Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League szuperválogatott 2007/08

2008.06.03. 11:00 pote

Szuperválogatott, mert kell, mert illik. Nem volt könnyű, nagyon szubjektív, de vállaljuk. Sajnos van olyan poszt (itt nem az írásainkra gondolunk), amit úgy kellett megálmodnunk, így mindenképpen álomcsapatról beszélhetünk. Érzésünk szerint öt helyen támadhatatlan a keret, de azért a többi is megpróbáljuk megindokolni. Hajtás után az NST 2007/08-as Premier League válogatottja, zömében a bigfournak csúfolt négyesből.

Három jelöltünk volt a kapus posztra, de David James mellett döntöttünk. Kézenfekvő és vitathatatlan megoldás lett volna Van der Sar is, de a portsmouthinak talán több elképesztő bravúrja volt, mint holland riválisának. Harmadik versenyzőnk Friedel volt, de - tőle szokatlanul - lepkézett párat, így maradt neki az outsider válogatott. Visszatérve Jamesre, pár megszokott őrültsége mellett, úgy tűnik végre felnőtt a bohém gyerek. Ezt Capello is éles, talján szemmel észrevette. Döntésünket könnyen támadhatjátok a franciák elleni bakijával, de ez a PL szuperválogatottja, meg különbenis FA kupát nyert az örökifjú.

Nagyon nagy bajban voltunk a védelmi tengely felállításánál (lekopogjuk, hogy csak itt volt eddig gondunk felállítással). Na nem a középső védőknél. Az nagyon simán ment. Minden bizonnyal világviszonylatban is a legjobb a Vidic-Ferdinand duó. A MU akkor szenvedett a legjobban, amikor a szerb véletlenül Owen Hargreaves helyett Owent jelölte be az iwiwen, ezzel megindítva sérülési pechsorozatát. Az is egyértelmű, hogy a manchesteri duplázás sokkal inkább köszönhető a védekezésüknek, mint a támadójátékuknak.
Középső védők kipipálva, nem is volt egy nyugtalan percünk sem miatta. Nem úgy, mint a szélsőknél. Napokig izzadva keltünk, eredmény nélkül. Imádjuk a PL-t, szenzációsak a meccsek, de ebben az évben mi nem fedeztünk fel új Lizarazukat meg Cafukat. A.Cole-t nem szeretjük, másik csapatban kapott helyet, Wes Brown magához képest volt jó, Evra beszürkült, a Liverpoolnál meg nem is jut eszünkbe, hogy ki a szélső védő. Határidő miatt döntenünk kellett, így az északi belső védők kaptak londoni szélsőket. Bacardy Sagnát és Gael Clichy-it. Mindketten jó szezont futottak, és nagy szerepük volt az Ágyusok meglepő szezonkezdésében. Előbbi sajnos megsérült, ezért is támadható tagsága.

A középpálya egy igazi nókvescsönnel indul. Cristiano Ronaldót kihagyni szánalmas, nevetséges és primitív dolog lett volna. Ezt a mondatot még fel fogjuk használni. Hosszasan lehetne magyarázni, de már annyian megtették, hogy csak ismételnénk a dolgokat. Nagyon megérdemli, az tény, ha jövőre is megismételné ezt a teljesítményt, akkor már most ígérjük, hogy kimarad a másik válogatottunkból.
Az is fatális hiba lett volna, ha az ezüstérmes nem ad egyetlen játékost sem. Így a középpályára rögtön betoltunk egy kék szekeret. Essien szépen lassan a kedvencünk lett ezen a poszton. Nem nagyon van hibája, meglepően tisztán is játszik (nemúgy mint csapattársa a faragógép, ld. majd később), fontos gólokat szerzett, ritkán sérült. Nagyon úgy tűnik, hogy távozik Londonból és követi korábbi edzőjét Milánóba. Mi nem örülünk neki, de ha megtörténik, akkor _benitonak jövőre is kell interest tolni a szuperválogatottba. Gyomra nincs hozzá, esze lesz.
Védekező feladatokkal még a United JollyJokerét láttuk el szuperválogatottunkban. Hargreaves talán csak kapus poszton nem játszott (az Ferdinandra jutott). Óriási igazolása volt Sir Alexnek, nagyobb mint Tevez (Djemba Djembánál biztos). Ha kellett, akkor jobbhátvéd volt, ha kellett, akkor védekező középpályás, ha kellett, akkor jobbszélső, a Roma ellen meg befejező csatárként is felbukkant. Mindenhol, mindig megbízható. Sallagmentes, elegáns játék. Örülhet a Zenit is, hogy itt játszott.
Kell még egy pengés játékos is a középső alakzatba. Ezzel az Ágyusok egyik agyát bíztuk meg. Nem-nem, nem Fabregast, hanem Hlebet. Ő végig nagyon magas színvonalon játszott, átlagban sokkal jobban, mint spanyol társa. Szerettük nézni. Mi sem bizonyítja jobban tagságánnak jogosságát, hogy a Barca mindent elkövet a megszerzéséért. Oda is beillene, de mi maradnánk a helyében.

A csatároknál nem kellett agyvérzést kapnunk, itt bizony a számok beszéltek. Torres az egyik ék, mellé megkapja az év igazolása Sevcsenko díjat is. Míg a másik a mi Sámsonunk, aki fejjel, lábbal és kézzel is eredményes volt idén. Előbbi megkérdőjelezhetetlen, de Adebayornál már el lehet vitatkozgatni ezen. Mi vállaljuk a választás súlyát és a vele járó következményeket.

Hát, így nézne ki a mi Premier League válogatottunk. A padra őket ültetnénk le: Van der Sar, Evra, Terry, Carvalho, Flamini, Gerrard, Rooney, Berbatov, Tevez.

Rövidesen jelentkezünk a suttyó köcsög béna lúzer unszimpatikus másik válogatottal, megemlékezünk a United idei szezonjáról és próbálunk egy outsider válogatottat is kiállítani, ami big4-on kívüli életet is bizonyítaná. Mindezeket hamarosan, ha túléljük a kosárháborút döntőt.

 

119 komment

Címkék: szezon premier league szuperválogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr15500457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.06.04. 00:22:14

rizlával egyet kell értenem:) hleb művész, cesc meg játékos - mondom én, aki imádom hleb csellóit.

clichy fantasztikus volt idén. ade-t gólszámai odatehetik a csapatba, de berbatov fenomenális volt, ezt el kell ismerni...

ymy

wendriner úr 2008.06.04. 00:28:29

meg egy dolog. a manchesteri duplazas szerintem a kozeppalyajuknak koszonheto en bloc a vedekezesevel, tamadasaval egyetemben. sajnos (jatek szepsege okan kesergek) Rooney aprilistol oda tartozott...Rio nagyon jo, kulonosen Vidic mellett, de azert meg mindig vannak hajmereszto mutatvanyok.

wendriner úr 2008.06.04. 00:42:38

Giggs. iden nem fer be, de a faszinak az osszes Premier League evadbol van erme. hihetetlen. 16, ebbol 10 arany, 3 ezust, 3 bronz. ideje lenne ebben az uborkaszezonban elbucsuztatni szepen (bejegyzesre gondolok), jovore gondolom mar csak epizodszerep jut neki (barcsak ne). jo tudom, volt ez: nst.blog.hu/2007/05/06/na_most_akkor_vege

de az csak masfel bekezdes.

drdugo 2008.06.04. 03:40:10

Joey Barton szerintem bárkinél jobb a középpályán. :)

United82 2008.06.04. 07:20:44

James-Owen H,Rio,Vida,Evra-Fabregas,Essien,Scholes-Ronaldo,Torres,Rooney

Owen H és Essien akár cserélhetnek is a posztokban:D
Scholes ugyan kevés meccset játszott de kellett a kpályára egy Unitedes a OwenH,Scholes,Carrick,Anderson négyesből..és Scholes mégiscsak Scholes:D

Rooney pedig Rooney, többek közt miatta lőtte a 42gólját Ronaldo, mert a mezőnymunkát Rooney elvégezte helyette.

edző természetesen Sir Alex

bakító 2008.06.04. 08:04:00

Előrejelezvén, hogy elfogult vagyok az Arsenallal, néhány észrevétel:

Kapusposzt: OK, de igazából senki.

Védelem: Rio teljesen OK, Vidic túl sokat volt sérült így inkább Vidic/Karvajjó döntetlen (na jó legyen Vidic de csak a dupla cím miatt). Szélen: Sagna az év igazolása lenne ha nincs Torres, de a helye megkérdőjelezhetetlen. Komplett full back, mindent tud. NAON JÓ!!! (Domenech meg egy komplett idióta). A bal oldalon pedig Clichy/Evra/Lescott hármas befutó. Clichy a legjobb ha előre kell játszani, Evra a legmegbízhatóbb, Lescott meg egy csapatvezér és szerzett egy zsák gólt, ami az ő pozíciójából meglehetősen szokatlan. Szóval itt háromból bármelyik jogos lenne. Mivel elfogult vagyok, legyen Clichy.

