Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A csoport beharang

2008.06.07. 12:06 _benito

Az A csoportban egy házigazda, egy esélyes, egy outsider és egy félkarú óriás található, akik közül bizony az egyik simán elődöntőbe jut, ahol a németekkel küzdhet majd meg a döntőbe jutásért. A két ág közül ez a gyengébb, ez nem is vitás, ugyanakkor egymilliószor bebizonyosodott, hogy a lébecolással előrejutó csapatok az első komolyabb akadályban pofára esnek azok ellen, akik tűzzel-vassal, vérrel-verejtékkel jutottak el ugyanaddig. Lehet tehát gyengébb, de semmiképpen nem gyenge ez az ág sem, hajtás után rápillantunk mind a négy csapatunkra, akiket végigkövetünk majd az Eb során, erősségeik mellett hiányosságaikra is kitérünk és megmondjuk, mi kell ahhoz, hogy nyerjenek.

Csehország
Kulcsjátékos: Jan Koller
Hiányzó: Tomáš Rosický
Legutóbb: bronzérmes
Selejtezőcsoport: 1. hely (Németország előtt)
Keret
Vezérszurkesz-blog

Az Eb a csehek vadászterülete. Négy éve bronzérmet szereztek, előtte még tovább jutottak (ki ne emlékezne a németek ellen megvívott drámai döntőre), így már csak ha a tendenciát figyelembe vesszük, négybe jutásukat garantáltnak is vehetnénk. Igenám, csakhogy a Kis Mozart, a karmester, Rosicky nem épült fel, sőt, újabb műtéten kell átesnie, és talán még ennél is jobban fáj, hogy Nedved ennek ellenére sem gondolta meg magát. Így kicsit fejetlen a középpálya, de Brückner sem véletlenül őszült meg a futballpályák oldalvonala mellett: Egy kicsit furcsának tűnő, 4-2-3-1-ről induló, de inkább 4-1-4-1 –re emlékeztető gépezettel küldi pályára csapatát, melyet nyilván részben a kényszer szült, de a pluszpofonként szar formáját makacsul őrző Baros (a gólkirályi cím védője, hoppá) kiváltását is megoldja. Koller helyzetbehozását Sionko és Plasil a két szélről, Matejovszki és/vagy Jarolim középről igyekszik majd hatékonyan végezni, a védekező duó egyik tagjának csatába küldésével pedig az ellenfelek megtévesztése lesz a cél: Jan Polak ugyanis suttyomban irányító középpályás, nem szűrő. A helyzet az, hogy hiába mutatja számos magyar szurkoló szimpátiája, mennyire értékeljük a szép támadófocit, sajnos ettől a cseh csapattól még a gyengébb ágról sem várhatjuk az elődöntőt nagy reményekkel, addig ugyanis valószínűleg meg kell ütközniük a németekkel. Mondjuk ez megy nekik…

Portugália
Kulcsjátékos: Cristiano Ronaldo
Hiányzó: -
Legutóbb: ezüstérmes
Selejtező: 2. hely (Lengyelország mögött)
Keret
Vezérszurkesz-blog

Az aranygeneráció, mely süldőként végigverte a világot, végül igazi siker nélkül öregedett ki. Mostanra már új szelek fújdogálnak, de hogy a generációváltás zökkenőmentesen ment végbe, azt mi sem jelzi jobban, mint hogy újra a végső győzelemre esélyesek között tartjuk őket számon. A csapat játékának kulcsa a labdarúgás Adolf Hitlere (kevesek istenítik, milliók gyűlölik), C. Ronaldo, és a megállapítás után egyből nézzünk mélyen magunkba, és ismerjük el szemlesütve, hogy szeretnénk, ha a mi csapatunkban játszana. Mert zseniális. Ha nem görbült sírásra a pici szájacskája a második marconább török belépő után, és kis gennygombóc mivoltát meghazudtolva hajlandó lesz a csapat érdekeit szem előtt tartva küzdeni a hazájáért, mi leszünk az elsők, akik bocsánatáért esedezünk majd. A többiekkel sincs semmi gond egyébként, bár tisztességes befejező csatáruk nincs (és nagyon régen volt utoljára), Quaresma és Simao számára pedig eljöhet a lehetőség, hogy bizonyítsák: Portugálián kívül is érnek valamit. Meglepetés lenne, ha nem lennének ott az elődöntőben, az viszont még nagyobb, ha megnyernék az Eb-t.

Svájc
Kulcsjátékos: Alexander Frei
Hiányzó: -
Legutóbb: B csoport utolsó helye (1 pont, 1 rúgott gól)
Selejtező: -
Keret
Vezérszurkesz-blog

A rendező jogán, ugyebár… Aztán ott volt a Vb, ahol még a csoportból is továbbmentek, hogy a világtörténelem egyik legszarabb meccsét játsszák le Ukrajna ellen. Hát, ilyenek az utolsó emlékek, azóta csak annyit tudunk róluk, hogy Senderos nem lett jobb védő, Frei sem lett jobb csatár, viszont a középpályájuk egy emberként nem beszél németül. Hogy akkor ezek után mit várhatunk tőlük? Minket nem fog csalódás érni, mert semmit nem várunk. A világbajnoksághoz képest az Eb ugyanis más tészta: itt nincsenek olyan gyenge csapatok, hogy egy Svájc-kaliberű gárdának továbbjutási esélyei legyenek, akár otthon játszik, akár a hold sötét oldalán. Zsigerből ez a véleményünk, de a kétely, mit tagadjuk, motoszkál azért bennünk, hiszen folyamatosan szereplői a világversenyeknek, és hiába nincs nagynevű játékosuk, akik vannak, azért nem rosszak a maguk nemében (élő példa a magyar válogatott előtt, hogy mivé kellene fejlődnünk, meg közben nem baj, ha nem leszünk ilyen arctalan bandává, mint ezek). Tulajdonképpen a portugálok esélyesek, a másik helyre pedig szinte egyenlő esélye van a többieknek, így ha jól mutatkoznak be a csehek ellen, tulajdonképpen simán tovább is mehetnek. Nem szeretnénk azt.

Törökország 
Kulcsjátékos: Emre
Hiányzó: Hakan Sükür
Legutóbb: -
Selejtező: 2. hely (Görögország mögött)
Keret
Vezérszurkesz-blog

Egyet mondok: úgy hívják a balhátvédjüket, hogy Hakan Balta. Nincs viszont Hakan Sükür, így nem lesz kinek a fejére ívelgetni a labdákat (Nihat és Tuncay mellett az idei török gólkirály, Sentürk pótolja majd), a középpálya jobb szélén várhatóan Hamit Altintop, középen pedig Emre adja a ritmust. A felállásuk eleje és vége egyébként atombiztos, négy védő és két csatár, középen viszont komoly variálásra lehet számítani: lett itt védekezést elősegítő 2-2, trequartistás 3-1, sőt, állítólag van egy speckó meglepetésük, amin lehetetlen kiigazodni. Mindegy is, mert az egész török válogatott most igazából Emrével nyer, illetve veszít: ha nem akar megmaradni az örök ígéret plecsninél, most itt a nagy lehetőség, hogy messzire vigye a belelkesedésre egyébként is hajlamos csapatát. Ő és Mehmet Aurélio lesznek a középpályán a támadásokért felelős játékosok, így igazából rajtuk múlik az is, hogy a török válogatott játéka érvényesül-e a pályán, vagy alkalmazkodni (és így kikapni) lesznek kénytelenek. Nekünk, magyaroknak nem is olyan régi testközeli, tétmeccshez kapcsolódó élményeink vannak Törökországról, és mit mondjunk, nem voltunk elájulva tőlük. Viszont jelentősen gerjedünk a Svájc elleni visszavágójukra, és kíváncsian várjuk, vajon melyik csapat játszik majd hazai környezetben Bázelben.

324 komment

Címkék: videó beharangozó üveggömb szakértelem válogatott eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr58508058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wendriner úr 2008.06.07. 12:38:24

itt mar nem eloszor kerul elo Hakan Balta. de azt tudjatok-e, hogy torokul ez tenyleg baltat jelent?

rizla 2008.06.07. 12:44:17

"ismerjük el szemlesütve, hogy szeretnénk, ha a mi csapatunkban játszana. Mert zseniális."

1. nem.
2. nem.

"Senderos nem lett jobb védő, Frei sem lett jobb csatár"

1. de igen
2. eddig is jó volt

"nem is olyan régi testközeli, tétmeccshez kapcsolódó élményeink vannak Törökországról"

na éppen ezért kell a mocskos rohadt törökök ellen szurkolni. remélem ma este 5öt vágnak nekik cérnalányék, bár sajnos a cigóválogatottnak a híresztelésekkel ellentétben nem szokása szépen játszani. reméljük kivételt tesznek.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.06.07. 13:07:29

Svájci-portugál továbbjutást várok, előbbieknél a védekezésen, utóbbiaknál a támadásokon lesz majd a hangsúly. Freiben nagyon bízom. Csehekben nem látok annyit, mint korábbi rendezvényeken, a korábban atom középpályájuk mára egy merő talánnyá szelidült. Törökök mindhárom meccsn elmasszívkodnak, de ez kevés lesz a nyolchoz, Lesznek szóviccek is, Balta nevéből, by Egri V. Jó lesz az.

Másabb szemszögből ugyanez:

azbennvolt.blog.hu/2008/06/06/euro2008_az_a_csoportrol

Fekete Pákó 2008.06.07. 13:10:04

"ugyanakkor egymilliószor bebizonyosodott, hogy a lébecolással előrejutó csapatok az első komolyabb akadályban pofára esnek azok ellen, akik tűzzel-vassal, vérrel-verejtékkel jutottak el ugyanaddig."

Aha, ennek a kijelentésnek tökéletes ellenpéldája volt az olasz válogatott a vb-n. Könnyed ausztrál és ukrán ellenfelek után azért csak kiejtették a németeket (előtte svéd, argentin), aztán pedig csak "legyőzték" a franciákat is (előtte spanyol, brazil, portugál). Na most akkor mi is a jobb, lébecolni vagy verejtékezni?

shinigami 2008.06.07. 13:17:16

te lattad azokat a 'konnyed' olasz meccseket? foleg az ausztralt.. hat az minden volt az olaszoknak csak nem konnyed

Justy 2008.06.07. 13:20:21

hát én frenetikus angol meg skót drukker vagyok, de ha már ők nincsenek akkor legyen Svájc. Behrami majd szépen lejátssza őket a pályáról. ki az a c ronaldo? na ugye... remélem a franciák is tovább mennek, s mivel ha jól emlékszem nincs Lazio-s az olasz keretben ezért hulljanak ki a francba...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.07. 13:26:37

shinigami:

Az ausztrálok ellen az olaszok tíz emberrel (egy erősen vitatható, mondhatni: nevetséges kiállítás után) is jobbak voltak. Csak két éve a mindenkire (jó: sokakra) lila ködöt borító ausztrál-imádat ezt elleplezte.

A lényegre térve: hajrá, Svájc! (Nekem valahogy az A csoport mond az összes közül a legkevesebbet.) A csehek elöregedtek, a portugáloknál ott van Cé, a törökök meg... szóval, maradjon (illetve jusson tovább!) a szürke öltönyös házigazda.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.07. 13:40:29

Csöncsön, köszi, akartam én is mondani! Justy, milyen alapon lenne Lazios az olasz válogaottban, még szerencse, hogy nincs. Jellemző, hogy angol-skót drukkerként, ennek a kaki bandának drukkolsz Olaszországban ;-).

rizla 2008.06.07. 13:54:15

azért kurvára nevetséges, hogy az A-B, és a C-D csoportok tagjai csak a döntőben találkozhatnak, és ebből az előbbi két csoportban mindössze két klasszis csapat van (meg a horvátok), míg az utóbbiban még a kisebb csapatok is nagyon erősek. emiatt iszonyú gyenge is lehet idén az EB.
aki meg svájcnak szurkol, az nem is szereti a focit. a svájc-ukrán meccs emberiség ellen elkövetett bűntény volt.

Bondi 2008.06.07. 13:55:49

"A csapat játékának kulcsa a labdarúgás Adolf Hitlere (kevesek istenítik, milliók gyűlölik), C. Ronaldo"

Ez nagyon nagy volt:) Amúgy én Portugál és svájci továbbjutást várok.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.07. 14:11:30

Rizla, ez van akkor, mikor két nem túl erős válogatott országa rendező és a kiemelésnél csak a legutóbbi selejtező sorozatot hajlandók figylembe venni. Egyébként ha összeesküvésre nem is gondolok, az bizos, hogy igen rentábilisnak tűnik Franciaországot , Hollandiát és Olaszországot összesorsolni.

rizla 2008.06.07. 14:32:36

oké, rakják őket könnyű csoportokba, de a nézőkkel ne szúrjanak már ki, hogy a negyeddöntők, de legalább az elődöntők idején nem lehet összesorsolni akárkit akárkivel

rizla 2008.06.07. 14:33:06

mondjuk értem én, hogy ez mindig is így volt, de ez az elrendezés akkor is lol

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.06.07. 14:49:29

rizla, meglátod, a gyengébbnek titulált csoportokból kerülnek majd ki az igazán emlékezetes meccsek.

