Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Daragoj kameradi, skót vérre fel!

2008.05.02. 08:37 heinrich

Mi a közös a Zlatan Moravcében, a Standard Liege-ben, a Leverkusen-ben és a Bayern-ben? Természetesen a Zenit, újdonsült szemünk fénye – mindegyik legalább négyszer piszkálta ki az oroszok ellenénben az idei kiírásban. És mi a közös a Glasgow Rangersben és Zuzu Petasban? Pontosan. Társaságuk enyhén szórakoztató, de inkább fájdalmas. Eddig csak azért voltunk hülyék, mert néztük, most már azért is, mert nem toltuk fel a szomszéd házát is a null-nullra. Négy meccsből hármomszor képesek ezt hozni, nesze neked Tartan Army, meg oroszlánszív.

Hozsánna néked Zenit Szentpétervár, öreg napjaink támasza, az ugarrá lett kupaélet pezsgő oázisa, te! Ezt a csapatot nem lehet nem kedvelni. Hihetetlen, hogy előre bemondják a találatot, és mint a jó öreg Lagardere lovag, beviszik a védhetetlen tust. Lássuk, mitől is verték végig Európát – O. Marseille, Villarreal, Leverkusen, B. München – mind leamortizálva. Nem az a lenyűgöző, hogy darabonként annyit futnak, mint Galaschek Peti egy jó szezonban, hanem hogy feleslegesen meg sem mozdulnak. Három-négy tag sprintel, a többiek pozíciót tartva pihennek. A legszebb viszont az, hogy szinte minden megszerzett labdával gólt akarnak rúgni. Nincs hátul felesleges labdatartás, középpályás toszogatás, itt csak rohamozni ér, azt is egészséges kockázatvállalással, cselekkel, a meredekebb passzt választva. Senkinek nem görbül sírásra a szája, ha eladják a labdát, úgy is csak néhány meszes indul egyszerre a kapura, a többiek várnak a sorukra.

Mindenki tudja, hogy ezt csinálják, a Bayern mégis nagyon csúnyán benézte. Hiába a két védekező középpályás (ezt a rendszert már eleget ócsároltuk, most kihagyjuk), Zé Roberto és van Bommel még annyira sem találkozott az emberekkel, hogy legalább fel tudják őket ütni, szó szerint átrohannak a középpályán. Úgy, hogy Münchenben egyet sem cseréltek, most meg a 88. percben. Rengeteg kényszerítő, lyukra futtatás, gyors passzok – mindig előre. Döbbenetesen precíz gépezet, pont amit a németektől várt volna az ember, ehelyett ők rohangáltak fejetlen csirkeként.

Szintén feltünő, hogy nem nagyon van köztük olyan, aki ne tudna egy cselt megcsinálni, nincsenek colos bekkek, nincs ügyeletes verőember. Az egész csapat technikás, amolyan spanyolos, jó adag ruszki fegyelemmel keverve.

A történelmi vereséghez persze az is kellett, hogy a BM ilyen kelletlenül, ilyen enerváltan játsszon, az oroszoknál gyakorlatilag az egész csapat kiemelkedően játszott, a németeknél meg mindenki nullásra, ráadásul ha Mirko barátunk lövését nem rúgják ki a gólvonalról az első percben valószínűleg más a vége. Pár perccel később a Zenitnek megvolt az a kis plusz mázlija, hogy Pogrebnyak szabadrúgásától a sorfal huzatot kapott, de a labda nem akadt el Ribéryben, szegény Kahn meg csak szemmel követte az eseményeket. Nem utoljára.

Még a második gólnál volt a legtöbb esélye, mikor Zyrianov egy testcsellel megpörgette Demichelist, mint kurva a retikült, aztán ziccerben eltette a hosszúba – ez volt az egyetlen gól, mikor Kahn legalább vetődhetett valamerre. Innentől az volt az ember érzése, hogy mire a Bayern igazából komolyan venné a meccset, addigra nincs mit komolyan venni. Még Ribéryt vitte előre a szíve, Toni is küzdött, de a többiek nem nagyon értették, mi is történik körülöttük.

Szünetben az ehhez a tempóhoz bántóan lassú Jansen helyett jött Lahm, még Zé Roberto helyett Podolski, ez a második volt az igazi mélyütés a Bayernnek, méghozzá pompásan kivitelezett a tökös Hitzfeldtől. Mert Schweini ment volna ugye előre mínusz kettőnél, Ribéry pláne, így aztán maradt az egyszemélyes van Bommel középpálya, később be is jött ide Sosa, vele viszont az a gond, hogy az egész keret leghaszontalanabb játékosa, egyszerűen nincs posztja.

Míg a Getafe ellen benne volt a meccsben, hogy a bajorok bármikor gólt lőhetnek, most sokkal inkább az, hogy napestig sem fognak. Az oroszok meg élvezték a játékot a csüggedt németek ellen, és előbb egy jobb oldali lerohanás után Fayzulin küldött egy izomfejest Kahn szeme közé (megint nem kellett vetődni sem), a végén pedig, hogy minden szinten orosz siker legyen, Pogrebnyak biztos gólkirállyá avatta magát a tizedik találatával.

A legvégére maradt az egész meccs legvalószínűtlenebb jelenete. Megint Pogrebnyak küldött egy jófajta szabadrúgást a jobb felső felé, amire Kahn semmilyen szinten nem reagált, ha a kezéhez jön, akkor sem mozdult volna érte. Az öreg harcos egyszerűen feladta – ilyet még élő ember nem látott. Benne volt ebben minden, amit a csapattársakról gondolt, akik hagyták megdögleni a kapuban, ez volt az ő néma tiltakozása, ami sokkal ijesztőbb volt, mint jól megszokott vadállati kirohanásai. Őszintén sajnáltuk, utolsó kupameccsét nagyon nem így képzelte el Oliver Kahn.

Nem mondjuk, hogy most akkor a Zenit (lesz) az új európai sztárcsapat, de hogy élmény nézni a játékukat, az szentírás.

A másik meccsről egyedül Faragó Ricsut tudjuk kiemelni a mezőny legjobbjaként, aki előbb csak óvatosan drukkolt a liláknak, majd módszeresen gyalázta a Rangers-t, aki ezért minden követ megmozgatott. Ez egyszerűen jellemtelen, ez gyalázatos, ez posvány, ez fertő. Néhány éve még lehetet lelkesedni a hatalmas skót dudákért a skótok nyíltszívű, vandál hordákat idéző, vérünket adjuk a győzelemért produkciókért. És most? Ezek lennének Kenny Dalglish, Graeme Souness vagy Gary McAllister utódai? Zabigyerek egytől-egyig.

A Fiorentináról sem lehet túl sok jót mondani, 180 perc alatt muszáj gólt rúgni, főleg, ha a védekezéssel egyáltalán nem kell foglalkozni. Ha már ötletességet nem tudtak a játékba vinni, akkor vittek volna átütő erőt, esetleg némi győzni akarást, mert ebből az utolsó tíz percet leszámítva semmit sem láttunk Láttunk viszont 128 pontatlan labdát, védők mögött megbúvó embereket, láttunk egy szem Montolivót. A Viola ezzel megindult a lejtőn, és hiába teljesített kifezetten kellemes meglepetésként egész évben, könnyen lehet, hogy a végét igen randán eltolják. Frey hiába nyitotta zseniális bravúrral a tiziket (innen kezdjük, mert a meccsen semmi sem történt), továbbra is jár a faszkorbács a két lépésről elrúgott tiziért (Liverani), és a megtorpanós tiziért (Vieri- tegye fel a kezét, aki nem volt atombiztos benne, hogy Bobo kihagyja!). A szimplán kihagyott tiziért (Ferguson) továbbra sem.

