Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 14. forduló - Felnégyelve

2008.12.10. 23:30 pancho_sanza

A Getafe elleni fiaskó jutalma egy befejező csatár lett, a Sevilla által elkövetett megszégyenülés nyomán új edzőt hozott a mikulás, így ha a hétvége a tervek szerint alakul, akkor a madridi karácsonyfa alatt David Silva és C. Ronaldo feszít majd egy-egy fehér mezben. Mivel a csapat nem tud sikerélményt felmutatni, a menedzsment pályán kívül próbál meg kompenzálni. Lehet, hogy sikeres lesz, lehet, hogy nem, de ettől függetlenül jelenleg egy hasonlóan féloldalas bajnokságnak lehetünk szemtanúi, csak ezúttal a Barcelona gázol át árkon-bokron-Valencián. Amilyen vicces volt a forduló fővárosi rangadója, annyira nem nevettek David Villáék a hétvégén. A katalánok felnégyelték a második kihívót is és mindemellett még gólt sem kaptak. Erre a bravúrra egyedül a Deportivo volt még képes, így nem csoda, hogy hatalmas gólparádénak lehettünk tanúi. Két csapat is feltámadt behozhatatlannak gondolt hátrányból, de nyernie egyiknek sem sikerült. Az év eddigi legjobb fordulóján 44 gól esett, és ha a bajnoki élmezőny nem is, de a góllövőlista szorosabb lett. Tovább után részletek.:

Bár benne volt a levegőben, hogy a Getafe megnehezítheti a Villarreal dolgát, de arra talán kevesen gondoltak, hogy a fővárosi játékosok tetemes előnnyel vonulhatnak az öltözőbe. Történt már ilyen az idei szezonban, így a hazai nézők is csak közönnyel szemlélték, amint kedvenceik rendszeresen visszapattannak a mindhárom helyzetüket gólra váltó vendégek betonvédelméről. Ekkora égés mellett nem lett volna meglepő, ha Pellegrini – a jövő heti feladatokat szem előtt tartva - ismét a mérkőzés feladása mellett dönt. Ezúttal azonban egy Pro-licencen tanult motivációs szösszenet hangozhatott el a chilei szájából. A pontos szöveg nem szűrődött ki, de a ’büdösúristenit neki’ kifejezést több vendégjátékos a falakon keresztül is hallani vélte. Persze ettől még nem biztos, hogy tudtak volna egyenlíteni, de - alapos taktikai repertoárról tanúbizonyságot téve - azt a hatékony felállást választották, amelyben folyamatosan négyen-öten állnak az ellenfél ötösén. A Getafe nem is birkózott meg a sárga tömegnyomorral. Sőt a végén még örülhetett, hogy legalább az egyik pont az övé maradt. (Villarreal – Getafe 3-3) A Villarreal bravúrja átlagos fordulókban páratlan jelzővel is illethető lenne, de a mostani nem ilyen hétvége volt. A Valladolid ugyanis egy az egyben meg tudta ismételni Rossiék bravúrját. Bár az ellenfél nem a rettegett Getafe volt és a pamplonai közönség sem a vendégek felzárkózásáért szurkolt. Segio Asenjo távollétét nagyon jól használta ki a Zöld-foki szigetek legjobb játékosa. Dady tavaly már benntartotta az Osasunát. Idén sem vár rá sokkal kisebb feladat, mert nincsen már biztos kieső Murcia és Levante és egy rúgott dupla is csak egy pontot ér. (Osasuna – Valladolid 3-3) Persze a bajnokság nem pusztán a kiesőjelöltek látható fejlődése miatt tűnik erősebbnek, hanem például a Sevilla miatt is. Az andalúzok szépen felépített győzelmet engedtek ki a kezükből, miután olyan nyugodtan és annyira Diego Capel nélkül jöttek ki a második félidőre, hogy rájuk pillantva még a tavalyi Levante is vérszagot kapott volna. A Real Madridnak némi idő és a Drenthével megérkező lendület kellett ennek felismeréséhez, de aztán az argentin különítmény megmutatta mitől döglik a légy. Higuaín kétszámjegyűre növelte idén szerzett góljainak számát, míg Gago először csúsztatott a kapuba. Ezután már a győzelemért harcoltak a címvédő játékosai, de az érzés olyan idegennek és távolinak hatott számukra, hogy Gago az ellenfél fejét rugdosta, míg Robben túl hevesen kért számon egy meg nem adott büntetőt. A sors végül Kanouté és Renato összjátékával igazolta az idei év elsőszámú szabályát: a Real Madrid arra hivatott, hogy mindenkinek lehessen egy jó napja. Az Atlético, Deportivo kettősre nem is pazarolnánk a leütést, azonban egy ’palikos’ meglátással felhívnánk a figyelmet a mögöttük érkező Valladolidra. Mielőtt bárki fanyalogni kezdene, fel kell hívnunk a figyelmet rá, hogy az egymás elleni eredmény nem éppen a címvédővel van. (Real Madrid – Sevilla 3-4)

Ilyen szempontból a Barcelonának nincs oka a szégyenre, hiszen szinte mindenki ellen annyira pozitív a mérlege, hogy az már tavasszal se nagyon ledolgozható. A szerencsének ehhez semmi köze nincsen. A Barcelona hihetetlen módon büntet minden védelmi megingást és azért a Valencia ilyenből többet is produkált. Igaz ezek főleg a vendégek köcsögjelleméből adódtak. A Valencia játékosai két dolgot tudnak lelkesen csinálni: a kezüket emelni vélt vagy valós lesállásnál és reklamálni. Az első félidőben Miguel - jó portugálként - a partjelzővel bizalmaskodott három centiről. Ennek köszönhetően csak húsz méterről szemlélhette, amint Hleb és Henry kettő egyben hozza a frászt Albiolra. A második félidőben legalább egységesen figyelt a védelem a fehéroroszra. Erről kollektív kézemeléssel adtak tanúbizonyságot, de a bírót ez nem hatotta meg. Alvest sem, aki éppen mínusz húsz méterről ugrott ki. Persze emellett Xavi labdalopása is gólt érdemelt volna rögtön az elején, így az eredményen nem sok mindent lehet számon kérni. A katalánok simán lehozták a mérkőzést és ritkán látott hatékonysággal vágják éppen tönkre a bajnokságot. Mindennemű sztárallűr és lazítás nélkül. Kipukkadástól nem kell félni. Ha tavaly a Manchester végig kitartott, akkor erre Xaviék is képesek lehetnek. (Barcelona – Valencia 4-0) Visszazárkózott az Atlético az élmezőnyhöz. Idegenbeli sikereket nem nagyon kell magyarázni. Főleg, hogy a Sporting már egyáltalán nem az a csapat, amely a lesajnálandó kategóriába tartozik. Ennek megfelelően az első félidőben derekasan állták a sarat Bilicék, sőt a hatvanadik percben még a szoros végjáték reménye is felsejlett előttünk. Azonban nem sok csapatnak van esélye az olyan napokon, amikor Agüeronak, és Forlánnak is jó napja van. Ilyenkor csak az kérdés, hogy hol a vége. Ebben a fordulóban ötnél állt meg a gólgyártó gépezet, így nem számított, hogy a védelem ismét bizonytalan lábakon állt.(Sporting – Atlético 2-5) Az edzőcsere rövidtávon jót tesz egy lecsúszóban lévő csapatnak.  A tételt ezúttal az Espanyol bizonyított egy meglepő sevillai pontszerzéssel. Nem is igazán az eredmény miatt kell megdicsérnünk a katalánokat. Sokkal inkább a mutatott játékkal szolgáltak rá az elismerésre, mert végre elmondhatják magukról, hogy összeszedettebb csapat benyomását keltették, mint egy mérkőzéssel korábban. A kiesőhelynél alkalmasabb időpont nincs is csapat életében arra, hogy elinduljon fölfelé. Az első lépést megtette az immáron Mané vezetésével harcba induló barcelonai csapat, de még nagyon hosszú és göröngyös út van hátra. Ráadásul Mané nem a kimagasló bajnoki szerepléseiről ismert. (Betis – Espanyol 1-1)

