Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, V. forduló - A nevem Klinsmann. Jürgen Klinsmann.

2008.09.23. 00:17 heinrich

Mindenki őrizze meg a hidegvérét. Tudok egy-két dolgot, egy-két dologról. Akciótervem szupertitkos. A feltételeket én diktálom, minden ellenállás hasztalan. Találkoztam már német géniusszal, akinek elméletei, munkássága oly mértékben haladta meg szerény agyi kapacitásom, mely már-már bántó. Most is valami hasonló történik. Másra gondolni sem merek. Az addig rendben van, hogy az edzőnek időre van szüksége, hogy elméleteit a gyakorlatba plántálva muzsikáló Wundermannschaft köszönjön vissza a gyepen. Ancelotti vagy Sir Alex az élő példa, akár komplett szezonok gyalázatos bukdácsolásán is felül lehet emelkedni. Node.

A 3-5-2-es játékrend olyannyira idejétmúlt, hogy re-invenciója – meglehet – zseniális húzás. Mondjuk, csapata válogatja.

3, mint három darab középső védő. Ott, ahol kis túlzással egy is alig akad. Demichelis a kevés szerethető argentin egyike, édesdeden, nyálcsorgatva alszom, ha ilyen védő van a keretben. Ellenben Freddy Krueger is hagymázas leányálom, mikor van Buyten és Lucio szerepeltetési kényszere emészt. A belga jól teljesített, amíg masszív ~ középcsapatban kellett helyt állnia, sőt a kiegészítő ember (harmadik alabárdos) jelmeze sem állt neki rosszul, főleg mikor beugróként kettőt ütött a Milan ellen. Ám a rivalda nem neki való, kéretik fénytől elzárva tárolni. De legalább tisztában van képességeivel.

Nem úgy, mint a Császár közelségétől megrészegülő Lucio, aki rendszeresen előveszi félelmetesnek vélt attackjait. Csukott szem, nyitott száj, mehet a roham. Kár, hogy lassú, körülményes, már az alapvető feladatát sem képes ellátni. Azt a fajta falusi centerhalfot idézi, aki cipőfűzőjét talpa alatt átkötve, térdén fáslival lép pályára, nagy garral hőbörög,  de seggre esik egy lövőcseltől. Régmúlt érdemeit nem feledve, kellő tisztelettel ültetnénk a padra, ámde villámsebesen. Még akkor is, ha a helyette bevethető Brenóról nem tudjuk, mire képes a Bundesliga kereti között, de nagyot hibázni nem tudunk.

Lahm és Lell. Mindketten kettős feladattal vannak ellátva, csak hogy egyiknek se tudjanak megfelelni. Lahm védekezésben hozza a Roby Carlos szindrómát, ellenben Lell szédül az ellenfél térfelén, de legalább egyre inkább elburjánzó arroganciával teszi. Van mire, most is alig kettőt kaptak az oldalán.

A maradék három középpályásból kettő (olykor mind egy szálig) védekező felfogású, nem csoda, ha az amúgy is szenvedélyes Schweini barátunknak elborult az agya, közvetlen mielőtt felcsavarodott a reklámtáblákra. Balra fordul, Ottl megjátszható. Félve tekint jobbra, van Bommel mutatja magát. Borowski és Zé már egy fokkal jobb megoldás, még ha elég abszurd mércét is használtunk.

A keret elsősorban azért nem került megerősítésre, mert új, milli-vanilli-csilli-villi edzőközpont épült helyette. Az ám, még Buddha szobrok is vannak a megfelelő karma kialakítása végett. Vagy nem tudom. Az biztos, hogy elsősorban Klosét szállta meg kelet szelleme, és Szent Tehénként elmozdíthatatlan a kezdőből - ezek szerint Brahmával jobb lóra tett. 

A csapatszellem írmagját mindössze a BVB ellen láttuk sarjadni – ez persze nem a szuperkupára vonatkozik… Összeesés a Hamburg ellen, gyalázatos játék Romániában, történelmi verés az első igazán komoly csapattól. Eközben a csk. hol eltiltott, hol padozik, és ezek még a jobbik esetek.

Toni Kroos
Gyors kérdés: ha a hasonló évjáratú, de összességében mégis kisebb tehetséggel bíró Mesut Özil gól-gólpasszal parádézik a Bayern ellen, akkor a német futball legnagyobb tehetsége miért aszalódik a padon? Félteni kell, hogy ne jusson Deisler sorsára? Vagy ez csak a Klinsmann – Hoeness hatalmi játszma egyik kicsinyes felvonása? Marko Marin mára a Mönchengladbach húzóembere, Helmes épp most akasztott egy mesterhármast, a Hoffenheim átlagéletkora valahol 24 körül van.

