Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League 17. forduló

2008.12.13. 00:38 pote

A múlt heti papírforma eredmények után, a hétvégén emeljük a csapásszámot. A nagyok legalább egy fokkal nehezebb ellenfeleket kapnak most, lesz kiesési rangadó, és erre a fordulóra is jut egy "harc a kupaindulást erő helyekért". A beharangozóban a vágyainkat most is az ész sugallta realitással próbáltuk meg lefojtani, így elég kevés gólt sikerült vizionálnunk, mert az év végi értékelések miatt jól kell teljesítenünk a tippversenyben. A tavalyi tapasztalatok alapján, érdekes meccsnek ígérkezik a Boro-Arsenal, de legjobban - természetesen egy feszes popsi után - a Spurs-MU izgat fel minket. Tovább után most is nyerésre ítéljük a top4-t és hét csapatnak nem engedünk gólt lőni.

Middlesbrough - Arsenal 1-2
Tavaly itt szenvedték el első vereségüket az Ágyúsok, és indultak el a lejtőn. Most, ha nyernek, akkor még mindig versenyben maradnak a bajnoki címért. A hazaiak a birminghami bravúr óta nem tudtak nyerni, pedig verhető csapatokat sodort eléjük a sors. Ezen körülmények izgalmas csatát sejtetnek. S ha még hozzávesszük, hogy a Riverside-on a nagycsapatok eléggé szoktak szenvedni, akkor nyugodtan tudjuk ajánlani a szombati ebéd megemésztéséhez ezt a meccset. Tippünk, a portói vereség figyelembe vételével, vendég győzelem.
 
Aston Villa - Bolton 1-1
A Bolton otthon zsinórban kapja a pofonokat, de idegenben már három meccse nem vesztett pontot, és berámolt nyolc gólt. Mivel megígértük, hogy a legnemkedvencebb kiscsapatunknak egy ideig kedvezni fogunk az üveggömbünk dörzsölgetése közben, így egy bravúr ikszet rajzoltunk ehhez a meccshez. Nem árulunk el nagy titkot, ha megemlítjük, hogy hazai győzelemnél sem fog elkámpicsorodni.

Liverpool - Hull 2-0
Makacsok vagyunk, nem vitás.

ManCity - Everton 2-1
Tavaly ez találkozó volt, aminél eldőlt, hogy kinek marad nagyobb esélye az európai kupaindulásra. Én még a csajomat is elvittem, hátha beleszeret az angol fociba, de csak a hideg és a sok gyaloglás maradt meg benne, meg a City is kikapott. A liverpooliak simán behúzták, Elanoék pedig annyira haloványak azóta, mint a mezük.
A mostani mérkőzést, csak jó indulattal és jóindulattal lehet rangadónak nevezni, mert a hazaiak csak tizennegyedikek. Vagyis kábé ott tartanak, mint Corradival. Brrrrr De a mezőny tömör, egy győzelemmel újra helyzetbe kerülhet a cselszísen gazdagodó klub, és az Evertont most el lehet kapni. A vendégeknek több hiányzójuk van, mint egy állami hivatalnak influenza járvány idején, ráadásul múlt héten úgy kaptak ki, ahogy ritkán szokás. Ha ezt nem használják ki Irelandék, akkor Hughes alatt is el fog kezdeni mocorogni a kispad.

Stoke - Fulham 0-0
Csak annak fogunk szorítani, hogy Gera visszaverekedje magát a csapatba. Annak ellenére tartjuk a tippünket, hogy Delap felépült vállsérüléséből (mondjuk, hol máshol sérülhetett volna meg?!).

Sunderland - West Brom 1-0
Mint egy falat kenyér, úgy kellenek a pontok mindkét csapatnak. Ha nem nyer a Sunderland, akkor - nagy bánatunkban - beírjuk a kis füzetünkbe őket, mint potenciális kiesőjelölteket.
Utánanéztünk a hazaiak megbízott menedzserének, és meglepődve tapasztaltuk, hogy Ricky Sbragia nem örmény birkózó edző volt előző életében.

Wigan - Blackburn 1-0
Ha nyernek Steve Bruce fiai, akkor nyugodt, békés karácsony elé néznek. Ahogy Paul Ince is, munkával ez esetben nem kell törődnie. Heskey villan egyet a félház előtt.

