Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

KJE - Selejtező, sorsolás, Knézy Jenő vs. Horti Gábor

2008.04.07. 18:00 pancho_sanza

Ez jutott nekünk. A múlt heti Roma - Manchester United Bajnokok Ligája negyeddöntő után honfitársaink kicsiny, de lelkes csoportja várt Hajdú B. Istvánra. A találkozót a helyszínen megtekintő portugálok C. Ronaldora, argentinok Tevezre, a montenegróiak Vucsinicsre várhattak volna lelkesen. Nekünk egy kommentátor maradt. A nemzetközi futball és az egyszerű szurkoló között ők a kapcsolat. Bár lehetnének szakembereink vagy játékosaink is, akik elmesélhetnék élményeiket nagy mérkőzésekről és kiemelkedő világsztárokról. Ilyenek hiányában azonban a kommentátor szerepe felértékelődik. Ezért ráncoljuk sűrűbben a homlokunkat, amikor a „szakma” képviselői egyre gyakrabban jelennek meg a televíziók stúdiójában. Erre majd kitérünk akkor, amikor a szakértőket vesszük górcső alá. Egyelőre azonban a Knézy Jenő emléktorna első fordulója következik. Tovább után.

Kezdjük a legszomorúbb hírrel. Néhányan már a selejtezősorozatot sem élték túl. Nem igazán szeretnénk megmagyarázni, hogy kit és miért nem tartottunk érdemesnek arra, hogy bekerüljön a legjobb tizenhatnak gondolt kommentátor közé. A kizáró okok között szerepelt a minőség, elvégre a magyar válogatottnak és Andorrának sincs semmi keresnivalója az EB-n. Természetesen nem szabad téves következtetést levonni a kimaradásból, elvégre Anglia sem szerepel majd a kontinenstornán, s ettől még válogatottja képviselhet magas színvonalat. Megsértődni senkinek nem kell, hiszen lesz még ilyen torna és a fiatalítás rutinszerzés csodákra képes. Ezúton szeretnénk sok sikert kívánni a további közvetítésekhez kedves Szántó Dávid, Somogyi Dia, Világi Péter, Kristóf Péter, Bodnár Gergő, Kovács Géza László, Varga Ákos, Tóth Csaba, és (Somos Ákos) Somos Ákos.

Kisorsoltuk. Miután környezettudatosan lusták vagyunk, a papír és a húzogatás kombinációja helyett Bill Gates táblázatkezelőjének véletlen függvényét hívtuk segítségül. Természetesen előtte még felállítottunk egy erősorrendet, hogy a legjobbak ne hulljanak el kényszerűségből már az emléktorna elején. A végeredménnyel elégedettek vagyunk. Nem is fecsérelnénk a szót a négyesek, és különösen az esélyek elemzésére, hiszen nagyjából mindenki megtalálja majd a halálcsoportot és egyúttal a szerencsés kicsiket is.

A csoport
Méhes Gábor, Szaniszló Csaba, Matuz Krisztián, Léderer Ákos

B csoport
Fülöp László, Szathmári Attila, Hetthéssy Zoltán, Horváth Ferenc

C csoport
Faragó Richárd, Knézy Jenő, Székely Dávid, Horti Gábor

D csoport
Hajdú B. István, Gundel Takács Gábor, Farkas Norbert, Egri Viktor

Innentől fogva az olvasókon múlik, hogy kik lesznek a nyertesek és a vesztesek. A szabályokról röviden annyit:
- szavazni 48 órán keresztül lehet
- a csoportmérkőzések során 60% feletti eredmény három pontot jelent
- 40 és 60% közötti szavazatarány egy pontot ér
- értelemszerűen 40% alatt nem jár pont
- a csoportból az első két helyezett jut tovább
- sorrendben: a pontok száma, egymás elleni eredmény, szavazatarányok összege rangsorol

Ez nem valóságshow. Nem a kiesőről döntünk, hanem győztesről. Minden szavazás előtt tedd fel a kérdést magadnak: Melyiküket hallgatnám szívesebben? Jó nyomkodást!

Az első forduló párosítása(a riválisok egymás alatt találhatók, tehát Méhes Gábor - Matuz Krisztián és Szaniszló Csaba - Léderer Ákos párharcok vannak):

 

    

 

     

 

    

 

     

 

198 komment

Címkék: szakértelem több mint foci knézy jenő

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr9413335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

haraputca 2008.04.08. 09:54:50

Ajvé, ezért már megéri regisztrálni.

Ott kezdődik, hogy pancho sanza meg a többi is időnként a második komment után kér elnézést valami méretes hülyeségért, ami becsúszott egy-egy posztba, de a kommentátorok ekézése az megy nekik is. No, majd egyszer lesz szakértő-verseny is, legfeljebb odaírják, hogy még lehet rutinosodni.