Nem az a bajom, hogy a Bayern kihagyta a lehetőségeit, a Werder meg berugdosta a helyzeteit – mert nagyjából ennyi történt. Értem én, világos, legyünk türelemmel. Breno, Ribéry, Altintop vagy Oddo beépülése a csapatba alapvető változásokat hozhat. Különösen, hogy a francia visszatérése minden bizonnyal felborítja majd az eddigi hadrendet. Második kérdés: minek kell ezt erőltetni, ha amúgy is változtatni kell majd rajta? Ordas klisé, hogy profi csapat mindig a következő meccsre fókuszál. Mégis, hiányoljuk a Klinsi kapcsán sokat emlegetett stratégiai szemléletet, mely egyelőre vastag ködbe burkolódzik. Vagy csak Buddha kitakarja előlünk.

Nem úgy a már említett Hoffenheim esetében. A német labdarúgó társadalmat erősen megosztó csapat (nem, nem kiscsapat) pontosan a fent említett vezetési módszerek iskolapéldája. Nincs min csodálkozni, a velünk nagyjából egyazon égöv alá tartozó Németországban sem érik édesebbre a szőlő, mi több, olykor igencsak savankás.

Tudom, áthallásos a történet Ralf Rangnickról, aki kezdetben közröhej tárgya volt Németországban, és a TV-ben mutatott szakértő produkciója után kiérdemelve az ecettel átitatott Futball professzor nicket. Miért? Rejtői fordulattal élve, ő volt az Edző, akinek mágnestáblája van, a T. kollégák meg nem győzték a térdüket csapkodni. Mostanra, már kevésbé őszinte az a mosoly.

Mindegy, ha nem is teljesen hülye, könnyű annak, aki tele van, mint 'Stohl Buci lova ketaminnal.' A sejkek is megmondták Manchesterben, annyit költünk, amennyit kell. Őszintén szólva, apró kiigazítással ez a Hoffenheimre is igaz. Az apró kiigazítás pedig a valóban szócska betoldása, közvetlenül a kell elé.

A Herthánál, Cottbusnál, itt-ott peremjátékosnak mondott fiatal tehetségeket szedtek össze már a harmadosztályban is, szó sem volt évenkénti garnitúra cseréről, és ez még a Bundesliga 1-re is igaz. Ok, többet költöttek, mint a Frankfurt. De kevesebbet, mint a Leverkusen, harmadannyit, mint a Wolfsburg.

Hétvégén meg úgy rúgtak egy négyest a Dortmundnak, hogy Hajnal Tamásnak könnybe lábadt a szeme. Nem, ez itt most nem élcelődés. Magunk részéről félő volt, hogy valamelyik kőagyúnak pont most sül el a lába a középpályáról, Tamás meg hosszabb távon is kimarad. No, ennek nincs reális veszélye, hiszen nélküle nagyobbat esett a csapat IQ szintje, mint a new york-i tőzsde a minap. Szólnunk kell még Nelson Valdezről, aki magyar sztárokat is megszégyenítő módon adja el magát évről-évre, mint csatár. Kimondottan szórakoztató jelenség.

Ha már csatár, akkor az Patrick Helmes, aki engedett a Leverkusen évek óta tartó ostromának, egyúttal végső kétségbeesésbe taszajtotta Hannovert. Legyünk igazságosak, a csapatnak állítólag 15db sérültje van, és a pénteki kezdőben sem volt mindenki egészséges (pl.: Huszti sem).

A Leverkusen egyébként úgy változott, hogy semmit sem változott. Új edző, megújult keret, de a régi hengerlések és óvodás bukások megmaradtak. Akárhogy is, a liga egyik legszimpatikusabb csapata, főleg, ha képesek lesznek Nakit és Marcel Rissét is tisztességben felnevelni, majd jól csapatba illeszteni.

Ez idő alatt: a Schalke begyötörte a tíz emberrel küzdő Frankfurtot, egyben átvette a vezetést a tabellán. A Wolfsburg – némileg fű alatt – továbbra is veretlen, sőt telerámolta Martin Jol cekkerét is, akinek ez bazira nem tetszett. Messzemenő következtetést mondjuk nem lehet levonni, hiszen a támadó focinak is megvan az ára, a Werder vagy a Stuttgart ennél különbeket is szokott kapni. Jobb a tűzben elégni, mint a húgyban megfulladni, tartja az örökbecsű.

