Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 7. forduló - Eggyel több, mint a Spurs győzelmeinek száma

2008.10.08. 12:30 pote

Brutál egy körön vagyunk túl megint. A nagyok közül ismét az Arsenal bukott, kétségbeesésbe kergetve szurkolóit. A United és a Chelsea könnyedén lépett túl - az előzetesen kellemetlennek jósolt - aktuális ellenfelén, a Pool meg - úgy tűnik - megtanult nyerni is. A botladozó csapatok további mélyrepülése már nem is lep meg minket, sokkal inkább az újonc Hull remeklése. Nem elég, hogy kétszer annyi pontot gyűjtöttek eddig, mint a Spurs meg a Newcastle együtt, de nagyon úgy néz ki, hogy több napot lesznek a Premier League dobogóján, mint az említett két sztárklub az elmúlt öt évben. Lapozás előtt még megemlítjük, hogy direkt béna jóslataink megértő fülekre találtak és Zenzo győzelmet szerzett végre a kommentelőknek. Most már pontosan eggyel több van nekik, mint a Sarkantyúsoknak.

Sokan féltették a Chelsea-t a ragyogóan startoló Aston Villától, de ezek a félelmek alaptalannak bizonyultak. A birminghamiek úgy játszottak, ahogy egy riadt csapat szokott a Stamford Bridge-en. Ötlettelenül, gyáván, megúszósan, csak a védekezésre koncentrálva. Az első félidőben a hazaiak döntésre is vitték a dolgot. Joe Cole - rövid szünet utáni - visszatérése jól sikerült, és Anelka is lubickol Drogba sérüléseinek árnyékában (csökkentve a semleges szurkolók elcsábításának lehetőségét). (Chelsea - Aston Villa 2-0)
A MU is félve vághatott neki a hétvégi  túrájának, hiszen tavaly majdnem az Ewood Parkben úszott el a bajnoki cím, de aztán jött Tevez és sokat érő gólt fejelt az utolsó pillanatokban. Rooney megint tanári gólt szerzett és a gólpassz ismét CR-től jött. Úgy tűnik a portugál idén az asszisztokra gyúr rá. Wes Brown gólja meg olyan szempontból érdekes, hogy nagyon úgy néz ki, hogy Neville-nek epizód szerepek fognak csak jutni idén. A MU ugyanúgy beragadt, mint egy éve, és ugyanúgy nagyon hamar feljött, mint tavaly. (Blackburn - Manchester United 0-2)
A Pool ellenben teljesen másként viselkedik, mint ahogy megszokhattuk tőlük. A Stoke elleni meccs kivételével, tudnak nyerni olyan meccseket, amiket nem igazából szoktak (S'land, Boro), rangadón győztesen hagyják el a pályát (MU), a 2005-ös BL döntő után ismét reménytelen helyzetekből fordítanak (City). A világoskék szívünk már-már elhitte, hogy idén is nagy halakra fognak vadászni a kisebbik manchesteri klubnál, és 2-0 után ritkábban kacsingatott a livescore.com-ra. Aztán jött egy mintaszerű liverpooli akció, majd Zabaleta teljesen jogos kiállítása, és máris más volt a leányzó fekvése. Torres hamar ki is egyenlített, az utolsó utáni percben meg Kuyt emelte megfoghatatlan érzelni szintre a vörösök drukkereit. A holland idei gólerőssége és a Pool táblázaton elfoglalt helye/játékának minősége között komoly kapcsolatot vélünk felfedezni. A meccs majdnem tökéletes volt, hiszen volt bombagól, tökéletes akciók sora, kiállítás, hátrányból fordítás, ami szem szájnak ingere. De sajnos volt egy súlyos sérülés is, Skrtelnek innen is jobbulást! (Manchester City - Liverpool 2-3)
A nagyok közül megint az Ágyusok betliztek. Nehezen volt hihető a produkciójuk a hétközi BL meccs után. Szenvedés, ötlettelen játék, mintha senki sem a megszokott helyén játszana. A jogtalanul érvénytelenített góljuk ellenére sem lehet azt írni, hogy többet érdemeltek volna. Egy bajnoki címre, Bajnokok Ligája győzelemre hajtó csapat nem nagyon engedhet meg magának olyat, hogy egy kiscsapat ellen Fabregas fejesgóljával mentsen pontot a 93. percben. Nem is nagyon emlékszünk olyanra, hogy a spanyol így ért volna el találatot. Vagyis kijelenthető, hogy eggyel több fejes gólja van, mint a Spursnek győzelme. (Sunderland - Arsenal 1-1)

