Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 13. giornata

2008.11.22. 10:58 _benito

A Derby d’Italia olyan, mint Orff Carmina Buranája. Akinek nem áll fel tőle a szőr a hátán, az vagy Darth Vader és a Terminator gyermeke, vagy egyszerűen vak, süket, béna, idióta, esetleg nincs szőr a hátán. Szeretettel üdvözöljük azokat, akiknek van, és hozzánk hasonló izgalommal várják a 155. olasz örökrangadót - szurkoljanak akár a rekordbajnok, természetesen a derbiken aratott győzelmek számában is toronymagasan vezető, ám megtépázott hírnevű Juventusnak, vagy az Öreg Hölgy hírnevét megtépázó, az utóbbi években egyeduralkodó szerepre törő kettes számú milánói csapatnak, az Internazionalénak. Beharangozónk lényegi részét természetesen az összolasz tusakodás alkotja, de nem megyünk el szó nélkül a Fiorentina-Udinese szintén rangadónak tűnő összecsapása mellett sem, és az üveggömbbe tekintve szokás szerint megtippeljük a többi meccset is. Lássuk.



Inter-Juventus 1-1

Ne ragozzuk túl: az Inter az esélyes. Egyszerűen azért, mert több poszton rendelkezik világsztárral, mint ellenfele (Julio Cesar – bizonyám! - Maicon, Cambiasso, Ibrahimovic, Mourinho, Moratti), és ha eddig nem is teljesítettek úgy, ahogy az elvárható lett volna, az Inter játékosai pontosan tudják, mi történne, ha nem nyernék meg a derbit. Akik eddig csak ingatták a fejüket, maximum mutogattak a kispad mögül, azok hirtelen utcakövet ragadnak, és nekimennek a csapat buszának, ha zsinórban hármadszor is beledöngöli őket saját gyepükbe a gyűlölt Juventus.
A torinóiak helyzete sokkal könnyebb: a legvalószínűbb eshetőségek egyikével sem veszítenek akkorát, mint ellenfelük. Hiába nyertek zsinórban hét meccset, egyik ellenfelük sem volt az Interhez fogható erősségű csapat (a miheztartás végett: az oda-vissza lebombázott Real Madridnál még a Catania ellen is jobban megszenvedett a Bianconeri), a milánóiak pedig pont ott nagyon erősek, ahol verhetőnek tűnik a Juve. Arról nem is beszélve, hogy Buffon nem azért fog hiányozni, mert Manninger rosszul teljesítene, hanem azért, mert ő képes a gólt is védeni, kollégája pedig nem.
A két ex-chelseás tábornok igyekszik majd kidomborítani a játéknak azt a részét, amelyikben jobbnak gondolja övéit, így a hazaiak várhatóan már a félpályánál felhúzzák a falat, és megpróbálják nyomás alá helyezni a hibázásra bármikor készen álló torinói védelmet, a Juventus pedig szemérmetlenül fogja fellődözni a labdákat a csatárok felé, akik – már most szólunk – úgy fogják dobálni magukat a tizenhatos környékén, mint az ördögűző nagyjelenetében szegény kislány, akinek ömlik az orrából a rántott sajt. Mivel úgy tűnik, Sztanko kezdhet, így elmarad a Sissoko-Muntari ütközet, a mali gladiátor a szerbet fogja végig masszírozni, a ghánai pedig Tiagó nyomorúságos porhüvelyét teszi perverz vágyai tárgyává. Ha hiszünk a Gazzettának, Mourinho bizony tart a visszatért Camoranesitől, ezért balhátvédként ezúttal Zanettit láthatjuk majd, aki igazából nem is balhátvéd lesz, hanem a félig argentin testőre (láthattuk már korábban is, mit művelt szegénnyel a Muro-Burdisso kettős patrióta sértettségből fakadó aljasságból).
És persze a csatárok… Itt az elképesztő formában játszó Ibrahimovic, ott Del Piero, aztán a két megmentő, Cruz és Amauri. Rajtuk nem fog múlni semmi, és itt akkor vissza is utalnánk a két kapus közti különbségre, bár ez nem kézilabda, ahol könnyedén dönthet a kapusok közti különbség, de tény, hogy Julio Cesar bizony régen hozott le meccset bravúr nélkül, kollégája pedig megbízható, jó kapus, de nem Buffon.
Ezen a meccsen nagyon sokat fog számítani, hogy ki szerzi meg a vezetést (ha egyáltalán), mert az játszhat nyugodtabban, bár egyikük sem az a kimondott kontracsapat. Totónyelven 1,X a meccs, de nem kell mondanunk, hogy tavaly is az volt, Camoranesit azonban sem ez, sem a méteres les nem érdekelte, és bepofozta.

Fiorentina-Udinese 1-1

Tavaly az Udinese tett minket tönkre idegileg azzal, hogy képtelenek voltunk eltalálni, éppen merrefelé tart velük a hullámvasút, idén a lilák csinálják ugyanezt. Jó játék és pontszerzés a Juve és a Inter ellen, aztán a hitványak ellen arcpirító vereségek, igaz, legutóbb az Udinese is érdekes eredményt produkált. Kiváló csatárok, hasonló felállás mindkét oldalon, szerintünk döntetlen.

