Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 33. forduló - Biztos kiesők és káosz a nemzetközi porondért

2008.05.12. 20:50 heinrich

Minket is letaglózott a nagy tavaszi fáradtság, de most ritmusban nekiállunk tavaszi nagytakarítani és rendbetesszük a Bundesliga házatáját is. Rögtön egy nagy adósságot kell megfizetnünk, elmulasztottunk tisztelegni a Bayern München 20. Bundesliga győzelme felett (van még pluszban egy német bajnoki címük is), de alighogy megtesszük, már félben is hagynánk, hiszen külön poszttal készülünk a bajnok komplett szezonjáról. A bajorok salátástálja mellett eldőlt, hogy a Ki tud többet a Bundesliga 2-ről c. áltudományos vetélkedő biztos résztvevője lesz a Duisburg és a Rostock is, mivel nem tudtak pontot fogni a hétvégén. Az utolsó forduló hivatott eldönteni, hogy kié lesz a BL hely és kinek kell selejtezni, a két UEFA kupás helyre pedig négyen is acsarkodnak – pontszámot tekintve teljesen azonos eséllyel, és hogy még durvább legyen a helyzet, igen magas a BL&UEFA helyek metszete egymással, valamint a kiesés elől űzött vadként menekülő duóval.

Haladjunk akkor felülről lefelé. A kérges lelkületű Bayern - amúgy nagyon helyesen - egy vállrándítással intézte el a duisburgi részről érkező esdeklő őziketekinteteket és Ottl mellett Podolski duplájával (így van, nem tévedés) húsz perc alatt megnyúzták a zebrákat, akik egy fertelmes-nagy Tararache bombával és egy nevetséges Daun potyával igyekeztek visszajönni a meccsbe, de a futball jóistene, látva az egész szezonban mutatott hentelésüket (a legtöbb sárgát, pirost és szabálytalanságot ők jegyzik), valamint kombinatórikai ismereteik teljes hiányát, minden további kegy nélkül lekezelte retúrjegyüket. (Bayern München – MSV Duisburg)

A Werder kipucolta északot, a HSV elleni kilenc emberes diadal után most Husztiékat verte laposra, furcsa mód elsősorban Naldo remeklésével, aki előbb 60 méteres szólóra ragadtatta magát, hogy Almeidával rúgasson egyet, majd tíz perccel később pompás fejest küldött Enke kapujába. Egy óráig aztán semmi, de az utolsó húsz percben a Hannover elagott Derrick módjára nyomozta a labdát, amit rendre csak a hálóban sikerült meglelni, konkrétan négyszer. A vendégek szépségflastromját Huszti ragasztotta fel, a kihagyott büntetője után fejjel tette be idei tizedik gólját. Ám hiába a hatos, a biztos BL helyhez pontot kell fogni jövő héten a BayArenában. Ez lesz egyébként Borowski utolsó meccse a Werdernél, mert 12 év után – meglátásunk szerint – teljesen feleslegesen a Bayern-hez igazol, ő tudja miért. Végül nem tudunk szó nélkül elmenni a Tim Wiese ügy mellett. Sokáig Weidenfeller helye bombabiztosnak tűnt a Bundesliga köcsögválogatottjában, de Wiese szívós és kitartó munkával végleg megkaparintotta az egyes mezt. Legutóbb Tony Schumacher szellemét idézte a pályán, és pályán kívül egyaránt, midőn a HSV elleni derbin fejbetalpalta Olic-ot, majd eképp emlékezett az esetre: Néhány bíró talán pirosat adott volna érte, de most már le se szarom, a lényeg hogy győztünk. (Werder Bremen – Hannover 6-1)