Három csapat van, amelyik megkönnyítheti az Espanyol dolgát. A magyar érdekeltségű Osasuna éppen háromgólos előny birtokában bizonyította rátermettségét a nemesnek nem nevezhető feladatra. A Recreativo egész őszi produkciója a másodosztály irányába mutat, de ettől függetlenül még sikerült győzniük a Mallorca otthonában. A megérdemelt vendégsiker után ismét felemlegethetjük, hogy a nyári kiárusítás során felhalmozott pénztömeg csak a legritkább esetben hosszabbítja meg az első osztályú tagságot. (Mallorca – Recreativo 2-3) Ebből a sűrű hátsó fertályból nem véletlenül szeretne menekülni a Numancia. Az Almería meg látszólag éppen oda tart, ha ennyire nem képes pótolni a kiállításai miatt egyre gyakrabban hiányzó Negredot. Az üres kaput a tizenhatoson belülről nem eltalálni szégyenletes dolog. Ha a legközelebbi védő öt méterre áll, akkor még durvább hibáról beszélhetünk. Amennyiben ez többször is előfordul egy mérkőzésen, akkor nincs mit magyarázni. (Numancia – Almería 2-1) Valeron végigjátszik egy európai kupamérkőzést, miközben a csapat lassan megelőzi a Real Madridot a tabellán. Mintha egy kicsit visszamentünk volna az időben. A jó indulást még megmagyarázhattuk az intertotózással egybekötött felkészüléssel, de mostanában már inkább arra kell gondonunk, hogy beérett egy újabb kék-fehér csapat. Az Espanyol gyengélkedését látva, már éppen ideje volt ennek, mert elszoktunk az ilyen szinkombinációban bemutatott szép dolgoktól. Természetesen Mistánál fantáziadúsabb és eredményesebb csatárt is el tudnánk képzelni, de ez kit érdekel, amíg Lafita és Guardado felváltva osztja az ellenfelet. (Deportivo – Málaga 2-0) Llorentére egyedül hárul a feladat, amit a két galíciai végez. Valószínű ezért is tart egy kicsit hátrébb a baszk csapat. A páriszi szajháktól még mindig fásult Racing ellen tökéletesen hatástalanított az egy szem támadót, így Yestének lehetnek hálásak, hogy legalább az egyik pontot elrabolták őgy, hogy igazából nyerniük kellett volna az összecsapást. (Racing - Athletic 1-1)
 

123 komment

Címkék: spanyol la liga 2008/2009

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr66816336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 23:48:08

"Ezúttal azonban egy Pro-licencen tanult motivációs szösszenet hangozhatott el a chilei szájából. A pontos szöveg nem szűrődött ki, de a ’büdösúristenit neki’ kifejezést több vendégjátékos a falakon keresztül is hallani vélte." :-D!

Egyébként a balfasz módon beragadás utáni jelentkezésben nem a valenciai védők, hanem Dragóner Atti a világbajnok!

BruceWayne 2008.12.10. 23:52:30

popp: biztosíthatlak róla, hogy nem ő, hanem Sebők Vili, idén többször is volt alkalmam meggyőződni róla, volt egy meccs mikor ezt már művészi szinten űzte, a középpályás még csak gondolt arra hogy indítja a csatárt, Vili, már mutatta is az egyezményes jelet, stílusosan leállva és kifordulva a partjelző felé...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.11. 00:22:01

Kár, hogy otthagyja a diósgyőrieket ez a drága ember!

_fá_ · http://www.langologitarok.hu 2008.12.11. 07:12:56

majd hozunk helyette pár klasszist burkina fasoból.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.12.11. 07:36:52

mondjuk Vilivel ellentétben azért a Valencia védőinek volt némi igaza, mert Hleb nagyon csúnyán lesen volt a rúgás pillanatában és simán befújhatta volna a bíró. Igaz, hogy a labda nem neki indult, de vannak olyan esetek amelyekre ez szintén ráhúzható és szinte mindig lesnek fújják be.
Ha valaki rábikázza a labdát és a kapusól kipattanó labdára érkező csatár lesen áll a rúgás pillanatában, akkor nem számít hogy éppen nem felé rúgták a labdát és szintén az ellenféltől (kapus) kapta.
Talán az szemlélteti legjobban a helyzetet, ha a tizenhatos kér sarkáról indul a két támadó, az egyikük egy kicsivel előrébb és lesen áll, a másik szabályosan. kettőjük között van a védő, aki egyenesen fejbe rúg egy támadó középpályás. Ha a labda a védő fejéről a nem lesen lévő támadóhoz pattan, akkor passzív lesként fel lehet fogni. Ha a lesen lévőhöz, akkor le kell fújni és le is fújják általában. Pedig nem a lesen lévő felé ment a rúgás és beleért az ellenfél védője.
Szóval a bírói gyakorlat azt mutatja, hogy rúgás pillanatában bekövetkező lesállást mindig le kell fújni, ha közvetve vagy közvetlenül eljut a labda a lesen állóhoz. A bíró nem mérlegelhet, hogy arrafelé szállt a labda, vagy nem, hiszen akkor a fenti két példában is mérlegelhetne.

kroos 2008.12.11. 08:11:47

Drenthe egy egyszerü balhátvéd,csak tul van misztifikálva mint a reál madrid.

montipájton 2008.12.11. 08:14:49

Kroos, idén nehéz lenne azt mondani a Realra, hogy túl van misztifikálva, pláne itt az NST-n... ))

Most megvolt a mézesmadzag a szurkolók előtt a Zenit ellen, de a Barca nagyon ki fogja csontozni őket a klászikón, az az érzésem.

kroos 2008.12.11. 08:22:07

Én meg azt mondom hogy pont most nem lesz kicsontozás.Amikor ennyire egyértelmü akkor sosincs.
Csinálnak majd egy x-et meglátod.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.12.11. 08:46:04

kroos, attól tartok, hogy igazad lesz, ilyenkor gyakran becsúszik a meglepetés, főleg edzőváltás után. mindenesetre én nagyon fogok szurkolni, hogy most legyen a kivétel és kijöjjön a formák közti különbség.

montipájton 2008.12.11. 08:48:43

Nem optimizmusból mondom, hogy nem lesz meglepetés.
Illetve, ha szoros, már az meglepetés lenne.

bjoe0502 2008.12.11. 08:53:34

Valencia 40 millió eurós gyorssegélyt kapott a szponzokoktól így nem kell eladni a kulcsjátékosokat....és barca most tényleg jobb volt....remélem az el classicó-n is meg hánnya a margitot...

ApukadHUN 2008.12.11. 09:31:20

vagy adhatja olcsóbban őket

caralho voador 2008.12.11. 10:24:08

A reál vezetősége olyan, mintha szellemi fogyatékosokból, vagy beépített Barca-ügynökökből állna. Schuster helyett ki kellett volna rúgni Mijatovicsot és Calderón-t. Az edző kirúgása csak akkor volt jogos ebben az esetben, ha tényleg mondott ilyeneket, hogy "ez a keret így is elég erős" a "Ramos Cannavaro Pepe Heinze négyes a világ legjobb védelme", stb, ha ő sem forszírozta az igazolásokat. Főleg, ha az is igaz, hogy Kakát vihették volna, de nem kellett. A vezetőséggel együtt mehetne a keret fele is. Túl sok baj ugyan nincs a Madriddal, azt leszámítva, hogy nincs védelme, középpályája, csatársora és az utóbbi időben sajnos kapusa sem. Milyen csapat az, ahol mínusz kettőnél egy Drenthét kell behozni, hogy na majd ő hátha?! Szánalom.

