Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Elinterezik?

2008.05.12. 11:54 _benito

Amikor azt hittük, a Siena remek helytállása teljesen hiábavaló lesz, érkezett Del Piero, és a 89. percben kiintegetett mindenkinek, hogy üljön vissza nyugodtan, mert egyetlen kérdés sem dőlt még el! Mert bizony hiábavaló lett volna az Inter pontvesztése, ha a Parma az utolsó fordulóban úgy lép pályára ellenük, hogy már nem oszt, nem szoroz a meccs, hiszen a Catania torinói győzelmével kiharcolta volna a bennmaradást, így viszont igencsak lesz miért harcolnia a Gialloblunak is – nem is beszélve a szicíliaiakról, akik meg ugyebár a Romát fogadják, más kérdés, nekik adott esetben egy iksz is elég lehet. A Milant kevésbé motiválja a Bl, mint a múlt héten már a Fiorentinának kiosztott Szezon Lúzere cím, ezért a megtisztelő titulus érdekében nem csak bucira verette magát Nápolyban, de egyúttal átengedte a negyedik helyet is a fogcsikorgatva bevágódó lila szerelvénynek. Hátul megmenekült a Reggina, viszont hiába áll hátulról a második helyen az Empoli, jelen pillanatban nekik a legjobbak az esélyeik, hiszen a két további fenyegetett a fenti ellenfelekkel találkozik, nekik pedig már csak az elsőnek távozó Livornót kell elrakniuk, és egymás elleni eredményeikkel (0-1, 2-0) meg is előzik az Elefántokat. Összefoglalva, ennél izgalmasabban csak akkor alakulhatna a Serie A, ha… nem tudjuk, hogy lehetne ennél izgalmasabb. Hajtás után megnézzük közelebbről.

Amennyiben összejön az Internek a bravúr, kezdeményezni fogjuk az elinterezte kifejezés labdarúgó szótárakba történő felvételét. Manciniék vezettek már idén 11 ponttal is, ebből az utolsó fordulóra 1, azaz egy maradt meg, ráadásul a leventehajú mester tovább áskálódik csapata ellen. Az Inter úgy kezdte, hogy a Siena torkába mélyesztette metszőfogait, de mégsem harapta át, csak játszadozott vele. A Robur elhalóan jelezte, készen áll elhalálozni a pezsgősüvegek között, ám abban a pillanatban, hogy gyengülni érezte a szorítást, Big Mac egy kósza ellentámadást góllal fejezett be (előre szeretnénk elnézést kérni, de hogy a szezonunk köcsögválogatottjában két Interista középhátvéd lesz, az már most biztos). Ekkor még nem tűnt idegesnek a Nerazzuri, és az igencsak Milánosra sikeredett 4-3-2-1 addig passzírozta a kapujához a Sienát, míg az a szünet előtt még egyszer megadta magát. Ha sikerült volna két góllal elmenni, a vendégek minden bizonnyal fel is adják, ám Mancini még nem végzett! A szokásosnál tompábbnak tűnő Jimenez helyett az Inter legjobbjaként virgonckodó Balotellit vitte le, azt pedig már végképp ne tőlünk, hogy miért kellett átállni 4-3-1-2-re egy tömörülő ellenféllel szemben. Érkezett is a bünti, a Siena második értelmesnek mondható támadása (ismét Burdisso közreműködésével) Kharja hajszálpontos lövésében kulminált, mely a nyújtózkodó Julio Cesar keze mellett a hosszú alsóba zúgott. Meghallgatásra talált tehát a beharangozóban emlegetett igény, ráadásul pont a 69. percben, Mancini ugyanis már valóban pánikolt erősen, mikor egy másik beharangozóban említett esemény is valóra vált: Gava sporttárs ha nem is ment fel fejelni, de befújt egy röhejes büntetőt a hazaiak javára, melyet Materazzi annak rendje és módja szerint ki is hagyott. Az egészben az a vicc, hogy Gava emiatt a kamubüntető miatt nem adta meg a másikat pár perccel később, ami viszont valóban jogosnak tűnt – és ezt már valószínűleg nem a muflák középhátvéd lőtte volna. Cruz és Jimenez előtt még adódott helyzet, de ezek kimaradtak, a 85. percben pedig jött még egy lángos: Cambiasso megsérült, ráadásul nem húzódásnak tűnt a dolog. Nem osztjuk a stúdióban pöffeszkedő Zomboui Sándor véleményét, miszerint az Inter nagyképűsködött volna, mi sokkal inkább dobáljuk báránybőr kucsmánkat a levegőbe a sportszerűség és mintaszerű fegyelmezettség mintapéldányát, a Sienát ünnepelve. És akkor lássuk, másik próféciánk valóra válik-e jövő héten. (Inter-Siena 2-2)

A Milan szurkolóit valószínűleg még az sem vigasztalná, ha az Inter elcseszné a végét, hiszen jelen pillanatban úgy néz ki, a Milánó fölött lebegő sötét felhő őket is maga alá temeti. Azt lehetett tudni, hogy a nápolyi kirándulás nem babazsúr lesz (a Juve, az Inter és a Fiorentina is kikapott itt), de azt még talán a lilák hívei sem gondolták volna, hogy ilyen simán bucira pofozzák a Rossonerit. Ancelottiéknak egyetlen percig sem volt esélyük a pontszerzésre sem, a három szerzett gól mellé legalább még egyszer ennyi hatalmas helyzetet puskázott el a Napoli, és bár a Milannak is voltak lehetőségei (Kaká és Pato is ordító ziccert hibázott), a hazaiak úgy átgyalogoltak a Milanon, mintha ott sem lettek volna. A győzelem nekik már valójában semmit nem számított, ezzel szemben a vendégeknek győzniük kellett volna az életük árán is, hiszen a Fiorentina sejthető volt, hogy nem kegyelmez a Parmának, innentől kezdve pedig a lilák kezében van a sorsuk. A Rossoneri nyári bevásárló listája kilóg a San Siróból, Zambrotta, Flamini, Ferrari és Sevcsenko pedig egyáltalán nem biztos, hogy Bl-csapatba érkeznek, és rajtuk kívül sem ártana még egy kapus és egy Vargas-típusú all-round játékos. Az Udinese ellen becsületből győzni kell jövő héten, aztán szurkolni, hogy a csutkaszar Torino kezdjen valamit a Fiorentinával, hiszen az egymás elleni eredmények (1-1, 1-0) a Milannak kedveznek a Viola elleni duellben. Minden más viszont ellenük szól…. (Napoli-Milan 3-1)

