Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 33. forduló - Ahol a szezon még zajlik: Manchester

2008.04.21. 22:00 pancho_sanza

Olyannyira véget ért a szezon, hogy már a barcelonai sorfal sem vész a bizonytalanság ködébe. A Zaragoza nagyot lépett a kiesés elől. A Villarreal szinte bebiztosította második helyét. Egyetlen komoly kérdés maradt: mire jut a Barcelona a Manchester United ellenében. Egyébként akkora káosz uralkodik a La Ligában, hogy következetes teljesítményt egyedül az Almería - és talán a Mallorca - tud felmutatni. Miközben az Atlético nem tud lecsúszni a negyedik helyről. Pedig próbálkoznak rendesen Forlánék. Csak az ellenfelek folyamatosan megijednek a lehetőségtől. Így meg aztán nincs igazán izgalom. Meg értelme sem a körbeverések kiszámolhatatlan összevisszaságának. Régen az volt a jó, hogy az ember tudta melyek azok a pályák, amelyekre odatéved bármelyik csapat a Real Madridtól kezdve, a Milanon keresztül, a Barcelonáig. Ott kap két jól irányzott fülest, aztán behúzott farokkal hazamegy. A Juventus mesélhetne Vigoról, az Arsenal Valenciáról, a Milan La Corunáról, de említhetnénk Bibaót és San Sebastiant is, ahol adott évben nem sok babér termett a látogatóknak. Most az van, hogy bárki bárhol le tud győzni bárkit le tud térdelni bárki előtt. Így meg aztán lehet magyarázni sikereket és kudarcokat, csak értelme nincs. Mert minden esetleges. A gólok száma is. Tovább után részletek:

A gyenge szezonra való tekintettel harcias játékosokra számítottunk a katalán városi rangadón. Szórakoztató futballra, küzdelemre, legalább négygólos döntetlenre. Ehhez képest kaptunk egy langyi mérkőzést. Nem tudjuk pontosan hol és mikor fogyott el az Espanyol, de a mérkőzésen bemutatott támadójátékuk a nullával volt elegendő, míg hátul kizárólag Kameni és a Barcelona támadói tartották a lelket a kék-fehér szurkolókban. Pedig innen már nem fognak talpra állni Tamudóék, hiszen pontosan ugyanazt mutatták be, mint amit a Murcia elleni kudarc alkalmával már megtapasztaltunk. Annyi különbséggel, hogy akkor simán kaptak négyet, míg most a Camp Nou füttyszava volt a legfélelmetesebb ellenfél. Teljes mértékben aláírom, hogy a Barcelona bajnoki szezonja elment. A kupában a Valencia bizonyult legyőzhetetlen akadálynak. Az utolsó szalmaszál a Bajnokok Ligája. Ezért valószínűleg már két hete kizárólag C. Ronaldoval és a Manchesterrel álmodnak Iniestáék. Nincs is ezzel semmi probléma.  A mostani kudarc megmagyarázható. Kivéve, ha simán kiesnek az angolok elleni párharcban. Akkor lesz igazán kellemetlen sorfalat állni. (Barcelona – Espanyol 0-0) Ettől a kellemetlenségtől a Villarreal óvhatja meg a Barcelona játékosait, mert Rossiék már olyan jó formában vannak, hogy képesek hazai pályán is beteljesíteni a papírformát. Persze minden máshogy alakul, ha a Valladolid mindkét lövését gólra váltja Llorente. Ám ezúttal az egyetlen valamirevaló kártya a hazaiak kezébe volt. Úgy hívják, hogy Nihat, akinek veszélyességénél, csak az eredményessége domborodott ki jobban. Év végére egyértelműen ő vált a sárga tengeralattjáró első számú torpedókezelőjévé. Csapatának minden reménye megvan rá, hogy ezüstérmes legyen. Ennél csak kevés nagyobb siker adódhat egy spanyol kisváros életében. Pontosan egy. (Villarreal – Valladolid 2-0) A kitűzött célt látszólag teljesíteni fogja az Atlético Madrid is. Azonban míg a Villarreal saját erőből lépte át az árnyékát, addig a fővárosiak minden külső segítség ellenére sem lehetnek biztosak a húsosfazék elérésében. Ráadásul nem valószínű, hogy sok sikerben lesz részük, ha a mostanihoz hasonló bravúrok (Sevilla) és kudarcok (Villarreal) váltogatják majd egymást. Nem tudjuk pontosan kinek, és milyen érdeke fűződik a fővárosiak Bajnokok Ligája szerepléséhez, de valaki nagyon erősen szorítja a kezüket föntről. Mert minden eredmény az ő kezükre játszik. Egy köszönőlevelet már fogalmazhatnak is Agüéróék. Annak, akit illett. (Atlético – Betis 1-3)