A KSC-t szezon előtt is féltettük a kieséstől, egyelőre e szerint járnak el, ellenben a Hertha, mint aki viagrát lelt a sublótfiókban, úgy fickándozik. 

Jajj, szegény Cottbus, még mindig győzelem nélkül.

Bayer 04 -  Hannover  4 - 0
FC Bayern -  Bremen  2 - 5
Schalke -  Frankfurt 1 - 0
Cottbus -  Bochum 1 - 1
Bielefeld -  Köln 2 - 0
Mgladbach -  Hertha 0 - 1
Wolfsburg -  Hamburg 3-0
Stuttgart -  Karlsruher 3-1
Hoffenheim -  B. Dormund 4-1

82 komment

Címkék: német bundesliga h bayern münchen werder bremen

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr35676558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bög 2008.09.23. 01:02:25

"Azt a fajta falusi centerhalfot idézi, aki cipőfűzőjét talpa alatt átkötve, térdén fáslival lép pályára, nagy garral hőbörög, de seggre esik egy lövőcseltől"

Hát ez telibe talált, zseniális:DDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.23. 02:00:02

Heinrich, óriási a cikk, szénné röhögöm magam ezen a hajnali órán!

effberg 2008.09.23. 06:51:06

Jó a cikk... és egyetértek minden pontjával... ugynézki idén a Schalke nem teszi meg a nagy(ok)nak azt a szivessséget hogy bugdácsol... nekem eddig amugy Oddo egy üde színfolt... ( pedig fröcsögött a nyálam mikor olvastam a hírt )

kroos 2008.09.23. 07:50:06

,,a Bayern kihagyta a lehetőségeit, a Werder meg berugdosta a helyzeteit – mert nagyjából ennyi történt"
szó szerint igy volt.

kroos 2008.09.23. 07:57:09

Bayer 04 nagyon jól játszott de a védelmük gyenge lábakon áll.A hannover-nél talán vissza kell tenni Lala-t?habár B.sulcal semmi bajom.Schalke-töl nem kell elszállni a csapat goljainak 90%-át még mindig a védök rugják.A stuttgarté a legerösebb középpályás sor,hitzlsperger,khedira,pardo,hilbert,simak.És a cottbuson kivül a Dortmundnak van a leggyengébb védelme,még ugy is hogy a most bemutatkozott santana nem volt gázgéza.
A wolsburg sima gyözelme pedig több mint gyanus nekem...

effberg 2008.09.23. 08:25:39

@HBSC - Ha a Hertha 'Borzalom' Berlin továbbra is potenciálnövelőt zabál, én magam gyujtom fel a viagragyárakat.
@Schalke - én nem stem hanyatt tőlük... ( legszívesebben farpofán harapdosnám őket ) lehet hogy a csapat góljainak 90%-át védők lövik, de őket ez egy nokedlinyit sem érdekli amíg vezetik a tabellát... ( őszintén szólva engem sem )

effberg 2008.09.23. 08:27:57

Amugymeg mindazoknak akik esetleg még nem látták... Klasszikus darab ( Újszülöttek, látásukat most visszanyerők, elvből bundesligát nem nézők, és olaszok számára )
www.youtube.com/watch?v=EtOFYs1qOI4

kroos 2008.09.23. 08:28:57

a Schalkéval kapcsolatban eszembe jut egy édi kis dalocska.
,,Sose lesztek bajnokok"

kroos 2008.09.23. 08:37:49

föleg amig özil-eket passzolnak el bagoért hogy legyen hely asamoa-nak,és társainak.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.23. 09:35:30

ha már: Altintop és Oddo ne épüljön be a csapatba, legalábbis cserejátékos mélységen túl ne. Oddo olyan, mint amikor a Barca leigazolta Sorin-t a Lazio cserepadjáról. reméljük, nálunk nem lesz kezdő ez a kedvesen sittesfejű spagettizabáló.

kroos 2008.09.23. 09:38:58

azt olvastam hogy a drukkerek tiltakozásuk jeléül hátatforditottak a csapatnak.Pedig csak a keménymag fordult meg hogy biztassák,noszogassák a mögöttük ülöket.