Amúgy viszont igazuk van, ez a téma, amihez mindenki ért, én is. :) Nagyjából: mindenki hülye!!!!
Na jó, ez inkább a magyar átlag véleménye, a kép szerencsére jóval árnayltabb. :)

Azt azért elárulhatná pancho, hogy ha futballkommentátorokról van szó, mi a tarka faszért kiván SomogyiDiának vagy Szántó Dávidnak sikereket, valaha közvetítettek ilyet? Akkor már vegye be a versenybe Vitár Robi bácsit, fogadok, simán továbjutna sikoltozós nosztalgiából. :) És kábé százszor több meccs van a háta mögött, mint pár névnek a listáról, én tényleg nem értem, van, akiről nem is hallottam, nyilván kellett volna. Gondolom, ők a baráti kör tagjai.

Egyébként pedig nincs itt fekete ló, Méhes toronymagasan a legjobb, Gundelt nagyon bírom, de már régen nem sportriporter, Hajdú konstans egy ideje, a többi meg egy massza, rutinból megoldják, bár tényleg van olyan, aki szerintem húsz meccsen nincs túl életében. Ők a jövő biztos. :)

(Azért Knézyt sokan szeretnék apai magasságokban látni, hát az igen messze van, nem ártana felkészülni néha. Egri inkább méltón képviseli hajdani Jenő iskoláját, ezt most pozitíve értem.)

Szerencsére sokkal több a sport(tv), mint húsz éve, ezzel jár, hogy több az ember is, nincsenek akkora egyeduralkodók, mint Vitray, Knézy. Ez nem baj, sokszínű a kép, én a magam részéről elhiszem, hogy ez is egy szakma és nem minden tévé előtt óbégató tudná utánuk csinálni.

Inkább egy rossz sportriporter, mint egy rossz sebész, hánem?!
:)))

Walmer 2008.04.08. 10:02:43

" Egri inkább méltón képviseli hajdani Jenő iskoláját, ezt most pozitíve értem."

haraputca, Méhesben egyetértünk, de a fenti mondatodat azért gondold át mégegyszer.

KÁJZERSZÓZE 2008.04.08. 10:07:06

léderer: én beírtam neki egy szavazatot. Ha már pályára lép!!!!

Horti For prez!!!!! őszintén, ha nem ő nyomja a bundásliga 2-t, hogy lehetne elalvás nélkül kibírni??

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.08. 10:15:10

KÁJZERSZÓZE, eszembe se jutna egy Bundesliga 2-es mérkőzést megnézni, pláne Hortival. Akkor már inkább alszom egyet :).

rizla 2008.04.08. 10:38:41

"Szerintem hajdú b. a magyar spotriporterek beckhamje. Régebben qrva jó volt, aztán elkezdték sztárolni mind2-t. hajdú b közvetítései ma a faviccekben és a statisztikák sorolásában merülnek ki."

nem tudom feltűnt-e, de beckhamről még a legelfogultabbak/legelfogulatlanabbak is úgy nyilatkoznak, mint szinte az egyedüli angol játékos, aki kiteszi a lelkét a pályán még most is a válogatottban. akárcsak a madridban tette.
de a hasonlat nem csak ezért nem állja meg a helyét. komolyan mondom, nem értem ezeket a beszólásokat hajdú b. felé, mintha olyanok írnák, akik alig-alig hallgatnak tőle meccset. mondjuk eurosport 2 hiányában ez még érthető is. az utóbbi x meccsét végignéztem/hallgattam, egy darab faviccre nem emlékszem.

rizla 2008.04.08. 10:42:18

ja, méhes kézilabdában tényleg kurva jó, én nem szeretem különösebben ezt a sportot, de most már legalább tudom ki volt az a faszi, aki miatt mégis végignéztem pár meccset. de csak emiatt ne adjatok rá voksokat, a múltkori BL-közvetítése pl egérszürke volt, bár legalább profi.

Quentin Montargis-ból 2008.04.08. 10:51:30

"eszembe se jutna egy Bundesliga 2-es mérkőzést megnézni, pláne Hortival. Akkor már inkább alszom egyet :). "

Itt a popp...ööö...a pont, popp. :) Egyesek úgy tesznek, mintha csak B2-t lehetne nézni, vagy semmit.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.04.08. 11:08:53

sajnos popp megelőzött, tegnap este óta gondolkodom, hogy jó, jó, Horti nagy király egy bochum-kölnön de ki a rák és főleg miért néz ilyet? TÉNYLEG nincs jobb dolga? :))

Walmer 2008.04.08. 11:14:52

rizla, Eurosport2-m van, hajdú bé favicckirály és statisztikabuzi. beckham pedig ne hajtson, hanem focizzon úgy, mint 1997-2000 között. Park hajtson, meg a Fletcher.

montipájton 2008.04.08. 11:22:38

"én a magam részéről elhiszem, hogy ez is egy szakma és nem minden tévé előtt óbégató tudná utánuk csinálni."