Torino-Milan 2-1

Meglepetés ez, jól látja a kedves olvasó. Itt van az ideje, hogy valaki olaszos váratlansággal rátaposson a milánóiak tyúkszemére, amiért kétes értékű győzelmek egész sorát aratták az utóbbi hetekben. Jó csapat a Milan, nem is tudunk közömbösek maradni irányukban, de – ha nem is a Toro ellen – hamarosan a lekvár elteszi a nagymamát.

Lazio-Genoa 2-2

A sok gólt nem kell magyaráznunk, a döntetlent annál inkább. Láttuk idén néhányszor a Laziót, és azt vettük észre, hogy ha nem is nagyon látványos, amit csinál, iszonyatosan fontos része a csapatnak Ledesma – aki ugye kipirult a derbin, így hiányozni fog. A Genoa viszont egyben van, és nem is csak Milito miatt, hanem a méltatlanul keveset emlegetett Sculli miatt, aki játékával egy nagy kérdőjelet biggyeszt a Legrottaglie-ügylet jogossága mögé.

Lecce-Roma 1-3

A Roma olyan jól erősített a nyáron, hogy a 13. fordulóra egyedül Baptista ragadt a csapatban az újoncok közül (neki is szar meccsei jönnek most sorban, ha nem tévedünk), viszont visszatérhet Aquilani, és igazából a tavalyi csapattal vágnak neki a leccei kalandnak. A hazaiak rámentek a Bari döntetlenrekordjára, ezúttal még ennyi sem jön össze.

Napoli-Cagliari 1-0

Mondunk vicceset: az elmúlt öt meccsen hajszálra ugyanúgy teljesített a két csapat. Mondunk még egyet: tavaly a szardíniaiak úgy megruházták a San Paolóban a Napolit, hogy ihaj. Aki viszont látta a skótok ellen Lavezzit, az bolond volna nem a Napolira tenni, előjelek ide, formák oda.

Sampdoria-Catania 3-1

Ahogy már korábban is jeleztük a két csapattal kapcsolatban, egyikük sem ott áll, ahol a helye van, de a vasárnap délutáni légyott után mindketten arrafelé veszik az irányt, ahol az otthon melege várja őket. A Catania játékosai tudják is ezt, a mesterhármast vágó Mascara például így szólt a Toro leverése után: Már csak 19 pont kell, hogy elérjük a biztonságot jelentő 40-et. Példás.

Bologna-Palermo 1-0
A hazaiak keresve sem találhatnánk pillanatnyilag jobb ellenfelet felzárkózásuk megkezdéséhez, mint a két gyufából érkező Palermo. Az Adailton-Di Vaio csatársor pont arra alkalmas, hogy a szicíliaiakéhoz hasonló védelmeket kitömje – már amennyiben kitömésnek számít egy egygólos siker.

Chievo-Siena 1-0

Na, ha valamiről fogalmunk sincs, az ez a meccs. a formák alapján (a Chievót az elmúlt öt meccsen boldog-boldogtalan humusszá aprította) vendég, de a Siena is leginkább kikapni jár idegenbe. Hasra ütés után az jött ki, hogy nyer a Chievo, egyebet nem tudunk elmondani, kérem, kapcsolja ki.

Reggina-Atalanta 1-1

A hazaiak értékes győzelmet arattak Udinében, a vendégek pedig szintén győzelemmel melegítettek, és jobb csapatnak is tűnnek a calabriaiaknál. Ráadásul a hírek szerint összeáll a Doni – Floccari, Vieri hármas, a Reggina meg ugyebár az egész mezőny leggólképesebb védelmével rendelkezik.

(A kopfban látható kép a juventushungary.hu oldalról került hozzánk hálás köszönettel)

203 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr30782487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drdugo 2008.11.22. 22:24:02

Istenem, mennyire nem érdemelték meg...

Hispan07 2008.11.22. 22:25:07

Nos, ez a meccs mindkét csapatról remek képet festett. Elég ócskát.

rexford 2008.11.22. 22:25:17

Egy lesgyanús szar góllal talán jobb volt az Inter, be kell látni.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.22. 22:27:05

teljesen megérdemelte az inter, sehol nem volt a juventus.

Titi120 2008.11.22. 22:30:47

Valamelyest veszélyesebb volt az Inter, de ez a meccs a "miért nem szeretjük az olasz focit" c. könyvecskébe kér majd magának rövidke bejegyzést.
Na jó, az első félidő megvolt erős közepes.

A Roma - Lazio is 1-0 volt, de szerintem jóval jobb meccs.

calcio_di_rigore 2008.11.22. 22:31:09

Sima ikszes meccs volt pedig. Az Inter mai bírójáról megvan a véleményem, de hagyjuk.
Manninger simán megfoghatta volna a botlábú gurítását, ahelyett hogy reklamál.