Akocka 2008.12.11. 10:39:14

Mit jelent az, hogy a Barcelona tönkrevágja a bajnokságot? Ez a szinonímája annak, hogy a bombaformának köszönheően lényegében nincs ellenfelük? Egyébként az első gólról is érdemes lett volna szólni. Yaya (aki nálam lassan a világ legjobb vkp-ja) forintos labdája gyönyörű volt. Amúgy hétvégén is nagyarányú Barca-győzelmet várok. :) Arra vagyok leginkább kiváncsi, hogy ki fogja majd Messit.
Sporting de Gijón hozzállása pedig nagyon szimpatikus, 14 forduló alatt nincs döntetlenjük. Remélem benn lesznek a legjobb 10-ben, bár a középmezőnyben csúnya nagy körbeverések lesznek.
Villarreal meg kipukkadni látszik, sok ez nekik így, pedig még a kupát fel is áldozták.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.12.11. 10:43:15

tegnap Ramos kipróbálta Michel Salgadot balhátvédként. Lehet már Messinek készül a meglepetés. Hátha halálra röhögi magát:)

Akocka 2008.12.11. 11:18:21

Salgado-Messi vicces lenne tényleg. :) Akkor inkább Drenthe, ő még talán tud olyan gyors lenni. (Már ha egyáltalán visszatér.)
Egyébként van már várható Madrid kezdő? Vagy inkább azt kérdezem, hogy van-e valami meglepetés Ramos tarsolyában?

krysal 2008.12.11. 11:21:14

Michel "gyorsvonat" Salgado tapasztalatból megoldja - értsd, ha Ő nem tudja, hol kell megrúgni valakit, hogy ne legyen kedve pattogni, akkor kb senki....................... (Merthát tanulhatott valamit Ramos is a ködös albionban...)

Papp Sanyi 2008.12.11. 11:45:27

Nem tudjátok véletlenül melyik csatorna adja majd az El Classicót? Nem találtam sehol és kezdek mérges lenni.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.12.11. 11:49:00

szombat 22 óra. Olyankor a sport TV közvetítene, de vagy Dzsudzsák, vagy Klicskó haknija fontosabb szokott lenni nekik.

krysal 2008.12.11. 11:50:56

Sport Klub adja, valami érthetetlen sportmegállapodásnak hála. Időpont: lásd Panchónál:)

Akocka 2008.12.11. 11:54:43

A sportmegállapodás pusztán annyi volt, hogy a SportKlub többet fizetett. Csak Világi Pétert ne ültessék oda, könyörgöm.

krysal 2008.12.11. 12:01:45

Szerintem Magyarhonban majdnem mindegy, kit ültetnek oda...

2008.12.11. 12:03:52

Nem hiszem, hogy lemossuk a madridot. Én már egy döntetlennel is elégedett lennék csak ne kapjunk ki. Attól tartok, ha most veszítünk akkor a madrid marha nagy lendületbe jön, minket pedig még a villarreal is megüt a jövő héten.
Pedig sajnos nem tudom elképzelni, hogy 12ponttal meglógjunk a nagy rivális elől és akkor arról nem beszélve, hogy ez a különbség akár még nőhetne is.
ááá....kizárt

A kontrák és a pontrúgások nagyon fekszenek a madridnak, a Barcat meg pont ezekkel lehet nagyon könnyen megütni. Higuain nagy formában van és Raulban is mindig van gól. Nálunk ellenben Eto'o és Messi nem nagyon volt játékban és formában mostanság.
na mind1, lesz ami lesz
Az a gáz, hogy az egyetlen csapat -a világon- amelyiktől féltem a Barcat az még mindig a Real Madrid. :/

2008.12.11. 12:06:49

Hetthéssy Zoltán vagy ki(bocs, nem szoktam foglalkozni a kommentátorokkal) lesz a riporter, ha jól olvastam a eurobarcan

krysal 2008.12.11. 12:09:08

Én is ugyanezt akartam írni, mint ballábas - csak nekem a madridista a forrásom:)

Papp Sanyi 2008.12.11. 12:10:46

Kösz a megnyugtató infókat!

Mr.AT 2008.12.11. 12:29:22

Új seprű jól seper, és most lendületbe jöhetnek a 3:0 után - plusz ott van az extra motiváció az örökös rivális ellen. Én is a döntetlenre, vagy szűk madridi győzelemre tippelnék, de az biztos, hogy nem lesz sima meccs a Barcának.

Vaader 2008.12.11. 12:32:39

Ha már kommentátorok. Nem tudja valaki, hogy ki közvetítette a Barca-Valenciát múlt héten a Sport tv-n? Valami szánalom volt. Akkor ordított, hogy Meeeessssiiii amikor már elmúlt a veszély, kisodródott a csatár, bedobás lett stb.

gibson 2008.12.11. 12:42:00

A Madridista interjút készített ezzel a Hetthéssyvel, első kérdés:

- Zoli, mindenekelőtt elárulod-e, hogy valamelyik csapat szimpatikusabb-e neked, mint a másik?

- Nincs értelme a kérdésnek. Nem csak azért, mert elvileg egy kommentátornak pártatlannak kell lennie. Hanem mert ez a két csapat, és egyáltalán a spanyol bajnokság nem hoz annyira lázba, mint mondjuk a Premiership....

Biztató... :))))

Messi88 2008.12.11. 12:47:26

"Nem hiszem, hogy lemossuk a madridot. Én már egy döntetlennel is elégedett lennék csak ne kapjunk ki. Attól tartok, ha most veszítünk akkor a madrid marha nagy lendületbe jön, minket pedig még a villarreal is megüt a jövő héten.
Pedig sajnos nem tudom elképzelni, hogy 12ponttal meglógjunk a nagy rivális elől és akkor arról nem beszélve, hogy ez a különbség akár még nőhetne is.
ááá....kizárt

A kontrák és a pontrúgások nagyon fekszenek a madridnak, a Barcat meg pont ezekkel lehet nagyon könnyen megütni. Higuain nagy formában van és Raulban is mindig van gól. Nálunk ellenben Eto'o és Messi nem nagyon volt játékban és formában mostanság.
na mind1, lesz ami lesz
Az a gáz, hogy az egyetlen csapat -a világon- amelyiktől féltem a Barcat az még mindig a Real Madrid. :/" Úristen,Ballabas te a Barcának szurkolsz? Ember, te nézted mostanában a mecsseinket??? Jelenleg egy jó Madridnak is kevés esélye lenne, hát még ennek a sz.rkupacnak. Eto'o és Messi nincsenek formában???, Jézusom...

rizla 2008.12.11. 12:48:29

ballábas nem kell fosni, bízz már kicsit jobban ebben a csapatban. nem hiszem, hogy a madrid nyerne, bár ez az új edző - pláne, hogy a spanyol fociban nem éppen fogalmatlan ramos az - elég jó húzásnak tűnik. mivel suszter csapata eléggé nullához közelített, így a váltás sok mindent nem szúr el, viszont alaposan meglepheti guardiolát, aki most törheti a fejét. pár nyilatkozatból lehetett sejteni, hogy a realra külön készül jóelőre, most meg egy totál új edző, ez elég gáz, keresztülhúzhat pár számítást, rögtönözni kell.
az hülyeség, hogy te már elégedett lennél az x-szel, na ne. nézz már rá a tabellára. de az oké, hogy az sem lenne egy tragikus eredmény.

viszont akik nagyarányú barca-győzelmet várnak, azok el vannak tévedve. ők azok, akik mindig a legutóbbi meccseredmények alapján tippelnek. a getafe előtti gála miatt mindenki alázást várt arra a meccsre is, aztán a getafe elleni 1-1 után mindenki 1-1et tippelt a sevilla ellen. persze nem kizárt, hogy nagyobb arányú katalán siker lesz, ebben a csapatban most tényleg minden benne van, de egy nagyon küzdő madridra kell számítani. ha szerencséjük van, elcsíphetnek egy szoros eredményt. az pedig szokott lenni dögivel a clasicokon..

