Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A Romát még az időjárás is szívatja

2008.10.30. 20:50 _benito

Helyreállt a rend a Serie A-ban, a két legjobb csapat azonos pontszámmal vezet, mögöttük azonban akkora mozgolódás támadt, mint amikor a liftben fingik valaki egy öblöset. Az Inter leszerencsétlenkedte magát a dobogóról, melyre a sírból immár végleges előkászálódott Milan nyomult fel sűrű nyelvnyújtogatásokkal kísérve. Jön a Fiorentina és a Lazio is, sőt, a Juventus sincs már messze, de még közöttük van az idén remeklő Genoa is. Hátul a szokásos a szereposztás, még legalább két hónapig fogják azt játszogatni a csapatok, hogy össze-vissza előzgetik egymást, mire leszakad 5-6 csapat annyira, hogy bátran ráfoghassuk egy Cagliari-Regginára, hogy kiesési rangadó (nincs erre jobb szó, vagy legalább valami más?). A Romát még az időjárás is szopatja, a Juve elleni rangadó előtt egy kis önbizalmat szerezhettek volna a csutkaszar Sampdoria leverésével, de még ez sem jött össze. Hajtás után néhány vitathatatlanul jogos dicséret, sok fájó igazság és elfogult vélekedés következik.

A Fiorentina és az Inter nem meglepő módon elég alacsony színvonalú meccset játszott, ami viszont meglepő volt, hogy ennek oka egyértelműen az Inter volt. A Nerazzuri valamiért olyan fogalmatlannak tűnt, hogy muszáj visszautalnunk a beharangozóban hangoztatott okosságra: ha játszik Gilardino, a Viola randán megcsinálja Mourinhóékat. Pazzini és Osvaldo még nagyon sötétben sem emlékeztetett a Mutu-Gila kettősre, akik a kezdő kettős által elbaltázott helyzetekből valószínűleg kihasználtak volna néhányat. Ez ráadásul nem is tűnt olyan veszettül nehéz feladatnak, annyira nem találta a játékát az Inter, hogy még Maicon is hibázott, a középpályán pedig a Zanetti-Sztankovics-Chivu hármas minden, csak nem egy világverő trojka. (Szegény Chivu meg annyi poszton játszik, hogy zavarában már azt sem tudja, melyik az ő igazi helye. Nem ez, az fix.)  Lehetett volna ebből jó meccs, ha mindkét fél teljes vértezetben vonulhatott volna ki, bár azt változatlanul nem látjuk, Mourinho hogy képzeli el Ibrahimovic hatékony megjátszását egy Mancini-Obinna kettőssel, és miért nem játszatja Balotellit, ha már ennyiben merül ki az Inter támadójátéka. Kicsit bírózzunk is, elejét kell vennünk ugyanis az oltásnak: Pazzini lerántása nem volt büntető, sőt, az azt megelőző szabálytalanság is kamu volt. Összegezve talán annyit, hogy a Fiorentina tudta, mit akar, és ha megvannak hozzá a megfelelő emberek, meg is tudta volna valósítani, az Inter játékosainak ellenben (nekünk úgy tűnik) még az sem világos, mit akar tőlük Mourinho. Nekünk sem. (Fiorentina-Inter 0-0)

A Milan még a vártnál is jobban megszenvedett a Sienával, de a győzelemre annak ellenére rászolgált, hogy a 2-1-es sikert eredményező büntető óriási kamu volt. Ancelottiék a legutóbbi fordulóban sem érdemeltek győzelmet, most tettek annyit, hogy ne hangozzék röhejesnek a mester szájából, hogy a scudetto egyik esélyesének kiáltotta ki csapatát, ennek ellenére a szurkolók csak azért mehettek haza boldogan a San Siróból, mert győzelmével a Milan beelőzte az Intert. A néhány hete még szürreálisnak tűnő helyzet létrejöttéhez ugyan legalább annyi köze van a Nerazzurinak, mint a Rossonerinek, de a Milan már mutat szép dolgokat, és lassan visszatérhetnek a hiányzók is, így egyelőre valóban sokkal fontosabb számukra, hogy újra ott vannak az élmezőnyben. Pippo régen lőtt ilyen iszonyatosan messziről gólt, ráadásul meg is emelte, ami aztán végképp példa nélkülivé teszi a találatot, amellyel kapcsolatban meg kell jegyeznünk egy fontos részletet külön is. Bizonyára nem csak nekünk tűnt fel, hogy a tavalyi elborzasztó szezonja után Gattuso idén nem csak sebesre futja a pályát, de a támadások építéséből is kiveszi a részét (nemrég gól+gólpassz kombóval kápráztatta el a nagyérdeműt), ez pedig nekünk azt jelenti, hogy nem lesz gond a Milannal idén. Hétvégén sok mindenre választ kapunk, mert jön a Napoli. (Milan-Siena 2-1)

