Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétközi jóslatok - La Liga 4. forduló

2008.09.24. 18:30 pancho_sanza

Még csak párat aludtunk és máris újabb forduló következik a La Ligában. Vadócz Krisztián ezúttal nem fog szerepelni, de nélküle is lesz érdekesség. Igaz nem olyan sok, mivel a nagyok még mindig látványosan kerülik egymást. Szerencsére hétvégén már az Atlétio-Sevilla mérkőzésen szórakozhatunk, ami egyenes felvezetése lesz a Barcelona- Atlético és az Atlético- Real Madrid rangadóknak. Ilyen kilátások mellett Agueróéknak örülniük kellene a Getafe elleni mérkőzésnek, pedig most is ez tűnik a forduló rangadójának. Persze a csapatok számára nem feltétlenül negatív egy ilyen hétközi forduló, mivel az esélyesebbek és az esélytelenebbek is stressz nélkül és nyugodtan készülhetnek arra, ami most következik. Esni fog 21 gól nyer a Barca, nyer a Real és elszabadul a Sevilla is. Tovább után részletek:

Real Madrid – Sporting 3-0
A Numancia által már jól bejáratott Barcelona otthon, Real Madrid idegenben útvonalon igyekszik haladni egy másik újonc is. Szegény Sportingnak viszont mindenképpen le kéne térnie az ösvényről, mert ha egy 1-0 után 3-4 következett, akkor a hat kapott gól után legalább egy tízesre számíthatnak. Pedig nem lesz csak három a vége, pedig van der Vart, Robben, Raúl, Nistelrooy és még Higuaín is gólra vágyik.

Osasuna – Deportivo 1-1
Egyelőre Vadócz Krisztián nélkül még nem elképzelhetetlen az Osasuna kezdője. A nagy cél természetesen ez lenne, viszont ehhez még sok bikának kell elhullania Pamplonában, hogy ez bekövetkezzen. Honfitársunk nélkül jók a hazai csapat kilátásai, bár a Deportivo egyszer megtréfálhatja őket.

Villarreal – Racing 2-0
A Numancia mellett a Racing sem tartozik Fortuna kegyeltjei közé, hiszen az újonchoz hasónlóan egymás után kell játszania az előző évad három dobogósával. Bár messzemenő következtetést nem szeretnénk levonni ebből, azért mindenképpen érdekes, hogy a katalánok ellen szerzett csak pontot a Santander is. Most a Villarreal ellen próbálhatnak javítani Garayék, pedig talán ez lesz a neheze.

Mallorca – Numancia 1-2
Kis pénz, nagy lóvé, avagy a totógyilkos eredmény. Persze csak ha bejön. Meglepetésre vadászni legalább akkora kockázattal jár, mint Vanczák Vili szerepeltetése lenne Villa és Torres ellen. Pedig ez talán nem is lenne akkora, hiszen az újonc tehertől megszabadulva, míg a kizsigerelt Mallorca eredménykényszer által elnyomva lép pályára.

Málaga – Valencia 0-2
Még mindig nem lesz meg az első gólja az újoncnak, pedig lassan már ideje lenne. Még mielőtt erőteljesen felsejlik a Levante tavalyi szégyenteljes produkciója. Szerencsétlenségükre a hazai csapat pont az emelkedő pályára álló Valenciával találkozik, amely még átugorhatatlan akadálynak látszik.

Getafe – Atlético 1-1
Mindkét csapat a győzelem reményében készül a fővárosi rangadóra. A Getafe még veretlen, az Atlético már retusálta a valladolidi vereségével kiérdemelt szégyenfoltot. Az Atlético dolgát nehezíti, hogy Forlán és Heitinga sem léphet pályára, mialatt a hazai csapat a lehető legerősebb összeállításban készülhet a mérkőzésre. Amennyiben a vendégek győznének, akkor megkérdőjelezhetetlenül benyújtanák igényüket a dobogóra. Vereségük esetén a velük szemben támasztott elvárások is csökkennének. A pontosztozkodás viszont elodázza még az ítéletet.

