Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

"Abbiamo stravinto tutta Italia contro di noi"

2008.05.19. 10:16 _benito

Nagy szavak, terjengős bevezetés és negédes, a bajnokot dicsőítő körmondatok helyett essünk túl rajta, csak így, tényszerűen: 2008 bajnoka a Serie A legerősebb csapata, az Internazionale. A következő hetekben, ígérjük, addig szopjuk az Intert, míg be nem rekedünk, amit most csak azért tartunk fontosnak bejelenteni, mert ebben a posztban egyelőre az utolsó forduló eseményeivel kívánunk foglalkozni – természetesen azért kiemelten a bajnok pármai látogatásával. Szót ejtünk a Milan tök felesleges győzelméről, és a fenti status quót előállító Fiorentina-sikerről, és ha már felesleges győzelmek, akkor az Empolié is említésre kerül – hirtelen nem is tudjuk, melyiknek fáj jobban.  Közben ugye az is kiderült, hogy Del Piero lett a szezon gólkirálya (reszketve várjuk, ér-e a cím meghívót számára), most pedig, csak a rutin kedvéért, fussunk át Olaszország európai reprezentánsain: Bajnokok ligája - Inter, Roma, Juventus, Fiorentina. UEFA-kupa: Milan, Sampdoria, Udinese. Intertotó-kupa: Napoli. Hajtás után jön az, hogy mi megmondtuk, pedig nem is, a videót pedig kötelező megnézni (az Atalantás Floccari, a livornói Diamanti és persze a Fiorentinát a mennyekig emelő Osvaldo-gól miatt, többek közt).

Mert mi azt mondtuk, az Inter nem lesz képes győzni Pármában. Azt mondtuk, idegesek lesznek 20 perc után, ha nem sikerül gólt szerezniük. És azt is mondtuk, hogy a Parma kerete bombaerős, és ennyi jó játékos nem eshet ki csak úgy ukk-mukk-fukk. Ünnepélyesen jelentjük, tévedtünk. A Parmával kapcsolatban legalábbis biztosan, hiszen ez a Gialloblu egy simán kizúgó kiscsapat volt, semmi több. Sem erő, sem elszántság, sem lendület nem volt bennük, hitetlen, punnyadék játékukkal pedig egyrészt saját nyakukra hurkolták a kötelet, másrészt a Romának is csak annyi esélyt hagytak, hogy talán az Inter az összes helyzetét kihagyja. Ennek volt is esélye, hiszen az Interisták idegállapotának biztosan nem tett jót a Szicíliából érkező hír, miszerint vezet a Roma, és száz év után először vezeti a Serie A-t. Az első félidő tehát inkább emlékeztetett országos 0-0-ra, mint bármi másra, nem volt tehát min csodálkozni, mikor az 52. percben játékra jelentkezett Ibrahimovics, és ha már ott volt, négy lövésből két gólt szerezve megnyerte az Internek a bajnoki címet. Minden bizonnyal olyan régen játszott utoljára, hogy a Parma védői nem ismerték meg, csak így fordulhatott elő, hogy nem akadt egyetlen védő sem, aki hajlandó lett volna kísérni – ez különösen a második gólnál volt szembetűnő. Mindazonáltal az Ibra nélkül eltöltött hat hét után most nagyon jól látszott, miért is hiányzott rettenetesen egy hozzá hasonló center a bajnokcsapatból, hiszen Cruz nem rossz játékos, az ősz az övé volt, de ő aztán végképp nem az a fajta, aki a hátán cipel egy csapatot, Balotelli pedig hiába nagyon ügyes, és áll szép jövő előtt, még túl fiatal. Nem, eszünk ágában sincs elvitatni az Inter bajnoki címének jogosságát, de ezen a délutánon a bajnoki cím és az arcpirító döntetlen között 1, azaz egy darab Zlatan Ibrahimovics állt, és ez még akkor is igaz, ha elvben volt 11 pármai játékos is a pályán. Zárszóként talán annyit: mindkét csapat megérdemelte a sorsát. (Parma-Inter 0-2)

„Nyertünk, pedig egész Olaszország a vereségünkért drukkolt!” – mondta Mancini, és teljesen igaza volt. Sokan voltunk, akik az olasz futball minden szépségét játékába szövő, végsőkig elszánt Romát szívesebben látták volna a dobogó tetején. Nem jött össze, ennek oka pedig elsősorban abban keresendő, hogy az Inter erősebb, jobb csapat, mint a Farkasok, akiknek pedig már azért is jár az ováció, mert ilyen komoly küzdelemre tudták késztetni az ősszel még utcahosszal vezető ellenfelüket. A Cataniában lejátszott meccsről mindezek ellenére muszáj elmondanunk, hogy a Roma hatalmas kandisznóval kerülte csak el a vereséget, hiszen hiába szerzett Vucinic csodagóljával vezetést a meccs elején, ha Doni nem fog meg néhány foghatatlannak tűnő labdát, az Internek talán be sem kellett volna cserélnie Ibrahimovicsot. A Catania tökéletesen megérdemli a bennmaradást, nekik igenis helyük van az első osztályban, ezt pedig mindennél fényesebben bizonyította a tegnapi meccs. A Roma jövője is érdekes, hiszen akár egy európai nagycsapat is alakulhat náluk, ráadásul olyan nagyon sok pénzt sem kell áldozni ezért, hiszen mind a szisztéma, mind a játékosok jelentős része rendelkezésre áll, két szélső középpályás (irányító?) és egy center kell, és talán jövőre még az ideinél is komolyabb bajnokságot láthatunk, melyben a Roma ugyanígy a végsőkig harcban lesz majd. Muszáj megjegyeznünk, hogy egyáltalán nem találjuk elegánsnak De Rossiék kirohanását az elvesztett bajnoki cím után, egyszerűen lehajtott fejjel gratulálni kellett volna a győztesnek, mert egyrészt teljesen lényegtelen, hogy igazuk van-e, másrészt pedig győzni és veszíteni ugyanúgy tudni kell egy klasszis csapatnak. (Catania-Roma 1-1)