Mégpedig azért, mert a Schalke gyalázatos meccsen ugyan, de egy Krstajic gólnak köszönhetően hozta a három pontot a Frankfurt ellen. A sasok csináltak egy testcselt az UEFA kupás helyek felé még márciusban, de erre ők mentek el a legjobban, azóta módszeresen megzuholja őket boldog-boldogtalan – nem mintha ez a legcsekélyebb mértékben izgatná őket, a bajnokság záró szakaszát hatvanas pulzussal mélázták végig a középmezőnyből, pedig a szezon előtt oszlopos kiesőnek jósolták őket. Úgy tűnik, jövőre is a safety-first szabály uralkodik majd Funkeléknél, egyelőre két ifjonc védőt vásároltak az új szezonra, Markus Steinhöfer (Salzburg) és Alexander Krük (Kickers Emden) személyében. Az SO4 edzőpárosa egyelőre veretlen, és valószínűleg ebben az állapotban adják majd át a csapatot Fred Rutten-nak, a Twente őskövületének, aki elméletileg 2010-ig irányítja majd a kékeket, azaz újabb Bundesliga-szűz tűnik fel a ligában. A Schalke egyébként rekordévet zárt, 150M eurós forgalom mellett 13M euró nyereséget könyvelhetett el, amire Schnusenberg elnök úr roppant büszke. A jövő évre tervezett erősítésekről egyelőre mit sem tudni, mert Rutten még a holland BL play-off döntővel van elfoglalva az Ajax ellenében. (Schalke – Frankfurt 1-0)

Ezt azonban már a Rostock nem fogja megélni, miután két tizenegyessel és egy kiállítással is hátráltatták magukat a Leverkusen ellenében – ez volt a nyolcadik begyűjtött zakó kilenc meccs alatt, irány a másodosztály, de a zebrákkal ellentétben itt Rydlewicz és Stefan Beinlich miatt vérzik majd a szívünk. A Leverkusen meg sikerrel ragadta meg az utolsó lehetőséget, hogy a néhány hét alatt tönkremenni látszó szezonjuk ne kapjon végzetes sebet. Jövő héten ki-ki meccs a Bréma ellen, nem lesz gyerek, bár nekik azért sokkal fontosabb a meccs, a Werder ha arra kerül a sor, valószínűleg megüti majd az albán bajnokot. Persze a rövidített vakációnak nem tapsolnának, szóval meleg a pite. További nehezítés, hogy Sinkiewicz hónapokra lerobbant szalagszakadással. (Rostock – Leverkusen 1-2)

A sokáig gránitalapon működő HSV-ről a szezon végére kiderülhet, hogy igazából papírmasé, amit a Cottbus is képes kettéhugyozni kettéhasítani, ha a bentmaradás úgy kívánja. Ezzel a Prasnikar banda biztosan itt folytatja jövőre is, amit vastagon meg is érdemeltek. A közvetlen riválisok közül senki nem tudott fogást találni rajtuk és végig szent tűzzel a szemükben kapartak a pontok után. A Hamburg meg nemes egyszerűséggel megbolondult a szezon végére, fejben sem tudják feldolgozni, hogy Van der Vaart már nem menti meg menetrendszerűen a seggüket. A KSC ellen kell nekifutni az UEFA kupának, nem tűnik lehetetlennek. (Cottbus – Hamburger SV 2-0)

Nokedli, nokedli, nokedli. Ahhoz, hogy immár négyen is pályázzanak a nemzetközi porondra, megint a sváb hímzőegylet gálaelőadása kellett, akik sivár egyhangúsággal  ténferegtek a pályán, mintha nem is a teljes szezon megítéléséről lenne szó. A címvédő nemhogy BL-helyre nem ér oda idén, de még hatban sem lesznek. A komoly pofonhoz egyébként az is kellett, hogy Meira százszázalékos luzitán ostobasággal már az első negyedóra végén kiállíttassa magát. A Wolfsburg meg tavaszi első lenne, de valószínűleg még ez is kevés lesz, a szurkulók csak Zaccardo (Palermo) leigazolásának örülhetnek, annak viszont nagyon. (Wolfsburg – Stuttgart 4-0)

