Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Kopaszra vert alsósok

2008.04.02. 01:48 heinrich

Ez itt már a nagyok játéka - ilyen egyszerű. A legjobb nyolcig rendszerint eljutnak olyan, a másodvonal élvonalába tartozó csapatok, mint a Benfica, Lyon, Villarreal (2006), vagy a PSV, Valencia, Róma (2007), de akkor jönnek a nagyok és összerombolják a nagy műgonddal építgetett alsósok homokvárát. 2008 - Totti&Co. az idén megint kitett magáért, de a tavaszi, botrányosan erőltetett menet végén szinte harcképtelen rogytak össze a Manchester roppant súlya alatt. A United már-már elnéző mosollyal fektette térdére a Rómát, megpaskolta kétszer, majd rátelepedett a hátára úgy, hogy az moccani sem tudott. A magunk részéről kísérteties hasonlóságot véltünk felfedezni a Milan – Arsenal meccsel, melynek tanulságait Spalletti mester bizony elfelejtette levonni. Eközben a Barca végre képes volt nyerni és ezt még akkor is illik megbecsülni, ha a lehető leggyengébb ellenféllel szemben tette is.

Eleinte nem tudtuk eldönteni, hogy Spalletti a várható lavinaként zúduló manchesteri kontrák elkerülése végett rendelte saját térfelére a csapatát, vagy az angolok kívántak kellő nyomatékkal fellépni, valószínűleg mindkettő igaz. De mikor azt láttuk, hogy a Róma a megszerzett labdákkal nemhogy pengeéles attakokat nem vezet, de épkézláb támadást is csak foltokban, kezdett egyszerűsödni a képlet.

Totti hiányában gyakorlatilag csatársor nélkül állt fel a Róma, mert a társaitól kilométerekre senyvedő Vucinic szinte észrevétlenül settenkedett az amúgy is bombabiztosnak tűnő védők között, egy kontrát amúgy is csak befejezni tud, a felépítésében vajmi kevés szerep osztható rá. Mancinit egész egyszerűen megette Anderson, miközben Carrick és Taddei szépen kioltotta egymást, innentől kezdve Panucci és Tonetto keltette a legtöbb riadalmat... Tegnap este tíz percig tudtak színvonalas futballt bemutatni, a második félidő elején. Ami elégnek bizonyult egy esszenciáját veszített Real Madrid ellen, az most édeskevés volt egy nem csak nevében nagy MU ellen. Az angolok jobbak fizikálisan, jobbak szerkezetben, jobbak a padon, de a leglátványosabb különbség a csapatrészek közötti összhangban mutatkozott meg.

A United kisajátította a középpályát, szétfutották az olaszokat, annyi keresztmozgás volt, hogy nem volt érdemes a posztokkal foglalkozni. Rooney számtalanszor tűnt fel a középpályán, Anderson olykor gejzírként tört elő a center helyén, Scholes pedig simán kettőslátást okozott az avatatlan szemnek. Nálunk a meccs embere mégis Ji-Sung Park. Mindig fellelhető volt a vonal mellett, labdát nem láttuk eladni, minden szembejövőt leszerelt, bónuszként adott egy gólpasszt. Az érkezésekor még láthatóan megilletődött játékos túllépett a beilleszkedési nehézségeken (magyaros probléma 1#), távolkeleti alázattal megbecsülte magát (2#) a világ talán legnagyobb klubjánál és képességeit maximálisan kihasználva (3#) felnőtt a nem középszerű feladathoz (4#). Nincs vita, mára a MU valódi értékkel bíró teljes jogú tagja - hiszen leigazolásakor nem volt több, mint a távol-keleti mammutpiacra betörni kívánó klub relatív olcsó marketingeszköze.

CéRonaldó viszont megint bizonyította, létszükséglet a kettessel kezdődő személyi szám, hogy valaki kedvelni tudja. Hisztis fruskaként adja a sértődöttet egy lökés, egy neki nem tetsző bírói ítélet, vagy egy rossz passz láttán, de csapattársai lefitymálásánál is idegesítőbb az ellenfél iránt tanúsított zéró tisztelet és az öncélú alázásra irányuló felesleges, arcátlan kivagyiság. Ne legyünk próféták, de ezt egyszer nagyon meg fogja unni valaki, és akkor hiába fut panaszra a mindezt tökéletesen elnéző Ferguson papához. Ettől függetlenül, ha éppen sértett gőgje engedte, megint zseniális dolgokat mutatott be az albertflóris szünetek között. Az a jelenet, ahogy vezetést szerzett a MU, egyrészt hű képe a meccsnek, másrészt minden oktatófilmben ott a helye. Nem Scholes lágyan visszaívelt labdájára gondolunk és nem is az amúgy kiváló fejesre - ez csak részletkérdés. Hanem annak a mindent elsöprő céltudatos lendületre, ahogy Ronaldó sújtólég módjára robbant rá a beadásra, minden idegszálával a labdát támadva.

Összességében nem lehet kárhoztatni a Rómát, a lehetőségükhöz képest a maximumot látszanak kihozni a szezonukból, Dévényi Tibi bácsit idézve: nagy tapsot a szobában. Egyszerűen ennyi a különbség az Intert félig meddig behúzott farokkal (és kilógó belekkel) üldöző Róma, és a PL-t mínusz öt pontos hátrányból is gátlástalanul einstandoló Manchester között, aki félgőzzel is meggyőző BL székfoglalót tartott az erejével mostanra elkészült, besavasodott és vezérét veszítette hazaiak feje felett. Csak azt árulja el valaki, hogy a falábú, faagyú Wes Brown mit keres ebben a csapatban. (AS Roma – Manchester United 0-2)

A Róma szindróma tulajdonképpen a Schalkéról is elmondható. Böcsülettel brusztolnak a bajnokságban és BL történetük legnagyobb sikerét elérve nyolcba jutottak, mégpedig a náluk jóval esélyesebb Portón keresztül. Most viszont, az elit környezettől megilletődve 45 percen keresztül tanácstalanul forgatták a halkést, beleittak a kézmosó vízbe és esetlenül forgatták az étlapot – így aztán ők kerültek felszolgálásra. A két tinizseni közül most már egyre inkább Krkic a domináns, élete első BL gólja pedig tovább szilárdítja helyét a csapatban, ha már egyszer volt olyan mázlija, hogy húsz centiről még épp a léc alá tette csimmaszárral Henry passzát, aki elé egyébként Neuer szerencsétlenkedte a labdát. Kapussors.

A második felesben aztán Kurányiék rájöttek, hogy lehet itt kézzel is zabálni és jó munkásemberként neki is estek a melónak, de a befejezések legtöbbször esetlegesre sikerültek, vagy kitartott a Barca durva mázlija, mely már a sorsolásal megkezdődött.
A Barca nem feltétlen meccset nyert tegnap, hanem elsősorban időt, hogy ne a kezekben görcsösen szorongatott kapanyéllel kelljen nekimenni a gépállat formában érkező Manchesternek. (Schalke 04 – Barcelona 0-1)

305 komment

Címkék: h összefoglaló bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr94407498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Van Basten 9 2008.04.02. 03:49:03

Park Ji Sung, amellett, hogy nálatok a meccs embere, nálam szürkén játszott és kábé húszpercenként találkozott a labdával. Nem mondom, hogy nem játszott hasznosan, de azért a meccs emberénék néha azért a labdával is kéne köszönőviszonyba lennie. Iletve ha nem, akkor ennek a címnek Vadicska Zsolti bácsi anno a Lokiból az örökös birtokosa. Akkor már inkább a hibátlanul játszó Rio Ferdinand legyen a Man of the match.

Gyenge volt a Roma, mintha egy k európai kiscsapat jászott volna.

spaletta 2008.04.02. 06:58:55

Sajnos igaz a poszt, gyenge volt a roma.
talán, ha a második elején lő egy gólt.
nem baj, a hétvégén jön a Genoa.
forza magica roma!

szbszig 2008.04.02. 07:13:05

És erre várt mindenki olyan nagyon?...

drosiii 2008.04.02. 07:15:02

Én nem tudom megérteni, hogy mi a problémátok Wes Brown-nal...

MAti 2008.04.02. 07:50:15

A Romától és sokkal többet vártam... :(
Egyik csapatnak sem szurkolok, de egy jó meccshez két, nagyjából egy szinten lévő csapat kellett volna.

Panuccinak kellett volna 5 méterről a léc alá rúgni a labdát, tán még komoly küzdelem is lett volna. De így...

szferi 2008.04.02. 08:08:01

Tegnap 1-3at tippeltem. Túlbecsültem a romát, azt hittem egy gólra jók lesznek. Nem sok reménnyel utaznak majd a rémálmok színházába :)

szferi 2008.04.02. 08:13:26

Park ha nem is lógott ki a csapatból, azért nem volt annyira jó, max önmagához képest. Én az ő helyére vittem volna be heargreavest, de hát alex papa jobban tudja.

dejavubazz 2008.04.02. 08:17:13

Nalam is Rio a meccs embere, igazi kapitany volt tegnap.

Park szerintem azert tunhetett jobbnak a szokasosnal, mert ez nem a PL, ott azert tobbszor pattan le a ellenfelrol a koreai.

Brownt _tegnap_ boven korrektul jatszott, es hat sajat neveles, SAF meg valami miatt nem igazan csipi a teli igazolasokat.
Sebaj, legalabb izgalmasabba teszi Wes a meccseket (mondom most, amikor nem kaptunk rola golt). :)

dejavubazz 2008.04.02. 08:21:29

szferi,

az az egy gol benne volt a Romaban. A szerencsen is mulott, hogy vegul nem rugtak semmit, na meg a Unitednek a legjobbkor jott a Rooney gol.

szferi 2008.04.02. 08:27:45

Egyetértek, benne volt, vártam is hogy rúgnak egyet.. Nem sikerült, és a végére nekik is szerencséjük volt párszor, hogy ennyivel megúszták. Mindent összevetve, a kétgólos különbség sztem reális..

Leito 2008.04.02. 08:34:17

1. semleges szemmel ez a meccs egy marék fos volt. ezt a békategóriás, még a derby ellen is csere parkot az egyik legjobbnak nevezni????
2. az a baj ezzel a mu győzelemmel, h méginkább odáig meg vissza lesz az egész sajtó a csapattól; pedig csak egy vezérét vesztett, alulmotivált csapatot vert 2 helyzetből (0-2 utáni helyzeteik ebből a szempontból indifferensek).
3. kíváncsi vagyok, neki mennek-e a mu-nak a visszavágón, minden-mindegy-alapon? az azért kemény lenne:DD

Everred 2008.04.02. 08:36:17

Ugyan már, 15 gólt kaptunk a bajnokságban, négyet a BL-ben. Brown olyanokat őrzött hiba nélkül, mint Hleb, Ben Arfa, Babel, Joe Cole... nem hiszem, hogy idén bármi kritika érhetné.

A szokásos Ronaldo-basztatás persze nem maradhatott el a posztból, ez ilyen nst-kényszer, annak ellenére, hogy Ronaldo nagyjából az egész meccsen csendben volt, noha végig faragták és a bíró végig tűrte, semmit le nem fújt.

Mondjuk a "csapattársai lefitymálása" című állítással kicsit túlmentetek a határon, ez már nem személyes vélemény kérdése.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.04.02. 08:39:18

azért ha a manchester megrázza magát, a barcelona nagy bajban lesz, hacsak nem javul óriásit a formája.még szerencse, hogy az oleguer-c ronaldo párharcnak most kicsi a realitása, de gondolom mindenki maga elé tudja képzelni...

RickyTerror 2008.04.02. 08:54:36

Everred: azért Mexes kapott Céről egy véleményes sárgát. Ezek után már nyilván nem tapadt rá annyira.

Park egyébként nálam is a meccs embere.

tb 2008.04.02. 08:55:42

ez egy kissé túlzó mondat:

"A legjobb nyolcig rendszerint eljutnak olyan, a másodvonal élvonalába tartozó csapatok, mint a Benfica, Lyon, Villarreal (2006), vagy a PSV, Valencia, Róma (2007), de akkor jönnek a nagyok és összerombolják a nagy műgonddal építgetett alsósok homokvárát"

2003 és 2007 kivételével mindig volt "alsós" a 4 között, sőt 2004-ben egyenesen két alsós játszotta a döntőt

United82 2008.04.02. 08:56:31

"3. kíváncsi vagyok, neki mennek-e a mu-nak a visszavágón, minden-mindegy-alapon? az azért kemény lenne:DD"
ha neki menne a roma akkor megint kapnának egy hetest, vagy többet.

Ronaldo fikázást már megszoktam, de nem érdekel, bizonyítja meccsről meccsre hogy mekkora játékos. nem szeretik? nem érdekel, minél jobban utálják őt az csak "doppingolja" és annál jobb, annál több gólt lő, szóval utáljátok csak.

Amúgy meg az elmúlt 5meccse a Unitednek 100x jobb volt, kb 10perc alatt több minden történt mint ezen a meccsen, félelmetes hogy milyen szar egy BL meccs egy angol bajnokihoz képest.
És az is "félelmetes" hogy a United hányféle formációban tud vagy szépen vagy csak eredményesen vagy a kettőt elegyítve játszani.
A bajnokságban általában 442 (ami inkább 4231) totális támadófoci és sok rúgott gól. A rangadókon egy 451es formáció támadófoci és sok gól (arse 4-0,pool 3-0), míg a Bl-ben(idegenben) egy 4321 totális védekezés, kontrák, és gól.(persze itt is váltottak mikor a róma a bal oldalon támadgatott, bejött Owen H és átálltak 4411re, rögtön vége lett a róma rohamoknak).De persze ha kell akkor a BL-ben is totális támadófoci (pl tavalyi róma meccs).

Ha tartja a csapat ezt a formát, nem tudom elképzelni hogy ne nyerjük meg a Pl-t meg a BL-t is, bár továbbra is állítom nekem a PL fontosabb:)

Ja és remélem Vidic nem esett ki hosszú időre:(

MAti 2008.04.02. 09:01:31

Mennyi szakember... :)

tb 2008.04.02. 09:03:20

RickyTerror: nem Ronaldo buktatásáért, fellökéséért kapta (bár nem szólhatott volna egy szót sem, akkor sem, ha azért kap), hanem amikor lefújta a bíró, elkezdett hisztizni, levegőbe boxolni, ezért pedig e jelenlegi szabályok szerint sárga jár

Everred: nekem is feltűnt ez a kényszeres Ronaldo basztatás, dehát ugyanez volt Beckhammel is, amikor épp rá gerjedtek a 16 éves csajok... vajon mi lehet az oka? irígység?

szferi 2008.04.02. 09:14:13

Leito, miből gondolod, hogy volt a roma alulmotivált volt ezen a meccsen? Ez nekem nem jött le.

Badbitie 2008.04.02. 09:16:24

Adta a tv a schalke-barcát is? Én láttam a tv6on egy edzést, ami a schalke stadionjában volt vagy 70 ezer néző előtt. Ott a schalkét 2 részre osztották, ahogy az szokás, az egyik csapat kékben, a másik felvette a kukásmellényt, így narancssárgában volt. Térfelet választottak, és az elején a porto elleni hőst megtréfálták egy lövéssel, amit nem tudott fogni, kipattant, és az érkező ember 3ról kishíján főlé lőtte, de azért csak beakadt. Ez így az edzés elején bele is fért, finoman jelezték, hogy Neuernek, hogy most ugyan nagy a mellény, de majd a meccsen vegye komolyan magát, mert a mellényre feladják a zakót is. Ezt a 15 perces tréfás részt letudva a hátralévő időben a kék mezesek egykapuztak. Pander gyakorolta a pont és szögletrúgásokat. Hát mit is mondjak, ráfér a gyakorlás, mert egyik rosszabbul sikerült, mint a másik. Ezután az edzés után leadták a meccset is?

Ja, hogy ez volt a meccs, és a narancsok voltak a barca? Hát akkor meg nem értem se az indexes cikket, se ezt a posztot. Azok a narancsos fiúk a két kezüket összetehetik, hogy nincs egy befejezőember a schalkében, mert akkor most az lenne a feladat, hogy egy hatossal nyerjenek otthon a továbbjutásért. Így a visszavágót kibekkelhetik egy 0-0ra, ha szerencséjük van. De szerintem a németek nem lennének németek, ha nem gyötörnének be egyet, és akkor meg hosszabbítás. A hosszabbításban meg már bedarálják a barcát, még 11esek se kellenek. Szóval jó lesz az MU-Schalke elődöntőnek is, ez a barca baromi harmatos.

Gabez 2008.04.02. 09:18:48

"hisztis fruskaként adja a sértődöttet egy lökés, egy neki nem tetsző bírói ítélet, vagy egy rossz passz láttán" - már megbocsáss, de ezt csinálja szinte minden olasz...elég csak Mexesre gondolni, vagy Mancinire, szal ezt nem CRonaldo találta ki, ő csak eltanulta...

"és nem is az amúgy kiváló fejesre - ez csak részletkérdés" - részletkérdés? ez volt a fordulópont, egészen pontosan ebben a "jelentéktelen" pillanatban nyerte meg a MU a párharcot...

"Összességében nem lehet kárhoztatni a Rómát, a lehetőségükhöz képest a maximumot látszanak kihozni a szezonukból" - egy túrót, sokkal jobban is tudna a Roma játszani, csak nem bírják a tempót, túl sok a meccs, fáradtak - a maximum nem ez, hanem az, amikor az egyiket feladják a másik érdekében, de ahhoz túl büszkék - szerencsére :)

De legalább most már ők is visszavehetnek az arcméretből, ami igencsak megnőtt az elmúlt hetekben...

Badbitie 2008.04.02. 09:18:52

fölé az, nem főlé :)

Badbitie 2008.04.02. 09:20:06

Másik meccsen valóban Ferdinand volt a man of the match. Bár valóban a sárga srác is felnőtt a feladathoz.

Gabez 2008.04.02. 09:20:33

bocs, nem igazán olasz, hanem olasz csapatban játszó....

Leito 2008.04.02. 09:23:01

@ szferi
sokan megírták itt is és másutt is, hogy a roma, ha választaniuk kell a bukdácsoló inter üldözése, és a bombaerős mu-barca-bldöntő vonal között, akkor az előbbit választják. plusz még ott volt totti hiánya. 10-15 percet leszámítva tanácstalan, impotens, súlytalan támadgatások...
nem úgy értem, hogy már úgy futottak ki a pályára, hogy ááááá, hagyjuk a picsába; csakhát a továbbjutási esélyekkel párhuzamosan a motiváció is meredeken csökkent. én így láttam.