Tottenham - ManUtd 0-4
Háziasszonyok rémálma lesz a szombat este ("...kitartás a hölgyeknek"). Az El Classico előtt, leves vagy előétel gyanánt, egy parázs Spurs - MU lesz a felvezetés.
A Unitednek nagyobb a tét. Jövő héten a klub vébére utaznak, ezzel újabb elmaradt meccsük lesz a bajnokságban. Pszichésen sem tenne jót a ponthullajtás. Ha esetleg kikapnának ma, akkor akár tizenkét pontos hátránnyal is nekifuthatnának az ünnepi időszaknak, ami azért még a felettébb magabiztos társaságot is megrogyaszthatja. De erre kevés esélyt látunk.
A Spurst, 'arry érkezése után tapasztalt feltámadásuk után sem tudjuk hovatenni. A játékoskeretet még mindig átlag felettinek érezzük, adottak a körülmények, mégis rohadtul döcög. Minket a hétfői teljesítményük is sokkolt. Amennyiben bejön a tippünk (tapasztalataink alapján, ennek annyi esélye van, mint hógolyónak a pokolban), akkor januárban az első igazolásuk egy kapus lesz.
Anderson nagyon nagy gólt ragaszt huszonötről.

Portsmouth - Newcastle 1-2
Két olyan csapat találkozik, amelyik nagyon nem találja a ritmust mostanság. Igaz, a vendégek inkább évek óta nem. Owen hozza a múlt hetit, Crouch fejese pedig csak a szépítésre lesz elég. 

Chelsea - West Ham 2-0
Zola visszatér régi sikereinek színhelyére. Biztos megható lesz neki. Nem úgy az eredmény. Az olasz vezetésével a kelet-londoniak az ötödik helyről küzdötték le magukat a kieső zónához. A vasárnapi vereség után kezdhetnek mindent előről. Hogy Zolával-e, az jó kérdés.
A hazaiaknál a legnagyobb kérdés, hogy Anelka vagy Drogba kezd-e. Azt sem lenne egyszerű eldönteni, ki a szimpatikusabb...

Heti vendégtippelőnk probinho10 lesz. Ő küldte el harmadikként, hogy az első PL idényben a Norwich vezette karácsonykor a tabellát. Nem lesz kérdés, hogy melyik volt az a klub, amelyik negatív gólkülönbséggel is dobogóra tudott állni. Probinho10 erős tippjeit itt olvashatod:

Middlesbrough - Arsenal 1-3
Aston Villa - Bolton 3-1
Liverpool - Hull 3-1
ManCity - Everton 1-2
(Arteta paradaaaa)
Stoke - Fulham 0-1
(Zotyó)
Sunderland - WBA 2-1
Wigan - Blackburn 1-1
Tottenham - MU 1-2
Portsmouth - Newcastle 1-1
Chelsea - WHU 4-1

178 komment

Címkék: üveggömb premier league pl tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr13819976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bag 2008.12.13. 19:33:38

mennyire nincs nagy baj?
utoljára 20 voltunk bajnokok, akkor még szinte gyerek voltam, szeretnék még egyszer életemben örülni egy ilyennek, biztos ti is így vagytok ezzel.
ezek az elszórt pontok...és a kilátástalan támadó (és védő?) játék elkeserítő.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.13. 19:49:39

"szerintem nem a védelemmel van baj, Masch idén nem szűr olyan jól, mint tavaly. Szerintem ő volt az előző idény kulcs játékosa, idén sokkal szürkébb. Kint volt az olimpián is, belefásult?"

Masch idei formáját illetően igazad van, rá is gondoltam, amikor a védelemről írtam. Ettől függetlenül ma - az idén egyébként nagyon jól teljesítő - védőjátékosok is betliztek.

bag 2008.12.13. 19:54:00

"tavaly is voltak hullámvölgyek!"
voltak
nem is nyertünk semmit...
mintahogy most sem fogunk, ha nem történik végre valami

Dani Kalifornia 2008.12.13. 20:12:46

Nyilván való, hogy kell még egy David Villa-szerű/szintű csatár, aki az ilyen meccseken (amikor nincs Torres) bekotor egy helyzetet, vagy a helyezkedésével üreskapus helyzetbe hozza az egyik társát...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.13. 20:14:59

hányadszor is ússza meg Hisztihányó ezeket a gusztustalan utánrúgásokat?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.13. 20:30:11

a lesajnált, eltemetett Gomes, ugye.

"Nyilván való, hogy kell még egy David Villa-szerű/szintű csatár, aki az ilyen meccseken (amikor nincs Torres) bekotor egy helyzetet, vagy a helyezkedésével üreskapus helyzetbe hozza az egyik társát..."

static.nemzetisport.hu/db/0C/10/no00013C10c485a39d3797.1.l.jpg

Strigo 2008.12.13. 20:31:17

Hogy ennek a lepkézős Gomesnek is pont ellenünk kell összeszednie magát. Mondjuk Van der Sar is jól nyomta, örülök hogy aláírt még egy évre.