A Herthát kerek-perec a tizenegyedik helyre jósoltuk még az ősszel, ahhoz képest itten a tervtúlteljesítés megszállott sztahanovistái egyelőre jól állnak, bár az utolsó fordulót elnézve még ülhet a prófécia. Viszont Dárdai Paja kerettagsága hajszálrepedéseket okozott a gömbön, ez a vízió még Nostradamus-nak is ékes trófeája lenne. Nem Paját bántjuk, a mi kis focinknak jót tenne még vagy hetven Dárdai felbukkanása is, de mostanra ebben a Herthának nevezett biomasszában is csak percei voltak, egyetlen jó meccsét tudjuk megnevezni, még tavaly a Bayern ellenit, aztán kifújt. Mint ahogy kifújt a dalnokok veretlenségi sorozata is (négy meccs), így most csak akkor van reményük a bentmaradásra, ha megütik otthon a BL-ért izguló Schalkét. (Hertha – Nürnberg 1-0)

Két szimpatikus csapat semmiről sem döntő meccsén a Bochum öt perc alatt kivéreztette a szezon végére Jabba-szintre tunyult KSC-t, viszont Sestak az újabb góljával minden bizonnyal az NST szezonválogatottjába küzdötte magát, meg lennénk lepve, ha jövőre is a Ruhr-vidéken folytatná. (Karlsruher SC – Bochum 1-3)

Nem szeretjük a Bielét, most mégis sajnáltuk. A szezon végét összeszorított fogakkal gürcölték végig, meglehetett volna a biztos Bundesliga tagság, de hat perccel a vége előtt egy Frei szabadrúgás a kapufáról Fernandez kapus orcájára- onnan pedig a kapuba pattant. A másik beszedett góljuknak is van annyi utóélete, hogy az ex-Arminiás Brutus Buckley szerezte. A BVB tulajdonképpen szégyenletes szezonon van túl, még akkor is, ha ez nem éppen UEFA kupás keret (aztán mégis az lesz belőle) a mutatott hozzáállást mindenképp számon lehet kérni, no és persze Doll-nak is fel lehetne tenni egy-két trükkös kérdést, csak számolni kell vele, hogy hisztirohamot kap a sajtótájékoztató közepén. Szokott. (Arminia Bielefeld – Borussia Dormund 2-2)

Zárszónak ideje körülnézni az új jövevények kapcsán. A liftező ’Gladbach mellett a hétvégén biztossá vált az 1. FC Köln érkezése is, míg a harmadik feljutó helyre a Hoffenheim, Mainz, Freiburg trió pályázik – ebben az esélyességi sorrendben.

66 komment

Címkék: német bundesliga h összefoglaló bayern münchen

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr16465544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lojzi_ 2008.05.12. 22:18:44

Nahát. Azt hittem ez a poszt kimegy a divatból.
Azért jó hogy nem így lett.
Bundesliga nélkül nem is volt sok értelme naponta erre járni... :o(((

BruceWayne 2008.05.12. 22:20:24

hát ja ez a szar olasz hajrá meg a dögunalmas angol utolsó fordulók senkit nem hoztak lázba.......

Lojzi_ 2008.05.12. 22:44:08

Az olaszoknál mondjuk érdekes, hogy lecsúszik-e a Milan a BL-ről, vagy sem, de az, hogy az amcsi MU, vagy az orosz Cselszki nyeri az "angol" bajnokságot, az a lőtéri kutyát sem érdekli.
Lehet, hogy nem olyannyira trendi, de engem jobban érdekel, hogy mi lesz a Nürnberggel; sikerül-e végre megelőzniük a Bielefeldet, hogy azok a méltó helyükre kerülhessenek, és jövőre kiváló meccseket vívhassanak a Koblenz-cel, vagy az Aachennel.

BruceWayne 2008.05.12. 22:49:54

régen én is sokat néztem a Dortmund miatt, de ma már nálam a háttérbe szorult...

