Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Három dolog a szerdai játéknapról

2009.02.25. 16:21 _benito

A nyolcaddöntők második felvonásában az angol Inter madridi futballgyilkossága ugyanúgy borítékolható, mint az olasz testvércsapat labdarúgásra csak halvány nyomokban emlékeztető merénylete a kiváló partnernek bizonyuló Manchester ellen. Mégis ez lesz a forduló rangadója, mert sok más résztvevő mellett erre a két csapatra is áll, hogy a Bajnokok Ligája utolsó mentsvárként szerepel a többé-kevésbé már elkapált szezon programjában. Ezt a csoportot erősítheti a Bayern München is, amelynek nem is jöhetne rosszabbkor a feltüzelt Sporting elleni odavágó, az otthon is bukdácsoló bajorokat a győztes derbi miatt kieresztett karmokkal várják Portugáliában, és a Chelsea-Juventus kettősnek is több esélye van BL-t nyerni, mint bajnokságot. Most akkor már egészen biztos, hogy a Villarreal-Panathinaikosz lesz a játéknap legjobb meccse?

Juande Ramos egy kicsit már talán messzire is vitte a kincstárból előrángatott derűlátást, amikor azt találta mondani, hogy semmi okuk nincs irigyelni az Anfield hangulatát, mert a Bernabéu is van olyan félelmetes. (Pedig ami igazán félelmetes, az a medve.) Ramos már kihülyéskedte magát Londonban, most inkább komolyra fordíthatta volna a szót: csapata 7 pontra feljőve előbukkant a Barcelona mögötti porfelhőből, hatot lőni még a Hercules Alicanténak sem szégyellendő, és egyébként is sokkal jobban fest most a Real Madrid, mint két hónappal ezelőtt. Ráadásul a Liverpool pont most dolgozik azon, hogy tönkrevágja a szezonját, és ha Gerrard nem tér vissza a madridi meccsre, akkor Benitezéket egyszerűen felkoncolja a Real. Persze, nem durván, csak úgy Realosan.

Egyszer azért minden évben játszik jól (= látványosan jól, nem Benitez-jól) a Pool a BL-ben, de óriási meglepetés lenne, ha ezt idegenben, egy nyolcaddöntőn sütnék el. A rossz meccs mellett szól, hogy a hazaiaknak pont az a csapatrészük (a védelmük) a legkompaktabb, amire semmi szükségük nem lesz, a támadóknak pedig egy olyan fajta védekezéssel kell szembenézniük, ami ellen Spanyolországban ritkán van lehetőségük gyakorolni. Robben, aki megkezdte a felvezetés részeként kötelező programnak számító szájkaratét, mikor kijelentette, hogy okádik a Liverpool játékától, lehet a madridi megmentő.

Az egyetlen Juventus-játékos, aki nem írná alá gondolkodás nélkül az 1-0-ás vereséget a Stamford Bridge-en, Alessandro Del Piero, ő ugyanis bízik benne, hogy lesz legalább egy szabadrúgása a csapatnak 25 méteren belülről.
Ebben a párharcban aztán nehéz esélyesnek kikiáltani bárkit is, hiszen a Chelsea kerete nagyon erős, és ha Scolari helyett Hiddink irányítja őket a szezon elejétől kezdve, most nem beszélnénk eldőlt angol bajnokságról. A hollandnak csak rövid ideje volt rá, hogy a ma esti meccsre kigyúrja a csapatát, mellettük szól viszont, hogy csak a második gólt lesz nagyon nehéz megszerezniük, mert tartunk tőle, hogy a Juventus pont azt forgatja a fejében, amit a Roma az Arsenal ellen.

És még a védelme is sokkal jobb, úgyhogy igazán nem lennénk meglepve, ha a labdabirtoklás aránya a Milan-Volán meccsre emlékeztetne a 60. perc tájékán. Egyelőre szkeptikusan állunk a torinóiak játékának drasztikus – ám eredményekben egyelőre csak szolidan megmutatkozó – javulásához, és azt sem tudhatjuk előre, hogy Camoranesi visszatérése mennyivel teszi harcosabbá a Juventust. Amúgy sem számít semmit, mert ha Ranieri úgy dönt, hogy bunker, akkor az is lesz.

Bevallom, nem láttam sokszor idén játszani a Bayern Münchent, mindig éppen gégemetszést kellett magamon végrehajtanom egy asztallábbal, vagy rá kellett ugranom egy nyereg nélküli bringára a Citadella tetejéről, amikor játszottak. Annyit viszont kölni diploma nélkül is tudok, hogy a bajorok ellen a legegyszerűbb taktika a legcélravezetőbb: rá kell szabadítani Ribéryre minden olyan játékost, akit kellő vérszomjjal ruházott fel a balsors, mert rajta kívül nincsenek sokan, akikre érdemes külön is vigyázni. Zé Roberto már 10 éve is az egyik kedvencem volt (ez itt nem dicséret, hanem számtanpélda), Malackát is jó játékosnak tartom, de egyiktől sem lesz több egy jó Bundesliga-csapatnál a Bayern. Amitől több lesz, az Ribéry – és itt vissza is kanyarodhatunk az elejére. Szegény Klinsinek muszáj lesz valamit domborítania, mert ez eddig elég siralmas.

Az valahol törvényszerű, hogy összesorsolják a két kicsit. Hajlamosak vagyunk szánakozva nézni rájuk, gondolatban még meg is simogatjuk a kis buksijukat, jóvan, pubikám, hozz egy sört apunak. Pedig az egyik a Manchester United mögött, a másik pedig az Inter előtt jutott tovább, a spanyoloknál az új Inzaghi (csak Rossi még gyors is, viszont életében egyet nem passzolt még, hátha most…) mellett van Eb-győztes is, és a görögökkel kapcsolatban sem szabad félrevinnie minket Ivanschitz látványának. Persze hogy mi is a spanyolokat várjuk a nyolc közé, de szeretünk az ilyeneken meglepődni.

549 komment

Címkék: beharangozó bl három dolog

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr73965415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.02.25. 16:33:15

felkoncolja, mi? a medve, bazmeg?

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.02.25. 16:34:58

@Zici: Schweini lesz az, ha jól csal a szimatom...

Itáliainagysándor 2009.02.25. 16:35:16

1. Del Piero betalál
2. Terry öngólt fejel :D
3. A Juve megmenti az olasz foci büszkeségét és nyer:D

Zici 2009.02.25. 16:44:00

Ó valóban a disznóemelő. Erre nem gondoltam. Köszi

avenger13 2009.02.25. 16:48:22

két éve sikerült lenyomni a sportingot egy keserves 1-0-al idegenben. van buyten nyilatkozta, hogy tök elégedett lenne az eredménnyel. nem csaodálom. viszont ln nem azt szeretném, hogy a 80. percben van buyten döntse el a meccset, habár a mostani formáját az egész csapatnak elnézve, mindegy ki lesz az, csak ne kapjunk ki. (inkább nyerjünk) :)

klinsinek sokat kell változtatni, de toni visszatérése jó hír, ő nem fog ízleni a portugáloknak annyira. riberyt meg kell fogni, de azért ha klinsmannak lenne esze, akkor altintop nem csere lenne, mindegy jobb oldalt középen vagy hátul, mert tavaly jobb volt mint schweini, de én inkább hátra tenném be, mert ott annyira szerencsétlenek vagyunk, hogy az elképesztő. lell oddo mehet amerre lát. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 16:50:15

1. A Juve, a Real, a Sporting és a Villareal számár kedvező eredményt várok/remélek...
2. ..., ahogy Bánfi Jani mentes m1-es közvetítést is. Bár elképzelhető, hogy december eleje óta sikerült helyretennie a Podolsky, Borovsky és Poborsky közötti különbségeket. Ha mégis őt hívták meg ma este sürgős guglizást javaslok ezeki.
3. Mérei Andi rulez (minden irónia nélkül)!

Lencse. 2009.02.25. 16:51:50

@popp: 2, 3 pontokat adom, az elsőt pedig csak át kell nyomni egy NOT kapun, és úgy. :)

seahawks 2009.02.25. 16:53:23

bence, egy kicsit elpestiesedtél...
tudod kinek testvércsapata az Inter...
amúgy real, chelsea,győzelmet várok, amásik két meccsen x lesz.
robbennek meg üzenem hogy én meg okádok a realtól...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.02.25. 16:54:49

országos 0:0-k rémlenek elém a múlt homályiból... inkább uniós 0:0-k, na. ettől még jó is lehet, persze (Chelsea-Juve, Real-Liverpool). mi van, ha a real nem talál gólt? szerintem hamar elkezdenek görcsölni, idegesek lesznek, a védekezésre meg oda kell figyelni, már ha fog egyáltalán a pool támadni :). Torres a padon kezd vajon? tuti.

krysal 2009.02.25. 16:58:28

1. A Madridos koncolásnak úgy örülnék, mint majom a farkának, banánnal spékelve. Örömkönnyeket várhattok, csak legyen _benitonak igaza. (És ráadásnak ne kapjunk gólt.)

2. Reméljük, Terryék lesznek olyan önveszélyesek, hogy rúgdossák DP-t a kapu közelében. Ha játszik, vigyázó szemetek Trezególra vessétek!

3. HA kikap a Madrid, és a Bayern is, kroos-al egymás vállára borulva sírhatjuk el a bánatunk. Incsiklandó gondolat...

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.02.25. 17:03:31

sajnos a ma esti várakozásaim nem fognak bejönni:

a Bayern nem fog kikapni, a Juve nem fog nyerni (ikszelni se biztos), a Liverpool-t pedig sztem sajna megüti a Real. Jut eszembe viszont, hogy a Villarreal-Pana meccs esetében nem várok semmit, így az még bejöhet.

Lencse. 2009.02.25. 17:07:45

1. Hajrá, Rafa!
2. Hajrá, Torres!
3. Hajrá, Liverpool!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.25. 17:09:39

LOL, szorosabban kellene követnem a spanyol focit, ez a Marca szórakoztatóbb, mint bármelyik brit tabloid. Ezt a felállást vázolták fel liverpooli részről:

Reina
Arbeloa, Carra, Agger , Dossena
Masch, Gerrard
Babel, N'Gog, Riera
Torres

:DDD

rizla 2009.02.25. 17:25:16

hogy lehet ennek a liverpoolnak szurkolni? valaki avasson már be

Lencse. 2009.02.25. 17:26:43

Na ne mondd, hogy nem Benitezes bögréből iszod a reggeli kakaót, úgyse hiszem el.

rizla 2009.02.25. 17:32:05

mondjuk ma kénytelen leszek a liverpoolnak drukkolni. végre megtapasztalhatom mennyire mocskosul szánalmas érzés.

krysal 2009.02.25. 17:35:32

@rizla: valahogy tőled nem vártam mást:P

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.25. 17:44:40

@seahawks: ha látom, megmondom neki :)

a meccs után visszatérhetünk a kérdésre egyébként. vállalni fogom azt is, ha tévedek.

Mr.AT 2009.02.25. 17:49:50

Sok múlik azon, hogy Nedvednek hogy megy ma a játék. Régóta nem rajta múlnak a meccseink, ma valahogy mégis úgy érzem, kulcsember lesz.

Ha bejönnek a cselei, és nem kedvetlenedik el (=megy át középtáji rugdosódásba, amiben mindkét csapat erős), még akár meglepetést is okozhatunk.

A realitás nálam a gólnéküli X, esetleg szoros Chelsea-győzelem. Minden más már kellemes meglepetés.

badblood 2009.02.25. 17:55:27

Hát igen, annak nagy az esélye, hogy Del Piero-val "rúgatnak" egy gólt a hazaiak. A kérdés, csak az, hogy egyenlítő gólt szerez "Sanyi", vagy győztes gólt? :))

Fejlődő Szervezet 2009.02.25. 17:58:33

Akkor, hosszú idő óta előszőr, komolyan lehet bízni a RealMadrid fölényes győzelmében?

krysal 2009.02.25. 18:04:48

@Fejlődő Szervezet: NEM. Csak remélni. Tudod: "Mondottam ember küzdj, és bízva bízzál!"

Count Adyn 2009.02.25. 18:06:47

De ha beáll Marchionni én elkapcsolok!

gibson 2009.02.25. 18:10:42

A Robbie Keane-es kérdés a "Mi lesz szerda este"-szavazásban egy vicc, és csak én nem értem, vagy frankón még januárban írtátok meg a kérdéseket?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.25. 18:11:45

lehet, hogy drámai alkat vagyok, de valahogy nem tudok elképzelni mára mást, mint tragikus összeomlást, vagy elképesztő feltámadást.

_alerob 2009.02.25. 18:15:53

Buffon - Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro - Camoranesi, Sissoko, Tiago, Nedved - Del Piero , Amauri

kíváncsi leszek erre. Akitől a legjobban félek, az Anelka.

calcio_di_rigore 2009.02.25. 18:17:54

3 éve várunk erre. 3 éve b+...

Fejlődő Szervezet 2009.02.25. 18:28:17

@krysal:
Igaz. De ezek az emberek már egy ideje küzdenek. Ugyhogy én bízva bízok. Egy kétgólosban.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.25. 18:33:41

@_alerob: azt hiszem, erre mondhatjuk, hogy a jelenlegi legerősebb összeállítása a juventusnak.

én biztos, hogy játszatnám trezeguet-et, ha nem is kezdőként.

calcio_di_rigore 2009.02.25. 18:38:39

@_alerob: Gry helyett Mellberg lesz. Jogos, atomhulladék a cseh mostanában.

krysal 2009.02.25. 18:38:56

@Fejlődő Szervezet: Kiegyezek veled, legyen 2-0 ide.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.25. 18:40:46

@calcio_di_rigore: nem lehet sokkal szarabb, mint mellberg jobbhátvédben. :(

krysal 2009.02.25. 18:43:40

@_benito: Ha Amaurinak nem megy, remélem lesz elég tökös az öreg, és beküldi Trezét...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.02.25. 18:49:27

@_alerob: majdnem beugrottam a 442-nek... mámint az elválasztójeleknek. bár ez a felállás annak tünik... hivatalos?

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.25. 18:59:57

A

Reina
Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio
Mascherano, Xabi Alonso
Kuyt, Gerrard, Riera
Torres

kezdőn csak akkor tudok elképzelni változást, ha Pista mégis inkább sérült. Mellesleg, ha mi vagyunk az angol Inter, akkor a Juve az olasz Atletico:P

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 19:01:39

@donnelly: és az argentínok a foci braziljai.

sörbarát 2009.02.25. 19:03:05

Melyik meccsen lesz az első piros lap?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 19:04:51

@sorbarat: Nem mondom meg, mert megjátszod a bwinen ;-)!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.25. 19:09:48

@donnelly:
szerintem is ez lesz a kezdő, ha van Gerrard.
ha viszont nincs, akkor jó kérdés, hogy marad-e a felállás, csak Benny kerül SG helyére, vagy akkor jön a 4-4-2 Benny, Masch, Alonso, Riera - Kuyt, Torres verzióban. talán azon múlik majd, hogy hova rajzolja Robbent Rafa a tervezéskor.

Lencse. 2009.02.25. 19:11:20

Ahhpz képest, hogy tegnapra mindenki pirosat jósolt, még Toldo állt hozzá legközelebb. :)

capor_ 2009.02.25. 19:13:15

Kuyt, Riera majd Reina kirúgásból szerzett góljára Szalai fog válaszolni......

Egyébként hajrá 'pool, remélem is hogy megölik a focit és találnak majd a frusztrált, megsértődött madrid ellen 2 gólt..

rexter 2009.02.25. 19:15:48

en csak azt remelem h az osszes angol csapat kiesik. es erre most nagyon szepek a remenyek.

sörbarát 2009.02.25. 19:16:18

@popp: Nemáá, pedig hadd legyek én is milliomos! :D
Azért mindig bízok ilyenkor Van Bommel mesterben :).

@Lencse.: tegnap az Arsenalos tizinél mexes kaphatott volna (ha már megadták a tizit)...

sörbarát 2009.02.25. 19:19:00

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: te pudli specialista vagy? Csak mert akkor az lenne a kérdésem, hogy most Németh Krisztiánnal mizu van? Csak mert rég nem hallottam felőle semmit. Kölcsönadták?

capor_ 2009.02.25. 19:21:47

@sorbarat:

Kölcsönadták a Blackpoolnak 1 hónapra (de a liverpool felnőtteivel edzett volna heti 2 napot...), de az első meccsén 30 másodperc után eltört(zúzódott az arc csontja). A meccset még végignyomta, de most még sérült...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.25. 19:21:50

@sorbarat: kölcsönadták a Blackpoolnak, ahol az első meccsén 2 perccel a beállása után összetörték az arcát. talán épp ma jár le a kölcsön-időszak, játszani viszont csak 2 hét múlva tud először, elvileg.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.25. 19:22:56

Simon viszont tegnap elég szép gólt akasztott a tarcsiban. :)

rizla 2009.02.25. 19:26:08

priskin meg "némethéknek"

www.dailymotion.com/swf/x8hp8t&related=1

még a végén championship-klasszis lesz belőle, az összes gólja gyönyörű

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.25. 19:33:32

@rizla: igen, ahogy a védő elszállt, az 'priceless' kategória. :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 19:34:01

@sorbarat: Mondjuk tegyük hozzá, hogy Mexesnek a sárgája nevetséges volt, semmiképpen nem volt sárgás az a belépő, szóval ha kiállítják, egy fújható, de véleményes tizenegyes után kapott második sárga után, akkor anyáznék rendesen. De Rossi viszont óriási nagy baromságból szedte össze az eltiltást jelentő sárgáját.

Fejlődő Szervezet 2009.02.25. 19:34:45

Némi meglepetésre elképzelhető, hogy Steven Gerrard végül kimarad a kezdőcsapatból! - írja az AS. Az angol játékos Benítez véleménye szerint nincs tökéletes állapotban, emiatt inkább nem vállalna rizikót azzal, hogy kezdőbe teszi a Real Madrid ellen. Döntés hamarosan.

Tehát tuti a játéka.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.25. 19:48:32

"vagy akkor jön a 4-4-2 Benny, Masch, Alonso, Riera - Kuyt, Torres verzióban."

megerősítve. ismétlem, megerősítve. bagoly, jelentkezz!

2009.02.25. 19:55:18

Gerrard jönni fog, Ramos pedig kap még egy leckét az angol fociból. Ha az első félévi elégtelenje nem lenne elegendő;)

bag 2009.02.25. 19:57:45

mit szóltok ahhoz a többmint pletykához, hogy a visszavágón már Dalglish fog ülni a padon Rafa helyett.
Állítólag már fogadni sem lehet a távozására, sőt lehet a mai az ucsó meccse nálunk...

Lencse. 2009.02.25. 20:00:12

Hát akkor kénytelen leszek felkeresni a legközelebbi bögrenyomó szakembert. :(

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.25. 20:00:40

@bag: ezt én is olvastam, illetve csak azt, hogy a bukik beszüntették a fogadásokat. dalglish-t msot hallom először, ez honnan származó infó?

2009.02.25. 20:01:54

@bag: semmit. néhány okos spanyol megint kitalált valami jót, hogy nyerjen a Madrid. Vicc...

Pont a Pool és pont 2 nyolcaddöntő között fog elküldeni PONT egy spanyol edzőt. esélyes....

hatalmas citrom.

krysal 2009.02.25. 20:01:56

- Kezdőcsapatok:
Real Madrid: Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Cannavaro, Heinze; Robben, Lass, Gago, Marcelo; Raúl és Higuaín.

Liverpool: Reina; Arbeloa, Skrtel, Carragher, Aurélio; Benayoun, Xabi Alonso, Mascherano, Riera; Kuyt és Torres.

A forrás a madridista.hu - szóval nem veszek mérget rá még.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 20:04:03

@bag: Dalgish!? Neki meg mikor volt utoljára csapata?

bag 2009.02.25. 20:04:42

"Az angol lapok hírei szerint elképzelhető, hogy Benitez a Real Madrid ellen utolsó mérkőzésén irányítja a vörösöket, mert hétvégére már nem ő lesz a Liverpool menedzsere, mások szerint még a következő bajnokin is ő ül majd a kispadon, és jövő héten hagyja el a Mersey-partiakat (utódja pedig Kenny Dalglish lesz). "
Samsungsport

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.25. 20:05:12

@_benito:

Dalglish a bukik favoritja, ez általában jelent valamit Angliában. Történetesen én neki örülnék legjobban, persze csak Cruyff után. :D

2009.02.25. 20:05:20

@krysal: ez a hivatalos. uefa.com szerint is.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.25. 20:05:54

@krysal: a Liverpool kezdő az fix, már vagy fél órája hozta a hivatalos oldal.

sörbarát 2009.02.25. 20:06:01

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: ááááh kellett nekik kölcsönadni, inkább játszatták volna. Tudom tudom Torres stb, dehát remény hal meg utoljára :D

@rizla: ez tényleg szép gól :)

@popp: az tény hogy Persie arra várt, hogy eleshessen, de ahogy láttuk jól is tette (Arsenal szempontjából).

bag 2009.02.25. 20:06:38

"Bookmakers have suspended betting on the next Premier League boss to leave his job after a huge amount of money was placed on Rafael Benitez to be the ninth manager to go this season."
Eurosport

Titi120 2009.02.25. 20:09:05

Anderson Polga, Rochemback, Izmaylov, Joao Mutinho, Liedson, Derlei.
Vannak ismerős nevek a Sportingban is.

Helder Postiga és Miguel Veloso hiányzik.
De nem nekem !

krysal 2009.02.25. 20:10:57

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Én kérek elnézést, én az utóbbi időben már a megfelelő streameket vadásztam... (A győztes egy ukrán, ha érdekel valakit...)

halareaal 2009.02.25. 20:12:00

áh sztem nem lehet fixre venni, h Gerrard nem játszik. Robben lesz a kulcs valszeg, esetleg Marcelo okozhat meglepetést, az Alonso Mascherano kpálya elen elég kevés sansz lesz középen, márha télleg mindössze Gago és Lass lesznek középső játékosok. ezért nemis gondolom amúgy, h a Real annyira dominálni tudja majd a játékot, kivéve persze ha a Pool beássa magát.

sempreLippi 2009.02.25. 20:12:23

én valahol azt olvastam hogy Mellberg kezd jobb bunkoban mert hogy nem kockáztatunk.

