogy fáj, de élj vele együtt.

kroos 2009.03.12. 12:22:34

@Csöncsön: mi köze a válogatottnak az angol bajnoksághoz?

United82 2009.03.12. 12:22:36

@Itáliainagysándor:
Quaresma szélső.(ahogy Mancini is)
Én egy olyan emberre gondoltam aki cambiasso,muntari,zanetti,vieira hentes legénység között kicsit tud is valamit az előrejátékból.
Stankovic nem megfelelő erre a feladatra ő neki inkább Zanetti v Muntari helyett kéne játszania a kpályán..
Hiányzik nekik egy irányító támadó kpályás...okés h Muri Lampardot akarta d azt ő se gondolhatta komolyan, de Lampardon kívúl, akár olaszországban is rengeteg olyan játékos van aki képes arra a feladatra...de hát se nyáron se télen...
így ne csodálkozzanak h a zanetti,cambiasso,vieira kpálya nem tudott normális támadásokat vezetni azonkívül h felívelték Ibrára...

Walmer 2009.03.12. 12:23:09

@mickeyknox: ezek pár éves dolgok. A MU meg nem pár éve sett ki a csoportból

slobodan 2009.03.12. 12:23:29

@drosiii: Látom számodra a személyeskedés alap, de magad már leégetted eléggé, engem nem fog sikerülni, kisfiam.

@Everred: Óriási, ja :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 12:23:35

@kroos:

Mint láthatjuk, nagyjából semmi. A pénznek annál több.

sharpy72hu 2009.03.12. 12:23:37

@Csöncsön: Azért az angol válogatotott kevés kivételtől eltekintve mindig kijutott a VB-re. Az utolsó EB-re nem jutottak ki (volt is nagy felhördülés).

Walmer 2009.03.12. 12:24:17

@mickeyknox: Tavaly is hogy megmutatta:-)
Kérdés: melyik spanyol csapat csinált oda- vissza a Real ellen 5-0-át legutóbb?

Ferguson 2009.03.12. 12:25:16

Hehh :) Megint jönnek az angol válogatottal... EMBEREK!!!! Az angol válogatott tagjai a klubcsapataik húzóemberei, a BL-ben játszanak rendszeresen, semmivel sem rosszabbak, mint a spanyol v olasz válogatott tagjai. Összeállítok itt egy hevenyészett best of angol válogatottat az elmúlt évekből: James - A. cole, terry, ferdinand, g. neville (brown) - beckahm, lampard, gerrard, joe cole - owen, rooney - hol nincsenek itt klasszisok (a kapusposzt egyedül kérdéses), hol gyenge csapat ez a nevek alapján? Aki nem ismeri be, h az angolok elmúlt évekbeli sikertelensége az edzők felelőssége (hoddle, keegan, eriksson, mclaren stb.), az HÜLYE!! Ne a csapatot és a játékosokat szidjuk már. Pont az a baj, h az angol válogatottba a nevek alapján tettek be embereket, ragaszkodtak gerrardhoz és lampardhoz együtt, nem találták meg owen megfelelő helyettesét, az angol válogatottnál mindig csak kísérleteztek, ahelyett, h normális csapatépítés ment volna. Csöncsön, neked meg az ironikus stílusod bicskanyitogató, ha az életben is ilyen vagy, csoda h vki még nem törte szét az arcod. Amúgy elfogadom, h utálod az angol focit és imádod a spanyolt, de a tegnapi nap után egy gratulát megengedhettél vona felénk, az angol foci (és manchester) fanok felé. A többi antidrukker is egyből a válogatottal jön. H jön ide a válogatott egyáltalán vazze???!!!

drosiii 2009.03.12. 12:26:44

@mickeyknox: Én elismerem a Barcát. Ezt írtam szezon elején és azóta is folyamatosan. Azt hogy egyesek akarják látni angol csapatok ellen is (vagy inter, juve ellen korábban - csak ők kiestek), az gondolom azért van mert egy jó és szoros párharcot várnak tőle. Mert a lyoni nem volt az. És ebben szerintem semmi lenézés, meg el nem ismerés sincs. Én is szívesebben látnám a MU-t a Barca ellen, mint az alborg, celtic vagy a pana ellen.

kroos 2009.03.12. 12:27:18

Na jó és ott mit müveltek?
Ami nyertek azt is azért mert otthon voltak,sehol máshol nem adták volna meg Hurst gólját (mi már csak tudjuk Tichy 2 ilyet lött),az argentinok ellenni meccs Kretelein jóvoltálból meg botrány.)
50-ig nem is játszottak merthogy ök olyan kurva jók hogy ugyis nyernének..aztán az amatör amerikai csapat leszopatta öket.
És lehetne folytatni a sort..nincs ujj a nap alatt,a liverpooli tündöklés alatt pl 74-78,se jutottak ki.

neeskens 2009.03.12. 12:29:03

@drosiii: Én nem mondtam, hogy szar, vagy jó. Egy Pilisborosjenő- Tokodaltáró meccs is lehet jó.

Én pusztán csak annyit írtam, hogy a Premier League felépítésében inkább az amerikai major ligákra hasonlít, mint a hagyományos nemzeti bajnokságok. Ott van a legtöbb pénz és megváltozott az angol foci kultúrája is.Biztos ez előnyére is vált, de eléggé ki is lúgozódott.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 12:29:14

@Everred: Én a prawn sandwichre gondoltam...

f.fredericks 2009.03.12. 12:29:50

@Everred: nem a szónak az angol futballban való jelentéséről van szó, hanem arról, hogy ezek ott a csatornán túl, mindenben különcködnek. Európában sehol máshol nem nevezik így az edzőt, ott megteszi egy mezei coach is. (és itt nem a dr mezeyre gondoltam)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 12:30:35

Ja, és a válogatott témával szét van offolva a topic;)

drosiii 2009.03.12. 12:30:48

@neeskens: Igen, ezt elfogadom. De inkább csak egy átmenet a hagyományos és az amerikai között.

Everred 2009.03.12. 12:32:54

@Csöncsön: A transfermarkt.de adatai szerint a Barcelona az elmúlt három szezonban 193 millió eurót költött játékosokra, a Manchester United 184,5 milliót.

Kérem a következőt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 12:34:14

@Ferguson:

Hát ha csak ez hiányzik: gratulálok.

(Azt ne várd el, hogy örüljek is, amiért Rooney zseniálisan Cé fejére centerezte a labdát, újabb örök emlékű pillanatot szerezve a futball szerelmeseinek.)

Everred 2009.03.12. 12:34:57

@f.fredericks: azért mondom, hogy nem tudod, miről van szó.

Az angol manager annyiban több a kontinentális vezetőedzőnél, hogy ő felelős az átigazolásokért is. A kontinensen szinte mindenütt sportigazgató intézi ezt, most már néhány helyen Angliában is csinálják, egyelőre katasztrofális eredményekkel (Spurs).

avenger13 2009.03.12. 12:35:28

@Walmer: @drosiii: a katalánoknak nincs külön válogatottja enek semmi köze a nemzeti öntudathoz. szóval ez egy vicc.

persze nem gondoltam komolyan az EUt.

az meg nem igaz, hogy csak azért nyertek mert tízen voltak. arról az tehet akit kiállítottak. annyira örülnék ha elvernék az angolokat csak a szurkolóik miatt. hihetetlen mennyire lenéztek mindenkit.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 12:37:05

@Everred:

Ezzel nyilván azt akarod mondani, hogy a MU a BL szegény gyereke, mondhatni koldus, aki mindent csak a szívós utánpótlásnevelésének köszönhet, szemben a dúsgazdag Barcelonával, amely elhappolja előlük a legjobb játékosokat.

Everred 2009.03.12. 12:37:17

@Csöncsön: annyira éreztem, hogy neked ez nem fog tetszeni. Ismét bizonyítod, hogy neked nem a futball való, hanem a műkorcsolya, illetve a ritmikus sportgimnasztika.

Azon ittlévőknek, akiknek az IQ-ja eléri a három számjegyet: azér Rooney nagyon szépen odavarázsolta Ronaldo fejére azt a labdát Giggs megindulása után, eléggé finom gól volt.

hmikey 2009.03.12. 12:37:45

Nem tudom, nem lehetne kicsit máshogy megközelíteni ezt az egészet? A foci fejlődése mindig is a hatás-ellenhatás elvén működött (mint minden más), vagyishogy ha valaki kitalált valami új taktikai elemet, erőnléti módszert, technikai dolgot, akkor tudott a többi fölé nőni, majd azok átvették, ill. megtalálták az ellenszerét (újabb fejlődés), és ez így megy oda-vissza.

Tavalyra pl. Barca-t már mindenki szopatta, mert eljárt az idő a dinnyó-féle zsugabonító fölött, frissíteni kellett. Most ez látszik is. Asszem a Barcelona Lyon elleni győzelme keményebb meló volt, mint a Bayern Sporting elleni, vagy akár az MU-Inter, 'Pool-Real meccsek. Az Inter a második gól után kapitulált (na jó, Adriano suhintásáig még próbáltak éledezni), a Sporting lefeküdt, de a Lyon nem, és ott azért van egy Benzema, egy Juninho, stb.

Tavaly még a fos Barcaval is meggyűlt az MU baja... Az is látszott az Interen, hogy marhára vigyáznak, nehogy komolyabban lerúgjanak valakit (főleg Ronaldót :)), aztán a végére már ezt sem tartották.

Everred 2009.03.12. 12:38:11

@Csöncsön: nem csöcsikém, azt akarom mondani, hogy hülye vagy. Jöttök itt az angolok iszonyú pénzügyi fölényével, csak aztán hopp, a tények makacs dolgok.

hmikey 2009.03.12. 12:38:46

Ja, és szerintem az Orosz bajnokság fog még meglepetéseket okozni...

Ferguson 2009.03.12. 12:39:19

@Csöncsön: kösz :) a gratuláció tényleg hiányzott, akármennyire is hihetetlen ez számodra. A rooney centerezéssel és ronaldo góllal meg mi bajod? :P Hétvégén meg örök vadászmezőkre küldjük a pool PL álmait... :D ManUtd 4ever

United82 2009.03.12. 12:39:31

@Everred:
és ne feledjük tovább folytattuk a veretlenségi rekordot, most már 21 meccs ha minden igaz (2007 milan elleni elődöntő óta nem kaptunk ki a BL-ben-lassan 2éve)

Everred 2009.03.12. 12:40:35

@avenger13: most nem azért, de az efféle Csöncsönök azok, akik lenéznek mindent, ami nem Barcelona. Ne csodáld, hogy nekünk kinyílik a bicska a zsebünkben a sok lekicsinylő, az angol válogatott sikertelenségét feszegető kommenttől. Egy idő után kissé fárasztó a futball szörnyű kínhalálát jósolgatók posztjait olvasni, akiknek pusztán annyi a bajuk, hogy a nyolc között négy, egyébként kiváló angol csapat van.

Az itteniek el fogják érni, hogy még a Liverpoolnak is szurkoljak a BL-ben, csak hogy megint összejöjjön az angol házidöntő és mindenki pukkadjon meg.

drosiii 2009.03.12. 12:42:27

@Everred: Ez nekem is a bajom, kitalálnak valamit és azzal dobálóznak. A kedvenceim az itt elhangzottakból:
-azért jók az angolok mert sok a légiós
-azért jók az angolok mert sok pénzük van
-spanyol válogatott sokkal eredményesebb mint az angol
-nincsenek jó angol játékosok
-mindenki doppingol
-angolok nem igazi szurkolók (ők legalább elmennek a meccsekre)
-britek légiósnak számítanak, ugyanakkor nem tényezők a saját csapataikban. Akkor miért zavarja az angol elleneseket, hogy ott játszanak. Ebben semmi logika nincs. Csupán üres kifogások.
-angoloknál is bunda van, csak ott nem derült (még) ki. Ezt most komolyan?

f.fredericks 2009.03.12. 12:43:46

@Everred: kösz szépen a tájékoztatást, ebből is látszik, hogy az angol klubok felépítése jobban hasonlít az amerikai major sportágokban szereplő csapatokéhoz.
Javaslom a PL résztvevői csatlakozzanak a MLS csapataihoz. Mindenki jól jár. Mi megszabadulunk a Cé Ronaldo féléktől, az amcsik meg verhetik a nyálukat hogy az övég a thö beszt csempionship on thö wörld;)

Everred 2009.03.12. 12:44:10

@Rooney82: bizony. Ha az Ajax utolsó BEK-meccsét is beleszámoljuk a veretlenségi sorozatukba (85-ben iksszel búcsúztak a BEK-től), akkor ők is 20 meccset vívtak meg zsinórban veretlenül, és ez esetben csak most döntöttük meg a rekordjukat. De most már ez vitathatatlan :-)

Persze csak a pénz miatt van mindez, ez a Scholes meg Giggs gyerek világrekordot jelentő összegért került ide, meg hát Milánóban is könnyű úgy jól játszani, hogy Fletcher, Evans és Park személyében fontszázmilliókat érő játékosokat küldünk pályára.