A Rangers 36 év után jutott tehát UEFA kupa döntőjébe, amiért a Zenittel kell meccselni május 14-én Manchesterben – nem kérdés, hogy vodkát fogunk vedelni midőn belebődülünk az éjszakába: Sooov-jeeet-ski-szojuz.

148 komment

Címkék: videó uefa kupa h összefoglaló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr41450698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.05.02. 15:17:31

a Zenit a döntőben is át fog robogni a középpályán, ahogy eddig is tette,
a különbség csak az lesz, hogy ott most nem lesz ellenállás, a kapujuktól legtávolabbi skótot Walter Smithnek fogják hívni.

kutyacica 2008.05.02. 15:20:28

calco_di_rigore: tisztelet a kivételnek. valójában egyszemélyben az arse tehet arról a fals képről, ami ezügyben kialakult, szerintem. a többi nagy csapatban legalább a kulcsjátékosok között mindig találsz angolokat, még az összevásárolt cselszkiben is jcole, acole, terry, lampard. A MU-t meg védeni sem kell, a keret nagyobbik fele angol, ha meg britben számoljuk, akkor nincs is miről beszélni.

A MU-t meg legfeljebb abban lehet egy kalap alá venni a Rangersszel, hogy mind2 nemzetközi kupadöntőt játszik. Ezt az olasz csapatok idén valóban nem mondhatják el magukról.

szferi 2008.05.02. 15:20:59

csöncsön, a MU lefocizta a barcát, esélyt sem adtak nekik a továbbjutásra! egyáltalán nézted a meccset???

spurs84 2008.05.02. 15:23:56

az MU-ban pl.rendszeresen 5-6 angol van a kezdőben,több,mint '99-ben
csaxólok

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.02. 15:24:32

"a MU lefocizta a barcát, esélyt sem adtak nekik a továbbjutásra!" (szferi)

:-)))))))))))))))))

Ezen majdnem olyan jót röhögtem, mint a tegnapi Rangers-meccsen.

Egyébként most már tényleg szurkolok a skótoknak; UEFA-kupa győzelmük kiváló szimbóluma lenne ennek az idei fociszezonnak.

Dzsúd Horse 2008.05.02. 15:26:40

"csöncsön, a MU lefocizta a barcát, esélyt sem adtak nekik a továbbjutásra! egyáltalán nézted a meccset??? "

Nem csak az a lefocizás, hogyha beszorítják a kapu elé az enemyt, hanem az is ha érzed hogy abszolut kontrollálja az enemyt, és a meccset egy csapat. Ez volt a MU-Barcán. Én valahogy azt éreztem, hogy a MU ha akar rúg még 1et, mert úgy robogtak át a barca védelmen ahogy akartak, csak Sir Alex nem mert kockáztatni. Végig az volt amit a MU akart, szemernyi esélye se volt a Barcának.

szferi 2008.05.02. 15:27:32

miért, mikor láttad úgy, hogy a barca közel áll az egyenlítéshez? 90 percig a MU uralta a pályát, lehet sajnálni de így van.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.02. 15:28:56

Ilyen alapon a Rangers meg lefocizta a Brémát meg a Fiorentinát.

Végülis valóban így is lehet nézni.

Nekem például tegnap szemernyi kétségem sem volt afelől, hogy kihúzzák a skótok 0-0-val, és hogy 11-esekkel döntőbe jutnak.

szferi 2008.05.02. 15:29:26

yeno, tökéletesen igaz, messi egy helyzetecskéje is akkor alakult ki mikor evra - sokadszorra- fennragadt kontránál a barca térfélen. volt még egy deco lövés, azt ennyi, ezt nem is kell tovább ragozni

szferi 2008.05.02. 15:31:58

a különbség ott van csöncsön, hogy a MU jóvalgólveszélyesebb volt a barcánál, a labdabirtoklási statisztikával a seggüket kitörölhetik. de ha a statisztikákat nézed nem a meccseket akkor még mindig a barca a világ legjobb csapata

Dzsúd Horse 2008.05.02. 15:36:15

"Ilyen alapon a Rangers meg lefocizta a Brémát meg a Fiorentinát."

Azért az nem ugyanaz :) De kár magyarázni, úgyse fogod elismerni :P a Mu-nak volt egy-egy támadása, ami nagyobb gólhelyzet volt, mint a Barca összes támadása egybevéve. De látom elfelejtetted a MU eddigi BL meccseit. A Barca ellen ez kellett, és kész. A döntőben visszatérnek ahhoz, amit igazán tudnak, támadni. A rangers eközben fülét-farkát behúzva fog védekezni a Zenit ellen...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.02. 15:36:43

Erről már hosszan vitatkoztunk. Végülis azt lehetett megállapítani, hogy a MU és Barca pontosan ugyanannyira volt gólveszélyes. Azaz semennyire.

Azaz mint a Rangers. Mert hát, ha úgy vesszük, a skótoknak is "voltak helyzeteik", meg ők is "uralták a pályát". Meg hát szurkolni is lehet nekik.

De azért abban erősen bízom, hogy jövőre se nagol, se skót csapat nem jut európai kupában a négy közé, mert ez az idény így, ugye, a rémálmainkban jön majd elő.

Addig viszont: EB-re fel, és... hajrá, Rangers! :-)

[Hátha akkor kikapnak, ha szurkolok nekik.]

Walmer 2008.05.02. 15:36:56

calcio di rigore

Ezek angol csapatok. Az Arsenalt nem tartom annak, de nem is említettem egy qrva szóval sem. A Liver már kiesett, a döntőben két olyan csapat van, ahol a meghat. játékosok angolok, britek.
kutyacica már leírta, de ism. a tudás anyja: 2 db. Cole, Terry, Lampard, Wright-Phillips a Chelseaben, Rooney, Ferdinand, Brown, Harggreaves, carrick, Scholes, Giggs, Fletcher a MU-ban.

De ha már itt tartunk. Hogy áll az Inter? A Juvét meg szerintem ne keverd ide, mert ők még Olaszo-ban is futottak még, a Milan pedig még az idegenlégiósaival sem ért el semmit.

Dzsúd Horse 2008.05.02. 15:39:14

"..de ha a statisztikákat nézed nem a meccseket akkor még mindig a barca a világ legjobb csapata .."

ez szerintem is így van, az ellenek kiröhögik őket, 60-70 százalékban birtokolják átlagban a labdát, de értelemes gólhelyzetbe nem tudnak kerülni, vicc, mondom ezt Barcásként

Shogun 2008.05.02. 15:39:28

Go Zenit, Go Zenit, május 14-én be KELL gyalulni ezt a 0,001 focit játszó skótokat. nagyon szépen csinálták a semmit...
költői kérdés: arra azért kíváncsi lennék mit szólnának a Rangerst éltetők, ha ez lenni a "foci" mostantól évekig, a 2-0 és annál nagyobb gólarányú meccsek "kihalnának", és persze legtöbbször az jutna tovább, aki vmiért nem szimpatikus ?
kár hogy nincs cirill betűm/nem tudok oroszul, most azzal írnám le, hogy a FOCInak győznie kell 2 hét múlva, HAJRÁ ZENIT!!!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.02. 15:40:38

Ja, a MU eddigi BL-meccsei. Nézzük csak:

Roma 1-0, 2-0
Lyon 1-0, 1-1

A csoportmeccsekre már nem emlékszem, de ott is volt egy csomó 1-0.