Data4u 2008.12.13. 20:31:24

asszem a clean sheet önmagáért beszél :-)
csak nekem nem tünt átütőnek a manu ma?

nadivereb 2008.12.13. 20:34:40

Hihetetlen, hogy amikor Cé majdnem egy egész meccset végigjátszott úgy, hogy egyszer sem hisztizett percekig a bibis lába miatt, sőt, még a meg nem adott góljánál is alig káromkodott, képes egy ilyen jelentéktelen helyzetben bemutatni valami annyira sunyi dolgot, hogy az embernek mindenképpen ez maradjon meg az emlékezetében...

giacomo 2008.12.13. 20:34:45

C. Ronaldo mekkora kis szarházi! Berbatov meg kb. mint Keane, két erősen túlértékelt tucatjátékos, jól járt a Tottenham, hogy eladta őket egy kalap pénzért (Dos Santos mégiscsak olcsóbb volt). 'arry viszont - Phil Brownnal - eddig az év managere.

giacomo 2008.12.13. 20:41:57

Ez eddig amúgy nem a varázsgömb napja.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.13. 20:56:19

Berbatov nagyon jó játékos de meg kell szoknia még az új helyzetét.

Data4u 2008.12.13. 20:57:27

fijjugg, lemaradtam a Cé-s sztoriról. valszeg akkor fektettük a gyerekeket :-) mi történt?

Lennonnak nagyon jó szériája van, szétfutotta magát ma is.

Data4u 2008.12.13. 21:00:07

tudom "picit" off, de mondjuk annyiban kapcsolódhat a focihoz, ha mondjuk ezt a pénzt a Tottenham-re költené :-) (illetve költötte volna a majom, mert lebukott)

www.telegraph.co.uk/finance/financetopics/financialcrisis/3725670/Celebrated-Wall-Street-trader-arrested-over-50bn-con.html

nadivereb 2008.12.13. 21:09:00

Data4U: Annyi, hogy párharc volt, elesett, majd mielőtt felállt volna, még odarúgott egyet az ellenfélnek. De nem ez a gusztustalan, hanem az, hogy utána egyből ment bocsánatot kérni, hogy jajnemakartam, véletlenvolt, miközben a visszajátszásból a vak is látta, hogy direkt volt...

Data4u 2008.12.13. 21:19:19

nadivereb: köszi, jobb is, hogy nem láttam :-(
Jó lesz neki a Real...

Strigo 2008.12.13. 22:00:34

"De nem ez a gusztustalan, hanem az, hogy utána egyből ment bocsánatot kérni"

Most épp az a baj, hogy bocsánatot kért :)

mann 2008.12.13. 22:30:41

Rafael volt az egyedüli pozitívum. A srác megtudta fogni Lennont, ahogy a City ellen Robinhot is. Ez azért nem semmi a fiatal kölöktől.

Woland 2008.12.13. 22:31:08

most értem vissza NYC egyetlen Tottenham-kocsmájából - széténekeltük magunkat : )

GOMES az isten! ZOKORA meg jézus krisztus az egyetlen fia! : ) gyönyörűen alázta cét egyszer-kétszer. (aki amúgy megint bebizonyitotta hogy nem lehet eléggé mocskos szavakkal illetni - esély nincs rá utólag büntessék de azért egymás után két PL-meccsen rúgja meg az ellenfelét dühből mikor a labda ott sincs...)

mindegy lényeg hogy idén veretlenek vagyunk a négy daganat ellen : )

Berba meg kapott rendesen : ) de Sheringham megmondta hogy ezt teljesen fair, ő csak tudja : )

dillinger 2008.12.13. 22:44:37

A legcsúnyább - vagy legviccesebb, kinek hogy tetszik - azért mégiscsak az volt, amikor Tevez megpróbálta üldözőbe venni Lennont, és minden lépésnél kétszeresére nőtt a távolság köztük :D

