Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Gyémánt üti a smaragdot

2009.01.22. 19:17 donnelly

Már régen volt ennyire kiegyensúlyozott az SPL, noha ez a tabellán továbbra sem látszik, de egyetérhetünk abban, hogy egyáltalán nem lepődünk meg, ha egy masszívan alsóházi csapat elkapja valamelyik nagymenőt, az meg egyenesen természetes, hogy a harmadik helyezett Aberdeen legyalázza az éllovast. A Celtic ezzel a 4-2-es vereséggel (Boruc nélkül, ő ugyanis bemelegítés közben megsérült...) két pontra engedte fel a Rangers-t, akik Collum játékvezető igen mulatságos asszisztálása mellett verték otthon a Falkirk-öt. A szerző két hete lefejelte a falat, de mivel a fal már jobban van, egy szédült és kavart poszt keretein belül, tabellával, videókkal következhet:

 

 

Boyd megint két gólt szerzett - az elsővel (a meg nem adott valódi után) kamutizenegyesből egyenlítette ki Lovell vezető gólját - majd a végén Davies mutatott be egy kis zsogabonítót, tíz a tíz elleni játék közben. Ezt a létszámot két kamukiállítással értük el, Cregg egy olyan becsúszásért kapta, amit általában tovább engednek ebben a bajnokságban (azóta fellebeztek), Papac pedig a félpályánál ütötte el a kiugrani készülő Stewartot - a második esetben a kiállítás a játék szellemével megegyező döntés volt, viszont a szabálykönyvnek ellentmondó, ugyanis Papac (ippeghogy) nem volt utolsó ember, és a fault a Falkirk térfelén történt, de hát kompenzálni kellett az első rossz döntést. A játékvezető lelkiismerete nyilván tiszta maradt, hiszen a két győztes gól 3 perccel a létszámkiegyenlítődés után született - persze eddigre a vendégek már alig álltak a lábukon a folyamatos nyomás következtében - és a Rangers igazából megérdemelten nyert. Nekünk pedig külön öröm, hogy az általunk kiesőnek tippelt Falkirk csak egy pontocskával előzi a meg a legutolsót.

Aki nem más, mint az Inverness, amely ismét vereséget szenvedett - ezúttal az újonc vendégeként - és ez (végre valahára) Craig Brewster állásába került. A tetem fölött pedig máris megjelentek a keselyűk Osvaldo Ardiles és John Robertson képében. Az idáig játékosedzőként foglalkoztatott Brewsternek a St Mirren felajánlotta az edzéseik látogatásának lehetőségét, de vélhetően a harmadosztályban tud majd elhelyezkedni az őszes csatár-menedzser.

Itt az ideje, hogy vessünk egy pillantást a tabellára (a Skócia virágai© történetében először):

 KlánMérk.GKPont
1Celtic222551
2Rangers223349
3Aberdeen22536
4Dundee U22435
5Hearts22035
6Hibernian22030
7Motherwell22-627
8Kilmarnock22-826
9St Mirren22-825
10Hamilton22-1623
11Falkirk22-1118
12Inverness
22-1817

 

Aki megfejti a színkódot, tippelhet a következő forduló eredményeire!

Hátulról kezdve az látszik először, hogy a Hamilton egy körre legalább kidughatja fejét a mocsárból levegőért, viszont a Falkirk és az Inverness egymást tapodja a lápban, valahogy így:


A Motherwell-Kilmarnock-St Mirren trió bennmarad, ehhez nem férhet kétség, és a felsőház is elérhető lenne bármelyikük számára, ha mondjuk képesek lennének másfél hónapnyi időre tartani a formájukat - na persze a havereknek vissza is kéne találniuk a jó formához, hiszen négy győzelem után idei első meccsükön 0-0 volt az eredmény odahaza a Well ellen, míg szombaton kettő-simára kikaptak a játékra nem igazán alkalmas Easter Road gyepén.

Azon a pályán, amelyen a legutóbbi FA kupa fordulóban - vagyis az elmúlt, skót poszt nélküli hetet megelőző hétvégén - a Hearts vendégként diadalmaskodott ugyanilyen arányban, és ezzel a Hibbies-t a kupa idei kiírásának első SPL-kiesőjévé léptette elő.

A Szentmirrennél összeszedettebb játékot bemutató Killie ugyanilyen arányú vereséget szenvedett otthon a Csabicsapattól, akiket nem igazán zavar, hogy az ellenfél végig fölényben sőt gyakran jobban, látványosabban játszik, hiszen nekik bőven elég a három pont.

Bár európaligás helyezéshez még nem, hiszen szóltunk már a bevezetőben a címvédő smaragdzöldek északkeleti kudarcáról - kínkeservesen hozták a 2-2-t, de öt perc múlva Zander Diamond két, Mulgrew-szabadrúgás után elért dugójával már 4-2 volt az eredmény; és a Dundeenak még úgy is jobb (pozitív) a gólaránya, hogy vasárnap letolt nadrággal előrehajolva hagyta magát megalázni a Motherwell által.