A két mélyponton lévő, jobb sorsa érdemes együttes kategória lassacskán háromra duzzad, mert a Tottenham és a Newcastle mellett az Everton is csapnivaló formában van. A liverpooliak pont a Szarkák ellen herdáltak el kétgólos előnyt, és a végén még ők örülhettek a pontszerzésnek is. Év elején még jó húzásnak tűnt a játékospiacon való sporolása Moyesnak, de nagyon úgy fest, hogy ez már nem az a világ. Nagy valószínűséggel már ő is úgy gondolja, hogy több poszton - ha nem is sztárigazolást - legalább vérfrissítést be kellett volna vállalni, hogy legyen konkurencia a stabil helyeken is. A Newcastle talpraállása 2-0 után dicséretes, de az régen rossz, ha egy ilyen kaliberű csapatnál ezt ki kell emelnünk. (Everton - Newcastle 2-2)
A Spursről meg már nem is tudunk, és igazából nem is akarunk mit mondani. Döbbenet, szégyen. Amit meg Ramos nyilatkozott a meccs után, hogy "különben jól játszottunk, nincsen semmi gond", magyar politikusok magasságába emelte őt. A Hull meg az idei Wigan/Alaves/Chievo. Kevés olyan fociszurkolót lehet találni manapság, aki nem szimpatizál velük, nekünk ráadásul honfitársunk is játszik ott. Kalapemelés továbbra is, és még több Geovanni bombát. (Tottenham - Hull 0-1)

A kisebb csapatoknál is érdekes eredmények születtek. A West Ham belefutott egy zakóba hazai pályán, pedig győzelmük esetén az első négyben lettek volna. A vereség oka a kapusban keresendő, Green kétszer is boltoni játékos elé ejtette ki a labdát. (West Ham - Bolton 1-3)
A Wigan a Boro ellen bukott az utolsó pillanatokban. Gera Zoli meg volt csapata stadionjából távozhatott szomorú emlékekkel. (Wigan - Middlesbrough 0-1, Wes Brom - Fulham 1-0)
A Pompey behúzta a kötelezőt a Stoke ellen, és közel csúszott a tabellán a milliókat érő helyezésekhez. A gólokat - idén először - a Defoe-Crouch páros szerezte. Utóbbi, a tőle már-már megszokott féloldalas ollózásból. (Portsmouth - Stoke 2-1)

A hét momentuma: Leadbitter gólöröme
Nem tudunk szó nélkül elmenni a Sunderland gólja mellett sem, mert Leadbitter gyönyörű találatot szerzett (Song bénázásával fűszerezve), ami után a gyepre feküdt és - egészen egyszerűen - elsírta magát. Ritka az ilyen érzelmi kitörés. Mint később kiderült, nyáron elhunyt apja emlékének ajánlotta, akinek hamvait azon a helyen temették el. Emlékezetes, megismételhetetlen jelenet volt.

