Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Fű alatt

2008.05.01. 09:28 heinrich

Ahhoz képest, hogy a fél világ a Chelsea – Liverpool páros miatt prüszkölt, itt hétszer annyi gól esett, mint a Hörömpő cirkusz, világszám Barca – MU zsonglőrparádén, összességében meg vagyunk elégedve a látottakkal. Úgy tűnik, fű alatt kell végigkúszni egy szezont ahhoz, hogy az ember csapata BL döntőt játsszon. A műfajt ugye a Liverpool teremtette a pszeudo Premier League vetélkedésével, de az újabban Szabad Föld kupára éhes Milan is építette a mítoszt, a Portóról nem is beszélve. Idén a Chelsea a fekete ló. A bajnokságban előbb Arsenal hype, majd rendíthetetlenül nyomuló MU, erre a végére előkeveredik a Chelsea, és a habosra izzadt vetélytársak előtt – ha nem is galoppozva – de mindent vihet. Persze, a kutya sem figyelt rájuk, a csoport harmatos, az egyenes kiesés dettó, de erről nem ők tehetnek. Mourinho távozásával talán a teher is kevesebb lett a vállakon, a csapat mellől elmaradtak a cirkuszok, mindenki sírt egy sort, de egyre inkább valódi Csapat kovácsolódott a kötelességszerűen vásárolt sztárok elegyéből. Igen, nagy hirtelen divat lett utálkozni a kékek felett, de aki úgy gondolja, hogy Drogba, Lampard vagy Terry nem érdemel meg egy BL címet, az ki lesz vezettetve a tárgyalóteremből.

A két meccset elnézve a Chelsea egyszerűen többet tett Moszkváért, mi több, Avram Grant is többet tett érte. Nem volt rest két csatárral kezdeni, holott az iksz is jó lett volna az elejétől, de később pályára került Malouda, Anelka és szegény Seva is megérte, hogy taktikai csere legyen belőle.

Az első félidőben Lampardék simán lerohanták a vizihulla szerepében tetszelgő Poolt, aki pont azokban az elemekben betlizett, amihez ért. Élettelen ténfergés a középpályán, kusza védelem, egyéni vállalások száma nulla. Ha már egyszer ágyúgolyóként küldik előre a labdát, akkor legyen ott Crouch, hogy lefejelje Torresnek... Ehhez a felismeréshez, hogy nem fog menni a három a hat ellen támadás, egy egész félidő kellett a Liverpoolnak. Aztán máris ott van a következő váratlan betli. Reina ugyanolyan gólt kap a rövidbe, mint az Arsenal ellen. Nem mondjuk, hogy az övé volt, de az övé volt.

A Chelsea bezsúfolta a játékot a pálya középső harmadába, a feltolt védelem mellett Drogba is hagyott magának harminc métert a kaputól, hogy szabadon nyargalászhasson, az pedig nem volt kérdés, hogy a Ballack, Lampard, Joe Cole trió jobban boldogul a szűkös területen, mint a Mascherano, Alonso, Benayoun részleg, de A. Cole és különösen Essien is gyakran keltett létszámfölénnyel kombinált riadalmat.

Később megint jött a Pool jelenség, azaz csak akkor képesek mutatni valamit, ha szarban a haza, és Torres (valószínűleg a szezon legjobb átigazolása, bár szoros a verseny Tonival) hosszabbításra mentette a siralmasnak induló estét, sőt, a gól után egyértelműen megrogytak a kékek, talán el is fáradtak kicsit, a Pool akár el is dönthette volna a meccset. Csakhogy ahhoz gólt kell rúgni, és ez náluk, akik sem kreativitással, sem cselezéssel nem tudnak emberfölényt kiharcolni, úgy megy, hogy a komplett csapatot kell feltoloncolni az ellenfél térfelére. És az nem jó.

Különösen úgy nem, hogy ennek a Ballack gyereknek valahogy nagyon benne van a győzelem a zsigereiben, ezt a Bayernben meg a Nationaelfben ezerszer láthattuk. Úgy tűnik, lassan kezdi kiheverni a kultúrsokkot, meg a dicsfényvesztést, viszont jó adag alázat ragadt rá az elmúlt időszakban, ami nem volt mindig kimondott erénye. Valahol ennek is lehetett örülni, hogy pont ő harcolta ki a tizit Hyypia apó mellett, aki 3-4 éve még valószínűleg nem a németet rúgta volna telibe egy ilyen szituációban, és persze Skrtel sem maradt volna le két méterrel, de erre az estére szolíd balsors rendeltetett a vörösök számára.

Kicsit féltettük Lampardot, mert volt egy rosszabb időszka - amikor tizenkét yardról ugye még Király Gabinak, barátságos meccsen sem sikerült bepofoznia, nem hogy ehhez hasonló helyzetben - de ha Gerrard be tudta ütni, akkor most neki is meg kell mutatnia. És ki érdemel sikert, ha nem az, aki az édesanyja halála után napokkal, a BL elődöntő hosszabbításában rovott múlttal el meri vállalni? Frank Lampardot ezennel a bálnaszív érdemrend középkeresztjével tüntejük ki.

Hogy ne legyen rizikós a vége, Drogba, akit szintén sokszor láttunk már lehajtott fejjel, elbukva, most duplázással űzte el a rontás démonait, különösen Cech feje fölül, aki tán kapus-szolidarításból szintén szedett egy potyát a másik kényszercserétől, Babeltől.

Adott körülmények között nincs kedvünk azon fanyalogni, hogy csakúgy, mint a Premier League-et, a Bajnokok Ligáját is a két leggazdagabb angol csapat dönti el egymás között, és hogy micsoda rossz jel ez kérem, és hogy abcúg angol házidöntő. A MU-nak idén vitathatalanul ott van a helye, a Chelsea pedig megérdemli az esélyt azok után, hogy folyton a küszöbön estek pofára, mégis fel tudtak állni.

91 komment

Címkék: chelsea liverpool bajnokok ligája h bl elődöntő champions league cl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr35449586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VGL 2008.05.01. 10:43:51

Le a kalappal a két csapat előtt! Amikor leültem a TV elé, nem gondoltam volna, hogy 5 gólt látok.

Én sem értem ezt a Liverpoolt, hogy mit is akart játszani pontosan. Riise meg Hyypia már rég a Boltonban kellene, hogy kergesse a lasztit, Arbeloa meg nálam egy nagy kérdőjel. Nem sokan mondhatják el magukról, hogy ilyen teljesítménnyel egy Pool szintű csapatban játszhatnak.

A Chelsea meg mert, és nyert, most már csak egy dolgot szeretnék, bunkerfoci mentes BL döntőt.

I love you Madeleine · http://torrance.freeblog.hu/ 2008.05.01. 10:50:56

Merő kiváncsiságból kérdem, te néztél cselszki meccset a visszavágó előtt?

"Mourinho távozásával... egyre inkább valódi Csapat kovácsolódott a kötelességszerűen vásárolt sztárok elegyéből. "

"és szegény Seva is megérte, hogy taktikai csere legyen belőle."

Csak mer szerintem nem ártana a frappáns hasonlatok oltárára szegezett tárgyilagossággal kicsit kíméletesebben bánni.