Először Almeríába mehet az üdvözlőlap. Ugyanis Negredoék annyira felszabadultak év végére, hogy lassan mindenki értük fog szorítani. A legkisebb fiú legendája éled fel az andalúz újoncban, hiszen immáron másodjára szárnyalja túl a két héttel ezelőtti teljesítményét. Akkoriban még csak a Vicente Calderón közönségét ijesztgette kilenc emberrel a csapat, hogy aztán a Villarrealra már a frászt hozza. Ilyen előzmények után akár számíthattunk volna a vendégsikerre. De nem tettük. Nem tettük, mert egy dolgot tudtunk biztosra. A Sevilla jó csapat. A Sevilla bárkit elkaphat, bárhol. Különösen otthonában. Pedig már ők is csak egy a többi közül. Még akkor is, ha ez rettentően elkeserítő a régi sikerek tükrében. A világ változik. Csak az a baj, hogy néha nem előnyére. (Sevilla – Almería 1-4) Bezzeg a Real Madrid előnyére változik idén. Egyrészt sokkal több pontja lesz, mint egy évvel ezelőtt volt. Másrészt nagyon sokkal a vége előtt bebiztosítja a bajnoki címét. Pedig nem a büszkeségtől volt hangos a santanderi vendégjáték. Nem akartak a srácok. Megelégedtek az egygólos vezetéssel. Pedig múlt héten már addig jutottak az idei szezon összefoglalásában, hogy ők valójában nagyon jók, s csak kisiklás volt a Mallorca és a Roma elleni duplazakó. Pedig akkor akartak támadni. Csak nem ment. Mint ahogyan most sem. Csak könnyebb a leállásra fogni. Év végére teljesen biztosak lettünk benne, hogy a távozó Beckham és Roberto Carlos sokkal faszább (erre nincs jobb szó) futballisták lesznek még negyven évesen is, mint Heinze, Diarra, Gago vagy Sneijder bármennyi rutinnal és tapasztalattal is bírjanak. Persze ettől még szépen csillog az aranyérem. Csak ne lettek volna azok a szégyenteljes februári és márciusi produkciók. Ezért aztán a mérkőzéssel kapcsolatos egyetlen kristálytiszta érzelem jöhet szóba. Sajnáljuk a Racingot. (Racing - Real Madrid 0-2) Na meg azt is, hogy Raúl nem mehet az Eb-re. De azt be kell látnunk, hogy negyedik számú csatárként nem igazán támogathatná csapatát. Akciógólokat tekintve már Güiza vezeti a góllövőlistát. Így az utazó keretből kihagyhatatlan. Főleg, mert gólpasszok terén sem áll rosszul a Mallorca centere. Az egyszemélyes csatársor, akit lehetetlen felőrölni. S az utolsó szó mindig az övé. Mesterhármasa dicséretes, annak ellenére is, ha most mindössze a Murcia volt az ellenfél. Ennek megfelelően a kétcsatáros támadójáték gyümölcseként érte el góljait. Meg a gólpasszát is. (Murcia – Mallorca 1-4)

A Zaragoza megkönnyebbült egy kicsit. Utolérte közvetlen riválisát pontokban és az egymás elleni eredményt is a maga javára fordította. A probléma mindössze annyi, hogy a mentális gyengeség jelei ismét egy aragóniai kiállításban összpontosultak. Szerencséjükre Ayala piros lapjakor már két perce emberelőnyben voltak. Meg húsz perce vezettek is két góllal, így nem jelentett igazi problémát az argentin hiánya. Majd jövő héten, az Espanyol ellen fog. Bár a katalánok mostani formája előrevetíti a Huelva búcsúját. Már azért is, mert a Zaragozát jobban sajnálnánk. Fogjuk vajon? (Zaragoza – Recreativo 3-0) A Valencia simán kieshetne felőlünk. De nem igazán fog, pedig mindent megtesznek David Villáék, hogy lassan mindenki megelőzze őket. Vagy sok pezsgőt ittak, és nem heverték ki kellőképpen a kupa ünneplését. Esetleg már nem igazán érdekli őket a bajnokság. Valami miatt a Valencia mintha befejezettnek tekintené a szezont. Pedig aggódhatnának kicsit, mert az egyik legnehezebb sorsolással rendelkeznek. Az Athleticről viszont csak felsőfokon beszélhetünk. Továbbra is éljen a „think locally, fuck globally”. (Athletic – Valencia 5-1) Mindeközben sír a szívünk a Getaféért, mert Abbondanzieri emlékezetes alakítása óta semmi pozitív nem történik a gárdával. Ha a Zaragoza elleni pontszerzést nem számoljuk, de az aragóniaiak ellen manapság már ez is kudarcnak számít. Ez volt az a két hét amelyen a Getafe odavágta a szezonját. Persze nem a bajnokságban, mert ott egy Levante elleni vereség is belefér. Igaz kicentizve. De belefér. (Levante – Getafe 1-3 3-1)  A Depornak is belefért volna, de ennek ellenére odatette magát a kék-fehér csapat. Olyannyira, hogy most az Almería mögött nyolcadik a gárda. Ennél jobb hír nem is létezhet, mert így gyakorlatilag véget is ért a szezon számukra. Előre nagyon nem tudnak lépni, kiesni meg nem fognak. Az Osasuna sem, de ehhez a Murcia legyőzésén túl még pontot kellene szerezniük valahol. Mondjuk Valenciában. (Osasuna - Deportivo 0-1)

76 komment

Címkék: spanyol összefoglaló la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr98436086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.21. 22:27:43

Mindenesetre nem, vagy nemcsak európai mivoltom mondatja velem, de most nagyon drukkolok a Barcának (mármint az United ellen).

-LinoSonego- 2008.04.22. 00:02:32

idén szerintem a BILBAOt illeti az arany, villarealé az ezüst, depor bronz és betis a negyedik bl, mert durván feltámadtak!
zaragoza és koeman essen ki, pedig előbbit szeretem; utóbbi (immáron ex-)csapatának mendieta-s korszakát meg tátott szájjal lestem - pedig de utáltam kily gonzálezt mikor a negyediket suhintotta bal küllővel...

-LinoSonego- 2008.04.22. 00:04:47

jja, és már látom magam előtt a tejfelszőkét sajtótájékoztatni a margit-szigeti grand hotelben...

Oarbeaskoa 2008.04.22. 00:47:47

idén kevés szó jutott a Bilbaora. már nem is mondom hogy kár érte. épülő csapat uj edzővel és fiatal játékosokkal és most kezd beérni a csapat. Sok sérülésük is volt. Harmadik kapusuk véd a szezonban (Iraizoz és Aranzubia után Armando, azt is fejbe dobta egy örült Sevilla-ban), idény közben kapcsolodott be Yeste és Orbaiz, a "tapasztaltak". Addig a "rutinosok": harmadik ligából elővett Koikili, a második ligában tovább adott majd visszavett (Valladolid) Aduritz, az első teljes szezonosok a Bilbao B-ből: Susaeta, Martinez, Garmendia, Ustaritz, Amorebieta, Llorente, és most vásárolt játékosok első szezonjukban: Gabilondo és Lopez. A nagy Etxebarria vezérletével. Aupa Athletic!!!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.04.22. 07:44:19

amit pancho mond, az mind úgy van, demazsola dobogós felosztásával sincs semmi kifogásom!

etxeberría zseniálisat játszott vasárnap, aduritz úgyszintén. talán ha yeste vissza vesz icsit az arcából és rájön, nem csak ő a bilbao, akkor ő is megmutatja, hogy tud focizni.

de tény capparos-szal épül a csapat!

aupa athletic!

