Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Olimpia: Az árok csak mélyül

2008.08.11. 11:56 OJ

A klubok és a nemzeti szövetségek között igen komoly problémák feszülnek, ez senki előtt sem titok. Ha van az évnek slágertémája, akkor az a összehangolt versenynaptár hiánya, erről diskuráltunk télen az ANK idején, az olimpiai selejtezők kapcsán is hallani lehetett róla, a Játékok előtt kiélesedő konfliktus pedig több válogatott felkészülését a bizonytalanság felé sodorta. Sőt, ősszel újra a nemzeti csapatok meccsdömpingjével kell kalkulálni, meg persze akadékoskodó, húzódozó, jogaikat hajtogató klubokkal. A múlthéten elsimuló Messi-ügy lehetett volna az ideiglenes zárszó, a FIFA állásfoglalása a kényszermegoldás-jelleget leszámítva végállomásnak tűnt ebben a rétestésztaként nyújtózó vitában. Erre jött a Sportdöntőbíróság (CAS) és csúnyán belepakolt a vödörbe.

Persze nem az említett testületet kell felelőssé tenni az egyesületek és válogatottak érdekellentétéért, a kontinentális szövetségek, a klubok és a sportjog képviselői egyaránt felhordták a maguk sarát a pályára, miközben nyoma sincs egy olyan döntésnek, amely – ha máshogy nem, átmenetileg – elfogadható minden érintettnek. A CAS felelőssége abban áll, hogy egy tapintatlan, pocsékul időzített döntéssel rákontrázott Blatterékre és sikerült újra megnyitnia a frontot, mert ugye a cirkuszra mindig van igény. Csak az nem tűnt fel a bíráknak, hogy az olimpia már javában zajlik. Persze tekinthetjük ezt a kínlódást felvezetésnek is, legyen mit rágcsálni az első pozitív doppingmintáig, kizárt váltóig, elcsalt meccsig.

A CAS azzal, hogy igazat adott a Barca indítványának, gyönyörűen felbátorította a lehiggadni látszó, sorsukba beletörődő klubokat, hogy kavarjanak újra egyet-kettőt a vödör tartalmán. Elismerve az olimpiára játékost adó egyesületek félelmét – elvégre minden, a válogatottban összeszedett nyűg náluk csapódik le –, tény, néhány klubfőnök még annyi tiszteletet se mutat a Játékok intézménye iránt, mint egy szénné epózott gátfutó.  Két német klub, a Schalke és a Bréma, verte egy ideig az asztalt, aztán elfogadta, hogy Rafinha, Diego és Dusko Tosics olimpikonságra vágyódik. Benítez is lenyelte a békát Babel-ügyben, miután nélküle is gördülékenyen haladt a felkészülés. Barcelonában a kínosan késleltetett, felettébb fárasztó huzavona – és még inkább a nyomában érkező népharag – hatására belenyugodtak, hogy nem érdemes magukat nevetségesebbé tenni és nem piszkálták tovább Messit. Ellenben a Hertha és a Partizan, mint két roggyant pártvezér, bohócsipkában követeli játékosai kivonását. Álljanak ki magukért, rendben, de ne egy ilyen volumenű esemény idején akarjanak mártírt játszani, mert ez így kifejezetten szánalmas.

A szerbek meg csak szívnak, hiszen három játékosukra tart igényt a két klub: a berliniek Kacsart, a BL-selejtező harmadik körében érdekelt belgrádiak Fejsát és Zoran Tosicsot követelik vissza – miközben a herthás Solomon Okoronkwo és a szerb csapat harmadik partizanosa, Jovanovics hátvéd érdekes módon maradhatnak –, meg persze pénzügyi kompenzációt és garanciákat, ha ez nem lenne elég... Lassan eljutunk oda, hogy diktatúrákat idéző módszerekkel, mondjuk útlevél-visszatartással, oldják majd fel a problémát a felingerelt klubok.

A Partizan klubházában amúgyis plafonig ér a disznóság: nem valami meggyőző teljesítménnyel, de végül csak átevickéltek az azerieken – közben sérültjeik is akadnak és erre hivatkoznak –, ám a törökök pesti edzőmeccsét látva rútul maguk alá csináltak, sebaj, fogták a vödröt és két csoportmeccs közt a válogatott fejére borították. Messzebb van ez a korrektségtől, mint Karadzsics a felmentő ítélettől, tekintve, hogy a szerbek masszív csapatot küldtek Kínába és a főnökei gyengeségét számonkérő, lemondással fenyegető Djukics is éremesélyről beszélt. Ezek szerint nem mindenki osztotta a kapitány bizodalmát. Merthogy fontos a válogatott, de mégse.

