Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Muszlimoknak csak halal-csoport

2008.06.09. 15:14 pote

Halálcsoport, nem vitás. Ezzel a nem túl eredeti névvel illetjük mi is a C csoportot. Mindenki azon sakkozik, vajon melyik két csapat jut tovább a holland-olasz-francia trióból. Mi azonban húzunk egy merészet, és a másik továbbjutóra vagyunk kiváncsiak a románok mellett. Biza, keleti szomszédaink nyugodtan, a rivaldafény árnyékában, finom győzelemmel/döntetlenekkel bemasíroznak a negyeddöntőbe, miközben az agyonsztárolt triumvirátus körbeveri egymást. Nade nézzük sorjában, kikre is kell figyelnünk, meg kikre nem. Tovább után ráhangolódunk a négyesre, és előkaparjuk porosodó üveggömbünket is.

Hollandia
Hol van már a 88-as imádni való Oranje?! Tudjuk, sokan még mindig szeretik, de mi pont azon személy miatt nem szurkolunk nekik, aki miatt imádtuk. Igaz, most nem hagyott ki olyan neve(ke)t Marco, aki miatt felszisszennénk, de manapság nem a holland válogatottal raknánk egyenlőséget a foci és az élvezet közé. Eléggé bukdácsoltak a selejtezők végén, a románok be is előzték őket, a felkészülési meccseken is sokat kisérleteztek, vagyis nehéz megmondani, hogy milyen arcukat fogják mutatni. A mindig támadófocijáról híres tulipánosok (hálás feladat róluk írni, mert annyiféleképpen hívják őket) pont a góllövéssel állnak hadilábon, és a nehézkesnek tűnő védelmük alig kap gólt. Ki érti ezt?! Reméljük Svájcban máshogy lesz és potyogni fognak a gólok elől is, hátul is. Abban is bízunk, hogy az impotens 4-4-2-ről visszaállnak a 4-3-3-ra vagy a 4-2-3-1-re, ami elég lesz a csoport harmadik helyére.

Kulcsjátékos: Rafael van der Vaart
Hiányzó: Clarence Seedorf, Johann Cruyff
Selejtezőcsoport: 2. hely (Románia mögött)


Olaszország
Ritkán nyer a világbajnok rögtön EB-t is. Most sem fogadnánk rájuk nagy téttel, de Vödörfoltozó kiesése nagyban növelte esélyeiket. Igaz Donadoni nem egy Napoleon és Pirlo is rosszabb formában van, mint az egész Barcelona, de mi mégis azt érezzük, hogy ők továbbmennek ebből a négyesből. Hosszú idő után talán az első olyan nagy torna, ami előtt azt lehet várni a macskazabálóktól taljánoktól, hogy az előrefele játékban lesznek jobbak. Sok kérdés vár megválaszolásra az elkövetkezendő napokban. Del Piero és Toni át tudja-e menteni bajnoki formáját? Kap-e nagyobb szerepet Cassano? A védelem jobb lesz-e a rutinos vénrókák nélkül? De Rossi tud-e vezéregyéniség lenni a középpályán?

Kulcsjátékos: Luca Toni
Hiányzó: Fabio Cannavaro
Selejtezőcsoport: 1. hely (Franciaország előtt)


Franciaország
Különben sem kezdünk el tapsolni, ha meglátunk egy gall kakast, de amióta ez a buta kapitányféleség kihírdette a keretét, izomból szurkolunk, hogy csípjék el a negyedik helyet. A csoportjukban. Már az is vicces, hogy Flamini behívásához a legsportszerűbb egy középpályás sérülése kellett, dehogy Trezegol helyett Nicolast kell bambulnunk az LCD-n, az minden épeszű fociszurkolónál kibaszta a biztosítékot. Francia barátaink bele fognak bukni abba, hogy neveket játszatnak és nem veszik figyelembe az ikonok formáját. A barcelonai trió (Henry, Abidal, Thuram) ritkaszar idényt futott, Gallas is megroppant az idény végére és Malouda sem győzött meg minket, hogy PL-élcsapatban a helye. Ez bizony öt játékos a lehetséges kezdőből és ezt még a Ribery-Benzema duó sem fogja tudni kompenzálni. Anelkáról sok mindent nem szeretnénk írni, de szívesen megmutatnánk neki a 2000-es EB utolsó gólját meg az idei BL-döntő utolsó tizenegyesét.

Kulcsjátékos: Franck Ribéry
Hiányzó: David Trezeguet
Selejtezőcsoport: 2. hely (Olaszország mögött)

Románia
Senki sem foglalkozik velük, ők meg szép nyugodtan tovább fognak jutni. Sokat fog jelenti, hogy akkora a nyomás rajtuk, mint a szövkapuk neve: picurka. Természetesen nem csak az esélytelenség szól mellettük. A selejtezők során az ő csatáraik termelték a legtöbb gólt, számszerint tizenhetet (franciák 15, olaszok 9, a hollandok 4; mármint az EB-n kinn lévő csatárok), megelőzték a hollandokat a kvalifikáció során és náluk van az egyetlen szimpatikus interista. A keret nagyrészét - mint általában - a  két bukaresti klub adja, de a továbbjutás - egyértelműen - a légiósokon fog múlni. Mutu és Marica lesz a felelős a gólokért, és mi Contra játékától is sokat várunk.

Kulcsjátékos: Adrian Mutu
Hiányzó: Hagi
Selejtezőcsoport: 1. hely (Hollandia előtt)


Igaz, a Fulham benntartásánál már ellőttük a mázlifaktorunkat, de azért megpróbálkozunk a tippeléssel is. Maximum az orrunk alá dörgölitek, hogy csak négy végeredményt találtunk telibe. Nu, most így eső után ezt mutatja a barométerünk:

 

Románia - Franciaország 1-0
Hollandia - Olaszország 1-2
Olaszország - Románia 0-0
Hollandia - Franciaország 3-2
Franciaország - Olaszország 1-2
Hollandia - Románia 1-1

 

Igen-igen, azt érezzük, hogy román és olasz továbbjutás lesz, a franciák a 2002-es égés után itt azért rúgnak gólt, és a holland-francia lesz a legjobb meccs.

 

398 komment

Címkék: eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr7511267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

irrelevant 2008.06.10. 10:41:13

Egri Viktor szerintem órákat vett a fetrengő Tottitól, azért nyígott úgy kínjában, mint egy szopósmalac.

heizer 2008.06.10. 10:45:14

Azért aki a Milan középpályájával, Zambrottával és Materazzival kezd (a szezonbéli formájuk alapján) sok jóra ne számítson. Nem azért mert csípem a Romat, de DDR és AA kettőse középen, Chiellinivel kiegészülve sokkal de sokkal jobb lett volna (és én Ambrosinit hagytam volna benn!).
Az meg már szintén Donadoni hülyesége, hogy normális balhátvédjük sincs - legalábbis a keretben. És szintén a Romahoz húzó szívem mondatja, de azért amit Tonetto nyújtott idén (pl. a RM, az Inter ellen, de egész szezonban) fényévekkel előzte az idei Zambrottát, és nemzetközi szinten mindenképpen megsüvegelendő (jó nem egy RobiCarlos, de azért símán felveszi a versenyt a jelenlegi legjobbakkal ezen a poszton.)

Ráadásul a két romanista kp nem csak jobb formában van mint a mIlanosok, hanem egy sikeresebb szezon után és sikerre éhesen. Minden melletük szólt volna, én ledöbbentem hogy amazok kezdtek. De elfogult vagyok!

Persze mindenre van ellenpélda: ki fogadott arra hogy Podolski gólt rúg (pláne kettőt)???

