Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Tripla dupla és Nirvana

2008.10.23. 03:25 donnelly

A keddi játéknap gólözönének köszönhetően az ötvenes években érezhettük magunkat, szerdán viszont a grunge-korszak tért vissza, hiszen négy darab egynullát és két döntetlent regisztrálhattunk. Két idegenbeli győzelem született, és ahol kettőnél több gól esett, ott valaki duplázott. A Roma számára veresége ellenére sincs veszve semmi, a Bréma veretlen, de simán kieshet, a Barca-Sporting és a Liverpool-Atletico párosok pedig igen jól állnak. Mindez bővebben a túloldalon.

A Kolozsvár elszenvedte első vereségét, de továbbra is második, a Bordeaux végre győzött, de továbbra is utolsó. Gascogne-ban sem kezdett rosszul a Kládzs, de egy Cadún szerencsétlenül megpattanó Gourcuff beadás ezúttal kicsinálta őket. Még az sem segített rajtuk, hogy a Burkina Faso-i Koné helyett a 86. percben beállt az elefántcsontparti Kone, sőt Trică sárga-pirosának köszönhetően (90. perc) a következő fordulóban tízesük nélkül kénytelenek fogadni az aqutániai regimentet. (A Girondins szertárosa még mindig ugyanaz az amatőr, vagy a mezdizájnereknek nincs ízlésük.) Bordeaux-Kuluzsvár 1-0
Tottiék szerencséjére a fransziák magukhoz tértek, így ha pontot szereznének a Chelsea ellen az Olimpicóban, akkor a második hely fő várományosaként tekintenénk rájuk. Erre meg is van a reális esély, hiszen John Terry nem Joe Cole, és nem fogja eldönteni a visszavágót is, ahogyan tette azt ezen az igencsak gyengécskén sztrímelődő találkozón - a meccs lehet, hogy nem volt rossz, de Anelka akkora egyéniség, amelyhez fogható sávszélességgel mi nem rendelkezünk. Chelsea-Roma 1-0

Legutóbb is megemeltük kalapunkat az Inter teljesítménye előtt, és most sem teszünk másként: simán lealázták a cipriótákat, akik pedig könyörtelenül hozták el Brémából a pontot, és a Panathinaikosznak sem kegyelmeztek. Ebből a csoportból még a Rangers is továbbjutna. Internazionale-Anorthoszisz 1-0
Aki olvassa heinrich kolléga szövetségi posztjait, az tudja, hogy pontosan ezt várhatjuk a Brémától: kevés pont, sok gól. Manciosz duplája nem volt elég a görögök első győzelméhez, a Bréma pedig úgy tűnik a Juventus-i utat választotta a sikerhez: elég az utolsó meccset megnyerni, ha addig nem kapnak ki. Panathinaikosz-Bréma 2-2

Ma a C volt a nagyok mennek a kicsikhez csoport. A Sahtyor idén nyilván nem azért van itt, hogy komolyan megnehezítse a nagycsoportosok dolgát, de ha így folytatják, még a középsősökét sem igen fogják: a Sporting Liedson góljával győzött Donyeckben, és ha meg tudja ismételni ezt az eredményt a José Alvaladéban, akkor máris készülhetnek valamelyik angol csoportgyőztes ellen. Sahtyor-Sporting 0-1
Bojan kettőt lőtt Bázelben, abban az elátkozott arénában, amelynek gyepszőnyege júniusban szétázott a törökök alatt, illetve ahonnét elment a közvetítés a vihar idején (német-török). Szóval 0-5? Meg 6-1? Nagyon érik már az a pofon, és legkésőbb februárban csattanni is fog, például egy kérges román tenyér által. Lehet olasz is, de akkor jobban fog fájni. Bázel-Barcelona 0-5 (A Barca természetesen tartalékos volt, de ez látszik az eredményen.)

A Liverpool az idén megszokott magabiztossággal kezdett a Vicente Calderónban, és az egyedüli ékként játszó Robbie Keane negyedórán belül meg is szerezte második BL-gólját (másodszor volt kezdő). A szünet után viszont nem igazán akartak focizni a Benítez-legények, inkább tartalékoltak a vasárnap esedékes londoni látogatásra, így az a szégyen érte Reinát, hogy Simăo lövését követően a hálóba kellett nyúlnia - akinek van olyan screenshotja, amin látszik, hogy Agger hol tartózkodott ennél a gólnál, az legyen szíves küldje be! Persze ha nem ilyen tré a játékvezetői team hozzáállása, lehetett volna 2-2 is, de a néző meg a támadó foci dögöljön meg ott, ahol van. Atletico-Liverpool 1-1
Dzsudzsák bejött 13 percre, elvégzett egy szögletet, és a plusz-mínusz mutatója eggyel javult. Koevermans meg fejelt két gólt - egyiket mélyebbről, mint a másikat - és ez még sok is volt a Olympique női csapata ellen. Ha Balázsék nyerni tudnak Marseille-ben is - márpedig miért ne? - és az Atleti kikap az Anfield Roadon, lehet bármi. Persze most még simán a két éllovas továbbjutására fogadnánk, de Luis Garcia sehol sincs DB-hez képest. PSV-Marseille 2-0

131 komment

Címkék: d összefoglaló bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr18727028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2008.10.22. 23:03:52

jó, de a barca csak a fos basellel játszott, quaresma meg zavarbajött a ciprusi klassziscsapattól

Lencse. 2008.10.22. 23:55:39

Hány felest vágtak be ezek a partjelzők meccs előtt?

