Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi rémálmok - Premier League 21. forduló

2009.01.17. 02:30 pote

Szinte hihetetlen, de vesztett pontok tekintetében még mindig a MU a listavezető a PL-ben. A múlt heti csonka, és a szerdai hipercsonka forduló után, végre egy sablonos, tízmeccses, háromnapos körnek futhatunk neki. A kínálatból egyértelműen kiemelkedik a hétfő esti liverpooli derbi, de pikánsnak ígérkezik az Arsenal törlesztési kísérlete a Hull otthonában és Defoe skizofrén előadása a White Heart Lane-en is. Tovább után egy rémálmunkról, és annak fényében a tippjeinkről.

Durva volt! Azt álmodtuk, hogy az Inter olasz játékosai játszottak jótékonysági meccset az Arsenal angoljaival, és a bevételt a ManCity megsegítésére ajánlották fel. Riley hármas sípszavára riadtunk fel, izzadtunk, verejtékeztünk, majd újra álomba zuhantunk.

Blackburn - Newcastle 1-2
Óriási párharcot várunk. Az utolsó nem_big4_PL-győztes fogadja a bajnoki álmokat dédelgető Newcastle-t. A vendégeknek még mindig reális esélye van a hőn áhított, és azt kell mondjuk, teljesen megérdemelt bajnoki cím megszerzésére. Coloccini szinte átjátszhatatlan az utóbbi hetekben, így Alan Smith duplájára csak egy hazai találat fog érkezni.

Bolton - Man Utd 0-2
Óriási mákra lesz szüksége a vendégeknek. Smolarek bombaformában van, a héten 'fair play' díjjal kitüntetett Kevin Davies (Clichy adta át neki a szobrocskát) meg csak ontja magából a gólpasszokat. Üveggömbünk szerint, Vidic orbitális hibáit Kuszczak bravúrjai fogják kompenzálni, és ez végül három pontot fog érni a Unitednek. Zsinórban ez lesz a tizedik olyan meccs, amikor Ronaldo nem ér sarokkal a labdához. Halkan jegyezzük csak meg, hogy a MU mocskos mód elkezdte majmolni az AS Romát. Lemosták a Chelsea-t, majd ellopták a megamegosztó szöglet-trükköt. Nagyon érik egy 1-7 az Old Traffordon.

Chelsea - Stoke 6-1
A Deco-Mikel-Ballack trió, most is varázsolni fog. Drogba, igazolva jó formáját, egy négyest gurít a nagycsapatoktól mindig zakózó Stoke-nak. A siker kulcsát azonban a védekezés fogja jelenteni. Delap bedobásainál az egész Chelsea kitűnően fog bekkelni, és Di Santót nem lehet megverni a levegőben.

Hull - Arsenal 2-3
A legendás londoni csapatszellem diadala lesz a szombat esti találkozó is. Capello nem hiába fog kilátogatni a Britanniába mérkőzésre, a vendégek hátsó alakzata meg fogja győzni az olasz kapitányt, hogy hosszú távon nem lesz gond a válogatott védelmével. Halmosi - mint mindig - most is kezdő lesz. A publikum pedig a már megszokott "nyug-dí-ja-sok! nyug-dí-ja-sok!" rigmussal érlcelődik Wenger egyre csak öregedő fiain.

Man City - Wigan 2-1
Az első félidei Vassell parádé elég lesz a hazai győzelemhez. Az egyébként is halovány vendégek, csak egy szépítő gólra lesznek jók a ráadásban (Buffon kapitális bakiját Melchiot használja ki). A szombati teljesítmény hűen tükrözi, hogy a City miért áll BL-t érő helyen, és az Athletic miért is küzd a kiesés ellen. Kaka már játszhat, Messi és David Villa játékengedélye még nem érkezett meg.

Sunderland - Aston Villa 0-0
Nem kezdte jól a szezont a Villa, így a Fény Stadionjában sem számíthat győzelemre. Az újabb pontvesztés akár O'Neill állásába is kerülhet. Cissé fodrásza gyomorrontást kapott, ezért gólokat sajnos nem láthatunk.

West Brom - Middlesbrough 0-1
A legjobb újonc fogadja a mostanság magára találó Borót. Hiába nyomják a birminghamiek a joga bonitót, a vendégek hírhedt, fanatikus szurkolói belekergetik csapatukat egy igen értékes győzelembe. Downing harmincméteres, jobbos lökete dönteni fog.

Tottenham - Portsmouth 2-0
A liga két legjobb irányító középpályásának a csatájaként is beharangozhatnánk az ütközetet. Ha szabad kezet kapnánk a tökéletes együttes összeállításához, akkor középen Jenas helyettese biztosan Kranjcar lenne. Ugyanazt a totális támadó focit várjuk most is a Spurstől, mint amit a JJB-ben láthattunk, és a Tottenham kiegyensúlyozottságába a Pompey is bele fog bukni. Hiába van Crouch az ellenfélnél, Gomes a megszokott, magabiztos formáját hozza a beadásoknál.