2008.04.22. 08:21:08

"Az egyszemélyes csatársor, akit lehetetlen felőrölni."
Éppen ezért szegény Güiza elfárad majd az Eb-re és kevés gólt fog lőni.

Badbitie 2008.04.22. 09:12:06

" Régen az volt a jó, hogy az ember tudta melyek azok a pályák, amelyekre odatéved bármelyik csapat a Real Madridtól kezdve, a Milanon keresztül, a Barcelonáig. Ott kap két jól irányzott fülest, aztán behúzott farokkal hazamegy."

Ilyen pálya idén is volt. Csak idén Isztambulban. :)

Mitic 2008.04.22. 09:12:23

Levante-Getafe: 3-1

Viszlat 2008.04.22. 09:23:44

Kicsit elkapott a röhögés a Barcelona - Manchester szavazást látva :D

rexter 2008.04.22. 09:28:23

Maszola! soha nem ertettem az ijeneket, hogy iden ki erdemli az aranyat. Bilbao?? Villa?? Betis?? az erdemli az aranyat aki a legtobb pontot szerzi. es ez nem a Villa lesz, mert egy egesz szezont jatszanak es bizony rettenetesen le vannak maradva mert osszel szarok voltak. szerencsere nincs olyan szabaly, h a tavaszi legjobb, vagy egyket meccsen paradezo, ne adjeg a vegen sikeresen a kieses elol megmenekult csapat erdemli az aranyat :)

mickeyknox 2008.04.22. 10:28:17

viszlat:
ja, vicces, hogy a nou camp-ban is 50%-ot adnak a manu-nak... akármekkora szarban is csücsül a barca, nem lefutott ez azért. itthon mindenképpen nyerniük kell! és nem hiszem, hogy a manchester valami húdeoffenzífocival fog próbálkozni, azt az old traffordra tartogatják. tudják, mégha szar is mostanában a csapat, elég ha messi, vagy eto'o kifog egy jó napot (vagy henry), és akkor zakó...

gorilla vs bear 2008.04.22. 10:46:05

nem akarok bántó lenni, de sok baromságot sikerült belesűríteni az írásba. a csúcs ez a, ki a faszább focista x évesen. mi értelme van összehasonlítani teljesen más poszton játszó és a pályafutásuknak teljesesen más szakaszában tartó játékosokat? Miért nem azt írtad inkább, hogy miguel torres egész életében egy utolsó senki lesz, zidanehoz képest? hány olyan balhátvéd játszik most a világon akire azt lehet mondani, hogy legalább olyan fasza mint RC? és mi következik abból, hogy egy adott poszton kevésbé faszább játékos játszik egy korábbinál, aki amúgy már életében legendává vált a klubbnál? szántsuk be a pályát, mert heinze unalmasabb focista RC-nél?

Érezhetően nincs kedved ilyen összefoglalókat írni, így szerintem kár is erőltetni.és még egy kérdés: mit jelent az, hogy szar az idei bajnokság? szerintem ez is nagy baromság, ráadásul most divat ezt szajkózni, de valaki leírhatná, mitől lesz szarabb egy bajnokság egy korábbi évinél.

jasszgeri 2008.04.22. 10:50:58

nekem az almería a kedvencem. ha nem kaptak volna ki otthon - asszem a villarealtól - akkor most az lenne bevehetetlen.

holnap meg hajrá mu!

szferi 2008.04.22. 10:52:34

"mi értelme van összehasonlítani teljesen más poszton játszó és a pályafutásuknak teljesesen más szakaszában tartó játékosokat?"

Én meg azt nem értem, miért ne lehetne csak úgy, szubjektíven összehasonlítani két akármilyen poszton játszó játékost, teljesítmény, eredmények, mutatott játék, akármi alapján?
Tökéletesen értelmetlen és haszontalan az egész játék, ez a szép benne.

jasszgeri 2008.04.22. 10:55:31

az atletico meg nem érdemel bl-t. remélem vmi galatát, cszka-t, celticet kapnak.

shinigami 2008.04.22. 11:00:12

azert Raul megerdemelne az Eb-t ha mas nem a 'jo az oreg a haznal' elven
a barca nemfogja megverni a MU-t hazai palyan (sem)

Viszlat 2008.04.22. 11:03:01

Mickeyknox: egyáltalán nem tartom lehetetlennek, hogy a Barcelona feltámad hamvaiból, de akkor is eltúlzottnak tartom ezt az eredményt. Mellesleg csak 20%-ot adnak az MU-nak.

Amúgy a Barcelona-nak kell holnap az eredmény mindenképpen, így nekik muszáj támadni-támadni-támadni, viszont kontrában eléggé jól szerepel idén az MU, szóval én azért bizakodom :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.22. 11:19:46

jasszgeri, de igenis Bl-t érdemel az Atletico azért látványos fociért , amit bemutat. Igaz nagyon nagy náluk a tel,jesítmény ingadozás, de szinte fordulóról-fordulóra ők játszák a legjobb meccset, akár ők viszik a prímet (ilyen azért többször volt), akár az ellenfelük.

jasszgeri 2008.04.22. 11:27:34

azért játszák a legjobb meccseket, mert a védelem nímandokból áll. és így izgalmas.

néha az az érzésem, h agüirre meccs előtt odahívja a maxi, forlán, agüero, simao, l. garcia ötöst és azt mondja:
"fiúk, csináljatok vmit ott elől, mert én képtelen vagyok egy védelmet megszervezni. köszi. előre is! ;)"

the real 2008.04.22. 11:28:03

A Real akár már vasárnap este úgy léphet pályára, hogy győzelemmel bajnokavatást ünnepelhetnek. És ez nem is olyan valószínűtlen, a Betis-Villarrealon és a Depor-Barcán is elég ehhez a döntetlen (vagy hazai siker, persze).

mickeyknox 2008.04.22. 11:32:14

viszlat:
lehet hogy igazad van, de akárhogy nézem, a 2 (manchester) kapott eddig 50 %-ot :)

2008.04.22. 11:37:09

Azért az elég érdekes, hogy a MU 6 döntetlen 4 vereséggel áll, az Inter 9 döntetlen 2 vereség, a RM pedig 3 döntetlen 7 vereség.
A Madrid mindig le van húzva, hogy szarok meg bénák a vereségek miatt, az Internek és a Mu-nak meg mákja van, hogy olyan helyzetben amikor a Madrid kikap ők összebénáznak valahogy egy döntetlent.

