Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Skócia virágai, VI. fejezet

2008.09.23. 12:10 donnelly

Most, hogy az alapszakasz egyhatodához érkeztünk (fontos mérföldkő!), egy kis összevetésbe kezdünk azzal kapcsolatban, hogy ki hol tart, és hova kell eljutnia. Emellett többé-kevésbé szó szerint idézzük a menedzsereket, és megmondjuk azt is, hogy szerintünk hogy kéne csinálni ezt az egészet - ehhez már eddig is rendelkeztünk a megfelelő arcmérettel, de halálbiztos tippjeink tovább növelték az egónkat. Persze mivel belejöttünk, megint fogunk jósolgatni is. Minden más, egy New Firm rangadóval megbolondítva következik a túloldalon. Ja, és odáig jutottunk, hogy Szamaraszról betettünk egy képet.

A Rangers, a Celtic és a Falkirk elfoglalta azt a pozíciót, amit végeredményként megjósoltunk nekik. A Dundee végre nyert, ráadásul pont a New Firm derbin (ahogy megjósoltuk), a Hamilton-Hibernian szoros lett (ahogy megjósoltuk), Lászlóék pedig szintén nyertek (ahogy megjósoltuk), tehát az eddigi legkiszámíthatóbb fordulón van túl az SPL 2008/2009-es kiírása. A születésnapját szegény Illovszky Rudi bácsival egyszerre ünneplő Szamarasz 7 gólnál jár hat meccs alatt, Caldwell okosan kiállíttatta magát, Pascali viszont nem kapott sárgát.

Gus MacPherson, a St Mirren góréja szerint minden tök jó, mivel tavaly úgysem nyertek volna hátrányból - igazából most sem, de legalább ki tudtak egyenlíteni. Az első félidőben gyengébb félként bemutatkozó vendég Falkirk két perccel a térfélcsere után megszerezte a vezetést - Neil McCann első értékelhető megmozdulását, egy baloldali beadást bólintott be Graham Barrett - melyet egészen három percig meg is tudtak tartani, de ekkor Billy Mehmet zúzott be egy kezezésért megítélt büntetőt. John Hughes, a Kirk menedzsere is szarnak tartotta csapata produkcióját, de a döntetlent reális eredményként értékelte (mit gondolhat akkor az ellenfélről?) ST MIRREN-FALKIRK 1-1.

Szintén hands miatt befújt tizenegyesből döntötte el az egyébként nem ügyetlen Sandaza a New Firm derbit, méghozzá idegenben, így végre nyert a Dundee és úton van az általunk megjósolt hatodik pozíció felé. Az Aberdeent ötödiknek mondtuk, de ezen azóta is gondolkodunk. Jimmy Calderwood szerint a szezon kezdete óta folyamatosan egyéni hibák miatt szívnak... Mivel a foci nem technikai sport, ezért így 2500 kilométer távolságból a dunai iskolán hatalmasra hízlalt fejünkkel azt üzenjük, hogy nagyobb hangsúlyt kéne fektetni a mentális felkészítésre, vagy legalábbis konzultálni kellene a Mágussal. ABERDEEN-DUNDEE UTD 0-1. (Craig Levein is szégyellte magát a mérkőzés színvonaláért, de a három pont miatt virult a feje.)

Derek Riordan két hete hazatért, de még nem nagyon játszott. Most a 38. percben beállt Fletcher helyére, majd fél perccel később tizenhatról a hosszú felsőbe tekerte a meccs győztes gólját. Billy Reid azt nyilatkozta, ami a menő mostanában arrafelé: az egyik félidőben jók voltunk, a másikban nem meg hogy minden jó volt, csak a támadó harmadban nem ment a játék stb, stb (magyarra lefordítva: iszonyúan szarok voltunk nem voltunk kellően motiváltak bla-bla-bla.) Mixu Paatelainen viszont elárulta, hogy azért hozta le Fletchert, mert megfázott és egész héten beteg volt, de akkor mi a túrónak kezdett? HAMILTON-HIBERNIAN 0-1. (A Hibbies felosont a negyedik helyre, csak így tovább!, mi harmadiknak várjuk őket.)

