Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League 8. forduló

2008.10.18. 08:00 pote

Két hét böjt után újra angol bajnoki forduló. A BL meccsek közelsége miatt a big4 tagjai már szombaton pályára lépnek, de így is marad rangadó vasárnapra, és a hétfő esti meccs is érdekesnek ígérkezik. Legnehezebb dolga a nagyok közül talán az Arsenalnak és a Chelsea-nek lesz. A Tottenham - mint már megszokhattuk - a kiesés elkerüléséért, a Hull a BL helyezésének megtartásáért játszik. A válogatott meccsek sem múltak el nyom nélkül, a sérültekkel Temzét lehetne rekeszteni. Mindezekről részletesebben és tippversenyünk folytatásáról a tovább után.

Middlesbrough - Chelsea 2-2, szombat 13.45 ES2
Piszok nehéz dolga lesz Scolarinak. Egy csapatra való sérült miatt az egyik legnehezebb meccsükre készülnek. Pechük van azért is, mert ez a legkorábbi meccs a fordulóban, így nagyon esély sincs, hogy valaki gyorsan felépüljön (igaz, láttunk már különös képességű orvosokat focicsapatok körül). A maródiak névsora a teljesség igénye nélkül: Carvalho, Essien, Cech, mindkét Cole, Ballack, Drogba, Deco, Terry. Utóbbi kettő játéka a legvalószínűbb. Nem vitás, óriási teljesítmény lenne ezek fényében nyerni a Boro otthonában. Szerintünk nem is fog sikerülni, de kikapni sem fognak.

Arsenal - Everton 2-1, szombat 16.00 ES2
Tavaly tavasszal a forduló meccse lett volna, de most két rossz formában lévő csapat találkozója csak. Mindkét gárda hemzseg a sérültektől. Az Ágyusoknál Gallas, Sagna és Bendtner biztosan nem lép pályára, az Evertonnál az eltiltott Cahillen kívül Castillo, Yobo, Jagielka, Anichebe, Neville és Osman küzd kisebb-nagyobb nyavalyával, de bármelyikük játéka elképzelhető. A legnagyobb kérdés a hazaiak védősora lesz. A hiányzók ismeretében nem is annyira kérdés, mert adja magát a Silvestre-Eboue-Toure-Clichy négyes, ami minden csak nem életbiztosítás. Nem is tudjuk elképzelni őket kapott gól nélkül. Elől a fazont a törött orrú Fabrags fogja szabni, ami érzéseink szerint elegendő lesz a győzelemhez. Gólszerzők: Adebayor, Nasri, illetve Saha.

Aston Villa - Portsmouth 4-2, szombat 16.00
Itt végre nem a sérültekről szól az esélylatolgatás, bár Agbonlahor játéka eléggé kérdéses. Fontos meccs mindkét félnek, mert aki itt nyer, az beágyazhatja magát az élmezőnybe. A Pompey legendásan halvány idegenben (nem az Everton ellenire gondolunk), a Villa meg szórja otthon a gólokat (nem a Pool ellenire gondolunk), így nem is olyan merész a tippünk. Jó meccs lesz, sztrímeljétek az Arsenal-Everton helyett. Minden pályára lépő csatártól gólt várunk, meg Barrytől is.

Bolton - Blackburn 1-1, szombat 16.00
Mazochistáknak ajánlhatnánk ezt a derbit is, de nem tesszük. Békés döntetlen lesz, semmi más. Fowler pályára lépése esetén vendéggyőzelemre esküszünk.

Fulham - Sunderland 2-0, szombat 16.00
Itt az ideje, hogy Geráék nyerjenek már újra egy meccset, mert lassan megint a kiesés kerül terítékre. Keane-ék nem túl acélosak idegenben, így ők lesznek a megfelelő ellenfél. Gerzson Málta ellen láthatóan (illetve nem láthatóan) már erre a találkozóra tartalékolt, ez egy tizenhat méteres bombában fog testet ölteni. A visszatérő Johnson is talál egy gólt, ha már két héttel ezelőtt eltiltottan is pályára akartuk küldeni.

Liverpool - Wigan 1-0, szombat 16.00
Masszív csapat a Wigan, ezért a szokásos nehéz szülést várjuk Gerrardéktól. Torres és Babel biztosan nem játszanak és a többiek sem lesznek fittek a válogatottbeli kötelezettségeik miatt. Az ellenfélnél Zaki és Heskey játéka is kérdéses, de a nyomás minden bizonnyal a védőiken lesz. A Poolnak ezeken a meccseken nem szabad pontokat veszítenie, és ezt a terhet is el kell viselniük, ha versenyben akarnak maradni. A meccs kérdése, mint mindig, hogy Keane rúg-e gólt bajnokin, és hogy a Wigan van-e olyan szerencsés, mint a Stoke. Mi kötjük az ebet a karóhoz, Keane duplájával nyer 1-0-ra a Pool.*

Man Utd - West Brom 6-1, szombat 18.30 ES2
Brutális mészárlást várunk. Rooney akkora formában van, hogy szombaton egy négyest gurít. Mondjuk mindezt annak ellenére, hogy Carrick és Hargreaves sérült. Utóbbinak el kellene gondolkodnia, hogy ezzel a keresztnévvel nincs-e elátkozva.

Hull - West Ham 1-2, vasárnap 16.00
Ha az alapján ítélnénk meg egy mérkőzés fontosságát, hogy a mérkőző felek helyezéseinek az összege hol a legalacsonyabb, akkor egyértelműen ez a találkozó lenne a forduló rangadója (beelőzve a Villa-Pompey-t). Hazai győzelem esetén akárki akármit csinál, marad BL helyen a Hull, míg vendéggyőzelem esetén a londoniak beelőznék az újoncot és kupainduló helyre kerülnének. Ennek fényében ideges, kapkodó, feszült meccset várunk, ahol egy hazai kiállítás fog Zoláék javára dönteni. Üveggömbünk szerint a - szimpátiánkat neméppen élvező - walesi csatár találata fog három pontot érni.