Miben is különbözik ez a Rangers nagy menetelésétől?...

Shogun 2008.05.02. 15:42:20

" a Milan pedig még az idegenlégiósaival sem ért el semmit."
20 év után először, kicsit rápihennek a következő 20 évre+ remélhetőleg igazolnak is végre néhány játékost, mert az utóbbi fél évtizedveb az valahogy kimaradt :) Forza Milan

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.02. 15:48:44

Walmer:

A Juve idén egyre jobb. Szerintem jövőre a BL egyik fő esélyese lesz, ha ilyen tempóban javul. Szóval, nem igaz, hogy Olaszországban is "futottak még".

Egyébként ha a nagy klubokat nézzük, a csapatok gerincét a latinoknál hazaiak adják, Angliában légiósok.

Walmer 2008.05.02. 15:48:52

gyerekek, könyörgöm, hagyjátok már Csöncsönt, nehogy már elnézést keljen kérnie a MU-nek, hogy BL döntőbe, a Rangersnek meg hogy UEFA kupa döntőbe került. A foci arról szól, hogy a pálya két végében van egy -egy kapu és oda kell valahogy bejuttatni a labdát. Aki többször megteszi ezt, az nyer. És ez így van több, mint 100 éve. Csöncsön, ha a szépség a fontos, akkor nézzél szinkronúszást, vagy műkorcsolyát. Ott pontoznak is.

nasteey 2008.05.02. 15:49:06

"Én valahogy azt éreztem, hogy a MU ha akar rúg még 1et, mert úgy robogtak át a barca védelmen ahogy akartak, csak Sir Alex nem mert kockáztatni."

Végülis teljesen érthető, miért is döntenénk el a meccset, amikor foshatunk a 90. percig, hogy vhogy beszedünk egy gólt? Azért, mert volt 3 helyzetük, még nem jelenti azt, hogy átrobogtak a védelmen.

más: Pont ez a szánalmas, hogy az évkönyvekben sehol nem lesz, ki/hogyan/miért nyert, mi meg nézhetjük ezt a mocskot. Előbb utóbb tehát sokan veszik majd át ezt a stílust, mert jönnek sorra a példák, hogy ez a kifizetődő. Nagy kár.

Dzsúd Horse 2008.05.02. 15:52:45

Csöncsön látom eredménycentrikus vagy :) A mutatott játék Romában, és a visszavágón, a Liverpool habkönnyű legyőzése a ligában, az 53es gólkülönbség a bajnokságban, ami majdnem annyi mint az olasz topcsapatok, vagy a Barcelona rúgott góljainak száma. Ez mind mutatja hogy gólveszélyesek. De ez csak az én szerény vélemény, lehet igazad van.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.02. 15:53:45

Walmer:

Szerintem is az eredmény számít, a focit gólra játsszák. Pont.

De az ember hadd legyen, legalább itt, legalább szurkolóként, egy kicsit szubjektív. Hadd ne kelljen tapsolnia annak, akinek a játéka nem tetszik.

Az eredményeket maximálisan elismerem. Gratulálok a MU-nak és a Rangersnek.

Dzsúd Horse 2008.05.02. 15:57:36

"..miért is döntenénk el a meccset, amikor foshatunk a 90. percig, hogy vhogy beszedünk egy gólt?.."

Miért kellett volna fosni 11 "spanyoltól" akik a középpályán szotyiznak. Van der Sar néhány bakija jelentett valamiféle veszélyt. De most nekem ez a véleményem, nektek meg más, egyikse se változtat az eredményeken semmit, ennyi :)

mizie 2008.05.02. 16:03:21

Kurvajót röhögtem. Csak titkon mertem reménykedni hogy láthatom Kahn arcát ahogy laposodik, de a 4-0-át álmomban dem gondoltam volna.

Tényleg nem kérdés hogy a döntőben kinek szurkolok.

Walmer 2008.05.02. 16:07:35

Csöncsön, ez korrekt

"Miért kellett volna fosni 11 "spanyoltól" akik a középpályán szotyiznak"

ez is

Walmer 2008.05.02. 16:11:51

"Egyébként ha a nagy klubokat nézzük, a csapatok gerincét a latinoknál hazaiak adják, Angliában légiósok."

Csöncsönországban talán:-)

Soroljam? Inter, Barca, Real, mikor a Milan sikeres volt ott is (gondoljunk csak a 3 hollandra)

Angliában a Mu semmiképpen, a Chelsea gerince szintén angol. Ok Arsenal, Liver nem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.02. 16:12:07

"..miért is döntenénk el a meccset, amikor foshatunk a 90. percig, hogy vhogy beszedünk egy gólt?.." (naastey)

Ja, ez nekem is mindig eszembe jut a lekezelő szövegeket hallva.

Aki szerint a MU szándékosan nem akart (!!??) a Barca ellen több gólt lőni, az nem a focihoz hülye, hanem a kerekei hiányoznak. Miért ne akart volna 5-0-ra nyerni? Vagy 7-1-re? Ki az a hülye, aki ne akarná 7-1-re verni a Barcelonát, ha a tudása megvan hozzá?...

calcio_di_rigore 2008.05.02. 16:26:36

Walmer, azt a pár meghatározó angol játékost fel lehet sorolni, de a keret és a csapat erősségét a pénz és a légiósok adják meg. Még a MU sem érte el az elődöntők visszavágói során az általam említett 6-os határt, ráadásul az egyik angol a kényszermegoldásként játszatott Brown volt.

Az Interről megvan a véleményem, nem is említettem őket. A Juve futottak még? A második helyért harcol a bajnokságban. Megverte az Intert, a Milant, a Rómát, és 6 meccs alatt egyszer sem kapott ki tőlük. Nyáron érkezik a további erősítés, ráadásul olyan mentalitással játszanak, hogy mindenki meg fog izzadni ellenük a jövő évi BL-ben. És senki ellen sem lesznek esélytelenek...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.02. 16:28:34

Nos néhány reakció. Walmer azon te sem vitatkozhatsz, hogy momentán az olasz játékosok nem kevéssel erősebbek mint az angolok, ezt a két válogatott eredményei kristálytisztán megmutatják. Az idei év alapján viszont elmondhatjuk, hogy az angol klubcsapatok jobbak, mint az olaszok. De szerintem elég megtévszető egy szezonból következtetni. Ha távolabbra, az utóbbi húsz-, tíz- vagy csak öt évre tekintünk vissza, akkor az olaszok felé billen a mérleg serpenyője. Ha viszont a BEK/Bl győzelmeket tekintjük csak, akkor a mostanival 11-9 az angoloknak, de ha hozzácsapjuk az UEFÁ-t és néhai KEK-et , akkor megint olasz előny mutatkozik.

Persze , hogy lehet gólt rúgni az ilyen csapatoknak, mint a Rangers, de mint bátorkodtam, ahhoz szerencse is kell, mert a helyzetei meg voltak a Fiorentinának is. A Lyon lőtt nekik, de egy csoport meccs és egy egyenes kiesés párosmeccs talán kurvára nem ugyanaz a műfaj.