A Juventus kerete úgy néz ki, mint a német tábor a Somme melletti csata után, más sincs, csak bekötözött, jajgató sebesült, valahogy mégis sikerült meglovagolni a nyerő szériát eléggé ahhoz, hogy Bolognából az összes pontot elhozzák Ranieri fiai. Ehhez legidősebb fia, Nedved tett hozzá a legtöbbet, aki két góljával eldöntötte a mérkőzést, igaz, a másodikhoz nem sok köze volt. Az elsőnél azonban példa nélküli cselekedetre ragadtatta magát, és az őt rángató védő abuzálására fittyet hányva nemet mondott a modern labdarúgás követelményeire, és nem volt hajlandó elesni, ehelyett inkább gól szerzett. Sok meglepetés egyébként nem történt a meccsen, hiszen Molinaro azért egyet rúgatott most is az ellenféllel (a gólszerző Di Vaio fejese előtt úgy előzte meg a baltaarcú hátvédet, mintha az ott sem lenne), és újabb sérült csatlakozott a meglévő 11-hez, igaz, Tiago hiányát valahogy eddig is elbírta a csapat. És akkor itt is kell kicsit bíróznunk: a Bologna második gólját teljesen jogosan érvénytelenítette Trefoloni, mert les volt. A Juve 9., és már csak öt pontra van az élbolytól. Nem túlzás, a szezon legfontosabb része következik a Juventus számára. (Bologna-Juventus 1-2)

Az, hogy a Catania kapta a forduló előtt a legkevesebb gólt, nem jelentett komoly akadályt a legtöbbet szerző Udinese számára, a listavezető az eddig hazai pályán még gólt sem kapó Elefántokkal is tudatta, hogy komoly célokra tör idén. A Catania nem játszott alárendelt szerepet, sőt, be is tudta szorítani ellenfelét, csak éppen gólt nem tudtak lőni, miközben ez a másik oldalon Quagliarellának háromszor is összejött – amiből kettőt is érvénytelenített a játékvezető, de harmadszorra már nem volt kecmec (majdnem elcseszte azért). A Zebretti első gólját a fiatal chilei Sanchez szerezte, és szokás szerint muszáj vagyunk kiemelni a remek formában védő Handanovicot, aki ismét bemutatott néhány igen komoly védést – és mivel jó kapus, szerencséje is van. (Catania-Udinese 0-2)
Gustavo „a Tank” Denis egymaga intézte el metsző kegyetlenséggel szegény Regginát, így a Napoli tartja a lépést az Udinesével, és 17 év után holtversenyben az élen áll. Az argentin csatár mellett meg kell emlékeznünk Hamsikról, aki két gólpasszt is jegyzett, így Denisnek igazából egyik góljánál sem volt nehéz dolga. Mivel már a hetedik percben vezetést szerzett a Napoli, a Regginával pedig rendszerint feltörlik a padlót idegenben, csak az olyan apróságok jelentettek izgalmat a meccs hátralévő részében, mint a megsérülő partjelző, és a San Paoló kifingó világítása. A hétvégén jönnek másfajta izgalmak is, Milánó jobbik felébe látogatnak Edy Reja büszkén hasító fiai. (Napoli-Reggina 3-0)

Cserben hagyott minket a Chievo, a két csapat nagy egyetértésben hasított az általunk jövendölt döntetlen felé, mikor nyolc perccel a lefújás előtt Mantovani olyan öngólt vágott, ami után nem tudtuk, hogy vad röhögő görcsben, vagy szilaj átkozódásban törjünk ki – esetleg megkérdőjelezzük Mantovani játék tisztaságáról vallott elveit. A Lazio ezzel győzött, és újra ott tülekszik az élmezőny vége felé, de baljós jel, hogy Zarate mutatós jaguárhisztit vezetett elő lecserélésekor. Nyilván könnyű innen pofázni, de mi az ilyenért azonnal, és igen kegyetlenül büntetnénk: nem engednénk a játékost leülni a kispadra, hanem az öltözőbe zavarnánk, és egy hétre eltiltanánk az edzések látogatásától (max labdát szedhet). A Chievóban egyébként bemutatkozott a fókaember, Kerlon, rajta majd később nevetünk, ha többet kap húsz percnél. (Chievo-Lazio 1-2)
Ha volt a fordulóban fix egyes, az a Genoa-Cagliari volt, és nem is kellett csalódnunk a 100 százalékos hazai mérlegéhez igen ragaszkodó Rossobluban. A Cagliari tisztes vereségére árnyékot von Fini faultja, mellyel a kitörni készülő Militót akadályozta meg egyrészt abban, hogy a kapu felé induljon, másrészt kis híján abban, hogy életében még futballpályára lépjen. Csak sárgát kapott a nyomorult, de szerencsére már volt egy olyanja. (Genoa-Cagliari 2-1)