.m.

rizla 2008.05.01. 10:57:11

na, végre egy teljesen korrekt cikk, mindennel egyetértek, bár ettől még nem tudom kedvelni a chelsea-t.
reyna tényleg egy balek, azon gondolkodtam drogba góljánál, hogy hány gólt kap már a rövidre ez a szerencsétlen? sokat. aztán a második drogba találatnál is a lába mellett pöckölte be a kapufa mellé. mondjuk ehhez képest durva, hogy benito azt mondja, csak 3 klasszis van a liverpoolban, és odaírja, hogy reyna.. ha valdest folyton baszogatják, akkor most már ezt az embert is illene. egyébként is döbbenetes a hasonlósága király gabival, valahogy ugyanaz a lezser mozgás, néha nagy bravúrok, de tragikus kijövetelek, potyagólok. hátulról még hasonlítanak is.
ballack meglepően jó formába lendült, terry, lampard, drogba meg tényleg megérdemel már egy BL-döntőt, ugyanakkor nehéz elmenni a tény mellett, hogy a chelsea-nek idén ez volt az első érdekes meccse, de a keret olyan bő, hogy sikerült becsúszni fű alatt. bántja az ember szemét kicsit. sokkal szívesebben láttam volna egy arsenalt például. úgyhogy személy szerint ezt is a poolra kenem. ezért kellett kimákolni az intert, meg az arsenalt, hogy aztán odaadják a BL-t a cselszkinek? bravo idióták.

rizla 2008.05.01. 10:59:46

sevát amúgy szégyen, ahogy grant szivatja. mondjuk a londoni produkcióját elnézve érthető a dolog, de akkor is vicc, hogy az utolsó 5-10 percre való becserélését mindig elsüti. szinte már sajnáltam a csávót, ahogy ott ölelkezett drogbával, meg örült, mint valami 20 éves cserepados

robill760 2008.05.01. 11:01:56

"Különösen úgy nem, hogy ennek a Ballack gyereknek valahogy nagyon benne van a győzelem a zsigereiben"
Azért, ha jól emlékszem, volt egy év (2002), amikor mindenből csak bukta jutott neki (Bundesliga, német kupa, Bl, VB).

És valaki magyarázza már el, hogy most vagy én nem értek ennyire a focihoz, vagy ez a Benayoun gyerek tényleg csak tombolán nyerte, hogy ott lehet egy Liverpool kezdőjében. Persze, láttam én is a gólpasszt meg a Besiktasnak ütött hármast, de akkor is olyan érzésem van, mintha egy magyar bajnokiról dobták volna át Angliába (ez persze csak költői túlzás, de akkor is).

Walmer 2008.05.01. 11:03:51

A meccset sajnos nem láttam, mert nekünk épp tegnap kellett berúgni egy tv nélküli kocsmában...

A post viszon EKSZELENT!!!! Nem szokásom faszt szopni, de most megteszem Heinrich, direkte a te kedvedért.

A BL döntő pedig papírforma. A világ legerősebb bajnokságának két legerősebb csapata játsza. Iszonyatos május lesz ez a MU-nak, meg a Chelseanek. 2 forduló a bajnokságból, úgy hogy hibázni nem szabad plusz mellékesen egy BL döntő egymás ellen. Őrület. De jó lesz nagyon.

Hát akkor uraim, ahogy a nagy vízen túl szokták:
GENTLEMEN, START YOUR ENGINE!!!

Sztorm 2008.05.01. 11:32:24

Hát azért Drogba góljait potyának titulálni nagyon bátor dolog, főleg a másodikat. Elég közelről és iszonyat erővel küldte meg mindkettőt, ha bármelyiket fogta volna Reina az év védéseként mutogatnák.

Egyébként hihetetlenül jó meccs volt és nagyon kellemes pillanatokat szereztek nekem a londoni kékek - tartsák meg jó szokásukat (különösen Moszkvában)!!

slowmotion 2008.05.01. 11:34:57

két gondolat:
1. ezt az idiótát a fekete (szürke) mezben elküldeni Szibériába kényszermunkára 15 évre. a Chelsea 11-est megadta, ez korrekt. a liverpool-ét nem, ez is az, én sem tettem volna. de ezenkívül kiderült, hogy skizofrén (egyszer szétfújja a meccset egyszer meg semmit nem fúj le), a kétkezes lökés levegőben nála valószínűleg a testi erő jele, az előnyszabály kritériuma meg az, hogy a fault után a szenvedő fél érjen labdába, még akkor is, ha azt nem tudja értelmesen megjátszani. és az a szörnyű, hogy mindkét oldalra sokat tévedett.
2. fáj a szívem ezt leírni, de a Pool megérdemelte a kiesést. úgy tűnik, most már csak egyetlenegy dolgot kellene megtanítani a vörösöknek: hogy ha egy BL-elődöntöben játszanak, akkor ne sz*rakodjanak a saját 16-osuk előtt, hanem egy egészségeset bikázzanak bele. a 4 Chelsea-gólból kettő mindenképp így esett - ja, hogy az egyik az első meccsen x-et jelentett, a másik meg tegnap a hosszabbításban a vezetés megszerzését? ugyan kérem, semmiség...

+1, mert eszembe jutott: ez a Kuyt megint semmit nem csinált tegnap, engem a hokicsapatok negyedik sorára emlékeztetett, akiknek ugye az (volt) a dolga, hogy az ellenfelet aprítsák. ja de, egy balról érkező beadást jobb lábbal próbált meg kapura küldeni. hát könyörgöm, még az én bal lábamban is van annyi tehetség, mint ebben a megoldásban, akkor az övében nyilván több lehet, erre nem azzal rúgja meg... no comment

Der Beste 2008.05.01. 11:53:06

Ha már sem az 1. számú csapatom, a Real, sem a 2. számú csapatom, az Arsenal nem nyerheti meg a BL-t, legalább az vigasztal, hogy nem a Pool vagy a Barca nyeri.
:)
Az 2. Drogba gólt még Casillas sem védte volna ki, s az elsőt sem nevezném potyának.
Az Arsenal ellen a Pool javára tévedett a bíró, most a kárára, ilyen az élet.

crouchy 2008.05.01. 12:01:14

hát nem tom nekem nem egészen ez jött le a tegnapi meccsből. Én nem láttam hogy irgalmatlanul el lettünk verve, és azt se hogy a cheslea többet tett a győzelemért. Ugye ha nincs pl az a Riise öngól.. Nagyon kár érte hogy rúgtúnk két gólt idegenben mégxem sikerült továbbmennünk, de mondjuk ha hyypia elég gyanús eseténél tizenegyes, akkor már akkor 3-2 lett volna, izgibb lett volna az uccsó nemtudomhány perc. Aztán lenne még egy kérdésem: Azt honnan tudjátok hogy babel kényszercsere volt? És lenne még két megjegyzésem: 1."Ahhoz képest, hogy a fél világ a Chelsea – Liverpool páros miatt prüszkölt, itt hétszer annyi gól esett, mint a Hörömpő cirkusz, világszám Barca – MU zsonglőrparádén" Ezt úgy írjátok mintha az nst nem prüszkölt volna, nem hányt volna előre a meccstől. Azér az nsttől annyit vártam volna hogy bocs, baromságokat pofáztunk. 2 A kommentek között megint találtam egy fantasztikus, a szerző értelmi képességeit nagyban kifejező (két)mondatot: "ezért kellett kimákolni az intert, meg az arsenalt, hogy aztán odaadják a BL-t a cselszkinek? bravo idióták"

