Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Skócia virágai, II. fejezet

2008.08.21. 16:00 donnelly

Az odáig rendben van, hogy a Rangers a Celtic előtt foglal helyet a tabellán, de hogy mindkettőt megelőzze az újonc Hamilton, erre azért nem gondoltunk volna. A bennmaradásukra tippeltünk, az oké, de akkor sem kis dolog, hogy a második forduló után büszkén néznek le az SPL tetejéről a szánalmas skót kiscsapatokra. Szegény Motherwell egyelőre beragadt, de a Falkirk is, ahogyan megjósoltuk - az ő kiesésükben még mindig hiszünk, hogyan abban is, hogy a László Guyst nem fogja vissza a szombaton elszenvedett vereség. Részletek és igazolási hírek a túloldalon.

Az Aberdeen a Fir Parkból hozta el a három pontot a Wolvestól érkezett U-21-es válogatott balbunkó, Charlie Mulgrew 86. percben szerzett góljával. Vesztükre viszont két hétre kidőlt az egyik legjobb védőjük, az egész nyáron sérüléssel bajlódó Zander Diamond, és hát szombaton Rangers, szopóka-nyalóka. Egyébként Motherwellben is észrevették, hogy nem annyira fasza az előzetes elvárásoknak nem felel meg ez az utolsó helyezés, és leigazolták a Wycombe-tól a korábbi St Mirren támadót, John Suttont. MOTHERWELL-ABERDEEN 0-1.

A Felföldön beköszönt az SPL-be is a korábban Törökországot, Belgiumot és Dél-Koreát is megjárt, de még csak 24 éves Newcastle-nevelésű támadó, Richard Offiong. Az angol csatárnak ez volt a 33. gólja az Accies színeiben, ezt 64 mérkőzésen brusztolta össze. Az összecsapás egyébként nem lesz benne a FourFourTwo Az SPL 100 legjobb meccse című összeállításában, lévén mindkét csapat a futball helyett a 4-5-1 és a rögbis tolongások mellett tette le a voksát. A gól a 45. percben esett, erre válaszul a szünetben Craig Brewster megcserélte a szélsőit és beállította a Stoke-tól szerzett ír U21-es csatárt, Adam Rooneyt, de nem ment vele igazán semmire. (A húszéves Rooney egyébként 15 meccsen 4 gólt szerzett a Stoke City csapatában, és ez magába foglal egy mesterhármast is, melyet a Championship 2005-2006-os kiírásának utolsó fordulójában szerzett a Brighton ellen, és ezzel a Fazekasok legfiatalabb triplázójává vált - a korábbi rekordot bizonyos Sir Stanley Matthews tartotta.) A Hamilton így több lőtt góljának köszönhetően vezeti a bajnokságot. INVERNESS-HAMILTON 0-1.

A Rangers két forduló után második, mivel csak 2-0-ra sikerült legyőznie László Csaba fiait. A protestáns rangadón a három támadóval (!) felálló glazvégek (Lafferty, Velicka, Boyd) a 37. percben szerezték meg a vezetést, miután Bougherra  labdáját Lafferty belsőzte be MacDonald hálójába - a sármos Banks kapus nem hogy a padon nem kapott helyet, Csaba bá még le is fokozta: kapusedzőből az ificsapat kapusedzője lett. A Motherwell ellen az utolsó pillanatokban gólt és ezzel győzelmet szerző Mikoliunas véghezvitte azt a bravúrt, hogy miután a 65. percben beállt, a 74-ben már meg is kapta második sárgáját, így valószínűleg még csak tusolnia sem kellett, viszont Mr László felhívta rá a figyelmét, hogy most akkor gondolkodjon el ezen. Kris Boyd büntetőből szerezte meg a második Gers-gólt a 90. percben, tehát annyira azért nem volt ez sima. A Rangers egyébként megkapja kölcsönbe a Fulham középpályását, Steven Davist, a Toronto FC USA-válogatott fedezetét, Maurice Edut pedig örökbe, amennyiben vállalhat munkát az EK-ban. RANGERS-HEARTS 2-0.

A méltán legunalmasabb SPL-gárdának elkönyvelt Kilmarnock világrengető gólnélküli döntetlent jászott a St Mirren otthonában - ez volt az idei skót bajnokság első olyan mérkőzése, amelyen nem született gól. A képen látható Danny INVINCIBILE-t is a soraiban tudó Killie így még nem szenvedett vereséget, gólt sem kapott és a negyedik helyen áll. Múlt héten a Rugby Parkba érkezett a Coventry fiatal támadója, Donovan Simmonds, míg a Haverek a Celtic védőjét, Scott Cuthbertet kapták meg kölcsönbe. Szóval KILMARNOCK-ST MIRREN 0-0, de ez igazából senkit nem érdekel.