A Torino nagyon fontos győzelmet aratott az Atalanta felett gátat szabva a megállíthatatlanul rázúduló vereségeknek, és 2-1-es sikerével máris maga mögött hagyta a roppant tömör kiesőzónát. Szögezzük le, a jogos eredmény 2-0 lett volna, mert az Atalanta gólját csak a spori látta annak, szerencsére azonban nem kell több szót pazarolnunk az esetre, mert így is győzött a Toro. A bergamóiak befoglalták a védjegyüknek számító tizedik helyet. (Torino-Atalanta 2-1)
A Lecce majdnem megverte a Palermót, de aztán mégsem. Történt, hogy Cacia góljával korán előnybe kerültek a hazaiak, és kapaszkodtak is a szűk vezetésbe emberül, de a 75. percben Giacomazzi megkapta második sárgáját, és a Palermo nem sokkal a lefújás előtt élt az emberelőnnyel: Cavani a 87. percben egyenlített. Mindkét csapat a középmezőnyben helyezkedik el, de már egyikük sem sokáig, mert mindketten elindulnak – igaz, nem egyfelé. (Lecce-Palermo 1-1)

104 komment

Címkék: olasz beszámoló összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr56741291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giacinto 2008.10.30. 22:14:40

megnézve az összefoglalót, néhány csapatnak elég jól adott a gép. A Sienának pl. több helyzete volt mint a milannak, de valamiért nem vittek el pontot a Meazzából.
Akkor ott van a Mantovani öngól a Lazionak.
Cavani les-gólja a Palermonak, lehet hogy most kaptak vmit vissza a Gilardino-ügyből?
Nem beszélve a forduló legröhejesebb góljáról Bolognában. Ennél azért komolyabb kapusnak ismertem eddig Antogniolit.

giacinto 2008.10.30. 22:16:27

Motta egy barom, megint összevissza lerántott mindenkit egy szögletszituációnál.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.30. 22:17:36

(Nagyon érdekelnek a stilisztikai viták, úgyhogy csak így tovább! Engem egyáltalán nem zavarnak az említett stíluselemek _benito-nál, mert természetesen jönnek. Vannak, akiknél zavarnának.)

andree 2008.10.30. 22:20:25

Van tartás ebben a Juveban. Még Molinaro rendszeres jelenlétét is el tudja viselni. Mégis mekkora balszerencse kell ahhoz, hogy tizenvalamennyi sérültből pont az legyen egészséges, aki minden meccsen rugat egy gólt az ellenféllel. Hatalmas respect Nedvednek régi önmagát idézte.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.10.30. 22:31:45

Érdemes megnézni a Catania-Udinese összefoglalót: van benne egy olyan 20 mp-es sor, hogy négy helyzetet hagy ki a Catania
it.youtube.com/watch?v=Xog_IDd2KJI&eurl=

Az Udinese elő tud még rángatni egy csatárzsenit??
Pepe, Quaglia, Di Natale, Floro Flores, most meg Sanchez. DÖBBENET

Gotama 2008.10.30. 22:34:25

A meccset végignéztem, azóta öf-t is: nem volt több helyzete a Sienának...(persze ezen felesleges vitatkozni)

_alerob 2008.10.30. 22:51:59

és mondja nekem valaki, hogy az olasz bajnokság gyengült.. Ilyen erős és kiegyenlitett mezőny régen volt.

Asidotus 2008.10.30. 23:04:10

Engem zavar a pisi-kaki humor, mindenkinél, aki ír, azt hagyjuk meg a(z általam nem hallgatott) punkzenekaroknak.
Szerintem a Milan- Napoli megmondja vasárnap este az igazságot a két csapatról...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.30. 23:12:26

OFF

(Eddig 3-3-ra áll a zavar-nem zavar. Mármint azok között, akik nyilatkoztak róla.)

ON

Én is kicsit tartok tőle, Nűnű, bár annál szebb lenne egy nápolyi diadal.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.30. 23:41:24

engem nem zavar,
elég álszent lenne ilyet leírni, miközben jómagam is eregetek szakadatlan ;)

Pippo régen lőtt ilyen messziről gólt, talán amikor a BL-döntőben nem sikerült átvenni Pirlo szabadrúgását.
Gattuso fejese meg már az abszurd fele hajlik, több ilyet még.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.30. 23:45:06

Zavarás téma:

Abból a szemszögből is érdemes vizsgálni a dolgot, hogy minden bajnoksághoz tartozó poszt hozza az adott bajnokság kellékeit: a PL-posztban van tippelés, a Bundiban elemzés-számolgatás, az olaszban meg káromkodás. Ehhez még vegyük hozzá azt is, hogy benito hevesen gesztikulál gépelés közben;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.30. 23:48:42

(5-3 ide...) ;-)

@donnelly:

És a spanyolban mi van? Meg a skótban? :-)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.30. 23:52:34

A skótban van eső, a spanyolban meg hadarás:))))

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.30. 23:56:29

Nem véletlen, hogy pancho posztjai a leghosszabbak --> a spanyolok is a legkevesebb energia ráfordításával a legtöbb információt akarják átadni, amikor beszélnek;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.10.31. 00:14:35

a skótban csak a rangersről és a celticről van szó, még az 1913-as fa kupa győztes névsor sem olvasható, max a forma1-es hamilton kavar be néha :)

donally, Téged minden posztba beengednek? :)