értelmetlen_nevű 2008.11.22. 22:31:38

rexford: direkt berajzolták a vonalat, kb. másfél méterrel beljebb álltak a védők

Mr. AT: 'nyomorék szar nigga' --> primitív vagy.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.22. 22:31:42

Mr AT ha Muntari az, akkor Sissoko mi? Egy dinoszauruszt lehetne verni a fejével. :)

Egész jó volt a bíráskodás ma, ha nem nyertünk volna, most megemlíteném azt a 3 db lesállást amikor a behúzott vonal mögött legalább 1 méterrel volt az Inter játékos, de nem teszem.

rexford 2008.11.22. 22:32:39

A kreativitás hiányzik a középpályáról, Nedved öreg, Camo formán kívül van.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.22. 22:32:59

calcio_di_rigore 2008.11.22. 22:31:09

Végülis x-es volt, Del piero rögzített helyzetből csinált egy helyzetet, azon kívül, egy vasalódeszka is állhatott volna a kapuban. míg a másik oldalon voltak súlyos ziccerek, plusz a bíró amit ma nem említünk.

rexford 2008.11.22. 22:34:05

értelmetlen: nem láttam a vonalat, a stream tévében nem volt vagy épp akkor mentem ki söré.

értelmetlen_nevű 2008.11.22. 22:36:11

rexford: oké, akkor máshonnan streameltünk.

2008.11.22. 22:39:03

Inter és Románia a 2 kedvenc csapatom!!!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.22. 22:39:06

Az Interre visszatérve, végre láttam biztató jeleket. Muntari v Stanko is felfutott a 2 csatárt támogatni, amiből helyzetek is voltak.Jól ment a védekezés, és már láttam elképzeléseket a támadásokhoz.

Mr.AT 2008.11.22. 22:40:59

Hispan07, az Interről nekem azt a képet festette, hogy ha nincs Ibra, akinek egy lecsúszott, sz@r lövése véletlenül épp megtalálta a pálya legértelmesebb, legnagyobb játékintelligenciájú tagját, aki elbotlott gyakorlatilag a gólvonalon a labdában, akkor ez a meccs 0:0. Semmi kreativitás, semmi játék. Az Inter megint ugyanúgy jár majd a BL-ben, mint évek óta, kap vmi spanyol/angol/német/belorusz/tajvani középcsapatot a kieséses szakaszban, aki ellen akkorát ég majd, mint ide Lacháza... (Nem Lacházáról írok.)

Ami minket illet:
1. Én mindig is rajongtam Pavelért, aki az egyik legalázatosabb, legszorgosabb játékos volt, akit láttam - de be kell látni, hogy megöregedett. Ma ez feketén-fehéren kijött, kvázi kerékkötője volt a csapatnak.
2. Ha Manninger nem a másik irányba néz, és pofázik, mint egy elb@szott karmester, hanem szépen lefekszik, ahogy kell, akkor a gól nem gól. Ezért nem lesz ő sohasem Buffon, no nem mintha ez a veszély valaha is fenyegetett volna a pályafutása során.
3. Sissoko qrv@ yo.
4. Ranierivel nem fogunk lóf@szt sem nyerni, ha még 20 évig itt lesz, és idényenként 250 Mio EUR-t költhet igazolásokra, akkor sem, ebben egyre inkább betonbiztos vagyok.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.22. 22:43:50

Mr AT. Gondolom fáj az igazság, hogy nem tudtatok a kapuig eljutni, de megvárom míg alszol egyet és újranézed a meccset. Ha Ibra nem ballal próbál gólt rúgni, akkor a 3-0 nak is örülhettetek volna.

Hispan07 2008.11.22. 22:46:22

Nem tudom, Mr.AT, miért nekem címezted az Inter elemzésedet, úh csak annyit tudok hozzáfűzni: elég szomorú, hogy egy ilyen Inter ellen is reménytelen volt a Juve.

rexford 2008.11.22. 22:47:19

"Ha Ibra nem ballal próbál gólt rúgni, akkor a 3-0 nak is örülhettetek volna."

Nem lepődnék meg, ha hétfőn reggel ugyanezt hallanám a fiam interes óvodástársától.

calcio_di_rigore 2008.11.22. 22:47:52

Kedves AT Úr, Ranieri basztatása most teljesen felesleges. Nem lehet minden meccset megnyerni.
Menni kell tovább, és imádkozni hogy Rizzoli ne vezessen nekünk többet. Nincs semmi baj, ez benne van, majd otthon megfektetjük őket.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.22. 22:48:23

Még 1 komment. Bírom az ilyen hozzászólásokat, ha nem lenne Ibra.... Seholse lennénk. Ha nem lett volna C a Unitednek, ha Drogba a Chelseanek, Gerrard a Liverpoolnak, Alex a Juvenak, akkor azo ka csapatok hol lennének. Szerintem ez azért egy kicsit szánalmas már.

Mr.AT 2008.11.22. 22:49:19

GC, ha te ebben a meccsben az Inter játékában láttál biztató jeleket, akkor csak őszintén sajnálni tudlak. Az Internek három komolyabb gólhelyzete volt, mindhármat a Juve védelem szerencsétlenkedésének köszönhette (incl. Legro kvázi gólpassza). Egy önálló, kijátszott, tiszta akciójuk nem volt, ami tőlük indult volna.