Viszlat 2008.04.22. 11:43:16

Mickey: hm...

Barcelona: 47% 82 szavazat
döntetlen: 30% 52 szavazat
Manchester 22% 38 szavazat

2008.04.22. 11:45:21

na ugorj neki mégegyszer...

Viszlat 2008.04.22. 11:50:51

Ááá, tényleg én vagyok a hülye, nem figyeltem, úgy tűnt, hogy ugyanolyan sorrendben írja az eredményt, mint ahogy a kérdés volt feltéve :)

Jólvanna, leülök magamtól.

krysal 2008.04.22. 11:53:39

A Real mizériával sem értek teljességgel egyet. Igen, szégyenletesek a februári-márciusi mutatók, sőt, a Racing elleni győzelem is egy szarkavarással volt egyenlő, lepkefing szintű támadójátékkal.

DE! Nem hiába döntögetett rekordokat a Madrid az idény jelentős részében, nem hiába győzött a Nou Camp-ban, nem hiába vezet, és nem hiába arat(hat) rajt-cél győzelmet.

Panchót megvédeném: igaz, hogy a különböző posztokon játszó (etc, etc) játékosok összehasonlítása felesleges, de azt kellene kiérezni, hogy a Real Madrid nem az ilyen játékosokhoz szokott, nem az ilyen szürkeségbe fulladó semmitmondásban szocializálódott. Más játékosok, más játékrendszer, mondhatnánk. De amit néhányan támadó futball címszóval nyújtanak, az egyenesen botrányos tud lenni.

Hogy a Villareal, a Betis, meg a Depor mit érdemelne? Jelzem, azt, ahol állnak. A Villareal csak azt használta ki, hogy a nagyobbak (pl: Valencia) töketlenek, a Depor igyekezett egész idényben, csak nem jött ki a lépés, de a végére beindultak, a Betis meg az idény feléig nem volt több egy rakás guanónál. Vicc maga a feltételezés is.

Max respect viszont a Getafénak, az Almeriának és a Athleticnek, miattuk is érdemes volt nézni ezt az idényt.

Rezeda 2008.04.22. 12:00:25

Nagyon szurkolok a Sevilla-nak a negyedik helyhez.
Az Almeira ellen az elso 15 percben rughattak volna
kb 5 golt. Azt hiszem annyira megnyugtatta oket,
hogy barmikor kepesek golhelyzetbe kerulni, hogy nem vettek komolyan az ellenfelet, ezt nem torte meg
az ongol es erositette a kihagyott 11 es. Szerintem
a Sevilla az ilyen helyzeteket nem tudja lelkileg
kezelni, ezert estek ki a torokokkel szemben a
BL bol, amikor az elso felido vegen mar 3-0 ra mentek osszessegeben 5-3 al. A Barcelona idenye szerintem sejtheto volt: ugyan mivel lehet ugyanazt a gardat tobb bajnoksag es egy BL gyozelem utan motivalni?
A Villareal jo szereplese pedig szinten nagy orom: evek ota nagy elmeny ez a csapat, s talan az evtized goljat is Villareal meccsen lattam, amit Sony Anderson rugott a balszelrol.

ApukadHUN 2008.04.22. 12:03:20

krysal: A Villarreal szerencséje, hogy a többiek töketlenek voltak. Akkor a Real szerencséje is... Vagy az egyiken van sapka, a másikon nincs.

Rezeda 2008.04.22. 12:06:05

A Villareal nem a szerencsenek koszonheti a szerepleset, evek ota egy massziv klasszisokkal is felvonulo jo csapat. A Valencia kategoriaja mindenkeppen. {sokan ugy kezelik, mint Chievo-t, vagy a Leeds-et pedig ez marhasag}

krysal 2008.04.22. 12:06:30

ApukadHUN!

Teljesen igaz, megdolgoztak érte, de azért odáig ne merészkedjünk már, hogy "ők érdemelnék a bajnoki címet"

"A Villarreal szerencséje, hogy a többiek töketlenek voltak. Akkor a Real szerencséje is..."

Épp erről beszéltem:) Ha nem így lett volna, akkor nem így állna a tabella:)

argentin#21 2008.04.22. 12:07:27

mondjuk en nem ertem ezt a nagy athletic lelkesedest... mi van peldaul a racinggal,aki az utobbi evekben egy lathatatlan csapat volt (es ez igy jo is volt),most meg a BLert harcolt !!? Na meg hogy az Atletico nem erdemli meg a BL-t ?! (ja ertem, akkor inkabb a Bilbao a 34 goljaval) Es ne feledjuk,h legjobb vedekezes a tamadas es ezt a (kozepso) madridi garda szepen bemutatta az iden, mindemellett a focit golokra jatszak.szamoljatok csak ossze, az iden hanyszor volt az atleticonal a hetgolos(vagy tobb) labda? A Barca meg megerdemli a 3dik helyet (egy affele nem kapsz vacsit ha nem csinalod meg a hazifeladatod)

Ramon Serrano 2008.04.22. 12:09:19

Nem is ertem, mire ez a nagy sirankozas Pancho?

A Real legalabb nyer iden valamit, kerdezd meg a Valencia drukkereket, mi a velemenyuk a szezonrol. Nem allitom hogy ez volt eletem legszebb Madridi szezonja, de az elmult evek tukreben mindenkepp elorelepes.
Szep dolog, hogy R Carlos lett a referencia hirtelen (mert a palyafutasat tekintve az is), de az utolso 3 madridi (sot nem csak madridi) eve alapjan en is kitettem volna a szuret. Nem veletlen, hogy "csak" a Fenernek kellett.