Nem jellemző szokásom spanyol csapatnak szurkolni, de szorítottam az egyenlítő gólért, a Pool ezt nagyon megérdemelte.

d3vnull 2008.10.23. 00:31:10

Főként, hogy az Atleti egy szabályos találatát nem adták meg, holott legalább 1.5 méter választotta el őket a lestől... Felháborító bírói hiba, de szerintem ezt akár már meg is szokhattuk rangos európai eseményeken.

d3vnull 2008.10.23. 01:02:31

Azt pedig már csak félve merem mondani, hogy Robbie Keane gólja szerintem marhára les volt :)

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.10.23. 03:15:47

Benayoun "lesgólja" is teljesen szabályos volt, ezt valahogy kihagytad, Keane pedig kevésbé volt lesen (egyvonal volt), mint Berbatov bármelyik gólja előtt kedden.

Látom annyira utáljátok a Liverpoolt, hogy nem megy a tárgyilagos hozzáállás...

sh4d0w 2008.10.23. 08:22:51

d3vnull: a 'Pool is rúgott egy szabályos gólt, amit les címén nem adtak meg, ezért miért nem lázadsz?

bmiky31 2008.10.23. 09:53:20

A Burkina Faso-i Koné (aki helyett a 86. percben beállt az elefántcsontparti Kone) szintén elefántcsontparti születésű... :))
0-0-ra játszott a KVSC, nemhibába olasz az edző, be is jött volna, ha nincs Cadú hülyesége. Nem pattant a labda, belőtte sajnos rendesen, állítása szerint nem hallotta a kapust.

ShanklyGates 2008.10.23. 10:46:29

Lábjegyzet:

A CSZKA London góljánál Terry gyakorlatilag letaglózta hátulról a fejelni felugró Taddei-t... Már nem is csodálkozom, jelenkezzen aki látta már elôre tartott könyök, vagy abstart fault nélkül fejeshez jutni ezt a bíróüldözô sötét suttyót.

Rangers10 2008.10.23. 11:00:02

"Ebből a csoportból még a Rangers is továbbjutna."

Elég esélyes, mert tavaly sikerült kiejteni a Panathat és a Werdert is... :P

Azazello007 2008.10.23. 11:09:09

"Bíróüldöző sötét suttyó"?:-)))))))))

Nem vagyok nagy Chelsea-fan, de Terry azért szerintem kicsit több ennél. Mindegy, te tudod.

ZenZo 2008.10.23. 11:19:45

A Chelsea és a Pool meccset is néztem.

A Pool nagyon ráült az 1 góljára, a matracosok megérdemelten egyenlítettek. A játékvezetés kritikán aluli volt.

A Chelsea-Roma kevesebb izgalmat hozott, mint előre várni lehetett, a Roma nagyon a 0-0-ra ment, ami valahol érthető. Negyedórnként azért átjöttek a felezőn. Lényegében nem játszottak sehogy, ezzel a londoniak meg nem tudtak mit kezdeni. Volt egy nagy meddő fölény, azt annyi, még helyzetet is alig sikerült kialakítani. A Roma jól játszotta azt, amit kellett neki. Kicsit sokat fetrengtek feltűnően. A meccs előtt azt hittem, rúg a Chelsea hármat, bár akkor még a Romaból is kinéztem, hogy akar rúgni egyet. Kicsit kilátástalan volt a londoniak játéka, Deco kezdetése talán felesleges volt, de a beadásaik nem találtak embert, a lapos labdákat kivágták, mégsem lőttek távolról. A két franciánk meg együtt nem tett ki egy értelmes játékost. Maloudat simán kiállíthatták volna, Anelka meg öt lesen kívül nem csinált semmit. Mind1, lényeg a 3 pont.

Shankly: mi van, elgurult a pöttyös? Beleszartak a ventillátorba? ó mond, mely fair play bajnok csapatnak szurkolsz, hogy ily szitokszókra nyitod szájadat?

Lencse. 2008.10.23. 11:53:57

Minden megmozdulása előtt szüksége van rá, hogy a kapus elmagyarázza, hogy nem érdemes a saját kapuba bombázni? :D

avenger13 2008.10.23. 11:57:28

Igen Benayoun gólja teljesen szabályos volt, nem volt lesen. Ugyanúgy, ahogy Simao, és Maniche esetében is. De Keane lesen volt. Nálam ez 2-1 Atleti, Forlánt is megállították, más kérdés, hogy ő utána nem rúgta be, ezen kár vitatkozni, de ő sem volt lesen. Így szerintem a Liverpool örülhet, mert nem kaptak ki. Azon meg kár vitatkozni, hogy mi van akkor ha azt nem adják, meg biztos, hogy máshogy játszanak... Mindegy. 1-1 a vége, és szarok a bírók

ericcartmen 2008.10.23. 13:03:38

ZenZo, nem volt rossz meccs a Chelsea-Roma szerintem, kevés helyzet volt ugyan, de pörgős volt a meccs.
Ezzel a Roma kicsit sokat fetrengett feltűnően dologgal nem értek egyet, elég keményen odaléptek rendszeresen a cselszisek. Karvallyó pl egy percen belül teritette le a félpályánál Brighit, a 16oson belül pedig Mexest, persze a Roma még szabadrúgást sem kapott egyikért sem.
Sajnos a második félidőre elfáradtak, de az első játékrészben vezettek néhány igéretes támadást, Tottit nem nagyon sikerült megfogni.
Szerintem idén most játszott a legjobban a Roma, előbb-utóbb kis szerencse is társul hozzá, és akkor jönnek majd az eredmények is.
Viszont arra nem emlékszem, hogy maloudát miért kellett volna kiállitani, pedig végig láttam a meccset. Mit csinált?

poolfanati 2008.10.23. 13:14:49

ez az 1-1 simán jó a vicente calderónban, szerintem teljesesen igazságos eredmény született, mert nyerhetett volna a pool és az atletico is... de viszont a visszavágón, nem lesz ennyire partiban az atletico!!!
gerrard, alonso, kuyt még pihenhetet is a chelsea előtt.
keane pedig egyvonalban volt a védőkkel amikor kapta a labdát, ha azt is érvénytelenítik az már nagy gonoszság lett volna...