Glory 2009.03.12. 12:44:58

@f.fredericks: de ez a lenyeg hogy itt angliaban pl ferusson nem mezei edzo hanem manager!!!

Ferguson 2009.03.12. 12:45:36

@hmikey: "Tavaly még a fos Barcaval is meggyűlt az MU baja.." - miért lett volna fos a barca? Ugyanazok a játékosok voltak a pályán, mint manapság. Nem volt fos a barca, max. páran nem voltak formában. Akkor nem őket kellett volna játszatni, hanem a cseréiket. Az meg, h meggyűlt a baja - ezen azóta is nevetek :D Ha roni beveri idegenben a büntit, akkor ennyi esélyük sem lett volna. Otthon meg scholesy izzította a stinger-t, utána meg a végéig nem volt miről beszélni, max. messi fickándozott párszor, de vidic meg evra helyrerakta :) Ha idén összekerülne a barca és a mu, manutd szurker létemre a katalánokat tartanám esélyesnek, de csak addig, míg a MU össze nem szedi normálisan a támadójátékát... A barca idén szenzációs támadásban, a manchester pedig nekem a legkiegyensúlyozottabbnak tűnik.

avenger13 2009.03.12. 12:45:42

@Everred: nem erről van szó. nem értitek. lehet a barca többet költött. de az lenne a lényeg, hogy az angol klubok az összes PL klub sokkal jobb anyagi hátérrel rendelkezik mint más ligák klubjai. igen van barca meg real bayern de a cottbus pénze meg se közelíti a hull cityét. nagyobb vásárló erő, jobb fizetések, sok igazolás. erősebb mezőny. erősebb pl.
és egyszerűen eljutottunk a pénztől a bajnokságig. nem egy-egy csapatra kell kihelyezni a dolgot. a nem pl csapatoknak sokkal nagyobb gondjaik vannak ha megsérül valaki a kezdőből, mert nincs olyan cserepadjuk. Ennek oka megint az, hogy ugye több pénztért inkább ülök a mu padján és persze az, hogy többet lehet rotálni, mert több a meccs, és nem akkora baj, ha egyszer kikapunk a ligakupában.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 12:46:08

@Ferguson: "A rooney centerezéssel és ronaldo góllal meg mi bajod?"

Akár hiszed, akár nem: nem is elsősorban a centerezés meg a gól, hanem a másik kettő. :-)

(Hogy ilyeneket kell néznem játékosok helyett.)


@avenger13: "annyira örülnék ha elvernék az angolokat csak a szurkolóik miatt. hihetetlen mennyire lenéztek mindenkit."

Igen, látom, te először tapasztalod ezt itt. Én már szinte megszoktam. ;-)

nasteey 2009.03.12. 12:46:39

Csak fogyna már el a PL-tulajok pénze, mert ettől az Übermensch dumától kifordul a belem. Semmi bajom a PL-lel, követ is ha időm engedi, de azért nehogy már ez legyen az etalon, mert pár éve a 4 angol jól teljesít. Csak számoljuk össze hány nézhetetlen (inkább nézhető, az könnyebb lesz) meccset játszottak.

A történelem könyvekben nagyon jó a Pool, de amíg egy Barca versenyben van otthon és nemzetközileg is (monduk 06), addig a Pool koncentrálhat(ott) csak a BL-re. De lehetne hozni más példát is, csak se kedvem, de időm.

f.fredericks 2009.03.12. 12:47:38

@drosiii: a doppingot nem a focira hoztam fel, hanem úgy általában a sportban. A bunda meg nehogymár ne jelenjen meg olyan bajnokságban, aminek az egyik legnagyobb felvevőpiaca délkelet ázsia, amiről nyílvánosan köztudott, hogy a bunda fellegvára, hozzájuk az oroszok is kispályások;)

hmikey 2009.03.12. 12:49:24

@Ferguson: Akkor lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Nem a keret volt fos, hanem a háttér (gyanítom Rijkaard mögött már nem az a stáb dolgozott, mint korábban, és ő nem tudta motiválni/felkészíteni a csapatot). Erre jön egy csákó, berak 3 addigi ifistát, kirúgja Ronaldinho-t, gatyába rázza a bandát, és azok meg szétütnek mindenkit :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 12:49:56

@Ferguson: "Nem volt fos a barca, max. páran nem voltak formában. Akkor nem őket kellett volna játszatni, hanem a cseréiket."

:-DDDDD

Á, dehogyis volt fos... igaz, hogy két pont hátrányból tizennyolcat (!) csinált akkor a bajnokság végére, és még az Osasuna típusú csapatok ellen is gólképtelen volt akkoriban, miközben az összes komoly rangadóját simán elbukta...

Lehet ez a nap legviccesebb kommentje? (Bár volt egy pár.)

Everred 2009.03.12. 12:50:54

@avenger13: erősebb a Premier League, és ez jót tesz a nemzetközi szereplésnek is. Ebben tökéletesen egyetértünk, abban is, hogy a bajnokságba áramló pénz miatt a kiscsapatok megerősödtek.

De azonban viszont! Egyrészt rengeteget halljuk itt, hogy az angol bajnokságban a legnagyobb a szakadék a kicsik meg a nagyok között. Akkor most hogy is van ez?

Másrészt meg sehogy sem lehet az anyagiakkal magyarázni a Real Madrid sorozatos sikertelenségét, azt, hogy az angol kluboknál semmivel sem kevesebbet költő Inter képtelen értelmes futballt mutatni a BL-ben. Ezek a csapatok nem szegényebbek az angol élkluboknál, vagy legalábbis nem jelentősen.

És van itt még egy apróság, ami mindig elsikkad. Alaptétel az NST kevésbé intelligens élőlényei között, hogy az angol játékosok szarok, és csak a drága légiósok és a rájuk költött sok pénz miatt jók az angol klubok.

Ehhez képest Anglia legjobb csapatának az öt legdrágább játékosából négy angol. (Ferdinand, Rooney, Carrick, Hargreaves) Nem Ronaldo, Vidic meg Evra került sokba - ők összesen kijöttek annyiból, amit Rooneyra fordítottunk.

avenger13 2009.03.12. 12:52:08

@Everred: @drosiii: nem a britek számítanak légiósnak angliában hahem a skótok, írek, walesiek, akinek saját válogatottjuk van. értsd meg.

jó. ha szerinted semminek nem oka a pénz, akkor nézzük meg hogy rooney és cé meddig maradna a munál olyan helyzetben mint mondjuk totti a románál.

ha nem lenne pénzük, akkor szart sem tudnnak a kiscsapatok igazolni. miért is van ennyi légiós, ha az angolok többet tudnak könyörgöm.


OFF

everred, nekem meg az derogál, ahogy ti reagáltok mindenre, nem csak csöncsönre

pl. nem kéne összesorsolni az angolokat, maki a négy közé akar jutni meg kell vernie őket. LOL

ON

Badbitie 2009.03.12. 12:52:28

Tegyük fel, hogy (!figyelem, súlyós elméleti, minden valós alapot nélkülöző kérdések jönnek, ha ön ezt nem tudja értelmezni, akkor nem olvasson tovább!)bejut egy magyar csapat BL-be. Akkor egy szlovákiai magyar légiós vagy sem? Egy magyarországi születésű német kisebbségi légiós vagy sem? Ha az a csapat történetesen a Kolozsvár, akkor az most magyar vagy nem?

És a legfontosabb kérdésem, hogy akkor most az olasz vagy a spanyol válogatott jutott végül a BL döntőbe? :o

Glory 2009.03.12. 12:54:38

en speciel rettegek a barcelonatol. realis eselyt latok arra hogy ugy kiverik a mu-t a bl-bol mint a pinty. persze nagyon remelem hogy nem igy lesz de rettegek. a barca egyszeruen kibaszottul jol keni az iden. ennyi. az meg hogy a pl dominal engem spec nem zavar sot. amugy en nem tom meddig huzzak de szerintem is lesz hamarosan europai szuperliga a legnagyobb csapatokkal. tom ez megol minden mast, de egyszeruen ez latszik realisnak. meg tobb komoly meccs meg tobb nezo, meg tobb tv-s jogdij stb...

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.03.12. 12:54:40

najó. sajnos nincs módom tovább vitázni. véleményem lényege: ez az angol zúzás nem az angol foci erejét mutatja hanem a PL sajátos és egyedi körülményeiből ered.

de majd a Barca helyreteszi a díszes angol kompániát! a Barca képes erre ha kicsit összekapja magát a védelem.

drosiii 2009.03.12. 12:55:12

@avenger13: Pár éve a Real volt hasonló. Elmentek Angliából a sztárok a madridi kispadra. Nem hiszem, hogy akkor lett volna ekkora sírás. Probléma inkább ott van, hogy nem megfelelő a vezetés néhány klubnál (Milan, Inter, Real). Barcánál minden jól megy, évről évre ott is vannak. Roma is egész jó a pénzügyi helyzetükhöz képest. Juve is elég rendesen kapaszkodik vissza az élvonalba (jövőre sztem elég nagyot alkotnak majd a BL-ben), és a Bayernt is egész jól kézben tartják a vezetői - Klinsi számomra kérdéses mint szakember (lehet csak a kezdeti rutintalanság). Nincs itt akkora baj, mint azt sokan felvázolják.

avenger13 2009.03.12. 12:56:34

@Everred: saját magad ellen beszélsz. épp az a gondja az internek, meg a realnak, hogy a hazai bajnokság gyengébb a kisebb csapatok pénzbeli erőtlensége miatt, és ezért a nemzetközi kupában is sokkal nehezebb más fokon pörögni. az inter ahhoz van szokva, hogy ez a játék tök elég mindenre. a real is kicsit. akkor mit vársz tőlük?

Ferguson 2009.03.12. 12:56:56

Ami meg a nézhetetlen meccseket illeti, nem tudom hol éltek, sose a rangadók a nagy meccsek színvonalban, agyonnyomja őket a tét, egy bajnokságban jó, ha 2-3 rangadó hoz színvonalas csatát, gólgazdag (nálam a min. 5-6 gólt hozó meccstől kezdődik a gólgazdag meccs...) eredményt. Azt aláírom, h az angolok elsőrendűen védekeznek és erőteljes célfocit játszanak (főleg a pool). De vegyük csak a MU példáját. Az új évezredben a manchesternek remek csapatai voltak, mégse jutottak el sosem a bl döntőbe. Miért? Azért, mert a manchester is híve volt a totális támadófocinak és kevesebbet foglalkozott taktikával, védekezéssel. Ma már ez nem megy, mert az ellenfelek egyre masszívabbak. Fergi is rádöbbent, h normális védekezés nélkül nem lehet BL-t nyerni, azóta a manchester európai játékának a szépsége és főleg gólereje sokat veszített vonzerejéből (hol vannak már a barca elleni 3-3-ak, a real elleni 4-3-ak stb.), ezt aláírom. Korábban a csoportmeccseken is otthon 3-4 gólt püföltünk mindenkinek, manapság ez már csak egy gyenge celtic ellen megy, idegenben meg kifejezetten pocsék (volt) általában a MU formája a BL-ben. Én is nehezen nyeltem le ezt a pirulát (látványos meccseket a BL-ben utoljára van mr roy idejében játszottunk), de ha ez kell az eredményességhez, hát legyen. Teszem is rögtön hozzá, h a manchester még inkább támadóbb focit játszik a többi angolhoz képest szerintem...