West Ham - Fulham 0-1
A legjobban várt londoni derbi. Ilyenkor megáll az élet még a Piccadilly-n is. Zamora villanása mindenki számára egyértelművé teszi, miért is ő áll a góllövő lista élén.

Liverpool - Everton 2-0
Történelmi eseménynek lehetnek tanúi azok, akik leülnek hétfőn este a televízió elé. A foci kitalálása óta ez lesz az első tétmérkőzés, ahol egyetlen szabálytalanságot sem követnek el a játékosok. Az utóbbi években, a bajnokságokat zsákszám nyerő hazaiak hosszú idő után újra legyűrik papíron esélyesebbnek vélt városi riválisukat. Hiába áll fel majd három vérbeli támadóval az Everton, ezen a napon ez is kevés lesz a Pool ellen. Pennant duplája egyértelmű jelzés lesz Benitez felé, hogy egy ilyen kincset vétek lenne elengedni.

A vendégtippelőnk a hétvégén imcsi. Az ő üveggömbje kilenc csapattal gólt sem rúgat ebben a fordulóban. Ettől függetlenül sok sikert kívánunk neki. A tippjei:

Blackburn - Newcastle 0-0
Bolton - Man Utd 0-2
Chelsea - Stoke 3-0
Hull - Arsenal 1-2
Man City - Wigan 1-0
Sunderland - Aston Villa 0-2
West Brom - Middlesbrough 1-1
Tottenham - Portsmouth 1-0
West Ham - Fulham 1-1
Liverpool - Everton 0-0


Egy filmidézettel zárnánk eheti szürreális beharangozónkat. Ahogy az Álmodozások kora zárójelenetében is hallható:
"TESSÉK FELÉBREDNI!"

272 komment

Címkék: premier league pl alom beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr79882892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lencse. 2009.01.19. 23:31:52

@Csöncsön: Nem. Nem becsüli le. Retteg tőle, és ez megbénítja ilyenkor.

Te nézted a meccset? Láttad, amikor a tabellát vezető, a bajnoki címért hajtó, hazai pályán 1:0-ra vezető, a rangadót a kezében tartó sztárcsapat edzője a meccs hajrájára _totálisan_feladta_a_támadásokat? Mert ez történt. És sokadjára játszotta el, sokadjára szívta meg, én már számítok rá. Vagy ez valami speciális szokás a La Ligában, hogy egygólos vezetésnél a hazai csapat edzője minden támadójátékost lehoz a pályáról?

mann 2009.01.19. 23:32:07

Csöncsön kb. 99%, hogy magasról tojnál a Poolra, ha nem spanyol edző lenne ott és nem az lenne a PL "legspanyolabb" csapata.... szerintem ;).

Benítez és csapata nem tud átlépni a saját árnyékán. Jellemző, hogy ötödik hazai döntetlenjüket sikerült összehozniuk. Az ilyen meccseket (de inkább mondjuk a Stoke elleniket) kéne behúzni, ha a végén is oda akarnak érni.
A Torres-Keane kettős ma dupla nulla volt, eddig úgy tűnik, hogy Berbatovval jobban járt a MU mint Keane-nel a Pool.
SAF nem azért áll jobban mert a darálásba nőtt bele, hanem mert tudja csapatával együtt kezelni a nyomást, amit az esélyesség jelent. A Pool eddig úgy tűnik, hogy nem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.19. 23:33:33

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

"ez az utóbbi 20 év legjobb Liverpoolja"

Vagyis mégiscsak köze van hozzá. :-)

(Egyébként csak periférikus látásommal kísértem figyelemmel az utóbbi húsz év Pooljait, de amennyi eljutott hozzám, az alapján messzemenőkig egyetértek a fönti megállapítással. Pont ezért undorító, hogy elbénázzák a bajnoki címet, és pláne, hogy a MU javára, mely iránt, ugye, föntebb fejtettem ki, hogy hogyan érzek.)
:-(

Lencse. 2009.01.19. 23:37:11

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Ez a baj, hogy jó csapatot csinál, jó a taktika, én kifejezetten szeretem a Pool játékát nézni, amikor megy nekik (NEra: egyrészt :DD, másrészt igen, erdész vagyok, ha fociról van szó, ez van), de mindig elkúrja ilyen hülyeségekkel.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.19. 23:38:10

@mann:

"kb. 99%, hogy magasról tojnál a Poolra, ha nem spanyol edző lenne ott és nem az lenne a PL "legspanyolabb" csapata.... szerintem ;)."

