Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 15. giornata

2008.12.06. 14:15 _benito

A Bayern-Hoffenheim árnyékában cihelődik az olasz élvonal a 15. fordulóra. A forduló rangadója a Lazio-Inter, de újra örülhetünk (?) derbinek is, ezúttal Genovában feszül egymásnak a Blucerchiati Doria és a Rossoblu Griffone, de szinte minden mérkőzésen lehetnek izgalmas fejlemények, illetve szezonon átívelő tanulságok levonása, vagy korábbiak cáfolata. A nagyokra kellemes felhozó meccsek várnak, talán nem csak minket érdekel viszont a Torino-Fiorentina, vagy az Atalanta-Udinese, és feltettük a kocsit, házat, nyaralót a Reggina és a Bologna 1-1-ére. Hajtás után felidézzük 2002 tavaszát, és megpróbáljuk eltalálni, hogy ki, kit, mennyire.

Lazio-Inter 2-2
Mintha csak Palermóban lennénk, Delio Rossi alatt rezeg a kispad, mert a derbi óta nagyon rosszul teljesít a csapat. Feledésbe merült a start utáni Új Világoskék Aranykor ígérete, és már a fejét követelik szerencsétlen jóembernek. Mourinhót is sokan látnák szívesebben az ajtón kívül, de azért az első helyen álló csapat edzőjét elég nehéz érvekkel megtámadni (ez nem a Real Madrid, Olaszországban elég csúnyán nyerni).
Tudjuk, hogy a szurkolók szeretik egymást, de azt is tudjuk, hogy ez a pályán mennyire nem jelent sokat. A Lazio még arra is képes volt, hogy az utolsó fordulóban rácsapjon az Inter kinyújtott kezére, és hogy még jobban fájjon, a Juventus tenyerébe söpörje a csecsebecsét. Ki ne emlékezne, hogy a Laziót 2002-ben saját szurkolói füttykoncertje kísérte az öltözőbe, és ugye nem is csak azt sajnálták ennyire, hogy nem az Inter győzött 13 év után először.
Azt mondhatnánk, egyiküknek sem megy igazán, de ugye ott feszül a nagy különbség, hogy az Inter így is nyer, és nyer, a Laziót pedig jó, ha nem megrakják, hanem kihúzza egy döntetlennel újabban. Nem tudjuk, kinek a feladata lesz majd Zarate megállítása, de ha ő jól végzi a dolgát, és a középpályások kicsinálják Ledesmát, akkor igazából nincs miért tartani a Laziótól. Más kérdés, hogy az Inter is igen ritkán hoz le meccset kapott gól nélkül, és nekik is ugyanúgy megvannak azok a játékosaik, akiktől nagyon függenek. Ha Ibrahimovic és mondjuk Maicon egyszerre fognak ki rossz napot, még csúnya fingatás is kijöhet a római meccsből, mert, ne tagadjuk, ez is benne van azért a Lazióban.
Állapítsuk meg, hogy a Cordoba-Samuel kettőssel összeállt a legerősebb milánói belsővédő-páros, a középpályán pedig úgy látszik, Mourinho ezt véli a legerősebbnek: Zanetti-Muntari, Sztankovics, Cambiasso. De legalábbis a legeredményesebbnek. És van is benne valami. Ettől persze még nem könnyű ezt letuszkolni a szurkolók torkán, durrognak is rendesen, de Mourinho egyik kezével lekussolja őket, a másikkal pedig felmutat a táblára.
A Lazio a táblázat élmezőnyének tagja, mely már összefolyni látszik a középmezőny elejével (ott van a nyakukon a Catania és az Atalanta is), így nekik igazán fontos lenne lerázni magukról a koloncot, ehhez pedig most már teljesíteni is kellene. Az Inter elleni győzelemmel visszatérhetne a derbi előtt látott Lazio is, amely viszont tényleg esélyes volt akár a közvetlen élmezőny közelébe férkőzni.

Sampdoria-Genoa 1-1
Arról, hogy mit jelent Genovában a derbi, olvassuk el szakavatott, ám régen látott kollégánk véleményét, aki rendszeres látogatója a Marassinak. A Samp a gyengébb csapat idén, gyalázatos startjuk után már ugyan feljebb tartanak, de nem ott, ahol szeretnének, és az UEFA-kupa is lefőni látszik. Eközben a Genoa a Marassiban (igaz, nem így) kiválóan teljesít, és ha kivágja végre a csapatából Palladinót, még eredményesebb lesz, mint most. Idegenben talán nem nyer a Genoa, pedig tényleg jobbak idén.

Lecce-Juventus 1-2
Még jó, hogy Camoranesi visszatért, és majdnem tíz egész percig teljes értékű játékosnak számított, most a padozás gondolatába már beletörődött Machionni visszafoglalja a jobbszélt. A Juventus négyet rúgott az elmúlt fordulóban, messzemenő következtetésekre kizárólag egy hasonló arányú győzelem után ragadtatnánk magunkat. A Lecce játékosai aláírták a meccs előtt, hogy 1-1 lesz.

Milan-Catania 2-1
Most kell keménynek lenni Milánóban, mert az addig rendben van, hogy az UEFA-kupát bevallottan leszarják, de ha eközben a bajnokságban is a Palermo elleni teljesítményét nyújtja a csapat, akkor könnyen rászakadhat az ég a Milanra. Jövő héten Torino felé veszik az irányt, nem ártana előtte egy kis nyugtató. A Catania nem fogja könnyen adni a bőrét.

Napoli-Siena 2-1
A vendégek azok, akik legutóbbi két meccsüket megnyerték, és a hazaiak azok, akik egy pontot szereztek az elmúlt hármon. Ez persze nem jelent semmit, a Siena nem egy nagy durranás igazából, a Napoli félgőzzel is legyűrik őket, otthon meg egyébként is ritkán játszanak félgőzzel.

Atalanta-Udinese 2-1
Négyet bukott zsinórban a nemrég még vezető Udinese, ráadásul ez egyébként sem biztos, hogy nekik állna. Az Atalanta kivéreztetett már komolyabb vadat is idén, mint a szárnyaszegett Bianconeri, amely ugyan az UEFA-kupában becsülettel hasít, de a két tökutolsó elleni hazai vereség nagyot sebzett az idei Serie A-terveken.

Chievo-Roma 1-2
De lehet fordítva is, bár az most meglepő lenne. Vucsinics, Aquilani és Pizzaro hiányozni fog, kicsit vékonynak tűnik mindig a Roma elöl, ha Menez kezd, azt már nem is mondjuk, hogy megint Riise lesz a balbunkó. A veronaiak megszámlálhatatlan vereség után Udinében győztek, ami dicséretes, de még nem őszinte a mosolyuk.

Cagliari-Palermo 2-1
A Serie A Hajógyári-sziget-Margit-sziget – rangadójára az újabban hazai pályán mindenkit eltángáló Cagliari készül nagyobb elánnal, bár a Palermo Milan elleni produkciója már igen meggyőzőre sikeredett – ezzel várhatóan az év végéig nem vált edzőt a Palermo. 