Fejlődő Szervezet 2009.02.25. 20:13:04

@bag:
Mint arról korábban már beszámoltunk, Benítez és a Liverpool vezetősége között nézeteltérések vannak, így az edző még nem fogadta el a hosszabbítási ajánlatokat. Angliában már lehet arra is fogadni, hogy az edző mikor adja be a lemondását

2009.02.25. 20:14:16

@Fejlődő Szervezet: Meg arra is, hogy ki nyeri a 2012-es amerikai elnökválasztást és hogy ki lesz a következő ugandai elnök.

Nem kaksizom össze magam a bukiktól. Vicc.

Itáliainagysándor 2009.02.25. 20:15:07

Chelsea: P. Cech – Bosingwa, Terry, Alex – Ash. Cole, Mikel, Lampard, Ballack, S. Kalou – Anelka, Drogba

Juventus: Buffon – Mellberg, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro – Camoranesi, Sissoko, Tiago, Nedved – Del Piero, Amauri

3-védővel a Chelsea? Ráadásul Essien nélkül? Nem akarom elkiabálni, de így lehet beleszaladnak a késbe.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.25. 20:15:23

@halareaal: szerintem is Robben a kulcs, illetve általában a Real jobb oldala. Aurelionak és Rierának fel kell kötnie a gatyót.

Gerrardnak kábé fél órát adok, eredménytől és Benayoun formájától függően.

2009.02.25. 20:17:48

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Riera anno a Madrid és a Barca ellen tolta élete meccseit, tőle spec pont most nem félek, annak ellenére, hogy nagyon nem jött be neki az Anfield.

Fejlődő Szervezet 2009.02.25. 20:20:29

@dann:
Nem is kell kaksizni, de aki nem fogadja el EGYBŐL a hosszabítási ajánlatokat, az menni akar. (És itt ugye kizárhatjuk a pénzügyi vonalat,.)

crouchy 2009.02.25. 20:21:59

ami szarkavarás a Pool körül van manapság, az egyszerűen elképesztő. Lassan már azt sem tudom hogy mi a jó ha nyerünk, vagy ha kikapunk.

2009.02.25. 20:22:01

@Fejlődő Szervezet: Benitez azt kérte, amit egy ÁTLAGOS angol manager megkap: szabad kezet az igazolásokra, azt veszi a pénzből, akit akar.

Ezen megy a patália. Illetve Ő 2013-ig akart aláírni, az amcsik meg 2011-ig akarták. De ha kiad a két tulajdonos egy nyilatkozatot, hogy rafa távozásáról szó sincsen, akkor nyugodt lehet minden Madrid-szurkoló: a hétvégén a Boro ellen Benitez fogja összerakni a csapatot.

Lencse. 2009.02.25. 20:25:02

A nőket Messi és SAF szépségével próbálják képernyő elé csábítani? :D

halareaal 2009.02.25. 20:29:35

amennyit én láttam a Poolból az idén, az alapján Riera egyáltalán nem lóg ki. de azért S. Ramos csak elbír vele, védekezésben meg nem jó. Robbennek simán vernie kell elvileg a védőjét, bármelyik szélen is játszik. a jobbszél annyiban stabilabb a Poolnál, hogy ott van az egyik legjobban védekező játékosuk, Kuyt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 20:30:14

Egészen összekapta magát most a Bánfi, mintha utánanézett volna a dolgoknak. Ezt mindenképp meg kell jegyeznem, ha annyiszor szídtam őt.

Fejlődő Szervezet 2009.02.25. 20:30:58

@dann:
Nem értem mi változott. Ez eddig is így volt. A helyzet kesze-kusza. Tehát nincs minden rendjén. Akkor nyer a RM 2-0-ra?

krysal 2009.02.25. 20:31:22

Lassan kezdődik, így minden kedves szurkolótársnak a régi klasszikust idézném: "Bárhogy lesz, úgy lesz".

Na, meg persze HALA MADRID!

2009.02.25. 20:33:39

@Fejlődő Szervezet: fogadd meg, ha ennyire biztos vagy benne:) Én nem, de két okból sem szeretném: Barca drukker vagyok + szívem maradéka a Poolért dobog.

Sokak szerint elég rossz nekem:D De én élvezem:)

undertow 2009.02.25. 20:33:59

@Itáliainagysándor:
cech
bosingwa-alex-JT-a.cole
ballack-mikel-lamps
kalou-drogba-anelka

csak látni kell :p

0 meglepetés a kezdőben. max az, hogy belletti nem ül a padon.

Itáliainagysándor 2009.02.25. 20:36:04

@undertow: Ha már nem lennék illuminált állapotban... :)

Fejlődő Szervezet 2009.02.25. 20:39:02

@dann:
De én tegnap szurkoltama Barcáért!!
Jó van, megmondalak!

rexford 2009.02.25. 20:41:14

Itt egész faszántosan jön a chelsea-juve, ha érdekel valakit:

www.atdhe.net/

badblood 2009.02.25. 20:58:32

1.Drogba
2.Drogba
3.Drogba

:))

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.25. 20:58:41

ha 10 perc alatt kétszer marad le ziccerben drogbáról legrottaglie, akkor mennyit kap a juve 90 alatt?

dzolutan 2009.02.25. 20:58:43

kurvaélet, idegesek vagyunk hátul, 1 oda

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 21:00:04

@rexford: Tényleg fasza, de épp mire rá klekkelek Drogba gólt lő, szarjom sünt.

rexford 2009.02.25. 21:01:00

Olof ideges, ez nem jelent jót. Én is az vagyok, az se.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 21:04:04

@_benito: Ha ez matek volna, akkor legaláb nyolcat, de a fodball az fodball ;-).

"Úgy állnak föl, mint a csocsóban!" - és tényleg.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.25. 21:04:40

a "malacka" megnevezés ellen hivatalosan is tiltakozom

..az meg hogy valaki nem ismer, engem, a Fußballgott-ot, egyenesen felháborító ;))

danesdzsu2 2009.02.25. 21:07:43

Alexnek szólni kéne, hogy nem biztos, hogy sok ilyen lesz...

Mr.AT 2009.02.25. 21:08:32

Mit védett Cech Alex kapáslövésénél...

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 21:09:03

ha tegnap az inter-mu szar volt, akkor erre a real-liverpoolra mégis milyen jelzőket lehet aggatni? álmosítóan tragikus?
azért van különbség az angol és a magyar kommentátorok közt is, nem az utóbbi javára

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 21:11:06

Kábé azt játsza 'Pool, amit két éve Barca ellen és amiért Benitez mindig learatja a sokszor gyalázkodó kritikákat.

seahawks 2009.02.25. 21:14:16

mióta nem nézek szinte csak angol meccseket, el is felejtettem mekkora paraszt az anglián kívüli közönség ...

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 21:15:25

@seahawks: mi a baj, túrják az orrukat a spanyol nézők?

danesdzsu2 2009.02.25. 21:16:41

Van Bommel már behúzta az első sárgáját:)

seahawks 2009.02.25. 21:18:43

@redcard: az haggyán, de seggüket is vakarják..

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 21:19:55

@seahawks: fúj ez tényleg gusztustalan, egyetértek
:)

Mr.AT 2009.02.25. 21:20:23

Azt kell mondjam, hogy azzal együtt, hogy sz*punk egyelőre, tök jó kis meccs ez... pörög mindkét csapat, mi még kevésbé, de már voltak helyzeteink.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 21:21:09

@seahawks: Igen ez engem is szörnyen dühít. Angliában épp az a rossz egy kicsit, hogy csupa gentleman miatt kicsit lapos hangulat. Erre a problámára kínálnak megoldást a szigorúan fiktív és a valóságtól teljesen elrugaszkodott Football factory és footbal hooligans című filmek is, az utóbbi Zsákos Frodó főszereplésével.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 21:21:50

@Mr.AT: Igen? kár, hogy kiszáradt a patakom.

Mr.AT 2009.02.25. 21:24:14

Hehe, Alex hogy lesz*patta a kis gusztustalan kocsmatöltelék angol Cole-t... :-)

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 21:25:20

robben játékában az a jó, főleg ha a jobbszélen játszik, hogy változatos és kiszámíthatatlan.

Lojzi_ 2009.02.25. 21:27:15

Ribéryt nem őrzik olyan szorosan Liszabonban...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 21:27:35

vazzé, vezet a Bayern! broáf.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 21:28:53

xabi alonso riisének öltözött, de még időben leleplezték

dzolutan 2009.02.25. 21:29:04

adriano sírva röhög

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 21:30:14

mondjuk ez a xabi-lövés nem volt éppen ronda

Lojzi_ 2009.02.25. 21:30:30

Most szorosabbra húzták körülötte a kordont egy sárgalapnyival...

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.25. 21:30:53

@popp: "verdient, nicht verdient...die Bayern führen"

he-he-he hi-hi-hi ;))))

bög 2009.02.25. 21:30:56

az nem egy xabi lövés volt, hanem a pool támadójátéka :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 21:30:59

Xabi Alonso lőtt már ilyen gólt a 'Poolban, de szép volt!

rizla 2009.02.25. 21:31:52

somos de egy fárasztó buta barom.
szögletnél lefújni a félidőt? messzire elér a madrid keze
: DDDDDDDDDDDDDD

danesdzsu2 2009.02.25. 21:32:27

@popp: én bízom a Sportingban.

;)

Titi120 2009.02.25. 21:33:15

A félidő fele azzal ment el, hogy normális minőségű bayernes stream-re vadásztam, végül e híján beértem a cselzi meccsel.

Érezhetően élesebb lettek Lampardék Hiddink irányítása alatt, de szerintem a Juve se annyira fos ma.

dzolutan 2009.02.25. 21:33:18

Camo, Amauri nagy csalódás, de sokan vannak a kisebbek is. :(
Ribéry pedig istem!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 21:33:55

A Liverpool azt hozza, amit Bl-ben szokott. A Chelsea-Juve meccsen - az alapján amit én láttam belőle - egyáltalán nem rosszabb a Juve, sőt. Ezzel játékkal az eredmény ellenére még _benito is elégedett lehet.

sörbarát 2009.02.25. 21:34:24

@danesdzsu2: juppi, akkor még lehet az első piri! :D Remélem nem cserélik le.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.25. 21:35:18

A digó szó eddig is a patkány színonímája volt (guinea pig), de erre a Rossettire vmi új fogalmat kell kitalálni...

acdcisti 2009.02.25. 21:36:00

Ez eddig nagyon gyenge mérkőzés. De vezetünk, ez a lényeg. Hajrá Bayern!

danesdzsu2 2009.02.25. 21:36:07

@dzolutan: Egyetértek, Ribéry egy isten, el kéne már igazolnia, mert góljainál olyan érzéseim vannak, mintha az anyóst látnám a szakadékban az új kocsimban....:)

undertow 2009.02.25. 21:36:13

@redcard:
igen, az ember soha sem tudja, hogy a bal lábával vagy a bal lábával akarja megjátszani a labdát.

_alerob 2009.02.25. 21:36:19

A Juve jobb mint a Chelsea, csak már az a k..va gól kéne.

Lojzi_ 2009.02.25. 21:36:32

Demichelis 3 szarvashibát már vétett. Remélem többet még ő sem fog.

van Bommel megkapta a kötelező sárgát. Csak remélni tudom, hogy ha az eredmény szoros lesz, akkor a végén begyűjti a másodikat és akkor a visszavágón nélküle kell kiállni.
Ha simán nyerünk, akkor elég, ha a negyeddöntőre gyűjt eltiltást.

Altintop meg sohase lesz jobbhátvéd. Immár hivatalos: Klinsmann nem nézte az EB-t.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 21:38:33

@Lojzi_: Mondj már valamit a meccsről, mert én csak oda-odakapcsolok, miközben a Juve meccset patakoztatom és a Real-Poolra vetül a másik szemem.

Lojzi_ 2009.02.25. 21:38:46

Titi: Sat1-en megy élőben 16:9-es képaránnyal és a szokásos kiváló kommentárral. Már aki érti a nyelvet.

seahawks 2009.02.25. 21:39:55

@popp: azért ami feltűnő, hogy a angliában nem fütyül folyamatosan a közönség, ha az ellenfélnél van a labda.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 21:41:40

@undertow: valamint hogy vajon befelé cselez és lő esetleg befelé cselez és lő

Fejlődő Szervezet 2009.02.25. 21:43:03

Óóóhhh emberek, a Real kezdi elhinni a Pool erősségeiről szóló híreket. Nem kéne.
De még lehet kettő ide.
Ideig Mérei Andrea a legjobb.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 21:43:29

És az előfordul Angliában, hogy felállva tapsolják az ellenfél két gólt lövő klasszisát, ahogy a Bernabeuban Del Pierot? Szóval mindenkit érdeme szerint ;-).

Lojzi_ 2009.02.25. 21:43:45

Katasztrófa. De a sporting sem tűnik valami jónak. Kb. 10x kaptam a fejemhez, hogy ez/ezek hülyék.
Lucio pl. kidekázta a labdát szögletre, mikor hátra akarta húzni. (1. brazil, 2. világbajnok, 3. baz+)

Demichelisről, MVB-ről már írtam, Klose halvány. Toni aktív, de a bíró nem neki való, mert abszolút lefúj minden test-test ellenit. Schweininek sem megy, Oddo-tól nem is vártam többet.
Zé, Lahm és Ribéry jók.

A két csapat között gyakorlatilag 1 Ribéry a különbség, ami azért sok.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.25. 21:44:03

Xabi Alázó kevés híján ismét lecsapott.

Vajon a szinte tankönyv-szerű 4-4-2 még hányszor csalogatja ki ebből a makett kommentátorból az "egy szem csatár" jelzőt Torres-szel kapcsolatban?

seahawks 2009.02.25. 21:45:06

@popp: egyszer történt...és egyébként elég sokszor tapsolnak egy meccsen az ellenfélnek.

seahawks 2009.02.25. 21:45:55

....mármint angliában

Lojzi_ 2009.02.25. 21:46:04

Ja és fogalmam sincs milyen formában van Rensing. Ezzel meg a Sporting támadójátékáról mondtam el mindent.

Titi120 2009.02.25. 21:46:17

@Lojzi_:
Nincs sat 1-em sajnos. :(

daneeka 2009.02.25. 21:47:40

Szarjon sünt ez a kimondhatatlan nevű bíró meg a partjelzője is. 2en is lesen voltak a cselszki góljánál...

undertow 2009.02.25. 21:47:48

@popp:
chelsea-charlton, 2006.09.09.
hasselbainket az egyenlítő gólja után az egész stadion megtapsolta. igaz jimmy 'elfelejtett' ünneplni, szinte bocsánatkérően nézett fel a matthew harding standre :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 21:48:32

@Fejlődő Szervezet: Azért Bánfi Jani is igyekszik azért, most úgy látom , megnézett egy pár meccset és elolvasott pár cikket a felkészülés gyanánt. Úgy látom, hogy kezdik fölfogni, hogy nem elég a játékospályafutás, nem árt hogyha alaposabban ismeri a csapatokat is ha már szakért a tévében.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 21:48:53

ramos behozta A megmentőt, viszont robbent talán visszarakja balra

rexford 2009.02.25. 21:50:01

@_alerob: Csak labdaeladásban vagyunk jobbak sajnos.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 21:50:02

@undertow: jó, hát Hasselbaink tett ezt-azt a Chelsea-ért.

Hitchiker 2009.02.25. 21:52:22

molinaro szegényt úgy forgatják még ő is alig bírja követni...

Titi120 2009.02.25. 21:53:43

Nicsak, Camoranesi csak nem lesérült ?

Hitchiker 2009.02.25. 21:53:53

erre kapott egy sárgát és bejött marchionni

daneeka 2009.02.25. 21:54:21

Camoranesi a változatosság kedvéért lesérült. _benito kedvence jött be

Mr.AT 2009.02.25. 21:55:25

Bejött Marchionni, 'ázze... vége a meccsnek...

undertow 2009.02.25. 21:55:42

@popp:
az csak nem a mi hibánk, ha nem rúg kettőt del piero :)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.25. 21:56:28

órijjjási botrány az appennin félszigeten!!!

egy lesifotós lekapta ranieri legújabb 'varrását', amit a soho-ban tettetett magára...

www.ratemyink.com/?action=ssp&pid=65832

Mr.AT 2009.02.25. 21:56:52

@undertow: Hát kié, 'ázze? :-) Ti nem hagyjátok... :-)

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.25. 21:58:14

@Lojzi_: nekem a SAT1-et lecserélték Story Tv-re basz**

a jupíci tövig be..a

Lojzi_ 2009.02.25. 21:59:12

0:2, Oddo mellbetalálta Klosét némi meglepetésre.
Ha Toni beleért közben, akkor persze mindez les is volt. De véleményes, hogy hozzáért-e.

Lojzi_ 2009.02.25. 22:01:31

Hozzáért. Mák. És/vagy pech.

Titi120 2009.02.25. 22:01:49

Közben vezet a Pana is már.
Valaki írja már le, hogy milyen az a meccs, aki azt nézi ! :)

Mi meg rózsásan állunk, csak maradna is így.

Mr.AT 2009.02.25. 22:03:21

Marchionni 15 év után először egy egész embereset rúgott kapura, majdnem gól lett, 'ázze... Vannak még csodák.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 22:03:22

Rafa nem akar gólt lőni a Beranbeuban, elég beszédes, hogy lehozta Torrest.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.25. 22:04:13

nekem fasza streamaem van www.justin.tv/angr3

még mindig várom a második gól rajta, ez idő alatt már kb 5 helyen olvastam róla ;))

Roeder 2009.02.25. 22:04:20

jeee asszem eldőlt :D

Lojzi_ 2009.02.25. 22:04:38

0:3 Lahm buktatásáért adott büntetőt Ribéry lőtte be, ezúttal nem cifrázta.

Titi120 2009.02.25. 22:05:47

Marchionni lökete beakad, olyan Canossa járás lett volna itt, hogy Marsi Anikó is élőben tudósított volna róla. :)

Roeder 2009.02.25. 22:07:04

aztán mostmár jöhet lell azt romboljunk.ennél nagyobb előny nem kell a visszavágóra

antiabstinens 2009.02.25. 22:08:26

Sajnos a Juve -igaz gyengébb játékosállománnyal-, de ugyanazt az "óvatos" (én inkább mondanám németesen 'vos'-nak...) játékot hozza az idegenbeli meccsen a kieséses szakaszban, ami miatt már Cappello-val sem jutott sehová...Örülhetünk, ha marad a -1...
Természetesen az egyenlítésnek jobban örülnék, de nem nagyon van benne a meccsben. Sőt!
Eddig egyedül Buffon nyújt jó teljesítményt, a többiek semmi extra, sajnos.

Titi120 2009.02.25. 22:09:01

@Basti:
Sajna az a szoba is megtelt már.

De jobb is így, hogy nem látom, úgy néz ki szerencsét hoz. :)

Roeder 2009.02.25. 22:09:28

bazzeg ottl-ra gondoltam,nem lell-re :D

antiabstinens 2009.02.25. 22:13:25

Ébredezünk?
...már csak egy Molinaro - Grygera csere hiányzik.

Titi120 2009.02.25. 22:13:26

Most kéne betenni Trezeguet-ét, és megnézni, hogy a háló miatta rezeg - é.

Mr.AT 2009.02.25. 22:16:34

@Titi120: Az a baj, hogy Marchionni egy jó kapuralövésére 7 eladott passz jut... néha csak fogom a fejem, de tényleg.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 22:17:20

Megérdemelné az egyenlítést a Juve.

daneeka 2009.02.25. 22:17:28

Lassan felteszek rá 1-2 rongyot, h Marchionni több labdát ad el a meccsen mint Sissoko

GrandeCapitano (törölt) 2009.02.25. 22:18:16

Hajdú miért beszél ma válogatott marhaságokat?

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.25. 22:18:26

@Titi120: kár, pedig a chatszoba is tele volt "popp"-okkal :D

Mr.AT 2009.02.25. 22:19:19

Nekiálltunk nyomni, 'ázze... :-) El sem hiszem. :-)

antiabstinens 2009.02.25. 22:19:49

Az első 25-30 perc után azt gondoltam nagy égés lesz belőle, de ahhoz képest nem rossz ez, viszont mostmár Chiellini fejelhetne egyet! (jól láttam, h ő ragadt be a gólnál?)

GrandeCapitano (törölt) 2009.02.25. 22:21:34

Én minden olasz csapatnak szurkolok, de ez eddig egy nagy 0, ahogy a rúgott gólok száma is mutatja...

danesdzsu2 2009.02.25. 22:21:58

Nagyon sokat löknek a liverpooliak.

antiabstinens 2009.02.25. 22:21:59

25 perc után azt gondoltam nagy égés lesz. De a 2. félidő nem rossz.
Chiellini ragadt be a gólnál?

danesdzsu2 2009.02.25. 22:23:15

Affene, pedig tuti 0:0 tippem volt. Most ki fog Riise helyett öngólt szerezni?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 22:23:39

Vezet a 'Pool, mennyire tipikus. Benitez tényleg antikrisztus!

Mr.AT 2009.02.25. 22:24:59

Hogy én mily tiszta szívből rühellem a Liverpoolt... :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 22:25:09

Ja és eljött az a pillanat is, amikor az angolfanok befejezheti, az olasz antifocizást. Jelen pillantban a Chelsea hazai pályán veri ahátával hálót egy olasz csapat ellen.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.25. 22:25:25

ma egyébként messze nem ocsmány annyira a liverpool. teszik a dolgukat, ennyi.

de hogy a real madrid ennyire szar, az nekem nagyobb meglepetés. már gyúrok pancho posztjára :)

2009.02.25. 22:25:27

még mindig kivágják Benitezt a hétvégére igaz?

Na ennyit a Madrid győzelméről, de hiába ugattam 2 napot....

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 22:27:11

@_benito: az biztos, hogy lesz mit írnia, különös tekintettel higuaín és gago erényeire és guti eredményes játékára

seahawks 2009.02.25. 22:27:29

miért, szerintetetk a reál érdemelne győzelmet?
"a szenzációs formában lévő reál felkoncolja poolt"...??? ez nem kupapecialitás, ez csak jobb bajnokság... 4-ből 4 angol továbbmegy vszínű...

antiabstinens 2009.02.25. 22:27:55

Mommo - Trez csere ? ki az edző?