Adamfark 2008.06.10. 10:45:21

Pár dolog:
- meg lehetett adni Ruud gólját, mert már csak azért is, mert Panuccinak tényleg nem volt semmi baja. Viszont a csapata meg direkt lestaktikát játszott. Ezek után magukra vessenek. Természetesen így is, úgy is lehetett dönteni, de partjelző legyen a talpán, akinek adott esetben beugrik egy ilyen szabály. Mert tényleg egyértelműen lesen lett volna Ruud, de egyértelműen a többször előcitált szabály lehetett csak az, amiért a partjelző ezt megadta.
Ezzel együtt is 10-ből 8 partjelző szimpla lest jelzett volna. Maradjunk annyiban, hogy nem volt szerncséjük.
- Összeeskövés elméletekre felesleges pazarolni az időt. Nem vezette túl jól a játékot a bíró, de még mindíg jobb volt így, mintha szétfetrengik az olaszok a meccset...Így legalább próbáltak a játékra koncentrálni.
- egy ember (jobban mondva 2) nevét senki sem említi itt a hollandok győzelmével kapcsolatban: Ő pedig Engelaar. Eddig teljesen ismeretlen játékosként olyat nyűjtott a középpályán, hogy öröm volt nézni. Megett vacsorára (már csak az időpont miatt is) a teljes olasz középpályás sort Gattusoval, Pirloval, Ambrozinivel. Eszeveszett sok labdát szerzett. A tanári szerelése meg, amikor 2 olasz eszén járt túl.....zseniális. A másik ember persze VDS, de tőle ezt már megszoktam!!! :))
- az olaszokról:
Nem voltak rosszak, és még simán továbbmehetnek, de egy picit magas volt a paripa, amiről foghegyről lefelé tekintgettek. Ez a pofon most jókor jött nekik.
Az Ő keretükbe nem nagyon tudnék belekötni (a tegnapi összeállításba igen!!!), és ha Donadoni megfelelő embereket játszatja, a megfelelő taktikával, nem lesz gondjuk.
Elsősorban nem a védelmökkel volt a gond (bár ott is régen el kellett volna már Materazzit - okleveles hentes és mészárost - felejteni), hanem azzal, hogy a középpályájukat úgy játszották át, mint ha ott sem lett volna. Gattuso harcos, de lassú. Pirlo nem harcos, Ambrosini meg impotens (nem pejoraív értelemben gondolom)...
Ha rábízzák De Rossira, és Gattusora a védelem támogatását. Pirlo okoskodhat elöl. Del Piero kihagyhatatlan.
Tehát szerintem az ideális felállásuk:
----------------Buffon
Zambrotta--Barzagli--Chiellini--Grosso
--------De Rossi--Gattusso
----------------Pirlo
Di Natale---Toni---Del Piero

drani 2008.06.10. 10:48:04

szerintem ezért kaptak ki az olaszok (fontossági sorrendben)
1. Cannavaro sérülése
2. Donadoni taktikája és felállása
3. formán kívüli játékosok

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.06.10. 10:48:07

Sztem a hollandok eldöntik a továbbjutást a franciák ellen, és lelazsálják a románok elleni meccset, így hollan-román továbbjutó lesz.

De az is lehet, hogy a nagy győzelem után nagy pofon jön a franciáktól, és akkor tényleg nyílt lesz a csoport, ha az olaszok lebírkózzák a románokat. (Szerintem ha támadó középpálya a román térfélről szemléli a 3 csatár vergődését 7 olasz védő között, a románok nem rúgnak gólt az olaszoknak.)

Adamfark 2008.06.10. 10:48:59

Az hogy ki mekkora név.....Hááát.
Ezzel együtt a franciákat is a hülye kapitányuk "verte meg" elsősorban. Anelka mit keres a keretben egyáltalán?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.10. 10:49:36

"A játékvezetői tévedések hosszú távon nagyjából kiegyenlítik egymást. Hol ide, hol oda tévednek." - a kérdés az milyen hosszú az a táv és kit vigasztal egy konkrét szituban ;). Nem akarok megint a Roma-Inter versenyfutásra utalni, mert néhány kommentálő pajtásnál kicsapnám a biztosítékot.

Egyébként a spanyoloknak ki adja vissza életük legnagyobb esélyét a világbajnoki címre és a vébé elődöntőt (Dél-Korea, 2002)?

De a tévedések kiegyenlítődése nem változtat a játékvezetőkkel kapcsolatos véleményemen sem. Nem a tévedések zavarnak, azok benne vannak a játékban (főleg addig, amíg a FIFA nem hajlandó hozzányúlni a 21. századi technikához), hanem az olyan pökhendi hozzállással, amilyet tegnap Fjördtfeldt is mutatott.

De nagyon messzire kalandoztunk a meccstől. Egyébként szívesen olvasnék eg nst posztot a játékvezetésről is.

Asidotus 2008.06.10. 10:50:38

Eddig még nem Afrika-kupa a torna. Lehet, hogy Ghánában több volt a tecnikai pontatlanság, gyengébb volt töb csapat színvonala az itteninél, de azok legalább nézhető meccsek voltak. Itt a holland és német csapaton kívül a többiek nem sokat mutattak, viszont sokan borzalmas produkcióval álltak ki.

Boodler 2008.06.10. 10:51:58

+1, szerintem is jelentős összeget tolt fel a(z egyébként mérhetetlenül ostoba) közvetítő az olasz győzelemre.
Szánalmas.

Azt hiszem ő (Egri Úr) az, aki BL közvetítéseken rendre megpróbálja elnyomni a liverpooli "indulót", míg ugye van olyan is, aki észerveszi / tudja, hogy aki nézi a meccset, annak (is) nagyobb élmény hallgatni azt a 25-30, akárhány ezer éneklő embert.

Le a kalappal Hollandia előtt, a mutatott színvonal követendő példa a többi csapatnak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.10. 10:57:51

"Egyébként a spanyoloknak ki adja vissza életük legnagyobb esélyét a világbajnoki címre és a vébé elődöntőt (Dél-Korea, 2002)?"

Örökké nem lehet pechük a spanyoloknak.

De az igaz, hogy a konkrét helyzetben minden tévedés fáj. Másfelől meg tévedés nélkül nincsen meccs. Ha videóbíró lenne, akkor sem lehetne kizárni a hibákat. Egyszerűen ez a játék része.

Raúl az én szememben tiszteletbeli világbajnok, de legalábbis vébéelődöntős. Ne feledjük, azon a 2002-es világbajnokságon a spanyolok nagyon jók voltak, és a(z akkor inkább szerencsés, mint jó) németekkel elődöntőztek volna.

De mégiscsak más egy vitatható lesgól egy 3-0-ás meccsen, mint egy 0-0-ás meccsen (Faragó Ricsit idézem) "három teljesen szabályos gól".

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.10. 10:59:00

Nünü, a portugálok nekem még C. ronaldo ellenére is jobban tetszettek, mint a németek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.10. 11:01:55

popp:

Még ha jobban is tetszettek volna, a németek sokkal szimpatikusabbak és sportszerűbbek, mint a portugálok.

drani 2008.06.10. 11:02:15

Kicsit úgy érzem magam a meccseket nézve, mintha a 84-es eb-t látnám: ácsorgás!!!
kivéve a hollandolaszt

tb 2008.06.10. 11:02:40

ki adja meg Puskás gólját?
egy bajnokságban kiegyenlítődnek a bírói tévedések (ha nincs manipuláció persze) EB-n VB-n nem, VB döntőtn meg pláne nem

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.10. 11:10:38

Még szerencse, hogy a holland válogatottba nincsenek Interisták, akkor tudnám, hogy miért "hibázott" a bíró. :PPP

Személy szerint örültem, hogy elengedte ezeket a kemény belépőket, mert Camoranesi az első 30 perből 20at a földön töltött, utána már nem nagyon emlékszem, hogy elesett volna. Az a fránya pavlovi reflex, ha elesek sípolnak nekem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.10. 11:12:46

"De mégiscsak más egy vitatható lesgól egy 3-0-ás meccsen, mint egy 0-0-ás meccsen (Faragó Ricsit idézem) "három teljesen szabályos gól"." - csöcsön azt hittem már elvonatkoztattunk a konkrét esettől ;-).