United82 2008.12.13. 23:33:03

azt azért nem gondoltam volna hogy a Spurs hazai pályán ennyire beáll védekezni, azt gondoltam h a biztos védekezés alap, de ennyire beásni magukat, mintha otthon játszottunk volna, igaz a Villa ellen is ez volt idegenben. De nem volt meg az átütőerő, nem volt meg a váratlan, így nem is lehetett más mint 0-0.
DE ezzel le van tudva minden idegenbeli rangadó erre az évre(Pompey,Pool,Chelsea,Arsenal,Everton,Villa,City,Spurs) és a hátrány nem olyan nagy mint ami lehetett volna, persze ez nem garancia a nagy tavaszi menetelésre mert az OT-on mindenki 11emberrel fog védekezni, a kérdés addigra kitalálunk.e valamit ez ellen, vagy lesz-e az elől lévő 4-esből olyan formában valaki, aki ezeken a meccseken tud lőni egy gólt ami után könnyebb lenne a dolog.
Mindenesetre a Spurs előtt le a kalappal ,mert a 4nagyból egyet megvertek, a másik hárommal meg X, nem rossz mutató.

macca17 2008.12.13. 23:40:26

woland, 25 év után az ember már nem vált csapatot...

amikor ma hazaértem, engem is majd megütött a guta. mert valóban, a bajnoki címhez ezeket a meccseket be kell gyűrni. és rafa tényleg nem tud igazolni. mert kínen kívül még hozta a nagyszerű ngogot. a cseréi is idegesítőek, 10-15 percre hoz be embereket (néha egy óra után is behoz vkit)
sokatmondó, h 28 kapuralövésünkből 5 talált csak célt...és nem ez az első ilyen eset
ennek ellenére, kb 15 éve nem álltunk ennyire jól, és ebben azért rafa is benne van.

macca17 2008.12.13. 23:51:29

12 éve, egész pontosan

Dani Kalifornia 2008.12.14. 00:28:33

Strigo 2008.12.13. 22:00:34
"De nem ez a gusztustalan, hanem az, hogy utána egyből ment bocsánatot kérni"

Most épp az a baj, hogy bocsánatot kért :)


Nem a gusztustalan a jó szó, hanem a "nevetséges", "szánalmas", "dedó" és hasonlók.
Egy férfi vállalja a következményeket, ha belerúg, akkor várja a következményeket, aztán bocsánatot kér, ha lenyugodtak a kedélyek. Rugdosódás közben nem lehet bocsánatot kérni, ez egyértelműen a szankciók alól történő kibújásra ment.

Nekem, mint "ellenszurkolónak" is kellemetlen mindig Cével foglalkozni, de az emberi gerinctelenség iskolapéldáit produkálja a csávó:(

Justy 2008.12.14. 09:23:45

a változatosság kedvéért city-everton 0-1 , sehol se voltak gazdagék. A múlt heti pocsék Villa meccs után kellett már ez a meccs.

Lencse. 2008.12.14. 10:11:32

"Tovább után most is nyerésre ítéljük a top4-t...."

Höhö.

Lencse. 2008.12.14. 10:17:45

Carragher megmozdulása különben bravúros volt, ilyeneket Ibra szokott vágni ihletettebb pillanataiban.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2008.12.14. 12:35:40

sajnos várható volt, hogy nem bírja el a jelenlegi keret a Wenger diktálta játékot (mondjuk a bajnokság már korábban elúszott (pl: Stoke)). és most jön a Liverpool, majd utána a Villa. vagyis a négyben maradás a tét..

remélem Rosicky és Eduardo visszatérhetnek januárban, mert talán felrázhatnák a többieket is.

Dandeer 2008.12.14. 12:55:42

Ma a Chelsea visszaveszi az első helyet, legalábbis remélem. Egyébként elég érdekes, hogy egy nagycsapat sem nyújt idén ősszel stabil teljesítményt, tavaly nem így volt. Mi történt?

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.12.14. 15:21:41

Rosicky leghamarabb márciusban lesz, Eduardo már a holnapi tartalékbajnokin játszik.

poolfanati 2008.12.14. 17:14:29

ez a forduló eddig nagyon a chelseanek kedvez. ha nyernek, pontelőnnyel vezetnek, ami eddig idén csak nekünk sikerült.
nem értem mért nem bírjuk a nyomást, ha elsők vagyunk... mi lesz akkor ha az utolsó meccset "csak" meg kell majd nyerni a bajnoki címért és akkor bukjuk el az egészet?
na jó ez még nagyon messze van:D