Torino-Fiorentina 2-1

Az a hír járja, De Biasi megy is, ha a Toro nem veri meg a Fiorentinát, sőt, már azt is tudják, hogy Donadoni, vagy Novellino veheti át a helyét. A feladat messze nem teljesíthetetlen, a Viola otthon sem mindig hozza magát, idegenben meg kifejezetten számítani lehet egy méretes firenzei pofára esésre. Valaki szabadítsa ki Rosinát!

Reggina-Bologna 1-1
Micsoda meglepetés. Bár a Regginára nem jellemző a döntetlen, egyenes, büszke emberekhez nem illik a remi, ők vagy kikapnak, vagy nyernek. A Bolognának is jó lenne már nyernie egyet, mert ezekkel az egy pontokkal sehova nem jutnak. Bennmaradási rangadó, ugyebár.

367 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr40807687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.AT 2008.12.09. 23:15:28

GC, tekintve, hogy a Juve 2 éve nem volt a Serie A tagja, s giacinto írása szerint az Inter "3 éve veri tönkre Itáliát", igen, "van képem azt állítani", hogy a Juve a 3 év során nem volt mindig ellenfél. S ez aligha személyes vélemény, mint inkább tény.

A tavaly frissen feljutott, semmiből építkező Juvét meg a Juve-drukkerek maguk sem remélték bajnokesélyesnek - mert nem is lehetett. Az csakis a többi csapat erős kritikája, hogy így is összejött a bronzérem.

Mr.AT 2008.12.09. 23:16:10

Nerazzurri, írsz érdemleges dolgot is, vagy csak erre a semmibe menő személyeskedésre futja?

Itáliainagysándor 2008.12.09. 23:27:14

Minden eredménytől eltekintve, és nem nézve semmilyen szurkolói hovatartozást, sajnos azt kell mondanom (bár egyiket sem szeretem), de a Roma mentette ma meg az olasz foci hírnevét, az Inter valami olyan rossz teljesítményt mutatott az elmúlt 2 bl-meccsén amit botránynak ítélek meg, és nem azért mert nem játszott jól (a bl-ben nem biztos, hogy a "tönkreverés" a szép győzelem), hanem azért mert NEM érdemelték meg a továbbjutást.
Ezt akármelyik Interfanatikusnak be kéne látnia. Néztem a meccset elejétől a végéig... Bár ne tettem volna... Szégyen volt szégyen....

BruceWayne 2008.12.09. 23:30:49

at,bocs, de nincs mit reagálni a hülyeségeidre és túlzásaidra, teljesen felesleges, olyan rövid az élet hogy épeszű ember nem kezdi el megmagyarázni miért orbitális baromság amiket ma itt összehordtál, másrészt látszik ez magyarázat nélkül is. na de azért csak össszegyüjtöttem párat:
"stabil kezdőcsapatának 50%-a sérült az egész szezonban"
"Bundesligában rendszeresen hülyére vert Bremen otthonában"
"a világ legnagyobb potyájával kiszenvedett 1:0-ra gondolsz, a sérülésektől tizedelt Juve C2 ellen, kb. 20 év után"
"Zlatan nélkül (akit bagóért tőlünk vettetek) ez az Inter gyenge középcsapat lenne."
"rendszeresen elveri valami outsider kiscsapat."
"kapusposzton is ráférne a váltás a csapatra.
"Ez egy erős csapat, erős kerettel, de Zlatanon kívül igazi kiugró klasszis nélkül"
"aki amíg az asztal mellett el nem meszelték, 20 évig nem engedte bajnoki címet nyerni a kék-feketéket."

ez a mai termésed, most a többiek szerint is őszintén: ehhez kell hozzáfűzni bármit is? na további jó szájkaratét mindenkinek

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 23:34:13

Azért az hihetetlen, hogy még harminc fölött is Francesco Totti és Ale Del Piero a két legjobb olasz zsugás ( az utóbbi két év gólkirályai, (az egyik még -na melyik? - aranycipős is) és nem azért, mert a többiek olyan gyengék!

Itáliainagysándor 2008.12.09. 23:35:48

Nerazzurri:
Ezt a "szájkarate" dumát Dopeman László használta, ne sértsd meg vele, hogy a szádra, ja bocsánat, az újjpercedre veszed.:D:D:D:D

Amúgy szerinted, de most tedd a szívecskédre a piciny kacsódat, megérdemeltétek a továbbjutást?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 23:37:39

"Ezt a "szájkarate" dumát Dopeman László használta" - meg rajta kívül még két millióan, körülbelül egy húszéves szleng szöveg ez!

Itáliainagysándor 2008.12.09. 23:38:52

Igen popp, javaslom az irónia kifejezésnek nézz utána, ha valós komolyságot véltél a mondatomban felfedezni;)

BruceWayne 2008.12.09. 23:41:10

megérdemelni mást szoktak, de a 4. forduló lefújása után kb. el is dőlt hogy továbbjut a csapat, a hogy ennyire félvállról vették az utolsó 2 meccset és ezzel ugrott a csoport első helye nem tudom minek az oka, de egyrészt ha jól látom ma is egy Cambiasso-Muntari-Burdisso kp-val állt ki a csapat, ami nem igazán vehető komolyan, másrészt meg a kizárólag a csoportkör 2. felében értékelhetőt nyújtó Pana vagy az első győzelmét most arató werder annyira megérdemelte volna?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 23:43:56

sándor, ja hogy! Az a baj, hogy metakommunikáció vagy szmájlik nélkül nehéz kiszűrni az iróniát ! Lehetnél akár a Pityinger nagy tisztelője is. Ezekszerint nem vagy.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 23:46:43

"2. felében értékelhetőt nyújtó Pana vagy az első győzelmét most arató werder annyira megérdemelte volna?" - hasonlítsd már össze a kereteket, az Internek játszva kellett volna nyernie a csoportot. Mondjuk én örülök, hogy az olasz csapat azért továbbjutott, a német meg kizúgott.

Itáliainagysándor 2008.12.09. 23:48:05

És az utolsó 2 meccsén kikapó inter?
Na mind1, csak kíváncsi voltam, hogy egy fanatikus is képes-e jónak látni a bl-csoportban az utolsó 2 meccsén kúszni-mászni kénytelen csapatát.

Ezek szerint igen.

(amúgy nem kellett volna felhoznod sem a Pana sem a Bréma meccseit mert nem érdekel;), én az interről kérdeztem)

horas 2008.12.09. 23:51:17

Szégyen,szégyen...megtörtént túl vagyunk rajta.Van ilyen is...De hol van még február vége!?Addig még sok minden történik ám...Egyszer már eltemettük ITT a Barcelonát is...Most mindenkit velük riogatnak ...Most temessük az Inter-t...Márciusban meg majd megint mindenki jól megmondja,hogy mi miért volt.

+(Eltemetve már 1x a Juve meg a Roma is ...)

BruceWayne 2008.12.09. 23:53:13

hát az nyilvánvaló hogy (bár nem láttam) nem ezt vártam a 2 meccstől, és alap dolog lett volna a csoportelsőség, tehát nem látom jónak a történteket, de ennyi fasságot akkor se kéne összehordani ami itt ment, belekeverve a serie a-t is.
egyébként ez volt az állás 4 forduló után
Inter 8pont
Pana 4pont
werder 3pont
tehát megérdemelten jutott tovább a csapat

Mr.AT 2008.12.10. 00:00:34

Nerazzuri, lehet, hogy felétek az elegendő egy vitás kérdés eldöntéséhez, hogy te fennhangon kijelented, a másik álláspontja "hülyeség" és "orbitális baromság", de civilizált emberek között ez bizony édeskevés. Közvetlenül egy kis jómodor után némi vitakultúra is rádférne, ha már másokhoz is hozzászólsz itt a fórumon.