Az első negatív gólkülönbségű csapat az első alsóházi csapat - ebben is megjelenhetne az általunk már említett kiegyensúlyozottság, ha a Hibernian nem szenvedne vereséget szombaton a Celtic Parkban (bár Boruc talán visszatér, így lesz esélyük a győzelemre is).

Az eredmények: Rangers-Falkirk 3-1 (1-1), Kilmarnock-Hearts 0-2 (0-0), Hibernian-St Mirren 2-0 (1-0), Hamilton-Inverness CT 1-0 (1-0), Dundee Utd-Motherwell 0-4 (0-3), Aberdeen-Celtic 4-2 (2-1).

A tabella így a mi olvasatunk szerint:

OLD FIRM (1-2)

NEW FIRM (3-4)

FŐVÁROSI CSAPATOK (5-6)

UNALMAS CSAPATOK (7-8)

KISTIGRISEK (9-10)

ÁLLANDÓ ELSŐOSZTÁLYÚ TELJESÍTMÉNYRE MÉG NEM KÉPES ALAKULATOK (11-12)

 

A következő forduló főmeccse az Aberdeen-Rangers (szombat 13.30, Sport1, kötelező házifeladat!), illetve a katolikus rangadó (Celtic-Hibernian, sz. 16.00, Sport2, szintén muszáj). Lesz még Dundee-St Mirren (sztrímelni kell, szorgalmi), illetve Hearts-Inverness, Motherwell-Falkirk, Kilmarnock-Hamilton.

23 komment

Címkék: d videó skót spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr96896145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romanista 2009.01.22. 19:37:09

egyenlőre egy szép számot küldök a poszt szerzőjét,kitartását,emberi értékeit üdvözlendő: www.youtube.com/watch?v=Zl-vrR7uufs

Dzsúd Horse 2009.01.23. 03:09:41

Megpróbálkoznék a színkód feltörésével.

Piros szín - Perthben(na nem az Ausztráliaiban) dörzsölik a tenyerüket a szentek erősen, hogy kinek fogják átadni a stafétabotot a bajnokság végén, mert ők köszönik szépen a lehetőséget, de elegük van a divizsön egyből.

Szürke szín - Ezek olyan csapatok, akik azt hiszik, hogy be tudják fogni a Hearts - Hibernian vegyespárost, de 4-5 forduló múlva belátják, hogy Laci Csabi nem viccel, így beérik az alsóházzal. A bajnokság utolsó 5 fordulójában egy részük a jövő évi céljait tűzi ki, a másik részük meg erősen imádkozik hogy ne ők kerüljenek a piros övezetbe, mert idén nincs semmiféle Gretna(R.I.P., ők egy külön posztot is megérdemelnének szerintem, peace).

Fekete szín - Laci Csabinak ez kedvenc színe. Egyébként két olyan csapat, akik az utolsó 5 fordulóban egy szűk elit tagjai lesznek. Az elitségnek csak látszata lesz meg, mert az első 4 gonosz módon még a lelket is kitiporja belőlük. Igazából lehetett volna rózsaszín a színük, mert bár közel van számukra Európa, mégiscsak rózsaszín álom marad számukra.

Kék szín - Én barna színnel jelöltem volna őket...május közepétől júliusig nagy királyoknak hiszik magukat, de aztán csúnyán kiszopnak holmi gall kiscsapattól például, ahogy az Acélemberek tették idén az uefa kupa selejtezőjében(Uefa R.I.P.). Említhetném még a Hiberniant is, akikből a svéd bajnokság negyedik helyezettje csinált bolondot az oda-visszavágón az Intertotó-kupában (újabb R.I.P). Bár ezen nem kell csodálkozni, amelyik skót csapat két magyart is a soraiban tudhat, sikeres nem lehet.

Világosabb zöld - jelen pillanatban Skócia legjobb csapata található ezalatt a szín alatt, és remélhetőleg az év végére a sötétebb zöld lesz az ő színűk.

Sötétebb zöld - Ezt a színt három éve katolikusok uralják, és remélhetőleg idén protestáns érdekeltségű lesz ez a zöld. Bár a legutóbbi Old Firm alapján azt kell hogy mondjam, idén sem lesz a Teddy maciké a bajnoki cím...

Dzsúd Horse 2009.01.23. 03:38:29

Jaj, az kimaradt, hogy a sötétebb zöld feljogosítja majd a szín tulajdonosát arra, hogy selejtező nélkül elutazhasson Monacoba, a BL csoportkör sorsolásra. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy idén a keltáknak illet volna megverni a dán kiscsapatot idegenben ha már otthon nem ment, de hiába szólt a nevervólkalón, Gary Caldwell úgy gondolta hogy inkább rúg egy csodálatos öngólt.

www.metacafe.com/watch/2083073/null/

danesdzsu2 2009.01.23. 10:13:06

Színkód:
sötétzöld: bajnok
világoszöld: bl indulás
kék: uefa el
fekete felsőház
szürke: alsóház
piros: kieső

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.01.23. 10:42:43

Oké, mindketten tippelhettek, itt kommentben is megteszi!;)