Azazello007 2008.10.23. 13:19:10

ShanklyGates: egyébként is, mi a csöcsről beszélsz, most láttam a gólt, semmi különös nem történt.

rowi 2008.10.23. 13:32:59

hát nemtom, hogy a Romat ezután a meccs után, hogy lehet fényezni...konkrétan nem lőttek kapura. Egyetlen dolgot akartak, megúszni 0-0lal, ez végül az egyébként végig (meddő) fölényben lévő kékek ellen nem sikerült. A védekezést, na azt jól csinálták,de ezenkívül semmit. Jó aláírom, az én csapatom e pörgött, meg tán spórolt is vasárnapra, de ezen a meccsen még mindig a Chelsea mutatott vmit. Szumma szummárum 3 meccs 0 kapott gól és ez a 0 simán állhat ott 6 meccs után is...

rowi 2008.10.23. 13:34:10

ja és remélem a Kuluzsvár csak elírás...:D

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.23. 13:41:47

Ha fényeztük a Rómát, akkor valóban elírás;)

rowi 2008.10.23. 13:49:04

fényezésnél a kommentelőkre gondoltam

Lencse. 2008.10.23. 14:27:09

poolfanati, téged nem zavart, hogy második félidőben akkora pofával játszottak (illetve nem játszottak), hogy idelátszott? Megérdemelték volna a vereséget.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2008.10.23. 14:41:15

Nem nagy pofával játszottunk, hanem tartalékoltunk vasárnapra, ennyi. Nekünk az x teljesen tökéletes volt, nemfogunk szétszakadni a Cselzi előtt.. Tény, ezzel jócskán lerontottuk a meccs élvezeti értékét, de most a vasárnap akkor is sokkal fontosabb. Kb 30%-on pörögtünk, és ígyis majdnem nyertünk..

jawbone 2008.10.23. 15:47:39

lol Terry meg a digo vedo egyszerre ugrottak a labdaert, csak epp az olasz gyerek lepattant Terry-rol, ebben mi a szabalytalan?
sztem mindennel beszedesebb hogy maguk a jatekosok sem reklamaltak, biztos nem lattak olyan jol mint az elesszemu kommentelo...

jawbone 2008.10.23. 15:56:29

mellesleg az ir lapok jol lehordtak Robby Keane-t az elszorakozott 2ik helyzetert, pedig en aszittem dicsoites targyat fogja kepezni, most h.vegre elkezdett termelni a Poolban
hiaba, senki sem lehet profeta a sajat hazajaban :D

rizla 2008.10.23. 16:01:30

én most kivételesen megdícsérném a poolt az antifociért, amire átálltak. végre egyszer nem szarják le a bajnokságot a BL javára.

corporal clegg 2008.10.23. 16:05:59

rizla 2008.10.23. 16:01:30
én most kivételesen megdícsérném a poolt az antifociért, amire átálltak. végre egyszer nem szarják le a bajnokságot a BL javára.

És a közönség felállva üvölti:

RISZ-PEKT, RISZ-PEKT!

poolfanati 2008.10.23. 16:40:12

lencse az zavart inkább hogy a bíró nem adta meg benajun gólját, ha az megvan akkor nyerjük a meccset. lehet mondani hogy az atleticónak is meg nem adott gól, de az a mienk után volt és 2-0ról már nem jöttek volna fel döntetlenre sem! és mivelhogy mi vezettünk végig és többször megszerezhettük volna a megnyugtató 2. gólt, azt mondanám hogy okosan játszottunk és nem pofával.

Lencse. 2008.10.23. 17:04:42

"végre egyszer nem szarják le a bajnokságot a BL javára"

És a komoly az, hogy ezt megtehetik, ezt a csoportot akkor is nyerik, ha Mascherano a kapus és Benitez csatárt játszik.

poolfanati 2008.10.23. 17:20:33

lencse: hát persze egy spanyol 4. helyezett, egy francia 2., és egy holland 1. az nagyon könnyű feladat...
és igen simán meglehet nyerni ezt a csoportot de azért mer így van kitalálva az egész hogy 3 nagycsapat ne kerüljön egy csoportba! ennyi erővel a chelseat is lehet szidni ők is milyen "pofátlanul" jut tovább...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.23. 17:50:30

"de viszont a visszavágón, nem lesz ennyire partiban az atletico!!!" (poolfanati)

Szerintem meg az Atlético sorozatban nem játszhat ennyire maga alatt. Az első félidő egyszerűen felháborító volt: a matracosok lába mintha reszketett volna. Ilyen hozzáállással az első komolyabb ellenfél ellen simán kizúgnak majd. Sokkal többet tudnak ők a szerdai formájuknál, bár a második félidőben helyenként már közelítettek ahhoz, amire képesek.

rizla 2008.10.23. 18:14:36

hát pedig ennyire maga alatt játszik már sorozatban

LondonFC 2008.10.23. 18:19:04

ShanklyGates

Tegyük fel, hogy van valami abban, amit Terry gólszerzéséről írtál, viszont nézzük az érem másik oldalát is, miszerint nem keveset tévedett a bíróspori a hazaiak kárára...

