Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 35. forduló

2008.05.03. 12:00 pancho_sanza

Bajnokavatás lehetőségével, s valószínűleg ennek árnyékában telik majd a La Liga harmincötödik fordulója. Először is emlékezzünk meg a Barcelonáról. A katalánok bírták legtovább az európai hadszíntéren, azonban egyszerűen kifogyott az erő a veretlenül átvészelt hadjáratból. Mondhatnánk, hogy az első valamirevaló ellenfél kibabrált Rijkaard gárdájával, de igazából nem szabad szomorkodni, hiszen mindössze annyi történt, hogy két éve még mellettük szólt az elődöntő aggregate 1-0-ja, míg most a United került a döntőbe hasonló parádé után. A kiesés egyben azt is jelenti, hogy innentől fogva a Real Madrid csapatát övezi minden figyelem. Aztán ha minden kedvezően alakul Raúlék számára, akkor tekintetünk Zaragoza felé vándorol majd. Esni fog 35 gól és az Espanyol is diadalmaskodik.

Atlético – Recreativo 3-1
Sikerül-e saját erőből is beletenni valamit a húsosfazékba? Talán még az Atlético játékosai sem ismerik pontosan az okát, ki és miért szereti őket annyira, hogy nem tudnak olyan eredménytelenül teljesíteni, amivel kikerülnének a négyből. Győzelemmel - és három ponttal - kellene bizonyítaniuk számunkra, hogy érdemes elindulniuk az erősebbik kupasorozatban. Már azért is, mert a Recre pontszerzése kellemetlen helyzetbe hozná a hazai szurkolókat, minket és legfőképpen a Zaragozát.

Zaragoza – Deportivo 2-1
Szoros mérkőzésen, de muszáj behúzni a győzelmet. Egyrészt, mert ezzel a három ponttal is nehéz lesz, ha a hátralévő mérkőzésekre vetünk egy pillantást. (i:Valencia, o:Real Madrid, i:Mallorca)  Másrészt a Depor számára tényleg nem jelent semmit a mérkőzés. Csak presztízst. A csapatot jellemző felszabadultság mellett ez roppant komoly erőkifejtést követel majd a hazaiaktól. S akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ilyenkor már huelvai fejpénz is ki van tűzve a Zaragoza elleni győzelmekért.

Sevilla – Valladolid  3-1
Annyira félnek Sevillában a vereségtől, hogy ennek elkerüléséért hajlandóak a támadásokról is lemondani. Luis Fabiano teljesen maga alatt van Güiza váratlan gólkirályi ambíciói láttán. Manolo Jimenez olyannyira nem érti a mostani szituációt, hogy minden terhet a játékosokra helyez, mintha kizárólag az ő céljuk és felelősségük lenne a négybe kerülés. Ennek megfelelően az eredmények elmaradoznak, amivel nem is lenne gond, ha barcelonai magasságokból tekinthetnének a mezőnyre. Azonban ez most nem az az év.

Racing – Murcia 4-0
A Sevillának nem sikerült még gólt sem rúgnia a Murcia ellen. A Racing eközben kalkulálható vereséget szenvedett Mallorcán. Mindketten motiváltak a pontszerzésben, hiszen a hazaiak még nem mondtak le az előbbrelépésről, míg a vendégek a kiesés szomorú ténye ellen próbálnak foggal-körömmel harcolni. Ilyenekből lehetnek az izgalmas érdekes derbik. Feszültséggel, kiállítással, sok góllal, hazai győzelemmel.

Barcelona – Valencia 2-2
A Barcelona nem tudta eladni futballnak nevezett szenvedését Manchesterben. Pedig az angolok rég nem látott tiszteletet tanúsítottak a katalán gárda irányában. Pont akkorát, amekkorát a Valencia nem igazán szokott. Sőt elértük azt a szintet, amikor már majdnem minden spanyol pályán inkább lesajnálva tekintenek a gránátvörös-kék mezben szaladgáló játékosokra. Régen ámultak és bámultak a fellépéseiken, ma meg már remény sincsen. Maradt négy mérkőzés, amelyen még az elvakultabbak bizakodhatnak a nyolc hónapja várt csodajátékban. Vagy valamelyik sztár meccset eldöntő feltámadásában. Pedig nem érdemes.