A Fiorentina hatalmas szerencséje, hogy az egyik klasszisa azért pályára léphetett – ha már a másik ökör-mód kipofázott magának egy eltiltást. Úgy tűnik, ha a bajnoki címhez több is kell, a Bl-hez egy klasszis is elég, hiszen Frey háromszor is nagy helyzetben hárított a Toro ellen, majd Osvaldo bő 10 perccel a lefújás előtt beollózta a Fiorentinát a bajnokok ligájába. Ezzel pedig az történt, hogy a szezon minden kínszenvedését elfeledve, a lilák úgy gondolhatnak vissza a 2007-08-as kiírásra, mint a klub aranykönyvébe méltán bekerülő esztendőre: UEFA-kupa elődöntő, Bl-t érő negyedik hely többek között a Milant maguk mögé utasítva, s bónuszként az övükön fityeg a gyűlölt Juventus Torinóban lemetszett skalpja is. Hogy mire lesznek képesek a legerősebb megmérettetésben, az már a nyáron eldől, hiszen a biztosan távozó Ujfalusi mellett kígyózó sorok állnak Montolivo, Mutu és Frey aláírásáért versengve, Prandelli pedig hiába zseniális edző, a löncshúsból ő sem tud tatárbifsztek csinálni. A Violában komoly potenciál van, de ha mostani értékeik mellé nem igazolnak néhány rutinos játékost (elsősorban a védelem közepére), akkor a mostani 19 pontos hátrány a bajnok mögött nemhogy kevesebb nem lesz, de biztosan álom marad csak a húsosfazék. Idén viszont ott vannak a közelében, lássuk, belemerítik-e a kanalat! (Torino-Fiorentina 0-1)

A Milan tavaly felült Európa trónjára, majd a télen a világ legjobb csapatának is koronázta magát, pedig akkorra már látszott; igencsak omladozik a kristálypalota. A rengeteg gond és hiányosság ellenére két fordulóval a vége előtt összejött az akkorra már bravúrnak számító Bl-helyezés, de a múlt fordulóban Nápolyban elszenvedett vereség után már csak minimális esély maradt, ráadásul ez is inkább a Fiorentinától függött. Láttuk, a lilák nem hibáztak, a Milan tehát teljesen hiába szedte szét az egyébként így is remek szezont produkáló Udinesét. Góllal búcsúzott viszont minden idők legjobb jobbhátvédje, Cafú, sőt, a másik nagy öreg, Serginho is kapott 10 percet a meccs végén, hogy jól megtapsolhassák a hálás milánói nézők. Ha a Fiorentináról azt mondtuk, sokat és jól kell igazolniuk, akkor a Milanra ez hatványozottan igaz: kapus mindenképpen kell, közép- és szélsőhátvéd (Zambrotta tökéletes választás, de azért Vargas még bele kellene, hogy férjen), egy szűrő, egy szélső és persze Sheva, akivel kapcsolatban meggyőződésünk, hogy jövőre olasz gólkirály lesz. Az pedig egyáltalán nem tragédia, hogy a Milan az UEFA-kupában indulhat csak, hiszen egyrészt idén is láthattuk, hogy bár egyértelműen második vonal a Bl mellett, de feltörekvő, jó csapatokkal van teletömve, melyek akár képesek a Fiorentina-Bayern kettős kárára döntőt játszani! A magunk részéről drukkolunk a Milannak, ezt be kell vallanunk. (Milan-Udinese 4-1)

A Sampdoria és a Juventus csodálatos előadással integette el a mindkettőjük számára komoly sikert hozó szezont. A Samp a döcögős kezdés után végül jövőre megmutathatja magát Európában, a Juventus pedig kerete erején bőven felül teljesítve simán odaért a Bl-helyek egyikére. A mindkét oldalon meglévő elégedettség azonban nem lábkapkodós 0-0-t eredményezett, hanem lüktető, jó iramú, sokgólos meccset, melyen aztán az is kiderült, hogy Del Piero Trezét megelőzve gólkirály lett. Bár végül 10 ponttal lemaradtak az ezüstérmes Roma mögött, de érdemes megjegyezni, hogy ez a két csapat rúgta a legtöbb gólt (ugyanannyit, sőt, ugyanannyit is kaptak: 72-37), és ez bizony nagy dicsérete a Bianconerinek, hiszen közben nem egy harmadosztályú képességekkel bíró játékos koptatta az Olimpico gyepét a szezon során. Ha a Juve folytatja a múlt szezonban némileg kényszerből megkezdett fiatalítást (és persze előtte veszett kutyákkal falatja fel az idei igazolásokért felelős szakemberét), bizony sok örömöt szerezhetnek szurkolóiknak. Ne legyenek kétségeink, ha Nedved valóban hazatér, Hamsik Torinóba költözik! A Sampdoria pedig azzal teheti a legtöbbet saját eljövendő sikereiért, ha együtt tartja a társaságot. A pápa meg tökhülye, hogy kihagyta, mert rohadt jó meccs volt. (Sampdoria-Juventus 3-3)