Igaza van Yenonak nemcsak az a lefocizás, ha felbillen a pálya. Például a Zényit tegnap úgy focizta le a Bayernt, hogy a müncheniek többet birtokolták labdát, de lefocizás volt a tavalyi 3-0-ás Milan győzelem is az MU ellen.

Na de aki 180 perc alatt produkál négy, azaz négy kapura lövést és úgy jut tovább 1-0-lal, hogy ezek egynegyede beakad mégoly látványosan is, az nem focizta le az ellenfelét, csak szerencsésebb volt. Az meg csak spekuláció, hogy a United tudott volna újítani. Ezzel együtt nem mondom , hogy az MU nem érdemli meg Bl-döntőt, főleg jó pár beszopott elődöntő után.

Tudom én is, hogy focit gólra játszák de azt is megtanultam , hogy nem mindig a jobbik csapat lövi a több gólt/jut tovább. Vegyük a konkrét példát Fiorentina játékán látszott is, hogy a gól a cél, a Rangersén meg inkább az, hogy az egyenes kieséses derbiket tizenegyesig kell játszani, oszt ott kell több gólt rúgni. A kétszer kilencven perc alapján számomra kiderült, hogy a Fiorentina sokkal jobb csapat, mint a Rangers, ráadásul az is kitűnt, hogy a skótok ezzel tisztában is vannak. Mi maradt, hát szétbaszni az ellenfél játékát is.

Valaki írta, hogy a Zenit átrobog a Rangers középpályáján. Nos, egy a kaputól húsz-huszonöt méterre lecövekelő középpályás soron elég nehéz átrobogni. Azt mondom lényegesen könnyebb dolguk volt az oroszoknak egy gólra játszó Bayern ellen, mint egy csak a dugó elkerülésére törekvő Rangers ellen. Persze szorítok a Zényitért.


Végül ami Khant illeti tehetségét sohasem vitattam, de ku

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.02. 16:38:28

Ami Khant illeti a tehetségét sohasem vitattam, de vaszottul nem sajnálom, sőt inkább marhára örülök, hogy így távozik nemzetjközi szntérről, hiszen többet is nyert ő mint amnnyit megérdemelt volna. Számomra Oli minden idők legantipatikusabb sportolója, így igazán jó érzés volt a fejét nézni a meccs utolsó húsz percében.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.02. 16:44:47

popp:

Dehát a fociban pont az a szép, hogy nem mindig a jobbik csapat nyer. Lehet, hogy "objektíve" a Fiorentina jobb, sokkal szebb játékra képes, mégis a skótok jutottak tovább.

Nem is ez zavar. Hanem az, amikor ezt a célfocit "varázslatos támadójátéknak", "húdefantasztikus, ilyenreazideibarcasoselenneképes" játéknak állítják be. Kezeljük helyén a dolgokat.

Az angol (illetve brit) kluboknak most kicsúszott egy jó év, és ennek sok oka van. Elöregedett Milan, töketlenkedő és szerencsétlenkedő spanyolok, lenullázott Juve és Bayern, elkényelmesedett Inter. Ki tudja, mi még?

Ettől még nem kell, hogy az angol fociszurkolóknak olyan hihetetlenül nagy arcuk legyen. Tényleg, nézzenek csak rá az Európa Bajnokság 16-os mezőnyére...
:-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.02. 16:46:35

Kahnban én mindig igazi sportembert láttam, aki a meccseken mindig emberfeletti módon tudott koncentrálni.

A 2002-es vébé német-amerikai meccse feledhetetlen élmény volt tőle.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.02. 16:47:46

"Ha távolabbra, az utóbbi húsz-, tíz- vagy csak öt évre tekintünk vissza, akkor az olaszok felé billen a mérleg serpenyője." - nyilván a nyelve billen ahova!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.02. 16:52:33

"Dehát a fociban pont az a szép, hogy nem mindig a jobbik csapat nyer." - szerintem nem ettől szép, csak annak, aki mindig a gyengébbnek szurkol.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.02. 16:54:07

Jó, ettől IS szép.

És nem mindig a gyengébbnek szurkolok. Sőt. :-P

2008.05.02. 17:01:04

szferi, álmodba focizta le az mu a barcat. Az, hogy tudtak 2-3 kontrát vezetni és abból "veszélyt" teremteni, az köszönő viszonyban sincs a lefocizással. Elég, ha tényeket nézzük: labdabirtoklás MU(a:39%, h:42%), Barca(a:58%, h 61%). kapuralövés MU(a:1ktalált/4mellé, h:2/5), Barca(a:3ktalált/6mellé, h:8/8) .
1 messi helyzetecske+1deco lövés mi? Jó lenne, ha nem ferdítenéd a tényeket!
Űgy tűnik ami a Barcanál helyzetecske az a munál kibaszott nagy óriási ziccer. Hátha még 2 is van belőle akkor már le is focizták az ellenfelet.

spurs84 2008.05.02. 17:22:09

összefoglalom hát:az angolellenesek két reménye az Arsenal és McClaren,ők adják/adták a tápot:)
de viccen kívül:Walmer,azt azért ne tagadjuk meg az Arsenaltól,hogy angol,csak azért mert most nem igazán van benne brit,ez a kirekesztősdi nekem mindig szúrta a szemem...

Walmer 2008.05.02. 17:24:30

"Az angol (illetve brit) kluboknak most kicsúszott egy jó év, és ennek sok oka van. Elöregedett Milan, töketlenkedő és szerencsétlenkedő spanyolok, lenullázott Juve és Bayern, elkényelmesedett Inter. Ki tudja, mi még?"

De az semiképpen sem, hogy egyszerűen jók:-)
Ilyen alapon a bayern azért nyert zsinórban 3-at, mert a Liverpool, meg a Tottenham épp csak épülgetett, az olaszok azért uralták a 80-as évek 2. felét, mert az angolok el voltak tiltva, stb

drosiii 2008.05.02. 17:26:40

ballábas most hagyd abba, sztem kurvára nem kellett több a barcelona ellen, akkor meg mit jössz a kis statisztikáiddal...
Én sem sírok, h kikaptunk a cselzitől, pedig arra is lehetne írni h mákja volt a cselzinek h kétszer is a gólvonalról mentettek... Ott tudott támadni a MU, ha kellett. Barca ellen szükség sem volt rá.
MU fikázók remélem észrevették h hullámvölgyben van a csapat, ami az utóbbi meccsek eredményeiből ki is tűnik. De lehet nyugodtan shrek-ezni, nyálasozni meg a többit, ha emiatt nem tudtok aludni, vagy szerencsétlennek érzitek magatokat, akkor hajrá.. Én el tudtam viselni az utóbbi évek szerencsétlen meccseit/kieséseit a MU részéről, ti is megpróbálhatnátok túltenni magatokat ezen. Tavaly is ott voltak a brit csapatok a BL-ben, 2005 óta meg folyamatosan résztvevői a BL döntőnek (ha jól számolom 4. éve és 4 különböző angol csapat)... Ahhoz, hogy a Milan tavaly túljusson a MU-n nagyban hozzájárult a rengeteg sérült és az idegenbeli két ajándékgól... (igen a MU-nak is volt 1 szerencsés gólja...) De inkább várom a döntőt, mint hogy a múltat sirassam..

Walmer 2008.05.02. 17:27:36

spurs, persze, angol csapat, de nincs benne angol játékos. Még egy 22-es keretben is csak 2 van.

De lagalább nem uralják a bajnokságot úgy, mint az olaszokat nem foglalkoztató Inter (jó, van egy, de az is csak balasztnak).