Villarreal – Getafe 2-2
A Villarreal otthona idén abszolút nem funkcionál oroszlánbarlangként. Hihetetlen, hogy milyen sok csapat szerzett pontot itt. Pont a Getafének ne sikerülne? Megérdemelnék, hogy ne kelljen nekik és a (Real Madridnak) izgulniuk a végjátékban. A Villarrealnak viszont azért kellene a három pont, mert nem mindegy, hogy tétre kell selejtezni a BL-ben, vagy egyből a csoportba sorsolják az embert.

Levante – Espanyol 0-1
Sztrájkolhatnak a hazai játékosok. Pályán kívül és belül egyaránt. Mindkét esetben három pontot szerez a vendégcsapat. Perzse az igazán stílusos az lenne, ha összekapnák magukat a bevallottan szerényebb képességű játékosok, s lenyomnák az Espanyolt. Elvégre a katalánokat csak az nem intézi el, akivel nem találkoznak. Mintha nem is érdekelné őket az a szégyen, amit tavaszi teljesítményükkel kiérdemeltek. Már csak négy meccs és lehet elemezni a szituációt és keresni a miérteket.

Almería – Betis 3-0
Sok az andalúz belső összecsapás, ami több szempontból sem probléma. Az ilyen és ehhez hasonló rangadók nélkül érdektelenségbe fulladna mindkét gárda utolsó pár mérkőzése. Így legalább a presztízs tartja a lelket a játékosokban. Annak ellenére is, hogy a Betis egyértelműen a leereszkedés jeleit mutatja, miközben az Almeríában a büszkeség és az elégedettség lett az iránymutató.

Athletic - Mallorca 2-2
Stabil csapat az Athletic. A Valencia tanúsíthatja ezt, miután cipóra verték az arcát Bilbaóban. A Mallorca egy kicsit bátrabb, kultúráltabb és jobb csapatnak tűnik, mint Ronald Koeman két héttel ezelőtti csapata volt. Így aztán valószínűleg eredményesebben is szerepel majd a baszkok vendégszeretétől övezve.

Osasuna - Real Madrid 1-3
Bajnoki címet ünnepelni utazik a Real Madrid Pamplonába. Sok minden megtörténhet a spanyol bajnokságban, de azt el kell ismernünk, hogy a Madrid az eredményekkel nem marad adós. Sőt jelentősen túlteljesít minden várakozást, hiszen nyertek idén a Vicente Calderónban, a Nou Campban, a Mestallában sőt a bilbaói San Mamés stadionban is. Ezek után már Pamplona sem lehet akadály, hiszen ilyen hatalmas bravúrra már jó ideje egyik királyi gárda nem volt képes. Ha nyernek, akkor egy pillanatra megállunk és megünnepeljük Schuster ritka bravúros alakulatát.

38 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr26452057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.03. 12:11:53

A Barca-Vale meccsek általában jók, ez a mostani se lesz kivétel.

c4rl0s 2008.05.03. 12:26:52

A 7végén bajnok lesz a Real végre!!
Hala Madrid!

Igaz keményen meg fogunk küzdeni Pamplonában... :)

krysal 2008.05.03. 12:44:17

"Bajnoki címet ünnepelni utazik a Real Madrid Pamplonába."

...én azért ettől a meccstől félek, de ha a Getafe hozza, amit jósoltál nekik, akkor még fieszta is lehet...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.03. 18:38:50

Ha a Barca-Valencia olyan lesz, amilyen a spanyol kupa elődöntője volt, akkor minden spanyol focit és bajnokságot (és Barcát és Realt) szapuló kedves kommentelőt szívélyesen invitálok a képernyő elé, hogy közösen lássunk focit végre.