Az Empoli nyert, de kiesett. Megmondjuk azt is, miért: február óta ez volt az első győztes hazai meccsük, ezt pedig a mögöttük már korábban alábukó Livorno ellen sikerült elérniük, így teljesen jogosnak mondható a távozásuk. Saudati kihagyott tizenegyese után gyönyörű góllal növelte kétgólosra csapata előnyét, majd előbb kaptak egyet, majd a Catania is belőtte a saját gólját a Roma ellen, így pedig olyan arcok vonultak a toszkán csapat öltözőjébe, amilyeneket utoljára a spanyol válogatott játékosai produkáltak Bulgária szétgyalázása után. (Empoli-Livorno 2-1)
A Cagliari és a Reggina, a két nagy menekülő barátságosan megveregette a másik vállát, s nagy egyetértésben döntetlen játszott. Amoruso duplájával 12-nél állt meg, ha Bianchi mellette marad, a Calabrese biztosan nem kell, hogy a körmét rágcsálva forduljon a hajrára. A Cagliari előtt már letérdeltünk párszor, egészen elképesztő sorozatot produkálva maradtak bent a szigetlakók. (Cagliari-Reggina 2-2)
A Siena sem bukta el hazai búcsúját a Palermo ellen, hiszen Big Mac duplájával döntetlenre hozta a meccset. A kopasz veterán 13 egységet termelt, nem kis része van a biztos bennmaradásban, a Palermo pedig szürke volt az egész szezonban, mint egy Volvo kárpitja, így nem csoda, hogy ott végeztek, ahol. (Siena-Palermo 2-2)

A Lazio végül két győzelemmel zárta borzasztó szezonját, jobb is, ha elfelejtik az egészet, ahogy van, és már csak a jövőre koncentrálnak, ami egyébként nem lesz egyszerű, mert Pandev például már most az UEFA-val fenyegetőzik. A Napoli ellenben csodásan teljesített, ugyan több furcsa eredményt is produkáltak, de a középmezőny élén végeztek, ami gyönyörű eredmény. Irány az Intertotó, onnan pedig az UEFA-kupa! (Lazio-Napoli 2-1)
Az Atalanta azt csinálta az utolsó fordulóban, amit az egész szezonban: a középmezőny tagjaival ugyanis általában rondán elbántak otthon, hogy aztán idegenben jól kikapjanak, így nem meglepő, hogy a táblázat derékhadában szüttyögték végig az idényt – és végül ott is végeztek, persze. A Genoa feljutóként büszke lehet 10. helyére (ezzel a győzelemmel előzte meg őket a Bergamaschi), bár ez lehetett volna szebb is, hiszen nemrég még a városi riválissal is közelről kekeckedtek. (Atalanta-Genoa 2-0)

A B ligában ismét győzött és magabiztosan vezet a Chievo (2-1 Vicenza), de az Albinoleffe vereségének köszönhetően már a Bolognát előzi meg közvetlenül, harmadik a Lecce, mely otthon kapott ki a Baritól. A Brescia újabb vereségével végleg kiszállt a harcból, jó hír (?), hogy ebben most egyik magyar sem vett részt. Kezdett viszont Filkor (a 77. percben cserélték le) a Piacenzában ikszelő Grosettóban, sőt, Kenő is kezdő volt, bár őt már a 60. percben levették, Rajczi pedig nem kapott szerepet a Leccében.

246 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr26476459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2008.05.20. 15:59:36

olasz Eb-keret: Del Pieróval, Cassanóval

Gabez 2008.05.20. 15:59:59

Nincs itt tűz.

Csak első meg második. ;)

Romanista 2008.05.20. 16:03:04

Gabez: :D

Cassano rulez.

kroos 2008.05.20. 16:03:56

Pippo kimaradt hál istennek

Greg36 2008.05.20. 16:23:55

Semmi tűz nem lesz, csak egy örök klasszikus:

"I've done my sentence
But committed no crime -
And bad mistakes
I've made a few
I've had my share of sand kicked in my face -
But I've come through...

...We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions ..."

kroos 2008.05.20. 16:29:08

biztos nem kivülröl tudod annyiszor nem volt még alkalmad hallgatni...

Greg36 2008.05.20. 16:30:48

Hát, barnetta, igen sajnálom, hogy reggel elvették az alvósmacid és most durcás vagy, de majd csak kinövöd :)

ASRM 2008.05.20. 16:32:15

Hát ez az. Gratuláció jár az Internek, mert valahogy csak megnyerték, de mit kezdjünk a szurkolóikkal? :)
Bár kiszurkolták, de személy szerint nem ők nyerték, így nekik meglenne a lehetőség, hogy szembenézzenek a hogyannal. Már akinek van rá igénye.

calcio_di_rigore 2008.05.20. 16:35:58

Ranieri elmondta, hogy 4 csatár kell neki, Iaquinta meg maradni akar, úgyhogy valószínűleg csak a szokásos szarkeverés megy. Esetleg Rómába elengednénk, de akkor jönne Aquilani. Palermo, persze...

Greg36 2008.05.20. 16:42:10

ASRM
Miután durván 18 fordulója, de inkább több, akár jogos volt épp az Inter győzelme, akár nem, a többi csapat szurkolójától azt lehetett hallani: "Csaka bírók miatt" - még akkor is, ha épp Inter játékost állítottak ki ok nélkül - még a reálisabb szurkolók is megvonják a vállukat 2 nappal a bajnoki cím kiosztása után bármi hasonlóra. Megvitatták azt az elmúlt 20-25 hétben.
A Te logikád szerint pedig minden szurkolónak csönd minden csapatnál, mert nem léptek pályára, így csak kiszurkolták a csapatuk helyezését.
Vállvon. Ez legyen a legnagyobb bajom.
A kedvedért a következő szezonban bárki vezeti az olasz tabellát éppen, az aktuális meccse után minden bírói tévedést fel fogok róni, ami számukra kedvezett, akár akkor is, ha 2 méterrel előrébb dobták be a labdát.

Gabez 2008.05.20. 16:43:31

ASRM: az csak a másodikat érdekli, hogy hogyan ;)

kroos 2008.05.20. 16:44:20

ASRM: Teljesen igy van.Nem Vieira, Zlatan, Zanetti, vagy a többiekkel van a baj.Hanem hogy nem tudják egyesek helyén kezelni ezt a gyözelmet.Nem kell a Grande Interezés, örüljetek a bajnokicimnek és ismerjétek el hogy kétes esetekben rendre a birok az Inter-t segitették.
Nem emberfeletti feladat:gyerünk!!!

kroos 2008.05.20. 16:45:33

És mi lenne ha az Inter meccseit nem olasz biró vezetné?