Mindez persze nem menti fel a Juvét.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.22. 22:49:23

Jaj, CDR csak nem a bíró volt szar, aki adhatott volna muntarinak egy sárgát, viszont a Samuelé semmi sem volt, ill. megkímélt titeket 3 lessel a góltól?

Oh my God. Ezt a meccset is elcsaltuk. :(

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.22. 22:51:01

Igazad, van AT. Ezt a gyenge Juvét szét kellett volna focizni és 6-0 al hazaküldeni, de ez volt a 2 meccs az Új szisztémnában. Kérlek bocsásd meg. Majd tavasszal...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.22. 22:52:45

Sajnos nem tudlak, egy kis élvezet nekem is jár, miután napok óta megy a hű de jók vagyunk lealázzuk az Intert mert grygera v ki, jobb mint maicon meg mindenhol mi vagyunk a császárok dumával.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.11.22. 22:54:29

Az Amauri - Iaquinta csere szánalmas volt. Ennyit tud Ranieri hozzátenni a meccsekhez. Persze nem ezen ment el, de elképesztő.

calcio_di_rigore 2008.11.22. 22:56:26

"Bármi lehet. A legnagyobb hülyeség most posztonként összehasonlítani a játékosokat."

"Maicon jobb mint Grygera"


Ezeket írtam én, úgyhogy élvezkedj máson.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.22. 22:58:34

Ha benito mint Juve szurkesz, tud tárgyilagosan és semlegesen megítélni a meccset, akkor nem értem másoknak miért kell rinyálni és bírózni. A bíró nemigen csinált semmi érdemlegeset sem befolyásolót. Azért Az Inter kétségtelenül jobb volt a mai meccsen. max azért lehettek idegesek mert nem tudtátok 0-0-al kihúzni. Majd legközelebb sikerül. Ennyi.

Mr.AT 2008.11.22. 22:58:39

"Új szisztéma" b@zdmeg, mint valami elcseszett vallás... Csak aztán ki ne derüljön, hogy öngyilkos szekta vagytok...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.22. 23:01:47

calcio, rossz a célpont, sanszunk nem volt, tkp egyetlen percre sem. nem játszott jól az inter sem, de egy góllal feltétlenül jobb volt.

leírtuk 2000x: rendben van a juventus, de amíg nincs középpályása, aki egy értelmeset tud passzolni, addig az inter-erősségű csapatok ellen szűk vereségeknek kell örülni, és kész.

nedved nulla, marchionni mínusz öt, hát akkor ki a tökömtől vártuk, hogy eljusson a labda a csatárokhoz??? sissokótól?

sajnos igazam lett, és most megyek, és leiszom magam, de kbsztul, mert nincsen rosszabb, mint kikapni az intertől.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.22. 23:04:17

Jól van AT ügyes vagy. Ne aggódj jönnek majd még Reggina szintű csapatok, és lehet sikerélményed neked is. :)

nalazo 2008.11.22. 23:06:01

Telejesen mindegy, hogy egyesek mit rángatnak elő kifogásként, az Inter minden tekintetben jobb volt ma a Juventustól, aminek a szurkolói inkább csak a saját csapatukon fanyaloghatnak.
Hajrá Lecce!

Titi120 2008.11.22. 23:06:33

Valóban, egy jó Camorenesi mint egy falat kenyér úgy kellene a Juvénak, plusz még egy, és akkor talán lehetne komolyabb álmokat szövögetni.

Év végére egyébként úgyis megérkeznek majd oda, ahova valók: 3-4. hely.

calcio_di_rigore 2008.11.22. 23:09:15

benito, nem voltunk jók, de még így is egy szánalmas góllal kaptunk ki. 2 rejtélye van a meccsnek: 1, Manninger mit csinált a gólnál? 2, Muntari hogy úszta meg lap nélkül?

A középpályás problémára meg csak annyit, hogy ha nem kell nektek Zanetti, akkor nem kell rinyálni hogy nem megy labda a csatárok felé.

Titi120 2008.11.22. 23:09:50

És még annyit, hogy az Inter idei ellenfelének neve: AC Milan.
Akkor is ez lesz a véleményem, ha holnap történetesen kiszpnak Torinoban.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.22. 23:16:47

manninger jó volt, hagyjuk már, volt az internek három ziccere, amit elcseszett, mi meg a kapuig sem jutottunk el, egyszerűen sehol nem voltunk.

calcio, b+, most komolyan zanettitől várjuk, hogy támadásaink legyenek??? könyörgöm!!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.22. 23:21:11

"A kreativitás hiányzik a középpályáról, Nedved öreg, Camo formán kívül van."

Teljesen külső szemmel én is így láttam, viszont Camoranesi egy teljes szintet emelt a Juve játékán, nem értem miért nem kezdett.

Titi120 2008.11.22. 23:21:35

Manninger jó volt, de, hogy a gólnál mit csinált az számomra is rejtély.
Ha nagyon akarja még rabonából is kirúghatta volna, helyette integetett mint egy tinilány a Krisz Rudi koncerten.