A Roma megtette a saját dolgát, s két ikonjának góljaival megverte az Atalantát. Panucci szokás szerint fejjel köszönt be (ötödször idén), De Rossi pedig egy szabadrúgást tekert be a gyalázatosan felállított sorfal mellett-felett, ezzel pedig – ha még az Inter kezében is van a sorsuk – feljöttek egy pontra az éllovas mögé. A Roma karnyújtásnyira van attól, hogy a legtovább állva maradt Bl csapat címe mellett hazai duplát is ugorjon, ami az ellenfelek ismeretében álomszerű teljesítmény lenne. Spalletti a milánói derbi után úgy nyilatkozott, hogy a bajnoki cím nagyon messze van tőlük így is, és nem szabad másra koncentrálniuk, mint saját magukra, mert rájuk is komoly feladatok várnak még idén. Biztosak vagyunk benne, hogy nem bánja, hogy tévedett, a második felével viszont egyetértünk, hiszen a kupadöntő előtt még Cataniában kellene megmutatniuk, hogy rajtuk nem fog múlni a bajnoki cím! Egy furcsa megjegyzésünk azért lenne: Totti nélkül valahogy jobbnak, de mindenképpen könnyedebbnek tűnik a Roma, azt pedig végképp nem tartjuk jó ötletnek, hogy többek közt a Capitanóval fennálló viszonyuk miatt eladják Aquilanit és Vucinicet. A bajnokság legnagyobb kérdése tehát továbbra is nyitott, nem állítjuk egyértelműen, hogy a Roma megérdemelné a bajnoki címet, de hogy nagyon sokat tettek érte, az vitán felül áll. Poppnak van igaza: ha ez mégsem lesz elég, a szurkolóik már akkor is büszkék lehetnek rájuk. (Roma-Atalanta 2-1)

A Juventus is elindult már nyaralni, ezt pedig az Elefántok a szezon egyik legtréfásabb góljával használták ki, mellyel sokáig úgy tűnt, nyernek is, egyúttal pedig az elbukott kupadöntő ellenére pozitív impulzusokkal, A-ligás csapatként indulhatnak ők is Norvégiába (vagy ahova az olaszok nyaralni járnak). Ám a 88. percben egy néző bekiabált, hogy ezzel bizony jó eséllyel bajnokot farigcsálnak az Interből, ettől pedig úgy felbőszült Chiellini, hogy tökéletes labdát tekert az ötösre berobbanó Del Piero elé, aki (a meccs során először) nem hibázott. Az 1-1 azt jelenti, hogy a Catania is kieshet még, ha kikap a Romától, miközben az Intert megcsapja a Parma – mindezt pedig törvénytelen vigyorral figyeli majd a harmadik helyről a szezon második felére egészen magára talált Juventus. Az Öreg Hölgy is érdekelt még egy versenyben, ezt pedig a gólkirályi címért vívja egymással a jelenleg egyaránt 19 egységnél járó Borriello, valamint a két Juve-csatár, Treze és Del Piero. Mi a magunk részéről a legjobban annak örülnénk, ha a szíve hölgyéhez minden körülmények között hű lovagot ütnék királlyá, habár vannak elképzeléseink, nagyjából milyen erőfeszítésekre lehet számítani jövő héten a torinóiaktól, amikor Genovában vizitálnak annál a Sampdoriánál, melynek már tuti az UEFA-kupa, de akár még ötödik is lehet. (Juventus-Catania 1-1)

A Fiorentina korán hátrányba került a Parma ellen, de a Nápolyból érkező hírek hatására magukhoz tértek és végül legyűrték a végveszélybe kerülő vendégüket. Pazzini és Osvaldo elpuskázta ugyan a helyzeteit, de a két trequartista, Santana és a frissen visszaért Semioli (Kuzmanovics helyére jött be, amikor már szorult a kapca) góljaival végül győzni tudott, sőt, a lefújás előtt Osvaldo mégis beköszönt, a Parmából pedig kiállították a megsérült Falconét húsz perc után leváltó Rossit. Középhátvéd nélkül nem ígérkezik tehát könnyűnek az utolsó forduló a Gialloblu számára, a Fiorentina viszont a saját kezébe vette a sorsát, és kínkeservesnek mondható szezonját csodálatos befejezéssel ünnepelhetné, ha győzni tudna Torinóban. A döntetlen ugyanis kevés, mert a Milan várhatóan randán elrakja majd az Udinesét, viszont a Fiorentina idén már többször bebizonyította, hogy idegenben nagyon csikorog a gépezet. Utoljára a 26. fordulóban győztek az Artemio Franchitól távol, azóta mind az öt idegenbeli meccsüket elveszítették (ezeken mindössze két gólt szereztek, kaptak viszont tízet!), így hiába csutkaszar a Toro, könnyen lehet, hogy elgáncsolják a lilákat. Szerintünk ha Donadoni mostanában határozza el, kikkel kíván együtt dolgozni a nyáron, akkor Pirlo helyett halál nyugodtan Montolivót viszi ki, hiszen az ifjú fedezet az egész szezonban jobban teljesített nagynevű elődjénél. Ha Mutu nélkül megcsinálják a lilák, kétség sem férhet hozzá, hogy meg is érdemlik (Fiorentina-Parma 3-1)

Az Udinese úgy megörült neki, hogy a kupadöntő résztvevőinek ismeretében a hetedik hely is UEFA-kupát ér, hogy hirtelenjében ki is kaptak otthon a Cagliaritól. Az Isolani legutóbbi 10 meccsén 20 pontot szerzett, csak az Inter és a Milan ellen szenvedett vereséget. Szóval ha valakinek, hát nekik biztosan jár a zúgó tapsvihar! (Udinese-Cagliari 0-2)
Cassano és Maggio szép reményekre jogosítja fel a Sampdoriát, kár, hogy jó eséllyel egyiküket sem sikerült megtartaniuk. A két játékos góljaival most éppen Palermóban győztek, és bár a szezon kezdetét figyelembe véve annak is örülniük kell, hogy már biztosan UEFA-indulók, a Fiorentina győzelmével eldőlt az is, hogy a Bl-re már nem érhetnek oda. Hogy az ötödik hely milyen jelentőséggel bír, azt pedig a Juve ellen mutathatják meg az utolsó fordulóban. (Palermo-Sampdoria 0-2)
A Lazio stílszerűen, a Rocchi-Pandev kettős vezérletével győzni tudott Genoában a teljességgel érdektelen utolsó előtti fordulóban. A Genoa egész szezonban hullámzóan teljesített, bravúrgyőzelmek után sorozatban verték őket laposra mindenféle jöttment csapatok, a Lazio pedig az egyik olasz Bl-csapatként jelenleg tizenharmadik, tíz győzelme mellé tizennégyszer kikapott és természetesen negatív a gólkülönbsége is. (Genoa-Lazio 0-2)

A Reggina, ahogy mostanra biztossá vált, a Serie A Menekülő Embere. Tavaly egészen elképesztő sorozatot produkálva maradtak bent, idén ezt megfejelték annyival, hogy most Bianchi nélkül sikerült a bravúr, hiszen nagyjából az egész szezont a kiesőzónában töltötték, most mégis elmondhatják: egy fordulóval a vége előtt megmenekültek. Ezzel szemben az Empoli, mely a Serie A egyik UEFA-kupa delegáltja volt, könnyen lehet, hogy kiesik, mint a tejfog. Ennek elkerüléséért ők tehetik a legtöbbet azzal, hogy jövő héten leverik a már kiesett Livornót, és kiszurkolják, hogy a két nagy győzzön a vetélytársak otthonában. Orosz rulett toszkán módra. (Reggina-Empoli 2-0)
A Livorno dicstelenül búcsúzott, hiszen a múlt heti, Atalanta elleni meccs után kitört ramazuriban hat játékosa összesen tizenhárom mérkőzésre szóló eltiltást zsebelt be, így reményük sem lehetett, hogy egy nagy vágtával és egy még nagyobb csodával esetleg odaérnek. Most a harmatos Toro rúgta arrébb a sánta veréb elől a lócitromot, hiszen még a szép búcsú sem jött össze saját szurkolóik előtt, ezzel pedig eldőlt, hogy az Amaranto jövőre a B-ligában virtuskodhat csupán. (Livorno-Torino 0-1)