Ne erts felre, rafer az igazolas a Realra, de a helyzet korantsem annyira tragikus: a mostani csereket nyugodtan el lehet kuldeni, egy-ket hianyposzt betoltese, De La Red vissza, Higuain kolcsonbe es johet is a kovetkezo szezon.

A keret jo resze fiatal, ha mar ezt az utat valasztottak, hat ne most terjenek le rola.

Rezeda 2008.04.22. 12:18:40

"...egy-ket hianyposzt betoltese,..."
Melyikre gondolsz? Mert ha az iranyito szerepkorere, akkor ez eleg nagy hiany! Szerintem a Madrid elorelepese a nullahoz kozelit. Evekkel ezelott mindenki fanyalgott, hogy nincs a Madridnak vedelme (Hierro utan persze), meg hogy a korszeru futballhoz
szuro jatekosok stb. De minden Madridi meccset megnezett mindenki, mert gyonyoruen tettek a lasztit, Figo az oldalvonalrol rugott golt a MU-nak, Ronaldo meg olyan lasztikat kapott, emlekszem azon torte magat, hogy minel szebben fejezze be.
Most meg orulnek a drukkerek, ha hoznak egy meccset a kozepcsapatok ellen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.22. 12:19:05

Ramon Serrano, azt elfelejted, hogy Fener Zico keze alatt a világ összes csapatára veszélyes gárdává formálódott. Kiverték a Sevillát és megszorongatták a Chelsea tökét is. Azt csak halkan jegyzem meg , hogy Bl-ben továbbjutottak, mint a nagy Madrid.

jasszgeri 2008.04.22. 12:37:32

rezeda: "A Barcelona idenye szerintem sejtheto volt: ugyan mivel lehet ugyanazt a gardat tobb bajnoksag es egy BL gyozelem utan motivalni?"

ez mi? én nem vagyok barca szurker, de imho aki az, az most elszégyelné magát. 5 év alatt 2 bajnokság és 1 bl után már nincs semmi értelme küzdeni? ezt te sem gondolhatod komolyan!

Ramon Serrano 2008.04.22. 12:37:48

Rezeda: konkretan az iranyito szerepkorere gondoltam. De szerintem el kell gondolkodni, van-e ertelme iranyitot keresni akkor, amikor nincs egy normalis a piacon. Diegot szivesen latnam, de ez elmondhato volt Snejiderrol is tavaly, eddig nem sok lett belole.

A szelsojatekban latnam a megoldast meg egy passzolni tudo vedekezo kp-ban (szerintem Zidane a klasszikus iranyito, en inkabb olyan Vieira- es Cambiasso-szeru emberre gondolok - talan De la Red?): jobbszellore nincs senki, ellenben van 3 ballabas, nem is rossz szelso.

A csatar fajdalmas hianyposzt, ket 30 feletti csatarral nem lehet meg egy idenynek nekifutni.

Plusz egy jobbhatved.

popp: annak, hogy a fenerbol mi lett (amiben tokeletesen igazad van) sztem semmi koze ahhoz, hogy egy R Carlos szintu markas nev csak akkor igazol oda, ha mashova nem kell.

krysal 2008.04.22. 12:45:02

Ramon!

Gago szerintem hosszú távon meg fogja oldani ezt a feladatkört (egy passzolni tudo vedekezo kp), csak még be kell nőnie a feje lágyának. Jó lesz az nagyon.

Huntelaar leigazolása hosszú távon örömteli lenne.

Diego megoldás lehet, bár mostanában nincs valami toppformában. Sneijderrel összehasonlítva a mérleg nyelve egyértelműen a brazil felé billen. Mondjuk még egy van der Vaart se lenne kutyarossz.... Bár az sem a klasszikus irányító.

Jobbszél- Quaresma.

mickeyknox 2008.04.22. 12:48:34

krysal:
te vagy az egyik olyan kommentelő itt az nst-n, aki lát valamit ebben a gago gyerekben. megkérdezem akkor tőled: mit láttok benne????

gorilla vs bear 2008.04.22. 12:51:58

mit nyert a zidane-figo-ronaldo csapat? egy bajnokságot, 3 szezon alatt. és persze az is egy mítosz, hogy minden meccsükön csodaszép támadófocit játszottak. én végignéztem a madrid meccseinek túlnyomó többségét, az elmúlt években és rengeteg ócska szart tudok felidézni. a gólok száma pedig ezzel a trióval 86-72-71. idén eddig 68-nál tartanak.
a madrid igazán szépen az ezredforduló környékén játszott, galaktikusok nélkül. persze lehet, hogy nem előrelépés simán nyerni a bajnokságot, azok után, hogy néhány éve ronaldo 3 meccsenként szépen elfektette a kapust (a többin meg ki se vette a kezét a zsebéből), de nekem ez jobban bejön. én most beérem az ilyen hulladék sneijderekkel is, beismerem.

Rezeda 2008.04.22. 12:51:59

Ramon Serrano: Viera-Cambiasso? Viera utkozo ember, Cambiasso pedig mar jatszott a Realban, o is vedekezo jatekos. Ilyenbol most van egy par. Egyebkent iranyito nelkul akarhany zsenialis jatekost teszel a csapatba legfeljebb olyan lesz, mint az Inter.
Szerintem meg kellene vizsgalni, hogy Aimar egeszseges-e, es megvenni kozepre!

Ramon Serrano 2008.04.22. 12:52:42

krysal: Gagoval en is meg vagyok elegedve, inkabb melle gondoltam, semmint helyette. A futomennyisege mar igy is emberfeletti, ha rajon, hogy egy reszet jo helyezkedessel kivalthatja, akkor nyert.

Bevallom, en David Villat preferalnam, Huntelaar-rol nem sokat tudok a statisztikain kivul, ami ketsegkivul parades. Bar Hollandiabol nem szoktak rossz csatarok jonni :).