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.01. 12:06:05

Így visszagondolva, ez nem Riisén múlt, nem is a bírón és nem is Skrtel kiválásán, pedig jó lenne, ha rá lehetne fogni valamire-valakire a bukót, de egyszerűen jobban szuperált a Cselzi - bár a csapat összeállása mögött inkább a Lampard-faktor áll (erre heinrich is kitért), mint Grant szakértelme,

crouchy 2008.05.01. 12:10:05

kérdésemre megtaláltam a választ

Carradine 2008.05.01. 12:11:52

Sajna csak az első gólt láttam, de az kicsit erős, hogy potya volt. Épp, hogy átért a másik oldalra, olyan erővel, olyan közelről alig volt esélye. Ok, hogy a rövid oldal volt, de ő is emberből van, vagy mi.

rexter 2008.05.01. 12:29:46

hat nemtom. mindenki elfelejti az elso meccset, ahol ey a csudalatos cselszki szinte szo szerint at sem ment a felpalyan, kibebaszott nagy alibifocit nyomattak es kaphattak volna siman 3-4 golt. de a Pool elcseszte a helyzeteit es szerzett egy makos ongolt. innen nezve egyaltalan nem egyertelmu, ost, a Chelsea tovabbjutasa

BruceWayne 2008.05.01. 12:32:33

hát a Chelsea tegnap "mérföldekkel" többet tett a győzelemért és sokkal jobban játszott mint a pool az odavágón.... teljesen megérdemelt volt a továbbjutás.

BruceWayne 2008.05.01. 12:33:14

örüljenek hogy eddig eljutottak

papercut 2008.05.01. 12:33:47

Pár gondolat:
1.) Skrtelt, bármennyire is antipatikus, nem szép dolog hibáztatni a 2. gólért, a kispadról nemsok védő ért volna oda segíteni Hyypiének...

2.) Torres remek focista, nagy igazolás stb... DE semmiképp sem ő az év igazolása, tekintve hogy olyan sok pénzért érkezett, amiért az emberfia már vár valamit, mégha annál valóban sokkal többet is tett le az asztalra, mint amit egy ilyen ifjonctól az első Premier Ligás évében vártunk volna. Nálam az év igazolása egyértelműen Santa Cruz, aki a kis spanyolnál, vagy a Il Bombardinónál lényegesen kisebb hype-al érkezett, és mégis fantasztikusan teljesített (17 gól a bajnokságban miközben tavaly a Bayernben 1-et sikerült csak összehozni)

3.) Benítez, ó drága Rafa... kevesebb olyan sajtóterméket kéne olvasni, akik dícsérnek téged mert a jobb szélen játszatod Kuytöt, és több olyat amelyik leszedi rólad a keresztvizet, hogy miért nem a Torres-Crouch csatársor kezd már hónapok óta....Sajna nem mindig ítél meg neked véleményes büntetőt a spori, vagy szórja ki az ellenfél egyik emberét ellensúlyozandó a taktikai hibáidat... Vagy csak nem érkezett meg a boríték az uefába időben?

VGL 2008.05.01. 12:35:18

Szerintem sem volt potya, bár a "spanyol kapus" az én szótáramban egy külön fogalom. Ez alól talán csak Casillas a kivétel, esetleg Almunia.

Kíváncsi vagyok, ha a Chelsea netán mindkét sorozatban nyerne a végén, akkor hogyan alakul a játékoskeret? És itt elsősorban a lehetséges távozókra (Drogba) gondolok.

tb 2008.05.01. 12:39:39

Carradine, azt nem mondanám, hogy épphogy átért, simán ott állt már Reina a rövidnél, potyának nem mondanám ennek ellenére, nagy erővel lőtte Drogba, bravúrral védhető lett volna, de semmiképpen nem potya

rexter: " kaphattak volna siman 3-4 golt"
de nem kaptak, azt meg soha nem tudjuk meg hogy változtat a Chelsea az első meccsen, ha kap mégegyet esetleg
amúgy milyen eredmény kellene hogy egyértelmű legyen a Chelsea továbbjutása? odavissza 5-0 már elég meggyőző lenne? Csak az a baj, hogy ez a BL elődöntő, közel azonos erősségű csapatok játszanak egymás ellen kis dolgok döntenek, ezúttal a Chelsea javára, volt amikor a Liverpool javára, nem kevésbé "mákos" dolgok...

rizla 2008.05.01. 12:42:12

crouchy: "Azt honnan tudjátok hogy babel kényszercsere volt? És lenne még két megjegyzésem: 1."Ahhoz képest, hogy a fél világ a Chelsea – Liverpool páros miatt prüszkölt, itt hétszer annyi gól esett, mint a Hörömpő cirkusz, világszám Barca – MU zsonglőrparádén" Ezt úgy írjátok mintha az nst nem prüszkölt volna, nem hányt volna előre a meccstől. Azér az nsttől annyit vártam volna hogy bocs, baromságokat pofáztunk."

onnan tudják, hogy benitez nyilatkozta. torres fájdalmat érzett a combjában. legalább a saját csapatod híreit követnéd nyomon..
az nst-nek pedig nincs miért bocsánatot kérnie. eddig borzalmas meccseket játszott egymással a liverpool és a chelsea, úgyhogy nem értem mit lármáznak a két csapat rajongói, hogy naugyenaugye. mit naugye, ez az elmúlt évek unalmas elődöntőit nem teszi jóvá. örülünk, hogy végre fociztak is kicsit..

a gumicsontra persze ráugrottál, lol

-LinoSonego- 2008.05.01. 12:43:41

sztem sem reina-é volt a gól, drogba nagyon profin tekerintette az alsóba iszonyat erővel, ráadásul egy védő takarta is - írom annak ellenére, hogy kifejezetten rühellem reina-t. és sztem les volt, hiába ért hozzá egy védő lába, de amikor indult a passz kalou már lesen volt.

amúgy egy benayoun(?) mit keres egy bl-elődöntőben? a pool végzete az önmagát tévedhetetlennek tűnő edzője és a rövid padja. a kezdőjük még rendben van - nno de a pad!