Szemben veled én megtisztellek azzal, hogy érdemben is reagálok az általad felhozott tételekre:

1. Igen, képzeld, a Juve kezdőcsapatából időtlen idők óta hiányzik Buffon, Trezeguet, Jorge Andrade, C.Zanetti és Zebina, hosszú ideig sérült/sérült volt Camoranesi, Poulsen, Marchionni és Marchisio, valamint pár hétig szinte mindenki más. Ez tény, kétlem, hogy bármi értelme lenne vitatni.

2. A Werder Bremen jelenleg 10. a Bundesligában, amit egyetlen hozzáértő sem sorol a 3 elitbajnokság (angol, spanyol, olasz) közé. Legutóbb épp a nem épp BL-esélyes Karsruhe otthonából távozott 0 ponttal, aligha megelégedve.

3. Muntari góljára a Juve elleni 1:0 alkalmával alighanem sem ő, sem az eltört lövéssel gyakorlatilag gólpasszt adó Zlatan nem lesz büszke. A svéd teljesen egyértelműen kapura akart lőni, de nem találta el azt, Muntarit meg gyakorlatilag lábon találta mindez, még irányítani sem tudta a labdát. Ha akarnák se tudnák megcsinálni még egyszer ugyanezt.

4. Az Inter meccsek legnagyobb részét Zlatan vitathatatlan zsenialitása dönti el, akár góllal, akár gólpasszal. Kíváncsi leszek, ha ő egyszer hosszabb ideig nem lesz a pályán, mire lesz képes az Inter. Az, hogy tőlünk vettétek, piaci érték alatt, megint nem vitatéma: a.) ha a Juvét nem zárják ki, a büdös életben nem engedi el Zlatant pont az Interhez (bár akkor alighanem nem is ment volna) b.) ahogy tegnap is írtam, közel 4 Mio EUR-al kevesebbet fizettetek érte, mint Quaresma-ért, akivel szerintem még te magad sem sorolod egy szintre.

5. Az Inter kikapott mind a Panathinaikosztól, mind a Werdertől. Szerintem még a görög/német drukkerek sem tartják a csapatukat BL-esélyesnek.

6. A mai első gólban is vastagon benne volt Julio Cesar. Bár ez az egy dolog nyilván szubjektív, de ha te Inter drukkerként a létező legjobb megoldásnak tartod JC-t a kaputokban, hát kedves egészségedre - Juve-drukkerként mindez csak jól jön nekem. Ha nálunk védene, én a pokolba kívánnám, pláne Pagliuca vagy Toldo öröksége után.

7. Nevezz meg még egy olyan játékost, aki igazi világklasszis a mai Interből, azaz beférne mondjuk egy World All Star csapatba, Zlatanon kívül. J.Zanetti pár éve talán, de ma már nem, s esetleg Cambiasso, bár az ő posztján több nála lényegesen jobb játékos is játszik. Ennyi. A többiek jó márkanevek, elismert focisták, de egyikből sem lesz soha aranylabdás, bármi is történjen, nyerjen akár 3 BL-t az Inter most zsinórban.

8. Az Inter a calciopoli-t megelőző időszakban utoljára 1989-ben lett bajnok, az azóta eltelt időszakban a Juve pedig 7x, igaz, ebből kettőt töröltek. A Milan és a Juve uralta ezt a 20 évet, három kiugró csapattól (a Maradona-féle Napoli, a Vialli,Mancini-féle Sampdoria és a Nesta,Nedved-féle Lazio) eltekintve.

Itáliainagysándor 2008.12.10. 00:07:42

(óhhh a kommentem 3/4-e nem került postolásra:D)
Na ennyiből leszűrhető az irónia:D
Viszont senki nem temette az intert (sőt, vérző kutya nagyot harap), de szerintem ennek a sorsolásnál lesz hátulütője és ebben látom Mourinho féle szürrealitást, mivel eltaktikázta... Később vissza lesz még sírva az a csoportelsőség én úgy érzem....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 00:09:52

Mr.AT, azért az rosszul esik, hogy kihagytad a Cafu, Aldair, Tommasi, Totti, Batistuta-féle Romát, nyertek egy bajnokságot és éppenhogy elbuktak kettőt az újévezred elején. És az új Inter érában sem vagyunk rosszak.

BruceWayne 2008.12.10. 00:24:12

akkor tessék.
1. egyrészt andrade-t hogy lehet még mindig stabil kezdőnek tekinteni? marchionni és marchiscio se hinném hogy azok, ezenkívül meg poulsen se az a nagy húzónév. ennek ellenére mikor tavaly az Internél gyakorlatilag 3-4 középső védő volt folyamatosan sérült egyszerre akkor ment a duma hogy ilyeneknek nem kéne számítania. akkor most te se takarózz ezzel.

2. ezt a werdert az Inter mindkétszer megelőzte önerőből a saját csoportjában, de ha jól emlékszem ti csak egy évszázad potyája szintű kabaré ajándék Wiese góllal tudtátok lenyomni őket, erre is nagyon büszkék lehettek.

3. tök egyértelmű Inter győzelem, sehol nem volt kb a juve (bár azért ez mr.at-s túlzás), valszeg kapura szánt keresztbe lőtt passzból, és? gól volt, beszoptátok, mi a kérdés? ezen kívül is az Interé volt az a meccs.

4. tipikus "mi volt előbb?" dolog, azért került ide mert titeket kizártak a csalások miatt, amikkel például az Inter előtt is szereztetek bajnoki címet (csalással), azok nélkül nyílván több esélye lett volna bajnokságot nyerni az Internek, sőt tuti nyertek is volna, de hát ugye szó szerint ti uraltátok a ligát (és ez kapcsolódik a 8.hoz is)

5. olyan outsiderek mint a pool, aki vagy 2 évvel előte a juvét simán kiverte, vagy az a villareal (aki mondjuk valamelyest outsider volt), amelyi abban a kiírásban előrébb jutott a juvénél is...???

6. JC utóbbi kb 2 évben nyújtott teljesítményét még az ellendrukkerek is elismerik, rengeteg bravúros védése van, ziccerben is, jó reflexekkel, nem így indult de megbízható klasszis kapus lett belőle, nem kérdés, buffonon túl is van élet ha nem tűnne fel.

7. Samuel védőteljesítménye tavaly és idén nem kellene hogy magyarázatra szoruljon, Cordoba védőmunkája is a serie a egyik legjobbjává teszi, mint ahogy Maicon is világklasszis, világklasszis szinten játszva hosszú ideje, valamint - idei gyengébb formája ellenére - Cambiasso is, befejező csatárok posztján pedig Cruz is, de várom hogy sorold a juve klasszisait, és hogy mennyit érne a csapatod dp nélkül, a real rvn nélkül (látjuk), bayern ribery nélkül (láttuk), mu minusz c.roni (láttuk), milan minusz Káka, valencia minusz david villa... ezek után azzal jönni hogy Inter játéka egy emberre épül? hát kb minden nagycsapat játékát meghatározza egy húzóember, szóval ez hülye duma.

remélem most örülsz

rexford 2008.12.10. 00:33:35

Én azt kívánom, hogy az Internek ennél csak nagyobb baja legyen.

rexford 2008.12.10. 00:38:40

"azok nélkül nyílván több esélye lett volna bajnokságot nyerni az Internek, sőt tuti nyertek is volna,"

Na, ez az, ami nem tuti.