Greg36 2008.05.20. 16:45:57

Beismerem, hogy kétes esetekben a bírókhoz hasonlóan általában a nagyobb csapat javára ítéltek.
Ahogy bárhol és bármikor a foci történetében, kivéve mondjuk a koreaiak menetelését a VB-n :)

Greg36 2008.05.20. 16:47:09

Meg a Milanét, meg a Juventusét és a Lazióét.
Sőt, bárkiét, aki olasz bajnoki címre esélyes.

Greg36 2008.05.20. 16:50:21

Köszi, megvan az összes, de tőlük ez lesz az örök kedvenc:
www.youtube.com/watch?v=TqouPRe_9I4

kroos 2008.05.20. 16:59:57

ez tényleg nagyon ott van nyertél.

ASRM 2008.05.20. 17:01:07

Ezt az Amauri dolgot én se értem pontosan, két Juvés végzett a góllövő lista élén, Biztos jó lesz majd, meg nagy haja is van, de nem inkább vagy négy védőt kellene ott venni? Meg mondjuk egy új edzőt. Mert Ranieri előtt le a kalappal, sokat tett azért, hogy, na miért is? nem könnyű ezt Roma drukkerként megfogalmazni, mondjuk, hogy pl. a Juve-Palermo meccs után felmerüljön a gondolat hogy talán a Juvénak is járt volna vmi. De személy szerint nem tudom elképzelni, hogy vele bajnokságot is tudnak nyerni.

drdugo 2008.05.20. 17:03:32

Portieri: Buffon, Amelia, De Sanctis
Difensori: Barzagli, Cannavaro, Chiellini, Grosso, Materazzi, Panucci, Zambrotta.
Centrocampisti: Ambrosini, Gattuso, Aquilani, Camoranesi, De Rossi, Perrotta, Montolivo e Pirlo
Attaccanti: Toni, Borriello, Del Piero, Di Natale, Quagliarella, Cassano.

nincs igazság, kimaradt Pippo... :(
csak azt nem értem, hogy Kvajarella vagy Borriello kárára hogy hagyhatta ki. Borriello másfél honapja nem lőtt gólt, Kvajarella meg egy év alatt lőtt annyit, mint Pippo 2 honap alatt... mélységesen fel vagyok háborodva.
Cassanonak örülok, és remélem kezdeni is fog Di Natale helyett.

drdugo 2008.05.20. 17:12:17

tényleg... és Montolivo e Pirlo van írva... bár nem hiszem hogy Pirlot kihagyná, még a gyatra formája ellenére sem. hat csatár viszont felesleges.

ASRM 2008.05.20. 17:12:31

Kvajarella jó lesz. Pippot kicsit én is sajnálom, de valójában csak azért, mert ő tudja legjobban felidegesíteni a góljaival azokat, akik nem szeretik az olasz focit.
A hátvédsort viszont nem érzem valami acélosnak.

papercut 2008.05.20. 17:21:09

Dear everyone, aki fel van háborodva Pippo, Trezegoal, vagy Raul mellőzésén! Sajnos a nagy igazság az, hogy ez a 3 ember vagy kezd és gólt lő vagy nem érdemes kivinni, mert padról beállva soha, de soha nem fognak érdemlegesen hozzátenni a játékhoz, kivéve ha csapatuk nyomasztó fölényben játszik csak gólt nem szerez, ez esetben pedig igencsak véleményes hogy mással nem jutotak volna e el ugyanoda...Sajnos mindhárom játékosra igaz, hogy valójában a tizenhatoson belül kelnek életre, ami nem baj, sőt igen kívánatos, de szerintem egyik szövetségi kapitány sem számolhat velük a kezdőként mert mindhárom válogatottban van 2 fiatalabb és/vagy gólerősebb csatár(spanyol:Torres, Villa, olasz:Toni+Del Piero, francia:Henry Benzema.) Őszintén kétlem hogy bármit veszítettünk azzal, hogy ők nem lesznek ott, bár annak 2 csapatnak a szurkolói, akik majd nem nyerik meg az EB-t biztos nem fognak utólag velem egyetérteni! Fogadjuk el szakmai döntés született, több ilyet kéne meghúzni a szöv. kapitányoknak(pl veszejtse már el valaki Coupét Freyért, akinek a csehek elleni lepkéjét sohase bocsátom meg..) Ez egyedüli amivel lehet érvelni az a nagy rutin, de szerintem mindhárom szöv kapitány úgy érezte, fontosabb lehet, hogy egy új arc is helyet kapjon, tekintve hogy a következő világversenyen már nagy valószínűséggel egyikük sem lesz ott...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.20. 17:22:31

Igen, egyet még ki kell szórnia Donadoninak, vagy csak arra számít , hogy valaki úgyis megsérül. Cassanonak nagyon örülök és Aquilaninak is, bár tartok tőle, hogy őt vagy Montolivot szórja ki.

Dr. Dugo, Pippo jó két hónapjában rúg annyi gólt, mint Quagliarella, de pályafutása során ő is belefutott olyan priódusokba, mint most Gila. Egyébként Quaglia játékban sokkal többet tud, hozzátenni, mint Pippo. Gólszarónak meg ott van Toni, Boriello vagy Alex.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.20. 17:28:09

Papercut, baromira nem értek egyet. Raulnak például , a szeméylyisége is sokat érhet , ha be se viszik és ő még csak harminc, Treze meg 29. Pippo már valóban koros kicsit az EB-re.

Ha meg szakmai döntést hoztak, akkor szakmai magyarázatot kérnénk, az kevés, hogy Raullal nem nyertünk semmit, vagy hogy Treze skorpió.