Woland 2008.10.31. 01:18:52

nem zavar - ha mar tenyleg felmeres megy : )

foleg azert nem zavar mert nem onceluak a szkatologikus es flatulencikus megjegyzesek hanem a magasabb muveszet szolgalataban allnak. vegyuk peldaul az egyik mai gyongyszemet:

"[az alsohazban] akkora mozgolódás támadt, mint amikor a liftben fingik valaki egy öblöset."

ennel kifejezobb es koltoibb parhuzamot nehezen lehet talalni. a muveszet legmereszebb probalkozasai sokszor heves reakcioba utkoznek - ne felejtsuk el hogy Steve Reich "Negy Orgona" cimu minimalista zenemuvenek osbemutatojan a tisztelt kozonseg okolharcba keveredett az eloadomuveszekkel. ma mar a huszadik szazadi repertoar szerves resze a mu.

szoval a magam reszerol elfogadom es partolom a profan hasonlatok jelenletet - kulonosen az italiai rovatban. Fellini buszke lenne!

Arrive d'erci!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.31. 01:23:30

ez a szezon tényleg olyan, mint az Amarcord
:)

Woland 2008.10.31. 01:50:14

hehe, ha te mondod, pöte : )

Ferreri "Nagy Zabálás"-a is felötlik bennem : )

kroos 2008.10.31. 07:50:27

egy kérdés.ha Gila golját nem adják meg és mondjuk kap egy sárgát.Akkor is eltiltják????????????

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.10.31. 08:08:57

6-4:))
Gila eltiltása végtelenül jogos. Sokkal gyakrabban kellene ezt a szabályt alkalmazni. Ha így kö

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.31. 08:18:06

a büntetés jogos! bármit mond prandelli, szándékos volt. ez most két pontjába fájt a fiorentinának, szerintem...

a hétvégén lesz beckham poszt, ugyanis hivatalosan is a miláné a világ legjobb jobbszélsője.

kroos 2008.10.31. 08:29:37

a kérdésre nem válaszolt senki....

Itáliainagysándor 2008.10.31. 08:52:16

Csak nehogy a Milan legyen a nevető harmadik a bajnokságban....

giacinto 2008.10.31. 08:54:54

6-szorso szorzó van a Napolira. csak szólok.

Itáliainagysándor 2008.10.31. 08:55:41

kroos

Tegnap a zuhanyhiradóban beszéltek a Gila esetről, a bíró szabályosnak vélte a gólt, így nem vehették volna el semmiképp a találatot, maximum úgy, ha a felebezés után az olasz szövetség újrajátszatta volna a meccset.
De a kezezést szándékosnak ítélték meg, úgyh állítólag örüljön, hogy ennyivel megúszta...

kroos 2008.10.31. 09:10:40

ugyanazért a tettért ha a biro észreveszi,nem tiltották volna el.ugyanannak az esetnek nem lehet 2 ennyire eltérö folyománya.én a birot tiltanám el.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.31. 09:22:56

van igazad, toni!

ezekről általában kevesebb szó esik, mert az ellenőri jelentés nem publikus, de érdemes figyelni, hogy mennyit pihen a bíró egy-egy ilyen hiba után, vagy lekerül-e néhány meccsre a b-ligába.

én mégis azt mondom, nagyon jogos a két meccs, de ettől nem fogja senki visszahúzni a kezét.

giacinto 2008.10.31. 09:23:10

de ha a bíró nem adja meg a gólt, nem származott volna semmi jogosulatlan előnye a csapatnak és persze Gilardinonak.

giacinto 2008.10.31. 09:24:23

minden bíró vezet az A-ban is és a B-ben is, szóval ha vasárnap a B-ben fúj Morganti az nem biztos hogy büntetés. mondjuk járna neki, ez fix.

kroos 2008.10.31. 09:27:54

kénytelen vagyok off-olni.

a maygar kupa szabályzata, világosan kimondja hogy egy játékos csak 1 csapatban szerepelhet.
Verpecz kettöben is játszott,de a fair play-re hivatkozva nem zárták ki a lokit,és övék maradt a meccs.Ha legközelebb megcsinálja ezt egy másik csapat akkor mialapján zárják majd ki öket?
vagyis ha ezért eltiltás jár,akkor pl müesésért is kell hogy járjon,mert egy 11-es+kiállitás kb ugyanilyen vagy nagyobb elöny az adott csapatnak.
Hova vezetne ez?