Az angol játékosok pedig semmivel sem rosszabbak, mint az olaszok. csapatként persze katasztrofálisak. De hát ennek is sok oka van...

spurs84 2008.05.02. 17:39:32

most már van Balotelli is,szóval ha Gilbertet is az Arsenal felnőttkeretéhez számoljuk,az Inter már majdnem utolérte az ágyúsokat:)

Azazello007 2008.05.02. 17:50:00

Egyébként a görögöket mindenki egy kézlegyintéssel elintézi, pedig sima csoportelsőként jutottak ki most is az EB-re, és az elmúlt pár évben háromszor verték a portugálokat, tehát a "makker" jelző igazán nem illik rájuk, csak őket is sikk utálni. Van egy olyan sejtésem, hogy nyáron is megnehezítik majd a többi csapat dolgát.

A Rangers ezzel szemben valószínűleg jövőre nem lesz ott az UEFA-kupa döntőjében, de még a legjobb négy között sem -- legalábbis remélem.

MU-val kapcsolatban: amióta az eszemet tudom, mindig közel álltak a szívemhez, de hiába akármilyen jók mostanában, azért azt a régi, Beckham, Scholes, Giggs, Keane, Cole, Gary és Phil Neville, Scholes meg Yorke nevével fémjelzett csapatot mindig sokkal jobban fogom szeretni.

Azazello007 2008.05.02. 17:50:35

kétszer Scholes helyett természetesen Cole

spurs84 2008.05.02. 17:54:09

pedig Scholes néha tényleg kettőnek látszott:)

bakító 2008.05.02. 17:58:21

Érdekes hogy ez az angol ellenes flame milyen kitartó. Mióta vannak európai kupák egyértelműen három bajnokság a legerősebb, ez több mint ötven év eredményei alapján kijelenthető.

Popp pedig rosszul tudja. A BEK/BL-ben van 11-11 spanyol és olasz győzelem, és most lesz 11 angol is. Az UEFA és elődeiben 11 spanyol és 10-10 olasz és angol, a KEK-ben pedig 8 angol 7 spanyol 7 olasz. Összesen 29 angol és spanyol és 28 olasz kupagyőzelem. Rendkívül kiegyenlített, úgyhogy nincs miről beszélni, egyforma erősek ezek a bajnokságok. Hol ez, hol az dominál jobban (most éppen az angol) de hosszú távon kiegyenlítődnek a dolgok.
A többiek a fasorban sincsennek, a 4. helyezett németeknek 17 kupagyőzelme van, a hollandoknak pedig 11, a portugáloknak 6, a belgáknak 4 a skótoknak pedig 3 és így tovább.

A válogatottak pedig egy teljesen más téma. Abban a spanyolok még széngyenletesebben szerepelnek mint az angolok. És azt se felejtsük el, hogy ha nincs meg a II. VH előtt az a kurva nagy brit arrogancia, akkor az első 3 VB döntőt anglia és skócia játszotta volna. Persze akkor le is vonhatnánk 2 VB címet az olaszoktól.

Dr House 2008.05.02. 17:59:45

PL liga szarban lenne, ha nem lennének idegenlégiósok...ők adják a bajnokság mínőségét, és nekik köszönhető, h a világ talán legerősebb bajnoksága lett. Persze ott is vannak klasszis angol játékosok, de szertintem a serie a ban4-5x több klasszis olasz játékos van, vagy lehetne az, de nem kerül be a csapatába az idegenlégiósok miatt, és nem tud bizonyítani...

Walmer 2008.05.02. 18:00:22

"És azt se felejtsük el, hogy ha nincs meg a II. VH előtt az a kurva nagy brit arrogancia, akkor az első 3 VB döntőt anglia és skócia játszotta volna. Persze akkor le is vonhatnánk 2 VB címet az olaszoktól. "

nagyon igaz...

Walmer 2008.05.02. 18:03:08

Ház, modjál 20 klaszis olaszt. Angolok: Rooney, Lampard, Gerrard, Ferdinand, Terry, Jo Cole. A posztjukon mindannyian világklasszisok. Ez 6 ember (szándékosan nem írtam többet). ha csak 4-el szorzom, akkor is 24, de nem akarlak kellemetlen helyzetbe hozni, ezért mondok csak 20-at:-)

Dr House 2008.05.02. 18:09:14

Cassano, Totti, Buffon, Del Piero, Inzaghi, Gattuso, De Rossi, Nesta, Pirlo, Zambrotta, Toni, Cannavaro akik már nem olaszhonban játszanak... de az egész VB-T NYERT olasz csapat mindeneggyes tagja a maga posztján klasszis. és akkor vannak a fiatalok pl: empoliban gionco aki hatalmas játékos lesz ha beérik...stb

Flying Circus 2008.05.02. 18:11:03

hát, az is igaz, le lehet vonni pár vébécímet...de én akkor szeretném megkérni az illetékes urakat, h állítsák össze azt a valóságot ami tényleg igaz, mert már nem tudom mit gondoljak. Akkor most ki hány vébét nyert?:) erre azt hittem elég a wikipédia, de akkor még művelnem kell itt magam.

bakító 2008.05.02. 18:11:37

Kedves Dr. House. Megállapításod az összes élligára igaz. Hol játszik a Brazil, Argentín, Uruguayi stb. válogatottak zöme? Mert a hazája bajnokságában az biztos. És nem is a PL-ben van belőlük igazán sok.

drosiii 2008.05.02. 18:11:41

Walmer ez teljesen felesleges, az olasz és angol csapatok is jók..
Viszont nem értem miért szidják a címvédő görögöket, minden meccsen akartak gólt rúgni, és rúgtak is, legalább annyira össze voltak rakva, mint a mostani Zenit, és azt játszották, ami az erősségük.

bakító 2008.05.02. 18:16:35

lemaradt az előző hsz-emből a nem...
Szóval nem otthon játszanak.

Flying Circus: Senki nem vonja kétségbe, hogy az olasz válogatott sokkal sikeresebb mint az angol, csak nem való ide ez a hencegés. Mivel klubfutballról van szó, hagyjuk a válogatottakat. Ez kb. olyan, hohy Quasimodó a tükörben a rőt faszát nézegeti elégedetten, pedig egy szépségversenyen esett ki a selejtezőben.
Az ő testrésze egy másik versenyen indulhatna eséllyel...

Dr House 2008.05.02. 18:17:08

Most lehet, h a sok angol szimpatizáns nekem ugrik DE szerintem ha holnaptól mindenhonnan elzavarnák az idegenlégiósokat, és minden bajnokságban csak saját nemzetiségű játékosokkal lehetne neki vágni akkor SZERINTEM az olasz liga sokkal jobb lenne a PL-nél. De ez nem fog kiderülni soha...

drosiii 2008.05.02. 18:18:07

VB-k történetében a legnagyobb arconköpést akkor is a franciák követték el, címvédőként (spanyol,francia,olasz,angol gólkirály csatárokkal) rúgott gól nélkül kiesni.

bakító 2008.05.02. 18:20:53

Doktorkám. Akkor összuk négy felé az olasz válogatottat jó? Ha már hipotézis, akkor legyen kövér ez a lúd. Mondjuk legyen egy Szicíliai válogatott, legyen egy Észak-Olasz, Meg legyen egy Toszkán válogatott, meg persze az Olasz válogatott. Akkor mire jutnának ezek?
Csak azért mondon, mert van egy Angol, Skót, Walesi és É-Ír válogatott is.

drosiii 2008.05.02. 18:22:29

Dr House: PL-ben a nagycsapatok felvásárolnák a kiscsapatok jó angoljait és kapnának egy harmatgyenge bajnokságot, ahol megmaradna a 4 topcsapat. Kinek kéne ez?
Ja és akkor ez nem lenne diszkrimináció az afrikaiakkal szemben akiknek a focin kívül alig van más megélhetése?
Félreértés ne essék, én is támogatnám, hogy legyen egy limit a pályán szereplő hazai játékosokra, de azt hiszem igen nehéz lesz kialakítani a megfelelő előírásokat...