Középpálya: C Roniról nincs mit mondanom, (sajnos) megkérdőjelezhetetlen a helye. És ha már klasszikus 4-4-2, akkor kell egy másik szélső. Essien talán, bár nem igazi szélső, Gerrard sem igazi szélső és Hleb sem igazi szélső. Bentley igazi szélső de a kérdés az, hogy ki tudja e szorítani ezt a triót. Idén talán még nem, de jövőre bizonyosan, ha lelép a favágóktól. Úgyhogy legyen akkor Hleb, mivel a támadó foci híve vagyok, de azt el kell ismernem, hogy Essien zseniális játékos. (Steve pedig maradjon a pálya közepén).
Kell még ugyebár az engine, a két belső középpályás, egy Makelele klón (ezt a posztot nyugodtan hívhatná az utókór Makelele posztnak), meg egy Zidane klón. Hargreaves (minden tiszteletem) egy vicc. Nem csak BL döntő van meg elmúlt egy hónap, most az egész szezonról beszélünk. No akkor ide még beférne Essien, Flamini meg Mascherano. Nem lehet eldönteni, mert minhárom nagyon jó, de mivel kéket alig válsztottunk, legyen Essien. Az irányító poszton pedig három ember jöhet szóba. Fabregas, Gerrard, és Barton.Pote: Kihagyod még a csrepadról is Fabregast? NÓÓÓMÁLIS????? Volt egy rövid sérülése, meg egy 1,5 hónapos hullámvölgye (persze kinek nem), azon kívül mi bajod vele? Ha csak a számokat nézzük (lásd rizla) sincs miről beszélni, ha meg a kreativitást, munkabírást, fanatizmust, gólerősséget, Milant kibaszom gólt, akkor meg pláne. Stevenek ez az idei kicsit föl-le idény volt úgyhogy most a spanyol volt jobb. Sértődés ne essen, Gerrard egy világklasszis, bárhol beférne, de a PL-ben nagy a konkurencia. Annyit még megjegyeznék, hogy jövőre beszáll a versenybe Ballack, mert amit a második félévben produkált, az igen tiszteletreméltó (de fél idénnyel nem lehet versenyezni). Bartonról pedig ugyanazt kell mondani mint Bentleyről. Jövőre betörhet, idén csak súrolta a lecet. Szóval akkor legyen Cesc.

Csatárok: A foci egy egyszerű játék: 8/9 ember 90 percig azért gürizik, hogy 1/2 csávó ott elöl bebassza a labdát. Ennyi. Ez az a poszt ami kristálytisztán mérhető. A közhiedelemmel ellentétben ez az egyik legnehezebb meló, mert a mai fociban 4/5 ember az ellentől stabilan azon dolgozik hogy darálthúst csináljon ebből az előretolt fickóból. Iszonyat kevés ideje van dönteni, és iszonyat kevés lehetősége van bevágni a labdát. No question: Torres és Adebayor. Aki nem ezt a duót választja, az ne nézzen focit a jövőben, mert nem ért hozzá. Én sem nézek műkorcsolyát, mert max a nők formás popsiját tudom értékelni, a sporthoz magához nem sokat konyítok.

Konklúzió: James - Clichy, Rio, Vidic, Sagna - C Roni, Essien, Fabregas, Hleb - Torres, Adebayor.

rizla 2008.06.04. 08:57:59

adebayor lőtt egy tisztességes mennyiségű gólt, de ha azt nézzük, hogy az arsenal milyen focit játszik (zsillió helyzet, amiből megint kimaradt félzsillió), hogy a togói mennyire sok meccsen játszott, és hogy cirka 10meccses góltalansági sorozattal "büszkélkedhetett" a szezon legkritikusabb időszakában, akkor azt kell mondjam, hogy csak jobb híján van helye a szezonválogatottban.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.06.04. 08:59:38

Az a vicc, hogy bár pote posztíró előrevetítette a vitát, valójában eléggé jó kézzel szedte elő a neveket szerintem is, egyet kivéve: én sem értem, hogy ha Ronnie helye megkérdőjelezhetetlen (az, egyértelmű) akkor Cesc-é mért nem?????

Egyébként ennyi, ez itt a megfelelő csapat és a mgefelelő cserepad, annyi változtatással, hogy aszongya: Fabregas kezdőbe, Hleb, akit én is komálok, a padra, Tevez pedig ebben a felállásban még sajnos nem játszik.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.06.04. 09:09:27

Kicsit méltatlanul lett kihagyva a szezonválogatottból Santa Cruz, aki ebben az idényben maga volt a tökéletes "target man". Még egyszer sajnos nem jön neki össze, attól félek :(

Pune Pál 2008.06.04. 09:39:50

bakító 2008.06.04. 08:04:00 Bartonról pedig ugyanazt kell mondani mint Bentleyről. Jövőre betörhet, idén csak súrolta a lecet.

Majd ha szabadul tényleg betörhet, csak le ne sitteljék érte megint :)

Asidotus 2008.06.04. 09:44:48

Adebayor nekem nagy kedvencem, de én Berbatovot megkockáztatnám helyette.
Torres és Berbatov...
(Durva, hogy Drogba meg sincs említve, de valahogy idén nem jogos)
V. D. Sar nálam alap. Egyszerűen akkora klasszis, hogy az ellenfél játékosai eleve a meredek megoldáokt választják, mert az egyszerű lövéseket mind megfogja.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.04. 09:52:33

rizla,
úttörő becsületszavam, hogy napokig agyaltam a 11-en.
Fabregas padra le nem ültetése meg feledékenység, mert a cseréket utólag írtam be (most már nem javítom:)
hogy nem ő került be, az meg teljesen szubjektív alapon történt, de erre párszor utaltam is, nekem Hleb jobban bejön.

az ígért másik két válogatott - természetesen - érkezik.
talán jobb is, hogy 30cal kaptunk ki tegnap, így már magamnál vagyok :)

emtée

rizla 2008.06.04. 09:55:01

drogba szintén sokat volt sérült, ezért egyértelműen nem lett volna jogos számításba venni.

rizla 2008.06.04. 09:56:34

pote: jó, akkor a cseréket írtad 5 perc alatt, félig igazam volt : DDDDDD
oké, hogy hleb jobban tetszik, de ezt újra és újra átolvasva egyre jobban zokogok:

"Ő végig nagyon magas színvonalon játszott, átlagban sokkal jobban, mint spanyol társa."

agyrém.

bakító 2008.06.04. 10:10:17

Pune Pál: mea culpa. Állandoan összekeverem a két nevet, természetesen Barry a Villából akiről "Bartonként" beszéltem. Barton egy suttyó, ő majd a köcsögválogatott oszlopos tagja lesz (lehet hogy szó szerint is).

Nűnű: Berbatov az idény nagy részében alibizett, akárcsak a Spurs. A ligakupa után nem volt értékelhető meccsük. Ez így azért kevés. Akkor már inkább Santa Cruz mint "target" man, de nála jobb a togói. És aki sok helyzetet hagy ki, az sokszor is kerül abba. Viszont belőtte az év gólját spurs ellen.

És pote: A Hargreaves, Essien középpálya rém deffenzív. Nem tetszik. Az év csapátába kellene valaki aki miatt élvezet nézni a játékot. Tehát Fabregas, Gerrard, BARRY közül valaki.

drosiii 2008.06.04. 10:42:42

az az agyrém, hogy a fél csapat Arsenalos, pedig semmit sem értek el (pl 3., bl negyeddöntő)...
De ha ti ezt komolyan gondoljátok...
bakító akkor nem nézek focit, de Adebayor lőtt pár gólt és kész... Ennyi helyzetből bárki meglőtte volna. Nézzél műkorcsolyát mások fikázása helyett...

bakító 2008.06.04. 10:47:09

dorsiii: "Adebayor lőtt pár gólt és kész... Ennyi helyzetből bárki meglőtte volna."

Most erre mit lehet mondani. Ronaldo lőtt pár gólt és kész. Ennyi helyzetből bárki meglőtte volna.