Titi120 2009.02.25. 22:28:19

0-4

Csókoltatom az antibayern klubot ! :P

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.25. 22:28:34

ejha... mit itattak ranierivel?
mindegy, kérek én is belőle.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 22:29:01

@_benito: ok ezt elfogadom, de az olaszos védekező foci kárhoztatása már viccesen hat az angol fanoktól, mert az angol csapatok fejlesztik tökélyre a "célfocit" manapság.

daneeka 2009.02.25. 22:29:20

@undertow: Jé játszik Anelka?
Nekem fel se tűnt. :)

Mr.AT 2009.02.25. 22:29:23

Alex mekkora zsugát adott háttal Treznek...

rexford 2009.02.25. 22:29:45

Egy érintésből (konkrétan) több helyzete volt Treznek, mint Amaurinak.

danesdzsu2 2009.02.25. 22:31:53

@Titi120: Nem baj, tavaly is valami ilyesmi volt:)

undertow 2009.02.25. 22:31:56

@daneeka:
engem ballack lepett meg így amikor sárgát kapott :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.25. 22:31:56

@popp: ebben teljesen egyetértünk. egyszerűen csak sokkal nehezebb alkalmazkodni egy lassabb rendszerhez, mint egy sokkal gyorsabbhoz, erről szól ez, semmi másról.

viszont a juve a második félidőben lefocizza a chelseea-t a pályáról. bizakodom.

seahawks 2009.02.25. 22:32:06

@popp: van benne valami, de hát egy gyenge formában lévő poolnak gerrard nélkül milyen taktikával kéne fellépnie madridban?

Roeder 2009.02.25. 22:32:17

0-5
kiváncsi vagyok mennyire lesz motivált a két csapat a visszavágón :D

Lojzi_ 2009.02.25. 22:32:43

0:5 Toni ismét. És már lehetne 0:8 is. A portugálok teljesen feladták. Olyan lagymatagok, mint a... nem jut eszembe elég jó hasonlat, de ezek nem küzdenek.

Bár a Köln lett volna ilyen szombaton....

Titi120 2009.02.25. 22:32:44

Várjuk ellenfelünket a következő körre.

0-5

Mr.AT 2009.02.25. 22:33:07

@rexford: Mondjuk el is b*szta... :-) Amaurit semmi kritika nem érheti, mint pár hónapja mindig, most is kihozta a maximumot a kapott labdákból, háromszor is úgy forgatta át a Chelsea védőket a semmiből, hogy azt se tudták, mi van.

Qrva yo játékos ez a faszi, nálam vagy 2 klasszissal jobb most, mint Trez. Hihetetlenül technikás, ragad hozzá a labda.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.25. 22:34:29

Gutiról a bajusz mellé már csak egy tányérsapka meg egy napszemüveg hiányzik...

2009.02.25. 22:35:17

Egy Barca-Pool drukkernek egy ilyen este szinte mindennél többet ér:D

Rafa meg szépen üldögél majd a padon a BL-döntőig:)

Mr.AT 2009.02.25. 22:35:26

@antiabstinens: Én is, 'ázze... qrva yo kis lövés volt Nedvedtől.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 22:35:54

Fúúú azt a Nedved lövést bent láttam!

krysal 2009.02.25. 22:36:32

@dann: Egy Barca_Pool drukkernek, ha ez a szintje.

Mr.AT 2009.02.25. 22:36:52

@Titi120: Fel kell kötnie a bőrgatyát a Bayernnek, ha innen tovább akar jutni... :-)

antiabstinens 2009.02.25. 22:36:52

0-1...
nagyon nehéz lesz a visszavágó! persze lehet, h "jobb" ez, mint a biztonságos 1-1, mert így legalább támadni kell majd Torinoban!

krysal 2009.02.25. 22:37:16

@dann: Fratulálok hozzád. Sportszerűségből jeles.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 22:37:26

és a pana is kihúzta egy 1-1-gyel, nem lesz egyszerű az sem a spanyoloknak athénban

seahawks 2009.02.25. 22:37:33

a madridnak helyzete sem volt, egy távoli lövés amit fölétolt reina, ennyi...

seahawks 2009.02.25. 22:38:07

a mákos bayern meg majd megkapja a panát...

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.25. 22:38:13

@popp: A Chelsea mióta angol csapat?
;)

rexford 2009.02.25. 22:38:42

@Mr.AT: Én is bírom Amaurit, egyedül azt nem csípem benne, hogy sokat méltatlankodik.

_alerob 2009.02.25. 22:39:11

A Chelsea egy büdös nagy imát mondhat ma este!
Akár ezret is! Semmi közük nem volt a meccshez a második félidőben. Annak az egy bemákolt szerencsétlen gólnak meg örülhetnek. Torino-ban Ilyen nem lesz. Ezt a formát át kell menteni, és gólt kell lőni.Ez nagyon nem volt igazságos, de ház ez van. Ez a foci. FORZA JUVE!

rexford 2009.02.25. 22:40:15

Az a pléjméker - bármilyen formában is - az hiányzik, de nagyon a Juvéból.

2009.02.25. 22:40:40

@Fejlődő Szervezet: igazán sajnálom:) De mondtam, hogy ne tegyél rájuk:)

antiabstinens 2009.02.25. 22:40:49

Azért bízom benne, h a Juve (és a Roma is) továbbmegy!!!

A többiek:
'Pool
Villareal
Porto
MU
Barca,
esetleg a Bayern? :-))

daneeka 2009.02.25. 22:41:00

@antiabstinens: Remélem, hogy tényleg támadunk Torinóban, és Ranieri nem Capellózza majd el...

rizla 2009.02.25. 22:41:56

madrid cabrón!!!

lehet, hogy ennyit a juve-real BL-döntős tippemről. dehát a chelseaben akkor még scolari bénázott, benitezből meg nem néztem ki, hogy még akkor is a BL-re koncentrál, amikor végre a liverpoolnak van reális esélye bajnokságot nyerni. de most már minden világos: a pool azért szenved, mert rafa 666 hetek óta erre a meccsre készül

seahawks 2009.02.25. 22:42:46

@rizla: a poolnak szerintem csak szerinted van esélye a bajnokságra.

Azazello007 2009.02.25. 22:42:52

Bayern: respekt.

Pedig a Pool a szezon elején sokszor egészen csodálatosan játszott, de úgy látom, visszaálltak a Rafa-féle színtelen-szagtalan robotfocira, a Real meg annyira impotens és reménytelen, hogy az már fáj. Kis túlzással elmondhatom, hogy a gólra ébredtem.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.02.25. 22:43:09

RItka rossz unalmas meccs volt ez a Real-Liverpool. Pedig én már azt hittem, hogy Madridba visszatért a foci, erre meg jól betart nekem a Sors. Utoljára az Űrodüsszeiát éreztem ennyire elvesztegetett kilencven percnek az életemből (mondjuk az hosszabb, de néhány helyen beletekertem :P).

seahawks 2009.02.25. 22:43:25

@rizla: a poolnak szerintem csak szerinted van esélye a bajnokságra

Fejlődő Szervezet 2009.02.25. 22:44:19

@dann:
Baszki, jókor szólsz.
Nagyon bőgök.
Hol van az én RealMadrid-om?!

2009.02.25. 22:44:28

@rizla: a Liverpoolnak nincs reális esélye bajnokságot nyerni. Sajnos már nincs. Ha lenne, igazad van, de már nem mondhatni, hogy van. És ez nagy kár.

seahawks 2009.02.25. 22:45:17

@JClayton: én egymás után néztem meg mind a 3 részt!!!...ezt senki sem csinálja utánam...

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 22:45:43

remélem semmiképpen nem ennek a visszavágóját adják jövő héten

2009.02.25. 22:45:51

@Fejlődő Szervezet: ebben a keretben ennyi van. többször leírtam már, hogy Robinho eladása, a rossz igazolások ide vezettek. Nincs vezér, ettől a nyürge Robbentől meg ne várjanak már csodát. 10-ből 8x önző, vagy rosszul dönt.

Még Ramos se képes csodát tenni.

Il Capitano 2009.02.25. 22:45:59

1. Ranieri gyáva, de legalább egy rég elkésett cserével gondoskodott róla, hogy ne tudjuk járatni a labdát a véghajrában...
2. Egész jól játszottunk, bár az ilyen idióta bekapott góloktól falnak megyek - a Cselszkijnek még csak meg sem kellett izzadnia érte...
3. A Chelsea semmi különöset nem csinált, mégis nyert

+1 Hiddink viszont jó edző, ezért tartok a visszavágótól.

rizla 2009.02.25. 22:46:05

@seahawks:
@dann:

MOST MÁR nincs. ennyire érthetetlen volt a mondat? azóta nincs, mióta benitez a BL-re készül

sörbarát 2009.02.25. 22:46:12

Bayernes meccs azt megmutatta legalább, hogy Barcelona tényleg a leggyengébb csoportot kapta anno és valszeg abban a csoportban nem a Barca volt a nagyonjó, hanem a többi csapat gyenge.

Ezzel nem azt mondom, hogy nem erősek, hanem hogy akár egy Bayern szintű csapat is tudta volna hozni azokat az eredményeket.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 22:46:46

köszönöm, andrea, megnyugodtam

_alerob 2009.02.25. 22:47:01

@rizla: Ez a Chelsea se tudott többet mint anno Scolarival. Egyszerűen a Juve saját magának és a szerencse elpártolásának köszönheti ezt. Torinóban ütni kell.

BK 2009.02.25. 22:47:07

Benayoun szakosodik a várakozáson aluli meccsek eldöntésére.

Titi120 2009.02.25. 22:47:23

@rizla:
Teljesen nyílvánvaló, hogy Benitez már a hétvégi bajnokin, a kispadon ülve is azt rajzolgatta, hogy hogyan semlegesítik majd Robbent ma, miközben fiai a pályán labdázgattak.

Azon se lepődnék meg ha most hétvégén a második csapatot küldené pályára a PL-ben, közben meg Gerrardéknak az edzőpályán tréninget tartana ...

badblood 2009.02.25. 22:47:33

@_alerob: azér annyira nem bemákolt volt az a gól.
Sőt egyáltalán nem egy mákolt gól volt.
De a második félidő az egyértelműen a Juvéé volt. Az mán igaz, hogy a visszavágón a Cheslea-től egy ilyen produkció kevés lesz.

(De csak meg lesz valahogy) :))

2009.02.25. 22:47:45

@rizla: vagy azóta nincs, amióta a Liverpool a nagy csapatokat üti és a középmezőnyben rendre megteremti a döntetleneket. Szerintem inkább azóta nincs.

antiabstinens 2009.02.25. 22:47:59

@daneeka: reméljük nem fogja, én is emlékszem még azokra az időkre, amikor Cappello úgy számolt egy ilyen első meccs után, h "0-1-ről indulunk otthon? Na, akkor 90 perc alatt 1-et csak rúgunk valahogy, a lényeg, h ne kapjunk!"
Meg is lett az eredménye...

rizla 2009.02.25. 22:48:26

@Titi120: "Teljesen nyílvánvaló, hogy Benitez már a hétvégi bajnokin, a kispadon ülve is azt rajzolgatta, hogy hogyan semlegesítik majd Robbent ma, miközben fiai a pályán labdázgattak."

poénkodsz? mert én komolyan mondtam. az elmúlt évek bebizonyították már párszor, hogy rafát kurvára nem érdekli a PL, az ő farka csak a BL-re áll fel

dann (törölt) 2009.02.25. 22:49:29

@BK: Benayoun egy hihetetlen jó játékos, csak rendkívül alul van értékelve sajnos:( De már spanyol éveiben is feltünően fürge és technikás volt, nagy meglátásokkal.

antiabstinens 2009.02.25. 22:49:56

@badblood: Ha a Hiddink vs. Ranieri párharc dönt, akkor sajnos a Chelsea lesz a továbbjutó, de ne legyen igazam!

dann (törölt) 2009.02.25. 22:51:28

@antiabstinens: ha a Hiddink vs. Ranieri párharc döntene, akkor Ranieri most labdát szedne a kapu mögött. Egy top3-as edzőről van szó.

seahawks 2009.02.25. 22:52:12

egri viktor egy köcsög amiatt amit most mondott...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 22:52:28

@donnelly: Ilyen erővel a skót válogatott az egyetlen angol csapat a világon ;-).

Három meccset láttam többé kevésbé 180 perc alatt nem semmi ám ez. Ezeken három angol csapat aratott 1-0-ás győzelmeket és egyedül az Arsenal játszott támadó felfogásban, bár a második félidő egyes részeiben ők is visszaálltak, de egyedül az ő győzelmüket mondanám megérdemeltnek.

Nem akarom megelőlegezni a csaták végkimenetelét, de volna észrevettem valamit, ami nagy bánatomra az angol csapatok továbbjutását ígéri. Arról szó sincs, hogy az angolok játékban erősebbek volnának, mint a többiek. Az viszont föltűnt tegnap is és ma is, hogy fizikálisan sokkal jobban bírják. Amikor a római fiúk már seggükön vették a levegőt, az Arsenal játékosairól az sugárzott, hogy mégegyszer kilencven percet kibírnának.

Erre jelenségre aztán találhatnánk jóindulatú és kevésbé jóindulatú magyarázatokat... Hozzám természetesen az utóbbiak állnak közelebb ;-).

halareaal 2009.02.25. 22:53:50

hát ez a kör nem volt vmi jó... sajnos a Real képtelen felállt védelem ellen játszani, ha az ellenfél tud is védekezni. 0-0 viszont nem lett volna rossz eredmény, akkor lehetett volna csalogatni a Poolt. összességében azért kurvanagy mázlijuk volt az angoloknak, ezzel kb több gólt rúgtak, mint ahány támadást vezettek. egyébként az alap, h a gól előtti szabadrúgást Heinze hozta össze, egy abszolút ártalmatlan szituációban.

Strigo 2009.02.25. 22:53:57

Hányszor megfogadtam már, hogy nem nézek pool meccset, de nem hallgatok magamra. Viszont alvászavarral küszködőknek ajánlatos terápia, hogy nézzenek Rafa BL-meccseket.

Everred 2009.02.25. 22:54:52

Fú, hát ez nem volt egyszerű, de kibírtam ébren.

A Real Madrid évről évre gyengébb, ha ez lehetséges. Oké, hogy a Liverpool szervezett, meg minden, de ennél a Middlesbrough többet fog mutatni majd szombaton. A kapuig nem tudtak eljutni, kétféle taktika volt: Híguain vagy Robben megindult, hátha felrúgják őket, a másik meg az, hogy mélységből próbálták indítgatni a nem épp villámgyors Raúlt. Ha most azt mondom, hogy ez nem működött, akkor nagyon szolid és visszafogott vagyok.

A Liverpool nagyon megszervezte a védekezést, végig kartávolságra tartotta a Madridot, és bár az ő játékukban sem volt benne a gól, végül az is meglett. Bár szerintem összességében a 0-0-val is kiegyeztek volna, mert az ellenfél annyira gyenge volt, hogy az Anfielden nem okozhat gondot a legyőzése. Heinze mit akart Kuyttől abban a totálisan veszélytelen szituban, minek nyúlt hozzá? Pepe és Cannavaro hová lettek a beadásnál?

seahawks 2009.02.25. 22:55:49

"hát ha valahol felháborodnának azon hogy saját csapatuk így játszik az madrid" mondta ezt a liverpoolra

avenger13 2009.02.25. 22:56:15

hogy a francba kaptunk ki a kölntől???

rizla 2009.02.25. 22:56:53

@halareaal: "összességében azért kurvanagy mázlijuk volt az angoloknak, ezzel kb több gólt rúgtak, mint ahány támadást vezettek. "

nem volt annyival több helyzete a madridnak sem.
azt meg nem nevezném mázlinak, hogy a töpszli benajun fejére ívelik a labdát 3 védő közé, ő meg simán bestukkolja a világ legjobb kapusának. inkább a real balfaszságának.

badblood 2009.02.25. 22:57:32

@antiabstinens: Hiddink, és Ranieri nem lesz a pályán, mármint nem fognak játszani :))

seahawks 2009.02.25. 22:57:35

@avenger13: ennyivel jobba német bajnokság ;)

daneeka 2009.02.25. 22:58:09

@seahawks: Nem néztem a pool meccset, de gondolom az megvan, amikor a Madrid egy bajnoki cím után edzőt vált a ronda játék miatt...

Everred 2009.02.25. 22:58:30

@popp: ez egy nagyon szép elmélet, csak mondjuk azt kevéssé magyarázza meg, hogy az első félidőben miért nem volt a pályán az Inter tegnap.

Strigo 2009.02.25. 22:58:38

@popp: Angliában nagyobb a tempó, és ha a nemzetközi párharcokban ezt rá tudják erőltetni az ellenfélre, akkor nyert ügyük van. Mivel nem csak támadásban, hanem védekezésben is gyorsabb szituációkhoz vannak szokva, gólt sem nagyon kapnak. Vagy erővel, vagy koncentrációval nem bírja végig az ellenfél.

seahawks 2009.02.25. 22:59:09

@daneeka: akkor válthatnak is...

badblood 2009.02.25. 23:00:09

Ja, és Del Piero-nak nem jutott szabadrúgás :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.25. 23:00:26

Majd visszaolvasok mindent, most csak annyit:

ez megint egy gyászos nap volt a magamfajta focinézőnek.

Úgy látszik, valamit nagyon-nagyon elrontanak Ibériában. :-(

Vaader 2009.02.25. 23:00:32

Abból a szempontból jobb a 0-1 a 0-0-nál, hogy mindenki látja, tényleg nagyon gyengék vagyunk. Többet most nem írok, talán majd ha lenyugodtam, bár Everred-el nagyjából egyetértek.

avenger13 2009.02.25. 23:01:02

@seahawks: ja, az a legjobb európában. :D
igazából fogalmam sincs, hogyan lehet így játszani. alázzuk a stuttgartot, majd megfingatjuk magunkat a bajnokságban, lealázzuk a sportingot... remélem így folytatjuk nem ahogy popp szeretné.

Lencse. 2009.02.25. 23:01:28

AZ ANTIKRISZTUS ISMÉT LESÚLYTOTT! Igen, ly-nal.

Fejlődő Szervezet 2009.02.25. 23:01:37

@dann:
Igazad van, útállak.
Nincs igazad, jó vagy.
Igazad van. Igazad van.
Elmentem bőgni..

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 23:02:09

@Everred: Egyébként pont az Inter az a csapat, amely fizikálisan fölveszi a versenyt az angol csapatokkal, ezért is nyeri évről-évre az olasz bajnokságot. És nem azt mondtam, hogy nincsenek ott játékban az angolok, csak, azt, hogy nem abban jobbak a többieknél.

És azért Manchester United idén kiemelkedik az angolok közül.

robill760 2009.02.25. 23:02:39

meg kell követnem Benayount: egyszer régen azt írtam, hogy rejtély, mit keres egy Liverpool szintű csapatban, de ma tényleg nagyon jó volt, nem is a gólja, hanem az előtte adott gólpassza (amiből persze nem lett gól) miatt

Tegnapi téma: hálás köszönet a stream linkekért heinrichnek

dann (törölt) 2009.02.25. 23:04:29

@Fejlődő Szervezet: egy spanyol ezüstérem azért nem csillog csúnyán. Én tényleg nem vagyok kárörvendő, sőt ismerem a feelinget, főleg az utóbbi 2 bajnoki évadban a Barca miatt. Szóval, ha valaki ért, az én vagyok.

Vul-Kahn 2009.02.25. 23:05:46

Be kell vallani, a második gólunk egyértelmű les volt, de azt hiszem nincs az az elvetemült antibayernes, aki erre fogná majd a továbbjutásunkat. Tulajdonképpen nem játszottunk olyan jól, a Sporting sem volt olyan rossz, de Ribery jó napot fogott ki, és ez szerintem 2-3 kivétellel a világ összes csapata ellen elég.
Régi vesszőparipám, Lell, a mai meccsen is megtette a magáét. Konkrétan úgy belerúgott Lucioba, hogy a brazilt le kellett cserélni. Remélem nem súlyos.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 23:06:09

Ja és Everred az Inter meccsét pont nem láttam.

sörbarát 2009.02.25. 23:07:39

@Strigo: pedig cselszki pont elején rugott gólt és végén kapott majdnem.

Lojzi_ 2009.02.25. 23:08:35

Kicsit úgy érzem, hogy nem a Bayern volt erős, hanem, hogy a Sporting nem való ide.

Bántóan nem volt bennük tűz. Más csapat 0:1-nél rákapcsol, hogy fordítson, 0:2-nél kiköpi a tüdejét (Bundesligát nézek by default), de ezek....
Ezek 0:1-nél folytatátták a faxkodást, majd 0:2-nél egyszerűen feladták.

Normális?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 23:10:45

@Vul-Kahn: Én sem erre fogom és nem láttam a mai meccset, de láttam már egy párat és úgy sejtem, hogy a Sporting 2-0 vagy 3-0 után teljesen összeomlott. Ha azt a lest nem adják meg 1-0-nál lehet, hogy nem egy ötös a vége.

Fejlődő Szervezet 2009.02.25. 23:11:15

@dann:
De nem sírsz velem. Így.
Én nagyon akartam.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 23:12:12

@sorbarat: De nem azért szorultak be, mert nem bírták fizikálisan, hanem azért, mert tartani akarták az eredményt.

Everred 2009.02.25. 23:13:09

fegyelmezett védekezéssel továbbmehet a Bayern, de ha a Sporting rúgja az első gólt, még bármi lehet a visszavágón!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.25. 23:13:10

nagyon sok baj van a Liverpool háza táján, de azt meg kell adni Rafának, hogy Bennyt és Aureliot nagyon szépen felhozta az utóbbi pár hétben (lásd pl. Pompey elleni meccs), és ez most, remélem nem utoljára a szezon során, kifizetődött.

Titi120 2009.02.25. 23:13:10

@rizla:
"poénkodsz? "

Látsz smiley-t ?

Lencse. 2009.02.25. 23:14:41

@Csöncsön: általában nem erősségem az ilyesmi, de most a kedvedért egy picit beleástam a statisztikákba.