Messi88 2008.12.11. 12:51:22

"Új seprű jól seper, és most lendületbe jöhetnek a 3:0 után - plusz ott van az extra motiváció az örökös rivális ellen. Én is a döntetlenre, vagy szűk madridi győzelemre tippelnék, de az biztos, hogy nem lesz sima meccs a Barcának."
Miféle lendület? Megvertek egy olyan széthullóban lévő csapatot, melynek már rég vége a bajnokságának?Komoly...
Extra motiváció...szerinted a Barca játékosai a tavalyi 4-1 után mit érezhetnek? Na mindegy, nyugi, ne húzd fel magad...nyugi...

rizla 2008.12.11. 12:51:37

messi88: "A kontrák és a pontrúgások nagyon fekszenek a madridnak, a Barcat meg pont ezekkel lehet nagyon könnyen megütni. "

és ezt a véleményt mégis mire alapozod? a valencia pl nagyon tud kontrázni (és ott nem is egy higuain az egyetlen gyors támadó), a barca ellen meg sanszuk sem volt, mert guardiola tudatosan lelassította a játékot. raúl egy csigát tudna maximum megverni jelenleg, úgy meg nehéz kontrázni.
hogy pontrúgásból hány gól született a barca ellenében, arra nem emlékszem pontosan, de hogy közelebb van a nullához, mint a kettőhöz, az valószínű.

MAti 2008.12.11. 12:53:08

Juande Ramos-ra nagyon kíváncsi leszek.
Örülök, hogy ő jött.

Az új edző az első egy-két meccsen majd' mindenütt jót szokott tenni a csapatnak.
Váltás, feltrissülés egy már-már megszokott kudarcsorozat után, ráadásul extra motiváció, újra küzdeni a csapatba kerülésért, stb.
Meg ugye, egy Real-Barca mindig speciális.

Mint egy Roma-Lazio például. Akármilyen jó a Roma, ez tipikus 3 esélyes meccs.

De ha fogadni kéne, most a Barca-ra tennék...

rizla 2008.12.11. 12:53:13

de persze elsülhet egy kontra, másban nem bízhat a real, ez tiszta sor. ha kinyílnak, szarráverik őket. ezért lesz bunkerfoci. de akkor is túlzás, hogy a kontrák nagyon fekszenek.

Messi88 2008.12.11. 12:55:15

"ballábas nem kell fosni, bízz már kicsit jobban ebben a csapatban. nem hiszem, hogy a madrid nyerne, bár ez az új edző - pláne, hogy a spanyol fociban nem éppen fogalmatlan ramos az - elég jó húzásnak tűnik. mivel suszter csapata eléggé nullához közelített, így a váltás sok mindent nem szúr el, viszont alaposan meglepheti guardiolát, aki most törheti a fejét. pár nyilatkozatból lehetett sejteni, hogy a realra külön készül jóelőre, most meg egy totál új edző, ez elég gáz, keresztülhúzhat pár számítást, rögtönözni kell.
az hülyeség, hogy te már elégedett lennél az x-szel, na ne. nézz már rá a tabellára. de az oké, hogy az sem lenne egy tragikus eredmény.

viszont akik nagyarányú barca-győzelmet várnak, azok el vannak tévedve. ők azok, akik mindig a legutóbbi meccseredmények alapján tippelnek. a getafe előtti gála miatt mindenki alázást várt arra a meccsre is, aztán a getafe elleni 1-1 után mindenki 1-1et tippelt a sevilla ellen. persze nem kizárt, hogy nagyobb arányú katalán siker lesz, ebben a csapatban most tényleg minden benne van, de egy nagyon küzdő madridra kell számítani. ha szerencséjük van, elcsíphetnek egy szoros eredményt. az pedig szokott lenni dögivel a clasicokon.."
Na végre, egy normális komment...Sztem akkor is 2-3 gól lesz közte, elég, ha csak a 2 védelem stabilitása közti különbséget vesszük figyelembe.+Barcába VANNAK IGAZIi klasszisok, Realba meg nincsenek.

Messi88 2008.12.11. 12:56:24

messi88: "A kontrák és a pontrúgások nagyon fekszenek a madridnak, a Barcat meg pont ezekkel lehet nagyon könnyen megütni. "
Olvasd el újra a kommentet, ezt nem én írtam csak idéztem, bocs ha félreérthető

nasteey 2008.12.11. 12:57:05

Pont jól jött, hogy a Real nyert hétközben, a Barca meg kikapott. Persze, a Realnak azért szerencséje volt, hogy kapott gól nélkül hozzták le a meccset, a Barca B meg egy x-re jó lett volna, de... így fejben mindenki jobban ott lesz, a Barcát kicsit felrázza a vereség és a Real-győzelem. Mivel 2005-ben nyertünk utóljára, már én is szinte remegek, hogy jajj, csak ki ne kapjunk, mert most ez lenne a legrosszabb, sőt a győzelmen kívül most minden rossz lenne. De ez a védelem már megfogta a Villa - Joaquin - Mata triót is, aki biztos jobban formában van a madridi hármasnál. A Real védelme pedig elég könnyen zavarba jön, itt pedig nem akárkik használják ezt ki. Gálát én sem várok (bár az elején egy gyors Barca-gól változthat ezen), de a győzelem meglesz.

MAti 2008.12.11. 12:58:07

"Barcába VANNAK IGAZIi klasszisok, Realba meg nincsenek. "

No. Itt van a kutya elásva.

Egyszerűen a Madridban nincs olyan játékos, akit komoly ember a saját posztján a világ legjobbjának gondolhatna.
Pár éve volt 4-5-6... oké, az már szinte "túlzás" volt, de egy El Classícó-n nagyon sokat ért.
Egy Getafe vagy Osasuna ellen kevesebbet...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.11. 13:03:50

"viszont alaposan meglepheti guardiolát, aki most törheti a fejét. pár nyilatkozatból lehetett sejteni, hogy a realra külön készül jóelőre, most meg egy totál új edző, ez elég gáz, keresztülhúzhat pár számítást, rögtönözni kell." (rizla)

Ja, ja, én pont ugyanerre gondoltam.

Szerintem is amúgy a döntetlen körüli eredmény a legvalószínűbb.

Messi88 2008.12.11. 13:07:16

Ezt most miért gondoljátok? A Barca mindig is uralja ameccs képét, az ellenfeleknek kell alkalmazkodni a játékstílusunkhoz.

rizla 2008.12.11. 13:07:16

messi88 mea culpa, de idézőjelekről hallottál már?
mindegy, akkor annak ment, aki írta

Messi88 2008.12.11. 13:07:57

sorry, elnéztem, ideges voltam

rizla 2008.12.11. 13:10:49

"A Barca mindig is uralja ameccs képét, az ellenfeleknek kell alkalmazkodni a játékstílusunkhoz"

ez nem ilyen egyszerű. a barca szereti átvenni az irányítást, ez a stílusuk, viszont ettől még alkalmazkodniuk kell az ellenfélhez. pl amikor rijkaard csapata sorozatban szívott olyan ellenfelek ellen, akik beásták magukat a 16osukhoz, akkor senkit sem érdekelt, hogy a barcánál volt 70%-ban a labda. ez csak statisztika, számok, ettől még meddő volt a fölény.
viszont a valencia ellen pl teljesen nyilvánvaló volt, hogy guardiola úgy kalibrálta a taktikát, hogy az kiiktassa villát, meg a komplett vale-kontrajátékot.
10 pontos edzői teljesítmény, zseniális taktika. nem tudom hogy, és miként csinálta, de villa mindennek tűnt (szabicsnak, bajzátnak), csak a világ legjobb csatárának nem.

rizla 2008.12.11. 13:14:17

"Gálát én sem várok (bár az elején egy gyors Barca-gól változthat ezen)"

azon igencsak sok múlik, hogy ki lövi az első gólt. ha a madrid, akkor valami azt súgja, hogy x-nél jobb hazai eredmény nem fog születni. ha a barcelona, akkor gyakorlatilag vége.
utóbbira persze több esély van.