Gabez 2008.04.02. 09:28:19

Sir Alex is elszállt azért kicsit fejben: „Ronaldo gólja mindent megváltoztatott, fantasztikus fejes volt. A római védő nem is gondolta, hogy ilyen bátran felmegy fejelni. Tipikus középcsatár-gól volt, korábbi önmagamra emlékeztetett…”

Ki másra...:)

Leito 2008.04.02. 09:28:22

@ Rooney82
nem úgy gondoltam, hogy agyatlan támadással mennek neki a mu-nak, hogy kapjanak egy valag kontra-gólt; hanem úgy, hogy eredménykényszer nélkül, felszabadultan tudnak majd jáccani, ami sztem nagy előny.
amúgy azt a 7-1-et nem kéne ennyire mantrázni. doni négy lepkéje, carricknek soha nem lesz még egy olyan meccse stb, stb.
szóval, egyszer volt Budán kutyavásár:DD

montipájton 2008.04.02. 09:37:01

1. A Roma most sokkal jobban megérdemelne egy 7-1-es bucira verést a MU-tól, mint tavaly. Akkor legalább gy meccsen láttunk tőlük valamit. Ezzel a "játékkal" BL-negyeddöntős lehet valaki? Szóljatok a Kispest-Honvédnak, nem reménytelen a dolog.

2. C. Ronaldo a király, az NST meg lehúzhatja magát ezért a nyálas fikázgatásért. (Mintha a te személyi számod kezdődne 2-vel, kedves Heinrich, úgy nyafogsz. ) Mit kellene még csinálnia, hogy első bekezdésben a játékáról, és csak utána a saját szimpátiátokról írjatok vele kapcsolatban?

3. A Barca megbecsüli a sorsolását, és kihasználja, hogy gyakorlatilag két értékelhető meccs nélkül ott lehet a BL-elődöntőben. Ott talán már a nagy Henrytól is látunk valami 30 millió eurós mutatványt, végtére a MU ellen megszokásból hozhatná az arsenalos formáját...

montipájton 2008.04.02. 09:40:25

Ja, azt meg valaki fejtse már ki egyszer, mit jelent C. Ronaldónál az "ellenfél iránti zéró tisztelet" - ha azt, hogy olykor megszívatja a védőjét egy-egyben, akkor ugyanezt ugye lesztek szívesek majd olykor Messivel, Robinhoval, Fabregassal stb. kapcsolatban is leírni, ha kicselezik/lefutják/átesernyőzik stb. a védőjüket... Én semmi más jelét nem tapasztaltam még Ronaldónál az általatok belemagyarázott dolgoknak.

Badbitie 2008.04.02. 09:42:18

monti

Budapest-Honvéd most éppen, és tegnap nyertek 4-0-ra a világverő Kaposvári Rákóczi ellen a magyar kupában, nem is értem ez a meccs miért nincs benne ebben a tegnapi kupameccseket összefoglaló posztban. :)

Hyni 2008.04.02. 09:43:33

Az Eurosport statisztikái szerint Park semmivel nem mutatott többet a társainál, a fikázott Wes Brown viszont kifejezetten jót mutatott (nem volt rossz passza a meccsen...)

link; uk.eurosport.yahoo.com/football/champions-league/2007-2008/roma-man-united-229683.html

szferi 2008.04.02. 09:44:54

leito, én úgy láttam hogy a saját lehetőségeik fokozatos tudatosításával csökkent a motivációjuk. Nem egy súlycsoport.

iiilakjfaofijaosf 2008.04.02. 09:48:02

Ha a roma eredménykényszer nélkül játszik akkor is kaphat egy rakás gólt mert ugye eredménykényszer lehet az is hogy emelt fővel essenek ki. Az meg kicsit jóval koncentráltabb játékot követel meg mint tegnap.

Amúgy meg tényleg érdekes hogy szerencsétlen C. Ronaldot orrba-szájba fikázzák de semmi dícséret arra hogy 35 gól meg vezéregyéniség meg csapatjátékos. Tudom hogy meg fognak cáfolni de azért a hétvégi aston villa meccsen csak kiosztott három gólpasszt. És ott a pont montipájtonnál Messiék sem különbek.

Egyébként meg jó meccs volt. Igaz hogy lehetett volna jobb. Ha a Roma úgy játszott volna ahogy tud akkor a UNITED is jobban felpörgött volna. Most ennyi is elég volt. Azért full respect a Roma idei szezonjának.

Go UNITED!

nalazo 2008.04.02. 09:50:17

Szánalmas dolog mosdatni a Roma-t egy ilyen végtelenül ötlettelen és impotens produkció után azzal, hogy alulmotiváltak voltak és hogy választaniuk kellett a Serie A és a BL között. Mi motiválhat jobban egy csapatot, mint hogy továbbjusson a legfontosabb kupában, illetve visszavághasson a tavalyi megalázójának? Egész egyszerűen ennyivel jobb a Manchester most a Roma-nál. A végén még kiderül, hogy már a Real ellen sem akartak továbbjutni, csak így sikerült. Mint kidobósos South Park részben.

United82 2008.04.02. 09:52:54

Park annyiban tűnt ki hogy ő futotta a legtöbbet a csapatból, majdnem 12km-t, és rossz passza szinte nem is volt, igaz sokat nem találkozott a labdával:D
De Scholes 92%-os passzolási mutatója se semmi.
Ronaldo fikázás: mikor 4éve a Unitedbe jött 1-2évig valóban egy irritálóan öncélű portugál kö*ög volt.
De Fergi keze alatt teljesen átvedlett, nem tudom itt közületek ki hány United meccset néz , én szinte az összeset , de az elmúlt 2év Ronaldoját össze sem lehet hasonlítani azzal aki ideérkezett. Az rajta maradt és ha néha gesztikulál egyet akkor rögtün jön hogy hisztérika,feldobja magát satöbbi. magának és az első 2éves működésének köszönheti ezt , de semmivel se "hisztisebb" és "színészebb" ,mint bármelyik másik spanyol,olasz,portugál,brazil játékos, de mivel ő CRoni ezért őt szapulják ezért.Ennyi.
Ő meg "csak annyi" hogy..
PL: 28 meccs 26gól
BL: 8meccs 7gól
FA kupa: 2meccs 3gól

felőlem szidhatják, ő gólokkal válaszol.

Brecsi · http://www.seopack.hu 2008.04.02. 09:59:34

Ez a C.Ronaldo fika a Bekemes utódja. Őt is illet fikázni.:D

Pedig, ha megfigyeltétek, akkor nem öncélú "nyavajgás" ez. Egyszer sikeresen lerugatta magát, kiosztottak róla 2 sárgát. Erről szól a dolog. Pizzaro és Mexes róla kapta a kártyákat, más nem is kapott lapot a Rómából. És a gólja meg valami isteni volt.

Én 1-es személyi számmal is hatalmas focistának tartom!!!

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.04.02. 10:09:27

Nem tisztem c ronit védeni, szerintem a fikázók és az istenítők is csak a ló 1-1 oldalát mesélik el.

Tegnap pár perc különbséggel két szabálytalanságban volt részes, egyikben 'elkövetpő' másikban 'áldozat', már 0-2 után. Amikor ő került le, őt felhúzták, de hasonló gesztust részéről ezúttal nem láthattunk a védője felé....

Egyszerűen arról van szó, hogy egészen kitűnő játékos, nevezhetjük akár zseninek is, aki viszont ezt szereti is hangsúlyozni magáról, meg sem játsza az alázatot. Akit idegesít ez az önajnározás, az utálja, aki pedig úgy gondolja, hogy ilyen technikás, pályán látó, taktikus és ha kell önzetlen csapatjátékos minden dicséretet megérdemel, az meg egekig magasztalja.

Szerintem: én nem lennék a barátja, de ahogy játszik, azt imádom nézni.

uff

sempreLippi 2008.04.02. 10:09:38

alig látok igazat ebben a cikkben. a roma - keretre - egy kiscsapat, vegyük csak végig posztról posztra. ehhez képest csont nélkül ütötte ki a realt. egyébként pedig mindig "csatár nélkül", azaz egy csatárral áll fel, ez ne lepjen már meg. a roma 1-0ra akart nyerni, több gólra csak még több kapottal lett volna esélye. spal erre ment.

a csapatrészek közti összhang helyett talán fajsúlyosabb az a kb 120 millió euro, ami a játékoskeretek értéke között felcsillan.

c.ronaldo pedig nem hisztis hanem klasszis. ha nem csinálná, csinálhatná a cirkuszt, sose lenne ekkora játékos.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.02. 10:43:12

A Real Madrid nagy szerencséje, hogy akkor a Roma volt az ellenfél. Egy komolyabb csapat simán vert volna ötöt akkor a Madridnak, így az olaszoknak köszönhetően elmaradt az igazi alázás.
Az a diadal becsapós lehetett. Különösen, ha valaki az elhulló fehér mezek látványától azt gondolta, hogy kizárólag a romai tengely erőssége, vagy a csapat ereje és taktikai felkészültsége vezetett a továbbjutáshoz.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 10:44:41

Leita:
"2. az a baj ezzel a mu győzelemmel, h méginkább odáig meg vissza lesz az egész sajtó a csapattól; pedig csak egy vezérét vesztett, alulmotivált csapatot vert 2 helyzetből (0-2 utáni helyzeteik ebből a szempontból indifferensek)."

Érdekes tegnapelőtt még 3 porondon helytálló, bajnokaspiráns csapat volt, ennyit változott a világ?

Most eltűntek a Roma drukkerek, majd csak akkor jönnek vissza ha az Inter (pontos)veszít a bajnokságban v a kupában. :))

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.02. 10:48:17

gyönyörű, pancho!
tiéd a kakasos nyalóka, mehetsz homokozni!

meroving 2008.04.02. 10:54:34

Nem vagyok CRonado fan, de tegnap én is kanyáztam volna a helyében meg bárki, miután azzal nyitottak, hogy beleszálltak + szer megfaragták és a spori továbbot int.

Az fikázza, aki alázatosan odatartaná a másik arcát is (gyk: aki odatartaná, az sportolói pályára jórészt alkalmatlan).

A Róma pedig nem volt gyenge. Pusztán csak mindenki annyira játszik, amennyire hagyják. A post jól jellemzi, hogy kp-n Andersonék megoldották. Ennyi.

ui.: amúgy meg csodálkozom Rooney nem egyszer bal bekk poszton szerelt, tisztelet ezért...

meroving 2008.04.02. 10:56:08

Leita: a Roma alulmotivalt volt? Nem remlik ki nyert mostanaban onnan BL-t? Most igy hirtelen szerintem nincs 5-10 ember a keretben...

Akkor miert voltak alulmotiváltak? :o

Leito 2008.04.02. 10:59:57

@ nalazo
szarok a romára, nem is mosdatom őket. azonban azt fontosnak tartom, hogy a 6 héttel ezelőtti roma ég és föld a mostanihoz képest. alulmotiváltság alatt azt értem, hogy egy döglesztő sorozat után, vezérük nélkül kellett volna csinálniuk vmi maradandót. amiben igazad van, az az, hogy ezen az estén erre szemernyi esélyük sem volt.
Nem a szó szoros értelmében válaztanak a Serie A és a BL között, hanem belátták, hogy előbbiben több esély mutatkozik+nem akartak 2 szék között a pad alá esni. De mondom még1X, sok ok miatt nem volt semmi esélyük tegnap este.

Leito 2008.04.02. 11:01:30

szferi 2008.04.02. 09:44:54

jogos. egyetértek.

Leito 2008.04.02. 11:03:06

@ meroving
ami nalazonak válasz, az remélem neked is megteszi

kisdead99 2008.04.02. 11:05:55

"végtére a MU ellen megszokásból hozhatná az arsenalos formáját..."
Vagyis elbújik Rio zsebében, mint azon a bizonyos 4:2-n? :)

meroving 2008.04.02. 11:07:08

>Nem a szó szoros értelmében válaztanak a Serie A >és a BL között, hanem belátták, hogy előbbiben több >esély mutatkozik+nem akartak 2 szék között a pad >alá esni.

Már bocs de ezzel a mentalitással senkiből nem lesz élsportoló.

fatan 2008.04.02. 11:07:54

Azért tegyük már helyre a dolgokat...

Céronaldo nem több, mint a világ jelenleg! legjobb formában lévő játékosa. És ez ugye per pillanat nem kevés. A képességeit, a zsenialitását sem én, sem más nem vonja kétségbe. DE:

Soha a büdös életben nem lesz belőle egy Alex Del Piero, egy Paolo Maldini vagy egy Raúl González. Ők ugyanis nemcsak remek (még ha egyénileg talán nem is annyira képzett) futballisták, de kiváló sport- és csapatemberek és vezérek is, Olyanok akiket a fiam elé tehetnék, hogy "Na így kell."

Másrészt hatod annyit nem tett le még! az asztalra vagy ért el, mint a fent említett játékosok.

Tény Ronaldo még fiatal és mind eredményességben, mind emberileg rámcáfolhat. Az elsőt el tudom képzelni. A másodikat kevésbé.

Ettől függetlenül ámulva, kellő tisztelettel és áhitattal nézem a játékát. De nálam még mindig Raúl "A" Kapitány . :)

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.04.02. 11:08:42

hey srác/cikkíró/!
az önként vállalt laikusságnak is megvannak a határai!

belenézed c.ronaldóba a lekezelést miközben a mondataidból fröcsög a lekezelés!

máskor figyelmesebben :-)

Leito 2008.04.02. 11:10:29

@ Great Cornholio
nem bajnokaspiráns, csak az utóbbi 3 inter-botlást kihasználva -11ről lett -4. így azért már láccik az inter tompora...
olasz kupa sztem nem számít, kb olyan mint a francia kupa.
a BL-ben meg egy végtelenül gyenge realt oktattak okosan, szerencsésen, taktikusan.
közben a bajnokságban inter, fiorentina, juventus stb.
Sok volt ez így, na.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 11:10:42

Bezzeg mikor az Inter kiesett 2 megkérdőjelezhető kiállítás hathatós segítségéval, hogy szétszedték az Intert, hogy lealázták őket, meghogy könnyedén ütötték ki őket, most pedig majd elhitetik velünk, hogy csakis Totti hiánya az ok arra, hogy 8-0 helyett 0-2 lett. Hát ez LOL, meg ROTFL, meg a többi netes cucc.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 11:13:36

A tegnapi meccsbe az tetszett, hogy a galád bíró meghiúsította Mancini összes gólszerzési kísérletét, úgy hogy egyik hempergését sem fújta be a MU térfelén. :) Tiszta jó volt, azt hittem a szomszédok átjönnek mikor 16odszor is azt kiabálom "Nem olasz bíró" :DD

meroving 2008.04.02. 11:17:04

fatan: nemrég 1 másik helyen kifejtettem CRonaldo fikázásval kapcsolatban 1 apróságot. Itt is említette már vki: 3-4 éve hisztis vicc kateg játékosnak tűnt. Aki néz MU meccset és képes a médiából (meg blogokból) jövő zsigeri fikázást leküzdeni ugyan mit utál rajta?
Az elmúlt 2 évben nem reklamált / műesett többet, mint bárki más.

És mire fel ítélitek el emberként? Ismered netalán személyesen? Tippre nem. Ha sportoltál életedben komolyabban akkor tudod, hogy a pályán más az ember. Carsten Jancker pl barátai szerint, egy barátságos szelíd ember. Gondolnád?

Ki lehet a fiad példaképe? Akik a kedvenceid? Amit csinálnak sokan, nem jobb annál, mint amikor a lányok elolvadnak CRonaldótól. Sima szurkolói rajongás / tisztelet.

A foci arról szól, hogy a játékot tesszük mérlegre.
Kutyát nem érdekli - és lehetőségünk sincs megtudni - milyen az adott focista emberileg. A külsőről ítélni meg nem korrekt.

Az meg, hogy a Velvet meg a kinti Blikk szerint pl CRonaldo Rómában jár fizetett hölgyekhez, az egyrészt olyan dolog, hogy a Blikk is sokmindent leír, másrészt meg változik a világ. 2008 van. Ha vki ezt érzi jónak maga számára attól még lehet tisztességes, rendes ember, akár példamutató is bizonyos értelemben. Félreértés ne essék, nem azt mondom h király csávó, kurv@zni jár, csak ennek sztem köze 0 ahhoz, hogy focizik.

Szerintem. Elnézést ha kicsit erősebb a hangvétel. Nem sértegetés gyanánt írtam.

ASRM 2008.04.02. 11:20:26

Ez a MU kb. annyira volt jobb a Roma ellen tegnap, mint a Roma a a Real ellen a második meccsen. De ez nem tranzitív, ilyen irányban nem érdemes következtetést levonni.
A post meg, ez a kis csapat-nagy csapat magyarázat, hát nem is minősítem. Vagy mégis: nemzeti sportba illő.

meroving 2008.04.02. 11:20:36

Még egy adalék. Aki állitólag MU napi 2 edzés után ottmarad még 1-2 órát magában rúgdosni évekig, azt sztem megmutathatod a fiadnak, hogy: "tessék, így kell".

Ylaya 2008.04.02. 11:23:51

En azt nem ertem miert adta fel a Roma 0-2 nel. nem volt szep toluk. Kicsit feltem O`shea-tol de bebizonyitotta mint szamtalanszor hogy ott a helye a csapatban.
Ami kellemes meglepetes hogy nagy oreg scholes vegig birta, es vegig jol jatszott, meg nem is szabalytalankodott :D, meg mostanaba nem meri elvallalni tavolrol a lovest, mint hajdanan. kene rugjon egy golt...
mitol votl ferdinandnak lila az egyik szeme? vajon ki tudna ot megverni :P? a barca meg osszefog esni a Voros szaguldo gyorsvonat alatt az Old traffordon.
udvozlet minden MU drukkernek :D

d3vnull 2008.04.02. 11:27:48

meroving : a kurvázás, satöbbi bulvár téma, valszeg ezérti itt senki sem utálja. Szvsz ha valaki annyira köcsög bírt lenni mint ő régen az már lehet a világ legjobbja most, nekem köcsög marad. Ez tök szubjektív amúgy.

Amúgy a Roma legnagyobb hibáját az iszonyatosan pontatlan passzokban látom tegnap. Taddei és Vucinic például legalább 5-6 alkalommal tudta volna szöktetni egymást jobbszélen, de mindig hosszú volt a passz. Pedig azok remek helyzetek lettek volna. Taddei-t jó is, hogy lecserélte Spalletti mester, mert tegnap igencsak formán kívül volt.