A B-ligában kikapott az éllovas Chievo, míg a második Albinoleffét otthon alázta meg a Lecce (0-4), mely ezzel meg is előzte ellenfelét. A Bologna a negyedik, melyet Filkorék intéztek el nagyon durván (3-0), ám mivel a Brescia is kikapott, ez még simán beleférhet nekik. A magyarok közül Fecze végigjátszotta a megalázó 0-4-el zárult meccset, Vass nem lépett pályára, az 1-0-ra kikapó Avellinóban Kenő 10 percet kapott, Filkor még nála is egy kicsivel kevesebbel kellett, hogy beérje, Rajczi pedig egyáltalán nem kapott lehetőséget.

183 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr65464792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halareaal 2008.05.12. 21:19:46

Tottira meg sztem szükség van, egyrészt az ellenfelek is máshogy játszanak a pályán, másrészt meg egy csapatba akkor is kellenek az egyéniségek, ha épp nem játszanak. ugyanezt mondták az olaszok Del Pieroról a vbn, márminthogy nagy szükségük van rá. egyébként az olaszoknak azért lesz nehéz, mert a vb győztes csapatuk kiöregszik, az új generáció meg hiába nagyon tehetséges, még nem áll készen. az ebn még az öregek jók lehetnek, de Dél-Afrikában sztem nem sok babér fog teremni.

drosiii 2008.05.12. 21:28:59

igen, de nem mind1 h egy aranylabdas jatszik melyen az elvarasok alatt, vagy 1 magyar senki jol. de ha te a kotekedestol leszel boldog, am legyen.

mesehabbal 2008.05.12. 21:33:03

to halareaal: kiveve persze akkor, ha a fél csapat visszavonul a válogatottságtól az eb után és kénytelenek lesznek a fiatalokhoz nyúlni. és ez elnézve a kezdő 11 átlagéletkorát elég valószínű.
amúgy meg, ha az olaszok még papíron gyengék is lennének egy döntőre is bármikor odaérhetnek, ha jól összeáll a védelem. szerintem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.12. 21:35:12

-Mazsola-, a 2000 eb döntős olasz csapat, sőt az egész EB egyik legjobbja éppen Totti volt. Az is kétségtelen, hogy ez volt az egyetlen torna, ahol római teljesítményéhez méltóan szerepelt.

Nem játszott rosszul a 2002-es Vb-n sem, arról nem tehetett, hogy éppen az ő kiállításában kulminált az az undorító csalás, amit Dél-Korea javára követtek el az olaszok ellen.

A 2004-es EB-n az első meccsen kiálították, mert leköpte az őt egész meccsen módszeresen terrorizáló Poulsent, aki méltán örvend közutálatnak Serie A szerte. Igaz, hogy talán nem kellett volna csuláznia, de ha a franciák is Materazzit tették felelőssé Zidane suttyóságáért, akkor Totti sportszerűtlenségében is nyakig benne volt a dán. Ezután többet már nem játszhatott az EB-n.

A 2006-os vébére épp egy súlyos sérülésből tért vissza a római Capitano, úgyhogy megyarázható, hogy nem volt éppen csúcsformában és sokkal szürkébben játszott a tőle vártnál. Ezzel együtt bevágott egy nagyon fontos büntetőt az ausztrálok ellen. Sőt három gólpasszt is adott, az meg nem az ő hibája, hogy ennyivel is ő lett a vébé assziszt királya. Persze mert elmaradt a tőle várt parádé, majd mindenki elfelejti, hogy a világbajnok csapat tizenkettő góljából négyben benne volt, ami azért nem olyan rossz egy félig felépült játékostól.

"totti sosem volt hasznos tagja az olasz válogatottnak." -így ez a kijelentésed finoman szólva sem felel meg a valóságnak.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.12. 21:54:23

_benito, küldtem egy privát üzenetet, válaszodat előre is köszönöm.

BruceWayne 2008.05.12. 21:56:55

nem dobálta volna magát annyira nem állítják ki Koreában :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.12. 22:05:56

Nera, a mágus Verebes gyakran használt kifejezését kölcsönvéve: na az egy aufgericht tizenegyes volt. Byron Moreno játékvezetőről azóta kiderítette az olasz sajtó, hogy saját hazájában is megkenték már.

BruceWayne 2008.05.12. 22:13:01

hát mikor Ahn Jung-Hwan leugrotta a rákba Maldinit én nem bántam azt a meccset, meg nagyon addig se... spanyolokat viszont már sajnáltam.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.12. 22:16:36

Ahn fejeséig rég eldőlhetett volna a meccs az olaszok javára, de a spori másképp gondolta.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.12. 22:43:34

Nerazzurri, azt kívánom neked, hogy Moreno vezesse a Parma-Intert. Mit szólsz? :))

BruceWayne 2008.05.12. 22:51:09

én meg az olaszoknak hogy úgy álítsák ki egy védőjüket a sorsdöntő meccsen mint Materazzit az Anfielden :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.12. 22:55:30

Olasz énekesek és futball sztárok vegyes csapatainak gálameccsét közvetítik az Olimpicoból, többen néző van, mint egy Lazio meccsen. A pályán meg Mardona, Zico, Zola és Spaletti, akiket eddig kiszúrtam. Utóbbi fogja Maradonát :D.

BruceWayne 2008.05.12. 23:01:33

na a 35 ezres átlagotokkal én nem parádéznék itt :-)
7000-el több a lazio-nál, akik bűnrosszak idén a bajnokságban

Count Adyn 2008.05.12. 23:09:06

Egész pontosan::):

LE FORMAZIONI IN CAMPO

Per la Nazionale Italiana Cantanti
DANIELE DE ROSSI in porta, MOGOL capitano, PAOLO BELLI, PAOLO MENEGUZZI, GIANNI MORANDI, GENNARO GATTUSO, PHILIPPE MEXES, ENRICO RUGGERI, RAOUL BOVA, LUCA BARBAROSSA, GIGI D’ALESSIO, BIAGIO ANTONACCI, CLAUDIO BAGLIONI, DIEGO ARMANDO MARADONA, EROS RAMAZZOTTI.

A disposizione: FRANCESCO RAPETTI, MARCO MASINI, ANGELO PERUZZI, PAOLO VALLESI, FINLEY, SIMONE PERROTTA, RICCARDO FOGLI, NICCOLO’ FABI, FEDERICO ZAMPAGLIONE. Allenatore SANDRO GIACOBBE


Per Unica

MARCO MATERAZZI in porta, MARCO CARTA, ENRICO FABRIS, LUCIANO SPALLETTI, PIERLUIGI COLLINA, SEBASTIANO SOMMA, BRUNO CONTI capitano , GIANCARLO FISICHELLA, CLAUDIO AMENDOLA, ZICO, PERUZZI.