effberg 2008.09.23. 10:35:57

Ez a MJ kép csodás... kb ennyit ért a HSV produkciója... Grafite tud ilyen gólt is lőni?! mégegy pozitív meglepetés

avenger13 2008.09.23. 10:43:33

sajnos muszáj egyetértenem a cikkel. néha telejsen érthetetlen klinsmann kezdője. valamikor azt ígérte, hogy támadó csapat lesz ez. sok a sérült ,de azért bből jobbat is ki lehetne hozni. szerencse, hogy nem láttam a meccset, így megkíméltem magam az idegbajtól

kroos 2008.09.23. 11:16:46

OFF


Illovszky Rudolf meghalt


ON

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.23. 12:09:33

Off. Ha már Vasas Szikla bá újra a sport diplomáciában, fiatal barátaim: sportgeza.hu/futball/2008/09/23/torok_befektetoben_bizik_a_vasas/ . on

banhegyig 2008.09.23. 12:33:46

OFF RIP ON

A poszt rátapintott néhány fontos dologra, azt azonban mindenképpen meg kell említeni, hogy egy olyan meghatározó játékos hiányát, mint Ribéry, nem lehet egyszerűen kompenzálni. Lásd MU és Cé az elmúlt hetekben. Már tavaly is úgy állt a dolog, hogy ha Ribéry nem játszott, a Bayern játékában alig volt fantázia. Talán Zé Roberto tudott valamit felmutatni.

Jó, persze, a védelem jobb volt tavaly, viszont azt senki ne felejtse, hogy Olit nem lesz egyszerű pótolnia SENKINEK. Sem kapustudásban (ez talán az egyszerűbb), sem pedig a csapat motorjaként. Nincs senki, aki úgy hajtaná, tüzelné a többieket, mint ő. Az pedig a világ szégyene, hogy csk-ként egy ekkora őstapló az utódja, mint van Bunkó.

Ennek ellenére remélem, hogy lesz ez még jobb is. Szvsz Kroos valóban több lehetőséget érdemelne, Jansent pedig nagy kár volt elengedni.

kroos 2008.09.23. 12:39:56

Kahn talán nem 5-öt ezen a meccsen.Van bommel meg egyedüliként köszönte meg a biztatást a meccs végén a közönségnek.amugy a többi meccsen,pl chelsea-mu, rengeteg olyan eset történik amikért van bommel pirosat kapna ha ö csinálná.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.23. 13:05:15

angliával kár lenne összehasonlítani a német, vagy bármely másik - nem szigetországi - bajnoksággal. mármint ami a szabálytalanságok fajsúlyosságát, illetve megítélését illeti.

egyébként Kahnnal is kaptunk ki nagyon és Rensing is fog még hozni meccseket.

a lényeg, hogy 10 ilyen meccsből Kahn 9-nél olyan plusz volt, amivel döntetlenre, neadjisten 1-2re hozható. mert bravúrt hozott, amikor nagyon kellett, mert összefogta a védelmet, mert seggberúgta az egész brigádot. Rense ehhez még kevés, egy darabig az is lesz.

(naldo gólja az egyik legjobb példa. Oli jött volna és a tarolás végén ő feküdt volna a labdán, de legalábbis elöklözi)

kroos 2008.09.23. 13:07:50

Ok.nem anglia.akkor ott van a Karlsruher fél csapat élükön Franz-zal,vagy a hannover lala+yankov+vinicius.egy meccen tucat dolgot megusznak amit mvb nem.Hidd el,nézek meccset.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.23. 13:09:04

kroos,
azért bommelről nem kéne utcát elnevezni, mert csk-i íratlan kötelességének eleget téve megköszönte a legkitartóbbaknak, hogy 0-5nél is szurkoltak. ez a minimum. pláne ez a katasztrófa után. az is belefért volna, h lecumizza a südkurve legtöbb sört elfogyasztott tagját.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.23. 13:11:23

igen, igazad van, utaznak rá, ez tény. naldotól kezdve dede-n át vannak uakkora tahók, akik nem uazt kapják érte, de ezt a szart mark főzte, ideje jóétvágyat kívánnunk hozzá, csak valahol máshol egye meg, ne az allianzban.

kroos 2008.09.23. 13:12:54

Én szeretem ezt a csapatot a kapitányával együtt,és nem csak akkor ha nyer.
Tavaly mikor mi guritottunk 4-et a Weser-ben akkor mindenki respekt+pííísz.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.23. 13:15:51

én ezt a csapatot szeretem, akkor is ha nyer, akkor is ha alázzák, minidmindigmindigmindörökké, de a kapitánya nem méltó hozzá.

nálam alapból sokat javít vkinek a megítélésén, ha bayernes, de ettől függetlenül készséggel elismerem, ha vki a személyisége (plusz tudása) okán nem méltó arra, h postafordultával megkapja azt a csk-szalagot, amit Oli vett le az imént.

kroos 2008.09.23. 13:26:01

azért azt belátod hogy nem vagyunk könnyü helyzetben ezzel kapcsolatban.

banhegyig 2008.09.23. 13:46:05

kroos: Tényleg nem vagyunk könnyű helyzetben ezzel kapcsolatban, de azért talán lett volna jobb választás. És az, hogy van még sok surmó rajta kívül, akik megúsznak csomó mindent (amiben egyébként tökéletesen igazad van), nem mentesíti őt az alattomosságai és bunkósága alól.