Vicces.

d3vnull 2008.06.04. 10:52:31

"Joey Barton szerintem bárkinél jobb a középpályán. :)"

Ez nem az a sport :) Barton bérel tköcsögválogatottos helye abszolút megkérdőjelezhetetlen, ha nem csinálna már semmit akkor is 5 évig még bent lenne, de ilyen elverős-lesittelgetős dolgokkal őrzi a pozíciót :)

drosiii 2008.06.04. 11:06:42

bakító az a vicces, hogy beraksz 5 arsenalost mert nekik szurkolsz..
Kemény 1 db chelsea van bent, amikor mindenben megelőzték a kis kedvenceidet.. Az idei duplázóktól 3. "NÓÓÓMÁLIS?????"
Torresen meg nem lehet vitatkozni.

kroos 2008.06.04. 11:07:12

,,Adebayor lőtt pár gólt és kész... Ennyi helyzetből bárki meglőtte volna"
de milyen helyzetekböl?,??

pl a tottenham ellen...

drosiii 2008.06.04. 11:15:09

mellesleg ez sem lenne egy elképzelhetetlen felállás:
cech
sagna-vidic,rio-a.cole
essien - fabregas, carrick - rooney
torres,c.ronaldo

bakító 2008.06.04. 11:41:44

dorsiii: Már az elején közöltem hogy elfogult vagyok, úgyhogy kár ezt a szememre vetni. Egyébként leírtam, hogy milyen alternatívák jöhetnek szóba szerintem, és azt is, hogy ahol nem tudok dönteni ott az elfogultságra hallgatok. Viszont olyan rémesem nem lehetek elfogult, hogy Carrick szintű alakokat rakjak az álomtizenyegybe. Azt nem értem hogy A. Cole mitől jobb mint Evra. Ha már MU-s szemüveggel nézed, akkor: VDS - Sagna, Rio, Vidic, Evra - Hleb, Hargreaves, Fabregas, C. Roni - Torres, Ade.
Rooney idén nem volt a PL legjobb 4 csatára közt. Sorry de ez van.

drosiii 2008.06.04. 11:41:53

ja és ha péel szuperválogatott, akkor Fabregast (7, 19) akár Rooney is megelőzhetné (12,13), illetve Berbatov (15,11) nyújtott még maradandót. Idén Gerrard haloványabb volt (11,11), akárcsak Lampard (10,8). Adebayor mutatói pedig megegyeznek Torres-ével (24,3). Torres megbízhatóbb átlagot hozott (mondjuk a nagycsapatok ellen), úgyhogy Adebayornak kevésbé van helye...
Ronaldo viszont megkérdőjelezhetetlen (31,7).

A védekezőközéppályás szerepét simán megoldaná a Carrick-Rooney páros. Mellettük lehetne Ronaldo és Fabregas (bár így kevés a szélső), elöl pedig Torres mellett beférne Berbatov és így Adebayor teljesen felesleges lenne, mert van 4,5 gólvágó és közülük négyen az előkészítésben is jeleskedtek az elmúlt szezonban.

Kapusposzt az kb az amit Pote írt, nehéz választani a hármasból...

Védelem pedig a duplázás miatt Vidic,Rio. Balszélen nehéz a választás: Evra,Clichy (talán még A.Cole). Jobbszélen pedig jobb híján Sagna.

drosiii 2008.06.04. 11:47:31

bakító te nem nézel MU meccseket :)
Az, hogy Carrick 31 meccsen játszott az azt jelenti, hogy a legfoglalkoztatottabb középpályás Ferguson-nál. Nem véletlenül. (ebben az esetben C.Ronit csatárnak vettem)
Viszont Sagnat is lazán ki lehetne hagyni, Wes Brown 36 meccsen játszott, Ferdinand 35, Evra 33, Vidic 32. Eredmény kapott 22 gól. 1 az 1ben lehetne a komplett hátvédsor MU játékos.

bakító 2008.06.04. 11:49:30

"A védekezőközéppályás szerepét simán megoldaná a Carrick-Rooney páros."

JJJJÁÁÁÁJJJJ!!!

Most azért mert a szobád falán ott egy Rooney poszter, még nem muszály minden posztra beerőltetni. Ő egy csatár vazze.

drosiii 2008.06.04. 11:52:31

bakító szánalmas ez a fikázás. és nem nézel MU meccset, megvannak a tévhiteid, köszönjük emese.

bakító 2008.06.04. 11:52:38

dorsii én nemértem értem minek erőlködsz. Teljesen igazad van. Számodra a PL álomtizenegye a MU kezdője.

Ugorgyunk...

kroos 2008.06.04. 11:52:45

fabregas tényleg hiányzik...ok hogy Hargreaves univerzális de a kis spanyol nálam alapember.

Adamfark 2008.06.04. 11:53:02

United szurkolóként mondom, hogy Carrick-et nem szabad kihagyni. Akár Hargreaves rovására sem.
Carrick nem játszik látványosan, de a United labdabiztos középpályájának alapja. Hullámvölgyek nélkül hozza a csúcsformát. Scholesnál megvoltak ezek a hullámvölgyek, de nála nem! Hargreaves a nagy mecseken rendszeresen játszott, de nem volt olyan alapember, mint Carrick.
Essien helye megkérdőjelezhetetlen.

James helyett inkább VDS-t raknám. Az Arsenal ellen meg lehet nézni, hogy miket védett, még a saját csapattársaitól is. Mellesleg ez is elég jól mérhető! Ő kapta be legkevesebb gólt! Nincs kérdés!
Én így raknám össze a válogatottat:

--------------VDS
Sagna--Rio--Vidic--Clichy
Essien--Carrick--Fabregas
Ronaldo--Torres---Rooney

(Nekem vannak problémáim Evrával, de azt mondanám, hogy ha odafigyel jövőre kérdés nélkül Ő kerül be az én válogatottamba.)

drosiii 2008.06.04. 11:56:44

Adamfark, 4-3-3ban ez jó felállás lenne.

drosiii 2008.06.04. 11:59:05

bakító "Számodra a PL álomtizenegye a MU kezdője."

lesz értelmes, érvekkel alátámasztott hozzászólásod, vagy inkább "ugorgyunk" ?

bakító 2008.06.04. 12:06:54

Dr. Orsi: Én elég érthetően, és kissé hosszúra nyúlva elmondtam a magamét.
Nem akarnék személyeskedni, így nem írom le a véleményemet a kommentjeidről.
Viszont hálás lennék, ha a továbbiakban hanyagolnánk egymást.

bakító 2008.06.04. 12:32:05

Annyival zárnám ezt a kissé elfajult vitát, hogy kik azok akik a posztjukon egyértelműen a legjobbak voltak, tehát nincs vita bekerülésükről:

Sagna, Rio, C Roni, Fabregas, Essien, Torres.

(szerintem Adebayor is, de úgy látszik nagy a Berbatov hype, úgyhogy eltekintek most tőle).

rizla 2008.06.04. 12:49:47

"ja és ha péel szuperválogatott, akkor Fabregast (7, 19) akár Rooney is megelőzhetné (12,13)"

ha már ennyire ragaszkodunk a matekhez, akkor már actim index, amit most ugyan nem találok, illetve nem hajlandó betöltődni, de úgy emlékszem fabregas top 5. ez a statisztika mindent figyelembevesz kb.
egyébként rooney mutatói nem rosszak, de egyszerűen nem lő elég gólt, hihetetlen, hogy mennyi helyzetet el tud puskázni.

dillinger 2008.06.04. 13:01:55

Evra nagyjából annyira volt szürke, mint egy lebombázott melegfesztivál.

Viszont Clichynél kétségtelenül nincs jobb választás a Premier League Legjobb Balhátvédje Ha Már A Csapat Összeállítójának Nincs Pofája Több Manchesterit Tenni A Védelembe posztra.

balu11 2008.06.04. 13:11:45

jelzem a PLben nekem az Arsenal a kedvencem, de továbbra is egyetértek azzal, h Fabregas idén nem kerül be az idényválogatottba [és leszögezem, h ha valakit mindenképpen el kellene küldeni a csapatból, nálam ő lenne az utolsó. csak a szezonválogatosdi más tészta egy kicsit...]

hogy miért is?

sztem egy ilyen válogatott összerakásánál sok, egymással konkuráló szempontot kell figyelembe venni (nyilván így is történ)

namármost...

a középpályán 4 embernek van hely. ebből Cé (sajna) és Essien (kicsit sajna) helye egyértelmű. tehát Hargreaves v. Hleb helyett lehetne Cesc

Hargreaves helyett nem mert: ez a hely nem az irányító-támadó-szervező helye, azaz nem lehet 2 ilyen típusú spíler (viszont azért nem Carrick, mert Hargreaves egész egyszerűen többet tud a fociról, mint az egyébként igen hasznos Car.)