Haraputca, legközelebb erről kellene szavazást rendezni, fogadok, hogy az ellenkező vélemény utcahosszal nyerne az NST-fórumozók között. )))

montipájton 2008.04.08. 11:26:17

Rizla,
Méhes Gabi profi volt, mint mindig. Számomra is ő az egyik etalon.
Hanem most már annyira érdekel, hogy neked mikor tetszik egy közvetítés... (Mert eddig nagyjából annyit értettem meg, hogy a riporter ne poénkodjon, de ne is legyen száraz, ne mondjon adatokat, de ne is csak közvetítsen. Hm? Tényleg érdekel, rosszindulat nélkül!)

mizie 2008.04.08. 11:28:51

HORTI 4 PRESIDENT!!!!

tegnap is zseniális volt a köln-gladbach meccsen

rizla 2008.04.08. 11:39:58

montipájton: "Mert eddig nagyjából annyit értettem meg, hogy a riporter ne poénkodjon, de ne is legyen száraz, ne mondjon adatokat, de ne is csak közvetítsen."

te valamit kurvára elnéztél, eddig ugyanis egy darab kommentátorba nem kötöttem bele, kivéve világit, léderert, hortit, de ez kb olyan, mintha mondjuk a kátyúkat fikáznád. megszokott, természetes, közhely.
"ne poénkodjon", "ne mondjon adatokat", ezeket nem tudom honnan szoptad...

rizla 2008.04.08. 11:40:53

walmer: te meg süket vagy.

hulk 2008.04.08. 11:57:11

Emberek?! Horti elvérzik a szintelen Knézyvel szemben? Ez tuti tippmixes bunda, kiváncsi lennék mit fizet. A többi papírforma eredmény, bár még mindig nem tudom, kicsoda a Szathmári.

rizla 2008.04.08. 11:58:50

hulk: horti=uchrin benedek. azért ez a bálványozás lassan túlmegy egy határon. ez egy komoly verseny, értsétek meg.

the real 2008.04.08. 12:06:12

Bendeguzi 2008.04.08. 03:14:56
"Megértik egymást, jól beszéli a spanyolt az argentín..."
Hallgasd meg, ha van rá lehetőséged (ismétlés vagy ilyesmi). Szerintem abszolút nem jött át, hogy poénnak gondolta. Ha egyáltalán...

Walmer 2008.04.08. 12:08:07

rizla, te meg ostoba.

rizla 2008.04.08. 12:11:17

benito: tudatalatti bevillant

rizla 2008.04.08. 12:12:00

walmer: nem ér a nevem, káposzta a fejem!

hulk 2008.04.08. 12:21:26

Na jó, ez részben igaz. De. Én nem azt mondom, hogy mondjuk egy VB döntőt, Bl selejtezőt eltudok képzelni vele. Jézusom, abban a szituban anyáznám azt a valakit, aki őt jelölte erre a feladatra. Viszont egy bundesliga2, meg valami konzerv Barcelona meccshez miért nem lenne jó, legalábbis arra az öt perce, amíg ott maradok?

Ha már kampány, igaz rizla, akkor már inkább a legjobbnak vélt Méhes mellet lenne. Bár neki most nincs szükség rá, majd a döntőben.

grizligeza 2008.04.08. 12:33:03

qrva jó ez a bajnokság. már csak az hiányzik, hogy fogadni is lehessen, akár egy-egy meccsre, akár a 4 elődöntősre vagy a végső győztesre.;)
méhes nagyon jó, bár nem mindig tud pártatlan maradni.
hortiban az idegesít a legjobban, hogy bárkit képes lefalábúzni egy rosszul sikerült megmozdulásnál, de azért kiváncsi lennék, mekkora csókolomot köszön a gömbnek, ha egyáltallán felismeri...
egri meg matiz stúdióban konferálni jó, de mintha egy levél nyugtatóval közvetítenének. ellentétben léderererrrel, aki már a kezdőrúgásnál 95 dB-lel tolja a hozzá nem értését.

rizla 2008.04.08. 12:41:22

számomra egyre egyértelműbb, hogy ki kapja magyarország szerepét a tornán:
- indulása csakis valami isteni csodának köszönhető
- mérkőzéseit kevesen képesek megnézni
- komoly meccseken tolerálhatatlan teljesítményt nyújt
- jelentéktelen meccseken elviseled
- röhögsz rajta kínodban

haraputca 2008.04.08. 12:46:34

Walmer

Egrit ugyan nem sokszor hallom focimecscen mostanság, de szerintem képben van, felkészült, amit pl. Knézyről még a magyar foci viszonylatban sem lehet elmondani.

Nem mintha bírnám, ha valaki túlkészült, de alapvető dolgok vannak azért.

rizla 2008.04.08. 12:48:35

hát ja, világi, meg blanco feri felkészülése egy barcelona meccsre pl abból áll, hogy az aheti hírtermést szinte szó szerint felmondják az eurobarcáról.

grizligeza 2008.04.08. 12:50:44

nem találtam erre utaló jelet, a csoportkör után sorsoltok?
a "hűtött golyók" és egyéb irányítgatások elkerülése végett látatlanban az idei eb forgatókönyvét lehetne elfogadni. ha már ki van találva, akkor bocsi.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.08. 12:53:50

Bár még van egy nap, de eldőlni látszik az első forduló, csodálkoznék ha valaki a vesztésre állók közül följönne akárcsak 40%-ra is. Úgy látom Hajdú B.-t és Faragót ismertségük az egész torna esélyeseivé teszi őket, Léderert viszont épp ez teszi sansztalanná. A csoportkör rangadója a Faragó- kis Jenő derbi lesz!