Flying Circus 2008.05.02. 18:23:55

engem nem érdekel hogy sikeresebb, nekem semmit nem jelent az a futball amit nem tudam nézni. Mert ez a dolog arról szól h nézzék. Különben sok értelme nincs.
Ez egy csapatjáték, csak együtt lehet nyerni. pl BL-t is vagy uefa kupát. Az olasz csapatok azok csapatok, az angol "csapatok" azok olyan emberek akik egy helyen dolgoznak, (fociznak). Az életmód, a hozzáállás, teljesen különböző. Az emberek egymás közti viszonya is. DE mivele z csapatsport, az angolok rábasznak azzal amit egymással meg a válogatottjukkal művelnek, klubszinten pedig jó munkásembereket látok, akik elvégzika dolgukat: nyernek.

Dr House 2008.05.02. 18:26:23

szerintem ez nem hipotézis, hanem baromság...

bakító 2008.05.02. 18:27:45

Azért az elég különös, hogy az olasz focit hozod fel példaként, mint amit élvezet nézni, meg az ottani nagy családi baráti közösségeket.
Kicsit nézz már ki a fa mögül és nézd meg az erdőt.

Dr House 2008.05.02. 18:30:54

drosiii: ezt nem fogjuk megtudni soha, h milyen lenne, mert a foci üzlet ezt mindenki tudja a csapatok a produkciójukkal eladnak vmit ami ha jó akkor a szurkoló megveszi. Persze, h kellenek minden ligába klasszis játékosok legyen az fehér orosz v brazil, csak a mértéket kéne megtartani. A kedvenc csapatom 15éve a Sampdoria és büszke vagyok arra, h a keretbe azt hiszem 3-4 külföldin kívül mindenki olasz, és a SZÁMUNKRA nagyon szép 6-7. helyért küzdünk, persze sose leszünk egy cselzi, de ezért is annyira szerethető a dolog...

Dr House 2008.05.02. 18:33:05

bakító: "olasz focit hozod fel példaként, mint amit élvezet nézni, meg az ottani nagy családi baráti közösségeket" ezt hol írtam?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.02. 18:36:55

Walmer, szerintem sincs sokkal több olasz világklasszis, mint angol, de igazán jó olasz focistából, több van mint angolból az tutti. Nem rég volt a Nemzeti Sportban egy összeállítás, amely szerint az olasz bajnokság játékosainak 60%-a még mindig olasz, míg Plben, csak mintegy 40-45%-nyi az angol.

bakito igazad van, az olasz bl-győzelemekből kifelejtettem a Herrera -féle Inter két 60-as évekbeli győzelmét.Nagyon korrekt volt a hozzászólásod, ha eltekintünk egy mondattól.

"És azt se felejtsük el, hogy ha nincs meg a II. VH előtt az a kurva nagy brit arrogancia, akkor az első 3 VB döntőt anglia és skócia játszotta volna." - a brit arrogancia jogos is. Meg ha 1890-ben, '94-ben és 98-ban lett volna az első három vébé, akkor valszeg tényleg skót-angol lett volna döntő. Na de a '30-as évekre már jelentősen csökkent ha éppen el nem tűnt a kezdeti brit fölény. Akkoriban már olyan progresszív foci-iskolák jelentek meg, mint a dél-amerikai, dunai (magyar, osztrák, cseh) és az olasz. Abban 1000 százalékos vagyok, a '30-as vébét, Dél-Amerikában, Uruguayban nem az angolok nyerték volna és szerintem a másik kettőt sem.

1950-ben is azt hitték az angolok, hogy elég csak átkelni az Óceánon. Aztán kikaptak még az USA-tól is és kizúgtak a csoportból. Szóval lehet, hogy skót -angol lett volna az első három vébé döntője, de valószínűbb, hogy nem.

Flying Circus 2008.05.02. 18:37:41

bakító,
lehet h te több olasz meccset látsz mint én.
Olaszokat nem istenítem, csak nekem az fekszik. Az angol stílust pedig megölték, én azt sajnálom.

Szurkolók+média+válogatott....
azt tudom h amikor angliában kint voltam, a legutóbbi eb idején, az elég szrönyű volt, ott megértettem, miért nem sikeres az a csapat. a világ papíron legjobb középpályájával.

Flying Circus 2008.05.02. 18:42:32

olyat meg, bakító, ne írj, h fa meg erdő, mert tökre stílustalan érv, itt jóesetben midnenki egy fa mögül kandikál kifelé, az a ő csapata, bajnoksága, stílusa. és ez így van jól, az objektivitást felesleges számonkérni itt bárkin is, rajtam is rajtad is. de nem egy ördögtől való dolog szeretni az olasz focit, amitn itt is láthato pár ember ír ilyeneket. az "angol" meg éppen most változik nagyokat, ennek nem midneni örül. én sem.

bakító 2008.05.02. 18:45:45

House: Repülő cirkusznak írtam.

popp: lehet hogy csökkent a dominancia, de szerintem még megvolt a fölény. Utána kéni nézni, hogy barátságos meccseken mit nyújtottak, de van egy olyan érzésem, hogy elvertek az angolok mindenkit akkoriban.

FC: Az angol stílust nem tudom definiálni, de ha a Blackburn Roversre és a Boltonra gondolsz, akkor az nem hiányzik senkinek. És mit értettél meg Angliában? Tényleg kíváncsi vagyok.

Dr House 2008.05.02. 18:48:04

bakító: jah, hát olyat én is tudok ...

Flying Circus 2008.05.02. 18:58:21

bakító
anglia, 2004, eb, ott akkora nyomást raknak a játékosok vállára, amit alig hittem el, a szövetségi kapitányról nem beszélve, sztem ez egyetlen csapatnak sem kedvez. Nemcsak az esélyesség terhe, hanem az hogy mindenkinek hoznia kéne a klubjában elvárt szintet, ...de az angol klubok játékstílusa annyira különbözővé vált, h képtelenek együtt hatékonyak lenni. Pláne h a szövetségi kapitányt posztját mindenki csak egy szükséges rossznak tartja.

Flying Circus 2008.05.02. 19:01:49

az angol stílust definiálni ma már elég nehéz, ahogy te is említed, mert a külföldi edzők sokasága, meg a külföldi sztárok eléggé szétzúzták. emiatt is impotens a válogatott. A klubfutballnak persze ez jó, mármint eredményes lesz tőle. Csak szinte előre jósolható az égés válogatotszinten. Capello,egy vérbeli olasz, sem fog csodát tenni.

Walmer 2008.05.02. 19:02:14

House, Inzaghi? hagyjál már, akkor Owen, beckham, Scholes, stb.

Walmer 2008.05.02. 19:06:31

Flying, 74-ben, 78-ban sem voltak kint az angolok és hol voltak akkor a külföldiek, meg a külföldi edzők?