Hleb helyett nem mert: sztem nagyon is igaz az egyik komment meglátása, miszerint az Arsenal Fabregassal együtt fáradt el. egész egyszerűen még nem tart ott (mert fiatal), hogy amikor gödörben a csapat, kirángassa onnan. neki pedig az a feladata, mert ő a csapat irányítója, szervezője mindenképpen. Hlebnek meglátásom szerint kicsit más a feladata, neki inkább hozzá kell tennie és nem alapvetően meghatároznia a támadójátékot. ezt pedig az egész szezon során kimagaslóan látta el.

szóval: Fabregas a saját feladatát, amikor igazán kellett volna (tavasz eleje), nem látta el olyan szinten (a PLben főként), h helye legyen a válogatottban, Hleb pedig igen.

persze lehet, h ez így igazságtalan... az viszont egész biztos, h teljesen szubjektív :)

(annyiban viszont ténylegesen igaza van a Fabregas-klubnak, hogy a kispadon ott a helye. ebben a kérdésben mégis ott a pont, el kell ismernem)

bakító 2008.06.04. 13:42:06

balu: Egy kissé igauságtalannak tartom, hogy az Arsenal kifáradását Cesc nyakába varrod. Abban kétségtelenül igazad van, hogy belőle is elfogyott a szufla, de igazság szerint nem volt aki leváltsa. Ez pedig azért van, mert az Arsenal kerete lényegesen gyengébb mint a MU-é és a Dinamóé. Amíg együtt muzsikált a Rosicky, Flamini, Cesc, Hleb kvartett, addig nem nagyon volt ellenfél, de gondok a cseréknél kezdődtek.

Azt pedig ismét elmondanám, hogy a posztban vázolt középpályán C Roni és Hleb a szélső, tehát inkább az a kérdés, hogy van e jobb belső középpálya a Hargreaves-Essien duónál. Hát persze hogy van. Essien és Fabregas.

Csörszike 2008.06.04. 13:44:27

na ezért kezdem el lassan de biztosan utálni az angol bajnokságot...holott nyilván a leglátványosabb, és a legnagyobb iramú meccsek itt vannak. de egyszerűen nincs angol játékos. ez egy kurva nemzetközi liga, ahol a hazaiak egyre inkább epizódszereplők. eddig legalább lampard, gerrard, rooney, terry, carragher, j.cole személyében voltak meghatározó angol játékosok a szezonválogatottban. most? james, hargreaves. szánalmas.
Balu, azt meg továbbra se értem, h hogyan lehet ezt(az elmúlt 10 év) arsenalt szeretni? no angol, viszont egy rakás nigro. tudom én hogy "szépenjáccanak", de azt áruld el nekem, h hogy tudsz velük azonosulni? mert a szurkolói psziché ezt követeli meg.
summa summarum: Forza Italia! az angol bajnokság meg süllyedjen el, az első léket már megkapta a blatter-platini páros 6+5ös tervével. az ágyúsok ki se tudnának állni:-)))
remélem a beszűkült brüsszeli eurokratákon keresztülverik. egyébként még az 5 is sok szerintem. a 3 volt az ideális légiósszám (klasszik: v basten, gullit, rijkaard).

drosiii 2008.06.04. 13:50:14

csörszi:
1. hihetetlenül felmenne az angolok ára
2. óriás mértékű honosítás kezdődne
3. lefejeznék a közép és kiscsapatokat.

BL-ben pl jó ötlet lenne, de ugyanezekkel a következményekkel járna...

drdugo 2008.06.04. 13:50:45

james - richards, ferdinand, vidic, a. cole - essien, gerrard, hargreaves, c. ronaldo - berbatov, adebayor

szélsohátvédek helyét lehet h keverem + nem is láttam tul sok PL meccset.

szferi 2008.06.04. 13:51:14

azért nem szereted az angol bajnokságot, mert ott vannak a leglátványosabb, és legjobb iramú meccsek, és mert játszik ott egy csomó nigro. ez mindent elmond a személyiségedról

drosiii 2008.06.04. 14:04:07

csörszi:
olasz szezonválogatottban is csak eggyel több olasz volt, ráadául az egyik honosított...
+ a padon is van 3..

Morike 2008.06.04. 14:19:11

Gareth Barry és Ashley Young helye megkérdőjelezhetetlen...

Csörszike 2008.06.04. 14:28:36

drosiii,
ez igaz, de az olasz bajnokságban -az intert leszámítva- minden csapatban többségében olaszok jáccanak. a nagyok kábé pont 6+5ben, a kisebbeknél meg még nagyobb az arány. csak azt akarom mondani, h szerintem borzasztó káros jelenség egy ország, és így szép lassan az egész világ futballjára a korlátlan idegenlégiós szerepeltetése. azért sztem nem véletlen, h pont az angol válogatott olyan kutyaütő (a saját szintjén, persze) ,amilyen. egyszerűen nem tudnak a fiatal angol játéloksok fejlődni, mert nincs hol. németek dettó, csak az ottani légiósok ráadásul még többségében másodvonalbeliek is. tele van németo. szerb, román, albán, macedón, stb focistákkal...
kedves szferi, te meg vszinűleg kiválóan ismered a személyiségemet:-)) te vagy vszinűleg az egydimenziós futballszurkoló, aki csak azt nézi, h milyen a meccs, és hogy szépen jáccanak-e, mindenféle mögöttes jelentéstartamtól mentesen. csak tudod, sokak szerint a foci több, mint a labda különböző taktikák mentén való kergetése. a foci képes olyan társadalmi, érzelmi, és tudati jelenségek átvitelére, ami egy adott közösségnek identitás-élményt nyújt, építi a "szabadság apró köreit", társadalmi hálót alkot. erre pedig egy észak-londoni klub tekintetében egy rakás külföldi -ráadásul sok más földrészről, gyökeresen más kultúrából jövő- játékos alkalmatlan. marad a nettó labdapattogás.
sokak számára ez már nem futball, hanem egy labdajáték, amit a foci szabályai szerint játszanak. mögöttes jelentéstartalom semmi.

bakító 2008.06.04. 14:29:11

Hát te csörszike....
Blatter mint minden idők leghülyébb FIFA elnöke csak magát és a szervezetet fogja égetni az EU előtt. Ezt már többen is megmondták neki, de mit sem zavarja.
Majd hazaküldik az anyjába, hogy foglalkozzon a focival, az EU dolgaiba meg ne ugasson bele.
Már látom is magam előtt a pert, amit a Német szakszervezeti szövetség fog indítani, hogy ha fociban lehet, akkor az informatikában is szabályozzuk az idegenlégiósok számát. A sok magyar, lengyel meg cseh pedig húzzon vissza haza.
Egyébként van az UEFA-nak egy kezdeményezése, az ún. home grown player limit, amit az EU is el tudna fogadni. 17-21 éves kora közt 3 évet töltött az adott klubnál, nemzetiségtől függetlenül, és ilyenből 4 kezdőt kell jelölni. Ennek a bevezetése sokkal valószínűbb, csak még előbb Blatter megfutja a hülye és fölösleges köreit.
Egyébként ezen szabály szerint az Arsenal könnyedén ki tudna állni. A cselszki már nem biztos.

szferi 2008.06.04. 14:34:47

csörszike, szerinted milyen mögöttes jelentéstartalmat lehet kiolvasni a "nem szeretem őket mert sok ott a nigro" mondatból? Ez az a több, amit te a foci mögött látsz? Szerinted mit kell elismerni , mi a fontosabb egy sportban: azt hogy valaki hogyan játszik, vagy hogy hol született? Ha neked ez így nagyon egysíkú, nem marad más hátra mint gratulálni a filozófiádhoz, ami tartalommal tölti meg a foci szeretetének fogalmát.

rizla 2008.06.04. 14:40:51

balu11: "sztem nagyon is igaz az egyik komment meglátása, miszerint az Arsenal Fabregassal együtt fáradt el. egész egyszerűen még nem tart ott (mert fiatal), hogy amikor gödörben a csapat, kirángassa onnan."

örülök, hogy tetszett a meglátás, de ezt alaposan félreértelmezted. arra céloztam, hogy fabregasnak iszonyatosan sok meccset kellett lejátszania, és mivel ő elfáradt, így a csapat játéka is elfáradt. ez tökéletesen jelzi az ő klasszisát.
egyébként mi az, hogy fabregas nem tudta kirángatni??? hleb talán ki tudta? : DDDDDDDDDDD

"Fabregas a saját feladatát, amikor igazán kellett volna (tavasz eleje), nem látta el olyan szinten (a PLben főként), h helye legyen a válogatottban, Hleb pedig igen."

miért, hleb mi a jó istent csinált? én úgy láttam semmit.
egyébként kicsoda fabregas, hogy pihenő nélkül egyedül kelljen megnyernie a bajnokságot a csapatának?

rizla 2008.06.04. 14:42:31

csörszike: "Balu, azt meg továbbra se értem, h hogyan lehet ezt(az elmúlt 10 év) arsenalt szeretni? no angol, viszont egy rakás nigro."