A disposizione: GIGI BUFFON, TOMMASO ROCCHI, GIANFRANCO ZOLA, JULIO CESAR, ANDREA DOVIZIOSO, MAX GAZZE’, MANFRED MOELGG, CESARE CREMONINI, FABRIZIO MORO.
Allenatore FRANCESCO TOTTI

-LinoSonego- 2008.05.12. 23:11:59

popp, a belga eb-t én is írtam. és én nem csak a tornákra gondolok, de a selejtezőkre is. sztem ő vezér romában, nem az a válogatottban.

korea ellen tényleg nem tehetett róla, de az a meccs nem is vita tárgya emberek között

viszont az t nem értem, ha nerazzurri kedvenc csapata olasz (már amennyiben 3 db olasz azzá teszi) akkor miért fúj ennyire a válogatottra?!)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.12. 23:16:28

Popp, eddig azt gondoltam normális ember vagy. De bizonyos hozzászólásodat, még akkor sem tudom értékelni, mégha egy lúzer csapatnak drukkolsz, és nem is igazán kívánom kommentálni, mert kimoderálnának.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.12. 23:18:29

Ja Nera, erre én is kiváncsi lennék!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.12. 23:24:45

GC, sokat segítenél, ha elmesélnéd pontosan melyik kommentemre gondolsz. Egyébként szerintem a Kaiserslautern az igazi lúzer csapat.
Meg ha mégis elveszti a bajnokságot, akkor az Inter a vesztes, met én úgy vagyok velül, hogy mi már az ezüstérmet is megnyertük.

Egyébként biztos vagy te abban, hogy a te értékítéleted a mérvadó atekintetben, ki a normális és ki nem az?

-LinoSonego- 2008.05.12. 23:38:27

azt olvasom amauriért túllicitálta a milan a juvét.
meg a schalke szeretné mutut. ezeknek hol jár az esze?

popp neked meg, bár biztos tudod: a roma szeretné morettit és jók az esélyei. szerintem jó vásár lenne amúgy

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.12. 23:44:13

Hát a lautern az, 90 percben gólt kap, a mainztól, és nem veri meg a sereghajtót, de ha az uccsó fordulóban nyer bentmarad(hat). A védő akkor sem karolhatja át a támadót, akár tetszik akár nem.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.12. 23:46:29

Ja és nem kall takarózni a második hellyel. Nincs olyan drukker, aki 9 pontos hátránynál, 3 fordlulóval a vége előtt ne bízna a csapatában. Csak kamu hogy meg vagy elégedve a 2- hellyel. Én is meg lennék, ha tudnám, hogy a fél csapatot és mancinit elzavarják, a 2. hely se zavarna.

Count Adyn 2008.05.13. 00:08:05

"A védő akkor sem karolhatja át a támadót, akár tetszik akár nem."

Láttál már szögletet?:DD Ezt fel kell irni valahova:DDD

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.13. 00:28:06

-Mazsola, a legfaszább ötlet, amit a homályos átigazolási pletykák közül kiemelnék az Maggio esetleges megvétele. A Morettis hír újdonság számomra, de elképzelhető, mert Spal akar egy középhátvédet, de én eddig a Napolis Domizzi nevét hallottam, újabban meg az is felmerült, hogy Ferrari mégis maradna, viszont Mexest egy mai hír szerint a Barca kerülgeti. A Moretti-vonal valószínűségét viszont az erősíti, hogy állítólag a Valencia nagy szarban van anyagilag és elakarják adni a fél csapatot, ennek kapcsán már fölmerült Joaquin neve is a Romával kapcsolatban, de volt már szó a torinoi Rosináról és a firenzei Pazziniről is.

Már tél óta rebesgetik a Cataniás Vargas, Iaquinta és Di Natale esetleges megszerzését. De az átigazolási pletykákkal kapcsolatban elég szkeptikus vagyok, az újságírók unalmukban meg cikkényszerükben szeretnek mindenkit összehozni mindenkivel.

Ha viszont beugrik egy gazdag vevő, akkor egész más volumenben gondolkozhatnánk, bár Maggio akkor is tuti húzás volna.

A legújabb hírek szerint mégsem olyan biztos, hogy eladják a Romát. A Romanews szerint a Sensi család szerdán terjeszt elő az Unicredit Banknál egy adósság kezelő csomagot. Állítólag olajcégük az Italopetroli egyes vagyontárgyait adná el. Ha tervüket elfogadja a Bank, akkor megtartanák, a klubot, ha nem akkor kénytelenek lennének megválni a csapattól. De szerintem ezekről a dolgokról vasárnapig kussolás lesz, mert most koncentrálni kell a Catania elleni meccsre.

Mindeközben állítólag Soros már nem Sensiéknél, hanem a Banknál próbálkozik. És pletykák szerint nem is ő az egyetlen komoly érdeklődő.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.13. 00:33:03

GC, viszont támadónak kötelező átkarolnia védőt -ugyanmár.

Figyelj, én nem egy gigacsapatnak drukkolok és tisztában vagyok az erőviszonyokkal, ezért mondom , hogy a második hely is nagy siker. Az persze igaz, hogy csak Livorno elleni meccs után adtam föl a reményt, ami most visszajött.

calcio_di_rigore 2008.05.13. 00:48:37

"azt olvasom amauriért túllicitálta a milan a juvét."

Bonyolultabb dolog ez. A lényeg, hogy a Palermo már beleélte magát, hogy Nocerino és Lanzafame mellé megkapja felesbe Giovincót, de a mai Juve elnökségi ülés is megerősítette, hogy nem, Giovinco nem eladó. Gondolom a Palermo még próbálkozik, Zamperini már fenyegetőzik is, hogy akkor mással is tárgyalnak majd stb. Meglátjuk mennyire komoly a Milan érdeklődése, valszeg annyira nem. De ha mégis, annyit nem ér, hogy Sebát odaadjuk érte, ez világos. Egyébként ma is tárgyaltak a Juve és a Palermo vezetői, valszeg összehozzák a megállapodást előbb-utóbb. Közben a játékos kijelentette, hogy a Milan nagy klub, de ő a BL-ben akar játszani.:)

drdugo 2008.05.13. 00:55:19

Ferrari sztem marad a Romában. Még nem volt semmiféle hivatalos közlés Milánóban, hogy megvettük volna.
Nem tudom mi volt az a pár hónappal ezelőtti sajtóflame, hogy leigazoltuk.
Akkor sem, és azóta sem írtak sehol róla.