Ebben sok igazság van. Zsigerileg jobban drukkolok egy Torresnek, mint egy Drogbának. Egy Rierának, mint egy... Scholesnak.

Amúgy hosszú éveken át SAF se nyert bajnokságot a MU-val, csak ő aztán szépen megtanulta, hogy hogyan kell -- ahogy írod -- kezelni a nyomást.

Mourinho meg egy zseni.

rizla 2009.01.19. 23:43:23

a liverpoolt max azért lehet kedvelni mert (a tartalákcsapata) a legmagyarabb. a legspanyolabbság miatt semmiképp sem, ezt nem vagyok hajlandó bekajálni senkitől. a játékuk minden, csak nem spanyolos, spanyol nemzeti öntudatra meg csak nem ébredt senki, aki max ott nyaralt két hétig.

rizla 2009.01.19. 23:43:59

ok, torres előtt leborulok, de ennyi.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.19. 23:48:17

@rizla:
ha Barcában nyomná, le is térdelnél sztem ;)

Lencse. 2009.01.19. 23:50:04

Ezt én sem értem, hogy Csöncsön miért van így elájulva a Pool latinos improvizatív játékától, nekem egyre gyanúsabb, hogy nem nézi a meccseiket. :) Oké, hogy Alonsonak spanyol útlevele van, de a PL-ben nyújtott játéka alapján már egy érdemes brit húsipari munkás oklevél is ott figyel a zsebében. Persze én pont ezért szeretem, csak kicsit furcsán hangzik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 00:00:35

@Lencse.:

Nem mondom, hogy latinos és improvizatív, mindenesetre a MU-énál latinosabb és improvizatívabb. A legtöbb góljuk nem centerezés, hanem kijátszott akció utáni lövésből születik (MU-gólra nem is emlékszem olyanra az utóbbi 20 évből, amely ne centerezés után esett volna; szabadrúgás, távoli bomba kivétel). De abban igazad van, hogy nem láttam minden meccsüket...

rizla 2009.01.20. 00:01:04

pote: ha a magyar válogatottban nyomná, akkor le.

rizla 2009.01.20. 00:02:14

csöncsön: "Nem mondom, hogy latinos és improvizatív, mindenesetre a MU-énál latinosabb és improvizatívabb."

ez hatalmas ostobaság. ha látványos focit akarok a PL-ben, akkor MU, nem pool, ez teljesen egyértelmű. persze nem idén. persze nem a liverpool miatt (bár javulnak).

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 00:03:53

engem egyébként őszintén szólva lenyűgöz a MU játéka, olyanok, mint valami nagyon brutális és gyors ragadozó.

macca17 2009.01.20. 00:06:18

az a baj, h kevésszer játszunk jól. nyilván azért, mert nincs annyi jó játékosunk, mint a mu-nak. gerrardon és torresen kívül nincs extraklasszisunk. mindez nem mentség persze rafa bekkelésére, mert itt nem az esélyesség terhéről van szó, hanem arról, h mit gondolsz, hogyan lehet megnyerni egy meccset. egy ilyen meccsen kell még 5-10 percet pörögni, amíg megjön a második (netán harmadik gól), utána lehet bekkelni, mert addigra meg van törve az ellen. 2-3 éve (sokkal gyengébb csapattal) még össze is jöhetett volna az 1-0, most nincs annyira együtt a védelem, védekezés.

rizla 2009.01.20. 00:07:17

én két éve éreztem ezt. tavaly csak néha. idén meg nem érdekel. de tény, hogy elég élvezetes, amikor elkezd dübörögni az MU-gépezet. a liverpoolt pedig sosem érzem így hasítani. még amikor a besiktast szétverték, akkor sem. eleve benitez szarrákavarja mindig a felállást, meg tele vannak hihetetlenül béna játékosokkal.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 00:07:24

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

"olyanok, mint valami nagyon brutális és gyors ragadozó."

Hát ez az. Erre mondtam, hogy exkavátorok. Nem tudom nem gyűlölni őket. És mint mondom, MINDEN góljuk centerezésből születik. Ez nem foci, ez rögbi.

rizla 2009.01.20. 00:07:50

ez bedobásnak ment persze

Lencse. 2009.01.20. 00:07:57

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Így igaz. És van, amikor inkább amolyan alattomos varánuszgyík-szerűen gyötrik meg az áldozatot, nem egy gyors csapással, mint az oroszlán. :)

mann 2009.01.20. 00:08:34

Azért Csozénak volt miből zseninek lenni (persze az, nem kérdés), szinte azt vehetett meg akit akart. SAF kapott türelmet valóban, de ezt már korábban kiveséztük. Azonban ő sem nyeretlen kezdőként került az Old Traffordra.
Torres vagy Drogba kész játékosként érkezett a PL-be, míg Scholes a MU utánpótlás kölyke. Kb. mint Puyol a Barcában. Egy ikon. Pl. C-t soha nem fogom annyira csípni mint őt.

