Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 6. forduló

2008.10.04. 13:00 pancho_sanza

Az előző évhez képest jelentős változásokat tapasztoltunk az európai kupákban. Tavaly ilyenkor a Zaragoza már túl volt egy ciprusi megszégyenülésen, a Sevilla egy londoni verésen és a Valencia is a rossz ösvényre tévedt. Ehhez képest most mind a nyolc spanyol csapat győzött és mindenki tovább is jutott. Ilyen előzmények után következik a bajnokság hatodik fordulója, amelyben az Atlético az ősz legkegyetlenebb sorozatát mutatja be. Sevilla, Marseille, Barcelona, Real Madrid, Liverpool, Villarreal. Még a Bayern Münchennek sem kívánnánk ezt a sorsolást, de ettől még a fővárosi csapatnak le kell játszania a mérkőzéseket. Most hétvégén pont a Barcelona következik. Idegenben. Mindkét csapatnak jót fog tenni, ha az eddigieknél némileg komolyabb ellenféllel szemben mérheti le erejét. Esni fog négy gól. Tovább után részletek:

Barcelona – Atlético 2-2
Miután a Sevilla az Atlético megalázásával dörömbölt be a bajnoki versenyfutás kapuján, addig a katalánok városi rangadó keretében mentették a reményeiket. Már ami a pontokat illeti. A teljesítménnyel nem is érdemes foglalkozni, mivel talán Luis Fabiano gólja mentén kikapni talán nem akkora szégyen, mint a tartalékos Espanyol ellen kiimádkozni egy győzelmet. Hét közben aztán megfogta egymás kezét a két gárda és mindkettőjük 2-1 arányban verte aktuális ellenfelét, azonban a katalánok és Sahtar kapusa mögött még Fortuna is tevékenykedett egy kicsit. Agüero vagy Messi? Bár mindenki tompítja az ellentétet, azért ahogyan két Maradona, úgy két Maradona-utód sem játszhat egyszerre az argentin nemzeti csapatban. Az idő majd eldönti, melyikük lehet az. Barcelona vagy Atlético? A fővárosiak már játszottak idén olyan átütőerővel, aminek megismétlésével nagyon csúnya alázásba fordulhat a mérkőzés. A Barcelona még nem játszott idén úgy, hogy A Nou Camp komoly vágóhídra emlékeztessen. Talán majd most. Milito az egyik oldalon, Forlán, Simao és Maniche a másikon. Akik éppen nem léphetnek pályára. Persze csak papíron, mert a mérkőzés győztesének utólag nem fognak hiányozni. Ha lesz ugyan győztes.

Real Madrid – Espanyol 2-0
Vagy három. De inkább csak kettő, mert a címvédő mindig csak egy kicsivel ér el jobb eredményt, mint a katalán rivális, de ez is elég a presztízs látszatának fenntartásához. Az Espanyol szerencsétlensége, hogy a Barcelona, a Real Madrid és a Villarreal csapataival szegélyezett ösvény eddig leggyengébbnek bizonyuló láncszeme ellen nem szerzett pontot.

Villarreal – Betis 2-0
A Betis már az utolsó fogorvosi vizsgálatra készül. Ezúttal a sárga tengeralattjáró ellen kell helytállnia, hogy végre elkezdhessen a saját súlycsoportjában verekedni. Ugyanis a Villarreal jelenleg nem az. Különösen Sergio Garcia nélkül.

Getafe  - Almería 1-1
Ennél rosszabb párosítás nincs is. Még az is jobb, amikor két utálnivaló csapat mérkőzik meg egymással, mert az ellendrukkban legalább kiélheti magát az ember. Most azonban minden kapott gól tüske lesz a szívnek, és ha lenne igazság a földön, akkor szimpátia alapján kioszthatnának 2-2 pontot, míg a maradék egyet a döntetlenért kapnák a felek.

Mallorca – Sporting 2-1
A Mallorca megint kezdi. Tavaly is sokáig fogalmatlannak tűntek, aztán váratlan győzelmekkel kuszálták össze a fogadóirodák esélyszámait, hogy legvégül már a legbénább szerencsejátékosok is a szigetlakók győzelmével kezdjék a szelvényeiket. Ezért ajánljuk most fel nekik a Sportingot és bízunk benne, hogy megteszik, amit kell, mi meg csak számoljuk a pénzt.

Sevilla – Athletic 2-0
Az UEFA kupa várományosa. A bajnoki listavezető. Nagyon vicces, hogy a látszólag eltékozolt vagyon ellenére most jobban csillog az udvar, mint az elmúlt egy évben bármikor. Poulsen, Keita és Daniel Alves már nincs, a csapatnak mégis jobban megy. Értetlenül állunk a jelenség előtt elvégre enyhe lejtmenetnek kellene bekövetkeznie. Az Athletic tökéletes partnernek tűnik a csúcsra vezető úton.