Everred 2009.03.12. 12:57:06

@avenger13: most hogy jön ide, hogy ki számít légiósnak? Én azt mondtam, hogy a United legdrágább játékosai Berbatov kivételével mind ANGOLOK, akik pedig állítólag hulladékok. És ez egy picit betesz a "sok pénzért vett légiósok miatt jók az angol BL-csapatok" dumának, mivel jelenleg a legjobb angol csapat egyértelműen a Manchester United.

És egyébként igen, futballkulturális és egyéb okokból baromság a skótokat, íreket, walesieket légiósnak tekinteni, ilyen szempontból a Brit-szigetek helyzete eléggé speciális. Ryan Giggs mint légiós? Elég vicces gondolat, még akkor is, ha van logika abban az érvben, hogy akkor meg milyen alapon akarnak saját válogatottat ezek az országok? (márpedig akarnak)

avenger13 2009.03.12. 12:57:18

@drosiii: hát én a realt is utáltam mint a fene

Messi88 2009.03.12. 12:57:46

Fú micsoda viták.
Az angol szurkolóknak nem kell azon vitatkozniuk, hogy a PL azért jobb, mint a többi bajnokság, mert ott több pénzvan, mert ez így van, de ez nem szerencse kérdése, hanem az ottani illetékesek tudatos munkájának gyümölcse.Huliganizmus megszüntetése, egyre jobb TV-s megállapodások, ezen pénzek igazságosabb elosztása, infrastruktúra jelentős fejlesztése, ...stb.
Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy most a PL alegjobb, és hogyha a spanyol és a az olasz illetékesek nem térnek észhez, akkor ez a különbség nőni fog.
Ja és tudom h. mindig a pénzzel, jövök, de a mai futballban sajnos ez már tényleg nagyon fontos dolog(Persze vannak ellenpéldák-Madrid

Everred 2009.03.12. 12:59:54

@avenger13: node itt azt szokták bizonygatni (ilyen Csöncsön-féle észosztók), hogy az angol kiscsapatok gyengébbek olasz és spanyol társaiknál. Szerinted ez nem így van akkor?

Mert szerintem nem így van, még ha a statisztikák mást mondanak is, és tényleg ez a legfőbb oka az angol sikereknek. Van egy nagyon kiváló cikk erről a Guardianon, hogy miért is uralja a mezőnyt most a Premier League négy csapata. (bár a negyediket nem nevezném meghatározó BL-csapatnak)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 13:00:00

Ha már felmerült a 'nézhetetlen foci' kifejezés: nem tudom mikor láttam utoljára tisztességes, emlékezetes meccset nemzetközi szinten, hogy a 'felejthetetlen' jelzővel még elő se hozakodjak.

Ferguson 2009.03.12. 13:00:15

@Csöncsön: "igaz, hogy két pont hátrányból tizennyolcat (!) csinált akkor a bajnokság végére, és még az Osasuna típusú csapatok ellen is gólképtelen volt akkoriban, miközben az összes komoly rangadóját simán elbukta..." - igen, erre mondtam, h az ezeken a meccseken gyengén teljesítők helyett kellett volna a cseréket játszatni. Ha a sztárok közül rijkaard kirakott volna pár embert pár hétre, hidd el, utána egyből jobban játszottak volna...

kisdead99 2009.03.12. 13:00:48

@avenger13: az számít idegenlégiósnak, aki külföldi útlevéllel tartózkodik az adott országban. Most pedig vegyél elő egy térképet, és próbáld megoldani a rejtélyt.

Ferguson 2009.03.12. 13:00:55

Amúgy meg ha fos lett volna akkor a barca, nem menetelt volna a bl elődöntőig. Ennyi. De te ezt is biztos megmagyarázod :D

avenger13 2009.03.12. 13:01:21

@Everred: az united legdrágább játékosai, amikor vették őket voltak drágábbak. ez megint egy olyan statisztika ami neked tetszik. az angol bajnokságról beszéltem nem a manuról. igen és most is hargreaves a legdrágább ugye? aki sosem játszik mert sérült. vicces.

futballkultúrális szempont ja bocs. az az igazság, hogy külön indul wales skócia és írország a vb, eb selejteezőkön. nem szeretnének hanem van külön válogatottjuk. ennél fogva légiósnak számítanak mert nem angolok. a légiósok drosiinak szóltak aki szerint a manu a legangolabb csapat.

r_magpie 2009.03.12. 13:02:54

Komolyan mondom, nem értem, hogyan tudjátok ennyire magatokénak érezni az angol/olasz/spanyol focit, hogyan tudtok magyar szurkolóként arra gerjedni, hogy elfogultan bizonygassátok, hogy a "ti" (sic!) bajnokságotok a legjobb, a legerősebb, a többieké meg nagy szar, hogy Anglián/Spanyolországon/Olaszországon/Skócián:) kívül nincs is foci. Hihetetlen hozzászólásokat olvasni, az überbritishek a legviccebbek. Itt nagyobb futballnacionalisták vannak, mint az említett országok szurkolói között. Dedó.

Vagy a kommentelők átlagéletkora 12 év?

Glory 2009.03.12. 13:02:54

@avenger13: azert te meg nyiss amr ki egy foldrajz vagy tori konyvet. az hogy skocianak meg a tobbinek van valogatottja az angolok nyujtotta autonomia miatt van. ryan giggs pl jatszott angol valogatott mezben (u19), de mivel cardiffi ugy dontott hogy megis a walesiben fog. az egesz csak azon mulik hogy mig ezt a fajta lehetoseget az angolok megadtak nekik, addig a spanyolok nem a katalanoknak ill a baszkoknak (bar en ugy emlekszem hogy ok is jatszanak neha valogatott meccseket), a franciak sem korzikanak. egy orszag egy fajta utlevel. itt 4 regio rendelkezik egy fajta utlevellel: anglia, é-irorszag, skocia, wales. egy orszag.

Everred 2009.03.12. 13:03:04

@glorymanunited: persze hogy kiejtheti a Barca a Unitedet, miért ne tehetné? Mivelhogy jó csapat. És mivel az itteniek szerint az angol csapatok nem jók, csak gazdagok :-)

Messi88 2009.03.12. 13:03:22

Everred-itt nem a sztárklubbok kiadásaira kell gondolni. Az a lényeg, h. lehet, h. a Barca több pénzt adott ki játékosokra, de ezek a játékosok az év nagy részében Numanciákkal kell, h. játszanak, érted? Nincs kin felkészülni ilyen szintű játékra. (ettől még képesnek érzem magunkat a végső győzelemre)
Ja és tartsátok tiszteletben egymás véleményét, ez az alapja a vitázásnak.

Everred 2009.03.12. 13:04:21

@r_magpie: sose mondtam, hogy az angol foci mindenekfelett, csak nem szeretem azt az itt elharapózó felfogást, miszerint amit mi kedvelünk, az valami nézhetetlen szar, amiben erkölcsi roncsok pénzhegyeken dajdajoznak.

calcio_di_rigore 2009.03.12. 13:05:48

Ha csupán szakmai szempontból nézzük, nincs baj a mostani angol fölénnyel. Az addigi színtelen-szagtalan, de kétségkívül lendületes és gyors játékukat már magas fokú taktikai fegyelemmel és fizikai felkészítéssel erősítették meg. Egy angol rangadó szinte élvezhetetlen, mert a fegyelmezett játékuk miatt ritkán tudnak egymással mit kezdeni. De ez így együtt nagyon hatékony. Rövidesen meglesz erre is a válasz, mert azért a foci sokkal többet tud adni annál, mint amit az angolok most kihoznak belőle. Amúgy az ő szempontjukból nagyon ügyesen mérték fel a lehetőségeiket.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.03.12. 13:07:15

@Everred:
"És van itt még egy apróság, ami mindig elsikkad. Alaptétel az NST kevésbé intelligens élőlényei között, hogy az angol játékosok szarok, és csak a drága légiósok és a rájuk költött sok pénz miatt jók az angol klubok."

nem bírtam megállni hogy erre ne reagáljak: az intelligencia és az angol játékosok minősítése, mint vélemény közé okozati összefüggést csempészni azért elég nevetséges dolog, nem gondolod? sőt, egyszerűen bunkóság.

drosiii 2009.03.12. 13:07:24

@Messi88: "Az a lényeg, h. lehet, h. a Barca több pénzt adott ki játékosokra, de ezek a játékosok az év nagy részében Numanciákkal kell, h. játszanak, érted? Nincs kin felkészülni ilyen szintű játékra."

De más Barca szurkoló (csöncsön) azt bizonygatja, hogy nem jobbak az angol nem BL csapatok, mint a spanyol nem BL csapatok, sőt a spanyolok szétaláznák őket. Azért ez kissé ellentmondásos. Én őszinte leszek: nem tudom eldönteni, melyik a jobb.

calcio_di_rigore 2009.03.12. 13:08:37

@calcio_di_rigore: ja és azért nincs baj az angol fölénnyel, mert ez tartja fent a körforgást és a fejlődést. 2003-ban sem volt baj az olasz fölénnyel, mert arra is jött válasz. Erre is fog.:)

Everred 2009.03.12. 13:08:38

@avenger13: tehát akkor mindegy, mire költik a több pénzüket? Vagy mit akarsz ezzel mondani? Szerintem azért lényeges, hogy a United a legtöbbet bizony angol játékosokra költi, akik pedig állítólag lófaszt sem érnek. Ehhez képest...

Ja, Hargreaves sérült. És ki pótolja? A fontszázmilliókba kerülő Fletcher.

És egyébként nem a United a legangolabb csapat a négy közül? Még úgy is, hogy a 6 éves kora óta Manchesterben élő Ryan Giggset, vagy a szintén saját nevelésű Darren Fletchert és Jonny Evanst külföldinek számítjuk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 13:08:49

@Ferguson:

Sajnos Rijkaardon akkor túlnőttek a körülmények, Ronaldinho kiégett és elzüllött, az egész csapat morális színvonala a nulla felé konvergált. Csak Xavi és Iniesta vitte hátán a csapatot. Guardiola érkeztével ebben (és leginkább ebben!) óriási változás következett be. Mentálisan össze sem lehet hasonlítani az idei csapatot a tavalyival.

A legjobb példa a Betis elleni meccseké. Tavaly az első félidőben lefocizta a pályáról a Barca a Betist Sevillában. Egyszerűen el sem tudtam képzelni, hogy a zöldek a félpályán át tudnak jönni, nemhogy a kapuig. 2-0 volt a félidő, de lehetett volna öt is. Mi lett a vége? 3-2-re nyert a Betis. Nem akartam hinni a szememnek.

Idén megint két drámai meccset játszottunk a Betisszel. A Camp Nouban kis híján megismétlődött a tavalyi meccs. Első félidő: parádé, 2-0-ás vezetés, Betis a sírban. Aztán a második félidőben teljesen váratlanul egyenlített (!) a Betis. De (és itt jön a mentális változás!) sikerült visszajönni a meccsbe, még egy gólt lőni, és 3-2-re nyerni. Sevillában pedig 2-0-ra a Betis vezetett már, amikor megint sikerült visszajönni, pedig a zöldek megérezték a vérszagot. Ez hatalmas változás tavalyhoz képest.

Nem kéne a Barcelonát lekezelni.