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.04.08. 12:56:05

ráadásul névismertség alapján horváth feri továbbjutónak tűnik...remélem megalázza valaki a kieséses kör első fordulójában

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.04.08. 12:57:23

van 1-2 páros, ami nehézséget okozna, ha más lett volna a csoportkör sorsolása. kire szavaznátok pl a farkas-horváth vagy a léderer-horti rangadón?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.08. 12:57:53

minden ki van sorsolva már. Még az is, hogy ki szerepel felül (pályaválasztó). Egyébként nem szabad elfeledkezni arról, hogy 40%-os eredmény már jó a döntetlenre.
Szóval 30% fölött érdemes riadóztatni a családot, barátokat, kollégákat.

Walmer 2008.04.08. 13:00:09

haraputca, akkor mi nem ugyanazt az Egrit nézzük, hallgatjuk. Akivel én találkozok, az egy nagyképű, fogalmatlan, pártatlanságot hírből nem ismerő faviccgyáros.

rizla 2008.04.08. 13:00:56

redcard: nagy szégyen lenne, ha odáig egyáltalán eljutna ferenc

rizla 2008.04.08. 13:01:40

walmer: neked mindenki faviccgyáros. tudod egyáltalán mi az a favicc?

Walmer 2008.04.08. 13:03:15

rizla, ha az eurobarcát használják, az jó. nem szabad elfelejteni, hogy az átlag focimeccsnézők töredéke olvassa az NST-t, hogy a külföldi honlapokról ne is beszéljünk. nem tudom mit vársz tőlük? Legyenek napi kapcsolatban Rijkarddal? Járjanak be a Barca öltözőjébe?

Walmer 2008.04.08. 13:05:31

Igen. Az unalomig ismételt szóviccek például. Hajdú bénél jó példa volt erre a svéd-s véd borzalom Ravelliről. De ha többre is kíváncsi vagy, hallgass Egrit nyugodtan. Senki nem tiltja meg.

rizla 2008.04.08. 13:07:57

walmer: az a svéd-svéd borzalom kb 6 éves, vártam már rá, hogy bedobd. egyre gyanúsabb, hogy hasraütésszerűen beszélsz, számottevő tapasztalatok hiányában.
ha az eurobarcát használják az jó. ha csak azt, az nem. szánalmas, ahogy egyetlen oldalra hagyatkoznak, és ez a felkészülés. ez olyan, mint szünetben írni a házifeladatot, kettesre elég.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.08. 13:10:48

Walmer és azt ismered, hogy a hollandoknak/Unitednek van kapusa?

rizla 2008.04.08. 13:11:07

egyébként az eurobarcán kívül szerinted csak rijkaard, meg a barca öltőzje a hiteles hírforrás? azért egy kommentátortól ne legyen már nagy elvárás, hogy beszéljen idegen nyelven, legalább angolul, csesszemeg. ott vannak kapásból a klubok hivatalos honlapjai, dugig tömve infoval, hogy a hatalmas, nemzetközi hírportálokról ne is beszéljek.

Rezeda 2008.04.08. 13:18:50

A napokban neztem a Barca TV-t, egy 2002 meccset
adtak. Egy pillanatra a kamera mutatta van Gaal-t a
lelaton. Azt mondja a kommentator (sport klub+):
"Nini egy magyar ember a lelaton: Ga'l Lajos!" Na
az a faszi zsenialis!

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.04.08. 13:20:24

rizla, szerintem is szégyen lenne, de tartok tőle, hogy hethéssy attila ismeretlensége miatt kevés lesz blanco ellen
egri emlékeim szerint valóban borzalmas. faviccet idézni én sem tudnék, elég hallani őket, nyilván nem szeretnéd, hogy meg is jegyezzem. viszont közvetíteni nem is nagyon hallottam, csak bl meccsek szünetében sziporkázott a rendkívül felkészült "szak"kommentátorokkal egyetemben

Walmer 2008.04.08. 13:33:30

rizla, amit te csinálsz, azt szarrágásnak hívják. Ha külföldi hírportálokról venné az infókat, akkor meg az lenne a bajod. Egy meccset leközvetíteni kell, nem elmesélni a klub történetét, meg megnevezni a raktárost. ha a játékosokat arcról felismeri és tud róluk mondani öt összefüggő mondatot, nincsenek nehézségei a magyar nyelvvel, stilisztikailag rendben van, akkor felőlem abszolúte OK!
nyilván habitangnál nem fogja jobban ismerni a Pool-t, de mégegyszer mondom, nem ez a lényeg.