A CAS precedense ugyan az olimpiára vonatkozik, de valójában a FIFA – és vele a nemzeti szövetségek és válogatottak – általános vereségét jelenti, az eddig halkan protestáló klubokat sikerült jól felbátorítani, a Blatterék által felemelni kívánt olimpiai focitornát pedig olyan jelentéktelenné tenni, amilyen talán még sose volt. A pénz forog, az árok meg csak mélyül, és a hajdan szép eszmék buknak bele sorban.

Végül, hogy a fociról is essen némi szó: a szerbeket, soraikban a három érintett spílerrel, eltiporták az elefántok (2-4), így aligha juthatnak tovább. Miközben a Partizan a főtábláért játszhat, talán már a hazatérőkkel együtt…

Nem kívánhatunk mást: rúgjanak a törökök nekik is ötöt. Meccsenként.

64 komment

Címkék: olimpia fair play

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr20610453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.08.11. 12:35:48

Kváncsi vagyok, ha lesérül Diego és Ronaldinho, akkor a Milan miként dolgozza fel, hogy a Werder kárpótlásban részesül, miközben neki saját magának kell fizetnie a sérült játékosát. A szopóágra kerülő olaszok igazságérzetét ismerve valószínűleg nem törődnének bele olyan könnyen.

Gabez 2008.08.11. 12:37:56

"ne egy ilyen volumenű esemény idején akarjanak mártírt játszani"

Azért nem ilyen egyszerű ez. Ez az olimpia nem az, ami régen volt. Egy képmutató, álszent rezsim rendezi, mindenki benyal neki a pénze miatt, ráadásul a sportolók hihetetlen nagy százaléka doppingol. Mi a franc értelme van ennek??? Nagy vakítás az egész, felfújt lufi!

A sportolóknál Tisztelet a kivételnek! Pl nekem a legszimpibb Igaly Diána, aki tuti nem doppingol és az elutazása előtti napon egész hétre megfőzi az ebédet a családjának, aztán megy és lefőz mindenkit remélem - hihetetlen jófej a csaj ;-)

No de visszatérve a focistákra: egyértelműen a sérülésektől félnek.
Amúgy ha én abban a helyzetben lennék, hogy egy ilyen olimpiára kimehetnék, tuti szkippelném és nem a klubom érdekei miatt - hanem mert az olimpia nem az, ami Kínában folyik.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.08.11. 12:44:43

Az olimpia mindig is a legnagyobb sportrendezvény volt és az is marad, bárki bárhol rendezze is meg. A focisták valószínűleg nem a kínai politikával vannak elfoglalva, tartom, hogy számukra, mint a sportolók legtöbbje számára, igenis van jelentősége egy olimpiai részvételnek, nem sok focista tud olimpiai érmeket mutogatni. Hogy ki mit gondol az olimpiáról, Kínáról, doppingról? Téma szempontjából irreleváns.

Gabez 2008.08.11. 12:50:21

"Hogy ki mit gondol az olimpiáról, Kínáról, doppingról? Téma szempontjából irreleváns."

Már hogy lenne az...egy kis erkölcsi érzékkel mindenki látja a helyzetet és ha nem menne senki az "olimpiá"ra a focisták közül, nem lenne miről beszélni, nem lenne ez a fenenagy ellentét sem.

kroos 2008.08.11. 13:17:24

Mér van zárolva a Mourinho-s poszt?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.11. 14:19:42

Tudom, hogy az olimpiai tenisztorna csak marginálisan kapcsolódik a világ legjobb focijához, de a (mellesleg nagyon jó színvonalú) Szávay meccs riportere (nem tudom ki volt) sport- és médiatörténeti bravúrt hajtott végre: egy 3 órás meccset képes volt az "a kis kínai" szóösszetétel használata nélkül végigközvetíteni!
Ezúton szeretnék gratulálni neki, példája égő fáklya legyen minden rendű és rangú Kapláreffek számára!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.08.11. 14:41:53

bernie, olvasd végig az utolsó 20 kommentet. azért.

kroos 2008.08.11. 14:47:10

Hát....nem tom mit vártál beni...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.08.11. 14:55:16

gondoltam, nyár van, nyugoccság, baráccság, ráérünk még fröcsögni három hét múlva...