Osasuna (o) 3-1
Deportivo (o) 1-0
Numancia (i) 2-0
Santander (o) 1-0
Gijón (i) 4-0
Betis (o) 6-1
Liverpool (o) 0-1

Stoke City (i) 0-0
Everton (o) 1-1
Everton (o) 1-1
Wigan (i) 1-1
Chelsea (o) 2-0
Everton (i) 0-1
Portsmouth (i) 3-2
Manchester City (o) 1-1
Real Madrid (i) 1-0

Azt hiszem, ezt a kommentet most abba is hagyom, kíávncsi vagyok, mit hozol ki ezekből az adatokból. ;-)

sörbarát 2009.02.25. 23:15:34

@Lojzi_: jah egyetértek, ezt feljebb kifejtettem (mármint, hogy e meccs mutatta, h Barca csoportja volt a leggyengébb).

@popp: azt vágom, csak az ellen is bírta a tempót (pedig nem angol), szal az elmélet itt ficánkol pickét.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.25. 23:15:47

@seahawks: "ez nem kupapecialitás, ez csak jobb bajnokság... 4-ből 4 angol továbbmegy vszínű..."

Sajnos muszáj egyetértenem.

Elég szégyene az európai focinak, hogy ez lett belőle.

Hogy a Bayern készül megvédeni a becsületét...

Everred 2009.02.25. 23:18:13

Csöncsön, mi ez a fatalista hangulat itt? Az idegenbeli 1-1 teljesen elkapálta a Barca továbbjutási esélyeit, vagy mi van? Jó, hogy nem rögtön a Panathinaikosszal akarod megmenteni az "európai foci becsületét" (ki érti ezt egyébként?)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.25. 23:18:42

a Torres-Babel cserét is meg kell védenem; Torres ezen a meccsen max egy sérülést vagy még egy sárgát hozott volna össze. mondjuk tény, hogy amikor Somos azt a Babelt, aki az egész szezonban egyszer sem játszott jól, "remek formában lévő játékos"-ként jellemzte, nem jókedvemben röhögtem föl.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 23:20:23

@sorbarat: Azért én figyeltem az arcokat, például az egyik legnagyobb munkabírású gyerekét Marcisioét és vele szemben a Chelsea egyik fekájáét, hát mit mondjak volt különbség.

sörbarát 2009.02.25. 23:20:51

Piros lap meg nem jött össze :(((((((( pedig Van Bommel sárgája után úgy reménykedtem.

Vul-Kahn 2009.02.25. 23:20:59

@popp: igen, valószínű, hogy nem egy ötös a vége, ezzel teljesen egyetértek. De a Bayernnek egyszerűen helye van Európa 8 legjobb csapata között, ha a fene fenét eszik, akkor is, ha Lell a pályán van, még akkor is:) Arról már nem is beszélve, hogy a Bayern mérlege volt a legjobb a csoportkör után az összes csapat közül, így szerintem igazságot is szolgáltatott a sors, hogy egy ilyen ellenfelet kaptunk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.25. 23:21:19

@Everred:

Oké, a Barca még továbbjuthat. És?

Utána megkapja mondjuk a Chelsea-t, és 0-1, 0-0-lal simán kiesik.

Lehet, hogy egy ideig bojkottálni fogom a nemzetközi foci figyelemmel követését. Vagy inkább csak a Libertadores Kupát nézem ezentúl. :-)

Everred 2009.02.25. 23:23:02

Hát ahogy érzed, én azért nem vagyok meggyőződve róla, hogy az angol csapatok mindent elsöpörnek maguk előtt megint.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 23:23:13

@Csöncsön: Szerintem azért nem megy tovább mind a négy, mert egyiknek sincs tetemes előnye. Ha az olaszok valamelyike hazai pályán letudja lassítani a játékot és ritmusváltásokkal gólhelyzetekbe kerülni, akkor lehet esély.

calcio_di_rigore 2009.02.25. 23:24:03

Ez hihetetlen, hogy állandóan ezt csináljuk. Beszarunk Liverpoolban. Beszarunk az Arsenal ellen. Ma is. Aztán a második félidőre rájött a csapat, hogy nincs mitől... Egy sima ikszes meccs volt.
Ha Torinóban nem kapunk gólt, meglesz.

sörbarát 2009.02.25. 23:24:06

@popp: az arc egy dolog :), de végefelé a meccs inkább x felé hajlott (Nedved kapura lövése), mint a 2:0-ra. És egy kimerült csapat meg inkább 2:0 felé hajlott volna mint x felé.

Vul-Kahn 2009.02.25. 23:25:20

Több gólt lőttünk ma, mint a másik 7 csapat együttvéve... Tudom, semmit nem jelent, de akkor is, ezt nagyon jó leírni:)

mehr luft 2009.02.25. 23:25:21

az elkeseredettség beszél belőlem, de: komolyan ilyen csapatokért kellene lelkesednem, mint a mai liverpool, a tegnapi manu v a mindenkori bayern?

ez annyira, de annyire lehangoló :(((

Fejlődő Szervezet 2009.02.25. 23:25:37

RealMadrid meg aztán tovább is jut. Tán.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 23:27:01

@Csöncsön: nem tudom, azért egy angol-barca előtt nem hiszem, hogy bármelyik angol csapat drukkere boldogan legyintene, hogy á, úgyis szétfutjuk őket, sőt a roma vagy a juve páros sincs lefutva

spigo 2009.02.25. 23:28:02

remelem soha tobbet nem kell ezt majd leirnom, de le a kalappal a bajorok elott!

Torres kapott egy rugast es fajt neki azert csereltek le

Azon gondolkodtam (sokat nem kellett mondjuk), hogy vajon Scolarival mennyit kapott volna a Dinamo?

capor_ 2009.02.25. 23:28:20

Szép volt 'pool :)
A meccs nem volt valami fergeteges, de a 'Pool jobb volt és megérdemelten nyert.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 23:28:37

nem beszélve az inter-muról
tényleg, ha mindhárom angol kizúg, utána mit fogsz mondani? szerintem ráérsz 2 hét múlva sírdogálni

halareaal 2009.02.25. 23:29:58

@rizla: persze, nem érdemelt győzelmet a Madrid sem, meg balfaszság is volt amit csináltak. de a Pool abszolút nem szolgált rá a győzelemre, sem a játékuk,sem a taktikájuk alapján. a Madrid el van átkozva a BLben. ezzel együtt én azt mondom, még nincs azért lefutva ez a párharc, támadni kell Liverpoolban, és lehet keresnivalója a csapatnak. főleg h talán nem lesz ekkora nyomás a játékosokon, mert a Juve és a Roma ellen is tapasztalható volt, hogy túl görcsösek, idegenben sokkal jobban ment.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2009.02.25. 23:30:54

csak most olvastam ezt a szamizdatot, igy konnyen okoskodok, igaz mellettem van, h. nyertem egy rakas penzt, mert a Pool-ra tettem. ha egy kicsit is ertenel a focihoz, akko' tudnad, h. ez egy fix kettes meccs volt, mert Benitez mindenre kepes!(e.g.dontetlenre minden szar csapat ellen az Anfield-en...)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.25. 23:31:04

@popp:

Pont ugyanaz a gyászos teljesítmény volt madridi részről, mint tavaly, vagy ősszel a Juve ellen. De az a Juve se volt egy gólra se jó a Stamford Bridge-en.

Nincs mit magyarázni. Az angol csapatok mérlege (tavaly és idén, a topligák csapatai ellen):

0-0
1-0
2-0
1-0
2-0
1-0
0-0
1-0
1-0
1-0

Ha egy évig játszanak ellenük, akkor se kapnak gólt, igazából esély is alig volt rá.

Gyomorforgató lett a nemzetközi foci.

És még a Villarreal se tudott legyőzni egy görög csapatot saját pályáján. Ez kész...

Egy időre, azt hiszem, visszavonulok. Már így is túlbuzogtam itt az utóbbi napokban, amiért elnézést kérek.

És fölkeresem kroos-t, hátha most majd meg tud vigasztalni. :-)

Lencse. 2009.02.25. 23:31:26

@Csöncsön: Szerintem sem kell annyira besírni most. Ha tényleg _olyan jó a Barcelona támadójátéka, akkor bármilyen védelmet fel tudnak törni. Ha meg nem képesek, akkor nem is olyan jók.

A Real Madrid viszont szánalmas volt.

calcio_di_rigore 2009.02.25. 23:35:09

A jó öreg Pavel ledurrantott 12,6 kilométert, a mezőnyben a legtöbbet. Hány éves, 37?

avenger13 2009.02.25. 23:35:20

@Everred: köszönöm. úgy vártam. :)

macca17 2009.02.25. 23:36:16

1. a pool spanyolabb csapat a madridnál, de a madrid spanyolabb, mint amennyire angol a pool.
2. rájöttem rafa, mit tud: karcsú csapattal kupára menni. igazolni nem tud (mindegy, h a maga balfaszsága miatt vagy mert nem kap szabad kezet), és nem is tud mit kezdeni azokkal a "nagy nevekkel" (kivétel torres, gerrard meg adottság), ezért ttraorékkal nyer bl-t. ezzel tud vmit kezdeni. a mu keretével pl fogalma sem lenne, mit csináljon....
3. hülyeség tv-ben 4 meccset szinkronban adni

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.25. 23:36:49

én örülök.

jól játszottunk 70 percen keresztül, mondjuk ebben benne volt az is, hgoy a chelsea visszaállt, de leszarom.

sokkal rosszabbra számítottam, bevallom. :)

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.25. 23:37:16

@calcio_di_rigore: én is láttam meccs közben, akkor tartott 7.3-nál, sissokot megelőzve 5-600 méterrel, nem is nagyon hittem a szememnek

rizla 2009.02.25. 23:37:22

csöncsön fejezd már be. gyomorforgató foci? és a real bénasága mi volt? a clasicon amúgy mi volt? 0 gólt lőni cikibb, mint 1-0ra nyerni.
azok után, hogy milyen hisztit csapsz, amiért a madrid megint megszívta, remélem többé nem állsz neki barcázni az MU-drukkerekkel szemben.

rizla 2009.02.25. 23:38:09

@halareaal: "de a Pool abszolút nem szolgált rá a győzelemre, sem a játékuk,sem a taktikájuk alapján"

a pool évek óta nem szolgál rá a BL-győzelmeire, ezt miért kéne külön kiemelni?
: DDDDDDD

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.02.25. 23:39:13

@Lencse.: a Barcelona határozottan jó. Szögletből például. De kérdés, hogy Rio, Vidic, vagy Kolo Touré mellett érvényesülhetnek-e az ilyen jellegű pontrúgásoknál.
Egyébként például a Real madrid gondjai többé-kevésbé ismertek és az egésdzben az a legszomorúbb, hogy a Sneijder, Guti, Van der Vaart hármas jogosan nézi a kispadról a pengésnek abszolút nem nevezhető Lassana, Gago, Marcelo középpályát.

Lencse. 2009.02.25. 23:40:18

@Csöncsön: Ne vonulj, én szeretem olvasni a meglátásaidat (esetleg ha picit kevesebb hülyeséget írsz a PL-posztokba, az nem árt).

Az adatok, amiket ebírtál, azt mutatják, hogy az "angolok" piszkosul kitaláltak valamit, jelenleg a labdarúgás nevű játékban ők képesek a legjobb eredményt elérni. Ezen nem hisztizni kell, hanem megtalálni az ellenszerét. Ott a feladat a többi csapat előtt, előbb-utóbb sikerülni is fog nekik.

rizla 2009.02.25. 23:41:10

amúgy kicsit röhejes, hogy miután egy görög csapat is számára kedvező eredményt ér el egy spanyol otthonában, te abba kapaszkodsz csöncsön, hogy dedede a spanyolok! de a szép játék! a spanyolok le vannak maradva. és az EB-győzelem után ne próbálja azt hazudni senki, hogy azért, mert ők megpróbálnak támadni, de a kegyetlen korszellem megöli ezt a nemes szándékot.
nem. hanem azért, mert BALFASZOK.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 23:44:31

@Csöncsön:

Itt olvashatod a véleményemet az angol fölényről @popp: !

A biztonsági taktika okát, ahogy tegnap is írtam egyértelműen az idegenben lőtt gól szabályában látom, de épp ugyanezért a visszavágók jóval izgalmasabbak szoktak lenni, mert legalább az egyik csapatnak muszáj kockáztatni, ráadásul most a Bayernét levéve egyik párharc sem dőlt el, úgyhogy igazán jó meccseket várok két hét múlvára. Azért csoportkörökben akadnak igen jó meccsek és gólzáporos fordulók is, mert ott van lehetőség javítani. Egyébként a tegnapi Arsenal-Roma és a mai Chelsea-Juve élvezhető meccsek voltak.

Ami nekem nem tetszik, hogy lassan összemosódnak az egyes futballkultúrák karaterének jegyei, klubszinten mindenképp.

sörbarát 2009.02.25. 23:46:34

@rizla: Amúgy szerintem tök jó lenne 1 görög csapat is lenne a továbbjutók között. Így legalább a 4 angol, 1 spanyol, 2 portugál továbbjutó mellett lenne 1 "ismeretlen" is :).

Lencse. 2009.02.25. 23:47:22

@pancho_sanza: egyébként tényleg megdöbbentő volt látni, hogy ennyire szar a Madrid, még ti is azt írtátok, hogy az őszi sorsolás óta megfordultak az erőviszonyok, és a spanyolok az esélyesebbek. Az eredmények, amiket bemásoltam, is mutatják, hogy az elsőrendű derivált egyértelműen a Madrid mellett szólt, de láthattuk, hogy abszolútértékben még így is a Pool volt a jobb.
Elég durva, hogy egy Real Madridnak kicsi a focipálya, és rendszeresen taccsra meg kirúgásra rúgták a lasztit. Csöncsön, én nem láttam azt a csodafocit amit a gonosz isteneknek meg kellett ölni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 23:57:57

@Lencse.: Szerintem az orvosi háttér és a játékosok fizikai felkészítése az a terület, ahol lépéselőnyre tettek szert az angol csapatok és nem is a játékospiacon, hanem itt érvényesül igazán az anyagi fölényük.

rizla 2009.02.25. 23:58:05

amúgy az nagy tévedés, hogy a liverpool antifutballt játszott. legalábbis sehol nincs ez ahhoz az antifocihoz képest, amit a nou campban szoktak bemutatni a csapatok, pl a spanyolos szépséget állítólag ma este képviselő real madrid.

egyébként abban is van egy logikai bukfenc, hogy meghal a foci az ilyen csapatok miatt. mintha a pool nem pont a túlzott beszariságának, és támadásellenességének köszönhetné, hogy megint elkezdett lecsúszni a bajnoki címről..

rizla 2009.02.25. 23:59:19

@popp: "és nem is a játékospiacon, hanem itt érvényesül igazán az anyagi fölényük"

a real madrid a világ második leggazdagabb csapata.

Ferguson 2009.02.25. 23:59:44

Aki kiábrándult az európai fociból (teszem hozzá joggal, a BL és a kontinenstornák színvonala folyamatosan esik), az nézzen NFL-t, én már régóta azt teszem (a manchester meccsek mellett persze :D). Ott van látvány és izgalom is :) Ami meg az esetleges újbóli angol hegemóniát illeti, ez nem az angolok hibája, a többiek egyszerűen nem nőnek fel a feladathoz. Ettől függetlenül rossz esetben előfordulhat az is, h csak a pool lesz ott a következő körben :( ManUtd 4ever

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.02.26. 00:00:49

@Lencse.: Az esély mindig csak addig számít, míg ki nem teszik a pályára, amit tudnak.

Lencse. 2009.02.26. 00:06:24

@popp: Azért nyilvánvalóan összetettebb ez annál, mint hogy Angliában beveszik a gumibogyókoktélt, máshol meg nem.

pancho: A Barcának idén eddig 3 meccsét láttam, szóval annyira nem tudom felmérni, hogy mennyire lesz erős a támadójátékuk. Mindenesetre Henry nekem már bizonyította jópárszor, hogy akár tökegyedül is képes gólokat hinteni az angol nagycsapatoknak, szóval kíváncsian várom, hogy mi lesz. :)

Keelhaul 2009.02.26. 00:06:47

Engem érdekes módon szórakoztatott a mai Madrid Pool meccs és nem hinném hogy le van futva a dolog, simán elsülhetett volna fordítva is. Ez a fajta foci ilyen, a Pool meg pont hülye lett volna mást nyomni. Szal grat a Poolnak, de ettől megnyürnk az Anfielden. Az ilyen párharcokat ugyanúgy be kell tudni húzni, mint a nyíltsisakos kiafaszagyerek meccseket. A mai játékkal egyébként szerintem nem lehetetlen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 00:10:16

@rizla: Persze lehet kötözködni, de tudod miről beszélek. Arról, hogy manapság az angol fociban van a legtöbb pénz, még akkor is ha éppen a Real gazdagabb is, mint a 'Pool.

Ami meg 'Pool beszariságát illeti: ami nem kamatozik egy körmérkőzéses rendszerű bajnokságban, ahol bele lehet szaladni egy-egy vereségbe, mert van mód javítani, az kiválóan bejön az egyenes kieséses rendszerben, sőt éppen ez volna a Liverpool évek óta tartó Bl sikereinek oka.

Egyébként nincsenek akkora különbségek az odavágók után, hogy ne fordulhatna a kocka és az zárójelbe tehetné az okoskodásainkat az angol fölénnyel kapcsolatban. Legyen így, hiszen éppen ettül szép a fodball.

Lencse. 2009.02.26. 00:10:24

Kurvára nem kell amúgy temetni a focit. 2003-ban mi történt? Akkor épp az olaszok követtek el merényletet minden jóérzésű néző ellen, a rákövetkező évben meg nyert a Porto, ami arról emlékezetes, hogy semmire nem emlékszem az egész szezonból.
Aztán ebből lett minden idők legjobb BL-döntője, '06-ban pedig az elmúlt évek legzseniálisabb csapata. Nem kell itt félni.

Lencse. 2009.02.26. 00:11:55

*igen tudom, abban a szezonban volt a Depor-Monaco, amiről lemaradtam, bassza meg. A Porto ettől még dögunalom volt.

Fejlődő Szervezet 2009.02.26. 00:11:55

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
Saviolát több Barca-drukker haver említette nekem. Ismeritek egymást??
Tudtam. Disznók. Meglesztek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 00:12:48

@Lencse.: Persze nyilván, de úgy látom, hogy azon területen vannak lépéselőnyben és nem taktikailag vagy játékosállományban.

Fejlődő Szervezet 2009.02.26. 00:17:38

Szégyen, hogy kikaptunk. Az edző, a csapat szégyene. Szégyeljétek magatokat. Tudnék spanyolul, megmondanám ott is.
Azért HAJRÁ: Basszátok meg.

halareaal 2009.02.26. 00:19:26

"amúgy az nagy tévedés, hogy a liverpool antifutballt játszott. legalábbis sehol nincs ez ahhoz az antifocihoz képest, amit a nou campban szoktak bemutatni a csapatok, pl a spanyolos szépséget állítólag ma este képviselő real madrid"

ez mondjuk hülyeség. a Madrid sokkal erősebb ellenféllel játszott akkor, mint most a Pool, mégse volt kevesebb helyzete. és az igaz, h ált foggal körömmel védekeztek, de mégsem azt csinálták, mint a Pool, h minden 2. megszerzett labdát felbasztak a lelátóra, hanem próbálták kihozni is őket. más kérdés, h ált. nem sikerült.
egyébként lehet szarozni meg minden, de azért nehogy úgy állítsuk már be, mint ha a Pool lett volna a jobb. labdával alig lépték át a félpályát, a meccs végén Heinze adott nekik egy esélyt, amiből találtak egy gólt. ha annyival erősebbek lennének, talán nem a 0-0ért utaztak volna ide, és nem ássák be magukat 8-9 emberrel a saját kapujuk elé.

Ferguson 2009.02.26. 00:19:38

@Lencse.: "'06-ban pedig az elmúlt évek legzseniálisabb csapata." -2008-ban pedig minden idők legzseniálisabb csapata hehh :)

Fejlődő Szervezet 2009.02.26. 00:19:55

@rizla:
A Real a világ leggazdagabb csapata.
Erre telik. Bocs.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.02.26. 00:23:26

@Lencse.: A megújuláshoz pofára esés kell. Igaz már volt tavaly is, de azt mindenki csak botlásnak gondolta. Például a világ legrosszabb dolga lenne, ha véletlenül továbbmenne a Real, mert attól még a játékosok ugyanolyan fosok lennének, csak aze redmény miatt lehet reménykedni. Egy éve folyamatosan kapom az ívet, amiatt, mert harmatgyengének hívom a spanyol csapatokat. A Real problémáit nem ecsetelem tovább, de például a Barca meccsén érdekes volt látni, hogy nem csak a Lyon nincs hozzászokva az ilyen ellenfelekhez, de a Barca sincs. És itt nem a Manchester Unitedről beszélünk, hanem a Lyonról, amelyik a Roma mögött végzett a csoportjában.
A változás úgy kezdődik, hogy jön a nagy égés (Sevilla, Real Madrid, Atlético) és lehet újraépíteni az egészet, mert ezeket a csapatokat nem tudod egy-két játékossal megerősíteni, itt az alapoktól kell indulni, ami 5-6 játékos cseréjével kezdődik.

Lencse. 2009.02.26. 00:23:35

A PL-posztok hetek óta arról szólnak, hogy a Liverpoolon röhögünk: a dilettáns edzőn, a szedett-vetett (szinte csatároktól mentes) kereten, azon, hogy két emberen áll vagy bukik a játék, és hogy ehhez a csapathoz mostanában minden lúzer kiesőjelölt is pontért ment.

