Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jó bor, pármai country és egy kieső

2008.04.28. 10:35 _benito

Micsoda pompás kis fordulón vagyunk túl! Az Inter némi fogáskeresés után a második félidőben már bajnokhoz méltó módon szorította be harcias kis ellenfelét, s gyűjtötte be azt a győzelmet, miután már csak a csoda segíthet a Román. A Farkasok tehát, úgy néz ki, hiába mészárolták le a bikákat, akik ezzel hipp-hopp be is szálltak a vérgőzös csaták ígéretével kecsegtető hátsó könyöklésbe, miközben a Juventus újabb ellenfelét koncolta fel nagy magabiztossággal és meglehetős kegyetlenséggel, a Milan pedig Super Pippo újabb elképesztő teljesítményével maradt versenyben az utolsó Bl-helyért. Azt pedig, hogy nem csak versenyben maradt, de javult is a pozíciója, nem pusztán Alta Tensione livornói délutánba hasító, velőtrázó üvöltésének köszönheti, hanem a hatalmas meccset hozó Fiorentina-Sampdoria csata végeredményének is. Úgy néz ki, megvan az egyik kiesőnk, a Livorno sorsa ugyanis hazai vereségével megpecsételődni látszik, de a Parma is hihetetlen nagy szarba sodorta magát a Reggina elleni vereséggel, miközben az Empoli… hogy is fogalmazzunk szépen… áá, megvan: totógyilkos meccsen győzni tudott Genoában. A táblázat közepén az a meglehetősen érdekes helyzet állt elő, hogy senki nem lőtt gólt, úgyhogy kapják be. Hajtás után veterán csatárok elé térdelünk, megdicsérjük a bajnokot és megmondjuk, kinek mi maradt hátra az utolsó három fordulóra.

 

Ha már kénytelenek voltunk végignézni, kezdjük is mindjárt a bajnokkal, merthogy ha a tavasz közepére kétségessé vált is néhány sínpályát nagy amplitúdóval elhagyó Nerazzuri-teljesítmény során, azért úgy tűnik, az Inter galoppban szakítja át a célszalagot. Van egy barátunk, aki a Milannak szurkol, ő december óta folyamatosan azt mantrázza, hogy „a végét úgyis elbasszák”, s mi hajlottunk rá, hogy egyetértsünk vele, hiszen ennek valóban nagymestere a milánói gigász, de majdan visszatekintve a szezonra, ha meg kell hajolni a bajnok előtt, az első között leszünk, akik megteszik, hiszen elvitathatatlan, hogy jogosan kerül jövőre is a mezükre a plecsni. A gyönyörűen fellufizott Meazzában úgy indult a Cagliari vendégjátéka, hogy ha víz van a léggömbökben, tutira megdobálják az övéiket a tifosók, hiszen a Cagliari kezdett aktívabban, Matri egyszer elcseszte, egyszer elönzőzte, a bünti pedig pont úgy jött, ahogy szokott: az Inter, ahogy a szakértők mondják, against the run of play megszerezte a vezetést. Innentől aztán már a hazaiak domináltak, de az ellencsapásokban is rejlett veszély, Matri pedig minden bizonnyal ajánlatot kaphatott az Intertől, mert egymaga megnyerhette volna a meccset a vendégeknek. Elkezdett fogyni a szufla az Isolaniból, a Nerazzuri pedig egyre-másra vezette a veszélyes támadásokat, s többször is nagy helyzetbe kerültek (Capecchi nem semmit fogott a földön fekve!), de végül a csereként beállt Materazzi bólintására volt szükség, hogy végleg hátradőlhessen az Inter. Na, kik szoktak úgy örülni a góljaiknak, ahogy Matrix tette? Segítünk: az egyikük csapattárs. Egy kósza lövésből még szépített a Cagliari, de ez már csak annyit számított, hogy így telibe találtuk az eredményt hogy volt miért izgulni a hátralévő 90 másodpercben. (Inter-Cagliari 2-1)

Hogy nem lett a fentiekből hajnalig tartó dorbézolás Milánó utcáin, arról pedig a tottitlanított farkasfalka gondoskodott, méghozzá az első félidőben darabokra cincálva ellenfelét. Már a 18. percben megtudhattuk, ki a Roma harmadik számú tizenegyes-lövője, Pizzaro a helyére is küldte emberül, majd érkezett Vucinic és (a később duplázó) Mancini, és egy tisztességes másnapos gyógykaksihoz sem elegendő idő alatt eldöntötték a meccset. A győzelem életben tartotta a hazaiak silány reményeit, mellyel nagy lelki erőről tettek bizonyságot, hiszen múlt héten elveszítették kapitányukat (szerény meglátásunk szerint ez nem olyan marha nagy vesztesség idén), a Livorno ellen csúnyát botlottak, és Soros Gyuri bácsi szelleme járja be az Olimpico folyosóit, így meglehetősen mozgalmas nyár elé néznek a farkasok, és nem csak azok (vannak jó sokan!), akik a pihenő helyett Svájcba, vagy Ausztriába utaznak. A meccsre visszakanyarodva meg kell említenünk, hogy Celi sporttárs nem volt éppen a helyzet magaslatán, hiszen némileg jogtalanul lezavarta Juant, ám nem ekkor követte el a legnagyobb hibát, hanem a római büntetőnél sárgát kapó Dellafiore második lapja után, mikor is elfelejtette lezavarni a Bikák középhátvédjét. Mindegy, úgyis eltiltják, a Toro pedig jól teszi, ha a hétvégén megcsapja a Napolit otthon, mert bizony csúnya világ lesz, ha nem. (Roma-Torino 4-1)