Valladolid – Valencia 2-1
Főleg, hogy a Valencia most szükségszerűen lemaradni kényszerül. Mármint biztos nem ez Villáék célja, de a Valladolid eddig az egyetlen csapat, amelyik esetében egyértelműen különbséget tehetünk hazai és idegenbeli teljesítmények között, mert például még a Barca és az Atlético is alulmúlta már önmagát vendégként és otthonában egyaránt. A madridiak például itt is.

Recreativo – Málaga 0-1
Meglepetésnek számítana, de a Recreativo bennmaradására nem sok pénzzel fogadnánk. Mindössze azért, mert kevésből is jó sokat nyerhetünk. Valószínűleg igaz ez a Málagára is, de mindössze azért, mert idén talán előfordulhat az is, hogy egyik újonc sem fog megkapaszkodni. Ha valamelyiküknek sikerül az a Numancia lesz. Ha kettőnek sikerül, akkor az romantikus meggyőződésünk miatt a Gijon lesz.

Osasuna – Racing 0-0
Vadócz C a következő fokozatba kapcsolhat. A taktikai instrukciók változnak. Eddig az volt a feladat, hogy megszerzi a labdát és kivárja, míg odamegy valaki érte. Honfitársunk most elkezdhet passzolgatni. Egyelőre még nem olyan komoly dolgokra gondolunk, csak olyan Makelelére emlékeztető maximum kétméteres és nem túl gyors gurításokra.

Deportivo – Numancia 2-2
Már sehol nem lehet arra fogadni, hogy a Deportivo mérkőzésén kiállítás lesz. Valami gagyi román fogadóirodánál még áll a lehetőség. De 0,98-as szorzóval. Az UEFA kupa továbbjutást nehezen kiharcoló csapat a hosszabbítás extrakilométereivel a lábában és büntetők idegi megterhelésének utóhatásait nyögve, nem nyerhet a legerősebb újonc ellen.
 

60 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga 2008/2009

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr68695798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BruceWayne 2008.10.04. 14:45:57

azt mondja meg valaki meddig lesz úgy hogy a real mindig a Barca előző heti ellenfelével játszik?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.04. 14:54:50

Mindig így lesz, Nerazzurri.

Furcsa, hogy csak most veszitek észre, hogy minden sorsolásnál adott sorrendben játsszák le mérkőzéseiket a csapatok.

Az érdekes az idei sorsolásban az, hogy sikerült összehozni egy Sevilla-Barcelona-Real Madrid-Villarreal menetrendet.

Ma éjszakára mindenki üljön a tévé elé, mert a szombat éjjeli meccsek Spanyolországban eleve mindig kiválóak, ám most a párosítás is garantálja a világszínvonalú focit!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.04. 14:56:22

(Ja, mindig van egy kivételt képező csapat, amely nem követi a többiek menetrendjét. Idén ez a Valencia.)

szmrmszrzt 2008.10.04. 15:05:45

ezt a sorsolásos kérdést már a múltkor is poénnak gondoltam, aztán rájöttem, hogy néhány futballrajongó tényleg értetlenül áll a bajnokság lebonyolításának menetrendje előtt.:)
www.marca.com/futbol/calendario_0809/index.html

pancho: leglább te ha hagyhattad volna ezt a kun vs. messi faszságot.

szmrmszrzt 2008.10.04. 15:09:10

egyébként ma sinama-pongolle lesz a gyilok.

drdugo 2008.10.04. 18:09:45

'Agüero vagy Messi? Bár mindenki tompítja az ellentétet, azért ahogyan két Maradona, úgy két Maradona-utód sem játszhat egyszerre az argentin nemzeti csapatban.'

eddig is simán játszottak már együtt. annyira nem ütik egymást, mert messi sokat lép vissza és legtöbbször mélységből indul, agüero inkább a befejezéseknél jeleskedik, ott viszont nagyon, 16-oson belül bárhonnan életveszély. messi többnyire a jobboldalon tevékenykedik, agüero meg a balon.
egyábként nem tudnám eldönteni melyikük a jobb, eleve tökmás stilusu játékosok.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.10.04. 22:06:16

Nagyon bekezdett a Barca. Két gól két percen belül.

bög 2008.10.04. 22:14:08

lol 3-1 14. percben.
ez a búszkvecc gyerek nagyon gyenge eddig

bög 2008.10.04. 22:18:12

hát ez nem igaz:D 4-1

Mansi 2008.10.04. 22:46:08

Katalán gödör, mi? :))))