Romanista 2008.05.20. 17:30:46

Már az előbb is akartam kérdezni hogy a firenzei Hugh Grant hogy hogy?

ASRM 2008.05.20. 17:47:17

Hát én meg Cassano beválogatását nem értem. Fantasztikus játékos, de 1 perc alatt tönkrebaszhatja az olaszok egész EB szereplését. És a helyzet az, hogy ezt az ellenfelek is tudják.

drani 2008.05.20. 17:53:43

én Perrottát hagynám otthon ezek közül

viszont Bonerán, Giovincón és Pippo 'csodafegyver' Inzaghin elgondolkoznék. Barzagli, Pirlo és Cassano helyett

ciru717 2008.05.20. 17:55:17

"Papercut, baromira nem értek egyet. Raulnak például , a szeméylyisége is sokat érhet , ha be se viszik és ő még csak harminc, Treze meg 29. Pippo már valóban koros kicsit az EB-re.

Ha meg szakmai döntést hoztak, akkor szakmai magyarázatot kérnénk, az kevés, hogy Raullal nem nyertünk semmit, vagy hogy Treze skorpió."

Ez így van...de Treze mérleg:P:D

giacinto 2008.05.20. 18:01:43

elmaradt kiállítás, jogtalan kiállítás, elmaradt 11-es......
és ezekért mióta osztanak pontokat? egyesek alapból feltételezik hogy :
1, az emberhátrányban játszó csapat tutira kikap
2, az emberelőnyben játszó csapat biztos hogy nyer
3, a megadott 11-eseket berúgják.
4, a felrótt ítéletek nem változtatták volna meg a meccs képét GYÖKERESEN!

szóval bármiféle számolgatás teljes mértékben rágalmazás.

Julio idén 3ból 2 tizit kivédett, valamint nem kevés pontot szerzett az Inter emberhátrányban...

Az Il Romanista jobban tenné ha Totti szögletrúgási technikáját elemezné, meg Giulynek csináltatna egy magassarkút, hátha úgy nem kell kézzel labdába érnie! Roma-Inter 1-4

drdugo 2008.05.20. 18:07:04

"Hát én meg Cassano beválogatását nem értem. Fantasztikus játékos, de 1 perc alatt tönkrebaszhatja az olaszok egész EB szereplését. És a helyzet az, hogy ezt az ellenfelek is tudják."

Biztos vagyok benne hogy minden rendben lesz Cassanoval az EB-n. Mindene az AS Roma és a válogatott. Válogatott mezben soha, de soha nem balhézott, mindig kitette szívét-lelkét. Most is így lesz, az 5 meccses eltiltás használt neki, azóta nem cirkuszol, és mindig a szája előtt tartja a kezét ha mond valamit, nehogy video alapján tiltsák el :))
És ne feledjük, hogy a jelenlegi olasz mezőnyben Del Piero mellett az egyetlen olyan játékos, aki klasszis az egy az egy elleni játékban is. Jól cselez, robbanékony, bármikor képes váratlant húzni, eldönteni egy fontos meccset.
Most a juve ellen is bár kihagyta a tizit, de olyan dolgokat csinált, hogy csak lestem...
Maradona nem véletlenül tartja a legjobb olasz labdarugonak.

papercut 2008.05.20. 18:14:19

popp: Igazad van egy kicsit talán spongyola volt így a három játékost egy kalap alá venni, de annyira hasonló a szituáció, hogy nem bírtam ki hogy ne vonjak párhuzamot..

A magyarázatot én is hiányolom, még akkor is ha kissé magáért beszél... Raulnak az kéne hogy a játék rá épüljön őt keressék a labdákkal, ahogy sokszor a Realban, de az a spanyol válogatott már nem az, ahol ezt be lehetne vállalni. Nem a képességei fölött ment el az idő hanem a karaktere fölött. Egy más koncepcióban játszanak már a spanyolok, amihez az ő játéka nem tudna sokat hozzátenni, nem fog csereként beállva 22-ről gólt rúgni a 80-dik percben, De emberileg én is nagyra tartom.

De ugyanet elmondható a másik 2-ről is. Csak azt sajnálom, hogy lenne szakmai oka Trez kihagyásának, de inkább emberi okok miatt hagyják ki, ami egy szövetségi kapitánynál megbocsáthatalan, ugyanúgy ahogy Guily kihagyása is az volt. Domenech mániája az otthon játszó franciák beválogatása, pikkel a külföldön játszókra, ezért lehet pl Alou Diarra válogatott, Clichy vagy Sagna meg nem...remélem a győztes Eb után új kihívások felé néz és Deschamp lesz az szöv. kapitány.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.20. 18:15:57

Gia, azon nem gondolkoztál, hogyan lehet az, hogy csak 3 tizit itéltek ellnetek, amikor Materazzi és Burdisso is ott a védalamben?

A Roma-Interen történt kiállítást senki nem vitatta. De azért vicces , hogy egy olyan meccset hozol fel, ahol nyolcvan percig tíz emberrel játszottunk, talán nem ez alapján kéne megitélni a két csapat erejét egymással szemben. Egyébként az utolsó hat meccsen 3 Roma győzelem 1 döntetlen és 2 Inter nyerés, ez azért talán többet mond, mint a római 1-4 szajkózása.

"a felrótt ítéletek nem változtatták volna meg a meccs képét GYÖKERESEN!" - ezt megint nem tudhatjuk, sőt meglehetős elfogultságra vall ilyet kijelenteni. Szeritnem Mexes kiállítása például elég sokat jelentett nektek, szerintem anélkül nem tudtatok volna egyenlíteni.

Romanista 2008.05.20. 18:17:06

giacinto: mindezek jobban változtatják a játék képét mint a meg nem adott kiállítás tizenegye etc. Pool-Inter.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.20. 18:19:04

papercut, szerintem az Olaszországban játszókra pikkel igazán, nem is tudom , hova tenni, hogy Mexest behívta a 30-as keretbe, de később úgy is kiszórja.