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.12. 23:01:46

Lojzi,
mivel - ahogy te is írtad - az a trendi, meglehetősen sok lőtéri kutyát érdekel. ezek (ők) majd hnap, mikor felkelnek és csipás szemmel benyomják a gépet, be is írják neked, h höhöperszeköcsögnémetekmivagyunkazsiráfokstb. ahogy az rendjén is van.

heinrich,

az utso pillanatban írtál BuLi postot, h ne vívd ki a haragomat:) szerencséd.

részemről érdeklődve várom a Bayern-szezont feldolgozó postot, amely minden bizonnyal a kellő tisztelettel és objektivitással fogja feldolgozni a feldolgoznivalót, függetlenül attól, h ki szerint kinek hány éves korára illik megutálnia a BM-et, ugyebugye?

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.05.12. 23:39:24

Mocsing, te aztán nehezen felejtesz :)

Megnyugtatlak: szuperpompás, hyperobjekítv, megarespectful poszt készül a Bayern-ről.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.13. 08:53:08

10 - évek száma; ekkor kulminálódnak az antibájern érzelmek egy kolléga szerint. :)

kroos 2008.05.13. 09:47:10

Heinrich, és ki fogja irni azt a poszt-ot?

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.05.13. 09:59:47

no fene, már pont be akartam pofántlankodni a premíerlíges topikba, hogy jellezzém akut bundespost hiányomat!! :-)

Kíváncsian várom az FC Bayern "valamit magára is adó drukker nem szurkol nekik" München szezonját értékelő pósztot. (Mocsing kollégához hasonlóan én se nem felejtek :P ) :]
én is tervezek egyet amiben nagyon lehúzom a csapataot... így jól jönne majd egy-két ötlet ;))

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.13. 10:21:29

Úriember nem felejt, csak halaszt ;)

Basti, ha idén le akarod húzni nagyon a csapatot, tavaly mit csináltál?

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.05.13. 12:48:18

"Basti, ha idén le akarod húzni nagyon a csapatot, tavaly mit csináltál?"

hát pl akkor még nem írtam ilyesmiket :-) ... meg aztán az a szezon még a lehúzásra is méltatlan lett volna :x

egyébként meg, én ilyen telhetetlen vagyok, semmi sem elég jó... ez a ruszkiföldön megesett cumi meg aztán mindent éredemel csak nem dícséretet ... sztem :-[

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.13. 13:03:19

minden szurkoló telhetetlen és nem vitás, hogy ezzel az idénnyel (Herr Generalon kívül) senki nem elégedett olyan nagyon, de "nagyon lehúzni" se kéne a fiúkat. a hazai dupla megvolt, a salátástál utcahosszal, talán rekorddal. plusz ha Klose önmagát meghazudtolva az első percben nem gyatrán ér a labdába a Zenit ellen, akkor most valszeg tripla lenne.

nem a bizonyítványt magyarázom, mert tudom, h ha a nagyanyám sárga lett volna, ő lett volna a villamos, csak mondom, h elég kicsi a szakadék a kurvajó, meg a szar szezon között.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.05.13. 13:38:35

jó, meggyőztél!! :) Kíméletes leszek...sőt mi több, dícsérni is fogok ;))

amúgy meg, ami azt illeti, én nem is a a trófeák számára helyezném a hangsúlyt (persze az lényeg, tudom) sokkal inkább az őszi "varázslatból" csúf célfocivá avanzsálódott fergeteteges "játékunkra".

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.13. 14:14:34

mocsing, ha bármelyik topbajnokság első három helyezettjének akármelyikét (tán a Villarealt kivéve) betesszük a bundesligába, ugyanekkora fölénnyel nyer, mint a Bayern. A tavalyi év volt inkább a nagyon durva égés, mikor csak negyedik helyre tudta váltani a Bayern a nyomasztó erőfölényét. Persze még mielőtt, ellenpróbára nincs lehetőség!