Paul Newman Jr. 2008.12.11. 13:14:18

"nem tudom hogy, és miként csinálta" - akkor honnan tudod, hogy ő csinálta, mire a 10 pont? :)

rizla 2008.12.11. 13:17:48

onnan, hogy tavaly a védelem gyakran fel-alá rohangált már eszetlenül, esélytelenül, most meg mindig ott vannak, ahol kell. mivel nem vagyok edző, így ezt a megfigyelésemet pontosítani nem tudom, de tény, hogy a valenciának esélye sem volt támadást építeni. ha mégis, akkor villa vagy lesen volt, vagy azonnal körbevették négyen, majd simán lenyomták, és csak a legvégső esetekben volt szükség valdesre.
ami feltűnt, hogy az egész játék tempója jóval lassabb, kimértebb, mint amit az addigi meccseken diktált a barca. persze, mindig vigyáznak a labdára, de ami farkas norbertnek "nem játszik jól a barca"-nak tűnt, az valójában észrevehetően tudatos fékezés volt. egyszerűen kipréselték a pályáról a valencia-játékosokat, akik csak labdát kergető hülyegyerekeknek tűntek.

MAti 2008.12.11. 13:23:26

rizla: ezt játszotta mesterfokon a Milan egy-két évvel ezelőtti "fénykorában".

Ld. Milan-Manchester.
Számomra a taktikus foci magasiskolája volt az a két meccs. Persze nekik is csak ott és akkor jött ez össze ennyire jól...
Nem a 8 védős, 16-os előtt tömörülő bunkerfoci, neem...
Már a saját térfelén nem engedték az ellenfelet két egyeneset passzolni.

rizla 2008.12.11. 13:24:43

ja és mindezt egy pofátlanul fiatal, első teljesen profi, első ligás klubjánál első szezonját töltő edző csapata művelte. tavaly még a poklok pokla, idén pedig tanítanivalóan fegyelmezett, innovatív, kidolgozott, és VÁLTOZATOS játék. pedig a keretbe új kulcsjátékos valójában nem érkezett dani alvesen kívül (igaz, ő azért nagyon sokat nyom a latba).
régóta érlelődik bennem egy vélemény guardioláról, de nem merem leírni, nehogy elkiabáljam. mindenesetre nem véletlen, hogy még azokat a pártoló tagokat is meggyőzte szinte azonnal, akik azóta a laporta körüli balhék miatt távoztak, tehát élből fikáznak mindent, amit a jelenlegi elnökség csinál. még rosell is őt akarta volna edzőnek, ha sor kerül a megválasztására, pedig ő sem puszipajtása már laportának. amit pepről nyilatkoztak cruyff, meg hasonló tekintélyű arcok, hogy egy számítógép az agya, meg már játékos korában edző volt, az sem véletlen.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.12.11. 13:37:40

hé,

mi adja az el classico-t??? csak stream?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.11. 13:44:44

"már játékos korában edző volt, az sem véletlen." - pontosan az egykori inteligens irányító játéka miatt gondoltam, hogy nagyon jó edző lehet belőle, ennek hangot is adtam annak idején.

rizla 2008.12.11. 13:48:47

jó, de az irányítói képességek önmagukban még nem feltételeznek jó edzői kvalitásokat. zidane pl nem szeretne edző lenni, pedig neki is óriási agya volt a játékhoz. de a nagy agy még nem feltétlenül foglalja magában azt, hogy valaki ezt a tudást át is tudja adni másoknak.
amúgy touré gólpassza henrynak pont guardiola labdáit idézte, azt sem zárom ki, hogy "begyakorolt figura" volt..

Messi88 2008.12.11. 13:55:22

sztem Zidane-ból is jó edző lenne, más kérdés, h. nem akar

rizla 2008.12.11. 13:57:29

képességek alapján valószínűleg jó edző lenne, nem kisebb zseni, mint mondjuk cruyff. de ez habitus kérdése is. zidane sosem volt egy filozófus, vezér alkat, nekem mindig is individualistábbnak tűnt

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.11. 13:59:59

Rizla, mondjuk Guardiola játékát sokkal inkább, hasonlítanám Dechampséhoz, ha már franciához hasonlítjuk, Didierből edző is lett, Bl-döntő a Monacoval, ugye! Zidane azt leste, hogy érhet el a laszti a kapuig és zseniális trükökkel színezett. Guradiola és Dechamps viszont sokkal komplexebb feladatkört láttak el, ugyan jól elosztották a zsugákat, de a kapu közvetlen közelében csak ritkán tűntek föl, míg a védekezésben kulcsszerepet vállaltak. Agytrösztjei voltak a kilencvenes évek legnagyobb csapatainak a Barcának és a Juvénak. Mindakettőjükre találó Dechhamps beceneve a Metronóm.

mickeyknox 2008.12.11. 14:00:18

rohadjon meg a sport klub, miért azok a köcsögök vették meg ezt a meccset?!??! most majd nézhetem stream-en... egyáltalán, hogy lehet az őszi szezon meccsét ezeknek a dilettáns faszkalapoknak a kezébe adni? ááá.. nem hiszem el

szferi 2008.12.11. 14:11:01

popp, azért zidane zseniális irányító volt, formát tudott adni a játéknak. Szerintem is nagyszerű edző lenne, de már amennyire egy ilyen kaliberű sztárnál ez lehetséges, kerüli a nyilvánosságot. pont azért, rizla, mert ő filozófus alkat. Inkább valami háttérmunka, igazgatói poszt feküdne neki.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.11. 14:13:11

Mondjuk a Sport tv is magasan a legszarabb kommentátorait ereszti a spanyol meccsekre, a bántóan modoros Farkas "titianri" Norbit és a dögunalmas Horváth blanco Ferkót. A Sport Klub viszont legjobbjával Hethéssyvel készül, a szakértés alatt meg kapcsolgatni lehet.

Messi88 2008.12.11. 14:16:59

hát nem tudom nem vagyok egy pszihológus de azt látom, hogy egy vmi közös Guardiolában, Zidaneban, Dechampseban, ez pedig a rendkívüli játékintelligencia, sztem ez teszi naggyá az edzőt, h. komplexebben tud gondolkodni a fociról

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.11. 14:18:25

"popp, azért zidane zseniális irányító volt" - persze, ő volt Maradona óta a legjobb. De szerintem nem az a kifejezett edző karakter, például azért sem, mert hajlamos volt elveszteni a fejét.

kroos 2008.12.11. 14:20:10

Kicsit másként látom.Guardiola rengeteget játszott amolyan beállóst,elöszüröt.
pl,a 92 és 94-es döntökben is nadal ill. koeman elött.Közvetlenül a védelem elött játszott de nem a védekezés volt az elsödleges feladata hanem a labdák elosztása.
Egyfajta hátravont irányito volt,Cruyyf találmánya.
Descamp viszont már a Juvéban (a marseill-ben nem) egy szimpla védekezö középpályás volt,aki saját bevallása szerint is csak az volt a dolga hogy Zidan-nak passzoljon.Nem volt se agytröszt se zseni ,,csak" a legjobb a posztján.

nasteey 2008.12.11. 14:26:08

Jobb ha megszokjátok. A Clásicó BCN-ban - SK, Madridban - Sport1. Így osztották el, a többi időpont meg gondolom nem újdonság senkinek.

És ha már így szóba került Pep... az első szint teljesítve. :) Oké, még nem nyert semmit, de talán az lesz majd a második szint. So-so eddig a maximumot nyújtja. Én viszont arra leszek kíváncsi, hogy azzal mit tud majd kezdeni, amikor egy több címet elhódító gárdát kell majd motiválni. Amikor lesz bajnoki arany, esetleg BL arany, a játékosok rendre kapják az egyéni elsimeréseket, mindenféle álomcsapatba választják őket... na akkor lesz igazán kemény dolga Pep-nek.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.11. 14:37:11

kroos, valóban lehet Pirloéhoz is hasonlítani Pep stílusát, szerintem egyébként Andreából is jó edző lehet egyszer.

kroos 2008.12.11. 14:54:38

Igen És sokkal inkább mint Zizubol vagy Figobol.Sok ellenpélda van de mi lett Hagi-val?stoickoval?Platinivel?Akitöl én nagyon sokat várok ilyen téren az Maldini.

szferi 2008.12.11. 15:21:27

kroos: ők ketten az ellenpélda.

szferi 2008.12.11. 15:24:59

mármint hagi és sztoicskov. Platini pedig más utat választott. maldiniből tényleg lehet valami.