Történelmi volt a forduló a mi szempontunkból is, mert egy kedves olvasónknak, Zenzónak, sikerült legyőznie minket a tippversenyünkben. Nem tudjuk szépíteni, megérdemelt siker volt. Mégegyszer gratulálunk neki. De az összetett állása még mindig brutális fölényt mutat.(NST - Kommentelők 3,5-1,5)

A következő bátor jelentkező most is az lesz, aki harmadikként küldi el az nst.pl@freemail.hu címünkre az eheti kérdésünk helyes megfejtését. Ami emígyen szól:
Kitől származik az alábbi szösszenet:

"olyan volt, mintha tizenöten lettek volna a pályán, nem is tizenketten"
(Segítségül annyit, hogy szakkomentátor, nem PL meccsel kapcsolatban és nem olyan régen történt)

49 komment

Címkék: összefoglaló premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr47702664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.08. 12:37:47

első!
szégyenkezzél erősen, pöte! ;)

kroos 2008.10.08. 12:43:30

a Mu-val kapcsolatban nem kellet volna megjegyezni valamit? aproság habár Ince-szerint a meccs ezen ment el nekik.

sigmund 2008.10.08. 12:51:02

1. a MU meccsen az eslő gól az szabályos volt?
Mintha elnyomták volna a Balackburn kapusát nem?

2. A liverpool meccsén meg Skrtelnek volt egy szép karatés megoldása ami szintén megért volna egy pirosat.

Azazello007 2008.10.08. 13:02:23

"habár Ince-szerint a meccs ezen ment el nekik"

Meglepő lenne, ha szerinte nem ezen ment volna el a meccs:-)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.10.08. 13:35:33

"Vagyis kijelenthető, hogy eggyel több fejes gólja van, mint a Spursnek győzelme." :DDD

Számunkra megint egy sz*r forduló volt, minden rivális behúzta a meccsét mi meg töketlenkedtünk. Viszont legalább a Sp*rs egyre mélyebbre süllyed:)

mann 2008.10.08. 13:43:27

Talán, ha nem Santa Cruz löki rá Vidicset Brownra, egyértelmű lett volna a dolog. Persze a megnem adott MU büntetőről nem beszél senki, dehát nem is ezen múlt a dolog. Jól játszott a Manchester, teljesen szétfutották a végére a Roverst.

Adamfark 2008.10.08. 13:47:39

Nem volt szabályos a gól!
Viszont ha a bíró nem adta volna meg, akkor 11-est kellett volna ítélnie, ugyanis Vidicet 2 kézzel lökte - a levegőben - a Blackburn játékos a saját kapusára.

kroos 2008.10.08. 14:06:10

azt a Vidicet aki könyökkel oprált..

mann 2008.10.08. 14:31:02

Igazad lehet, valszeg a könyöklés durvább volt és azt kellett volna lefújni és nem Santa Cruz lökését, hiába szabálytalan mind a kettő...;). De mondom mégegyszer, mindegy is, mert nem ezen múlt a meccs.

jawbone 2008.10.08. 14:39:00

valszeg telleg nem ezen mult, erdekes viszont hogy az MU mult heten is kapott egy ilyet, az a bizonyos 11es amit meg maga ceronaldo sem reklamalt, megis befujtak..az 2 meccs alatt 2 gol, mindketto 0-0nal..persze az MU amugy is megnyerte volna - ezt tudjuk..mindezt ugy hogy nem vitatom(nem is lehet) az MU jatekerejet, de hogy az angol sporik is szeretik oket, az nem kerdes

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.10.08. 15:01:50

www.arsenal.com/news/news-archive/arsenal-top-the-barclays-fair-play-league

egy kis fair play táblázat...


ami minket érint, 2 hete nem tudtam megmondani miért nyerjük a meccseket folyamatosan és miért rúgunk 6 meccs alatt 21 gólt. Most cserébe gőzöm sincs mitől döcög a szekér...Lassan az Ágyúsaim hullámvasút formája az Atletico Madridéhoz hasonlít...