van a fejemben egy interes poszt, de nem merem megírni, azt meg nem akarom megcisnálni, hogy eleve lezárom hozzá a kommenteket. ide jutottunk :)

kroos 2008.08.11. 15:02:15

Kár...meg az is kár hogy nincsennek Milan,Lazio fiorentina ...drukkerek.Hova tüntek?
2 féle ember van az interes meg aki utálja öket.
Gyerünk beni egy milan poszt-ot,vagy fior-t.

poolfanati 2008.08.11. 15:04:39

"Az olimpia mindig is a legnagyobb sportrendezvény volt és az is marad,"

hát én ezzel vonakodom egyet érteni:) a foci VB már régóta nagyobb eseménynek számít, ezt a neves sport szakírók is elismerik. és lassan szerintem már az EB is az lesz... az idei még nem volt sokkal érdekeltebb, de a következő utáni( azért ahogy az ukránok és a lengyelek rendezik úgy még nem) már az lesz! reménykedjünk hogy az MLSZ esetleg eléri hogy nálunk rendezzék, és akkor már egy új és remélem sikeres generáció megmutatja mi van a magyar fociban!

poolfanati 2008.08.11. 15:06:11

@ bedobásnál: egyet értek veled az m1-nél most nagyon jók a kommentátorok!! nem tudom hogy honnan jöttek de hogy a BL-be meg az EB-n semmi jót nem tudtak csinálni és még sokat is bénáztak... most gratulálok nekik mert szépen megszervezték a közvetítéseket!

Romanista 2008.08.11. 15:21:21

a sok csúnyulásér, gondolom. és jogosszerintem

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.11. 16:07:14

"ezt a neves sport szakírók is elismerik" (poolfanati)

Ha a "neves sport szakírókon" Hegyi Ivánt érted, akkor feltétlenül. :-)


"reménykedjünk hogy az MLSZ esetleg eléri hogy nálunk rendezzék"

Az MLSZ? Ez ugye ironikus volt?

_alerob 2008.08.11. 16:28:50

"van a fejemben egy interes poszt, de nem merem megírni, azt meg nem akarom megcisnálni, hogy eleve lezárom hozzá a kommenteket. ide jutottunk :)" Nyugodtan írd le. Nem a Juvésok kezdtek el fikázni a multkor sem, habár ez gyerekes ki kezdte meg ki nem.

nasteey 2008.08.11. 16:37:46

Mekkora szájkarate ment a Mourinho-postba...:D

Mellesleg a Barça nem a két szép szeméért nem rendelte vissza Messit. Elég szép alkut kötöttek az AFA-val. Kötöttek valami biztosítást is sérülés esetére, aminek a kedvezményezettje a Barça, pluszban a barátságos meccsekre (vagy legalábbis némelyre) nem kell elengednie a Klubnak Messit, még ha Fifa-napon is lenne a meccs.

Én azért remélem arannyal tér vissza BCN-ba.

BruceWayne 2008.08.11. 16:44:27

ha vissza is rendelte volna a Barca Messit, mi lett volna? semmi, Messi nem megy vissza és kész. valószínű nem száműzték volna a tartalékok közé ezért....

poolfanati 2008.08.11. 16:48:15

csöncsön: nem, nem volt ironikus, de úgy kezdődik a mondat hogy reménykedjünk:)

poolfanati 2008.08.11. 16:50:44

ez tényleg nagyon csúnya volt a klubboktól! most ha a barcánál nem játszhat messi akkor nem jutnak ki a BL-be??? na jó őket ne fikázzuk végülis elengedték őket... de amit a partizan csinál, na az tényleg csúnya!
a liverpoolból is elmentek hárman de benitez egy szót sem szólt, hát persze elég erős nélkülük is a keret:)
és igen a partizan meg kapjon 5 gólt meccsenként a törököktől!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.11. 16:51:18

No de, poolfanati, az MLSZ eddig mindig csak azt érte el, hogy nálunk még véletlenül se rendezzék.

Vagyis a mondatod kábé olyan, hogy "reménykedjünk, az oroszlán eléri, hogy túlszaporodjanak az antilopok".