Nemcsak Fergie az aki jól bírja az esélyesség terhét, hanem immár sokadik csapatát építette fel és tanította meg erre. Négy európai kupasorozatot nyert meg eddig aktuális együttesével, úgy, hogy négyszer jutott döntőbe. Egyet sem bukott még el.

A Pool azonban úgy tűnik(és nem akarok korai következtetéseket levonni) eddig nem tud a döntő pillanatokban úgy teljesíteni, hogy az elvárható lenne egy végső sikerre esélyes csapattól.

Benítezt jó edzőnek tartom, nagy guru.
Ferguson elleni cetlikampánya azonban őt zavarta meg jobban. Saját csapatára kellene inkább jobban koncentrálnia. Szerintem hiba volt neki esni az öregnek, ebből jól nem jöhetett ki Rafa(ct).

A United eddig hét 1-0-ás győzelmet aratott a bajnokságban. A jó védelemnek, a kiszámított erőbeosztásnak és persze a szerencsének is köszönhető ez. Nem iskolajátékkal ugyan de, címvédőhőz méltóan, hozták a meccseket.

macca17 2009.01.20. 00:14:20

@mann: nagy ökörségnek tartottam én is, h ebbe belement rafa. mi a szart foglalkozik ezzel. ő nem ez a típus, nem megy neki a lélektani hadviselés eme típusa, és nem is áll jól.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 00:15:14

@mann:

"Azonban ő sem nyeretlen kezdőként került az Old Traffordra."

Benítez sem az Anfieldre.

"Négy európai kupasorozatot nyert meg eddig aktuális együttesével"

Benítez sokkal fiatalabb, de már kettőnél tart.

Mindezzel csak azt akarom mondani: idő kérdése, hogy PL-eket is elkezdjen nyerni a spanyol.

Lencse. 2009.01.20. 00:18:43

@macca17: Még csak nem is kötelező bevágni azt a bizonyos második gólt, mert az nem biztos, hogy összejön. Nade. A labdát megtartani. Az ellenfél térfelén játszani. Az ellenfél kapujára veszélyt jelenteni. Ezek elvárhatók lennének, és Rafa ezekről mind lemond, azt hiszi, ha behoz 8 védekező kpályást, akkor garantálva van a gólcsend. De ha már olyan kurvajól össze van rakva a védelem, talán nem kéne felrúgni az ellenfelet a tizehatos sakánál, vagy nem meglepődni azon, hogy egy csatár feltűnik az ötösön egy szabadrúgásnál, az utolsó percekben. :)

Jó éjszakát, álmodjatok Benitezzel! :)

macca17 2009.01.20. 00:31:31

@Lencse.: jaja, de ha ez megvan, akkor általában jön a gól is... a védelem/védekezés meg nincs összerakva jól, erről írtam. egyébkét riera fejelt egy nagy homályt az 9t9s9n, így jutott a laszti cahillig

Everred 2009.01.20. 00:32:11

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: hű, nem biztos, hogy ugyanazt a Unitedet néztük idén. Sokkal inkább egy jóllakott, álmos ragadozóra emlékeztet, amely időnként unott mozdulattal arrébb hessegeti a túl közel merészkedő dögevőket, akik a zsákmányára pályáznak :-)

Csöncsönt pedig nem övezi kellő tisztelet itt. Ezt a hozzászólást a Liverpool latinos improvizációjáról és a csúnya MU beadásból születő góljairól aranyba kéne foglalni bazmeg, ez az elmúlt két évezred legnagyobb kommentje. Még mindig alig tértem magamhoz.

mann 2009.01.20. 00:33:58

@Csöncsön: idő kérdése. Így van.
Lassan azonban ott tartunk, hogy annyi időt kapott mint annak idején SAF. És nem ugyanazokkal a lehetőségekkel.
Rafa már több mint 50 játékost vásárolt mióta az Anfielden van és többet költött igazolásokra mint a MU. Kis híján annyit mint a Chelsea ez idő alatt.

De ha így folytatja, lassan akkor lesz csak esélye PL-t nyerni, ha Fergie visszavonul. Nemrég Keane kezdett formába jönni, erre azóta szinte alig játszott. Esélye sincs belelendülni.

Ez a MU-ragadozó hasonlat tetszik.
A Chlesea járt úgy, mint egy zebra, amit elkapott a krokodil ivás közben a folyóparton :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 00:42:27

természetesen nem elsősorban az idei MUra (bár sajnos azzal sincs túl sok gond) értettem, hanem általában erre az érára.

