Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Öthatod forduló Skóciában

2008.10.20. 16:00 donnelly

A Dundee Utd-Rangers mérkőzés Eddie Thompson klubelnök halála miatt maradt el. A csonka fordulóban nem történt meglepetés, az Edinburgh-iak nem bírtak egymással, a Celtic és a Killie nyert, a kiesőjelöltek pedig leértek a táblázat aljára. John Hughes, a Falkirk menedzsere továbbra is bízik fiaiban, és szerintünk is meg tudják csinálni: mi az ő búcsúzásukra tippeltünk augusztusban. A Skócia virágainak kilencedik, töredékes fejezete tovább után érhető el.

Csütörtökön hosszú betegséget követően elhunyt Eddie Thompson, a Dundee United elnöke, majd vasárnap reggel veje, Ken Mitchell szenvedett végzetes motorbalesetet - felesége, Justine, apja halála óta viszi a klub ügyeit - így a hét története fekete betűkkel íródik az egyesület krónikájában. A klubvezető halála miatt elhalasztott Dundee-Rangers meccsnek még nincs időpontja.

Vasárnap az Easter Roadon magyar játékos is szerephez jutott, idén először az SPL-ben: Balogh János  a félidőben állt be a Hearts kapujába a szlovák Kello helyére, és nem kapott gólt, sőt az utolsó percekben bravúrral hárította Derek Riordan próbálkozását - Zaliukas passzolt hátra röviden, majd erre kimozdulva blokkolt lábbal a magyar kapus. Miután mindkét oldal méltatta Thomson játékvezető teljesítményét az Edinburgh-i rangadó után (ritka az ilyesmi Britanniában), a menedzserek azért számon kértek ezt-azt (ez már nem olyan ritka), Csabi  azt, hogy a spori miért nem adta meg Nade gólját, Mixu meg azt, hogy miért nem kaptak tizenegyest, miután Riordan földre került. Utóbbi arc egyébként a második percben adott gólpasszt Steve Fletchernek, amely akcióra a 42. percben tudtak egyenértékű választ adni a protestánsok a portugál Bruno Aguiar szabadrúgásából. HIBERNIAN-HEARTS 1-1.

Vissza a szombati találkozókhoz: A Celtic a Felföldön letudta az Inverness elleni kötelező hulladék meccset - Gordon Strachan szerint eddig csak pocsék találkozókat játszott egymással a két társaság. A fura gólok és buta faultok párosításán most az egész szezon során láthatatlan Scott Brown - még mindig nem hisszük el, pedig a válogatottban is játszott, de ott sem vettük észre - idei első gólját követően Glenn Loovens is megszerezte első dugóját csíkosban. Wood még megpróbálta izgalmassá tenni a dolgot hússzal a vége előtt, de nem lett az. A Kelták egyébként csak egy ékkel kezdtek, de Sztráken ezt meg is indokolta: azért egyedül az a csóva játszott elöl (Scott McDonald), aki előző éjjel szállt le a repülőről, miután hazarepült Ausztráliából, mert a másik három támadó sérült. Rajtuk kívül még az NST-kedvenc, Marc Crosas szenvedett combsérülést az utolsó percekben, és Gary Caldwell, valamint Andreas Hinkel sem egészséges, így a Glasgow-iak komoly problémák elé néznek kedden az Old Traffordon. INVERNESS-CELTIC 1-2.

A Falkirk stadion az első félidőben szelesebb volt, mint a Lambeau Field vasárnap délután, és ez komoly nehézséget okozott a nem igazán rövidpasszos játékáról híres, és egyéb gondokkal is küzdő hazaiaknak, valamint a hozzájuk látogató Aberdeennek. A Kurt Cobain szülővárosa helyett Kelet-Skóciából érkező vendégek a csendesebb második félidőben aztán Lee Miller fejesgóljával megszerezték a három pontot - másfél hónap szenvedést követően ez az első győzelmük. Az Aberdoniak így elmozdultak az utolsó helyről, míg a Falkirk visszakerült oda. Collum bíró a végén még Lee Bullent is lezavarta egy gólhelyzetben elkövetett szabálytalanságért, csak hogy teljes legyen a hazai szurkolók öröme. John Hughes a mérkőzés lefújása után még megemlítette Steve Lovell érvénytelenített találatát, és azt, hogy az első jó beadásból gólt kaptak - talán ha nem fújt volna a szél, már az első játékrészben hátrányba kerülnek. A Kirk mestere egyébként továbbra is hisz játékrendszerében, és mi is úgy gondoljuk, hogy jó úton jár ahhoz, hogy beteljesítse szezon eleji jóslatunkat. FALKIRK-ABERDEEN 0-1.

KILMARNOCK-MOTHERWELL 1-0.
Szinte hihetetlen! Jelentkezzen, aki számított erre az eredményre!

A Hamilton sajnos nem Hoffenheim (pedig először azt hitték), ezért sorozatban már negyedik vereségüket kellett, hogy elszenvedjék, pedig a sorozat elején a St Mirrennél erősebb gárdák sem jelentettek gondot számukra. Billy Reid szerint játékban továbbra is vannak, olyan jók, mint bárki a ligában - még jó, hol van Nakamura egy Corcoranhoz képest? A Miranda és Mehmet góljával győző Haverek megbecsülték a Rangers ellen szerzett három pontot, és nem tékozolták el az első adandó alkalommal, így hetedikek. Úgy látjuk, hogy a Hamilton három forduló múlva, a Falkirk elleni kiesési rangadón veheti át az akkorra már jól kiérdemelt utolsó helyet John Hughes-éktól. HAMILTON-ST MIRREN 1-2.

5 komment

Címkék: d skót spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr42722939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.10.20. 16:10:54

szerintem Hamilton nyert a hétvégén :)

Rangers10 2008.10.20. 17:01:13

Én jelentkezem, két helyen is 1-0át tippeltem a Killie-Well meccsre :D

r_magpie 2008.10.20. 17:24:25

annyira hangulatos az invernessi pálya, hogy fél óráig nem tudtam elkapcsolni a meccsről. tök komoly. :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.20. 18:30:01

@ R10: ez biztos, hogy akkora fegyvertény?;)

@ r_magpie: a hangulat nyilván jobban lekötött, mint a meccs - amúgy tényleg vicces, hogy a tengerbe látni a pályáról...:)

Rangers10 2008.10.20. 20:19:55

Tudom, hogy költői "kérdés" volt :P

Én meg teljesen elfelejtettem, hogy adja a tévé a ződek meccsét... ezek szerint nem sok mindenről maradhattam le.
süti beállítások módosítása