MAti 2008.12.11. 15:27:02

Nem annyira meglepő ellenpélda.
Valahol érezhető (volt).

Zidane, Figo ösztönös zseni. Mint ma pl. Kaká.
Esetleg Hagi, Sztoicskov kicsit előbb.

Pirlo, Guardiola: ők gondolkodó játékosok. Nem nagyon lesznek sokáig emlékezetes, zseniális megmozdulásaik, de olyan ésszel játszanak végig nx90 percet, hogy a hiányuk már rögtön feltűnik...

De persze minden általánosítási kísérlet sántít.
(Ld. Rijkaard, Mattheus).

szferi 2008.12.11. 15:33:20

Sztoicskov szerintem emberileg eleve nem alkalmas.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.12.11. 15:47:28

Mekkora nyomás lenne a spanyol bírókon annak ismeretében, hogy Sztoicskov mindkét büntetőpontig el tud csulázni a kispadról.

A mérkőzéseken viselt aranyláncok dekái fordított arányban állnak az edzői lehetőségekkel. Hriszto csak azért lehetett kapitány Bulgáriában, mert Balakov túl buta, Lecskov és Ivanov túl csúnya, Kosztadinov meg nem akart az lenni.

Dzsúd Horse 2008.12.11. 15:49:56

"de olyan ésszel játszanak végig nx90 percet"

lol

"Amikor lesz bajnoki arany, esetleg BL arany, a játékosok rendre kapják az egyéni elsimeréseket, mindenféle álomcsapatba választják őket... na akkor lesz igazán kemény dolga Pep-nek."

Ja mer BL-t+bajnokságot nyerni picsa egyszerű, csak annak nem megy aki nem akarja. lol

kroos 2008.12.11. 15:50:27

,,edzői lehetőségek" pl bekalvelac aki a györnél kötött ki?

amugy ha emlékszetek petar hubcsev-re....na szerintem ö alkalmas.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.11. 16:03:48

Lecskov nem csúnya,
sztem Mézgáné is Márissal csalta az urát (mert szebb)

Ivanovot nem tudom megvédeni...

montipájton 2008.12.11. 16:28:08

Nyilvánvalóan addig lesz kérdés az El Classico kimenetele, amíg a Barca berúgja az első gólt. (A Real is berúghatná persze, csak nem látom, hogy ki.)

A két csapat jelenlegi állománya között - az ideális formát tekintve - ezen a szinten jelentős különbség van, amit csak növell, hogy az ideális formához csak a katalánok klasszisai vannak közel.

A Real csak akkor nyerhetne, ha erre a meccsre hirtelen felnőne legjobb önmagához minden, a győzelemhez nélkülözhetetlen játékosa, kik is ezek: Casillas, Cannavaro, Pepe (tavalyi barcelonai meccsen mutatott formájában!), Guti... és itt a gáz, hogy elöl nemtom, van-e ilyen. Raúl már , Higuain meg még kevés ehhez. Schneijder, VdVart, Drenthe (...), ezeket én nem tartom ilyen kaliberű játékosnak.

Ehhez képest odaát ha Xavi, Messi, Henry/Eto'o, Touré csak azt hozza, amit kb. szeptember közepe óta mindig, kész a lecke, és akkor még a védelemről meg ilyenekről nem beszéltem.

Papp Sanyi 2008.12.11. 16:28:34

Amivel a Barcelona mindenkép jobb, mint a Real az Messi. Szabályos eszközökkel nem fogják tudni tartani. Plusz ott van Henry és Eto'o, de meg is érdemli a Madrid, csak maguknak köszönhetik a jelenlegi helyzetet.

montipájton 2008.12.11. 16:32:27

Ha Van Nistelrooy a pályán lenne, árnyalnám a véleményem. Ő az, aki bármikor, bármilyen meccset képes eldönteni, minden körülménytől függetlenül. A mostani Real persze alighanem vele is kikapna a Nou Campban, de ott lenne a zárójel a latolgatások végén azért. Így meg... emeljem fel a mutatóujjam, hogy Saviola , vagy mi? )))

Papp Sanyi 2008.12.11. 16:35:05

Saviola max bosszúból :), de nincs potenciál egyik csatárban sem.

montipájton 2008.12.11. 17:00:39

A sérülésekről még nem is esett szó, idén e tekintetben is megfordult a két csapat szerencséje, a Realból szinte minden meccs után kidől valaki, ami azért valamelyest befolyással lehet az eddigi szar szezonjukra, ha nem is magyarázza teljesen.

Igaz, Iniesta is kidőlt. Azért megoldják nélküle a rangadókat.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.12.11. 17:24:30

ezer bocs,

de az el classico szombaton lesz 22h-kor a port.hu-n pedig 20h-tól van spanyol közvetítés, szóval nekem ez még mindig nem tiszta....csak nem a valencia-espanyol lesz helyette, persze a 22h-tól ismétlésre kerülő cluj- chelsea kicsit büdös...

gibson 2008.12.11. 17:45:51

22-kor lesz a sport klubon és pont. Nézd meg a honlapjukon: www.sportklub.tv/programme/12/13

Papp Sanyi 2008.12.11. 17:45:58

Nézd meg a sport klub weboldalát, ott már az el classico szerepel. Talán tegnap javították, mert előtte még az említett meccs volt ott is!

BruceWayne 2008.12.11. 18:23:38

és melyik fogalmatlan fogja közvetíteni?

2008.12.11. 18:33:11

@Messi88
" Úristen,Ballabas te a Barcának szurkolsz? Ember, te nézted mostanában a mecsseinket??? Jelenleg egy jó Madridnak is kevés esélye lenne, hát még ennek a sz.rkupacnak.."

Buktunk mi már esélyesként elégszer ahhoz, hogy pesszimistaként álljak hozzá még egy ilyen egyértelműnek tűnő találkozóhoz is.

@ rizla
idézet tőlem:""A kontrák és a pontrúgások nagyon fekszenek a madridnak, a Barcat meg pont ezekkel lehet nagyon könnyen megütni. "

és ezt a véleményt mégis mire alapozod? ....
hogy pontrúgásból hány gól született a barca ellenében, arra nem emlékszem pontosan, de hogy közelebb van a nullához, mint a kettőhöz, az valószínű. "

Sok real meccset nem nézek, de a 2 legutóbbit éppen láttam. A sevilla és a zenit ellen a gólok többsége(mind?) kontrákból és pontrúgásokból született real találat.
A teljesség igénye nélkül, ellenünk idén:
pontrugás: sporting, shakhtar, betis, sporting, racing, wisla krakkó
kontra: getafe, malaga, shakhtar, sporting
Amelyik csapat többször is szerepel a listán, az értelemszerűen az az oda-visszavágó miatt lehetséges.

rizla 2008.12.11. 18:49:34

jó, ez tényleg nem 0 (bár nem emlékszem a kapott gólok többségére, úgyhogy lehet nincs ennyi). mindazonáltal ez a - nem túl hosszú - lista nem azért van, mert a barcát könnyű kontrával vagy pontrúgással nehéz helyzetbe hozni (mondjuk ok, idén elején ez állt még), hanem azért, mert a barca ellen a csapatok rákényszerülnek, hogy kontrára játszanak, mert más választásuk nem nagyon van.
a malaga nem kontrából talált be, ebben mondjuk biztos lehetsz.