Dr House 2008.05.02. 19:10:10

Walmer:Filippo Inzaghi világ- és kétszeres BL győztes labdarúgó, az A.C. Milan és az olasz válogatott csatára. válogatott:57 meccs 25 gól a bajnokságban kb 190 gólja van

Dr House 2008.05.02. 19:11:12

Szerintem legyen ennyi elég... ezek csak a számok
bár ő se lesz fiatalabb de az elmúlt 3 fordulóban duplázott és mesterhármast ért el.

Dr House 2008.05.02. 19:14:07

Owen jelen pillanatban szerintem nincs klasszis formában bár a kvalitási megvannak ezért is lett aranylabdás. Élete legrosszabb döntése volt h elhagyta a Poolt, azóta nem hozza önmagát...

Walmer 2008.05.02. 19:16:23

Ház, de már nem klasszis. Már öreg. Már nem jó. Amit írtál az egy nagyszerű pálya, de már elmúlt. Akkor hozd fel még maldinit, meg costacurtát.

Walmer 2008.05.02. 19:17:18

Owen nincs? Nézd meg az idei meccs/gól statját. Inzaghi klasszis formában van ugye?

Flying Circus 2008.05.02. 19:18:07

walmer:
én azt a punk-korszakos focit nem ismerem:) egy db meccset nem láttam onnan. gőzöm sincs az okairól. az angol foci NEM sikertelen, hanem lassan nincs is. itt nekem ez a bajom, ez csak a válogatotton látszik.
sikeres ország futballja NÁLAM: tudatos edzőképzés, felépített stratégia, tehetségek beépítése (és nem istenné avatása), külföldi befolyás egészséges mértéke (EU, UEFA miatt nagyon nehéz) eredmények helyén kezelése (nem úgy mint nálunk, a világbajnokverőknél)

Dr House 2008.05.02. 19:20:17

Szerintem az aki tavaly eldöntötte a Bl döntőt az igenis klasszis, aki sérülése után az elmúlt 3hétben a hátán viszi a csapatát a góljaival az sztem igenis klasszis. Kérdés meddig bírja ezt a teljesítményt, de ne feledd, h még játszik és nem is akárhogy...
Te felhoztad példának Beckhamet, aki hol is játszik...

Dr House 2008.05.02. 19:23:45

Owen többet volt sérült mint egészséges amióta a Newcastleben van. De MONDOM elismerem, h varázslatos kvalitásai vannak, már '98ban csodáltam a VB-n mikor az argentinoknak csoda gólt rúgott. De szerintem ő még messze van az IGAZI owentől...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.02. 19:46:26

Bakito annyira kiváncsivá tettél, hogy utána néztem az angolok eredményeinek: www.england-afc.co.uk/Database/MatchSearch.aspx .

1930-ban nemcsak az angolok és a skótok hiányoztak vébéről, de Európát sem a legerősebb
csapatok (Jugoszlávia, Románia, Franciaország). Ebben az évben Anglia könnyedén verte szokásos riválisait Skóciát (5-2), Írországot (5-1), Waleset (4-0), de ikszeltek Berlinben a németekkel (3-3) és Bécsben az osztrákokkal (0-0).

1934-ben még a vébé előtt megverték ugyan Skóciát, de kikaptak későbbi negyeddöntős csapatunktól Budapesten és zakóztak az ezüstérmes csehszlovákoktól Prágában egyaránt 2-1-re. Aztán novemberben hazai pályán a Highburyben 3-2-re verték a világbajnok olaszokat.

1938-ban már nyolc meccset játszottak, a skótoktól például kikaptak 1-0-ra a walesiektől meg A vébén részt vevő csapatok közül játszottak az első fordulóban kieső németekkel Berlinben és nyertek 6-3-ra, a nyolc közül kihulló franciákat 4-2-re verték Párizsban, a negyeddöntőben éppen tőlünk kikapó Svájc viszont 2-1-re legyőzte Angliát Zurichben.

Ezek alapján azt mondhatjuk, hogy a '30-as évekre a világ élvonala már pariban volt Angliával. Szóval nem állíthatjuk, hogy angol-skót döntők lettek volna, sőt! Arról pedig fingunk sem lehet , hogy mire mentek volna latin-amerikában.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.02. 20:04:30

Walmer:

Igen, igen, az is ok, hogy az angol csapatok is jók. :-)

De messze nem annyival jobbak, mint amennyire ez az eredmény kicsúszott most nekik. Egyetértek azokkal, akik nagyobb távlatot vesznek. Ennek alapján való igaz, hogy három-négy topliga kiemelkedik Európában.

A 30-as évekbeli VB-eredménytelenségüket az arroganciájuknak köszönhetik. Azóta viszont egyetlen hazai vébéaranyon kívül semmit sem tudtak felmutatni. Még a spanyoloknak is volt EB-aranyuk és ezüstjük. Az angoloknak még ennyi se.

Vagyis nem volt túlzás popp részéről azt állítani, hogy az olasz labdarúgók sokkal jobbak nagy átlagban, mint az angolok.

bakító 2008.05.02. 20:06:56

Fly: Érdekes amit írsz, lehet hogy van benne valami, de én inkább arra gondolok, hogy angliában iszonyatosan kifacsarják a játékosokat a klubok, és a VB-re EB-re már teljesen kiégve mennek ki. Sajnos az egyre sűrűbb klubnaptár kezdi irreálissá tenni a válogatott versenyeket. Lassan ott tartunk, mint a jégkorong, hogy nem feltétlenül a legjobb győz, hanem aki be tudja vetni igazi sztárjait a VB-re. A Görögök sosem voltak Európa legjobb csapata, csak jókor voltak jó helyen a szezon alatt padon pihengető játékosai.
Amit pedig az angol edzőkről írtál nagyon igaz. Nincs épkézláb angol edző, ebben nagyon le vannak maradva a többi nemzettől (a játékosaik azért még mindig nagyon jók.)

Popp: Meggyőztél. Mondjuk azt, hogy a 30-as évekre pariban volt az élmezőny az angolokkal. De azért lett volna komoly világbajnok esélyük az első 3 VB-n.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.02. 20:31:20

bakito, az kétségtelen, hogy Anglia is az esélyesek közé tartozott volna.

spurs84 2008.05.02. 21:04:13

csak nekem tűnt úgy a 2006-os VB-n,hogy MINDEN PL-ben játszó labdarúgó betlizett(nemcsak az angolok,Henry is pl.góljai ellenére) és az angolok legjobbjai Beckham(!) és Hargreaves(!!) voltak?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.02. 21:16:02

spurs84, azért nemcsak PL játékosok vannak szarrá hajtva. Egyébként általában azok a játékosok szoktak brillíroznak világversenyeken a topligák spílerei közül, akik hosszabb-rövidebb ideig sérültek a klubszezonban. A legjobb példa erre Ronaldo a 2002-es vébén, majd két év kihagyás után lett gólkirály.

spurs84 2008.05.02. 21:21:06

OK,azt én sem mondtam, de 2006-ban elég feltűnő volt nekem a dolog
azt'lehet hogy a németországi szokatlan meleg okozta mindezt a "ködös" Álbionból érkezve:)

halareaal 2008.05.02. 21:48:44

azt a véleményt, miszerint a MU lefocizta a Barcát, Real-drukkerként röhögöm ki. talán azt el lehet ismerni, hogyha nagyon nagyon akarták volna, az Old Traffordon lejátszhatták volna őket (ez a Barcáról nem mondható el), de a párharcon nem ez történt.

szferi 2008.05.02. 22:23:19

Kiröhögheted, én a barca játékán röhögtem.