Üdv, imici - a tanácstalan

ShanklyGates 2008.10.08. 15:11:06

Frászt nem akart Moyes igazolni, csak a kiszemelteknek (Moutinho, Joaquin, Jo) eszük ágában nem volt az Evertonhoz menni : )

Már a vörösorrú is megmondta vagy 15 éve, h topon lévô csapatba is kell igazolni a friss vér, versenyszellem, új hangok az öltözôben stb. miatt. Moyes kb. a maximumot hozta ki a keretbôl éveken át, ahogyan Martin Jol is a Tottenhambôl.

A tabella nem hazudik, hol vannak azok a klubok, ahol a legnagyobb a szakadék az önértékelés és a valóság közt (Tottenham, Everton és mindenekelôtt a Newcastle)?

poolfanati 2008.10.08. 15:23:51

sigmund: skrtel játéka mindig is durva, erőszakos volt, ő így használja ki a fizikumát... és ha már szerinted megért volna egy pirosat... skrtel sajnos el is hagyta a pályát, csak bár ne sérüléssel tette volna.

r_magpie 2008.10.08. 15:36:15

Shankly, lehet, hogy rosszul látom, de északkeleten az önértékelés szép lassan kezd helyrerázódni

Data4u 2008.10.08. 15:42:58

"...Vagyis kijelenthető, hogy eggyel több fejes gólja van, mint a Spursnek győzelme."

ez annyira csúnya volt.
ÜSSETEK!!! MÉG!!!

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.10.08. 15:44:39

A liverpooli utánpótlásról és Németh Krisztiánról akit érdekel:

www.guillembalague.com/blog_desp.php?id=96

Dzsúd Horse 2008.10.08. 17:03:56

"..úgy néz ki, hogy Neville-nek epizód szerepek fognak csak jutni idén."

Reménykedjünk...

Dzsúd Horse 2008.10.08. 17:05:24

Gratula Zenzónak ! Hosszú még az idény, hajrá kommentelők :D

Lond · http://lond.blog.hu 2008.10.08. 18:21:26

pote: nem akarod a tippelésért feltett kérdések megfejtéseit felrakni a következő heti posztba? engem érdekel hogy ki szurkol a villának, és az is, ki mondta ezt az okosat :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.08. 18:32:59

Lond,
amikor van helyes megfejtés, akkor a kommentek közé be szoktam rakni a megfejtést.
Heinrich kben a látens Villa-fan!

most még egy helyes megfejtés sem érkezett!
annyi segítség, hogy SportKlubon történt kb két hete

p.

Strigo 2008.10.08. 20:29:26

Vége a bajnokság rajtának, kezdenek kialakulni az erőviszonyok (bár az elmaradt MU-Fulham meccsel együtt tisztább lenne a kép), ismét a big4 lesz az első négy helyen.
Az utóbbi meccseken mutatott játék alapján érik az újabb bajnoki cím a Unitednél. Ince örülhet, hogy nem kaptak többet, nem ezen a (szerintem szabályos) gólon, vagy elfelejtett tizenegyesen múlt. Berbatov jó igazolás lesz, de egyelőre még azt sem tudja, hová nézzen ebben a nagyon gyors csapatban. Néhány gyilkos passza már akadt ezen a meccsen, az öreg kezdi megtalálni neki a helyet. Védővel a nyakán megtartja a labdát, és elindítja valamelyik futóbolondot, csak ehhez fel kell érnie a befejezéshez is, hogy igazán hatékony legyen. Amíg Ronaldo és Rooney ennyire érzik egymást, addig nem lehet gond, mint ahogyan a védelemmel sem, ha az Evra-Ferdinand-Vidic-Brown négyes játszik.
Az kissé aggasztó mondjuk, amilyen magabiztosan a Chelsea behúzza a meccseit, még sérüléshullám közepette is. Deco és Bosingwa jó vétel volt, Scolari jó arc és jó edző is, nehéz lesz őket lenyomni idén is.
A Liverpool utolsó percben lőtt góljai is elfogyhatnának már, mert minél több ilyen meccset nyernek, annál jobban elhiszik, hogy bajnokságot nyerhetnek. És akkor velük is számolni kell. Keane még akár jó vétel is lehetne, ha Benitez rászánná magát egy kétcsatáros játékra.
Az Arsenal már az elején elkúrta, le vannak maradva, pedig még rangadót sem játszottak. Ezzel a kerettel a top4hez tartozni is bravúr.
Az aljáról annyit, hogy az Everton képes lesz összeszedni magát, de a Newcastlet és a Spurst lehet hogy csak Shearer és a munkát kereső Klinsmann húzza majd ki a szarból.