Mr.AT 2008.12.10. 00:56:30

1. Azt írtam, a kezdőcsapat 50%-a rendszeresen sérült, erre jöttek a konkrétumok, amelyekkel nehéz vitatkozni - ilyen sérüléshullám még Olaszországban is páratlan. Jorge Andrade a portugál válogatott csapatkapitányaként érkezett előző évben, 11 Mio EUR-ért, s amíg meg nem sérült, rendszeres kezdő volt az egyik belső védő posztján. Az, hogy ilyen kivételes szerencsétlenség révén gyakorlatilag már nem is számíthatunk rá, még nem jelenti azt, hogy nem a keret része. (Jelenleg is kap fizetést.)
Továbbá én soha egy szóval nem írtam olyat, hogy egy csapatnak adott játékosa nem hiányozna. A legutolsó, tarcsiból felhozott ifijátékos is hiányzik, ha nem játszhat, mert csökkenti a variációs lehetőségeket. Mások hülyeségével ne engem akarj szembesíteni.

2. Ja, hogy egy 3 évvel ezelőtti csapatot hasonlítgatsz a maihoz, ez eleve felettébb korrekt. (Megjegyezném, hogy akkor Micoud, Borowski, Klose és Frings játszottak ott, nem a mai bohóctársulat.) És hiába próbálsz takarózni azzal, hogy a Juve x évvel ezelőtt ki ellen milyen eredményt ért el, egy ennyi pénzből összerakott, sztárcsapat Internek ma nem lenne szabad görög és német kiscsapatoktól kikapnia. Ennyit írtam, és ezzel rajtad kívül szemmel láthatóan senki nem is vitatkozik.

3. "Tök egyértelmű Inter győzelem". Ezt szerintem magad sem gondoltad komolyan. Tudod, mi a tök egyértelmű? A Magyarország-Jugoszlávia 1:7, ahol 10 perc sem kellett a 0:3-hoz, na az a tök egyértelmű. Itt az Internek tudatos és végigvitt támadása egy sem volt, a Juventus (amúgy általam is fennhangon kritizált) hibáinak köszönhette a 3 gólhelyzetét, s végül egy szerencsés góllal nyert a mérkőzés harmadik harmadában, ahogy azt sportszerűen Mourinho is elismerte. (Nyilván te jobban ismered az Intert, mint a saját edzője.)

4. A calciopoli megítélésébe én nem akartam belemenni, nyilván esély sincs rá, hogy te elvakult Inter-drukkerként akár csak megértsd, én mivel nem értettem egyet itt (a Juve egyoldalúan súlyos büntetésével, s mások kvázi érintetlenül hagyásával) - a lényeg az, amit írtam: Ibrahimovic piaci ár alatt jutott hozzátok, szerencsés körülmények révén. Ennyi. Ezzel felettébb nehéz vitatkozni.

5. Outsidereken, ahogy írtam is, az említett Panathinaikoszt és a mostani Werder Brement értettem, akik megverték az Intert. Pont. Itt nem hőzöngeni kéne, hogy hogy s mint, hanem csendben elismerni, hogy bőven van min javítani még oly hőn imádott klubodon is.

6. Ha neked tetszik JC, szeresd. Reflexvédésekről és bravúrokról pedig írhatsz, de hogy MEGBÍZHATÓ lenne... :-) Kérdezd már meg a mai első brémai gólról egy olyan ismerősöd, aki kicsit jobban konyít a focihoz, mint te, talán bővül egy kicsit a látóköröd. Két éve erről beszélek: ha Inter-drukker lennék, kb. szűkölnék egy értelmes kapusért, Frey-ért, Handanovic-ért, stb.

7. Az, hogy valaki ellátja a posztjával járó feladatot, nem jelenti azt, hogy rögtön világklasszis. Maicon még 3 olyan évet produkál, mint most, megbízhatóan, folyamatosan, gólokkal, látványos szerelésekkel, akkor kiforrhatja magát - jelenleg ő is egy feltörekvő fiatal. Cruz-nál úgy lendületből mondok 20 jobb befejező csatárt, ő amióta az Internél van, gyakorlatilag maga a megtestesült cserecsatár, egyik edzője sem számított rá hosszabb időn keresztül stabil kezdőként.
A csapatom pl. ADP nélkül nyert hétvégén, ha már a tényeknél tartunk, de ez most nem is fontos. A Real pl. sokkal kevésbé függ RvN-től, mint az Inter Zlatantól, ahogy ez elmondható a Milanra és Kakára is.
Ez aztán nekem fáj a legkevésbé, de a helyzet az, hogy ha Zlatannak nem megy, nem megy az Internek, mert rajta kívül nincs senki, akiben benne van a kreatív potenciál. Mourinho "új Intere" az inkább 8-2-es 4-4-2-vel pontosan ennek a beismerése: mucsajröcsögei 'b@szdelőre, aztán majd Zlatan megoldja remélhetőleg.

kroos 2008.12.10. 08:16:17

az aranykukához csak annyit hogy vieri lett a 2. adriano a 3.,ez utobbi nyerte tavaly:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 08:47:12

És Vieri ennek örömére egyből vágott is egyet a hétvégén.

giacinto 2008.12.10. 09:36:18

Az agyonsztárolt calciopoli előtti juve Vieirástól, Ibahimovicostól sem volt képes még 4 közé jutni sem a BL-ben.
Valóban sok hülyeséget beszél ez az AT, de egy igazságot bemondott tegnap:

"20 évig nem engedte bajnoki címet nyerni a kék-feketéket." de ne kezdjük el megint.

giacinto 2008.12.10. 09:37:02

és valóban, anno a werdert egy puma-féle potyával tudta kiütni a 16 között...

giacinto 2008.12.10. 09:43:17

február-márciusig akkora formingadozások lehetnek, kulcsemberek sérülése, bírói hibák, hogy bárki kiüthet bárkit. szóval ne temessünk még senki, és ne is adjuk még oda a kupát senkinek.

Mr.AT 2008.12.10. 10:15:13

giacinto, illene valamivel alá is támasztani ezt a "valóban sok hülyeséget beszél ez az AT" részt, mert ez így önmagában megint csak Nerazzuri szintje.

S nekem azért az meglehetősen furcsa, hogy az Inter immár sorozatos kínos veresége után is a 2005ös Juventus-szal vagy elfoglalva...

Hispan07 2008.12.10. 10:41:01

Sztem az eddig látottak alapján mindegyik csapat drukkere nyugodtan és szerényen befoghatná a száját, ahelyett, hogy más csapatokat gyaláz és tart szégyenletesnek.

Itáliainagysándor 2008.12.10. 10:49:47

És rendre felmerül a kérdés, vajon miért nem nyert az inter 20 évig bajnokságot?:D:D:D:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 11:01:49

Mr. AT, túlpörgeted magad. Az Inter drukkereknek azért annyira nincs okuk búslakodni, hat ponttal mennek a bajnokságban és a legutóbbi két cinkes vereség ellenére továbbjutottak a Bl-ben.