Én ezt csak ironikusan tudom értelmezni.

poolfanati 2008.08.11. 16:54:04

és szerintem a barca csak jól jár ha messi az olimpián van mert nagyon nagy formában fog visszatértni!
szerintem az argentinok a legnagyobb esélyesek, és csak tátom a számat ahogy a gyönyörű játékukat nézem és meg is fogják nyerni az olimpiát! így messi olyan "winning mentality"-vel fog visszatérni hogy egyedül messzire röpítheti a barcát. szóval ha nem sérül le szerintem nem is tudják milyen előnyökkel jár majd a visszatérése...

poolfanati 2008.08.11. 16:55:49

ok csöncsön elérted javítom a mondatot erre: Reménykedjünk, hogy Mészöly Kálmán eléri hogy nálunk rendezzenek egy EB-t:)
ebbe már több a realitás mi?:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.11. 17:01:17

Igen, poolfanati, így már sokkal jobb. :-))

halihalo 2008.08.11. 17:14:01

Kína vagy nem Kína (mellesleg pofátlanság amit művelnek pl. a tévéközvetítések cenzúrázásával is), de az olimpiai foci sosem volt még csak a közelében sem az EB-k és VB-k színvonalának, rangjának. De pl. teniszben sem. Vannak sportágak, ahol igen, de a fociban sosem. Megértem a klubokat. Nem hiszem, hogy egy VB-re bármelyik klub is visszatartaná a játékozást. De a foci az olimpián vicc....

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.08.11. 17:24:41

Szerintem meg FREE TIBET és mint Szabad Nyugat, egyáltalán nem kellett volna elengedni a sportolókat Kínába:P

halareaal 2008.08.11. 19:27:50

a szerb focinak nagyobb siker lenne, ha bejutnának a BL csoportkörbe, mintha 4. helyett 3. lennének az olimpiai csoportban. egyébként meg a játékosok zöménél érthető, hogy hiába akar menni az ember, nem engedik. ezek szerződéses futballisták, íghy például azt sem csinálhatják meg, hogy kihagyják a nyári felkészülést, ha nincs kedvük alapozni. egy Messi kaliberű focistánál mondjuk már bonyolultabb a helyzet.
ettől függetlenül, ha én klubvezető lennék, egy olimpiára bárkit kiengednék, viszont, ezt a garancia/kompenzáció dolgot teljesen fairnek tartom, legalábbis az elvét, mert mondjuk a nemzeti szövetségek és a klubok más dimenzió pénzügyileg.

Romanista 2008.08.11. 23:10:08

OFF: de statisztikailag a legjobb klubok (Top 10 a többi a linken):
1. (1.) Manchester United FC England
2. (4.) Glasgow Rangers FC Scotland
3. (2.) Chelsea FC London England
4. (3.) FC Bayern Munich Germany
5. (5.) FC Barcelona Spain
6. (6.) AS Roma Italy
7. (7.) Liverpool FC England
8. (8.) Arsenal FC London England
9. (9.) CA Boca Juniors Argentina
10. (10.) FC Inter Italy

na ki alegjobb olasz?
(persze a Rangers helyezése után inkább semmi, na DE AKKORIS)

www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=814773

halareaal 2008.08.11. 23:25:27

ez a lista egy vicc. nem tudok elképzelni olyan "statisztikát", ami alapján ez megállja a helyét.

Romanista 2008.08.11. 23:29:00

tééényleg hol a Real?

Henke 2008.08.11. 23:59:55

"A pénz forog, az árok meg csak mélyül, és a hajdan szép eszmék buknak bele sorban."

Szerényen jegyezném meg: ezek az ügyek sokkal többet használtak az olimpiai focinak, mint ártottak. Ezekből "ügy" lett, csakúgy mint CéRonáldóból, és végül mi történt: Semmi. És Ti is, és Mi is csámcsogtunk rajta egy nyáron át, mint a kérődző marha, és most ugyanezt a lucernát tömik az orrunk alá, és mégsem tetszik. Tessék szétnézni; ki hiányzik az olimpiáról a gonosz Csapatok miatt? És végülis az Olimpia fénye nem fog ragyogni oly magasan ahova itéltetett? Ebből is egy cikk lett, és tudjátok mit? Én legközelebb is megnézem az Argentin válogatottat, mert egy buta fogyasztó vagyok.

Egyébként csak felvetés... de gondoljátok végig

_alerob 2008.08.12. 00:00:42

"ez a lista egy vicc. nem tudok elképzelni olyan "statisztikát", ami alapján ez megállja a helyét." osztom a véleményed. Ez badarság. Hol a Juve? Real Madriod?Ac Milan? Ehelyett Rangers....nekem még a Roma, Chelsea, Arsenal és Bayern se tiszta mit keres ilyen elől. De ők tudják.