Walmer 2008.04.08. 13:35:33

popp, remek..
Még kettő ilyen és pengét nyelek

drdugo 2008.04.08. 13:36:00

Szerintetek olvassa valamelyik kommentátor a blogot? :D

Amúgy tegnap Horti fergeteges volt a Köln - Gladbachon. Legjobb formáját hozta, képtelen voltam elkapcsolni a meccsről.

Walmer 2008.04.08. 13:37:59

ja, rizla, majd elfelejtettem. Ha mondjuk MU meccset közvetít valaki és csak a MU honlapot használja, az jó. használhat ugyan mást is, csak az a más is a MU honlapot használja. Tudod, csak tiszta forrásból.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.08. 14:25:00

"Szerintetek olvassa valamelyik kommentátor a blogot? :D"

egy biztosan, őt egyébként az egész blog nevében megkövetem.

haraputca 2008.04.08. 14:52:44

Walmer!
"Egy meccset leközvetíteni kell, nem elmesélni a klub történetét, meg megnevezni a raktárost. ha a játékosokat arcról felismeri és tud róluk mondani öt összefüggő mondatot, nincsenek nehézségei a magyar nyelvvel, stilisztikailag rendben van, akkor felőlem abszolúte OK!
nyilván habitangnál nem fogja jobban ismerni a Pool-t, de mégegyszer mondom, nem ez a lényeg."

Ezzel maximálisan egyetértek. Mint írtam, engem is idegesít, ha valaki lexikonnak akar látszani. És szerintem a nézők jó nagy többsége sem vár többet. Nem azok vannak többen, akik rajongásból és hobbiból egy-egy farmcsapat tartalékjainak is tudják az életrajzát.
Utóbbiaknak viszont úgysincs eléggé felkészült kommentátor. Mondjuk ha belegondolok a felkészültség egy dolog, alapvető, de van azért stílus, hang, olyan dolgok is, amik adottságok. Összetett. Akar a franc kommentátorkodni. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.08. 15:24:31

Horti ezt a masszív egyharmadot hozhatja minden fordulóban, ennél többet aligha!

ApukadHUN 2008.04.08. 15:29:09

Horti jobban hozza látogatottságot, mint a "B csoport mérkőzései".

r_magpie 2008.04.08. 15:38:26

engem elsősorban az zavar, ha valamiben szélsőséget képviselnek, pl.
- Léderer a Lukatónival és a random visítozásával
- Farkas az állandó bece- és középneveivel, valamint "én, a latinfociszakértő" attitűdjével
- Blancoferi a hihhhetetlen unalmasságával
- Faragó, Tóth stb. a statisztikaáradattal

Horti értékelhetetlen, mert értékelhetetlen meccseket ad, 5-10 perces kuriózumként fogyasztható csak

DelPipa 2008.04.08. 16:27:41

Méhes - Hajdú B. döntőt a népnek!!!

badblood 2008.04.08. 16:37:37

Hát igen Hortit lehet gyűlölni, és imádni. Én az utóbbiak közé tartozom...
Lelki szemeim előtt már látom:
Horti Gábor Szakkommentátor Akadémia XD

De Méhes is jól nyomja...

ApukadHUN 2008.04.08. 16:46:53

Fargó holland-brazilja 94-ből örökké emlékezetes marad. Romáriu és Bebetu.

drdugo 2008.04.08. 16:49:11

"egy biztosan, őt egyébként az egész blog nevében megkövetem."

ki ő és miért kellene megkövetni?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.08. 16:56:10

Ha már nosztalgiázunk (Méhes, Horti, Fargó kapcsán), akkor nekem egy mondat Hetthésytől a 2006-os vébé horvát-ausztrál meccséről, amelyet soha nem fogok elfelejteni:

"Bravúros operatőri megoldást láthattunk, ezen a képen úgy látszott, mintha Simunic még a pályán lenne." [Ugye, a második sárgája után...]

A 2006-os vébét közvetítési szempontból Hetthésy tette elvielhetővé. Bár lehet, hogy csak azért, mert mellette (emlékeim szerint) nem ült "szakkommentátor". :-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.08. 17:05:10

"ki ő és miért kellene megkövetni?"

felteszem léderer és azért, mert még csak szidtuk, mekkora (rosszkor) sikongatós debil. s tettük ezt joggal. bocs, Ákos. de kérlek, mondd ki, hogy Toni a Luca nélkül, csak egyszer, sírva kérlek, rimánkodom.

egyébként nem (csak) az a baj, ha valaki mint kommentátor elfogadja, sőt, szereti, sőt, imádja Hortit, hanem, hogy mondjuk ugyanúgy elfogadja és elismeri kommentátorként mondjuk hajdúbét vagy méhest. valamelyik nem stimmel.

r_magpie 2008.04.08. 17:06:10

ApukadHUN, az nekem is megvan: "Bergkaaamp...nincs idő visszajátszani az eseményeket, annyira pörög a meccs...jön be a szöglet, Winter, góóóól kettttőőő-ketttőőőőő"

mekkora 2. félidő volt már
Pista és Ricsi még lelkes fiatalok voltak, nagyon bírtam őket
A Milan-Barca 4-0át például felesben közvetítették, és tökjó volt