Az meg különvvicces, hogy állandóan elfogultságot vetsz a szemükre. Mégis milyen legyen egy szurkoló? Arról már nem is beszélve, hogy bagoly mondja...

Itáliainagysándor 2008.12.10. 11:23:01

popp: Azért valamilyen szinten a puszta tényeket el kéne tudni szelektálni az elfogultságtól, mert ha valaki arra is kifogást keres, hogy miért nem játszott úgy a csapata ahogy és azt sem látja, ha a csapata kritikán alul teljesít, az nem elfogultság kategória, inkább tudatlanságnak nevezném...

Mert ha más csapatokkal szemben tudtok kritikát alkotni akkor illendő lenne a saját csapatotok gyengéit is elismerni és nem fellengzősen, a másik szurkolót meg lenézni, aki esetleg nem interes, vagy juvés vagy a te esetedben romás.

A calcopoli minden olasz postban megtalálható és sosem juve szurkoló hozza fel, ez meg szégyenteljes viselkedés...

Mr.AT 2008.12.10. 12:10:41

popp, túlpörgetésről szó sincs, én ide szórakozni és levezetni járok, épp elég pörgős a saját életem. Pusztán nehezen tűröm, ha valaki bármely hozzászólásra annyit bír kinyögni, hogy ez "fasság" (by Nerazzuri, ez személyes kedvencem azóta is), anélkül, hogy bármivel alátámasztaná.

Én is drukkolok egy csapatnak, de ettől még látom objektíven annak a hibáit, s ha arra kerül a sor, ezeket fel is rovom nekik. Attól, hogy valaki szurkoló, még nem szükségszerűen szemellenzős - ezt felismerhetné az imént vitába keveredett két Inter-drukker úriember is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 12:30:48

"de ettől még látom objektíven annak a hibáit" -ezzel azért ne álltasd magad. Lehet, hogy észreveszel hibákat, de nyilván csak szubjektíven!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 12:56:18

Ngay sándor és AT, azt azért remélem megfigyeltétek, hogy ti Juve drukkerek j9öttök ide kárörvendeni, hogy megint szop az Inter, meg olaszhon szégyenei. nektek ez teljesen jogos kijelentésnek szánjátok, de ugye nem tűnik fel hogy ez sért egyeseket. De a szemetekben, - az egész vita úgy kezdődött, hogy visszaütött kategória. :)

Amúgy meg sértődöttség, irigykedés, és az ebből fakadó sértések visszavágásaként kezdődik a calciopolizás. Pl, 20 éve nem nyertetek semmit. Erre mit lehet válaszolni. meg a Ingyé kaptátok Ibrát, kezdetű bigottságra. Azért nem ártana kicsit mélyen nektek is magatokba néznetek.

De várom a te szemszögetekből, hogy mi az ami téged bánt az Interesekben? ITT.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 12:57:27

A helyesírási és fogalmazási hibákért elnézést kérek, csak baromi gyorsan gépelek, de csak 5 ujjal. :)

Mr.AT 2008.12.10. 12:58:56

Hát, a Juventusnak ezer helyről elhangzott kritikája, hogy
1. Chiellini mellett nincs hasonló képességű belső védője, a szerencsére önmagára találó Legrottaglie játszik most itt, szerintem kb. a képességei határán - s már előre félek, mi lesz hétvégén a Milan ellen, ahol ugye Legro lapok miatt nem játszhat.
2. Gyengék a balhátvédjei (Molinaro & Zebina).
3. Még mindig Nedved-függő a támadásépítése (főként Ranieri hülyesége, pláne Giovinco jelenlétében).
4. Sissoko mellett nincs hasonlóan jó belső középpályása - C.Zanetti már öreg és lassú (bár ezen ugye megoszlanak a vélemények Juve-oldalon is, én ezzel értek egyet), Poulsen nem Juve-szintű, Marchisio meg még fiatal és tapasztalatlan.
S a sor tetszőlegesen folytatható.

Ezeket én is ezerszer leírtam, magam is fennhangon kritizáltam, stb. Attól, hogy a saját szubjektumom szemszögéből látom, önmagában még lehet objektív - márpedig ha edzők, játékosok és szurkolók is ezt mondják, tucatszám egybehangzóan, az alighanem tekinthető objektívnek.

Mr.AT 2008.12.10. 13:04:56

GC, van különbség aközött, hogy heccelsz másokat, s nyilván látványosan örömködsz a rivális szerencsétlenkedésén, tényszerűségek és focihoz kapcsolódó témák felvetése révén, és aközött, hogy két sorban beírod, hogy "ez fasság", vagy "orbitális baromság"-nak titulálsz indok és magyarázat nélkül egy ellenvéleményt. :-)

Nekem azzal semmi bajom nincs, ha valaki más csapatnak drukkol, ahogy azzal sem, ha másként ítél meg egy eseményt/játékost/csapatot - elvégre ezért fórum a fórum, és ezért nem karanténba zárva rázogatjuk saját csapatunk más drukkereinek a kezét. Bajom a primitívséggel és az alá nem támasztott gőgös kinyilatkoztatásokkal van, pláne, ha ez személyeskedésbe megy át, a témától már teljesen eltávolodva. Ennyi. Nem alszom álmatlanul emiatt sem, csak felhívom a figyelmét az illetőnek, hogy ezzel csak magát járatja le.

giacinto 2008.12.10. 13:07:41

attól hogy nem irom tele a fórumot az inter hibáival még mi is látjuk őket. de a te mocskolódásaidra még mentség sincs, juve sem olyan húdejó a BL-ben, hogy itt "olaszo. szégyenei" meg ilyen szövegeket megeresszél.

Szerinted attól hogy az Inter most szarul szerepelt a csoportban, milyen jelentősége van a februári meccsekre? sztem rohadtul semmi. ugyanúgy ki lehet esni bárki ellen, ha 18 ponttal nyered a csoportot, és semmivel nincs kevesebb esélyünk, mint a többi 15 csapatnak a továbbiakban.

Vagy forditva, szted attól hogy 2-szer megvertétek a madridot, több esélyetek van februárban és már alapból döntőt fogtok játszani?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.10. 13:08:27

Itáliainagysándor
,,A calcopoli minden olasz postban megtalálható és sosem juve szurkoló hozza fel, ez meg szégyenteljes viselkedés... "
Ezt nem tudom megérteni. Ők csaltak elsősorban (vannak a második sorban is szépen!!!!), ezt felhozni miért lenne szégyenteljes? Súlyos tényező volt éveken át.
Hogy lehetne nem számolni vele, mikor megtörtént!!
Nem provokálni akarlak, csak nem értem!
Hozzáteszem, hogy, ha nagycsapatokról van szó eddig is a Juvének szurkoltam, és Juvenének fogok szurkolni ezután is.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 13:10:32

Mr.AT 2008.12.09. 22:16:23

Valahogy ezt nem igazán tudom megérteni pl, mi vezetett ehhez a kommenthez. Derítsük ki az okát. :)

Mr.AT 2008.12.10. 13:25:54

giacinto, javaslom, olvasd át mégegyszer az általam írt hozzászólásokat, mert lassan kezd az az érzésem lenni, szövegértelmezési gondjaid vannak - de legalábbi falra hányt borsó bármi, amit neked ír az ember.