"egy bajnokságban kiegyenlítődnek a bírói tévedések (ha nincs manipuláció persze) EB-n VB-n nem, VB döntőtn meg pláne nem" -ide egy pontot kérek, teljesen igazad van!

Azazello007 2008.06.10. 11:14:59

A lényeg: maga Donadoni is azt mondta, hogy bár szerinte lesről született az első gól, nem ez döntötte el a mérkőzést. Kifejezetten olasz-ellenes vagyok, de nem örültem volna, ha egy ilyen góllal dől el a meccs.

Védelemben óriási gondok vannak az olaszoknál, a "három csatáros játék" pedig Del Piero beállásáig kimerült abban, hogy Tonira ívelgették a labdákat, aki javarészt háttal állt a kapunak. Azért remélem, összekapják magukat és óriási küzdelmek lesznek még.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.10. 11:27:12

popp: "azt hittem már elvonatkoztattunk a konkrét esettől"

Igen, én úgy általában gondolom úgy, hogy annyi tévedés belefér egy meccsbe, amennyi tegnap volt. (Valószínűleg akkor is nyernek a hollandok, ha nincs az a lesgól.) De Dél-Koreában kifejezetten NEM ENGEDTÉK nyerni az olaszokat és a spanyolokat. Szóval, szerintem az túllépte azt a határt, hogy mindenki hibázik. Az ott tendenciózus csalás volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.10. 11:27:30

"csöcsön azt hittem már elvonatkoztattunk a konkrét esettől ;-)." - upsz akarom mondani csöncsön, nem akartam viccelődni a nickeddel.

Azazello007 2008.06.10. 11:29:06

Ja és a hollandok pedig félelmetesen jók, bár erre nem számítottam.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.10. 11:33:05

"(Valószínűleg akkor is nyernek a hollandok, ha nincs az a lesgól.)" -vannak kétségeim ezügyben, de ellenpróbára megintcsak nincs lehetőség.

Zici 2008.06.10. 11:38:16

Szvsz az EB legjobb meccsét produkálták tegnap a csapatok. A hollandok teljesen megérdemelten nyertek (mondom ezt olasz drukkerként). Az olaszok a szerencsével is hadilábon álltak, a bíró meg kapja be. :). Még továbbmehet az azzurri de naon nehéz lesz, meg kell verni mindkét csapatot. Látva a tegnapi meccsüket talán nem is lehetetlen. De a reményhal.....
FORZA AZZURRI!!!

megmondó 2008.06.10. 11:40:01

oké popp, mindenki tudja hogy boldogan lecidáznád a digó válogatottat az öltözőben ha lenne rá lehetőséged, de mostmár tényleg abbahagyhatnád. érdekes módon csak az olasz drukkereknek (illetve abból is a hülyébbeknek) nem tűnik fel hogy tegnap az olaszok szerteszét lettek alázva, ha les volt, ha nem (amúgy nem).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.10. 11:41:16

popp:

A gólt megelőzően nagyon szorongattak a hollandok, több életveszélyes kiugrásuk is volt, melyből az egyik szerintem tiszta 11-es, ha RvN nem megy mégis a labda után. A "levegőben volt" a holland gól.

Mellesleg belegondolt valaki rajtam kívül, mi van, ha az ominózus gólnál az olasz védő visszatér a pályára? Vajon biztosan nem lett volna gól?...

mickeyknox 2008.06.10. 11:43:35

adamfark:
nem csak anelka volt ott a hiba, hanem benzema is elég szürke volt. egy jó cselére vagy labdaátvételére sem emlékszem. meg toulalan. és abidal hányszor futott fel? impotensek voltak a végtelenségig. ha a románok találnak egy gólt, 1000 perc alatt sem egyenlítettek volna. govou sérült? henry-ben még bízhatnak, bár nem tudom, mennyire sérült.

DelPipa 2008.06.10. 11:47:42

www.fifa.com/mm/document/affederation/federation/laws%5fof%5fthe%5fgame%5f0708%5f10565.pdf

102. oldal

"If a defending player steps behind his own goal line in order to place an opponent in an offside position, the referee shall allow play to continue and caution the defender for deliberately leaving the field of play without the referee’s permission when the ball is next out of play."

Tehát ha szándékos és lesreállítás a célja a pálya elhagyásának, akkor nem les. Erről szó sem volt, tehát les.
A meccs nem ezen múlt, ez csak elindította a lejtőn a csapatot. De talán most észhez kap Donadoni és kicseréli a fél csapatot a következő meccsre.

drani 2008.06.10. 11:52:36

nem csak az a baj, hogy kikaptak az olaszok, hanem hogy egyelőre nincs meg a csapategység, és egyáltalán nem biztos hogy megverik a románokat. Pl Pirlo Donadoni taktikáját kritizálja. Ezt mondjuk lippivel nem biztos hogy megcsinálta volna. Donadoni a tekintélyét is elveszti, még jobban szétesik a csapat. Egyelőre nagyobb esélye van a kiesésnek, mint a továbbjutásnak.

ja, és szakadjatok már le a lesgól-témáról. az utolsó 200 kommentben ugyanazt szajkózza mindenki

cooper (törölt) 2008.06.10. 11:52:37

Vakargatom a buksim, egyeseknél mi ez a nagy olasz utálat, főleg miután tegnap este felaprították őket a hollandok (és a bíró spori). Volt egyszer egy TV3, lehetett nézni az olasz meccseket, azon nőttem fel :) akkor szerettem meg az olasz focit, ezért válogatott szinten is őket követem leginkább figyelemmel. Nem hinném, hogy az olaszok a szerencse kegyeltjei a világversenyeken, sőt, azt gondolom, volt jó néhány peches pillanatuk.
Di Natale lövésénél már azt gondoltam, ha hajnalig játszanak, akkor se rúgnak gólt az olaszok. Ilyen rossz olasz védelmet viszont még soha nem láttam, nagyon kíváncsi vagyok mit tudnak kitalálni.

tb 2008.06.10. 11:55:21

a tegnapi első gólhoz még ez ha valaki még nem olvasta volna:
www.telesport.hu/szabalyos-volt-a-hollandok-elso-golja

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.10. 11:59:23

Megmondó, maradjunk annyiban, hogy megérdemelten nyertek a hollandok. Szerte-szét alázva a mieink lettek Irapuatoban. Egyébként olvasd vissza a kommentjeimet, akkor elég elfogult,de árnyalt az ellenfelet tisztelő kommenteket találsz. Legyen itt elég annyi, hogy ezen a meccsen a 3-0 ellenére is pályán volt mind a két csapat, ha van módod visszanézni meccset, ez te is befogod látni.

"(illetve abból is a hülyébbeknek)" - no comment!