és neked attól miért lesz jobb, hogy az angol csapatokban vannak angolok? szerintem próbálj meg inkább valami saját véleményt írni.
egyébként nick hornby neve mond valamit? neki fura mód nincs baja az új arsenallal..

rizla 2008.06.04. 14:43:36

"egyszerűen nem tudnak a fiatal angol játéloksok fejlődni, mert nincs hol."

ezen jót röhögtem. miért, szerinted egy aston villában, vagy west hamben nem tudnak fejlődni...? jaj..

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.06.04. 15:04:03

@ Csörszike, a helyzet az, hogy szerintem nagyon rosszul látod. Ha egy csapatnak annyira egyéni, messziről felismerhető stílusa van, mint Wenger fiainak, akik ebbe a stílusba oly szépen építenek be bárkit, jöjjön bárhonnan, éppen azok azok, akik nem hajolnak meg a célfoci (=azt játszom, amit a helyzet megkíván, lásd MU) előtt, és viszik tovább ennek az általad oly nagyon hiányolt mögöttes jelentéstartalomnak a zászlaját.

Wenger skrupullusok nélkül használja a lehetőséget, hogy a világ minden tájáról gerebjézheti össze a fiatal "nyersanyagot" amit aztán néhány év kiképzés alatt a csapat szerves részévé épít. Ez tény, és nem is feltétlenül szimpatikus tény. Ám az is igaz, hogy ezen építkezés miatt még egy ilyen 6+5-ös szabály sem tudná megváltoztatni az ágyusok játékát: egszerűen nem a világ minden tályáról gerebjéznének, hanem csak angliából, de mivel ma is hosszú távban gondolkodó, építkező csapat, nem okozna komoly megrázkódtatást nekik.

Az pedig igaz, hogy egy kommentből nehéz a személyiségre következtetni, de annyit engedtessék megjegyeznem: egy játékost a bőrszíne alapján megitélni minimum szegénységi bizonyítvány.

kisnyul_78 2008.06.04. 15:53:29

Kis váltásként, Szezonválogatott big4 nélkül:
James
Richards Jagielka Woodgate Lescott
Bentley Elano L. Diarra Barry
Santa Cruz Yakubu

Csere: Howard, Distin, M. Johnson, Jenas, Berbatov, Agbonlahor

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.06.04. 16:02:03

kisnyul:

Na végre valaki :leborul:

jasszgeri 2008.06.04. 16:06:44

ez enyém, ha már 442:

james - evra, vidic, ferdinand, essien - j. cole, hargreaves, ballack, c. ronaldo - santa cruz, torres

jasszgeri 2008.06.04. 16:09:57

egy kis magyarázat. grant (persze ha nem arnesen v. ten caté találta ki) annyiból volt jó döntés, h essien jobbunkóban sokkal jobb, mint középen. j. cole is végre olyan szerepet kapott, amit játszani is tud, meg is látszott rajta. ballack élete szezonját tolta, roque-t nem kell magyarázni. adebayer nem egy nagy csatár, jól termelt, de pl. a blackburnben nem tudta volna ezt megcsinálni. a védelmet nem kell megmagyarázni.

jasszgeri 2008.06.04. 16:12:19

cahill meg az első, akit leültetnék a padra. mmint a szezonválogatott padjára. =)

balu11 2008.06.04. 16:17:49

a tisztánlátás kedvéért:

sztem Fabregas jobb, értékesebb, tehetségesebb játékos, mint Hleb

mégis az idei PL szezonválogatottba Hleb egy paraszthajszállal inkább megérdemli a helyet, mint Fabregas

indokokat ld. fent

Csörszike: nem értem, miért kell ilyet írni, de tényleg. hacsak nem akartad, h mindenki neked ess(i)en. tudtommal a te kedvenc angliai csapatodban sem csak Huthok rohangásznak... de sztem még a téma boncolgatása is gáz, úgyh elnézést is kérek, h válaszoltam

az értelmesebb felvetésedre: én nem azonosulok az Arsenallal, sem más külföldi csapattal, válogatottal (a hollanddal :)) - csak a magyar válogatottakkal, és szűkebb pátriám foci és kosár csapatával

remélem, nincs harag :) egyébként is tanuljál inkább, mint hülyeségeket írogatsz! (na, most már biztos van :))

gabenito 2008.06.04. 16:26:48

Az én only b4 listám (lesz without)
VdS - nem volt tragikus hibája, ha nem is volt olyan sok bravúr. a megbízhatóság viszont a helyén van. Lábbal is nagyon biztos.
Sagna - szélsővédőként hihetetlen gyorsan beilleszkedett a PL-be, és egyértelműen kiemelkedik a trásak közül.
Ferdinand - legmegbízhatóbb védő, nem elmebeteg, végre benőtt a feje lágya, csknak is elmenne
Karvalyhó - azért nem vida mert az elején voltak megingásai, meg hiába nagyon tehetséges de még be kéne érnie. Carvalho meg szerintem abszolú szuperpró
Evra - védekezésben nem mindig volt a helyzet magaslatán de munkában, támadásban, kreativitásban mindenképp. Clichy aki sokak szerint zseniálisan támad, kb felviszi a labdát és beadja, vagy lefut alapvonalra és beadja. Néha kényszerítő. De Evra cselezik, sokkal intelligensebb a játéka
C hris R ea - no comment
Fabre - bár rettenetesen kiégett zseniálisan kezdett, és bár egyre antipatikusabb focizni mégis tud
Ballack - nem rajongok a fritzért, de ahonnan és ahogyan ő felállt (megítélés, helyzet a csapatban, állapot, sérűlés) az maxi respekt
Hleb - abszolút jobb híján de J Cole nem volt az idén az igazi, Naninak korai Giggsnek kései Walcott nem érdemelné sehogysem. a Poolban nincs is ilyen szerepkör csak Kuyt. najó Babel aki viszont nem is volt rossz
Ade - remek volt csak elkapta az arsenal kórt
Torres - sokat lőtt.
Legjobb ifik:
Micah Pique
Walcott Anderson Nani

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.06.04. 16:27:05

Csörszike
"no angol, viszont egy rakás nigro."

1.: a stílus maga az ember
2.: ha lettél volna már az Emirates-ben (és környékén a múzeumban, ahol Puskással is "találkozhatsz") PL vagy BL meccsen, és énekeltél volna együtt 60.000 ezer ANGOL szurkerrel (igen, van köztük "fekete" is, képzeld), akivel előtte/utána együtt söröztél, akkor nem hiszem, hogy bmi társadalmi/közösségi identitástudatzavaralattival nekiálltál volna józan ésszel angolozni vagy nigrozni...

Üdv, ymy

Morike 2008.06.04. 17:18:50

kisnyul:

Barry idén nem a baloldalon játszott, hanem középen a védelem előtt, az angol válogatottba is ezen a poszton került be. Baloldalra Youngot kellene tenni, idén annyi gólpasszt adott, mint a nagy Fabregas, és mellé még szépségdíjas gólokat is ragasztott (persze a válogatottba is bekerült már ő is).

Csörszike 2008.06.04. 17:27:02

gratulálok, politikai korrektségből jelesre vizsgáztatok:-)
mekkora nagy antirasszista összefogás lett itten hirtelen.gyurcsány ferenc is megirigyelné.(mellesleg Isten éltesse a mi ferencünket 47. szülonapján). javaslom a kedves multikulti rjongóknak az olvasás-szövegértés feladatok gyakorlását. azt ugyanis én nem írtam, h "azért utálom, mert sok a néger". azt mondom, h az angol bajnokság csapatait ellepik a külföldiek. azért írtam a négerekről, mert történetesen előtte az arsenalról írogattatok. meg azért, h provokáljak:-)) szeretem, amikor valaki a polikai korrektsége mögé rejti szellemi nívóját, mert nem képes felfogni, h egy csapatnak szurkolni többet jelent, mint különböző blogokon teljesen értelmetlenül azt szajkózni, h az én csapatom x játékosa jobb, mint a te csapatod y játékosa. az a csapat, amelyikre Balu utalt, a cselszki. és nem vagyok a szurkolójuk, csak ebben a sajnálatos magyar helyzetben, h nincs a nemzetközi mezőnyben klubcsapatunk, nekik szoktam drukkolni. mert drukkolás nélkül a foci csak "sörivás necctrikóban". és csak azért drukkolok nekik, mert voltam pár meccsükön-élőben(szóval kedves imi, tudom milyen.jó nem 60, csak 40ezer). amúgy nyilván semmi közöm hozzájuk, csak ez a differentia specifica a többi angolcsapathoz képest. amúgy meg nyilván nem szimpatikus az sem, h valaki ellopja az orosz nép vagyonának jó nagy százalékát, és vesz belőle magának játékcsapatot, ami nyilván szintén tele van külföldivel.
Balu, te meg ne mondd, h nem értelmes a hozzászólásom, mert ismersz, ezért nem vártam tőled, h a többiekhez hasonlóan vmi egyszerű futballnácinak nézz! a sport(futball)szociológia igenis létezik, és érdemes vele foglalkozni.
kedves morphine,
valóban, az arsenalnak igen egyedi és látványos játékstílusa van, ami a csapat kiváló cégére. és wenger hihetetlen jól válogat a szélesre nyílt világ-futball-piacon. de ha a 6+5 hatályba lép, és "angliából gereblyézne" akkor még rózsásabb lenne a kép a hazai játékosokkal.
rizla, nekem attól nem lesz jobb, csak nekik kellene észrevenniük az összefüggést a gyenge válogatottjuk, meg a bajnokságuk "sokszínűsége" között. és nemtom honnan veszed a bátorságot, h műveletlennek nézz, aki nem ismeri hornby nevét...mivel nem ismerlek,én pl. nem kockáztatom meg a magas lóról szövegelést, holott elég sok sport és foci-témájú irományt olvastam(nyilván nem a népsportot)...