BruceWayne 2008.05.02. 22:46:11

én meg a liverpoolon :-D

bundipapa 2008.05.03. 01:38:55

Srááááááááááááááááááácok!!!
Apró nyelvtani helyreigazitás: nem daragoj kameradi, hanem daragije kameradi

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.03. 08:57:31

bundipapa, agyaltam rajta én is, de lusta voltam utánanézni, így csak odáig jutottam, hogy ha daragaja, akkor nőnemű. azon kaptam magam, hogy már igen betűzve tudok csak ciril szövegeket olvasni, pedig a tyirimók még ma is megy fejből. :)

egyszóvalbocs :)
(a másikért is, heinrich kolléga nem írástudatlan, csak nocturnal kicsit, és hajnalban az ember már hajlamos néha ilyesmire, ugyanakkor a felelősség részben az enyém is, mert én lőttem ki reggel a posztot. igyekszünk jobban figyelni! jó pihenést mindenkinek!)

OFF
hajrámkbveszprém!
ON

ktn 2008.05.03. 14:44:20

fúbakker, nem unjátok még ezt a témát? "olaszfoci rohadjon meg", "angolfoci forduljon fel"? brr.

hmikey 2008.05.05. 13:19:02

Azt nem vágom, miért kell a Barca-t folyamatosan fikázni... Mivel mindenki tudja, hogy papíron a világ legjobb focistáiból van összeácsolva, mindenki úgy is készül. Ezért aztán szépen visszazár mindenki, az összes védő, meg középpályás hátul kolbászol a 16-os vonala környékén, vagy beljebb, és próbálják kontrával nyerni a meccset. Mivel ilyen szitu ellen k*va nehéz bármilyen indítással ziccerbe kerülni (az emberekre ráállított játékosok az életük árán is elrugdossák valahogy a labdákat), marad az átlövés, de az meg ugyanúgy a kilépő emberek miatt nehéz. Osztán ha valahogy mégis sikerül elszedni valahogy a labdát a vörös-kék ruhás mumusoktól, akkor meg jön a bazdelőre, hátha sikerül valamelyik elölhagyott csatárt megmozgatni. Aki már focizott élőben is, nem csak fórumon, vagy a tévé előtt, a szájával, az tudja, hogy milyen mocsok nehéz becipelni a labdát egy betömörült, létszámfölényes védelemmel szemben. Na meg ellátni/elrúgni a kapuig, "lövőtechnika" ide vagy oda.

BruceWayne 2008.05.05. 14:15:40

de 3 évig működött... 03-04 tavasz - 06-07 ősz

capor_ 2008.05.05. 17:22:56

Most kövezzetek meg de én a Rangersnek drukkolok..
És szerintem marha naggy szó, hogy eddig eljutottak főleg úgy, hoy marha szar a keretük.. Ez a játékosállomány kb a championshipbe férne be.. Ráadásul rengeteg meccsük volt és a végére elfáradtak... A biztosnak tűnő bajnokság is kétségessé vált (a celtic kétszer is megverte őket a hónapban), ott van még a skót kupa...
Ezt a meccset nem a rangers gyilkolta meg, hanem a fiorentina.. Azzal, hogy semmit sem csinált nem lőtt gólokat... Pedig sokkal jobb csapat.
(Mellesleg szvsz csak Mutu annyit ér a játékospiacon mint a rangers összes játékosa (minusz McGregor és Ferguson)...)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.05. 20:54:11

capor_:

Én egyetértek veled. A Rangers pontosan azt játszotta, amit lehetett. Egyetlen csapattól sem várható el, hogy 4-0-val hagyja lealázni magát, márpedig egy nyílt meccsen ilyesmi eredmény várt volna a skótokra a Bréma és a Fio ellen is.

kavics30 2008.05.05. 23:50:02

Sajnos csak most tudok hozzászólni, de már a Marseille meccs előtt írtam, hogy erre a Zenitre nagyon is érdemes lesz odafigyelni, mert náluk csak most kezdődött (akkoriban legalábbis) a bajnokság és egyre jobb formába fognak lendülni.
Az oroszoknak ciklikusan vannak jó csapataik, emlékezzünk csak a '75-ös KEK döntőre vagy a Lobanovszkij féle Kievre (tudom...az a csapat ma már nem orosz csapat, de ezen ne akadjunk fel!) és itt ez a Zenit most. bár ugye a Cszka is mintha nyert volna nem is olyan régen vmi kupafélét...
Az orosz bajnokságban ott van még rajtuk kívül a már említett Rubin Kazany, a Szpartak Moszkva, a Lokomotiv és a Cszka is. Nem lennék meglepve, ha a válogatott sem csak statisztálna az EB-n.
Mindenesetre bár jobban kedvelem a skót nemzeti italt, mint a vodkát, azért nem kérdés, hogy a döntőben kinek fogok szorítani, és nem gondolom, hogy ne tudnák feltörni a skót reteszt.

halareaal 2008.05.06. 18:44:11

az érdekes lesz, hogy a Zenit megmarad-e ilyen jónak, bejut-e a BLbe, stb. mert mondjuk a CSZKA 2005ben v mikor nagyon jó volt többet is elértek, mint a Zenit eddig, a BLben is megtudták verni pl Arsenalt, de vhogy mindig kipukkadt, majd lassan eltűnt a süllyesztőben. ráadásul a CSZKA úgy esett vissza, hogy a csapatuk egyben maradt, nem igazoltak el a brazil sztárok.

ZenZo 2008.05.07. 10:09:52

Kicsit lemaradtam, így nem tudok érdemben hozzászolni itt a nemzeti válogatottak vitájához, mivel 5 napja végeszakadt - pedig érdekes volt, csak most jutottam oda, hogy végigolvassam.
Így sokat nem is tennék hozzá, csak az elmúlt pár év és a jelen angol válogatottjával kapcsolatosan: az angol válogatott legnagyobb hibája az elmúlt években valóban a két hiányposzt, a kapus és az edző volt. Hiába a rendkívüli játékosok, ha nincs egy hozzáértő szövkap, aki megtanítsa együtt játszani Lampardot és Gerrardot. Hiába a jó két belső védő Terry és Rio, ha előttük nincs egy jó szűrő, és hiába minden, ha nincs egy épkézláb kapus, és nincs, aki gólt lőjön. Rooney egy remekbeszabott játékos, de a válogatottal nem nagyon megy neki, vagy sérült. Az meg már régen rossz, ha Kráncsival kell kezdenie egy angol nemzeti tizenegynek. Capello egy remek edző, remélhetőleg gatyába tudja majd rázni a fiúkat. Az angolok játéka továbbra sem lesz látványos, mert Capellonak sem ez a védjegye, de az olasz valahogy a végére mindig meg tudja csinálni :) hát ebben reménykedem én.

Az olaszokhoz meg annyit, hogy a mai olasz válogatott már nem tud a kedvencem lenni. A régi, az igen, a Baresi, Baggio, Maldini, Zola féle gárda, na őket imádtam. Amikor Zola és di Matteo a Chelsea-be igazolt, akkor lettem Chelsea szurker. (azóta is hiányzik egy-két olasz a csapatból, mondjuk Aquilani és Iaquinta :) ).
süti beállítások módosítása