A Juventus újabban senkinek nem oszt kegyelmet! Szegény Lazio mindjárt négyet kapott az első félidőben, de a meccset legérzékletesebben leíró statisztika nem ez, hanem az, hogy a középhátvéd Chiellini duplázni tudott. Magáról a meccsről nincs sok mondanivalónk, inkább javasoljuk, nézze meg mindenki, hogy teszi át Alex a jobb lábáról a balra, és lő hajszálpontosan a gyengébbikkel, vagy hogy tesz oxival maga elé egy lőtt passzt Trezeguet, esetleg kiemelhetjük Siviglia csodaszép fejesét. Őt később kiállította a játékvezető, de addigra már nem maradtak nyitott kérdések, bár Ranieri szerint még korai az ünneplés, hiszen a Roma változatlanul látótávolságon belül van, és az ősz mester szerint egyáltalán nem lehetetlen befogni őket. A harmadik hely már atombiztos, a Juventus tehát nem csak kihozta a szezonjából, amit keretét figyelembe véve kihozhatott, de a tavasz végére olyan formába is lendült, mely igencsak szép reményekre jogosít fel a következő szezonra, főleg, ha az igazolások olyan jól sikerülnek, amilyen rosszak az ideiek voltak. Az Öreg Hölgy egyébként 68 szerzett góljával a legtermékenyebb csapat a Serie A-ban, ezt tudva pedig nem meglepetés, hogy a góllövőlistát vezető Trezeguet mögött már csak egy góllal van lemaradva a csapattárs, Alessandro Del Piero. Látva, amit a tavasszal művel, csak egy igazi kretén hagyná ki a nyári kalandból. (Juventus-Lazio 5-2)

És akkor egy másik csatárról, aki, mint a jó bor, a korral csak nemesedik. Leírtuk már korábban Inzaghiról, hogy nálunk nem feltétlenül így néz ki egy világklasszis csatár, de a rá vonatkozó világhírű mondást kicsit átalakítva azt semmiképpen nem vesszük el tőle, hogy Pippo a tizenhatoson belül született. Tőle soha nem várhatunk részegítő szólókat, tizenhatoson kívülről eleresztett rakétákat, vagy három védőt megbolondító húzom-tolom-átlépem cselsorozatot, viszont amit tud, abban kétségtelenül egyedülálló: minden porcikájával kapura tör, és jutalmul akkor is bepattan róla a labda, ha például egy csapattárs rúgja vállon egy Bl-döntőben. Most pontosan ezeket az erényeket csillogtatva szerzett mesterhármast, mellyel magabiztos győzelemhez segítette csapatát, míg a Livorno hajóját nagy valószínűséggel hullámsírba küldte, visszatérése óta négy meccsén nyolc gólt szerzett, a Milan pedig két pontra jött fel a Fiorentina mögé. A tét, a formák és a kifizetetlen számlák miatt úgy érezzük, jövő héten a Rossoneri úgy megruházza a bajnokot, mint a pinty, különös tekintettel arra, hogy a lilákra bizony igen komoly erőpróba vár Szardínián. Ha az Atalanta elleni vereség során azt mondtuk, vége a Milan idényének, azóta (hangsúlyozzuk, egyértelműen Pippo visszatérésének köszönhetően!) nagyon összekapták magukat, és bizony Prandelliék helyében kezdenénk igen fosni, mert lehet, hogy öreg a gőzös, ami mögöttük pöfög, de ha lendületbe jön, vissz mindent, mint Kamaz a kereszteződésben. Az esetleges győztes derbi után sem nyugodhat meg a Rossoneri, hiszen Nápolyba utaznak, majd az utolsó körben az Udinesét fogadják. (Livorno-Milan 1-4)