Stoke - Tottenham 0-3, vasárnap 17.00 ES2
Az előbbi rangadó helyett ezt a meccset láthatjuk a televízió jóvoltából. Az utolsó az utolsó előtti ellen. Nehéz Spurs szurkolónak pozitívumot mondani/írni, de megpróbáljuk. Hét meccs, két döntetlen, öt vereség és CSAK mínusz hatos gólkülönbség. Vagyis nagyon sosem verték el őket. Fel a fejjel! Semmi ész érvet nem tudunk hozni arra, hogy miért, de talán most mégis megszerzik az első győzelmüket, mert a Stoke az anfieldi döntetlennel minden puskaporát ellőtte erre az évre.

Newcastle - Man City 1-2
, hétfő 21.00 ES2
A Newcastle-nél Owen, a Citynél Petrov a régi-új hiányzó, mert mindketten rásérültek korábbi sérülésükre. Szomorú hír ez, főleg a semleges szurkolóknak. A City a kieső zónában fogja tartani a Szarkákat.

Heti vendégtippelőnk Csöncsön lesz. Ő volt a harmadik, aki tudta, hogy múlt heti idézetünk Zombori Zalán száját hagyta el. Pikáns tippverseny lesz, mert csak nekünk van veszteni valónk. Csöncsön ugyanis, saját elmondása szerint, a Premier League és az angol foci kérlelhetetlen gyűlölője. Ha nyerünk, akkor nabumm, ha kikapunk, az meg überciki lesz, mert van egy olyan érzésünk, hogy ő kevesebb PL meccset látott ebben a szezonban, mint ahány szerény gólöröme volt Ibrának.
Íme az övéi:

Middlesbrough - Chelsea 1-2
Arsenal - Everton 3-0
Aston Villa - Portsmouth 3-2
Bolton - Blackburn 1-1
Fulham - Sunderland 1-0
Liverpool - Wigan 2-1
Man Utd - West Brom 2-0
Hull - West Ham 2-1
Stoke - Tottenham 1-2
Newcastle - Man City 2-2


A pontozás ugyanaz. Az nyer (Ti vagy mi) minden héten, aki több pontot ér el: a teljes telitalálat három pontot, a különbség eltalálása kettőt, míg a győztes eltalálása egy pontot fog érni. (pl.: a tipp 2-1, de 1-0 lett, akkor két pontot lehet szerezni; de ha 2-0 lett, akkor csak egy pontot. Döntetleneknél is egyértelmű: ha 1-1 a tipp és 0-0 lett, akkor az is kettő pontot ér).

*tudjuk, hogy egynullát tippeltünk

113 komment

Címkék: üveggömb premier league jóslatok

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr80719591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZenZo 2008.10.18. 14:01:43

Middlesbrough - Chelsea 1-3
Arsenal - Everton 1-1
Aston Villa - Portsmouth 2-0
Bolton - Blackburn 0-1
Fulham - Sunderland 2-1
Liverpool - Wigan 1-1
Man Utd - West Brom 2-1
Hull - West Ham 1-0
Stoke - Tottenham 0-0
Newcastle - Man City 0-3

ZenZo 2008.10.18. 14:02:15

Közben meg már megy a Chelsea meccs, én meg itt aszalódok bent a melóhelyen... ehhh

d3vnull 2008.10.18. 14:57:17

Úristen, Belletti megint milyen gólt lőtt. mint tavaly a spursnak. jó 30ról, pontosan a pipába.

ZenZo 2008.10.18. 14:59:55

Pöte bazzeg tippeljél csak nyugodtan ikszeket a Chelseanek, úgy látszik bejön. 55. perc, de már három gombóc.

(egyébként amiről ímélt váltottunk aktuális, vagy csak nem válaszoltál?)

Glory 2008.10.18. 15:10:12

ezt a bajnoksagot most megint pontelonnyel kellene hozni a mu-nak mert itt a golarany elegge a chelsea-nak all. bar ha ma rugunk 12-t a west bromnak akkor mmeg nem ment el az a hajo sem :)

Glory 2008.10.18. 15:13:27

8 fordulo es mar +19 a chelsea golaranya. pfff durvan kenik

United82 2008.10.18. 15:17:46

Nyugi, nem kell izgulni, majd jön a szokásos sorozatunk mikor 6-7meccsen kerezstül mindig 4-et, 5öt lövünk, és különben is pontelőnnyel nyerünk majd nem gólaránnyal:)

d3vnull 2008.10.18. 15:37:04

Azért annyira biztosak még ne legyetek benne. Ezt a 0-5öt a rakás sérült nélkül hoztuk. Számoljatok még hozzá egy Drogba duplát, ill. triplát (Anelka úgysem számított ebbe sem bele) és kijön a végeredmény...

United82 2008.10.18. 15:49:42

nem lebecsülve az 5-0át, mert 5-0 az 5-0, de a borot a ligakupában (full csapattal játszottak) 3-1re vertük úgy hogy a fél csapat a Reserves volt(rafael,possebon,evans,welbeck..ok Ronaldo is játszott, de az volt az első meccse kezdőként a műtétje után:).
És abban meg nem vagyok biztos h ha pl Deco visszatér akkor fog-e annyit futni mint az aki pl a helyén játszik, meg hasonlók.
és továbbra is, vesztett pontokat tekintve 3pont a lemaradás, az tképp semmi.
De ami igaz az igaz, idegenbe 5-0 az idegenbe 5-0.

sepsta75 2008.10.18. 16:00:50

az arsenal sztem simán nyer,3-0-ra.