Erre fel ez a Liverpool, mikor a fenti két játékos közül az egyik sérült, a másik már rég lejött, győztes gólt szerez a Bernabeuban. Miközben Reinának pár seggreesésen kívül az égvilágon semmi gondja nem volt.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 00:23:51

másnak is feltűnt már, hogy az utóbbi 6 (HAT) kiírásban a Realt kiejtő csapatot kiejtő/legyőző csapat nyerte a BL-t?

halareaal 2009.02.26. 00:28:01

azért poppnak abban igaza van, h az angolok a bombaigazolásaikkal vívták ki ezt a pozíciót. persze ezen nincs mit csodálkozni, ez a mai futball. azért nem ők olyan kurvára okosak, h ezt így maguktól kitalálták, a Real Madrid is ezt csinálta. amúgy ha most az angolok megnyerik a párharcaikat, főleg persze ha a Pool, akkor majd eljön Perez aki kibillenti ezt az "egyensúlyt".

Lencse. 2009.02.26. 00:29:04

@halareaal: Nono. A lelátóra nem a Pool baszta fel a labdát. Azt a Real csinálta, csak azok szándék szerint egyszerű, tízméteres keresztpasszok lettek volna. :)
Nem mondom, hogy kivont karddal rohamozott a Pool (nem is szokásuk), de a megszerzett labdákat leginkább felívelték a 60 méterre álló két ember felé. Igen, ez nem túl sok, de még gólhelyzetük is lett ám belőle.

Fejlődő Szervezet 2009.02.26. 00:29:14

@Lencse.:
Amit leírtál, szép. De nem a Pool érdeme. Sajnos ilyen szar a RM.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 00:29:20

@popp: az Angliában játszó játékosok fizikai felkészítése leginkább a PL-ben, az FA-kupában és a Ligakupában történik. na, innen jön az előny elsősorban.

halareaal 2009.02.26. 00:31:26

@pancho_sanza:
ja csak ott eleve bukik az elméleted, hha a Barca nincs hozzászokva az erős ellenfelekhez, akkor mértnem ők a bajnokok 2 éve. akkor ennyi erővel tegyük hozzá, hogy a Real Madrid sincs hozzászokva, h mondjuk Roma szintű ellenfelekkel találkozzon.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 00:33:18

"egyébként abban is van egy logikai bukfenc, hogy meghal a foci az ilyen csapatok miatt. mintha a pool nem pont a túlzott beszariságának, és támadásellenességének köszönhetné, hogy megint elkezdett lecsúszni a bajnoki címről.."

ez kurvára igaz.

halareaal 2009.02.26. 00:34:38

@Lencse.: hol a vakvilágba rúgták, hol a lelátóra. egy ilyen lett a Poolé, igaz abból pont helyzet lett, de az asszem egy kirúgás volt. a Pool egyébként is úgy hozta ki a labdát, h gyors pontos passzokkal, néha mármár egyéintővel eljuttatták Reinához, aki belerúgott egy nagyot.

rizla 2009.02.26. 00:35:46

@halareaal:
"a Madrid sokkal erősebb ellenféllel játszott akkor, mint most a Pool, mégse volt kevesebb helyzete"

2 helyzetük volt, igaz mindkettő nagy, meg egy lövés. egyébként csak és kizárólag a bunkerezéssel foglalkoztak. felesleges szépítgetni, antifutball volt a javából. még akkor is, ha érthető okokból volt az. egyébként ezt csak azért mondtam, hogy rámutassak csöncsön rendszeres (ön)ellentmondásaira.

"egyébként lehet szarozni meg minden, de azért nehogy úgy állítsuk már be, mint ha a Pool lett volna a jobb."

a pool nyert. a pool rendszeresen nyer a BL-ben hasonlóan semmilyen játékkal. szóval ez nem véletlen, és véletlenül sem mák, hanem tendencia. róluk tudvalevő, hogy képesek így nyerni. ezzel szemben a real madrid évek óta elhullik a legjobb 16 között, és most is nagyon közel áll hozzá, és prezentálnak egy tök semmilyen játékot, amiben érezhetően esély sincs a gólra.

Lencse. 2009.02.26. 00:43:22

@halareaal: A Pool játékának ez bizony szerves része, Arbeola, vagy Masch felrúgja a picsába, elöl pedig Kuyt és Torres összeexkavátorkodik valamit. Nem szép, de elég eredményes tud lenni.

@Fejlődő Szervezet: ez így van, a szakadékra próbáltam rámutatni. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a hétvégén de Jong, Bellamy és Robinho(nocsak) veszélyesebben játszott ez ellen a védelem ellen, mint most Higanyék.

Jóéjszakát, két hét múlva folytatjuk. :)

Lencse. 2009.02.26. 00:45:07

@rizla: "a pool rendszeresen nyer a BL-ben hasonlóan semmilyen játékkal. szóval ez nem véletlen, és véletlenül sem mák, hanem tendencia." Igen, pontosan így van. Ezen nem nyavajogni kell, hanem megtalálni az ellenszerét, ha már olyan primitív ez a játék.

krysal 2009.02.26. 00:46:15

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: A különbség annyi, hogy egy egyenes kieséses szakaszban ezt meg lehet (újabban bánatomra: kell) tenni, míg egy bajnoki idényben pofára esik az a csapat, aki erre játszik.

A Real ma szerintem önmagát verte meg, látszott a játékosokon, hogy túlságosan tartanak az ellenfelüktől, nem tudtak kibújni a teher alól. Nem szépítem: kudarcot vallottak. Megint.

A zárt védekezéssel ezzel a kerettel keveset lehet tenni, ezt be kell vallani. Sőt, úgy éreztem, szinte hátrány volt Robben beállítása, hisz nemhogy lendületet nem adott, de a szokásos "robbeni" hibák miatt már a kibontakozóban lévő akciók is elhaltak.

Ugyanakkor akkor is azt tartom mindmáig, és fogom is egy darabig, hogy a spanyoloknak az a bajuk, hogy ők még mindíg próbálják "játszani" ezt a játékot. Ha pedig nem hagyják nekik, ha nincs partner, oda az egész. Jól látható volt, hogy a Pool összes taktikai eleme abból állt, hogy betonfalat húztak a félpályán, és előrevagdosták a csatárok (?) felé. Torres persze van olyan jó, hogy ebből is komoly veszélyt teremtsen - de attól a bunkerfoci ténye vitathatatlan. Egyetértek Csöncsönnel, hányinger a mai foci, pláne az a rész, hogy még gratulálunk is ehhez a látványhoz, ehhez a mentalitáshoz. Talán fájó, pancho, hogy nem Essienek tömkelege szaladgál fel-alá a Bernabeu gyepén, de el kell tudni viselni, nincs hagyománya ennek Spanyolországban, pláne nem Madridban. A keret vélt, és valós hibáin ne vesszünk össze, sokkal inkább meg kell tanulni kijavítani azokat a hibákat, mint pl. ne fossuk össze magunkat csak azért, mert frontvonal vár a kapu előtt.

Mindazonáltal a Liverpool ezennel nekem is bekerült a "megvetett" kategóriába, még úgy is, hogy a Madrid ma (megint) mélyen a valós tudása alatt teljesített.

Ui: Igyatok egy jó házipálinkát, attól oldódik a feszültség.

rizla 2009.02.26. 00:46:24

rendszeresen mákolnak is amúgy, de ma speciel nem volt mákjuk. nem volt megpattanó lövés, nem volt kamukiállítás, nem volt lesgól, nem volt semmi, amibe a madridisták kapaszkodhatnának.
maximum az volt a mák, hogy a madridot kapták.

rizla 2009.02.26. 00:48:57

@krysal: "Ugyanakkor akkor is azt tartom mindmáig, és fogom is egy darabig, hogy a spanyoloknak az a bajuk, hogy ők még mindíg próbálják "játszani" ezt a játékot."

jaaaaaj, szegéény spanyolok, de a csúnya világ nem hagyja. azért a barca megnyerte a BL-t 3 éve. azért a spanyol válogatott megnyerte az EB-t (és 3 éve veretlenek). de mantrázzátok csak.
főleg madrid szurkolóként NEVETSÉGES, ember, mesélj már az év eleji győzelmeitekről, milyen játékkal jöttek össze?

"Egyetértek Csöncsönnel, hányinger a mai foci, pláne az a rész, hogy még gratulálunk is ehhez a látványhoz, ehhez a mentalitáshoz."

akkor menj bazmeg, és nézzél kézilabdát. és főleg ne kommentelj. ha annyira hányinger, minek nézed? utálom ezt az érvet, de ettől még igaz. érdekes, most hányinger a mai foci. ha nyert volna a madrid (pl ha nem nyámnyiláskodnak), akkor persze nem lenne az.

krysal 2009.02.26. 00:52:38

@rizla: Mantrázunk is, már csak a Te kedvedért is, ha ez kell. Viszont sajnálom, hogy túl korán megtudtad, hogy nincs Télapó, biztos attól lettél ilyen keserű.

Fejlődő Szervezet 2009.02.26. 00:52:41

@Lencse.:
Megint csak sajnos, meg kell mondjam...teljes dilettanizmus amit mondasz!...... Vicc volt, sajnos tök igazad van. Jójszakát. Hova tartunk? (RM)

rizla 2009.02.26. 00:54:30

@krysal: "hányinger a mai foci" és én vagyok keserű? azért vagyok keserű, mert szembeszegülök azzal, hogy demagóg butaságok mögé bújva kesereghessen egy "barca-szurkoló" (!!) a madrid vereségén?

Fejlődő Szervezet 2009.02.26. 00:56:35

Egy IGAZI Barca-szurkoló szerintem kesereg a RM vereségén. Vagy nem?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 00:57:13

@pancho_sanza: A Roma möggött Chelsea végzett, a Lyont a Bayern előzte meg. Vigyázz oda kikkel keversz össze minket ;-).

halareaal 2009.02.26. 01:03:41

@rizla:

nem a Madrid barcelonai játékát akarom mentegetni. antifoci volt valóban. de ez a ma látott Pool játék ugyanúgy antifoci volt. nem azt vitatom, hogy a Pool ígyis tud játszani, sőt a BLbe ált. ez a játékuk, de ettől ez még antifoci marad. a fő különbség annyi, h a Pool ezt választja, a Madrid bele volt kényszerítve.

@Lencse.: nem ennek a játéknak kéne megtalálni az ellenszerét, mert ez önmagában egész minimális veszélyt jelent. felállt védelem ellen kéne tudni játszani. abban h ilyen csapatok látogatnak a Bernabeuba, (Juve és a Roma is így játszott kb) az egyetlen pozitívum, hogy legalább nagy verésekbe nem szaladunk bele.

krysal 2009.02.26. 01:04:30

@rizla: Tudod, mit? Ha így esne ki a Barca, én is keseregnék. Megmondjam, miért? Mert Tisztelem azt a csapatot, a támadó szellemű mentalitásáért, a hagyományaiért, etc, még ha az ősi riválisról is van szó. És tudod, mit? Szívből rühelltem tavaly az MU-t, amiért úgy ejtette ki a Barcát. (Keresd vissza a kommentemet egész nyugodtan.) Ugyanúgy hamvába holt minden kísérlet, ami arra a focira irányult, ami nekem a focit jelenti, és ment a statikus, lélekölő stílus. Hagy ne szopjam már körbe az angol csapatok faszát, csak mert rátaláltak arra az útra, amivel a futball lettlényegét ölik meg? Lehet, hogy nem vagyok elég korhű, de akkor teszem félre a 14éves, agyonkopott elsaő Madrid-mezem, ha ez válik ott is a tendenciává.

És vedd észre, te mantrázod azt: "ezt kell csinálni, emberek, csak így a jó". Mi van akkor, ha egyszerűen más tetszik valakinek?? Nem vagyunk egyformák.

(A válogatottat idehozni meg kész röhely, két külön kategória a kettő, ezt te is tudhatod. Persze fogalmazhattam volna klubfutballnak is. Mi scusi)

krysal 2009.02.26. 01:05:56

@rizla: Sőt, Csöncsönnek max respect, hogy kitart az elvei mellett, még akkor is, ha az Ősellenségről van is szó.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 01:09:05

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: És ezekben a sorozatokban tapasztalható tempó vajon honnan jön? Biztos a sok spenóttól.

rizla 2009.02.26. 01:12:54

@halareaal: "nem a Madrid barcelonai játékát akarom mentegetni. antifoci volt valóban. de ez a ma látott Pool játék ugyanúgy antifoci volt."

nem kell mentegetni semmit amúgy sem. a mostani poolt sem kell. ami amúgy nem volt akkora bunkerezés, vess majd egy pillantást a statisztikákra. de mindegy, nem ezt akarom bebizonyítani, nem ezért írtam. hanem hogy rámutassak az ellentmondásokra.

"nem azt vitatom, hogy a Pool ígyis tud játszani, sőt a BLbe ált. ez a játékuk, de ettől ez még antifoci marad. a fő különbség annyi, h a Pool ezt választja, a Madrid bele volt kényszerítve."

gerrard neve mond valamit? szerintem az ő hiánya felér a madrid akkori hiányzóival.
amúgy meg 2007 telén is bunkerezett a real a camp nouban, pedig akkor ők voltak nyeregben.

rizla 2009.02.26. 01:15:51

@krysal: "Tudod, mit? Ha így esne ki a Barca, én is keseregnék. Megmondjam, miért? Mert Tisztelem azt a csapatot, a támadó szellemű mentalitásáért, a hagyományaiért, etc, még ha az ősi riválisról is van szó. És tudod, mit? Szívből rühelltem tavaly az MU-t, amiért úgy ejtette ki a Barcát."

megérdemelte a barca a kiesést. vastagon. komoly csapat nem szorul rá ilyen magyarázatokra, mert tudja, hogy a vereségről ő tehet, nem pedig a világ igazságtalansága.

krysal 2009.02.26. 01:18:28

@rizla: Senki nem emlegette a világ igazságtalanságát, csak egy tendenciáról van szó, ami nem tetszik - és úgy sejtem, nem vagyok egyedül vele. Persze a fociban igazságérzetet ne keressünk, de vannak elvek, amikhez tarthatja magát az ember.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 01:19:59

@popp: amikor a doppingvád, mint érv előjön, az már elég szánalmas. egyszerűen azért, mert nem tudhatjuk, hogy ki doppingol többet/jobban, szóval a lúzerek örök mentsvára marad. de tudod mit: én ügyességi sportban kábé LESZAROM a doppingot, egészen addig, amíg a sportoló egészségét nem veszélyezteti.

de két dolgot megemlítenék: 1. a brazil orvos vádja a PSV (!) ellen, aki szerint Ronaldo az eszelős izomtuning miatt vált sérülékennyé. 2. az FA-kupában nem nagyon lehet olyat tapasztalni, hogy az alsóbb osztályú csapatok fizikálisan maradnának alul a nagyokkal szemben. őket a League 1 és League 2 high-tech laborjaiban tuningolnák?

egyszerűen arról van szó, hogy nem kell csodálkozni, ha a maratoni futó tovább bírja a sprinternél, és azt gondolni, hogy az előbbi biztos inkább doppingol. másra vannak felkészülve/felkészítve egyszerűen.

Fejlődő Szervezet 2009.02.26. 01:22:38

Itt úgy láttuk,(én úgy láttam) hogy a RM nem akarta (nem nem TUDTA) a saját játékát játszani, egyfeszt támadott volna, az első blikkre gólt akart lőni, ohne passz. Ez nem a RM játéka. Befostak a pirostól. De miért.

rizla 2009.02.26. 01:28:04

@krysal: "Senki nem emlegette a világ igazságtalanságát, csak egy tendenciáról van szó, ami nem tetszik - és úgy sejtem, nem vagyok egyedül vele."

de nincs ilyen tendencia, csak a ti fejetekben.
ismétlem: a spanyol válogatott nyerte az EB-t. az a spanyol válogatott, ami 3 éve veretlen a látványos támadófutballjával.
van mindenféle, fogjátok fel. többféleképp lehet győzni ebben a játékban. ez is szép benne.

és amíg a barcelona vezeti a bajnokságot meccsenként 3 rúgott gólos átlaggal, amíg a hoffenheim újoncként szintén ilyen játékkal átveheti a vezetést a német bajnokságban, amíg az MU 5ösöket meg 6osokat rúg leszámítva a rangadókat (jó, idén nem, de tavaly..?), addig minek ez a siránkozás?

és ismétlem, a real madrid ne pofázzon. ez a 9meccses győzelmi széria jórészt nézhetetlen 1-0kból jött most össze. ha nem bírnak feltörni egy komoly védelmet, az az ő gondjuk. majd biztos kinylik a liverpool, hogy robben szlalomozgathasson, nem? lol..

olvassátok el a focilázat, abban benne van minden.

krysal 2009.02.26. 01:33:08

@rizla: "olvassátok el a focilázat"

Ezt pont ne mondtad volna. Megvan, legalább 20szor elolvasva, rongyos már szegényke. Bár Nick uraság szenvedélye talán fényt nyit, hogy lehet szeretni egy olyan utálatos csapatot is, mint a (hangsúlyozom) JELENLEGI 'pool.

Fejlődő Szervezet 2009.02.26. 01:39:03

@rizla:
A Madrid nem pofázik. Teszi a dolgát. Most így sikerült. Mutass egy bajnokságot, ahol nem örülnének egy 9-0-nak. Hallgatlak.

sempreLippi 2009.02.26. 01:49:49

@_benito: egyetértek, rosszabat vártam és helytálltunk, persze nagyon hiányzik egy idegenben lőtt.

szenvedélyes visszavágó lesz (persze molinaróról a 7. percben saját kapunkba pattan de akkor is)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 02:00:05

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Félreértesz, nekem általában az a véleményem, hogy ma már nem létezik élsport dopping nélkül. Én csak annyit mondok, hogy az orvosi háttér és a fizkai tekintetben előrébb állnak és leginkább ennek tulajdonítom az angol sikereket, mert a meccseket nézve, sem taktikai, sem technikai, sem játékos állománybeli különbséget nem látok.

Ugyanazokban a trendi fölállásokban játszanak európa csapatai bajnokságtól függetlenül. Aztán a legjobb zsugások sem feltétlenül Angliába igazolnak, így nem is technikásabbak a PL csapatok.
A kupameccseken az alsóbbosztályú csapazok ugyan képesek fölvenni a pl-esek tempóját , de a végére elfáradnak és sokszor akkor dőlnek el a meccsek a nagyobb csapatok javára.

Az viszont igaz, hogy The Championship játékosai is bírják fizikailag, de ők technikailag maradnak el a PL legjobbjaitól.

rizla 2009.02.26. 02:09:40

@krysal: "Ezt pont ne mondtad volna. Megvan, legalább 20szor elolvasva, rongyos már szegényke"

hogy olvashatsz el valamit 20szor, amivel nem értesz egyet?

rizla 2009.02.26. 02:10:15

@Fejlődő Szervezet: rendben, akkor a madrid szurkolói. így jobb?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 02:13:39

@rizla: Jézusom! Megfoghatta a sztori és a stílus is. Az meg szép lenne, ha mindenki csak olyat olvasna, amivel egyet ért, bár Magyarországon létezik ilyen tendencia.

Fejlődő Szervezet 2009.02.26. 02:16:56

@rizla:
Nem jobb. Nem kell "szurkoló"nak lenni, hogy elismerjünk egy 9-0-t. Csupán futballszeretőknek.

rizla 2009.02.26. 02:17:09

@popp: szerintem az angol klubfutball elsősorban taktikailag tart előrébb jelenleg, mint a spanyol. pl a madridon jól látszik ez. juande ramos érkezésével hihetetlenül megszilárdult a védelem, tehát valószínűleg nem a játékosokkal volt gond a szezon első felében. egy olyan élklub hogy a fenébe lehet most második, amelyiknek féléven keresztül csak az nem rúgott gólt, aki nem akart? káosz.
persze ez csak átmeneti állapot, időszakos, hogy melyik bajnokság a jobb. egy ideje jobbnak tűnnek az angol nagycsapatok, ez biztos. ez több körülmény együttes hatása miatt van.
mondjuk ez hamarosan fordulhat, az MU pl úgy vezet lassan fölényesen odahaza, hogy túl sok mindent nem mutattak idén. összebrusztolták a győzelmeket jórészt. de egyszerűen pancserek a kihívók. a liverpool is. ami pláne nem fét jó fényt a tegnapi madridra.. ráadásul gerrad sem volt.
(amúgy a realnál ez már idegi alapú szerintem. egyszerűen félnek már a BL-től)

rizla 2009.02.26. 02:18:47

@popp: hát aki a focilázat a "sztorijáért" olvassa, az még nem olvasott egy jó regényt sem szerintem. a stílus meg nem sokat ér tartalom nélkül. úgy is feltehettem volna a kérdést, hogy miért olvas el valamit 20szor, amit nem ért, de jóindulatúan feltételeztem, hogy érti.
egyébként nem azt mondtam, hogy nem lehet elolvasni, amivel nem értesz egyet, hanem azt, hogy "20szor" nem lehet elolvasni. de mindegy.

rizla 2009.02.26. 02:20:35

@Fejlődő Szervezet: most miről beszélsz tulajdonképpen?
mert én arról, hogy ne állítsa már be senki a JELENLEGI real madridot úgy, mint a szuperlátványos támadófoci zászlóshajóját, ami most léket kapott a gonosz katanaccsó-kalózok támadása miatt..

rizla 2009.02.26. 02:32:13

egyébként úgy érzem némiképp engem igazol a madridista beszámolója is a meccsről, amit ugye hithű szurkolók írtak. szerintük megérdemelt a liverpool-győzelem, és a madrid sehol nincs a régi önmagához képest továbbra sem, amit az is mutat, hogy folyamatosan kikapnak a komoly csapatoktól európában.
és tényleg: az arsenal, a bayern, a lyon, a juventus, a roma, és a liverpool is megverte a madridot. akkor most kenjük a mocskos antifutball szerencséjére a tegnapit? nevezzük érdemtelen győzelemnek?
vagy pedig nézzünk szembe vele, hogy ez a madrid még mindig nem AZ a madrid, és azért, mert a bajnokságban végre a nevükhöz méltóan játszanak, még nem ők lesznek hirtelen a látványos futball főpapjai, akiket fortéllyal, és szerencsével legyőzött maga az ANTIKRISZTUS?

rizla 2009.02.26. 02:33:37

@Fejlődő Szervezet: ember, mintha te nem itt basznád a rezet hajnali fél3kor. akkor legalább összeizzadhatnál egy értelmes kommentet végre

Fejlődő Szervezet 2009.02.26. 02:34:31

@rizla:
Erről senki nem beszél. Jóreggelt.
Ez a RealMadrid. Most kikapott egy gólal. Na bumm.
Nyugodj már meg. A visszavágón 3-at kap a Pool. 1ellenében. Remélem.

rizla 2009.02.26. 02:36:31

@Fejlődő Szervezet: "Erről senki nem beszél. Jóreggelt."