Rezeda 2008.04.22. 12:54:41

gorilla vs bear
Igazad van, nem volt ilyen eredmenyes a "galaktikus" csapat, de ahogyan irod nem hagytad volna ki egyik meccset sem, mert lehet, hogy futballtortenelmet latsz. Most meg megnezed inkabb az Atletico-Sevillat, vagy a Villareal-Mallorca meccset inkabb, mint a Madrid zakatolasat. Ott tart a Real, hogy Guti a jatekmester. Ez olyan mint Arizmendi mint jobbhatved.

krysal 2008.04.22. 12:57:23

Lássuk csak. Technikailag sem képzetlen, hajtós, a mozgása ruganyos (hasonlítsd össze a haláldarabos, droid Diarrával), és mindössze 22 éves. Ilyen életkorban ilyen képességekkel nagy reményekre ad okot.

Persze, egyértelmű, hogy jócskán van még mit tanulnia. De Cambiassót hozom fel (megint) példaként, aki Madridban kb még ennyit sem mutatott, mint most Gago. Persze nem egy Redondo (ki az manapság??), de nagy potenciál van benne.

Csak tanulja meg pontosan adni azokat a hülye lőtt, hosszú passzait...

gorilla vs bear 2008.04.22. 12:59:05

gago szerintem is kurva jó lesz, de ez csak sokkal később fog eldőlni. ezen a poszton kell a tapasztalat, rutin, önbizalom. redondo ennyi idősen került fel a teneriféhez. ki jósolta meg, hogy mekkora játékos lesz belőle? a baj az, hogy túl korán került nagycsapathoz, ahogy ez most mindenhol tendencia.

krysal 2008.04.22. 13:00:48

David Villa nagyon nagy lenne, talán az sem lenne utolsó dobás, ha mindkettőt elhoznánk.:)

Persze akkor megint a fél világ ellenünk utálkozna, de a harmincasok klubbja nem kecsegtet túl sok jóval... (Bár Raul nekem az egyik legnagyobb idol, Ha pdig van Nistelrooy, van gól:)

Ramon Serrano 2008.04.22. 13:01:40

Rezeda: Viera termeszetesen fenykoraban, az Arsenalban minden volt, csak nem unatkozo. Cambiasso volt a Realban igaz, de az Interben valt klasszissa, asszem minden drukker zokszo nelkul elfogadna.
De nem rajuk konkretan, csak hasonlo stilusu jatekosokra gondoltam.

Rezeda 2008.04.22. 13:03:35

nem unatkozo-t irtam, hanem utkozot, vagyis egy labdaszerzo ember, (Gravesen 2.0)

krysal 2008.04.22. 13:07:22

Szerintem sajna Vieira már nem adna többet, mint az Interben. Vérzik a szívem, ha rá gondolok, pedig anno az ágyúsoknál a világ legjobbjának könyveltem el a posztján.

krysal 2008.04.22. 13:07:58

és mi lenne a tipp a hasonló típusúra, aki nem vén, és mozdítható?

shinigami 2008.04.22. 13:11:50

hat azert az ezredfordulo kornyeki madridban jopar klasszis jatekos volt -ha nem is neveztek oket galaktikusoknak-
raul, zidane, redondo, anelka, morientes, solari, mcmanaman, robi carlos, makelele

Ramon Serrano 2008.04.22. 13:13:27

Rezeda: Hehe, tenyleg... Valaki korrepetalna madzsar? Bocsi.

Azert Viera joval tobb, mint egy utkozo ember. Remekul lat a palyan, kiemelkedo jatekintelligenciaja van, technikai kepzettsege parades, es a tamadasokbol is kivette a reszet a vedekezes mellett.
Sajna ma mar csak zsebretett kezzel unatkozik (hogy az elszolasomra visszautaljak), ha nem eppen serult.

Az utkozo ember Diarra na o tenyleg nem jo masra :).

ApukadHUN 2008.04.22. 13:24:37

Seedorf, Savio, Panucci, Karembeau, Zé Roberto

Rezeda 2008.04.22. 13:27:40

Szerintem Mascherano jellegu vedekezo kozeppalyas van mar a Madridban, nem kell tobb, a vedelem is eleg eros. Olyan kozeppalyas kellene, mint amilyen Riquelme volt, amikor jol jatszott. Szerintem Aimar a megoldas vagy Lucho Gonzales a Porto bol. Diego-t sajnos nem lattam mostanaban.

Rezeda 2008.04.22. 13:30:41

Ha nagyon akartok egy Viera jellegu jatekost, Sissoko pont ugyanaz a kategoria.

gibson 2008.04.22. 13:34:24

Ramon: nyugi, az utkozo-t én is unatkozo-nak értettem, pedig kétszer is visszaolvastam... :)

Ramon Serrano 2008.04.22. 14:41:53

gibson: megnyugtattal :)

Keita nevet dobtak be az utobbi idoben tobben is. O talan nem lenne rossz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.22. 18:06:45

popp:

Ez a mondatod: "Igaz nagyon nagy náluk a tel,jesítmény ingadozás, de szinte fordulóról-fordulóra ők játszák a legjobb meccset, akár ők viszik a prímet (ilyen azért többször volt), akár az ellenfelük."

tökéletesen áll, de a Sevillára. ;-)

[Az Atlético néha pokoli unalmas meccset játszik. Gondolom, a Bolton ellen is véletlenül pont két ilyet fogtak ki. Ez a szép az idei spanyol szezonban: a szó legszorosabb értelmében kell venni azt, hogy minden lehetséges.]

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.22. 18:11:31

A Bolton meccset inkább hagyjuk, de azét sorolhatnánk az Atleti látványos bajnoki meccseit.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.22. 18:21:46

Elismerem, sőt. (Én is kedvelem az Atléticót, még ha föl is húznak nem egyszer.)