Strigo 2008.10.18. 16:03:04

Ez a Chelsea kurva jó, bár ma leginkább azért tudtak 5-0-ra nyerni, mert a Boro szégyenteljesen játszott. Egy jó megmozdulásuk nem volt a meccsen, összevissza futkároztak a pályán, egy kényszerítőre elmentek hárman, méterekre álltak a csatároktól (Belletti bombagóljánál tízméteres körzetben nem volt senki). Kaphattak volna nyolcat is, az sem lett volna érdemtelen. Egyébként meg le a kalappal Scolari előtt, ennyi sérülttel, meg ilyen kezdővel (Mikel, Anelka, Kalou, Malouda) nem egyszerű nyerni.
Most már a Uniteden a sor, hogy megmutassa, van itt még bajnokaspiráns. Rooney triplázni fog, Ronaldo és Berbatov is betalál, és meg is lesz az az ötös.

corporal clegg 2008.10.18. 16:37:26

Na, Agger most reklamálja a lehetőséget! vagy tényleg drogos, vagy egyszerűen nem komoly védő. Ha ezt a meccset nem hozzuk, Skrtel sérülése a szezonunkba kerül és továbbra sem vagyunk komoly csapat...

d3vnull 2008.10.18. 16:40:13

Nem nézem a meccset. Miatta rúgott Zaki gólt?

corporal clegg 2008.10.18. 16:40:24

Na, egy gólpasszal törlesztett:)

corporal clegg 2008.10.18. 16:41:15

Jah, utolsó emberként próbált cselezni. De most laza volt, végigvitte a baloldalon, aztán betette Kuijtnak, 1-1.

corporal clegg 2008.10.18. 16:50:44

Ezt nem hiszem el, naná hogy ellenünk rúgja élete gólját...:(

corporal clegg 2008.10.18. 16:51:18

Amúgy továbbra is komolytalan a védelmünk...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.18. 17:30:00

Rossz hír:

Azt hiszem, a Villa-Portsmouth már nem lesz 3-2.

Jó hír:

4-2 sem.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.18. 17:35:10

Strigo 2008.10.18. 16:03:04
"meg ilyen kezdővel (Mikel, Anelka, Kalou, Malouda) nem egyszerű nyerni."

Szerintem meg miattuk nyertek ennyire.

bög 2008.10.18. 17:51:06

pool megint forditott

sepsta75 2008.10.18. 18:01:06

"meg ilyen kezdővel (Mikel, Anelka, Kalou, Malouda) nem egyszerű nyerni."

sztem sok csapat örülne ilyen kezdőnek...

corporal clegg 2008.10.18. 18:01:52

Nah, megint 3-2, ami jogos, mert elől jók voltunk (kurv@ nagy gólokat lőttünk, Kuijt nagyon jól játszott - megint) és ajándékba adtunk egy gólt. Igaz, hogy Valencia első sárgája fura volt, de a második önmagában is pirosat ért volna. Pont az ilyen meccseket nem tudtuk hozni sorozatban a korábbi években, így jogos, hogy maardunk az élmezőnyben.

bag 2008.10.18. 18:02:52

ismét hátrányból sikerült nyernünk!!
Ez a csapat most nagyon együtt van.
ledolgozta a hátrányokat és elviselte, h Torres nem játszott R Kín visznt igen...
Hajrá Pool!

poolfanati 2008.10.18. 18:03:33

hát egy pool meccs uccsó 15 percében több adrenalin képződik mint egy bungge jumpnál:D
na emberek rafa feltalálta és bemutatta a XXI. század támadófociját: a 2-6-2-t:D

sepsta75 2008.10.18. 18:04:00

na,majdnem eltaláltam az arsenal meccs végeredményét..

sepsta75 2008.10.18. 18:05:16

ja,jól hajrázott a pool,pont láttam a fordítást :)

poolfanati 2008.10.18. 18:08:41

OMG ez kurva jó: "ledolgozta a hátrányokat és elviselte, h Torres nem játszott R Kín visznt igen..."
el zhar fasza volt nagyon:D nem értettem hogy rafa mért csak a 76.percben cserélt először de most már nem érdekel:D
de hogy 0-0 nál mért nem tudunk ilyen, jól, szépen és eredményesen játszani az olyan rejtély mint hogy hogyan épült fel a stonehange...

macca17 2008.10.18. 18:14:23

kuijt egy unsung hero, igazi csapatember. mindig lehet rá számítani, és tökéletesen végrehajtja, amit kérnek tőle.a védelemről: skrtellel is kaptunk kettőt múltkor...
nekem azért jobban tetszik, h gólképesek vagyunk, még ha a legjobb az is lenne, amit a chelsea mutat. 5-0nál nincsenek kérdések.

mann 2008.10.18. 18:16:10

Következő héten arra is kéne tippelni a Pool meccs végeredményén kívűl, hogy hányadik percben fognak Xabi Alonsoról kiállítani valakit

Lencse. 2008.10.18. 18:20:54

Faszért bojkottálja a ES2 a Liverpoolt.

corporal clegg 2008.10.18. 18:22:10

macca17,
azért az első City-gól hatalmas mák volt, a második meg szabadrúgás. Ma viszont mindkét gól védelmi hibából esett - az első egyértelmű, a másiknál meg ketten nem tudtak megakadályozni egy beadást:s

Lencse. 2008.10.18. 18:28:12

Na ja, csak pont azok közé tartozom, akiknek osztott a Jóisten S2-t, és így elkényelmesedik az ember. :)

macca17 2008.10.18. 18:37:33

a mostaniakat még nem láttam, de a mák is sokat elmond a védelemről. na meg az nagy tudomány, h nem szabálytalankodik egy csapat 20-25 m-re a saját kapujától. az biztos igaz, h aggernek még kell pár meccs, míg ismét a régi lesz. kíváncsi leszek a cselszki ellen mi lesz (na meg az atletico ellen). rafa télleg nem kapkodja el a cseréket, ez nem annyira tetszik

bag 2008.10.18. 18:55:50

az eredmények Rafát igazolják!
a szezonban veretlenek vagyunk.
remélem nem lesz több válogatott meccs mert a végén elfogy a csapat...