Egyébként is nagyon kíváncsi vagyok a koemantalanított Valenciára.

gibson 2008.05.03. 20:56:01

Most olvasom, hogy a Barca állítólag Laudrupot akarja edzőnek. Bár a dolog nyilván csak pletyka, azért érdekes lenne, a két legnagyobb spanyol csapat, ősi rivális, mindkettő jelentősen felforgatva és megfiatalítva (elvileg sok Barca kulcsjátékos fog távozni év végén), két kb. ugyanolyan kvalitású, nem-sztár edzővel (Schuster és Laudrup kb. ugyanazt érték el a Getafével mindketten).. Remélem összejön, jó kis szezon lenne...
Holnap este kilenckor pedig minden Madrid drukker üljön le meccset nézni és imádkozzon a szerdai sorfalért! :)

nasteey 2008.05.04. 11:29:44

Inkább sorfal, mint 3. hely...

A Vale Koemannal szenvedett, előző furdulóban meg szerencséjük volt, igazából nem tudom mire képesek.

jasszgeri 2008.05.04. 12:30:35

senki sem tudja. koemant egy ideje már szándékosan égették a játékosai. nem tartom nagy edzőnek - félre értés ne essék, valószínűleg minnél gyorsabb meg akarták buktatni. ezzel a kerettel még az ifjabb mészöly is 8. helyen lenne kb.

amúgy meg poénrengeteg ez az 'as'-ra hivatkozva lehozott index értekezés a barca játékosmozgásáról. hát ha marquezt kiárusítják, akkor hatalmas lámák. az egyetlen kb. biztos pont a védelemben. megvették ezt a militot, aki tavaly valóban kitűnt egy zaragózában, de már októberben kiderült, h nem barcelona szintű player. puyolt is csak azért erőltetik, mert katalúny és hát ő a csk. viszont egyáltalán nem klasszis. abidal sosem fog végigvinni egy tökéletes támadást a baloldalon. de még talán egy középszerűt se. 2008-ban ilyen szélsőt egész egyszerűen luxus tartani. decót pont nem adnám el. ellenünk (mu) ő volt a kevesek közül egy egyik, aki azért megpróbálta növelni a shots on target statisztikát. sylvinho meg támadásban jó. de ő meg védekezni nem tud. akkor most vesznek 2 univerzális balbekket? meg jobbra is kettőt? és 1 v. 2 klasszis támmadó középpályást? tovább 1-2 statikus csatárt? ha ezt a 10 embert egyszerre szélnek eresztik, sztem bele fognak bukni. csúnyán. bő nyállal.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.04. 13:01:26

"koemant egy ideje már szándékosan égették a játékosai. nem tartom nagy edzőnek - félre értés ne essék, valószínűleg minnél gyorsabb meg akarták buktatni. ezzel a kerettel még az ifjabb mészöly is 8. helyen lenne kb."

Na, ezzel tökéletesen egyetértek. Annyira látszott a Valencián, hogy amikor AKAR játszani, akkor teljesen másképp játszik, mint amikor nem akar. A spanyol kupában, illetve a Real Madrid ellen presztízsből játszottak. Illetve gondolom, valami ilyesmi volt a fejükben: "jövőre mégiscsak nemzetközi kupában kell szerepelni, hajtsunk rá a kupára, a bajnokikon pedig játsszunk annyira rosszul, amennyire csak lehetséges, hogy kirúgják Koemant."

Természetesen ez (nincs jobb szó rá) hatalmas geciség, nem csak Koemannal, de a közönséggel szemben is; más magyarázat azonban nem található erre a folytonos hazai 0-3-akra Európa (kb.) ötödik legjobb keretével.

Remélem, néztétek tegnap a Zaragoza-meccset. Óriási volt. Ennek a spanyol kiesőjelöltnek még a favágója is olyan cseleket mutat be, és úgy veszi le a labdát harmincméteres keresztlabdákból, ahogyan azt csak spanyol fociföldön látni. A slusszpoént pedig Shakespeare sem rendezhette volna jobban, bár sokat tudott az öreg.

jasszgeri 2008.05.04. 13:06:47

"más magyarázat azonban nem található erre a folytonos hazai 0-3-akra Európa (kb.) ötödik legjobb keretével."

na azért ezzel nem értünk egyet. talán az első 20-ban sincs benne ez a valencia. legalábbis sztem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.04. 13:18:25

Hát, rombolódott a renoméja, az kétségtelen. De gondoljunk arra, hogy ott van a fél spanyol válogatott. Van-e még Európában olyan csapat, amelyben ott van Európa egyik legjobb válogatottjának a fele?