Everred 2009.01.20. 01:12:59

Kedves, drága egyetlen Csöncsön.

Igazság szerint azt terveztem, hogy a tavalyi szezon gólösszefoglalójával teszlek nevetségessé. Megnézhetted volna Tevez gólját a Boro ellen (az elsőt), Naniét a Liverpool ellen, Ronaldo első gólját Newcastle-ben, Rooney gólját a hazai csoportmeccsen a Roma ellen, satöbbi, satöbbi, satöbbi.

De így sokkal jobb lesz. Itt van csak neked, csak most, csak itt az exkavátorok egyik szar centerezéses gólja a szuperintelligens szupercsapat ellen. Remélem, a stadiont felismered, bár a videó címe eléggé elcseszi a meglepetés-fílinget.

www.youtube.com/watch?v=ysJ_VtDggpM

Adamfark 2009.01.20. 01:20:21

@Everred:
Meg itt egy másik, bár ha nem baj ez egy idei, de nem PL gól. Giggs is benne volt ám. www.youtube.com/watch?v=eoc2ZN822qs

rizla 2009.01.20. 01:44:27

everred: aha, csak középről tudtok gólt lőni..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 16:11:14

@Everred:

Ilyen gólokat a Mallorca szokott lőni. A különbség az, hogy nem húsz évente kettőt, hanem minden második La Liga fordulóban.

A második különbség pedig az, hogy a Mallorca nem egy csontig hájpolt, nagyképű csapat, amelytől mindenki elájul, hanem pillanatnyilag kiesésre áll a Primera Divisiónban.

:-)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.20. 16:24:03

@Csöncsön:

ne menjünk má' át megint "melyik a jobb bajnokság" magasröptű vitába!
főleg ne egy PL-posztban ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 16:27:04

@pote: maga sem gondolja ám komolyan!

kroos 2009.01.20. 16:28:48

@popp: de miért nem tegezödsz?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 16:37:26

@kroos: A provokálódó Csöncsönre céloztam, aki nem gondolja komolyan, csak szurkálódik.

Romanista 2009.01.20. 16:52:41

fogadjunk Obama bemondja este hogy holnap kiejtjük az Intert a kupából.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 16:59:23

@Romanista: meg az Arsenalt egy hónap múlva.

Ronal-d'oh! 2009.01.20. 17:17:13

Most őszintén, ti nem látjátok a párhuzamot a tavalyi Arsenal és a Pool között? Lábtörés remélem nem lesz, de a lufi már itt is erőteljesen ereszt, pedig az MU összehasonlíthatatlanul gyengébb idén.

neeson 2009.01.20. 17:33:25

@nekedX: körvonalakban, de a tavalyi Arsenaltól valahogy sokkal jobban féltem :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 17:44:39

@nekedX:

Az Arsenal egy lúzer csapat, képtelen bármit is megnyerni. A Poolból egyszerűen MÉG nem jött ki a sorozatos nyerés. (Legalábbis nekem ez az érzésem.)

rizla 2009.01.20. 17:51:18

csöncsön ennyi faszságot még te sem szoktál összehordani. túlhájpolt csapat (mi ez, valami zenei trendről beszélünk?), a mallorca is folyton ilyen gólokat lő, stb. állítasz valamit, ami megdől (centerezős, ívelgetős uncsi), erre elkezdesz azzal jönni, hogy de,de,de.. vicc.

kroos 2009.01.20. 17:54:41

adjál neki rizla fájt fájt fájt!!!!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.20. 17:56:04

@Csöncsön: majd szóljál, ha az összevásárolt robotjaid VERETLENÜL nyernek meg egy hihetetlenül gyenge spanyol bajnokságot...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 17:57:17

@rizla:

Miért dőlt volna meg? Egy szubjektív vélemény (érzés) nem tud megdőlni. Nincsenek objektív mércéi a "látványos játéknak".

Sarkazhat akármennyit Rooney, attól még nem fogom szívesen nézni a MU-t, sőt ANNÁL KEVÉSBÉ szívesen fogom nézni.

A fociszurkolás az érzelmekről szól.

Lencse. 2009.01.20. 18:01:23

@Csöncsön: De az "A MU csak centerezve tud gólt lőni" állítás az nem az érzelmekről szól, ez egy száraz kijelentés.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 18:01:47

Kroos is hiába küldözgeti popp-nak a Bayern látványosnál látványosabb góljait: kötve hiszem, hogy ez bármit is változtat az érzelmein.

Vagy visszafelé: a Real Madridról is össze lehetne ollózni (külön kroosnak) néhány csinos kis összeállítást... :-))

kroos 2009.01.20. 18:03:18

@Csöncsön: POPP azóta már vett magának egy effenberg mezt:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 18:03:28

@Lencse.:

Nyilván, erről lehetne statisztikákat készíteni, és nyilván kimutatódna, hogy kinek van igaza.