Lencse. 2008.06.07. 14:55:17

Szerintem is hülyeség előre sírni, így alakult, majd meglátjuk.
És így legalább van egy C csoportunk, ahol máris öldöklő küzdelem várható. (nem lesz)

danesdzsu2 2008.06.07. 15:08:25

Csöncsön, popp:
miért kerültek emberhátrányba?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.07. 15:30:36

danes, a játékvezető Materazzival szembeni előítélete miatt!

capor_ 2008.06.07. 16:15:21

Az olaszok tényleg jobbak voltak 10 emberrel az ausszik ellen, de egy akkora kamu tizenegyest kaptak, hogy csak na... És nem biztos, hogy a hosszabbítást is bírták volna..

Asidotus 2008.06.07. 16:46:32

Már miért ne bírták volna az olaszok a hosszabbítást? A németeknek (NÉMETEKNEK, hogy mindenki értse!) akkor rúgtak 2 (KETTŐ) gólt.

rizla 2008.06.07. 16:55:56

nünü: mert 10 emberrel jászottak.

Fekete Pákó 2008.06.07. 17:08:23

Pont ez a lényeg Cucuk, hogy az ausztrálokat még 10 emberrel is ki tudták ejteni, aztán jött az igen-igen gyenge Ukrajna (értitek, Ukrajna a 8 között!), így azért messze nem fáradtak le annyira, mint mondjuk a németek vagy a franciák. Ezért faszság az az elmélet, hogy a könnyebb ágon lévő szívni fog.

Fekete Pákó 2008.06.07. 17:11:57

és aki azzal jön, debezzeg az ukrán meccset láttad, mert milyen jók voltak stb. stb., az gondolja végig a többi negyeddöntő párosítást. ha jól emlékszem ez volt: francia-brazil, portugál-angol, német-argentin. na de mindegy, "némi" szerencse is kell egy ilyen sorozatnál meg jó sorsolás, szerintem ez egyértelmű.

ericcartmen 2008.06.07. 17:29:25

Azért ha a franciák nem lúzerkedik el a csoportmeccseket, akkor egész más párosítások jönnek. Részben ennek is volt köszönhető a negyedik olasz vb győzelem

Bendeguzi (törölt) 2008.06.07. 17:52:27

mingyááááá kezdodik mingyáááááááááááááááá

r_magpie 2008.06.07. 17:53:04

kezdődik...

újra óva intenék mindenkit Svájc negatív megbélyegzésétől - szerintem nem lesznek olyan kutyaütők
mindjárt kiderül, igazat mondtam-e, vagy hülyeséget

danesdzsu2 2008.06.07. 18:07:28

popp: akkor mit lehet mondani a kamutiziről?:)

balu11 2008.06.07. 18:16:06

ilyen a jó nyitómeccs - szimpatikus csapatok, és nem kell halálra izgulni magamat

szurkolok mind2nek, kifejezetten tudnék örülni neki, ha ez a két együttes menne tovább (persze erre fogadni nem mernék...:))

danesdzsu2 2008.06.07. 18:23:27

A svejcieknek előírták, hogy minden támadásnál el kell jutniuk a 16-os jobboldalán egy 2mx2m-es területre, és onnan vagy rálőni, vagy beadni? Én a cseh védő helyében már direktbe oda állnék...

andree 2008.06.07. 18:50:29

A Juve védők sorban irtják ki a nemzeti szimbólumokat. :D

Bondi 2008.06.07. 18:50:36

Huh, olyan jó a meccs, hogy bealudtam:)

Lencse. 2008.06.07. 18:57:42

Nem olyan rossz meccs, szimpatikusak a svájciak, Freit sajnáljuk jól.
A talján sípmester (ezt dőltbetűvel írtam) meglepően jól fúj.

Az első kommentátorfikát is megejteném: nem szeretem, ha a csapatokat baszogatják a színvonal miatt.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.07. 18:59:24

Frei sérülése tényleg nagy dráma, de nem biztos, hogy a svájciak rosszul jönnek ki belőle. Hasonló problémát látok a két csapatnál; a svájciaknál Frei eléggé rátelepedett a játékra, a csehek fociját meg megöli az állandó ívelgetés Koller fejére.

Viszont ez a Barnetta tényleg elég jó.

Tippem: 1:1, svájci vezetéssel, amire a csehek az utolsó percekben 11-esből válaszolnak, miután Magnin buktatta Sionkot.

realm 2008.06.07. 19:15:05

Elég ócska meccs, de egy Svájc-Csehországtól nem is vártam jobbat. Ennek ellenére a gnóm svejciek behúzzák a végén.
A törökök majd megmutatják, hogy is játsszák ezt a játékot... :))))

Magnin tök úgy néz ki, mint egy ork a Gyűrűk Urából.

f.fredericks 2008.06.07. 19:47:46

Váááá, ki ez a kretén riporter aki nem veszi észre azt hogy egy megnem adott 11-es miatt fújolnak a nézők??!!!:D

danesdzsu2 2008.06.07. 19:55:21

Ennek a Barnetta gyereknek be nem állt a szája.

( ;) )

IronRock 2008.06.07. 19:58:36

Hát, ez jó szar meccs volt...nyitómérkőzés ide vagy oda. Szerintem a két kiesőt láttuk. A csehek kb semmire nem képesek Rosicky és Nedved nélkül, most is csak egy védelmi hiba miatt tudtak gólt szerezni. A svájciak meg kb erre képesek, pláne hogy a legjobbjuk, Frei megsérült. A törökök vagy a portugálok szét fogják mindkettőt szedni...
Remélem, a következő meccs jobb lesz.

Bondi 2008.06.07. 20:00:43

A 2. félidő már sokkal jobb volt. A svájciak szeintem minimum egy döntetlent megérdemeltek volna. És tényleg nem lett gyengébb a támadójátékuk Frei kiszállásával. Akár ez az igazi, tőzsgyökeres Yakin kezdhetett volna Streller helyett. És a csehek is meghúzták azt h lehozták kollert, látta Brückner h az úgysem fog eredményre vezetni ha folyamatosan felivelgetik kollernek. Mondjuk elég nagy mák kellett a góljukhoz, dehát meglett nekik. Barnetta és Behrami jól játszott a két szélen. A cseheknél meg egyértelműen Cech kiemelkedett a teljesítményével.

BruceWayne 2008.06.07. 20:07:13

hát ilyen is ritkán fordul elő, szemem ragadt le, párszor bealudgattam a 2. félidő közepén (a gól alatt is pont). pedig nem volt rossz meccs, mentek előre a Svájciak, csehekről meg tudtam hogy nem lesznek valami nagy durranás.....a hazaiak megérdemeltek volna minimum 1 pontot, sajnáltam őket, főleg Frei, a meg nem adott 11-es meg a kapufa miatt.

Bendeguzi (törölt) 2008.06.07. 20:09:01

szerintem nem volt ez olyan rossz sot. erdekes hogy a budos eletbe nem birnek megnezni egy svajc-cseh meccset de igy hogy eu bajnoksag a stresszszint (ez milyen szo mar: stresszszint :)) megemelkedik mert ugye jelentosege van. szamomra egy kicsit feelingben hasonlitott a catania-romara (popp :)). egy gol kell minimum hogy maradjon eselyed mennek is elore van is helyzet ....
szerintemjo kis meccs volt. remeljuk a jobb csapatoktol aranyaiban jobb meccseket is lathatunk es akkor szerintem mindenki nagyon elegedett lesz

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.06.07. 20:13:56

Izgalmas volt, de csak mert fogadtam rá :) ... ki rúgja a 8. szögletet :D

Na szerintem egyébként a portugálokat ma móresre tanítják.

BruceWayne 2008.06.07. 20:16:54

"A csapat játékának kulcsa a labdarúgás Adolf Hitlere "
kész, benito most vonulj vissza ennél komolyabbat már úgyse tudsz majd írni XDDDDD
hiányzók listája elég rövid, megszokásból én azért kiegészítettem volna pár névvel (Maniche, Pauleta, Vogel, Altintop, Bastürk...). Hakan Balta büntet, kb mint Cüneyt Arkin, Isztambul Piszkos Harry-je.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.06.07. 20:20:09

egy idő után elkezdtem számolni, körülbelül 20-22szer mondta ki Somos Azegyik riporter a cseh szövkap teljes nevét. számításaim szerint pont ugyanannyiszor mondta Karelnek, mint Karolnak.

Mourinho már nem a király 2008.06.07. 20:23:02

Elég szar meccs volt. nemláttam az elszántságot, főleg az első félidőben.
Szarabb már csak a nyitóünnepség volt...

Lencse. 2008.06.07. 20:36:37

Én ezt a nyitóünnepség dolgot sosem értem. Van, aki ezeket élvezi?

balu11 2008.06.07. 20:38:32

sztem pont jó volt kezdésnek, ráadásul a 2. félidő (objektíve is) nézhető volt

sajnálom a svejcieket (mert: ld. Nera 20:07), ez egy tipikusan olyan meccs volt, ahol a rutin győzött

Somos: "potentát" :) elmondta vagy 3szor 10 percen belül (mondjuk jobb, mint a celeb)

most már vagy 3. helyről hallottam, h a törökök különleges támadójátékkal készülnek - kiváncsi vagyok, ki lehet-e találni vmi újat a fociban, bár sztem csak reklámfogás

na, akkor kellemes antiCé-meccset mindenkinek :)

Klárensz 2008.06.07. 21:26:31

A futball megcsúfolása eddig, amit a törökök és a portugálok művelnek
a nyitómeccs elég langyi volt, de az legalább sportszerű meccs volt.

rizla 2008.06.07. 21:35:49

??

sokkal jobb a portugál-török eddig, mint a svájc-cseh. pont azért, mert ezek ki akarják nyírni egymást. ezt akarom látni, vérszomjas csapatokat. a portugálok ráadásul jól is fociznak. a törökök meg szopnak, ami magyar embernek csak öröm, bár ez gólokban egyelőre nem fejeződik ki.

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.06.07. 21:40:20

Nekem tetszik a török portugál, a portugálok nagyon gólveszélyesek, a törököknek meg ahogy elnézem csak egy helyzet kell majd amit bevágnak.

Lencse. 2008.06.07. 21:40:34

3 dolog:

1. Ricardo látványos kapáslövésekkel próbál megfeleni az "Európa braziljai" címkének.
2. A török védelemben Gáspár Laci egyelőre állja a sarat.
3. Egri Viktorról nehezen tudom eldönteni, mit gondoljak. Sokszor idegesít, de most pl. egész jó formában van. Piros pont a "Ronaldo előre elesett, azt hitte, hozzáérnek" beszólásért. Viszont még élvezhetőbb lenne, ha a hangja nem sietne 3 mp-et.

Bondi 2008.06.07. 21:45:42

castrolindex.com/
Itt egy jó kis oldal, statisztikák vannak a meccsekről.
Klasszisokkal jobb ez a meccs. A Portugálok veszélyesebbek a kapura, de nem lennék meglepve, ha a törökök rugnának gólt( a sok kihagyott helyzet megbosszulhatja magát). Egri Viktor meg szerintem jól közvetiti a meccset, bár kicsit fura volt mikor a portugálok szabadrugásánál Simao éppen lendítette a lábát és már csapódott lefelé a labda vagy a másik oldalon ugyan ez csak akcióból és akkor is már a láblendítésből tudta, hogy veszélyes lesz:)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.06.07. 21:46:37

Törökök mindenféle elképzelés nélkül, tipikus terimi nullataktikával, kettő jó védőjük munkájának köszönhetően tartják az ikszet, de már nem sokáig, remélem.

andree 2008.06.07. 21:50:04

Helló Deco! Rég láttalak. Baromi jól játszik, pedig már nemigen számítottam tőle ilyesmire. Ha így marad, bármeddig mehetnek a Portugálok.

rizla 2008.06.07. 21:50:20

egri szerintem jól nyomja, kellően magabiztos, ami m1es kommentátortól nagy szó.

rizla 2008.06.07. 21:50:58

deco tényleg remek, ami egészen felháborító a barca-szurkolóknak szerintem

delantero 2008.06.07. 21:57:34

Egri valóban jobb mint, a délutáni Somos.
A hang mintha egy leheletnyivel gyorsabban érkezne mint a kép, vagy ez csak nekem tűnik úgy?

Klárensz 2008.06.07. 22:01:24

A meccs irama valóban jó, de engem nagyon idegesít a rengeteg színészkedés mindkét oldalon.