macca17 2008.10.18. 19:00:18

persze, nem vitatom, csak a frászt hozza az emberre

corporal clegg 2008.10.18. 19:16:26

Most nem nagyon volt kit behozni, amúgy meg Rafa tudja, h kurva jó az erőnlét és a koncentráció, és behúzzuk a végén az ilyeneket:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.18. 19:16:29

Walcott bekaphatja
meg a MU is...

megyek is inkabb moziba.
hol minden eldöl Csöncsön :)

sepsta75 2008.10.18. 19:31:13

na,ettől a ma MUtatott játéktól se vok eddig elájulva...monnyuk Rooney meg nem adott gólja sztem szabályos volt.(persze semmit nem számít,ez csak az én véleményem)

crouchy 2008.10.18. 20:27:38

Tök jó most már ha azt hallom h 15 perccel a vége előtt égünk, biztos lehetek benne hogy az a meccs meglesz:)

mann 2008.10.18. 20:27:49

Miért is kapja be a MU? Ja tényleg a 4-0 valóban nem 6-1. :)
A második félidőben gázolt a csapat. Wazza 1 gól, 2 gólpassz, egyértelműen a meccs embere volt. Dimi és Nani is megrúgta az első bajnoki gólját. Se lesgól, se kamutizi.... hová jutott a világ? :D

Jo_Jo 2008.10.18. 20:35:49

Igaz, hogy a játék nem ment ma igazán, de szó szerint bedarálta az ellenfelét az MU. Egy kis szerencsével (vagy Rooney sztem szabályos, de meg nem adott góljával) már az első félidőben is előnyt szerezhettek volna. A második félidőben kijött a két csapat közötti különbség, a Manchester mind fizikálisan, mind technikailag a WBA fölé nőtt, így a végeredmény jogos. Rooney nagy formában van, teljesen átalakult az utóbbi hetekben, a góljai mellett még a F*ck off ordibálás/perc mutatója is javult :D

Strigo 2008.10.18. 20:43:52

Ma csak a big4 tagjai győztek, sőt a 18 gólból 14-et szereztek.

ShanklyGates 2008.10.18. 21:42:21

Atletico Madrid idegenben, majd Chelsea a Stamford Bridge-en a jövô héten... nekem meg már ma este el is fogy a szezon nagy gyôzelmeire tartogatott piakészletem! : ))))

sepsta75 2008.10.18. 22:57:34

ja,a második félidőben nagyot játszott Rooney.

LondonFC 2008.10.19. 10:50:24

"Faszért bojkottálja a ES2 a Liverpoolt."

Eddig három fordulón át a Chelsea meccseket bojkottálták...

De most beletrafáltak :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.19. 12:53:06

@pote:

Eddig 7-6-ra vezetek, igaz, ez tényleg Walcotton múlt. :-)

Egyébként kényszerítettem magam, hogy na, legalább a MU-West Bromot VÉGIGnézzem, és az első félidőben meg is állapítottam, hogy ez a West Brom egész jó, kb. úgy játszik, mint egy spanyol kiscsapat (pl. az Osasuna vagy a Recre), de aztán a második félidőben teljesen összezuhantak.

Szóval, a tegnapi nap fociélménye mégiscsak az Atlético Madrid - Real Madrid volt. ;-)

BruceWayne 2008.10.19. 12:58:46

nem pont ide tartozik, de ha jól számolom a hétvégén eddig 3-an lőttek gólt a magyar válogatottból (meg vagy 2 olyan is aki nemrég még az volt)

valahogy mindig a selejtezők után jön rájuk a góllövés :-/

poolfanati 2008.10.19. 13:19:52

"A Liverpool ellen nem elég vezetni, nem elég továbbjutásra állni, hanem Kutuzov tábornokkal a kispadon fel kell koncolni, ízekre szedni, leönteni sósavval, majd a tárnák mélyére ásni." by heinrich 2008.04.09-én. (pool-arsenal trilógia utolsó felvonásnál)
na akkor ez a mostani poolra még jobban igaz!

amúgy elképesztő hogy tegnap 3db 0-0 volt... habár a big4 szerencsére nem hagyott minket gólok nélkül:D
és zaki meg belletti is élete gólját lőtte az biztos. mivelhogy nyert a pool tudok elfogulatlanul nyilatkozni zakiról is: kurva jó! carregher nagyon nem bírt vele, jó döntés volt hogy agger átvette az őrzését a 2. félidőben.
macca17: szerintem a hibáját eltekintve nagyon jó volt agger( ugye azt is helyrehozta), nagyon sokat jött fel a támadásokkal és ezen kívül a védőmunkáját is jól végezte!

halareaal 2008.10.19. 15:30:15

ez a Zaki egyébként kurvajó focista. nemcsak mostani formája miatt, már az Afrika-kupán is kb ő volt a legjobb csatár, és úgy tudom Egyiptomban is fantasztikus átlaga volt. nem hittem volna, h Angilában is ilyen jó lesz, ahhoz képest már most csapata legjobbja, lehet, hogy a többi egyiptomi válogatottat is ki kéne prbálni, akár nagyobb csapatoknak is (pl Hosny, Abu Trika). jó lesz figyelni sztem Egyiptomra, így hogy Afrikában lesz avb. már persze ha kijutnak, mert abban nem vmi jók (nemis értem egyébként, a legutóbbi 2 Afrika kupát ők nyerték, a mostanit egészen fölényesen, ehhez képest egy szaros afrikai vb selejtezőcsoportból képtelenek továbbmenni)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.19. 18:05:25

Akárhogy számolom: már 9-6-ra vezetek. :-)

mann 2008.10.19. 18:34:13

Egészen elképesztő dolgok történnek a Stoke-Spurs meccsen.
Több a sérült mint egy NFL találkozón....

mann 2008.10.19. 19:00:59

Hát ja, összesen 14 percet húznak az alap 90-re. De, hogy egy tizenegyesből 3 kapufát rúgjanak....!?!?! Két piros, micsoda meccs

bag 2008.10.19. 19:07:49

top4 mi?
majd a Championshipben jövőre gyerekek!