Nem úgy indult a forduló rangadója, hogy hatalmas csatát, őrületes izgalmakat és a meccs utolsó labdaérintésével átforduló, igazi olaszos csatát hoz. Az első félidőben ugyanis a vendégek mintha a pályán sem lettek volna, a lilák kétszer is eltalálták a kapufát, és Donadel, valamint Santana révén több helyzetet is kihagytak. Aztán a második félidőben óriási meglepetésre a Samp került előnybe, méghozzá egy precízen végigvitt kontrát követően (Önök szerint benne van Frey?), ez pedig nem feltüzelte, hanem inkább összezavarta a hazaiakat, akik egészen a hajráig csak szenvedtek. Tizenkét perc volt már csak hátra, mikor Bobo egyenlíteni tudott, akkor pedig már csak öt, amikor Mutu gólra váltotta az ellen elkövetett buktatásért megítélt büntetőt. Vége? Lefőtt? Dehogy! A 95. percben, amolyan minden mindegy alapon a tizenhatoson belülre löbbölt labda pont Gastaldello fejére pottyant, a civilben jobbhátvéd genovai pedig a hosszúba bólintott. A lilák egy emberként könyörögtek az asszisztensnek, hogy emelje fel a zászlaját, ám a sporttárs hajthatatlan maradt, s megadta a szabályos gólt, ezzel pedig biztosította, hogy nem csak hátul lesznek izgalmak az utolsó három fordulóban. A Fiorentina már csak kiesőjelöltekkel játszik, ami csak látszatra teszi könnyebbé a feladatukat, ráadásul kétszer megy még idegenbe (Cagliari, az utolsó fordulóban Torino), köztük pedig a Parma ellen otthon kell villantani.  (Fiorentina-Sampdoria 2-2)

Az Udinese még lát esélyt (és van is nekik), hogy befogják a Sampot, ez pedig, lévén valós jelentőséggel is bír, már elég motivációnak bizonyult ahhoz, hogy leverjék a Cataniát. A vendégek egyébként szintén lehet, hogy megvillantják magukat Európában (ehhez mindössze annyi kell, hogy kiverjék a Romát a kupából, és kiszurkolják az Inter döntőbe kerülését a másik ágról), ám ha elfelejtenek a bajnokságra koncentrálni, bizony, lehet, hogy ezt már másodosztályú csapatként lesznek kénytelenek megtenni. Di Natale és Quagliarella pedig a Serie A legkiegyensúlyozottabban teljesítő csatársora címre hajt. Mi nekik adjuk. (Udinese-Catania 2-1)
A középmezőny csapatai úgy határoztak, nekik idénre már elég volt ebből a hülye játékból, és szurkolóikra fittyet hányva a sztratoszféra felső rétegéből szartak a nekik rendelt meccsre egy nagyot. A Palermo ugyan jó néhány helyzetet kialakított az Atalanta ellen (0-0), de gólt nem sikerült elérnie, a vendégek pedig talán a Barberából elcsent ponttal megállnak a lejtőn, hiszen az egész szezonjukat a középmezőny élén töltötték, így valóban nem volna méltó, ha a 12. hely alá süllyednének. A Napoli és a Siena (0-0) meccsén sajnos túl távolinak tűnt a lehetőség a hazaiak számára, hogy kijussanak Európába, a vendégek számára pedig, hogy kiessenek, így nem nagy meglepetés, hogy döntetlennel zárult a meccs. Garics ugyan vágott egy öngólt a végén, de a spori már megállította az akciót les miatt, úgyhogy ez semmit nem számított, viszont mindkét csapat beleszólhat még akár nagy kérdésekbe is, hiszen két hét múlva az Azzuri a Milant fogadja, a Bianconeri pedig az Interhez látogat. Áá, úgyse…

Van ám még egy középcsapat, amely látszólag eléggé nagyot tojt a soros meccsére, viszont a Genoa ezzel a cselekedetével legalább nem mondható önzőnek, hiszen az Empoli könnyen lehet, hogy a Ferrarisból elhozott pontokkal marad majd bent. A meccs hőse egyértelműen Giovinco volt, hiszen amellett, hogy gólpasszt adott, még néhányszor kihagyhatatlan helyzetbe hozta társait, az pedig már nem rajta múlott, hogy egyik lehetőségből sem esett gól. Sőt, az sem, hogy visszafújták egy akcióját, mikor már csak a kapussal állt szemben. (Egy zárójeles megjegyzés: tavaly a Regginának volt egy roppant gyanús eredménye az utolsó fordulók egyikében, ami után nyomozni kezdtek a hatóságok, mi pedig hiába hiszünk töretlenül a sportszerűségben, ez az eredmény valahogy nem áll össze nekünk. Mármint ez: Genoa-Empoli 0-1)
A Reggina, ahogy tavaly, úgy idén sem adja olcsón a bőrét. A Parma elleni győzelmükkel például minden esélyük megvan, hogy megint összejöjjön a bravúr, hiszen a hátralévő meccseiken kizárólag sorstársakkal kerülnek szembe, a Gialloblu viszont hatalmas bajban van. A csapat egyik fele sérült, a másik eltiltott (hozzájuk csatlakozott most a kiállított Paci), hat forduló óta nem tudtak győzni, az utolsó két meccsüket pedig a Fiorentina és az Inter ellen kell lejátszaniuk. "Ha meghalna Cuper kutyája, fasza kis country-számot írhatna…" (Reggina-Parma 2-1)