László Csabi is vadonatúj információval szolgált, mely szerint nem lehet minden meccset öt-nullra nyerni, és az egynullák a legértékesebbek. Persze, aki néz Serie A-t, annak ez nem információ. Az Inverness ismét jól muzsikált idegenben, bár ezúttal elmaradt a győzelem és ez volt Craig Brewster véleménye is. Na meg persze az, hogy a végén túl sok bordómezes volt a saját tizenhatosán belül, de hát nem csak az utolsó tíz percben lehet gólokat szerezni - Balogh Jani pedig megerősítheti, hogy Kello kapus sem védett rosszul. A lapokat a góloknál szorgosabban gyűjtő, három éve kölcsönben Edinburgh-ban játszó Mikoliunas a nyolcadik percben szerezte meg a mindent eldöntő találatot. A Hearts ezzel harmadik, a Hegylakók a hetedikek - mi a hetedik, illetve nyolcadik helyre vártuk a két alakulatot, de lassan meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy Csabinak megy a dolog (illetve még nem került összetűzésbe a vezetőséggel), és Brewsterék is léphetnek még feljebb, amennyiben végre elkezdik otthon érezni magukat a Felföldön. HEARTS-INVERNESS 1-0.

Walter Smith már megint csak egyet cserélt, és az már megint Nacho Novo volt, de a spanyol légiós négy perccel beállta után, amikor negyed óra volt hátra, megszerezte csapata második gólját. Smith ennek örömére jól megdícsérte Kenny Millert, aki rengeteget melózik, de gólokat egyelőre nem lő csak a Celticnek. McGregor kapusnak meg lett köszönve a múlt heti hülyesége, úgyhogy most Neil Alexander állt a kékek kapujában. A mérkőzés nagy részében gólhelyzetekig három csatárral sem jutó Motherwell edzője, Mark McGhee szégyellte magát a lefújás után, hiszen ilyen pocsékul még nem játszottak amióta ő a klubnál van. Persze legalább letudták a két nagyot, erre a tizenegyedik helyre lehet alapozni - van is hova elindulni, az általunk várt negyedik pozíció nincs közel. A Gers első gólját Davis szerezte, a szépítést pedig három perccel a vége előtt Clarckson. A glazvégek így azzal az Old Firmm-győzelemmel vezetnek a városi vetélytárs előtt, RANGERS-MOTHERWELL 2-1.

A legtöbb gól megint a Celtic mérkőzésén született, a Kelták megint kettővel nyertek, Szamarasz megint duplázott, és az első gólt megint Maloney szerezte. A zöld-fehérek dominálták az első félidőt, a másodikban meg rúgott kettőt a görög, hogy ne legyenek komoly gondok. Mi Maloney, vagy a nem is játszó McDonald dupláját jósoltuk, ezért megszaggatjuk ruháinkat és szórjuk a hamut fejünkre. McGeady kapott egy fél órát Maloney helyén, és mivel volt ideje gyakorolni, be is mutatott egy csomó trükköt. A vendégek harmadik (82. perc), illetve a hazaiak szépítő találata (89. perc, Taouil) egyaránt tizenegyesből született - ez utóbbi előtt az értelmi fogyatékos Caldwell kézzel hárított a gólvonalon, amiért cserébe egy perccel korábban ért be a zuhanyzóba, mint a társak. Strachan erről nem beszélt, viszont a másik tizit kiharcoló és a provokációnak fel nem ülő Nakamura dícséretében nem volt hiány. KILMARNOCK-CELTIC 1-3.