Ilyen statisztikát azonban egyikünk sem hozott.

Mindkét fél érzelmekkel érvel, és ez (szerintem) jól is van így.

rizla 2009.01.20. 18:04:16

terelj tovább. most már eljutottunk mindennek az alfájához és omegájához, MIDNEN SZUBJEKTÍV, TEHÁT HA VITATKOZOL, HÜLYE VAGY, ÉS NEKEM IGAZAM VAN, MERT SZUBJEKTÍVE ÍGY LÁTOM. csak nem értem, akkor minek fórumozol.

az nem szubjektív vélemény, hogy a liverpool játékában több az improvizáció, és a csillogás, mint az MU-éban, hanem szimpla ostobaság.

egyébként egyáltalán nem szeretem a manchestert. de attól még nem kell vaknak lennem a futballhoz.

rizla 2009.01.20. 18:05:13

@Csöncsön: nem, itt te próbálsz amögé bújni egy vita elől, amiben észérveknek kellene szerepelnie, hogy vannak szurkolói érzelmek. ami röhejes.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 18:06:58

@rizla:

Hazudsz. Nem állítottam, hogy minden szubjektív.

Csak azt, hogy a fociszurkolás bizony eléggé az.

Lencse. 2009.01.20. 18:07:01

Csöncsön, akkor beszélj kérlek arról a metamorfózisról, amin RvN keresztülment, amikor Angliából a La Ligába szerződött. Mikor lett exkavátorból valódi futballista? Az első évben? A másodikban? Vagy még mindig az?

Lencse. 2009.01.20. 18:10:05

Henryt is meg akartam említeni, de őt már tényleg nem tudtam egy kommentben szerepeltetni az exkavátor szóval, a billentyűzetem megtagadta az engedelmességet. :)

rizla 2009.01.20. 18:10:13

csöncsön jó látom sokat felfogtál abból amit írtam
: DDDDD

de hamár szóbakerült odaát: nick hornby pl szerelmes volt az arsenal dögunalmas játékába, de ettől még látta, hogy mások látványosabban fociznak. természetesen ő a rondaságot tartotta a legszebbnek (vigyázz, nem szó szerint értendő! eszmei szépség, vagy ilyesmi), de mégsem próbálta elmagyarázni senkinek, hogy ez tényleg az. tudta jól, hogy nem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 18:11:04

@Lencse.:

RvN. nem ment keresztül metamorfózison. Tipikus center volt és maradt. Mindig elismertem a képességeit és teljesítményét, de különösebben sohasem szerettem.

rizla 2009.01.20. 18:12:17

bár nem a játékukba volt szerelmes, hanem a klubba, elnézést. annál inkább áll, amit írtam.

de persze mindenkinek tetszhet minden, a serie A-buzik pl arra a fajta játékra buknak, és tartják a legizgalmasabbnak. ez rendjén is van, de ettől még nem keverik az almát a körtével, csókoltatlak

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 18:15:10

@rizla:

Nyilvánvalóan nincsen (talán nem is lehet) akkora különbség a mostani Pool és MU játéka között, mint (minden bizonnyal) az egykori Arsenal és Chelsea-é között. Sokkal több tere van itt a szubjektivitásnak.

rizla 2009.01.20. 18:16:12

lol

bedobod a mallorcát, hogy ők kéthetente megcsinálják, amit tevez és rooney, de inkább arról kéne beszélned, hogy a liverpool milyen gyakran csinálja, ugyanis ebből indult ki.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 18:16:55

@rizla:

"a serie A-buzik pl arra a fajta játékra buknak, és tartják a legizgalmasabbnak."

Pedig szerinted az "izgalmasság" és a "játék látványossága" objektív kategóriák, melyekről érzelemmentesen lehet vitázni. :-))

Lencse. 2009.01.20. 18:19:52

De te nem azért utálod a MU-t, mert unalmasan játszanak, hanem azért, mert kurvajól megy nekik, mindent megnyertek mostanában, és ott játszik a legjobb formában lévő* sztárjátékos, az aktuális aranylabdás. Én pontosan ugyanezekért utáltam a Barcát 2006-ban, de eszembe nem jutott volna csúnyának nevezni a játékukat.

*erre nehogy rávágd, hogy dehát már hónapok óta M a legjobb formában lévő focista, az nagyon olcsó lenne. :))

kroos 2009.01.20. 18:22:41

én télleg tudnék irni egy könyvet arról hogy miért utálom a Mu-t.