Henke 2008.12.11. 19:34:53

azért én a vénróka Raúlt nem írnám le egy El Classico előtt...

gibson 2008.12.11. 20:35:53

Maradjunk annyiban, hogy a Barca drukkereknek ha valamikor, hát most végre tényleg van oka optimistának lenni egy El Clásico előtt.
Csak aztán nehogy sírás legyen a vége... :)))

Narancs és Tetves 2008.12.11. 21:09:50

A Madrid idei eredménytelen (tragikus!) játékának a csapatrészek közötti összhang hiánya volt eddig a fő oka, és az ebből fakadó mentális problémák (önbizalom hiány). Ami sajnos Juan érkezésével sem fog szombatig megszűnni. Ellenben - bár a Zenit tényleg idény után volt - ebben már most javulás tapasztalható. Robben és Raul 2. góljánál már megfigyelhető volt, hogy tudnak focizni a srácok, ha mernek. S én ebben bízok. Illetve abban, hogy Juan, Schusterhez képest, akár meccs közben is tud taktikailag érdekes, Guardiolanak meglepő hűzással szolgálni, akár többel is. (lásd a szintén a Zenit elleni meccs 2 félidejét). Egyébként annak is örülök, hogy Juan, Alvest nagyon jól ismeri, amit remélem kamatoztatni is fog. Mert sok sok gond származik az ő támadásba kapcsolódásából, fellépéseiből. Ám ez lehet egy gyenge pont is, mert így teret engedhet, s a mögé (pontosan - majd kiderül mennyire pontosan..) bepasszolt labdákból lehet építkezni, zavart okozni. A Barcát nem nagyon láttam mostanság, de asszem Alvesen kívül nincs igazi szélső játékosuk (javítsatok ki ha tévedek), csak Alves, illetve ha Messi kihúzodik. Így a védekezésben összébb zárva a középályát és a védelmet tolódással ki lehet szorítani a kapu előteréből a kis argentint, és meg lehet akadályozni a felgyorsulásást (labdával, illetve anélkül). Ezzel a belöbbölt, lukra passzolt, lecsorgó labdákat mondjuk egy klasszikus söprögető funkcióval (pl. Canna olasz válogatott beli funkciójával) össze lehet szedetni. Az előre játék nehezebb már. 12 épkézláb játékossal és az ifikkel sajnos marad a kontra...amit Drenthével (Dombi :( ) kell megoldani...aki végre szombaton ad az "öreg Rókának" 1-2 forintos labdát... Úgy gondolom szombaton lesz egy jó meccs, s akár ezzel együtt egy iciri piciri fricska is :). Hala Madrid!

2008.12.11. 21:10:13

@rizla
Én sem emlékeztem a gólokra, de megnéztem szinte minden videó összefoglalót ahol gólt kaptunk idén.
Amit leírtam azok tények és mivel nem mindegyik meccsnek néztem utána, még akár bővebb is lehet a lista. 9gólt kaptunk eddig a bajnokságban és kb. 50-60%-a kontra illetve pontrúgás eredménye. Ezért írtam korábban, hogy ezekkel a szituációkkal vigyáznunk kell.
Büntetőt, ha jól emlékszem még nem fújtak ellenünk. A clásicon számítok egyre. :))

halareaal 2008.12.11. 22:17:28

"Mert sok sok gond származik az ő támadásba kapcsolódásából, fellépéseiből. Ám ez lehet egy gyenge pont is, mert így teret engedhet, s a mögé (pontosan - majd kiderül mennyire pontosan..) bepasszolt labdákból lehet építkezni, zavart okozni."

én ebben nem nagyon bízok, hiszen az egész baloldalunk sérült vagy eltiltott. érdekes meccs lesz, mindenesetre, azt nem hiszem, hogy csúnya zakó lenne belőle, onnantól kezdve meg ennek a kvázi tartalékos Realnak szinte nincs vesztenivalója. ahhoz képest, hogy sokak szerint gyenge a támadó szekció, sztem ponthogy bennük van a gól bárki ellen. Rault sokan leírták már, énis újra és újra, de azért ha nincs Nistelrooy még mindig ő a megmentő. Puyolt úgyis annyiszor megetette már, a neki még járókerettel is menni fog.

halareaal 2008.12.11. 22:19:26

egyébként a jelen helyzetben Robben érvágása akkora csapás, hogy el sem tudom mondani. az a szerencsétlen balfasz bíró triplán kibaszott velünk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.11. 23:15:54

Elképeszt a Madrid-szurkolók feledékenysége. Az első tíz forduló után (kb. a Juve-meccsig), amikor a Real Madrid szórta a bajnokságban a három-négy (hét) gólokat, még senki sem beszélt tragikus szezonról meg Schuster alkalmatlanságáról. Meg rossz keretről sem.

Csak most, hogy jött négy-öt rossz meccsük, lett az egész idényük siralmas.

Schustertől már nem lehet elvenni a bajnoki címet, amellyel egyébként az évtized legsikeresebb Real-edzői közé emelkedett. Más kérdés, hogy nemzetközi téren mit ért ez a siker.

Woland véleményét osztom, mely szerint Juande Ramos érkeztével a Real Madrid a BL-esélyesek közé lépett elő. Nem azért, mert biztosan jobb lesz, mint elődje, hanem azért, mert (Schusterrel ellentétben) teljesen KISZÁMÍTHATATLAN, hogy mi várható tőle, hogy mennyire tud életet lehelni az egyébként annyira nem gyenge keretbe.

Remélem mindenesetre, hogy ezt az életet-lehelést majd a MU vagy a Bayern ellen kezdi meg, és nem most szombaton, a Camp Nouban.

Forca Barca!

halareaal 2008.12.11. 23:32:06

"Elképeszt a Madrid-szurkolók feledékenysége."

hát sztem azért azt elmondhatjuk, hogy nem elsősorban a saját szurkolóik kapálták el a csapatot. gondolom nem kell mondanom, mennyi ellendrukkere van a Madridnak ilyenkor az ő hangjuk nyilván felerősödik. a többi spanyol csapat szurkolóitól meg egyenesen kötelező addig rugdosni a csapatot amíg lehet, egyrészt mert ők a Real, másrészt mert van mit visszafizetni a tavalyi szezon után.
ettől persze még gond van a csapattal, tény, mivel ez a 4-5 meccs 9 pontos hátrányt eredményezett, és hazai vereséget egy nemzetközi kupameccsen. mondjuk a BL nem gáz, sztem arra kéne koncentrálni, a csapaton "ülő" átok miatt viszont esélyesként csak egy 8 közé jutás után lehetne emlegetni a csapatot.

el sastre 2008.12.12. 08:38:04

"és melyik fogalmatlan fogja közvetíteni?"

A nagynevű Hetthéssy Zoltán.........
...... akit, elmondása szerint jobban lázba hoz egy PL találkozó.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.12. 09:54:06

nem beteg, érkezik a giga seriaA poszt, nyugalom :)

rizla 2008.12.12. 10:21:10

"9gólt kaptunk eddig a bajnokságban és kb. 50-60%-a kontra illetve pontrúgás eredménye."

ok. 5 kontra illetve pontrúgásgól 14 forduló alatt az szerinted azt jelzi, hogy a barca nagyon sebezhető ezen a téren? mert te ezt mondtad.
figyelj, mindenki kontrázik, meg lődözi a szabadokat a barca ellen, mást nem nagyon tehet mostanában. természetes, hogy néhány beakad.

Azazello007 2008.12.12. 11:33:02

Edzőkérdésről: a legjobb edzők (tisztelet a kivételnek) általában nem a zseniális, istenáldotta tehetségekből lesznek, hanem azokból, akik tanulták a focit, éppen ezért játékosként talán szürkébbnek tűntek.

Én például nagyon kíváncsi lennék mondjuk Cocu edzői teljesítményére.

CS0ki 2008.12.12. 11:55:58

"még senki sem beszélt tragikus szezonról meg Schuster alkalmatlanságáról. Meg rossz keretről sem. "

Senki? ;) engem nem kérdeztél! Én már tavaly is gyengének tartottam a keretet(bár jó kiindulási alapnak), és Schustert alkalmatlannak!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.12.12. 12:02:45

"még senki sem beszélt tragikus szezonról meg Schuster alkalmatlanságáról. Meg rossz keretről sem. "

azt hiszem, valami ilyesmit akartam megfogalmazni már tavaly is, de ezek szerint nem jött át

legközelebb keményebben fogalmazok majd

kroos 2008.12.12. 12:24:32

Dela rednek tényleg vége a pályafutásának,??