neeson 2008.10.23. 18:22:19

Hatalmas ferdítés. A Pool még soha nem szarta le a bajnokságot, egyszerűen mire eljött a kieséses szakasz, már esélyük nem volt a bajnoki címre egyik évben se. Aztán persze utólag már az a duma, h nem hajtottak a bajnoki címre...lóf.szt: megpróbálták és könnyűnek találtattak minden év decemberére...

rizla 2008.10.23. 18:26:08

hát ha figyelembevesszük, hogy papírforma meccseken találtattak könnyűnek, amiket kicsit nagyobb odafigyeléssel meg lehetett volna nyerni (konkrétan emlékszem egy ugyanilyen gerrard-cserére BL meccs előtt, bajnokin), akkor annyira azért nem ferdítés. benitez BL-buzi

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.10.23. 18:36:30

Csöncsön, az Atletico tíz éve maga alatt van:P

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.23. 18:40:44

Az Atlético veszettül erős csapat, csak eszméletlenül töketlen. Nem tudom pontosan, hogy ennek mi az oka.

De nem lennék annak a csapatnak a helyében, amely egyszer beleszalad a késükbe.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.10.23. 18:41:57

Bár erre elég kicsi az esély, mert legfeljebb kétévente húzzák elő:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.23. 18:47:02

Nem láttam meccset, de leírásokból úgy tűnik, hogy a Roma megtanulta a vasárnapi leckét, kár. hogy így se szereztünk pontot. Ami viszont biztató, hogy úgy fest elég lesz megnyernünk a Bordeux elleni hazai és a kolozsvári meccsünket és ezek még messze vannak. Biztos vagyok benne, hogy addigra belelendül a Capitano!

Továbbra is Forza Lupi!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.23. 18:48:56

Azér' mexicola, azért a szezon első három hazai meccsét egyaránt négy-kopaszra nyerte az Atleti, úgyhogy Csöncsönnek igazsága vagyon!

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.10.23. 18:53:26

Amint lesz még egy 4-0, igazat fogok adni nektek én is:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.23. 19:07:38

(Nota bene: az egyik 4-0 az ellen a Schalke ellen volt, amelynek messze a legerősebb védelme van az egész Bundesligában...)

Lencse. 2008.10.23. 19:10:12

Hát tegnap a Liverpool félmeztelenre vetkőzött, festett magára egy jó nagy célkeresztet, és hátat fordított, de a kés így is csak karcolt.

halareaal 2008.10.23. 19:12:20

tegnap játszott volna többet is a Pool, ha hagyták volna:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.23. 19:12:40

@Lencse.:

Pont ez az, amit 17:50:30-kor "felháborítónak" neveztem.

Ezt a Poolt agyon kellett volna ütni, nem rettegni tőle.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.10.23. 20:28:21

Ezt a Liverpoolt az első félidőben nem nagyon lehetett volna elkapni, és a másodikban is legfeljebb csak kupánvágni...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.23. 20:40:37

Hát az Atlético első félidei játékával nem is, az biztos.

OFF

Közben pancho_sanza átka megfogant a Deporon, és kezd megfoganni a Racing Santanderen is az UEFA-kupában.

ON

ShanklyGates 2008.10.24. 04:37:08

Harsh comment volt Terry-rôl, elismerem - a válogatottban pl. tulajdonképpen annyira nem is zavar, amikor a trademark csúsztatott fejeshez a trademark magasan elôretartott takarító karral ugrik fel.

Vasárnap azért egy jó formában lévô JT Chelsea-je lenne az igazi skalp, azt viszont sose vitattam.

szbszig 2008.10.24. 05:29:36

"egy Cadún szerencsétlenül megpattanó Gourcuff beadás"

Na, azért ez a mondat nem teljesen azt sugallja, ami a valóságban történt. Ez az okos portugál gyerek ugyanis nem egy lövésbe ért pechesen bele, hanem egy beadást rúgott rúgott ki nemes egyszerűséggel az érkező kapusa kezei közül, és emelte be mellette a hálóba...

2008.10.24. 08:55:03

" Nagyon érik már az a pofon, és legkésőbb februárban csattanni is fog, például egy kérges román tenyér által. Lehet olasz is, de akkor jobban fog fájni. "

Az NST-n vagy hatalmas Barca-szurkolókat találni, vagy ellenségeket. Néha akkorákat akartok mondani, olyan hatalmas jófejkedés zajlik, hogy totál ostobaságok látnak napvilágot. Guardiola Barcája a Santander elleni meccs óta stabilan teljesít, olykor sziporkázik, de minden esetben hatékony. Ez a győzelmi sorozat a BL-el együtt már bizony 9 kis apró meccset takar. Ráadásul a rotációs elvnek köszönhetően gyakorlatilag van, hogy meccsenként 3 alapember pihen (ld. Bilbao ellen az EB legjobbja, Xavi).

Szóval mielőtt atomkemény sületlenségeket vésnétek a honlapra, gondolkozzatok el azon, hogy talán Guardiola kijavította azt a morális gyengeséget, ami miatt a világ egyik legerősebb kerete 2 éven keresztül vegetált.

Messze még az év vége, de az eddigi meccsek alapján a Barca megtanult nyerni, küzdeni és annyit kiadni, amennyi a 3 ponthoz kell. Hisznek magukban és tudnak nyerni. Nem mellesleg az 5 gól szerzője mind saját nevelés. Kiemelhető, hogy egy Sergio Busquets az elefánt Tourét szorítja ki, a világbajnok Henry helyén pedig Bojan parádézik.