Egrinek volt egy jó mondása, a játékosra már nem emlékszem "van egy fekete tapasz az egyik lábán, hogy meg tudja különböztetni a jobbot és a balt"

Klárensz 2008.06.07. 22:10:51

Pepe mit keresett elöl?
amúgy szép volt, ha nem tudnám, hogy védő azt hinném csatár
hál'Istennek abbamaradt a sok színészkedés

rizla 2008.06.07. 22:28:24

a halál neve: jó, eddig ezen az egy meccsen több kapuralövés volt, mint a VB csoportkör során összesen. az, hogy a két válogatott totál köcsög az teljesen mellékes abból a szempontból, hogy "fociilag" ez most egy jó meccs-e. márpedig az, a portugálok egyszerűen jók.

Klárensz 2008.06.07. 22:43:53

nekem a sportszerűség is beleszámít abba, hogy "fociilag" milyen a meccs, úgy látszik neked nem...such is life

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.06.07. 22:49:20

1) Deco többet csinált ezen a meccsen mint egész évben
2) KazimKazim nagyon tud, tetszik a srác
3) Baltás szóviccekből úgyérzem elég volt erre az eb-re

BruceWayne 2008.06.07. 22:49:40

na ez sima meccs volt. kiscigányóronaldónak faja zöld csúzlija van, a törökök meg miért nem játszhattak abban tök zsír világoskék gatyában, nagyon jó színe van...kb ez volt ami a leginkább lekötött ezen a meccsen.

BruceWayne 2008.06.07. 22:50:23

ja igen, Deco első félidőben olyanokat csinált amiket a Barcában nem nagyon

rizla 2008.06.07. 22:51:55

halál neve: a portugálok mindig is ilyenek voltak, most ezen komolyan meglepődsz?

Klárensz 2008.06.07. 22:57:13

nem lep meg, de kurvára idegesít, ráadásul most azért a törökök is pályáztak az Oscar-díjra elég rendesen
szerencsére ez a Herbert Fandel egy alakítást se nézett be, így a második félidő nagy részét még én is élvezhettem

Klárensz 2008.06.07. 22:59:12

a játékosok látták, hogy itt a bukfencek nem vezetnek eredményre, zeért aztán már hanyagolták

rizla 2008.06.07. 23:00:58

a törökök is köcsögök, mióta csak élnek. mit vársz egy olyan nemzettől, amelyik végigrabolta meg erőszakolta a keresztény európát?

Lencse. 2008.06.07. 23:01:10

Hát a törökök itt nagyon hülyére lettek verve.

Knézy Jenő árnyékbajnokságba pontozok:
Somos (ez melyik volt?) 4/10
Egri Viktor 8/10

halareaal 2008.06.07. 23:02:53

csehek nagyon gyengék voltak, ha így folytatják elvesztik azt a szimpátiát, amit tavaly kivívtak maguknak.
portugál-német elődöntő elég biztosnak tűnik, bár a horvátok jók lesznek remélem. amúgy sokkal erősebbek lennének a portugálok ha Quaresma játszana Simao helyett.

Mourinho már nem a király 2008.06.07. 23:08:46

Horvátokat is láttuk a magyarok ellen. Tudom, most majd van tét, és összekapják magukat, blabla, de én valahogy nemhiszek ebben.

Portugál-Holland rémlik még valakinek?

Bondi 2008.06.07. 23:09:03

Nagyon jó volt a meccs, ennél rosszabb ne is legyen. A Portugálok simán odaérhetnek a végén. Csodálkoztam h Quaresma be sem állt. Amúgy meg a stúdióban ki volt a műsorvezető hapsi? Mert korántsem teljesített valami fényesen, hogy így fogalmazzak.

Klárensz 2008.06.07. 23:09:39

" rizla 2008.06.07. 23:00:58
a törökök is köcsögök, mióta csak élnek. mit vársz egy olyan nemzettől, amelyik végigrabolta meg erőszakolta a keresztény európát? "
jogos :)

rájöttem, hogy a törökök tökéletesen alkalmazták a titkos támadó taktikájukat, mert teljes mértékben titokban maradt:D

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.06.07. 23:25:01

"mit vársz egy olyan nemzettől, amelyik végigrabolta meg erőszakolta a keresztény európát?"

jogos érv!

BruceWayne 2008.06.07. 23:31:03

Servet azért jó volt

balu11 2008.06.07. 23:32:11

egri: direkt számoltam az elejétől, h hányszor csinál viccet Balta nevéből, gondoltam 2-3 belefér. Sajna 4 lett. De a tapaszos, lábmegkülönböztetős poén nekem is tetszett - kellően beteg volt :)

meccs: többet vártam a törököktől, a portugálok meg sztem nem lesznek 4ben ezzel a játékkal (a legkomolyabb ok: nincs csatáruk. NuGo "rendkívüli formában játszva" összehozott 2 kapufát. Az pont 0 gól, ha jól számolom. Egy szint felett így nem megy.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.07. 23:32:24

Na hát, szerintem most mindenki láthatta, hogy ez a svájci csapat igenis SZERETHETŐ! Nem hittem volna, hogy ilyen dráma lesz; Frei sérülése, egy totálisan nulla cseh csapat, lelkes svájciak, akik a döntetlent egyértelműen, de szerintem a győzelmet is megérdemelték volna.

A másik meccset látva Portugália kiemelkedik a csoportból. Komikus volt, ahogy Bozsik Péter még mindig a saját válogatottját védte a törökök (teljesen indokolatlan) fényezésével.

A riporterek szerintem is egész jók voltak (mondjuk, Egrit én amúgy is bírom). Ha nem adják ennél alább a csapatok, nem lesz ez egy rossz EB.

Hajrá, Svájc! (Most még inkább, mint eddig.)

balu11 2008.06.07. 23:34:25

ja és kazim*2 tényleg spílernek néz ki

+ találtam egy portugált aki jól játszik és szimpatikus is (Mouri... ill Moutinho :)) - sosem gondoltam volna, h ez a mondat egyszer elhagyja a számat, billentyűzetemet ...

rizla 2008.06.07. 23:44:30

"Na hát, szerintem most mindenki láthatta, hogy ez a svájci csapat igenis SZERETHETŐ!"

lúzer=szerethető?

Lencse. 2008.06.07. 23:44:39

balu: azok a kapufák később még bemehetnek, és adott egy szép gólpasszt is. Núnyó jól játszott.

sportgeza.hu/futball/2008/eb/meccs/por-tur/ertekeles/
Na, itt a Ronaldo 3-as átlagosztályzata nem gyenge. :)

gabenito 2008.06.07. 23:48:31

rizla szerintem ne kommentelj mert lejáratod magad. ha mégis megteszed hát istenem. én szóltam

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.07. 23:49:10

rizla:

Nem szükséges, de sok esetben elégséges feltétel. :-)

(Például, ha egy csapat - egy bírói tévedés miatt is - úgy kap ki, hogy lefocizza agyonsztárolt ellenfelét.)

BruceWayne 2008.06.07. 23:56:29

csöncsön dettó ugyanez, nem akartama leírni annál többet hogy X-et megérdemelték volna, de igazából tényleg megérdemelték volna a győzelmet is a játék alapán + nem igazán érdekelt a svájci csapat de ma tényleg szimpatikusak lettek, bár a túlhypeolt cseheket már nem hiszem hogy megtudják előzni...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.08. 00:04:02

Nerazzuri:

A törököket muszáj lesz legyőzniük, akárhogy is, aztán a harmadik fordulóban már lehet, hogy pihengetnek a portugálok, szóval, nincs még lefutva ez a továbbjutás.

Lencse. 2008.06.08. 00:07:16

Amennyiben a törökök minden szempontból történő nullázása a porugáloknak is köszönhető, és valamennyire focizni is tudnak esetleg, ha nem ilyen erős az ellen, akkor egész izgalmasan is alakulhat ez a csoport.

rizla 2008.06.08. 00:08:01

nerazzurri: milyen túlhypeolt csehek? 4 éve minden hypeot megérdemeltek amit kaptak, mert fantasztikusan fociztak. azt pedig (rajtad kívül valószínűleg) mindenki tudta, hogy idén messze nem lesznek olyan jók, mert barosról végre kiderült, hogy igazából egy elég nagy nulla, koller vén szar, nedved már nem akar válogatott lenni, rosicky meg sérült. én sehol nem láttam hypeot.
gaben: szerintem meg anyád egy kurva. na és?

rizla 2008.06.08. 00:11:55

csöncsön: én olyan nagy lefocizást azért nem láttam, igazából a mezőnyben jobbak voltak a csehek. többször jutott el a kapuig a svájci csapat, de a jó futballtól azért még így is messze járnak, gyenge közepes a játékuk, amin egész egyszerűen nincs mit nézni, hiányzik belőle az isteni szikra. attól, hogy a csehek sem jók, ez még nem lesz másképp. viszont egészen korrekt megnyitó műsort hoztak össze, aranyosak voltak a lányok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.08. 00:14:25

Az agyonsztároláshoz: nem tudom, hány alkalommal (de nem kevésszer) olvastam és hallottam az EB előtti hetekben, hogy a csehek "titkos esélyesek" meg ilyeneket.

Előbb talán igazolniuk kellene valamivel. És nem egy négy évvel ezelőtti játékkal. Mert én hányszor kaptam már a fejemre, amikor Rijkaardot védelmeztem, hogy két éve még zseniálisan játszott a Barca, hogy nem a múltból kell élnie egy edzőnek, meg különben is Henk Ten Cate.

Vagy lehet, hogy a négy évvel ezelőtti cseh siker kulcsa Miroslav Beránek volt?!...
:-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.08. 00:15:36

rizla:

"igazából a mezőnyben jobbak voltak a csehek."

???????

rizla 2008.06.08. 00:15:57

egyébként az index miért hívja következetesen kahvecinek nihatot? ez megint valami poén akar lenni?

rizla 2008.06.08. 00:18:38

csöncsön: az igazsághoz hozzátartozik, hogy a második félidőt nem nagyon néztem, inkább aludtam egyet, de az elsőben csak somos szerint voltak fölényben a svájciak. kapura többet lőttek, de mezőnyben egyszerűen gördülékenyebbek voltak a csehek.

"nem tudom, hány alkalommal (de nem kevésszer) olvastam és hallottam az EB előtti hetekben, hogy a csehek "titkos esélyesek" meg ilyeneket."

jó, hát arról csak te tehetsz, hogy nívótlan oldalakat olvasol, és még komolyan is veszed. még a szerencsétlen bozsik szerint sem esélyesek a csehek, érted.

"Vagy lehet, hogy a négy évvel ezelőtti cseh siker kulcsa Miroslav Beránek volt?!..."

lehet. meg az, hogy volt egy friss aranylabdás a keretben például.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2008.06.08. 00:19:29

Azért a SportGéza szakkomentárok sem gyengék :D

"Magnin úgy néz ki, mint Scholes az egyhetes bajnoki ünneplés után, még a reggeli gyógykaksi előtt."

rizla 2008.06.08. 00:20:47

ja, 16 évesen még én is röhögtem rajtuk.

páduaiszentantal 2008.06.08. 00:23:43

egri viktor jól közvetített...pepe góljánál kb. a 3. egyértelmű visszajátszásig is dícsérte a fifikás alápörgetést konstansul és esett le végre nékije h volt némi bemákolás....a somos meg szereti a léjdi kárnyevált, hát istenem:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.08. 00:25:00

rizla:

Pedig érdemes lett volna nézni azt a második félidőt, különösen, ha kinyilatkoztatsz utána róla, mert akkor éreztek rá csak igazán a svájciak, hogy ez a cseh csapat még Frei nélkül is verhető. Volt is jónéhány helyzetük, lőttek kapufát is, és a játékvezető egy teljesen egyértelmű 11-est nem adott meg nekik. Az egész játékrészt végigtámadták, úgy, hogy a csehek a félpályán is alig-alig mentek át. Ezek után azt írni, hogy tkp. a csehek voltak jobbak mezőnyben, csakugyan arra vall, hogy nem láttad a meccset.

rizla 2008.06.08. 00:27:10

jó, hát akkor ELNÉZÉST MINDEN SVÁJC-DRUKKERTŐL, de akkor sem értem hogy lehet nekik szurkolni, lol

Lencse. 2008.06.08. 00:33:19

Csöncsön:

"akkor éreztek rá csak igazán a svájciak, hogy ez a cseh csapat még Frei nélkül is verhető" - Aztakutyafáját, de ráéreztek. Megérdemelten zsebelték be mind a 0 pontot. :)

"lőttek kapufát is, és a játékvezető egy teljesen egyértelmű 11-est nem adott meg nekik" - A korrektség kedvéért jegyezzük meg, hogy ez egy és ugyanaz az akció volt! A bíró elbaszta, mert egyértelmű kéz volt, de a lövés, meg az ajtóablak helyzet együtt már majdnem volt akkora lehetőség, mint egy tizi.