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.08. 17:06:11

Sajnos már nem tudom ki volt a Palermo-Juve-n, de a következőt mondta mikor Buffon majdnem a fépályáig ment előre, és onnan indított, mint egy hátvéd:
"Buffon a legeslegutolsó ember a Juve csapatában" lehet, hogy nem szórul szóra, de majdnem. :)))
Kicsit figyeltem, majd röhögtem rajta. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.08. 17:08:27

Az megvan a Mostani Palermo-Juve-n, (sajna nem tom ki közvetítette) Buffon előrement a kezdőkörig onnan ívelt fe. : "Buffon a legeslegutolsó ember a Juve csapatában" :)

Nem kicsit nevettem, ezen a "drámainak" szánt megjegyzésen. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.08. 17:09:22

basszus, vagy nem küldi el vagy csak párosával, nyugodtan, lehet törölni a kevésbé jobb írást. ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.08. 17:10:11

mocsing: De miért?

Én simán el tudom fogadni, hogy két teljesen különböző stílust képviselnek.

Még talán azt is mondom, hogy más-más típusú meccsekhez adekvát ez vagy az. Vébédöntőt például nem adnék Hortinak, de a Bundesliga 2-es meccsekhez alig tudnék nála jobbat elképzelni.

Janek 2008.04.08. 17:21:46

Benito: ment egy mail

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.08. 17:25:27

csöncsön,

de ez nem különböző stílus, hanem az egyik bohóckodik, a másik meg nem. id. Knézy és Egri különböző stílusúak, nekem pl Egri többé-kevésbé bejön (bár ezzel nem leszek népszerű itt), de Knézyt is riporternek tartottam, pedig a világból kikergetett.

más stílus még egy brazil riporter meg egy német mondjuk, az egyik pörög folyton és kiabál sokat, a német kussol és néha hallunk, egy "ahzóó, Klose, ábszájc"-ot, de mindkettő komolyan veszi önmagát, amit csinál és engem, aki hallgatja .

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.08. 17:33:52

tehát a lényeg, ami lemaradt: Horti nem azért nem szerethető, továbbmegyek, kötelezően ajánlva utálandó, mert nem vicces nekem, önmagában ezért farkasházyteddyt se utálom, de Horti a fent említettek közül egyet se vesz komolyan és ez megbocsáthatatlan.

BruceWayne 2008.04.08. 17:53:37

Lédererbe az volt komoly mikor a vasárnapi déli meccek előtt olyan fejjel jelentkezett be mint aki előző éjszaka bebaszott, hajnalba ért haza és aludt egy pár órát majd az ágyból rögtön a közvetítésre ment volna :-)
vagy tényleg másnapos volt vagy nem tudom, de vicces volt :-)

az m1-en ez a szemüveges bohóc az egri vagy a matuz?

VGL 2008.04.08. 18:05:36

Egri az a szemüveges bohóc...
Emlékeim szerint Ő közvetítette a 2002-es vb-n a Németország-Szaúd Arábia meccset. Igaz, hogy 8-0 lett, de olyan unalmasan közvetítette, hogy majdnem elaludtam rajta. Pedig nem mindennap látunk ilyet.
Méhes szerintem is kiváló kommentátor. A lelkesedése teljesen átragad rám, amikor magyar érdekeltségű sporteseményt közvetít (kajak-kenu, kézilbada), és a focimeccseket is jól hozza le.

d3vnull 2008.04.08. 18:27:55

Sikerült pontosan megfogalmaznom a Hortiról alkotott véleményem : rajongója vagyok, imádom ahogy közvetít, miatta nézek olyan meccseket amit amúgy nem biztos, hogy megnéznék, de valahogy mégsem szeretném ha mondjuk a mai CHELSEA-Fener-t ő közvetítené. Kék oldalról erősen érintve vagyok ezért nem valószínű, hogy röhögcsélnék a meccs alatt :)

rexford 2008.04.08. 18:46:25

A hozzászólásokból kiderül, hogy valószínűleg ki az a kommentátor, aki olvassa a blogot.

Paul Newman Jr. 2008.04.08. 19:00:27

A Léderer - Szaniszló arány azért durva, szerintem az van, hogy Ákos nevét a kocák is ismerik, már csak a válogatott meccsek miatt is, meg amúgy is divat lett belerúgni egyet.