Henke 2008.08.12. 00:01:25

Amúgy a mondat gyönyörű. Költői, fennkölt, és elgondolkodtató. Szép :)

Oktalanokoska 2008.08.12. 03:31:01

Nézzünk csak egy hasonlatot:
Veszel egy szép új autót, egy vagon pénzért. Odajön pistike, hogy ő most versenyezni szeretne, add oda kölcsön a szép új autódat. Aztán pár nap múlva tréleren visszakapod a rommá tört kocsidat, pistike pedig megvonja a vállát, hogy hát a versenyzés ilyen, néha összetörnek az autók... Te meg fizetheted a javítást, vehetsz új autót, vagy - és mivel a sérült játékost is fizetni kell - ha lízingelt, akkor fizetheted tovább a törlesztést.

Mielőtt tehát nekiesnénk a kluboknak, előbb picit nem árt megnézni az ő szemszögükből is a dolgot ;)
Fociban bőven elég a vb meg az eb - ahol tényleg a fociról szól minden, nem pedig olyan, mint az olimpián, hogy "hát van az is, többek között".
És mivel az olimpia mindig akkor van, mint eb, ha bevennék a versenynaptárba, akkor abban az évben az amúgy is zsúfolt beosztás még keményebb lenne csapatoknak és játékosoknak egyaránt, és akkor még a selejtezőket nem is számoltuk...

Romanista 2008.08.12. 06:02:07

az a listát szerintem is egy vak 95 éves tibeti csinálta, na de már ha volt akkor kitettem. lássunk ilyet is.

DICKtator a hasonlatod szép és jó egészen addig a pontig hogy Pistike építette az autódat te, valószínűleg nála láttad először a garázsban és előtte (U-??) és egy kurva fityinget nem attál neki érte. és ő kölcsönkéri egyszer. márcsak elvből is elengedném, persze csak miután egy papírt aláfirkantottunk.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.08.12. 07:16:03

Henke:
A klubok problémázása, mint írtam, teljesen érthető. A baj abban áll, hogy ezzel most, pár nappal a torna előtt, meg már a torna közben hozakodnak elő. Nem újkeletű a probléma, pontosan tudni lehet, melyik évben mennyire zsúfolt a naptár, tessék akkor tárgyalásokat kezdeni róla, aztán megállapodni valamiféle garanciafélében vagy bármi másban, ami előremozdítja a helyzetet.

A pénzügyi garanciának is megvan a maga visszája. Tegyük fel, hogy minden szövetséget köteleznek egy ilyen biztosításféle aláírására, még a kevésbé tehetőseket is, legyen a példa Honduras. Mit tehetnek szerencsétlenek? 1) Kiviszik Suazót és rettegnek, hogy ne kelljen fizetni, ha lesérül. 2) Legjobb focistájukat nélkülözik majd, inkább nem kockáztatnak, nehogy fizetni kelljen, ezzel vállalva akár a gyengébb szereplést is. Ez egy olyan szituáció, amit már évekkel ezelőtt fel kellett volna oldani és ebben mind a klubok, mind a szövetségek oldalán bőven van a felelősségből.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.08.12. 09:01:18

Rocchi rokkant és talán Marchisio es hazamegy.
Russotto biztosan érkezik Pekingbe.

trix 2008.08.12. 09:15:17

"A CAS precedense ugyan az olimpiára vonatkozik, de valójában a FIFA és vele a nemzeti szövetségek és válogatottak általános vereségét jelenti" - én kétlem, hogy ez így lenne. A klubok egyik első érve éppen az volt, hogy az olimpia NEM szerepel a FIFA hivatalos versenynaptárában, ezért nem kell a játokosokat elengedniük rá. Ez inkább egy "háromszög"-történet a klubok, a FIFA és NOB között, még úgy is, hogy az utóbbi kettő versenyein egyaránt a nemzeti válogatottak vesznek részt. A két intézmény presztízsharcára utal a "23 éves korhatáros" szabály is, ezzel is igyekeznek meggátolni, hogy két VB között az olimpia hasonlóan nívós nemzetközi vetélkedés lehessen. Miért nem lehet ott a legtöbb "korosabb" sztár, úgy mint a kosarasoknál a Dream Team?

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.08.12. 09:48:16

A FIFA megfelelő rendelkezések híján évek óta képtelen a klubszférának megfelelő "ajánlatot" tenni, ha úgy vesszük, ez egy mulasztás. A nemzetközi szövetségnek kell elsősorban kezdeményeznie szerintem a helyzet megoldását, mivel a válogatottakért felelős nemzeti szervekkel ő áll kapcsolatban. A klubok ide-oda rángatják a játékosokat, lehet, hogy nem érezzük korrektnek, de jogszerűen teszik mindezt, mivel a FIFA-tól csak aktuális állásfoglalást kapnak 1-1 ügyben. Szomorú, de a válogatottak és nemzeti szövetségek már csak passzív szereplők a világfutballban és ez nem feltétlenül van így jól.