Pseudo 2008.05.20. 18:27:10

_benito: nyertél di Natale-val. Én akkor is Inzaghit vinném helyette, mert egy mákos pali, akit egy döntőn úgy tudnak mellbe rúgni, hogy onnan a kapuba pattanjon a labda. Mondjuk a döntőig el is kell jutni és szerintem ezzel a kerettel nem fognak odaáig eljutni az olaszok (bár, ha továbbmennek a csoportból -ami nem lesz könnyű-, akkor még ez is előfordulhat).

papercut: "mert padról beállva soha, de soha nem fognak érdemlegesen hozzátenni a játékhoz". Őööö? A gól az hozzátevésnek számít? Mert Inzaghi neve mellett győztes gól a padról a Palermo ellen; valamint a Shakhtar (akárhogy is írják a nevét) 2 gól szintén a kispadról.

calcio_di_rigore 2008.05.20. 18:52:13

ASRM

"de nem inkább vagy négy védőt kellene ott venni?"

Kell azt is, de nem négyet. Kettőt, egyet balra (De Ceglie), egyet középre. A jelenlegi védelem is annyi gólt kapott mint a Roma. Kevesebbet mint a Milan.

"Meg mondjuk egy új edzőt. Mert Ranieri előtt le a kalappal, sokat tett azért, hogy, na miért is?"

Hogy egyből visszavezette a csapatot Európába, különösebb probléma nélkül. Hogy olyan mentalitású csapatot rakott össze, amire minden juventino büszke lehet. Hogy egy újjáépülő csapat, új edzővel, új játékosokkal már az első évében CSAPATKÉNT működött. Hogy több taktikai formációban is eredményesen játszatta a csapatot. Hogy nem a káosz uralkodott el, amikor először a középpálya közepét (Tiago-Almiron), majd a védelem közepét (Andrade-Criscito) kellett az előzetes elképzeléseihez képest teljesen átalakítani. Megoldotta. Hogy megvertük az Intert, a Milant és a Rómát is. Hogy lesajnált játékosokból hozta ki a maximumot (Legro, Zanetti vagy akár DP).

Tényleg el kell küldeni, hogyne.

giacinto 2008.05.20. 19:40:15

popp! olvasd újra amit irtam, és ne egy részletét ragadd ki, mert az ugy tök mást jelent....

ciru717 2008.05.20. 19:43:46

goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=703985

Inter drukkerektől kérdezném...ez az ember normális???

daneeka 2008.05.20. 20:19:20

egyetértek calcio-val Ranieri kapcsán.
Nemcsak simán szerethető ez a csapat (ellentétben a Capello-féle veszteni nem képes csapattal), de tetszetősen játszanak, és motiváltak is. Külön öröm, hogy Ranieri be meri dobni a fiatalokat a vízbe, pl Molinaro, vagy idény elején Criscito, de Palla is nála kezdett el játszani (a B-ben elég jó volt). Ez Capellonál elképzelhetetlen volt, de a vége felé Lippi sem játszatott túl sok fiatalt.
Szerintem amúgy ennek a Juventusnak még 3-4 idény kell, hogy valós eséllyel menjen a Scudettoért, mert ADP, Nedved, Camoranesi, Zanetti benne vannak már a korban. Meg kell találni az utódaikat, és beépíteni őket a csapatba.

ASRM 2008.05.20. 20:33:44

calcio, Ranieri nagyon jó edző, nem vitatom, csak szerintem valami hiányzik belőle a bajnokság megnyeréséhez. Mondjuk a nagy csapatok megverését én sokal inkább érzem egy kiéheztetés utáni felfokozott étvágy megnyilvánulásának. Már többen leírták itt, amit én is osztok, hogy azért ezzel a kerettel ez a helyezés nem olyan nagy meglepetés.

drdugo, Cassanoval kapcsolatban igazából én is örülök, hogy beválogatta a Don, pláne, hogy jó formában is van, nem úgy, mint sok csapattársa és azt is készséggel elhiszem hogy megjavult. Nem, ezt nem hiszem el.

Gabez 2008.05.20. 20:42:20

calcio: volt azért olyan pont a bajnokságban, több is, amikor Ranierit elküldtétek a francba :)

DP-t sose sajnáljuk le, ő a legjobb olasz, vita nincs! Legro-t viszont mindig lesajnáljuk, akármit is csinál vele Ranieri. Cassano pl. bohócot csinált belőle hétvégén :)

De tényleg jó lesz ez a Juve, ha erősítenek 1-2 poszton, valszeg ők lesznek jövő ilyenkor a második helyen. ;)

Ma a saját félpályámról rúgtam gólt, mint ő:

index.hu/sport/foci/nice080520/

Gratuláljatok :)

daneeka 2008.05.20. 20:55:48

na most esett le, h mekkora hülyeséget írtam, Palla tavaly a B-ben Deschamps kezei alatt kezdett el játszani.

capor_ 2008.05.20. 20:58:31

"ciru717 2008.05.20. 19:43:46
goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=703985

Inter drukkerektől kérdezném...ez az ember normális???"

Hihetetlen figura:)

Romanista 2008.05.20. 21:38:29

Morattit szerintem az se vigasztalná ha az összes eddig megrendezett olasz bajnokit az Inter nevére írnák. akkor már a francia bajnoki címet követelné.
és így tovább.
Cassano jó hogy ott lesz, mert mint embert mindenki szereti, csak De Rossinak kell majd őt is fognia a meccseken.