Strigo 2008.10.19. 19:12:08

A Spurs legközelebb a Boltont fogadja, utána pedig vár rájuk egy jó kis Arsenal-Liverpool-Man City hármas. Nem lennék Ramos helyében november közepén, munkanélkülinek lenni így válság idején.

poolfanati 2008.10.19. 19:23:10

hát a mu csak egy napig volt a top4-ben a hull megint nyert!! hát a tigrisek olyan könnyen maradnak benn az elsőosztályban, hogy csak na... de az újonc bennmaradóknak mindig a 2. év a nehezebb.
mekkora rangadó lenne a mostani tabellákat nézve egy hull city vs 1899 hoffenheim:D

Data4u 2008.10.19. 19:39:48

Spurs ügyileg - ez katasztrófa.
hét közben a tőzsde miatt parázok, ami okés, én akartam :-)
de hogy hétvégén meg végig attól rettegjek, hogy éppen melyik kutyaütő aláz meg minket... :-(
(elnézést a Stoke fan-ektől...)
............................
off
Woland, megkaptad a priv mail-emet mert nem jeleztél vissza...
on

rizla 2008.10.19. 19:59:28

spurs lol. mondjuk ennyire elbaszni az igazolásokat az nem semmi. a csapat két legnagyobb sztárját eladni, helyükre a zsákbamacska pavlicsenko, és modric, akiről már az EB-n kiderült, hogy egy hatalmas blöff.

mann 2008.10.19. 20:05:17

Modric még nem is volt annyira rossz, aki abszolút betli, az Bentley. Zokora is súlytalan volt ma. De fejben is komoly gondok vannak. Úgy tűnik, hogy kezdi őket felőrölni a szereplésük eredményessége.

bag 2008.10.19. 20:12:35

helyesen:

Roman Pavlyuchenko

ha már "vki" fikázza...

ki is volt a két legnagyobb sztár ? Berbatov
és ki
csak nem R Kín??? Muhaha

halareaal 2008.10.19. 21:04:25

azért felmerül a kérdés, hogy Ramos mi a fenét művel a Spursel. ennél még Martin Jol is jobb volt. nemis értem, a Tottenhamnál elvileg jobbak a lehetőségek, mint a Sevillánál, ehhez képest a Sevillából Európa egyik legerősebb csapatát csinálta, okos igazolásokkal, jó húzásokkal, most meg...

rizla 2008.10.19. 21:37:59

bag, te röhej vagy. PAVYLUCHENKO, nem kurva mindegy, de tényleg? és nem fikázom, annyit írtam, a leigazolása zsákbamacska.

nézd meg hány gólt lőtt tavaly keane és berbatov. balfasz. csókoltatlak.

Hispan07 2008.10.19. 22:22:01

sztem meg aki úgy érzi, fikázza Pavljucsenkóként, mert az eredetiben cirill betűs neveket mifelénk nem angolul, hanem magyarul-fonetikusan szokás írni, ejteni. csak ha már a helyességről van szó ;)

macca17 2008.10.19. 23:34:21

poolfanati: agger kedvencem, sztem jobb, mint skrtel, és pont azért,amit írtál: kombinatívabb, támadásépítésben is használható. no meg elég jó bal lába van ;)

Woland 2008.10.20. 01:24:25

Data4u,

bocs, azt hittem valaszoltam - ment egy mail!

Woland 2008.10.20. 01:33:07

A Stoke meccs hosszu ido utan vegre olyan volt amit nyerhettunk volna, sajna Bale 10 perc utan ugy gondolta adunk meg harom pont elonyt a Chelsea-nek... : /

persze tiz emberrel tulajdonkeppen jobbak voltunk az elso felidoben. szunet utan aztan semmit sem mutattunk. ugyanolyan kilatastalan jatek mint a szezonban mindig.

A Boro meccs ota egyenletesen vagyunk szarok. Hihetetlen konzisztencia. ehhez az edzoi stab bravurja kell.

(Jol azt nyilatkozta hogy az egyetlen jatekos aki kritizalta ot es aki donto szerepet jatszott a meneszteseben Berbatov volt... konkretan Dimike kijelentette hogy csak akkor marad ha Jol megy. Erre... A KURVA ANYJAT! Legalabb ha minden igaz kibasszak a bolgar valogatottbol egy-ket meccsre. 2000 metert futott a legutobbi meccsen. 90 perc alatt. 2000 metert.)

rizla 2008.10.20. 02:09:30

de miért kellett eladni keane-t is, amikor berbatov távozása sanszos volt? és aztán hogy lehetett elengedni berbatovot a legutolsó pillanatban, amikor már keane is elment? ki ennyire hülye, hogy kiherélje a csapatot csatárügyileg?

Woland 2008.10.20. 05:42:41

Rizla,

Jogos kérdések.
A klubvezetés a sok rossz megoldás közül talán a legrosszabbat választotta. De pár dolgot egyszerűen nem lehetett előrelátni. Szóval pár magánvélemény (milyen lenne : ) :

Defoe elengedésének egyetlen oka volt, mégpedig az hogy Keane többször (utoljára júniusban) lenyilatkozta hogy imádja a klubot és a Spurs-től szeretne nyugdijba menni. Berbatov kalkulálható távozásával igy maradt volna Keane és Bent a két alapcsatár, jött volna egy extra és Defoe nem sok zöldet látott volna (ennek a jogossága persze vita tárgya). Igy elengedtük télen.