Csörszike 2008.06.04. 17:32:04

ja, fabregas fronton meg egyetértek rizlával, h mindenki elfáradna ennyi meccsel a lábában a végére. és hleb is ugyanúgy elszürkült a végére. vszinüleg az arsenalnak kevés a minőségi cseréje, ezért fáradtak el. meg mondjuk elég sok sérülés is volt-v persie, eduardo.
szerintem lampard is azért esett vissza a 2. mourinho év végére, mert ő sosem pihent-mint most fabregas. csak azt nem értem, h gerrard hogy bírja:-))

kutyacica 2008.06.04. 17:51:19

Hibátlan. Bár a padra talán Santa Cruzt tenném Berbatov helyett és szerintem Evra jobb mint Clichy, de ezt (belátom) csak a szurkoló mondatja velem.

Csak egyet nem értek. Hogyan lehetséges, hogy mindkettő helyett Abidal kezdő a francia válogatottban??

Csörszike 2008.06.04. 17:55:50

azért abidal se rossz. bár az idei barcából én senkit se vittem volna ki:-))
evra van most a legjobb formában, kétségtelen. meg rutinosabb is, mint clichy.

bakító 2008.06.04. 18:06:29

Csörszike: ez az utóbbi korretebre sikerült, de ne csodálkozz, hogy a korábbiak kinyotottak egy-két bicskát a zsebben.
A 6+5-ös Blatter agymenést ne erőltesd, mint írtam mission impossible, azon kívül hogy ökörség. Nem rég olvastam egy holland utaánpótlás szakember véleményét erről az angol utánpótlás képzésről (azt hiszem bbc.com-on). Azért is autentikus, mert angliában dolgozik. Mint írta, marhaság hogy a külföldi játékosok özöne miatt gyengébb az angol felhozatal. Ez inkább pozitívum, és nagyban elősegítette az angol foci korszerűsítését. A gond inkább ott van szerinte, hogy az utánpótlás képzésben kőkori módszerekkel dolgoznak. 10 éves srácokkal nagypályás meccseket játszatnak, ami olyan mint ha egy felnőtt 5 m magas kapura kellene hogy játszon 150-200 m-es pályán. Persze hogy a korán érő, erős fizikumú játékosok kiemelkednek, a kicsi de technikás játékosok pedig szenvednek, és nagy részük idő előtt lelép. Nincs elég hangsúly a technikás, játékos nevelésnek korai években és ez nagy hiba. Ennek semmi köze a külföldiekhez. És ha már utánpótlás, akkor egy hollan szakember véleményére érdemes odafigyelni, mert ők tényleg tudnak valamit. Egy tizenötmilliós kis ország évtizedek óta szállítja a világsztárok garmadáját.
Blatter pedig egy, korrupt, önimádó seggfej. Undorító alak, akinek lövése sincs az utánpótlás képzésről, csak meglovagolja a "gazdag burzsúly, kizsálmányoló" PL-el szemben kialakult ellenszenvet, ami neki jó sok szavazatot hoz a harmadik világból.

Csörszike 2008.06.04. 18:13:53

igazad lehet blatter motivációját illetően, de én már évek óta szeretné vmi korlátozást, és ő most komolyan előjött vele, ezért megörültem neki. az unió meg mennyen a francba, egyszerűen a futballt ki kell emelni a többi szakma közül, és kész. nem kell hozzá más, mint politikai akarat. a jog csak szabályozási eszköz, amit a célhoz rendelnek. az európai tanácsot kell meggyőzze blatter.
nem vagyok otthon az angol utánpótlás témában, szóval ha télleg így van, az nagggyon gáz. de németországra igaz, h az "ócska" külf.i import megöli a német utánpótlást. egyébként a magyarra is...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.04. 18:23:45

Csörszike, nem ilyen egyszerű ez. Az Európai Unio egyik fő vívmánya a szabad munka vállalás lehetősége. Ha ebből kivesszük a sportot az lavinát indíthatna el, amely nem biztos, hogy jó irányba sodorná az Unio deszkáját.

Csörszike 2008.06.04. 18:30:10

tudom, tudom, elvégre jogász vagyok, vagy mi. de engem az unió deszkájánál jobban érdekel a foci deszkája:-)
ha akarnak, sztem találnak rá megoldást. ezért írtam, h politikai akarat kérdése az egész. pl a focisták ne munkavállalók legyenek, hanem vmi önálló státuszba kéne helyezni őket.
végülis a bosman-ügyig is volt korlátozás, és csak egy bírósági döntés végett került a munkaerő szabad áramlásának római szerződésben lefektetett elve a fociban is alkalmazásra. azaz jogszabály. nem született róla.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.06.04. 18:37:57

Csörszike

itt a nagy provokálás közben miből gondolod, hogy ez a baj az angol válogatottal?: "csak nekik kellene észrevenniük az összefüggést a gyenge válogatottjuk, meg a bajnokságuk "sokszínűsége" között"

Esetleg a sok "jó" angol edző jelenléte a PL-ben és egyéb bajnokságban közrejátszhat-e az EB-ről való lemaradásban?

A franciák, hollandok miért jutottak ki az EB-re? mert nem elég "sokszínű" a bajnokságuk? A görögök azért nyertek EB-t, mert sok az otthon játszó játékosuk és attől iszonyúan erős a hazai bajnokságuk és nem játszanak Karácsonykor 9 nap alatt 4 meccset?

Csak arra akarok célozni, hogy nem biztos, hogy olyan nagyondenagyon sok köze van a hazai bajnokság és a válogatott között, főleg úgy, hogy hány "meghatározó", "jó minőségű" játékos szerepel az egyes bajnokságban.

ymy

balu11 2008.06.04. 18:49:11

Csörszike: ne csesszél már ki velem! pontosan tudom, h nem vagy futballnáci, hanem futballőrült vagy. Épp' ezért írtam, h nemtom, miért kell ilyet írni - most már tudom, provokációból, sikerült :)

és azt sem írtam, h nem írsz értelmesen/et

asszem ez a kommentezés nem annyira nekem való, sikeresen félreértelmezik a szavaimat - még az is, aki amúgy ismer

amúgy sztem a Blatter féle ötlet ebben a formában nem fog átmenni - inkább a saját nevelésű (15-21 éves koráig min. 3 évet a klubnál nyomott le) játékosokból kellene minimum létszámot előírni

Csörszike 2008.06.04. 18:51:09

imi, valóban.
azonban akkor, ha csak becs jáccik külföldön, igenis meghatározó a bajnokságod.
görög, francia, holland, horvát, régi bulgár,román stb csapatok mind idegenlégiósaikra épültek. az angolok azonban erre nem tudnak, mert mindenki otthon jáccik, többségében a francia, holland,stb csapattársai "árnyékában". ezért nemértem gerrard, rooney, lampard válogatott (le)szerpléseit. mert ők a csapatuk meghatározó játékosai. mondjuk gerrard-lampard tekintetben van ötletem: pont ugyanazt jáccák, ugyanaz a játékos típus. 2 dudás, 1 csárda. sztem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.04. 18:58:36

Csörszike ehhez, akkor jobban értesz és elhiszem,hogy lenne lehetőség ennek a megoldására.