Ezt a csapatot én is szeretem, akkor is, ha tizet kap egy meccsen, akkor is, ha kiesik, akkor is, ha Magyarországon nem divat Bayern-szurkolónak lenni, akkor is, ha német barátaim cikiznek érte, de ha van itt valaki, aki nem méltó csk-nak, az mvb.

kroos 2008.09.23. 13:50:27

beszélhetnénk másrol is van még csapat a bundesliga-ban.Pl.Hoffenheim.ibvisevic dembaba kettös nagyon szakit.+salihovic eduardo.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.23. 13:50:32

nem vaygunk, de talán Lucio is jobb választás lett volna. nem beszélve Schweiniről.
látom én is, h melyik miért nem ideális, de mindkettő jobb. svejni akár hosszú távon is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.23. 13:51:55

Ezek szerint kifejezetten utaznak a Bayern játékosokra a bírók? Ugye vicceltek!

kroos 2008.09.23. 13:53:21

aki reagál erre kimoderáltatom

kroos 2008.09.23. 14:01:45

Igaza van.de azért egy akinfejevet nem rugnék ki ha hozzám vágnák.

ibagorib (törölt) 2008.09.23. 14:49:00

nah hát ezért utálom a bayern-t. a meccsek 99,9%-án ha hihetetlen mákkal is de nyernek , és pont akkor amikor pénzt teszek rájuk legylázzák őket.
Ph@szom.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.09.23. 15:06:20

popp,

nem a Bayern játékosokra vonatkozott, csak van Bommelre, rá pedig tényleg igaz, hogy sikk lapokkal dobálni. No persze nem alaptalanul, megküzdött ő ezért becsülettel.

poolfanati 2008.09.23. 15:15:48

,a Bayern kihagyta a lehetőségeit, a Werder meg berugdosta a helyzeteit – mert nagyjából ennyi történt"=balfasz bayernosok

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.09.23. 15:26:49

Ezt nem a legjobbkor kommentelted Pool fanati ;-)

banhegyig 2008.09.23. 15:28:12

kroos: Azért egy ilyen rossz meccs után is bízni kell Rensingben, megérdemli. Akinfejev egyébként tényleg jó lenne, de Neuert vagy Freyt is el tudnám képzelni.

Úgy érzem, megjelentek a jószándékú antibayernesek...

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.23. 15:43:52

Neuer nem hiszem, h valaha is eligazolna más német csapatba, totyogós kora óta a klubhoz tartozik.

ő a helyi casillas.

kroos 2008.09.23. 15:48:14

nem bizony mert láttam pl a stoke elleni meccset.DDDDD

kroos 2008.09.23. 15:49:46

Én bizok rensingben ne értsetek félre.csak abban nem bizom hogy kiben bizhatok meg.

kroos 2008.09.23. 15:53:25

,,A keret elsősorban azért nem került megerősítésre, mert új, milli-vanilli-csilli-villi edzőközpont épült helyette."
ez szerintem renben van.láttam azt az edzöközpontot a bayern tv-n és nagyon ott van.Ez többet ér mint pl megvenni baptistát 15 milláért,vagy valami hasonlo senkinek sem kellö saviola,gudjonsen cucc-ot.
A kroos kérdés-hez meg nem szolok hozzá mert nem tudnék objektiv lenni.(mint ahogy sosem.)

poolfanati 2008.09.23. 16:36:08

mondjuk inkább egy 5ös a stóktól mint az egyik legnagyobb riválistól...

kroos 2008.09.23. 16:39:37

soha nem értettem hogy egy kritikára miért kell ugy válaszolni hogy a másik csapatát basztatod.ahelyett hogy a sajátodat védenéd...pl érvekkel meg ilyesmi.

poolfanati 2008.09.23. 16:41:31

ideje nicket változtatnom ez így nem jó:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.23. 17:01:04

"soha nem értettem hogy egy kritikára miért kell ugy válaszolni hogy a másik csapatát basztatod.ahelyett hogy a sajátodat védenéd...pl érvekkel meg ilyesmi." - kroos/barnetta, pedig ha visszanéznéd a hozzászólásaidat , látnád, hogy te is gyakran gyakorlod, amit nem is értesz.