Adamfark 2008.06.10. 12:06:53

Nem akartam nagyon részletesen kivesézni a franciákat:
de...
- Sagnol és Make egyszerre a pályán???
Mindketten akarnak, de csak nyögés a vége.
- Abidal szerintem nem volt rossz, de azért Evra ebben a helyzetben - amikor fel kellett volna gyorsítani a játékot - sokkal hasznosabb lett volna.
- Benzema ahogy van, életveszélyes....
Őt kellett volna legutoljára lehozni a pályáról.
- Nasrinak már az elejétől játszania kellett volna, mert Ő az aki tudja mozgatni a francia csapatot.
- Trezeguet marhaság volt otthonhagyni.
- Tullalan érdekesmódon csak a második félidő végén mutatott valami, de alapból semmi extra...
Szerintem a franciák ideális felállása ez lett volna:
-------------Cupet
Sagna--Thuram--Gallas--Evra
-------------Make
Ribery-----Nasri---Malouda
-------Benzema---Trez/Henry

A Gomis gyereket meg el lehet felejteni. Minimum 5-10 kg súlyfelesleg van rajta.....és tőle várta Domanech, hogy felpörgeti a játékot. (Idiot!!!)
Esetleg csereként Govou-t is kipróbáltam volna, mert Ő gyors, és ezt a román védelmet csak a rengeteg mozgással beindulásokkal, elszakadásokkal lehetett volna feltörni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.10. 12:09:04

"mindenki tudja hogy boldogan lecidáznád a digó válogatottat az öltözőben ha lenne rá lehetőséged, de mostmár tényleg abbahagyhatnád." - de jól ismered a titkos vágyaimat pajtás!

Lencse. 2008.06.10. 12:11:42

Makalelének mi van a karjára tetoválva? Annyira kiváncsi vagyok. Szerintem hóbaglyon, tejberizsen és vécékagylón kivül mást nem nagyon érdemes magára festeni, de ő tudja.

Adamfark 2008.06.10. 12:26:39

És azoknak, akiknél még esetleg még mindíg kérdés a Ruud gól jogossága:
news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/euro_2008/7445476.stm

szferi 2008.06.10. 12:27:21

csöncsön, felesleges vitatkozni, de a franciák mérlege, amit kigyűjtöttél, nagyon is jó. hasonlítsd össze a többi válogatottéval, ne csak magában nézegesd. Máskülönben a statisztika nem sokat mutat meg az attraktív játékból, amin vitatkozunk, ugyhogy mindegy. de remélem azért te is emlékszel a francia válogatott 2000es és 2006os meccseire, vagy arra, hogyan alázták egy éve az olaszokat otthon (a visszavágó szar 0-0 lett, olaszországban. jellemző).

Azok, akik itt az olasz válogatottat "súlytó" bírói itéleten rágódnak, gondoljanak bele, hogy ha nem adja meg a bíró a furcsa, de kétség kívül SZABÁLYOS gólt, azzal nem súlytott volna valakit? Egyesek azt hiszik, hogy ha az ellenfélnek a bíró helyes döntéséből bármiféle előnye származik, az mindjárt a bíró hibája. hát ez nevetséges.

szferi 2008.06.10. 12:30:52

adamfark: én govout és henryt láttam volna szívesen. Anelka már bizonyította sokszor hogy alkalmatlan - ezzel együtt még mindíg ő volt a legjobb támadó a tegnapi meccsen. benzema, gomis, nasri a válogatottban egy nagy nulla egyelőre, majd talán 5-6 év múlva húzóemberek lehetnek (potenciál van bennük). tökéletesen elég lett volna egyiküket beválogatni.

szferi 2008.06.10. 12:33:01

ilyen fiatal játékosokra nem lehet egy válogatottat építeni, különösen ha tényleg EB-t akarnak nyerni. Evra pedig tényleg hiányzott, ő támadásban is jó, meglephette volna pár jó felfutással a románokat

_alerob 2008.06.10. 12:44:34

Szferi mi az h szar 0-0. jellemző? Leragadtál a tegnap meccsnél? mert az tényleg egy szar 0-0volt. Az Olaszok ha ebből erőt tudnak meriteni, még javukra is vállhat. HA Donadoni tegnap is jól összerakta olna a csapatot, akkor a hollandoknak esélyse se let volna. Persze a hibókból tanul az ember, Donadoni remélem mostmár látja magában h kell kinéznie a csapatnak. és biztos vagyok benne, hogy mostantól egy másik olasz sapat lép majd pályára. Vagy ha már a sejeltezőcsoportban az "olaszalázást" felhoztad, akkor nézd meg mi let kétszer is a skótok elleni selejtezőtök eredménye. Ő nekik kellett volna továbbjutni nem nektek!

Adamfark 2008.06.10. 12:46:07

Gomis-t nem is számoltam a csapatba, de ha megnézed, akkor Riberynek, Benzemanak is komoly tapasztalata van. Nasri aki egyedül kilóg, viszont Ő már régóta válogatott kerettag.
Benzemának legalább volt próbálkozása. De United szurkolóként elmondhatom, hogy az egész Lyonban egyedül tőle tartottunk, annak idején. Zseniális megmozdulásokra képes....persze csak akkor, ha nem egyszerre 3 védő van a nyakán (néha úgy is!). Ebben kellett volna segítség Anelkatól, aki csak álldogált, mint lóf@sz a lagziban. Ha Ő is kimozog - hasonlóan Benzemához - a 16-osról, akkor Riberynek, Nasrinak lett volna célpontja, vagy esetleg az így kimozdított védők helyére beindulhatnak.

mantegna 2008.06.10. 12:48:33

Szerintem nem volt szabályos az első gól, de ez édesmindegy ma már. A Nickem ellenére a Hollandoknak drukkoltam, ugyan mind a két futballválogatottat szeretem, közelebb a szívemhez a bunkó holland brigád áll. 74 és 88 miatt. A 95-ös Ajax miatt. Mindegy.
Nézzünk előre. Szerény sz szerint, az olasz széna még nem rohadt el, Sőt!
Olasz Románon az olaszoknak győzni kell, nem vitás. Ha győzni akarnak, akkor az be is következhet. Kivéve szerencse vagy földöntúli forma az ellenfélnél, esetleg edzői hiba, tehát a szokott kétségek. 3 pont.
A Holland Francia. A hollandok nem olyan jók, mint az eredmény mutatja, az bizonyos. A második félidőben mikor a taljánok megmutatták azt*, ami miatt olyan sokan utálják őket, szorult a fapapucs. Bőven lehetett volna 2-1 és akkor...
(*Mármint tudnának ők támadni, majdnem mint a brazilok stb. csak nem akarnak, minek támadjunk, ha védekezni is lehet! És az a védő menjen fel a támadásokkal, akinek három anyja van! Minél kevesebben kellenek egy gól szerzéséhez, annál jobb. Az a legjobb, ha egy csatár lő egy gólt és a többi néma csend.)
De nem lett. Mindegy.
Jók nem olyan jók, a kontrákban nagyon jók. Gyorsak, ügyesek, vannak szélsőik. (nem csak futballemberek álldogálnak a vonal mellett, hanem a reál szélső. Elfutás beadás stb. Ez a tulajdonság ritka manapság, gyémántalakzat meg négy négy kettő két védőkpval és két szélre vezényelt támadókpval stb.) A szélsők mellett V Br nem szégyell felfutni.
És nekik kontrázni kell, semmi mást. Jó nekünk a döci, míg a Franciáknak halálos. És a franciák zseniális kapitánya biztos a már bevált receptet alkalmazta. Két éve az első két meccsen szenvedtek 0-0 against svájcz, 1-1 Korea, az utolsó csoportmeccsen győzniük kellett, de a döntőig egyre jobbak lettek. Nyilatkozta akkor, úgy készítette fel a csapatot, hogy a kieséses szakaszra legyenek felpörgött állapotban. Ha ugyanez a helyzet itt, és miért lenne más, Domenech bácsi látványosan ragaszkodik a saját szabályaihoz, akkor francia barátaink két hét múlva szanaszét szednek mindenkit. ( a Cote d'Azur partján -strandfociban. ) Mert a felpörgött és magabiztos hollandok ellen formáját csak (közhelyszótár rendel) keresgélő franciáknak egy jó nagy Döntetlen a normálisan elvárható eredmény. 2 pont. ha nem 1.
És az olasz válogatott nem Togo.