Mexes nem céronáldó miatt kapott sárgát, hanem mert idegbeteg reakciója volt utána. Ez speciel jogos volt szerintem

Ylaya 2008.04.02. 11:31:07

Fatan. messze nem a legjobb peldakat hoztad fel. Olyanokra kell gondolni mint pl Ryan giggs, Steven Gerard esetleg Zidane
(jo hogy agyhalal inzaghit nem irtad oda)

fatan 2008.04.02. 11:31:35

meroving: Tökéletesen értelek és emlékszem is még a melírozott hajú, fülbevalós "köcsögre", akitől csak örökölni lehetett a labdát. :) Emellett igyekszem nem a Blikkből (NSO) tájékozódni és figyelmen kívül hagyni a "The Sun" mértékadó? híreit. :)

MInt olvashattad próbáltam jelezni, hogy abszolút elismerem a kvalitásait. Nem az alapján próbálok véleményt formálni, hogy kivel merre és meddig döngetett. És itt jön a DE:

Egyrészt kicsit már unalmas, hogy "rövid" időegység alatt mutatott teljesítmény után már mindenkit az új Pelének, az új Maradonának, az új "világlegjobbjának" kiáltanak ki. Mondom még 1x, Ronaldo ha tetszik ha nem az idei káprázatos szezonján kívül, még nem tett le semmit az asztalra. Ha ő lenne a futballvilág első fecskéje, a lába elé borulnék. :) De amíg a már említett emberek is ott vannak, tucatnyi serleggel, elismeréssel, BEK/BL, UEFA, győzelmekkel, bajnoki és kupaaranyakkal addig engedtessék meg nekem, hogy őket tekintsem etalonnak.

A bulvár részéről meg annyit, hogy nem véletlenül nem láttam soha olyan cikket, hogy Maldini vagy Raúl hol és kivel és meddig és mekkorát...

De ez a szép az egészben. Ugyanazt nézzük mégis mást látunk. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.02. 11:32:44

szerintem heinrich tökéletesen foglalta össze a történteket (bár egy mondatát én nem írtam volna le a romával kapcsolatban), az pedig belebeszélés, hogy a fentiekkel ellentétben az nst ne ismerné el ronaldo zsenijét.

kedvelni számunkra túl nehéz feladat, de hát az internek is szurkolnak emberek, nem vagyunk egyformák.

Rezeda 2008.04.02. 11:37:30

A multkori 7-1 meccs utan mindenki azt varta, hogy
a MU megnyeri a BL-t. Evek ota a legnagyobb eselyes
(kulonosen mikor vezeti az angol bajnoksagot). Aztan legutobb siman kiesett a Milan ellen, meg eselye sem
volt. Azt megelozoen ketszer verte a Milan 1-0 ra.
Szerintem van par europai csapat, aki jo esellyel kiejtene' egy kupameccsen (pl. ha a Barcelona jo napot fog ki es Messi, Deco jatszik nem lenne eselye a United-nek). Altalaban szokas dicserni az MU-t, pedig
jatekosallomanyt nezve Ronaldo, Rooney ,Tevez -. Taktikailag sem kulonleges (soha nem felejtem el hogy rohangaltak, amikor a Real jatszadozott egy ugyanilyen eros Mu-val (Beckham is voros mezben) vagy a Depor 3-2 eredmenyere az Old Traffordon). Amit szerettem benne 99 korul az a motivacio, de mostanra akkora az arcuk hogy ez eltunt.

Kivancsi lennek mire lennenek kepesek hatranyban (!) a Liverpool, Chelsea, Inter, Barca, Sevilla elleneben.

meroving 2008.04.02. 11:40:28

fatan: A bulvár részéről meg annyit, hogy nem véletlenül nem láttam soha olyan cikket, hogy Maldini vagy Raúl hol és kivel és meddig és mekkorát...

Lásd Henry. Remek példakép (volt) ezek szerint.
Masreszt mondom 2008 van. Valtozik a vilag. 10 eve gaz volt inkabb. Ma nem az. Ez van, ezt kell szeretni.

Az etalont nehéz megmondani. Szerintem 10 év olyan sok idő a fociban, hogy CRonaldot nem lehet és folosleges lenne mondjuk 10 evvel ezelotti szelsokhoz hasonlítani.
Te Neked felteszem ok a kedvenceid. Nem gond. Nekem is van, radasul nem CR :)
Csak azt mondtam, hogy emberileg megitelni vkit az alapjan amit a Blikkben olvasol + a meccsen latsz (vagy inkabb lattal 2-3 eve) sztem kar. Ez igaz focistara meg sakkozora is :) Ezert hoztam peldanak Janckert. De sok szaz peldat lehetne meg mondani. Persze van ellenpelda is, alairom, aki pontosan akkora patkany lehet az eletben mint a palyan (lasd Keane - remelem nem irom el, o volt aki labat tort es megirta konyvben).

Leito 2008.04.02. 11:42:36

futóverseny.
esélyed van elérni (az erődet meghaladó) x. helyet nagy szerencsével, jó hajrával stb.
de te inkább tartalékolsz a hétvégi maratonra, ahol az eddig legyőzhetetlennek mutatkozó ellenfeled elfárad és hatalmas bravúrral befogod, elsőként szakítod át a célszalagot.
aki az utóbbit választja, nem kisebb élsportoló annál, aki az első opciót választja. sztem.

meroving 2008.04.02. 11:43:54

_benito:
szeretni nem kell. az is egyertelmu, hogy elismeritek a tudasat, csak megint elojott a 'gusztustalan reklamalas, hiszti, feldobalas'...

lehet en latok rosszul de sztem nem dobalta magat, reklamalni, hisztizni nala jobban is szoktak manapsag. ilyen tekintetben kicsit so last year ez a CR tema. szerintem.

ASRM 2008.04.02. 11:44:18

C.Ronaldo ügyben Fatan igen találó fogalmaz. Az aranylabdáról döntők közül jó néhányan szerintem már most fogják a a fejüket hogy mi lesz ebből és zsolozsmákat mormolnak, hogy az eb alatt majd csak történik valami, ami megváltoztatja a világot.

meroving 2008.04.02. 11:47:58

Leito: nem ertek egyet. A sport arrol szol, azert van, az az alapja, hogy jobb legyek, mint mas vmiben. Errol szol a foci is. Erosebb, gyorsabb, ugyesebb, tobb golt rugjak stb...

Es nem tudok elkepzelni olyat, hogy hazai palyan lelektelen jatekkel leszivjak 0-2-re. Mindenki a felmenoimet emlegeti, majd (!) ujult erovel, telve onbizalommal (!) hetvegen jol megpakolom a bajnoksagban az ellenfelet.

Aki barmit is felad magaban az sztem ne sportoljon. Ez nem errol szol, hanem a kuzdelemrol arrol, hogy legjobb vagy. Lasd magyar valogatott. nekik nem errol szol.
Ezert tisztelem sokszor nagyon a nemeteket. A legtobb sportakban valogatott szinten kuzdenek a vegsokig. Tok mind1, hogy eselytelen. De megteszik. A magyarok ezzel szemben pont forditva.

MAti 2008.04.02. 11:49:59

Ronaldo nagy szezont fut idén, de... tegnap fejelt egy remek gólt és más semmi.

Bokázott hármat a vonal mellett, és csinált két biciklicselt hátrafelé, amivel egyetlen védő mellett nem ment el.
Meg fennakadt a védőjén a maradék 90 percben - ez tőle kevés. Kár most a zsenialitását emlegetni, szokott ő ennél sokkal jobban is játszani.

Szimpatikus meg sosem lesz az emberek jelentős részének, de láthatóan nem is próbálkozik ezzel.

Én Mourinho tudását is tisztelem, elismerem, nem érdekel, hogy emberileg ki mit gondol róla.
Így vagyok Ronaldoval is.

De ne is csináljunk úgy, mintha egy példaértékűen viselkedő sportember lenne.
Nem egy Maldini mondjuk...

sempreLippi 2008.04.02. 11:52:10

nem lehet nem észrevenni, mekkora része van bennefergienek, hogy ronaldo ekkora játékos lett. első éveiben haszontalan,, pontatlan, feleslegesen cselezgető szélső volt. sokszor effektíve lassította a csapatjátékot.
idén 9 meccsen nem lőtt gólt, legutóbb 3 gólpasszt adott. csak remélem, hogy az EB-re kicsit visszafogja magát.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 11:52:50

Lehet hogy én vagyok vak, de a róma játékosai jobban hulottak, mint az őszi legyek. (többet, mint ronaldo), v nem bírják, az ütközéseket(nincsenek hozzászokva a Serie A-ba), v hozzá vannak szoktatva, hogy a bírók ezt olaszban befújják.

MAti 2008.04.02. 11:54:56

A foci más Angliában, és más Olaszországban.

Aki Anglián nőtt fel, annak keményebb, aki a latin focin, annak durvább.
És persze az egyik színész, vagy a másik hentes.

Ízlés dolga, ki mit szeret...

Gabez 2008.04.02. 12:01:40

"kedvelni számunkra túl nehéz feladat, de hát az internek is szurkolnak emberek, nem vagyunk egyformák"

már megint az intert találtad meg, még egy romáról szóló posztnál is? ejejj, sosem leszel igazi szurkoló, aki nem másokat fikáz, hanem a sajátját buzdítja...

Everred 2008.04.02. 12:02:08

benito

Nem kell kedvelni, de könyörgöm, minden nst-s United-posztban szenteltek legalább egy bekezdést annak, hogy megállapítsátok, Ronaldo egy undorító rohadt féreg. Szerintem lassan érezni kéne, hogy ez már sok. Elhiszem, hogy fáj a tudása, meg az, hogy ha 70 percen keresztül rugdossák, akkor az utolsó 20 percben trükkökkel eteti a védőket, de akkor sem kéne mindig fikázni, unalmas.

Rezeda

Tehát mivel egyik említett csapat ellen sem kerültünk idén hátrányba, ezért nem is vagyunk igazán jók? :-)

kroos 2008.04.02. 12:02:57

Ferguson nyerte meg ezt a meccset.Azért Park játszott mert vigyázni kellett Tonetto felfutásaira,Casetti nem jöhetet tul sokat elöre Ronaldo mellett.Emellett hogy Part odaért a támadásokhoz is egyenes következménye hogy ö futott a meccsen a legtöbbet.Persze ehhez kellet Mancini+Taddei betlije is.

Vaader 2008.04.02. 12:03:08

A meccsekhez újat mondani nem tudok, de a cikk stílusa nagyon tetszik. Igazi NST, Grat!

jazs 2008.04.02. 12:05:43

meroving egyet értek.

Ronaldo kezd felnőni.
Tavaly a nagyobb meccseken nem tudott teljesíteni.
Idén ha gyengén játszik is, akkor is képes eldönteni ezeket a meccseket.

iiilakjfaofijaosf 2008.04.02. 12:06:35

Mi az hogy mire menne az MU hátrányban? Milyen hátrányban? Emberhátrány? Picsába már az is baj hogy a legsportszerűbb csapat a BL-ben? Gólhátrány? Most direkt hagyják hogy megverjék őket hogy megmutassák mekkora királyok hogy hátrányból is nyernek? Azért ők sem hülyék hogy megnehezítsék a saját dolguk...

Az MU meg azért esélyes évek óta mert európa legjobb csapatai között van. De ugyanilyen a Real, a Chelsea, az Inter stb. és mostanában ők sem értek el túl sokat nemzetközileg. Ráadásul ez a három ominens gárda sztem sokkal többet költ minden évben játékosokra mint az MU...

C. Ronaldo meg egy kurva jó játékos aki szereti szereti aki nem nem de azért meg kell hagyni hogy elég nagy lenne a hiányérzet ha nem lenne. Nem ő a "Kapitány" de sztem nem is Raul hanem ha már nevet kell mondani akkor Maldini de hát hogy nézne ki ha a UNITED- ben 11 csak a csapatjátékra összpontosító játékos jutna. Tudod négy kategóriája van a játékosoknak.

Everred 2008.04.02. 12:06:53

Egyébként itt néhány ember nem átall párhuzamot vonni a tavalyi szezonnal. Ne tegyék.

Akkor nem várta senki, hogy a United megnyerje a BL-t, legalábbis aki tudta, mi a helyzet a csapat háza táján. Akkor a bajnokság volt az elsődleges, óriási meglepetés volt, hogy abban úgy szerepeltünk, ahogy, a BL csak felcsillant, mint egy lehetőség, de egy fáradt, sérülésektől tizedelt csapattal nem volt esélyünk az utoljára még a klasszisát megmutató Milan ellen. Szűk volt a keret, de az elsődleges célt elértük, a BL-szereplés csak bónusz volt.

Idén más, idén én is azt várom, hogy a United nyerje a Bajnokok Ligáját, mert most egyértelműen topfavoritok vagyunk. Most nagy csalódás lenne, ha nem sikerülne, tavaly nem volt az. Legalábbis nekem.

Utoljára talán 2000-ben tűnt ennyire erősnek a csapat, de akkor a védelem finoman szólva is bizonytalan volt, és ez jelentette a végzetünket azon a bizonyos Real elleni meccsen, amit talán pont Rezeda említett. Idén viszont 46 tétmeccsen 24 gólt kaptunk összesen...

kroos 2008.04.02. 12:10:39

Csak nehogy Ronaldo megsérüljön..mert akkor lesz bajban a Mu.

Rezeda 2008.04.02. 12:12:42

Everered
Nem ezt irtam, az MU egy nagyon jo csapat. Csak minden forras ma arrol ir, hogy a United kiemelkedett az europai focibol, megerett, tokeletes stb. Nem, a United jobb lett egy Ronaldoval es egy nagyon szimpatikus Rooney-val, de a helyzet az, hogy a mezony esett kicsit vissza.

En szurkoltam nekik 99 utan evekig, es mindig csalodtam azert, mert nem tudtak forditani, nem volt amolyan igazi kreativ kozepso kozeppalyasuk. (Scholes, Keane, Veron, Carrick???). Rengeteg olyan golt lonek (mint tegnap is), amit nem eloz meg a szurkolo biztos orome, hogy erik-erik a gol, egyik tamadas veszelyesebb, mint a masik. Tegnap az elso golt Ronaldo nem kovette volna el egy normalis vedelem ellen, a masodik pedig bohozat volt. Ja hogy ezutan nem akartak focizni? Ezt irtam a motivaciorol. A Sevillat azert szeretem, mert szemellenzosen rohannak az ellenfelre mint ha az eletukert jatszananak. Mikor forditott a MU egy igazi csapat ellen (nem az angol kozepmezonyben)
ugy, hogy az tervszeruen tortent?

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2008.04.02. 12:14:26

Nem bánnám, ha nem Rómát írógatnál következetesen, mert a csapat neve Roma!

kroos 2008.04.02. 12:15:30

Ha másodvonal-as nak nevezed a Roma-t akkor ezzel elhelyezted a Seri A -t is valahol....

fatan 2008.04.02. 12:17:27

Igen Ryan Giggs is említést érdemel. Viszont Zidane hiába volt az egyik legnagyobb játékos, sportemberileg ő is az alattomos patkány (na jó ez talán kicsit túlzás) kategóriába tartozik nálam.

Számtalanszor borult el az agya, taposta/fejelte meg az ellenfelét. És nehéz ezeket hova tenni olyankor, mikor az ember tudja róla pl., hogy többször is elment Ronaldohoz (az első kersztszalagszakadása idején is már) a kórházba, hogy bíztassa, hogy erőt adjon neki, hogy támogassa.

Mondom még egyszer tényleg minden elismerésem ezeké a játékosoké, mert kegyetlen világban teljesítenek emberfelettit, de nekem akkor is inkább (mondom ezt madridistaként) 100 Maldini vagy Del Piero vagy Henry, mint egy CéRoni.

Ui: Azt meg a cikkszerzőket pellengére állítóknak üzenem, hogy a látszattal ellentétben ez az oldal még mindig egy BLOG és mint ilyen SZUBJEKTÍV (még ha próbál is objektív maradni). Ez nem egy független (ma már nincs is ilyen), mértékadó hírportál, hanem lelkes futballrajongók által NEKÜNK (és maguknak) készített, a világ labdarúgásával foglakozó internetes oldal, mely igyekszik ezen funkciója mellett összefogni a hasonló érdeklődésű embereket. És mint ilyen nyugodt szívvel mondom, hogy messze a legjobb kishazánkban. Szóval csak így tovább fiúk! :)

Üdv.: fatan

kroos 2008.04.02. 12:19:43

,,Mancinit egész egyszerűen megette Anderson, miközben Carrick és Taddei szépen kioltotta egymást"
ezek a játékosok csak a mezcserénél találkoztak egymással.

Gabez 2008.04.02. 12:21:38

Az jó volt, hogy amikor Vidics lesérült, Sir Alex ki mást ugrasztott volna lecsekkoltatni az állapotát, mint az öreg, 20 éve ott játszó, mindent megélt vérprofiját, Ryan Giggset? :)

Rooney tegnap annyit védekezett, rohant fel s alá, hogy nem ismertem rá...mindig azt lestem, ki az az 5. védő ott hátul? :) Nyoma sincs a 2-3 évvel ezelőtti fegyelmezetlen vaddisznónak.

Olmen 2008.04.02. 12:21:51

céronaldo
az egyik legantipatikusabb kis makk a sportágban és a jelenlegi legjobb futballista, tényleg nem kéne ennyit ragozni

BruceWayne 2008.04.02. 12:25:39

hát P.ronaldo brutál szezont fut idén de egy HP volt tegnap az első perctől kezdve....
Aranylabda savazást gondolom az EB is befolyásolja majd de ha ő kapja meg kiváncsi vagyok utóléri e a mostanában szokásos Aranylabdagyőzelem utáni "betegség"

Everred 2008.04.02. 12:27:25

Rezeda, azt mondd meg, miért kéne TERVSZERŰEN fordítanunk bárki ellen? A terv általában az, hogy nem kapunk gólt, és általában működik is.

Normális védelem ellen nem fejelte volna be... na, mondj egy normális védelmet. Nézzük. Arsenal, Liverpool kihúzva, mert ugye nekik rúgott gólt.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.02. 12:28:42

Everred: arra gondolsz, hogy leigazolja-e a Real:D

neeskens 2008.04.02. 12:29:20

Pár hete az olasz bajnoksághoz írtam olyasmit,hogy a Roma meg az Inter között az is dönthet a végén,hogy az Inter szinte két azonos erejű csapatot ki tud állítani (tudom,voltak sérülések,de akkor is)
Most ugyanezt gondolom, a Roma gyakorlatilag 14-15 játékossal nyomja végig a szezont, tavasszal rengeteg nehéz meccsük volt,sorozatban.Fizikailag és mentálisan is fáradnak szerintem.Ezért volt az,hogy a meccs második felében 5 méteres passzok sem sikerültek.Ráadásul a csapatjátékuk a kreativitásra épül, ez pedig fáradtsággal együtt egyenes arányban csökken.
Gondoljatok bele, az MU-ban egy Giggs nem is játszik,Tevez kap 5 percet,Nanival nem is tudom,mi van.
C.Ronaldoval kapcsolatban szerintem jó a példa,nagy játékos,de nem örülnék,ha (egyszer majd) születendő fiam őt választaná mintaképül.Ráadásul eddig egy bajnoki címen és egy FA kupán kívül nem nyert semmit,most nagyon jó szezonja van,de ahhoz,hogy korszakos zseninek nevezzük ez kevés.Ugyanakkor rengeteget kapott tegnap,ez tény.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.02. 12:29:28

bocsi. Nerazzurritól kérdeztem:)

neeskens 2008.04.02. 12:30:53

Egyébként nem lehet nem észrevenni,hogy Rooney és Brown is mennyit fejlődött...