Titi120 2008.10.04. 22:48:36

Hát, én nem tudom mi volt itt az első félidőben, de semlegesként azt mondom, hogy ilyet még kérek, ha lehet minden napra ! :))

bacuka 2008.10.04. 22:51:31

A helyzetek alapján ez akár két számjegyű is lehet(ne).

rizla 2008.10.04. 22:56:01

iniesta szegény be van oltva gól ellen.
messinek meg csak be kellett volna passzolnia az év gólját, de inkább pörget.
gödörben a srácok.

ja és még valami: a kezdés szerencsés is volt (igen, a bírók tolják a barcát), de hát én szóltam, hogy az atletico egy szerencsétlen örök lúzer.
bajnokesélyes, LOL!!!

rizla 2008.10.04. 22:58:18

lopeznek amúgy piros lap járt volna messi lerúgásáért. a bíró elő is vette, csak megsajnálta az atletit. volt is miért, azért nem volt szép dolog a (jogos!!!) büntető után még ez a szabad is.
dehát messi ezért lesz nagy játékos. aki ennyire pofátlan, hogy képes 2-0nál egy ilyennel megalázni az ellenfelet, annak van töke.

rizla 2008.10.04. 23:00:30

"egyábként nem tudnám eldönteni melyikük a jobb, eleve tökmás stilusu játékosok."

ne vicceljünk. messi olyanokat művel RENDSZERESEN, ami a kiválasztottaknak is csak párszor jött össze a történelem folyamán.

Titi120 2008.10.04. 23:04:25

Ujfalusit meg vagy hozzák le, vagy adjanak neki a szünetben utazó tablettát, mert úgy forgott itt össze - vissza, hogy a nézésétől már én szédültem.

rizla 2008.10.04. 23:04:58

47. perc - xavi első rossz passza

2008.10.05. 00:16:54

Na ugyan kinek jön jól ez a kis szünet majd? A barcanak marad e lendülete? Az atletico összekapja e magát a városi derbire(igaz azt általában formától függetlenül is bukják, ahogy mostanában a barca ellenieket is)?
Azt sose értem miért áll meg a csapat, miért elégszik meg 1 félidőnyi jó játékkal.

rizla 2008.10.05. 00:35:39

nem állt meg a csapat, csak guardiola sort cserélt, lehozta a három legjobbat, és bölcsen feláldozta a gólrekordos győzelmet a csapat boldogságáért. henrynak iszonyatosan kellett már ez a meccs ,és bojan is nagyon örült, hogy játszhatott majdnem egy félidőt. eto'o kicsit morcos volt, de aztán nagyon szép volt a jelenet közte és henry között, ez is nagyon kellett.

rizla 2008.10.05. 00:36:56

más kérdés, hogy keita helyett tourét kellett volna behozni, minden szempontból.

2008.10.05. 01:03:46

"nem állt meg a csapat"
2 csere a csatársorban történt és nem azok miatt adogattak már megint hátul Puyolék a 2. félidő nagy részében. Vártam, hogy majd tömik labdával Bojant, de nem sok segítséget kapott.
Szép eredmény a 6:1, de jobban örültem volna, ha szépen eloszlanak a gólok a 90 perc alatt és nem csak 5 percig van ellenfél a pályán.
3pont, semmi több. Holnap(ma) az espanyol is hasonlóan erőteljes vendég játékot fog produkálni a fővárosban.

rizla 2008.10.05. 01:50:52

"2 csere a csatársorban történt és nem azok miatt adogattak már megint hátul Puyolék a 2. félidő nagy részében."

és egy meg a középpályán. egy xavi nevű ürgét hoztak le, talán már hallottál róla.

rizla 2008.10.05. 01:51:46

egyébként messit sem nevezném egyértelmű "csatársor-cserének", az akciók jó részéhez köze van, egészen szépen tud már passzolni.

szmrmszrzt 2008.10.05. 07:16:53

"de hát én szóltam, hogy az atletico egy szerencsétlen örök lúzer.
bajnokesélyes, LOL!!!"

anyád!;)

Keelhaul 2008.10.05. 11:14:08

Ütötte már ki a Barca az Atlétit, nem kell ebből nagy következtetéseket levonni. Legutóbb asszem 2007-ben, de akkor semmire nem mentek vele (a Madrid lett a bajnok).