A B-ligában a Chievo ugyan csak ikszelt Pisában, ám mivel az Albinoleffe legyűrte a Bolognát (ezzel átvéve a második helyet), a veronaiak már három ponttal vezetnek, és biztos feljutók. A bukdácsolást szarul időzítő Bolognát egyébként közben a Ravennában nyerő Lecce is megelőzte, mögöttük viszont már leszakadóban a mezőny, a Vasst az utolsó húsz percre bevető Brescia például már öt pontra van tőlük. Filkor tíz percet kapott a Frosinone ellen 1-1-re végző Grosettóban, sőt, a Pisában taktikai csereként pályára léphetett Rajczi is, az Avellinóban viszont nem kapott szerepet Kenő.

65 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr15445056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szenator 2008.04.28. 11:24:51

Csak nehogy elszarja a veget a Fiorentina! Pedig mar orultem, hogy vegre lesz egy BL-szezon, amelyben nem kell az unalmasan betonozo Milant vegigszenvedni es varni, mikor esik mar ki... Csak felek, hogy a vegere megint osszekapjak magukat es behuzzak a negyedik helyet. Amit pedig nem erdemelnek meg!!!

Asidotus 2008.04.28. 12:08:50

Hát, a Milannak elég kemény a hátralévő sorsolása. A Fiorentina a Cagliari (i), Parma (O) és Torino (i), míg a Milan az Inter (o), Napoli (i) és Udinese (o) trióval játszik még. A két pontos előny elég kell legyen a Fiorentinának. Két sörbe mernék fogadni rá.
Az más kérdés, hogy az olasz focinak melyik csapat Bl-indulása lenne a jobb.

neeskens 2008.04.28. 12:12:23

Ha Trezeguet és DelPiero nem lesz ott az EB-n, nagyon szomorú leszek. Ranieri támadófocija pedig már-már a Ravanelli-Vialli (DelPiero) féle Juvét juttatja eszembe.Bravó!

cooper (törölt) 2008.04.28. 12:36:37

- Del Piero - Toni, Inzaghi ez köll az EB keretbe, a cseréken még gondolkozom :)
Az el se hiszem, hogy a Parma kieshet! Rossz vicc

BruceWayne 2008.04.28. 12:42:18

cooper: a végén még Bobo-t is kiviszik :-)
mondjuk Toni és Inzaghi szerepeltetése egyszerre igen érdekes lenne

Weah_ 2008.04.28. 13:01:43

de jó ez a kis olasz izgalom a végére! érjen oda a jobb!

drani 2008.04.28. 13:03:18

Inzaghi Toni cseréjeként nagyon jó lenne. Fura, hogy a Serie A legjobb csatárduója lehet, hogy nem lesz ott az EB-n

zalamatyi 2008.04.28. 13:15:38

Kedves barátok és ellendrukkerek!
Előre bocsátom, hogy piros-fekete vért adott nekem a Magasságos. Aki ezzel nem ért egyet, magánügy (jobb lenne, ha magában tartaná ). Pippo Mio mindig akkor lep meg csodálatos produkcióval, mikor már én is kezdem hitem veszíteni, és látni, ahogy süllyed a hajó.
Nehéz a vége (grr kék-fekete) és ha csak UEFA lesz, akkor onnan kell hamar kiesni, hogy legyen végre bajnoki cím, de azt nem tudom, nem akarom elhinni, hogy a Lilák jobban megérdemelnék a BL-t, hiszen évek óta csak somfordálnak körülötte, és most is eleget botlottak ahhoz, hogy a véneknek még mindig legyen esélyük.
Akkor is csak: Forza-Forza-Forza Rosso-Neri!!

neeskens 2008.04.28. 13:18:23

Arra nem vállalkoznék, hogy a kezdőt összeállítsam, de DelPierónak mindenképpen, Inzaghinak meg valószínűleg a keretben a helye: Toni,Boriello, DiNatale, DelPiero, Inzaghi keret nekem elég erősnek tűnik.

neeskens 2008.04.28. 13:21:06

Zalamatyi!
Igazad van, de,ha tényleg lesz fiatalítás a Milannal nagy játékosmozgással, akkor nem biztos, hogy egy év BL kihagyás olyan rosszat tenne egy alakuló csapatnak.

krysal 2008.04.28. 13:22:22

Donadoni egyértelműen nem lehet olyan ostoba, hogy kihagyja a két leg-formában tündöklő ikont, még akkor sem, ha Araganyé jó (???) példával járt előtte.