Erre Keane azzal kezdi a nyarat hogy szembecsulázza a csapattársakat, szurkolókat és összenyalakodik Rafával. Ezzel basztak a tervünknek. Igy a ManU is tudja hogy a Berbatov-ügynek igencsak gyorsan a végére kellene járnunk és arra számitva hogy ez kényszeritőleg hat ránk bagót kinálnak érte. Levy viszont (sajna?) túl jó üzletember és baszik eladni bagóért. A ManU viszont úgy csinál mintha nem lett volna a tudtukra adva már januárban hogy a bolgár prosti 30 milla. Lényeg a lényeg kifutottunk az időből - Arsavinért meg nem kináltunk eleget (bár ha lehet hinni a "bennfentes" infóknak akkor egészen az utolsó napig minden sinen volt vele kapcsolatban).

Csatárok helyett középpályásokat vettünk. Elengedtük az egészen kiváló és rengeteget dolgozó Malbranque-ot. Az ő energiája és megintgathatatlan játékkedve rengeteget lenditett a csapaton ha amúgy szarul ment a játék (hú, de sokat segitene most!!!!).

Helyette(?) hoztuk Modric-ot és Bentley-t. Utóbbit nem akarom bántani mert róla tudom hogy nagyon jó játékos, megmutatta mit tud a Roversben és előbb-utóbb nálunk is bele fog jönni. Modric on the other hand... őt még soha nem láttam kitűnően játszani! Sokan mondják hogy a Wembley-beli angolverésben ő volt a karmester. Hát bennem nem hagyott mély nyomot! (Eduardo, Olic, Petric annál inkább.)

Modric helyett kellett volna hozni Arsavint. De persze már ott elbasztuk, hogy még az EB előtt leigazoltuk ezt a Nils Holgerssont. Az orosz srácban valóban van kreativitás, a horvátban csak sztárolás. És kurvára örülnék ha nem igy volna.

Pavljucsenkó meg ugye először is vészmegoldás. Másodszor Arsavinnal volt bekalkulálva. Nem csodálom hogy eddig nem zenél túl fényesen (nem jönnek a beadások, fejjel mindenkit ver az elvtárs).

Jó szar szezon. Egésség.

rizla 2008.10.20. 06:41:36

modric=nils holgersson: DDDDDDDDD
korrekt összefoglaló komment, köszi, de ezt nem nagyon értem:
"Ezzel basztak a tervünknek. Igy a ManU is tudja hogy a Berbatov-ügynek igencsak gyorsan a végére kellene járnunk"
dehát miért kellett volna gyorsan a végére járni? berbatovot tilos lett volna elegedni ezekután, és pont.

kroos 2008.10.20. 07:42:17

Srácok,Corlukárol van valami hir?

United82 2008.10.20. 08:32:51

Ritka alkalom de mind a 4 nagycsapat meccsét láttam, nemcsak a miénket.
Boro-Chelsea 0-5
A chelsea remekül játszott, nem látszott h mennyi sérült játékos van náluk, igaz akik játszottak azoknak bizonyítani kell és így nem álltak meg 1-0nál hanem mentek tovább, másrészt a Boro roppant gyenge, mikor ligakupában voltak az OT-on akkor full csapattal álltak ki, míg nálunk sokan voltak a reservsből (Rafael,Evans,Possebon,Welbeck,Gibson) és nagyon simán vertük őket, ha nem lenne ilyen szar a Spurs azt mondanám a Boro tuti kieső ezzel a játékkal:)
De visszatérve a chelsea remek volt, többel is nyerhettek volna.
Arsenal-Everton 3-1
Az első félidőben teljesen megérdemelten vezetett az everton, lehetett volna 0-2 is, a másodikban egy csapásra megváltozott a meccs és nagyott játszott az arse és simán nyertek. De ebben az évben max. a 4.ik hely amit elérhetnek.
Pool-Wigan 3-2
A pool nem játszik szépen és jól de valami olyan plusszokat tudnak előhúzni h bedarálják az ellent , ez mostanában a 80.perc után történik meg. Ugyanakkor még mindig várnék arra h vajon bele tud-e szólni a bajnokságba a pool, vasárnap a SB-i meccs után többet tudok mondani.
MAN UTD.- West Brom 4-0
Ha a bíró megadja Rooney szabályos gólját az első félidődben akkor több mint 4 a vége, de így is roppant sima volt. Rooney fantasztikus formában van (tavaly ebben az időszakban szintén ez volt 8m/9g, aztán megsérült és onnantól volt Ronaldo a gólfelelős).
A United már dobogós (ok tudom csak 5.ik de egy meccsel kevesebbet játszott), most kezdenek formába lendülni, és ha túl lesznek a novemberen és marad a 3 pont hátrány akkor meglehet a hamrmadik zsinórban, miért mondom ezt?..Novemberben idegenben lesz Arse,Villa,City és ezzel tulajdonképpen az összes idegenbeli rangadó le van tudva, januártól kezdve mindenki az OT-ra jön ,idegenbe pedig könnyű meccsek lesznek (természetesen idézőjelbe könnyű)
És most is úgy lett sima 4-es hogy az első 4 belső kpályásunk közül még a padon se volt senki (Scholes,Carrick,Owen H,Anderson), és Ronaldo és Berba úgy tartanak 3-3gólnál illetve 3 és 2 gólpassznál hogy még nem volt jó meccsük idén, ha ők is formába lendülnek....

Kicsit hosszú voltam, elnézést, a lényeg a lényeg idén is Chelsea és a United fog futni a végsőkig, hogy a Pool bele tud-e szólni abban még mindig kételkedem, az Arse biztos h nem fog beleszólni, túlságosan rapszódikusak, de hát nagyon fiatalok így ez természetes.

papercut 2008.10.20. 12:09:01

Rooney82:Az Arsenallejrásánem sietném el, mégpedig 1 okból: a téli átigazolási szezonban erősjteni fog Wenger,mert neki is feltűnt, hogy kevés a középpálya, és foghíjas a védelem, +kell egy csere Walcottnak, Ha télig kihúzzuk úgy, hogy az elsőhöz képest nem lesz több pont hátrányunk, mint most akkor lehet keresnivalónk a végelszámolásnál. Kell egy VKP meg egy jobbszélső, aztán will see.