Sevilla – Espanyol 3-1
Egy éven keresztül reménykedtünk abban, hogy a Sevilla majd most megmutatja, mitől döglik a légy. Aztán mindig egyre jobban bilibe lógó kézzel szemléltük a Luis Fabianoék szenvedéseit. A rengeteg kudarcélmény ellenére egész sok lelkesedést átmentettünk az idei évre, így kénytelenek vagyunk ismét azt mondani, hogy bár az Espanyolt eddig senki nem tanította meg kesztyűbe dudálni, de Sevillában megmutatják a katalánoknak, hol lakozik a futball istene.

Barcelona – Betis 1-0
Barcelonában meg az andalúzoknak, hogy mitől döglik a légy. Pedig csak egy szerény gólocskát tippelünk, de ilyenkor a katalánok mindig kibabrálnak velünk és vagy sok góllal verik meg az aktuális ellenfelet, vagy egy kiábrándító döntetlent játszanak vele. Pedig csak egy biztos dolog van arrafelé: Sergi Busquets remek játékos. Ha pályára lép, ha kispadon űl, de akkor is remekül teszi a dolgát. Második mérkőzés, első hazai győzelem. Szükséges, mert a Villarrealnak már tíz pontja lesz.

Recreativo – Athletic 1-1
A Recre viszont még mindig nem tudja, hogy miként sikerült legyőznie a Betist. Jó lenne a recept, mert reménytelen mélységek réme közeledik Huelva felé. Ez a mostani több mint egy jó erőpróba lesz mindkét csapat számára, mivel magában hordozza a bennmaradási kampányban betöltött szereposztás lehetőségét. S ki szeretne elől lenni egy ilyenben. Vagy netán hátul. Hogy egy kicsit emlékezzünk a Zaragozára is.

Valladolid – Almería 1-1
A pálya, ahol az Atléticot megalázták. Vajon az Almeríát sikerül-e? Amennyiben Negredo meglövi a maga szokásos gólját, akkor különösebb probléma nem merülhet fel a vendégek pontszerzését illetően. Persze a Valladolidra ráférne egy újabb győzelem, mert idegenben nagyon nem megy nekik, így a hazai győzelem szinte kötelező.

 

34 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga 2008/2009

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr77679762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabez 2008.09.24. 19:35:56

Hétvégi? Bárcsak az lenne szerda ;)

poolfanati 2008.09.24. 20:22:04

"Meglepetésre vadászni legalább akkora kockázattal jár, mint Vanczák Vili szerepeltetése lenne Villa és Torres ellen." hát ez nagyon jó:D:D:D habár vanczák szerepeltetése villa és torres ellen szerintem öngyilkosság lenne:D

halareaal 2008.09.24. 23:06:17

elég fura ez a sorsolás, lassan kezdem azt hinni, az összes csapatnak a Barca után egyből a Reallal kell játszania.

halareaal 2008.09.24. 23:13:17

ez a Sporting nem vmi acélos csapat.

2008.09.24. 23:29:29

Ez a bajnokság már a sorsolásnál eldőlt. Grat a realnak, na és persze az okosoknak akik kitalálták illetve akik belementek ebbe a színjátékba!

szmrmszrzt 2008.09.24. 23:30:23

halareaal 2008.09.24. 23:06:17
elég fura ez a sorsolás, lassan kezdem azt hinni, az összes csapatnak a Barca után egyből a Reallal kell játszania.

ez nem a lottó. szezon előtt sorsolnak egyet és csókolom. ahülyespanyolok.

vandorfenyo 2008.09.24. 23:32:57

sziasztok, most jottem meg a Camp Noubol, a Barca 3:2-re nyert
De ki a fene talalta ki azt, hogy Yaya Toure, meg Keite tudnak focizni???????? Borzalom mind2.

BruceWayne 2008.09.24. 23:49:01

Gudjonhsen elintézte

vandorfenyo 2008.09.24. 23:57:36

jaja, nagy volt az orom... Es a Sergi Busquets miert nem kezdo vajon??? O legalabb tud passzolni es lat a palyan. De Toure......