Walmer 2009.03.12. 13:08:49

@Csöncsön: gyenge volt. Próbáld újra

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.03.12. 13:09:02

@Everred: "Ehhez képest Anglia legjobb csapatának az öt legdrágább játékosából négy angol. (Ferdinand, Rooney, Carrick, Hargreaves) Nem Ronaldo, Vidic meg Evra került sokba - ők összesen kijöttek annyiból, amit Rooneyra fordítottunk. " Egy angol játékos hazájában mindig többet ér, mint a hasonló tudású külföldi (mellesleg ez máshol is így van,nyílván a sajátjaikkal ) Attól, mert drágábbak, mint csapattársaik lehetnek rosszabbak piaciérték nem egyenlő a tudással.

drosiii 2009.03.12. 13:09:25

@calcio_di_rigore: Ez egy teljesen korrekt komment. Nem tudok se belekötni, se hozzáfűzni.

Glory 2009.03.12. 13:09:36

@r_magpie: hat azert erezzuk az angolt, olaszt, spayolt, stb.. magunkenak mert sajat nincs. mertengem aztan kurtara nem erdekel egy 1000 nezo elott jatszott mtk-ute orokrangado. mondhatni ugyis lexarom. egyszeruen bezarnam az egeszet mindenki mehet amerre lat. semi ertelme.

Walmer 2009.03.12. 13:10:27

@avenger13: hol beszéltem én külön katalán válogatottról, te nagyeszű????

neeskens 2009.03.12. 13:11:57

Szerintem meg summa summarum arról van szó, hogy a Premier League gazdasági fölénye kezd megmutatkozni az európai versengésekben.Ld. előző hozzászólásaim.

Persze továbbmehetett volna olasz csapat, a Roma közel állt hozzá, ha bemegy Ibra kapufája, ha 2-1 után rúg még egy gólt a Juve. De ez nem változtat az utóbbi évek tendenciáin.

drosiii 2009.03.12. 13:12:33

@Csöncsön: és akkor az Atletico ellen mit csináltak idén?

r_magpie 2009.03.12. 13:12:51

@glorymanunited: ezt értem (és sajnos kicsit tragikus is, hogy így kell lennie), de nekem mégis nagyon fura, hogy valaki érzelmileg ennyire azonosul nemcsak egy csapattal, hanem egy másik ország klubfutballjával.

f.fredericks 2009.03.12. 13:13:00

@heinrich: Alaves-Liverpool UEFA-kupa döntő?

Mérgező Hulladék 2009.03.12. 13:13:12

Örömmel láttam, hogy a napi rendszerességű angol-spanyol vita kibővült a sikertelenség miatt frusztrált olaszokkal is. Így legalább új érveket és fröcsögéseket is lehetett olvasni (persze nem sokáig, mert az "olaszok" lassan hazatérnek megvitatni, hogy kinek csalnak a bírók). Mi lett volna itt, ha a Bayern is búcsúzik, és a bundesligások is otthagyják a "miért utáljuk a Bayernt / miért utáltok minket" kérdések kitárgyalását?

Everred 2009.03.12. 13:13:31

@BENIARRIVO: nem ok-okozati összefüggés ez, csupán korreláció. Mivel ez a vélemény (miszerint az angol csapatok csak a drága pénzen vett légiósok miatt erősebbek most) a tények tükrében baromság, többnyire csak hülyék hangoztatják. Lehet, hogy ez bunkóság, de akkor is így van. Majd ha nem az angol játékosok lesznek a legdrágábbak Anglián belül, akkor beszélhetünk valamiről.

hmikey 2009.03.12. 13:15:43

@r_magpie, @ mexicola: Hát ja. Érdekes, én szoktam élvezni a magyar meccseket is. Igaz, több a hiba, kicsit viccesebb is, de azért a miénk :)

neeskens 2009.03.12. 13:15:54

Éppen ezért szerintem az angol csapatok játékára meg lehet találni a taktikai választ.De hosszútávon a többi európai ligának gazdasági választ kell adni a Premier League-re.

avenger13 2009.03.12. 13:16:00

@glorymanunited: ezzel tisztában vagyok. de az angolok nem walesiek, és nem írek. az angolok megadták az autonómiát, külön közigazgatás... akkor légiós. leszarom, hogy miért az. a spanyoloknál nincs autonómia nem légiós. röhejesek vagytok. nem azt kell nézni, hogy mi lenne ha... hanem hogy mi van. külön válogatott... akkor légiósnak számít, már persze, hogyha angol csapatoknak tekintjük őket. akkor legyenek britek mind, de ne induljanak már 4 válogatottal. tudom angolok nekik más a mérce. nevetséges.

Everred 2009.03.12. 13:16:42

@Csöncsön: azér ez a pofátlanság teteje. Rooney és Ronaldo szerinted nem játékos, de az angol szurkolók néznek le másokat.

Esküszöm, miattad kezd ellenszenves lenni a Barcelona, amit én mindig kedveltem egyébként.

avenger13 2009.03.12. 13:17:56

@Walmer: legközelebb külön írom be a neked szóló részt, látom nem tudod kiszűrni, na mentem, mert az "angolok" már csak sértéseket tudnak hozzám vágni (glory, kisdead, walmer) kifogytak az "érvekből"

Ferguson 2009.03.12. 13:19:14

Police are investigating an allegation of common assault against Jose Mourinho following a Champions League tie.

It has been alleged the Inter Milan manager punched a supporter as he left Old Trafford stadium after his team's defeat by Manchester United.

Police have contacted United to request CCTV footage of the area and have confirmed a complaint has been made.

A spokesman for Manchester United confirmed they are aware of the allegation but made no further comment. (forrás: BBC)

Köszönjük szépen Mourinho-nak az újabb műsort, ha ez igaz LooL :D

drosiii 2009.03.12. 13:20:21

@Everred: Nem csak legdrágábbak, de meghatározóak is. Egy Ferdinandot, Scholest, Giggset, Lampardot, Terryt, Gerrardot ne nevezzünk kiegészítő embernek. Melléjük ugyanúgy van egy C.Ronaldo, Torres, mint a többi nagy bajnokságban.
Spanyolországban Casillas, Xavi, Iniesta mellé ott van Eto'o, Messi, Henry, Nistelrooy.
És ugyanígy végig lehet zongorázni az olasz, német bajnokságon is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 13:21:17

@drosiii:

Az Atlético ellen egyáltalán nem dominált a Barca a meccs elején sem. Egyszerűen nagy napot fogtak ki a matracosok, a Barca meg hullámvölgyben volt. Az a meccs nem mentális tényezőkön ment el.

@Everred:

Lehagytam volna szmájlit? :-)

Everred 2009.03.12. 13:21:58

@avenger13: külön közigazgatás, azért ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Ezek az országok a londoni parlamentbe küldenek képviselőket, és a korona fennhatósága alá tartoznak. Ha így, politikai oldalról közelíted meg a kérdést, akkor United Kingdom válogatottnak kellene lennie, és ennyi.

Arról az oldalról lehet amellett érvelni, hogy az északírek, skótok, walesiek légiósok, hogy van saját válogatottjuk, amivel egyediek Európában, ennyi erővel a katalánok vagy baszkok joggal követelhetnének maguknak saját válogatottat.

Walmer 2009.03.12. 13:22:04

@Csöncsön: Szart sem érdekel a rohadt barcelonád.
Ki nem szarja le, hogy mi lett Ronyáldinnyóval, aki amúgy szintén csak a spanyol foci erejét mutatja.
Ugyanúgy el lesz kenve a szátok, mint tavaly, vagy mint akkor, mikor a pool valami falábú walesi, meg egy norvég halászgyerek góljaival a Nou Campban szopatott benneteket szanszéjjel e.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.03.12. 13:22:38

@Everred: ahha. akkor javaslom hogy a hülyékkel és a baromságot szajkózókkal ne vitatkozz, hiszen ők úgysem látják át amit te oly nagyszerűen leírsz. a tényeket pedig nyilván csak te látod. amúgy pedig ki mondta hogy "csak" a légiósok miatt? sajátos a vitakultúrád....

Everred 2009.03.12. 13:23:16

@Ferguson: meglepne, ha igaz lenne, ritka tisztességesen viselte most a vereséget José a stadionban is, a sajtószobában is.

Azazello007 2009.03.12. 13:23:31

Régen jobban szerettem az NST-t, amikor még nem volt ennyi anyázás.

United82 2009.03.12. 13:23:36

@avenger13:
vitatkoztok h így légiós meg úgy....az Európai Unió polgárai mind és punktum:):):)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 13:23:44

@Walmer:

(Minden olvasó maga döntheti el, ki az arrogáns.)

A magam részéről kiszálltam.

Glory 2009.03.12. 13:24:07

@avenger13: ok azt nezzuk ami van: egy utlevel. hogy dontod el hogy ki angol ki skot ki walesi ki eszak-ir?????????

avenger13 2009.03.12. 13:24:55

@Rooney82: köszi.

@Everred: és igen nekünk is vannak EU parlamenti képviselőink.

lehetne baszk válogatott, akarhatnak is de nincs könyörgöm. ez a különbség. walesi van.

United82 2009.03.12. 13:25:27

@Azazello007:

én sem értem mi van itt, nem ezen kéne vitázni, hanem a meccsekről....
De ha leírom h Rooney és Ronaldo milyen szép gólt hozott össze akkor jön a válasz h könnyű egy összevásárolt zsoldossereggel...mintha tehetnék arról hogy a színolasz és olcsó Ibra-Stankovic-Cambiasso tengely nem tudott gólt lőni....

r_magpie 2009.03.12. 13:25:29

off
mostanában alig olvastam már a kommenteket, hát, innentől kezdve egyáltalán nem fogom

nem azért írom, mintha ez bárkit is érdekelne, csak szomorú, hogy így levittük a színvonalat
on

calcio_di_rigore 2009.03.12. 13:26:35

@neeskens: Meg lehet találni, csak eddig szerintem nem keresték. Az olaszok azt hitték, hogy ami elég volt 5 éve, az elég most is. Nézem ahogy Rooney a saját szögletzászlójuknál becsúszva szerel: a Serie A-ban ha egy támadó ilyet tesz, mindenki el van hűlve meg csodálkozik. Ott van a Milan: nem veszik észre hogy annak a csapatnak vége. Elvegetálnak, aztán várják a csodát.
Persze az erősödéshez pénz is kell, a Roma máshol levedlett Baptistákat meg Riiséket igazol erősítésre, a Juve drágállja Xabit, inkább elhozza Poulsent...
Nagy baj nincs, mert egyik párharcban sem volt nagy különbség, de fel kell most már ébredni. Reméljük ez a 0-3 segít ebben.

neeskens 2009.03.12. 13:27:12

@Azazello007: Sajnos igen. Nem beszélve arról, hogy itt mindjárt a wales-i és a katalán autonómia törvényi hátterének összehasonlító politológiai elemzése következik. Nevetséges.

Everred 2009.03.12. 13:27:12

@BENIARRIVO: elsősorban a légiósok és a pénz miatt, ezt szokták itt mondani. Meg még sok más helyen is.

A tényeket meg a jelek szerint hiába írjuk le itt többen is, többször is, nem használ.

kisdead99 2009.03.12. 13:27:12

Nem gondoltam volna, hogy valaha is szimpatikusabb lesz a Pool, mint a Barca. Köszönöm neked, Csöncsön!

avenger13 2009.03.12. 13:27:17

@glorymanunited: mondjuk ki melyik válogatottban játszik? tényleg nagyon nehéz, azért ezt is el tudták dönteni. van egy olyan szabály is, hogy egy válogatottban játszhatsz csak. így azért elég könnyű. mindenki eldöntheti, ahogy giggs is eldöntötte.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 13:27:53

@f.fredericks: Röpke 8 éve volt, akkor már Getafe - Bayern, no persze az is UEFA, az EB-k, VB-k is egyre szarabbak a Bl-lel együtt.

Everred 2009.03.12. 13:29:04

@avenger13: igen, ezt mondom, hogy van válogatottjuk, ez elegendő alap a légiósnak tekintésre, ha Blatter ostoba szabálya bevezetésre kerül. Csak a közigazgatási rendszert meg az autonómiát meg efféléket hagyd ki a dologból, és akkor oké.

