Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 28. forduló - Repül Slomka, repül a Bayern

2008.04.14. 10:00 heinrich

Bolond egy forduló volt, pont olyan amilyennek indult, özönvízzel, földindulással, végül az egész Slomka nyakába szakadt. Hazai úthengert jósoltunk, ami két, egészen valószínűtlen vendégportyát leszámítva realizálódott is, úgy tűnik a potenciális kiesők is méltóztattak megmozdulni. Elől iszonyatos a torlódás, hátul egymás testén gázolnak a menekülők, középen meg rezzenéstelen arccal szedik a pofonokat, mert nekik végülis olyan mindegy. Ha egy kicsit is karakánnabb üldözőkkel lenne dolgunk, bazi izgalmas lenne a bajnokság vége, de mivel a Werder későn parádézik, a Hamburg meg elpuhult a végére, így a salátástál sorsa nem vitás többé, kilenc pont kell a Bayernnek hat forduló alatt, ezt még akkor is megoldják, ha a reaktivált vezérkar lép pályára a továbbiakban.

Igazi kabaréval indult a forduló, bár sanszos, hogy a játékosok nem kaptak röhögőgörcsöt a monszun-szerű esőben, ahol képtelenség volt öt métert vezetni a labdát. A félidő végére összefüggő pocsolyává vált a pálya és a spori beszüntette a burleszket, amit egyébként egy-nullra megnyerni látszott a Nürnberg, miután a tavasszal parádézó Benaglio csúnya potyát szedett össze. Az újrajátszásról később döntenek, null-nullról folytatják. A Bundesliga történetében sosem kellett még eső miatt félbeszakítani a meccset, köd miatt már volt rá precedens (1963, ’67, ’72), a hetvenes évek elején volt még egy törött kapufás eset, illetve ’76-ban volt még coitus interruptus, mikor a ’Lautern drukkerek (a maguk szelíd módján) sörösüvegekkel bebombázásával tiltakoztak a gyehenna játék ellen. (Nürnberg – Wolfsburg 1-0 félbeszakadt)

A kupadöntő bemelegítéseként, a bajorok letolták a Dortmundot, mint a szaros gatyát, húsz perc alatt már négy-null volt, de akkor felülkerekedett filantróp énjük, és végül beérték egy Ottl ráadással. Mindezt úgy, hogy sem Ribéry, sem Klose nem volt pályán, de a pályán lévők mindent arannyá változtattak, ahogy cikáztak a sárga-fekete hirdetőoszlopok között. Schweini végre hozta a tőle elvárható szintet, már csak a gólt várjuk tőle, Zé Roberto tíz évet fiatalodott, annyi levegőt hagytak neki a vendégek, Toni meg még mindig Toni. Ha azt mondjuk, hogy öt pont van a BVB és a Cottbus között, akkor mindent elmondtunk Doll idei munkájáról. Aláírjuk, rengeteg volt a sérült, és el tudunk képzelni ennél erősebb keretet is, de senki ne mondja, hogy például Hajnalék, vagy a Frankfurt stáblistája jobb lenne. A csapat és az egyének szintjén is túl sok volt a variálás, változatlanul nincs ötletünk, vajon mi lehet a BVB játéka. Pedig mocskosul figyelünk. Ez a bajnokság lefőtt, lehet teríteni a díszvacsorához. (Bayern München – B. Dortmund 5-0)