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2008.09.25. 00:34:04

"Ez a bajnokság már a sorsolásnál eldőlt. Grat a realnak, na és persze az okosoknak akik kitalálták illetve akik belementek ebbe a színjátékba!"

Ezt nem teljesen értem. A sorsolás nem úgy megy, hogy fordulóként huzogatnak és kijön egy program. Próbáljátok csak megcsinálni, egyáltalán nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Ráadásként figyelni kell az otthon-idegen ésszerű eloszlására is. Ennek eredménye, hogy van egy bevett séma, amit mindenütt hasznának. Előre megvan fórdulókra lebontva számok szerint:
1-2
3-4
stb.
A sorsolás annyiból áll, hogy a számokhoz csapatokat húznak. A séma természetesen matematikai okok miatt szabályszerűségeket követ, így a csapatoknak kiadódik egy rotációs sorrendje. Ennek eredménye, hogy a Real most a Barca-t követi, de hogy emögött valamiféle összeesküvést sejtsen valaki, az azért non-sense. Amúgy meg ha megnézitek, a Real után a sokak által esélyesnek tartott Villareal jön, azaz akkor nekik még jobban kedveztek a logika szerint... Kár a szót fecsérelni erre.

rizla 2008.09.25. 00:34:51

"Es a Sergi Busquets miert nem kezdo vajon??? O legalabb tud passzolni es lat a palyan. De Toure......"

eszednél vagy?

krysal 2008.09.25. 01:01:05

Azért ez egy egészséges estére sikeredett... Bár biztos vagyok benne, hogy amint egy hajszálvékony dícsértet elrebegek úgy alle a Realról, vagy esetleg Raúlról (2gól, 2 gólpassz - és volt mindkettőből a szebbik fajta is...), azonnal jön a fikahalom, hogy ugye Sporting, meg bunda, meg buuuuuu.

Azért nekem ez a meccs most jól esett...

kroos 2008.09.25. 07:56:11

Sergi Busquets -t én se vágom de lehet nagyon tehetséges.
Henry már egy ideje pados ez tendenciának is vehetö?Vagy csak pihen?

mickeyknox 2008.09.25. 08:48:26

szegény gijon, 4 nap alatt 13 gól. az még gombócból is sok...

'Ez a bajnokság már a sorsolásnál eldőlt. Grat a realnak, na és persze az okosoknak akik kitalálták illetve akik belementek ebbe a színjátékba! '
???

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.25. 08:58:34

Nem hiszem, hogy a Numancia, Racing és a Numancia azért kapott ki a Realtól, mert a Barca alaposan elfárasztotta őket...
.

avenger13 2008.09.25. 09:01:11

lehet a barca-real real-barca meccseket is kisorsolták? Meg, hogy ki mit játszik a Villareal, Atletico párossal? Nem hinném, hogy a sorsoláson múlna. Akkor kell elverni a másikat amikor ott játszik velük a csapat, a gyenge csapatokat meg mind meg kell verni, nem úgy mint barca a numanciát. Aztá mindenki úgy sorsol, ahogy akar.

mickeyknox 2008.09.25. 09:09:33

van der vaart úgy kezdi az idényt, mint tavaly sneijder.

gibson 2008.09.25. 09:18:25

"van der vaart úgy kezdi az idényt, mint tavaly sneijder."

csak nehogy is úgy folytassa :)

mickeyknox 2008.09.25. 10:05:00

igen, tulajdonképpen két pontot még hozzátehettem volna a mondatom végéhez :)

poolfanati 2008.09.25. 11:29:08

de rég láttam rault ilyen szép gólt lőni... jó látni megint ilyen szép gólokat lőni.
eddig azt hittem hogy a leggyengébb és legnyomibb csapat ami megjárt egy topligaát a derby county. tévedtem... a sporting gijon az:D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.25. 12:11:31

"az összes csapatnak a Barca után egyből a Reallal kell játszania."

Ez minden sorsolásnál így van, ha megfigyeled. (Emlékszem, én kb. tíz évesen jöttem erre rá, és nagy felfedezés volt.) Azaz hogy mindig adott sorrendben játszanak a csapatok az ellenfeleikkel.