Del Pierónak nagy gratu, Trezególnak még nagyobb (az a labdaátvétel, Atyám!), és az azért előttem is dereng, hogy megint nem lesz BL szezon Milan nélkül.

De hogy lesz így Kakánk? Ojvé.

tjunior 2008.04.28. 13:22:31

Pippoval az a probléma, hogy borzasztó végletes a teljesítménye, most lőtt 4meccsen 8gólt ami riszpekt, meg ha formában van 3ával rúgdalja a gólokat, ha viszont nincs akkor képes fél évig nem csak gólt nem lőnni, de még labdába se érni.Meg neki kell 2 jó szélső aki lövi be a labdákat, ha ez nincs Pipponak vége, életében nem alakított még ki saját magának gólhelyzetet.

BruceWayne 2008.04.28. 13:26:17

hát a Fioretina szerintem inkább megérdemelné végre... a Milan ugyis megint az egyik legkönyebb csoportba kerülne aztán meg tavasszal kituduja.... inkább most hagy próbálja ki magát a Fiorentina, a Milannak pár meccset kivéve csapnivaló a teljes szezonja,

neeskens 2008.04.28. 13:33:36

Éljen Ranieri!!! Idén - főleg tavasszal - olyan meccseket játszott a Juve,hogy a tíz ujjamat megnyaltam utána

drdugo 2008.04.28. 13:36:30

"akkor képes fél évig nem csak gólt nem lőnni, de még labdába se érni."

ez azért van, mert Pipponak is akkor megy, amikor az egész csapatnak is. meglesz a negyedik hely, az Intert megverjük, szerintem az Inter sem 70 ezer Milan szurker előtt akar bajnok lenni. És bevételi szempontból is jobb nekik: a Siena elleni bajnokavatáskor így tuti teltházuk lesz.

A Genoa - Empoli meg egyértelmű bundameccs volt. Genoa már se feljebb, se lejebb, tökmindegy.... Filóztam is rajta, hogy megrakom 2-esre, de nem voltam benne biztos hogy csak egy, vagy mindhárom pont lesz az Empolié. Végül 3 lett, jövőre meg az Empoli jön egy meccsel a Genoának:)
Ez olyan kb. mint a mi esetünk a Regginával, tavaly utolsó fordulóban hagytuk őket nyerni 2-0-ra, ezzel pont bentmaradtak. Egy hete pedig visszaadták a kölcsönt, és szépen elverhettük őket 5-1-re bármiféle ellenállás nélkül.
A bajnokság ezen szakaszában azok a csapatoknak akiknek már biztos a helye ott bundáznak ahol akarnak. Mindig is ez volt, és lesz is, de ezt is szeretem a serie a-ban:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.28. 13:55:11

A drága Rom csak megmutatta miért van ott második éve Európa élvonalában. A. Mancini viszont szarjon sünt, hogy az utóbbi hetek lélektelen játéka után, akkor vág kettőt, mikor amúgy is megy a csapatnak.

Szóba kerültek a válogatott csatárai: azt biztosra veszem, hogy ha Pippo Mio ott is lesz a keretben nem fognak együtt játszani Tonival. Ugyanis az utóbbi időben Donadon a 4-2-3-1 játszatja a válogatottal, épp ezért én Tonit, Boriellot, Di Natalét, Alexet, és Cassanot vinném ki, utóbbi hármat azért is, mert a támadó középpályás hármasban is hasznosan játszhatnának.

ASRM 2008.04.28. 14:02:10

Mancininek már mutatnia kellett valamit és kell a hátralévő fordulókban, különben a kutyának se fog kelleni a nyári átigazolási szezonban.

drdugo 2008.04.28. 14:20:48

Sztem Mancininek el se kellene Rómából mennie, csak valahogy ki kellene őket békíteni Tottival.
Nekem már rég feltűnt, hogy általában akkor játszik jól Mancini, ha Totti vmilyen oknál fogva nincs a pályán...

ASRM 2008.04.28. 14:23:40

Ebben van valami - drdugo - de az utóbbi időben már így is elég szeszélyes lett, hogy finoman fogalmazzunk. Elvileg nagy veszteség, dehát Cassano esetén is ezt gondoltuk és mennyivel jobb lett utána.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.28. 14:27:21

asrm, nem tudom... lehet, hogy csak be kellett volna törni, mert ha éppen játszhatnékja van, nem nagyon lehet megállítani.

tény, néha áldozni kell, és cassano talán ilyen is volt, már soha nem tudjuk meg, de hogy kivételes képességű játékos, az biztos. egy ilyen eb-csoportban viszont óriási lesz a nyomás, azt meg ő nem viseli olyan jól (mint az közismert - és nem, nem gúnyolódom, safranek) :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.28. 14:35:39

Valszeg Mancini árából tudunk minőségi játékost hozni a posztjára, úgyhogy nem hinném, hogy gyengülünk.