Az viszont igen, hogy Edinburgh katolikus kriptáiból kikeltek a csatárok, és ennek köszönhetően a Hibernian április 26. óta először szerzett gólt tétmérkőzésen, mindjárt hármat, ezzel 3-2-re legyőzve a Falkirköt. Colin Nish már a 24. másodpercben vezetést szerzett az íreknek, majd a 25. percben sikerült megdupláznia az előnyt. Higdon öt perccel később szépített, és a fordulás után egy nagyon felpörgött Falkirk érkezett a pályára. Ezt a lendületet viszont hamar megtörte a Hibbies balhátvédje, Paul Hanlon, aki a második játékrész második percében szerezte meg csapata harmadik gólját. Hat perccel később Higdon ismét szépített, de ezután már nem változott az eredmény. A Gyermekek így pont nélkül állnak a tizenegyedik helyen, tehát már most megcélozták az utolsó pozíciót, amit nekik tartunk fent. Mixu Paatelainennek sikerült túladnia Donaldsonon (Crewe Alexandra) és helyette felbérelte a Genoa húszéves francia támadóját, Steve Pinaut, ezzel tovább erősítve a Hibernian eddig szunnyadó támadószekcióját. John Hughes a lyukas védelmet okolja az eddigi gyenge szereplésért, és ezzel párhuzamosan kölcsönvette a Crystal 22 éves kapusát, Scott Flinderst. HIBERNIAN-FALKIRK 3-2.

És végül pár sor a vasárnapi mérkőzésről, melyen a Celtic nem bírt az első fordulóban az újoncok által felpiszkált Dundee Uniteddel. Egészen unalmas első félidő után viszonylag jó másodikat játszottak egymással a csapatok. Az teljesen egyértelmű, hogy a Celtic Jackie McNamara óta nem alkalmazott értelmes szélsőhátvédet, és ez befolyással van a támadójátékra is. Ennek ellenére néha egészen tetszetős adogatásokat produkáltak a zöld-fehérek játékosai, míg a Terroristák középpályásaiban Willo Flood tartotta a lelket. Az 51. percben egy szép akció végén a skót harcos arche-típusa, Paul Hartley első celtices góljával megszerezte a vezetést. Ezt követően a Kelták védője, Gary Caldwell kétszer is kezezett saját tizenhatosán belül, majd a továbbot intő Richmond játékvezető burleszkbe illő jelenet keretében lesérült: miután Nakamurát buktatták a középpályán, a szamuráj fejjel a spori lábának zuhant, így az csak segítséggel tudta elhagyni a játékteret.

Az egyenlítés csak Richmond bíró és a volt City-fedezet lecserélése után jött össze, méghozzá a Feeney helyére beállt spanyol Sandaza finom perdítésével. Az egyértelmű, hogy a Csíkosak szenvednek odahaza, nem fekszik nekik a rögbitaktikával játszott valódi brit football, de hát ki az, akinek az a legjobb hétvégi programja, hogy minden labdaátvételnél szögletes csontok csattanjanak a testén? A Celtic védelmében annyit meg kell említenünk, hogy ők a skót bajnokság egyetlen csapata, amelyik európai futballt szeretne játszani, nem pedig kelta, vagy ausztrál focit, esetleg rögbit. Ez a hozzáállás mindenképpen szimpatikus, de lehet, hogy idén kevés lesz a bajnoki címhez. Ha ilyen kényelmesen indulnak a Shrácok, akkor legalább háromszor meg kell verniük a Rangerst, hogy tartani tudják velük a lépést. (Átigízolási hír: Loovens, a Cardiff holland védője érkezik a Parkhead stadionba 2,5 millió font ellenében.) DUNDEE UNITED-CELTIC 1-1.

6 komment

Címkék: d skót spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr13626204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rangers10 2008.08.21. 20:00:50

Davis eddig tavasszal volt kölcsönben, most viszont végleg jött ;)

+ jött Pedro Mendes a Pompeyből (akit a Hearts ellen megválasztottak a mecccs emberének) és Aaron Niguez a Valencia (B-ből) (kölcsönbe, előtte az Iraklisban volt kölcsönben)

(u.i.: bocs, hogy mindig belekötök valamibe :D)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.08.21. 20:12:49

Kösz, mert úgysem átig. poszt, csak adalékinformációk:)

kelta 2008.08.22. 13:31:16

hehe, végén még lászló csaba karriet csinál

Morike 2008.08.22. 16:45:24

Shaun Maloney a sikertelen angliai kiruccanás után visszatért a Celtichez. 2,5 millió font volt az ára.

Morike 2008.08.22. 16:46:08

Shaun Maloney a sikertelen angliai kiruccanás után visszatért a Celtichez. 2,5 millió font volt az ára.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.08.23. 17:00:17

Bognár Gyuri, a skót labdarúgás nagy szakértője: "a 11-es fiú", "a balhátvéd, a baloldali középpályás"...
süti beállítások módosítása