Ezek után aki román tenyérről beszél, az gondolkozzon el azon, hogy az irigység milyen ocsmány kis tulajdonság. Ez a Barca versenyképes és címekért fog idén menni.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.24. 11:24:41

Kedves dann!

Nem akartunk a lelkedbe taposni, mindazonáltal, ha NST-t olvasol, akkor tudnod kell az ott látott dolgokat helyükön kezelni. Ha jobban átgondolod, egyáltalán nem mondtunk ellent annak, amit Te írtál - inkább hiperérzékenységre utaló jeleket vélek felfedezni Nálad. Az irigység végképp nem tudom hogy jön ide, de szólok, hogy más posztjainkban is ragaszkodni szoktunk a tippjeinkhez, ameddig csak lehet;)

Maradok a Barcelona (nagyon) távoli tisztelője,

donnelly

undertow 2008.10.24. 11:24:42

hát kedves ShanklyGates, inkább egy felugrásnál keményen ütköző csk, mint egy állandóan homorító csk... de stevie me-re nyilván a végsőkig büszke vagy.
www.youtube.com/watch?v=uVb2gbMtN3I

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.10.24. 11:30:02

Azért elég durva Gerrardot "állandóan homorító"-nak nevezni. Ilyen összeállítást is csak az készít aki a kákán is csomót keres.

Terry meg azt csinálja, amit elvárhatunk egy brit középső védőtől: ha érkezik, akkor mindent letarol, elől is, hátul is, néha szabályosan, néha nem. Nem véletlenül ő a csk, valamint a Chelsea és a válogatott egyik első számú oszlopa. Messze van ő azért egy Materazzitól, de még egy Carvalhótól is.

poolfanati 2008.10.24. 12:07:25

azért az is nagy hülyeség hogy az atletico letiporhatta volna a pool a 2. félidőben... ha az atletico vezetett volna akkor 2 gól a 80. perc után kuytől és akkor 3-2... szóval lehet szarozni a 2. félidei teljesítményát a poolnak de ez a pool akár milyen mélyről képes feljönni és jó játékot produkálni egy meccs alatt is!

poolfanati 2008.10.24. 12:09:29

undertow: mielőtt gerrardról küldesz ilyen videókat inkább néz szét a saját házad táján! és most megyek csinálok egy videót drogbáról ahol feldobja magát, színészkedik meg minden ilyesmi...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.24. 12:10:58

@poolfanati:

Azért én óriásit röhögtem volna, ha ezúttal az Atlético fordítja meg a meccset az utolsó tíz percben. Volt rá esély.

poolfanati 2008.10.24. 12:19:39

volt rá esély... és a gólt pont akkor kaptuk amikor mondtam haveromnak hogy már több góllal vezethetnénk erre bumm... hiába nagyon fontos a megnyugtató két gólos vezetés. azért mert megnyugtat és azért mert akkor kettőt kell rúgni az egyenlítéshez:D

halareaal 2008.10.24. 13:45:49

"hogy talán Guardiola kijavította azt a morális gyengeséget, ami miatt a világ egyik legerősebb kerete 2 éven keresztül vegetált. "

szerencsére ezt az időszakot télleg elvegetálták, mára már szó sincs arról, hogy Barcelonában lenne a világ legjobb kerete.

halareaal 2008.10.24. 13:47:19

jah, most látom csak az "egyik" szót...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.24. 13:56:56

Miért, halareaal, szerinted hol van a világ legjobb kerete? (Tényleg érdekelne.)

poolfanati 2008.10.24. 14:23:13

szerintem a spanyol válogatotté a legerősebb keret...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.24. 14:28:45

Látod, poolfanati, ebben tökéletesen igazad van. ;-)

poolfanati 2008.10.24. 14:49:43

amúgy a BL pont arra van hogy kiderüljön,hogy ha nem is a legjobb keret, de melyik a legjobb csapat... meg arra hogy az uefa meg a klubbok jól meggazdagodjanak belőle:D

mann 2008.10.24. 17:37:55

Egy poolos szerint a MU a legjobb csapat. Na ezt elmentem ;)

2008.10.24. 17:56:19

Donnelly,

Nincs nekem semmi bajom az Index stílusával, ahogy az NST-vel sem, csak az ostobaságokon alapuló jófejkedéstől ráz a hideg. Nem tudom, hogy egy 5-0-ra megnyert mérkőzés után, ráadásul egy elég kiegyensúlyozott teljesítmény közepén miért kell alaptalanul ilyen hülyeségeket írni.

Csupán szakmai javaslatot tennék. Attól, hogy egyszer a Real-mázliról, máskor a Barca győzni tudásáról írtok még nem lesz egyensúlyban az oldal. Inkább írkáljatok stanby objektíven, minthogy hol az egyik, hol a másik csapatot magasztaljátok / ócsároljátok.

Van az Indexnek egy nihillista stílusa, amit anno sokan megszerettem, köztük én is nagyon. De a túlzásba vitt, baromságokon-alapuló okfejtések és jóslások nem tartoznak ebbe a kategóriába. Írjatok mindig kiegyensúlyozottan és minden ok lesz:) Persze tudom, nem kötelező olvasni, de mivel szeretem az NST-t, inkább szólok, minthogy elpártoljak.

halareal!