Van egy másik, szintén politikai-jogi vetülete is a dolognak. Blatterék tagszövetségeik elvtelen védelmében, rendszeresen beleugatnak egyes államok igazságszolgáltatásába. Nem egy esetben fordult elő, hogy egy állam bírósága vagy egyéb hatóságai úgy látták, hogy a helyi labdarúgó szövetség nem az állam törvényeinek megfelelően működik, (például egy elnökválasztás nem volt törvényszerű, de utána nézhetnék a többinek is), ekkor jött Blatter a FIFA szuverenitását hangoztatva és a nemzetközi tornákról való kizárással fenyegette az adott országot. Volt erre példa a lengyeleknél, bolgároknál, görögöknél, de még nálunk és legújabban a spanyolokat baszogatja. Az is igaz, hogy volt, ahol politikai okokból és nem jogi okokból csesztették a FIFA tagszövetségeit, de sokszor jogos kifogás merült föl velük szemben (bocs laikus fogalmazásért, de remélem érthető mit nyökögök).

Ha Blatter ilyen esetekben, nem tudja azt mondani, hogy fontos a szövetség szuverenitása, de az is, hogy tagszövetségek az adott ország törvényeinek megfelelően működjenek, akkor nem tudom miért várja, az EU politikusaitól, hogy az ő vágyálmai mögé állnak, és működésbe hozzák az Unió jogiapparátusát a megfelelő megoldás kidolgozása érdekében.

Egyébként is a nagy nemzetközi sportszövetségek elég durva maffia módszerekkel működnek és elnökeik kiskirályokként viselkednek. Pedig nem úgy van az, hogy Blatter méltóságos úrnak eszébe jut valami, oszt mindenki letérdel előtte.

bag 2008.06.04. 19:13:19

az jó h Torres helye meg?ezhetetlen.
rossz viszont h több Pool-os nem fér be (tényleg nem sztem sem, talán a jó Masch?)
Szerintem is túlrepi az arsene-nal, dehát ez van.
Szívesen láttam volna Berbatovot, Cruzt, Barryt, és Bentleyt is legalább méltatás címén, de a cikk jó.

Strigo 2008.06.04. 19:25:43

A következő ötlet az lesz, hogy a premiershipet csak angolok nézhetik. Mi bajod azzal, hogy az Arsenalban külföldiek fociznak, Afrikából, Kelet-Európából, vagy akármelyik részéről a világnak? Egy fehérorosznak nem lehet a kedvenc csapata, vagy egy togói nem álmodozhat arról, hogy az Arsenalban fog játszani, mint Adebayor? Vagy te nem szurkoltál a West Bromnak, hogy maradjanak bent Gerával?
A PL az egész világon terjeszkedik, már felmerült az Anglián kívüli meccsek ötlete, amerikai, orosz, thaiföldi milliárdosok veszik meg a legnagyobb csapatokat (nem lepne meg ha Soros is inkább itt bukkanna fel, mint a korrupt olasz bajnokságban), egyre több országban nézhető, új stadionok épülnek, ez biznisz. Ebből a FIFA szabályozásból az angolok nem fognak kérni.

"mi egy adott közösségnek identitás-élményt nyújt, építi a "szabadság apró köreit", társadalmi hálót alkot. erre pedig egy észak-londoni klub tekintetében egy rakás külföldi -ráadásul sok más földrészről, gyökeresen más kultúrából jövő- játékos alkalmatlan"

Erre meg csak annyit, hogy biztosan nem néztél még Arsenal-Chelsea meccset afrikaiakkal, hát arra mindent lehet mondani, csak azt nem hogy ne éreznék magukénak a csapatot.

Amúgy az álomcsapatból hiányolom Carricket, Fabregast, és Lescottot. És tudom, hogy azok a csapatok nyerik a bajnokságokat, amelyeknek "hosszú a padjuk", de 9 ember azért mégis csak sok, meg egy kissé szedett-vedett-összedobottnak tűnik a névsor, főleg Santa Cruz hiányában.

crouchy 2008.06.04. 19:53:45

hát én ezekszerint egy másik bajnokságot néztem, de végülis a tietek se lehetett rossz.

Adamfark 2008.06.04. 20:22:17

2téma:
1.Arzenal és Wenger merítési tényleg zseniálisan jönnek össze. Az utóbbi időben próbált szakítani a korábbi gyakorlatával, hogy az érdekeltségébe tartozó francia foci akadémiáról szedte elő az embereket. Nem véletlenül van annyi francia vagy francia-gyarmati játékos még most a keretben. Ebből volt is vizsgálat, hogy a kétségtelenül tehetséges srácokat bőven áron felül igazolták le.
Az utóbbi időben próbált egész Európából meríteni, és úgy néz ki sikeresen. Kétségtelen, hogy nagy szaktekintély - ettől még nem fogom szeretni. És hogy az anyagi előnyökön kívül miért onnan igazol? Mert az angol utánpótlást pontosan az FA tette tönkre.
És innentőla a második téma:
2. Még a mai napig is érvényben van az az okos szabály, hogy az ifi csapatokba minden csapat a központjától max. 50km-re lakó srácokat igazolhat.
Ki találta ki ezt a marhaságot???
Fergie annak idelyén megjósolta, hogy ez lesz a vége, és lám. Már a United is inkább külföldröl igazol fitalokat is, mert 50 Km annyira leszűkíti a lehetőségeket, hogy 0-val egyenlő az esélye, hogy még egyszer legyen egy olyan aranygeneráció, mint : Scholes, Giggs, Beckham, Gary, But, stb.
Ezzel együtt is úgy gondolom, hogy egyáltalán nincs rosz helyzetben az angol utánpótlás, mert az igazán tehetségesek mást is el tudnak lesni a PL-ben, mint a "rúgd-és-fuss".
Én is úgy érzem, hogy az Angol válogatottnak nem az a tragédiája, hogy ne lennének jó saját játékosaik, vagy hogy nem lennének óriási tehetségeik. Egyszerűen túlterheltek a játékosok, ráadásul a saját szövetségük is szivatja Őket. Persze az is probléma, hogy a Big4-ba tartozó csapatokba esélytelenek a kezdőre, de vannak olyan csapatok, mint a WHU, Everton, akik tradicionálisan a fiatal angolokra építenek.
Blatternak meg különben tojik az Angol Válogatottra - a nyilatkozatai ellenére. Neki egyedül az számít, hogy az Angol bajnokságban olyan pénzek kezdenek el forogni, hogy talán az utolsó pillanat, hogy megakadályozza, hogy egy "Szuperliga" jöjjön létre, ami befolyás szempontjából megfojtaná a FIFA-t (Bár először az UEFA-t). Tavaly a frissen feljutó csapatok is minimum 30M fontot kasszíroztak, csak a TV-s szerződésekből....

Adamfark 2008.06.04. 20:24:52

Hú vazze nagyon kapkodok...persze Butt a minimum, na mindegy...

Lencse. 2008.06.04. 21:20:58

bag, a túlrepi szó olvasásánál rá akartam gyújtani egy szál cigire, pedig sohasem dohányoztam.

És ha már ilyen öldöklő vitákat nyomtok az összeállításról, definiálni kéne, hogy mi az a szezonválogatott.
- 11 ember, aki a posztíró szerint aránylag egyenletesen jól játszott a bajnokságban, és még szimpatikus is?
- Egy olyan csapat, amit a posztíró összeállítana, ha megcsörrene a telefonja: "holnap meccs xy szupercsapat ellen, ha kikaptok, selyemzsinórt kapsz"
- Egy olyan csapat, amit a posztíró összeállítana, ha megcsörrene a telefonja: "holnap meccs xy szupercsapat ellen, 80 ezer néző előtt, focizattok egy jót!"

Mert nem mindegy.

Lencse. 2008.06.04. 21:26:23

focizzatok, jujj, ez nekem is fájt, elnézést

geem5 2008.06.04. 21:43:31

jó lenne nem elfelejteni Clichy mit rendezett februárban Birminghamben az utolsó percekben... na nem csak ezért a hibáért, de egyértelmű, hogy Evra kiszorítja, ezt még a vakok is így látják

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.06.04. 21:46:11

geem5: ez volt Clichy EGYETLEN hibája a szezonban(najó még egy a Man City ellen egy már lefutott meccsen) megkockáztatom hogy az Arsenal legstabilabban teljesítő játékosa volt.

bakító 2008.06.04. 21:52:11

Erről a Birmingham meccsről jut eszembe, hogy a köcsög válogatottból ki ne hagyjátok a hentest. A nevét sem érdemes leírni, de tudja mindenki kiről van szó.
Egyébként Eduardo szépen gyógyulgat, egyenlőre a vártnál is jobban.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.06.04. 22:00:17

Olyannyira hogy augusztusban akár teljesértékű edzésmunkát is végezhet:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.06.04. 23:00:48

Dudu:
video.globo.com/Videos/Player/Esportes/0,,GIM834024-7824-ASSISTA+COMO+ESTA+SENDO+A+RECUPERACAO+DO+ATACANTE+DO+ARSENAL+EDUARDO+DA+SILVA,00.html

geem5: nézd meg, sztem nem volt tizi (vagyis úgy emlékszem, h azon a meccsen volt egy 3 meccses lábtörés, 1 szabadrúgás előtti nem szabálytalankodás, ami a tizire is igaz volt dettó...ha vkinek van összefoglalója, esetleg megnézhetjük)

ymy

Bendeguzi (törölt) 2008.06.05. 00:13:56

hat en nmetom hogy van e olyan szabaly amit adamfrank irt hogy csak 50 km-en belulrol johetnek kolkok a tarcsiba, mert ugye koztudomasu hogy beckham aki a mai napig az egyik legnagyobb mu drukker, es mar gyerekkora ota az hat o bizony kelet-londoni

rizla 2008.06.05. 02:20:08

csörszike: "nekem attól nem lesz jobb, csak nekik kellene észrevenniük az összefüggést a gyenge válogatottjuk, meg a bajnokságuk "sokszínűsége" között."