ON

Hispan07 2008.10.31. 09:34:21

engem nem zavar a prolihumor - south parkon edződtem :) de azért nem tüntetnék a visszahozásáért, ha eltűnne véletlenül.

hétvégén pedig meg lesz csapva a napoli, mert januárban is meg lett csapva és mert bosszút kell állni májusért. ezek a sziklánál is keményebb érvek, senki ne merjen ellenkezni/vitatkozni ;)

Quentin Montargis-ból 2008.10.31. 10:01:29

Az aranylabda szakkör 44 forduló után áll újra az Inter előtt a tabellán, sőt, a hajpánt calcio legutóbb 2005 tavaszán vezette a tabellát.

kelta 2008.10.31. 10:11:50

A Milan kétszer játszik egymás után hazai pályán?

micz 2008.10.31. 10:36:20

Mitír az NSO?? Sergio Ramos a Milanban!?

drdugo 2008.10.31. 10:42:33

'Mitír az NSO?? Sergio Ramos a Milanban!? '

szerintem valamelyik spanyol bulvársport-szennylapból vették át a cikket :)
persze csodás lenne, ha Ramos csatlakozna a kerethez, de ez elég irreálisnak tűnik.
a margit majd akkor engedi át nekünk, ha betölti a 30-at. : )

ZenZo 2008.10.31. 10:51:25

A "nem zavar" vonalat képviselem én is, méghozzá a Woland által megfogalmazott érveléssel. Ha valaki jól használja ezeket, egyrészt nagyjából fel sem tűnik, csak ha keresi valaki, másrészt az ilyen kifejezések, mint csutkaszar, már annyira beívódtak a magyar nyelvbe, hogy nem is számít káromkodásnak. Ha a parlamentben, tv-ben lehet kurvaanyázni, bazzmegolni, meg kapjabe szövegekkel előállni, akkor talán ennyi engedtessék meg egy posztírónak is. Főként, hogy nem kifejezetten obszcén és egetrengetően sok káromkodással találkozunk. Amiket én hiányolok, ha már itt tartunk, azok az olyan barokk körmondatok, amik szívderítően csípős humorukkal még munka közben is kirobbantják belőlem a röhögést, holott nyílt ügyféltéren ez elég érdekesen hat.
Példának okáért korábbi idézetek:
"...úgy elbizonytalanodott a térfélen átmerészkedő támadók láttán, mint bigott katolikus a szűzlányok nászéjszakán..."
"...áramként futott keresztül a komplett Liverpoolon..."
"...Csakhogy időközben Babel beállt, mint a klinikai halál..."
Aztán itt az egyik személyes kedvencem, ez gyönyörű:
"Ezt a meccset úgy meggyilkolta Ferguson, hogy Benítez elismerően csettintett otthon a Riise kicserzett bőréből készített ágyelőn nyugtatva lábát"
és még 1 bónusz, bár ez nem biztos, hogy posztírótól származik, lehet, hogy közülünk kommentelők közül került ki:
"Ez a meccs olyan volt, mintha egy impotens szatír akarna megerőszakolni egy nővé operált férfit"

kroos 2008.10.31. 10:51:43

jaj gyerekek hova? Favalli olyan szépen lehozta a belsövédöt legutobb is.

_alerob 2008.10.31. 11:17:29

viszont a Juvéba elnézném én Ramost. Egyébként mostanában miért Salgado játszik?

:janek: 2008.10.31. 11:23:28

Becksről terveztek posztot?
Mert én találtam egy cikket a Milanba igazolásáról, vitaindítónak jó lehet....
eurofoci.blog.hu/

kroos 2008.10.31. 11:24:28

,,a hétvégén lesz beckham poszt, ugyanis hivatalosan is a miláné a világ legjobb jobbszélsője."
nem raktad ki a szmájlit beni.
a világ legjobb szélsöje.DDDD

:janek: 2008.10.31. 11:26:46

bocs nem olvastam vissza:)
ergyébként tényleg az volt 97-2003-ig

kroos 2008.10.31. 11:31:55

szerintem meg Figo.De ezen nem veszünk össze.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.31. 11:33:17

figo tavaly mikroszkopikus méretűre zsugorodott a szememben (igaz, a barcától történt távozása óta is már alig volt szabad szemmel látható)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.31. 11:35:08

a nou campban azért könnyű volt még akkor is megtalálni,
valahol a Kluivert öccse és egy disznófej között...

kroos 2008.10.31. 11:38:32

figonak van aranylabdája...becks meg elment szinésznek az Usa-ba..dddd

:janek: 2008.10.31. 11:39:13

De Figo akkor sem az a klasszikus jobbszélső volt.... Mint Beckham. Figo irányítani talán még jobban tudott, csak volt egy olyan remek jobb lába, hogy azzal akár szélsőt is játszhatott.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.31. 11:39:44

igonak van aranylabdája

sammernek is van :D

:janek: 2008.10.31. 11:42:06

Ezért utálom minden évben az aranylabda szavazást: Henry, Van Nistelrooy, Del Piero akiknek már sosem lesz aranylabdája, miközben Owennek Sammernek, Cannavaronak van...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.31. 11:42:59

Szerintem mehet a szarozás, nem is mondhatnék, mást, mikor én is élek vele hozzászólásaimban. Az sem gondolnám, hogy proli dolog lenne, ha Vonnegut apánk sem volt rest kakás képeket használni.