Glory 2009.03.12. 13:29:56

amugy szerintem tenyleg hulyeseg hogy hany ilyen-olyan nemzetbeli van egy csapatban. ez klubfutball. a valogatott meg csak sajat nemzetbeliekkel allhat ki. majd ok eldontik ki a jobb az angola spanyol stb.... mint latjuk sajna ebben az angolok sehol nincsenek a balfasz edzoik miatt. de majd lehet hogy eltelik par ev es majd ott is fordul a kocka.

Azazello007 2009.03.12. 13:30:30

@neeskens: egyébként ha megnézel BÁRMILYEN blogot, a kommenteket tanulmányozva rájöhetsz, hogy valamiért mindenki rettenetesen frusztrált és dühös mostanában. Azért reméltem, hogy ide ez nem jut el...

Ferguson 2009.03.12. 13:30:37

Fölösleges levitt színvonalról pampogni és sértődöttet játszani. Aki akar normálisan kommentelni, az tud az anyázások közepette is. Hol van színvonal egyébként ebben az országban amúgy is? Sehol! Akkor neh már egy focifórumon legyen.

Everred 2009.03.12. 13:31:30

@calcio_di_rigore: Sokak szerint egyébként Rooney rosszul teszi ezt, többet kéne koncentrálnia a támadófeladataira :-)

Ezzel együtt nagyon megfogta az Intert az, hogy tegnap ki lett téve a balszélre, végre mindkét oldalon volt emberünk, és onnantól nem volt esélyük. Félve mondom ki, de az alapfelállás szerintem taktikailag el volt baszva, még jó, hogy Fergie a félidőben belenyúlt a meccsbe.

Glory 2009.03.12. 13:32:39

@avenger13: de arrol nincs papir. ha a jatekvezeto bemegy es azt mondja hogy kerem a nemzeti hovatartozast igazolo papirjaikat akkor csak szep (vagy csunya) utleveleket kap a tetejen a: UNITED KINGDOM felirattal

Azazello007 2009.03.12. 13:33:28

Olasz szurkolókat kérdezném, hogy mi a véleményük az ígéretes olasz utánpótlásról -- illetve annak szinte teljes hiányáról? És ez most tényleg nem rosszindulatú szurka-piszka: úgy érzem, hogy Itáliában most ez a legnagyobb gond.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 13:34:32

Külön a svédek, külön a velsziek...

United82 2009.03.12. 13:35:06

na vitázzatok ezen nyugodtan én "focizok"

nálam a BArca a legesélyesebb, kérdés hogy a kicsi védelmi bizonytalanságot ki tudják-e küszöbölni illetve tudnak e több gólt rúgni mondjuk egy angol védelemnek mint amennyit hátul bekapnak, ha igen, akkor nagy az esélyük a győzelemre.

második körben a Unitedet említem, nem ragozom, egyszerűen hihetetlenül össze van rakva a csapat és a Rio,Vidic kettősnél jelenleg nincs jobb (egy adat az utóbbi 9 kieséses BL meccsen 2 gólt kaptunk összesen)

harmadik esélyesként két csapatot említek: Pool és Chelsea.
Mindkettőnek a BL lehet a legfontosabb mert a PL-ben már nagyon nagy csoda kéne, Benitez BL specialista, a Chelsea pedig ugyanaz a csapat akik tavaly eljutottak a döntőig és alig maradtak alúl, legalábbis most Hiddinkel újra azon az úton vannak hogy odaérhetnek...

utánuk a Bayern,Arsenal kettőst említem, bár ha az Arsenalnal egészséges lesz mindenki akkor még nagyobb meglepetést is okozhat, a Bayernt megmondom őszintén nem nagyon ismerem, mert nem sok Bundesliga meccset láttam, de a 12-1 azért nem a véletlen műve, de a védelemben gondok lehetnek egy jó támadócsapat ellen és hiába Ribery,Toni,Klose nem tudnak majd többet lőni...

Villareal,Porto- akkor van esélyük a 4be jutásra ha egymással sorsolják össze őket, bár a Villareal nagyon masszív csapat de nem érzem bennük hogy pl egy egyenes kieséses meccsen mondjuk 2db 0-0át játszanak pl a Uniteddel:)

Hát ennyi.

lezsolt 2009.03.12. 13:35:20

@Azazello007: Miről beszélsz? Látszik, hogy nem túl sok Serie A meccset nézel.

avenger13 2009.03.12. 13:36:21

@glorymanunited: igen, de giggs azért mégse játszhat az angol válogatottban. ne legyél már nevetséges. ha megpróbálná iszonyú büntetést kapna... szóval ezt nyugodtan el lehet dönteni, csak te nem szeretnéd. ez van.

@Everred: jó kihagyom, nekem nem fontos, tényleg kár idekeverni. egyébként ezzel kapcsolatban írtam az EUs válogatottat is, persze nem komolyan. szép párhuzamot lehet vonni. :)

Everred 2009.03.12. 13:37:56

@glorymanunited: jó, de a Blatter-féle elképzelés szerint Messi hiába mutogatná a spanyol útlevelét, légiósnak számítana, mert argentin válogatott.

Ferguson 2009.03.12. 13:38:21

@Everred: Igaz! Én anderson-t játszattam volna kezdőként scholes helyett. A brazil nagyon zsír szerintem. Berba helyett már a félidőben hoztam volna tevezt és parkot is hamarabb hoztam volna rooney helyére, mert félő volt, h kiállítattja magát a nagy védekezőfeladatok közepette. Amúgy megfigyeltem már, h a Főnök rendszeresen későn cserél, nem tudom miért. Tegnap is hamarabb kellett volna frissíteni a csapatot, mert a középpálya a meccs egyes periódusaiban csúnyán szétesett. Carrick és scholes elég szürke volt (mentségükre legyen mondva, h támadtak és védekeztek is), scholes ráadásul szokatlanul sok labdát adott el a saját térfélen (!). Go MU

kroos 2009.03.12. 13:38:37

@avenger13: ,,de giggs azért mégse játszhat az angol válogatottban." mondjuk azért az nem sokon mulott-....Beckett-et kérdezték
-Ön angol?
-Nem az ellenkezöje.

Glory 2009.03.12. 13:41:12

@avenger13: de en eleve nem szeretnem ha barmi korlatozas lenne. mi koze klubszinten barkinek is hogy hova valosi vagy. miert kell kulonbseget tenni. arra ott vannak a valogatottak. es az hogy van kulon skot csapat meg walesi (oszinten mondom nem tudom) szerintem vmi spec engedely miatt lehet. ennyi erovel a uefanak lehetne az a torekvese hogy egy orszagbol csak egy valogatott es a problema orvosolva.

avenger13 2009.03.12. 13:43:41

@kroos: :)

@Rooney82: na igen. a mu barca legesélyesebbel nincs min vitatkozni, a sorrend is tök mindegy. persze ha a következő körben egymással játszanak mit sem ér:)

a pool a blben hol ezért hol azért igen jól szerepel a 3. hely lehet talán az övék. a chelseat a bayern mellétenném be a következő helyekre de ide osztanám be a többi csapatot is. ahogy a sporting bayern párharc előtt is mondták a sporting megfoghatja a bayernt ugyanígy a porto és a villareal is. szép a 12-1 csak kissé drasztikusan hullámzik a teljesítmény. igazából szerintem nem lehet konkrét esélyeket mondani, mert sok minden múlik a sorsoláson és a pillanatnyi formán, szóval már márc. 20-án felborul minden. :) utána meg április 7-8-án amikor az első forduló lezajlik. :)

r_magpie 2009.03.12. 13:44:43

@Ferguson: dehogy sértődtem meg, csak sajnálom, hogy már nem tudok olyan jót szórakozni/olvasgatni

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.03.12. 13:45:31

Fura ez a vita, egy csomó érv elhangzott, mindenki megcáfol mindenkit, pedig olyasmiről beszélünk, amiről max másodlagos tudásunk lehet. Elmondják ezek a csapatok, milyen döntéseket hoznak valójában? Nem. Elmondják hogy működik a pénzügyi rendszerük? Nem.

Az látszik, hogy a PL nagy csapatainak most jobban ad a gép, de őszíntén szólva szerintem erre nincs egyértelmű tényszerű magyarázat. Nézzünk néhány gyakori érvet!

- "A PL big 4 klubbok gazdagabbak." Szerintem, ha megnézzük a leggazdagabb európai klubbok listáját, nincs túl sok változás az első 10ben az elmúlt évtizedben. Papíron ugyanolyan gazdag még számos másik klub is, olasz, spanyol, sőt német is. Szerintem ez nem magyarázat.

- "Ez igaz, de a PL-ben nem csak a négy nagy gazdag, hanem a többiek is, így nagyobb a verseny." Oké. Akkor miért van az, hogy az elmúlt tizenöt évben nem nyert 4 nagyon kívüli bajnokságot, de még az első négy helyen is 4-5 kivételtől eltekintve ugyanazok osztoznak? Ha annyival nagyobb erőt képviselnek az angol kis-közepes klubok, akkor miért megdönthetetlen a big4 uralma? Nem néztem utána, de élek a gyanuperrel, hogy sem 'olaszba' sem 'spanyolba' nincs ennyire egyértelműen leosztva az összes lap (vö: a spanyol kiscsapat legendája). Szóval szerintem ez sem érv.

- "A PL-ben a legtöbb a légiós." Ha a statisztika ezt mondja, akkor így is van. És ha a statisztika ezt mondja, akkor nyilván a kis-közepes klubbokban több van, mint más országok kis-közepes klubbjainál, ez is kétségtelen. A kérdés csak az, hoz-e ez bármit is a konyhára a BL szintjén? Hiszen akik a legjobb 16 közé bejutnak, azok döntő részében nagyjából hasonló mennyiségű légióssal dolgoznak. A PL kis klubbjai pedig nem erősebbek a Serie A, vagy a La Liga kis klubjainál, ebben egyetértünk, ahogy előbb is írtam, hiába van több légiósuk.

Szóval én akárhogy nézem, látom ugyan, hogy vannak különbségek, de valahogy nem látom akkorának ezeket a különbségeket, hogy bármelyik megmagyarázza ezt a hegemóniát. Nem, szerintem itt inkább valamilyen szemléletbeli, vagy szerencsebeli különbség lehet. Vagy valami olyasmi, ami szabad szemmel, körön kívülről nem látható. De önmagában a pénz és a légiósok nem magyarázzák ezt az ügyet, nekem nem.

avenger13 2009.03.12. 13:45:54

@glorymanunited: az nekem is feltűnt, hogy nem szeretnéd. és az 5+6 szabály alapján nagyon nagy megszorítás lenne, ha légiósnak tekintenék őket.

Ferguson 2009.03.12. 13:46:06

@r_magpie: oks :) hát sajna ez van. Amúgy az nst blog még mindig színvonalas a többihez képest. Üdv neked

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 13:46:17

@glorymanunited: például azért van külön skót válogatott, mert a világ második legrégebbi szövetsége a Scottish FA + Skócia külön ország, perszonálunió fűzi Angliához, míg Katalónia és Baszkföld csupán tartományok.

Egyébként a FIFA szabályalkotó bizottságában 1-1 szavazattal rendelkezik az angol, a skót, a walesi, és az északír labdarúgó szövetség, és néggyel az összes többi FIFA-tagország. Ezekben az országokban született meg ez a szabályrendszer, ez a sportág, ezért indulnak külön, na meg a speciális politikai viszonyok miatt.

Csak, ha valaki nem értette volna.

f.fredericks 2009.03.12. 13:46:49

@heinrich: akkor már a másik kedvencemet nem is írom neked a 2000-es Milan-Barca 3-3-at:D

Everred 2009.03.12. 13:47:11

@Ferguson: Anderson idén elég gyenge, szerintem Fletchnek kellett volna kezdenie. Tevezzel nem lettünk volna előrébb, nem az a típus, aki meg tudja tartani a felpasszolt labdákat, tavaly ezért is voltak gondjaink a BL-ben a labdabirtoklással. Szóval egy ilyen meccsen inkább Berba, még úgy is, hogy tegnap elég halovány volt.