Etőtl még viszonylag jók voltak a sváciak, és a játék képe alapján inkább döntelen lett volna, de nem focizták le a cseheket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.08. 00:36:32

Lencse.:

Hát ráéreztek, mert a 0-0-át simán hozták volna, ha nem támadnak ki. De előre mentek, mert látták, hogy van esély.

A csehek SEMMIT sem tettek a győzelemért. Felháborító volt, amit műveltek. Remélem, kapnak egy négyest a portugáloktól.

2008.06.08. 00:38:27

Ebben a cseh válogatottban már semmi szerethető nincs. A legutóbbi eb-n élmény volt nézni a játékukat, bivalyállat középpálya volt az a Nedved, Rosicky, Galasek, Poborsky négyes. Most viszont... semmi elképzelés.. csak vergődés, esetlegesség.. kár.. de hát így van ez.

rizla 2008.06.08. 00:52:28

"a 0-0-át simán hozták volna, ha nem támadnak ki."

: DDDDDDD

egyébként tényleg rémesen rosszak a csehek. vajon hogy rúgtak annyi gólt a selejtezőkön?

BruceWayne 2008.06.08. 00:52:58

csehek előző vb-n csak égtek, 2002-be meg azt se tudom kijutottak-e.... 2004 az ő évük volt, jogos, meg a selejtezőkben is jól szoktak szerepelni....
svájcnak drukkolni nem lehet könnyű, de a meccs alapján joggal tarthatnak igényt a szimpátiára....

Lencse. 2008.06.08. 00:54:40

Nem kell ezt túlbonyolítani. Két aránylag gyenge csapat meccsét megérdemelten nyerték a csehek, mert kialakítottak egy nagy helyzetet, amit Sverkos profin bevarrt. Ennyi.

Amúgy nekem is szmpatikusak voltak a svájciak.

rowi 2008.06.08. 02:03:10

na a csehek az elsőt bemákolták. és ha mondjuk nem csak Cech pörgött volna föl az első meccsre, akkor tán még meg is érdemelték volna. nembaj, Brückner majd rájön a portugálok ellen, hogy a Svertos Fenin csatárduóval kell rohamozni és akkor nem néz majd ki ilyen töketlennek a játék...
bár kicsit aggódom a fogadásaim miatt, amiket arra kötöttem, hogy a csehek és/vagy az oroszok döntőt játszanak...:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.08. 07:25:17

Más taktikával játszanak csahek, sokkal defenzívebbek, mint négy éve, de melyik válogatott nem érezné meg Pobersky, Nedved és Rosicky kiválását?

A portugálok nagyon megyőzőek voltak, esélyeshez méltó sziporkázó játékot mutattak be. Csak az szól ellenük, hogy aki az első meccsen parádézik, általában hamarabb elhullik, mint szeretné. A törökök mezőnyben egyenrangúak voltak, szerintem nekik is lesz esélyük Svájc és Csehország ellen.

szferi 2008.06.08. 07:40:21

A Svájciak kihozták magukból a maximumot, ami momentán két veszélyes helyzethez meccsenként, meg aránylag jó védekezéshez elég. Csehek óvatosan játszottak a házigazda ellen, egyébként is lehetett tudni, hogy a védelmük kurva erős, irányítóik kiestek, csatársoruk egy vén koller, meg két fiatal ígéret, szóval nem kell rögtön mindenkinek nekieseni. Csak okosan. meglátjátok, a nyolc között egész más focit mutatnak majd, sőt szerintem a portugálok is vért fognak izzadni

Portugálok jók volta, de nem pörögtek maximumon, megérdemelték. Törökök gyengék, ausztria mellett ők csökkentik lényegesen az eb színvonalát. Eszméletlen sok hibával játszottak.

Bondi 2008.06.08. 07:44:38

rizla, Te ugyan mégis kinek drukkolsz?
Ha most valaki Egyenlitői-Guinea-nak akar drukkolni, akkor az had tegye már meg anélkül, hogy különösebb magyarázatott kelljen rá adnia. Mert nem mindenkinek csak az számít, hogy kimegy 11 lelketlen sztár, akik plusz 100 000 euróért átmegy aktuális gyerekkori kedvenc csapatához( aki éppen az aki több pénzt ad neki) és beteljesült a legszebb álma. Van akinek nem ez számít! Van akinek sokkal szimpatikusabb egy esetleges szerényebb képességű csapat.

szferi 2008.06.08. 07:58:03

Jah, a szar csapatok közül kihagytam az oroszokat, bár ez már nem annyira egyértelmű, mint ausztria és töröko. esete. Akinek meg nem tetszett a tegnap délutáni meccs, az ma be se kapcsolja a tévét :)

realm 2008.06.08. 08:56:41

Uhh rizla megérdemelnél Servettől egy pofont... Hogyhogy nem lehet drukkolni a törököknek???

rizla 2008.06.08. 09:13:48

hát a törököknek szurkolni tényleg vicc. ha nem csalják el a meccsüket ellenünk, akkor most otthonról néznék az EB-t az undorító szurkolótáborukkal együtt.

realm 2008.06.08. 09:22:34

Félreértés ne essék, a balfasz skót bírót én is kettéhugyaztam volna akkor, de ha már kis szerencsével kinn vannak akkor jussanak minél tovább. A török szurkolók megérdemelnék.

rizla 2008.06.08. 09:27:39

???

a török szurkolók? akiknek a terrorista viselkedése miatt állították ki gerát? meg akik miatt a csapatuk nem játszhatott hazai pályán 2 évig? ráadásul nem is akárkik ellen ment a balhé, a kis kedvenceitekkel geciztek igencsak elítélhető módon:

"az eredmény azt jelentette, hogy a helvétek jutottak ki a viadalra, és ezt a hazai futballisták nem viselték valami jól: a lefújás után a pályán, majd az öltözőfolyosón is verekedés tört ki a két együttes között, sőt, a svájciak azt állították, hogy a rendőrség sem igyekezett megvédeni őket"

"Ehhez jött még a török szurkolók szinte megszokott fanatizmusa (a svájci csapatbuszt még a meccs előtt tojásokkal dobálták meg)"

de szurkoljál nyugodtan a barbároknak, ha neked ez a perverzió örömet okoz, kit érdekel?

szferi 2008.06.08. 09:38:44

Még a csehek relatíve gyengébb játékához egy gondolat. Védelem nagyon rendben van, ezt nem kell ragozni. Plasil és különösen sionko nagyon jók a széleken, ez is megoldva. legnagyobb gond, hogy koller már lasssú, lekésik a beadásokról, a középpálya pedig túl van zsúfolva - polák pl. teljesen eltűnt a mezőnyben. Sztem át fognak állni a kétcsatáros játékra, főleg sverkos ügyes gólja után van erre esély. Koller mellé nagy szükség van egy ilyen játékosra, rögzített helyzetek utáni fejesekből nem lehet megélni. a középpályán is bőven elég lesz polák vagy jarolim, a kettő együtt teljesen felesleges.

Greg36 2008.06.08. 09:49:19

Egy kérdés a portugál-török közvetítésről.
Csak engem zavart, hogy a kommentátor vagy fél másodperccel a kép előtt járt? A szabadrugásoknál pl épp kezdtem volna szurkolni, amikor ellőtték a labdát, de már mondták is, hogy lefelé csapódik...

gabenito 2008.06.08. 09:49:53

rizla:
ami a török szurkolóknál terrorista viselkedés az gondolom itthon csak egészséges szurkolás lenne igaz? És ha a bíró nekünk nézi el a dolgot akkor "egyszer nekünk is lehet szerencsénk".. pfuj

A gonosz törökök akik "végigrabolták a keresztény európát"... te eszednél vagy? tudod milyen témakörben mivel kapcsolatban miket írsz? nem nyilvánvaló...
csak mert akkor nem értem hogy lehet a fasiszta olaszoknak vagy gyarmatosító angoloknak, esetleg a francoista spanyoloknak drukkolni.

Persze te majd jól eldöntöd hol az isteni futball szikra (amit csak te látsz fellobbani), hogy melyik csapat szerethető és melyik barbár ( hisz érzelmek kérdésében is atyaúristen vagy), és hogy bármilyen szurkolók (mint egység és mint nemzet) mit érdemelnek.
Persze értem én hogy itt érzelmek vanak, és az ember drukkol, de ezek helyett talán egyszerűbb lenne a verni a faszodat a sarokban.
Anyám puszil, és üzeni hogy nem vette magára, és nagyon bátor legénynek tart, hogy neten keresztül ilyen csunyát mertél írni

rizla 2008.06.08. 09:55:29

"Persze te majd jól eldöntöd hol az isteni futball szikra (amit csak te látsz fellobbani), hogy melyik csapat szerethető és melyik barbár"

igen, majd én eldöntöm. ezt hívják úgy, hogy vélemény.
és most már tényleg kussolj, mert rém sótlan vagy.

rizla 2008.06.08. 10:00:02

"ami a török szurkolóknál terrorista viselkedés az gondolom itthon csak egészséges szurkolás lenne igaz?"

egyébként nem tudok arról, hogy magyar válogatott mérkőzésen előfordult volna hasonló. ahogy úgy általában a kultúrált európai országokban nem szokás ez.

realm 2008.06.08. 10:05:27

Az angol huliganizmusról, délszláv fociháborúkról stb. hallottál már?

realm 2008.06.08. 10:07:06

Amúgy meg a történelmet ne keverd bele mert, vagy nem értesz hozzá, vagy még nem vettétek az egészet az általános isiben...

rizla 2008.06.08. 10:08:13

tudtam, hogy valaki bedob majd egy ilyet. még jó hogy nem a fradi-újpesttel jössz. válogatott meccsekről beszélek.

rizla 2008.06.08. 10:12:21

IIhan: de kinyílt a csipa, most, hogy valaki fogja a kezedet. a török történelemre tett megjegyzésemet természetesen csak a magatokfajta okoskodós, fellengzős, és általában rém unalmas emberek tudják komolyan venni.

tb 2008.06.08. 10:13:48

pl 98-ban (vb-n) a kulturált Európa képviseletében részeg német nationalelf szurkerek vertek vascsővel francia rendőrt félhullára
pl 2000-ben EB német-angol csaták Belgium különböző városaiban

ezek mind válogatott szurkolók voltak

rizla 2008.06.08. 10:17:32

és ez vajon felmenti a török szurkolókat? akik egyébként a saját csapatukkal basztak ki anno. én nem azt mondtam, hogy ők a GONOSZOK, és hogy más szurkolótáborokra nem jellemző a szemétség (az angolok tényleg hatalmas tahók válogatott-szinten is), csak röhögtem azon, hogy "a szurkolóik megérdemlik"

tb 2008.06.08. 10:18:41

"a kultúrált európai országokban nem szokás ez. "

ezt írtad

realm 2008.06.08. 10:18:49

A végén már tényleg rád küldöm Servetet... :)))
Hagyjuk, nem értesz semmit az egészből.

gabenito 2008.06.08. 10:21:03

Abszolút nem komolyanvevésről van szó csak sajnálatra méltó, hogy valaki elő tudja venni ezeket a témákat amikor fociról vagy egyáltalán sportról van szó, amikor talán épp az leenne benne a fontos, hogy miközben a nemzeti öntudat megmarad, mégis észrevesszük, hogy ugyanolyan emberek vagyunk. szvsz. Abszolút nem zavar hogy ez a vééleményed, csak ne tiltsd meg másnak, hogy érzelmei legyenek valamelyik csapat iránt ami a véleménynél is egy kevésbé befolyásolható faktor. Lehet hogy rém unalmas és sótlan de akkor sem írunk le olyat amiről fogalmunk nincs. Már megint nem vettem magamra amit írtál. nem tudom mi marad az érveid közt. a kurva anyádnál azt hittem teljesen kifogytál de nicsak a zsenialitásod még egy kusst és egy unalmas vagyt is produkált. gratulálok

tb 2008.06.08. 10:21:42

amúgy nyilván nem menti fel a törököket ez, de a svájciak ellen éppen a játékosok balhéztak a meccs után, nem a szurkolók ha jól emlékszem

a tojásdobálás meg minden kulturországban társadalmilag elfogadott módja a tiltakozásnak, hogy messzebb ne menjünk, pl Magyarországon

rizla 2008.06.08. 10:21:54

tb: más kalibernek érzem azt, ha két szurkolótábor egymással balhézik, és azt, ha egy tábor az ellenfél buszát dobálja. egyébként igen, azt írtam, hogy a kultúrált európai országokban nem szokás, azt egy szóval sem mondtam, hogy anglia ide tartozik..

rizla 2008.06.08. 10:22:47

"a svájciak ellen éppen a játékosok balhéztak a meccs után, nem a szurkolók ha jól emlékszem"

és ettől most szimpatikusabbnak kellene tartanom a törököket?

rizla 2008.06.08. 10:25:34

gaben: "Abszolút nem komolyanvevésről van szó csak sajnálatra méltó, hogy valaki elő tudja venni ezeket a témákat amikor fociról vagy egyáltalán sportról van szó, amikor talán épp az leenne benne a fontos, hogy miközben a nemzeti öntudat megmarad, mégis észrevesszük, hogy ugyanolyan emberek vagyunk."

jézusom. lazíts már hippi. szerintem a lehető legrosszabb helyet találtad meg ehhez az erélyes óvóbácsi stílushoz.