Romanista 2008.05.20. 21:40:30

ja és Moratti úgy néz ki mint a Pink Floyd filmből a tanár, grafikában.

calciomax 2008.05.20. 22:44:31

Két éve érdemtelenül a zöld asztalnál, tavaly könnyü volt mert nem volt az isteni Juve a bomba Milantól pontokat vontak le.......Idén a birók csaltak(tévedtek) a javunkra. Persze a Juve Milan mindig makuátlanul megkérdőjelezhetetlenül lett bajnok. Csak az Inter ilyen hitvány...

calcio_di_rigore 2008.05.20. 23:14:52

ASRM, majd meglátjuk, jövőre úgyis kimondva-kimondatlanul nagyobb lesz az elvárás. De a lehetőséget meg kell adni neki, végzett idén olyan munkát, hogy megérdemelje.

Gabez, van aki most is elküldené a francba, de én korábban meg most sem értettem egyet velük. Nem kell minden évben edzőt váltani, Deschamps is csak 1 évig volt. Max. Lippiért vagy Mourinhóért áldoznám be, de még értük se feltétlenül.

BruceWayne 2008.05.20. 23:16:48

a 2002-est valszeg mi csesztük el, a 98-as az meg erősen necces....
amúgy még jó hogy csak most olvasom a legutóbbi 24 óra termését, ennyi fasságot összehordani.... csalás, 11es, kiállítás.... barnettával az élen, akire még mindig áll a kérdés: Posztolt e már érdemben valami értelmeset is az NST-re?

drdugo: bocsi de ezen
"Biztos vagyok benne hogy minden rendben lesz Cassanoval az EB-n. Mindene az AS Roma és a válogatott. " még mindig a fejemet fogom.....

calcio_di_rigore 2008.05.21. 00:00:43

Közben nagyon úgy néz ki, hogy Barzagli a Fiorentina játékosa lesz.

kroos 2008.05.21. 08:21:53

Nera miért nem az Inteböl behivott olaszokat elemzed?Igy könnyü minden Cassanót elövenni.

BruceWayne 2008.05.21. 10:38:25

azért vettem elő mert egy sampdoria játékos olasz válogatott keretbe való meghívásával kapcsolatba is előhozni ezt a felsőbbrendű ROMA AZ ISTEN dumát már nekem kínos

""Biztos vagyok benne hogy minden rendben lesz Cassanoval az EB-n. (!)Mindene az AS Roma(!) és a válogatott."

az első mondat és a 2. első fele így együtt felfoghatatlan.... :-)

barnetta rád meg még mindig áll a dolog: várjuk első érdemi hozzászólásod a blog alapvető témáihoz... reméljük az EB előtt még sikerül összehoznod, de szerintem te reménytelen vagy, egy osztrák-lengyel dönőt is az Interrel foglalkoznál!

kroos 2008.05.21. 10:44:05

Svájc-ot várom a döntöbe.A Vb-röl ugy jöttek haza hogy nem kaptak gólt.Ráadásul most a Degen,Senderos,Djouru,Magnin 4-es kiegészül egy nagyon jó Benaglio-val.

mickeyknox 2008.05.21. 10:51:30

meg ott játszik barnetta is, nem :)

kroos 2008.05.21. 10:56:29

a név kötelez...

BruceWayne 2008.05.21. 11:17:30

beb*szna ha svejc döntős lenne. bár otthon vannak és tényleg van pár neves játékosuk de elég volt a görög csapat 4 éve.....

kroos 2008.05.21. 11:26:59

Pedig van olyan attraktiv a focijuk mint az olaszoké...

drani 2008.05.21. 11:39:37

goal.com olasz idényválogatottja:

Frey
Maicon, Cordoba, Chiellini, Vargas
Zanetti, De Rossi, Hamsik, Di Natale
Del Piero, Trezeguet


nem rossz

kroos 2008.05.21. 12:10:14

Cordoba, Chiellini, belsö kettös?

BruceWayne 2008.05.21. 12:15:14

ahány lap annyi válogatott. Cordoba az anfieldes sérüléséig - a szezonkezdetet leszámítva - tényleg jól küldte, bár Samuel jobb volt nála de ő hamarabb sérült meg

BruceWayne 2008.05.21. 12:16:03

és kár hogy Cambiasso idény végére visszaesett, mert neki is itt lenne a helye

kroos 2008.05.21. 12:16:37

Frey-Maicon-Juan-Nesta-Vargas
De Rossi-Pirlo-Zanetti
Quajarella
Di Natale Del Piero
Ez inkább.

BruceWayne 2008.05.21. 12:22:17

Pirlo? ne viccelj már...
bár nem csak Nestán múlott a 4. hely de a MIlanból is érdekes védőt beválogatni

calcio_di_rigore 2008.05.21. 12:23:15

Dejó, dejó, beindult a calciomercato.

Állítólag a Juventust 5 millió euró választja el Xabi Alonso szerződtetésétől. Blanc Liverpoolban van.

kroos 2008.05.21. 12:36:26

ok akkor Pirlo replace for pelé jr.

BruceWayne 2008.05.21. 12:36:52

tőle mehet oda. egyébként 5M nem sok érte, korábban többre értékelt volt, vissza van esve :-)

BruceWayne 2008.05.21. 12:38:49

köszönjük barnetta, 3 postot bírtál ki az Inter basztatása nélkül.... fejlődsz bazz...

calcio_di_rigore 2008.05.21. 12:43:01

Szép is lenne ha 5 milla lenne az ára.:) 5 milla a különbözet az ajánlat és a kért összeg között, tehát kb. 20-15=5.

Persze ha lehet hinni a híreknek.

kroos 2008.05.21. 12:45:10

Jól van Nera akkor irj valakit Pirlo helyett...

BruceWayne 2008.05.21. 13:17:18

Cambiasso.
Pirlo idén sokszor úgy focizott mint egy kivénhedt ex-sztár a megye2-be

kroos 2008.05.21. 13:24:31

Ok de akkor Zanettit kicserélhetem Pizzarora.