öreg johnson 2008.11.22. 23:59:34

felesleges manningert hibáztatni, az a gól sakk-matt helyzet volt.
az inter egyértelműen jobb volt a második féidőben, ahogy benito is mondta, ibrának 3 tiszta ziccere volt, míg a másik oldalon max. az alex fejes volt igazán veszélyes.
viszont ranieri kezd beleesni ugyanabba a hibába, mint ancelotti. nem érti meg, hogy a 33-36 éves játékosok lehetnek akármekkora klasszisok, egyszerűen nem képesek konstans jó formát hozni 6-8 meccsen keresztül zsinórban (alex, nedved), ilyenkor kéne frissíteni fiatalkokkal. pláne 1-0-nál, mikor már tök mind1, hogy mennyivel kapnak ki.

andree 2008.11.23. 00:49:13

Manninger azért nem fogta, mert ne hitte el, hogy Muntarit annyira zavarja a labda, hogy még ezt is így fogja lőni. Teljesen más színvonalon focizik, mint amire emlékszem tőle. Most már csak a durvasága feltűnő. Az Inter jobb volt egy góllal. A 2. félidő közepén is így gondoltam, ráadásul azt is megjósoltam, hogy Muntari fogja rúgni a gólt, hogy legyen benne egy kis irónia. A Juve ma egy rakás szar volt, nincs hová szépíteni. Remélem nedved mezét visszavonultatják legalább, ha meg találna halni a pályán. Ranierit meg gondolom lecsukják munkakörben gondatlanságból(szándékosan?) elkövetett emberölés vádpontjában. Talán akkor lesz esélyünk egy nem kudarckerülő beállítottságú edzőre. 0-1 és meglép egy csatár-csatár cserét. Azt amit így meg lehet csinálni egy totál védekező beállítottságú középpálya ellen, azt megcsinálta Amauri is. Lekötött pár védőt, kellett volna valaki aki odarúgja neki, vagy Alexnek a labdát. Gondoltam, ha most nem jön Gio, akkor soha(Viszlát Giovinco, kár érted), de látom jön Iaquinta. Nem baj. Még egy fej amire ívelgethetünk. Úgy sem volt nagyon más taktikai elem bekészítve mára a támadójátékhoz. De nem. Jön le Amauri. Csak nehogy kettővel kapjunk ki. Istenem, akkor mi lenne! Szerintem Molinaro elrabolta Ranieri tökeit szezon előtt, mikor látta milyen jó De Ceglie, és most túszul tartja valahol.

calcio_di_rigore 2008.11.23. 02:12:14

Nem mondtam hogy nem volt jó Manninger, de akkor is érthetetlen hogy mit csinált a gólnál. És bármennyire is fáj, Zanetti képes pontosan megjátszani a csatárokat, nagyon hiányzik középről.

Ennek ellenére nem vagyok hajlandó hibáztatni a csapatot 7 győztes meccs után. Egy ilyen rangadóban mindig benne van a vereség, és semmivel sem vagyunk gyengébbek mint tegnap. Bárkit meg tudunk verni.

_alerob 2008.11.23. 08:25:34

A Juve 7 meccsen szérnyal, erre most aszezon eggyik legpocsékabb formáját nyújtotta. Egy gól reális, ennyivel jobb volt az Inter. kész, ez van.
Giovinconak lazán kezdeni kéne. Camoranesi most épült fel, de a kibaszott válogatott meccsen meg jól ment neki... Tiago ha nem sérül le jó let volna, egyébént meg Marchisio mintha belet volna szarva. szarok voltunk, ez tény, és az inter megérdemeltem nyert, egy középszinvonalú(se) meccsen.

_alerob 2008.11.23. 08:28:28

"- Ez nem az igazi Juventus volt. Természetesen az Inter dicséretet érdemel, mert végig letámadott bennünket, és nem engedte kibontakozni a csapatomat, de mi is rengeteget hibáztunk és túl könnyen eladtuk a labdákat. Az Inter a kontráiból akár több gólt is szerezhetett volna, de az egyik legveszélytelenebb helyzetéből sikerült betalálnia. Szerintem Ibrahimovic kapura akart lőni, lecsúszott a lábáról a labda, és így lett jó Muntarinak - mondta Ranieri, aki sportszerűen gratulált az ellenfélnek a sikerhez.

- El kell ismernem, hogy az Inter jobb volt, és megérdemelten nyert. Reméltük, hogy sikerül visszakapaszkodnunk az élre, de végül másképp alakult a meccs. Tudásunk alatt játszottunk, és ha sikerült volna egy pontot szereznünk, a hazaiak joggal mondhatták volna, hogy igazságtalan eredmény született - tette hozzá a tréner."

mondta ezeket Ranieri, és ebben benne van minden igazság

giacinto 2008.11.23. 08:58:11

"A Juve 7 meccsen szérnyal, erre most aszezon eggyik legpocsékabb formáját nyújtotta."

ennyit engedtek az ellenfelek. az előző 7 is, meg az Inter is.
aki a bírót okolja az nagyon el lehet tévedve, abszolút korrekten vezette a meccset.
Muntarinak miért kellett volna lap? mert gólt lőtt?

giacinto 2008.11.23. 09:01:49

valaki irta hogy Juve B csapat. szerény számításaim szerint ez a juve 8-9 helyen volt a legerősebb kezdő, mindössze buffon, camo és egy középpályás(?) hiányzott a csúcscsapatból.

kroos 2008.11.23. 09:05:04

Valoban jol vezette a meccset.Öszintén szolva meg is lepödtem.Volt 2 olyan helyzet is amikor Chiello és valaki kezére pattant a labda és teljesen jogosan nem itéltek 11-est.
Tavaly ezeket mindig befujták az internek,ezzel lettek bajnokok.