"Abszolút nem zavar hogy ez a vééleményed, csak ne tiltsd meg másnak, hogy érzelmei legyenek valamelyik csapat iránt ami a véleménynél is egy kevésbé befolyásolható faktor."

nem zavar a véleményem, csak éppen más posztot ide még nem írtál, csak és kizárólag nekem szólót. itt egy valaki akarja megtiltani, hogy érzelmei legyenek a másiknak egy csapat iránt, és az te vagy, velem szemben. legalább a saját ellentmondásaidat vennéd észre te igen szerencsétlen.

"Lehet hogy rém unalmas és sótlan de akkor sem írunk le olyat amiről fogalmunk nincs. Már megint nem vettem magamra amit írtál."

nem vetted magadra, csak 10 sorban rinyálsz. szerinted nem vicces?

szferi 2008.06.08. 10:25:58

"a kultúrált európai országokban nem szokás, azt egy szóval sem mondtam, hogy anglia ide tartozik.."

lesz még ennél is szánalmasabb komment ma?

tb 2008.06.08. 10:26:44

csak ne beszélj mellé
ki lehet mondani, hogy utálod a törököket, de ne próbáld megmagyarázni, hogy miért, mert olyan indokokat hozol fel, amiről kiderül, hogy ennyi erővel a világ összes országát utálnod kellene, bár asszem nálad ez úgyis így van

rizla 2008.06.08. 10:28:56

de miért kellene megmagyaráznom, hogy miért utálom a törököket? rajtam számonkéritek, hogy hogy merem megkérdőjelezni a svájcnak való szurkolás jogosságát, és hogy miért kéne megindokolni, de én nem utálhatom a törököket.
vegyétek már észre magatokat.

rizla 2008.06.08. 10:30:14

egyébként nem "próbáltam" megmagyarázni, hanem megmagyaráztam.

rizla 2008.06.08. 10:31:22

előre szólok: ne gyertek azzal, hogy utálhatom a töröket, mert az elmúlt 20 komment arról szólt, hogy fúj, köcsög rizla, hogy meri bántani a törököket

gabenito 2008.06.08. 10:36:36

amikor az ember véletlen kifog egy ilyen igazi 'kommentagitátort' akkor teljesn felesleges vitatkozni, mert valakive lehet valakivel nem.
szóval visszavonok mindent. igazad van..

rizla 2008.06.08. 10:39:25

gaben: gratulálok, ez a szinted. nem is vártam mást. én agitálok, miközben neked eddig csak és kizárólag rólam, nekem, ellenem pofázó kommented volt. ezeket te építő hozzászólásnak nevezed? egy büdös kis képmutató vagy sajnos.

gabenito 2008.06.08. 10:40:42

volt egy hozzászólásod amit nem csak tájékozatlannak és suttyónak hanem alapvetően bántónak találtam errre reagáltam mire lekurváztad az anyámat. erről szerintem ennyit

rizla 2008.06.08. 10:42:34

és akkor mivan? te vagy itt az erkölcs-csősz? csak akkor szólsz hozzá, ha valami tájékozatlant, suttyót, bántót látsz? leszállsz közénk, mint superman, és megmented a becsületet?
sajnos erre tényleg csak úgy lehet reagálni, ahogy.

gabenito 2008.06.08. 10:47:05

pffffffffffffff
te teljesen el vagy szállva...
nem tartom magam erkölcs csősznek de ez nem jelenti azt hogy a szánalomra méltó embereknek nem próbálok segíteni felebaráti szeretettel ahogy szegény "keresztény európád"ban azt mondani szokás.
És valóban, ha valaki alapvetően jószándékból ír, akkor nincs mit tenni: gyorsan le kell kurvázni az anyukáját!

rizla 2008.06.08. 10:49:46

ugyan kérlek, legyünk őszinték: te nem jószándékból írtál, hanem fontoskodásból. most is éppen az agyadat játszod. nem szívesen rágom a szádba, de nézz már körül, hányan vették komolyan amit a török birodalomról írtam. rajtad kívül gyakorlatilag senki.
ha jól sejtem nem vagy egy nagy matula magazin rajongó, mi?
sajnálatosan felhígult az olvasóközönség..

rizla 2008.06.08. 10:51:03

és igen, ha valakinek az az első kommentje ide, hogy elkezd nekem ugatni (és azóta is kizárólag ezt csinálja), akkor valóban a "kurva anyád" az ösztönös reakció. és hidd el, akkor még finom voltam és nőies.

Gotama 2008.06.08. 10:51:21

Itt valakinek nagyon elgurult a gyógyszere...(nem mondom meg kinek, mert engem is leugat)
Písz

rizla 2008.06.08. 10:54:19

szép volt gotama!!!!!!!!

Azazello007 2008.06.08. 10:57:52

Mi a helyzet, Rizla papa? Elgurult a gyógyszer?

:-)

gabenito 2008.06.08. 10:58:01

szerintem TE döntsd el miért írok te NSO forum koronázott királya.1
nem vettem komolyan de ez nem von le a szánalom bunkó suttyó faktorból.2
attól még hogy ritkán írok (régebben többször) attól még jóval azelőtt is itt voltam, hogy először kiutált innen téged a köz. csak sajnos későn ugrott be, hogy te vagy az.

Azazello007 2008.06.08. 10:58:42

Ohh, Gotamával úgy látszik, egy rugóra jár az agyunk.:-)

Azazello007 2008.06.08. 11:00:14

Egyébként mindenféle kétes elemekkel való parttalan viták helyett akár a fociról is beszélhetnénk megint. De ez csak egy tipp.

rizla 2008.06.08. 11:01:38

gaben: akkor milyen amikor komolyan veszed? megkeresel és kinyírsz?

gabenito 2008.06.08. 11:02:39

nem utazom lepsénybe

rizla 2008.06.08. 11:03:05

hát ez mélységesen suttyó és bántó volt!

gabenito 2008.06.08. 11:04:52

szeretnék elnézést kérni

gabenito 2008.06.08. 11:05:26

Azzazello is mond valamit

_benito · www.nst.blog.hu 2008.06.08. 11:05:43

helló pajtások,

a következőt kimoderálom. az utána következőt bannolom egy napra. váltsatok címet és folytassátok levélben.

rizla 2008.06.08. 11:07:31

benito: ehelyett például kimoderálhattad volna a legelsőt. szemüveget a bírónak!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.06.08. 11:08:30

ahhoz végig kellene olvasnom ezt az ide nem illő fröcsögést, amihez semmi kedvem

Asidotus 2008.06.08. 11:30:47

Rizlát nyugodtan ki lehetne moderálni.

drani 2008.06.08. 11:55:36

rizla

szerintem ha a pökhendi hangnemeden tudnál kicsit változtatni, sokkal könnyebben el lehetne fogadni a hozzászólásaidat.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.06.08. 12:50:35

Az első játéknapról megemlékeztem, mert így illik, olvassatok inkább, addig se egymással foglalkoztok.

azbennvolt.blog.hu/2008/06/08/freit_meg_a_torokok_is_sajnaljak_1_jateknap

májnoriti 2008.06.08. 12:54:38

gaben: én megadom rizla számát, de azt is tudom, hol lakik...MEGVERJÜK?

bag 2008.06.08. 13:41:10

úgy látom nem csak nekem tűnt fel rizla "stílusa"
ő mindenkit kioktathat, és lehülyézhet csakazért mert más a váleménye mint neki.
szerinte itt az nst-n egyedül ő tudja a frankót.
hát nem.

rizla 2008.06.08. 13:43:23

bag: hát igen. bezzeg amikor te teli szájjal anyázod a cikkírót, csak mert a liverpoolt kritizálni merészelte, és a "pályátokra" merte tenni a lábát, az más.

Azazello007 2008.06.08. 13:45:54

Sállállá, sállállá...

Azazello007 2008.06.08. 13:46:35

Ez most a Subba vagy az NST?

BruceWayne 2008.06.08. 15:03:11

kultúrált európa :-DDD
majd ha a törökök meg izrael és hasonlók nem európában selejtetznek majd akkor talán..... :-)

bag 2008.06.08. 16:39:51

rizla:
elég jelentős kisebbségbe kerültél,
nézz a tükörbe!
azért nem mindenki olyan ostoba itt, mint azt te gondolod
részemről lezárom nem foglalkozom tovább a gorombaságaiddal, felőlem fröcsöghetsz
ennyi

rizla 2008.06.08. 17:02:26

nincs miért tükörbe néznem, én egyenes ember vagyok. felvállalom a véleményemet, és nincs szükségem rá, hogy mások mögé bújjak. úgyhogy kb ennyire érdekel a jelentős "többséged", amihez most hozzádörgölődzöl beilleszkedési vágyból, és kicsinyes bosszúból.
piti ember.

bag 2008.06.08. 17:05:35

no comment. a "stílus" maga az ember.
azért megtehetnéd néha.
dehát ennyit tudsz szevasz

rizla 2008.06.08. 17:22:00

nézd, beleugatsz egy már lecsengett témába, csak hogy belémtöröld a lábad, majd amikor rájössz, hogy ez nem megy, azzal jössz, hogy én fröcsögök.
sajnos annyira reménytelenül ostoba amit művelsz, hogy arra már szó nincs. evezel itt a többiek farvizén, hátha kaphatsz egy falatot belőlem.
próbáld átérezni a végtelen lelki nyomorúságot, amit ezzel tükrözöl.
egyébként ezt a "a stílus maga az ember" mondást mindig azoktól hallom, akiknek egyáltalán nincsen semmilyen stílusa. vajon miért..?

na, tőlem több komment nem jön ide, BOCS BENITO, remélem nincs harag, de akkor kérlek a jövőben töröld az ide-nekem érkező hülyeségeket, mert kénytelen leszek újra reagálni. nem mintha nem ez menne az elejétől kezdve..

jó szurkolást mindenkinek! remélem nem a NÁCIKNAK fogtok, lol

bag 2008.06.08. 17:26:45

javítok:
ne nézz tükörbe.
bármekkora is, az keskeny neked...

keresd meg, ami elgurult!

szferi 2008.06.08. 17:31:44

nerazzuri, mi bajod van izraellel? kultúrnemzet, már jópár ezer éve

bag 2008.06.08. 20:06:12

ezt kaptam rizla "barátunktól" privátban:

"nincs kedvem már tovább megalázni a topicban, hiszen nyilvánvalóan a közelében nem vagy annak az intellektuális fölénynek, amit veled szemben képviselek..."

Szerintetek?

BruceWayne 2008.06.08. 23:31:51

szferi ne mond már hogy te az élet bármely területén is szimpatizálsz a zsidrákokkal....vagy csak vicc volt?

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.06.08. 23:39:35

ha átmentek zsidrákozásba, visszasírom rizlát

szferi 2008.06.09. 07:20:00

ehhez csak annyit, hogy Jézus is zsidó volt. nekem konkrétan semmi bajom velük.

szferi 2008.06.09. 07:34:03

Amúgy mondj egy esetet, amikor téged izraeli vagy zsidó részről bármilyen atrocitás, kellemetlenség ért, vagy nemzetiségi alapon hátrányba kerültél egy zsidóval szemben. ha meg nem jut eszedbe, akkor fogd be a szád. ha nincs saját véleményed, legalább ne a legprimitívebbet vedd át, amivel találkozol. mielőtt megkérdezed, nem, nincsenek zsidó felmenőim. ezzel a témát le is szeretném zárni, mindenki vissza a focihoz!

mickeyknox 2008.06.09. 08:24:31

hijnye, én már azt hittem hogy ez egy a világ legjobb focijáról szóló blog... szeressétek egymást gyerekek!

danesdzsu2 2008.06.09. 09:20:00

Én azért igen jókat röhögök az Interes zsidózókon:DDDD

kroos 2008.06.09. 09:30:12

Szánalmas vagy Nera...

Dr House 2008.06.09. 10:00:31

Végigolvastam az összes kommentet, hát gyerekek ehhez képest a MAUNIKA só semmi.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.06.09. 10:16:43

Ha késik a heti bogyóadag Lipótmezőre, ilyesmi történik...