Senderos 2008.12.14. 17:52:08

"Tovább után most is nyerésre ítéljük a top4-t"
ha fizettek volna érte, se lehetett volna szarabbul tippelni:)

poolfanati 2008.12.14. 18:55:26

de jó kis kvízkérdés lenne az hogy mikor volt utoljára olyan forduló hogy a big4 egyik tagja sem nyert:D
jó lenne ha nem néhány hete lett volna egy ilyen:D

poolfanati 2008.12.14. 18:57:10

hagytunk el pontokat nem is kicsit és lehet mondani hogy nem érdemlünk bajnoki címet, meg így nem lehet bajnokságot nyerni...
de a chelsea meg a manchester érdemel ha ők se hozzák az ilyen meccseket?

poolfanati 2008.12.14. 18:58:16

igaz a helyzet más: mi 18 éve nyertünk utoljára bajnokságot ők meg nem:(

crouchy 2008.12.14. 18:59:21

ebben az évben senki nem akar bajnok lenni?? A Végén még az Aston Villa nyer????

d3vnull 2008.12.14. 19:00:09

f@sz kivan már tényleg, szart sem ér a támadásunk, az egyetlen gólunk is Drogba perdítésén múlt. 25 méterekről akarunk állandóan gólokat lőni, Deconak ma talán ha 5 normális passza volt. Gőzöm sincs hány esélyt kéne még kapnunk, hogy tudjunk élni vele. Anelka and his red-hot form... Ja, sok gólt lőtt, 3 méterekre a kaputól, magának nemigen képes megcsinálni a helyzetet. Ha Lampard és Joe Cole nem lenne már le is húzhattuk volna magunkat rég. A BL is egy kész vicc volt.

Azért Scolarinak igen gyorsan kezd megkopni a fénye. Legalább most nem várta meg a 80.-ik percet, félidőnél behozta Drogba-t. Hát mit mondjak, vele kellett volna kezdeni.

United82 2008.12.14. 19:02:23

lassan kezdem azt érezni hogy ez a bajnokság olyan mint a tavalyi spanyol, a sok gyenge közül egy valahogy nyerni fog...de komolyan...a big4 összes tagja úgy hullajtja a pontokat mintha "kötelező" lenne, ha lenne egy olyan csapat amelyik egyenletesen teljesítene már 10pontal vezethetne...
Mindenesetre ez a forduló így megint nekünk kedvezett, mert papíron megint nekünk volt a legnehezebb dolgunk és a hátrány nem nőtt, maradt 2 ill 3 pont (természetesen a vesztett pontok tekintetében). A sorsunk továbbra is a mi kezünkben.

BruceWayne 2008.12.14. 19:15:19

b*ssza meg hogy egy west ham ellen nem lehetett kihasználni a tegnapiak botlását :-(

ezek megint összebeszéltek?

d3vnull 2008.12.14. 19:28:36

"ezek megint összebeszéltek? "
Őszintén szólva már ilyesmi nekem is megfordult a fejemben. Lassan kezdek elgondolkodni, hogy tényleg megéri-e azért néznem a csapatom meccseit meg izgulni már előtte, hogy felb@sszam az agyam és ideges legyek? A legrosszabb, hogy nem is hibáztathatok mást, mert mi vagyunk ilyen bénák. Nem lehet a játékvezetésre kenni (jó, Ferguson-nak azért menne :)), nem lehet olyanokra fogni, hogy betonvédelem, sündisznózás, stb. az ellenfélnél, egyszerűen szarok a támadásaink. Egy fejlődés azért már volt, Mikel legalább nem próbál Belletti módra 30ról kapura lőni. VKP-ként viszont nagyon nagyot fejlődött a srác, le a kalappal. És egész rég kapott pirosat.

Most szépen lemegyek öblögetni a dekondícionáló terembe, eszem ágában nem volt vasárnap este, de ezt az idegállapotot csak ott tudom oldani :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.14. 19:30:20

"dekondícionáló terem" - :-D!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.12.14. 22:29:00

a barca mellett a juvét sem szeretném kapni, látva a mai meccsüket... ha kérhetném, akkor jöjjön a milan :)

ZenZo 2008.12.15. 12:07:55

Na ide találtam nagy megrázkódtatásomban. Szóval ja, a big4 lebeszélte, vagy fogadtak egy kályhában, nem tudom, hogy ha valaki botlik, akkor mindenki, különben nem lenne izgalmas a bajnokság :)

Tényleg egy vicc, hogy nem voltunk képesek nyerni a WestHam ellen, az ellen a westham ellen, akit csak az nem vert meg mostanság csak az nem vert meg, aki nem akarta (ergo mi nem akartuk).

Adott az esély, mi meg nem tudunk élni vele. Miért? Hogy a Poolon legyen a nyomás, mert amióta elsők, többet botlanak? Vagy mi?