Vágtam én , hogy Van Bommelre gondolnak a skacok, csak húztam őket. Van abban valami báj, ahogy mentegetik tukó csapatkapitányukat, más csapatok hasinlóan arrogáns játékosait citálva védelmében. Még Kahnt is úgy állítják be, mint a sportszerűség non plus ultráját. Most mindenféle gúny nélkül mondom, hogy megejtő ez a szurkolói elfogultság.

kroos 2008.09.23. 17:09:07

,,látnád, hogy te is gyakran gyakorlod, amit nem is értesz." JOGOS,igérem probálok leszokni rola mert gyerekes.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.23. 17:16:09

popp,
néha olyan vagy, mint aki nem olvasta a kommenteket, amikre reagál.

ki állította be Kahnt a sportszerűség nonplusultrájaként? idézetet várok.

ki mentegette Bommelt? leírtunk valamit, amit mindneki tud (mármint mi, akik nézünk bundes-meccseket), h utaznak rá.

kroos 2008.09.23. 17:32:07

én meg azt nem értem popp-ban hogy mindig beir ide (attol függetlenül hogy mi történt az adott forduloban) és mindig ugyanazt hogy milyen fos a bundesliga meg milyen ge*i a bayern.
Ez mire jó?
Én pl nem irok a skot bajnokság-posztba hogy szerintem nem jó,hanem hagyom.

Titi120 2008.09.23. 17:32:11

Jó a cikk, alapevetően egyet is értek a legtöbb kérdésben.

Amivel viszont nem:
"A maradék három középpályásból kettő (olykor mind egy szálig) védekező felfogású ..."

Messze nem igaz, egy védekező középpályás, aki jellemzően Van Bommel (amennyiben szokásos eltiltását tölti, akkor Ottl), mellette két inkább támadásépítési munkálatokkal megbízott tag, jellemzően Zé R. és Schweini, (helyetteseik Kroos és Borowski, néha Sosa).
Olyanra nem emlékszem, hogy Ottl és VB együtt szerepelt volna, kezdőnként egészen biztosan nem.

A kommentekben előjött még Rensing, akit szerintem nagyon nem fair betalálni most azért, mert az ötödik, semmiről se döntő gól az övé volt.
Nem csak azért, mert fiatal, rutintalan stb, hanem azért se, mert akárhogy is nézzük azt a 24 veretlenül lehozott meccsét nem adták ingyen, akármilyen kitűnően is szerepelt előtte tavaly a védelem.

Szombaton kifogott (mint szinte mindenki más a csapatból) egy sz*r napot, és egyből megjelentek az első hangok, hogy dehát Kahn biztos jobb lenne ... Roppant mód nem tetsző ez számomra.

kroos 2008.09.23. 17:34:07

a Sosa-Zé cserénél lefagytam..

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.23. 18:27:37

mocsing, gondolom követted saját , egyébként kiváló Oli búcsúztató cikked kommentjeit, azért ott volt aki elragadtatta magát. Sportszerűsége mellett még emberi nagyságát is sokan kiemeli, amivel én finoman szólva sem tudok egyetérteni. H lesz kis időm átfutom az ottani kommenteket és majd idézek belőlük, ha viszont nem találok ilyet, akkor hajlandó leszek megkövetni téged ;-).

kroos, az érdekes, hogy ezt éppen te veted a szememre, amikor te sem mész a szomszédba egy kis provokálásért. Hogy csak a Real Madridot, a Liverpoolt, na meg az Intert érintő hozzászólásaidat említsem. Sosem tagadtam, hogy rühellem a Bayernt, és ha azt látom , hogy tömjénezik a csapatot nem állom meg piszka nélkül. De úgy látom, tőled sem áll távol ez a habitus, ha általad gyűlölt csapatokról van szó.

Ja, hogy a Bayern az más?

avenger13 2008.09.23. 18:27:48

hát újítani kéne. meglátjuk Riberyvel mit talál ki klinsmann, és utána majd lehet ítéletet modani. :)
elvileg már szerda este. én kíváncsian várom. 2-6-2? :)

halareaal 2008.09.23. 20:49:25

"soha nem értettem hogy egy kritikára miért kell ugy válaszolni hogy a másik csapatát basztatod.ahelyett hogy a sajátodat védenéd...pl érvekkel meg ilyesmi. "

:DDDDDD atyaég, kroos.
ezt nagyon jó hallani tőled:DD

poolfanati 2008.09.23. 21:14:49

a skót bajnokságba nem csak te nem írsz...:D

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.23. 22:57:44

nagyon kemény, megint Westermann, azaz egy védő rúgta a schalke góljait.

vki mondjon egy statisztikát, bitte schön, az ősszel tétmeccsen rúgott gelsenkircheni gólok hány százalékát szerezték védők.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.24. 00:05:59

popp,
kétkedve olvasom szavaidat mind a megkövetésről, mind az Olis poszt minősítése kapcsán. biztos nem egy gonosz testvér kaparintotta meg a jelszavad és akarja lerombolni mindazt, amit idáig felépítettél?
;-))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.24. 00:33:40

mocsing, gondolod, hogy külön alteregót tartok erre a célra ;-).