De a Sevilláét is. Sőt.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.04.22. 18:39:56

rezeda: "A Barcelona idenye szerintem sejtheto volt: ugyan mivel lehet ugyanazt a gardat tobb bajnoksag es egy BL gyozelem utan motivalni?"

ez mi? én nem vagyok barca szurker, de imho aki az, az most elszégyelné magát. 5 év alatt 2 bajnokság és 1 bl után már nincs semmi értelme küzdeni? ezt te sem gondolhatod komolyan!

igy van. 1 magara vmit is ado csapatnak minden evben bajnoksagra es bl-re kell torekednie.

janek91 2008.04.22. 19:35:06

Szerintem a Madridnak nem irányítóra lenne szüksége. A mai futball már nem az irányítókról szól. Az utolsó valamirevaló belőlük Zidane volt, bár pályafutása utolsó éveiben ő is egyre többször indult a szélről. És pont itt a lényeg. A jövő futballja már inkább a szélső posztja köré szerveződik, aki befelé cselezve megbolondíthatja a védelmet és lövőhelyzetbe kerülhet, vagy egy egy ütempassazl helyzetbe hozhatja társait. Madridban pedig pont egy ilyen jobbszellő hiányzik...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.22. 19:42:42

A madridnak, Essienre, Drogbára, Keitára, Evrára, De la Redre, David Villára és David Silvára van szüksége. Vagyis bármelyik ötre az itt felsoroltak közül.

brassmonkey12 2008.04.22. 19:44:22

Mi az oka Raúl "szárnyalásának"?17 gól ebben az évben és még vannak meccsek,elmúlt 4 évben lött összesen ennyi gólt,szerintem a real megérdemli a bajnoki cimet mert ebben az évben magasan ök a legjobbak,Miért?ha egy olyan csapat ellen tudnak semmi foci nélkül elején lött gyors góllal aki a BL-re hajt akkor mi a kérdés,realt szidjük igy szar ugy szar közbe legszarabb közt a lejobb szar,na mind1 igazolni kö viszont cannaaro helyére egy középsö védöt,gago jol tud szerelni de egy passzolás fejleszteni kéne,és akkor jön támadó sor,ez bizony meg kell erösiteni,robben lofika,robihno nem tud egyedül blt nyerni,guti nem real szintü játékos,van nistelrooy öreg,Raúlt viszont meg lehet tartani

janek91 2008.04.22. 19:46:12

Miből gondoljátok, hogy De la Red megoldaná a gondokat a középpályán? Vanak akiknek Sneijder sem elég Madrid szintű... Hát akkor De la Red?? Tudom persze , hogy jól nyomja a getféban, de a Bérnabeu azért más világ....

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.22. 20:04:00

De la Rednek egyetlen nagy előnye van: univerzális játékos. Bár kiállították a Bayern ellen két dologra hívnám fel a figyelmet: nem véletlenül játszik 10-es mezben és nem véletlenül őt rendeli vissza Laudrup rendszeresen középső védőnek. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy van esélye az EB részvételre. S van egy nagy előnye még: ő átérezheti a fehér mez jelentőségét.
Jó a Real utánpótlása, csak éppen máshol bizonyítanak: De La Red, Negredo, Mata, Borja Valero, Granero

janek91 2008.04.22. 20:09:59

pontosan pancho egyetértünk. Jó az utánpótlás a blancóknál, csak mivel ők a saját nevelésű játékost nem tartják elég "királyinak" gyakran (sőt szintre mindig) beleesnek abba a hibába, hogy kölcsönbe adják őket, aztán meg el, végül meg a saját vermükbe esnek... Az előbb említetteken túl például Soldado és Portillo esete jut még eszembe.
De la Reddel kapcsolatban meg legyen igazad és legyen ott az EB-n, és legyen sztár! Mert egy jól sikerült EB után már a realnál is komolyan vennék...

brassmonkey12 2008.04.22. 21:45:16

Soldado és Portillo nem real szintü játékosok+könnyü kis csapatban jol jáccani de más 60 meccsen keresztül kiváloan teljesiteni a realban

halareaal 2008.04.22. 22:14:02

"Gago szerintem hosszú távon meg fogja oldani ezt a feladatkört (egy passzolni tudo vedekezo kp), csak még be kell nőnie a feje lágyának."
Gago védekezni nagyon jól tud, passzolni egyáltalán nem. vagy legalábbis csakis hátra, esetleg a szélre. pedig a Realba pont olyan játékosok kellenének, mint Xabi Alonso, aki jól védekezik, technikás, jól lő és jól passzol. bár sztem a legjobb megoldás jelenleg messze Fabregas lenne, kár h ő nem jöhet. Gagora visszatérve sztem őt nagyon rosszul kezelte mind Capello, de most Schuszter is. leigazolják Argentínából, mint Redondo utódja, aztán 20 évesen rögtön beteszik a kezdőbe, ráadásul egy szar formában levő csapatba, úgy hogy neki kéne játékot teremteni. na ha vhogy, akkor így nem lehet beépíteni játékost a csapatba, a Realba meg főleg nem. kölcsönbe már nem kéne elvinni, viszont kéne igazolni egy normális vkpt Diarra helyére, Gago meg játszana egy félidőket, vagy kevésbé fontos meccseket, megbízható társak mellett. persze így is fejlődik, csak egyrészt elássa magát sok szurkoló szemében, másrészt meg közben gyenge a Real.
De la Red pont annyira univerzális, hogy a Getaféba bármely poszton befér, a realba egyiken sem.
a védelmet sztem nem lehet tovább erősíteni, ha megvennénk Carvalhot, Tourét, Nestát, ugyanez lenne, mint most.
a csatárposzt meg az a poszt, ahol nem öülnák, ha nem igazolnánk vkit, de Raulék miatt az a jövő szezontól lesz hiányposzt. idén és tavaly, a 2 bajnoki címet a csatárposzt erejének köszönhetően nyerjük meg.

halareaal 2008.04.22. 22:23:55

egyébként ebben a szezonban az a legszomorúbb, hogy ha a Bernabeuban a Roma ellen nem a legszarabb formáját mutató b-csapat lép pályára, akkor teljesen más hangvételű lenne az összes spanyol bajnoki poszt. vagy ha csak úgy játszik a csapat, mint Romában. és lehet mondani, hogy az Anderson, C. Ronaldo, Carrick stb középpálya ellen mit csinált volna Gago és Guti, de egyszerűen nemtom elképzelni, hogy annyira sima lett vlna a párharc, mint a Roma ellen. márcsak azért se, mert a Real vagy 10 éve nem esett ki olyan simán mint ők, pedig találkoztak a a mostani MU erejű csapatokkal. mielőtt bárki elém kötne, a Roma elleni kiesés sem volt sima, a 2.meccs 2.félidejében Pepe balfaszságáig legalább 50%volt az esély, hiába volt fos a Madrid.