Az össze-vissza variált belső védőpárosunk gyengélkedik, a középpálya impotens, Anelka meg letudja azzal a meccset, hogy vár egy labdát, amit betesz 1-2 méterről, aztán énmármegrúgtamagólomat mentalitással lealibizi a meccs további részét. Így nem lehet bajnokságot nyerni, hogy ha tét van egy mérkőzésen, akkor elhasalunk, mert nem vagyunk képesek épkézláb támadást vezetni, csak ívelgetünk bolondmód. 2 okos rövidpasszos játékunk volt, az egyik az elején Joe Cole ziccere, amit a jó formában lévő JC bevág, de ez a tegnapi ez nem, a másik meg gól lett. Ezen kívül volt még pár Kalou próbálkozás, meg egy Drogba villanás, de ennyi. A híresen erős középpályánk olyan gólimpotens, hogy... hogy naaa. Sok középen ez a Lampard-Ballack-Deco hármas. Mindhárman statikus, nem túl gyors emberek, távolról alig lőnek, az meg szar, de semmi, Deco nagy kreativitása kimerül abban, hogy passzoljuk ki a szélre Bosingwanak, beemelései, löbbölései, szarok, lapos passzai nem jutnak el a támadókhoz. Ballack előhozta a szellemfociját, próbálkozik, akar, nagyon jót tenne neki 1 gól, de ez akkor is halovány eddig. Lampardban legalább még így "szürkén" is benne van 1 gólpassz.

De Anelka egymaga édeskevés elöl így. Drogbával már érezhetően erősebb lett a csatársor, Kalou beállásával pedig lendület is került előre, bár ez sem érett győztes góllá.

Riley továbbra sem lesz a Stamford kedvence, tegnap is elmaradt egy kiállítás (Carlton Cole) és egy büntető (Lampard buktatása), de kár ezzel magyarázni a félsikert, sőt, a végén még ha nem Cech áll a kapuban, akkor a 3 pontot is elvihette volna a WHU, tény, hogy az a Carlton Cole lőhette volna be a győztest, akinek már rég pályán sem kellett volna lennie. Nyilván ez az egy megmozdulása volt, ami szabályosra sikerült, így nem érdemelte volna meg, de hát a sors nem válogat. Mind1, továbbra is vezet a Pool, 1 pont a lemaradás, lesz ez jobb, csak nem tudom, mikor...

StretfordEnd 2008.12.15. 17:33:39

Nem volt szép Rooneytól, bár szemmel láthatóan meglöktél előtte, de az UEFA nem tiltotta el utólag, ahogy Ronaldot sem az FA a hétvégi után rúgásért!

poolfanati 2008.12.15. 18:40:49

benitez 2-3 napig sérült lesz!
veseköve van:D

crouchy 2008.12.15. 20:19:07

ejnye, a vesekő az nem vicces.

crouchy 2008.12.15. 20:20:28

néha az ilyen otthoni döntetlenek után, én mondjuk szívesen megitatnám Calgonnal, akkor biztos nem panaszkodna hogy veseköve van.

poolfanati 2008.12.15. 20:35:00

lehet hogy a vesekő is valamilyen fajta büntetés az ilyen idegesítő/frusztráló hazai döntetlenek miatt...

crouchy 2008.12.15. 20:44:27

és akkor tavaly egész évben műtötték?

ZenZo 2008.12.16. 09:38:29

ez mostmár tényleg valami összeesküvés féle lesz, az edzőknek nem elég, hogy a döntetlenekben versenyezzenek, még pályán kívül is kell?! A WHU elleni meccs előtt Scolarit vesekő gyanuval szállították kórházba....

kroos 2008.12.16. 13:06:53

ronaldo elött ha nem számoljuk owen-t akkor az angol bajnokság legutobb 1968-ban George Best,révén adott aranylabdást.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.16. 13:31:36

ha nem számoljuk 1954-et, akkor 1938-ban játszottunk utoljára vb-döntőt...

kroos 2008.12.16. 13:35:18

csak azért irtam mert owen a mikiegér kupákkal nem érdemelte meg+azt mondták akkor hogy megelölegzett bizaolom...amivel nem élt.
Ennyi.nem kell berágni pote.

kroos 2008.12.16. 13:37:50

az utobbi 40 évben 3 aranylabdást adott az angol bajnokság.

igy se hangzik jobban

....

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.16. 13:39:35

de ebbe már nem tudok belekötni :)

csak mókáztam az előbb..