A következő fordulóban:
Érdekes meccsek jönnek, szombaton Celtic-Aberdeen, melyen ismét duplát várunk valamelyik hazai támadótól, Dundee Utd-Hearts, ami döntetlennel fog végződni. A Falkirk-Hamilton összecsapás vesztese nagy trutyiba kerül bár a Kirk már benne van, az Accies pedig a korai győzelmei miatt ezt a tábláról nem fogja tudni leolvasni, és mi az újoncok vereségében hiszünk. Az Inverness nem biztos, hogy a Kilmarnock ellen fog rátalálni a hazai győzelmek útjára, mi szívünk szerint ezt is döntetlenre vennénk, de a Killie formája miatt inkább egy újabb hazai vereség néz ki a Caleynek. A Motherwell-St Mirren, mint kiesési rangadó, igazi Nyilasi Tibi-féle háromesélyes meccs, bár mi bízunk a Well ébredésében.
A Rangers kikapni megy az Easter Roadra, de valamiért az az érzésünk, hogy a Hibernian ezt nem fogja megérezni, és Kenny Miller 2-1-re fogja verni Derek Riordant vasárnap.

8 komment

Címkék: d skót spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr9678023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rangers10 2008.09.23. 23:39:38

"értelmi fogyatékos Caldwell" :D
Novo-ról pedig nem volt jobb kép? LOL :)
most ez a kedvenc: www.rangers.premiumtv.co.uk/javaImages/72/a9/0,,5~3844466,00.jpg

Hétvégén végre megint a magyar SportTV közvetítésében láthatjuk a Gers-t!

ja és updatek:
- ma játszották a reserve Old Firm-öt, 3-1-re nyertek a kelták.
- a héten ligakupa meccseket is rendeznek(-tek), ma például a Celtic simán nyert, az Inverness szenvedett, a St.Mirren viszont ki is esett.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.09.24. 00:02:24

A női és meleg olvasókra is gondolnunk kell...:)))

Köszönjük az újabb Updateket, lassan már állandóak lesznek...:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.24. 00:46:07

"...az egynullák a legértékesebbek. Persze, aki néz Serie A-t, annak ez nem információ." - ezt a szakállas frázist bizony már rég meghaladta a calcio. De sebaj ezt a tévhitet meghagyjuk a szigetországi "rúgd és fuss" rajongóinak, hadd szajkózzák csak, ha fantázia hiányát hozzák szóba az olasz futball hívei ;-).

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.09.24. 01:21:46

popp, lecsaphatom ezt a magas lasztit? :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.09.24. 10:57:54

Kedves popp, itt igazából azon próbáltam élcelődni, hogy Skóciában most jutnak el oda, amit már Itáliában is meghaladtak. Mindazonáltal tényleg mindig, mindenhol az 1-0 a legértékesebb és legnehezebb győzelem, és az olaszok még mindig nem érték el azt a szintet, hogy amikor csak lehet, a közönség kiszolgálását tartsák szemük előtt (mert ha vezetnek, lelazsálják), bár kétségtelen tény, hogy sokkal élvezetesebb a Serie A, mint évekkel ezelőtt volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.25. 18:44:01

donelly, "mert ha vezetnek, lelazsálják" - ebben bizony van valami, de most már inkább közé raknak ők is kettőt-hármat, az igaz, hogy nem tömik ki annyira sokkal gyengébb csapatok sem, mint lehetne. De ez az olaszok kevésbé vérszomjas mentalitásából is fakad. Amikor két éve a Roma legyakta 7-0-ra a Cataniát, akkor nem egy újságcikk esett nekik, hogy ilyet bizony nem illik.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.09.25. 21:03:41

Igen, tisztában vagyok ezzel a hozzáállásban, az NFL-ben is így van. Szerintem nézőpont kérdése, mindkét mentalitást alá lehet támasztani érvekkel, és az olaszoknál korábban ugye nem is dönthetett a gólarány pontegyenlőségnél az elsőségről, mert bajnoki döntő volt...:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.25. 21:14:42

donnelly, ja azt nem rég törölték el, mert a 2002-es vébé előtt komoly para volt amiatt, nehogy vébé előtt még bajnoki döntő kelljen játszani. Egyébként én sem foglaltam állást egyik mentalitást mellett sem csak megjegyeztem, létezik ez a jelenség.
süti beállítások módosítása