Sánchez 2008.04.02. 12:39:13

Rezeda láttál te már idén MU meccset?
" Rengeteg olyan golt lonek (mint tegnap is), amit nem eloz meg a szurkolo biztos orome, hogy erik-erik a gol, egyik tamadas veszelyesebb, mint a masik."
Mert akkor ilyet tuti nem írtál volna. Mert kb hétről hétre ez megy a PL-ben, hogy "erik-erik a gol, egyik tamadas veszelyesebb, mint a masik."

BruceWayne 2008.04.02. 12:39:48

nem, arra hogy leereszt... egyébként szokták mondani hogy "Van az a pénz", hát szerintem most jó ideig nincs az a pénz amiért a MU elengedné

Rezeda 2008.04.02. 12:39:48

Lehet, hogy a "tervszeru" szerencsetlen szo, OK. arra gondoltam, mint pl a Deportivo 2001 ben a MIlan-nal szemben: az elso meccsen 4-1 re kikaptak, mert Irrureta elszamitotta magat, a masodik meccsen 4-0 ra vertek a Schevcsenko val felallo Milant. Ugy mentek elore, hogy egy percig nem volt ketseges 2-0 nal sem hogy szetszedik a 11 emberrel vedekezo olasz csapatot. Vagy amikor a PSG 3-0 ra vezetett ugyanezen Deportivo ellen es 3-4 lett a vege, mert kb percenkent (!) vezettek tamadast (ez nagyon fontos, hogy a 80. percben meg 10 tamadasod van!). Lathato volt egy tervezett tamadasfelepites, nem a kezilabdas tempo, hogy passzolgatjuk korbe a 16-ost!
Mondjak olyan vedelmet, amelynel a tegnapi elso gol nem szuletettt volna meg? Hat ilyet nem nehez mondani, hiszen ez egy vedelmi hiba volt. De olyan vedelmet mondok, amelynel az ellenfelnek drukkoltam es keseruen lattam, hogy remenytelen:
pl Inter vedelem 2002-2003 a Valencia elleni BL nyolcaddonton, amikor 1-0 al erkezett az Inter Valenciaba es Aimar vezette Valencia vegigtamadta a meccset aztan kiesett. Vagy amikor UEFA kupa elodontoben a Liverpool kiejtette a Barcelona-t egyetlen 11 gollal.


Az jo terv hogy egy csapat nem kaphat golt, ez rendben van. De egeszen mas a lelektani helyzet, amikor golt _kell_ rugni.

kutyacica 2008.04.02. 12:40:47

érdekes módon sem a cikkben sem a kommentekben nem találok említést Vidic sérülésére. Ennek az oka annyi, h még nem tudni, mennyire esik ki?

Én nagyon tartok ettől, mert ha huzamos időre, akkor ez egy nagyon pirruszi győzelemnek fog bizonyulni, szerintem. OK, O'shea megoldotta _ezen_ a meccsen, de régebbi tapasztalatok alapján hosszú távon ez pótolhatatlan veszteség lenne.

GLORY Man Utd!

kroos 2008.04.02. 12:43:18

A madrid tavaly 150 milliot(nyáron 120,télen 30) költööt és most azt mondják mijativicsék hogy meg kell erösiten a keretet.Ez nem azt jelenti hogy Ronaldot megveszik.Hanem kb azt hogy:Gilardino-36 millioért,Podolski-36 millióéert,Poulsen-23 millióért.

Everred 2008.04.02. 12:44:38

Rezeda

Nézd, akkor javaslom a tavalyi Roma-meccs megtekintését. Akkor támadni kellett és asszem, támadtunk is, ahogy illik :-)

Mondhatnám a Milan ellenit. 1-2-es félidő után az utolsó fél órát valami eszeveszetten megnyomta a csapat, és bár Rooney gólja a legvégén szerencsés is volt (kapushiba?), nagyon érett már.

A gól védelmi hiba volt... alapvetően mindegyik az. Tény, nem 32 passzal hoztuk fel a saját alapvonalunkról, de azért szép akció volt, egy remek befejezéssel.

kroos 2008.04.02. 12:44:46

Mint tavaly pl csak Robbenért és Pepe-ért adtak ki több mint 70 milliot.

kroos 2008.04.02. 12:45:29

Vicc az egész Reál ,Ronaldo sosem megy oda.

United82 2008.04.02. 12:46:03

rezeda:
Nézd meg a United-Arse meccset idénről...és szinte az összes PL meccsünket.

Te eddig idén hány United meccset láttál?
mert ez a mondatod:
"Lathato volt egy tervezett tamadasfelepites, nem a kezilabdas tempo, hogy passzolgatjuk korbe a 16-ost! "
ebben az idényben 2 ilyen meccsünk volt, idegenbe a lyon és idegenbe most a roma ellen.

Nézzél United meccseket idénről, és 95%ban az elejétől mennek előre, nemhiába van meccsenként 15-20kapuralövésünk, nemhiába van 6-0,5-1 és rengeteg 4-0ás meccsünk (de becsuszott már egy két 4-1 és 4-2 is).
Szerintem ez volt az első United meccs amit idén láttál ha ilyeneket írsz.

Everred 2008.04.02. 12:46:15

kutyacica

Vidicet kábé ezekben a percekben röntgenezik, néhány óra múlva már többet lehet tudni. Fergie azt mondta, lehet, hogy csak egy ideggel akadt probléma, akkor pedig nem súlyos (ezt mondta ő, én nem értek hozzá...)

Walmer 2008.04.02. 12:48:38

Rezeda, már megbocsáss, Te hülye vagy, vagy csak gyűlölöd az Mu-t, vagy mindkettő.
Ha a Barcelona jó napot fog ki, a manu meg pocsékat, akkor persze, hogy a Barca megy tovább. Emlegetd itt decot,. Már ne haragudj, de ki az a Deco? Sevilla???? Az, amelyik egy sima 3-t kapott az Emirates-ben és kiverte a Fenerbahce(!!!!!). Real, meg Depor? A Realt akkor (100 éve ) megverték az Old Traffordon, A dDeport meg az egyenes szakaszban kettős győzelemmel küldték vissza a trágyadombjukra. De mi köze van annak a MU-nak ehhez? Semmi. A Milan akkor jó volt. A Milant most az Arsenal megalázta a San Siróban. Jézusom. Miért nem jössz mindjárt Puskás Öcsivel, meg Di Stefanóval?

Ez a MU tegnap (számoltam) 8perc 38 másodpercet focizott és 2-0-ra verte az olasz bajnokság 2-ját idegenben. Mit akarsz? Ettől még simán kikaphatnak a Barcától persze. De most nagyon nem úgy néz ki. olyan középpályás soruk van, hogy az valami eszelős. Scholes, hargreaves, Carrick, park. Ezek köztörvényes bűnözők, öreg. Az ellenfél fél csapatát beletapossák a földbe.
Be kell valljam, ez az általam valaha látott legerősebb manu. Pedig én még láttam a KEK-et nyert csapatot is Bruce-szal, Hughes-zal, Pallisterrel, stb.

RP 2008.04.02. 12:48:41

Hat Cronaldolrol csak annyit hogy nem az eszéért kell szeretni...vitathatatlanul zseniális amit mostanában muvel csak arra vagyok kíváncsi meddig fog ez tartani,vagy hogy mire lesz ez elég a portugal válogatottban.
jottok olyan példákkal mint Zidane!!!!mekkora sportember hja az tényleg milyen sportszeru fejese volt a VB donton,vagy 98-ban a szaudiak ellen... mondjuk lehuzott 3-4 szezont a Juventusban es hat mit mondjak nem volt annyira fantasztikus soha mint a valogatottban..persze zseni volt nyilvanvaloan nem, is akarom osszehasonlítani cronaldoval no de hat ti kezdtetek.senki se tokeletes.

neeskens 2008.04.02. 12:49:42

Csak azért írtam,hogy szerintem nem igaz a Romára,hogy másodvonalbeli lenne.A fix kezdőjük - talán egy klasszis befejezőcsatár kivételvel - elsőrangú.Mancini,Totti,DeRossi,Juan,Mexes bármelyik nagy klubban meghatározó játékosok lennének.
Perrotta,Taddei,Doni,Casetti is kiváló játékosok.Nem kéne szerintem - a címben suggalt - egy kalap alá venni őket a Schalkével.

RP 2008.04.02. 12:53:51

Doni??????????????????????
hat en tole meg csak lepkeket lattam ha en lennek spaletti mar reg a Curci vedene.

RP 2008.04.02. 12:54:52

Tegnap is gyonyoruen ejtette a labdat egyenesen Rooney elé.

Rezeda 2008.04.02. 12:55:46

Everred
Igaz, a tavalyi Roma meccs egeszen kulonleges volt.
Az nagyon szep volt. - itt szunet -

De mi volt iden a Tottenham ellen (1-1). Azert irom ezt, mert az a csapat jatekosallomanyra messze elmarad Unitedtol, de a vedelmet egeszen jol megszervezte. Ment a United ment, de igazi helyzetuk nem volt. Tevez golja
olyan volt mint az elmult evek Van Nisterroy goljai,
berugni a lasztit az otosre aztan nezzuk merre pattan. Az a kerdesem feletek oszinten, tegyuk fel a United 0-2 re all a felidoben egy epkezlab csapat ellen (nem az Aston Villa vagy a Blackburn), hanem ahol a vedelem baloldalan balhatved jatszik nem pedig az aki leggyengebben teljesit az edzesen, es szunet van es bontjatok a so:rt, es jatszhat minden klasszis (Rooney, Ronaldo, Tevez ... Ronaldo mondjuk Ramos-szal szembesul.) Milyen erzes, nem szorongo, hogy ezt elcseszte a csapat? Vagy pedig a dicsoseg majdnem boztos tudata, amikor az iskola ervenyesul.

kroos 2008.04.02. 12:56:10

Walmer akkor te láttad a Honvéd elleni 1993-as bl selejtezöt is.Csak azt akarom mondani hogy egy olyan csapatnál tartod jobbnak a mai Mu-t,amivel szemben partiban volt a honvéd.Ez nem mérvadó.

neeskens 2008.04.02. 12:56:24

RP,akkor ezt másképp látjuk,igaz tegnap hibázott.De a többiekre feltétlenül igaz,amit írtam.

kroos 2008.04.02. 12:57:26

abban a csapatban Salloi volt az agy, Szabados meg az erö.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 12:57:48

Először nem tudom ki tette, de az után primadonnázzon minden olasz játékosra, ha jól megnézte De Rossit, vagy Gattussot.

Heinrich, mi két különbözó meccset láttunk, a post megállapításai az én perspektívámból hamisak. Szerintem a meccs elején a Manchester legalább ugyannyira fosott a Romától, mint a Roma tőlük. Ezt jelzi az egycsatáros felállás, ráadásul Rooney többet védekezett, mint életében összesen. Tehát mindkét csapat a csak nehogy gólt kapjunk jelszóval ment föl a pályára.

A félidő jórészében nagy helyzet ugyan nem volt, de mégis a Roma veszélyeztett többet, rúgtak vagy öt szögletet és Panucci egy ízben tisztán fejelhetett. Aztán a United az első helyzetéből gólt szerzett, amit a Roma kis szerencsével még az első félidőben kiegyenlíthetett volna. A második félidő első tizenöt percében aztán a hátukkal verték a hálót a manchesteri sztárok és csak Fortunának és Van der Saarnak köszönhették, hogy elmaradt az egyenlítés. Aztán farkasaink Doni, Mexi és Panu közreműködésével összehozták Rooneynak a második United gólt. Ez után meg már valóban az MU akarata érvényesült a pályán, 0-2 után rutinosan behúzták a meccset.

Ezzel együtt nem tagadom le, hogy jobb csapat a Manchester a Románál, főleg úgy, hogy Tottit Perottát és Juant is nélkülözni kénytelen a Lupi, de ezen az estén még a szerencse is melléjük állt.

Egyébként nem a középen játszó Anderson radírozta le Mancinit ha már valaki, hanem Wes Brown, de sokkal inkáb saját formán kívülisége. A mezőny legjobbja szerintem az öreg korára védekező középpályásként is kiváló Paul Scholes volt. Csumi!

kroos 2008.04.02. 12:58:47

És valamit itt sokan elfelejtenek.A Mu még nem nyerte meg a Bl-t,söt még döntö-be sem került,söt még a legjobb 4-ben sincs ott!!!

RP 2008.04.02. 12:59:35

A tobbiekre persze igen, de ezt mar egy jo ideje nem ertem mit keres egy ilyen Doni egy As Romaban ...

Everred 2008.04.02. 13:00:09

Nézd, én hinnék benne, hogy fordítunk. Lásd ugye a hazai Milan-meccs, amit a válaszban elegánsan figyelmen kívül hagytál :-)

De nem vezet ez sehova. Általában nem szereznek vezetést ellenünk ezek a bizonyos épkézláb csapatok. Az meg, hogy a Spurst nem tapostuk bele a gyepbe a White Hart Lane-en, hát, előfordul. Nem lehet mindenütt nyerni.

kroos 2008.04.02. 13:01:06

Heinrich,egyetértek Popp-al.Én sem azt a meccset néztem.
,,Mancinit egész egyszerűen megette Anderson, miközben Carrick és Taddei szépen kioltotta egymást"
ezek a játékosok csak a mezcserénél találkoztak egymással!!!

Everred 2008.04.02. 13:01:12

Ja, és ez Rezedának ment, of course.

RP 2008.04.02. 13:02:17

Barnetta en is tegnap irtam egy MU rajongo haveromnak ,hogy a Roma csak hagyta magat mert az old traffordon akarja megalazni oket 8-0ra...

Rezeda 2008.04.02. 13:04:11

Walmer
Irigylem azt a rengeteg meccset amit lathattal. Oszinten es ironia nelkul. Lehet hogy hulye vagyok ez igaz, sajnos nem is tudom megitelni. De a MU csapatot szeretem, ezt a csapatot szeretm az angol bajnoksagban. Es ezert irom, hogy rosszul esik amikor arcoznak es esetleges golokkal nyernek olyan csapatok ellen, amelyek semmit nem mutatnak (bocs ez nem a Roma!). A kozeppalyassorrol: Carrick, Hargraves, Park, Anderson talan egesz evben nem kezdene mondjuk az Atletico Madridban.(Simao, Maxi Rodrigez, Luis Garcia, Reyes mellett).

Walmer 2008.04.02. 13:04:34

barnetta, én nem azt mondtam, hogy az nagy csapat volt, hanem hogy a kilencvenes évek eleje óta figyelem őket.

United82 2008.04.02. 13:09:30

Rezeda
ezt a kijelentésedet te komolyan gondoltad?:)
"A kozeppalyassorrol: Carrick, Hargraves, Park, Anderson talan egesz evben nem kezdene mondjuk az Atletico Madridban.(Simao, Maxi Rodrigez, Luis Garcia, Reyes mellett)."

ezt most tényleg komoly?:)

kutyacica 2008.04.02. 13:10:54

Everred: igen ezeket én is olvastam Vidicről, ezért is ülök a gép előtt és frissítgetem percenként a focis oldalakat, h mi van már :)

megkérdezem újra amúgy: mit lehet tudni Messiről? Mikor épül fel? Az elődöntőn már játszhat?

Egyébként rooney82-vel értek egyet, az "igazi" arcunk amikor tevez is fenn van, 4-4-2ben. Ezt az 5-1es felállást bizonyos meccseken veti be saf, de úgy látszik idén nagy sikerrel, mindenesetre abszolút nem jellemző a játékra az, ami ment hogy passzolgatunk rengeteget középpályán, meglepő(en kellemes) is volt látni.

szerintem otthon 4-4-2ben fogunk kezdeni és szétfutjuk őket újra.

Walmer 2008.04.02. 13:11:42

Rezeda,
ez most komoly??? Atletico??? Reyes??? maxi Rodriguez??? Luis garcia??? Ez már annyira szürreális. Hol van az Atletico? Miért nem nyomulnak a BL-ben agy ilyen kp. sorral? Ezek az emberek technikásak, biztos többet tudnak sarokal dekázni, meg szebb brazilkört csinélnak, mint a hargreaves mondjuk. De nem ez a szempont egy csapat összeállításánál. ha ez kell, nézd a freestyle footballt a Eurosport2-n. Ha cirkusz kell, cirkuszba megyek, ha focimeccs, akkor meg a stadionba. Ez ilyen egyszerű.

Az Atletico középpályájának ilyetén kontextusba állítása méltatlan ehhez a bloghoz.

Rezeda 2008.04.02. 13:14:02

Rooney82
Nyilvan volt egy kis provokacio ebben, de valoban ugy gondolom, hogy a szelsokon (Ronaldo Giggs) kivul gyenge a United kozeppalyassora, es egy a kozepesnel kicsit jobb spanyol csapatban sokkal jobb kvalitasu jatekosok vannak. Ha belegondolsz a tobbi angol sztarcsapatban is vannak a kozeppalya kozepen igazan ugyes jatekosok (Gerrard, Lampard, Alonso, Fabregas), akikben mindig lehet bizni, hogy mozgatjak a csapatot. Scholes ilyen volt valamikor, de akkor sem nagyon.

neeskens 2008.04.02. 13:15:08

Amellett,hogy szerintem nem másodvonalbeli a Roma,nekem még az tűnt fel,hogy Fergusonnak mekkora taktikai repertoárja van.Meg milyen jó,intelligens játékosai,akik gond nélkül állnak át egyikről a másikra.
Idén már láttam a MU-tól,4-5-1-et,4-4-2-őt, 4-3-3-mat,sőt sokszor ezeket a posztokat más-más emberek játszák be.
Láttam őket támadófocit játszani, bekkelni, kivárásra játszani.Nagyon jó csapat...

Everred 2008.04.02. 13:17:11

Azt hiszem, most, hogy elhangzott, hogy a United középpályássora gyenge, lezártnak tekinthető az érdemi, releváns társalgás.

Rezeda 2008.04.02. 13:17:24

Walmer
Nagyon haragszol ram, pedig tudod, hogy mondjuk az Everton is esellyel menne a BL csoprtkoreinek, ha kijutna. De mivel az elso negy hely le van foglalva erre nincs lehetoseg. Az Atletico az olasz vagy a francia vagy a nemet bajnoksagban (tobbit nem irom es az angol kihagyom) biztos BL helyen lenne minden evben.
Hargraves pedig szerintem akkora tevedes Fergusontol , mint mondjuk Djemba-Djemba vagy Kleberson. Tegnap pl. nem tudom vegul beallt-e vagy nem.

Walmer 2008.04.02. 13:18:03

Rezeda,
azokat a játékosokat, akik mozgatják a csapatot játékmestereknek hívták. az utolsó ilyen Zidane volt.
Se lampard, se Gerrard nem mozgat semmit, hacsak nem saját magukat. Alonso forma-1es autót vezet, fabregas pedig az Arsenal egyik játékosa, aki legalább annyira mozgatja az ágyúsokat, mint pl. a Hleb.