szferi 2008.06.10. 12:58:08

nem tudom miről beszélsz robika, de nem csak a semleges szurkolók, hanem szerintem az olasz drukkerek is hülyére vesznek a színvonalas hozzászólásaid után. az ilyen esélye se lett volna a hollandoknak, másik olasz csapat fog pályára lépni, és hasonló hőbörgéseket tartogasd az nso számára, vagy legalább próbáld megindokolni amit leírsz. és ne nézd a stúdiót a meccsek között, nem tesz jót neked

tb 2008.06.10. 12:59:15

egyelőre nekem úgy tűnik, hogy a franciák rosszabbul jártak az első fordulóban, mint az olaszok én így számolom:
holland-francia X
olasz-román 1
olasz-francia X
holland-román 1X

és holland, olasz továbbjutás

shinigami 2008.06.10. 13:00:05

valaki kerdezte h minek vittek anelkat
a valasz egyszeru: 11est rugni!

szferi 2008.06.10. 13:02:45

mantegna, a "Bőven lehetett volna 2-1 és akkor..." belekalkuláltad azt is, hogy RVN kétszer vitte egyedül buffora? mert így nekem simán kijön egy 5-0 is, persze csak ha én is egyedül azt látom meg, amit látni akarok.

tb 2008.06.10. 13:03:40

mantegna: ez nem rossz elv Domenechtől, csak épp nem ebben a csoportban épp amiatt amit az utolsó sorban írtál, itt nem lehet pontosan kiszámolni a várható eredményeket

tb 2008.06.10. 13:05:29

ja, látom te is ezt írtad

szferi 2008.06.10. 13:07:00

tb, szépek a tippek, de egyrészt a románoknak ugyanolyan esélye van a döntetlenre az olaszok ellen is, mint a másik két csapat ellen, ráadásul az olasz-francia meccs a továbbjutásról fog dönteni, én nem tippelném x-re.

andree 2008.06.10. 13:14:34

Olyan mindegy már ezeken vitatkozni. Hála istennek időben kapák a pofont az olaszok, tisztán látszik hol kell változtatni. A Hollandia elleni előre is háromesélyes meccs volt, jobb ez így mintha nyertek volna eggyel, és azt lehetne mondani balszerencsés volt a csapat. A világbajnoknak fel kell tudni állni ilyen helyzetből, csak ehhez az kéne, hogy világbajnokhoz méltó (formában lévő) játékosok játszanak. A középpálya pont olyan volt, mint a Milan idénye, bár szerintem Pirlo sokkal jobb volt, mint a szezon során. Kell mellé DDR ez nyílvánvaló. Fölösleges 3 VKP ha képtelenek lezárni a széleket. Ott védekeztek ahol a hollandoknak, volt két védekező középpályása, akiknek annyi volt a dolguk, hogy kitegyék a szélekre a labdát. A védelem nagyon szar, de nehéz lesz jobbat összerakni a rendelkezésre álló játékosokból. Chiellini remek lett volna RVN ellen, de Mutu ellen nem biztos, hogy helyt tud állni. Ezzel együtt Matrixnál mindenki jobb választás a románok ellen (Talán ki lehetne próbálni Cannavarot egy tolószékkel). Pont úgy nyírná ki Mutu, mint Del Piero tette ezt a bajnokin. A szélre Grosso kell mindenképpen. A támadósort ezzel a taktikával nem lehet normálisan összerakni. Del Piero kell Toni mellé (és nem átlósan mögé), hogy levegyen egy kis terhet (és egyet a három védőből) róla, ráadásul ő meg tud csinálni néhány olyan cselt, amit Tonitól nem várhatunk. Mögéjük kéne Cassano vagy Di Natale. Mindkettő jó formában van és tud irányítani. Sokakkal ellentétben nekem semmi bajom nem volt Di Natale játékával(na jó nem több mint a többiekével), de a csatárok mögött jobban tudna érvényesülni. Camoranesi remekül játszik középen, ezt a Juventusban is bizonyította és Lippinél is be kellett húzódnia néha a válogatott meccseken. Ha beraknák Pirlo és DDR mellé egy jól védekező agresszív, de nagyon kreatív és veszélyes középpálya alakulna ki, ahol mindegyik játékos tud hatalmas gólokat lőni távolról. Ez Románia ellen kulcsfontosságú lehet. Holandia megérdemelte a meccset (az eredmény talán kicsit túlzó), azt játszotta amit ez ellen a csapat ellen kellett, és nagyon gyorsan felismerte és kihasználta az ellenfél gyenge ponrtjait. Azért intő jel nekik, hogy még ez a nem túl meggyőző olasz válogatott is 3-4 ziccert alaított ki a meccsen.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.10. 13:14:44

szferi: "ráadásul az olasz-francia meccs a továbbjutásról fog dönteni, én nem tippelném x-re. "
... már ha előtte nem cidáznak le az olaszok a szőrőstalpúaktól. De erre inkább nem is gondolok...
A tegnapi - számomra - örömteli eredmény ellenére, én holland-olasz továbbjutást szeretnék.
Igazából "egyszerű" helyzetben vannak az olaszok. A hátralévő 2 meccset meg KELL nyerniük, és akkor tuti a továbbjutásuk. Ezt persze mondani könnyebb...

tb 2008.06.10. 13:17:57

szferi persze, hogy bármi lehet, de ha úgy lesz, ahogy írtam, akkor az olaszok játszhatnak döntetlenre az utolsó meccsen, azt pedig elég jól tudnak általában

mantegna 2008.06.10. 13:19:22

Szferi valóban voltak még holland helyzetek, de azokat nem rúgták be, és a harmadik gól előtt levegőben volt egy beszuszakolt olasz gól szaga. És utána megnéztem volna a hollandokat,akiknek szurkolok, egyébként. Mert inkább most kerüljenek kellemetlen helyzetbe és ne a negyeddöntőben vegyék észre, jé gólt kapni is lehet? Mert akkor zavar lehet a fejekben, emlékezz csak a Holland Portugálra? Az olaszok, ha innen továbbjutnak túljutnak egy hullámvölgyön. A nagy torna megnyeréséhez hozzátartozik a hullámvölgy kivéve ha a csapatodban együtt játszik:
David Robinson
Patrick Ewing
Larry Bird
Scottie Pippen
Michael Jordan
Clyde Drexler
Karl Malone
John Stockton
Chris Mullin
Charles Barkley
Earvin "Magic" Johnson, Jr. és egy tizenkettedik.

Ja, ha te csupán a holland pozitívumokat szeretnéd nézni, igen lehetett volna négy is, akár öt is, de nem minden meccsen fog ez ilyen szépen menni (sajnos).

haraputca 2008.06.10. 13:27:00

Már az ún. halálcsoport sorsolásakor sejteni lehetett, hogy a három nagy közül valaki nagyot bukik. Ilyenkor nem az szokot történni, hogy körbeverik egymást roppant szoros meccseken, aztán lehet gólarányt számolgatni, hanem valamelyik megég rendesen. A tegnapiak alapján erre a franciáknak van esélye, akik tulajdonképpen Zidane visszavonulása óta nemhogy szépen nem játszanak, leginkább sehogyse. Unalmas, szürke játék, nagy, fáradt sztárokkal.