Vargast pedig a Milan is szeretné. Di Natalét pedig már tavaly télen emlegették, mint lehetséges Milan célpontot.
Maggio is jó lenne, vagy Cassano. A Milanban embert faragnának belőle. Bár ő sztem még mindig abban reménykedik, hogy hazatérhet.....
De mindenekelőtt Frey kell a Fiobol:) Prandelli nagyon szeretné leigazolni Gilardinot, aki a Parmában a kedvence volt. Amikor Prandelli keze alatt dolgozott a Parmában minden évben 20 gól felett lőtt. A Frey-Gila cseréről már régóta irkálnak, úgyhogy talán van valóságalapja. Nagyon bírom Gilát, de talán jobb lesz neki most máshol. A válogatottba is jó lenne, ha visszakerülne. Meg Brocchi ismételt firenzei kölcsönadásáról is szó van, vmint Borriellot is szivesen látná állítolag Prandelli.
Jó nagy mozgások lesznek nyáron.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.13. 01:15:31

Na például Borielloról nálunk is szó volt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.13. 08:18:23

Count adyn, valóban vicces vagy, és azt úgy gondolod, mivel a védők "át szokták karolni" akkor az helyes és szabályos. Elvonatkoztatva, és bármely esetre vetítve. vagy csak kötekedsz. Remélem lerántják Vucunucet a 93. percben és a bíró nem fúj és ezért lesz 1-1 a Catania meccs. De úgy hogy az Inter meg kikap. :)) Aztrohadtul bírnám élvezni. :)) Kíváncsi vagyok akkor is helyeselnéd-e.

BruceWayne 2008.05.13. 09:31:55

"Közben a játékos kijelentette, hogy a Milan nagy klub, de ő a BL-ben akar játszani."
Toni is a BL-be akar játszani mióta, mégis a bayernhez igazolt tavaly :-)
modjuk idén végre összejött neki...
Cassano @ Milan: érdekes lenne, szerintem nem illik oda, bárki is legyen az edző. mellesleg ki lesz? Rijkaard? Van Basten?

/most nézem Maniche-t nem viszik az eb-re, meg Pauletát se/

BruceWayne 2008.05.13. 09:35:57

Hozzánk meg most már tényleg jöhetne José, bár valahol azt olvastam hogy aláírt egy nagycsapathoz ami nem az Inter, de remélem nem igaz, mert kb 2 lehetősége van: Milan és Inter. Carlo-ban meg még múlt héten is bíztak :-)

kroos 2008.05.13. 09:41:02

hiába mondogattam hogy az Inter még nem bajnok,multhéten mindenki kiröhögött,és ünnepelt.

kroos 2008.05.13. 09:43:34

pedig a szokásos 11-es megint megvolt.

BruceWayne 2008.05.13. 10:09:58

ja bazzeg, pont 10 forduló óta nem kaptunk 11-es hiányzott már, mint ahogy te is.

tjunior 2008.05.13. 10:15:48

Ha interes lennék, nem ilyen véleményes(na jó igazából nevetséges) tizivel szeretnék bajnok lenni.
Ha valaki nem elfogult irtózatosan, akkor el lehet dönteni,hogy matrix vagy a sienai bekk dobta el a másikat ipont érően?mert szerintem nem, ráadásul a labdát a környéken sem láttam.
Persze be lehet fújni mind 49 ilyen esetet egy meccsen csak én nem szeretnék kézilabdás eredményeket látni egy focipályán.

BruceWayne 2008.05.13. 10:17:14

én nem láttam, de már meg se nézem, mert semmi jelentősége

megmondó 2008.05.13. 10:24:21

nerazzurri, értsd már meg hogy nem ti kaptatok tizenegyest, hanem ők.

Romanista 2008.05.13. 10:27:42

GC: persze jogos tizenegyes volt, remélem ilyennel nyertek bajnokságot.

egyébként a Romának addig van sansza nyerni idén amíg az Interben mindenki utálja a másikat, de nem ám csak olyan Totti-Aquilanis összezördélés szinten hanem ugy egészségesen.

És azt se felejtsük el hogy az Intert egyszer már jól megfogta idén a Parma, igaz akkor a vazelines bőr kicsúszott a kezükből.

a bajnokság kellemes meglepetései pedig szerintem a Napoli és a Juve.

popp: én akkor tudnék örülni a második helynek ha már tuti lenne.... :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.13. 10:46:07

GC, komolyan hihetetlen vagy, kötöd az ebet a karóhoz, pedig tényleg ezer ilyen van egy meccsen és rásadásul megitélésem szerint Matrix volt a szabálytalanabb. Teszed itt mindenkire megjegyzéseket, hogy így nem normális, meg úgy elfogult, meg sértegeted a többséget, mert nem úgy látják, ahogy te. Szoktál te tükörbe nézni?

Egyébként tudnék örülni, ha egy kamutizivel lennék bajnokok, de ha egy ilyen esetbe keveredne Vucinic, akkor nem bizonygatnám két napig, hogy de igenis jogos volt. A témát a magam részéről lezártam.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.13. 10:47:28

Na romanista, ez egész jó hozzászólás volt, végre egy olyan Roma-s írás amin nem kell megsértődnöm. :)
Amugy meg azért jó a Siena elleni 2-2, mert legalább végigizgulva lehet egy meccset megnézni, amikor nem kell kapcsolgatni a tv-t jobbra-balra, nem kell gépezni, közben, csak a meccs. :)))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.13. 10:51:17

Popp, én már rég lezártam. :) Amugy meg nem a tiziről szól az egész, hanem bármi történik az Inetr meccsen, értsd BÁRMI, ami nem tetsző jelenet más csapat szurkolóink, Értsd nem csalnak össze vissza az Inter ellen, akkor jön, a " már megint csalnak az Internek", megint nekik fújtak, "így könnyű bajnoknak lenni" -szerű megjegyzések. Ami engem sért. Lehet, hogy nem kéne mert egy sport stb, de akkor is. Vagy én is legyen olyan megkeseredet, hogy ha jövőre vezeti a Roma a bajnokságot, akkor leírjam minden olyan esetet ami nem tetszik, jaj tottinak eltört a lába, a mocskos műeső stb. dolgokat? Sztem nektek sem tetszene.

Remélem érthetően írtam le az "érzéseimet".

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.13. 10:52:24

És a helyesírási hibákért újfent elnézést, gyorsan és lektor nélkül gépelek.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.13. 10:54:03

Amugy ha a Roma lesz a bajnok nyugodtan számíhattok egy Gratra tőlem, mert tényleg jól játszanak, v inkább eredményesen. Amugy meg megmondtam, totti sérülésénél, hogy így jobb "csapat" lesz a Roma. Hiszem, hogy Tottival, már bajnok lenne az Inter.

Romanista 2008.05.13. 10:58:17

azért a "mocskos műesőnek eltörik a lába" nem annyira jó példa hogy összevethető legyen "az inter nagycsapat a siena kiscsapat"-kezdetű gondolat menettel. szerintem.
egyébként meg nem esik jól neked ez az egész cécó, de tulképp ezért is vagy foci szerető ember ha nem tévedek. legalábbis én abszolut be tudom fogadni a "no pain, no game" elméletet.

(bár a többször idegesen vagdalkozó bejegyzéseidből inkább arra következtetnék hogy a csapatod csak veszíthet míg az enyém csak nyerhet)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.13. 11:10:31

GC, de ezt a csalózást nem az itteni kommentelők és főleg nem a bloggerek kezdték, hanem az olasz sajtó és ezen háborgott január-február táján az egész olasz foci-közvélemény.

A kamutizi kifejezés meg arra vonatkozik, hogy bíró jogtalanul fújta be és nem feltétlenül azt jelenti, hogy szándékosan csalt. Az őszi szezonban meg valóban túl sok véleményes eset volt és legtöbbször az Inter javára, ráadásul sokszor meccsdöntő szituációban. A Calciopoli után meg nem csoda, hogy ilyen érzékenyen reagál az olasz és nemzetközi sajtó az ilyesmikre.