A hétvége kettes számú derbijén sem kellett csalatkoznunk, ha a Schalke csak ötven százalékban kihasználja a helyzeteit, akkor valami egészen félelmetes, tízgólos hedónia is kerekedhetett volna, közel ötven (!) kapuralövéssel. Pedig külön drukkoltunk is a kékeknek (attól eltekintve, hogy igazából a Werdernek drukkoltunk), mert Slomka végre valóban támadó szellemű kezdőt hirdetett. Közben viszont meghúzta a szezon legnagyobb ökörségét is, Westermannt megint kirakta jobbra, így középen a Bordon-Krstajic páros szabadon garázdálkodhatott, de Ernst is valószínűleg a szezonja leggyalázatosabb performanszát mutatta be. A mindig masszív Schalke védelem ezúttal nevetséges hibák garmadáját prezentálta, a habostortás koronát pedig Klasnic mutatta be, előbb Krstajicot húzta országos bőrbe, majd Neuer lába között alázta be az ötödiket. Hiába volt jó a Schalke, egyszerűen nem voltak hozzászokva, hogy milyen is az, ha helyzetbe kerül az ember, különösen Altintop volt gyámoltalan, aki mellesleg egy roppant gyenge képességű futballista, többször volt szerencsénk ostorozni, mint ahogy azt is, hogy Özilt nem kellett volna elengedni. A Bréma ezzel a lendülettel be is előzte a kékeket, akik a Büskens-Youri Mulder ikonpárossal a padon fejezik be a szezont. Slomkát, véleményünk szerint, teljesen felesleges volt kirúgni, de így legalább Schnusenberg eljátszhatja, hogy ő az úr a háznál, és nagyobb visszhangot kap Slomka megalázása – mindezt az ismert BL sikertörténet után néhány nappal. Undorító, amit a Schalke az edzőivel művel. (Werder Bremen – Schalke 5-1)

A harmadik derbi egészen szórakoztató Leverkusen játékot hozott az újra a szarabbik arcát mutató VfB ellen, amit a kommentátor próbált meg egészen elviselhetetlenné tenni, olykor maradéktalan sikerrel. Nem szoktunk erre külön kitérni, de ez a tag életében nem rúgott labdába, és ennek percenként adja tanúbizonyságát, most például az évezred góljaként ünnepelte Rolfes első találatát, mikor az 20 méterről, belsővel a kapu tette az Ulreich által kiöklözött labdát, de szinte minden játékhelyzetet félremagyarázott – már ha éppen volt erre érkezése a kiborító statisztika-dózer üzemeltetése mellett, a meccs, mintha nem is létezett volna. Ha jövőre a VfB nem akar húsz fordulónyi előnyt adni a riválisoknak, akkor egész jók lehetnek, különösen, ha megfogadnák az általunk javasolt Emre – Bastürk upgrade-et. (Leverkusen – Stuttgart 3-0)

A HSV legutóbbi 13 meccséből hármat bírt megnyerni, pedig semmi extra nem kellett volna hozzá, hogy ott legyenek a bajorok nyakán. Helyette halmozzák a gyalázatos meccseket, a Duisburg ellen például egyszer sikerült kapura lőni az első félidőben. Egyszer. A tökutolsó ellen. Mióta van der Vaart góllövési kényszere lecsengett, lealjasodtak a Hertha szintjére. (Hamburger SV – Duisburg 0-1)

A zebrák öröme mégsem lehet felhőtlen, hiszen Skela megint megmentette a Cottbus irháját, aminek mi roppant örülünk. Annak már kevésbé, hogy a betyárfinish sem biztos, hogy eredményes lesz, mert a kiesési rangadók mellett ütköznek még a HSV, Werder, Schalke trióval. Ez volt a Cottbus harmadik, zsinórban aratott győzelme, márpedig ilyenre még sosem volt példa a klub történetében. (Cottbus – Bielefeld 1-0)

A KSC hat meccsen szerzett két gólja is egyfajta rekord, de az egész tavaszi produktumuk gyászos szezont vetít előre (két győzelem), még ha most simán maradnak is bent. Két legjobbjuk már elment, gondolatban Millert is eladtuk – a nagyok közül a sem a Werdernek, sem a Bayernnek nincs kapusa, márpedig a bajorok előszeretettel vételeznek játékost a Karlsruhétól. A Rostock utoljára szeptemberben nyert idegenben, mostanra ideje volt rájönni, üdvözítő lehet, ha nemcsak otthon menekülnek. (Karlsruher – Rostock 1-2)