Scholes: bár szokatlan lenne... idén nem szokatlan egyáltalán, hogy elszórja a labdákat, a saját térfelén tötymörög... lehet, hogy még majd kivirágzik utoljára, mint most Giggs, de az idei teljesítménye nagyon kevés.

neeskens 2009.03.12. 13:47:15

@Azazello007: Ez az utánpótlás dolog abszolút ül.
A Seria A hazai sztárjai - egy-két kivételtől eltekintve - ugyanazok, akik 7-8 évvel ezelőtt.
Del Piero, Totti, Inzaghi, Maldini, Pirlo, Gattuso, Di Vaio, Panucci és még sorolhatnám. Ami nem lenne baj, ha jöttek volna újak.

Ezek a fiatalabbak: Marchisio, Perrotta, Ballotta stb. nem rossz focisták, de nem is kiemelkedőek.
Ehhez még hozzátartozik. hogy az olasz ligába az utóbbi években többségében már a zeniten túl lévő játékosok érkeztek: Ronaldinho, Figo, Ronaldo, Beckham, Riise.

És akkor megint ott vagyunk a gazdasági dolgoknál.

Everred 2009.03.12. 13:49:16

@morphine: nem tudom, mennyire vagy jó barátságban az angol nyelvvel, de azért belinkelem ezt:

www.guardian.co.uk/sport/blog/2009/mar/10/the-question-champions-league-premier

Nagyon kiváló értekezés a témában.

Ferguson 2009.03.12. 13:52:19

@Everred: Anderson sérülés után tért vissza, ezt ne felejtsd, amúgy nem mondanám gyengének. A fulham ellen a kupában szenzációs volt carrick-el párban. Arról nem is beszélve, h korából fakadóan bizonyos értelemben már frissebb lehet, mint scholesy. Tevezt azért hoztam volna be, mert sokkal agilisebb, mint a bolgár, a neki felpasszolt labdákat elvitte volna üres területre, keményebben támadta volna az inter labdafelhozatalait. Nem mondom, h veszélyesebb lett volna, de mindenképpen hasznosabb. Tevez-t mindenképp behoztam volna legalább csereként. Giggs istenkirály idén, ez vitán felüli. Tegnap a manchester legjobbja volt a támadók közül, annak ellenére h roni szerzett gólt...

Ferguson 2009.03.12. 14:05:16

Most néztem vissza vidic fejesgólját :) Hááát ez a testcsel amit nyomott vieira ellen?! Tényleg szanaszét alázta, pedig patrick papa nem kezdő a szakmában...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.03.12. 14:08:21

@Everred: Köszönöm, angolból tényleg jó vagyok, el is olvastam most, és tényleg érdekes. És mellesleg alátámasztja, legalább részben, amit írtam: bár a pénz tényleg számít, ennek ellenére sincs semmi "különös" oka a PL Big4 dominanciájának, egyszerűen szerencsés körülmények toppon tartják őket - pontosabban arra kényszerítik őket, hogy toppon legyenek. Ennyi ez, hogy ezért miért kell fröcsögni......... lassan Belsőség színvonal, kár érte.

Walmer 2009.03.12. 14:09:11

@heinrich: "Mért van az, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi?" :-)

tomcsi71 2009.03.12. 14:18:05

Kívülállóként... Katalóniának, Baszkföldnek legalább olyan autonómiája van (ha nem erősebb), mint Skócioának vagy Walesnek... Az hogy külön skót, walesi, angol bajnokság-válogatott-szövetség van (hangsúly az utolsón) az "a sziget a modern football szülőhazája" hagyomány mellett elsősorban sportdiplomáciai kérdés... Így a briteknek 4 szavazatuk van a kezdetektől fogva a sportág nemzetközi szervezeteiben 1 helyett... Egyébként meg a legtöbb hozzászóló szerintem elmebeteg: a jó foci az egyetlen mérce... Azt meg játszák itt is ott is... Mostanában az angoloknál és a spanyoloknál jobban, a németeknél színtelenebbül, az olaszoknál meg perpillanat az arc van meg a foci hiányzik... néhány év és valószínűleg változik a kép - talán ettől szeretjük még mindig ezt a játékot... vagy nem?

Walmer 2009.03.12. 14:21:00

@donnelly: Perszonálunió az Nagy Lajos királyunk idején volt a magyar Királyság, meg a Lengyel királyság között, ha jó tudom 1371-től, Lajosunk haláláig.
Azt jelentette, hogy a király közös, de a két államnak az égvilágon semmi köze nem volt egymáshoz. Na most ez Skócia és Anglia esetében nem mondható el. A skót parlament és skócia nem szuverén, hanem az Egyesült Királyság része. Nem külön ország. Sem az ENSZ.nek sem a NATO-nak sem semminek nem tagja Skócia.
Kivétel sportszövetségek, de nem a NOB.
Tudod ez most olyan tudd, hogy értsd helyzet:-)

avenger13 2009.03.12. 14:21:25

@Everred: jó cikk.

@morphine: a pénz számít, de a második pont is érdekes. folyamatosan ez a 4 csapat van a blben,és ezért a tapasztalatok... miatt elég jól megy nekik itt is.

a big 4 klubbok gazdagabbak tényleg nem ér semmit.

az, hogy a kis csapatok gazdagabbak az már szerintem fontos. jobb igazolási és fizetési képességek csábítóbb az angol liga, ezért erősebb is. állandó versenyre van késztetve a big 4 ennek egyelőre meg tudtak felelni. de a verseny miatt megvan a motiváció és azért a big4 gazdagabb a többi pl klubnál, és erősebb keretük is van (ami azért a blben is számít, mivel pl. a bayernnek nincsenek igazán minőségi cseréi nagyon kevés kivételtől eltekintve), így nem meglepő szerintem a dominanciájuk. a bayernnek ez az egyik legfőbb baja. annyira érdektelen a bajnokság mostanában, kiemelkednek a mezőnyből, hogy nincs motiváció és máris nem jönnek az eredmények. maguknak kell motivációt teremteni. de a szar szereplés ellenére is második helyen vannak és alig vannak lemaradva.

a légiósok is nagyon sokat számítanak, mert az angoloknak megvan a sajátságos játékstílusuk (ahogy minden nemzetnek), és a sok légiós miatt ez nem érvényesül annyira a ligában, színesebb lesz a paletta, sokkal felkészültebbek így egy spanyol csapat ellen, mert sok spanyol játszik ott is, mint fordítva. a barcások elvétve találkoznak angol játékosokkal otthon.

horas 2009.03.12. 14:23:37

Egy kicsit kitérve az Inter-re,nincs mese át kell alakítani a középpályát.Meg kell szerezni vagy Silva-t vagy Fabregas-t,meg Cambiasso mellé egy Mascherano/Gattuso szerű emberevő középpályást aki egy kicsit teher mentesíti és tudja támogatni a támadásokat mert abban is nagyon jó,és egy igazi klasszis csatárt Ibra mellé.Amúgy az Inter erejét mutatja,hogy ilyen defenzív taktikával a semmiből is eljutottak ziccerekig,de nincs vita egyenlőre ez kevés.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 14:39:55

@Walmer: Vedd le a szemellenzőt!

Nagy-Britannia egy perszonálunió eredménye, nenm csak nálunk volt ilyen, és nem csak geyetlen fokozata van ennek.
Ugyanilyen perszonálunió kapcsolja össze Nagy-Britanniát és Észak Írországot, ezért UNITED Kingdom a neve.

Történelmi kategóriák boncolgatásában rossz ellenfélre akadtál;)

@tomcsi71: @Walmer:
Skócia, mind Wales ORSZÁGOK, nem tartományok! Ezzel tisztában kéne lenni, még úgy is, hogy nincs önálló külpolitikájuk. Nem csak fehér és fekete létezik, ez nagyon fontos a történelemben és a nemzetközi politikában...

drosiii 2009.03.12. 14:41:45

@donnelly: Történelmi kategóriák boncolgatásában rossz ellenfélre akadtál;)

Akkor nézd meg Németországot vagy Olaszországot.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 14:43:51

Szó szerint:

"Both Ireland and England had been in personal union with Scotland since the Union of the Crowns in 1603. Both Acts remain in force (with amendments) in the United Kingdom."

itten bővebben:
en.wikipedia.org/wiki/Act_of_Union_1800

(Szorri a wikipedia linkért, de ez a leggyorsabb;) )

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.03.12. 14:49:12

@morphine: azért ott van más is. "...különböző stilusban ugyan, de ötvözik a fittséget a technikával..." (nyersfordítás). nekem is ez tűnt fel az eddigi angol hegemóniában. everred, köszi a cikket... :respect:

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 14:54:49

@Walmer: Ehhez még annyit, hogy a középiskolai történelemkönyvek csupán arra elegendőek, hogy "valami fogalmunk" legyen a dolgokról, de sajnos leegyszerűsítenek és sarkítanak, és így torzítanak is mindent...:(

Itt lehet böngészni: www.statutelaw.gov.uk/legResults.aspx?LegType=All+Legislation&title=act+of+union&searchEnacted=0&extentMatchOnly=0&confersPower=0&blanketAmendment=0&TYPE=QS&NavFrom=0&activeTextDocId=2678772&PageNumber=1&SortAlpha=0

Csókjaim!

dr. orter 2009.03.12. 14:57:05

Őszintén szólva én értem, miért gondolta azt, hogy Ibra nem kell az Internek: mert ameddig Ibra ott van, addig a támadójáték kénytelen-kelletlen azonos Ibrával. És ez nem azért baj, mert Ibra nem zseniális játékos, merthogy az, és lenyűgöző, amit tud, de ugyanakkor abszolút nem csapatember (akkor sem, ha vannak olyan meccsei, amikor passzol is, netán gólpasszt ad valakinek), és ameddig ő a pályán van, addig ötletes és kombinatív, sokszereplős támadójátéka nem lesz az Internek, merthogy a labda nem jön vissza Ibrától, az meg nem kombináció, hogy lepasszolom neki, ő meg tartogatja tartogatja, aztán vagy rálövi, vagy hátrapassz.

Úgyhogy én is azt gondolom, az Internek nem "egy klassziscsatár kell Ibra mellé", hanem adott esetben egy klassziscsatár Ibra helyett, a többi támadó meg felszabadulva játszhat, akik már most is a keretben vannak (Cruz, Adriano, Crespo, né má mennyi argentin, Balotelli, Muntari).

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.12. 14:59:09

Csak szőrmentén futottam át az eddigi kommenteket, de felvetnék valamit. Ha a "nemzeti karaktert" kérjük számon a PL-klubokon, illetve az angol labdarúgás működésén, akkor teljesen rossz nyomon járunk. Ugyanis épp, hogy a jelenlegi helyzet felel meg a "nemzeti karakternek": az angol klubfutball egészen egyszerűen épp annyira nyitott, mint az angol gazdaság/társadalom. Már írtam korábban, de pl. az Arsenalban nincs arányaiban több külföldi focista, mint amennyi külföldi dolgozót egy tetszőlegesen kiválasztott londoni étteremben találnánk. EZ a nemzeti/lokális karakter. Miért kéne épp a futballnak másmilyennek lennie? Nem az volna "nemzetidegen"?

Ugyanez igaz a gazdasági oldalra is. Az angol foci-businessben egyszerűen az angolszász-típusú kapitalizmus sajátosságai érvényesülnek: relatíve kevés korlátozás, szabad és erőteljes külföldi tőkebeáramlás, stb. Éppen úgy, mint ahogy a német klubok működési módja pedig a német típusú kapitalizmus sajátosságait tükrözi. Mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai, de a legfontosabb, hogy mindkettőt egy komplex rendszer részeként kell kezelni, és egyes elemeit önmagukban nem lehet adminisztratív eszközökkel büntetlenül változtatgatni.

Egyszerűen a társadalmi/gazdasági/történeti adottságok tükröződnek a különböző országok klubfutballjában, és ahogy nevetséges volna azon felháborodni, hogy sok a dél-amerikai játékos a spanyol ligában, vagy az ex-szovjet az oroszoknál, úgy az angol modell sajátosságait is el kell fogadni. Épp ez adja az európai foci sokszínűségét, és épp ez veszne el, ha ész nélkül, baltával kezdenék el egyes elemeit farigcsálni.