Hispan07 2008.11.23. 09:16:14

Nem is lenne rossz: minden az Interben gólt szerző játékosnak járjon a sárgalap :)

Amúgy pedig nem kell túlragozni, ez csupán a realitás: a Juve 7 meccsen nyert gyengébb csapatok ellen (igen, a Madrid is), szép volt, aztán jött egy erősebb és kikapott, várható volt. Ezért lesz a Juve max 3. idén, az Inter pedig bajnok, ha a Milan sokat töketlenkedik még.

nalazo 2008.11.23. 09:53:13

Kroos-Barnettának láthatóan nagy fájdalmat jelent, hogy nincs mibe belekötni a tegnapi meccs után. Honnan szerzi most az éltető erőt a jövő hétvégéig? Lehet, hogy most kimarad a nyafogás?

Remélhetőleg ma viszont a torinói veri a milánói csapatot.

_alerob 2008.11.23. 09:54:55

A Milan még töketlenebb, és mákosabb mint a Juve :)
Egy kiadós verés jár nekik. Egyébként az alapcsapatból akik hiányoztak az Buffon, Camo, Zanetti, és Trezeguet. Mondjuk nem mintha ez kifogás lenne, ha nem lett volna tegnap a Juve töketlen ennyire, nyerhetet is volna. Ez van. kész. de azért nem kell megint temetni, meg "csak harmadik lehet a Juve max" szövegeket beírkálni, mert ez baromság.

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.11.23. 10:00:17

Nem is értem mit akadékoskodok az Inter góljánál... Muntari határozottan 1,5-2m-re hátrébb volt a leshatártól. Aki meg streamelve nézi máskor kapcsoljon egy Sport2-t.

Nekem tetszett a meccs, faternak meg (aki abszólút nem olasz foci rajongó) kifejezetten. Nem értem a problémáitokat (vagyis részben... mind juve drukkerek vagyotok) :) A juve tényleg szar volt, az Inter meg kicsit esetlen elől, de azért középen és hátul kontroll alatt tartotta a meccset.

_alerob 2008.11.23. 10:03:02

Hát hátul kellet Materazzi fajtalankodása amit Del Pieroval művelt :D

kroos 2008.11.23. 10:08:43

nem akarok megint linkelgetni...de az idén is és tavaly is többször kapott az inter ilyen szituk alapján 11-est.ezen tényleg nem értem mit nem lehet elismerni.
És most is látszott hogy nincsennek rászorulva.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.23. 10:31:27

kroos: Idén is kapott többször 11-est? Idén összesen 1 db- rúgtak, azt Adriano. Ja amúgy ha sport 2-n nézted láthattál 3 olyan lesállást, mint amiből 1 db volt az Inter udinese-n, ami után itt fröcsögtél mint egy őrült, hogy csalás volt.
megtennéd, most is hogy fröcsögsz, artikulálatlanul és azt üvöltöd, hogy a Juve miért van rászorulva??

Tavaly 1 db kétséges 11 volt, azaz a negyede a Milan idei kétséges tizikeinek. Megtennéd, hogy fröcsögsz, hogy miért csalnak a Milannak?
Köszi. Csakhogy ne tartson elfogultnak téged az NST közönsége.

Hispan07 2008.11.23. 10:31:58

A töketlenebb de mákosabb Milan azért meg tudta verni az Intert, és nem temeti senki a Juvét, csak mert helyzete se nagyon volt egy erősebb csapat ellen. Egyébként is: jó helyezés a harmadik hely, tavaly nagyon tudtam volna örülni neki. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.23. 10:32:43

Kroos. ja megtennéd, hogy linkelgetsz. Engem érdekelne.

Gabez 2008.11.23. 10:32:54

Győzött az igazság, hogy költői legyek. Sztankovics ellen hogy tiltakoztak a nyáron a Juve szurkolók, aztán ő volt a meccs legjobbja...még jó, hogy Moratti észnél van. ;)

Az Internél most jöhet a Napoli, aztán irány Róma, ha ezt a két meccset hozzák, nem sok kérdés marad, legfeljebb, hogy Adrianoval mi legyen januárban - remélem eladják a Citynek.

Hispan07 2008.11.23. 10:37:58

adná az ég, hogy Adriano elmenjen a City-be - a Dinnye nagyon ráállt a jöjjön át a Milanba témára...