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 13:39:35

kroos, a mikiegér kupák, a magyar kupa, meg magyar liga kupa! Ráadásul az UEFA döntőjében az utolsó húsz év egyik legjobb meccsét játszotta a Pool és az Alaves. De ki érdemelte volna meg jobban 2001-ben?

Romanista 2008.12.16. 13:46:02

popp,kivezette felcsapatát a bajnoki címre 12 éves(!) ottani pályafutását megkoronázva?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 13:50:01

Mondjuk jogos! Akármelyik AS Roma játékos jobban megérdemelte volna ;-). Ráadásul az UEFA kupából is óriási csalással vert ki minket a 'Pool abban az évben.

Romanista 2008.12.16. 13:51:01

(Akkor lettem Romanista btw, azon a pool meccsen.)

Romanista 2008.12.16. 13:54:58

ja és egyébként ezrét kakilok nagyot az egész aranylabdára; megelőlegezett meg mit tudom én,meg eredmények kellenek,de majdnem másról nem is szól mint hogy ki lesz a következő év Pepsi/adnike/ChioChips vagy tököm tudja minek a reklám arca.
az hogy valaki az életét egy klubra teszi fel,befut vele, (és adott esetben el is bukik) az már marhára nem érdekes. Owen lehet hogy megnyeri a következő VB-t az angoloknak legyen ő..áh,mindegy is.

kroos 2008.12.16. 14:08:30

BL-ben oda-vissza a Mu-t és a Reált.Én tudnám kinek adni.

kroos 2008.12.16. 14:19:36

Liverpool 2001-ben alapbol nem indult a BL-ben?

kroos 2008.12.16. 14:22:32

ebböl az évböl a kedven csoportjaim.
1. Sturm Graz 6 3 1 2 9-12 10p.
2. Galatasaray 6 2 2 2 10-13 8p.
3. Rangers 6 2 2 2 10-7 8p.
4. Monaco 6 2 1 3 13-10 7p.

1. Deportivo 6 2 4 0 6-4 10p.
2. Panathinaikosz
6 2 2 2 6-5 8p.
3. Hamburg 6 1 3 2 9-9 6p.
4. Juventus 6 1 3 2 9-12 6p.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 14:52:03

:-D , héj Paul nézzél hülyén!

poolfanati 2008.12.16. 16:24:32

na nehogy már kahn-nak adnád???
az a foci halála lenne!

Woland 2008.12.16. 18:16:00

rooney82,

"azt azért nem gondoltam volna hogy a Spurs hazai pályán ennyire beáll védekezni, azt gondoltam h a biztos védekezés alap, de ennyire beásni magukat, mintha otthon játszottunk volna"

ne nevettess kedves! : ) vdS-nek komolyan ennyi dolga szokott lenni az Old Trashfordon?? siman a ManU legjobbja volt.

meg ugye azt is figyelmen kivul hagyja mindenki, hogy King nem jatszott, Woody meg 10 perc utan leserult - igy a sosem latott Zokora-Dawson-Corluka-Ekotto vedosor hozta a clean-sheet-et a csodalatos ManU elleneben : ))) kivancsi vagyok melyik csapat rohamozna az aktualis angol bajnok kapujat egy vesz-vedelemmel a hata mogott : ) (ugye Hutton-King-Woody-Bale elvileg az alap...)

mondjuk az igaz hogy Zokora siman zsebretette Cet. Corluka szilard volt, BAE sem csinalt nagy hulyeseget, Dawson meg nem sirankozott hanem dontotte a toket : ) szoval siman megoldottak az elso sor hianyat.

Woland 2008.12.16. 18:20:21

macca17,

"woland, 25 év után az ember már nem vált csapatot..."

oke, de ezt mire reagalva mondtad? : )

amugy gondolom hallottal arrol hogy Mark Lawrenson lenyilatkozta egy angol lapnak miszerint hetvegen beszelgetett Gerrard-dal aki szerint Keane januarban lapatra kerul. meg most is kotve hiszem hogy Rafa belemenne ebbe ilyen rovid ido utan - bar ha Stevie G kijelenti hogy nem komalja Keano-t akkor nincs mit tenni. eddig a Pool 5millat utalt at a Spurs-nek - ha ingyen visszaadjak akkor oke. egy 5 millios 6 honapos kolcson elegge fasza uzlet nekunk : ))))

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.16. 18:23:55

Woland

és az 5 millió + O'Hara + Lennon verzióhoz mit szólsz? :)

macca17 2008.12.16. 23:21:56

woland: a négy daganatra :) - akkor még nem volt daganat, bár az volt az aranykorszak...

nem figyeltem, de nem hiszem, h menne, mert akkor valszínű több pénzért kéne vkit venni. lóvé meg nuku. és rafa nem az a kapkodós, a cseréin is látszik :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.12.17. 10:09:38

tegnap Dudu már játszott 45 percet... :)

kroos 2008.12.17. 13:18:03

megtudná mondani valaki miért nem indult 2001-ben a pool a BL-ben?