Azon kívül: ez a Valencia tavaly az Inter és a Chelsea ellen gyakorlatilag egyensúlyban volt, és azóta elvileg csak erősödött. Ha pusztán a játékosok kvalitásait nézzük, szerintem ez a Valencia veszettül erős.

nasteey 2008.05.04. 15:15:59

@jasszgeri: nem is olyan régen, kicserélték a fél csapatot. Ott is volt ennyi távozó, és érkező. Akkor bevált. Nem is kicsit. :)

Aradebil 2008.05.04. 20:52:46

Teher alatt nő a pálma - na ez nem volt igaz az idei Barcára...6 nyuszi,gg no re

halareaal 2008.05.04. 20:59:13

"Van-e még Európában olyan csapat, amelyben ott van Európa egyik legjobb válogatottjának a fele?"

sztem az EB-n fellépő spanyol csapat kezdőjében csak Villa lesz a Valenciából. persze valszeg pont az idei gyenge teljesítményük miatt, de rajta, illetve Silván és Albiolon kívül inkább a közelmúlt spanyol válogatottjának a fele játszik náluk. bár azt lehet hallani, kiárusítják a fél csapatot, majd eldől, milyen csapatok fognak szemezgetni a keretből.

nasteey 2008.05.04. 21:10:02

"A Vale Koemannal szenvedett, előző fordulóban meg szerencséjük volt, igazából nem tudom mire képesek."

Mint bebizonyosodott egy nagy lfszra. Maradtak volna otthon, jól járnak a 3-0-al.

A 4-0-nak jobban örültem volna, mert akkor beírhattam volna: "Nem baj pancho, legalább a gólok számát eltaláltad" :P

A két sárgáért nagy kár, de a becsületért így is le kellene győzni a Realt.

ciru717 2008.05.04. 22:07:15

Valaki szóljon a Valencia játékosainak, hogy Koemant már sikerült megbuktatni, most már játszani kellene...

rizses 2008.05.04. 22:25:41

Heinze és Cannavaro is eltiltott lesz.

bög 2008.05.04. 22:45:59

hohó bajnok a real:)

bög 2008.05.04. 22:50:42

vicces lesz jövő hét végén a bajnoki díszsorfalban látni pl eto'o-t, aki annak idején a madrid gyalázásával ünnepelte a sajátjukat:)

nasteey 2008.05.04. 23:04:09

Főleg, hogy el van tiltva Samu.

gibson 2008.05.04. 23:07:31

Basszameg a jó élet, a tizi után káromkodva kikapcsoltam a tv-t, sík ideg voltam, hogy ekkora fostalicskákat, egy ilyen meccset sem tudnak hozni, utána 10 perccel kapom az sms-t, hogy 31... Most is kurva ideges vagyok, de mostmár magamra... :)

chevyfan 2008.05.04. 23:09:14

van nistelroy játszott ma?

nyomoronc deco is inkább kiprovokált egy sárgát, hogy ne kelljen a madridnak díszsorfalat állnia:-)

rizses 2008.05.04. 23:17:16

gibson, tavalyról pedig megtanulhattad volna hogy utolsó 10 percre madrid meccset nem hagyunk ott! :D

Keelhaul 2008.05.04. 23:24:43

Na, riszpekt a srácoknak, 9 emberrel 2 gól.

nasteey 2008.05.04. 23:30:38

Amúgy a Realnak nem lett volna jobb, ha nincs sorfal, viszont otthon, az ősi ellenfél ellen ünnepelhet? Vagy jó a sorfal is? :) Mindenesetre reménykedem, hogy a sorfal téma után a Barca-drukkerek lesznek a boldogabbak. :)

bög 2008.05.04. 23:35:17

én jobban örülök a sorfalnak, mert 1. biztosabb, 2. nem láttam még ilyet

Keelhaul 2008.05.04. 23:38:25

Tökmindegy, Eto'o nem fog sorfalat állni, én a Barca keretének maradék részét megkímélném ettől.

gibson 2008.05.04. 23:46:07

bögnél a pont! Amúgy meg így is lesz ünneplés azért, ha nyerünk szerintem... :)