Egy ilyen névtől nem is vártam volna más kommentet, majd az év végén kiderül, mi a helyzet. De tetszik, vagy nem, a Barca-kerete még mindig top5-ös, attól, hogy egy formán kívüli Ronaldinho, vagy egy Barcában kiégett Deco távozott, még nem lesz fatuskó a csapat. Van egy Xavi, aki nélkül nem lett volna EB-győztes a spanyol csapat. Itt van Eto'o, aki a világ egyik legjobb támadója (ld. statisztikák és hatékonyság), egy Dani Alves, Messi pedig külön kaszt... És akkor Iniestáról nem is beszéltem.

Hogy ez a keret top5-ös még mindig az 100. És úgy néz ki az edző is érti a dolgát.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.24. 18:07:08

Mondjuk Dani Alvestől mindenki hasra esik egyetlen jól sikerült sevillai szezon miatt, de ennek ellenére tényleg bombaerős a Barca kerete.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.24. 18:21:09

@popp:

Legalább két szezon az az egyetlen.

halareaal 2008.10.24. 19:10:36

mondom dann, nem láttam először az egyik szót. a top 5ben sztem is benne van a Barca, csak gyengébbek tűnik a kerete, mint tűnt tavaly ilyenkor (gyakorlatban persze erősebbek).

Csöncsön, nagyon nehéz ezt megítélni, de a tavalyi szezon elején még én is kijelentettem volna, hogy a Barcának van a legerősebb kerete. mára ez közel nincs így. ha engem kérdezel, ha egyszerre veszem figyelembe a neveket, a formát és azt h milyen bő a keret (vagyis ugye nem csak az első 13-14 embert) akkor azt mondom, jelenleg a Chelsea és a MU áll a legjobban. utánuk kb egyforma erősen jönnek a Real, a Barca és az Inter.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.24. 19:13:05

"az ostobaságokon alapuló jófejkedéstől ráz a hideg. Nem tudom, hogy egy 5-0-ra megnyert mérkőzés után, ráadásul egy elég kiegyensúlyozott teljesítmény közepén miért kell alaptalanul ilyen hülyeségeket írni."

Figy, leírtam már korábban, hogy érik egy nagy verés a donyecki győzelem után, és "kiegyensúlyozottan" tartottam magam ehhez. Ez egy vélemény, ami azért nem teljesen alaptalan az utóbbi (két) év szereplésének tükrében.


"Van az Indexnek egy nihillista stílusa, amit anno sokan megszerettem, köztük én is nagyon. De a túlzásba vitt, baromságokon-alapuló okfejtések és jóslások nem tartoznak ebbe a kategóriába. Írjatok mindig kiegyensúlyozottan és minden ok lesz:)"

Ne haragudj, de mi nem az index stílusában írunk. Ez egy blog, arra ott a SportGéza.

2008.10.24. 19:30:11

donelly,

Az elmúlt 2 év alapján ezek szerint le lehet így nullázni egy csapatot. Az senkit sem érdekel, hogy elmentek a húzónevek, hogy cseréltek a szakmai stábon és stb. Ha már eddig az elmúlt 2 évre hivatkoztál, akkor megkérdezem, hogy a Bilbao elleni győzelemhez hasonló, gyakorlatilag fantáziátlan és csúnya 3 pontot az elmúlt 2 évben mikor húzott be a csapat? Hogy 2 meccsen egymás után mikor volt képes a hajrában 1-0-ról 2-1 re fordítani 5 perc alatt (és ne a bíróval gyere, mert ahogy a jó kapusnak áll a szerencse, a jó csapatnak is...).

A Barca idén megtanult győzni, ez az elmúlt pár "kiszenvedett", csúnyább siker alapján nyugodtan kijelenthető. Guardiola tegnap nyilatkozta pont, hogy neki a legnagyobb örömöt az jelenti, hogy az utcán szembejönnek vele és közlik: "tudtok nyerni".

Szóval, ha egy új szezonban pár meccs alapján, ráadásul 9 meccses győzelmi sorozat kellős közepén azzal jösz, hogy mi volt a kiégett Ronaldinhos és Rijkaard-os időszakban, akkor azért kötekszem, mert felelős és értelmes ember ilyet nem ír tizen-egynéhány meccs alapján egy húzónevektől megtisztított és lecserélt szakmai stábú csapatról.

Ha meg azzal védekezel, hogy az indexhez semmi közötök, akkor csendben megjegyezném, hogy vegyétek le a fejléc alábbi szlogenjét: "Az Index blogja a világ legjobb futballjáról."

köszöntem.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.24. 19:36:08

Úgy nagyon könnyű kötekedni, hogy csak minden második szót olvasol el.

1) Én hol írtam olyat, hogy a Barca ki fog esni a csoportból, nem lesznek benne az első négyben a La Ligában, vagy hasonló? Én egy verésről írtam - enyhén szólva túlreagálod a dolgot.

2) Hol írtam olyat, hogy semmi közünk az indexhez? Én azt írtam, hogy mi más stílusban írunk.


Ha legközelebb olvasol bennünket, és elönti a fejedet a szar, légy szíves és várd meg amíg leülepszik, aztán olvasd el még egyszer lassan, hogy megértsd, és csak azután köss bele, ha van egyáltalán mibe.

THX

2008.10.24. 19:38:21

Természetesen a másik logikai csavart is kihagytam, gyakorlatilag az elmúlt 2 év alapján megjósoltad a következő néhány évtized hihetetlen eseményeit.

Biztos 2006 őszén is ezt mondtad, amikor Mourinho Chelsea-je 2x végzett a PL-ben a Manchester előtt. Szegény Sir Alexék nem fognak semmit sem nyerni, hát látom...

Hagyjuk már abba az ilyen baromi noob kvöetkeztetés-levonásokat. Na meg az "örök vesztes" spanyol válogatott. Háhh. Meredeken lefocizták Európát.