és végre egyszer már leírom: MEGÉRDEMLED TE ÁRULÓ, HOGY CSERE LEGYÉL A 119.PERCBEN!

emese23 2008.05.01. 12:44:08

Nagyon de nagyon nem szeretem a Chelseat de tegnap megerdemelten jutottak be a dontobe.Remeltem h a masodik felidoben a Liverpool osszeszedi magat(ez meg is tortent),de aztan a hosszabitasban...egyszeruen a Chelsea jobban akarta es tett is erte.Remelem jo donto lesz es MU rajongokent kicsit tartok a MOSTANI Chelseatol...Glory MU!!!
Es remelem bunda nem lesz Moszkvaban...

rizla 2008.05.01. 12:44:56

reyna első góljáról meg lehet vitatkozni, de azt ne írja már senki, hogy olyan közelről jött a lövés. volt egy irgalmatlan nagy berbatov gól, amit az arsenalnak lőtt, na az volt 5 méterről a rövid felsőbe, elementáris erővel, sebészi pontossággal, és páran ott is kikezdték almuniát. ahhoz képest ez igazi lepke. a második nem potya aláírom, de normális kapus a rövid alsóba ne kapjon már gólt. egyébként beállt a sarokhoz, és még eltelt 2 másodperc a lövésig, úgyhogy volt azért ideje. főleg, hogy drogba abból a szögből máshova nem is nagyon lőhette.

rizla 2008.05.01. 12:47:50

"Nálam az év igazolása egyértelműen Santa Cruz, aki a kis spanyolnál, vagy a Il Bombardinónál lényegesen kisebb hype-al érkezett,"

off, igazából a vesszőparipába kéne írni: mi az, hogy KIS spanyol? torres kicsi? egyébként is a hajamat tépem már ezektől. messi=a kis argentin, robinho=a kis brazil, elég már, lol

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.05.01. 13:06:10

papercut,

ha elolvasod, eszünkben sincs hibáztatni Skrtel-t, pont azért került oda, mert ugye helyette állt be Hyypia.

Sztem az év igazolását nem az dönti el, h kiért mennyit fizettek (Henry, Sevcsenko, Lentini stb., stb), hanem h ki mennyire vált be. Cruz magához képest tényleg ok, de nem tenném sem Ibra, sem Torres mellé.

Végül: a potya szó nem hangzott el az első gól kapcsán, de ezt a lövést akkor is védeni kellett volna, csak nem kézzel, hanem lábbal. Amúgy Reina már felvette a védőpozíciót és nem nagyon várhatta máshova csak a rövidbe. Pontosabban, neki ide kell várnia. AZtán ha valaki beteszi a hosszú felsőbe, az már nem az ő hibája, de a rövid alsó...

keg 2008.05.01. 13:06:50

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy Hypia buktatásáért járt volna a jogos tizenegyes, egyértelmű volt a kapuval szembeni kamera állásból mutatott visszajátszáson. De a továbbjutás nem itt dőlt el hanem még az Anfielden Rise öngóljánál, ekkora luxust még mi sem engendhetünk meg magunknak. Nem maradt más hátra mint szidni az olasz biró anyját (macskazábálót pálya közelébe sem volna szabad engedni ilyen tétmecsen) és sportszerűen gratulálni a Chelsea-nek, tényleg jobban küzdöttek, megérdemelték a továbbjutást. És gratula Liverpolnak is, szépen halltunk meg.
(P.S Rafa monnyon le!)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.01. 13:19:06

Miután gratuláltam a Chelseanek elhagyom a tárgyalótermet ;). Terry, Lampard és Drogba egy nagy pofont érdemelne a bakteromtól, nem pedig Bl-t. Másrészt meg náluk jobb játékosok is vonultak vissza Bl-trófea nélkül. Mielőtt a nyilak zápora felém zúdulna, hozzáteszem, hogy véleményem szándékosan szubjektív.

A tegnapi est tanulsága, nem is akkora újdonság, a nagy számok törvénye alapján be kellett már csúsznia egy jó meccsnek a 'Pool-Chelsea bl döntő dömpingben.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.01. 13:21:47

Természetesen 'Pool-Chelsea Bl elődöntő dömpingről van nagyba' szó!

Shogun 2008.05.01. 13:25:21

Nem szeretem az "angol" focit és akkor finom voltam, ez most lényegtelen.
A legkevésbé unszimpatikus a Chelsea, nyerjék ők, bár lehet, ha nyernek/vesztenek Abramovics örömében/bánatában 100milliókat fog költeni az átigazolási piacon.... ennek nem fogok nagyon örülni, dehát ez van.
Egyébként védeném a bírót, mert 1 szögből, kb 2 mp-ig lát bármilyen szituációt/szabálytalanságot.(visszajátszásra nincs esélye)
Illetve lehet - bár nem hiszem, h sok esély van rá -, hogy Milan vagy Inter drukker és minimális bosszú volt, de mondom esély rá 0,00001 %, se :)
A pool meg 2005 óta nem áll(t) hadilábon a bírói ítéletekkel....
Wikipedian fennt van a bíró, vki már beszerkesztette a " jól döntött mikor nem adott meg 1 lesgólt CSnek és nem adott meg egy egyértelmű 11est Lnek" mondatot. Pool szimpatizáns lehetett ?:)

bög 2008.05.01. 13:49:11

az első gól azért volt potya, mert Reyna nemhogy átért a rövid sarokra, hanem odaért, megnézte, hogy a védő miatt Drogba oda nem lőheti, és beállt a védő mögé. Kicsit későn jutott eszébe, hogy abból a szögből máshova nem is lehet lőni, legalábbis erősen nem.

kutyacica 2008.05.01. 14:18:01

"Nem szeretem az "angol" focit (...) A legkevésbé unszimpatikus a Chelsea"

wow, kérlek ezt fejtsd ki. De nem, most komolyan, érdekel hogyan jön ki valakinek, aki egyébként nem elkötelezett egyik angol gárda felé se pont a Chelsea mint legkevésbé unszimpatikus.

díszbohóc 2008.05.01. 14:24:30

En meg mindig ott tartok magamban, hogy az elso golnal Drogba hogy a verbe ert oda a 16-oson kivulrol...

seamus gonzalez 2008.05.01. 14:26:41

Nekem eléggé természetfelettinek tűnt Drogba 1. gólja. Aki Reinára fogja, remélem állt már szemben ilyen lökettel életében.
Én azért legbelül büszke vagyok a Liv'poolra, eccer majd csak meglesz a Premiership is. A Chelsea-nek pedig gratulálok.
A BL döntővel kapcsolatban írásos nyilatkozatot várok a nyílt sisakos játékról és a túlzott taktikázás mellőzéséről a két maestro részéről.

drdugo 2008.05.01. 14:27:47

az Év Igazolása vitán felül Emerson. :)

a tegnapi meccs tűrhető volt. bár kevés igazán szép megoldást láttunk, az iramra és a küzdőszellemre nem lehetett panasz.
a MU szurkerek elkezdhetnek aggódni, jelenleg a Chelsea sokkal jobb formában van. Mind csapatként, mind pedig egyénekre bontva.
Évközben bármikor a MU-t mondtam volna győztesnek egy esetleges MU - Chelsea döntőre, de most igencsak fordult a kocka szerintem.
Ráadásul Moszkvában lesz a döntő, ami ismét Abramovics malmára hajtja a vizet.
Azért nem gondoltam volna, hogy pont ezzel a jellemtelen, rosszarcú tornatanár Granttel fog döntőbe jutni a cselzi...

montipájton 2008.05.01. 14:30:05

Tegnap láttunk 2X15 percet az örökkévalóságnak. A többi szimplán csak egy jó meccs volt.))