ktn, te meg szépen egyél, add meg módját és ne olvasgass közben ;-)!

kroos 2008.10.31. 11:43:16

Egyszer megkérdeztem egy öreget,ki volt a jobb,Mazzola vagy Rivera?
azt mondta nem lehet eldönteni mert teljesen szubjektiv,meg hogy a foci nem pontozásos egzakt sportág.

aztán 3 sör és 2 jager után,,Mazzola egy tehetségtelen tökelütött volt,azt isteni Gianni-hoz képest"
DDDD

:janek: 2008.10.31. 11:44:49

popp: ment egy mail:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.10.31. 11:55:45

kroos,
a minap egy értővel beszéltem (magyar az illető, akit nagyon tisztelek tudásáért) és azt mondta, hogy ha Rivera játszik a döntőben, 70-ben, akkor Olaszországnak, több a csillaga, mint Brazíliának. Meg kereken is kimondta, hogy Rivera sokkal-sokkal...
Mondták mások, hogy Rivera csak a tévében volt jó, mert ott csak az látszott, amit csinál, és az nem, amit nem csinál (meg).
Mazzola ugyanezek szerint így is jó volt, úgy is.

kroos 2008.10.31. 12:06:18

Rivera egy kibaszott zidane volt.balettáncosokat megszégyenitö mozgással,szenzácios kreativitással,gülérékenységgel.Stilusa etalon.
Az hogy a válogatottban miért mazzola játszott.P
Rivera aranylabdát kapott,69-ban,mikor szinte egyedül vezette bek gyözelemig a Milan-t.
Sokkat többmindenben volt jobb Rivera.
És ezt érzem a becks-Figo összehasonlitásnál is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.31. 12:07:27

"Mazzola egy tehetségtelen tökelütött volt,azt isteni Gianni-hoz képest" - :-D, majd ha egyszer engem kérdezne Tottiról és Del Pieroról, akkor én is ugyanezeket a válaszokat adom a különböző állapotaimban. Előre is bocs a Juve fanoktól.

janek, válasz mail ment.

janek91 2008.10.31. 12:07:33

az igaz, hogy Figo sokkal több mindenben volt jobb Becksnél, csak egy valamiben nem: jobbszélsőben

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.31. 12:08:43

figónak ha nincs kedve játszani, csak lézeng, becks meg akkor is feltúrja a pályát, ha 0-5 az állás.

balu11 2008.10.31. 12:09:53

nem zavar

a Beckham-dologgal kapcsolatban az jutott eszembe, hogy egy kicsit úgy tűnik, mintha a Milan azt találta volna ki, hogy Maldini akkora isten, hogy nem búcsúmeccset szerveznek neki, hanem búcsúszezont - és nem a másik csapatban játszanak majd a valaha-volt-legjobb-ellenfeleim, hanem megveszik neki a Milanba, hadd focsizgassanak picit együtt is. sztem szép ajándék :)

"kiesési rangadó" helyett -> ki-marad-a-végénezés, bennmaradási derbi, diehard

kroos 2008.10.31. 12:11:47

Ha a világtörténelem nagy szélsöit figyelembevesszük,:garincha,bene,conti,best,czibor,overmars,giggs..akkor abban sem vagyok biztos hogy szélsö...

Janek 2008.10.31. 12:12:39

OFF
popp: köszi, ment a válasz
ON

kroos 2008.10.31. 12:12:47

,,figónak ha nincs kedve játszani, csak lézeng,"
föleg ha nincs eltörve a lába:)

Janek 2008.10.31. 12:13:59

kroos: pontosan figo nem szélső volt, hanem irányító, csak ő legtöbbször a jobb oldalról irányított.
benito: ez a különbség azok között akik a unitedben nevelkedtek és akik portugáliában...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.31. 12:15:19

jól sejtem, hogy beszóltál nedvednek, toni? :)

janek, tökéletesen egyetértünk, valószínűleg ez az oka, meg az, hogy a portugálok vérprimadonnák.

kroos 2008.10.31. 12:15:36

,,figo nem szélső volt, hanem irányító"a válogatottban igen,de a klubbjaiban azért nem.
pl az egyik kedvenc középpályássorom:figo,cocu-guardiola-l.enrique,rivaldo.

halareaal 2008.10.31. 12:21:42

Beckham beadásai/szabadrúgásai/szögletei/random ívelgetései annyira durvák, hogy amíg tud futni, a játék összes többi elemében lehet szar, de szélsőként attól még az egyik legjobb marad.

kroos 2008.10.31. 12:27:13

ennyi erövel mihajlovic meg koeman is játszhatna még...

ktn 2008.10.31. 12:30:28

popp, kedves vagy, kábé tőled vártam azt a figyelmességet, hogy felhívd a figyelmemet arra, hogy nem egészséges evés közben enni. esetleg crouchytól, de ő eltűnt.

a stilisztikához. számomra a kábé 3-7 is tisztes vereség. eszem ágában sincs a posztíró stílusát megkérdőjelezni, netán megváltoztatni, csak nem 100%-ban az én stílusom.