United82 2008.10.20. 12:17:04

papercut:
Legyen úgy!
Inkább ők legyenek dobogósak mint a Pool:)

Data4u 2008.10.20. 12:46:39

Woland,
jó összefoglaló.
Egy nagyon kedves barátom már a nyáron figyelmeztetett, hogy a Betli gyerekkel majd jól megszívjuk, mert depressziós, és bármilyen kiváló játékos, nagyon rapszódikus a teljesitménye. Jelenleg nem tudom, mitől lenne pozitiv hangulatban... :-(
Luka Skywaker-t láttam élőben mozogni, komolyan, mint egy iskolás gyerek. És nagyjából 50kg az egész. Akkor is megennék vacsira, ha jó lenne, igy meg pláne.
Malbranque-ot nagy hiba volt elengedni, meg lehet nézni, hogy játszik most...
A Defoe döntés tényleg logikusnak tünt akkor..., ma már nem annyira. Lubickol az angliai napfényben. :-) És nem csak gólokat lő - (egyébként elég jó százalékkal), hanem assisst-ja is van egy jópár. Le a kalappal.
Én elvinném az egész csapatot egy kupiba és addig ki nem engedném őket, amig tudnak mozogni. Utána berúgatnám őket, és kezdjenek el úgy játszani, mintha az 1. forduló kezdődne.
És fussanak, lelkesedjenek vazze, akkor nem érdekel, ha éppen csak bentmaradunk!

kroos 2008.10.20. 12:55:52

nézem a eaursport2 mai müsorát...átrakták valahova az összefoglalot?

poolfanati 2008.10.20. 16:40:34

rooney82: ha szilveszter után a pool nem lesz 5 pontnál többel lemaradva akkor beleszólhatunk a bajnoki címbe... a tavasz az mindig is a legjobb, tavaly asszem több pontot szereztünk mindenkinél tavasszal, csak hát tizenvalahányas hátrányból nem lehet visszajönni... de ha nem lesz annyi akkor kitudja...
és vasárnapi chelsea-poolról: a chelsea jó, sok gólt rúgnak de hát ez a pool még egy földbedöngölés után is feláll...

bag 2008.10.20. 17:28:44

az a balf@sz, aki R Kínt sztárnak állítja be...
valamint britnek vao (nem tudod ki volt az a méretes b...?)

hány gólt is rúgott nálunk észosztókám, egy igazi nagycsapatban ?
nos 1 -et (Torres rúgatta vele)
tényleg nagy sztár...

rizla 2008.10.20. 19:49:04

a CSAPAT sztárja te hülyegyerek. a magyar csapaté meg gera, például.

rizla 2008.10.20. 19:49:40

egyébként miért érezni minden hozzászólásodon, hogy be vagy baszva?

halareaal 2008.10.20. 20:23:34

Bentley ha formába is lendülne, akkorsem nagyon látom hogy szoríthatná ki Lennont, aki ahhoz képest h milyen fiatal a bajnokság legjobb 3 jobbszélsője közt van. Pavjucsenko meg sokmindent megoldhatott volna a Spursnél sztem, kár hogy megsérült.

ShanklyGates 2008.10.20. 20:56:19

Tottenham:

Robbie Keane-ért jóval a piaci ár felett fizetett a Liverpool, tehát valaki szerint eladó volt sokért.

Attól félek, h a Spursnél még csak most ocsúdnak, h Levy-t nagyon megvezette a United... aszitte h tökös gyerek a keménykedéssel Berbatov-ügyben, közben elfelejtett a pótlásásról gondoskodni. A MU-nak simán megérte azt a + pár millát, h az átigazolási szezon utolsó percében rúghatták ki a sámlit a Tottenham alól. Remélem az emberileg defektes bolgár a United öltözôjében bomlaszt tovább.

Közben meg olyan bombaigazolások születnek, h Bent - 16.5 M, Pavljucsenkó - 14 M, Bentley - 15 M, Modric - 16,5 M... Ezzel az erôvel el is égethették volna a pénzt.

Woland 2008.10.20. 23:13:49

Data4u,

hehe, drasztikus lepesre van szukseg az tuti. egy hedonista tivornya nem tudom hogy eleg lenne-e... (mondjuk Bentley-nek alighanem jol jonne egy orgia:) a tartalekcsapatot kellene palyara kuldeni a kovetkezo forduloban.

ja, ugy nez ki mindennel rabasztunk, Defoe-val meg foleg. Malbranque-ot itt kellett volna tartani mindenhogy - a lelkesedes a legfontosabb ahogy mondod es o inspiralta volna az egesz csapatot.

remelem a Bilic-pletykakban nincs igazsag... ha jon akkor Modric tuti mindig kezdeni fog...

Udinese csutortokon, nem sok jot lehet varni ott sem. A Bolton ellen viszont mindent fel lehet tenni a gyozelemre. : )

Woland 2008.10.20. 23:18:13

halareaal,

nagyon hizelgo a Lennonrol alkotott velemenyed. sajna szerintem mast mondanal ha latnad hetrol hetre focizni. valahogy nem tud megtanulni beadni... esetlegesen jonnek be csak a labdai.

mindezektol fuggetlenul jelenleg jobban teljesit mint Bentley es a gyorsasaga a jelenlegi szegenyes fegyverkeszletunk (olyan nincs hogy arzenal... : ) legfenyegetobb eleme.

jatszott mar Lennon es Bentley egyutt amugy, nem feltetlenul utik egymast.