Szerintem éppen ezért lehet nagyon szar Bayern szurkolónak lenni, mert ha megvan bajnoki cím és a kupa, azzal mégcsak kötelezőt hozták és mivel idén csak az UEFA-ba jutott hely, a dölyfös bajorok azt is természetes jussuknak tekintették, annál nagyobb volt a koki Lényingrádban a Zényit ellen. (Vigyázat, ez egy Bayernt rühellő ember elfogult véleménye!)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.13. 14:29:32

popp,

ez a dölyfös bajorozás egy idő után kicsit idegesítő és már inkább vicces vagy vele (értsd: komikus), mintsem egy érdeklődésre számot tartó, ellenvéleményt megtestesítő másik ember. meg hogy a csapat játékosai mit tekintettek jussuknak. jó, h nem fejted ki pontosan, ki mit gondolt a 72. percben a Duisburg ellen.

az ilyen kijelentéseknek meg, hogy ki milyen bajnokságot nyerne, pont annyi értelme van, mint anno Csank mestertől a "Fradi a bundesliga kettőből is feljutna"-méltán örökbecsű szösszenet. ja, onnan lehet, csak nem ott indult.

én meg simán beférnék az argentin válogatottba, de basszameg magyarnak születtem. picsába.

kicsit leegyszerűsítve: nem nagy merészség olyat állítani, amit sem megerősíteni, sem cáfolni nem lehet soha.

de hogy ne mondd, h nem vagyok konstruktív: szerintem azért lehet nagyon szar Roma-szurkolónak lenni, mert 20évente talán nyernek egy bajnoki címet:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.13. 14:39:06

Az volt a szép idpszak, mikor a Lautern, bayern leverkusen dortmund egyaránt esélyes volt.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.05.13. 14:42:44

A legszebb pedig az, hogy még ebből a felsorolásból is kimaradt szegény Schalke :)

montipájton 2008.05.13. 14:47:23

A mostani Bayern szerintem korántsem annyira dölyfös és ellenszenves, mint anno az Effnberg, Mattheus stb. féle brigád. Scweinsteiger, Zé roberto, Toni vagy Rybery minden, csak nem öntelt köcsög.

Igaz, a mérleg másik serpenyőjébe elég csak Bommelt behelyezni, hogy közel legyen az egyensúly.)))

Popp, azért az olasz klubok idei nemzetközi égése után nem árt vigyázni azzal a dölyffel neked sem.)) Mert a Bl ugye no comment, és hát a Fiorentina se mutatott sokkal többet a bajoroknál az Uefában. Ha az eredményt vesszük, konkrétan semmivel.

És fene tudja, abban sem vagyok biztos, hogy a Roma Bayern-szintű fölénynel nyerné a Bundesligát, az Interről nem is beszélve.))) Ahhoz, hogy ezt higgyem, kellett volna picit határozottabb nyomot hagyni a Bl-ben.

De mindez magánvélemény. És nem mondtam, hogy nem a Getafe érdemelt volna továbbjutást. (Bár... hogy egy olasz brigád nem állt volna fel hosszabbítás 1-3-ról abban a helyzetben, az nálam százas. Ha nem is örültem neki.)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.13. 14:52:39

Mocsing, de annak úgy tudunk örülni, mint ti annak, ha véletlenül megcsípitek a bl-bajnokság-kupa kombót. Nekünk viszont az is óriási flash, ha elkapunk egy Bayernt.

Egyébként csak azért szúrtam vissza viccskedve, mert tegnap éppen te minősítetted európai középcsapatnak Romát, amit azért két bl negyeddöntő és két olasz bajnoki ezüst (?) után enyhén szólva is igazságtalannak érzek, de elfogadom, hogy egy Bayern drukker (és ez most véletlenül sem degradálás) aspektusból ez kinézhet így. És akkor mondtam, hogy én nem az vagyok, aki bölcsen hallgat és gondoltam felőlem mehet a szurka-piszka.

"Fradi a bundesliga kettőből is feljutna" - azért azt te is vágod, hogy az én feltételezésem (!) és a csabai Charles Bronson kijelentésének realitása között azért van némi különbség, még akkor is ha nyilván sarkítottál a hatás kedvéért.