Ráadásul most egy európai sikercsapatról beszélsz ember. Ez nem egy Fradi, ami kiesik az NB1-ből és garantáltan 2 évig köze nincs az első osztályhoz....

halareaal 2008.10.24. 20:04:20

na, azért a Barca még messze nem kapott annyit ezen a blogon, mint a Real. pedig a tavalyi szezon alapján jóval többet érdemelt volna. mindenesetre sztem kissé túlzottan elharapódzott mostanában, hogy ilyen nonszensz dolgok miatt belekötnek az emberek a posztokba. de komolyan ez még nemis volt durva. ilyeneket régebben is lehetett volna találni, olvassátok vissza bede posztjait, és onnantól kezdve nem érdemes vitatkozni. persze nem azt mondom, hogy nem lehet kötekedni a posztokkal (sőt, néha kell is), de azt azért csak nem kell megmondani, mit és milyen stílusban írjanak le í cikkírók. ez 1 blog:)

rizla 2008.10.24. 20:09:07

miért, miket írt bede? bevédte capellot például, és lehúzta a sárga földig a barcát (jogosan).

halareaal 2008.10.24. 20:18:52

aha, többek közt, de mindezt úgy, hogy már a cikkek hangvételén is érződött a tömény Real-undor.

rizla 2008.10.24. 20:22:11

az lehet, de komplett alaptalan baromságot nem írt (most nem erre a romános beszólásra gondolok, ez valóban lényegtelen, inkább pancho szenzációs "képmutató barca" beszólására)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.24. 20:22:31

Látom, nem öntötte el semmi a fejedet, de 3x küldted el a "záró" üzenetedet. Ez icipicit nagyképű dolog, és természetesen moderálnom is kell.

Azt nem igazán tudom, hogy kivel vitatkozol, inkább csak rám öntötted az állítólagos Barca-ócsárlás miatt felgyülemlett frusztrációdat. Továbbra sem értem, hogy miféle jósolgatást vélsz felfedezni egyetlen jópofának szánt mondatban, amiben azt írom, hogy nem sokára ki fog kapni a Barca (és esetleg kiesnek a BL-ből februárban) - azért erre ennyit írni, ez minimum paranoia, de lehet, hogy súlyosabb.

Mielőbbi gyógyulásodban bízva maradok,

donnelly

rizla 2008.10.24. 20:23:58

összességében: a szurkolói hovatartozástól, és ilyen-olyan undortól függetlenül még lehet érteni a focihoz.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.24. 20:27:51

rizla, a focihoz mindenki ért! Ahogy szokták mondani enyhe túlzással: tíz millió szövetségi kapitány országa ez itten.

poolfanati 2008.10.24. 20:41:14

mann: nem szerintem a zenit az mert megnyerték az európai szuperkupa döntőt :-) mert azt meg arra találták ki hogy kiderüljön a két kupagyőztes közül melyik az erősebb:D decemberbe kiderül hogy van-e erősebb a zenitnél más kontinensen:D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.24. 20:44:27

Barca-drukkerként én csak mosolyogtam donnelly szövegén. A Barcelona egy hatost fog rúgni a szőrös tenyerűeknek. Nem tök mindegy, hogy mit ír erről a jövőbeli diadalról az NST?...

poolfanati 2008.10.24. 20:47:05

ja és poppra reagálva: már nem csak 10 millióan mondják hogy némethet a válogatottba, hanem a fenti cikkben említett neves angol újságíró is!

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.24. 20:48:01

@ Csöncsön

Na ennyi, ez egy ártalmatlan csipkelődés volt, szerintem nem ért meg egy cikknyi beírást, de van akinek a szájbertérben kell levezetnie a feszültséget, mert zárva van ma az edzőterem.

Henke 2008.10.24. 21:03:27

donelly:

én is felkaptam a fejem a barcás részre, kiváncsi voltam h valaki beír e már előttem -várható volt:D:D -. Nekem kb úgy tűnt mintha kb én írtam volna azt hogy "szerintem az Inter még ki fog kapni úgy mondjuk 2011ig, már nagyon érik". -légből kapottnak tűnt na!
bár én örülnék ha igazad lenne... 2009-szuper kupa:D remélem UEFA kupások már nem lehetnek:D

ja, csak úgy hasból vettem elő ezt az Inter nevet

halareaal 2008.10.24. 21:09:03

"az lehet, de komplett alaptalan baromságot nem írt (most nem erre a romános beszólásra gondolok, ez valóban lényegtelen, inkább pancho szenzációs "képmutató barca" beszólására)"

hát azért de, max nem gondolta komolyan. mindenesetre nézd vissza, vannak benne elég meredek beszólások. azt amúgy nem hiszem, hogy a Barca a Capello-féle Madridra akarna hasonlítani, úgyhogy attól hogy nem nyilatkozták le az ellenkezőjét, ez még nem feltétlen olyan durva alaptalan baromság.
egyébként az ominózus "Barca-fricskában" számomra csak az nem tiszta, hogy a Barca mikor és hol fog román csapat ellen játszani.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.24. 21:10:48

@donnelly:

Általános tapasztalat, hogy a frusztrációt sokan itt a neten élik ki. Mindez sokszor nyilvánvaló szövegérzéketlenséggel párosul. Furcsa, hogy sokan nem érzik, mennyire önironikus dolog egy idegenbeli 5-0-ás siker után leírni, hogy "na de majd kikaptok a románoktól, bibí!". Ki az, aki egy ilyen beszóláson nem röhög (jó, mosolyog), hanem magára veszi, és fölhúzza magát?...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.24. 21:13:28

"számomra csak az nem tiszta, hogy a Barca mikor és hol fog román csapat ellen játszani." (halareaal)

Hát például a Kolozsvárral még randizhatnak egyet a 16 között.