Megpróbálom elmagyarázni még egyszer, kicsit tagoltabban:

1. A kutya nem állítja, hogy a jelenlegi Juve jobb a jelenlegi Internél - én sem, Juve-drukkerként, mégpedig azért nem, mert nem így van. Hogy miért nem így van, az megérne egy misét (mi újjáépítkezni kényszerültünk, ti meg készen vagytok), de most nem ez a lényeg. Keret alapján a milánóiak erősebbek - még.

2. A kutya nem beszélt arról, hogy a Juve mit fog elérni tavasszal a BL-ben. Én pont a fent tagolt hibák fényében, s a realitások talaján maradva úgy látom, hogy a 16 csapat közt legalább 8 erősebb játékerőt képvisel a Juvénál, tehát irdatlan nagy mák és roppant szerencsés sorsolás kell már a legjobb 4-hez is. Nyilván, mint minden drukker, én is reménykedem egy minél jobb eredményben, de reálisan nézve az erőviszonyokat erre nincs nagy esély.

3. A kutya nem írta azt, hogy "kész-passz az Intert a következő 5 évre le lehet húzni a klotyón". Az Inter játékoskeret alapján Európa 5 legerősebb klubja közt van - pont ezért érthetetlen és nehezen megmagyarázható az a szereplés, amit produkáltak a csoportkörben, közepesnél is gyengébb ellenfelek ellen.

4. S igen, képzeld, kivételesen nem a káröröm, hanem az olaszdrukker mondatja velem, hogy az egész olasz labdarúgásra nézve gáz ez a teljesítmény - tekintve, hogy az utóbbi 3 év olasz bajnoka kapott három gólt egy ciprusi csapattól, kapott ki otthon egy görög csapattól, stb. Minden focidrukker ismeri a tényt, hogy jelenleg az Inter sajnos egyeduralkodó Olaszországban - mit gondol hát a többi csapatról, ha a messze legerősebb mindössze ennyire képes? (Senki nem azzal van elfoglalva, hogy a Roma és a Juve is lényegesen több pontot szerzett, mint az Inter, hanem azzal, hogy ez mekkora égés már.)

5. Ha te is látod a csapatod hibáit, alkalmasint, az objektívségre törekedve néha megoszthatnád ezt velünk is, mert más csapatok drukkereinek meg pont ez a múlt heti "ide nekünk a Barcát" mentalitás és fölényes magabiztosság csípi a szemét - pláne ilyen eredmények után.

Itáliainagysándor 2008.12.10. 14:09:25

GC: Mivel kárörvendtem? A kész tényeket közöltem veletek kapcsolatban, és íme az utóbbi pár postban előjött a calcopoli és ismételten nem egy juvés hozta fel, sajnálni tudlak csak, ha a saját hülyeségeddel igazolod azt amit előtted levezettem;) Amúgy nem gond a fogalmazási hibád, nem mindenkinek lehet meg a 8-általánosa, kétlem, hogy a gépelés gyorsaságából eredne a fogalmazási hiányosságod:D

Giacinto: Mint ahogy írtam is, de tőled el sem várom a kötekedés elkerülését mert nem vagy értelmes vitapartner jelen esetben;)
Azt is írtam, ha olyan jól megfigyeled, nem biztos, hogy most kell szépen játszani egyik csapatnak sem, sőt nem biztos, hogy a szép játék a nyerő... Olvasd végig figyelmesen és kerüld a személyeskedést, mert én is ezt tettem, eddig;)

Amúgy Mourinho nyilatkozata amit a meccs után tett kicsit kifakasztotta belőlem az alvó oroszlánt...
Állítólag azért lettek másodikok a csoportban, hogy végre normális ellenfelet kapjon az inter.

Ez a viccen túli kategória, ha elismered, ha nem...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 14:22:13

"A kész tényeket közöltem veletek kapcsolatban" - itáliai, ezekről kész tényekről szerintem értesültek első kézből, szóval azzal, hogy itt is közzé tetted, kárörvendtél egy jót, akárhogy tagadod ;-). Az viszont szerencse, hogy a Romával kapcsolatos nagy éveleji meglátásoddal kapcsolatban, mostanában kussolsz. A Roma sikerének kész tényével csak szőrmentén foglalkoztál, de a szopó széria alatt a rólunk szóló kész tényeket is kéjesen közölted ;-), saját magadat tömjénezve közben.

Itáliainagysándor 2008.12.10. 14:27:44

Popp: Ez addig tartható a romának ameddig nem lesznek újabb sérültek, csak figyelj...
Nem kell a nagy arc mert a bajnokságban már a 13.ok vagytok...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 14:34:17

Itáliainagysándor 2008.12.10. 11:23:01
A calcopoli minden olasz postban megtalálható és sosem juve szurkoló hozza fel, ez meg szégyenteljes viselkedés...

Tehát itt is te hozod fel, először pedig szó sincs róla, tehát magadat hazudtolod meg.
Az megjegyzést tettél az iskolai végzettségemre ill. kitértél rá személyeskedés, de ha ennyire kíváncsi vagy, igen van 8 általánosom, meg érettségém, sőt évek óta diplomám is.

Először olvasd át és értelmezd mit akarok írni, nem hiszem, hogy vitaindítókat írtam le, csak nem bírsz a Juvés véreddel úgy látom. (

_alerob 2008.12.10. 14:36:30

Kit érdekel hogy a keret papiron erősebb e vagy sem? A 2002/2003as Juve kereténél is sok csapat kerete jobb volt. És majdnem BL-t nyertek, és akkoriban a játékra sem lehetett panasz. Aki úgy ítél meg egy csapatot, hogy ilyen játékosokból áll, meg olyanból azt csak sajnálni tudom.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 14:36:54

Nem hajlandó a blog 2x ra sem beírni a kommentbe.

(

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 14:36:58

Sanyi, most is van sérültünk: Aquilani plusz Pizarro, Vucsinics és Panucci is bajlódott kisebb nyavalyával mostanában.

Inkább azt mondanám, hogy akkor lesz baj, ha a Juan, De Rossi, Totti hármasból sérül valaki. Bár talán Menez ha beleerősödik a csapatba, akkor a Capitanot is kitudja váltani majd egyszer.

Egyébként nem tizenharmadik hely most a lényeg, hanem az hogy belátható távolságra, hét pontra vagyunk Bl helytől, a dobogótól meg tízre, ennél az Interen is többet hoztunk tavaly tavasszal, ráadásul jobbára Totti nélkül. Úgyhogy bizakodom, mint ahogy akkor is bizakodtam, mikor szarul ment.