Üvöltsön csak, az a jó!!! Az ezredik Lucatoni mondjuk valóban felküldi az ember agyát

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.08. 19:07:28

Szerintem a Gundel-Egri meccs állása méltatlan. Egri, mint sportkommentátor sokkal felkészültebb, mint Gundel-Taki.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2008.04.08. 19:48:56

Tudom, tudom, ez a szavazás is épp csak elindult, de már várom a B ligát, vagyis a "szakkommentátorok" vérre menő csatáját!
Bognár Gyuri kontra Puhl Sanyi, Hajdú Attila kontra Telek Manci és így tovább...

d3vnull 2008.04.08. 20:36:28

Hajdú Attila kontra Telek Manci erősnek ígérkezik, de Manci feje billenti el a mérleget balázspali javára :)

Nade nem kisebb küzdelmet várok hegyiiván vs. Tornyi Barnabás(bár most nem aktív tudtommal) mezőnyben is :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.08. 20:40:50

De egy Nyilasi "valóban így van" Tibi vs Puhl "ettül szép ez játék" Sanyi összecsapás se lenne kutyatöke.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.08. 21:26:53

ha lesz szagkommentátorokkal is, akkor Tornyi-Puhl döntőnek kell lennie, de csak mert Zomborit értelmetlenség lenne indítani.

d3vnull 2008.04.08. 21:45:59

mocsing : ez a Tornyi komoly?

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.08. 21:58:44

ja, úgy értettem, hogy a legszarabbakat választjuk meg. ezért diszkvalifikáltuk Zombit.

bennetek felmerült, h a "legjobbat"? nem tudom értelmezni ebben a kontextusban ezt a szót.

d3vnull 2008.04.08. 22:42:34

nemigen. Viszont Puhlnak szeretem a meglehetős őszinteségét:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.08. 22:43:36

a játék szépségének mibenrejlését illetően?:)

rizla 2008.04.08. 22:44:22

hajdú b remek volt ma is. érdekes, én egy faviccet sem hallottam..

rizla 2008.04.08. 22:45:25

walmer: "rizla, amit te csinálsz, azt szarrágásnak hívják. Ha külföldi hírportálokról venné az infókat, akkor meg az lenne a bajod. "

jaj persze. akkor védd a kibaszott világit, egyedül vagy a szánalmas véleményeddel.

BruceWayne 2008.04.08. 23:38:55

ma hajdú b elkezdett sorolni valami olyat hogy hány arsenalos játszott már a korábbi csapatában a pool ellen? na most ez két angol csapat meccsén kit érdekel????? Gerard góljánál meg hogy hanyadik gólja zsinórban az anfielden a Bl-ben + hogy a pool hány gólt lőtt selejtezőstől. na most pont akkor ez se érdekelt senkit...

amúgy jó volt, szerintem az ő hangját szoktuk meg leginkább mivel a mostaniak közül ő a legrégebbi, másrészt nevekkel is mindig tisztában van, képben van mindig, profi, de azért ő sem hibátlan és néha idegeítő mikor ilyen nagyon nagyon felfokozott állapotban hüledezik hogy BL így meg úgy meg amúgy + mikor a meccs első 10 percében csak mondja és mondja az infokat a 2 csapatról vagy akihez épp kerül a labda....

rizla 2008.04.08. 23:46:29

"ma hajdú b elkezdett sorolni valami olyat hogy hány arsenalos játszott már a korábbi csapatában a pool ellen?"

ez kb 1 perc volt, és az is holtidőben. bele ne halj már.

"Gerard góljánál meg hogy hanyadik gólja zsinórban az anfielden a Bl-ben"

gerard éppen történelmet írt. engem speciel az ilyen érdekel.

"+ hogy a pool hány gólt lőtt selejtezőstől. na most pont akkor ez se érdekelt senkit..."

szerintem meg sokat elárul a liverpool BL-hatékonyságáról, hogy hány gólt vágnak. nem értem esküszöm ezt a kötekedést. a liverpool még sosem lőtt ennyi gólt nemzetközi kupaporondon, így ez is történelemkönyvbe való, abszolút megemlíthető, sőt. teljesen érdekes statisztika.

"amúgy jó volt, szerintem az ő hangját szoktuk meg leginkább mivel a mostaniak közül ő a legrégebbi"

szerintem. nekem már régen is az ő hangja tetszett a legjobban, amikor még új volt, én meg kis pöcs.

"+ mikor a meccs első 10 percében csak mondja és mondja az infokat a 2 csapatról vagy akihez épp kerül a labda.."

bazmeg, DIREKT figyeltem hajdú b-re, csak és kizárólag akkor mondott infokat, amikor belefért, egyébként minden idegszálával a meccsen volt.

kifejezetten érdekes információkat gyűjt ki, de nem is ez a lényeg, hanem az, ahogyan lekommunikálja. én nála mindig következetességet érzek, az összefüggéseket keresi. ha felhoz egy statisztikát, annak általában van oka.
pl az első 10 percben általában azt sorolja, hogy melyik csapat hogyan teljesített az elmúlt időszakban. akit ez nem érdekel egy összecsapáson, azt a sportág sem érdekli túlzott mélységekig.
sajnálom, ha úgy tűnik, mintha nyalnám a seggét, de egyszerűen tényleg kiváló volt ma is.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.09. 00:45:55

Szolgálati közlemény: a szavazások a poszt megjelenésének pontos időpontjához képest 48 órával záródnak. Azaz ma 18 órakor
A második forduló legkésőbb csütörtökön kezdődik.
Riadóztatni a családot és az ismerősöket! Induljon az iwiw kommandó!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.09. 01:11:46

Hát a Hortisták már csak egy nagy finisben bízhatnak, sajnos a fehérlovak nem szavazhatnak.