Rezeda 2008.04.02. 13:20:41

Walmer
Xavi Alonso ra gondoltam, aki megnyerte a BL-t a Liverpoolnak, es 40 meterrol eltalal egy gyufaskatulyat (azt hiszem legutobb o lott golt a kezdokorbol).
A MU-t ki mozgatja, vagy hogy a terminologiat atvegyem, ki a jatekmester?

kutyacica 2008.04.02. 13:20:43

Rezeda már bocs de te hülye vagy a focihoz. Scholes ilyen volt valamikor, de akkor sem nagyon? Engedd meg hogy kontextusba helyezzem a kijelentésed:

Romáriónak az volt a gondja, hogy nem látott igazán a pályán és technikailag is képzetlen volt. Az ezer góljának a többsége szerencsés helyzetek után született, komoly csapatban soha nem lett volna kezdő.

Maldini mindig is gyenge volt mentálisan, ezért roppan össze a teher alatt az a csapat rendszeresen, amiben játszik.

A chelsea abramovics érkezésével alapvetően megváltozott, mivel szakítva az addigiakkal a saját nevelések kerültek előtérbe a sztárok bevásárlása helyett.

ja, visszaszívom, közbe rájöttem hogy ezeket te még április 1-jén írtad, csak lassú a neted vagy valami..

United82 2008.04.02. 13:22:46

rezeda.
Gyenge a kpályássorunk?
Szerintem épp ezzel emelkedünk ki a mezőnyből.
a széleken Ronaldorol nem kell beszélnem, mellette ott van Giggsy aki már nem olyan mint régen de még mindig top játékos.
Nani fiatal kora és első éve ellenére remekül beilleszkedett, 5gól és 11gólpasszt hozott eddig (ő adta a legtöbb gólpasszt idén)
Park pedig majdnem egész évben sérült volt te láthattad te is tegnap vagy nézd meg az arse elleni meccset milyen produkciora képes ha lehetőséget kap.
a belső kpályáról meg, sztem épp ez az a csapatrész amiben a United a legjobb, ugyanis 4 szinte egyforma képességű játékosa van akik közül bárki játszhat.
Carrick,Owen H inkább a védekezéshez Scholes és Anderson pedig a támadásokhoz ért, de tképp tök8 ki játszik, csak nézz után az elmúlt 10meccsnek sose játszott ugyanazzal a kpályával a csapat és mindig hoztuk a meccseket és en mazért nem játsozztak mert sérülés volt vagy eltiltás hanem egész egyszerűen pihentetés folyt és bárki játszott is hozta a megfelelő színvonalat.
Végülis egy korszak egyik lnagyobb kpályásáról van szó :Scholes, kát angol válogatott kpályásról:Carrick,Owen H és egy uj 19éves fiatal brazilrol aki ugyan tegnap halovánxyabb volt a megszokottnáál de ha látnál több meccset is érthetnéd miért van már most saját dala és miért is szeretik annyira és gondolom Dunga se emberbaráti szeretetből válogatta be a brazil válogatottba.
és mindezeken felül ott van még Fletcher is aki egész évben slrült volt szinte, amiko viszont játszania kellett megmutatta hogy nem azért Unitedes mert skót, lásd arse ellen szerzett 2gólja...
sztem a kpálya közepe a United legerősebb csapatrésze....

Everred 2008.04.02. 13:24:21

Annyit mondanék, hogy a legbővebb, leginkább variálható csapatrésze. A legerősebb, az egyértelműen a védelem közepe, a Rio-Vidic páros.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 13:24:32

Popp, Tehát ha jól értem a kommented, a Roma volt jobb, de mákos volt az MU. :DDDDDD
Hát tényleg más meccset néztünk. Az elején gondolom azt hitték, hogy támadni fog a ÍRóma, miután csalódtak benne, jól megrugdosták majd körberöhögték a földön fekvő ellenfelet.

Walmer 2008.04.02. 13:24:32

kedves Rezeda. Akkor az Atletico hol van az UEFA kupában? vagy mennyire jó egy olyan csapat, amelyik nem tudja megelőzni saját bajnokságában azt a Realt, akit Európában csak az nem ver meg aki nem akar, vagy a Sevillát, vagy a Valenciát, vagy a Villarealt. Az Evertonról meg annyit, hogy őket épp a Villareal alázta le kettős győzelemmel egy BL selejtező körben.

A Hargreaves-es megjegyzésedre inkább nem reagálnék...

capor_ 2008.04.02. 13:25:44

Én nem szurkolok egyik csaptnak sem, teljesen objektíven néztema meccset. És így én egy teljesen impotens Romát láttam (egész meccsen kb 2 épkézláb támadással és egy veszélyes pontrugással) valamint egy MU-t ami kb 40%-on "pörgött". Lehet ennyit számít Totti hiánya, és ennél csak jobb a Roma.

"A kozeppalyassorrol: Carrick, Hargraves, Park, Anderson talan egesz evben nem kezdene mondjuk az Atletico Madridban.(Simao, Maxi Rodrigez, Luis Garcia, Reyes mellett)."

Atyaég...

United82 2008.04.02. 13:26:55

owen h-ről meg annyit, hogy sérülései ellenére bármikor berakod bárhova a csapatba hozza azt amit tud, remekül védekezni, összezsedni a labdát az ellenfelén lógni, és ha kell szögletet vagy éppen szabadot rúgni (lásde fulham elleni gólja)

az utobbi 4fellépése alklmával pedig játszott védekező kpályást, jobbhátvédet,balhátvédet és tegnap jobb oldali kpályást és mindegyik feladatát tökéletesen megoldotta...tényleg marha nagy tévedés...klebersonnal egy lapon emlegetni meg ...nem is tudom mit írjak erre...jobb ha semmit:D

Walmer 2008.04.02. 13:27:31

Rooney82, a legtöbb gólpasszt pont a névrokonod adja a MU-ban

bigchange 2008.04.02. 13:28:54

Nem hittem volna, hogy valaha le bírom írni ezt a mondatot: C. Ronaldo a világ jelenlegi legjobb játékosa és minden idők legjobb jobbszélsője. Uhh, Leírtam...
De attól még egy suttyó és rühellem. Amikor az első két MU-s évében csinálta az értelmetlen és idegesítő áltrükkjeit, azt gondoltam, kidobott pénz volt megvenni. De Queiroz vett neki ajándékba egy passzolócipőt.
Forza Roma!!!

United82 2008.04.02. 13:34:16

walmer
a bajnokágban lehet Rooney vezet de ha mindent beleszámolunk (BL,FA kupa+PL) akkor Nani -1el megelőzi Rooneyt:D
(de részletkérdés:D)

Rezeda 2008.04.02. 13:34:48

Uraim:
Meggyoztetek. De nem azzal hogy az elmult x meccsen barmilyen formacioban nyert a United az angol bajnoksagban. Hanem a szenvedellyel, amivel ezt allitjatok: ezeket a fiukat lehet szeretni, ezeket a fiukat kell szeretni - es ez a cel.
Mindazonaltal, a kovetkezo korben ha ez a top midfield alakulat szembesul a Xavi, Ronaldinho, Messi, Deco kvartettel, es azoknak beigernek egy jelentos summat a gyozelemert (ertsd: raveszik oket a tisztesseges jatekra), akkor baj lehet.

"owen h-ről meg annyit, hogy sérülései ellenére bármikor berakod bárhova a csapatba hozza azt amit tud, " - ezt en is vallalom.

United82 2008.04.02. 13:35:10

javítás:
Nani 1-el

neeskens 2008.04.02. 13:35:30

Bigchange,a jelenlegivel egyetértek,de ,hogy minden idők legjobb jobbszélsője lenne,azzal még várjuk meg mit csinál a következő 10-15 évben

kutyacica 2008.04.02. 13:35:46

bigchange, ez a minden idők legjobb jobbszélsője szerintem nagy túlzás. és most nem csak arra gondolok, hogy ezt még hosszú évekig kéne hoznia, hogy ezt lehessen mondani, de arra is, hogy kérdés, mit vársz egy jobb szélsőtől?

van aki azt mondaná, azt amit beckhamtől és sokkal jobb volt, mint ronaldo, aki igaz h most ontja a gólokat és benne van a támadásokban, de mondjuk nincs közel se annyi gólpassza, beadása, mint egyeseknek. azt hiszem, ez stílus kérdése.

mindenesetre (egyenlőre) akár a beckham-féle MU is jóval több eredményt szedett össze, mint a jelenlegi generáció. Bízom persze benne, hogy akár túl is szárnyalják a class of 92-őt (azt hiszem, így szokás őket hívni).

United82 2008.04.02. 13:38:57

nem nevezném Ronaldot a legjobb jobbszélsőnek, hogy miért?
Mert nem jobbszélsőt játszik.
Egy meccs alatt megfordul a jobbszélen a balszélen, de tegnap pl előretolt ék volt.
van hogy a két támadós formációban elől van, van hogy a csatár mögött (lásd a birmingham elleni meccset ahol Tevez volt az ék, mögötte Ronaldo), nem is tudom mi a posztja...
vagy amikor a 433as formációt játszuk akkor is vagy bal, vagy jobb oldal vagy közép, mondjuk ez köszönhető annak hogy Rooneynak és Teveznek is mindegy hogy melyik oldalon tűnik fel..

Everred 2008.04.02. 13:39:03

Rezeda

Baj lehet, persze, egy Barcelona ellen mindig lehet. De attól még valóban érdemes ezt a csapatot nézni, és szurkolni neki :-)

United82 2008.04.02. 13:40:50

"owen h-ről meg annyit, hogy sérülései ellenére bármikor berakod bárhova a csapatba hozza azt amit tud, " - ezt en is vallalom.

azt nem tettem hozzá -és ez az én hibám:D -hogy világszínvonalon :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 13:41:28

neeskens 2008.04.02. 13:15:08 : ott a pont! Gyilkos csapat a United, ezt tegnap is bizonyította, az első hibára lecsap, mint a keselyű.

Walmer 2008.04.02. 13:45:12

Rezeda,
"Xavi, Ronaldinho, Messi, Deco" ezen urak közül ki tud védekezni?

szferi 2008.04.02. 13:45:44

popp, azért az értékelésedből kimaradt, hogy a romának most kellett volna alakítania valamit, míg a MUnak egygólos vereség is bőven lefogadható lett volna, hiszen az old traffordon kutyául játszanak még a farkasok is. Mégis legyűrték a romát, elég simán.

Walmer 2008.04.02. 13:47:13

bigchange, azért ez kicsit erős.
Most például csak Garrincha jut eszembe, mint aki jobb volt nála:-)

neeskens 2008.04.02. 13:48:28

pl:Sándor Károly,Juanito,Figo,Matthews,Best,Jairzinho,aki hirtelen eszembe jut

Walmer 2008.04.02. 13:49:51

Rooney82, ok, akkor Nani. Hargreaves pedig egy isten szerintem is:-)

neeskens 2008.04.02. 13:51:29

Rooney,akkor minek neveznéd? :-))))

Rezeda 2008.04.02. 13:53:19

Walmer
a felsorolt negy jatekosnak nem kell vedekeznie. Marquez es Toure van mogottuk. (a szuro ahogy a legujabb futball-sznob mondana).
Egyebkent meg egy korabbi haragos post-odra irnek:

"Ezek az emberek technikásak, biztos többet tudnak sarokal dekázni, meg szebb brazilkört csinélnak, mint a hargreaves mondjuk. De nem ez a szempont egy csapat összeállításánál."

A foci sikere harom pilleren nyugszik: technika, taktika, motivacio ( nem feltetlenul ebben a sorrendben, de sulyozas az kb 1/3 mindre)
Es ezen szempontok kozul a _csak jatekosokhoz_ kotheto atributum a technika. Vagyis jatekosvalasztasnal _ez_ a szempont. Es a foci elvezhetosege szempontjabol is. En szeretem, ha egy jatekos meglep egy megoldassal (ahogyan CRonaldo ettol olyan nagy) es egy technikai szint alatt pedig nezhetetlennek tartom a jatekot.

United82 2008.04.02. 13:55:23

neeskens.
ez egy jó kérdés, eredeti posztja valóban jobbszeles, de a támadórészleg más részein ugyanannyit tölt mint "saját" posztján...

neeskens 2008.04.02. 14:01:11

Ha már itt tartunk,lehet ódivatú vagyok,de jobban szeretem,ezeket a hagyományos elnevezéseket.Lehet Céronaldo univerzális játékos,nekem jobbszélső marad,Hargreaves meg védekező középpályás.A balbekk meg balbekk.
A kovács kálmáni "előrefelejátékot" meg inkább támadásnak hívom.Bocsánat,nem vagyok korszerű

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 14:01:13

Great Coprnholio, ahhoz hogy jól értsed a kommentemet, úgy látszik el kell olvasnod mégegyszer. Azt viszont állítom, hogy meccsnek voltak olyan szakaszai, amikor a Roma jobban játszott, más szakaszaiban meg a United volt jobb, és azt tartom, hogy tegnapi meccsen az amúgy jobb csapat mellett állt a szerencse is.

Egyébként ha azt vártad, hogy a Roma neki ugrik a Manchesternek két ok miatt lehetett:
1. Nem ismered az idegenben lőtt gól szabályát. Tudod amiatt van, hogy az odavágók jobbára gyenge meccset hoznak, ha nem esik gól az elején. Ugyanis a hazai csapatnak is eminens érdeke, hogy ne kapjon gólt, mert az idegenben szerzett találat kábé másfelet ér (ezért mondják két azonos csapat összecsapása esetén, hogy 0-0 nem is rossz otthon). Szerintem egyébként el kéne törölni ezt a szabályt.
2. Nem láttad a 7-1-et, amikor a Roma idegenben is neki ugrott aaz Unitednek és az, mint a gyorsvonat szaladt át rajta. Ezért lépett pályára óvatosabb taktikával a Roma.

Azt meg csak nem vitatod, hogy az elsőfélidőben, sőt az egész meccsen több szögletet rúgott a Roma, meg talán azt sem, hogy a United első gólhelyzetét ki is használta (ez egyébként őket dicséri). És talán azt sem, hogy a második félidő elején, csak Fortuna és Van der Saar segítségével úszta meg a gólt a United.

Szóval egy hosszú kommentből levonhatsz egy egy mondatos következtetést, de valószínűleg az torzítani fog. Béke veled!

bigchange 2008.04.02. 14:06:00

Azt mégsem írhattam, hogy minden idők legjobb támadója, ezért maradjunk inkább a jobbszélsőnél!
Neeskens! Te tényleg láttad a felsorolt jobbszélsők mindegyikét? Akkor nem is merlek tegezni.
Kutyacica! Nem tudom, Cé hány gólpasszt adott a szezonban, de hétvégén a Villa ellen hármat, mellesleg meg rúgott egy elég szerény gólt is... Én azért örülnék edzőként, ha a szélsőmnek 1/1-es gólátlaga lenne, nem basznám le, hogy lőjön kevesebb gólt és inkább passzoljon helyette. De lehet, hogy én azért nem értek a szélsőjátékhoz, mert mindig belső középpályás voltam.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 14:06:05

szferi, a válaszomat megtalálod az előző kommentemben. Az idegenben lőtt gól szabálya!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 14:09:09

Rezeda a szerencse faktort kihagytad.

United82 2008.04.02. 14:09:45

Ronaldo 36gólnál és 8gólpassznál jár ami 46pontot jelent a Kanadai táblán, ezt 38meccsen érte el....ez akárhogy is számolom 1,2es átlag meccsenként...brutál...

neeskens 2008.04.02. 14:10:16

Nem nem láttam,de archív felvételek,olvasás,eredménylista alapján írtam.
A fent említett játékosokról azt állítani,hogy talán megütik Céronaldo szintjét legalább annyira megállja a helyét,mint azt írni,hogy Céronaldo minden idők legjobbja.Hiszen te is összehasonlítást teszel ezzel,ergo az összes jobbszélsőt láttad már,amióta fociznak a világon.

Viszlat 2008.04.02. 14:11:54

"érdekes" cikk, "érdekes" kommentek...

Jómagam mióta az eszemet tudom MU drukker vagyok. De. Tegnap Ronaldo bemutatta régi önmagát, úgy voltam vele, hogy ha mégegyszer elkezdi tárogatni a karját, lefejelem a tévét. Iszonyatosan idegesítő volt. Hála Istennek a bajnokikon egyáltalán nem látok tőle ennyire durván elszállt viselkedést, bár azért ott is bevágja néha a durci kislány arcot, de ez még belefér, sőt vicces is. Viszont tegnap a kihagyott helyzeteknél is nyomatta ezt az ocsmányságot, még akkor is, amikor nagyjából köze sem volt a támadáshoz. Remélem nem jön vissza a régi éne...

Mondjuk ki, a tegnapi meccs szar volt. Nem csak külső szemlélődő, hanem érdekelt számára is. Az MU ennél sokkal de sokkal jobb, igazából két-három megvillanásuk volt. Természetesen elismerem a kevésbé látványos középpályás melót is, de ez a kötelező része, de a támadójátékunk tegnap sehol nem volt ÖNMAGUNKHOZ képest. Aki szombaton látta az AV elleni meccset, tudja miről beszélek.

Rooney meg hozta a szokásost. Aki csodálkozik azon, hogy balbekként tűnt fel többször is, az kevés MU meccset néz :)

Aki Ronaldo esetleges sérülése miatt aggódna az MU-ért, annak azt üzenem, hogy FA kupa, 4-0 az Arsenal ellen

Rezeda 2008.04.02. 14:12:14

popp:
kosz, igazad van. Tehat a fentiek az uralhato szempontok.

Viszlat 2008.04.02. 14:13:44

Ja és, hogy a cikk miért "érdekes"? Mert nem volt ennyivel jobb az MU. Legalábbis az én értelmezésemben kopaszra verni egy alsóst egészen másképp néz ki.

nasteey 2008.04.02. 14:14:02

Idén is a legnagyobb esélyese a MU a végső győzelemnek, de az ellenfél lenézése továbbra sem szimpatikus. Tavaly is hallgattuk, hogy a fiatal titánok szétkapják az öregfiúkat, ennek ellenére a Milan tanárian oktatta a Manchestert. Persze az is benne van, hogy a MU oda-vissza a veri a Barcát. Ennek ellenére már csak azért sem szabad leírni őket, mert egyszer tegye oda magát mindenki katalán részről, máris arckisebbítő műtétet jelent majd a Unitednek. Nálunk max. egy edzőcsere lesz rosszabbik/jobbik (?) esetben. :)

ui.: Ronaldo még mindig egy undorító, visszataszító... zseni.

Walmer 2008.04.02. 14:15:17

Rezeda,
A nyugatnémet válogatott az valami eszelősen technikás csapat volt öregem. Játszottak 2vb döntőt, nyertek egy eb-t a 80-as években és nyertek egy vébét a 90-sest. TE, az a brehme, meg a Matthaeus, Völler, Buchwald, vagy Riedle, Breitner, Hrubesch, stb milyen technikásak voltak....