_alerob 2008.12.10. 14:40:15

"csak nem bírsz a Juvés véreddel úgy látom."
ne haragudj ez másokat is "sért"

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 14:41:26

GC, az a hétnél több, de a tíznél valóban kevesebb! :-)

Itáliainagysándor 2008.12.10. 14:42:12

GC: Te már megint a hülyeségekkel jössz, és vissza lesz vezetve minden a juvéra, ahogy szoktad:D
Ajánlom figyelmedbe a kommentek eddigi alakulását mert egy olyan dologba kapcsolódtál be amihez értelmi szinten nem tudsz pluszt adni(csak a szokásos ugye).
Popp: Tottira gondoltam;)

Na off mert ennek semmi értelme, megy a vagdalkozás értelmetlen tényekkel.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 14:42:41

igen alerob, arra akartam 3x írni, hogy ez vitaindító, és egy smiley, csak mint látszik 3x nem vitte át.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 14:44:49

Sanyi én kapcsolódok bele? :)) te érkeztél meg ma délután oda amit mi már tegnap este elkezdtünk, és te folytatod most délutántól. :) Úgy látom neked én v az Inter a fóbiád. :)

Itáliainagysándor 2008.12.10. 14:51:47

Tegnap esti kommenteket ajánlom figyelmedbe még egyszer;) Bocsánat, hogy megzavartam a baráti diskurzusotokat, a haverokkal jókat röhögünk rajtad meg Nerazurrin:D:D:D:D Téyleg, holvan a "mezemet eladom mert nem megy az internek"?

Na off, mert felhúzom magam rajtad, és a szürreális idiotizmusodon, és nem tenne jót a személyednek;):D
csocsi

Mr.AT 2008.12.10. 14:58:06

_alerob, ahogy azt egy nálunk sokkal tapasztaltabb és lényegesen többet látott edző mondta ugyebár: a futballban a siker egyharmad részt a játékosok alapképességein (=játékoskeret), egyharmad részt a kialakított és működő/nem működő játékon (=edző munkája, mutatott formák), és egyharmad részt a szerencsén múlik. Mindhárom rész pont ugyanolyan fontos, ha egyik hiányzik, a siker is elmarad.

Ennek fényében nem értem, mi a bajod a játékoskeretről szóló résszel. Nyilvánvaló, hogy ha a riválisoknál kategóriákkal rosszabb egy csapat, a legjobb taktikával és a legjobb sorsolással sem fog tudni sorozatosan kiugró eredményt elérni.

Vica versa pedig mondhatjuk, hogy amit bele lehet tenni egy csapatba materiálisan (ez a keret, az első harmad), azt az Inter beletette - az erős keret adott. Innentől a pillanatnyi formák, a taktika és az edző, valamint a szerencse kérdése, hogy mi lesz.

A Juvénál pedig nem hiszem, hogy a 2003-as keretnél oly sok csapat kerete jobb lett volna. Hasonlóak, kicsit jobbak voltak, de nagyságrenddel jobbak nem nagyon. Ott volt egy zseniális edző, egy nagyon jó pillanatnyi forma (Alex újra a csúcson, Davids, Nedved, Thuram, stb.) és nyilván szerencse is - ami pont a döntőben pártolt el. Ennyi.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 15:11:27

Itáliainagysándor 2008.12.10. 14:51:47

Frankó csávó vagy, még szerencse, hogy mindent tudsz. Kroos csak simán utálja az Intert, de te mellé még marhaságokat is írkálsz. Inkább kroossal fogok diskurzust kezdeményezni, mert a te álláspontod szerint, aki nem a te véleményedet osztja az Hülye, és még büszke is vagy rá.
Gratulálok.

ja. és Smiley. --> :)

Mr.AT 2008.12.10. 15:19:11

Great Cornholio 2008.12.10. 15:11:27

Az Inter olyan mint a Bayern, vagy mint Grespik László - nem lehet nem szívből utálni. :-)

kroos 2008.12.10. 15:26:13

Te popp.
Néha leülök fifázgatok egy cseppet.A romával játszottam.3-5-2-öt.
panucci-mexes-juan elöttük szür de rosi+aquliani, bal szél riise,jobb cicinho
elöttük osztogat Riquelme(csak öt vettem),elöl meg totti(free role-al)+vuci.
a perotta-féle ballsztokat meg kivágtam a p-be.Jol müködik,habár riquelmével nem nehéz...:)
Nem gondoltatok még valami ilyesmire?a 3 védös felállás szerintem feküdne nektek.

calcio_di_rigore 2008.12.10. 15:42:10

Napoli, Sampdoria, Milan, Lazio, Roma, Juventus.

Ők bajnokok tudtak lenni 89 után, csak az Intert nem engedték(!!) 20 évig. Ó szegények, micsoda összeesküvés.:(

Az Inter mint Olaszország szégyene? Olasz játékos nélkül? Ne vicceljünk már...

ASRM 2008.12.10. 15:46:35

Kroos, a perrotta-féle ballaszt a Cluj után a Bordeaux ellen is behúzott egy assistot, mindkét meccsen a legfontosabb első gólnál. Lehet, hogy nem a legtechnikásabb játékos a Roma-ban, de valahogy mindig ott van a pályán, ahol a leginkább lennie kell.

calciomax 2008.12.10. 16:15:58

Mr. AT
Kihagytad a Sumahert....
Komoly problémáid vannak szerintem.....

Mr.AT 2008.12.10. 16:20:20

calciomax, komoly problémát csak az ilyen semmibe beböffentett semmik jelentenek, mint az iménti hozzászólásod. :-)

Egy normális, értelmes, fociról érdemben kommunikálni tudó Inter-drukker sincs itt?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 16:47:00

Érdekes csapat, de ez a 3-52 akilencvenes évek végén a 2000-esek elején ment leginkább. Riquelme érdekes gondolat sé lehet, hgoy el is férne, a mostani keretből Pizarro játéka emléztet az övére.

Perrottával kapcsolatban viszont ASRM-mel értek egyet. Nagyon hasznos futógép ő a pálya minden szegletében feltűnik, olyan, mint a jó cserkész ott segít, ahol tud. Plusz még a kényszerítőket is nagyon érzi Tottival, az más kérdés, hogy ha rá jön ki a befejezés, akkor legtöbbször kihagyja. Az se lehet véletlen, hogy olyan edző nagyságoknál, mint Trapattoni és Lippi is kezdő volt a válogatottban, a Romába meg Capello hozta. Ráadásul a Del Neri-féle csoda Chievoban is alapember volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 16:54:03

Mármint ugye kroosnak válaszoltam az elébb!

giacinto 2008.12.10. 17:06:52

Tavasszal már nem Burdissonak kell bohóckodni a kapu előtt, hanem Samuelnek irányítani, aki tavaly is nagyon hiányzott a Pool ellen. Ibra mellé kellene nemzetközileg is elfogadhatóan teljesítő csatár, mert nincs.

Az meg jól jelzi José nyerni akarását, hogy a Mancini-Adriano-Quaresma trióval kezdett.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 19:16:18

Mr.AT 2008.12.10. 16:20:20
Én is szívesen cserélnék eszmét egy 80 feletti IQ-jú Juve drukkerrel, csak sajnos _benito ritkán ír kommenteket.

calciomax 2008.12.10. 20:26:30

Mr.AT
Nem arról van szó hogy egyáltaán nem értek veled egyet de nem kel dramatizálni a dolgokat és skatulyázni sem. Nem kell egy lapon emlegetni a Bayernt az Interrel. Nem igaz hogy nincs az Interben Ibrán kivül klasszis játékos mert Cambiasso és Maicon nemhogy kasszisok hanem talán a legjobbak a posztjukon a világon. Azonban nagyjából egyet értek veled a J.Cesar sztoriban. A Júvét viszont teljesen másként látom mint Te de ebbe nem akarok belemenni. Szerintem sokan nagyon sokan olvassák a blogot de csak kevesen irnak, sok a sárdobálás az uncsi calciopoiti stb...
amúgy mint olsz foci fun ezerrel szoritok a Juve sikeréért a BL-ben és persze a Romáért is. Az Internek szurkolok amúgy igen...