Walmer 2008.04.09. 08:58:28

rizla, akkor cuppanjál rá Bére

d3vnull 2008.04.09. 11:21:40

De ki az a 95 aki lédererre szavazott? Biztos inkognitóban van, nem? Olyan ez mint a mosdóbapisálás...

kukonyalori 2008.04.09. 11:37:43

szevasztok,
egy gépről csak egyszer lehet szavazni, még akkor is ha másik nickkel lépsz be?
Vagy mér nem tok szavazni.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.09. 11:41:42

IP és böngésző alapján csinálja. Pontosan nem tudom, de a többszörös szavazás elég jól ki van zárva, hogy mindenki Ákosának ne kelljen a gép előtt éjszakázva döntetlenre menteni az állást.

haraputca 2008.04.09. 11:43:11

Hajdúbéla tegnap hozta a szokásost, azért az jó kis segítség lehet egy riporternek, ha maga a meccs is remek. Én például ilyenkor csak utólag megnézve figyelek a szövegre, hiszen üvölt vagy káromkodik az ember a meccset nézve, nem a riportert hallgatja. Nem? Vagy a nagy kocsmazaj... :)))
Az orgánuma szerintem Méhesnek jobb, de az nem kunszt, mert ő a legobb. :))

Statisztikát mindenki sorol valamilyet, van akit érdekel, másokat nem.

haraputca 2008.04.09. 11:45:26

Azért rizla, ha mások véleményét számalmasozod, miért írod a tiédet ilyen hosszan?
Ízlések és pofonok, ezt úgy nevezik. Észérvekkel nem lehet ízlésekről vitatkozni. Neked Hajdú tetszik másnak más, így van ez.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.09. 11:50:26

"De ki az a 95 aki lédererre szavazott?"

Áki bement két-három netcaféba...

pancho most elismerte, h ő olvassa a blogot?:)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.04.09. 11:56:19

én is _benito után egy kis méhes kampányt kezdek!

youtube.com/watch?v=daelfAhCyvI

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.09. 14:49:08

Tapsvihar és hangorkán: Léderer Áki elérte a száz szavazatot!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.09. 15:48:05

mocsing:

Szerintem ez a "bohóckodjunk" is lehet stílus, pláne, ha (mint Horti) tényleg viccesen csinálják. Ritkán van olyan, hogy megállnám nevetés nélkül a szövegét.

Ezzel együtt továbbra is mondom: a BL-döntőt nem adnám neki. Vannak meccsek, amelyek megkövetelik a riporter (persze humorba ágyazott) komolyságát.

Lédererben az a rossz, hogy durvára nem ért a focihoz. Nála kb. attól jó egy meccs, ha sok a kapuralövés. Ezért olyan ízléstelen, amikor a szánalmasan alacsony színvonalú magyar bajnokikon őrjöng, mekkora a meccs, a Getafe-Sevillán pedig (az év egyik legnagyobb ütközetén) fanyalog. Szerintem ez a totális dilettantizmus az elviselhetetlen benne.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.09. 16:48:08

csöncsön,

ebben nem értünk egyet, ahol a közvetítés lenne a lényeg és nem a humor, ott az ennyire megosztó humornak(?) semmi keresnivalója. ha BL-döntő, ha Bundes 2.

Léderer sztem egy idióta, de érdekes, hogy ezt a példát hoztad fel, miszerint nem ért a focihoz. el tudod képzelni, h Horti akár csak kicsit is szakmai jellegű mondatot kiejtsen a száján? mondjon vmit felállásról, taktikáról ezek összefüggéseiről, hogy csak a legtriviálisabbat említsem... Léderer próbálkozik legalább, mérsékelt sikerrel, istenem ezvan.

Horti legnagyobb kritikája, h még lédererrel sincs értelme összehasonlítani. egy szar alma is jobb alma, mint egy körte, ami ráadásul fonnyadt, de ha érett lenne se lenne soha jobb alma.

GrandeCapitano (törölt) 2008.04.09. 19:33:35

Egytértek, szerintem is Méhes a legjobb. És az A a halálcsoport, ahol éles lesz a Szaniszló-Matuz párharc, én előbbinek szurkolok, szerintem sokkal jobb.

Mindenhol a favoritom vezet egyelőre, a D-csoport Knézy-Horti párharcban 5 perc bambulás után inkább nem szavaztam... Nem tudok dönteni.......

Gundel meg nekem inkább showman, nem sportriporter már, annak nem is olyan jó talán.

retroflexus 2008.04.09. 20:00:17

Egri "gulyáslászló" Viktor közvetíti a MU meccset...:S Lehet, hogy olyan teljesítményt nyújt, amivel megfordítja az állást??
süti beállítások módosítása