drani 2008.04.28. 14:54:46

OFF: a jelenleg aktív játékosok közül van valaki, aki a posztján a valaha volt legjobb? (maldinin kívül)

ASRM 2008.04.28. 14:56:44

Mancini nekem sokáig nagy kedvencem volt, de nem hiszem, hogy csak Tottin múlt volna a dolog. Bár annyiban talán igen, hogy két primadonna sok egy csapatba, az érdemek elismerése mellett is. Egy olyan csapatból, ahol van két hasonló szintű versenytársa már rég kitették volna.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.28. 15:00:21

pfúúú, drani, ebből a kérdésből posztot csinálok! király vagy!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.28. 15:09:18

Drani, kétségtelen, hogy Maldini ott van mindenidők legjobb játékosai között, de én középhátvédként és balhátvédként sem az utóbbi huszonöt év Non Plus Ultrának, mert ugye balhátvédként, ott van a még mindig aktív Roberto Carlos. Középhátvédként, pedig Scireától, Baresin át Cannavaroig és Nestáig mindig volt jobb olasz, mint az elnyűhetetlen Paolo.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.28. 15:16:09

Na, ez teljesen a szívemből szólt:

"Csak nehogy elszarja a veget a Fiorentina! Pedig mar orultem, hogy vegre lesz egy BL-szezon, amelyben nem kell az unalmasan betonozo Milant vegigszenvedni es varni, mikor esik mar ki..." (szenator)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.28. 15:17:13

(Ja, abszolúte nem olasz szempontból.)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.04.28. 15:18:50

Nagyon úgy néz ki, hogy minden topligában lesz egy olyan kieső, aki miatt az átlagosnál jóval többen bánkódnak majd...

drdugo 2008.04.28. 15:35:10

Roberto Carlos sose volt jobb, mint Maldini. Annak idején emlékszem a közhelyre, ami kb. így szólt: "Roberto Carlos felbukkanása előtt Maldini volt a világ legjobb balhátvédje".
Nos lehet, hogy Roberto Carlos rengeteg látványos bombagólt lőtt, meg jó nagyokat tudott sprintelni, de védekezésben sehol sem volt Maldinihez képest.

nalazo 2008.04.28. 15:42:11

Szerintem egyetlen Inter szurkoló sem bánná, ha a csapat 70 ezer Milan szurkoló előtt lenne bajnok. Sőt!
A Siena ellen akkor is teltház lesz, ha megverjük a Milant és bajnokok vagyunk.
Mindent bele Fio!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.28. 15:47:17

A balbunkó Roberto Carlos volt a Madrid kinyújtott középsőujja. Madridban és a brazil válogatottban az kellett, amit Roberto Carlos csinált. A Maldini féle védőmunkát elvégezte Ivan Campo, Karanka, meg Julio César...
Csakhogy ugyanarra gondoljunk:
en.wikipedia.org/wiki/J%C3%BAlio_C%C3%A9sar_Santos_Correa

drani 2008.04.28. 15:47:34

Popp, értem amit mondasz, mégis továbbra is az a véleményem, hogy Maldini a világ minden idők legjobb balhátvédje. Egyébként az igaz, hogy csak arról tudok nyilatkozni, akiket láttam játszani. Roberto Carlosnál pedig - aki szintén nagyon jó játékos - egyértelműen jobb.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.28. 15:47:46

drdugo, ha milanista lennék (feltéve, de meg nem engedve), akkor én sem mondanék mást. De azt figyelembe kell venned Roberto Carlos értékelésénél, hogy a brazil iskolában a szélső hátvéd poszt nem kifejezetten védekező, kábé Djalma Santos óta. Ha azt nézzük ki a jobb focista , aki a poszton játszott és elvonatkoztatunk attól, hogy mit várunk egy balhátvédtől, akkor a brazil jön ki győztesen a két hatalmas játékos összevetéséből.

drani 2008.04.28. 15:50:39

popp: ki a jobb focista? ezt hogy érted? nem könnyen megfogható meghatározás

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.28. 15:54:25

drani, értsd úgy, hogy technikásabb, kreatívabb, gólerősebb.

drani 2008.04.28. 16:00:09

és szerinted ezek a jó balhátvéd ismérvei?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.28. 16:22:59

drani, ezt a kérdést már föloldottam két kommenttel ezelőtt, miszerint: "Ha azt nézzük ki a jobb focista , aki a poszton játszott és elvonatkoztatunk attól, hogy mit várunk egy balhátvédtől" - márpedig én itt most elvonatkoztatnék - "akkor a brazil jön ki győztesen a két hatalmas játékos összevetéséből."