Hispan07 2008.12.10. 22:15:21

a tegnapiak fényében most óriási szégyen az olasz focira nézve a Juve..?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 22:22:45

Határozott nem! Hisz ők csoportelsők. :)

calciomax 2008.12.10. 22:48:30

Giovinco kár hogy 1,46 m magas és 43,7 kg amúgy nem rossz a srác.......

kroos 2008.12.11. 18:08:56

Na és hol a posztunk?És hol van Benito?
tudom...tudom...elment plazma tv-t venni....+a kutyával harcol az üveggömbért.

Mr.AT 2008.12.11. 20:04:47

Jaja... _benito, lassan beharangozó kell a következő fordulóhoz, aztán még az összefoglaló sincs sehol... Dicsőitsük már kicsit elfogultan Giovincot, hadd keljen ki magából a kék-fekete ellendrukker had. :-)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.11. 20:37:36

Srácok, engem az ilyesmin nem szokott lenyűgözni, de ez... döbbenet! A Lech Poznan szurkerek tudnak ilyet:

it.video.yahoo.com/watch/4096124/11051638

BruceWayne 2008.12.11. 21:55:26

AT: pont miután kihagyott egy 11-est? :-O

BruceWayne 2008.12.11. 22:26:33

mbemba ez komoly, biztos valami spéci fáklya mert baszott erős fénye van és a füstje is nagy, én még csak gyengébbekkel találkoztam. látványosan megcsinálták, bár az alap azért még mindig ez

www.youtube.com/watch?v=n6x7jyFAf7E&feature=related

www.youtube.com/watch?v=z2qFFv8SZtU&feature=related

és egy másik érdekesség:
www.youtube.com/watch?v=xHlHMKy1ANM&feature=related

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.11. 23:16:04

A harmadik bennem Ceausescut idézi, de az első kettő:
Haydi, haydi Türkiye/ Türkiye: en iyi takim dünyada!!!!

Count Adyn 2008.12.12. 14:40:22

Vieri meg perli az Intert mert lehalgatták:DDDD

_alerob 2008.12.12. 16:57:26

"a tegnapiak fényében most óriási szégyen az olasz focira nézve a Juve..?"

Akkor ehhez csak annyit fűznék, a milan tavaly egész évben mekkora szégyen volt olaszországra nézve. Nem mitnha, most sokkal jobbak lennének. A "BOMAIGAZOLÁSOK" röhelyesen szarok. Ronaldinho max kivétel.

BruceWayne 2008.12.12. 17:57:15

hát lehet csak a BL továbbjutást ünnepelték meg :-)
de azért azt nem értem hogy "nem voltak teljesen józanok"....
na most ha előző nap cefréztek akkor max. másnaposak lehettek, az meg hogy edzés előtt ittak volna azért kemény lenne... tréning előtt lecsavarni egy 2dékásat nem túl bevett szokás.... de ha így megy tovább lassan kezdeményezni fogják a klubok a parlamentben hogy 22 óra után brazil labdarúgót tilos legyen szeszesitallal kiszolgálni a az összes szórakozóhelyen

Hispan07 2008.12.12. 18:52:19

tök megértlek _alerob, hogy a nemzetközi sikeresség kapcsán csak a Milanra tudsz asszociálni, de itt a kérdés az volt: hol vannak azok az objektív juvésok szerdán, a BATE elleni hazai 0-0 estéjén, akik addig az Intert szidták teli torokból. ehhez pedig semmi köze a Milan igazolásainak, maximum a te zavarodott elmédben.

Count Adyn 2008.12.12. 19:16:10

Itt vagyok, jelentkezem objektív Juvés-nak:D

12 pont > 8 pont
Csoportelsőség > "Csoportmásodikság"
Bajnokok Ligája > UEFA kupa

Most komolyan azt vártátok hogy majd felszántják a pályát, mikor elég az x a csoportelsőséghez egy Milán elleni derbi előtt?::DD Főleg egy olasz csapat, jó vicc. Egyéb kérdés?:)

Mr.AT 2008.12.12. 20:27:00

Hispan07, csatlakozván Count Adynhoz, objektív Juvésként, hehe, csak annyit tudok mondani, hogy 12 pont, veretlenség, csoportelsőség. :-) Egyéb kérdés?

Vagy savanyú a szőlő onnan lentről az UEFA-kupából nézve? :-)

BruceWayne 2008.12.12. 21:04:09

Hispan: a juve szurkolók nem objektívek szoktak lenni hanem nagyarcok

Matrix23 2008.12.12. 22:50:56

"tréning előtt lecsavarni egy 2dékásat nem túl bevett szokás...."

tévedsz, nálunk ez már bevett szokás.

nalazo 2008.12.12. 22:52:04

ÉS vajon melyik Juve szurkoló szeretné a csoportmásodik Intert a nyolcaddöntőben?

calcio_di_rigore 2008.12.12. 23:07:59

Én az elődöntőben szeretném őket.

Count Adyn 2008.12.12. 23:15:45

Mondjuk úgy hogy több olyan csapat van amit kevésbé szeretnék ellenfélnek kapni az Internél, mint amennyit nem:)

BruceWayne 2008.12.12. 23:51:15

jaj csak az ne legyen hogy olasz-olasz, angol-angol, meg spanyol-spanyol párharc... mindegy hogy csak keveredjenek. egyébként az mennyire komoly hogy:
az utóbbi 5 évből 4-szer is nyolcaddöntős volt a 4 angol, és mind a 4-szer ua. a 4 csapat (Chelsea mu pool arsenal), meg hogy 5 éve 4 spanyol csapat szintén, de ez a 4: real depor celta sociedad :-)

daneeka 2008.12.13. 12:34:37

Tudtommal a 16 között nem játszhatnak azonos ország csapatai.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.13. 13:03:24

Szóval, az Inter lehetséges ellenfelei, Bayern, Liverpool, MU, Barca, Porto. Remélem a Portót kapja, hogy 200 kommenten keresztül csak az Inter csalásáról kommenteljen mindenki. :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.13. 15:01:44

"Szóval, az Inter lehetséges ellenfelei, Bayern, Liverpool, MU, Barca, Porto."

Ha nem Mourinho lenne az Inter edzője, úgy vélném, egyik ellen se ők lennének az esélyesek. Így viszont a Porto ellen 70, a Bayern ellen 60, a Pool és a MU ellen 50, a Barca ellen 40% esélyt adnék nekik.

@Nerazzurri:

A Real, Depor, Celta, Real Sociedad négyes azt jelzi: egyetlen spanyol kis- vagy középcsapatot sem szabad leírni!

daneeka 2008.12.13. 15:36:56

A Barca vagy a MU kiherélné őket, az tuti.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.13. 15:39:45

Azért ne feledjük: Mourinho szerintem mindent tud (oda-vissza) az angol csapatokról.
süti beállítások módosítása