A meradék két meccs semmiről sem döntött, de azért megemlékezünk róla, hogy Husztiék javítottak valamit a respektjükön és a szülinap alkalmából az utolsó pillanatban megütötték a Frankfurtot, akiknek viaszszárnyai gyorsan megolvadtak a táblázat felső harmadában, még a Bochum – Hertha a tökéletes érdektelenséget testesítette meg. (Hannover – Frankfurt 2-1, Bochum – Hertha 1-1)

16 komment

Címkék: német bundesliga h összefoglaló bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr97424535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akron99 2008.04.14. 13:34:16

egy uefa kupa elődöntő, és egy bl negyeddöntő mellett egy ezüstérem. Mi a ...-t akartak volna még????
Jó rendben tavaly lehettek volna bajnokok de azért ez nem egy rossz eredménysor szerintem!

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.14. 14:24:37

nem akkora csoda, h Slomkának mennie kellett.

az ezüsttől miért is kéne elájulni? pontosan a második legtöbb pénzből gazdálkodnak, talán holtversenyben a brémával. plusz abban az évben olyan szar volt a náluk gazdagabb klub, h emlékeztetni se kell rá senkit. erre a vfb megelőzte őket. a vfb...

a BL szép volt, de ne tartsa már a padon, h 11esekkel kiverték a portot és utána az utóbbi 5év leggyengébb Barcájának egy gólt se tudtak rúgni és oda-vissza kikaptak.

Paul Newman Jr. 2008.04.14. 14:33:22

A Schelkétól bajnokságot várni pont annyira irreális, mint a Liverpooltól.

Slomkát tkp. a játékos politikájáért lehet hibáztetni, meg a beszari hozzáállásáért, de ezek az eredmények igencsak közel állnak az elvárható maximumhoz. A szezon vége előtt meg ökörség volt kirúgni, ezen elmehet a BL hely, felesleges kapkodás.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.14. 14:40:24

mondjuk a Pool-nak nem tudom mikor volt utoljára olyan, h az utolsó fordulóban még bőven volt esélye a bajnoki címre... a S04-nek 2001ben és tavaly is ilyen éve volt.

nyilván, ha a BM hullára bassza az egész mezőnyt, akkor ezvan, de ha nem a bajorok, akkor vagy Bréma, vagy ők.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.14. 15:33:04

egyszerűen nem értem, hogy miért írtózik Hitzi a Basti-Zé középtől. Sztem az irányító helye középen legyen, ne a bal oldalon.... uff.

btw: ha már itt tartunk, sztem Zének vagy Buminak nagyon kifele állhat a szekérrúdja..mert Uli barátunk most éppen Flamini nevét dobta be a Gerüchteküchébe!!!

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.14. 15:42:46

szvsz mindkettőnek kifele állhat, Zének amiatt, mert 35évesen nem fogja végigfutni a Bundást, a BLt és a kupát, Bommel meg eltűnik manapság, kevésbé hasznos, bár kétségtelen, hogy néha egészen hamar kiállíttatja magát.

Flamini kurvajó lenne, de úccse jön. megy majd a barszába.

heti találós: miafasznak jön Boro?

RickyKaká 2008.04.14. 15:47:19

Azééé... nem volt semmi, ahogy a BM bepakolt 20 perc alatt 4-et is a Dortmundnak... Itt biztos h nem Hajnal lesz a megoldás h jövőre ne az legyen a cél h első 10-ben benne legyenek... Szegény Dortmund...:( 20 percnél már kezdtem őket sajnálni, aztán leálltak a BM-esek.... Pedig lehetett volna ez lazán 8 is :D


Slomka távozásával kapcsolatban me gmocsing véleményét osztom...:D

ZenZo 2008.04.14. 16:44:11

Ritkán nézek német focit, de ettől függetlenül én is meglepődtem Slomka távoztatásán, habár már jóval ezelőtt lehetett hallani olyan híreket, hogy a csapat az edzőért is játszik. Ha jól emlékszem, már a BL csoportköre környékén is voltak ilyen felhangok, csak mikor továbbmentek a csoportból, elcsendesült ez is. Most újra feljöttek a kritikák, de azért szerintem tisztességgel helyt állt a Schalkenullvier, amennyire tőle tellett.

kroos 2008.04.14. 16:47:13

Basti,azért mert Zé nem akar még egy szezont bevállalni.