Elő szokott még fordulni, hogy másik óriás is koppan, és richtig a csoport törpéje megy tovább, de a románokat látva ezt is nehéz elképzelni. Persze lehet, hogy annyira jó ez a román és francia válogatott, hogy kioltották egymást. :))

Egy szó mint száz, holland-olasz továbbjutást várok, de tudom, hogy még sosem egy forduló alapján dőlt el az ilyesmi.

mickeyknox 2008.06.10. 13:54:13

a holland-román x lesz, mert a románok nem fognak ennyi teret adni a hollandéknak. nem véletlenül nem bírták őket megverni a selejtezőkön sem. de a hollandok a franciákat csúnyán el fogják rakni, meg az olaszok is (az olasz-román is x szerintem), és akkor holland-olasz továbbjutás lesz, ami várható is volt.

_alerob 2008.06.10. 13:56:58

Szferi besértődtél a skótok miatt? Donadoni által normálisan összerakott olasz csapat alatt értek egy 4-4-2-es rendszert, amely mondjuk így néz ki.: Buffon - Grosso,Chiellini, Matrix, Zambrotta -Pirlo, Gatuso, De Rossi, Camo - Di Natale, Del Piero. Tegnap észrevehetted, hogy a két szélsővédő sokszor fentragadt, ezért gyorsba letudtak minket kontrázni a hollandok. igy szélen töb emberl enne és joban viszaérnének hátul. A Hollandok szite mindig szélen játszottak. Persze elkapot a hév, ilyet h tuti azolaszok nyertek volna nem szabadott volan irnom elismerem.

shinigami 2008.06.10. 14:06:37

robika10 2008.06.10. 13:56:58
" azolaszok nyertek volna nem szabadott volan irnom elismerem. "
nem bizony ilyet nem szabad irni^^
amugy en abban sem vagyok teljesen biztos h az olaszok megverik a franciakat... a meccs egyetlen kerdese azlesz h ki tanult tobbet az elso fordulo szerencsetlenkedesebol

Lencse. 2008.06.10. 14:06:51

www.fn.hu/cikk/00190000/191213/5.jpg

Ez a kép gyönyörű. Ahogy Panucci szabvány olaszfocista pózba merevedve nézi a tenyerét.

szferi 2008.06.10. 14:18:17

robika, szerintem középen is nagy gond volt, szórakozottan játszott az egész védelem, olaszoktól szokatlan módon. elöl se történt semmi érdemleges miután hátrányba kerültek, voltak persze helyzetek, de azzal h del piero bejött di natale helyett, semmi se változott. ez a csere így teljesen felesleges volt. De gondolkodhat domenech is, az ő cseréi sem tettek hozzá a franciák játékához, sőt. érdekes lesz az utolsó forduló, de nem várom hogy színvonalas meccset produkálnak egymás ellen, önmaga alatt teljesít mindkét csapat.

dildozer · http://www.youtube.com/watch?v=AwIY4PRIp4s 2008.06.10. 14:21:44

Minden tiszteletem Puhl Sanyi bácsié, de itt nagyon sok bíró mondja, hogy nem volt les. Még az olasz bírok is:
Felesleges a hisztéria, nem volt les
sportgeza.hu/futball/2008/eb/szabalyos_volt_a_hollandok_elso_golja/

daneeka 2008.06.10. 14:46:28

Szerintem az olaszoknak ezt a 4-3-3at sürgősen el kéne felejteni. A tegnapi meccsen egyértelműen látszott, hogy gyakorlatilag hiányoznak az emberek szélről. 2 éve még a szélső középpályások is aktívan kivették a részüket a védekezésből (Camoranesi pl a németek ellen 2. jobbhátvéd volt). Most ehhez képest a Milan középpályája nem hogy nem ütközött eleget, de úgy futottak át rajtuk a Hollandok, ahogy akartak. A 3 csatár az építkezésből sem vette ki a részét, tehát ez is Gattusoékra hárult. Gyakorlatilag a csatárok nem zártak vissza. A Hollandok simán leradírozták Di Natalét és Camoranesit, Tonit pedig egyszerre legalább ketten őrizték.
A védelem töketlen, Barzagli, Mátrix, Zambrotta nem is értem, hogy lehetnek kerettagok egyáltalán.

A Hollandok nagyon megérdemelték a győzelmet, de meggyőződésem, hogy a helyzetek alapján egy döntetlen lett volna a leginkább igazságos.

_alerob 2008.06.10. 14:47:42

Tudom, hogy középen is nagy volt a gond. Ez a milanos középpálya egyáltalán nem állta meg a helyét. De msot ez olya, hogy a Római 3as is lehet igy járt vna. Lehet elnagyzolták, lehet más indokot keresni, lényeg a lényeg, kikaptunk. ELkel fogadni, mert lesgól vagy nem lesgól megérdemelték a hollandok. Amugy Del Piero és Di Natale is nagyon jó, egyszerre kéne nyomniuk.

balu11 2008.06.10. 14:52:06

"A Hollandok nagyon megérdemelték a győzelmet, de meggyőződésem, hogy a helyzetek alapján egy döntetlen lett volna a leginkább igazságos"

ez nálam ellentmondás - ha a 2. tagmondat igaz [mondjuk egyáltalán nem :)], akkor miért érdemeltek volna a hollandok győzelmet??? a két szép szemükért biztos nem, mert válogatott randa egy társulat...

daneeka 2008.06.10. 14:57:49

balu11

Megérdemelték a győzelmet, mert egy kivételével az összes helyzetüket beverték. Amennyiben az olaszok is ilyen arányban értékesítik a ziccereiket (mert volt bőven), akkor döntetlen lett volna.

tb 2008.06.10. 15:13:03

sportgézáról ennyit:
2008. június 09., 22:42
Az első gól lesről esett, de már előtte is jobbak voltak a hollandok, mint a világbajnok, utána meg pláne.

Felesleges a hisztéria, nem volt les
2008. június 10., 14:11

odaírhatták volna, hogy részükről is felesleges volt a hisztéria...

halareaal 2008.06.10. 15:17:17

amúgy pedig az, hogy van der Sar jobb kapus, mint Buffon, nem jelenti azt, hogy ő a legjobb. a legjobb már évek óta Casillas, ez vitathatatlan.

BruceWayne 2008.06.10. 15:24:33

f*szom még mindig a les a téma???

"Szabályos volt a hollandok gólja! Az UEFA vizsgálata szerint nem volt lesen Van Nistelrooy, az olaszok elleni meccs első találatának szerzője."

ennyi.

d3vnull 2008.06.10. 15:28:12

Gyerekek, kit érdekel ki szerint ki a legjobb kapus? Szerintem Cech. Szerinted Casillas. Szerintük Buffon. Itt valaki valakit meg akar erről győzni? Felesleges.

szferi 2008.06.10. 15:31:08

tb: sportgézáról még egyszer:
azt írta a C csoport beharangozójában, hogy ha a skótok megverik az olaszokat az utolsó selejtezőn, akkor a franciák ki se jutnak. Ebből az ordító hibából pedig az a következtetés jött le, hogy a franciáknak ott se kellene lenniük, köszönjék meg a digóknak. igencsak tájékozott a cikkíró, jól is számol háromig.