Strigo 2008.10.08. 20:32:39

A Newcastle edzője pedig jó eséllyel pályázik a köcsögválogatott élére akkor is, ha tényleg csak egy hónapig marad.

Első munkanapján szabadnapot adott a focistáknak, edzést sem tartott. Első sajtótájékoztatóján le fuckin'cunt-ozta az újságírókat, az első meccsén pedig sikerült lemaradnia csapata mindkét góljáról, mert a félidő előtt pár perccel elindult a lelátóról az öltözőbe, a másodikra meg későn érkezett és már 2-2 volt.

halareaal 2008.10.08. 21:34:13

miért lenne az Arsenal lemaradva néhány forduló után? ennyi erővel a MU is le van maradva.

Strigo 2008.10.08. 21:42:05

Mert komoly meccsük még nem volt, de már 8 pontot buktak.

halareaal 2008.10.08. 21:54:05

és? ettől még nincsenek lemaradva. majd ha a komoly meccseiken sorra kikapnak, akkor le lesznek. amógy a MU is hullajtott már pontot pl a Newcastle ellen.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.08. 22:01:43

még mindig nincs nyertesünk,
igaz "bánkidodó"-ból Dunát lehet rekeszteni :))

még egy kis segítség:
válogatott is volt, dehogy miért azt nehéz lenne megmagyarázni!

r_magpie 2008.10.09. 08:36:02

Strigo, ennél azért jóval árnyaltabb a kép Kinneart illetően.

Szerintem sokunk szívéből szólt, amikor kiosztotta a revolverújságírókat.

poolfanati 2008.10.09. 11:38:45

strigo: a világ legjobb csapata megteheti hogy az utolsó percekben szerzett gólokkal nyeri a meccseket. :-)

ZenZo 2008.10.09. 11:58:21

@ poolfanati

ez azért durva tőled, szmájli ide-vagy oda, valahogy mikor a Chelsea csinálta ezt, vagy tavaly mikor a MU mentett többször így pontot pár mérkőzésen, nem ilyeneket írtál...

undertow 2008.10.09. 13:11:21

a képmutatás régi szép liverpooli hagyomány ;)

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.10.09. 13:31:46

Muszáj így nyerni meccseket ahhoz, hogy meglegyen a kellő önbizalom, és ezekkel a pontokkal dőlnek el a bajnoki címek is.

harveypekar 2008.10.09. 14:27:44

Kicsit igazságtalannak tartom a Spurs folyamatos alázását. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb összeszedik magukat, és jövőre benne lesznek a top 4-ben. Olyan simán kiharcolják majd a feljutást a Premier League-be, hogy öröm lesz nézni.

ZenZo 2008.10.09. 14:43:21

mexicola: ezt nem vitatta senki, én sem. Csak azt, hogy furcsa ezt egy Pool szurkesz szájából hallani, aki hetekkel ezelőtt mást támadott emiatt ,)

ShanklyGates 2008.10.09. 16:17:11

@ r_magpie

Valóban, ez kellett a kerethez: Kinnear-t és Joey Barton-t az isten is egymásnak teremtette : )))

Fejétôl bûzlik továbbra is a hal a St James' Parkban. Télen Keegan visszatérésekor - amit elég stupid húzásnak gondoltam, nem vagyok nagy véleménnyel King Kev acélos kitartásáról (nincs neki olyan) és hisztijeirôl (annál inkább) - Stadler Józsihoz hasonlítottam Megváltó Mike Ashley-t.
Habi szerint eltúloztam. Továbbra is fenntartom.