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.06.09. 10:44:28

huhh azta betyar...alakul a szinvonal!!
...Nera pedig mar csak hab a tortan :)

r_magpie 2008.06.09. 10:50:10

tudjátok, van az a politikailag inkorrekt kép+szöveg az internetes vitázásról

nézegessétek, fiúk

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.09. 11:44:17

Gyárekek, de tényleg. Rizla ámokfutás, aztán zsidózás, mi jöhet még? Tényleg térjünk vissza tárgyunkhoz!

gibson 2008.06.09. 12:14:40

Az elmúlt pár napban nem nagyon volt időm NST-t olvasgatni, úgy látom, kicsit elszabadultak az indulatok :))
Amúgy, zsidóktól és araboktól függetlenül, én sem értem, Törökország és Izrael mitől Európa. De nekem már Oroszországot is nehéz volt feldolgozni (mármint, hogy mitől tartozik Európához, amikor az ország nagy része az ázsiai kontinensen van...)

kroos 2008.06.09. 12:18:53

és Ausztrália ázsia?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.09. 12:22:45

gibson, például azért, mert az muszlim államok nehezen viselték Izraelt az Ázsia Játékokon. Egyébként Törökországnak és Oroszországnak is van európai része, úgyhogy e kettő ország földrajzilag is magyarázható. Egyébként ha elfogadjuk, hogy az antik görögök rakták le az európai kutúra alapjait, akkor az alapkövek egyrészét Kisázsiában kell keresnünk.

szferi 2008.06.09. 12:25:47

Ausztrália maga egy kontinens, oda sorolod ahová akarod - ázsia van a legközelebb. Vagy játszanak saját magukkal selejtezőt? :)

Az Óceániai zónát csak a távolságok miatt kellett létrehozni, párezer fős kis szigetországokból áll az egész. Ne várja már el senki, hogy átutazzák a fél földgolyót, hogy aztán kapjanak egy tízest Irántól! Ausztrália más eset, ha normális meccseket akarnak játszani valamirevaló ellenfelekkel, mért ne tehetnék?

kroos 2008.06.09. 12:26:43

akkor meg miért ne tehetnék ezt az Izraeliek vagy a törökök?????

szferi 2008.06.09. 12:29:10

Izrael kulturális szempontból európa része, még ha ez a nerazzuri - féléknek nem is tetszik. Törökország földrajzilag, oroszország pedig mindkét szempont alapján európai ország. Sőt, a szovjetúnió felbomlása után az ázsiai utódállamok is választhatták az uefa-t ha akarták, az "anyaország" jogán.

kroos 2008.06.09. 12:31:30

Nem ez volt a gond az ausziknál.....nekik a dél-amerikai 5.-kel kellett játszani a selejtezöt.Ez nem tetszett nekik mert pl 2-szer is Argentina volt ez az 5.

BruceWayne 2008.06.09. 12:33:15

hehe, látom itt mindenki "MTK"-s, jólvan, visszavonulok, túlerő van :-)

szferi egyébként csak egy nagyon apró történet: árusítottam valamit, fix áras volt, próbáltak páran alkudni így poénból, de látták hogy nem lehet, de azért értékelték ha segítőkész voltam, estleg ha elcipeltem helyettük a kocsijukig, még adtak is valamennyit. na aztán mikor egy igen jólszituált és jólöltözött, "kereskedő" származású uriember félóráig próbált alkudozni hogy de adjam már csak neki ocslóbban, majd végül nagy nehezen megvették, én elcipeltem a kocsijukig (amit mikor megláttam néztem egy nagyot, valami böhöm zsír bmw hatezer vagy mittudomén, az ablaktörlő került 20szor annyiba mint amiből alkudni akartak), még tököltem is ott nemkeveset hogy normálsian el tudják vinni, gyakorlatilag én csináltam meg nekik mindennt, végül aztán meg lett oldva, erre a csávó rámnézett, majd úgy elhúztak mint a szél...jövőre meg mikor jöttek vissza vigyorogtak hogy emlékeznek még rám (én meg mondtam volna hogy én is rátok mekkora ZS-k votaltok).... na mindegy, ez csak egy apró szemlélyes történet volt de jellemzi a témáról való véleményem, és akkor még nem is beszéltünk ennek a komolyabb, 'globális' szintjéről. részemről ennyi, tényleg nem offoljuk szét a blogot ilyenekkel...

w3.sopronnet.hu/cityboys/brigade/buszkemagyarbajnok.JPG

szferi 2008.06.09. 12:35:07

barnetta: azt, hogy ki kivel fog pótselejtezőt játszani, mindíg változik. játszottak az ausztrálok iránnal is. Legnagyobb problémájuk az volt, hogy egyenes ágon nem juthattak ki, és négyévenként játszhattak két komoly tétmeccset, ami azért nevetségesen kevés. Ezt az elszigetelődést próbálták felszámolni, ami teljesen érthető.

És ki mondta, hogy törökök vagy izraeliek ne az uefa-hoz tartozzanak?! Én biztos nem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.09. 12:35:37

Barnetta, Uruguay-jal játszott kétszer Ausztrália, mert Argentinának azért nem jelent gondot az első négy hely valamelyikét megszerezni a Dél-Amerikai selejtező csoportban. Ez azért durvább baki, mint megfeledkezni Bokáról ;).

kroos 2008.06.09. 12:37:45

Argentinával is játszott abel Balbo lötte a gyöztes gólt kedves romanista barátom.

szferi 2008.06.09. 12:38:15

popp, ezt már nem is akartam felhozni, mert csak részletkérdés :)

kroos 2008.06.09. 12:39:03

a Dél amerikai 5. kell kellet meccselniük.ez enm változott szerintem.

kroos 2008.06.09. 12:40:24

,,És ki mondta, hogy törökök vagy izraeliek ne az uefa-hoz tartozzanak?! Én biztos nem."
valoban nem is nekedszántam szferi kérlek értsd meg hogy egy oldalon állunk....Ha ausztrélia játszhat ázsiában akkor bárki bárhol selejtezhet.

szferi 2008.06.09. 12:40:49

legutóbb. 2002ben irán ejtette ki őket, Teheránban hazai pályán kikaptak 1-0, majd ausztráliában győztek 2-1re ha jól emlékszem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.09. 12:40:59

Nera, egyrészt ügyes vagy, hogy ránézésre megállapítod valakinek a származását, másrészt meg egy negatív élményből nem kéne általános érvényű következtetéseket levonni. Mondjuk, ha egy amúgy is létező előítéletet táplál egy személyes élmény, akkor az nehéz ügy.

kroos 2008.06.09. 12:42:35

,,hehe, látom itt mindenki "MTK"-s, jólvan, visszavonulok, túlerő van :"

nem mtk-s tulerö van , csak nem vagyunk antiszemiták.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.09. 12:45:07

szferi, ahogy tévedsz! Irán Írországgal játszott pótselejtezőt a 2002-es vébére és ki is kaptak, '97-ben vagy '98 elején viszont tényleg ők ütötték el Ausztráliát a vébé elől, de 2002-ben Uruguay 0-1 után a hazai 3-0-lal Ausztrália testén keresztül jutott ki a vébére. A 2006-os mundialra menet aztán megint Uruguay-jal találkozott Ausztrália, de ekkor már az Uruk húzták a rövidebbet, tizenegyesekkel jutott ki Ausztrália.

szferi 2008.06.09. 12:50:35

Igaz, az még 98ban volt, elnézést!

Utánanéztem, 2010 előtt az ázsiai zóna 5. helyezettje fog játszani az óceániai győztesével, és a dél-amerikai ötödik az észak-amerikai negyedikkel, ha ez már most érdekel valakit.

BruceWayne 2008.06.09. 12:50:37

én se vagyok antiszemita, de tényleg, másrészt nem egy negatív élményből általánosítottam, csak megemlítettem egy konkrét dolgot. na részemről tényleg ennyi.

azt az Irán-Ausztrál meccset asszem Puhl vezette, emlékezetes volt

BruceWayne 2008.06.09. 12:51:38

észak amerikai 4. minek? inkább menne még egy csapat Afrikából.

Azazello007 2008.06.09. 13:12:01

Nerazurri: Ja. Egy jó Kongó vagy Botswana például.:-)

Szerzők, sürögjetek-forogjatok, kiéhezve várom az újabb EB-related posztot.

the real 2008.06.09. 13:28:17

Egyébként épp Izraellel kezdődött ez az egész interkontinentális pótselejtezőt tartalmazó rendszer, ugyanis '58-ban úgy jutottak volna ki (Ázsia és Afrika közös helyén), hogy mindenki visszalépett a meccsük előtt. A FIFA úgy döntött, hogy meccs nélkül ne jussanak ki, így kellett játszaniuk Walesszel (miután Belgium sem vállalta...). Ez maradt a következő tornára is, majd később egy európai és egy dél-amerikai csapat küzdött póthelyért.
Óceánia meg eleinte az ázsiai csapatokkal együtt játszott, '86-tól van egy fél helyük, legtöbbször egy dél-amerikai csapat ellen kellett győzniük (egyszer európai, egyszer ázsiai, egyszer észak- és utána dél-amerikai ellen), de 2005-ben sikerült ez először az ausztráloknak. És ha már Izrael: ők is ide tartoztak, mielőtt az UEFA felvette volna őket...

gibson 2008.06.09. 13:57:11

popp, azt én is tudom, hogy az említett országoknak egy része európához tartozik, na de mekkora része? :)

kroos 2008.06.09. 14:02:28

itt a francia kezdö Coupet – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Ribéry, Toulalan, Makelele, Malouda – Anelka, Benzema.

BruceWayne 2008.06.09. 14:03:19

na azért van egy pár jó csapat Afrikában, az előző vb-re például Kamerun meg Egyiptomki se jutott, Nigéria is jobb szokott lenni mint most, Szenegál is.

gibson 2008.06.09. 14:04:48

Izrael esetében pedig egyértelmű, hogy a környező arab államokkal kialakult ellenséges viszony miatt játszanak itt, képzeljétek, mit kapnának szegények mondjuk egy iráni, sorsdöntő tétmeccsen, ha mondjuk a bíró történetesen európai, és befújna egy kamutizenegyest az izraeli csapatnak.. :)

Kultúrális szempontok alapján nem hiszem, hogy lenne értelme szelektálni, ennyi erővel Ausztráliában is az európaihoz hasonló a kultúra, mégsem ide tartoznak.

BruceWayne 2008.06.09. 14:05:03

thuram malouda anelka :-D

szferi 2008.06.09. 14:07:14

nem épp a legerősebb összeállítás, de a románok ellen ez is elég lesz.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.06.09. 14:11:59

Izrael politikai okokból érthető, Törökország pedig akárki akármit is mond, növeli a színvonalat, egyértelműen. Ciprust (földrajzilag Ázsia) érdekes módon senki sem említette, Kazahsztán meg merészet húzott, de mindenképpen jót tesz majd a focijuknak.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.09. 14:13:04

Szerintem meg Mutu bohócot csinál a vén Thuramból!

BruceWayne 2008.06.09. 14:21:49

a gond az hogy a hollandoknál ma nem kezdhet Robben, meg V.Persie se valószínű, Sneijdert meg tán pont V.Persie zúzta le az adzésen, de ő legalább játszhat... komoly lesz az esti meccs, mondanám hogy az elős körből meg az egész csoportkörben ez lesz a legjobb meccs de akkor tuti szar lesz... :-)

Asidotus 2008.06.09. 14:22:49

Nerazzuri!
Negatív példát bőven lehetne sorolni a németekkel kapcsolatban is, legalábbis 10-ből 8 európai tudna mondani, oszt mégis itt vannak Európában. Utazzál ki egy hollandiai rockfesztiválra, és rájössz, hogy nem különösebben kultúrnép, ha még egy metalfesztiválról is kilátszik a csürhe mentalitásuk.
Forza Italia!

BruceWayne 2008.06.09. 14:24:47

ezt most nem értem mire írtad.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.09. 14:25:01

Szerintem ha az elején nem akad gól, akkor végig ovatoskodják a csapatok, az tutti, hogy védelmek nagyon meg lesznek szervezve. Az biztos, hogy egyik se akara verséggel kezdeni. Bár a francia-román végeredményének az esti meccsre is lehet hatása. Forza Italia!

BruceWayne 2008.06.09. 14:32:00

ORANJE! ja, a védelmek biztos toppon lesznek + 2 jó kapus, mondjuk a holland hátsó sor nem tudom hogy fog bírni az olasz támadókkal, azért egy elég gyenge csoportban kaptak kevés gólt...meglássuk, érdekes lesz mindenesetre...ha románok szereznének egy pontot délután este is jó lenne az X. kezdők vannak már?

Lencse. 2008.06.09. 14:33:52

Mindenki a C csoportot várja, de szerintem unalmas lesz, óvatoskodó 1-0-ás meccsekkel. És a 3 nagycsapat közül az egyik ki fog lógni lefelé, az utolsó fordulóra már el fog dőlni minden.