Ez a ráadás:
sportgeza.hu/futball/2008/eb/tortenelem/svedorszag

a svédek csoportbeli ellenfelei között svájc is ott van.

drani 2008.06.10. 15:38:00

sportgézát hagyjuk, a cikkíró nevét sem írják ki.

mondjuk itt sem

balu11 2008.06.10. 15:40:45

doki - ok, adom

sztem meg a Királygabi, és nem volt les :)

sőt, a 2. és a 3. gól sem, meg a németek góljai sem, ...

szferi 2008.06.10. 15:42:31

ez blog, az meg hírportál. itt szabad hülyeségeket írni, ott meg nem illik.

balu11 2008.06.10. 15:43:10

úgy látszik, ez a berni egy ilyen "les-volt-e" stadion ... már 54 éve

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.06.10. 15:58:22

A szomszédba is becsöngetett a postás a játéknap értékelésével, fel is került azonnal a blogfelületre. Fröjdfeldt vs the world relációban megértjük mindkét oldalt, mi inkább lesgólt láttunk.

azbennvolt.blog.hu/2008/06/10/erik_a_hazaut_sved_3_jateknap

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.06.10. 16:04:57

""If a defending player steps behind his own goal line"

Csak nekem tűnik fel, hogy STEPS BEHIND??? tehát ha az oldalvonalon vívül ÁLL!

Panucci nagyon nem állt azt hiszem.

Egyébként jobbak voltak a hollandok mint amire számítottam de ettől függetlenül hajrá AZURRI! és úgyis miénk az EB :)

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.06.10. 16:09:14

Most olvasom, hogy hivatalosan az az álléspontja az UEFA-nak, hogy nem volt lesgól. Szerintem még mindig az volt, mert a hollandus csatár azért találta magát két_méteres_lesen mert az olaszok tudatosan kiléptek, a csatár meg szerintem aligha látta volna, hogy egy védő ott fetreng a kapu másik részén és ezért nem annyira értette, hogy mi a faszér adják meg ezt az óriási lesgólt.

Lencse. 2008.06.10. 16:11:19

balu11 2008.06.10. 15:43:10

Csak az olaszok valószínűleg nem fognak a RvN gól miatt sírni 2062-ben. :)

BruceWayne 2008.06.10. 16:11:45

majd indítsatok egy műsort a TV2-n, "Okosabb vagy mint egy UEFA ellenő?" címen... vicc ez már tényleg

Lord_G 2008.06.10. 16:12:49

ferenckovacs:
steps behind = mögé lép (a step a cselekvés folyamata, amire te gondolsz az a stand)
own goal line = saját alapvonala, de gondolom itt csupán elírás az oldalvonal.

lynus 2008.06.10. 16:23:10

"Even though that other Italian player at the time had actually fallen off the pitch, his position was still relevant for the purposes of the offside law."

Tehát teljesen mindegy, hogy fetreng, álldogál, mutogat a nézőknek az alapvonal mögött, a les tekintetében akkor is a gólvonalon áll.

Lord_G 2008.06.10. 16:24:04

kicsit utána olvasva nekem a következő érv láncolat esik le amivel megmagyarázzák, hogy miért nem lesgól:
- Panuccit a saját kapusa lökte ki -> nem történt szabálytalanság a játék folytatódik
- Panucci a játék normál lefolyása miatt került az alapvonalon kívülre (ellenkező esetben vagy kérnie kell, hogy kimehessen, vagy meg kell szakítani a játékot például ápolásra hivatkozva) -> úgy kell tekinteni, mintha az alapvonalon állna

A hollandok lehettek volna fairebbek és a fekvő játékos miatt kirúghatták volna a labdát, Panucci is lehetett volna fairebb és visszasétálhatott volna.

Innentől kezdve mindenki döntse saját ízlése szerint, hogy ki volt a nagyobb bunkó, attól a tény még tény marad: a szabályok szerint nem volt les és szabályos a gól.

Adamfark 2008.06.10. 16:27:17

mi nem egyértelmű????
Panucci úgy számított, mintha az alapvonalon fetrengett volna. Hivatalosan nem hagyhatta el a játékteret!
Amíg a bíró nem szakítja meg a játékot, addig a labda JÁTÉKBAN VAN! Ergo senkit sem érdekel, ha akár a feje is leszakadt volna. A labda játékban volt. Attól még lehet gólt is szerezni, hogy valaki lesérült. Ilyen esetben az olaszoknak kellett volna reagálni, hogy srácok nem kéne lestaktikázni, mert egy ember beljebb fetreng. Pedig egyértelmű lestaktika volt, mert egyszerre mozogtak ki vonalban.
Az meg hogy nem tudott különben sem játékba avatkozni, egy marhaság. Az sem lett volna les, ha Panucci mondjuk a szögletzászlónál hal meg és próbálják újraéleszteni. Ott sem tudott volna a játékba avatkozni, de ettől még "beragadt" védőnek számított volna. Hja és a bíró nem dönthet ennyi idő alatt arról, hogy sérülés történt-e. Nem vélelen, hogy akár percekig is folyhat tovább a meccs, amíg egy bíró meg nem szakítja 1-1 ápolás miatt a meccset. (hacsak addig játékon kívülre nem kerül a labda.)
Persze ez egy kivétel volt, ahol a józan ész szerint lehet hogy lest kellett volna ítélni, de jelen állás szerint a bíró, és főleg a partjelzőt ezügyben maximum dícsérhetjük. Ezen felül voltak bírói hibák, (amik tényleg hibák voltak!!!) de az eset szempontjából lényegtelenek.

Ronal-d'oh! 2008.06.10. 16:36:55

Az egy dolog, hogy nem volt les, de ez a szabály ettől még hülyeség. Ha pályán kívül van, akkor már nem számít az ember, vagy csak én gondolom így?:)

BruceWayne 2008.06.10. 16:41:08

hosszabbítás után idegenben lőtt több góllal továbbjutni is hülye szabály, de hát ez van.

Adamfark 2008.06.10. 17:07:15

nekedX: csak te!
Ezt a szabályt direkt azért hozták meg, hogy ne lehessen direkt ilyen formán lesre állítani a támadókat.
Ezzel az erővel szimulálhat is (mint ahogy szimulált is!)
Teljesen más eset lett volna, ha mondjuk úgy kerül a földre, ha egy holland löki meg, mert akkor már korábban le kellett volna fújni.
Itt adott esetben több ritka esemény esett egybe:
1, a játékos az alapvonalon kívülre került. (elég rosszul látható helyre)
2, onnan nem tudott visszatérni, mert olyan gyorsan történtek a dolgok, hogy fel sem tudott állni.
3, emiatt a bírónak nem volt ideje eldönteni, hogy szimulál, vagy tényleg megsérült. De ehhez idő kell, meg az, hogy a legalább az olaszok jelezzék a bírónak, hogy sérüljük van.
4, a holladok sem állhattak le, mert egyrészt észre sem vették, másrészt meg akcióban voltak. Olyat még a legsportszerűbb csapat sem tesz, hogy gólhelyzetnél elkezdje összeszámolni az ellenfél játékosait, hogy mindenki a pályán van e...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.10. 17:25:50

"majd indítsatok egy műsort a TV2-n, "Okosabb vagy mint egy UEFA ellenő?" címen... vicc ez már tényleg" - megegyeztünk, hogy grat a hollandoknak, megérdemelten nyertek, túl sokat foglalkoztunk az esettel, de a Zuhanyhiradót nézve vagyok annyira megátalkodott, hogy egy kommentet még megeresztek az ügyben.