ZenZo:
a körmondat sem a kedvenc stílusom. amiket felsoroltál, nagyon viccesek, de sztem nem körmondatok, hanem többnyire hasonlatok:)

Woland:
én meg john cage 4:33-án nőttem fel;-) tehát nem valami dedós, patetikus alapról siránkozok, hogy fúj, trágárság, nagyvárad téren nőttem fel, én is gecizek, faszozok - beszéd közben.

nekem úgy tűnik, hogy ezek itt az nst-n laza, nagyvonalú, tág látókörű szövegek akarnak lenni. sokszor azok is, de azért fellini még messze. de ezt a kétségtelen eleganciát, stílt az én szememben (stilisztikai értelemben) lerontja a fingás, meg a számtalan homoerotikus utalás a lomposra:) az én szememben igen, mások szemében nem, erről beszélgetünk.

köszönöm, hogy komolyan vettétek a "felvetésemet":)

ui:

Janek:
"találtál" egy cikket, amit te írtál? stílusos vagy.

ktn 2008.10.31. 12:31:54

ja, mielőtt popp félreért, ez lemaradt:

kösz:)

Janek 2008.10.31. 12:44:52

ktn: átmentél a teszten:)

Janek 2008.10.31. 12:46:25

Ja az megvan, hogy a Siena akarja Ronaldot? Állítólag gólonként 100 ezret fizetnének a daginak...

kroos 2008.10.31. 12:50:35

nem dagi csak ,,erös a csontja"

ktn 2008.10.31. 13:00:11

Janek, milyen teszt?

amúgy hajrá beckham, füge lajos egy nímand, a portugálok nagy részével együtt:)

DB7-et manchesterben nem bírtam, de a reálban messze ő volt a legalázatosabb az összes sztár közül.

kroos 2008.10.31. 13:05:27

,,a reálban messze ő volt a legalázatosabb az összes sztár közül."
nem raktad magasra a lécet...

Janek 2008.10.31. 13:13:19

ktn:
kíváncsi voltam ki jön rá először h magam reklámozom:)

mickeyknox 2008.10.31. 13:38:15

egyszer nézegettem valami videót van nistelrooy manchesteri góljairól, és hát nem a gólpasszok több mint fele beckhamtől jött?!??! tudott becks nagyon, de hogy most tud-e, az már kérdés. beadni biztos be tudja még úgy, csak lehet már nem éri el a neki szánt labdákat :S

ktn 2008.10.31. 13:38:33

kroos:

DB7 szerintem a reálban nagyon nagyot futballozott, világklasszis mércéhez viszonyítva is.

halareaal 2008.10.31. 13:39:26

2,,a reálban messze ő volt a legalázatosabb az összes sztár közül."
nem raktad magasra a lécet..."

Rault v Casillast idevesszük? hamár itt tartunk, Zidane-al sem volt különösebb probléma, sőt azt mondom többnyire Ronaldoval vagy Owennel sem (aki a kissé megalázó szerep ellenére próbálta kihozni magából a maxot).

kroos, mondtam, amíg vmennyire tud futni:) Amerikából nem láttam Beckham meccset, csak a góljait, de utsó szeonjában a Realban felszántotta a pályát.

kroos 2008.10.31. 13:40:26

ezt nem vonom kétségbe.
Figo meg a barcában nagyon nagyot futballozott, világklasszis mércéhez viszonyítva is.

ktn 2008.10.31. 14:06:22

hala:
igazad van, túloztam, bár én casillast, rault vagy salgadót nem olyan értelemben tartom a real esetén sztárnak, mint a sztárként vett galaktikusokat. beckham a galaktikusokhoz képest volt sztem messze alázatosabb (és zidane-ban is igazad van, hozzá képest nem annyira, ha).

owen galaktikus?:)

kroos:
neked is igazad van, a barcában tényleg toptop volt. emlékszem arra az idényre (95/96), amikor ott játszott a fiatal figo, az idősebb prosinecki és hagi. akkor még figót is szerettem, a balkániakat meg imádtam.

Gabez 2008.10.31. 15:56:26

Beckham tényleg nagyon jó, de ki helyett is fog játszani?

Az Inter nagyon szar az utolsó 3 meccsén, de annyira szerencsére nem, hogy ki is kapjanak. Talán a Regginát megnyomják egy soványka góllal...

Kellene egy csatár. A szeszes mehet a fenébe, Cruz sztem nem adja meg magát Mourinhonak, Obinna és Crespo pedig...hát, jók lennének egy kisebb elvárásokkal bíró csapatnál.