Walmer 2009.03.12. 15:08:18

@donnelly: ajjaj....én ugyan csak egy szerencsétlen töri bölcsész vagyok, de azt azért még én is tudom, hogy olyan, hogy szuverén Skócia, nincs. Szuverén É-Írország sincs. Szuverén Írország van. Meg szuverén UK. Olimpián van Nagy Britannia, az ENSZ BT áll. tagja Nagy Britannia, mint ahogy Nagy Britannia tagja a NATO-nak is.
Az, amit írtál: " Skócia külön ország, perszonálunió fűzi Angliához"
Ez nem igaz, ill. nem így igaz. Közös az uralkodó is, meg egy csomó minden más is. Nem a királynő személye köti össze őket.

rizla 2009.03.12. 15:09:35

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: abszolút jogos, amit írsz, dehát ezt a véres bárddal hőzöngő, fekete-fehér gondolkodású emberek nem fogják belátni, ez nekik túl bonyolult. csak elterjedt az, hogy az, hogy felháborító, hogy az arsenalban nincs elég angol, mégis hogy képzelik ezt, a kurva anyjukat. mindezt innen, magyarországról. az arsenal szurkolókat nem nagyon zavarja mindenesetre.
szerintem platini egy nagyon geci érdekember, vagy egy buta fasiszta. az tuti, hogy az angolokat rühelli.

Walmer 2009.03.12. 15:12:50

@Walmer: Ja, hogy én is wikizzek egyet:

"The Kingdom of Scotland was an independent state until 1 May 1707 when it joined in a political union with the Kingdom of England to create a united Kingdom of Great Britain.[14][15] This union was the result of the Treaty of Union agreed in 1706 and put into effect by the Acts of Union that were passed by the Parliaments of both countries despite widespread protest across Scotland.[16][17] Scotland's legal system continues to be separate from those of England, Wales, and Northern Ireland and Scotland still constitutes a distinct jurisdiction in public and in private law.[18] The continued independence of Scots law, the Scottish education system, and the Church of Scotland have all contributed to the continuation of Scottish culture and Scottish national identity since the Union.[19] Although Scotland is no longer a separate sovereign state, the constitutional future of Scotland continues to give rise to debate.

Puszillak

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 15:14:53

@Walmer: Úgy látom, hogy még csak nem rég kezdted a törit, illetve az angol nem megy. A perszonálunió nem azt jelenti, hogy "csak a király személye közös", az már más kérdés, hogy a magyar történelemben ez csak ilyen formában került elő.

Skócia nem szuverén ország, de ország a státusza, nem pedig tartomány. Ez nagyon fontos, mert annak ellenére, hogy nem rendelkezik önálló külpolitikával, A STÁTUSZA ORSZÁG. Persze ez fura kelet-közép-európai államjogi szemléletünknek, de akkor sem szabad elfelejteni, hogy sokkal sokszínűbb a politikai filozófia, és az államjog, annál minthogy magyar történelmi kategóriákat húzzunk rá mindenre.

rizla 2009.03.12. 15:16:05

csöncsön példálózássa az idegenlégiós statisztikákkal és a válogatottak teljesítményével meg rohadt idegesítő. a spanyolok PONTOSAN UGYANOLYAN BALFASZOK voltak mindig is a világversenyeken, mint az angolok. ha jól játszottak, ha nem, kiestek. most egy darab EB-győzelem miatt bezzeg máris másmilyenek. pedig ugyanígy nyerhettek volna az angolok is világversenyeket az elmúlt években, volt, hogy jól is játszottak, nem sikerült. hát istenem, mi szerintem nem panaszkodnánk a jelenlegi helyzetünkhöz képest arra, hogy folyton kiesünk a negyeddöntőben.. az angol válogatott kezdői szinte kivétel nélkül a világ legerősebb klubjaiban játszanak, és alapemberek is, ezen nincs mit ragozni. a többiek bénák? hát istenem, tanítsák meg őket focizni.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 15:19:23

@Walmer: Ezzel elbeszéltél mellettem, a legutóbbi kommentemben is erre világítottam rá.

Az ilyen alapvető dolgokat se ignoráljuk, hogy
"Scotland is a country that is part of the United Kingdom"

meg hogy

"Catalonia is an Autonomous Community in northeast Spain."

Abból indult ki a vita, hogy rávilágítsunk a két dolog közti különbségre, szerintem kézenfekvő, annál is inkább, mint hogy fentebb idéztem, a perszonálunióról szóló cikkek máig érvényben vannak.

Walmer 2009.03.12. 15:24:15

@donnelly: soha sehol nem írtam, hogy tartomány Skócia.
Szegeden végeztem töri bölcsészként egy pár éve...

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 15:25:47

@Walmer: Yo, a végén már rájöttem, hogy csak elbeszélünk egymás mellett;)

Walmer 2009.03.12. 15:30:29

@donnelly: na, akkor mégegyszer. Sehol nem írtam, hogy baszkföld ország, ill. Skócia tartomány. Nem tudom minek jössz ezzel folyton. De nehogy már azt találjuk mondani, hogy Skócia olyan önálló ország, mint Magyarország, vagy Burkina Faso. Mert nem az. És a vita ebből indult ki. Hogy mennyire lehet külföldinek tekinthetni egy skótot Angliában. Hát ennyire. vagyis: egy francia játékos Angliában marhára nem ugyanaz, mint egy skót.
Franciaország ugyanis egy önálló, független ország, Skócia meg nem.
Szerintem néhe tedd le a könyveid és csapd szét az agyad. Egy bölcsésznél ez a minimum. Rád meg nagyon rádfér.

Walmer 2009.03.12. 15:36:51

Egyébként ez az egész hülye vita nem alakul ki, ha a frusztrált Csöncsön nem okádja ide, hogy milyen klassz is a spanyol válogatott, az angolok meg kapják be. Én meg voltam olyan hülye és pár hasonló marhával elkezdtem vitázni ezen.

Ilu 2009.03.12. 15:38:29

Ez a jo a fociban, illetve a focihoz valo hozzaszolasokban:
Elindult onnan a komment aradat, hogy jo az angol foci szar az olasz, eljutott gyorsan oda, hogy az angol valogatott viszont szar, termeszetesen azert mert sok az idegenlegios,viszont a csapatoknak sok a penze ezert megiscsak jok,erintettuk a kikerem magamnak a szemelyeskedest es kulonben is ha en irom le hogy taplo vagy az nem is az, es vegul eler oda, hogy most skocia orszag avagy nem :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.12. 15:42:03

Még valami: a 6+5 szabály kapcsán felvetődött az a teljesen abszurd vélekedés, hogy ez majd "rászorítaná" az angol klubokat az utánpótlásnevelésre, mint hogyha ezek a klubok most valami rejtélyes okból "nem akarnának" játékosokat nevelni.

Nos, itt egy kurva jó cikk arról, hol is vannak a problémák _valójában_ az angol utánpótlásnevelésben

www.telegraph.co.uk/sport/football/4938593/Football-academies-kicking-and-screaming.html:

Mr.AT 2009.03.12. 15:49:30

@Azazello007: "Olasz szurkolókat kérdezném, hogy mi a véleményük az ígéretes olasz utánpótlásról -- illetve annak szinte teljes hiányáról?"

Azt, hogy ez többé-kevésbé baromság. Az tény, hogy a három tradicionális nagycsapat közül az Inter jelenleg nem a fiatal olaszokról híres, míg a Milanból Ancelotti kíméletlenül elüldöz mkit, aki nem legalább 40 éves, de az összes többi csapatnál sorban állnak az ígéretes játékosok.

Montolivo 24 éves (Fiorentina), Foggia 25 (Lazio), Acquafresca 21 (Cagliari), Balotelli 18 (Inter), Aquilani 24 (Roma), Nocerino 23 (Palermo), de folytathatnám a sort a Juve új leendő aranygenerációjával:) is - Chiellini, De Ceglie, Giovinco, Marchisio, Ariaudo és a többiek mind kölykök még, de már 20-22 évesen válogatott-közeli teljesítményt nyújtanak, és idén komoly meccseken is sorban bizonyítanak.

Nem az olasz válogatottat kell félteni az enyészettől, az egyszer biztos... inkább ott a szigetországban kellene előkeresni a nagyítót utánpótlás terén.

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2009.03.12. 15:52:42

(Nem olvastam végig az összes kommentet, ha már írta vki. akkor sorry!)

Re:lesz angol csapat a döntőben. -> szvsz. itt kimaradt egy "elő" szócska. Meg egy "valószínűleg" a mondat elejéről...

No nem mintha azt hinném (a tegnapiak után pláne), hogy Porto-Villarreal és Barca-Bayern elődöntők lesznek...de amíg nem volt meg a sorsolás, addig kicsit erősnek érzem az ilyen kijelentéseket.

Az viszont matematikailag (is!) megkérdőjelezhetetlen, hogy "a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy angol csapat nyeri a BL-t."

Na jó, elismerem: csak kötözködtem! Én lennék a legboldogabb a világon, ha a Barca 5:5 után tizenegyesekkel verné a Liverpoolt! :-)))

rizla 2009.03.12. 15:55:47

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: "felvetődött az a teljesen abszurd vélekedés, hogy ez majd "rászorítaná" az angol klubokat az utánpótlásnevelésre,"

igen, igen, ezt az érvelést mindig is röhejesen gyengének tartottam. egyébként rossz a linked

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 16:01:14

"Szerintem néhe tedd le a könyveid és csapd szét az agyad. Egy bölcsésznél ez a minimum. Rád meg nagyon rádfér."

Hát ez LOL.
A hozzászólásaid alapján én simán rávághatnám erre, hogy "utazz, nézz körül mert sokkal színesebb a világ élőben, mint a tévé meg a monitor elől", de ez kábé ugyanannyira lenne releváns, mint az amit nekem ajánlottál;)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.12. 16:09:34

egyébként, ha valaki nem tudná/akarná végigrágni magát a cikken, a lényeg szerintem az, hogy bár vannak nyilvánvaló problémák az angol utánpótlásnevelésben, mindössze 10 éve működik a futballakadémiai modell (tehát nem sokkal korábban kezdték, mint mondjuk az MTK). Így aztán valahol érthető, hogy sok finomításra szorul még a rendszer, de előbb-utóbb rátalálnak szerintem az optimális megoldásra. De hogy a 6+5nek ehhez igen kevés köze lesz, az hétszentség.

Walmer 2009.03.12. 16:11:31

@donnelly: ugyan miért vághatnád rá? mert olyanról vitáztál velem, amit nem is én mondtam? Arcoskodás helyett szállj vissza a földre és tanulj meg szöveget értelmezni. Ja és hagyd ezt a nagyon cool dumát "az utazgass mert a világ csodás és színes és annyira hepi" mert már egy ideje nagyon nem menő.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 16:12:14

@Mr.AT: bocs, nekem régi vesszőparipám az olasz utánpótlás hanyatlása, szóval ezt kifejtenéd jobban:
'és idén komoly meccseken is sorban bizonyítanak.'

Magam részéről mindössze Chiellinit, Santont és Marchisiot látom valóban tehetségesnek, akik a válogatottnak is erősségei lehetnek.