Lehet, hogy sorok közé éreztem, olyat, ami nem is volt közöttük. Konkrétan banhegyig spori sorai és idézete közé "Oli még mindig nagy:
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=200882&"

De engedek, lehet, hogy a sportszerűségét nem dicsőítettétek, de a sportemberi nagyságát, azt tuti. Azt is megengedem, hogy győztes típus volt a teuton lovag, de hogy sportemberként jó párszor megbukott az is tuti.

"Oddo olyan, mint amikor a Barca leigazolta Sorin-t a Lazio cserepadjáról. reméljük, nálunk nem lesz kezdő ez a kedvesen sittesfejű spagettizabáló." - ez a mondat esetleg nem valami családi megegyezés alapján született?

kroos 2008.09.24. 07:45:55

azért más egy csapatot kritizálni,minr egy egész ligát nem? Én szeretem a calcio-t is meg a PL-t is,csak a pool-lal meg az Interrel van bajom.+ami nagyon fontos én nézem ha tudom a meccseiket tehát tudom miröl beszélek,mig a bundás-t fikázok mint popp,halareal nem néztek végig egy bundesliga meccset sem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.24. 08:54:22

kroos, azért az összefoglalókat általában megnézem.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.24. 09:56:52

nem volt családi megegyezés, de most, h mondod, látni benne az inputokat :))

banhegyig 2008.09.24. 10:00:39

popp: A belinkelt cikkel arra szerettem volna utalni, hogy ő korábban is gyakran dícsérte Rensinget, és kifejezettenúgy kezelte, mint utódját. Nyilván van sok negatívuma és hibája, de a labdarúgás korszakos egyénisége volt.

kroos 2008.09.24. 10:37:27

a kroos kérdéshez annyit hogy Marin és Helmes rossz példa.
Helmes-24 éves nem 18,és csatár.irányitoként nehezebb berobbani.pl Zidane,ballack,pirlo se 18 évesen voltak a toppon.
Marin meg egy feljuto csapatban játszik,ami nem a Bayern.Szoval nincsennek neki Borowski-kOttl,Zé..stb akikkel meg kellene küzdeni.
+legendás már-már hogy a Bayernben mennyire nehéz az ,,ujjak szerepe,ez igy volt mindig is.Mint pl most,kroos,poldi,rensing.
Szoval nyugi.Ugyanezt szivták Rumeniggéék is.Söt!!!Még a Kaiser is.

shinigami 2008.09.24. 12:31:18

ez a/z utaljuk/vedjuk a bayert dolog 'majdnem' olyan vicces mint a spanyol posztokban h tok8 h a real mit csinal igyis ugyis szidva lesz:D ha eppen nyer es netan meg jol is jaccik akkor szidjuk az utanpotlasukat
oli tenyleg egyeniseg volt (ezert is utaljak sokan) rensing meg meg fejlodik eleget, mvb meg hat... sokat mond a mosatni bayernrol h o a csk (es akkor meg finom voltam)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.09.24. 15:36:58

@heinrich: igazad adok neked az emailedben írtakra, úgyhogy ahhoz fogom tartani magam ezután

Westermann: 22 éves koráig csatárt és támadót játszott, ezzel csak árnyalni akartam a képet, nyilván sok a védőgól, de ezzel (ahogy meg is említettétek) semmi gond nincs. Mivel mostanában egyáltalán nem rögzített szituból jönnek a gólok, azért elég komoly köze lehet a játékstílushoz is. Heiko ráadásul 4 meccse középpályást játszik.