Data4u 2008.10.20. 23:19:32

te feltennél a mai gazdasági helyzetben akár 5$-t a Bolton ellen? na ne máááá'
de legyen igazad.
hogy felzárkózzunk a bivalyerős NC mögé maradva az ucsó helyen... :-D

Woland 2008.10.20. 23:23:10

ShanklyGates,

igaz is lehetne amit irtal, de azt meg kell hagyni hogy bennfentes info szerint Arsavin egeszen az atigazolasi ablak utolso napjaig biztos fogasnak tunt. A Zenit meggondolta magat valami miatt - talan az utolso pillanatban szolt a Bayern vagy a Barca hogy januarban adnanak erte 25 millio fontot, kit tudja.

szoval gondolt Levy a potlasra, csak eppen pontosan a kritikus lancszem nem kerult a helyere.

Bent es Bentley szerintem nem rossz igazolasok. Pavljucsenko mar nagyon necces, Modric meg Rebrovnal is nagyobb katasztrofa.

mann 2008.10.20. 23:24:40

Dunne geb@sz nagy öngólt vágott

Ha Keane volt az aki a Spursből akart nyugdíjba mennit, oszt az első alkalommal lelép a Poolba, akkor miért Berbatov a köcsög, mert a MU-ba igazolt, ami már jó ideje a levegőben lógott?
Nem hiszem, hogy bomlasztani fog a bolgár a MU öltözőben, ott veszélyes az ilyen viselkedés, alacsonyan repülnek a stoplisok.:)

Lennon nincs a legjobb három jobbszélsőben szerintem (SWP, Walcott, C), de az ötbe befér.

halareaal 2008.10.20. 23:31:10

hát én eddig amikor láttam Lennont szinte mindig nagyon jó volt, a gyorsasága mellett nagyon jól cselez és jól is lő. beadni lehet h nem tud, ettől függetlenül sztem hasonló stílusú és kaliberű játékos, mint Walcott. ha lennének olyan kreatív, kombinatív társai mint utóbbinak az Arsenalban, lehet h most ő lenne az angol válogatott kezdőjében. Bentleyt nem sokszor láttam, de az alapján Lennon simán jobb nála, amúgy meg nem hiszem h más posztokon be kéne vetni. Giovaninak hogy megy amúgy?

Data4u 2008.10.20. 23:57:28

Lennon döbbenet gyors, komolyan. Bárkit otthagy 20m-en. Iszonyat sebessége van. De azért Walcott... Nem egy cipő, pedig az egyik kedvencem.
Bentley nagyon jó volt a Black-ben... Tök tudja, mit csinál itt... Hacsak a depresszió. Nőt neki!!!
Giovanni, ha Skywaker-re azt mondtuk, hogy ovis, akkor ő a bölcsis. Technikailag szuppa (amit láttam belőle), de még kell neki 5 év, hogy egyáltalán labdába rúgjon (és nem Albionban...)

kroos 2008.10.21. 07:52:30

Az több mint érdekes hogy a ,,nagy csapatok közül" szinte a tottenham-nak van a legtöbb angol válogatott játékosa(akik voltak valaha válogatottak),bentley,lennon,king,woodgate,jenas,bent, és utolsok.
és pl. az angol válogatott csatára nem fér be a wiganbe mert egy egyiptomi kiszoritja.....

ZenZo 2008.10.21. 11:09:50

@kroos:
az nem nagy cucc, hogy hány olyan játékos van egy csapatban, ha alig játszanak. Ha a standard válogatottat nézzük, akkor azért úgy kell számolni, hogy a Chelsea ad átlagban/kb három tagot, hármat a ManU, mostmár felzárkózott a Pompey háromra, aztán jönnek az egyek: egyet az Arsenal, a Villa, a Pool, a City esetleg Everton vagy WestHam és a már általad emlegetett Heskey-vel egyet a Wigan. Az, hogy Bentley meg Jenas már csereként egyszer pályára léptek, nem egetrengető.

undertow 2008.10.21. 19:35:59

cseppet sem mérvadó az angol válogatottak száma a csapatban, amíg olyan játékosok nincsenek behívva, mint pl young és agbonlahor a villaból...

halareaal 2008.10.21. 23:21:49

Young tényleg elférne, az ango válogatott szereplését látva akár a kezdőben is sztem.

Data4u 2008.10.26. 11:25:50

Ez a nyilt levél nagyjából összefoglalja azt, amiről már egy jó ideje beszélünk:

tottenhamhotspur.rivals.net/News/pgArticle.aspx?artid=13514_4397948&id=81

Mondjuk nem ad választ a még néhány eltékozolt játékos eladására, de legalább összefoglalja Robbie/Berbatov árulók sztoriját.

Hogy mi jön most? Érdekes lesz. Mindenesetre Ramos kapott egy 5 misis csekket (nem rossz bánatpénz 4-6 hónapért... :-)).
Redknapp feladata pedig "csupán" annyi, de azt ASAP, hogy visszaadja a hitet a csapatnak.
Ha ez meglesz, akkor sima az ügy.

Mondjuk ezzel a gárdával igy nagy esély nincs BL helyre, de UEFA-ra is kevés...

Gomez viszont egy zseni!!! Látta véletlen valaki a legutóbbi teljesitményét az Udinese ellen? (nem-nem a gólpasszt, hanem az utána következő védéseket... Döbbenet a pasas)

Woland, én Dawson rajongó vagyok, de tény, hogy egy stabil King szintü játékos mellett még gyenge, hogy egyedül vigye a védelmet. De mellette felnőhet!

Bolton - hát vagy egy 5ös-t rúgunk, vagy szégyenszemre kapunk egy hármast (Davis)

Nekem ez a Redknapp mindig úgy tünt, minte egy beópiumozott harcsa. Nektem soha? :-D
süti beállítások módosítása