Lencse. 2009.01.20. 18:23:48

@kroos: Gondolom a Sheringham és Solskjaer nevek nem fordulnának elő ebben a könyvben. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 18:24:21

@rizla:

Abból indultunk ki, hogy a MU játéka húdefantasztikusanlátványosanlenyűgöző, míg ellenben a Liverpoolé nézhetetlenbénarobotfoci. Ezeket a kijelentéseket azért lehetne árnyalni.

Az árnyalás egyik módja, ha túlzásba esve az ellenkezőjét állítom. (Bár az ellenkezőjét nem állítottam.) Nyilván erre kell jönniük az ellenérveknek, példaanyag segítségével. Everred (szerintem jogosan) ezt tette. Meggyőzni nem tudott, de a magam szemében is árnyalta a képet.

kroos 2009.01.20. 18:25:08

@Lencse.: természetesen az arcukkal egy céltábla közepén ..többekközött.

,,hónapok óta M a legjobb formában lévő focista"

ez gondolom masceranot jelent.

kroos 2009.01.20. 18:25:40

vagy molinarot...?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 18:27:45

@Lencse.:

Nem csak azért utálom őket, mert mindent megnyertek. Mint írtam is, az annak idején verhetetlen Juventust sem utáltam, sőt kifejezetten bámultam a játékukat.

Ahogy kroos, úgy én is: könyvet tudnék írni arról, hogy miért utálom a MU-t. Már évtizedek óta.

rizla 2009.01.20. 18:34:35

@Csöncsön:

"Abból indultunk ki, hogy a MU játéka húdefantasztikusanlátványosanlenyűgöző, míg ellenben a Liverpoolé nézhetetlenbénarobotfoci."

lófaszt. abból indultunk ki, hogy szerinted a liverpool közelebb áll a spanyolos, improvizatív focihoz, mint az MU, amelyik "csak centerez".

eddig a következőkkel érveltél eme állításod mellett:
- utálod az MU-t
- a mallorca is tud olyan gólokat lőni, mint az MU, de lehet, hogy gyakrabban
- ez csak a te szubjektív véleményed

meggyőző..

Lencse. 2009.01.20. 18:45:55

Mindenkiből előjön itt a Végh Antal?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 18:46:02

@kroos: Effenberg nem volt rossz játékos és egyszer még a német szurkolóknak is bemutatott, de mezem még nincs, papírral szoktam segget törölni ;-).

kroos 2009.01.20. 18:52:04

mondjuk neki egyedül több cime van mint az egész romának összesen...(valaha lesz)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 18:55:11

@Csöncsön: Igen egy legtöbb ember számára dögunalmas 0-0 is nagyon izgalmas tud lenni, ha az épp a kedvenc csapatod egyik kieséses meccse.

Lencse. 2009.01.20. 18:58:13

B+ kroos, én épp eszem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 19:00:43

@kroos: mindig a címekkel jössz, ha azok engem annyira érdekelnének, akkor lehet, hogy én is egy nagycsapatnak drukkolnék, lehetőleg olyannak, amelyiknek nincs, vagy csak kevés komolyan vehető riválisa hazája bajnokságában. " Többet ér egy bajnoki cím a Romával, mint öt a Milannal vagy a Juvéval" -mondá Totti és milyen igaza van.

Különben Tottival, Perrottával és De Rossival ellentétben Effenberg sohasem nyert vébét. Ja és aranycipős sem volt soha.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 19:02:12

ja sőt a '82-es vébé óta minden világbajnok csapatban volt Roma játékos! De ez sem olyan fontos ám.

kroos 2009.01.20. 19:05:51

,,én is egy nagycsapatnak drukkolnék"---DDDmegint elhalyezted a romát.
volt rá nektek is esélyetek..ne feledd...amikor sensiék 100 millákat költöttek....

kroos 2009.01.20. 19:07:22

haggyál már a vb cimekkel ..azt a roma nyerte?

kroos 2009.01.20. 19:08:16

86-ban ki volt romás??????????????????????

Ronal-d'oh! 2009.01.20. 19:09:06

@kroos: 86-ban nem olaszok nyerték a vb-t.@kroos:

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 19:11:03

@rizla:

Ha te csak annyit értenél a mondandómból, amennyit én a tiédből, elég jól ellennénk... :-)

Erre azonban eddigi itteni előéleted alapján kevés esélyt látok. :-(

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 19:11:37

@kroos: senki csak kiváncsi voltam figyelsz-e!

Egyébként mondtam, hogy a vébécímek sem olyan fontosak. Csak elkezdtél itt arcoskodni, hogy több mindent nyert mint az egész Roma, csak megemlítettem egy olyat, amit Roma játékosok nyertek, Effenberg viszont nem.

rizla 2009.01.20. 19:12:37

csöncsön: ez nagyon gyenge

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 19:13:00

@nekedX: Az argentínok nyerték, aminek nagyon örültem.

kroos 2009.01.20. 19:17:27

90-ben a németekre büszke lehetsz.
aztán aldair...candela....gratulálok.illusztris névsor.
amugy van bastennek sincs vb cime.meg platininek sem.
a popp féle algoritmus szerint ez mit is jelent?