nasteey 2008.10.05. 11:48:39

Uhh... ez az utolsó komment így nem igazán jött át kora reggel. :/ Vagy nem olvastam el figyelmesen mindent... de hol van a nagy következtetés? Mert én nem olvastam sehol. Vagy nem lehet örülni, hogy végre nézhető focit kapunk? Vagy mondjam, hogy gálát? Az utolsó mondot "poénja" sem világos, de nem érdekel. Én örülök a 6-1-nek, és megnézem a meccset mégegyszer. :)

(A következő fordulóban viszont ölni fog az Atleticó, mert 1., városi rangadó, 2., ezt a szégyent csak így lehet javítani 3., nagyon kell a 3 pont. Ott majd megmutatják az igazi arcukat.)

krysal 2008.10.05. 11:49:09

Nem is a messzemenő következtetések miatt mondom, de azért (Ralosként is) baromi egy meccs volt.

De ez is csak megerősítette azt a feltevésemet, hogy az AtMa bárhol, bárkitől képes kikapni... De legalább a Barcától alapban nem szégyen. Bár ennyivel...

krysal 2008.10.05. 11:52:51

"(Ralosként is)"

Mármint Realosként:p Istenem, aludni kéne...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.05. 12:50:52

Na, remélem, most már rizla is megérti, miért nem cserélném el a Barcelona támadójátékát az Arsenaléra... :-)

A legszebb az, hogy volt itt minden: pontrúgás utáni gól, tizenegyes, pofátlan gól, Eto'o-ziccer (bár azt a csatárok 99%-a nem oldja meg, csak neki ziccer), Iniesta-lövés utáni kipattanó, és persze egy gyönyörű Busquets-Henry-Xavi-Bojan-Henry kombináció.

Az első nagy rangadó megvan. Szeretem az ilyen gödröket.

Henke 2008.10.05. 13:35:11

És szerintem nagyon csúnya volt az a mondat is hogy Gudjohnsen a baja a Barcának -azért volt csúnya mert egyszerűen nem igaz. Én nem hinném, pancho. Labdabiztos, sokat mozog, támadó felfogású, jól fejel. Ami talán nem pozitív az az hogy kpályán rengeteg a biztonsági passza Xavihoz. De ennyi.
Na szóval: ha ma este nyer a Real is 6-1re, akkor kiváncsian várom az idei BL fejleményeket spanyol részről XD

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.10.05. 14:45:41

Mekkora gólpasszt adott Iniesta, kapufáról, te jó isten!

rizla 2008.10.05. 15:09:10

henke: pancho faszságokat beszél persze, de ettől még gudjohnsen nem egy nagy durranás. gyakorlatilag zéró kreativitást visz a játékba, közel sincs egy súlycsoportban a csapattársaival. azt mondjuk a javára kell írni, hogy elég labdabiztos, egy korrekt vízhordó. ennek tegnap megvolt a szerepe, máskor nem biztos, hogy megvan, vagy meglesz.

shinigami 2008.10.05. 16:25:06

a barca meccs legnagyobb tanulsaga h ronaldinho visszatert
.

Keelhaul 2008.10.05. 20:41:14

nasteey: a nagy következtetés sokak agyában megfogalmazódik: tuti bajnok lesz a Barca. Pedig ennek a meccsnek van ebből a szempontból a legkisebb jelentősége.

nasteey 2008.10.05. 21:24:03

keelhaul: értem én, de annyira nem vágott ide a kommented... Én ezelőtt a meccs előtt is úgy gondoltam, hogy a Barca lesz a bajnok. Ezután is így fogom. Nem hiszem, hogy valaki csak és kizárólag a tegnapi meccs hatására "világosodott meg". Ez nem NSO. :)

nasteey 2008.10.05. 21:25:20

Mire megírom vezet az Espanyol. Ennek ellenére nyernek majd. Így tudnak a legjobban felhúzni. :)

czipi 2008.10.06. 07:52:27

nagyon elfogult elemzés :), a kedvencem: "A fővárosiak már játszottak idén olyan átütőerővel, aminek megismétlésével nagyon csúnya alázásba fordulhat a mérkőzés. A Barcelona még nem játszott idén úgy, hogy A Nou Camp komoly vágóhídra emlékeztessen. Talán majd most." bejött....

krysal 2008.10.06. 10:22:54

Hajjajj. A tegnap estémet egyrészt tönkrevágta Heinze, másrészt bearanyozta Raul... Kár, hogy a mérleg döntetlenre jött ki...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.06. 11:23:04

Úgy még igaza is lenne Keelhaulnak, hogy:

"Pedig ennek a meccsnek ebből a szempontból van a legkisebb jelentősége."