1. Lampard. Miatta lesz költemény utólag a meccs.
2. Drogba. Jelenleg a világ három legjobb csatárának egyike. Nálam. És nem okvetlenül a dobogó alsó fokán.
3. Minden volt, ami Hornby szerint kell a jó meccshez: szakadó eső, sok gól, vitatott ítélet, kis dulakodás.
4. A Chelsea megérdemelte.
5. (Ezt már másik kommentben leírtam, mindegy:) A döntőt, hogy a "semmi se jó, amit az m1/Sport1/Sport Klub csinál"-féle kedves nézők se panaszkodjanak, a Minimax küözvetíthetné. Ha már egyszer Grant kapitány gyermekei játszanak a Ferguson-bébikkel.

drdugo 2008.05.01. 14:30:47

"
és végre egyszer már leírom: MEGÉRDEMLED TE ÁRULÓ, HOGY CSERE LEGYÉL A 119.PERCBEN!"

igen meg, de legalább ezekkel a lejárató cserékkel (MU ellen is, bár ott góltól mentette meg végül a csapatot) is csak biztosabb lesz, hogy nyáron végre a tékozló fiú hazatér otthonába, Milánóba.

montipájton 2008.05.01. 14:33:36

Hogy sok magyar fotelszurkoló halál komolyan tud vitatkozni azon, miért ellenszenvesebb egyik angol csapat a másiknál, az annyira komikus, mintha két beduin azon ütné egymást a sivatag közepén, hogy melyik sarkkörön van hidegebb.

Walmer 2008.05.01. 14:43:54

monti, még jó, hogy vannak ilyen überfasza gyerekek is, mint Te, akik mindig, de mindig megmondják a frankót...

Shogun 2008.05.01. 14:49:20

A liverpoolt 2005 óta nem csípem/nem szimpatikus, az okok egyértelműek, most ebbe ne menjünk bele(+ nyugodtan ide vehetném idei produkciójukat is, ami szintén nem nyerte el tetszésem)
Arsenal, nem szeretem azokat a csapatokat, akiknél szinte hírből sincs olyan nemzetiségű játékos, amilyen bajnokságba játszik(pl a "kuzinokért" sem vagyok oda, finoman szólva: Inter)
Mu: főleg tavaly egyes fórumokon túl sok "fikázó" kommentekbe botlottam a mu szurkolók részéről
Chelseavel az egyetlen bajom a minden évben "költünk 100+ milliót csak nyerünk vmit", ez viszont sok csapatra igaz, még ha nem is éri el a 100m-t a kiadás összege...
Talán nevezhetők vhol gyerekes indokoknak is, de nem számít, nem lehet mindent mindenért szeretni, nekem ilyen az "angol" foci, wühhehe :)
de ennyit erről, vasárnap jön a derby della madonnina, jó meccs lesz, kell a 3pont :)

bakító 2008.05.01. 14:51:56

A tegnapi meccs igazi meglepetés volt számomra is. Talán az idény egyik legjobb BL meccse volt. A nem szeretem az angol focit szöveget most igazán lehetne hanyagolni.
A tegnapi játéka alapján mindenképpen továbbjutást érdemelt a dinamo, de amúgy általában nem érdemelnek ezek semmit. Sajnos az orosz buggyant gengszter teljesen irreálissá tette az átigazolási piacot, és már nem egy tehetséges játékosnak tették tönkre a karrierjét. Így persze lehet jó csapatot építeni. Pénz nem számít, csak a ruszki egója.
Grant papa előtt viszont le a kalappal. Amennyit kapott a médiától és szurkolóktól, ill. ahogy fitymálták őt a saját sztárjátékosai is, nem semmi hogy hova jutottak. A nagyképű Special One most elsomplyoghat.
A pudlikról épp fordítva gondolom. A tegnapi játékuk alapján nem érdemeltek semmit, a korábbi játékuk alapján pedig pláne nem. Az évtized mákjával és hülye bíróival (kettő is egyszerre!!!) jutottak túl az Arsenalon, úgyhogy jó nagy csendben kéne lenni a bírokkal kapcsolatban. Ezzel együtt a hozzáállásuk és küzdeni tudásuk lenyűgöző. Kalapot emelek előttük. Sokkal szinpatikusabbak lennének, ha nem ez a tésztafejű spanyol rombolná a patinát erről a csapatról. Amit tegnap is művelt az vérlázító.

És bár az arcuk nem fog elférni a Brit szigeten, azért remélem a MU nyeri a döntőt (ha már így alakult.)

-LinoSonego- 2008.05.01. 15:03:54

egyébként a chelsea épp idén költötte a legkevesebbet: fizettek maloudáért meg télen anelka, míg belletti, sidwell és pizzaro ingyen volt, alex meg eleve az övék csak kölcsönben volt eindhovenben

madbalee 2008.05.01. 15:06:15

Grant kapitány gyermekei a döntőben, köztük Sheva is:)

smartdrive 2008.05.01. 15:14:52

CM-ben mindennapos dolog az ilyen páros

slowmotion 2008.05.01. 15:23:25

@ smart: igen, ha angolokkal vagy. de ha spanyolokkal/ olaszokkal, akkor ők vannak ott mindig az elődöntőben.
legnagyobb LOL: amikor a Dundee Utd-del voltam, Rangers nyerte ay UEFÁ-t, a BL-elődöntőbe pedig mi is bejutottunk meg a Celtic is :)

bög 2008.05.01. 15:27:11

mellesleg benitez vastag arcbőre a szurkolókra is kezd átragadni. Remélem láttátok a Bátraké a szerencse feliratú drapit liverpooli részről:DDD sírtam a röhögéstől

spurs84 2008.05.01. 15:29:58

"bajnokságban előbb Arsenal hype, majd rendíthetetlenül nyomuló MU,"
azért azokhoz a hype-okhoz az NST díszes kompániája is hozzátette a maga nem épp jelentéktelen részét:))

drdugo 2008.05.01. 15:37:52

"Remélem láttátok a Bátraké a szerencse feliratú drapit liverpooli részről:DDD sírtam a röhögéstől"

hehe, én is felnevettem.
de végre kamatostul mindent visszafizettek. ennyi mákja sose volt egy csapatnak se, mint amennyi a Liverpoolnak az elmúlt 3 évben.
ha csak az idei bl szezont nézem. csoportbol eleve azért jutottak csak tovább, mert a Marseille csúnyán elkúrta a végét. Ha csak 1 pontot szerez a francia gárda Portoban, vagy a Besiktasnál (ahol csak az utso percekben bukták el a meccset)
Inter ellen két kamukiállítás...
Arsenal ellen meg nem adott Arsenal tizi, megadott véleményes Pool tizi. aztán Bendtner hulyesége, ami sztem felért Riise öngóljával.
Szerencse forgandó... most a Pool esett ki úgy, ahogy általában ők szoktak továbbjutni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.01. 15:44:59

Az angol csapatok már csak azért is undorítóak, mert amikor véletlenül egyszer szurkolok az egyiknek (mint most a Poolnak), akkor persze, hogy kikapnak.
:-)

Nem szokásom a világ jelenségeit egyetlen ősokra visszavezetni, de ezúttal el sem tudom képzelni, hogy ez a Chelsea hogyan jutott volna döntőbe, ha nincs az a Riise-öngól. Hogyan?...