Henke 2008.10.24. 21:16:23

www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=204929

„Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, és azzal, hogy játékosaimnak nem kellett nagyon megerőltetniük magukat a győzelemért, mert ez önbizalmat ad – mondta Guardiola. – Az viszont összezavarhatja a csapatot, hogy öt góllal nyertünk; ez a következő meccseken még gondot okozhat.”

Én azért szeretném megvédeni donellyt, szerintem arra gondoltál amire naggyából Guardiola is. nagy győzelmek után könnyen bele lehet szaladni-fejben dől el nyilván.

Ahogy egy ősi dakota mondás is tartja: "verés közben jön-megy a székláb"

Henke 2008.10.24. 21:18:03

www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=204929

„Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, és azzal, hogy játékosaimnak nem kellett nagyon megerőltetniük magukat a győzelemért, mert ez önbizalmat ad – mondta Guardiola. – Az viszont összezavarhatja a csapatot, hogy öt góllal nyertünk; ez a következő meccseken még gondot okozhat.”

na hát ugye...

Henke 2008.10.24. 21:20:31

bocsmá, kétszer ment el, valami internal server hiba miatt

rizla 2008.10.24. 21:53:18

halareal: "azt amúgy nem hiszem, hogy a Barca a Capello-féle Madridra akarna hasonlítani, úgyhogy attól hogy nem nyilatkozták le az ellenkezőjét, ez még nem feltétlen olyan durva alaptalan baromság."

???

te érted, amit írtál?: DDDDDDDDDDDDDDD

halareaal 2008.10.24. 22:37:44

hát azt hittem értettem, de most írtam egy hosszú kifejtést, átolvastam és a végére valóban elég zavarosnak tűnt az egész. mindegy, leegyszerűsítve az a lényeg, hogy a Barca gyaníthatóan nem akar a Capello-féle Madridra hasonlítani, a szurkolók sem olyan produkciót várnak tőlük, ehhez képest becsúszott idén 1-2 olyan meccs, ami azt a madridi csapatot idézi fel. ezt meglovagolta pancho, és írta le azt a mondatot, amit olyannyira nehezményeztél. egyrészt persze túlzásokkal él, nemis fejtette ki normálisan, és talán rosszul is fogalmazott, de azért baromságnak nem nevezném, alaptalannak meg főleg nem . sztem bőven belefért, amolyan fricska, amit nem kell komolyan venni. persze ha a Madrid ellen ment volna, énis reagáltam volna, de ennyire felfújni nem kell a dolgot.

rizla 2008.10.25. 01:16:12

"a Barca gyaníthatóan nem akar a Capello-féle Madridra hasonlítani, a szurkolók sem olyan produkciót várnak tőlük, ehhez képest becsúszott idén 1-2 olyan meccs, ami azt a madridi csapatot idézi fel"

mindenkinek becsúszik 1-2 ilyen meccs. általában azoknak is, akik bajnokságot nyernek, sőt. olyan csapat nincs, amelyik minden meccsén gálázik. capello csapata sem MINDEN meccsen nyert így, és szenvedett mindegyiken. csak a többségen. ahogy a barca is csak többségében játszik jól. akkor ez most azonos? nincs ezen mit meglovagolni, ez egyszerűen zagyvaság.

"sztem bőven belefért, amolyan fricska, amit nem kell komolyan venni."

ha legalább szellemes lett volna, de nem, maga pancho ütötte meg a komolykodós hangnemet. ez nem fricska volt, hanem komplett hülyeség.
és nem én fújom fel, még mindig ti lovagoltok ezen
: DDDDDDD

rizla 2008.10.25. 01:18:47

utolsó kiegészítés: a barca a bilbao ellen is fényévnyi távolságra állt a capello féle madridtól, a második félidőben rúghattak volna kettőt-hármat is, egy ment be. nem volt kérdés, ki nyeri a meccset (a 45. percig igen, dehát ahol ilyen klasszisok vannak, ott lehet pihengetni egy kiesőjelölt ellen)
lehet, hogy nézni is kéne a meccseket, vagy csak arról írni, amit sikerült teljes egészében megtekinteni, és feldolgozni.

mann 2008.10.25. 07:35:30

poolfanati 2008.10.24. 20:41:14
" decemberbe kiderül hogy van-e erősebb a zenitnél más kontinensen:D "
A klubvilágbajnokságra a BL győztes fog utazni, a Zenit december 10-én játsza idei utolsó meccsét a Real ellen...
SAFnak most ez okoz egy kis gondot, nem hiányzott neki a 10 napos túra Japánba december közepén, de valahogy majd megoldja ;).

poolfanati 2008.10.25. 08:48:45

mann: jóvan de attól még európa legjobb csapata a zenit:D ja és japánba akkor elég lesz elküldeni a tarcsit is... ha a borot sikerült vele megverni ligakupában...

Asidotus 2008.10.25. 17:14:12

OFF
Nem tudom kihagyni, hogy megdicsérjem a poszt szerzőjét, hogy a szar szinonímájaként használja a grunge - szót. Egyetértek vele

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.25. 18:15:05

@Nűnű,
el kell hárítanom a dicséretet, ugyanis "grunge-korszakon" a '80-as évek végét, '90-es évek elejét-közepét értettem, ami a futballban az 1-0-ák és a védekező foci korszaka volt.
A grunge-dzsal zeneileg semmi bajom.
süti beállítások módosítása