Elrontotta a szórendet. :-)

Hogy mást ne mondjak: szerintem a Real tegnapi játékára is hatással volt a szombati 6-1.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.06. 14:34:30

Nahát alaposan kupán vágták a drága jó Atletit a Nou Campban, hál' istennek lemaradtam a mészárlásról! De ettől függetlenül azt mondom, hogy az Atleti végig az élbolyban lesz majd.

Gabez 2008.10.06. 14:36:37

28 perc alatt 5-1...hihetetlen élmény volt!

hmikey 2008.10.06. 14:55:44

Ez a Sevilla valami nagyon jó.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.06. 22:40:50

"hál' istennek lemaradtam a mészárlásról!" (popp)

Pedig tényleg óriási élmény volt! Messi (nem is tudom, 4-1-nél, vagy 5-1-nél-e, de még az első félidőben) a saját térfeléről indulva végigszaladt az Atleti védelmén, majd amikor már csak a kapussal állt szemben, finoman alápörgetett a labdának, amely centiméterekkel ment mellé. A közönség felállva éljenzett, leborult a kis argentin nagysága előtt. Még a tévén át is érződött, hogy a 90 ezer (?)ember nem is hisz a szemének, nem is érti, mi folyik itt.

No de majd megnézem az összefoglalót.

rizla 2008.10.06. 23:02:11

én azt nem értem, hogy miért baszta el. a getafe ellen lőtt szólógólja óta legalább 4-5 hasonlót vághatott volna, ha nem cseszi el mindig a befejezéseket

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.06. 23:39:00

rizla, mondtam már neked, hogy az ember nem gép?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.07. 11:50:22

Előbb-utóbb majd megint berúgja.

Az ilyen szólók (és meccsek) jelzik, micsoda potenciál van a Barcelonában. A szombati első félórával egyszerűen minden védelmet rommá aláztak volna. Az első perctől letámadtak minden labdát, gyilkos tempót diktáltak. Mire az Atlético lélegzethez jutott, már 3-0 volt.

kroos 2008.10.07. 15:55:17

miért perea játszik jobbhátvédet,és a két jobbbek,ujfalusi meg Heitinga van középen??????????

halareaal 2008.10.07. 15:58:23

szegény Atletico, gyanítható volt hogy hamar kiszállnak majd a bajnoki küzdelmekből. ha nem verik meg a Realt és a Villarrealt egymás után (nem fogják), koncentrálhatnak a BLre.

corporal clegg 2008.10.07. 16:02:27

@kroos,
neked feltett szándékod, hogy manager játékokból és goal.com-ról szerzett hiányos ismereteidet minden hozzászólásodnál megcsillantsd???

Ujfalusy egyértelműen középső védő, és Heitingának pedig mindegy, hogy a védelem közepén, vagy jobb oldalán szerepel (sőt, még védekező középpályást is tud játszani...)

kroos 2008.10.07. 16:09:16

Tavaly a fiorentina többségében igy állt fel: Ujfalusi, Dainelli , Kröldrup, Pasqual.Késöbb Dainelli sérülése miatt,huzodott be Ujfalusi kényszerböl,és az ö helyét Jörgensen vette át.
TUSÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!
AKÁRCSAK A LEGUTOBBI ANGOL POSZTNÁL AHOL SZINTÉN FÜLED FARKAD BEHUZVA ELFELEDKEZTÉL REAGÁLNI !!!!!!!!!!!!!!

corporal clegg 2008.10.07. 21:37:28

Azért, mert a tavalyi szezonban jobbhátvédként kezdett, ez még messze nem tusé. Az EB-n pl mintha nem jobbhátvéd lett volna, és a korábbi szezonokban is belül játszott, de az már meghaladja a nem túl terjedelmes memóriádat...

corporal clegg 2008.10.07. 21:40:53

Most direkt előkerestem a legutóbbi PL-es dolgot, amit akkor már nem olvastam, de ott félreértettél:
Fowler büntetőjére nem emkékeztem, nem Pearce-ére, pffff.....

kroos 2008.10.08. 08:00:26

Az a lényeg hogy akkor is olyan dolog miatt hordtál le amiben nem volt igazad.
És Heitinga meg Ujfalusi sokkal inkább jobbhátvéd mint Perea.Hidd el.

kroos 2008.10.08. 08:06:14

,,Fowlernek volt az emlékezetes kihagyott büntetője---utána csak annyit mondott stuart pierce,isten hozott a klubban""

ezt mint edzöje mondta Pierce Fowler-nak,a Man.City-ben.Ugyanis elég sokba került az a kihagyott 11-es a Citynek.De hogy miért annak nézz utána,többet nem árulokel.:)
süti beállítások módosítása