Asidotus 2008.04.14. 16:49:39

Szerintem a Porto kiverése bármely csapatnak dicséretére válna, nemcsak a Schalkénak, ebben nem értek egyet Mocsinggal. Ami tény, tavaly meg lehetett volna nyerni a bajnokságot, és idén sem kellene ennyire lemaradni a Münchentől.
De nem gondolom, hogy néhány fordulóval a vége előtt kellene kirakni az edzőt, egy ilyen éles szituációban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.14. 18:49:39

Slomkához:

Nekem már az érthetetlen volt, hogy Rangnickot kirúgták annak idején. Egy Milan, (BL-elődöntős) PSV, Fenerbahce csoportból majdnem továbbjutottak, látványosan, támadóan játszottak. A PSV-t pl. emlékeim szerint 3-0-ra verték, a Milannak négy gólt rúgtak stb.

Én akkor nagyon megsértődtem a Schalkéra, pedig addig a kedvenc német csapatom volt.

Slomkáról nem tudom, milyen edző; de az, hogy pont most távolítják el, számomra érthetetlen és elfogadhatatlan. Igaza van Heinrichnak.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.14. 22:13:18

hacsak nem vakult meg, vagy nem játszatja eggyel keveseb jétékossal a csapatot, tulképp mindig hülyeség 6-7 fordulóval a szezon vége előtt kirúgni az edzőt. most is az volt. ebben nincs vita.

én csak azt nem értem, hogy miért kéne elájulni a bajnoki ezüsttől, vagy a portugál bajnok búcsúztatásától. még ha gáláztak volna...

csöncsön,
ez nagy volt:))

"csoportból majdnem továbbjutottak"

meroving 2008.04.14. 22:23:14

SLomka / S04-ről annyit, hogy idén 4 S04 meccset láttam.
Küzdöttek böcsülettel, de csak iparosok. Favágók, kőművesek a mai fociban. Hogy ez a játékosok gyenge képessége, vagy Slomka okosságai miatt van azt nem tudom, de az S04 nagyjából semmit nem tud azon kívül, hogy hátul masszívan beáll, elöl brusztol, szánt - vet - néha arat is.

ui.: az asztalos és kőműves szerkezet ha sértene vkit, elnézést...

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.15. 00:22:46

'hátul masszívan beáll, elöl brusztol, szánt - vet - néha arat is'

Aranyat ér minden szava. Az embereknek benna maradt afejében a 97-es UEFA kupa, ne adj Isten a két intertotó diadal 2000 elejéről, de ez a keret fényévekre van még a kicsit döcögő Bayerntől is, vagyis fényévekre van a bajnokságtól, de még a Bréma is bőven alőttük jár.

Ehhez képest gigabravúr a BL továbbjutás a csoportból, meg a Portó kiverése, szerintem tízből maximum háromszor sikerülne.

Ettől nem kell elájulni, csak értékelni, hogy bőven kihozták magukból, amit csak lehetett, ezzel a kerettel komolyabb célokról beszélni nem csak nevetséges, de akkut dilettantizmusra utal a tisztelt vezetőktől.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.15. 09:50:09

Toni Schumacher a "Bayern-Dusel"-ről és a többiekről:
www.sport1.de/de/sport/artikel_2221416.html

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.15. 13:37:35

mocsing:

A "csoportból majdnem továbbjutottak" az erőviszonyokat ismerve a maximum (közelében) volt, amit abból a Schalkéból ki lehetett hozni.

Megjegyzem: a továbbjutásra a Schalkénak idén sem lett volna semmi esélye, ha a Valencia valós tudásának csak 40%-át a pályára viszi.
süti beállítások módosítása