LOL, olvasd már vissza a kommenteket, könyörgöm.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 02:36:33

@rizla: A Fociláz az a fajta olvasmány, amely beszippant és nem enged, ha egyetértesz minden mondatával, ha nem.

Egyébként egyetértek veled abban, hogy az is szép a fociban, hogy ezerféle módja van a győzelelemnek és hülyeség a foci haláláról beszélni. De azzal sincs baj, ha valaki csak a joga bonitora esküszik és gátlástalanul le antifocizza a racionalitásra törekvő játékszemléletet.

Fejlődő Szervezet 2009.02.26. 02:41:51

mert én arról, hogy ne állítsa már be senki a JELENLEGI real madridot úgy, mint a szuperlátványos támadófoci zászlóshajóját,

Na erről nem beszél senki. Olvasd vissza.

rizla 2009.02.26. 02:48:38

@popp: "A Fociláz az a fajta olvasmány, amely beszippant és nem enged, ha egyetértesz minden mondatával, ha nem."

rendben. elsőre. hány olyan könyvet vagy cikket olvastál el _20-SZOR_, amivel nem értettél egyet? én nem azért példálóztam vele, mert az a biblia, hanem mert benne van az én véleményem is. mert megfogja a futball lényegét. ez egy külön univerzum, nem cirkusz. és minden létformának joga van az élethez, amelyik képes a túlélésre. még rafa beniteznek is. és ettől még csak nem is lesz alsóbbrendű, ahogy egy szép pillangónál sem alsóbbrendű egy csótány (maximum, ha a pillangó csótányként viselkedik, vagy megpróbálja fordítva, dehát az evolúció ezt könyörtelenül meg is torolja).
aki ennek az ellenkezőjét állítja, az vagy nem érti a könyvet (ami pont minden idők egyik legantibb futballját játszó csapatáról is szól), vagy nem ért vele egyet. egyik esetben sem értem, minek rongyosra olvasni. bár oké, még így is van olvasmányélménye. de én biztos nem olvastam volna el annyiszor ebben az esetben. ahogy pancho posztjait sem olvasom el újra és újra..

"De azzal sincs baj, ha valaki csak a joga bonitora esküszik és gátlástalanul le antifocizza a racionalitásra törekvő játékszemléletet. "

csak azzal, ha valaki erre fogja a vereséget. bár persze ezzel sincs (nem lesz tőle drágább a kenyér), de attól még vitatkozni lehet vele. meg baromságnak is tartani.

rizla 2009.02.26. 02:50:32

@Fejlődő Szervezet: csöncsön, krysal. jó olvasgatást.

rizla 2009.02.26. 02:57:15

még valami, aztán kilövöm magam mára:
nem az a lényeg, hogy egyformán kell szeretin a szép, és a "racionalizált" focit. nyilván mindenki jobban szereti a kombinatív, ötletes játékot bámulni.
csupán arra próbáltam utalni, hogy az az állítás, miszerint a futball abba az irányba halad, hogy a "csúnya" foci eredményesebb, az egyszerűen nem igaz.

Fejlődő Szervezet 2009.02.26. 03:00:42

@rizla:
Be lettél oltva.
Nem vagy Te RMfób?

luqe 2009.02.26. 03:02:47

Kár itt pedálozni, tény ami tény. Megint csak az antifutball nyert. Nem arról van szó, hogy a Liverpool ne tudna focizni, hanem egyszerűen a tegnapi taktikájuk = _nem akarunk focizni_ volt. Ez nem azt jelenti, hogy a Madrid különösebben jól játszott volna, de hogy a vendég csapatnak eszében nem volt semmit csinálnia, az biztos. Egy elég nevetséges szabadrúgás után pedig a 110cm-s támadójuk fejelt egy gólt. Ami pedig a még nevetségesebb, hogy kb. ezzel jutnak tovább. Az ilyenek miatt lesz a bl egyre silányabb és elmondható, hogy annak van leginkább esélye a győzelemre, aki legjobban tönkre tudja tenni a másik játékát. Ebben pedig abszolút az angolok a királyok, hisz 7-8 fordulót leszámítva folyamatosan ezt gyakorolják. Aztán jönnek az olaszok, talán a spanyolok, nyakukon a többi nemzet aktuális meglepetéscsapatával.

bög 2009.02.26. 03:31:42

@luqe: minden szavad arany.
Főleg azzal a résszel értek egyet, hogy évről évre nézhetetlenebb a BL (különösen azoknak, akiket a jószerencse nem ajándékozott meg tv6-al). A csoportkör unalmas, mint az állat, mert mindenhonnan a két legerősebb csapat jut tovább, és ezt a sorsolás pillanatában tudja is mki. Évente van mondjuk egy meglepetés, mint most a pana. Ráadásul taktikázni is tudnak a csoportmeccsek vége felé, meg pihenni, ez mind-mind nagyon jót tesz a játék színvonalának...
Aztán jön az egyenes kieséses szakasz, ahol megkapjuk az olyan kiváló meccseket, mint a keddi összes meccs kb, a pool madridi vendégjátéka, ahol még focira emlékeztető jelenetet sem tudtam felfedezni, vagy a tavalyi remek mu-barca, ahol fociorgiára számítottam, és emlékszünk, mi volt.
Elhiszem én, hogy racionalitás, meg eredménykényszer, meg stb, de szigorúan nézői szempontból megint egy nagy kalap szar volt, amit a csapatoktól kaptunk. És már nem először állok föl úgy egy BL-forduló után, hogy megkérdezem magamtól, minek nézem ezt a szart.
Kösz az élményt az internek, az mu-nak, a barcának, a lyonnak, a realnak és a poolnak (ezeket láttam), és respect a bayernnek (nem hittem volna, hogy ezt valaha leírom).

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.02.26. 07:12:35

Nem mintha lenne jobb dolgom így kora reggel, de átszenvedtem magam ezen a vitán. És fogalmam sincs, hogy a Real Madrid/anti-antifocipárti kommentelők milyen meccset láttak, mert egészen biztosan nem azt, amelyiket én.

Először is, ez a meccs iszonyúan rossz volt, a tegnapi Inter-Manchesterhez képest is. Mivel a "foci meghalt" dolgot ökörségnek tartom, ezzel hasonlítanám össze. Mert -szerintem- az a meccs megmutatta, hogy hogyan kéne megnyerni a brusztolós-hajtós modern kilencven perceket. Ironikus persze, hogy ott aztán egyik csapat sem lőtt gólt, itt meg a Liverpoolnak azért összejött egy fejes a semmiből.

Ezen a meccsen nem csak a Liverpool gyilkolta a focit. Amikor már egyszerűen nem tudtam követni a játékot, annyira unalmas volt, bekapcsolt a szelektív színlátásom, Raúl, Heinze vagy Kuyt helyett piros meg fehér pacákat kezdtem el látni, amik szaladgálnak a pályán. A piros pacák egy térfélre tömörültek, a fehérek meg... hát elvoltak maguknak hátul (átlagosan hat madridi fogta az elöl ragadt két - három liverpoolit). Nem az enyém a bölcsek köve, nem én fogom megmondani, hogy mit kellett volna játszania a Madridnak. De az egészen biztos, hogy egy kiszámítható ellenféllel és kiszámítható játékkal szemben totálisan tanácstalanok voltak. Pár rettentően gyönge ívelgetésre futotta csak nekik a középpályáról (!), vagy odaadták Robbennek, hogy majd megoldja. Baszki. Ez volt tegnap a Madrid. Statikus, óvatos és teljesen tanácstalan. A Liverpool sem volt jobb, de a sündisznó szerepe eleve rájuk volt osztva.

Az Inter- Manchesteren a United mutatta meg, hogy mi egy modern focit játszó csapat legfőbb fegyvere. Ezer rövid passz, a játék széthúzása, nem egy, hanem hat szólózásra is képes támadójátékos, a legrosszabb esetben pedig kiharcolni egy szabadrúgást minél közelebb az ellenfél kapujához. A Real fogalmam sincs, mit akart játszani tegnap, de hogy ezért az ellenfél legyen a hibás... nem értem, komolyan nem értem.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.02.26. 07:13:12

ráadásul a pool rezzenéstelen arccal fog otthon bekkelni, ha olyan lesz a kedvük... volt már rá példa, asszem. ettől függetlenül tényleg rossz a jelenlegi rendszer. ki látott már drámát két felvonásban, két hét szünettel? nem vevő rá az ember lelke.
más: mint kiderült utólag, a sat1 adta a bayern meccset... ezek szerint lehet ott is keresgélni. jobb lett volna előre tudni :).

kroos 2009.02.26. 07:53:51

@Csöncsön:
nyugi...várjuk ki a végét...az odavágok mindig is szarok voltak.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.26. 08:24:47

beleolvasva csak annyi hozzáfűzni valóm van, h nem kell temetni a focit, nem is értem az okokat, akik ezt írták.

Mostanában lehet h az angol klub csapatok előnyben vannak, de ez átmeneti állapot. Nem lehet nagyon hosszú ideig tartósan monopól helyzetet kialakítani. Ez egyfajta versenypiac, a többiek jönnek föl, a különbség csökken. Majd jön más ország, ahol jobb lesz a foci egy ideig, s így megy ez, amíg világ a világ.

Azt, hogy tartósan nem lehet állandóan világszínvonalon játszani, arra a legjobb érvem, h az utóbbi 10-11 évet nézve CSAK 4 csapat van, akik bejutottak a BL főtáblájára minden évben.

Nagyon nehéz mindig a topon maradni... kell a megújulás, csapatépítés, stb. És ez nemcsak a focira igaz.

ui: a Pop, csajok, satöbbi című könyvet is ajánlom NH-tól :)

Walmer 2009.02.26. 08:27:52

A tegnapi meccsből is világosan látszik, hogy mennyit ér a spanyol bajnokságban jól szerepelni.
Egy kalap szart.

Walmer 2009.02.26. 08:32:57

@imici77: Ha klubdominanciáról nem is, de országdominanciáról simán beszélhetünk. Most angoldominancia van. És állítom, ha nincs Heysel, akkor azóta az lenne. Az a 6 év brutálisan betett az angol klubfutballnak. nézzük meg milyen brit uralmat szakított az meg. Azt is mondhatnám most állt helyre a világ rendje.

kroos 2009.02.26. 08:34:32

@imici77: erröl jut eszembe a legtöbb BL indulása a Mu mellett a Protonal van.

capor_ 2009.02.26. 08:35:54

Egyszerűen nevetséges, hogy a Real fanok azzal jönnek, hogy a Liverpool megölte a focit.. Egyszerűen csak SZARUL játszottak. Nagyon jól tudták, hogy az ellenfél védekezni fog, hiszen jóval gyengébb a játékosállományuk (Riera, Babel, az egész védősor stb..) és Gerrard sem volt.. És még így sem sikerült semmit sem összehozniuk, ugyanis úgy játszottak mint a sértődött lánykák..
Vagy ki kellett volna támadni a Liverpoolnak, hogy engedje a "gyönyörűségesen" játszó spanyolokat? Azért az nem a 'Pool hibája, hogy nem voltak értelmes átlövéseik, Robben csak ugyanazt a cselt képes megcsinálni és még Mátyus is ki tudná számolni a következő lépését, a többieknek meg nem jönnek be a cselei...

r_magpie 2009.02.26. 08:44:40

én sem fogom végigolvasni a vitát, de szerintem csakis a végtelen csalódottság szólhatott a Real-drukkerekből, amikor kizárólag a Poolra kenték az egész borzadályt. sőt, engem meg is lepett a Pool, még ennél is rosszabbra voltam felkészülve. amúgy meg, Guti LOL.

ja, és Torresnek van felesége?

Walmer 2009.02.26. 08:51:56

@popp: Hú popp, ez kemény volt. Azért jók az angol csapatok, mert doppingolnak. legalább lettél volna olyan karakán, hogy ezt így leírod és nem csak sejteted. Szánalmas.
Az persze fel sem merül abban a hatalmas agyadban, hogy esetleg az angol klubcsapatok jobbak? Hogy jobban vannak összerakva? Hogy posztonként jobb játékosok vannak náluk, mint az ellennél? Most komolyan, annyira meglepő a Roma veresége a PL top 5-be tartozó Arsenal ellen? Meglepő a Real veresége egy Liverpool ellen? Meglepő egy már csak régi önmaga paródiájának nevezhető Juventus Chelsea elleni veresége? Az a meglepő, hogy csak 1-0-ák voltak. Lehetett volna több is. És ettől függetlenül akármelyik angol klub kieshet még. De ha így is lesz én biztosan nem fogok olyan baromságokat idehányni, mint te.

Walmer 2009.02.26. 08:52:36

@r_magpie: Van. valami gimis barátnőjét vette el.

mickeyknox 2009.02.26. 08:54:20

ezekből a hulladék odavágó meccsekből nem lehet sokmindent levonni (kivéve a bayern, respect).

@Walmer: lehet, hogy ez látszik belőle. mivel nekem nincs es2-m, ezért ritkán látok angol bajnokit. ha az angol bajnokságban ez a híg fos liverpool tud második lenni, az is sokat elmond az isteni pl-ről. szóval 1 meccs alapján nem kéne általánosítani.

r_magpie 2009.02.26. 08:54:27

@Walmer: jól van, akkor legalább nem nézted a stúdióbeszélgetést a szünetben

Walmer 2009.02.26. 08:59:36

kroos, mekkora elégtétel ez neked:-)
Index - Sport Gézás főcím:
" Bayern szétzúzta a Sportingot"

Walmer 2009.02.26. 09:01:14

@mickeyknox: Ez a hígfos Pool azt csinált a la Liga új csodacsapatával amit akart a Bernabeuban.
@r_magpie:Lemaradtam valami érdekesről?

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 09:18:30

@popp: Amit Te "orvosi háttérnek" nevezel, az könnyen lehet, hogy mindössze akareterő és mentalitás, csak egy évszámot mondok: 1967.
;)

Amúgy már közhely, hogy a Serie A leginkább egy patikához hasonlít, tehát az olasz csapatok ebben azért élmenők, nem ezért lesznek ők lemaradva. Tény, ahogy Te is írtad, egy angol másodosztálybeli, vagy akár egy skót élvonalbeli csapat sem fog elfáradni, mert ahhoz az ökölvívóhoz hasonlatosak, aki ugyan nem technikás, de nem is lehet kiütni, mert leginkább egy darab tuskó.:)

r_magpie 2009.02.26. 09:20:54

@Walmer: semmi különös, csak cenzúrázatlanul olvasták be a nézői kérdéseket. A "Bánfi úr szerint Szalai Ádám vagy Németh Krisztián a jobb futballista?"- illetve "Van-e a Torresnek felesége?"-kérdések elhangzásakor szerintem az m1 bl-stúdiója elérte a történelmi mélypontot.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 09:22:09

A védekező alapfelállásról annyit, ahogy rizla is megpendítette, így meg lehet verni egy Real Madridot, de egy Stoke-ot nem, azok ellen játszani kell, és ezért nem nyer a Pool bajnokságot...

sundin 2009.02.26. 09:27:03

Nehéz mit mondani. Angol fölény? Lehet, 5 spanyollal a kezdőben. És milyen spanyolok ezek? Arbeloa és Riera is csak egy középszerű spanyol csapatba férnének be kezdőként. Egyre jobban gyűlölöm Benitezt...

Azazello007 2009.02.26. 09:46:43

Amióta olvasom az NST-t, mindig jön pár vészmadár egy-egy szarabb forduló után és kijelenti, hogy "a nemzetközi foci színvonala egyre süllyed", illetve hogy "az ilyen játék a foci leglényegét öli meg".

Aztán jönnek a parádés visszavágók, és mindenki befogja a száját.

krysal 2009.02.26. 09:47:31

@rizla: rizla, most komolyan. Nick Hornby a futballszeretet mélységeit világítja meg, de ne mondd már nekem, hogy ezt az életérzést csak az Arsenallal (meg úgy általában az angol futballal) lehet házasítani... Az csak egy dolog (ahogy leírta Ő maga is), hogy Ő az Ágyúsokba szeretett belem míg más ember, másért más csapatokat szeret. Ennyi, nem több. (Amúgy félve kérdezem, de szerinted a Boring Boring Arsenal utáni, Bergkampos, de főleg a Titi-Pires etc érában Hornby sírva menekült el a Highburyből, csak mert a csapata nem a "szokásos" 1-0okat hozza, meg a szívós középmezőnyt?? Minden futballszurkoló álma, hogy a csapata attraktív, támadó focit játszon - lásd a könyv erre vonatkozó kis része, mikor néhány fordúló erejéig az Ágyúsok totális futballt játszanak.)

...amúgy Hornby többi könyve is nagy klasszikus, a Pop, csajok, satöbbi, Egy fiúról párost szerintem nem kell sokaknak bemutatni, de a Hogyan legyünk jók? is egész jó. Bár a legújabb, Betoncsók című már kicsit gyengébb szerintem.

kroos 2009.02.26. 09:51:05

van külömbség a védekezö foci és a célfoci között.

r_magpie 2009.02.26. 09:54:49

tényleg bátorság temetni a focit. elég, ha egy évet megyünk vissza, nekem a (szörnyű odavágók utáni) Liverpool-Arsenal és a Chelsea-Liverpool nagyon kellemes emlékek

shearer86 2009.02.26. 09:56:19

@mickeyknox: és az, hogy ez a hígfos Pool ilyen könnyedén elpicsázza a La Liga másodikját, még többet elmond a spanyol bajnokságról

Viszlat 2009.02.26. 10:04:56

Kissé elszomorító ez a "vita". Fosoztok itt komplett bajnokságokat, oda-vissza, biztos ettől áll fel... ha már fel, akkor nőni, azt kéne fel.

Walmer 2009.02.26. 10:08:05

@kroos: igen. Például, ha 4 gólos hátrányban vagy, akkor 5 gólt kell rúgnod a továbbjutáshoz és mindjárt érdekesebb az a "célfoci".

krysal 2009.02.26. 10:08:12

@kroos: Akkor, mondjuk úgy, engem a többre hivatott angol csapatok bosszantanak. A Pool, az MU, a Chelsea is képes lenne ennél sokkal inkább futballra hasonlító játékot játszani - csak, ugye, fel sem vállalják.

Megint elmondom, a Madrid tegnap csutkaszar volt, és egyet kell értsek azzal rizlával, hogy a Madridnak idegi alapon jön ki ez.Fejben nem nőttek fel a feladathoz, mert ez a keret sokkal többre képes, még egy ilyen tömörülő Pool ellen is. De ettől függetlenül hadd ne nézzem már jó szemmel, hogy nem is akarnak focizni!

hja, és kroos, csatlakozok a gratulációval hozzád fordulók táborához, nem semmi volt a csapat:)

drogosmacska 2009.02.26. 10:12:05

@donnelly: ehhez nem tudok mit hozzátenni, minden szóval egyetértek. Azért érdekes lesz hogy mennyire akar majd nekiesni a Madrid a Poolnak idegenben, illetve hogy mennyire áll be a Pool. És asszem itt kellene elsütni azt a közhelyet, hogy minden azon fog múlni, ki lövi az elsőt, ha elsz egyáltalán első :)

shearer86 2009.02.26. 10:14:50

@Viszlat: nem "vitatkozunk". Egyszerűen elszomorít az, hogy egyesek szerint a Poolnak kellene szégyelnie magát, mert volt pofája Madridban 1-0ra nyerni. Egy olyan Real ellen, akinek nemhogy helyzete, de kapuralövése is alig volt.

És ha már antifoci: miért nem beszél senki a nagyszerű Juve-Roma párosról, akiken látszott hogy a végletekig elégedettek a kis 1-0 vereségükkel. Nem hogy nem tudtak, igazából nem is nagyon akartak ennél jobb eredményt elérni. És nem rajtuk múlt hogy nem szaladtak bele egy 3-4 gólos vereségbe. Szal vegyük már észre magunkat :)

kroos 2009.02.26. 10:15:26

@krysal: Köszönöm.Láttam a meccset és hát közel sem volt ennyire sima.Ribery nélkül ez a meccs x lett volna.
+kellett az a klose féle les gól is.

Csak annyit akartam mondani hogy a történelemben rengeteg csapat volt akik a védekezö focit tökélyre fejlesztették,és tudatositották hogy annak is meg van a szépsége.Nem csak a catanneccio-ról van szó.
pl a 93-94-es milan,ahogy Baresi és Maldini csukott szemmel is érezték mikor kell kilépniük..
+a védekezö foci alapja a jó kontrák.
Ezt ne vegyük egy kalap alá a poollal.

krysal 2009.02.26. 10:16:57

@shearer86: Na, a Juve pont rossz példa, fél szemmel a másik gépen azt néztem, nagyon akarták az egyenlítést, mentek is előre böcsülettel. A romát nem védem.

Lencse. 2009.02.26. 10:17:34

Az éjjel rizla jórészt leírta azt, amit én is gondolok.
Komolyan nem értem ezt a siránkozást.

1. A foci ilyen. Én így szeretem. Én is csak Hornbyval tudok jönni: a focidrukkerség ott kezdődik, hogy egy beavatatlan számára kőunalmas 0:0 elől is átizzadt tenyérrel, az adrenalintól fáradtan tud felállni az ember. Természetesen én is jobban élvezem a gólgazdag meccseket, de az ilyesmi mindig két csapaton múlik, és tudom hogy látok majd még bőven.

2. Elég röhejes, hogy a saját csapataitok helyett (akik képtelenek gólt elérni), az angolokat baszogatjátok, amiért kevés gólt rúgnak. A nyúlnak mondjátok, hogy fusson lassabban, mert a róka éhen marad. Mégis mi a lófaszt kéne csinálni az angoloknak? Semmi különöset nem nyújtanak: az ihlethiányos támadásokat megállítják, a pontatlan beadásokat kifejelik, a kiszámítható mélységi passzokat lestoppolják. Ezt kéritek számon rajtuk, ahelyett, hogy a többi csapaton gondolkoznátok el, hogy miért játszanak ilyen szarul. Egyszerűen jobban kell játszani az angoloknál, és akkor majd jönnek a gólok, meg az eredmények. 2006-ban Ronaldinhoék megmutatták, hogy a zseni az zseni a modern fociban is.
Egyébként mindenki a tavalyi MU-Barca párharccal jön (amit én nagyon élveztem), de egy picit pillantsatok már át a másik ágra! Pool-Arsenal, Chelsea-Pool, megvan még? Volt ott gólzápor, drámai küzdelem, szóval lehet nem az angolokkal van itt baj.