Ronal-d'oh! 2009.01.20. 19:17:48

@kroos: félreértettem, azt hittem, hogy csak az olasz világbajnokokról van szó.

rizla 2009.01.20. 19:31:36

csöncsön: DDDDDD

ne.

BruceWayne 2009.01.20. 19:33:47

Effenberg.
LOLLL
már a név hallatán elkap a röhögés...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 19:38:06

@kroos: Aldair egy nagyon jó játékos volt és hűséges a farkasokhoz a szurkolók egyik kedvence. Marcos Cafut a világ valaha volt legjobb jobbhátvédjét meg talán nem kell senkinek sem bemutatni.

De megint belemagyarázol, mert nem állítottam föl semmiféle algoritmust ;-). Harmadszor mondom, nem olyan lényeges dolog az egyes játékosok vébé címe sem a Roma drukkerségem szempontjából.

Lencse. 2009.01.20. 20:17:25

popp, véletlenül kivettem a googlét a kedvencekből, a németektől ki volt akkor farkas?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 20:26:58

Rudi Völler és Thomas Berthold valamint később Thomas (Tomassino) Hassler is.

kroos 2009.01.20. 20:32:24

hassler kölni-ként lett világbajnok.

Lencse. 2009.01.20. 20:33:51

Ez a Tomassino fájt, inkább maradok a googlenál. ;)

@kroos: szerintem elég egyértelműen fogalmazott

kroos 2009.01.20. 20:43:07

Tisztázzunk néhánydolgot.A cimek elsösorban egy csapatot minösitenek,nem játékost.Tehát amikor azt irtam hogy effének több cime van mint a Romának akkor irhattam volna torsten finket is
mert nem a játékos személye volt a lényeg.Az hogy vannak világbajnokai a romának az csak közvetetten (edzésmunka stb) köszönhetö a klubnak,és az elitben elfoglalt helyét nem mutatja meg,mert ami azt megmutatja az a legrangosabb klubtrófea elnyerése.Ami sokkal inkább szignifikánsabb egy játékos pályafutását nézve mint a Vb cim.Mert litmanen nem választhatja meg hova születik,de BL gyözelemre volt esélye.(ez sem igaz mert pl ronaldonak nincs BL cime) .De azt sem hinném hogy Bogosian többet tudna a játékról mint a finn, vagy mint tudott johan cruuyf.Mégis a francia a világbajnok.
Szoval az hogy perotta világbajnok az nem potolhat semmit a roma életében mert arról nem igazán tehet ,arrol tehetnének hogy kupát nyerjenek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 21:31:45

Hamar megjöttek a United gólok, gondolom Csöncsön legnagyobb gyönyörűségére ;-).

És akkor Proszim Pozor: óriási off következik! Aki az angol foci miatt néz ide, itt be is fejeztheti az olvasást!

@kroos: Egyrészt nem értem miért kell itt evidenciákat tisztáznunk. Miből gondolod, hogy újdonság nekem, hogy egy vébégyőzelem nem klubérdem. Azt is levágtam, hogy a Bayernt akartad itt fényezni, de ha már Effét hoztad föl lecsaptam a nem nyert címére, ha Mattheus-szal jössz nem adtál volna magas labdát.

Különben hugyozom le (sőt hányok rá), hány Bundesligát nyert Linke, vagy, hogy hány DFB-kupa érmet őrizget vitrinjében Jens Jeremies vagy Thomas Strunz, nem lesznek jobb játékosok Perrottánál, a szememben biztos nem.

De ha már címek, azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy a legutóbbi két olasz kupát épp az AS Roma nyerte, többek között Perrottával a soraiban. Sőt mintha te írtad volna, hogy szerinted, ha korrekt a bíráskodás, akkor a Roma nyerte volna az olasz bajnokságot (nehezen hinném, hogy a Bayern nem kap korrekt bíráskodást a bundásban).

Különben persze, hogy örülnék, ha a Roma minél több trófeát nyerne, de nem ez a legfontosabb, időről-időre azért előjössz ezzel.

On.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.20. 23:08:24

@Csöncsön: Most segíts, pls! :)

Szájkaratézom az egyik barátommal és kellene nekem a barca utolsó 3 év igazolásai + elmenő játékosai évekre bontva vételárral, eladási árral... Nincs kedvem guglizni, gondolom Te tudsz egy tutti helyet :)

Kösz!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 23:44:50

@imici77:

transfermarkt.de

Csak ezt tudom. Szerintem minden érdemi adat föllelhető benne.
süti beállítások módosítása