(remélem az olaszok lesznek azok)

Viszont nagyon örülnék, ha a románok angolnaként továbbcsusszannának innen. :)

kroos 2008.06.09. 14:40:51

Popp,azt hogy érti spaletti hogy nem megy a Chelsea-hez mert ,,nem vagyok kész egy ilyen nagy klubbot irányitani"???A roma nem nagy klub?

BruceWayne 2008.06.09. 14:44:00

Chelseanél nagyobb a nyomás, média, szurkolók, riválisok oldalálról meg úgy minden szinten keményebb meló, Románál nyugodt jó élete van ehez képest

szferi 2008.06.09. 14:50:46

Henry és Benzema kezd.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.09. 15:08:58

barnetta, most hívtam Spallettit, hogy miért mondta ezt, de ki van kapcsolva. Mondjuk visszaszokott csörögni, úgyhogy jelzem majd, hogy mit mondott :-D!

(Nem mindig úgy hangzik el valami, ahogy papírra/weblapra kerül.)

Lencse. 2008.06.09. 15:19:27

Apropó, van valami hír arról a derék Jumurdzsákról, aki a meccs végén fél méter magasan, szálegyenes lábbal belestoplizott Naniba? Szerintem egy ulagos eltiltást megérne a dolog.

BruceWayne 2008.06.09. 15:21:08

az komoly volt, elsőre szerintem az nem látszott, csak a visszajátszásból, nagyon odanyomott C2-nek

szferi 2008.06.09. 15:22:32

az egyik horvátnak is volt egy megmozdulása, szemből, páros lábbal csúszott rá az osztrák támadóra, ha szerencsétlent eltalálja darabosra törik a csontja. Aztán felállt és mutogatott, hogy szar a fű, felszakad a gyeptégla...

Lencse. 2008.06.09. 15:28:45

Nera: igen, először én is azt hittem, csak szimulál Nani. Pont az ilyenekért van az utólagos eltiltás, szerintem jó lenne már az EB elején példát statuálni az ilyen hentesmunkák ellen.

szferi: az is bájos volt, ahogy RKovac mutatta a gödröt, amit a földbe vájt, mint ártatlansága bizonyítékát. :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.09. 15:46:18

És ehhez a Pogatetz gyerekhez mit szóltatok?

BruceWayne 2008.06.09. 15:50:29

bennem a heves fuckoffolása és Olic tarkónbaszogatása révén maradt meg

kroos 2008.06.09. 15:53:05

nekem vastic a favorit.nálunk meg 30 fölött már öreg a futbalista

páduaiszentantal 2008.06.09. 16:00:31

a jó öreg ricardo carvalho is elég szépen beleszállt anno c. ronaldóba bl. döntőn..remélem scolari egy szobába tette őket:)

Azazello007 2008.06.09. 16:03:10

Szerintem a románok meglepik délután a franciákat. Nem mondom, hogy nyernek, de egy iksz összejöhet. Az esti meccset pedig egy gól dönti el; de ne legyen igazam, látványos focit a népnek:-)

Nerazurri: hát Pogatetz más miatt nem is igen maradhatott meg, mert egyébként mintha ott sem lett volna. Viszont igazság szerint a sógorok egy döntetlent mindenképp megérdemeltek volna.

A B-csoport tanulsága: sima német-horvát továbbjutás, DE a lengyelek szarabbak, mint hittük, az osztrákok meg jobbak.

ericcartmen 2008.06.09. 16:24:43

Nem lesz olyan sima az a horvát továbbjutás szerintem. Én még nem írnám le a lengyeleket

szferi 2008.06.09. 17:23:51

én horvát részről valamivel gyengébb teljesítményt láttam mint lengyelről, a végeredmény mindkét esetben egyedül az ellenfélen múlt. ez a két csapat szinte semmit sem tett le az asztalra

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.11. 18:51:56

Na ez megint nagyon jó meccs. Egy hangyányival még a csehek veszélyesebbek is. Ez már sokkal jobban hasonlít négy éve megszeretett cseh válogatotthoz! Dotoho!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.11. 19:53:11

Az eddigi legjobb meccs, a csehek akár a döntetlent is megérdemelték volna, remélem a törököket lenyomják.

Boxi_911 2008.06.11. 20:02:29

most majd jöhetnek megint a Croni fikázók...
azért az jelent vmit, h 1 gól meg másfél gólpassz...

deco meg isten csázára volt most, nem is értem, hogy a barcában miért volt ennyire halovány.

viszont ha mondjuk egy német vagy holland válogatottal találkoznak ez a védelem nagyon sovány lesz...

rizla 2008.06.11. 20:19:06

jó, azért az a második gólpassz nem volt egy nagy durranás. nyilván meg kellett csinálni, de deco-é volt az az egész gól. ronaldonak csak végig kellett szaladnia a tök üres térfélen, majd odagurítani quaresma elé.

2008.06.11. 20:19:54

Szerintem céroni fikázói tökéletesen tisztában vannak megvetésük tárgyának képességeivel, és nem azt vetik szemére hogy bármifajta hiányossága lenne e téren, sokkal inkább azt nem állhatják szerencsétlen párában, hogy egy hatalmas köcsög. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.11. 20:37:31

Illeri Janicsari. Egyébként a döntetlenre tettem, legyen miért örülni egy fos 0-0-nak, bár annak kevés az esélye, mindkét félnek kell a három pont.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.11. 21:34:29

egy spanyol-holland esetében állatira bosszantanának ezek a körülmények, de ennek a meccsnek kifejezetten jót tesznek.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.11. 21:36:34

ja, és azt se feledjük, hogy ilyenkor a bundesliga-, faludiszkó- és sámánfrizurás játékosok még inkább hátrányba kerülnek, ami pedagógiai szempontból roppant üdvös.

szferi 2008.06.11. 21:41:33

Elégedett vagyok, jók voltak a csehek, sokat javultak. nem baj, hogy kikaptunk portugáliától, őket nem most kell megverni, majd az elődöntőben. :) tanultak a szar első meccsből, tanulni fognak ebből a vereségből is. Széttépjük a németeket!!! :):):)
Cesi do tohto!

A törökök és a svájciak nem valami erősek, de szar pálya ellenére nagy meccset játszanak, a mai ismét egy jó nap.

szferi 2008.06.11. 21:45:23

ó, az a szarházi bozsik megint azon spekulál, hogy hogyan ne jussanak tovább a csehek, csak most már nem a törököket (akiket négy napja a vereség után is egekig dícsért :)), hanem a svájciakat nyomná tovább, szakadjon rá a stúdió :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.06.11. 21:54:56

Jöhetne már Labancz Lilla, lehet jobban boldogulna vizespólóban, mint a török focisták...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.11. 22:39:54

Bejött a török győzelem. :)
Szar lehet most barnettának, nem jött be a svájc az európa bajnok tippje.:)

szferi 2008.06.11. 22:43:11

na, kikapcsoltam a tévét, nem várom meg míg péter elmeséli hogyan fogják a törökök megverni a cseheket.

Sajnálom svájcot, vízisportban jobbak voltak, kár hogy elállt az eső.

BruceWayne 2008.06.11. 22:44:37

Csóri svájciak, nem ezt érdemelték, de maguknak köszönhetik.... törökök így tovább is jutnak (csehek ellen ha X, mi van? mindkettő gólaránya 2-3)

Mourinho már nem a király 2008.06.11. 22:45:09

Scolari a Chelsea új edzője.
Svájci-Török kb. egyformák voltak a habokban, így érdekes lesz a török-cseh meccs.

BruceWayne 2008.06.11. 22:45:19

azok a törökök akiknek kint se kéne lenniük

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.11. 22:45:19

szferi, nagyon meleg kilencven perc vár rád, óriási ki-ki meccs lesz a cseh-török. Ahogy számolom a törököknek a döntetlen is elég lenne, mert szerintem a több rúgott gól számít. Nem tudja ezt valaki pontosan?

szferi 2008.06.11. 22:46:48

nera: azt hiszem olyankor az uefa-koefficiens dönt, azaz a döntetlennel a csehek mennek tovább

kavics30 2008.06.11. 22:47:02

ezt a meccset legalább kétszer megnyerhették volna a svájciak. maguknak köszönhetik. egy igen erős kötésemhez kellett volna az 1-1. én most nagyon utálom a törököket!!!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.11. 22:47:55

tényeg én vagyok fasz, a gólarány is egyenlő, döntetlennél, mi van? Ha az UEFA koeficiens, akkor a cseheknek elég a döntetlen

szferi 2008.06.11. 22:48:40

popp: úgy gondolom, te jobban fogsz izzadni. :)

és 2-3 a gólarány mindkét csapatnál

szferi 2008.06.11. 22:50:10

valamelyik nap az uefa weboldalán bukkantam rá, de most nem találom ezt a koefficienses dolgot

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.11. 22:51:16

mármint, hogy az számit, nem Grétsyt akarok játszani :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.11. 22:52:22

Na vazeg, Labancz Lillából csak a mikrofon maradt. Mutassátok Labancz Lillát!

BruceWayne 2008.06.11. 22:52:29

portugáloknak gratula, egész szimpatikus most a 2 meccs alapján a csapatuk, c.roni is teljesen normálisan küldi, Deco meg no comment... mondjuk támadásban Bosingwa rettentő fing, soknak tűnik a zseton amit a Chelsea kipengetett érte... jómozgású gyors, de egy jó csele/beadása alig volt....
Scolarinak meg 170 perc kellett hogy észrevegye Simao most mennyire nincs képben...
csehek haza, német-török 5-0

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.11. 22:54:19

a vébén és az eb-selejtezőn elért pontok osztva a játszott meccsek számával.

Dr House 2008.06.11. 22:54:46

:D:D direkt lekapták a picsát a képernyőről. Tegnap lehetett látni, h mikor visszakapcsoltak a studióba akkor az ott ülők is elmosolyodtak a Labancz Lilla lelkes beszólásain. Tuti szóltak a rendezőnek, h kaparja le ezt a hülyét a képernyőről...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.11. 22:54:54

UEFA együttható, az elmúlt évek eredményeiből összegereblyézett pontszá , mely alapján a kiemeléseket és talán világranglistát is intézik.

kavics30 2008.06.11. 22:55:00

és honnan lehet megtudni ezeket a koeficienseket?

BruceWayne 2008.06.11. 22:56:40

legutóbbi EB és VB selejtező alapján. gondolom ebbe jobbak a csehek. de ha nem nyernek ki is kapnak a törököktől

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.11. 22:56:55

Dr House, amekkorát hibázott a rendező! Labancz Lillát a stúdióba, höjj-höjj!

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.06.11. 22:56:57

Ez a koefeciens ez de szar... Miért nem döntik el tizenegyesekkel? Nehogymár az a csapat jusson tovább az EB-n aki jobb volt a VB-n...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.11. 22:57:55

tehát, hogy a vb-selejtezőn, nem a vb-n, na. a kép volt szemcsés, nem a hang.

szferi 2008.06.11. 22:58:37

a csoportokat is ez alapján osztották be, és hát a cseheket magasabb kalapból sorsolták, ugyhogy a döntetlen nekik kedvez

kavics30 2008.06.11. 22:58:52

szferi, te a két meccs között unalmadban ezt lapozgatod? vagy nyugtass meg, hogy csak most rákerestél!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.11. 22:59:11

És most jön a na ugye megmondtam...

Ugye, hogy a törököket nem szabad leírni, de természetesen cseh sörrel fölszerelkezve várom a ki-ki meccset.

szferi 2008.06.11. 23:00:19

lyonmessi: és ha két olyan csapatnál fordul ez elő, akik teszem azt az első meccsüket játszották egymás ellen, akkor valamelyik délután összejönnek egy tizenegyespárbajra? :)

kavics30 2008.06.11. 23:00:23

szerintem itthon kevesen fognak a törököknek szorítani a csehek ellenében. nem volt olyan régen az a kinti meccsünk...

Dr House 2008.06.11. 23:00:40

popp szted miért vártam 1-1 unalmasabb meccs végét?:D Na igen a mi drága "lelkes emese" azaz lillánkra vártam:)

szferi 2008.06.11. 23:01:32

kavics: most rákerestem, mert pár napja csak lapozgattam az uefa weboldalon, és valahol egészen máshol megtaláltam ezt az infót.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.11. 23:03:06

off, a sport1-en meg női mézbirkózást adnak. Van-e ennél lejjebb? on

Csöncsönhöz meg intéznék egy szakmájába vágót, megkontrázni vagy lekontrázni?

kavics30 2008.06.11. 23:04:59

kicsit megnyugodtam azért:)

szferi 2008.06.11. 23:33:33

bedobásnál nincs les, ezt használta ki 2008.06.11. 22:50:30:
"koeficiens"

ha ez javítás akart lenni, mellé ment. koefficiens a helyes írásmód. :)

calcio_di_rigore 2008.06.11. 23:37:36

kit érdekel a koefficiens? nem ez alapján döntik el.

calcio_di_rigore 2008.06.11. 23:48:00

" szferi 2008.06.11. 23:00:19
lyonmessi: és ha két olyan csapatnál fordul ez elő, akik teszem azt az első meccsüket játszották egymás ellen, akkor valamelyik délután összejönnek egy tizenegyespárbajra? :)"


De ez nem az első forduló, így ha iksz, jönnek a tizik.

pallo 2008.06.11. 23:48:29

11-esek döntenek majd, mert ők játszák az utolsó meccset egymással.

www.euro2008.digsvid.com/2008/06/tie-breaker-rules/

pallo 2008.06.11. 23:51:10

de csak azért, mert egymással játszák az utolsó meccset. érdekes szabály

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.11. 23:57:31

"De ez nem az első forduló, így ha iksz, jönnek a tizik." -óriási izgalmak várhatók!