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.17. 13:26:19

indult,
a Bayer verte ki a második csoportkör után...

Romanista 2008.12.17. 13:28:10

kroos!
4.dik lett akkor az Uefa volt,egy gyors wiki után legalábbis.

kroos 2008.12.17. 13:30:57

nem.99-töl már 4-en indulhattak.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.17. 13:40:39

ok, de azt kérdezted, h 2001ben miért nem indult.

2000ben nem indulhatott:
www.premierleague.com/page/1999/2000Season

Romanista 2008.12.17. 13:42:44

en.wikipedia.org/wiki/FA_Premier_League_1999%E2%80%932000

már pedig itt az van hogy nem igazán. és utána az UEFÁban ott is vannak szépen első körben.

Romanista 2008.12.17. 13:45:30

Off,de szintén abban az első körben:
ND Gorica 1-11 A.S. Roma

kroos 2008.12.17. 13:47:10

ja ...mi a Bl-t nyertünk akkor.:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 13:48:45

1999-től az olasz, a spanyol és a német bajnokságból indulhattak négyen, míg nem a PL-be nem előzte a Bundást.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 15:07:33

Fél off, a LDU Quito már döntőben a klubvébén. Ahogy nézem a United csak bukhat ezen a tornán, ha nem nyerik meg rajtuk röhög a világ.

poolfanati 2008.12.17. 15:22:03

popp: a klubvébé semmit se ér.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 15:32:11

Én sem mondtam, hogy nyomába ér akármelyik szezonvégi trófeának, az FA és a Liga kupákat is ideértve, de némi presztízs értéke mégis van. És ha többi résztvevőnél fényévekkel magasabb költségvetéssel rendelkező MU nem nyeri meg, az azért nemcsak a klubnak blama, de az európai focinak is.

Lencse. 2008.12.17. 16:01:22

Blamának blama, csak éppen egy hét múlva már a kutyát nem érdekli.

poolfanati 2008.12.17. 16:04:02

popp: szerinted a ligakupa vagy a klubvébé ér többet?
mert ha az angol nagycsapatok csak úgy eldobják a ligakupát ami uefaát ér(nem mintha szükségük lenne rá:)), akkor mért érdekelné a klubvébé aminek csak presztizse van?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.12.17. 16:07:37

idén sem érdekes ki nyeri a ligakupát, ahogy tavaly sem érdekelt senkit :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 16:10:46

poolfanati, többet ér a liga kupa, de a MU-nak szerintem idén fontosabb a klub vébé. Egyszerűen azért, mert a liga kupában minden évben indulhatnak, de BL-t nem nyerik meg minden évben. Ráadásul ha jól emlékszem, 1999-ben, úgyhogy ez még hiányzik Fergie gyűjteményéből.

d3vnull 2008.12.17. 16:21:03

"És ha többi résztvevőnél fényévekkel magasabb költségvetéssel rendelkező MU nem nyeri meg, az azért nemcsak a klubnak blama, de az európai focinak is."

Én simán vállalom a megaláztatást, ha ez az ára :)

poolfanati 2008.12.17. 16:26:37

akkor a mu nagyon alacsonyra tette a lécet...

Lencse. 2008.12.17. 17:00:32

popp, különben megható, hogy mint az angol focit és a MU-t bevallottan utáló szurkolótárs, így aggódsz az európai foci presztízséért. ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 17:01:27

Engem is nagyon meghat. Ennek ellenére: Hajrá, Quito! :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 17:03:04

Nem szeretem az MU-t, de az utálat, azért erős szó. Egyébként a Gamba Oszaka ellen nekik drukkolok, de a Quito ellen már nem ;-)!

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.12.17. 17:10:49

Történt közben egy edzőváltás, távozik Ince (akinek a húzásairól meg egyáltalán a rövid "karrierjéről" akár külön postot is lehetne írni). Helyette Big Sam Allardyce kapja majd össze a Blackburnt. És majd imádkozunk, hogy így legyen. Én biztosan, meg az a csávó is, akit a soproni Volt fesztiválon láttam Blackburn-pólóban mozogni. :P
süti beállítások módosítása