Szegény Barca egyébként, lőttek egy hatost a Valenciának, mégse mentek vele semmire :)

gibson 2008.05.04. 23:52:59

rizses: igazad van teljesen :)
De azért valljuk be egymás között, ritka szar meccs volt, a kommentátor is a végén már vagy 5 percenként kért elnézést meg szabadkozott az alacsony színvonal miatt. És amikor megláttam, hogy a fasz Heinze miatt gólt kapunk - miután eltiltatta magát az El Clasícóról -, hirtelen felsejlett előttem a rémkép, hogy nem csak, hogy sorfal nem lesz szerdán, de ki is kapunk a végén... Úgyhogy dühömben inkább kirohantam rágyújtani. Kár volt, na, basszameg... :)

rizses 2008.05.05. 00:23:01

de még milyen szar meccs. persze örültem a győzelemnek mint egy hülyegyerek, de 85 perc szenvedés után nem voltam annyira feldobódva. valszeg a tavalyi utolsó fordulónál jobban úgysem fogok jobban izgulni mág egy ideig :)
adrenalin + érzelem kombó, ej de szép is volt.

montipájton 2008.05.05. 10:04:27

Nos, akkor Barca-sorfal, ahogy kell. Legyen az ő bajuk.))

A Real megérdemelte a bajnokságot, a tegnap látottak szimbolizálják is, miért. Szenvedtek olykor, de amikor kellett, tudtak nyerni. A Barca elimpotenskedte az összes fontos meccsét, aztán, amikor már tök felesleges, "parádézik".

És igen, kedves Pancho, szerintem többet ér egy megalkuvás nélkül küzdő Gago, Higuain és Diarra, mint egy elméletben verhetetlen fantasztikus négyes, meg az összes potemkin-sztár a vörös-kékeknél. A számok nem hazudnak.

Jöhet az a sorfal, szépen, tiszteletteljesen, ahogy kell. Az se baj, ha Eto'o nem lesz hajlandó beállni. ))

(Félreértések elkerülése végett, nem ab ovo gondolkozom így a két csapatról, a két-három évvel ezelőtti Barcának meg a Real állhatott volna sorfalat lehajtott fejjel, vita nincs. De most fordított a helyzet.)

Aradebil 2008.05.05. 12:17:20

Eto okos volt,csinált magának egy sárgát,megóvja magát a megaláztatástól

2008.05.05. 12:22:36

Meg is tudom érteni. Nem rajta múlott a szezon. Álljanak sorfalat azok akik elbaltázták a bajnokságot.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.05. 13:13:37

Engem hidegen hagy a bajnokság eleje, az érdekes dolgok odalenn zajlanak.

azbennvolt.blog.hu/2008/05/04/eleg_kell_hogy_legyen

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.05. 20:23:26

1. Javaslatom: a Valencia árusítsa ki az összes játékosát, és teljesen a nulláról, egy új és tehetséges edzővel kezdjen el egy teljesen új csapatot építeni.

2. A Barcában föloldódott a görcs, csak egy kicsit későn.

3. @gibson: ilyen esetekre jó a sznúkervébé. :-)

Asidotus 2008.05.05. 20:40:51

Nem számítom magam ősi Barca drukkernek, inkább a Real elleni unszimpátiám sodort engem a gránátvöröskékek táborába, még a 2000/2001-es szezonban. (No persze, egy Rivaldo, Kluivert, stb, játékosokból álló csapat sem volt rossz.) Azóta szorítok a katalán sztárgárdának.
De a hétvégén már erősen drukkoltam a Madrid győzelmének, mert egy ilyen borzasztó szezont produkálni, főleg, ahogy játszott ez az Európa egyik legjobb játékoskerete, az megérdemli a Bernabeau-beli alázást.
No persze, a Madrid is megérdemli, hogy jól elverjük őket a saját stadionjukban!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.05. 20:49:05

Mi az, hogy "egyik"?

Ha valamin, akkor szerintem azon tényleg nem lehet vitatkozni, hogy a Barcelona papíron Európa legerősebb keretét bírja.

Minden más csapat büszke lehetne egy éppenhogycsak elvesztett BL-elődöntőre, a Barcelona viszont teljes joggal szégyenkezhet miatta.
süti beállítások módosítása