Narancs és Tetves 2008.12.12. 13:55:36

Erre az iényre biztosan. De la sajnos szívproblémákkal küzd, ami terhelés alatt jelentkezik nála. Így idén sajnos - egyik nagy kedvencem - nem láthatjuk... :(

MAti 2008.12.12. 14:06:19

"Én például nagyon kíváncsi lennék mondjuk Cocu edzői teljesítményére."

No, rá én is.
Az elmúlt 10 év egyik legsokoldalúbb, legintelligensebb játékosa volt.
Játszott jobbszélsőtől balbekkig kb. mindent, csak a kapusposzt maradt ki... :)

Narancs és Tetves 2008.12.12. 14:23:49

szerintem nem rossz a keret, de tragikus a csapatrészek közötti összhang, szervezetlen volt idén szinte minden meccsen a csapat. (ha nyertünk akkor is így volt) s ezzel párhuzamot is vonnék a 2003-2006 közötti időszakkal a Perez éra nagy részével. Az akkori társaságra lehet azt mondani, hogy névben erős volt, de mit is nyert a Madrid?Milyen is volt a játéka? Galaktikus? Cseppet sem..szóval az hogy most leszólja bárki is a jelenlegi keretet, az igen nagy ostobaságra vall. 2 szeres bajnok a társaság nagy része... s ezt nem kell megmagyarázni. A probléma inkább szakmai, edzői, sportigazgatói (akkor is az volt!). Nem pedig játékosbeli... Ezzel a kerettel is lehet nyerni bajnokságot, illetve akár BL-t. De ehhez jól felkészített, taktikailag érett, s ezt betartó játékosokra van szükség. Ami pedig adott.

vittoreal 2008.12.12. 18:52:37

A jelenlegi elhollandosított keretben kevés a klasszis játékos. Jó játékosok az nem vitás, de nincs egy olyan kiemelkedő sem, mint anno Figo, vagy Zidane volt.

Valaki mondja meg nekem, hogy Mijatovics mit csinál a Realnál!? Elnökök jönnek mennek, ő meg mintha be lenne betonozva.

Zidane pár hónapja tárgyalt az elnökkel arról, hogy valamilyen pozíciót vállalna a klubnál. Pl. Mijatovics helyén őt jobban el tudnám képzelni.

A hétvégi rangadón én nagyarányú Real győzelmet várok (0-4)! Ezt persze nem logikusan levezetve, hanem szívből. Remélem a srácok is így állnak majd hozzá a meccshez és akkor jönni fog az eredmény! :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.12. 19:34:57

Off.
sportgeza.hu/futball/2008/12/12/peniszrajzzal_koszont_el_gyorbol_egervari_/

Mondjuk ez nehezen hihető. Dehogy az index is átvette Borstól - úgy látszik minden kattintás számít. On.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.12. 20:17:29

@pancho_sanza

Oké, rád nem vonatkozik. Te akkor is szidod a Realt, amikor hét gólt rúgnak, vagy amikor pontrekorddal bajnokságot nyernek. Mondjuk szerintem is elég felháborító dolog ilyeneket művelni. :-)

CS0ki 2008.12.12. 21:49:17

"Valaki mondja meg nekem, hogy Mijatovics mit csinál a Realnál!? Elnökök jönnek mennek, ő meg mintha be lenne betonozva."

Calderon hozta oda ebbe a pozicíóba, félő, hogy csak vele együtt fog eltünni! :(

"Milyen is volt a játéka? Galaktikus? Cseppet sem..szóval az hogy most leszólja bárki is a jelenlegi keretet, az igen nagy ostobaságra vall. 2 szeres bajnok a társaság nagy része... s ezt nem kell megmagyarázni."

Ha nem is mindig, de 2004-2005 között azért voltak szenzációs meccsek, és olyan játékosok, akik elképesztő dolgokat tudtak. nem nyertek semmit? Hát, engem ez annyira nem hat meg...

Henke 2008.12.12. 22:54:57

Cocure igen. én is kiváncsi lennék:) Maiak közül Henrik "Henke:):):)" Larssonra, Xavira, esetleg Gerrardra. Mármint az aktívak közül. megnézném, mit alakítanának edzőként :P

2008.12.12. 23:03:33

Ha már előkerült ez a téma, én Deco-t látnám szívesen edzőként. Rengeteg esze van a játékhoz a srácnak Védekezésben és támadásban is mindig tudja mit kell játszani.

Papp Sanyi 2008.12.13. 08:38:01

Csak furcsa lenne, ha úgy küldené ki a csapatát, hogy majd egy megpattanó lövéssel győzünk :D

MAti 2008.12.13. 09:57:46

"Milyen is volt a játéka? Galaktikus? Cseppet sem..."

Khm... szóval minden meccsen nem. Pl. az Osasuna-jellegű meccseken nem kifezetten.
De az biztos, hogy amikor tényleg odatették magukat, és tényleg fociztak, az olyan játék volt, amit én azóta nem sokszor láttam.

Persze valahol nem is volt normális jelenség egy Roberto Carlos, Zidane, Figo, Ronaldo, stb. felállás. :)

2008.12.13. 10:35:43

Papp Sanyi, hát igen..a célzott lövés nem az erőssége, de vannak ezzel így még páran :D

nasteey 2008.12.13. 12:01:48

Remélem idén is lesz Clásicó-s post... :)

Dani Kalifornia 2008.12.13. 12:08:21

Raúl, Guti, Robben = Los Reyes Magos, mindenkinek hoznak 3 pontot ajándékba;)

Keelhaul 2008.12.13. 12:37:00

Visszaemlékezve a 2004-2006os időszakra nekem mint Madrid szurkolónak sajnos az maradt meg, amikor:

- a Monaco szétalázott minket idegenben és kiestünk a BL-ből
- a Juventus megszopatott minket és kiestünk a BL-ből, a kis köcsög Ibrahimovic a szögletzászlónál arcoskodott
- az Arsenal megszopatott minket, és kiestünk, és a kis köcsög Henry a szögletzászlónál arcoskodott
- a Leverkusen (!!!) szétalázta a csapatot a BL-csoportban
- a Barcát tapsolta a közönség a Bernabeuban
- az edzéseken többször, többen összeverekedtek
- egy Gravesen tudott kezdő lenni (ez sokkal súlyosabb, mint a teljes mai Madrid keret)
- Reyes egyedül picsáraveri a Madridot (ez többször megismétlődött, más-más szereplőkkel)
- Minden meccsen legalább 10 perc azzal telik, hogy Beckham reklámszerződéseinek mérlegfőösszegét elemzik

zsakfos 2008.12.13. 12:59:27

Cocu jelenleg a holland válogatott másodedzője F.de Boerral együtt Maarwijk mellett. Érdekes, hogy a holland labdarúgó szövetségnél mennyire építenek erre: egy tapasztalt edző mellé alkalmazzák a fiatal újonc edzőket ( akik közel állnak a játékosokhoz, és megvan a kellő respektjük is) lsd. Hiddink idején R.Koeman és Rijkaard volt a 2 segédedző, most meg a már említettek.
Amúgy is elképesztő mennyire tisztelik a legnagyobbakat ( Cruyff és van Basten az Isten) és mennyire szeretik a játékosokat.
Tanulhatnánk tőlük...( csak úgy felidéztem magamban miket olvastam fórumokban a mostani női kézi eb alatt...)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.13. 15:42:21

@Keelhaul

Pontosan erre (is) értettem, hogy a Madrid-szurkolók feledékenysége elképesztő.

Sath 2008.12.13. 15:45:16

tud valaki címet ahol lehet online nézni pl a barca- realt?

halareaal 2008.12.13. 16:43:27

Pablo Garcia sokkal rosszabb volt mint Gravesen.

Sath 2008.12.13. 17:47:59

Köszi de sajna a kolesznek a tűzfala letiltja az oldalt. Mindegy, köszi még 1x.
süti beállítások módosítása