Ami örömteli, hogy az első öt meccs szolidabb góltermése (mindössze hat találat), beindultak csapatok és második ötön már nem csak azeső ömlött, hanem a gólok is (17 dugó)! Lekpogom, hogy egyre jobb az EB!

montipájton 2008.06.12. 00:05:42

Popp, egyetértek, a mai nap kimondottan élvezetes volt. A portugál-csehen Sionko gólja után megtippeltem a 3-1-et, a svájci-törökön meg 1-1-re tippeltem, nem sokon múlt. (Yakin kihagyott zicerénél pedig hirtelen azt mondtam magamnak: ráfizetnek. És tessék.)
Hihetetlen hajtást produkált a két csapat, eső, vér, fordulat a végén, mi kell még? Szép sport a foci, néha a milliárdos ligákon túl is.

Édekes kezdőcsapatok várhatók a svájci-portugálon. )))

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.12. 00:09:30

szferi

nem az akart lenni, ahogy ezt igyekeztem is jelezni utána.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.12. 00:25:04

monti, én is 1-1-et tippeltem a svájci-törökre, közelebb is állt az igazsághoz, de foci egyik legszebb fordulata -most e meccstől eltekintve -az utolsó perces győztes gól, biztos virult a feje Szikla bának is.

Az olasz meccsek után a cseh-törököt várom a legjobban, iszonyú nagy meccs lesz.

szferi 2008.06.12. 07:08:31

igaz, tizenegyesek jönnek, a kitételt a lap alján nem olvastam :)

de nem hiszem, hogy erre szükség lesz, nagy különbség van a két csapat között, ami a meccsen ki is fog jönni.

the real 2008.06.12. 08:45:27

Jó, hogy belinkeltétek a koefficienses szabályt, így legalább kiderült, hogy tizenegyesek döntenek iksznél (én az ns-ben néztem meg este, ott persze ez nincs leírva). Ennek örülök.
Azért Svájcot nagyon sajnáltam, csak egy kicsivel több szerencse kellett volna, hogy most 4 ponttal állva készüljenek a "csoportdöntőre". Ehelyett 4 nappal a saját rendezésű torna kezdete után (ez is egyfajta rekord) eldőlt, hogy kiesnek csoportutolsóként. És ma a társrendezők követik őket, ha kikapnak...

szferi 2008.06.12. 09:14:29

sőt, ausztria már a döntetlennel is kieső (kivéve ha a németek mindkét meccsüket elveszítik).

Svájcot én is sajnálom, de tegnap este a győzelem sem segített volna rajtuk. az első meccsen elveszítették az esélyüket a továbbjutásra.

the real 2008.06.12. 09:35:40

Egy mai döntetlennel és utána egy németek elleni győzelemmel (meg bizonyos esetekben jobb gólkülönbséggel) még továbbjuthatnának. Kivéve, ha a horvátok ma kikapnak, hétfőn viszont nem.
Svájc is reménykedhetett volna egy tegnapi győzelemmel, hiszen egy már majdnem továbbjutott portugálok elleni győzelemmel mindenképp nyolc közé kerültek volna.

szferi 2008.06.12. 09:45:10

the real: nem. hiába verte volna svájc a törököket és portugálokat, ha cseho is legyőzi a végén a motiválatlan, tuti kieső törököket, mind a három csapatnak 6 pontja lett volna, és jön a számolgatás. portugália ebben az esetben nem adta volna könnyen azt a meccset.

Ausztria esetére ugyanazt írtad mint én, csak kicsit bonyolultabban, gondold át.

szferi 2008.06.12. 09:50:46

javítás: ha ma mindkét meccs döntetlen lesz az osztrákok még akkor is tovább juthatnak, de maga a tény, hogy németo. ellen játsszák az utolsó meccset, feleslegessé tesz minden számolgatást

tb 2008.06.12. 10:01:29

remélem nem a portugál-svájc meccset adják az utolsó fordulóban, bár talán az m1-nek lesz annyi esze hogy a téttel bíró meccset közvetítik élőben, az rtl-ről simán el tudnám képzelni, hogy Ronaldo meg Nuno Gomez miatt inkább ezt adnák. Különben meg R. max akkor játszik szerintem, ha gólkirályt akarnak belőle csinálni, valamirevaló edző meg ilyet nem csinál ha EB-t akar nyerni, Scolari meg az, úgyhogy nem játszik, remélem ezt az m1-nél is így gondolják

szferi 2008.06.12. 10:06:21

ha mégsem, át kell kapcsolni az m2re. párhuzamosan fogják adni a két meccset.

tb 2008.06.12. 10:09:48

ja, ezt nem tudtam, kösz

akkor ez egy felesleges hozzászólás volt részemről...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.12. 10:49:17

Legalább az m2-n kipróbálhatnák Labancz Lillát műsorvezetőként, eddig ő az EB fölfedezettje!

the real 2008.06.12. 11:01:23

szferi, azért volt már hasonló szituációban épp megfelelő eredmény egy osztrák-német meccsen... Bár fordított szereposztással. Az osztrák remények döntetlennel (legyen bármi a másik meccsen) életben maradnának.

Az A csoportban meg egy portugál-cseh-svájci körbeverésből mindenképp továbbjutott volna Svájc, és Portugália is csak egy négygólos vereség esetén búcsúzott volna. De ezen már felesleges gondolkodni.

szferi 2008.06.12. 11:06:49

na ez a biztos svájci dolog hogy jött ki, légy szíves fejtsd ki, örülnék neki.

the real 2008.06.12. 11:17:19

Előbb ezt :)
www.celebkepek.com/index.php?celeb=Labancz+Lilla

Úgy jött ki, hogy ha mindhárom 6 ponttal zár, egymás ellen 3-3pont, akkor az egymás elleni meccsek gólkülönbsége dönt. Csehek 2-3, Svájc 0-1 plusz a Ronaldóék elleni győzelem (tehát biztos jobb, mint a cseheké), Portugália 3-1 plusz egy vereség.

szferi 2008.06.12. 11:18:49

igen. plusz a cseheknél az a néhány gól, amit bevertek volna a csalódott törököknek.

szferi 2008.06.12. 11:21:03

ja, bocs, de szerintem az összesített gólkülönbség dönt.

szferi 2008.06.12. 11:24:45

mindjárt utána is nézek.

drosiii 2008.06.12. 11:25:07

szferi mennyit vertek volna be? gondolom szted 20at... Portugálok ellen is egész jók voltak a törökök, úgyhogy ne számolgass. De mivel Svájc kiesett, így kiderül majd, hogy török avagy cseh.. Ráadásul egymás ellen, felesleges vitatkozni, ha úgy kezdődik az érvelés (mindkét részről), hogy "ha".
Svájcot sajnálom, mindkét meccset megnyerhették volna... Joggal voltak itt az EB-n.

szferi 2008.06.12. 11:29:50

the real: neked van igazad.

drosiii: legalább kettőt. vedd figyelembe, hogy abban az esetben a törökök bizonyára nem lettek volna extra motiváltak. a véleményem most is az, hogy 2-3 gólos különbséggel fogják őket elintézni a csehek. ezt svájc is megtehette volna, a szerencsén múlt (meg azon hogy nincs freien kívül épkézláb csatáruk). portugálok ellen meg kb. 10 percig voltak képben a törökök.

drosiii 2008.06.12. 11:33:24

akkor ha svájc 2-0ra legyőzné a motiválatlan portugálokat, és ők nyernek 2-1re a törökök ellen.
gólarány:
portugália 5-3
svájc 4-2
csehek 2-3 -> 3-0ra kéne verjék a törököket a továbbjutáshoz..

szferi 2008.06.12. 11:40:23

a portugálok nem lettek volna motiválatlanok, mert adott esetben nekik is számít, hány gólt kapnak. És simán benne van a törökökben egy zakó, ahogy a ruszkik is megkapták, és az osztrákok is csak azért fogják megúszni, ha megússzák, mert a német B nem akarja majd megalázni őket.. DE MOST MÁR ELÉG!

the real 2008.06.12. 11:41:57

Amúgy a svájci-török volt az első meccs, amelyiken fordítani tudott az egyik csapat. Sőt, a csehek tudtak először egyenlíteni, és csak az oroszoké volt az első szépítő gól.
Én ezek miatt érzem, hogy talán felpörög mostmár a torna, mert hiába volt kb. elegendő számú gól, néha szép játék, de a fordulatosság, az izgalom nekem nagyon hiányzott. És remélem, hogy születik ebben a körben pár meglepetés is, mert eddig szinte az összes meccsen az előzetesen jobbnak mondott csapat nyert.

szferi 2008.06.12. 11:42:49

de ha már a kinek ki mennyit kérdésnél tartunk, nem lennék meglepve, ha az oroszok a svédektől is több gólt kapnának, illetve ha a románok beleszaladnának egy csúfos vereségbe.

szferi 2008.06.12. 11:44:51

the real: én abban reménykedem, hogy most már nem lehet óvatoskodni, főleg azoknak akik nem nyerték meg az első meccsüket hajktani kell. szerintem a tegnap esti meccs is ezért volt nyílt, nyitómeccsként borzasztó lett volna.

Lencse. 2008.06.12. 11:45:20

1. Baromi jó érdekességek vannak ezen az EB-n, az olasz-holland meccs lesszabálymagyarázatai után most itt ez a holtverseny az A csoportban. Aki most kezd focit nézni, csak kapkodhatja a fejét. :)

2. Csodálkoztam, hogy az EB-t ilyen pályákon rendezik, ahol a vízelvezetés ennyire nincs megoldva. A PL-meccseken állandóan szakad az eső, de soha nem áll meg a víz, észre sem lehet venni a labda mozgásán. (kocsmában néztem, szóval ha Somos 10 percen keresztül magyarázta, hogy ez valami különösen bibliai méretű eső volt, és csak ezért nem bírkózott meg vele a rendszer, akkor elnézést)

3. Minden világverseny kötelező kellékei (öngól, piros lap, mesterhármas) közül eddig csak az utóbbi van meg.

bakító 2008.06.12. 11:53:36

Lencse: Ilyen esőt nem létezik egyből elvezetni. Amikor elállt, utána pár perccel már viszonylag használható volt a pálya, ami meg is látszott a törökök játékán.

Az EB eddig jó, a piros lap és az öngól pedig nem hiányzik nekem.

haraputca 2008.06.12. 12:01:45

Az fel se tűnt, hogy a második félidőben rendben volt a pálya? Valamit a szünetben csináltak, nyilván.
Én egyébként azt hittem meglesz az első piros lap is, mert néha igencsak vadulni kezdtek a felek. Nekem sem hiányzik, de ahogy nő a tét, biztosan lesz majd piros is, most még talán mérlegelnek a védők időnként, de hamarosan minden kapott gól kiesést jelenthet, mindenki feszültebb lesz, jönni fognak a túlzott agresszív belépők.

Lencse. 2008.06.12. 12:42:06

Na, ennyire már nem figyeltem, hogy mikor állt el az eső. Valóban szárazabb volt a pálya a végére, csak akkor már én nem voltam az. :)

Piroslap meg öngól nyilván nekem sem hiányzik feltétlenül, csak megjegyeztem. Kiállítás borítékolhatóan lesz, és öngólból is minden tornára becsúszik egy-kettő. És valakinek mindig kijön annyira a lépés, hogy varrjon egy mesterhármast (kiv. 2006), Villa most jelentősebb tökölés nélkül megcsinálta, szép munka volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.12. 20:15:11

Nagyon sajnálom a svájciakat. Az EB legszimpatikusabb csapata volt.
:-(

szferi 2008.06.13. 05:58:00

nekem az osztrákok szimpatikusabbak. kellemes meglepetés a játékuk, tegnap 20 perc alatt simán vághattak volna 4et. náluk is csak 1 db normális csatár hiányzik

MAti 2008.06.15. 23:53:50

Utálom ezt a játékot...

És egy ilyen keményen végigküzdött meccs után egy ilyen elb.tt potyagól... ;(((
süti beállítások módosítása