Persze, ahogy popp is írja, a nagy számok törvénye alapján egyszer ennek is meg kellett történnie. Egyrészt, hogy ez a két csapat egész élvezhető meccset játszik egymással, másrészt, hogy lesz egy tiszta "angol" BL-döntő.

Amúgy a meccs nagyon hajazott a Getafe-Bayernre, mármint ami az eredmény alakulását illeti. De a Poolban nem volt egy Toni...

tb 2008.05.01. 15:48:51

drdugo, az honnan jött le, hogy Grant jellemtelen?

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.05.01. 16:00:24

Spurs,

nem volt azzal semmi baj :D

drdugo 2008.05.01. 16:01:59

"drdugo, az honnan jött le, hogy Grant jellemtelen?"

miért nem az? főleg Mourinhohoz képest. Valahogy nem nézem ki belőle a nagy edzőstratégát, és intelligensnek sem tűnik. Persze tudom a látszat néha csal.
Sokmindennek el tudnám képzelni, csak nem egy európai élfutballklub managerének, vezetőedzőjének.
Mondjuk egy vérszomjas Moszad ügynöknek már inkább. Vagy maffiafilmekben is remek karakter lehetne.

spurs84 2008.05.01. 16:05:45

Heinrich
baj nem volt,de én már akkor sejtettem,hogy az Arsenal saaajnos az idén sem nyer semmit:))

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.05.01. 16:07:17

"és persze Skrtel sem maradt volna le két méterrel, de erre az estére szolíd balsors rendeltetett a vörösök számára."

Ez a kulcsmondat. A Manure-Barca meccsekkel ellentétben itt nem nagyon kell keresgélni az okokat; egyértelmű, hogy Aurelio és Skrtel kiválása miatt úszott el a döntő (hogy Agger hiányáról ne is beszéljünk). Skrtel amíg pályán volt (inc. első meccs), fingani nem engedte Drogbát, nem hogy labdához érni.

Ja, vasárnap a City ellen érdemes lesz figyelni a Pool kispadját, szerintem lesz ott egy tehetséges kissrác...

tb 2008.05.01. 16:11:01

ja, így már értem, hogy gondoltad
már megijedtem, hogy adtál neki kölcsön és nem adta vissza

gondolom jellegtelent akartál írni, de ez sem tudjuk megitélni gondolom abból a pár percből amit látni lehet belőle a tv-ben

haraputca 2008.05.01. 16:12:06

Walmer, ilyen überfasza gyerek te vagy, aki mindig másokkal van elfoglalva, ritkán a témával.

Más. A poszttal egyetértek teljes mértékben. Én tényleg töksemleges voltam, mint minden külföldi csapat esetében, és egyszerűen csak az jött le, hogy a Chelsea jobban megérdemli.
A Liverpool otthon hosszú évek óta még csak partiban sincs a bajnokesélyesekkel, maximális respekt, hogy a BL-ben rendre bizonyítja, a nemzetközi rutin fogalma nem csak kitaláció. De ezzel azért ne lehssen már mindig döntőt játszani.

kutyacica 2008.05.01. 16:20:35

Németh már ott tart hogy pados az első csapatban?

Megmondom őszintén, kicsit aggódva figyelem a karrierjét. Nem szeretném megélni, hogy az ősriválisban játszik pont magyar játékos. Akkor már inkább vegyük meg :))) Ezzel együtt természetesen sok sikert neki. Vagy kurvára nem róla van szó amúgy?

Shogun: meglepett amit az arsenalra írtál. Szó se róla számomra ugyanez az egyik fő ok, amivel magamnak "objektivizálom" az unszimpátiámat, de nem gondoltam, hogy ez mást is zavar, már aki nem angol szurkoló.

Amúgy, kíváncsi vagyok jelenleg egy Barca/Pool szurkoló inkább kit szeretne győztesnek látni. Bár ha magamból indulok ki (pl. tavaly) akkor gondolom leginkább nem érdekli csak legyünk túl rajta.

simon 2008.05.01. 16:21:17

Hát ennyit a Poolrol!!!
Mostmár végre nem őket kell látni a döntőben az anti focival amit művelnek.Éppen elég volt belőlük az elmult 3évben kétszer is.
Pedig ügyes gyerek ez a Riise:)))Beniteznek inkább a másik kapu elé kéne beraknia.

Bye-Bye Pool!!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.05.01. 16:32:54

kutyacica

Németh jövőre már játszani fog az első csapatban, legalábbis League Cup meccseken. Ráadásul jövőre 7 cserejátékost lehet majd nevezni. Most hétvégén meg ugye Torres sérült, Kuyt 120 percet játszott, Voronin szánalmas. Nyilván Crouch kezd, de legalább nevezni biztos fogja Krisztiánt Rafa. Tétje a meccsnek amúgy is nulla. Egy dolog szól ellene, szerdán lesz a reserve bajnokság nagydöntője. De hát padon ülésben, esetleg 15-20 perc játékban nem kell olyan nagyon elfáradni.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.05.01. 16:46:20

"És valaki magyarázza már el, hogy most vagy én nem értek ennyire a focihoz, vagy ez a Benayoun gyerek tényleg csak tombolán nyerte, hogy ott lehet egy Liverpool kezdőjében."

Inkább az előbbiről lehet szó...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.01. 17:04:11

Csöncsön · pontilyen.blog.hu 2008.05.01. 15:44:59
Nem szokásom a világ jelenségeit egyetlen ősokra visszavezetni, de ezúttal el sem tudom képzelni, hogy ez a Chelsea hogyan jutott volna döntőbe, ha nincs az a Riise-öngól. Hogyan?...

Akkor beverette volna a mögötte álló Anelka. És a fociban nincsen "Ha"... :D

rizla 2008.05.01. 17:11:22

szemezgetek:

"5. (Ezt már másik kommentben leírtam, mindegy:) A döntőt, hogy a "semmi se jó, amit az m1/Sport1/Sport Klub csinál"-féle kedves nézők se panaszkodjanak, a Minimax küözvetíthetné. Ha már egyszer Grant kapitány gyermekei játszanak a Ferguson-bébikkel."

szerintem ezen a fórumon még senki sem vette egy kalap alá a sport1-et a másik kettővel..