Aha, Toure, Marquez a szűrő. előttük a 4 isten Xavi, Ronaldinho, deco Messi, azok előtt henry meg esetleg Eto és kész is a ragyogó 2-6-2 formáció a la rezeda.

nem vagy semmi:-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 14:16:00

Viszlat, lehet, hogy azért volt halványabb a támadójátokotok, mert a Roma jobb csapat, mint az AV. Az ellenféltől is függ mennyire tud brillírozni egy csapat.

MUfanatic 2008.04.02. 14:17:18

Én csak annyit írnék, hogy a Romának, ha akar valamit, elsősorban egy valamirevaló kapust kell vennie, mert ez a Doni egy rakás szerencsétlenség...
Amikor Giuly beadta, VDS úgy fogta meg, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, erre Doni egy hullófalevelet kiejtett...
Én, amellett, hogy örültem a 2. gólnak, de olya szakadtam rajta, hogy az vmi hihetetlen jól esett...
Amúgy szar mecs volt, de hát nyertünk és ennyi a lényeg:D

iiilakjfaofijaosf 2008.04.02. 14:17:21

Mi az hogy az atletico középpályája jobb mint a UNITED-é??? Ez komoly volt? Azért mert az egyik rúgott a vb-n egy kurva nagy gólt a másik még a realnak sem kellett a harmadik meg portugál csapatok sztárja volt? Azért ez kicsit vicces.

Egyébként lehet hogy mondjuk a Carrick-Hargreaves nem játszik mindig látványosan de azt mondani de HASZNOSAN játszanak mindig. Anderson a valaha élt legjobb középpályások közé emelkedhet. Giggs és Scholes pedig szóra sem érdemes hatalmas respect mindkettőnek. Klubszinten mindent elértek amit lehet a csapatuk élő legendái bármelyik MU-s kissrác példaképei lehetnek és még mindig hozzák a színvonalat. Ronaldoról meg annyit beszélünk hogy már kicsit uncsi.

Picsába így végigolvasva lehet inkább meg kéne kérdezni az atletico elnökét hogy mennyiért lenne hajlandó elcserélni a középpályássort? Az MU fizessen még valamennyit hogy egál legyen?

Viszlat 2008.04.02. 14:20:19

popp: lehet, bár a tegnapi Románál veszélyesebbek voltak és szervezettebbek is. Persze nem lehet őket összehasonlítani, de alapvető különbség volt az MU játékában.

Ronal-d'oh! 2008.04.02. 14:20:54

Ez a Ronaldo-fikázás visszafelé sült el, de nagyon. Tényleg kezd már unalmas lenni, hogy mindig csak ő a tapló köcsög, aki hisztizik, önzőzik... Csapattársak lefitymálásáról csak annyit, hogy a tegnapi meccs után a saját csapattársainak köszönte azt, amit eddig elért a szezonban...

Nem játszott jól? Megszerezte a vezetést, könyörgöm. Ez a meccs a védekezésről szólt, nem a támadásról.

Meccs embere pedig szvsz Ferdinand, élete formájában játszott, Vidic hiánya meg se látszott (ami nem csak az ő érdeme).

kutyacica 2008.04.02. 14:22:58

bigchange, én ugyan nem mondanám céronaldónak, hogy fiam kevesebb gól több gólpassz, de viszont cserébe legalább nem is értek igazából a focihoz.

nekem nagyon tetszik a játéka és én személy szerint szeretem az ilyen szélsőket és kevésbé azt a típust, aki "annyit" tud h zsinórban adja be a labdákat.

a hisztizős témához: én nem értem miért baj ez. szerintem maradjon csak ilyen még tíz évig. és ha megalomán? a játékát tekintve nem az, ezt már kiverte belőle a mester. Nekem speciel éppenhogy imponál, hogy ennyire fontos neki h jól menjen h képes megsértődni ha nem sikerülnek a helyzetei. Amíg ettől jobb lesz és nem rosszabb, addig csinálja csak!

Valaki megtudja egyáltalán mondani, h Messi mikor épül fel? Már kezdem unni h az istennek se tudom kideríteni. Vagy spanyolországban nem szokás tudni, hogy meddig sérült valaki?

Rezeda 2008.04.02. 14:25:16

Walmer
Nem mondtal ellen az allitasomnak, meg ilyen viccesen sem: a jatektudas osszetett dolog am! A passzolas kepesseget is tartalmazza. Azt pedig senki se mondja, hogy ha az edzo azt keri hogy forditsanak sze'leket, vagy iveljenek messze a vedok ele, akkor nem az szamit, hogy hogyan kivitelezed! (illetve a nyelvtudas is fontos ez igaz)

A nemet valogatottnal lathatoan nagyon eros a motivacios es taktikai resz. Es ezzel kepesek kompenzalni hianyossagaikat ("Hrubesch a hamburgi tank")

A masik amit irtal: miert van az, hogy egy angol csapatnak elnezed a 3 vedos jatekot mashol pedig keptelensegnek tartod. A Barca igenis felallhat 3-2-4-1 formaban, kulonosen, hogy a 4 kozeppalyas tamadonak is tekintheto. Henry es Eto kozul termeszetesen csak az egyik jatszik.
Vagy nem arrol volt itt szo korabban, hogy Rooney balhatvedkent is feltunik gyakran.

iiilakjfaofijaosf 2008.04.02. 14:29:09

Ja és nem tudom hogy mikor fog a barca középpályája idén olyan erős lenni amilyen lehetne? Ha fogas visszakerül a csapatba ahonnan kirakták bulizás miatt, Messi aki már annyira Maradona utódja hogy neki is isteni keze van stb. Edzőváltás kell meg megszabadulni mondjuk a fogastól meg Eto'otól és elkezdeni építeni Dos Santosra meg a kimondhatatlan nevű kiscsávóra.

Hú de utálom a Barcelonát...

Walmer 2008.04.02. 14:30:12

melyik angol csapat játszik 3 védővel? esetleg az utolsó 10 percben, mikor hátrányban a csapat.
Persze, a Barca felállhat, de nem fog. Légy erős, a kispest is felállhat, vagy a kecskemét is. Akár védő nélkül is, de nem fog.

iiilakjfaofijaosf 2008.04.02. 14:31:18

Húha nemzetisportonline élőközvetítés:

Integrál DAC- Debrecen...

Húha...

Rezeda 2008.04.02. 14:32:35

Kikke (az Atletico rossz hiru kozeppalyajarol):
Nem azert, amiket irtal, Simao es Maxi minden heten vilagklasszis teljesitmenyt nyujt, Luis Garcia goljara biztosan emlekszel a Liverpool BL menetelese alatt, amit a Chelseanek rugott stb.

Megadtam mar magam, miert rugsz meg egyet rajtam? :) En bamulom az emlitett jatekosokat, de
megmondtatok hogy ez nem helyes. Es Kierkegaard is azt irta "szubjektivitas az igazsag, szubjektivitas a valosag", es olyan oszinte felhaborodast keltett
a kijelentesem, hogy a fentiek miatt jogos.

I love you Madeleine · http://torrance.freeblog.hu/ 2008.04.02. 14:32:58

Everred,

én nemtom, hun tenyésztik és mijen megfontolásból engedik netközelbe a klaviatúrát ijen fordítós kényszerképzetekben csapdosó rezedákat, de szerintem inkább hagyd a kukikba. A középpályánk eccerűen gyenge, sőt, mekkockáztatom, tán még sosem volt ennyire gyenge. A merő tény, miszerint a vízvezetékhálózat minden laktérbe nyíló pontyán mi ömlünk a mankesztert tök jogosoan szánó/rühellő többiek pofájába, minden bizonnyal csak és kizárólag a gepkánynak köszönhető, aki kurvázik, pfujj, portugálként nyafizik amikor bírói jóváhagyással bassza fel két végszofisztikált játékintelligenciájú olasz védő, és 23 évesen még csak egy nyomorult fakupát és egy összemákolt bajnoki érmécskét tud felmutatni, valami, teee, mos hirtelen nem is tom melyik nemzeti elsőosztályból.

Szerintem csak kullogjunk el.

A blog természetesen jó, csak kezd bulvurni, elkallódik a sok hangzatos, főcímszagosan ambiciózus hasonlat között a hiteles tartalom. (Anderson még saját magához mérten is szeleburdi és pontatlan volt, vagy pl a "minusz 5 pontos hártány" azmiacsuda?)

.m.

szferi 2008.04.02. 14:34:39

Popp: tehát a Roma nem otthon, hanem az old traffordon akarta kiharcolni a továbbjutást. LOL

iiilakjfaofijaosf 2008.04.02. 14:34:53

Neharagudj Rezeda annyira "elcsodálkoztam/felháborodtam" a véleményeden hogy nem olvastam el az utána következő kommenteket rögtön írtam...

Luis Garcia gólja nem az volt a cselzí ellen amelyiknél az sem biztos hogy benn volt?:)

Rezeda 2008.04.02. 14:37:43

Kikke:
Nem Luis Garcia jobb osszekoto helyerol egy hatalmas ives lovessel kb 30 meterrol rugott golt. Ritka szep gol volt.

Rezeda 2008.04.02. 14:40:40

Walmer
En ugy tudom a harom vedos jatekot epp a Tottenham talalta ki 1961 korul. De harom vedovel nyert a Barcelona 1992 ben az Ajax 1995 ben BL-t. Ja es Argentina 1986 ban es Brazilia 1992 ben VB-t.

Rezeda 2008.04.02. 14:41:47

2002 ben termeszetesen...

Ronal-d'oh! 2008.04.02. 14:46:39

Rezeda: ja, csak Cafu és Roberto Carlos is ott volt még, csak 10 méterrel előrébb játszottak, hogy felérjenek a támadásokhoz. És akkor már 5 védő.

Rezeda 2008.04.02. 14:53:01

nekedX:
Persze mindig van meg vedekezo jatekos a 3 vedon kivul! A vita onnan indult, hogy azt irtam lehetseges egy olyan Barca felallas, amiben 3 vedo van elottuk Marquez es Toure (ez is 5 mar), majd jon 4 kreativ tamado kozeppalyes es egy ek. Erre jott a valasz, hogy ekorra f@szsagot meg a kecskemet sem tenne.
A kecskemet nem, de a brazilok megkozkaztattak a 3 vedos jatekot. Egyebkent ezek a formaciok nem statikusak, minimum ket alakzat van: tamadasnal ill. vedekezesnel.

sAp 2008.04.02. 14:59:09

hát amúgy a MU leggyengébb pontja sztem vitathatatlanul a csatársor.mióta nincs vNistelrooy nincs a csapatban egy olyan igazi,mégabalheréjérőlisbepattan középcsatár,ezt a hiányt nem pótolták.ott van rooney aki hétről hétre bizonyítja h a helyzetkihasználás nem erőssége (ettől még a mezőnyben végzett munkája hihetetlen),illetve lehet csak rossz formában van idén.ott van tevez,aki nagyon jó játékos,de szintén inkább a csatárok mögött szerepelne normál esetben,míg saha sztem max MU cserepad szint (bár neki is voltak jó meccsei) és ennyi.
az idény elején láthatólag ez volt a probléma,senki nem bírta belőni a helyzeteket,erre valszeg vki a csapat körül rájött h ronaldo alkalmas erre,azóta zsinórban lövi a gólokat,ami egy szélsőtől nem sámli (ráadásul fejjátékban sztem minden idők egyik legjobbja a szélsők közül).
azért ha nyáron neadjisten vesznek egy igazi centert ronaldo sem fog 30 gólt lőni jövőre,mert nem is neki kéne.a MUn román kívül nem sok olyan topcsapat van ahol nincs senki ezen a poszton...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 15:06:13

szferi bármilyen szellemes vagy ilyet nem mondtam és nem értem azt sem , miért kell egy mondattá egyszerűsíteni egy hozzászólást, amikor az annál sokkal árnyaltabb. Szerintem meg ez a nevetséges. Azt viszont tartom, hogy kurvára nem akartak gólt kapni, ahogy Spalletti is nyilatkozta meccs előtt. Egyébként a Roma nyert már Lyonban és Madridban is visszavágót, nem lehetetlen idegenben továbbjutni. Persze mondhatod a tavalyi 7-1-et, úgyis mindig erre hivatkozol, asszem a Real elleni visszavágó előtt is ezt mondtad :).

szferi 2008.04.02. 15:09:50

mellébeszéltél, csak azért.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 15:10:11

Szferi, hogy ne mondjam egy esetleges 1-0-lal igenis jó esélyei lettek volna a Romának Manchesterben. A 0-2-vel viszont baszhatjuk.

szferi 2008.04.02. 15:11:43

a real meglepően gyenge volt, ezt már megbeszéltük. A MU nem az.

ApukadHUN 2008.04.02. 15:12:36

még simán továbbmehet a Roma. Igazán összeáll az Aquilani, De Rossi retesz, Spalletti a "jóedzős" ruháját veszi fel, Totti felépül.

szferi 2008.04.02. 15:15:39

Ez így van. De nem sokat tettek azért az egy gólért. másrészt nem az idegenben lőtt gól szabályával van gond. A második meccs azért jobb mindíg, mert ott már le vannak osztva a lapok: lehet tudni kinek mi elég a továbbjutáshoz, és aszerint játszanak a csapatok. Ha eltörölnék az idegenben lőtt gól szabályát, ugyanígy rengeteg lagymatag odavágót látnánk. A vendég csapatnak meg még ennyire sem akaródzna gólt rúgni mint a mostani rendszerben.

szferi 2008.04.02. 15:18:31

nem akarom védeni ezt az idegenben lőtt gól dolgot, mert igazságtalan tud lenni, de ez is csak azért van hogy a játékosok terhelését csökkentsék a kupákban, és mint ilyen, hatásos módszer.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 15:20:56

Szferi, hát még mindig nem látod, hogyha a Roma neki ugrik a Unitednek, akkor kitömik, ez történt a 7-1 alkalmával. A United jobb csapat (ezt már többször elismertem), csak - ahogy te mondtad egy múltkori hozzászólásodban egy tudásához mért taktikával lehet sikeres ellenük, nemcsak a Roma, de Európa legtöbb csapata - ennyi. Hiú ábránd lett volna azt hinni, hogy egy agresszív támadójátékkal 4-0-ra tudunk ellenük nyerni, főleg Totti nélkül, abban inkább benne lett volna egy 0-4. Ha ezután sem vagy hajlandó érvelni, mindössze annyit mondani, hogy ez mellébeszélés, akkor meg hagyjuk a picsába! PAX!

bigchange 2008.04.02. 15:22:56

Én csak azok közül választhatom meg a magam legjobbját, akit láttam is.
Ennyi erővel ne mondjunk semmit se, mert nem tudunk mindent, nem láttunk mindent. Nincs objektivitás.
Ez az én véleményem Céről, ami természetesen személyes benyomásaimon alapul. Mint mindenkié.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 15:23:17

Nem láttam az utsó hozzászólásaidat, úgyh bocs!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 15:25:08

Popp: elolvastama válaszod, de a többi kommentelőr utána nem mert sok. :) De ismerem azt az érzést, mikor az ember csak a kedvenc csapatát látja, így vagyok én is a nem nyertes Inter meccsek után, de a 2 félidőben mint kívülálló (mert nem utálom a Romát), nagyon az jött le hogy a MU csak játszik mint macska az egérrel, talán egy helyzetet tudnék felidézni, mintha lett volna helyzete a romának, de ha berúgja, akko max jobban felbőszül a MU és nagyobb a különbség. Hidd el, tegnap szar napot fogatoki ki. Nem kicsit, nagyot.

neeskens 2008.04.02. 15:37:08

Bigchange(esetleg ontheprice?),ne menjünk bele talán itt a valóság megismerésének filozófiai problémájába...

Walmer 2008.04.02. 15:41:46

Rezeda, 1961?????
Miért nem jössz mindjárt az Aranycsapattal, amely 5 csatárral állt fel? Természetesen sem az Argentin sem a többi nem 3 védővel játszott

bigchange 2008.04.02. 15:42:34

Pedig nyugodtan: részemről teljes az episztemológiai szkepszis, mégis szeretek kimondani "igazságokat":))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 15:47:44

Great Cornholio, Azt én is elismertem, hogy második gól után az MU akarata érvényesült, de egy idegenbeli 2-0-ás előnynél már könnyen magabiztos az ember.

Azt viszont továbbra is tartom, hogy a második félidő elején beszorítottuk őket, helyzeteink voltak, nem is egy és még több lett volna , ha nem basszuk el annyiszor az utolsó passzokat.

Azt, hogy mi történt volna, ha egyenlítünk, sajnos senki nem tudhatja. Szerintem tovább óvatoskodott volna az United, mert nekik az 1-1 is jó lett volna idegenben, ha meg nekünk jönnek vagy - a te szavaiddal felbőszülnek - abban legalább annyi Roma helyzet lehetett volna, mert a Madrid ellen bemutattuk, ha valamihez nagyon értünk az a kontrázás.

Ezért aztán végtelenül idegesített Hajdú B. is, mikor azt mondta, hogy ha kellett volna, akkor sokkal többet is tudott volna az MU. Mert mint már bátorkodtam teljesen más kávéház egy 2-0, mint egy 1-1.

ASRM 2008.04.02. 15:59:16

Popp, én veled vagyok:)
Az összezuhanás a második gól után jött, amit egyébként maga Rooney is elismert, hogy hatalmas malac volt ("egyszer csak ott termett a lábam előtt a labda"), addig semmivel sem volt jobb a MU, az első gójukat sem alapozta meg semmilyen szintű mezőnyfölény. Nekem csak a második gól utáni játék fájt, azt nehéz megmagyarázni.
Ez az "annyit játszott, amennyit kellett" duma meg egyszerűen Knézy Jenő-i magasságokba emelte Hajdú B-t.

Walmer 2008.04.02. 16:06:46

popp, ha így, meg úgy , akkor ez, meg az. Ennek a Romának esélye nem volt. Nem az a kategória, mint a MU. Ennyi. Szépen helytálltak, kész.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 16:20:22

Walmer, nem én kezdtem el, ezt a mi lett volna ha... cuccot, hanem már Hajdú B., oszt itt meg GC Azt mondom , hogy meccs egyes szakaszaiban igenis volt esélye a Romának, de azt elismerem, hogy nem egy kategória az MU-val és abban is, hogy szépen helytálltak.

Strigo 2008.04.02. 16:34:04

Nekem a tegnapi meccsből az jött le, hogy az angol bajnokság mennyivel erősebb, mint az olasz (vagy bármelyik).
Ronaldo nem csak a gólját szerezte, volt egy bravúrral kapufára tolt lövése, egy kapáslövése ami épphogy fölé ment, meg egy-két gólpassz-szagú labdája Rooneynak. Mindez persze a szokásos cselezős-futós-trükközős játékán felül.
Brownt továbbra sem értem, miért bántjátok, tegnap például levette a pályáról Mancinit, a második gól előtt pedig ő ívelte fel a labdát amit Park visszafejelt.
Jobb csapat a United, de ezek mellé még jobb edzője is van. Nem csak az alapfelállásnál, hanem a változtatásoknál is meglátszott ez. Remélem, még sokáig marad a padon az öreg.