én csak azt nem értem, hogy ez neked miért kész tény. mert ezzel kapcsolatban én komolyabb érveket még sehol sem olvastam. a válogatottban a big four játékosai játszanak főleg, úgyhogy rohadtul nem értem azt az érvet, hogy "nem kapják meg a lehetőséget". nonszensz. egyébként a válogatottjuk 42 éve nem nyert semmit, úgyhogy ne fogjuk már a légiósokra, akik mondjuk 10 éve szaporodtak csak el! totális nonszensz. azért rossz a válogatott, mert rossz az utánpótlás baszki, azt kéne tán fejleszteni. meg mondjuk normális szövkapokat beszerezni, mert nem egyszer ezen csúsztak el. vagy azon, hogy nem bírtak belőni egy büntetőt olyan játékosok, mint pl beckham. szerinted erről a NIGSÓK tehetnek? ne vicceljünk már.
egyébként attól PONT, hogy nem fog fejlődni az utánpótlás, hogy az angoloknak bérelt helye lesz a csapatokban (mert ugye minek fejleszteni a játékosokat, ha így is bekerülhetnek egy chelsea-be). vegyük már észre, hogy a VERSENYHELYZETtől csak fejlődhet egy ország labdarúgása (ahogy akármelyik másik iparágra is igaz ez!), csak éppen nem visszahőkölni kéne ettől (a 6+5 szabály egyszerű meghátrálás), hanem alkalmazkodni hozzá. ha a sötét hülye angol futballvezetőknek ez nem megy, akkor cseréljék le őket, mert ez egy vicc.
erről egyszerűen vitát sem nagyon vagyok hajlandó nyitni már, mert annyira kristálytiszta, és logikus, a 6+5 pedig minden, csak nem az.
de tudod mit? ha a 6+5öt bevezetik, akkor mi fogadunk két rekesz sörben, hogy a válogatottuk ugyanúgy nem fog nyerni semmit mondjuk a következő 20 évben. feltéve, hogy élünk még akkor, és létezik még a dreher.

"és nemtom honnan veszed a bátorságot, h műveletlennek nézz, aki nem ismeri hornby nevét...mivel nem ismerlek,én pl. nem kockáztatom meg a magas lóról szövegelést, holott elég sok sport és foci-témájú irományt olvastam(nyilván nem a népsportot)..."

egy szóval nem mondtam, hogy nem ismered hornby-t, egyszerű szófordulat volt, amit használtam. ha ennyire félreérthető volt, és téged ennyire sért (ami szerintem abszurd egyébként), akkor tessék: bocs, nem volt szándékos.

Zsoltes 2008.06.05. 08:18:53

mondjuk Lescott legajább a padra beférhetett volna.. :D

Adamfark 2008.06.05. 11:22:36

Pont azért írtam, hogy most van az 50km-es szabály, Beckham idejében nem volt.

d3vnull 2008.06.05. 12:33:49

bakító : lejátszottuk ezt már sokszor... ennél nagyobb henteseknek is rendre leírják a nevét, sőt istenítik őket... megintcsak mindenki tudja mire gondolok :)

Köcsög az aki rendre megfelel ennek a jelzőnek. Egy eset nem elegendő, bár azonnal a mennybe (a köcsögválogatottba) repítheti a tulajt. Ez már megítélés kérdése, hogy ki szerint mi volt az eset. Persze meg nem fogok lepődni, ha beválogatják :)

Bendeguzi (törölt) 2008.06.05. 14:21:10

azt nem irtad. azt irtad hogy van es hogy nem lesz meg1 olyan aranygeneracio (amibol azt lehet levonni hogy mar akkor is volt ez a szabaly csak akkor ugyes gyerekek 1 koncentralodtak)
hazi feladat: nezz utana :))

Csörszike 2008.06.05. 16:31:41

rizla,nem haragszom. csak tekintve, h általában nem ismerjük egymást, ne ítéljünk elhamarkodva. sztem az, ha én bármilyen szart mondok az egyik csapatra, abból nem kellene az következzen, h én mekkora egy műveletlen köcsög vagyok. lehet hogy szerinted ostobaságokat írok, természetes, h nem fogumk mindenben egyetérteni, énis megírom, ha vki szerintem hülyeséget ír, vagy nem vágja, mit akarok mondani. de ez a fajta internetes kommunikáció nem alkalmas a másik feltérképezésére, mert nem igazán személyes.
az meg, ha vkit én utálok a futball világából,aki mindannyiunktól 2000 kmre él, és igazából senkinek semmi köze hozzá, sztem nel ok arra, h mi itten elkezdjük egymást ezért utálni. hiszen sokkal több közös van bennünk, magyar focibuzikban, mint mondjuk bennem és maldiniban, akit a kétségkívül a legjobban "szeretek" és tisztelek a futball világában.
apropó, nem ismerjük egymást:
nem lenne jó ötlet tartani vmi nst-s focizást? gondolom a többség itten művelni is szereti a játékot, és jó alkalom lenne élőben is eldumálni, vitatkozni a világ kétségkívül legfontosabb dolgáról.
szóval, amennyiben támogatjátok jópáran, szervezhetnénk "élő" focikat. én szívesen megszervezem!
szóval kedves nst-bloggerek, kommentelők, ünnepélyesen javaslom egy új, live futball (akár lehet bajnokság is) esemény megszervezését!
nyilatkozzatok!

crouchy 2008.06.05. 18:40:50

Csörszike jó ötlet, úgy emlékszem egyszer már felvetődött de behalt. Amúgy jó ötlet, támogatom. (képzeljetek el egy Fradi-Nst-t 3 év múlva a megye kettőben)

crouchy 2008.06.05. 18:41:31

kicsit sok lett abból a "jó ötlet"ből. no sebaj.

Noname 2 2008.06.05. 20:10:08

ANTIPATIKUS, nem unszimpatikus.

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.06.05. 23:16:40

Jaja, lehetne egy napos nst kupa pl, nevezési díjjal meg nyereményekkel. Reklámnak sem utolssó.

bag 2008.06.06. 20:01:27

támogatom,

végre kiderülne h ki látott már labdát közelről...:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.06.06. 20:28:45

Egy elég régi tervünket boncolgatjátok, de mostanában mindenki kripli (bokamegmihálylás, izomszakadás stb.). Dolgozunk az ügyön, egy nyárvégi szezonzáró-szezonnyitó tornát maximálisan el tudunk képzelni.

rbaggio 2008.06.06. 23:13:50

Igen-igen! Topliga támogatott csapatokkal, tehát a La liga "fenek", a Serie A szurkolók, a Premiership rajongók, a Bundesliga szupporterek és mondjuk az nb1 hívei játszanának egymással. Itt az is hamar eldőlne, hogy melyik bajnokság a legerősebb :)
És lehetne élő közvetítés a pálya széléről Vass István Zoltánnal, Molnár Dániellel (körkapcsolás, hmmm!). A teraszon szakértők magyaráznák a mérkőzéseket mágnestáblánál, szünetekben élő David Backham kvíz és John Terry tizenegyesrúgó bajnokság (ezzel a nickkel...) Petry Zsotnak és Koszta Jánosnak.
Vagy lehetne szerkesztőség kontra kommentelők meccs (á lá SZUR).
Heinrich! Sok kitartást a szervezéshez, asszem sokan ott leszünk!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.07. 00:07:09

rbaggio, sajnos Molnár Dani bátyánk már meghalt, béke poraira!

rbaggio 2008.06.07. 17:40:08

mea culpa! Nem gondolkoztam, csak feltört az élmény, amikor hallgattam őket...
süti beállítások módosítása