Javítom: két csatár kell. Mondjuk Agüero és Messi. ;)

jawbone 2008.10.31. 16:20:08

beckham tokeletes mentalitasu, hihetetlen munkabirasu, alazatos verprofi
figo csak egy egyszeru futballzseni :D

Woland 2008.10.31. 16:59:48

ktn,

amit irtam (Reichrol es Fellinirol) a (tobbek kozott sajat) sznobizmus(om) kifigurazasa mellett is csupan vicc volt (azt hittem egyertelmu : ), szoval nem szukseges Cage-dzsel tromfolni (bar tok asz).

Viszont azt hiszem stilustanilag egy foci blogban nagyon is helyenvaloak a benitoi diszno utalasok - kulonos tekintettel a Serie A-ra.

amugy a 4:33-at en eloszor 18 eves koromban "hallottam" eloben pedig 22 evesen - es oszinten mindketszer a parasztvakitas jutott rola eszembe.

Cage jo volt ebben (annak ellenere mondom ezt hogy azon a tanszeken tanitott ahol vegeztem es meg volt egy par tanitvanya a profok kozott). De amikor a leghiresebb mondatod igy hangzik:

"I got nothing to say, and I am saying it."

akkor vigyazni kell hogy mit veszunk komolyan tole. humora az kurva jo volt az tuti. : )

Asidotus 2008.10.31. 17:30:34

Nem gyengén fényezi itt a nép Beckhamet.
Szerintem jogosan, a múltja alapján.

giacinto 2008.10.31. 17:35:49

"Ha a világtörténelem nagy szélsöit figyelembevesszük,:garincha,bene,conti,best,czibor,overmars,giggs..akkor abban sem vagyok biztos hogy szélsö..."

Overmars?????? LOL. a motoregér. vicces ebben a felsorolásban. Bene nem csatár volt amúgy?

kroos 2008.10.31. 18:04:27

Overmars kitünö szélsö.teljesen kétlábas,és a korának leggyorsabb játékosa volt.
De egyébként sem ezért irtam, hanem azért hogy szemléltessem milyen egy klasszikus szélsö.Gyors,jól és kiszámithatatlanul cselez.És Becks nem ilyen.
Bene?Igen valoban csatár volt.A válogatottban viiszont 7-essel a jobb szélen játszott,a balon rákosi,középen pedig farkas+albert.
Késöbb huzodott középre,amikor is kialakult a legendás fazekas-göröcs-bene-dunai-zámbo- sor amivel 7 aranyat nyertek a lilák,és bek elödöntöt játszottak.
akarsz még valamit tudni?irj nyugodtan segitek:)

halareaal 2008.10.31. 19:11:21

Overmarsot énis nagyon kedveltem, Barcás mivolta ellenére is.
a szélső feladata, hogy szérlől centerezzen, segítse a támadásokat. Beckham a rugótechnikájával és játékintelligenciájával ezt megoldja, különösebb cselezőkészség nélkül is. sztem abszolút klasszikus szélsőnek tekinthető. és lehet, hogy nem egy Robben, de azért egyáltalán nem lassú.

kroos 2008.10.31. 19:52:53

De a Barcások nem kedvelték nnyira.a klub történetének legdrágább igazolása volt.Ehhez képes nem szaggata szét az istrángot.

halareaal 2008.10.31. 20:00:53

lehet, de a válogatottban és az Arsenalban elég jól nyomta.

kroos 2008.10.31. 20:07:20

Igen de fénykorát az Ajaxban élte.Finidivel a legjobb szélei voltak annak a csapatnak.

giacinto 2008.10.31. 21:38:25

Biztos azért nem tartom nagy játékosnak, mert mostanában túl sok régi Barca-meccset látni, amin gyakorlatilag kalap kaki volt a játéka... válogatottban sem emlékszem túl nagy dolgokra tőle.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.10.31. 22:28:52

kicsit megkésve ugyan, de nem zavar (én sem vettem észre)
milan nagyon kemény, simán bajnokok lehetnek

kroos 2008.11.01. 08:13:38

(mindenki a beckham féle alázattal jön,miközben madridban már tényleg nem a jobb szélen játszott általában)

kroos 2008.11.01. 09:39:45

Overmars mégegyszer leirom az Ajaxban élte a fénykorát.Az hogy te erre nem emlékszel az nem azt jelenti hogy szar volt!!!!

giacinto 2008.11.01. 10:08:35

De éppen ezért nem jogosítja fel arra hogy olyan nevekkel említsd egy lapon. Sok olyan játékos van akinek bizonyos csapatokban rohadt jól ment aztán máshol meg szinte nullák voltak. Őket mégsem írod le. na mindegy, biztos neked van igazad.

kroos 2008.11.01. 13:01:13

Mindegy.Immunis leszek lassan a hülyeségre.
Olyan blogon kommentelek ahol okocha a boltonban szar volt+beckham a világ legjobb jonnszélsöje:)

ktn 2008.11.01. 18:31:10

Woland:
én nem vágtam, hogy a kommented poén, újraolvasva még most sem. cage humorérzéke bizonyára jobb az enyémnél:)
süti beállítások módosítása