3. Dopping. Bedobásnak igaza van, elég szánalmas, mikor ez jön elő utolsó érvnek. Én két meccset láttam ebből a körből, az Inter játékosain egyáltalán nem láttam, hogy fáradnának, Gagoékat pedig már az első percben is zavarta a labda. Tavaly a Barca kiesését szintén nem lehet szerintem a fáradtsággal magyarázni, a Milanét talán, de ott a két csapat átlagéletkora között úgy tíz év volt, ilyenkor ez erősen benne van a pakliban.

Szóval csak ismételni tudom magam: Tessék jobban focizni!!! Én örülnék neki a legjobban, mert lassan unalmas lesz, ha az angolok mindig egymás között meccselik le a helyosztókat.

Asidotus 2009.02.26. 10:19:00

Na, bazzeg 449 komment!
Ez most komoly?
Nem lehetne moderálni, mert ezt biztos, hogy nem olvasom el, holott ennyi értelmes vélemény biztos nincs.
Kár érte, mert szeretem itt a kommenteket olvasni...

Mourinho már nem a király 2009.02.26. 10:19:23

@Kyle Troy: Már megvolt az a bizonyos első gól. Innentől kezdve ugyanaz fog történni Liverpoolban is, mint a tegnap Madridban. Nagyon csalódott vagyok :(

Mindenesetre egyszer megnéznék egy olyan meccset is a BL-ben, ahol nem a Madridnak kell támadni, hanem az ellenfélnek. Legalább látnánk valami foci szerű játékot is.

Lencse. 2009.02.26. 10:21:24

@r_magpie: Na, ezt a hozzászólást nem is láttam.Aki nem ugrált a tévé előtt az izgalomtól, mikor Ade gólja után 10 másodperccel tizenegyest ítéltek a másik oldalon, az nem is szereti a focit. :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 10:22:56

@Awkward: De ehhez a Realnak gólt kéne szereznie, ami ugye nagyon ritkán fordul elő...;)


Egyébként ha megvan még Crouch, vagy Benítez leigazolta volna mondjuk Heskey-t, ezt a Madridot atomjaira lehetett volna bontani az ívelgetések erőltetésével, mert ez a védelem egyszerűen nem tudta, hogy mit csináljon, amikor jöttek a hosszú labdák.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.02.26. 10:23:29

@Lencse.: "2006-ban Ronaldinhoék megmutatták, hogy a zseni az zseni a modern fociban is."
Ja hihetetlen meccseket játszottak a BL-ben. A Milan elleni zseniális elődöntő, vagy az Arsenal elleni sziporka a világ legemlékezetesebb mérkőzései maradnak.

Lencse. 2009.02.26. 10:30:52

@pancho_sanza: Hát nekem leginkább a Chelsea meccsek rémlenek, az pl. már nem, hogy a MIlannal elődöntőztek. Pozitív emlékeim vannak arról a Barcáról, ne rontsd el. :)

Mourinho már nem a király 2009.02.26. 10:31:41

@donnelly: A védelem bealudt, a meccs 80%-ban nem kellett védekezni, ilyenkor nem olyan összeszedettek.

Nagyon halványak voltunk, az biztos, kellett volna több beadás. vagy valami. A 0-0-val még lett volna esély, a Pool gól után már az 1-1 is éppolyan szar mint a 0-1. Én a visszavágót nem is nézem meg, mert csak felidegelném magam fölöslegesen.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.02.26. 10:32:17

@Lencse.: ja igen az évek során a Barca egyszer volt partiban a Chelseavel, amikor az "angolok" erősen emberhátrányban nyomták.

Walmer 2009.02.26. 10:38:02

Nem lenne itt semmi gond, ha a Real nyert volna ugyanilyen szar meccsen 1-0-ra. A baj az, hogy néhány ember képtelen felfogni, hogy a Liga a fasorban sincs a PL-hez képest. Addig-adddig mondogatják, hogy a spanyol bajnokság a legnagyszerűbb, hogy elkezdik maguk is elhinni. Aztán jön egy "antifociszemétBenitezcélfutball" Pool és 30%-on pöfögve idegenben röhögve leveri a nagy Realt.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 10:38:23

@Awkward: Te miről beszélsz? Már a tizedik percben se tudta Cannavaro és pepe, hogy merre fusson, amikor jöttek a felívelések. Abszolút fogalmatlanok voltak, mert egyszerűen senki nem játszik így a La Ligában.

Lencse. 2009.02.26. 10:51:02

Ja igen, popp, kíváncsi vagyok, vajon pl. a 2006-os vébéelődöntő után is ilyen sokat agyaltál-e a sportorvosok teljesítményén. :)

Hispan07 2009.02.26. 10:52:55

Valszeg szentségtörés, hogy ilyet le merek írni, de szerintem azért talán megvárhatjuk még a visszavágókat, mielőtt belevéssük a kőtáblába: "az angol klubcsapatok az istenek". Egyenlőre az ég világon semmi nem dőlt el, ha netán mind a négy angol kiesik, akkor mi lesz a nagy arccal meg a PL-el?

neeskens 2009.02.26. 11:02:40

Én a Liverpoolnak szurkoltam, de szar focit játszottak. Maximálisan egyetértek azzal, hogy egy angol alsóházi csapat ellen, ahol támadást kell építeni bajban van Benítez. De egy védekező taktikát nagyon össze tud rakni.

"Már a tizedik percben se tudta Cannavaro és pepe, hogy merre fusson, amikor jöttek a felívelések. Abszolút fogalmatlanok voltak, mert egyszerűen senki nem játszik így a La Ligában" - hát ebből én azt láttam, hogy álldogál elöl Torres és rugdossák felé a labdát, aztán esetleg ki tud lépni, vagy megtartja, amíg jön Benayoun, Kuyt vagy Riera. Nagyjából ennyi volt a támadó taktika.

Elég gyenge eresztés ez a Madrid. Mondjuk nem is kaptak értelmes labdákat , sehol egy jó csel, egy váratlan megoldás, ritmusváltás, bármi, ami pluszt jelentett volna. Így meg nem lehet egy Poolt megverni.Gago nem egy Redondo, Hiaqiun nem egy Nistelrooy , egy Zidane-nak meg már a posztja sincs meg.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 11:08:59

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a világ bármely csapata és szurkolótábora tökéletesen elégedett lett volna ezzel a játékkal és eredménnyel a Bernabeauban, csak mivel ez most épp a Liverpool volt és Benítez, lehet antikrisztusozni meg szarozni.

És hogy problémát jelentett a Madridnak, hogy támadni kellett? Ez a kijelentés önmagában aláz meg mindent, amitől a Real Madrid Real Madrid.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 11:11:26

@neeskens: Te a Pool támadóiról beszéltél, én meg a Real védőiről, vagyis faszán elbeszéltünk egymás mellett:)

neeskens 2009.02.26. 11:19:29

@donnelly: ja, csak ebből a mondatodból úgy tűnik, mintha az állandó ívelgetésektől összeszarták volna magukat a Real védők, meg káosz lett volna a védelemben. Szerintem ehhez támadások kellettek volna a Pool részéről, de én egy Torres megugráson kívül nem nagyon tudok ilyet mondani.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 11:28:48

@neeskens: Én azt mondtam, hogy megérte volna erőltetni az ívelgetéseket, mert látszott a Real védőin, hogy nem igazán vágják, hogy ilyenkor mit kéne csinálni. Más kérdés, hogy ezt nem nagyon aknázták ki a Pool támadói, csak ímmel-ámmal mentek oda.

neeskens 2009.02.26. 11:39:10

@donnelly: ok, értem :)


Amúgy, ha egy görög csapat csinálja ezt az EB-n, akkor rajtuk kívül mindenki fújol, meg fikázza az unalmas védekező focit.

A Liverpool ugyanazt csinálta tegnap, és előfordulhat, hogy otthon is ezt játsza majd. Meg utána is.Azért ez valahol szomorú, már úgy értem a sportágra nézve.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 11:45:06

@neeskens: Itt is az lesz, hogy "a defense nyeri meg a kupát" ;)

Mr.AT 2009.02.26. 11:45:23

@shearer86: Nana, azért ne szaladjunk bele ilyen műsztárolásba, aminek köze nincs a valósághoz.

A következőket írod:
"És ha már antifoci: miért nem beszél senki a nagyszerű Juve-Roma párosról, akiken látszott hogy a végletekig elégedettek a kis 1-0 vereségükkel. Nem hogy nem tudtak, igazából nem is nagyon akartak ennél jobb eredményt elérni. És nem rajtuk múlt hogy nem szaladtak bele egy 3-4 gólos vereségbe. Szal vegyük már észre magunkat :)"

Ehhez képest először pár számadat:
Chelsea - Juventus 1:0
Kapuralövések: 3-4
Kapu mellé ment lövések: 6-8
Szögletek: 5-9
Labdabirtoklási arány: 48,8%-51,2%

Ebből nekem sok minden kiderül, csak az nem, hogy 1. a Juve nem akart, 2. megköszönheti, hogy nem kapott ki három-négy góllal... (Ez utóbbi egyenesen LOL kategória.)

Ha objektíven nézzük a dolgot, az első 15-20 percben azt csináltuk, amit mindig szoktunk a BL-ben egyenes kieséses szakaszban: befostunk, és vártuk, mi lesz. A Chelsea megérezte ezt, és megnyomta az elejét - az (amúgy vitathatatlanul szabályos) góljukat mégis csak annak köszönhetik, hogy a Juve hírhedten jól záró lestaktikája most az egyszer, ha csak hajszállal (egész pontosan Legro bal lábával) is, de késve zárt. És ennyi.

Az ezt követő 70 percben felébredtünk, s az első félidő közepén, valamint a második félidő vége felé kifejezetten megnyomtuk a meccset, simán benne volt a gól a csapatban - néha bizony nyomta a háló a Chelsea hátát.

Félreértés ne essék: nem égbe emelem a Juvét, mert gólt nem lőttünk, és hajthattunk volna így az elejétől fogva - de a meccs képe alapján az X feltétlen igazságosabb lett volna.

Egyáltalán nem hiszem, hogy akár maga Hiddink osztaná a véleményed, mely szerint a Juve örülhet, hogy nem szaladt bele 3-4 gólos verésbe. Szerintem konkrétan áldja a sorsot, hogy kihúzták 1:0al - még az utolsó utáni percben is őszülhetett kicsit Nedved (sajnos végül megpattanó) 2 centit tévesztő bombájánál, s szerintem maga is tudja, hogy kifejezetten meleg még ez a pite, Torinó minden lesz, csak sétagalopp nem.

Gotama 2009.02.26. 11:53:34

Szerintem a Chelsea, ManU és az Arsenal még simán kieshet, a Pool (sajnos) nem valószínű...
Még összejöhet egy olasz eu-szuperkupa döntő;D (de a Barcával sem lenne rossz)
Forza Milan!

Gotama 2009.02.26. 12:01:00

OFF
Tudja valaki, h az UEFA kupa meccseket más áron adják a csapatok? (vagy az Uefa, vagy ki?) A Milané drágább lehet, vagy csak a sportklubnak nem számít a nézettség?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.26. 12:19:30

@donnelly: "És hogy problémát jelentett a Madridnak, hogy támadni kellett? Ez a kijelentés önmagában aláz meg mindent, amitől a Real Madrid Real Madrid."

Pontosan ezt mondtam én is.

Örülök, hogy volt azért, aki megértette. (Rizlától ezt egy idő óta már nem várom el.)

Nem az angolokkal van a baj, hanem a többiekkel. Hogy nem tudnak velük mit kezdeni. Meg az egész rendszerrel.

'92-ben még a Honvéd (!) is majdnem nyolc közé (!) jutott a BEK-ben a Sampdoria ellen (egy óriási Pagliuca-bravúron múlt), az ellen a Samp ellen, amely aztán döntőt játszott, és csak hosszabbításban kapott ki az általam (tudom, hogy szubjektíve) MINDEN IDŐK legjobb klubcsapatának tartott Barcelonától.

Ma már az angol klubok mindent leosztanak egymás között. És egyre inkább.

(Hogy Walmer ebben mi jót lát, azt soha nem fogom megérteni.)

Kroosnak én is gratulálok, és a köszönöm a vigasztalást, most már viszont tényleg lelépek!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 12:34:04

@Walmer: Olvasd végig a tegnap esti/éjjeli kommentjeimet és választ kapsz a kérdéseidre. Taktikailag előbb állnak az angolok, jó vicc, ezért nincs az élcsapatoknál angol edző.

@donnelly: Ezzel is biztos nagy fölhördülést keltek. De nem hinném, hogy azért mert Olaszországban kiderült a Calciopoli és megjelentek fotók Cannavaroról fecskendővel a karjában, csak Olaszországban bundáznak és doppingolnak. A boxolós hasonlat viszont elgondolkodtató.

@shearer86: khm, a Roma azért odasandított az ellenfél kapuja felé voltak időszakok, amikor látványos egyérintőkkel mentek át az Arsenal védelmén, összehasonlíthatatlanul látványosabb meccset játszottak, mint a 'Pool a Reallal.

@Mr.AT: Az borítékolható volt, hogy két angol csapat hazai pályán (Arsenal,Chelsea) nagyon megnyomja az első tizenöt-húsz percet. De ebből a Roma is kijött valamelyest, a Juve meg teljesen.

@Lencse.: Ez megint a szezon meg a fazon kevergetése, most a klubcsapatokról beszélünk. Az olaszok a kedvező sorosolásuknak, a calciopoli okozta dacnak, a Pesotto tragédiának (vele az elmélyülő csapategységnek, kicsit analóg a Veszprém mostani megtáltosodása), Lippi talentumának, valamint Buffon, Pirlo, Cannavaro és többiek teljesítményének köszönhetik a Coppa del Mondo-t, szerintem.

@Hispan07: Ott a pont! Kezd itt olyan hangulat kialakulni, mintha az angol csapatok nem egy, hanem öt-hat gólos előnyöket szereztek volna az odavágókon, azért is mert technikaileg, taktikailag és mindenféle szhempontból hatalmas az előnyük a többi bajnokságok csapataival.

Figyelem, olyan eredmények születtek, amelyek után még simán fordulhat kocka! És ha fordul akkor az én okoskodásaim is zárójelbe kerülhetnek. Nagyon nem bánnám, ha így lenne.

Everred 2009.02.26. 12:52:10

@popp: az angol klubcsapatok taktikai felkészültsége angol edző híján nem is lehet jobb a kontinentális csapatokénál? Vagy mit akarsz azzal mondani, hogy nincs angol edző az élkluboknál?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 12:56:22

@Everred: Kábé azt, hogy elmosódtak már az egyes futball kultúrák közötti különbségek. Ugyanazokat trendi alapfelállásokat és játékokat erőltetik mindenhol, így szerintem nem ebben szereztek lépéselőnyt.

shearer86 2009.02.26. 12:59:57

@Mr.AT: Ebben igazad lehet. Én csak a második félidő egy részét láttam, azalatt a 30 perc alatt semmi nem történt (nem csak a Juve, de a Chelsea sem csinált semmit, de ez az ő oldalukról inkább érthető) .

A 3-4 gólos vereséget is a Romára értettem, akik egy büdös szót nem szólhattak volna ha rommá veri őket a botrányos formában lévő Arsenal.

És tényleg várjuk meg a végét: sztem az egyik angol csapat ki fog esni :)

Walmer 2009.02.26. 13:27:06

@popp: Az angolokat védő/magasztaló kommentek éppenhogy arra az álláspontra születtek válaszul, amit te meg Csöncsön képviseltek leginkább itt a blogon. Nevezetesen jó a foci, csak ne az angol klubok játszák. Kb. 20 kommentemben írtam le, hogy simán kieshet mind a 4 angol csapat, de azért ne ők legyenek már a hibásak, hogy kedvező helyzetből várják a visszavágókat.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 13:33:52

@Walmer: Ez érdekes, mert én épp azt fejtegettem, hogy az angol csapatok lépéselőnyben vannak, mert fizikailag jobbak a vetélytársaknál. Erre jöttetek sokan, hogy nem is abban, nemcsak abban. Sőt azzal, félreértve mondandómat, hogy én a doppingra fogom az előnyt.

Walmer 2009.02.26. 13:41:43

@popp: a doppingra fogtad az előnyt. Nem értette azt félre senki. Had ne másoljam be a kommentedet ezzel kapcsolatban.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 13:46:09

@Walmer: @popp: Egyszerűen a szigeteken sokkal nagyobb az iram, amit a légiósok is felvesznek egy idő után. A Serie A-ban EHHEZ KÉPEST (tehát viszonylag, relatíve) folydogálnak a meccsek, nem csoda, ha nem bírják az angol rohanást az olasz játékosok, mert nem ehhez szoktak.

Az érem másik fele meg, hogy a britek sokszor akkor is rohannak, amikor lassítani kéne a játékot, nem tudnak ésszel játszani. (persze TOP4 kivétel)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 13:57:52

@Walmer: Nyilván erre gondolsz: "Erre jelenségre aztán találhatnánk jóindulatú és kevésbé jóindulatú magyarázatokat... Hozzám természetesen az utóbbiak állnak közelebb ;-)." - látod a szmájlit mondat végén? Ezt öniróniának szántam, mivel tudja rólam az úriközönség, hogy nem vagyok feltétlen híve az angol focinak.

@donnelly: Oké a meccsek nagyobb irama is lehet ok. És igen sokszor eszetelenül rohannak az angolok, de a bl-ben a top4 számít.

Walmer 2009.02.26. 14:06:51

@popp: jó, önirónia, rendben.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 14:07:19

@popp: Igen, azért nem is tudják az olaszok túlokoskodni őket:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 14:11:32

@donnelly: Várjuk ki még a második fölvonást a végső verdikt kimondásával.

Mr.AT 2009.02.26. 14:26:34

@donnelly: Azért ez nekem egy kicsit meredek így leírva, gondolok a

"A Serie A-ban EHHEZ KÉPEST (tehát viszonylag, relatíve) folydogálnak a meccsek, nem csoda, ha nem bírják az angol rohanást az olasz játékosok, mert nem ehhez szoktak."

részre. Maximum azért lehet ez a benyomása külső szemlélőnek, mert az olaszoknál sokkal több a taktikai fault középpályán, s emiatt kicsit többet áll a játék. Kb. a harmadik folyamatos passz után a középpályán már menetrendszerűen érkezik a csomag, az ötödiknél meg már azt sem nézik, hogy labda vagy baba, csak álljon meg az akció - s ebben amúgy (taktikai értelemben) hihetetlenül jók is.

A sok sztár miatt kicsit elkényelmesedett Milant leszámítva (akár a Juvét, akár az Intert, akár a Romát vesszük alapul) egyáltalán nem gondolom, hogy kicsit is hajtósabbak lennének, vagy jobban bírnának bármit is fizikálisan az angolok.

Az első körből ők jöttek ki jobban, nyilván, a 0:0, 1:0, 1:0 eredménysor magáért beszél, de se a ManU, se az Arsenal, se a Chelsea nem tündökölt, és egyáltalán nem várhatja hátradőlve a visszavágót.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 14:31:26

@Mr.AT: Teljesen mindegy, hogy a taktikai érettség és az állandó faultok miatt nem folyamatos a játék, vagy másutt a technikai hiányosságok miatt, a végeredmény ugyanaz: a játékosoknak nem kell egyfolytában többször megtenniük a két 16-os közti utat sprintben (vagy legalábbis közepes iramban), NEM OLYAN NAGY AZ IRAM, mert más stílusú a játék.

Attól, hogy lezárják a területeket, becsapdáznak, agyonrúgnak, még nem lesz iram. Nem az olasz bajnokság, az olasz futballkultúra értékét kérdőjeleztem meg azzal, hogy kijelentettem: ott nem rohannak.

Mr.AT 2009.02.26. 14:59:57

@donnelly: De ez összességében nem is gond, erre tartjuk a Cambiasso-Sissoko-Gattuso stílusú tömeggyilkosokat, akik a miheztartás végett minden 40 méternél közelebb lévő más színű mezben álldigálóba belerúgnak két qrva nagyot, és máris nem olyan nagy a lelkesedés... :-)

Értsd: az olaszok mindig is jól lassították a játékot, ha kellett, s gyakorlatilag tökmindegy, hogy ki az ellen. Csak egyszer volt Budán kutyavásár, és Manchesterben 1:7.

Walmer 2009.02.26. 15:05:22

@Mr.AT: csak az a gond, hogy egy angol csapatban nem fog senki áldogálni a középpályán. Illetve egy Sissoko nem fog tudni 90 percig minden mozgó emberbe belerúgni, a ki a középpályán van.
Persze ettől az angolok még simán kihullhatnak és nem biztos, hogy a fenntebb leírt dolgok azt jelentik, hogy a PL darwini értelemben magasabbrendű, mint a többi bajnokság.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 15:08:35

@Mr.AT: Ez nem is kérdés, hogy jól lassítják, de ha az angolok tudnak tempót diktálni, akkor az van amit kedden látam, hogy a Roma játékosok torz arccal a seggükön veszik a levegőt, az Arsenalosok meg szinte mosolyognak.

Walmer 2009.02.26. 15:21:46

@popp: A legdurvább, ugyanakkor legnagyszerűbb ilyen meccs az egy Arsenal - Chelsea visszavágó volt a legjobb 8-ban. Az első meccsen az Arsenal 1-1-et játszott a Stamfordon, otthon meg 1-0-ra kikaptak egy Bridge góllal. Ott éreztem először, hogy ez az egész olyan, mint a jégkorong. Szenzációs meccs volt. Nem utolsósorban azért, mert már akkor is nagyon utáltam Wenger csapatát.
Bridge góljánál az igazi nagybetűs KATARZIST éltem meg.