Dzsúd Horse 2009.01.23. 13:54:14

Hát én még véletlenül se akarok tippelni, csak feltörtem a színkódot.....erre a nézhetetlen focira még a skótok se tippelnek, hanem inkább nézik. Bár a Hamilton vendégjátéka és Lacicsabi otthoni győzelme talán megérne pár eurót kötésben.

kavics30 2009.01.23. 13:55:36

@donnelly: ügyes fogás, hiszen így több hozzászólást generálsz és tovább folyik a "népnevelés" :)
hajrá, nekem nagyon tetszik a stílus, és zeneileg is jó irányba mozgolódsz:)

Dzsúd Horse 2009.01.23. 13:59:46

Népnevelés :DDDD Engem nevelhetne akármeddig, akkor se lennék képes végignézni például egy Kilmarnock - Hamilton rangadót, lol.

Lencse. 2009.01.23. 14:27:09

A zöld, kék, piros, grafitszürke és hupilila színek mind focigyilkos favágó csapatokat jelölnek. Mivel a megfejtésem nyilvánvalóan helyes, fel is hatalmazom magam a tippelésre:

Meccs#1: 0-0
Meccs#2: 0-0
Meccs#3: 0-0
Meccs#4: 0-0
Meccs#5: 0-0
Meccs#6: 0-0

Lencse voltam.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.01.23. 15:09:27

@Lencse.: A favágó jelző még érthető, na de a focigyilkos? A Rangers tavalyi kupaszerepléséből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, a foci igazi gyilkosait meg inkább Olaszországban kellene keresni, de inkább csak egy évszámot mondok, 1967;)

Lencse. 2009.01.23. 16:43:03

@donnelly: Nem kell azért minden szót egyesével olyan gránitkomolyan venni. :)

Elfelejtettem, hogy ez a te posztod, tessék, zene:
www.youtube.com/watch?v=nlfIzfaHAMc

Rangers10 2009.01.23. 16:45:56

"akkor se lennék képes végignézni például egy Kilmarnock - Hamilton rangadót, lol."

Pedig az az igazi, hamisítatlan, eredeti FUTBALL, nem az ilyen Barca, Real, Mu, Inter, Bayern, stb féle csapatok által művelt tevékenység...

;-)

Dzsúd Horse 2009.01.23. 17:29:12

@Rangers10: Ez olyan mintha azt mondanád, hogyha lenne nagyon sok pénzed, akár két ferrarira is, te zsigát vennél, mert az az EREDETI. Peeersze ;) Vagy olyan mintha 20x másolt VHS-en néznél inkább csehszlovák pornót, mert az az EREDETI, a HDTV helyett ;) Néhány Rangers meccset én is megnézek, de hogy például a Barca-gálaelőadásai helyett, valami jelentéktelen skót meccset nézzek, az kizárt :) Ha te mégis így teszel, akkor egészségedre.

mickeyknox 2009.01.23. 18:18:03

amíg skóciában éltem egy évet, mindig megnéztem a skót bajnokikat, ha tehettem, és esküszöm, még élveztem is némelyiket.

most hogy néha ad a sport tv spl meccset, nem tudom már annyira élvezni.

lehet, hogy a skót levegőben van valami :DD

danesdzsu2 2009.01.23. 22:17:01

Aberdeen Inverness CT 2:1
Falkirk Rangers 0:3
Hearts Motherwell 2:1
Kilmarnock Hibernian 1:2
Celtic St Mirren 2:0
Hamilton Dundee Utd 1:0

Dzsúd Horse 2009.01.24. 02:19:33

@danesdzsu2: te egészen pontosan mire tippeltél ? Vagy te annyira hardba nyomod, hogy még a forduló párosításait is tippre írtad le. Nájsz.

Lehet én tévedek, de így néz ki a köv forduló:

Aberdeen vs. Rangers
Celtic vs. Hibernian
Dundee Utd vs. St Mirren
Hearts vs. Inverness
FC Motherwell vs. Falkirk
Kilmarnock vs. Hamilton

danesdzsu2 2009.01.24. 08:56:25

@Pesszimista Pista:
a francba, ez a sziget összevissza rángat, rossz Népsportból olvastam ki az eredményeket.

Aberdeen Rangers 1:2
Celtic Hibernian 1:2
Dundee Utd St Mirren 2:1
Hearts Inverness CT 2:0
Motherwell Falkirk 3:1
Kilmarnock Hamilton 1:1

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.24. 09:54:54

@Pesszimista Pista: "te egészen pontosan mire tippeltél ? Vagy te annyira hardba nyomod, hogy még a forduló párosításait is tippre írtad le. Nájsz."

pont a teát kortyoltam, amikor az idézett szöveghez értem... LOL... most aztán törölgethetem a monitort...

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.01.24. 12:14:27

Jövőhéten majd arra lehet tippelni, hogy milyen meccsek lesznek:)

kavics30 2009.01.24. 22:32:36

megnéztem a két nagy meccsét. azt kaptam amit vártam. ráadásul a celtic szimpatikusabb, mint a rangers. ez így rendben is volt akkor.
süti beállítások módosítása