"A nagyképű Special One most elsomplyoghat."

jó, egyelőre a nagyképű Special One-nak van egy rakás trófeája a chelsea-vel, avram grantnek meg nulla. várjuk ki a végét. de ha véletlenül BL-t is nyer a tesitanár, akkor sem hiszem, hogy különösebben rúgdalni kellene josét, ugye neki is van már ilyen serlege..

az amúgy nagy királyság lenne, ha németh odaülhetne a padra. megérdemelné szerintem. amúgy simon is rugdossa a gólokat, jelenleg nem gyengébb az átlaga, mint némethnek

Walmer 2008.05.01. 18:23:56

haraputca,

osztottad az észt, kaptál te is, semmi gáz, a kommentelés erről (is) szól:-)

keg 2008.05.01. 18:42:44

Gyerekek, álljunk már meg a Liverpool soha nem játszott anti focit, a catanacio az olasz találmány. Hogy Benitez egy kicsit túl taktikusan játszatja a csapatot az tény, de ugyan már mikor állt be a 'pool a saját tizenhatosára bekkelni, mint némelyik olasz csapat (pláne a squadra azzura), ha elfogy a tudomány. Ime mi támásztja alá, hogy Liverpool antifutbalt játszik: UEFA kupa döntő Liverpool - Alaves 5-4, BL döntő: Liverpool - Milan 3-3 és most 4-2 az Arsenal ellen és 2-3 a Chelsea ellen. Elismerem ez kevés, mecsente legalább 12 gólt kéne rúgni ahoz, hogy hőzőngő divat drukerek befogják a szájukat. Ha 1-1 után lecövekelünk a 16-oson belül az életbe nem rúg gólt a Chelsea és tövább jutink bünttőkkel, de az nem lett volna méltó egy Liverpoolhoz. És egyébként is sportársak, egy picivel több tiszteletet.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2008.05.01. 19:25:08

Gratulalok seggfej, h. igy leszoptad a cselzi nemiszervet!!!
Nezdd meg megeccer a meccset, es lathatod, h. az olasz majom, aki megszokta, a meccsek elcsalasat olaszorszagban, ezt a meccset is sikeresen "hozta".
Az elso cselzi gol egy meteres lesrol indult, a 11-es a 16-oson kivul torteno szabal;ytalansagert kaptak, es vegul Hyypia-t egy masodpercen belul kettoszor rugtak meg , ugy, h. a masik seggfej baratod, a riporter is 11-esert kialtott, pedig o is egesz meccs alatt a csalokat eltette!!!
Adalekkent gratulalok Beniteznek, h. lecserelte a ket legjobbat, es Pennant-ot cserekent vetette be...

rizla 2008.05.01. 19:27:01

: DDDDDDDDDD

a durva, hogy kivételesen benitez sem hibáztatta a bírót. biztos ő is érezte, hogy ilyen mákszéria után jobb mélyen kussolni.

papercut 2008.05.01. 19:35:48

keg. az "antifootball" és a "liverpool" szavak egy mondaton belüli egymás mellé kerülése tényleg kicsit erős, de a foci szépségét szerintem továbbra sem a gólok számán, hanem a játék minőségén a passzokon, cseleken néhány vratlan húzáson... Ha mondjuk többet látnánk a Pooltól olyan dolgokat, mint amint Benayoun csinált akkor asszem senki nem fanyalogna, dehát ont az nincs meg a Poolban amiért például az Arsenal fociját szépnek tartják: rövid kis passzok, gyorsan aztán egy beindulás és ott a helyzet vagy a gól. Ehhez képest a Pool focija kissé esetlegesnek tűnik. De ez csak az én véleményem, lehet kritizálni/támogatni.. Bár annyit azért hozzátennék, hogy a magam részéről én megszerettem a vörösök játékát.

Woland 2008.05.01. 19:42:16

spurs84,

Isten hozott tesvér! Mióta kommentelsz ide? Nem vettelek eszre eddig - de nagyon jo hogy novekszik a Tottenham-frakcio az NST-n! : )

Szerintem az Arsenal egyebkent nem szuksegszeruen kerult szopoagra iden - ezt Wenger baszta el sajarkezuleg (Diarra-t elpasszolni januarban, Senderos-t Hoyte-ot pedig nem bevaltani valodi vedokre). Persze Wenger knows! (that he fucked it up : )

Modric-rol velemeny? nagyon vekony alacsony srac... feltem a PL-tol... de majd Ramos pakol ra egy kis izmot a nyaron.

No de hogy a BL-elodontorol is szo legyen:

a Chelsea 100%-ban megerdemelte! nem huztak fel magukat a meg nem adott golon (igazsag szerint azt vartam toluk hogy szokasukhoz hiven 5 percig ve'rebekkent kergetik a birot) hanem mentek tovabb. Ami meg vegkepp szimpatikus volt hogy mentek a harmadik golert.

Foleg azert "szurkoltam" nekik [eros szo] mert nekik van sanszuk a ManU ellen is (a Liverpool ellen ujra sima 3-0 Mancurian gyozelem lett volna szerintem).

Mondjuk Cech ugy tunik elegge nagy seggfej - ahogy Essien-re orditozott egy szogletre fejelt labda miatt (amit o is megfoghatott volna) az nem volt mindennapi (lehetett latni hogy jol fel is baszta vele a ghanait, ami nyilvan sokat tett a kozos ugy erdekeben). Aztan meg beszedi a honap potyajat 40 meterrol... (Na persze elcserelnem akarmikor a mi cseh kapusunkra - Robborol nem is beszelve! : )))

Minden jokat.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.01. 19:56:51

Niterider, ez nagyon LOL volt. Le kéne venni a vörös szemüveget, mert nem látsz tőle. :DDDD

papercut 2008.05.01. 19:57:49

Woland: csak a rend kedvéért: Diarrát nem Wneger passzolta el, ő akarta volna hogy maradjon, de nme tudta neki garantálni hogy Flamini-Fagregas kettős melett stabil kezdő lehessen...ő meg játszani akart, amit szintén meg lehet érteni. A védőket illetően viszont 105%- ig igazad van.

kutyacica 2008.05.01. 20:03:55

Niterider ez tényleg ütős azért amit összehoztál :) Asszem én a nagyon elfogult kategóriába tartozom, de ezt a tizenegyest kinn látni nagyjából olyan, mintha azt mondanám, Keanonak soha nem volt szabálytalan megmozdulása csak néha alattomosan aláugrottak.

haraputca 2008.05.01. 20:10:41

Rizla

pedig a sport1-et sokszor nyugodtan egy kalap alá lehetne venni a másik kettővel, már ha valakinek tényleg az a világ közepe, hogy hol hülyébbek a riporterek. És nem a mute gombbal oldja meg. Én sose idegesítem magam a közvetítés miatt, de jelzem, halkítottam már le nem egyszer a sportcsatornát is.

No de a lényeg, hogy a Zenit nem kiveri, de egyszersmint szétalázza a Münkent. Részvétem a bayern-szurkolóknak, de együtt nem érzek velük, sőt. :)))

szbszig 2008.05.01. 20:10:53

Óh, jaj, szegény Bayern mit művel Szentpétervárott... :D

kutyacica 2008.05.01. 20:13:22

egész eddig hittem abban, hogy játszunk idén a bájernnel. nem játszunk :)

Klárensz 2008.05.01. 20:37:36

Keg: én bizony emlékszem olyan meccsre ahol Liverpool a saját 16-osán bekkelt, méghozzá sikeresen
pl. 2005: Juve elleni visszavágó
szintén 2005: Chelsea elleni mindkét meccs
a döntőben a Milan ellen is miután kiegyenlített a Liverpool
ezektől függetlenül nekem a Liverpoolról nem az antifoci jut eszembe, ahogy az Arsenalról sem pedig 2006-ban a BL-ben nem sok támadójátékot mutattak: az odavágókon nyertek 1-0-ra kiv. a Juve elleni 2-0, a visszavágókat pedig kivétel nélkül mindig 0-0-ra bekkelték

caralho voador 2008.05.01. 20:39:52

Hátbazmeg, idén nem nézek BL-döntőt. Úgy utálom ezt a két csapatot, hogy az döbbenet. Elmehetnek anyjukba. Az Arsenalt mindkettőnél jobbnak tartom, csakhogy sokkal rövidebb a kispadja. Ez döntött a bajnokságban és itt is. Csak abban bízom, hogy mondjuk CéRonaldó buzigyerek és Ballack összefejelnek a meccsen, és mindkettőt ölben viszik le... :)

Woland 2008.05.01. 20:40:03

papercut,

jogos, kosz a javitast!