"Olyan kozeppalyas kellene, mint amilyen Riquelme volt, amikor jol jatszott."
továbbmegyek, sztem egyenesen ő kellett volna. még ha nagyon rizikós is, hogy fog játszani, egy próbát megért volna, 6od annyi pénzért, mint Sneijder. tom h állítólag haza akart meni, de attól még meg sem keresték ajánlatokkal.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.23. 01:14:22

halareaal: "ha a Bernabeuban a Roma ellen nem a legszarabb formáját mutató b-csapat lép pályára, akkor teljesen más hangvételű lenne az összes spanyol bajnoki poszt."

Ebben teljesen igazad van, dehát az történt, ami történt. Ha a Sevilla nem bízza el magát 2-0-nál a Fener ellen... ha az Atlético nem görcsöl a Bolton ellen... ha Braúlio nem csúszik el... ha Diego Lopez nem kap potyagólt a Zenit ellen Villarrealban... ha a Valencia a tudásának csak 40%-át kihozza magából...

Dehát ez az idény pont ilyen lett. Ez a lényege.

ApukadHUN 2008.04.23. 06:51:49

A Real Madrid B = Real Madrid - van Nistelrooy

drosiii 2008.04.23. 07:19:28

a realnak evekig a kozeppalya volt az erossege (zidane,figo,stb..), ahogy most a manchesternek is.. ha a real tovabb is jut a roma ellen, azert nem hiszem, hogy lett volna keresnivalojuk a MU ellen, mert hiaba van ott raul meg rvn, ha passzt nem kapnak. es nem valoszinu h a mostani realos kozeppalyasok atjatszottak volna a MU-et.

drosiii 2008.04.23. 07:20:58

mas kerdes, hogy ma a barcelona hogy teljesit... sztem haromeselyes, de siman elofordulhat hogy az elso merkozesen eldol mar a tovabbjutas. MU az elozo ket bajnokin igencsak hullamvolgyben volt, igy remelem, hogy hajtani fognak a palyan es nem ugy jonnek ki, hogy ugyis behuzzuk ezt a meccset (mint a roma elleni visszavago)

CS0ki 2008.04.23. 14:50:02

"Gago védekezni nagyon jól tud, passzolni egyáltalán nem."

:D :D Gago az egyik legjobb passzoló játékos a Madridban. Ha csak szar alibi passzokat nyomna, akkor 95% fölött passzolna mindig. De neki pont, hogy a szervezőkészsége és a meglátásai a kiemelkedőek a VKP-k közül. Amolyan Pirlo stílus(csak nem tud úgy lőni...) Nagyon jó meglátásai vannak, és sok kockázatos paszt vállal, ezért vannak olyan "látványos" eladásai, amiket sokmindenki megjegyez. Persze van még mit fejlődnie ezen a téren(főleg a kivitelezés terén), de látszik, hogy nagyon olvassa a játékot, és ez 1-2 év múlva mindenki számára egyértelmű lesz! Kell a rutin ehhez a poszthoz!

"A Real Madrid B = Real Madrid - van Nistelrooy "

??

"mert hiaba van ott raul meg rvn, ha passzt nem kapnak. "

Nehéz passzolni olyanoknak, akiket bármelyik védő lefut 2 méteres hátrányból is...

"továbbmegyek, sztem egyenesen ő kellett volna. még ha nagyon rizikós is, hogy fog játszani, egy próbát megért volna, 6od annyi pénzért, mint Sneijder. "

Két külön posztról van szó. Sneijder támadó középpályás, Riquelme igazi irányító, kb mint Guti. Guti is épp eléggé lassítja a játékot, mégha vannak közben remek meglátásai. Mondjuk a lassúság illene a csatárokhoz! :)

"a védelmet sztem nem lehet tovább erősíteni, "

Jó a védelem, max Alves kell, és akkor Ramos bemegy középre. De nem ltéfontosságú a dolog, legalábbis vannak olyan posztok, ahol fontosabb lenne az erősítés.

"Jó a Real utánpótlása, csak éppen máshol bizonyítanak: De La Red, Negredo, Mata, Borja Valero, Granero "

A "középszerű" játékosokat ontja a Madrid, de ez a máshol bizonyítsá...majd ha valamelyik élcsapatban bukkan fel Madrid nevelés, arra mondhatjuk, hogy elcseszték a dolgot, de én nem nagyon sírom vissza az utóbbi évek Madrid neveléseit.

halareaal 2008.04.24. 21:47:58

hát Gago sztem elég rosszul passzol, lehet, h a Madridban jónak számít, de csakmert Gutin és Sneijderen kívül igazából senki se szokott passzolgatni. a látványos eladásai nem attól látványosak, h egy 50 méeres kiugratása nem jön be, hanem higy teljesen ártalmatlan szituban odapasszolda a szemben álló támadónak, és letámadják a Madridot. ezek a látványos eladások. valóban vannak jó meglátásai, technikás, gyors, harcos, de Pirlohoz még nem hsaonlítanám.

"Két külön posztról van szó. Sneijder támadó középpályás, Riquelme igazi irányító, kb mint Guti"
lehet az Ajaxban az volt, de a Realban egyáltalán nem támadó kp, inkább afféle "mindenes" aki semmit sem csinál. Riquelme viszont irányító volt, aki gyakorlatilag csak a támadásokkal foglalkozott, nem védekezett annyit, mint Guti. amúgy Riquelme sztem nem lassítja a játékot annyira, csak felállt védelem ellen nincs nála kreatívabb játékos a világon, ezért akik nem szeretik ezzel támadják. amúgy a Real legnagyobb jiányposztja az a poszt, ahol ő játszott, egy igazi támadó irányító, aki összeköti a középplályássort a csatárokkal. Guti nem méltö a feladatra, nem elég jó, Sneijdert meg erre a posztra igazolták, csak sajnos ő sem elég jó ahhoz, h itt játszon, ezért inkább eltűnik a mezőnyben.

Ramos sztem jó a jobb oldalon, a Pepe-Canavaro párossal nincs gond. ettől függetlenül énis el tudnám képzelni Alvest a csapatban, mint jobboldali kp-t.
süti beállítások módosítása