Woland 2008.04.02. 16:44:24

hmmm... nem láttam a heinrich által emlitett osztálykülönbséget a Roma és a ManU között.

Kábé ugyanúgy lehetett volna 2-0 mint ahogy 0-2 lett. két szinte százas helyzetet hagyott ki a Roma a második félidő elején (nekem az volt hihetetlen hogy egy ManU ellen ez a Totti-tlan Roma ennyire könnyen futószalagon szálitotta a nagyobbnál nagyobb helyzeteket). Aztán Park, Doni és Rooney a semmi közepéből megcsinálták a második gólt ami megtörte a Romát.

Persze megérdemelten nyert a ManU, és volt egy olyan érzése az embernek hogy tudnának támadni ha akarnának, de az alsós-felsős hasonlatot személy szerint túlzásnak érzem : ) Magánvélemény!

Minden jókat.

drosiii 2008.04.02. 16:45:02

gusztustalan h a real ronaldot es drogbat akarja megvenni. miert nem fedeznek fel maguknak jatekosokat? csak a sztarokra hajtanak... ezert allnak ott, ahol: nulla gazdalkodas = penzpazarlas, nulla eredmeny/jatek.
ezzel nem a szurkolokat akarom megbantani, hanem a real vezetesenek hianyossagaira mutatnek ra... soha nem lesz olyan latvanyos focijuk, mint mu-nak, romanak, poolnak

drosiii 2008.04.02. 16:46:40

*soha ezzel a hozzaallassal.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 16:51:16

woland, ezt hajtom itt már órák óta.

retroflexus 2008.04.02. 16:53:12

A MU rettentő erős csapat, és az lesz május végén is, ha megnyeri a BL-t, ha nem, ha megnyeri a PL-t, ha nem.
Ronaldo szenzációs. 10 meccsből 8-szor jól játszik, 2-szer parádésan. Közben szórakoztatja magát, a közönséget (na jó, inkább a szurkolóit). De különleges képességeiről mindent elmond a sarkalásos gólja múlt 7végéről. Nem az, h sarokkal szerzett gólt, hanem, h ösztönösen tette, amit pl. egy német játékos az életben nem csinálna.

drosiii 2008.04.02. 16:54:19

ja es a MU elad kapasbol minden olyan jatekost, aki mar nem illik bele a csapatjatekba:
jo csapatok csak szivnak a felvasarlassal: Heinze, Beckham, RvN - mindegyik penzkidobas volt a Realnak, RvN kivételével, de hát voltak ott olyanok is, akiknél RvN nem feltétlenül jobb.
kis csapatok meg nyernek: A.Cole (blackburn),Forlan(villareal), Carrol, stb...

u.i.: Realban Ronaldo nem lenne ennyire eredmenyes semmilyen teren sem, mert RM nem tud ennyi helyzetet elokesziteni neki, mint amennyit MUban tálalnak neki.

Rezeda 2008.04.02. 16:55:22

Walmer:
megigerem, hogy ebben a temaban az utolso: kerdezted az angol csapatokat 3 vedovel.
Csak egy pelda :
www.football-lineups.com/lineup/7640/

drosiii 2008.04.02. 16:57:52

Rezeda: Finnan, Riise inkább védők

sAp 2008.04.02. 16:59:31

ja lehetett volna 2-0 is,de azért a futószalag az kis túlzás,van der sarnak volt egy darab védése meg kb 3 begurítást behúzott annyi,igazán nagy helyzet panuccié volt,de hát ő már úgy látszik kifogyott a döntő gólokból:D.azért a tizenakárhány szöglet nem ziccerekből alakult ki,az meg h azokból nem lett gól sztem nem olyan meglepő egy angol csapat ellen.

ASRM 2008.04.02. 16:59:45

Arról nem is beszélve, hogy azért az MU se arról híres, hogy nemzetközi meccseken idegenben brillírozik, még "alsós" cspatok ellen se. Szerintem ők lepődtek meg a végén a legjobban, hogy ez a győzelem ilyen könnyen az ölükbe hullott.
Na, csak kihozzuk itt a végére, hogy a Roma tképpen jobb volt:)

Rezeda 2008.04.02. 17:04:54

drosii: Essien inkabb kozeppalyas. Ez meg akkor is igaz, ha egy ideig Terryt helyettesitette mint kozephatved. En a formaciora adtam peldat, hogy ezeket kivel toltod fel az egy masik kerdes. Es azt is irtam, hogy 3 vedo eseten kellenek kiegeszito emberek elorebb, akik tudnak vedekezni.

sAp 2008.04.02. 17:07:17

azért ha a Roma jobb lett volna nem ejti a MU ölébe a meccset,és támadnak, hazai pályán 70ezer néző előtt az Olimpicoban ez elég gyér teljesítmény,főleg a másopdik gól után,bár én szentül meg voltam győződve róla h wes brown még összehoz nekik egy gólt (persze nem bántva őt,mert tényleg jó volt,habár panucci ziccerénék ő bambult el)

Walmer 2008.04.02. 17:08:30

Rezeda, Argentínánál nálad a pont. Pasarella valóban nem játszott, ha már megvolt a 3 védő.
Brazília viszont nem jó példa. a németek elleni döntőben ugyanis játszot Cafu, Edmilson, Roque Junior, Roberto Carlos és Lucio is. Ők mindannyian védők.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 17:11:10

Ma nagyon szurkolok a Fenernek!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 17:12:37

Pasarella sérült volt akkor, ha nem az, ő játszott volna Brown helyett.

Walmer 2008.04.02. 17:13:38

Rezeda, Finnan védő. Az, hogy a honlap szerkesztője így írta fel az összeállítást, egy dolog.
nem véletlen, hogy Finnan játszik ott, ahol pennantnak kellene, aki ugye középpályás. Finnan tuti védő. Essien akkor játszott védőt, mikor a védő sérült volt.

Walmer 2008.04.02. 17:15:11

Popp, kösz, tökmindegy, akkor is csak 3 védővel álltak fel. Most már emléxem, hogy a gólja után azt mondta Vitray, hogy Brown a kiváló passarelát helyettesíti ugyancsak kiválóan:-) (vagy valami hasonlót)

Walmer 2008.04.02. 17:16:56

popp, szurkolni szurkolhatsz, de a droidok mennek tovább. remélem már most, az első meccsen eldől

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 17:24:14

Istambulban senki sem mehet biztosra, majd csak figyelj!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 19:13:24

Popp igazából nem értem, a keserűséged miatt mindenki más csapat dögöljön meg. Ez a hozzáállás már ne haragudj de nem szimpi.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 19:34:40

Great Cornholio, én meg téged nem értelek.Talán csak nem azért mondod ezt, mert a Fenernek drukkolok a mai meccsen. Ha megengeded nekem jóval szimpatikusabbak, mint a Cselszkij. És figyelj, szerintem a féltucat jó brazillal - köztük olyan világklasszissal, mint Roberto Carlos - fölálló Fenernek igenis van esélye a Chelsea ellen hazaipályán, ahol valószínűleg pokoli hangulat fogadja a kékeket. Hol van az megírva, hogy mindenkinek a több pénzből gazdálkodó csapatot kell támogatni?

Egyébként szó sincs elkeseredettségről, már többször mondtam, hogy a Roma lehetőségeihez képest kiváló szezont fut, büszke vagyok rájuk. Hát mégha befogná az Intert ;)! Az csak legtitkosabb vágyimban szerepelt , hogy kiverjük az MU-t. Az ő továbbjutásuk a reálitás, de ezt körülbelül ötödször ismerem el a mai nap során.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 19:44:14

"Hol van az megírva, hogy mindenkinek a több pénzből gazdálkodó csapatot kell támogatni? " Akkor már tudom miért a Romanak drukkolsz.:DDD
Bocs de én meg a cselszkinek drukkolok Floék óta! Az internek meg 18 éve, de úgy látom misemmiben nem egyezünk, Végigszurkolhatnánk együtt bármilyen meccset jól ordítozhanánk egymással. ;DDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 19:49:09

nincs jobb annál, mint az ellen drukkereit csípkedni győzelem esetén ;), de vereség esetén annál szarabb végighallgatni mások kárörömét.

montipájton 2008.04.02. 19:52:28

Egyetértek Poppal, sehol sincs megírva, hogy a gigakluboknak lehet csak szurkolni.
A 2003-04-es BL-szezonban nyilván sokan visítottak (kár)örömükben, mikor egymás után zúgott ki a Real, a Milan, "egy" Monaco és Deportivo ellenében.
Más kérdés, hogy a kicsiknek szurkolókon kívül mindenki úgy emlegeti azt a szezont, hogy "csak még egy olyan ne jöjjön", Deporral, Portóval, Monacóval a négy között... Mert lehet bár szimpatizálni a "másodvonallal", még az NST szerzői is csak akkor csettintenek igazán, ha a futballsznobok álompárosításai jönnek létre a BL-ben...
Hogy ez igazságos-e, nem én fogom eldönteni. Mindenesetre az üzleti futball simán abba az irányba tart, hogy pár éven belül kb. 8 csapatról szól Európa. (Hm, pár év... most talán nem?)

Romanista 2008.04.02. 20:06:09

én valahol szándékosan nem szurkolok a húdenagy csapatoknak. egyébként meg egész napi küzdésért kalapom emelem popp előtt. egyébként arra is kiváncsi vagyok hogy fordított eredmény esetén mit bizonygatnának a MU 'szurkolói'. mert ahogy ez 0-2 lett, úgy lehetett volna 2-0 is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 20:07:36

szerintem lesznek még meglepetések, mondjuk 2004 nagyon bolond év volt az európai fociban, a görögök EB gyózelmével súlyosbítva. Great Cornholio, az EB-n egyébként kinek drukkolsz?

Romanista 2008.04.02. 20:09:45

(svájcnak mert gazdagok :D)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 20:26:22

Hát gyerekek, Én még a matthaus éra alatt kedveltem meg az intert, az Internél jobban csak a Kaiserslauternt szeretem jobban. És Még a 90es vébén mutatott dolgok miatt a Németeknek. Igen lehet fikázni. :DDD

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 20:27:59

Mellesleg Válogatott szinten leköpném az olasz válogatottat, annak ellenéra, hogy szinte csak Serie A-t nézek. :DDDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 20:31:57

Ezek után gondolhatod, hogy én Európában az olaszoknak szurkolok, világ szintem meg Maradona óta az argentínoknak. A németeket (csak a sportban), meg elmondhatatlanul gyűlölöm.

halareaal 2008.04.02. 20:33:30

Ferguson baromira megszervezte a csapatot és a taktikát is. egyértelmű sztem, h a Real római vendégjátékát elemezte, és megtalálta azt, amit a Roma játéka ellen tenni kell. jah ebbe persze beletartozik, h szemmel láthatóan előre tudták, mit hogy fog csinálni a Roma. annyira nem vok tisztában a Roma erősségeivel és gyengéivel, h ezt megítélhessem, de sztem amúgy a Roma rossz taktikát választott most is, de még a Madrid ellen is (1.meccsen csak). mert egy csapat, amelyik úgy tud támadni mint a Roma (sztem az az erősségük, nem a védelem), illetve amelyiknek ilyen stadionja és tábora van, valamint 5 középpályással játszik (akik küzt ottvan De Rossi és Aquilani) az birtokolja a labdát, vagy passzolgasson középen, ha fél a kontráktól, de ne húzódjon ennyire vissza. más kérdés h a Real ennek beugrott, és amikor tudott, ész nélkül támadott, kaptak is 2 kontrát, de a meccs képe alapján a Roma nagyon könnyen ráfázhatott volna, az 1-2 reálisabb lett volna. a MU viszont egy sokkal profibb csapat, mint a jelenlegi Real, Ferguson meg jobb edző, lehetett látni az egész meccs alatt, hogy a MU biztosra megy. viszont sztem a végét elrontották az angolok, a Roma akkorra annyira megroggyant és elfáradt, hogy több góllal is simán megverhették volna őket. íyg viszont, ha a Roma előbb lő gólt a Traffordon, még izgalmas lehet.

Romanista 2008.04.02. 20:34:30

Olaszok,Maradona a legjobb ever, világ szinten Afrika és Dél-Amerika.
azt hogy kit gyűlölök sportügyileg az mindig aktuális.

halareaal 2008.04.02. 20:35:28

amúgy volt már ilyen, h majnem 250 komment jött egy poszthoz? innen már reménytelen visszaolvasni:) egyre felkapottabb az nst:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 20:39:44

Köszönet nekünk vitagenerálóknak. Az olaszokkal az bajom 1: Színészkednek, pedig nem kéne mert jók. 2.Ugyanazt játszák mint a Milan, baromi jó csatárokkal vannak felszerelve és defensíven 1-0 ra játszanak 3. Mindent ezekenek rendelnek alá, ölik a focit már év(tizede)k óta. A németeknek utóbbi években Klinsmann óta legalább vannak jó játékosok jó csapatban, annyira nem is világsztárok, a vb-n pedig kifejezetten tetszetősen játszottak, szvsz.

halareaal 2008.04.02. 20:42:22

egyébként igazából nem értem azokat, akik így fel tudják húzni magukat Ronaldon. főleg, h tudják, mire lehet számítani. talán én is felhúznám magam, ha magyarok v a Real ellen csinálná. de amúgy? elégtétel lehetett volna, hogy folyamatosan az elejétől fütyülték (pedig nem csinált semmi rosszat az olaszokkal - najó tavaly 2t vágott nekik), innentől lehetett tudni, megengedhet mindent, népszerűtlenebb nem lehetett, inkább cukkolta a közönséget. (a 70 ezer ember fütyülne és hurrogna amikor csak feléd repül a labda, annyira te sem akarnál a kedvükbe járni nem?)

drdugo 2008.04.02. 20:43:12

Nocsak, Méhes Gabi az M1-en? :D
Végre lecserélték Somost, halleluja, most már nem csak lehallkítva lehet nézni az M1-es bl közvetítéseket.

halareaal 2008.04.02. 21:00:04

"a hisztizős témához: én nem értem miért baj ez. szerintem maradjon csak ilyen még tíz évig. és ha megalomán? a játékát tekintve nem az, ezt már kiverte belőle a mester. Nekem speciel éppenhogy imponál, hogy ennyire fontos neki h jól menjen h képes megsértődni ha nem sikerülnek a helyzetei. Amíg ettől jobb lesz és nem rosszabb, addig csinálja csak!"
egyetértek kutyacicával. nem örülnék, ha ő lenne mondjuk az apám, dehát nem erkölcsöt tanulok tőle, hanem a fociját nézem. ugyanígy Ibrahimovicnak, Tottinak meg a többieknek. egy kivétel van, Eto, igazából énsem tom mért.


A manchesteri középpálya játéka, akár a 3 angol, akár Anderson játszik szetm sokszor látványos. más, talán nem is olyan színvonalú, mint amit Xaviék csináltak 2 éve, de sztem ez az elegáns, hihetelen gyors és hatékony, durvaságokat nélkülöző erőfutball néha nagyon kátványos tud lenni. főleg így, h emellett van aki trükközgessen.

drosiii 2008.04.02. 21:07:18

halareal elmondod, h melyik az a 3 angol kozeppalyas a MU-ban? :)

halareaal 2008.04.02. 21:51:28

Carrick, Scholes Hargreaves

halareaal 2008.04.02. 22:06:38

"soha nem lesz olyan latvanyos focijuk, mint mu-nak, romanak, poolnak"
ez csak most akadt a szemem elé. nemtom sírjak e vagy nevessek.

danesdzsu2 2008.04.02. 22:08:17

Hát, a mai meccsen sokat köszönhet a Liverpool a birónak....

Dzsúd Horse 2008.04.02. 22:10:23

halareal carrick meg a látványos játék ? Mesélj :)

danesdzsu2 2008.04.02. 22:12:39

Bendtner hogy lehetett volna lesen? Mindjárt dühöngeni kezdek....

rizla 2008.04.02. 22:37:09

szokásos liverpool mák megvolt. mennyire unalmas lesz megint a balfasz vörösöket bámulni a döntőben.

drosiii 2008.04.02. 22:40:40

carrick inkabb eredmenyesen mint latvanyosan jatszik.
sirni vagy nevetni.. ahogy akarod, de nekem ne mondd azt, hogy a real olyan meggyozo lenne (sevilla elleni kivetelt pedig nem fogadom el) iden.

drosiii 2008.04.02. 22:42:43

fener megverte a chelsea-t... 0-1 utan nem erre szamitottam. valaki tud majd adni egy linket Deivid masodik goljarol?

d3vnull 2008.04.02. 22:51:21

Ezt megérdemeltük. Kapja be először is grant, misztikus dolog ez, de állítom, hogy Mourinho-val biztos nem ért volna az FA-kupa után ez a szégyen is minket. Gólt sem lőttünk, az 1 idegenben lőtt gólunk is (ami sokat érhet még) öngól volt. Kapja be másodszor Drogba és Malouda is, hogy elönzőztek tökéletes lehetőségeket. Sok helyzetünk volt, jópár kapuralövésünk is, de ezt a meccset nem vették komolyan. Meg is lett az eredménye. Harmadszor : vegyük már észre, hogy Cudicini rég nem olyan jó már. Jaj, hol van már Cech...

Már csak azt árulja el valaki miért kellett Makeléle-nek jobbhátvédet játszania? Azon a poszton két kiváló játékosunk is van : Ferreira, Belletti. Nem tudok róla, hogy sérültek lennének. Állítólag Essien kezdett jobbhátvédként de nekem nagyon nem úgy tűnt.

Grat a Fener-nek, ezt megérdemeltük. Jó fos is a kedvem tőle...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 22:54:36

Ráadásul a Fener Deivid nevű braziljuk rúgott egyet ide is meg egyet oda is. Az se lefutott párharc. Remélem , hogy Fener továbbjut! Ha meg az Arsenal az Anfield Roadon is úgy játszik, mint ma, akkor továbbjuthat.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 22:56:46

Fener Deivid nevű braziljuk -szép!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 22:57:03

Popp azért jusson tovább a fener, hogy a liverpool parádézzon a döntőben egy végigcsalt menetelés után?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 22:59:14

Szerintem, ha továbbjutnak, akkor a 'Pool ellen sem lennének esélytelnek, persze egyáltalán nem jutott még tovább egyik sem.

bög 2008.04.02. 23:13:24

soha nem lesz olyan latvanyos focijuk, mint mu-nak, romanak, poolnak"

emléxel arra a realra amiben figo meg zidane játszottak a széleken? életemben nem láttam olyan focit, és sztem nem is fogok. Pedig rendesen összevásárolt csapat volt.

ja, még vmi, ami még ennél is jobban szúrta a szememet: pool meg a szép játék? WWWWWWÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ezen tiz perce röhögök

Woland 2008.04.02. 23:19:51

danesdzsu,

Bendtner azert volt lesen mert csak egy Pool-vedo allt mogotte. Szabaly szerint egy vedonek ES a kapusnak is mogotte kell lennie az on-side-hoz.

ezeken kivul az alapvonalon kivul volt meg egy vedo es egy Arse-csatar. de mivel jatekon (es palyan) kivul voltak ok nem szamitanak lesnel.

hihetetlen volt amit Bendtner csinalt amugy - ha atugorja a ladbat akkor szabalyos gol lett volna. tetlen les miatt.

kivancsi vagyok Adebayor megint lefejeli-e bunteteskent... : ))

amugy jo meccs volt. az Arse szepen es gyorsan jatszott, a Pool meg szilardan vedekezett. talan igazsagosabb lett volna a 2-1.