Az olimpiai focijelenlétnek szerintem utánpótlástornaként van csak jövője, a legjobbakkal, ehhez (is) kell megalkotni a hátteret.

kardinálispinty 2008.08.12. 10:10:42

Gabez: Igaly Diána azért nem jó példa, mert az ő sportága jellegéből adódóan nem igényli a doppingot, ugyanis nem kell hozzá átlagostól eltérő fizikai erő, állóképesség vagy kitartás. Nyilván a reflexek is javíthatók valamennyire mondjuk doppingszerekkel, de nem függ a teljesítmény olyan mértékben a fizikai állapotodtól. Az EPO annyit számít a lövészetben, mintha én tanárként kokszolnék, hogy 130 kiló izom legyek. Amúgy igazad van, ez a kémiai laborok versenye, az egész olimpia (és sajnos a sport úgy általában) az értelmetlen nacionalista hőbörgések melegágya. A kluboknak meg igazuk van, ha én fizetnék mondjuk 100 milliót egy beosztottamnak, nem engedném el, hogy máshol is dolgozzon, ingyen, ráadásul azzal a veszéllyel, hogy esetleg utána nem tud majd nálam dolgozni. Az olimpiai futball színvonala amúgy is nulla, és az értéke is kb. ugyanennyi.

BruceWayne 2008.08.12. 10:14:54

OJ: és pont a továbbjutás küszöbén álló belgáktól. kemény.

poolfanati 2008.08.12. 10:25:19

nera: kompany kétségkívül jó játékos de kapott egy pirosat a brazilok ellen, a következő meccset a belgák nélküle játszották, és ott ment nélküle is... és mondjuk a belgák nem esélyesek a győzelemre, a HSVnél úgy gondolják kockáztattak már eleget most már elég.

ZenZo 2008.08.12. 11:14:03

Jó a probléma felvetése, s tegnap óta azon gondolkodtam, hogyan is fogalmazzam meg a véleményem. Szóval a cikk mintha arra menne ki, hogy a CAS jól telesz@rta a vödröt, pedig ahogyan azt trix is boncolgatta, ez itt a FIFA és a NOB harca. A CAS csak kimondott valamit, amit eddig is mindenki tudott. A jog az jog, ezen nincs mit vitázni. Baromság, de ez tipikusan az az eset, mikor betörnek a házadba, a fekete csuklyás illetőt te rajtakapod, amint az értékeiddel meglép a házból, seggbelövöd, és még téged hurcolnak meg s ítélnek el közveszélyes sérülés okozásért, jogtalan fegyverhasználtért, meg ki tudja, miért. A CAS csak annyit tett, hogy ami le van írva, azt megmondta. Az időzítés meg nem rajta múlott, hanem a Barcan. Ő a beadvány előtt nem hozhat döntést...
A vita meg ugye abból van, hogy mind a kluboknak, mind a válogatottnak igaza van, de ez már lerágott csont, ami most az olimpia miatt újabb szócsövet kapott. Én úgy gondolom, hogy mind a kluboknak, mind a nemzeti bizottságoknak engednie kell, illetve ésszerűbbnek lenni: ha a klubok nem költenének eszetlen összegeket egy-egy játékos megvételére ill. megfizetésére, hanem mondjuk a bére egy részét automatikusan egy biztosításba fektetné, nem lenne akkora gond, míg egy válogatott, ha behív egy játékost, akkor igenis vállalja érte a felelősséget, így sérülés esetén fizessen kompenzációt, akár Honduras is, ahol nemcsak a futballszövetség, hanem az államnak is érdeke a jó szereplés, akkor akár állami pénzek bevonásával. Biztosan konszenzusra lehetne jutni, ha nem akarna a futballszövetség semmit fizetni, míg a klubcsapat pedig beérné a kompenzációval, és nem akarná mindenáron lehúzni a szövetséget.

ZenZo 2008.08.12. 12:35:54

OFF:
A Viasat Hungária Zrt. 2009-ig rendelkezik a Bajnokok Ligája közvetítési jogainak 2. és 3. csomagjával. (Az 1. csomag továbbra is az m1-nél van.) A 2006-2008-as szezonokban eddig a VIASAT3 közvetítette minden kedden élőben a mérkőzéseket. A csatorna vezetősége úgy döntött, hogy a 2008-as őszi szezontól a fociközvetítéseket ezentúl kibővítve, a TV6-on adja majd.