Egyébként védekezésben sem volt utolsó R. Carlos, de én azért tartom jobbnak a kétségtelenül kiváló Paolonál (még olasz focifanként is), mert lényegesen több a játéka egy egszerű balbunyeszénél.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.28. 16:26:38

Akkor nem kis elfogultsággal, a jobbhátvéd posztján Javier Zanettit jelölném. :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.28. 16:34:02

GC, Zanettit én is nagyon sokra becsülöm, de jobbhátvéd posztján is egy brazil a nyerő, aki ráadásul ex-romanista. Nem titok, hogy Marcos Cafura gondolok.

Shogun 2008.04.28. 16:35:20

Én is Milan drukker vagyok és természetesen azt szeretném, ha 4. helyen a piros-feketék végeznének. A Fio nyerje meg az Uefa-kupát és jövőre védjék meg :) Egyébként úgy érzem a BL-ben nem sokkal többet tudnának mutatni, mint 2-3 éve az Udinese!
hátralévő 3 meccsen nyerni kell, nem könnyű, de nem is lehetetlen!!
Nyáron pedig nem ártana igazolni is 5-6 embert!!

ui: ha esetleg 5. helyen végeznénk(inkább ne), meg kell nyerni 2009ben, ilyen trófea még nincs a vitrinben!!!
Forza Milan!

zalamatyi 2008.04.28. 17:14:58

Kedves emberek!
Robika Kárlosz lehet hogy látványosan tudott ágyúgolyóval kapust vadászni és így több gólt lőni, de ezt a felfutós játékot Maldini papa is „elég” jól játszotta mindig, arról nem is beszélve, hogy játékintelligenciája sok-sok csillagászati egységgel meghaladja Robikáét. Szót arról már nem ejtenék, hogy ki a jobb hátvéd, mert ebben az összevetésben Pali erősen ráver Robira. Még ha szorosnak is tekintenénk az ágyúgolyók meg a a céltalan futkorászás miatt ezt az összevetést, akkor is elég sokkal nyer Pali bácsi!! Forza-forza!! :-)

drani 2008.04.28. 17:28:02

popp, igazad van, tényleg említetted korábban. csak így kicsit értelmetlenné válik az, hogy ki a jobbik balhátvéd. Ha jól értelek, ha mondjuk Maradona játszott volna balhátvédet pár évig, akkor most őt tartanád a legjobb balhátvédnek.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.28. 17:28:17

nem kéne összehasonlítani a kettőt. Mert Maldini előremerészkedésein jókat nevettek volna Madridban és Braziliában. Roberto Carlos felfutásai után. Mint ahogyan Roberto Carlost az Interben nem nagyon értették. Vagyis, hogy mit akar védőként. Egyszerűen Roberto Carlos ideális volt Madridban. Amikor Zidane-nal sarkazgatott, vagy Beckhamet esernyőzte Manchesterben, akkor senkit nem érdekelt, ha néha nem ért vissza.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.04.28. 17:29:24

Mintha Sztársportot, vagy Hegyi Ivánt olvasnék...Roberto Carlos, mint az elmúlt évtizedek legjobb balhátvédje... Jajj...

Asidotus 2008.04.28. 17:45:09

Inkább azt kéne megkérdezni, hogy ki kit tenne az ő álomcsapatába. És akkor kiderülne.
Én mindkettőt, de én R. Carlost középpályásként játszatnám, egy 4-3-3-as rendszerben. És akkor az én csapatom nyerne, mindig.

Strigo 2008.04.28. 17:54:40

Carlos, Maldini, ugyan már!
Mátyus Jani!

drdugo 2008.04.28. 18:26:02

"Inkább azt kéne megkérdezni, hogy ki kit tenne az ő álomcsapatába."

ez mindenkit megverne: Zoff - Facchetti, Baresi, Scirea, Maldini - Gattuso, B. Conti, Donadoni, R. Baggio - Rivera, Rossi :D

persze tudom h Facchetti is bal, de váltogatják majd a széleket.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.28. 18:44:19

Cafu még él? :) Azt hittem csak aktív játékosról beszélünk. :) Mert akkor Rivaldo, ronaldo, stb. milyen mulatságosnak tűnne. :)

giacinto 2008.04.28. 19:32:18

Benito!

Ez mi? rohadtul nem értem a célzást. kérlek segits.

"Na, kik szoktak úgy örülni a góljaiknak, ahogy Matrix tette? Segítünk: az egyikük csapattárs."

WallyB 2008.04.28. 20:51:31

Giacinto! Szeritem én tudom. A-val kezdődik és driano-ra végződik. Jó lenne, ha jönne vissza, és a régi formájában tenné mindezt. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.28. 21:16:51

nincs benne célzás. ibrahimovic és cronaldo

MAti 2008.04.28. 21:29:44

Ha Ronaldo-t aktívnak számítjuk (?), akkor még egy.

Bár ott erős a konkurencia. Pelé-t és Puskást sosem láttam focizni... de Ronaldo számomra messze kilóg az elmúlt 15 év minden futballistája közül.