Függetlenül az eredményektől szerintem sem szerencsés ez a Sevilla-Barcelona-Real Madrid-Villerreal menet. Például emiatt összezsúfolodnak majd a rangadók. Vagy például szegény Gijón esete sem véletlen. Ájuldozni sem volt idejük az első ütés után: rögtön jött a második.

Hétvégén meg jön nekik a Villarreal...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.25. 12:13:23

Crystal Palace, Levante - vannak még jelöltek a leggyengébb csapat címére...

kroos 2008.09.25. 12:47:58

remegö kézzel irom a 2006-os Duisburg-ot.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.25. 12:52:24

Azért két rossz meccs után nem kéne még temetni a Gijónt. A bajnokság 38 meccsből áll, nem négyből. Láttunk már érdekes sorozatokat a Primera Divisiónban.

krysal 2008.09.25. 14:09:29

Csöncsön: Igazad van! Igaz, nem jött nekik jól, hogy a Barka épp ellenük ébredt fel hosszú álmából (az idény kérdése: álmosak-e még?), a Bernabeuban meg még így sem szégyen játszani.

Tavaly pl. ki gondolta volna, hogy a pofonoktól piros arcú Depor a végén EU-s kupában köt ki? Pedig azok nem egy Gijon-frissfeljutó-hajjajjajj csapat... (Betis dettó - bár nekik mentségük az ősz sarlatán jelenléte...)

kroos 2008.09.25. 14:23:56

Ja-ja meg tavaly a Cagliari is hasonlo utat járt be.De ettöl függetlenül...a Gijon közel sem rendelkezik a fentebb emlitett csapatok potenciáljaival.

krysal 2008.09.25. 14:38:00

Ez majd még kiderül...

poolfanati 2008.09.25. 15:21:49

a leggyengébb csapat címére pályázik még a tavalyi sopron 0 ponttal:D

kroos 2008.09.25. 16:08:20

szerintem ez volt a barca legerösebb kezdöje,Victor Valdes - Daniel Alves, Caceres, Marquez, Abidal - Xavi, Touré (71. Sergi Busquets), S. Keita (71. Gudjohnsen) - Messi, Eto'o (77. Krkic), Iniesta


kivéve persze puyol-marquez csere.

(bocs TiTI)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.25. 16:38:44

A Depor Intertotóból jutott az UEFA kupába. Azt is csak azért, mert pár csapatnak büdös volt a nyári foci.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.25. 16:51:05

Ezzel együtt óriásit javult tavaszra a Depor. Emlékeim szerint a biztos kieső helyről jött föl a középmezőnybe.

A másik példa az Espanyol, amely a fordított utat járta be. Hosszú ideig BL-selejtezős helyen állt, onnan zuhant egészen mélyre.

halareaal 2008.09.25. 17:37:17

ahhoz képest, h eddig milyen volt a középpálya, szinte már hurrá hangulatom van. már tegnap is bíztató volt Diarra, De la Red (Guti visszaülhet a padra) és v der Vaart. ha Gago beváltja a hozzá fűzött reményeket, Sneijder pedig vissza tud lendülni az eb formájába, ez lesz a legerősebb csapatrész.
v der Vaart sztem ennél bőven fog jobban is játszani mezőnyben, mégha 3 gólokat nemis fog lőni meccsenként. Sneijderrel nagyon jók lesznek.

R-l@nch 2008.09.25. 20:48:53

Kiváncsian várom,hogy a 7-1es Real sikerről milyen lehúzós értékelést fogunk kapni a napokban...

krysal 2008.09.26. 00:29:22

Szerintem nem lesz lehúzós - csupán csak realista. Hisz ennek a Gijonnak a Barca is tudott hatot gurítani:) (viccelek:)

Mindenesetre szép este volt, hisz a hét gól, az hét gól, de reális képet nem láttunk. Harmatgyenge ellenfél ellen iskolafoci. És egy nagyon szép este.

De-ahogy már írtam korábban- nagyon jól esett:)
süti beállítások módosítása