Számomra meg a Bayern mint fogalom éppen azt a dölyföt, gőgöt, önbizalmat, győztes mentalitást -ahogy tetszik - sugározza, hogy ősi jussuk az összes trófea. Ezt látom a játékos politikájukban, vezetőik nyilatkozataiban, és emblematikus figuráikban Effében, Kahnban és újabban Riberyben és ez nekem nem szimpatikus. De igérem, hogy többet nem hozzakodom elő ezzel, ha te sem minősíted európai középcsapatnak a Romát! Deal?

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.13. 14:55:00

"tegnap éppen te minősítetted európai középcsapatnak Romát"

szerintem itt valami óriási tévedés van, nem írtam ilyet, nézz utána.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.13. 14:56:10

"tegnap éppen te minősítetted európai középcsapatnak Romát"

szerintem itt valami hatalmas tévedés van, nem írtam ilyet, nézz utána pls.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.13. 14:58:12

fenti kettő értelmében (ami egy akart lenni, bocs, Mindenki) tehát no deal, mert én nem írtam olyat, te meg sokadszorra írtál ilyet ;)

r_magpie 2008.05.13. 14:58:50

még az elején kellett volna írnom, de az is borzasztóan unalmas, hogy minden bundesliga posztnál bizonygatjátok, hogy mekkora kúl dolog bundesligát szeretni, a többi bajnokság meg trendi szar.

speciel egyiket sem azért kedvelem, mert trendi, hanem mert olyan, amilyen. és az átlag kommenteket figyelveve, sokan vagyunk még így.


na de, ha nem sikerül a Mainznak, hova megy Kloppo?

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.13. 15:02:05

vmiért ma összevissza mennek a kommentjeim

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.05.13. 15:05:53

Szedd össze magad mocsing :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.13. 15:30:13

bocs, utána néztem csöncsön írta, akkor elnézést , ígérem ezentúl megtartom magamnak a Bayernről alkotott véleményemet, hiszen már úgyis ismeritek.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.13. 15:38:16

hát legalábis a zsigerből jövőt nem érdemes már, aminek van konkrétabb alapja, az jöhet, majd ellentmondok serényen;)

igyekszem, heinrich:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.13. 15:38:46

Szerintem a Real Madrid kiverése, azért elég határozott nyom. És a United ellen meg nem volt ott legjobbunk, aki ugyan sokatok szerint inkább kerékötő már, de biztos sokkal jobban figyeltek volna rá, mint akárki másra már a neve miatt is. Madridban is sokszor magára húzott három-négy embert aztán kijátszotta üresbe. Ami a Roma Bl teljesítményét illeti tehát azzal elégedett vagyok.

És már többször hangoztattam , hogy egy évből nem kéne messzemenő következtetéseket levonni, tavaly például olasz csapat ünnepelt Bl-ben.

.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.13. 15:41:34

hát, legalábis a zsigerből jövőt nem érdemes már, aminek van konkrétabb alapja, az jöhet, majd ellentmondok serényen;) igyekszem, heinrich:)

kroos 2008.05.13. 15:56:42

Tavaly a Bayern is kiverte a Reált .......a reált bárki kiveri ez nem szempont...

r_magpie 2008.05.13. 15:59:09

hú gyerekek, itt nagyon visszhangzik:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.13. 16:21:33

barnetta, ha szempont, ha nem - nekem nagy flash volt.

kroos 2008.05.13. 16:29:02

Popp:egyetértek tavaly nekem is az volt..

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.13. 16:44:20

a Realt kiejteni bárhonnan mindig egy apró orgazmussorozat az agy legkifinomultabb szegletében

halareaal 2008.05.13. 19:05:28

persze, a Bayern drukkereknek vmi nagyon máshogy működik az agyában, biztos ezért mondod.