De az összes "minden idők" hülye felvetés.
Ki látta közületek Pelét focizni? Meg persze bárkit abból az időszakból? Vagy még előbbről, mondjuk Bozsikot?

Értelmesen talán az "utóbbi 20/40 év"-ről lehet beszélni. Életkortól függően.

rexford 2008.04.28. 21:39:30

Szerintem a legjobb balhátvédek (full-back): Maldini, Cabrini, Facchetti.
A legjobb bal oldali szélsőhátvédek (wingback): Nílton Santos, R. Carlos, Breitner.

BruceWayne 2008.04.28. 23:26:53

csatársorba Ronaldo alap!

Gabez 2008.04.29. 10:10:28

Tegnap Fülöp úr megint nagyot alkotott. Amikor Camoranesi gólt rúgott, Treze meg luftot, a kommentátor úr szerint ez a négy játékos csodálatos gól hozott össze :) Az eset úgy történt, hogy Treze ballal akart egyből kaupra rúgni egy beadott labdát, de lufi lett belőle, a labda a jobb lábát találta el és odapattant ADP-hez...:-))

Ha az Inter rúgott volna ilyen gólt, akkor ÓRIÁSSSI szerencse :)

Bianchi viszont csodaszép gólt pörgetett, a világ legjobb kapusa azt sem tudta, hol van :)

Asidotus 2008.04.29. 16:25:09

Miért az olasz foci oldalon van a legtöbb komment?
Egyébként meg:
A fénykorát (1996-98. nyár) élő Ronaldo mellé csak Zidane tehető, mint hasonló klasszis az elmúlt 15 évből.
Minden tiszteletem Maldininek, de a világ legjobb focistája ne védő legyen már!

madbalee 2008.04.29. 17:23:50

Nünü: mert _benito írja a postokat:)

madbalee 2008.04.29. 17:24:26

Bocsánat elírtam a neved. Nűnű helyesen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.29. 17:30:46

"Miért az olasz foci oldalon van a legtöbb komment?"

Mert Magyarországon sok az olaszfoci-drukker.

Valamikor én is az voltam, aztán valahogy a 2000-es évek elejére egyre erősebb ellenszenv alakult ki bennem iránta, főleg az agyonsztárolt klubok miatt.

Nekem a Serie A "ideális" végeredménye valahogy így nézne ki:

1. Genoa
2. Fiorentina
3. Napoli

Count Adyn 2008.04.29. 18:30:40

Na igen érdekes összjátéknak nevezni azt Trez részéről hogy nem találja el a labdát amit Alextől kap és ugy kerül Zanettihez, de abból a helyzetből a játékosok többsége belőtte volna a tömegbe hátha eljut a kapuig, ő viszont inkább Camonak leadta és 100% os ziccer:) Buffon meg tényleg elaludt egy kicsit, de sztem a második gólnál inkább, az elsőnél a védőknek kelett volna utolérni a labdát:D

ADP góljai meg csodálatos, de az előkészítés is:
megindul a Lazio játékosa nagy lendülettel, Sissoka odacsúszik, Nedved sarkal Zanettihez, aki indit, Alex egy csel és ballal büntet. Élmény volt^^

giacinto 2008.04.29. 19:35:45

hát ez a gólöröm sztem nagyon erőltetett. CR7 egyáltalán nem így örül, de még Zlatan sem, pedig láttam "néhány" Inter-meccset az utóbbi időben. Hacsaknem arra az esetre gondolsz, amikor ZI nekiugrott Mancininek a Parmai góljai után... de mondjuk ez távol van a szokottól...

drani 2008.04.29. 20:10:10

Nűnű, ki írta, hogy a világ legjobb focistája Maldini?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.30. 12:17:10

Ebben a Roberto Carlos vagy Maldini kérdésben úgyis az dönt, ki mit vár, illetve nem vár egy szélső hátvédtől, az kétségtelen, hogy mind a kettő a korszakot meghatározó játékosok közé tartozik.

drani, és igen, ha Maradona balbunyekbe játszott volna őt tartanám a magasan legjobbnak a poszton, mintahogy azok közül is akiket valaha láttam focizni is ő a legjobb.

drani 2008.04.30. 14:10:50

popp, akkor is őt tartanád a legjobb balhátvédnek, ha minden meccsen kaptak volna róla 3 gólt? Egyébként igazad van, hogy ezek nagyon szubjektív dolgok.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.30. 14:27:11

drani, de most már azért messze rugaszkodtunk, egyébként Maradonának méltóbb hely jutott a pályán, úgyhogy nem kapott róla három gólt a csapat, sót... Ha meg visszatérünk Roberto Carloshoz, azt azért nem mondhatnók, hogy meccsenként három gólt kaptak róla csapatai. Én hirtelen csak két szarvashibájára emlékszem, egyszer '98-as vébén a skótok ellen hiábázott , egyszer meg egy Bayern elleni Bl meccsen.
süti beállítások módosítása