Egyébként érzékenyen reagál az olasz szövetség is, mert Tottinak volt egy kijelentése az inter elleni milánói meccs utáni, egyébként jogos csalódottságában a bírókról és az Interről, meg is büntették 10000 Euróra.

Egyébként tény, hogy azóta kevesebb a vitás eset az Inter meccsein. Azt meg hogy mások véleményén megsértődsz szíved joga, de személyeskedő sértegetésekbe ilyenkor sem kéne belemenned, meg lúzerezned a másik csapatát, bár ahhoz is jogod van De valóban vaszott unalmas már ez a téma.

BruceWayne 2008.05.13. 11:15:31

csak ez a dolog pár hónapja átcsapott abba hogy 2-3 vitatott eset után a teljesen jogosak után is jött a csalózás meg a kamuzás

LevyASR 2008.05.13. 11:18:11

Mazsola!
"...nehezen vesznek meg bárkit is, ha még egy saját nevelés is gondolkodik az eligazoláson, mert a töke kivan tottival."

Ha Albertora gondolsz, akkor engedd meg, hogy Spalletti egy mondatát elismételjem Neked;
- Azt megnézem, aki ezt a két embert össze tudja ugrasztani ! - ha nem is szó szerint, de a lényeg ez volt.
totti pedig Totti :D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.13. 11:35:40

Jogos romanista, de én csak "költői túlzást" használtak érzékeltetés gyanánt. Nerazzuri szépen tömören leírta a lényeget, mellesleg nem(csak) a Roma drukkerek ellen szólt, hanem bárkinek, aki csak azért regisztrál, hogy mocskolódjon. A személyeskedésért bocs Popp, ha indulatos voltam ,akkor is a vélemény ellen szólt az indulatom, nem az ember ellen, ha nem jött át.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.13. 11:38:34

Amit a Matrix eset kihozott, az valóban az, hogy legyen az bármilyen meccs, csapattól függetlenül, már az felháborít, ha a tumultus kellős közepén elesik, a védő és a támadó egyszerre, a bíró szinte automatikusan kifele ítél. Pedig a tömegbe ki kit fog nehéz megállípítani. A bírók pedig soha nem mernek büntetőt ítélni, ha ítélnének gyakran leszoknának a szabálytalankodásról és talán több gól születne a meccseken. (bár lehet hogy naiv vagyok. De a védők addig mennek amíg engedik őket sajnos. Mondom bármely meccsen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.13. 11:42:58

De azért támaszkodnak, mezt húzkodnak, lökdösődnek, "csípnek-harapnak a támadók is, úgy hogy ez egy oda-vissza játék.

Romanista 2008.05.13. 11:46:03

"csak ez a dolog pár hónapja átcsapott abba hogy 2-3 vitatott eset után a teljesen jogosak után is jött a csalózás meg a kamuzás"

csakhogy ez a vitatható esetek után nem meglepő.

BruceWayne 2008.05.13. 11:47:00

"torghelle sándor még mindig csíp rúg harap"

ezt a sportba évente minimum egyszer elsütik egy interjú keretében :-)

Pseudo 2008.05.13. 11:49:46

Thuram meg minden meccs előtt megeszik egy fej fokhagymát, hogy bűzt árasszon és ne akarjanak a csatárok a közelébe kerülni szögletkor:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.13. 11:56:48

"A mai napon a Parma elnöke kirúgta az első csapat kispadjáról Héctor Cúpert. Így az biztos, hogy nem ő fog az utolsó bajnoki meccsünkön (amin a bajnoki cím is múlik majd) az egyik kispadon ülni, úgy mint 2002-ben. Helyette a Parma primavera csapatának edzője Manzo fog vasárnap (és szombaton is az IFI-k ellen) a kispadon ülni."

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.13. 12:00:34

Mellesleg az Inter Parma utánpótlás meccsen, 3 tizit kapott az Inter, és mindegyiket értékesítette Fatic. :P
Sztem be kéne hozni hasonló esetre. :D

Romanista 2008.05.13. 12:01:45

hát már a fiataloknál is ez megy??? :D

BruceWayne 2008.05.13. 12:09:29

Moratti keze messzire elér :-)

Count Adyn 2008.05.13. 13:46:17

GC fogták azok egymást mint a a birkózók:D De tökmind1 mert az Inter nem lesz akkor balfasz hogy ne nyerjen vasárnap.

drdugo 2008.05.13. 14:38:29

Új hírek Ronaldinhoval kapcsolatban:
Bronzetti ismét tárgyalt Txiki Beguiristainnal és megtette 7 millió eurós ajánlatát. A katalánok ezzel szemben 50-et szeretnének. :D
Végül is, ha csak uefa kupa lesz, és 7 millióért odaadják, akkor egye fene, jöjjön. Annyiért elfocizgathat, hátha újra magára talál. 7 milliót talán megérne a kockázat, a mezeladásokból úgyis visszajönne az ára.
Habár nincs szerencsénk ezekkel a 6-7 milliós levitézlett brazilokkal. Ronaldot és Emersont is egyaránt 6-6-ért szereztük meg. Igaz, Ronaldo tavaly tavasszal legalább ahhoz hozzájárult, hogy meglegyen a negyedik hely.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.13. 14:41:10

Csak az interbe ne jöjjön. :) Ide esetleg lampard, drogba, carvalho, Murinho :))
El meg Crespo, burdisso, figo ,stankovic. Cserébe. :)

drani 2008.05.13. 14:48:07

olvastátok a Milan 48 milliós ajánlatát cech-ért? nem kis lóvé manapság kapusért. Hiába, Berlusconi újra hatalmon...

drdugo 2008.05.13. 15:06:55

"Csak az interbe ne jöjjön. :) "

Pedig most az egyszer szívből örülnék ha Moratti elhappolna a Milan elől egy játékost.

Cech 48m? Hol olvastad? Frey-t emlegették csak. Abbiatit is visszahozzuk elvileg.

Közben frissült a Gazzetta. Most azt írják, hogy a Barca összesen akar 50 milliót Ronaldinhoért és Zambrottáért. A Milan pedig a hírek szerint 15 milliónál többet biztos nem fog Ronaldinhoért adni, és Berlusconi továbbra is állítja, hogy nem sok esélyt lát az üzlet létrejöttére. Úgy legyen.
Ha már sztárt akarunk, akkor Drogba, Aguero, stb... szintű ember kell.
Azért belegondolva, tavaly kb bármennyiért eladhatta volna Dinhot a Barca. Abramovics mindent kifizetett volna érte, és Berlusconi is többször nyilatkozta viccesen, hogy félretett már 100 milliót Dinhora. Mekkorát fordult a világ...
Jelenleg sztem az lenne a reális ha ő is hazatérne refreshelni, mint Adriano.

