Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

László Tábor - II.

2008.07.23. 08:00 donnelly

Továbbra is László Anyámasszony Csabája a Trainspotting városának egyik legnépszerűbb football managere. A Napnál egyértelműen világosabb lehet számára, hogy nagy fába vágta a fejszéjét, de tudjuk róla azt is, hogy saját árnyékán kívül nem igazán ijed meg semmitől. Noha az udvarhelyi születésű német-magyar szakember még vitában áll a FUFA-val (Ugandai Labdarúgó Szövetség) felmondásának körülményeit illetően, Skóciában már elkezdte saját képére formálni az 1874-ben alapított fővárosi klub felnőttcsapatát. Ha lapoztok egyet, megismerkedhettek a felkészülés legújabb történéseivel.

Miközben László N'Csaba a Hearts keretének leépítésén fáradozik, ahogyan azt Big 'Csakazértis' Phil teszi a Nagy Tesónál, úgy tűnik, már meg is érkezett első komoly szerzeménye az ugandai válogatott David Obua személyében. A 24 éves ballábas játékos nem is akármilyen gárdából igazol Édinbörrába: a méltán világhírű Kaizer Chiefs csapatát hagyja ott Mr. László kedvéért - de ez nem a Leeds-i rockzenekar, hanem a johannesburgi labdarúgó egyesület, bár a futballista kötődése az angol könnyűzenei élethez megkérdőjelezhetetlen, pályafutását a Police FC ificsapatában kezdte... A balhátvédként és baloldali középpályásként is használható labdarúgó így nem hagyja el a Nemzetközösség határait, de szereplése csak azután válhat biztossá, hogy megkapta munkavállalási engedélyét. Ez viszont nem ma lesz - tudjuk, hogy arrafele az ilyesmit igen komolyan veszik, például a chílei Mark Gonzalez is várhatott egy évet Mersey-parti debütálására a Home Office jóindulatának köszönhetően. Igaz, hogy visszatekintve érthető volt ez a fajta vonakodás az előrelátó minisztériumtól, hiszen a Liverpool történetének első chílei légiósa nem alkotott maradandót a Premier League-ben, de hát azt is tudjuk, hogy a chílei válogatott eredményeit valamivel előkelőbb helyen egyáltalán jegyzik az ugandai nemzeti tizeneggyel ellentétben.

Múlt héten egyébként a másodosztályú Dunfermline Athletic vendégeként szenvedett 1-0-ás vereséget a fővárosi alakulat. A Szívek újfent egyékes hadrendben álltak fel, de ez állítólag csak addig lesz így, amíg elő nem kerül valahonnan még egy épkézláb támadó Gary Glen mellé. Biztos komoly fejfájást okoz Csaba bának az is, hogy hogyan szabaduljon meg a sok litván favágótól, elvégre a litván labdarúgót nem tekinthetjük az átigazolási piac legkelendőbb portékájának. Persze az is egy szempont, hogy jobb ma egy meleg fotel a hűvös Edinburgh-ban, mint holnap egy jeges kispad Vlagyivosztokban...

Az augusztus 9-én induló SPL nyitó fordulójában a bronzérmes Motherwell lesz a Hearts ellenfele. Ezt megelőzően három németországi mérkőzés, valamint Halmosi Petiék Tynecastle-i fellépése szerepel a programban: 07.23. Rheingau-Auswahl, 07.25. 1. FC Kaiserslautern, 07.29. SV Wehen Wiesbaden (mind idegenben), 08.03. Hull City (otthon)

10 komment

Címkék: d beszámoló skót lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr6579714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.07.23. 08:48:43

Ha jól tudom, a brit zenekar nevét a dél-afrikai focicsapat ihlette...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.07.23. 09:44:50

Az agyamig nem ér el, hogy valaki egy emberrel azon gúnyolodjon, hogy az elpityeredett!
Különösen egy ilyen országban, ahol bizony pár embernek, meg állatnak jót tenne, ha magába fordulna, és miután szembe nézett önmagával, akkor elbőgné magát. Lenne min!
UFF!
Amúgy, én sem hiszem, hogy maradandót alakítana!

davidmoyes 2008.07.23. 10:02:57

Nos, ez a sírásos dolog valóban unalmas és visszatetsző.
Legalább az NST-n ne...

ApukadHUN 2008.07.23. 10:16:14

A pityergés önmagában nem sértő dolog. Azonban egy olyan érzékeny csávótól gáz, aki "törd el a lábát" felszólítással küldi focipályára a fiait.

davidmoyes 2008.07.23. 11:06:30

Persze, ebben is van valami..
De bármelyiket ismertetőjeggyé redukálni olcsó dolog.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.07.23. 11:19:49

Mindenki mondott már f...ságot életében! Én is, te is, ő is! S van, aki még egynél is többet!
Bennem nem az a kép él a csávóról, hogy folyamatosan üldözteti az ellent, vagyis nem tom miért kell őt annyira basztatni.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.07.23. 11:38:46

@ pancho - így van és az különbözteti meg őket, hogy a zenekart S-el írják (Kaiser Chiefs)

@ többiek - közvetlenül egyszer sem utaltam a sírásra, de tény, hogy ez volt László Csaba legemlékezetesebb magyarországi alakítása és nektek is ez ugrik be rögtön. Más kérdés, hogy az én groteszk megközelítésemben lehet, h minden pont fordítva van, mint ahogy Ti gondoljátok...:)

davidmoyes 2008.07.23. 11:52:20

Nézd donnelly, minket is minősít, hogy ez ugrott be.. :)

Hyni 2008.07.23. 12:20:48

Nehogymá' Ti is elpityeredjetek jó írás ez mind (akár övön aluli) utalásával is. Az ilyen kis apró odacsipkedésekért jó az NST.
Sok sikert Csabának, a sportcsatornák biztos adnak egy rakat Hearts meccset majd, szal' gyanítom látjuk még (pityeregni :) ) párszor...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.07.23. 22:42:14

Az anyámasszony kitétel talán nem véletlen juttatta eszembe a korábban is emlegetett sírást!
Szar lenne, ha valami más jutott volna eszembe: pl. katonaság, honvéd, anyuci tekintélyuralmi rendszere, vagy hasonlók.
süti beállítások módosítása