Klárensz 2008.05.01. 20:41:02

nem kötekedni szeretnék csak a történeti hűség kedvéért írtam, az antifutballt nem lehet általánosítani egy csapatra sem, idén a rettenthetetlen MU-tól is láttunk ilyet

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.01. 21:26:48

"Hátbazmeg, idén nem nézek BL-döntőt." (caralho voador)

Ez nekem is megfordult a fejemben. ;-)

Sérülést azért még viccből se kívánjunk, igen, még CéRonaldónak se!

Épp elég lesz, ha a 0-0-t hozó meccs után égbe emeli a 11-est.


drdugo:

Összekeverted a "jellegtelen" és a "jellemtelen" szavakat.

geem5 2008.05.01. 21:31:49

off: egyre több itt a hozzászoló, de sajnos a minőség a mennyiséggel fordítottan arányosan változott, teljesen beszivárgott az NST-re is a gyerekes veszekedés, egymás hozzászólásának szapulása
nem akarok megbántani senkit, de az pl. senkit nem érdekel egy Chelsea-Pool BL elődöntő kapcsán, hogy vki mennyire rühelli az angol csapatokat, meg se nézi az idei BL döntőt, de már mennyire várja a hétvégi milánói derbit
annak is megvan itt a postja minden héten, tessék oda írni
on:

Mémé (törölt) 2008.05.01. 21:39:15

Kedves NST!

Egy ideje elkezdtem figyelni, hogy a magas színvonalú (mert nagyon tetszik a stílusotok) post-okat mennyire meg tudja ölni egy rossz minőségű kép.

Márpedig ez a Lampardról készült JPEG vagy hasonló gyér kiterjesztésű pixelkupac borzasztóan néz ki, még ha alá is írom a célzást a Bálnaszív Érdemrendről.

És ez tényleg nem az első alkalom, először akkor figyeltem fel, amikor tavaly decemberben egy posztot csak képekben, évet összefoglalóan lőttetek fel.

Ennyit szerettem volna, további jó munkát!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.01. 21:47:11

geem5:

Félig-meddig magamra is vettem a kritikát, mert félig-meddig engem is idéztél.

Csak annyit szeretnék válaszolni, hogy a Chelsea-Pool nem egy angol bajnoki volt, hanem egy BL-elődöntő.

Angol poszthoz soha nem írnék, angolfoci-utálatom okán. De a BL közös "ügy", és egyáltalán nem közömbös egy európai focirajongónak, hogy milyen lesz, és miként fogjuk megítélni. Vagyis szerintem ezen okból helyük van az összehasonlítási vitáknak.

keg 2008.05.01. 23:21:16

Csont nélkül elismerem, hogy jelenleg az Arsenal szebb focit játszik jellenleg a Liverpoolnál, de sajna ez a különbség Wenger és Benitez között. Az amcsik helyébe ma rugnám ki Rafa-t és holnap hoznám Wengert. Ellenük kiesni nem lett volna szégyen. Viszont én nem tegnap óta lettem pool drukker. Volt eccer nagyon régen egy Brondby - Liverpool Uefa kupa mecs, amikor Fowler egy háta mögé érkező ívelt labdát sarokkal vett át majd harminc métert sprintelt mire utol érte a labdát és belőte a hosszú sarokba. Majd az az emlékezetes jelenet következett, amior egy bajnokin Fowler elcsúszott a 16-oson belül de a biró tizenegyest ítélt. Erre Robbie kezdet el reklamálni hogy nem volt az és utána becsülettel kihagyta. Na szal ettől lehet ezt a csapatot szeretni...például.

rexford 2008.05.01. 23:49:53

Ez a Bobó olyan, mint egy nagy renyhe segg. Nem is értem, hogy egy ilyen komoly csapat, mint a Fiorentina, miért vette meg.

rexford 2008.05.01. 23:51:12

Bocs, eltévesztettem a házszámot.

szbszig 2008.05.02. 00:51:44

Nem irigylem a Rangerst, amit kapni fognak holnap az NST-től... :D

kutyacica 2008.05.02. 01:03:19

keg, két hiba van a sztoridban.

1. a tiziből gól lett
2. nem direkt hagyta ki.

www.guardian.co.uk/football/2007/sep/05/theknowledge.sport

spurs84 2008.05.02. 02:36:50

Woland
én is örülök:) nem sokat kommenteltem még ide,a fórumon vagyok,de ott halva van a Spurs-topik...
Modricot nem nagyon figyeltem külön a horvát válogatottban,akkor még nem gondoltam,hogy kellen e...de azért látszott,hogy ügyes gyerek,örülnék neki,ha ő lenne az új Krajncar:)(csak azt akartam érzékeltetni,hogy mennyire sz**ok az ilyen hasonlítgatások) de nem hiszem,hogy erőnléti gondjai lennének majd
az Arsenal kipukkadt,kéne oda egy kis rutin,meg Gallas-szerű valahogy nyerő típusú emberek(persze nem muszáj,nekem mindegy:D)
az Chelsea-Pool f***a volt,köszönjük Grantnek(mert miatta volt jobb,mint az eddigiek,semmi kétség:D)
üdv
mennyi off:)

spurs84 2008.05.02. 02:42:03

Cech meg egy tökös kelet-európai gyerek,akit nem hat meg,hogy a gonosz idegenek időnként szétrúgják az arcát:))
Robbo mehet a Cselszki reserve-be...:)

badblood 2008.05.02. 10:59:05

Néhány nappal ezelőtt írtam, hogy, ha jól játszik egy csapat, akkor arról igazából nincs mit írni/beszélni, így hát most nem is írok semmit :))

crouchy 2008.05.02. 11:11:13

Rizla te egy állat vagy at biztos, csak arra nem jöttem még rá hogy jó értelemben vagy rosszban:) Direkt odaírod ezt az uccsó mondatot hogy felbaszd az agyam?:) Amúgy meg értem én hogy az nst úgy gondolta hogy szar lesz, és lehet hogy jogosan gondolta úgy, de ha aztán nem úgy lett akkor nem mondták meg a tutit mint általában és így aztán ejnyebejnye. Sőt nemcsak azt mondták hogy szar lesz hanem posztokon keresztül oltogatták a pool edzőt emiatt, mintha csak a pool tehetne róla. node mind1, kár ezen veszekedni, mert végülis mindkét csapat megérdemeltem jutott volna döntőbe és most a Chesleanek sikerült. Grat nekik. És talán ezután már nem kell napokon át rémülködve várni a következő Chelsea-Poolt..
süti beállítások módosítása