Greg36 2008.05.13. 15:45:05

Azért ha lenne egy csöpp eszük, megvárnák az igazolásokkal az EB végét.
Ki tudja, lehet, hogy negyedáron összeszednek valami remek lengyel csatárt.
És nincs is szebb, amikor a milliókért leigazolt csatárod lábát szilánkosra töri egy selejtezőn egy eredménycentrikus védő.
Ronaldinho 5 millióért se kellene a Milanba, nemhogy 25 millióért. Így is unott néha, ha meg folyamatosan elkezdik az olasz védők aprítani, azonnal bevágná a durcit, és menne üdítőt reklámozni a kispad helyett.
Haza kéne mennie pár évre, Dél-Amerikában a támadókra nagyon vigyáznak, visszaszerezhetné a játékkedvét, a Milanban ha nem lesznek versenyben a bajnoki címért, simán rá is verik majd a balhét.

mickeyknox 2008.05.13. 17:12:24

azért kár még ronaldnhot leírni. nem azért nem játszik, meert elfelejtett focizni, hanem mert tele lett a töke barcelonával, vagy az edzővel, vagy az elnökkel, vagytudomisénkivel. egy új csapatban újra magához térne, ha egy-két sikertelen meccs után megint nem csinálja ki a sajtó. nekem ha sok pénzem lenne, és egy top focicsapatom, tuti megvenném :)

giacinto 2008.05.13. 17:24:24

csak kiegészitésnek, nem vita miatt:

csak hogy az a január - februári cikk "picit" egyoldalúan mutatta be a dolgokat mondjuk nem csodálkozom rajta, mert vmi juvés irta a cikket, amit a sok okos simán bevett.
arról egy szó sem esett hogy mennyi kétes ítélet ment az inter ellen. pedig abból is van/volt nem kevés...

egyébként egyetértek GC-vel abban hogy a bírók MINDIG kifele itélnek a szögletes birkózáskor. pedig azt mindenki látja hogy kölcsönös dologról van szó, akkor tessék fele-fele arányban ítélni. nem mondom hogy adjanak minden mezrántásért 11-est, elég a sárga is, akár támadónak akár védőnek. egy idő után leszoknak róla.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.13. 17:24:42

Teljesen egyetértek mickeyvel. Az Interből szerintem pont egy olyan tipusú játékos hiányzik, Zanetti, Viera és Cambiasso mellől, nem pedig Lampard, úgy hogy ne is menjen oda. Azt vágjátok, hogy még egy ilyen szar éve nem lesz pályafutása alatt.

-LinoSonego- 2008.05.13. 17:31:05

sztem sem kell Ronaldinhonak menni sehova, neki csak egy új edző kell ki rendet tesz a fejében. bár úgy olvastam Guardiola nem ragaszkodik hozzá.

amúgy meg Seedorf nem megy az eb-re, most lett ki a valaga (pedig az van neki nem kicsi) van bastennel és lemondta az eb-t. részben örülök, mert így jóval gyengébb lesz hollandia, de sajnálom pont őt nem látjuk majd

Pseudo 2008.05.13. 18:12:00

-Mazsola-: pedig 11-es párbajban sok hasznát lehetne venni;)

drdugo 2008.05.13. 18:37:35

Meg is lepett ez a bejelentés, meg nem is.
Marco eddig sem éppen azt a szerepkört szánta Clarence-nek, mint amit a Milanban játszik. A selejtezőkön hol kezdett, hol csereként jött be, de igazából sosem találta meg neki a megfelelő helyet.
Oldalakat lehetne teleírni a Seedorf kontra Van Basten témáról....
Valahol megértem, azért felesleges gürcölnie egy hónapig, hogy 15-20 percekre bejöjjön. Vagy ha netán kezdő lenne, akkor is abszolút nem hozzáillő szerepkörben kellene játszania.

halareaal 2008.05.13. 18:47:13

"Thuram meg minden meccs előtt megeszik egy fej fokhagymát, hogy bűzt árasszon és ne akarjanak a csatárok a közelébe kerülni szögletkor:) "
:D és az mért jó neki? egy támadónál még érteném , de neki fognia kéne az embereket:)

Ronaldinho nem kell a Milannak? pedig Kakán kívül nem sok épkézláb támadó játékost látok a csapatban (és ő sincs vmi hatalmas formában). ha esetleg Ibrahimovic a Realba kerül. az Interben se marad sok. tavaly meg azért nem adták el a brazilt, mert egyrészt lőtt 20-on akárhány gólt, másrészt meg még abban a korban van, hogy simán visszanyerheti formáját, és akkor ugye megint a világ (egyik?) legjobbja lesz. mellesleg egy csúcsformában lévő Ronaldinho kb annyit érhet a játékospiacon, mint a komplett Milan mínusz Kaká. és simán újjászülethet egy másik közegben, ha a Milan okosan bánik vele, jól járhatnak nagyon.

Janek 2008.05.13. 18:55:20

Van Basten egy oltári nagy barom. Sorra mond le kíváló játékososról, csoda ha hiába van tele hollanddal a Madrid, meg még jónéhány európai élklub, már a csoportból sem jutnak tovább az EB-n. Kezdte Nistelrooy-jal, Makaay-jal most Seedorf van soron. A védelemben persze ott van a kiváló Melchiot....
Ahelyett, hogy így állnának fel: Van der Sar-Heitinga,Mathijsen,Boulahrouz,Gio-V.Persie,Seedorf,Sneijder,Babel-Huntelaar, Nistelrooy

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.13. 20:02:39

A 11-eshez (bár már le van zárva): szerintem olyan szabálytalanság volt, amit általában nem fújnak be, de az sem bírói tévedés (legfeljebb enyhe segítség), ha befújják. Azt nem lehet vitatni, hogy a védő gátolta a mozgásban Materazzit, és nem azért, mert a labdát kereste. (Egyébként tényleg tök mindegy.)

@mesehabbal:

Dehogy kívánok én rosszat. Én azt szeretném, ha Cannavaro zseniálisan játszana az EB-n, de nemes riválisai még így is fölülmúlnák őt.
:-)

Ronaldinhoban szerintem is nagyon sok van még. De edzőzseni kell hozzá, hogy kezelni tudják.

calcio_di_rigore 2008.05.13. 20:18:29

Materazzi egy minden hájjal megkent csibész. Ezért tudta elérni, hogy 11-est kapjon akkor is, amikor ő viszi földre a védőt. Lám-lám, még itt is voltak akik megkajálták. Pedig teljesen egyértelmű szitu, nemtudom miért kell a gittet rágni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.13. 20:25:54

Lehet, hogy így van.