Gabez 2008.11.23. 10:42:58

Jah, mert akkor könnyebben mehetnek együtt mulatni - Sissokot még nem hívja Dinnye? :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 10:44:08

"Sztankovics ellen hogy tiltakoztak a nyáron a Juve szurkolók, aztán ő volt a meccs legjobbja...még jó, hogy Moratti észnél van. ;)"

Ugye, nem sikerült felfognod, hogy egy Stankovics miért is nem játszhat soha a Juventusban?

giacinto 2008.11.23. 10:48:40

ja, mert abba tisztalelkű szerzetes csapatba nem illenek bele az efféle sötétlelkű gaz, álnok kígyók... tudjuk.

mondjuk nem tudom ki választotta meg alegjobbnak, nálam Samuel.

a derbyt is simán hozta volna ez a csapat Samuellel és 4-4-2-vel. majd tavasszal.

Hispan07 2008.11.23. 10:54:36

Tavasszal, amikor már itt lesz nekünk Beckham és a teljes Riói Karnevál? nahiszen :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 10:56:33

Giacinto, úgy látszik, neked sem sikerült megértened...

Néha fura emberek írogatnak ide, mintha közük nem lenne a szurkolói lélektanhoz.

Egyébként Giuseppe Bergomi választotta a mezőny legjobbjának Sztankovicsot. Mint mindig, ilyen esetben.

_alerob 2008.11.23. 10:58:55

Molinaro meg Sissoko se volt rossz ezt megkell jegyezni.

'a derbyt is simán hozta volna ez a csapat Samuellel és 4-4-2-vel. majd tavasszal."
erre simán mondhatnám, hogy most Zanettivel, Buffonnal és Trezzel simán hoztuk volna tegnap :D de ebbe nem menjünk bele

_alerob 2008.11.23. 11:00:26

-m

ja és dino vercotti! Ezt más csapat szurkolója sosem fogja megérteni!

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 11:02:12

Persze, az Inter simán hozta volna ezzel a felállással a milánói derbit. A pillanatnyi forma, az smafu. Csak kell egy jó felállás és minden működik.

kroos 2008.11.23. 11:26:57

,,Tavaly 1 db kétséges 11 volt" lol

kroos 2008.11.23. 11:30:57

csak annyit irtam hogy tavaly hasonlo (chiellini esete) esetekben pl,vanucci esete-11-est kapott az inter,mig most nem,és be is bizonyitotta hogy nincs rászorulva.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.23. 11:32:27

Linkeld már be léci mert nem emlékszem, de gondolom a Couto féle kezezés is "kétséges" volt. LOL

giacinto 2008.11.23. 11:48:40

"és be is bizonyitotta hogy nincs rászorulva."

akkor meg ne irkálj ilyeneket hogy emiatt lett bajnok az inter tavaly. inkább elmélkedj azon hogy hány játékost fog a bayern lehúzni az új német csodacsapatból?

giacinto 2008.11.23. 11:49:53

dino, felfogtam, hogy mire gondoltok. Stankovicnak szíve joga volt bármit nyilatkozni 2006-ban.

kroos 2008.11.23. 12:03:22

még jó hogy ti nem igazoltok pl a romábol soha...

kroos 2008.11.23. 12:23:47

couto kezezése kb ennyire volt kétes mint ez:www.youtube.com/watch?v=8KXnMdh1wio

kroos 2008.11.23. 12:27:25

Az ember nehezen elismeri hogy az inter a legjobb de nekik ez nem elég.Nekik az kell hogy az inter a legjobb ÉS nem kapott soha kétes 11-eseket.Miért élitek meg személyes kudarcként ha mégis?Ez nem a ti hibátok,nem tehettek rola.
ÉS GC kedvéért aki igen könnyen felejt.
benito utolagos engedélyével
,,nem számít semmit, amíg így is megnyerik a meccseiket és most szándékosan nem megyünk bele, hogy a győzelmet biztosító büntető milyen körülmények között esett (a hétvégén az NST stábja elindult egy tornán, ahol nekiszegeztem a kérdést Inter-szurkoló pajtásunknak, hogy szerinte is szabályos gólt szerzett –e az Ibra az Udinese ellen, a válaszából pedig kiderült, hogy teljesen felesleges vitatkozni ezzel a fajtával)."

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 13:07:08

Persze, hogy szíve-joga volt ilyet nyilatkozni. Ki mondta, hogy nem? Kérdés lehet ezután, hogy miért tiltakoztak ellene a Juve-szurkolók?

Kötelező droidnak lenni? Jöjjön, csak mert jól focizik. Tök mindegy, mi történt a múltban, csak jöjjön.

Pont az ilyen dolgok miatt nem lenne helye a Juvéban Gerrardnak sem, remélem, nem is lesz. Ne keverjük Sissokóval, mert nem ugyanaz a két dolog.

calcio_di_rigore 2008.11.23. 13:12:45

dino! A gazzetta mit írt Rizzoliról?

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 13:18:43

"Egyetlen hibája akadt, amikor a kapu felé törő Andrianót megállította előnyszabály helyett, de a 16-oson belüli kétes helyzetekben rendre jól döntött."

Hat és felest kapott.