(Foggia viszont kurvára hasonlít Messire: www.forza-roma.com/wp-content/uploads/image/foggia.jpg )

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.03.12. 16:13:55

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: egyetértek, az utánpótlásnevelésre a benne levő nem kis biznic plusz a válogatott jövőbeni sikereinek reménye sokkal nagyobb motiváció mint egy majom által hasraütéssel kitalált adminisztratív hülyeség.
annak meg örülök, hogy talán vége ennek az én apukám erősebb jellegű vitának

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.12. 16:39:38

@Walmer: a "Szerintem néhe tedd le a könyveid és csapd szét az agyad. Egy bölcsésznél ez a minimum. Rád meg nagyon rádfér. " duma viszont mindig is menő lesz, amíg világ a világ, de legalábbis amíg nem 20 évesen születnek az emberek. :D

Mr.AT 2009.03.12. 16:58:34

@heinrich: Acquafresca vagy Aquilani egyáltalán nincs meg? :-) Vagy De Ceglie-t nem láttad, amíg meg nem sérült (megint)? :-)

Foggia-hoz konkrétan ragad a labda, nem csak fejre hasonlít Messire. (Nem, nem állítom, hogy egy szint, mielőtt elkezdeni hörögni a Messi-tábor, csak azt, hogy szintén zseniálisan jó játékos, aki egy méltatlanul szar csapatban devalválódik jelenleg - érzésem szerint már csak nyárig.)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 17:09:48

@Mr.AT: a gülüt nem tartom sokra, ráadásul örökké sérült a szerencsétlen. Acquában minden csatárskillből van egy kicsi, de összességében nincs arculata.

De Ceglie balbunkóban kelebóla, középpályához meg se nem kreatív, se nem gyors, se semmi, de cáfoljon rám. Láttam már jól játszani, de az a ritkább.

Foggia meg nem 18 már, hogy senkinek ne tűnjön fel az égbekiáltó tudása. Nekem kb. Albertini testesíti meg a tipikus olasz tehetséget és ilyet mostanában nem látok.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 17:12:17

@heinrich: Akkor javaslom figyelgesd Marco Mottát.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 17:14:31

@heinrich: Ja, ráadásaul Olaszországban az sem példátlan, hogy valaki 25-26 éves korábvan kerül elő a B-ből és 26-27 évesen lesz válogatott, majd 29 évesen meghatározó játékosa a világbajnok csapatnak (Grosso, Toni).

2009.03.12. 18:18:21

@Walmer
"A barca az utóbbi években esett már ki a Pool ellen, a Mu ellen, a Chelsea ellen. Az Arsenalon kívül még nem tudtak angol klubot megverni, ha az 11 emberrel játszott. Ezért gondolom."

Barca-Mu: 0:0 D
Mu-Barca: 1:0 L ->kiesés

Barca:Pool 1:2 L
Pool-Barca 0:1 W ->kiesés

Chelsea:Barca 1:0 L
Barca:Chelsea 2:2 D ->továbbjutás

Barca:Arsenal 2:1 W(döntő, semleges pálya) ->győzelem

Chelsea:Barca 1:2 L(csoportkörös meccsek)
Barca:Chelsea 2:1 W(csoportkörös meccsek)

Barca:Chelsea 2:1 W
Chelsea:Barca 4:2 L ->kiesés

Szerintem ezen nincs mit szégyelnie a Barcanak. 1-1 góllal, illetve 1x az idegenben lőtt több gól szabály miatt estünk ki estünk ki. Nem otthon kezdtük volna ezeket a párharcokat, simán tovább is mehetett volna a csapat.

2009.03.12. 18:21:37

@ballábas
kis javítás:
Chelsea:Barca 1:0 L(csoportkörös meccsek)
Barca:Chelsea 2:2 D(csoportkörös meccsek)

Barca:Arsenal 2:1 W(döntő, semleges pálya) ->győzelem

Chelsea:Barca 1:2 L
Barca:Chelsea 1:1 W ->továbbjutás

2009.03.12. 18:22:52

ááá, kicsit belekavarodatm :)
Chelsea:Barca 1:2 W
Barca:Chelsea 1:1 D ->továbbjutás

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.03.12. 18:26:14

@ballábas: amikor továbbjutott a Barca a Chelsea ellen, mintha lett volna kis zavar a létszámban. Sőt mintha az Arsenal ellen is. Ez NEM a Barcelona hibája, de azért komoly következtetéseket nem kéne levonni belőle a létszámban kiegyensúlyozott mérkőzésekkel szembeállítva.

2009.03.12. 18:36:27

11 a 11 ellen kezdett vagy tévedek? Mi kérünk elnézést, mert az arsenal kapusa utolsó emberként elkaszálja gólhelyzetben a támadónkat és a chelsea védői lekaszabolták az egyik játékosunk!
Bocs, nem tudtam, hogy az ilyen győzelem nem számít. Gondolom akkor Zambrotta gólpassza miatt az mu egyetlen gólja sem számít.
Egyébként milyen logika alapján nem érvényes az emberelőnyben szerzett győzelem?

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 19:33:43

@Walmer:

"Arcoskodás helyett szállj vissza a földre és tanulj meg szöveget értelmezni."

>>>

"Ja és hagyd ezt a nagyon cool dumát "az utazgass mert a világ csodás és színes és annyira hepi" mert már egy ideje nagyon nem menő."

Azt elhiszem, hogy bölcsészkaron nem oktatnak emotikonokat, de az idézőjelet asszem, igen.

Amúgy milyen szövegértelmezésről beszélsz?

Mellesleg azután, hogy kicsúszott, hogy lövésed sincs alapvető államjogi fogalmakról, hiba volt ellőni a történész diplomát...:-|

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 19:53:11

De most visszanéztem, mert tiszta vicc!:D

1) belekötöttél a perszonálunióba (~a középiskolai definícióra hivatkozva) - teljesen alaptalanul
2) belekötöttél abba, hogy Skócia szuverén állam - amit én sehol nem írtam le

És én olvassak a sorok között, én értelmezzek szöveget? MUHAHA

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.12. 20:34:08

ezt sem olvasom végig... :)

mondjuk a cím lehet a következő PL beharangozó címe is :)

Strigo 2009.03.12. 21:54:31

Azt reméltem, hogy az Inter után majd a Juve, aztán meg a Bayern jön, mint '99-ben (plusz egy döntő). Juve már sajnos nincs, mint ahogyan olaszok egyáltalán nem. Nyolcaddöntőben legjobban a Bayernnek, vagy a Poolnak örülnék. Villarealt semmiképp se, mert az tuti két 0-0 és büntetők, Barcát meg majd a döntőben. Bár Platinit ismerve a négy angol egy ágra fog kerülni :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 21:58:05

ON

@Strigo: szerintem simán ütnétek a Villarealt, nem lenn ugyanaz, mint a csoportmeccseken.

Strigo 2009.03.12. 22:04:03

@donnelly: Nem, azoknak egyszerűen nem lehet gólt lőni :) Túlgörcsölnénk a meccset, és jöhetnének a büntetők. Bár abban az utóbbi két szezon alapján igencsak jó a csapat.

caralho voador 2009.03.12. 22:08:18

Nem gondoltam volna, hogy olyan baromságot képes leszel leírni, hogy nem volt meccsben az inter. Ez a meccs lehetett volna 4-4 is, uazzal az erővel, ahogy 2-0 lett. Még Ferguson is elismerte, h mákjuk volt. Pedig nem szeretem az intert, az első meccsen pedig egyértelműen jobb volt az mu. Nyilván leírtak valami hasonlót már többen, de nem olvastam végig a kommenteket.
Már a tavalyi bl-döntőt sem néztem, ha így megy tovább, az ideit sem fogom. Basszameg, ha premier league meccset akarok nézni, bekapcsolom szombat délután a tévét. A Bl legyen már Bl.

Strigo 2009.03.12. 22:24:07

A United tegnapi mezén volt a szponzor neve felett egy jel, hogy World Champions. Valami érthetetlen indokból ezt a PL meccseken nem lehet rárakni a mezre, csak az FA kupában.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 23:20:58

@donnelly:

VillarReal. Két R-rel. Tessék megjegyezni! ;-)

OnduldBaar (törölt) 2009.03.12. 23:39:37


akik az angol csapatokat szidják, abból a szempontból, hogy bezzeg az az olasz és spanyol válogatott milyen szuper, azok mit vettek be?

klubfutball vs. válogatott ?

1-1 csúcsformában lévő klubcsapat úgy vágja szájon a legjobb spanyol és olasz válogatottat, hogy beleremeg...

semmi köze a klubfutball erőviszonyainak a válogatott erőviszonyokhoz képest, főleg nem úgy, hogy hogy X válogatott miatt az X bajnokság erős
a 92-es dán bajnokság is huh de erős volt...,
nem beszélve a 2002-es brazilról...

4 angol csapat a legjobb 8-ban, volt amelyik mákkal,de nem érdemtelenül jutott tovább, és volt 3 sima párharc(MU,Pool,Chelsea)

ez a 3 a fő esélyes, sztem és mellettük persze a Barcelona, annyi kitétel mellett, hogy a Barca támadásban lehet hogy trükkösebb és hatékonyabb , de védekezésben sokkal rosszabb átlagosan,mint a fenti 3 angol csapat...

ugye a Barca a bajnokságban is kapja a 2-3 gólokat középcsapatoktól néha, a Lyon is bevert nekik 3-at, csak itt még válaszoltak 4-5 rúgott góllal, meg az Almeriak-k ellen is

a MU,Pool-nak aligha rúgnak 4-5 gólokat, de ha Puyol meg Valdes így játszik,ahogy mostanában Sylvinho+Marquez-el egyetemben, akkor ki lesznek tömve, ahogy a Madrid...

ennek ellenére egy jó védekezéssel a Barca megnyerheti a BL-t, de remélem legalább 2 angol csapatot kell ehhez még legyőzniük, és nem egy kamusorsolás útján jutnak döntőbe...

pl. ha ki mernek hozni egy Barca-Porto párosítást,ami az elődöntőben a Villareal-Bayern győztesével játszik,akkor megba...ák ám a ...

remélem a 4 angol külön lesz teljesen, erre sincs sok esély persze:)

a 4 angol, 0 olasz, 2 spanyol meg egyértelmű, hogy mit jelent az európai futball szemszögéből, pláne úgy, hogy az angolok olasz és spanyol topcsapatokat vertek ki,akik egyesével mind nagyobb erőt képviseltek(volna később),mint a továbbjutó Bayern, Villareal,Porto...

Sporting,Lyon szintű szégyenfoltok meg a Európa legjobb 16 csapatába jutottak, a rajtuk továbbjutó két csapat megérdemelné egymást a köv. körben:D, bár asszem nem parádézna egyiksem akkor már:)

én egy ilyet szeretnék:

MU-Barca
Pool-Villareal
Arsenal-Porto
Chelsea-Bayern

na és innen ha a Barca nyerne, akkor le kell borulni előttük, mert még 3 angolt kéne legyőzniük, akkor Messi aranylabdája is borítékolható LENNE:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 23:44:11

"1-1 csúcsformában lévő klubcsapat úgy vágja szájon a legjobb spanyol és olasz válogatottat, hogy beleremeg..."

No, látom, érkezett egy újabb nagyarcú anglomán...

Villarreal továbbra is két R, tessék végre megtanulni! ;-)

avenger13 2009.03.12. 23:47:12

várom a sorsolást. iszonyú érdekes lesz, milyen párharcok lehetnek.

sajnos szerintem lesz egy villarreal-porto meccs. az utóbbi időben egy ilyen mindig kinéz, hogy legyen kis csapat a 4 között. a többin bármi lehet. semmilyen sorsolás esetén nem lehet semmit előre megmondani. még a bayernt sem tartom esélytelennek senki ellen, ha jó napot fognak ki. :)

kroos 2009.03.13. 07:05:01

@avenger13: mikor is lesz a sorsolás?

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.13. 07:11:39

@Csöncsön: Ja, az egy R-es a Fülöp-szigeteken van:)

szoRRy;)

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.03.13. 10:39:50

@caralho voador:

hát legyen, de ne az angol csapatoktól várjuk már el, hogy kiessenek, hanem tessenek kiverni őket. hihetetlen ez a rinyálás.

nasteey 2009.03.13. 12:30:01

Egy hétig még voodoozok a következő sorsolásért:

Barca - Porto
Arsenal - Villareal

Manchester - Liverpool
Chelsea - Bayern

Szerintem igazságos lenne. :)))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.13. 13:43:31

@nasteey:

Ennek én is nagyon örülnék!

És akkor elképzelhetőnek is tartanám, hogy nem is lenne angol a négy között. (Hiszen a Liverpool ugyebár spanyol csapat...)
:-)
süti beállítások módosítása