Szóval Puhl az UEFA véleményét tiszteletben tartva, fönntartja a sajátját. Indokolja ezt a flexibilitással, ami itt azt jelenti, hogy szabályok ajátékvezetőnek is hagynak mérlegelési lehetőséget és hivatkozik a játék szellemére. Továbbra is azt mondja, ha Panucci szándékosan hagyja el a pályát, vagy Buffon szándékosan löki ki, akkor les, itt viszont szándékosságról szó sem lehetett.

Nera, egy elvikérdés, most az esettől függetlenül. Azért, mert az UEFA játékvezetőjét védve hoz egy állásfoglalást, azért még nem kell nekem azzal egyetérteni, amellett, hogy természetesen tiszteletben tartom.

Képzeld még az alkotmánybírók sem értenek mindenben egyet, pedig azt azért te sem vitatod , hogy mindegyikük ismeri az alkotmányt és hazai jogrendszert, mégis többségi szavazással döntenek. Sőt van, hogy annyira eltérő vélemény fogalmazódik meg, hogy azt is fölolvassák itélethirdetéskor, mint x, vagy y alkotmánybíró különvéleményeként!

BruceWayne 2008.06.10. 17:38:25

Buffonon viszont látszott hogy miért csinálta, direkt tette ki Panuccit, és ez lehetett a döntő. azzal egyenértékű mitha Panucci direkt ugrott volna ki

danesdzsu2 2008.06.10. 17:50:39

popp: igen, lehetnek bírók között véleménykülönbségek. Ezt idéznéd majd az örökké a csalás szóval nyavalygást kezdő olaszdrukkereknek is?

A lényegben egyetértünk: nem ezért kaptak ki az olaszok.

Amúgy a tegnapihoz: hát, az angoldrukkerektől egy hangyányival hitelesebb. Mindenesetre gondolom egyetértünk abban, hogy nem Panucci pálya melletti fetrengése, majd gól után hirtelen magához jelenti a játék szellemét. Vagy Grosso (jól emlékszem) műrepülése az auszik ellen. Vagy amikor Inzaghi egy rossz helyzetértékelés után úgy esik el a 16-oson belül, hogy 3 méteres körzetében nem volt senki.

Bennem mindig ilyenek maradtak meg az olaszokról. Elismerem, vannak előítéleteim velük kapcsolatban, de az is biztos, hogy nem véletlenül alakultak ki.

(Félreértések elkerülése végett: semmi bajom az olasz futballt kedvelőkkel. Veled se. Mindenkinek joga van mazochistának lenni;) Én csak a folyamatosan csalás miatt sírókon röhögök.)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.10. 17:57:53

danes, akkor tehát nem rajtam. A fölsorolásra meg annyit, hogy melyik csatár, de akár védő nem dobja föl magát, ha tizenhatoson belül van, de már nem tudja meg játszani a labdát? Olyan dolgokat tulajdonítasz csak az olaszoknak, amelyek - tetszik, nem tetszik - ma már minden csapat játékában megnyilvánulnak. Egyébként az olaszfóbok többségének legalább olyan vörös a feje, mint az olaszfanoknak, dehát erről szól a fociszurkolás. Én egyébként a németekkel vagyok úgy, mint te az olaszokkal!

Peace!

danesdzsu2 2008.06.10. 18:22:04

Most már valóban jellemző mindenkire, amikor még én kezdtem focit nézni, akkor nem így volt.

"Egyébként az olaszfóbok többségének legalább olyan vörös a feje, mint az olaszfanoknak, dehát erről szól a fociszurkolás."
Ebben igazad van.:)

A németekért se rajongok:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.10. 18:51:24

Én nyolcvanhatos vébéig tudok visszaemlékezni, akkor már nagyban mentek ezek a trükkök minden csapatnál. Emlékszem Kovács Kálmánra, aki dobta magát, ha kellett, ha nem.

halareaal 2008.06.10. 22:38:00

Benzema sztem teljesen jó volt, legalább próbálkozott, és azért néha vmi kis veszélyt jelentett. azt senki sem gondolhatta komolyan, h egy ilyen fasz csatártárssal, jól passzoló játékos és középpályás támogatás nélkül nagyot tud alkotni egy 11 emberrel védekező (ráadásul jól védekező) csapattal szemben.
Abidal és Malouda nem olyan mint régen, Evra kell, középre Nasri meg Flamini (ha ittvan) Maki meg vkpnak. Anelkát le kell még venni, és kész az olaszverő válogatott.

halareaal 2008.06.10. 22:39:59

"hosszabbítás után idegenben lőtt több góllal továbbjutni is hülye szabály, de hát ez van. "

sztem ha már létezik az idegenben lőtt gól szabálya, akkor ez sem hülyeség. ez gondolom azért van így, hogy vmivel kompenzálják, h az egyik csapat 120 percet játszhat otthon, ráadásul pont a legnehezebb és legfontosabb időszakban kapja meg az általában olyankor már fanatikus szurkolói támogatást.

drani 2008.06.11. 09:36:37

románok ellen így kellene felállni:
Buffon
Zambrotta, Gamberini, Chiellini, Grosso
Camoranesi (Cassano), Gattuso, De Rossi, Perrotta
Toni, ADP

ericcartmen 2008.06.11. 17:04:04

Camoranesit az első meccs alapján nem erőltetném, helyette Cassano vagy Di Natale. Perrottát sem kezdő, sokkal inkább Aquilani (De Rossival megoldanák az előrejátékot)
Gamberini nem tudom milyen, helyette lehetne inkább Panucci
A többivel nincs bajom

SamS 2008.06.12. 08:47:35

Bárki továbbmehet. A hollandoknak nagyon kijött a lépés az elején, de ki tudja, mit kezdenek egy olaszoknál sokkal motiváltabb román, vagy Henry-Benzema csatársorral támadó francia csapaton? Persze az olaszokat sem kell temetni, az utolsó fordulóban nagy derbi lesz az olasz-francia...

calcio_di_rigore 2008.06.12. 23:52:21

Holnap kezdő lesz Del Piero, Chiellini és gondolom De Rossi is (bár Donadoni csak előbbi kettőt említette konkrétan). Helyes, mondtam én hogy még jól is jöhet a holland vereség...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.06.13. 00:04:51

Bocsesz, de annyira basztat, hogy meg kell nekem is mondanom a frankót:
Miért van az, hogy nem hisszük el, amit látunk, érzünk, tudunk? Miért nem hisszük el, hogy nekünk is lehet igazunk?
Panucci, ott feküdt kinn - és nem merem elhinni, hogy nerazzurri barátunk elhiszi, hogy Buffon, annyira előrelátott, hogy azért lökte ki! Nem volt benn! De tudom, hogy ez nem punktum, mert...
De az kellene legyen:))))

Ha az Alktománybíróság azt fogja mondani, hogy Magyarország Grönland része - és ezt megerősíti valamilyen nemzetközi bíróság is, és még Kolláth György is azt fogja mondani -, akkor el fogjuk hinni, hogy az?

drosiii 2008.06.13. 00:08:19

mbemba: a magyar nép minden további nélkül el fogja hinni

de ez a szituáció ( ;)) ) már lerágott csont.

drosiii 2008.06.13. 00:10:37

De konkrátan akkor: Buffon és Panucci összefutottak, Buffon aztán továbblökte, hogy visszanyerje egyensúlyát és lendületet vegyen visszafelé a kapuba. Panucci meg elesett és a földön várta meg, hogy hogyan alakul a játék. Ha mellémegy és kirúgás következik, gond nélkül felállt volna, mint ahogy azt amúgy is tette.

otto'o 2008.06.13. 13:27:48

ndl-ita t jól benézted
de az esti ndl-fra még be is jöhet
mikor költözöl az új albidba?
süti beállítások módosítása