A meccs legjobbja viszont a Juve soraiból került ki.

touristique 2008.11.23. 13:25:02

A Chiellini-féle kezezés azért sem volt tizenegyes mert már a földről pattant rá a labda a kezére. Egyértelmű. Tavaly meg szerintem ha az Internek adtak jogtalan tizenegyest, akkor az az Empoli ellen volt, ugyanazon a meccsen viszont a 90. percben az Empoli is kapott egy büntetőt 1-0-nál, így megvett meccsről szó sincs.

calcio_di_rigore 2008.11.23. 13:28:27

Köszi! Sok az a 6,5.

Momo?

calcio_di_rigore 2008.11.23. 13:40:38

Igen, Giorgio most is császár volt. Kár, hogy ellökték a gól előtt.:(

BruceWayne 2008.11.23. 14:27:25

jó meccsen megérdemelt győzelem, voltak bosszantó hibák a játékban de a összességében elégedettek lehetünk :-)

főleg hogy ha ma a Milan leikszel

kroos 2008.11.23. 14:32:41

a Milan nem fog x-elni mert ki fognak kapni 3-0-ra Rosina mester3-asával.és a 54.percben dinyát kiállitják utánrugásért.( belenguer flesbekk)

daneeka 2008.11.23. 14:33:44

Ha benito Milan-vereséget tippel, akkor mindig nyernek.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 15:11:27

Cozza testébe beköltözött Del Piero. Akkor ezért nem a San Siróban járt ő tegnao.

Hispan07 2008.11.23. 15:58:05

jobb lenne egy sima esti győzelem, de egy 93. perces jogtalan 11-est is élveznék. mi fröcsögés menne :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.23. 16:52:33

kroos, nem igazán értem miket írkáltál is minek.
Amit linkeltél, igen, az nem 11es. De kb annyira az volt, mint a tegnapi kétes esetek.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.23. 16:57:31

Amúgy gratulálok. Amit linkeltél, cordoba lábáról pattan a kezére, arra, amit a teste elől a háta mögé akar menekíteni, hogy ne érjen hozzá. Ez neked 11es, de amikor valaki még ha a fejéről a a kinyújtott kezére pattan, amivel a gólt akadályozza meg, az neked nem 11es. Szerintem a te fajtáddal fölösleges vitatkozni, mint azt jó páran már észrevették. Igazából nem is tudom miért írkálok neked.
Szerintem inkább, számolgasd hogy kiket kell a Bayernnek megvennie a hoffenheimből, a tarcsiba, csakhogy ne legyen vetélytérsa a bajnokságban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.23. 17:02:53

Na utánanéztem hülyeséget mondtam Brighivel kapcsolatban: nem a Sampból, hanem a Chievoból jött vissza, ahol három évig játszott kölcsönben. Eredetileg valóban az Emerson üzlet folyományaként került hozzánk a Juvétól. A zebrákhoz pedig a Parmából, mielőtt még elkezdtek Juve nevelésezni ;-).

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 17:06:19

Popp, az tuti, hogy Brighi nem a Parmából érkezett a Juvéba, viszont a Parmában is játszott, a Juvéból kölcsönben. Egyébként a Riminiból érkezett Torinób.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 17:12:59

Egyszerre mondtuk popp, csak nem ugyanazt.:-)

Szóval, Brighi nem a Parmából került a Juvéhoz, hanem a Juvéból a Parmához.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.23. 17:13:30

Nézzenek oda egy Popp. :)) Csak nem nyert a Roma. :PP

kroos 2008.11.23. 17:15:03

GC.inkább játékosok megvétele mint a birok-é.
Sajnálom hogy nem figyelsz arra amit irok.
Tavaly 4-5 11-est kaptatok azért amiért most nem(chiellini esete).Ez tény.Ez nem az én hibám,nem is a tied.Ennyi.Téma lezárva.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.23. 17:17:42

A bírók megvételen nem az Inter reszortja. :PP
De odafigyeltem, de csak te és a Roma drukkerek láttak mindenhol csalást. (És hány olyen volt amiért nem kaptunk, hajjajj.)

kroos 2008.11.23. 17:19:11

De ha elismered hogy a chiellinis eset nem volt az=a cordobaé se volt=akkor hogy a büdös francba állitod hogy pl a vannuccié az volt?
minimális konzekvenciát.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.23. 17:22:06

Azért érdekes amit írsz, ugyanis fingos sincs ki az a vannucchi, és miféle esetről írsz.

giacinto 2008.11.23. 17:57:34

"Giorgio most is császár volt. Kár, hogy ellökték a gól előtt.:( "

köszönjük meg Legrotaglienak, bár egyedül Adriano esett el, ő is csak a saját lendülete miatt.

giacinto 2008.11.23. 20:10:11

egyébként mit is mondott PONTOSAN Stankovic anno?

nem lehet véletlenül, hogy ez csak vmi ürügy volt a leigazolása ellen, sokkal inkább az utóbbi másfél éves visszaesése váltotta ki a tiltakozást.
egyébként nem hiszem hogy az ő játéktudása hiányozna a juve középpályáról ezt elismerem.

danesdzsu2 2008.11.23. 21:20:16

GC: ahhoz képest, hogy fingod sincs, ki az a Vanucchi, neked sikerült először helyesen leírnod a nevét:D
süti beállítások módosítása