(A kamutizik 90%-a kimarad. Ez arra utal, hogy ez is az volt.)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.13. 21:03:04

janek, ennek a csapatnak a közepén még a kirgiz válogatott is átrohan. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.13. 21:14:44

Úgy látom egyesek nem bírnak a vérükkel, és folytonos önigazolást kell végrehajtaniuk.
És obben nem fér be? mellesleg benitonak most az 1x igaza van. :P

janek91 2008.05.13. 21:34:18

_benito:
Jaja már én is látom....
De éljen a támadófoci:)

BruceWayne 2008.05.13. 22:14:09

EB-n hajrá Hollandia!
bár emiatt a nem is tudom hogy fogalmazzak Marco miatt egy ideje már nem sok mindenért lehet most nekik szurkolni, viszont nagyon szép mindkét dresszük, legalább ezért :-)


azt meg már régóta mondom hogy ki kellene bővíteni a 16-oson belüli szabadrúgást maga után vonó szabálytalanságokat (kezezés felkarral, mezhúzás, veszélyes játék és hasonlók), sokkal egyszerűbb lenne az élet.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.05.13. 22:23:06

nah,ez az,marco miatt egyre tobb a gond. nem varok semmi jot. kulonosen,h clarence lemondta:-( a legjobb hatvedunk (kromkamp),a legjobb vedekezo kozeppalyasunk(van bommel) es a legjobb tamado kozeppalyasunk (clarence) nem lesznek ott...

halareaal 2008.05.13. 22:52:00

azért még így is erős a holland keret, főleg a támadók. van Bommelt igazából nem értem, hogy lehet hiányolni egy csapatból. ha ő és Heitinga is a pályán vannak, már félig garantálva van egy olyan meccs, mint ami 2006ban volt Portugália ellen. és akkor még nem szóltunk Boularouzról meg v. Persieről. amúgy Robbennek simán kezdőnek kell lennie, sokkal jobb most, mint v.Persie.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.05.13. 23:12:25

deh jobb van persie-nel. van persie csapatjatekos,technikasabb,stb. van bommel nagy paraszt valoban,de szivvel-lelekkel odateszi magat,es tud vedekezni is. holland csapat tok kiegyensulyozatlan: vilagklasszis tamadoszekcio,blasz kettes vedekezoszekcio. boulahrouz meg sok hulyeseget csinalt mar,de ah c. ronaldot harckeptelenne tette,tanitani kene. nem komoly a serules,viszont az adott meccsre kesz. egy csapatba nemcsak labdazsonglorok kellenek,hanem harcosok is. kulonosen ha olaszorszag es franciaorszag az ellenfel. nem sneijder fog hatramenni labdat szerezni,meg nem is robben.

BruceWayne 2008.05.13. 23:14:47

Boulahrouz professzor fog rendelni az idei EB-n? portugálokkal összefutnának szerintem croni nem sűrűn lépné át a félpályát :-)
Robben amúgy egy önző f*sz, vpersie meg egy nagyképű k*cs*g, ők együtt a pályán tuti szívás...
bár babel meg kuyt remélem el lesz felejtve...
Marcorol annyit: saját maga, Bergkamp Hasselbaink Kluivert Makaay Nistelroy vHoojdonk Huntelaar csatárokkal fémjelzett ország válogatottját volt képes egy egy szem kuyt-el kiküldeni a portugálok ellen, nálam azóta nem örvend nagy népszerűségnek...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.05.13. 23:22:03

kb azota nem orvend nalam sem. plusz a vb-re ki se vitte clarence-et,edgart es huntelaart. kuijt meg lelkes,felszantja a palyat,minden. csak 1vmit nem tud. focizni. boulahrouz professzor ur meg sajnos nem rendel az eb-n:-) serult,plusz amugyis csapnivalo az utobbi masfel evben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.13. 23:30:41

Tök jó így a holland válogatottról olvasni az Elinterezik? címszó alatt.
:-)

Valamikor még szurkoltam is nekik, de amit a legutóbbi VB-n nyújtottak, az még csapnivaló is alig volt. Mit lehet várni Van Bastentől?

Akárki megy ki, akárki lép pályára. Elinterezik.

BruceWayne 2008.05.13. 23:32:02

csöcsi ezt a fenti kifejezést ne vezessük már be, van még egy forduló. köszi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.13. 23:35:56

Ez igaz. Amúgy nem példátlan. Tavaly a Barcelona, ha jól emlékszem, 9 pontos előnyről vesztette el a spanyol bajnokságot.

halareaal 2008.05.13. 23:49:35

van Persienek sérülése óta egy jó megmozdulása nem volt. Robben neve után egyből jön az önzőség, szerencsére én ezt a Madridban még nem láttam tőle. és azt azért vitatnám, h Persie az a tipikus csapatember, van annyira önző is mint Robben. egyébként sztem bekerülhetne Afellay, magasan kiemelkedik a holland mezőnyből, jó fizikailag és technikaliag is, Sneijderrel megoldanák a középpályát. mondjuk egy szűrő valóban nem ártana mögéjük, az is igaz.
Bouhlarouz 100x rosszabb mint Kuyt, ő nem a szívével kompenzálja fogyatékosságát, hanem azzal hogy szétrúgja ellenfelét. ráadásul következetes, minál jobbal találkozik annál nagyobbat rúg. (C. Ronaldo, Ronaldinho elleni mecsei ugye). sztem amit az a védő csinál, azt szinte bárki meg tudná oldani, csak elég parasztnak kell lenni hozzá. többek közt ha visszanézzük a portugál meccs is nagyban miatta lett olyan, amilyen.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.05.14. 00:06:52

meg a portugalok folyamatos fetrengese,szineszkedese miatt. egyebkent van persie sokkal univerzalisabb robbennel,csak marco soha nem a posztjan,hanem vmeik szelen jatszatja. arnyekcsatarkent az igazi. halareal,mondj wgy darab oan realos jatekost,aki velemenyed szerint nem jobb,mint a valogatottban levo hasonlo poszton jatszo tarsai:-)

kroos 2008.05.14. 07:48:58

Nera én mult héten ugyanezt szajkoztam.Multhéten mindenki az Inter bajnoki cimét ünnepelte, most meg a Roma-ét.

drani 2008.05.14. 10:56:28

nem ide tartozik, de olvastam egy olyan olasz EB-keretet, amiben még Rocchi is benne volt.
mondjuk az asszem 28 nevet tartalmazott. Én továbbra is úgy gondolom, hogy kellen valaki olyat is kivinni, aki 20-as mezben játszik és fiatal tehetség (Giovinco?). Ja, és vajon ADP visszaveszi a 10es mezt?

kroos 2008.05.14. 11:44:16

igen de én Cassano-t javasolnám..

rexford 2008.05.14. 12:35:05

Boulahrouz nincs a bő keretben, ami nem is csoda a Sevillában játszott pár meccsével.
Van Basten nem egy simulékony ember - a holland focisták/edzők nagy részéhez hasonlóan -, még Cruyffot is sikerült elüldöznie az Ajaxtól, ami nem kis tett. Kíváncsi vagyok, hosszú távon mire viszi edzőként, mert eddig nem sokat mutatott.

kroos 2008.05.14. 12:49:21

és nem ö az egyetlen abból a holland generációból.A Két Koeman,Blind,Gullit,stb....

giacinto 2008.05.14. 17:01:30

sőt, giovinconak aranylabdát! már idén! ...

halareaal 2008.05.14. 17:33:35

lehet h univerzálisabb Robbennél, de Robbent én a bal szélső kp posztjára tenném be. ott jobb sztem, mert gyorsabb, jobban cselez, és egyébként több tapasztalata is van válogatottban, meg a nagy meccseket tekintve. v.Persienek középen inkább vder Vaartal kéne megküzdeni, de sztem ott is alulmaradna. az utolsó kérdéseddel alaposan megfogtál, ezt elismerem. de nemis tom.... talán Dudek?:)
süti beállítások módosítása