"A VIASAT3 egyre inkább a női nézőket célozza programstruktúrájával. Az év elején elindított TV6 pedig ezzel párhuzamosan, kifejezetten a férfi közönség számára kínál általános szórakoztatást. Hosszú távú stratégiai terveink része volt, hogy a 2008-as őszi szezontól a - főleg férfiak által preferált - Bajnokok Ligája közvetítéseket a TV6-on sugározzuk.

Ezáltal heti 1 helyett - heti 4 meccset tudunk majd adni a focirajongóknak, vagyis minden kedden és szerdán egy-egy találkozót élőben, és egyet-egyet felvételről. A TV6 közvetítéseinek minősége megegyezik a VIASAT3-on megszokottéval: az élő meccseket Hajdu B. István kommentálja majd, a műsorvezető pedig továbbra is Urbányi István lesz" - mondta Hámori Barbara, a csatornák programigazgatója.
------------------
Végre újra heti 5 meccs lesz :)
ON

corporal clegg 2008.08.12. 12:45:01

És ki a faszomnak van ilyen TV6-ja????

the real 2008.08.12. 13:01:34

Két év alatt átkerült a német, angol, részben a spanyol bajnokság, az angol kupa, (talán az angol válogatott meccsek is), a BL nagy része olyan tv-khez, melyeket szüleim kisvárosában nem lehet kábelen nézni. A szolgáltató egyébént ezalatt nem frissített a kínálatán...

ZenZo 2008.08.12. 14:35:21

Hopp, sajnálom srácok, azt hittem ez jó hír. Nekem van Tv6, mert a digi+sportcsomagban a szolgáltatómnál (PR-Telecom) benne van, amit be kellett köttetnem az ajurósportkettő miatt. havi 1700Ft plussz, de remek képminőség, remek hang, 13 sportcsatorna +még néhány egyéb, ami az alapcsomagban benne van, de csak digitális beltéri egységgel fogható.
Merre laktok? Milyen szolgáltatónál vagytok?

bög 2008.08.12. 15:15:37

OFF

sportgeza.hu/futball/hirek/2008/08/12/osztol_kevese_lathatnak_csak_bl-meccseket/

nem igaz hogy minden évben megy ez a fasszopás, és a vége mindig az, hogy deportálják a jó meccseket, vmi noname csatornára. És már megint...

bög 2008.08.12. 15:16:52

ja, látom elkéstem

BruceWayne 2008.08.12. 15:44:13

igazából nem ezzel van a baj, hanem a fos szolgáltatókkal.

mickeyknox 2008.08.12. 16:01:22

az invitelnél az alap digitális csomagban is van tv6

ASRM 2008.08.12. 16:42:17

Vissza az olimpiai témához.
A futballisták szerintem, amellett, hogy jól fizetett rabszolgák, gépek stb. sportemberek is és a klubjukon kívül tartoznak egy másik közösséghez is, amiről a klubok nem nagyon szoktak tudomást venni. És mint sportemberek, biztos vagyok benne, hogy sokuknak nagy álma, hogy ott legyenek az olimpián, még akkor is, ha mondjuk Irakban rendezik.
Nem tudom, hogy a klubok itteni védelmezői mit szólnának, ha az a jelenleg nem túl életszerű helyzet állna elő, hogy a magyar csapat kijutna az olimpiára fociban és egyik legjobb játékosa mondjuk a MU-ban játszana és az nem akarná elengedni az olimpiára.
Egyébként meg azt sem értem, hogy futballt szerető emberek miért gondolják, hogy védelmükbe kell venni topklubokat, akiknek van elég pénze meg ügyvédje, hogy érvényesítse az akaratát. Én speciel el tudnék viselni egy komolyabb olimpiai focitornát, jelentkezzen, aki nem. Szerencsére vannak olyan játékosok, akik szintén így gondolkodnak.

poolfanati 2008.08.12. 16:45:40

azt a kurv@ anyjukat!! heti egy meccset tudok így csak nézni BL-be... előbb angol bajnokság, most meg BL:@
viszont jóhír hogy jövőre lejár a viasat közvetítési joga és akkor gondolom az m1 megveszi az egészet és lehet nézni őket a fos kommentátoraikkal:)

corporal clegg 2008.08.12. 16:49:30

Fogadni mernék, hogy a Pool idén lesz bajnok, mert most már tényleg mindössze 1-2 meccsüket fogom látni egész szezonban...:(