Titi120 2008.10.09. 17:56:35

Úgy látom most hétvégén nem játszik senki. :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.09. 20:16:06

bréking nyúúúúz,

megvan a nyertesünk a héten.
a helyes válasz (majd a köv. beharangban is megírjuk):
Zombori Zalán volt.

köszi a sok-sok próbálkozást.
p.

mickeyknox 2008.10.10. 09:35:48

mindig is szégyelltem, hogy ezzel a nímanddal két betű híján azonos a nevünk

bag 2008.10.10. 21:51:41

lassan időszerű lesz a blog nevét
"Nou San ANFIELDRE" átkeresztelni :))

mi a véleményetek?

poolfanati 2008.10.11. 09:03:20

bag: akkor abból az jönne ki hogy: NSA.
ez az amerikai nemzetbiztonsági hivatal angol rövidítése. épp most olvasom a Digitális Erőd című könyvet Dan Browntól(tudjátok a Da vinci kód szerzője:)) ami az NSA-ről szól és a könyv szerint elég jó hackereik vannak stb, szal nem lenne jó vége ha az nsa.blog.hu-ért vitatkozna heinrich és pote:D
talán akkor a nou-t vagy a san-t kéne lecserélni anfieldre...

poolfanati 2008.10.11. 09:05:29

zenzo: emlékszem és abból az jött ki hogy tavaly a poolnak volt egy rakás utolsó perces gólja, a chelseanek nem szóval ennyi erővel nem kell meglepődni azon hogy a pool folytatja a meccsnyerések eme hagyományát... továbbá: a chelseanek tavaly egy rakás 1-0ás győzelme volt... na ők szakítottak a hagyománnyal:D

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.11. 13:26:59

Egy létező koncepció az Estádio Delle Anfield, ami jobban passzol szerkesztőségünk jelenlegi összetételéhez, de azért valószínűleg ragaszkodunk a hagyományhoz;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.11. 15:08:02

Avagy inkább: Santiago Delle Emirates. :-)

poolfanati 2008.10.11. 15:40:44

na akkor már én is egyet:D
Hidegkúti Üllői Puskás :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.11. 15:47:50

Poolfanati, itt nem arról volt szó, hogy mi mit szeretnénk, hanem hogy a szerkesztőséghez melyik állna a legközelebb.

Az előbbi nálam Nou Weser Marassi lenne, belátva, hogy a magyar labdarúgást még a legnagyobb jóindulattal sem lehet a világ legjobb focijának nevezni.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.11. 15:51:25

"Egy létező koncepció az Estádio Delle Anfield, ami jobban passzol szerkesztőségünk jelenlegi összetételéhez, de azért valószínűleg ragaszkodunk a hagyományhoz;)"

höhö:)))

City of Olimpico

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.11. 16:12:58

A Vicente Alvelade Olimpico lenne a legmegfelelőbb, ezt tudom én, tudjátok ti és annak hülye Antawnnak (Tony Rocky Horror) is tudnia kellett volna. De most már jó így is ;-)

( Ja, ha Libertadores kupára is kitekintenétek, akkor a La Bombonerát is beleszerkeszthetnők valahogy).

poolfanati 2008.10.12. 09:30:25

csöncsön, ugyanúgy ahogy mások én is kitettem a szmájlit szóval nem kell komolyan venni... és én is mondhatom hogy nem lehet Nou Weser Marassi mert az csak neked tetszik...
és hogy nehogy belémkössél tesség egy :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.12. 11:59:20

@poolfanati:

Nem belédkötni akartam, csak egyértelműsíteni, hogy a "Santiago Delle Emirates" név nem az én ízlésemet tükrözné. :-)
süti beállítások módosítása