Everred 2009.02.26. 15:27:09

@Walmer: 2-1-re kapott ki az Arse azon a meccsen, 1-0-s előnyről. elég pofás kis 90 perc volt, tény és való.

Walmer 2009.02.26. 15:32:39

@Everred: na, már hülyülök:-)

halareaal 2009.02.26. 17:26:10

"és az, hogy ez a hígfos Pool ilyen könnyedén elpicsázza a La Liga másodikját, még többet elmond a spanyol bajnokságról "

jó, azért attól, hogy egyszer véletlen át tudták lépni labdával is a félpályát, ez még nem volt elpicsázás, könnyed meg aztán végképp nem.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 17:47:36

@halareaal: Mért, szerinted Kuytön kívül megizzadt bármelyik liverpooli?:)

halareaal 2009.02.26. 18:18:19

@donnelly:

a meccs iramát elnézve nem hiszem, mint ahogy a Madridból sem. de az nevetséges, h a Pool azért védekezett volna ált. 8-9 emberrel, mert túl könnyű meccset játszottak. mint ahogy azis sántít, hogy egy 81. percben talált góllal nyerni 1-0ra sima győzelem lenne. persze, nyilván így számolták ki, hogy majd Heinze balfaszsága után egy ártalmatlan szituból Benyoun fejel egy gólt a meccs végén. a következő gondolom az lesz, h csak azért nem döntötték el a párharcot, mert sérülésektől tartottak a hétvgéi Boro meccs előtt...

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 18:32:12

@halareaal: Csapatod hulladék teljesítménye miatt megértem a frusztrációdat, de a két csapat formája, a meccs előtti nyilatkozatok, a meccs helyszíne, a két oldal által belefektetett energia és az elért eredmény tekintetében valamivel több, mint a fél világ körberöhögi a Madridot. Benítez és csapata ezt az eredményt minimális energiával érte el (rombolni sokkal kevésbé fárasztó), míg a Madrid játékosai ott szenvedtek a darálóban. Amennyire leszarta a Pool és Benítez a támadójátékot, annál szánalmasabb a Realra nézve, hogy ők sem tudtak többet alkotni ebben a műfajban. Mindezeket figyelembe véve a Pool valóban csupán a kisujja megmozdításával érte el ezt a győzelmet.

Lencse. 2009.02.26. 19:18:26

@popp: "Ez megint a szezon meg a fazon kevergetése, most a klubcsapatokról beszélünk."

Ugyan már, az olasz válogatott tagjai olasz klubokban készültek fel, ez csak szőrszálhasogatás.

"Az olaszok a kedvező sorosolásuknak, a calciopoli okozta dacnak, a Pesotto tragédiának (vele az elmélyülő csapategységnek, kicsit analóg a Veszprém mostani megtáltosodása), Lippi talentumának, valamint Buffon, Pirlo, Cannavaro és többiek teljesítményének köszönhetik a Coppa del Mondo-t, szerintem."

Ez így jól hangzik, jórészt egyet is értek vele, de egyrészt hasonlóan megható dolgokat én is le tudnék írni mondjuk a Unitedről, másrészt én arra gondoltam, hogy az olaszok akkor 110 percnyi irtózatos birkózás után vágták bele a kést a németekbe, azokba a németekbe, akikkel azért az elmúlt 100 évben nem sűrűn lehetett ilyet megtenni. Ehhez pedig a dac és az összekovácsolódott csapategység mellett bizony brutális állóképességre is szükség van, szóval ha igaz, amit írsz, akkor az olasz sportorvosok valamit nagyon eltoltak az utóbbi években.

Nem láttam a Roma meccset különben, de felkeltetted az érdeklődésem, mert pl. de Rossiról nehezen tudom elképzelni, ahogy levegő után kapkod, és ezt most tényleg vedd a legőszintébb elismerésnek a csapatodra nézve.

A dicséretedet pedig továbbítottam az Arsenal orvosi stábjának, jól fog esni nekik most, amikor a keretből nagyjából mindenki sérült, aki már vásárolhat sört a Tescóban. :)

Lencse. 2009.02.26. 19:55:32

Azért az igazolványt még tőlük is elkérik. :)

halareaal 2009.02.26. 20:59:55

@donnelly:

aha, és akkor a Pool mértnem akarta eldönteni mondjuk a továbbjutást? lehet, hgy a Real hulladék teljesítményt nyújtott, de ugyanez elmondható a Poolról is. ez az érv, h rombolni kevesebb energiába kerül, ezért könnyű győzelem volt, szimplán röhejes. szerencséjük volt h a végén találtak egy gólt, amire nem szolgáltak rá. persze az ellendrukkerek ilyenkor könnyen kárörvendhetnek, csakhogy a Pool ettől még nem nyújtott jobb teljesítményt. mindenesetre ezek után duplán vicces lenne, ha a Pool kiesne, merthogy simán benne van még ez is, valszeg az Anfielden is a Madrid irányítja majd a játékot 1 gólt pedig simán találhatnak.

Lencse. 2009.02.26. 21:09:03

@halareaal: "az Anfielden is a Madrid irányítja majd a játékot" - IS? Itt a Madrid irányította a játékot? Gago arcáról többnyire az IHM "egy nyár valami igazán kellemetlen helyen" című száma jutott eszembe.

halareaal 2009.02.26. 21:20:31

jó, úgy értem ott is a Madridnál lesz a labda. mindig elfelejtem, h vannak csapatok amelyek úgy érvényesítik akaratukat, hogy hagyják az ellenfelet játszani, aztán majd csak lesz vmi.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 21:22:52

"úgy érvényesítik akaratukat, hogy hagyják az ellenfelet játszani"

hát, ha ez a tegnapi a Madrid játéka, akkor nem értem miért indultak el a BL-ben _egyáltalán_

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 21:40:40

@halareaal: A játék képe ugyanez lesz, csak Gerrard a 20. perc környékén eldönti a meccset aztán szevasz!

A Liverpool azért nem akart játszani, mert egyrészt nem tudnak, másrészt meg Beníteznek csak az volt a lényeg, hogy ne kapjanak ki.

Minden esetre hatványozottan mulatságos, ha egy madridista ez után a meccs után a Liverpoolt kritizálja.

halareaal 2009.02.26. 21:41:25

ja ez jogos, siralmas volt a tegnapi, de ez nemtom h jön a Poolhoz. mondjuk más kérdés, h ilyen alapon a Pool játéka sem sokkal tetszetősebb, nekik sem kéne indulni?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 21:49:19

@halareaal:

csak arra próbáltam utalni, hogy el kellene végre dönteni, hogy a Pool most akkor csak ölte a játékot, vagy épp, hogy "hagyta az ellenfelet játszani", illetve hogy ha nem hagyta, és ez volt a tervük, akkor ki is irányította a játékot?

halareaal 2009.02.26. 21:50:35

@donnelly:

olyat egyszer sem írtam, h a Madrid jól játszott volna, vagy győzniük kellett volna. arra reagáltam, miszerint ez egy sima meccs volt, ahol a Pool simán lemosta ellenfelét. nálam egy könnyed, egyoldalú meccs 1xüen máshogy néz ki. egyszóval sztem szar meccs volt 2 egymást alulmúló teljesítménnyel, gondolom érthető, h nem tetszett a Pool játéka, ezért nemtok őszintén fejet hajtani a győzelmük előtt. mindkét csapatot kritizálom, kétségtelen hogy a Real vallott szégyent, de nyilván nem ezt hangsúlyozom, amikor ezt kb minden 2. kommentelő megjegyzi, ellenben a Poolról szép lassan kialakul itt egy olyan kép, mintha ők annyival jobbak lettek volna.

ha Gerrard a 20. percben lő egy bombagólt, és utána játszik így a Pool, nem pedig a végén fejel vki be egy pontrúgást, akkor ott nemis fogom elvitatni, hogy a Pool megérdemelte a győzelmet.

halareaal 2009.02.26. 22:19:02

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

annyiból ölték a játékot, h ők maguk nem akartak semmit sem csinálni, csak a védekezéssel törődtek. szinte teljesen feladták a gólszerzés lehetőségét, hogy a másik csapatot is meggátolják benne. a sors fintora, h mégis nekik sikerült gólt lőni. ennek ellenére alapvetően nem rajtuk múlt, h mondjuk Robben nem fogott ki jobb napot v Higuain fél méterrel hátrébb áll. a sündisznó taktikában ez a kockázat, mmert lehet azt mondani, h a Pool szurkolók nyugodtak voltak, h itt úgyse kaphatnak gólt, anak ellenére h nagyrészt az ellenfélnél volt a labda ráadásul a saját térfelükön. de akkor mit mondjon a másik oldal, birtokában a labdával, úgyhogy a legközelebbi, egy szem Pool csatár 50 méterre van a kapujától. azért furcsa ez, mert a sündisznó-taktika alkalmazására ált. a gyengébb csapatok szorulnak rá, mégis csak nehezebb úgy gólt kapni, h nálad van a labda, lőni viszont könnyebb.

shearer86 2009.02.26. 22:34:50

@halareaal: félreértetted, én egy az egyben arra gondoltam amit donnelly is mond. Azért volt ez a győzelem könnyed, mert semmit nem kellett érte tenni. A Pool védelme valszeg egy nehezebb edzésen jobban megizzad, mint a tegnapi meccsen, a támadósorának meg a kislábujját se kellett megmozdítania (és valóban nem is csináltak semmit), így is megnyerték a meccset. Mi ez, ha nem egy könnyed győzelem?

Az meg hogy ez megérdemelt-e vagy sem, döntse el mindenki.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 06:55:06

@halareaal: Az, hogy Robben "nem fogott ki jobb napot", az leginkább Fabio Aurelión múlt:)

halareaal 2009.02.27. 16:55:02

@donnelly:
nem mondhatnám. az 1-1eket elég gyakran megnyerte, a gond azzal volt, h ha többen voltak ellene, akkor viszont mindig elbukta, márpedig ált többen voltak. mondjuk Aurelio azt télleg jól csinálta, h mielőtt bármi veszély lehetett volna, lefaultolta, elütötte a labdát vagy a földön fekve vissza rántotta. nah mind1 idegenben nem fog visszaállni ennyire a Pool, ott majd nagyobb terület lesz:)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 16:59:31

@halareaal: Igen, megnyerte az 1-1eket, ha befelé indult el, ahol egy 3-6 főből álló falba ütközött és máris elvesztette a labdát, vagy lőtt (1x veszélyesen, többször értékelhetetlenül) - és pont ezért csal a statisztika, mert Fabio hülye lesz felrúgni, inkább elengedi egyenesen be a sűrűbe:)
Így párharcainak nagy részét megnyerte, viszont aki kívülről nézte, az leginkább az "önző", a "tök hülye" és ezen kifejezések kombinációival honorálta ezt az erőlködést.

Egyébként elég tendenciózusan írod le Aurelio munkáját, mert - noha az általad leírtak is hozzátartoznak ma már egy védő feladatához - elég sokszor tudott tiszta szerelést és megelőzést is bemutatni.

halareaal 2009.02.27. 18:41:12

nem figyeltem annyira, de az feltűnt, hogy nem merik egyedül otthagyni vele Robbent. persze mér tennék. szal az túlzás, h ő vette volna le a pályáról, inkább fogalmazzunk úgy, h a Liverpool csapata. nem volt rossz Aurelio, de az gáz is lett volna, ha minden párharcnál elmennek mellette, még ha aztán vki más meg is szerzi helyette. akivel nem tudott mit kezdeni, akkor az inkább Mascherano sztem, ő amikor megjelent, mindig elpiszkálta v becsúszott, azokat a párharcokat télleg szinte mind elvesztette Robben. egyébként még mindig sokszor hülye és önző, de legalább több vállalkozószellem volt benne, mint a 2 csapatban együttvéve. és végülis hamvába holt próbálkozásai még így is értelmesebbek voltak, mintha Gago és Pepe passzolgatott volna a félpályán, főleg h az egyiknél Reinának még a bravúrjával együtt is nagy mázli kellett h ne legyen gól.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 18:44:33

@halareaal: amikor Masch érkezett, akkor Robben már átverekedte magát 2-3 emberen, így az argentínnak könnyű dolga volt, szerintem:)

"az egyiknél Reinának még a bravúrjával együtt is nagy mázli kellett h ne legyen gól." - szerintem ez túlzás.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.27. 18:47:06

@halareaal:

Ha volt valaki a Realban, aki futballra emlékeztető megoldásokra volt képes egyszer-egyszer, akkor az Higuaín volt.

Akinek nevében - a riporter hiedelmével ellentétben - ki kell ejteni azt az U-t. (Bocsánat, hogy szóvá teszem, de nagyon idegesített.)

halareaal 2009.02.27. 18:50:55

jó, végre írok vmit ami pozitív a Poolra nézve, erre belekötsz.kész:). lehet, hogy könnyű dolga volt, de volt pár bravúros becsúszása. plusz ő kb az egyetlen akiről feltételezem a Poolból h egyedül is meg tudja állítani.(így h Kuyttel nem találkozik)

sztem nem túlzás, max az, h nem volt akkora bravúr. de nem bírta normálisan kiütni, kicsit átment a kezei közt, épp egy métert emelkedett a labda a sebességéből nem sokat vesztve, ami elég vlt h fölé menejn. az egyik lassításból látszott is, hogy Reina rögtön hátranéz, h gól-e.

rizla 2009.02.27. 18:51:24

@shearer86: "a támadósorának meg a kislábujját se kellett megmozdítania (és valóban nem is csináltak semmit)"

szerintem ez akkor torzítás, mint a ház, és ezzel vitatkoztam szerdán is: ne mondjátok már bazmeg, hogy a madridnak annyival több lehetősége volt! az elején volt raúlnak egy nagy helyzete. ok, volt egy torresnek is, ez egyenlő. aztán robben néha rászúrta távolról, fölément. xabi alonso rászúrta 60ról, kapusbravúr kellett a szöglethez (amit a bíró paraszt mód elvett a pooltól). a madridnak nem volt számottevően veszélyes pontrúgása, csak egy teljesen jogosan érvénytelenített gólja. a liverpool összehozott egy gólt pontrúgásból.
kihagytam valamit? az nem helyzet, hogy higuain végre nem pattan le két emberről, és csak a 16os szélénél szerelik le simán. az maximum arra jó, hogy a madrid elmondhassa "mi próbáltunk csak támadni".

vicc.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.02.27. 18:52:50

@Csöncsön: Arra gondolsz, hogy a gól érdekében baszott Benayounnal szaladni, inkább Gago kezét szorongatva nézett a válla mögé. Mintha sorfalat állt volna az a két szerencsétlen.

halareaal 2009.02.27. 18:53:10

@Csöncsön:

sztem nem játszott nagyot. volt páőr jó csele, az egyikből se lett semmi, amikor szépen megcsinálta egyedül, utána egyszerűen kivezette a pályáról. mondjuk Raulnál így is jobb volt, de sokkal több kell tőle a visszavágón.

halareaal 2009.02.27. 18:54:44

@rizla: biztos úgy érti, hogy a támadóik nem találkoztak a labdával.

rizla 2009.02.27. 18:56:43

@krysal: jó, látom fogalmad sincs mire gondoltam. úgyhogy szimplán nem érted.

rizla 2009.02.27. 18:58:45

@halareaal: csakhogy ez is marhaság. torres jóval többet volt játékban, mint raúl (még ha több helyzetet ő sem tudott összehozniű). nem fura ez? a deffenzív antifocit játszó csapat csatárához többször eljut a labda, mint a gyönyörű futballhagyományai miatt szépséges támadófocit játszó csapatéhoz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.27. 19:02:02

@pancho_sanza: @halareaal:

Siralmas volt az egész Real Madrid, komolyan fájt nézni. De Higuaínban én láttam potenciált. Azt nem állítottam, hogy nagyot játszott volna.

(A gól előtti szabadrúgás előtt egyébként szerintem nem történt szabálytalanság. Nem mintha nem lenne tök mindegy.)

halareaal 2009.02.27. 19:04:26

@rizla: nem láttad a meccset v mivan? Torresnek egy helyzete volt, amikor egy kirúgás után átpattant a labda a védőkön. egyébként ha hozzákerült (bár nem sok ilyen volt, Pepe azt a helyzetet kivéve teljesen levette a pályáról), rögtön szerelték, v elbaszta. Raulnál lehet h többet volt játékban, de még ez is kevés, mert ezen a meccsen Torrres volt A támadó a Poolban. a Pool támadószekciója annyiból volt aktív, h ők alkották az előretolt védőfalat. a Real próbált támadást vezetni, csak nem sikerült. hogy ebben hol torzítás az, h a Pool támadói összességében semmit se csináltak, nem tudom.

rizla 2009.02.27. 19:07:51

@halareaal: "Torresnek egy helyzete volt, amikor egy kirúgás után átpattant a labda a védőkön."

raúlnak hány?

"egyébként ha hozzákerült (bár nem sok ilyen volt, Pepe azt a helyzetet kivéve teljesen levette a pályáról), rögtön szerelték, v elbaszta."

raúlhoz meg nem is került. ja, torres sérülten játszott ráadásul, hopp.

"a támadóik nem találkoztak a labdával"

ezt írtad szó szerint, én ezt cáfoltam, úgyhogy ne azzal gyere, hogy ki hogyan alakított ki helyzeteket. a real madrid sehogyan, a pool meg nem is az akciók megteremtésére koncentrált.

"a Real próbált támadást vezetni, csak nem sikerült. hogy ebben hol torzítás az, h a Pool támadói összességében semmit se csináltak, nem tudom."

hát melóztak. pl összemelóztak egy pontrúgást, amiből gól lett. a madridnak egy jó szabadrúgáspozíció nem jött össze.
amúgy nem az a torzítás igazából, hogy semmit sem csináltak a pool támadói, hanem az, hogy a madrid anti-antifutballt játszott volna (:D). igaz, ezt nem te írtad.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.02.27. 19:18:46

nem tudok olyat írni a Madridról, amit ne írtam volna le az elmúlt egy évben. Higuaínról sem.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 19:28:34

@rizla: Szerintem törvényszerű, hogy a Pool 16osán 6 védő gyűrűjében Raúl nem jut labdához, míg az egy térfélnyi területen négy védővel és Kuyttel osztozó Torres könnyeben kerül játékba.

Persze ez nem mond el semmit a játék képéről, vagy a taktikáról, csak törvényszerű.

rizla 2009.02.27. 19:32:22

jó, ez mondjuk igaz. ettől függetlenül az állítás "nem találkoztak a labdával" nem igaz.

crouchy 2009.02.27. 19:35:29

most volt időm elolvasni a kommenteket, és hát mit mondjak. Szánalmas. Láttunk egy fos madridot, aki faszt se csinált, össze vissza elrúgdosta a labdákat, a Pool azt csinálta amit kellet neki, és a végén még szerzett is egy gólt. Ennyi. aztá nvanank akik azért rinyálnak, hogy mily szörnyű az h sosincs olyan h az ellenfélnek kell támadni a madrid ellen. Mondjuk erre egy egyszerű módszer, ha a csapat megnyeri a csoportját, és idegenben kezd, vagy ha már otthon kezd, akkor nem szop ki, és a kövi meccsen majd támad az ellenfél. De egészségetekre, ha jól esik a másikat Sydney a saját csapatotok bénázása miatt, és 'antifocizgatni" akkor hajrá.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 19:36:13

@rizla: Amúgy az "antifutball" kifejezésre is ráférne már egy alapos definiálás, amit talán majd meg is teszünk...

Lencse. 2009.02.27. 19:52:08

@donnelly: Tényleg érdekes fogalom. Mindenesetre az antifoci élcsapata játszott a kétezres évek legjobb UEFA-döntőjét, legjobb BL-döntőjét, és legjobb FA-kupadöntőjét, szóval valami csavar van a dologban.

halareaal 2009.02.27. 19:53:20

"hát melóztak. pl összemelóztak egy pontrúgást, amiből gól lett. a madridnak egy jó szabadrúgáspozíció nem jött össze."

de, több is, egy pl pont a gól után, szinte ugyanolyan helyzetből. hiába ferdítesz össze-vissza, az h a Pool támadói semmit sem csinűltak, az tény.

halareaal 2009.02.27. 19:55:25

@pancho_sanza: pedig lehet, h jól jönne, mióta Higuainra kevesebbet térsz ki, nem lő annyi gólt.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 20:06:10

@Lencse.: Az csak a Bozsik Péter félék antifutballja...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.02.27. 20:16:41

@halareaal: Negredo az Almeríában ugyanannyit lő, mint Higuaín a Real Madridban. Kibaszott nagy dolog, bezzeg a BL-ben vagy a kupában, azt sem tudja merre szaladjon zsenikém. Ha zseni lenne én mondanám először, de ez a gyerek csak félrevezetés. Gagoval együtt.

rizla 2009.02.27. 20:28:00

@halareaal: jó, hát akkor nevezd semminek. de mihez képest? az ellenfélhez képest biztos nem..

rizla 2009.02.27. 20:31:21

@Lencse.: a poollal nem az a baj, hogy "antifoci", hanem hogy totálisan semmilyen. ha tudnak játszani, akkor talán többet is berámolnak a jó védekezéssel megfojtott madridnak. dehát kuyt, meg ilyenek, te jó isten: DDDDDDD

Lencse. 2009.02.27. 20:32:53

Pancho szeptember óta kap itt hideget-meleget a realos posztjai miatt. Én ezekben nem foglaltam állást, mivel nem követem figyelemmel a spanyol bajnokságot, de szerdán azt láttam, hogy szinte szóról szóra az vált valóra, amit ezekben az írásokban olvastam, komolyan, azt hittem, ő rendezi az eseményeket és irányítja Gutiék lábát.

Ezt csak úgy leírtam, nem akarok itt segget nyalni. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.27. 21:24:07

@Lencse.:

Biza, nehogy a végén te is megkapd, hogy lakattés vagy. ;-)

Higuaínhoz annyit: Capellóról sok rosszat el lehet mondani, de azt én nem állítanám, hogy nincsen szeme ehhez a játékhoz.

krysal 2009.03.01. 00:15:22

@rizla: Én meg azt látom, hogy te nem érted, amit én mondok. Jó elmagyarázni egymás mellett.
süti beállítások módosítása