BruceWayne 2008.05.21. 13:49:40

Zanettinek ott a helye az év csapatában (mármint Javier-nek)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.21. 14:22:28

gia, igazad van felületesen olvastam, ezért bocs és felsorolásodban is van igazság. De azt te felejted el, hogy az említett ítéletek nagyrészénél nem veztetett az Inter, hanem döntetlenre áll illetve hátrányban volt. Az meg azért elismerheted, hogy nehzebb fordítani esetleges két gólos hátrányból, vagy emberhátrányból.

Egyébként a tizenegyesek nyolcvan százaléka bemegy. A kapusnak meg bár van érdeme a hárított tizenegyesekben, de jelentős a szerencse faktor is, mert általában vakon repülnek, úgyhogy eleve ötven százalék, hogy eltalálják az oldalt és ha jól rúgja a tag akkor sem tudja védeni. hiába vetődik jó felé a kapus.

Szóval az, hogy kapusotok háromból kettőt kivédett, még nem jelenti azt , hogy jobb esély lett volna többi hárítására 20%-nál.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.21. 14:32:45

Ez a Moratti nyilatkozat igazán óriási, garatulálunk neki, ezt legalább annyira frusztrálja ez a bajnoki cím, mint az Inter egyes szurkolóit. Ennél már De Rossi első csalódottságában tett kijelntései is sokkal korrektebbek.

BruceWayne 2008.05.21. 14:36:30

hát főleg hogy a 98-osan van is miért rágódni, de már mindegy. majd jövőre remélem elhallgattat mindenkit a csapat az eredményeivel.

kroos 2008.05.21. 14:38:17

Rafa is megmondta hogy az Arsenal lefocizta öket,....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.21. 14:48:17

Nera, de ha ti rágódhattok egy tíz évvel ezelőtti bajnokságon, akkor nem értem miért háborodtok föl annyira, éppen ti - akik rendszeresen és némiképp joggal csalóztátok a Juvét az utóbbi 15 évben -, ha egyes Roma játékosok első elkeseredettségükben kétségüknek adnak hangot egyes játékvezetői ítéletek miatt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.21. 14:49:36

barnetta, Sanderosról kérdezd az Arsenal szurkereket.

kroos 2008.05.21. 14:53:48

Érdekes felvetés Popp,de a válogatottban mindig jól játszik.És ha most nem P.Muller fog mellete kezdeni hanem Egimann akkor nem lesz baj.Csak kéne még egy Hajnal Tomi aki a fejére iveli a labdtát...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.05.21. 15:03:49

"Svájc-ot várom a döntöbe.A Vb-röl ugy jöttek haza hogy nem kaptak gólt.Ráadásul most a Degen,Senderos,Djouru,Magnin 4-es kiegészül egy nagyon jó Benaglio-val."

Degent leigazolta a Liverpool, és állítólag jön Dossena is. A helyi olaszfoci-tudorok véleményére kiváncsi volnék az utóbbiról, én talán ha egy Udinese meccset láttam idén.

kroos 2008.05.21. 15:21:16

Dossena az uj Zambrotta.

kroos 2008.05.21. 15:44:00

Nem hiszem rátok vall..

drdugo 2008.05.21. 15:56:58

"drdugo: bocsi de ezen
"Biztos vagyok benne hogy minden rendben lesz Cassanoval az EB-n. Mindene az AS Roma és a válogatott. " még mindig a fejemet fogom....."

szerintetek nem tudom hogy a sampban játszik? :DD
csak arra akartam kilyukadni, hogy Cassano szívében két csapat van, a Roma (függetlenül attól, hogy épp hol játszik), és a squadra azzurra.

kroos 2008.05.21. 16:02:04

Habár a multból nem lehet megélni de a talentino a legutóbbi eb-n is csapata legjobbja volt.

kroos 2008.05.21. 16:09:49

Igen valami ilyesmi.

Gabez 2008.05.21. 16:18:55

Nyilván innen pontosan lehet tudni, mi van Cassano szívében ;)

Azért valószínűsíthető, hogy nem volt játékmackója...

BruceWayne 2008.05.21. 17:16:03

nyílván le se sz*rja a Barit ahol született és ahonnan indult a karrierje, csak a Roma a mindene ahol nem egy emberrel veszett össze és a végén áron alul kib*szták a p*csába, amire a reálos szenvedéssel együtt a karrierje is majdnem ráment.
de tudjuk, aki már egy percet is játszott a Romában az már igazi romanista lesz egész életében....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.21. 18:04:36

Nera, mostani nyilatkozatai alapján viszont szívesen visszatértne Romába, én örülnék is neki. Bár amíg Spalletti az edző nem hiszem , hogy ennek realitása lenne és ha az kérdés, hogy Luciano vagy Antonio, addig a tar mágust választanám.

Asidotus 2008.05.21. 18:23:47

Nekem szimpatikus Ranieri, én ragaszkodnék hozzá.
Annak idején nem értettem, hogy Deschamps miért csak a B ligát vállalta el a Juventussal, legalábbis én így emlékszem, hogy magától ment el.
Nekem Ranieri a Chelsea-ben is tetszett, mint a gyerek a játékboltban, mikor rászakadt Abramovics pénzeszsákja.

kroos 2008.05.22. 10:22:28

nb1.hu,,Megrongáltak egy óvodát is az interisták,Bár az Inter szurkolóinak előzetesen megtiltották, hogy leutazzanak Parmába, 1000 közülük mégis úgy döntött, hogy a helyszínen izgulja végig csapat bajnoki "döntőjét". Az egyik szurkolói csoport tagjai elveszítették a hidegvérüket, betörtek egy közeli óvodába, ablakokat törtek be, és fákat is megrongáltak. Az eset természetesen mély nyomokat hagyott az Inter és Párma város kapcsolatában is.

BruceWayne 2008.05.22. 10:27:16

r*hadjon meg az is aki ilyeneket kitalál hogy vendégtáborok nem utazhatnak idegenbe

kroos 2008.05.22. 10:28:56

Nekem ebböl más jött le.Ovodába betörni?
süti beállítások módosítása