BruceWayne 2008.08.12. 17:01:48

ne izgulj, ez a veszély nem fenyeget.... :-)

questra 2008.08.12. 21:24:50

Sopronban az UPC-nél nincs sem via6,sem eurosport2. Rákérdeztem a "tányéros" tv-re,azt mondta az ügyfélszolgálatos lány,ami abban szerepel, idézem "az nem az az eurosport2,ami az angol bajnokit adja" (?) És bármilyen hihetetlen a viasatosok számára,nők is szívesen néznek focit. Legalább is néznének.

bög 2008.08.12. 23:10:36

questra: igaza lehetet, az tényleg nem az az eurosport, hanem a nemzetközi. csak a román-magyar urosport adja a premier ligát

Dr Keynes 2008.08.13. 07:46:44

Az egész arra megy a TV-k részéről, hogy a szolgáltatók beletegyék a kínálatba. Ugye a Viasat akkor tud sok reklámidőt eladni, ha minél több szolgáltatónál elérhető, ehhez meg az kell, hogy az emberek követeljék a szolgáltatóktól, hogy a szar zenecsatorna, meg Sport1, meg filmcsatorna helyén jöjjön a tv6.
(Amúgy az is érdekes, hogy a Viasat3+TV6 együtt közel ugyanannyiba került a szolgáltatóknak, mint a Viasta3 egyedül. Vagyis kedvezményesen (szinte ingyen) berakhatják a kínálatba.)

Dr Keynes 2008.08.13. 07:52:36

Visszatérve az olimpiára: a FIFAnak fel kell vennie a naptárba, oszt kész. Ha nem veszi fel azzal kijelenti, hogy az olimpia számár anem annyira fontos, akkor meg miért ne értsük meg a klubokat?!
Persze ott az EB, meg a BL selejtező, zsúfolt a program - de komolyan át kell gondolni, és el kell dönteni, mi a fontos.

A fenti példát megfordítva: képzeljük el, hogy mondjuk 4 év múlva az egyik magyar klub a BL csoportkörbe jutás küszöbén áll. Mennyire örülnénk, ha a második meccs előtt a klub 6-7 kulcsjátékosa kint lenne az olimpián a magyar válogatottal?
(És ha az ellenfélé?)

ASRM 2008.08.13. 09:33:54

Fenti esetben egyértelműen az olimpiai részvételt támogatnám, hiszen oda már "kijutottak", a bl meg csak egy "lehetőség". (Nem beszélve arról, hogy a válogatott még mindi több embert mozgat meg, mint akármelyik hazai klubcsapat.)

poolfanati 2008.08.13. 11:17:26

nera: mi az mégis a sport1 adja az angol bajnokikat:):)

"Nem tudom, hogy a klubok itteni védelmezői mit szólnának, ha az a jelenleg nem túl életszerű helyzet állna elő, hogy a magyar csapat kijutna az olimpiára fociban és egyik legjobb játékosa mondjuk a MU-ban játszana és az nem akarná elengedni az olimpiára."
ez tényleg nem életszerű tudok életszerűbbet: Ha a magyar csapat kijutna az olimpiára és az egyik legjobb játékosa mondjuk a Liverpoolban játszana és az nem akarná elengedni az olimpiára.
de szép is lenne ha 2012-ben ez lenne a problémánk hogy a Pool akkori menedzsere nem engedné el Kriszt.
sajnos még messze van mire a válogatott kijut egy világeseményre(remélem rám cáfolnak és ott lesznek Dél-afrikába), és az is hogy Németh mondjuk pl torressel eggyütt támadna:):)

danesdzsu2 2008.08.13. 12:04:16

[i]Visszatérve az olimpiára: a FIFAnak fel kell vennie a naptárba, oszt kész. [/i]

A FIFA saját rendezésű eseményének konkurrencia az olimpia. Ez olyan, mintha követelnéd, hogy a Coca-Cola támogassa a Pepsit, hogy többet tudjon eladni:D

crouchy 2008.08.14. 12:58:01

hát én csak viccelődtem hogy a fele pénz a bíróknak ment el ezen az olimpián, de szerintem tényleg. undorító amilyen mértékű csalás megy ezen az olimpián, minden sportágban amiben csak lehet. Rohadt elegem van a kínaiakból.
süti beállítások módosítása