Paul Newman Jr. 2008.05.13. 19:08:30

Ugyan hala, erre valahol büszkének kellene lenni, én csak annyit tennék hozzá, hogy ez azért a Bayernre is igaz, bár más okokból.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.13. 20:39:07

Hé, popp!

Én nem írtam olyat, hogy a Roma "európai középcsapat".

Ez kezd már paranoia lenni, nem gondolod? ;-)

Egyébiránt nekem a kilencvenes években a Bundesliga volt a kedvencem. Sajnos az utóbbi tíz évben eléggé visszaesett a színvonala. De a remény még nem halt meg, hogy jövőre pl. jobb bajnokság lesz, egy jobb Bayernnal, egy jobb Brémával, egy Hajnallal fölturbózott, sokkal jobb Dortmunddal, és persze egy nagyon-nagyon jó 1.FC Kölnnel...

kroos 2008.05.14. 07:46:35

Jogos, a Köln nagyon hiányzik nekem is.Habár ez már nem az a csapat ahol Hassler meg Littbarski kergette a bört.De akkor is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.14. 12:23:33

Ja, ja, egy jó Köln, egy jó Frankfurt, egy jó Dortmund...

A spanyol bajnokságot szokták szidni a csapatok formaingadozásai miatt, holott szerintem a németet kellene. Hovatovább nincsen csapat, amelynek szurkolni lehetne.

kroos 2008.05.14. 12:48:09

Ha más nem a tradició kötelez.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.14. 13:06:07

Micsoda meccsek voltak a Bundesligában a 90-es években. Csak ámultam és bámultam. Rengeteg gól, rengeteg néző, fordulatok.

És akkoriban természetes volt, hogy német csapat BL-döntőbe jut. Ma már a nyolc közé is csoda, ha sikerül.

kroos 2008.05.14. 13:07:39

Lehet de egy Reál-t (toronymagas spanyol bajnok) bármikor elkapunk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.14. 13:09:29

Na, manapság pont a "bármikor" nem igaz.
Tíz éve igaz volt.

kroos 2008.05.14. 13:16:32

tavaly minden idök leggyengébb Bayern-je ütötte ki a Reál-t.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.14. 15:08:01

Pontosítsunk:

tavaly minden idők leggyengébb Bayernje nagy nehezen továbbjutott minden idők leggyengébb Real Madridja ellen.

kroos 2008.05.14. 15:13:05

Nagy nehezen?a 2. meccsen csak poldi hagyott ki 3 ziccert+Ramos kezezését nem fujták be(beleütött a labadába a 16-oson belül),már a 10 másodpercben eldölt minden szinte.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.14. 15:28:13

Hát, az idegenben lőtt több góllal való továbbjutást szerintem nem nagy merészség "nehéznek" nevezni.
:-)

De nem ez a lényeg. Hanem az, hogy manapság az ilyen eredmény egy német csapattól bravúrszámba megy. Tíz éve meg 8-at (!) rúgott a Bayern a Real Madridnak, és azt úgy könyveltük el, mint ami természetes.

kroos 2008.05.14. 15:33:06

Ok,meggyöztél.Amugy azon a meccsen rekord hogy Elber térdmütéte után 13 nappal már tétmeccset játszott rugott is 2-öt a Bernabeuban.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.05.14. 15:40:30

nincs is jobb mikor egymás csapatát anyázzuk :DD ... ezért IS szeretek én ide járni.

Amúgy meg, jön még cudar idő az anitbayernesekre. El is képzelem magamban, ahogy egyszer majd bosszankodva csettintenek egyet hogy "huhh, de qurva jó ez a Bayern"

;))

kroos 2008.05.14. 15:42:34

Basti ha arra gondolsz hogy szerintem a tavalyi volt minden idök legrosszabb Bayern-ja akkor az nem anyázás mert tény+az óriási pozitivum hogy ez a csapat kiverte a 150 millioval megerösitett Reál-t,és a Sa siro-ban is x-elt.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.05.14. 15:56:47

nem-nem , barnetta :-)