@kroos: mielőtt a legenda nagyon elterjedne, Özil szerződést szegett a Schalkénál, ami azt hiszem, elég komoly ügy. Ezután a tárgyalásokra nem volt hajlandó elmenni, helyette apját és ügynökét küldte (aki mellesleg Hamit ügynöke is volt). Én is sajnálom, mert Diegónál is jobbnak tartom, de Mesut hibát követett el, a neki lehetőséget és már 17 évesen játékalkalmat biztosító nevelőegyesületet nem illik szembeköpni. (Halkan megjegyzem, nem is ő döntött, hanem a pénzéhes apja) Sok sikert neki különben.

halareaal 2008.09.24. 18:09:50

"mig a bundás-t fikázok mint popp,halareal nem néztek végig egy bundesliga meccset sem."

egyrészt egyet-egyet azért megnézek, másrészt annyira nemis szoktam fikázni a bundest, hogy ezt a szememre vesd. sőt, kommentelni is szoktam ide:)
egyébként azt, hogy a német csapatokat bőven gyengébbnek tartom az olasz-angol-spanyol triónál, nem a bundesliga meccseiből, nemzetközi meccsekből szűröm le. az meg, hogy a bundesligában nincs egy ütős csapat, amelyik éveken át méltó ellenfele tudna lenni a Bayernnek, olyan tény, amihez nem kell sok bundesligát nézni. lehet nem a legjobbkor írom, bár ha megnézem a meccsük előtt a Bréma eredményeit, akor talán mégis.

poolfanati 2008.09.24. 18:36:53

a bundesliga védelmére: szerintem a spanyol bajnokság mellett a leglátványosabb játéka van, sok szép góllal. a bundesliga erősségét nem az mutatja mint a többi topligánál hogy 4 csapat BL csoportkörbe aztán 4 a legjobb 8 között hanem az hogy a német válogatottban ha jól tudom nincs is külföldön játszó játékos és a csapatuk már megint döntőt játszott!!
2002 döntő, 2006 elődöntő, 2008 döntő... szerintem 2010-ben is ott lesznek... szóval oda jutunk hogy a német válogatott sikereinek egyik oka az a bundesliga...

poolfanati 2008.09.24. 18:37:34

mármint legalább a legjobb 4 között lesznek...

kroos 2008.09.25. 07:50:44

Igen poolfanati,rátapintottál a lényegre.Mert lehet jobb a pl meg a seria A meg ilyesmi,de a bundesligában igenis jó meccsek vannak.Pl, a leverkusen hambourg brema szinte mindig jó élvezetes meccset játszik,még ha nem is lenne esélyük pl egy tottenham vagy egy villareal ellen.De ebben sem vagyok biztos.

poolfanati 2008.09.25. 11:18:38

egy spurs ellen egy hamburgnak és egy brémának nagyon is sok esélye van. a villarealt lehet hogy még mindig sokan kispcsapatnak gondolják de mégis 2.ok lettek szóval velük szemben már nehezebb lenne...
én a világversenyeken mindig a németeknek szurkolok(nem azért mer az angolok nem jutottak ki)

kroos 2008.09.25. 16:00:39

Látom popp a skotokat is kiosztotta hogy milyen fosfejek az olaszokhoz képest:DDDD
bocs haver de innen már nem tudlak komolyan venni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.25. 18:38:17

kroos, megtisztelsz ;-)!! Ha figyelmesen olvastál volna, láttad volna, hogy donelly egy szerint mára már indokolatlan piszkájára válaszoltam, amúgy eszembe sem jutott volna odabökni.

kroos 2008.09.26. 08:01:29

popp kössünk alkut.nem baszogatod a bundesligát,cserébe te sem baszogatod a Bayern-t.Na?
:DDD

kroos 2008.09.26. 08:13:31

az oroszoknál kb 20 éve volt olyan hogy 10 döntetlen felett nem kaptak pontot az x-ért a csapatok.
Be lehetne vezetni itt is hogy amig a Schalke nem játszik emberi focit addig nem kapnak pontot:DDDDD
Hajrá Köln!!!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.26. 09:44:44

Pedig a Bayern kapni fog, ha megérdemli ;-)! Majd te megvéded Uliékat (öklendezem már a keresztneve bepötyögésétől is ;-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.26. 10:02:29

hehh, popp már csak arról híres, h akkor ad a Bayernnek, ha megérdemli. de csakis akkor! :)

BruceWayne 2008.09.27. 17:27:13

na ez a mai játéknap fasza lehetett :-D

drdugo 2008.09.27. 17:49:22

ma is bebizonyosodott, h nincs jobb a magyaroknál. : D
huszti már másodjára rúg nekik győztes gólt 2 éven belül.
hajnal pedig óriási penge gólt akasztott annak a f*szkalap lehmannak.
érdekes, hogy a két H-betűsnek elég sokszor ugyanabban a fordulóban megy jól. már sokszor vt ilyen, hogy mindketten betaláltak egyszerre.

montipájton 2008.09.27. 18:14:38

Huszti nem akármekkora szabadrúgásgólt akasztott ma a bajoroknak... Ezt jó nézni, nem kizárólag a kárvallott fél miatt, bár azért is, kétségtelenül.)))
süti beállítások módosítása