én arról beszélek, ahogy egymást cinkeli a Bayern-Real-Roma drukker ... igazán élevezetes :P
...ha most lenne több időm, akkor én is beszállnék :D

kroos 2008.05.14. 15:59:14

kár, jó buliból mmaradsz ki.

halareaal 2008.05.14. 17:41:55

barnetta, tavaly a Real mindössze 45 percet volt hajlandó játszani, a Bayern ellen, és annyira lemosták őket, hogy azt hitték vége is a párharcnak. aztán amit az első mecs első percében műveltek... az valóban a Real kritikája. amúgy meg Capello ekkor élte legrosszabb korszakát, Emerson, Diarra, és egy, az ideinél 20x szarabb Gago kpval állt ki Münchenben.
egyébként érdekes kérdés, hogy minden idők leggyengébb Bayernje mit játszott volna, a Getaféval, vagy hogyan állt volna helyt Szentpétervárott.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.14. 20:05:19

ennél egyetlen fokkal érdekesebb, h a tavalyi Real mit ért volna el a két említett kiscsapat ellen, ha még minden idők legszarab Bayernje is túl kemény dió volt ;)

Titi120 2008.05.15. 14:52:56

A vitához csak annyit tennék hozzá, hogy amelyik csapat egy Gago - Diarra - Emerson középpályával áll ki akárki ellen az ássa el magát az Ibrox Parkban. :)

krysal 2008.05.15. 14:57:35

Hiába, no. Capello...

Lojzi_ 2008.05.15. 19:07:05

Heinrich!

Csak emlékeztetlek, hogy ezen a héten is lesz forduló.
Várom a beharangozót, a forduló értékelését, a szezonértékelést, a best of és a köcsögválogatottat.
Meg ígértél csapatonkénti értékelést is (legalábbis nem gondolnám, hogy csak a Bayernt akatad értékelni)....

Ja, és a köcsögválogatottba nehogy betegyél valakit a Bayern középpályáról... :o))))

halareaal 2008.05.15. 20:05:27

"ennél egyetlen fokkal érdekesebb, h a tavalyi Real mit ért volna el a két említett kiscsapat ellen, ha még minden idők legszarab Bayernje is túl kemény dió volt ;)"
nem volt kemény dió, saját balfaszséguknak köszönhették+ a balszerencsének. egyébként a Getafénál kicsit jobbak a hazai porondon. én csupán arra akartam utalni, hogy nem boiztos, hogy ez a mai Bayern annyival jobb, mint a tavalyi. a Realnál azért más a helyzet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.15. 23:30:05

Ha a kupában játszik a Real a Getaféval, akkor hosszabbítás jött volna, hiszen a két bajnoki eredményük:

Getafe-Real Madrid 0-1
Real Madrid-Getafe 0-1

Szóval, úgy tűnik, igaz az, hogy az idei Bayern pontosan annyival jobb a tavalyinál, amennyire az idei Real a tavalyinál, vagy mint amennyire az idei Roma jobb a tavalyi Bayernnél, vagy az idei Getafe a tavalyi Osasunánál.
:-)

halareaal 2008.05.16. 18:44:15

"Szóval, úgy tűnik, igaz az, hogy az idei Bayern pontosan annyival jobb a tavalyinál, amennyire az idei Real a tavalyinál"
na ez az ami nagyon nincs így.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.05.17. 09:55:15

"Ja, és a köcsögválogatottba nehogy betegyél valakit a Bayern középpályáról... :o))))"

Csak nem *** **** re gondoltál???
Sztem sokat gürizett hogy bekerüljön...de a döntés heinrich barátunkon áll (v. bukik) :]
btw.: A kapuban tuti Wiese lesz....:DD

Lojzi_ 2008.05.17. 12:00:29

Basti: Annyit segítek, hogy sápadtarcú védekező kp. és nem Ottl...
És ha üzenne/integetne valakinek, akkor biztos több meccses eltiltás lenne a vége. :o))
süti beállítások módosítása