Fenerbahce... negyedik ongoljuk a BL-ben iden... de az a 30+os Deivid-loket... a BL-szezon golja!

rexford 2008.04.02. 23:25:09

Cornholio, te még mindig a szánalmas Inter kiesését siratod?

Woland 2008.04.02. 23:37:45

Amugy tudja valaki ki irta a mai BL-osszefoglalot az Index-re?

Hihetetlenul elfogult es elegge osszecsapott munkanak tunik. Azt is hobbibol csinalja valaki?

Egy mondaton belul ketszer nevezi "teljesen egyertelmu" tizinek a Kuyt-Hleb affert, sot "csalast" emleget! : ) Az angol kommentator elso ranezesre azt mondta hogy igen az tizi volt, a masodik ismetlesnel mar azon a velemenyen volt hogy "it would have been very harsh" megadni. Szoval csak az teljesen egyertelmu hogy nem volt teljesen egyertelmu. : ))

Elsore en is azt gondoltam hogy tizi. Most mar nem vagyok biztos benne mert Hleb nagyon konnyen es latvanyosan esett el - lassitas alapjan ugy tunt hogy azutan rogyott a foldre hogy rosszul tette maga ele a labdat. A biro egyebkent konzekvens modon fujt szerintem (a vegen Gerrardot is rangattak a kommentator ott is eloszor azt mondta ez szabadrugas kellett volna hogy legyen, de az ismetles alapjan megint a bironak adott igazat.)

Szoval tudja valaki ki irta azt az osszefoglalot? Lopor-szagot erzek... (a lopor lo"por akar lenni)

drdugo 2008.04.02. 23:39:55

szintiszta 11-es volt az.

kutyacica 2008.04.02. 23:43:08

hű, fener nem semmi ez meglepett. nem láttam, de örülök neki. és akkor jól tudom h még a megszokott bekkjeik nélkül csinálták ezt?

a liverpool meg hihetetlen. de miért mondjátok, hogy elcsalt, a nem megadott tizi miatt? (ezt sem láttam ma) szerintem a liverpoolra azt mondani, h csak csalásnak köszönhetik az európai eredményeiket, hát az megalapozatlan hülyeség. azt meg, h nem produkálnak látványos döntőket, hát megint az :)

na, túl sok szépet írtam itt a poolról, de megmondom őszintén a tököm tele van a scouserek szövegével h MU bajnoki címek ide vagy oda de eu-ban ők a jobbak sokkal, szóval én mindenképpen poolt akarok verni a döntőben, tehát ebből kifolyólag őket szeretném kapni.

na jó, ábrándozás vége. amúgy lerágom a körmöm már a faszom h nem tudni mi van Vidával.

szferi 2008.04.02. 23:44:00

"szokásos liverpool mák megvolt. mennyire unalmas lesz megint a balfasz vörösöket bámulni a döntőben."

Te vagy unalmas.
Csak az utolsó 20 percet láttam, de az alapján hihetetlen iramú, jó meccs volt. Nem tudom te hol nézel meccseket, de ha ez neked unalmas volt, ajánlhatnál valami jobbat. Egy másik bolygóról mondjuk. És ki is utazhatnál közvetíteni.

BruceWayne 2008.04.02. 23:46:33

1. 11-es volt
2. az arsenalnak is az a baja mint a romának
3. ki a fasz akar angol-angol döntőt látni?????


szferi: mivel az arsenal diktálta az iramot

rizla 2008.04.03. 00:00:06

szferike: ki beszélt a meccsről? a liverpoolról beszéltem. a meccs jó volt, mert gyakorlatilag csak az arsenalnál volt a labda, akik más dimenzióban fociznak. pontosabban: ők fociznak, a liverpool meg nem.

capor_ 2008.04.03. 03:46:40

"Great Cornholio 2008.04.02. 22:57:03
Popp azért jusson tovább a fener, hogy a liverpool parádézzon a döntőben egy végigcsalt menetelés után? "

Milyen csalásról beszélsz?? Bármilyen fura, de az esetleges bírói hiba nem egyértelműen függ össze a bundázással... (Az olaszokat leszámítva talán...)

Másrészt az marhára nem volt tizenegyes. Hleb balra a labda meg jobbra ment, és a nagy lendület miatt értelmesen meg sem tudta volna játszani. Ezt felismerve, és Kuijt érintését megérezve rögtön elvágta magát (hiszen ez volt a legjobb megoldás az adott helyzetben....). Ha ez tizenegyes, akkor ennyi erővel bármelyik szögletnél befújhatnának egy büntetőt.

Fikázni meg nyugodtan lehet, senkit sem érdekel és úgyis feledésbe merül, ellentétben egy BL trófeával..

drosiii 2008.04.03. 07:18:00

bög, menj vissza alsoba es tanulj meg ertelmezni, nem kivanom meg egyszer kifejteni, de azt megsugom, hogy nem a galaktikusokrol irtam... A masik pedig az, hogy lattad, h a pool az utobbi evekben milyen meccseket jatszik? Mert ha az nem latvanyos, akkor nagyon eltero izlesunk van.

szferi 2008.04.03. 08:18:42

Beniteznek az a legnagyobb hibája hogy nem tudja egy standard szinten tartani a csapatát, a liverpoolnak vannak bűnrossz meccsei, de nem kéne ennyire balfaszozni meg általánosítani, mert ha láttad (volna) az ide bl meccseiket, azok nagy része (besiktas, porto ellen otthon, marseille-i kezdés, ami persze unalomba fulladt-nem a pool miatt, inter elleni visszavágón se ők mutatták a gyengébb teljesítményt) eléggé látványos, és gólgazdag volt. A tegnapi se volt rossz, ahogy azt te is írtad, és egy jó meccshez 2 csapat kell általában. Ugyhogy megpróbálhatnád elfogulatlanul felülvizsgálni a betanult, agyonszajkózott véleményedet.

Nerazzuri, én láttam már meccset, amin a liverpool olyan tempót diktált, hogy állva hagyta a milant, intert, barcát. Hogy besiktas, porto, stb. csapatokról ne is beszéljünk.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.04.03. 09:18:52

A bbc szerint tizi volt. Szerintem is.

egyébként az, ahogy torres feldobta magát (vagy nem, de a nézők úgy kezelték) nekem érdekes adalék a céroni vitához.....

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.03. 09:23:47

rexford 2008.04.02. 23:25:09
Cornholio, te még mindig a szánalmas Inter kiesését siratod?

1: a te csapatod szánalmas, amelyiknek bírói segédlet kell.
2. Én túlléptem rajta képzeld el, mert tudom hogy a liverpool csak bírói segédlettel képes nyerni bármit is.
3. ha mégis megnyerné a bl-t, le*opom magam és felteszem a youtube-ra.

rizla 2008.04.03. 09:28:12

szferi: láttam az említett meccseket mind, természetesen kisebb csapatok ellen nagyon jól játszik a liverpool. azt csak halkan jegyzem meg, hogy erre persze kizárólag akkor voltak hajlandóak, amikor már muszáj volt nyerni, mert különben estek volna ki a gecibe. de a kieséses szakaszban teljesen arctalan a játékuk. torres+gerard persze nagyon tud focizni, és azt a torres gólt az inter ellen nehéz lenne elfelejteni, de ez nekem baromi kevés egy ekkora csapattól. egyszerűen kiakasztó, hogy az intert az anfielden jogtalan kiállítás súlytotta, és a liverpool így sem talált rést 80 percig, majd begyötörtek két gólt. aztán a visszavágón az inter mindent elcseszett. most meg az arsenal. nem elfogultság, egyszerűen nem a liverpool érdeme, hogy itt tart. ó igen, küzdenek, meg minden, de könyörgöm, ez nem egy német kiscsapat, akkor miért játszanak úgy? és hogy akkor kinek az érdeme? nem tudom, ahogy már leírtam: a liverpool egyszerűen meg van áldva a BL-ben, csinálhatnak akármit, győznek, benitez húzásai itt mindig bejönnek, az egyetlen épkézláb akciójukból (ön)gól lesz, és persze mákjuk is van, minden kifelé pattan, nem ítélnek ellenük 11est, az ellenfél saját játékosa védi ki az amúgy őrületesen béna reyna kapus hálójába tartó labdát.. uncsi. csak egyszer nyerne úgy a liverpool nagycsapat ellen, hogy szépen játszik, hogy jól játszik, hogy azt mondom: ez igen, megérte a liverpool miatt leülni a tv elé. de ez soha nem igaz.

rizla 2008.04.03. 09:30:00

*sújtotta, pontos j persze. jézusom.

Walmer 2008.04.03. 09:39:45

Én nem értem, hogy a Chelsea miért nem játszik semmit idegenben. Kikapni egy Z osztályú brazilokat felvonultató török csapattól vérciki. A Besiktas 8-at kapott a Pooltól Angliában, remélem a Fener sem ússza meg kevesebbel. Szinte biztos vagyok egy újabb Liverpool-Chelsea elődöntőben.

Az indexes cikk a Liver-Arsenalról pedig kritikán aluli.

Walmer 2008.04.03. 09:42:59

rizla, a Liverpool oda-vissza verte a szar Interedet.
csalással, persze, meg nem az ő érdemük, persze.

Nevetséges vagy. Viselkedj már felnőtt módjára, könyörgöm.

2008.04.03. 09:56:14

Emlékezzünk meg Spaletti mester kiváló nyilatkozatáról, ahol kifejtette uralták a meccset, csek nem tudták a helyzeteiket (?) gólra váltani, és szernte a MU-nak kétszer 5 perc fölénye és két helyzete volt amiből gólt szereztek. Ezzel nyugtatta csapatát is az öltözőben. Lehet ebből még egy 7-1...

rizla 2008.04.03. 10:01:16

walmar: milyen interemet, te idióta? utálom az intert. a liverpool nem játszott sehogy. azt meg hol írtam, hogy csalással? könyörgöm legalább olvasni tanulj már meg. az inter szépen odaadta a továbbjutást a poolnak, akik köszönték szépen.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.03. 10:13:00

Nekem írta, a szar Interem legalább fog valamit idén nyerni, mint a te szar liverpoolod. :)) Ezért nem is idegeskedem. :)
És igen oda vissza csalással verte, és nem az ő érdemük volt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.03. 10:13:42

elnézést, helyesen :...a nem úgy mint a te szar liverpoolod...

szferi 2008.04.03. 10:15:47

Az intert oktatták idegenben, a kiállítás előtt is. Benitez szerencsés húzásai valószínű azért jönnek be, mert nem teljesen hülye, függetlenül attól hogy nem tud bajnokságot nyerni, nem is fog soha. A reynát ért megjegyzést kommentálni sem érdemes.

Amit az index cikkről írtál, walmer, abban teljesen igazad van, sajnos az utóbbi időben az összes foci témájú írásuk ilyen, pedig pár hónapja még egész jó, ráadásul itt-ott kifejezetten szórakoztató írások is voltak.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.03. 10:17:58

Oktatták?? Akkor én biztos más meccset néztem, a kiállítás után valóban átjött párszor a liverpool. De addig örülhettek a 0-0. nak mint etióp gyerek a fasírtnak. De úgy lenne jobb ha befejeznénk ezt a vitát, mert az elvakult inter ellenességetek, a józan ész és ítélőképesség, ill értelem rovására megy. Részemről vége.

szferi 2008.04.03. 10:18:48

great, cornholio, a javítással elcseszted az első értelmes mondatodat a témában :):):)
/ne vedd sértésnek/

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.03. 10:21:41

Nem veszem, de rájöttem ,hogyan oktatta a liverpool az Intert, hogy kell a 100% ziccereket szemmel verni, hogy azok elguruljanak a kapu mellett. :))

/ne vedd sértésnek :))//

szferi 2008.04.03. 10:23:55

Idegenben, kétgólos előny mellett legalább annyi helyzetet dolgoztak ki, mint az inter, egy percig sem volt benne a meccsben egy többgólos inter győzelem, ezt a vak is látta. Savanyú a szőlő.

szferi 2008.04.03. 10:25:49

Akkor egy szar csapattól kaptak ki 0-4es összesítéssel. ez valahol minősít, nem?

drani 2008.04.03. 10:30:11

a 2000-es eb-n nem három védővel játszottak az olaszok?
sőt utána bicskei kapitány is bepróbálkozott vele, igaz sebők söprű vilivel, nem nestával

capor_ 2008.04.03. 10:31:21

Már nem azért, de kinek volt kétgólos előnye a visszavágóra, az internek vagy a liverpoolnak? Akkor meg mi a szarnak támadjanak?

szferi 2008.04.03. 10:35:06

mégis nyomtak még kettőt, ez azért mutat valamit. Nna, mindenki át az új posthoz!!! :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.03. 10:59:58

Szferi te tévedésben élsz, 1-0 ra nyertek. :)) Ja és az első félidőben 2x álltak szemben a kapussal, a kiállítás után még 1x, az "normális" esetben 3-0, míg a liv csak a kiállítás után jutott el heyzetekig, egy 10 emberrel KITÁMADÓ liverpool ellen. Amugy nem savanyú a szőlő, hogy miért azt korábban leírtam.

rizla 2008.04.03. 11:01:59

"Akkor egy szar csapattól kaptak ki 0-4es összesítéssel. ez valahol minősít, nem?"

de, az inter szarságát minősíti, nem a liverpool minőségét. iszonyú balfaszok voltak.
2 gólt lőni meg 10 embernek, úgy, hogy a meccs elejétől kezdve emberelőny, mindezt hazai pályán, elfogadható teljesítmény. nem több.

rizla 2008.04.03. 11:03:17

reynáról meg győzz meg, hogy jó kapus. az utóbbi időben, ahány liverpool meccset láttam, kétszer annyi bakija volt. iszonyú bután jön ki. egetverő bravúrt meg maximum 1et láttam tőle, de ennyi erővel a király gabi is állhatna ott. túlértékelt.

Calogero 2008.04.03. 16:58:27

Azért azt hiszem én sem ugyanazt a meccset láttam,mint itt sokan.. Először is leszögezném,h a Romat másodvonalbeli csapatnak tartani kicsit azért túlzás játéktudása alapján,de anyagi helyzetét figyelembe véve semmiképpen nem az,e tekintetben viszont messze a legerősebb másodvonalbeli csapatról beszélhetünk. Nálam a meccs úgy nézett ki,hogy eltelt úgy egy félidő,h a világon semmi nem történt,egyik csapat sem mert támadni,a Roma átadta a területet a MU nem akart élni ezzel,aztán amikor úgy tűnt a Roma végre megunta a dolgot és nekiáll támadni,akkor az MU abszolút a semmiből lőtt egy egyébként klasszis gólt.Innentől fogva a Roma rákapcsolt,a Manchester azt sem tudta hol van és,ha nem stresszelték volna így agyon magukat a hazaiak,simán lőhettek volna legalább 3 gólt,ehelyett ismét a semmiből lőtt egy hihetetlen gólt a Manchester. És kész! Ezzel vége lett a meccsnek,a Roma feladta,nem akart ész nélkül támadni azegyenlítésért,mert azt már megtanulták,hogy mivel járhat és mind a két csapat csak a sípszóra várt. Szerintem iszonyatosan nagy szerencséje volt a Manchesternek Kedden és ezzel nyertek simán,de igazábólnem is tudtuk meg mire képesek,mert nem kellettmegmutassák,ők csak asszsisztáltak ahhoz,h a Roma szépen kiejtse magát. És pont ezért tartom furcsának az MU fanok mámorát,akik 90%-ban az olasz focit szídják,holott az MU Kedden semmi mást nem csinált,mint egy tökéletes idegenbeli olasz taktikával hengerelt. Szóval nem vonom kétségbe egy pillanatig sem az MU sikerének jogosságát,sőt gratulálok nekik,de ezt a meccset szerintem nem ők nyerték meg,hanem a Roma tett meg mindenz,h elveszítse.

halareaal 2008.04.03. 22:27:22

drosii: sztem neked kéne visszaolvasnod, nem bögnek. soha nem lesz olyan? ok ebben a szezonban, meg tavaly is a MU egyértelműen látványosabb, ezt aláírom, nem vitás. a Románál már nagyon rezeg a léc, a Poolnál meg elvesztette komolyságát a hszed. bög amúgy arra utal, h te a Real sztárvásárlós politikáját ítélted el, minek köszönhetően soha nem lesz oly látványos focijuk. akkor a galaktikus csapat mi volt szted? a név árulkodó.
abban igazad van, hogy a Pool produkált látványos meccseket. ezeken az ellenfél látványosan támadott, nagy izgalmakat generált, a Pool meg védekezett.
a Realnak lehet, h nem csak a Sevilla elleni volt nagy meccse az idén. (pl a bajnokságban kicsit jobban állnak mint a Roma v a Pool (lol?)). azokon a meccseken, ahol a Real számomra látványosan jól focizott, kb annyi gólt rúgott, mint a Pool ebben az idényben.

danesdzsu2 2008.04.04. 00:49:01

Woland: tuti, hogy nem lehet a kapus mögül indulni? Mert akkor nemsokára ténzleg jön a támadó kapus felállás:D

Woland 2008.04.04. 01:09:26

danesdzsu,

jogos : ) hülyén fogalmaztam. de gondolom tudod miről beszéltem. Bendtner lesen volt, mert csak egy védő volt mögötte. ha Reina vagy egy másik pudli is a gólvonalon maradt volna akkor on-side.

pá.

sAp 2008.04.04. 13:01:09

na azért a roma simán lőhetett volna 3 gólt az nem egészen igaz, ha 3at lőtek volna az még nagyobb mák mint a MU 2je...nincs olyan csapat amelyik minden helyzetét kihasználja,ráadásul tartom h a romának össz. max 2 ziccergyanús lehetősége volt. láttunk már olyat h az nem elég a gólhoz...mondjuk én is kíváncsi lettem volna egy normális utolsó 20 percre, ha mondjuk 0-0-val v 0-1-gyel fordulnak rá a csapatok,akkor azért valszeg begyötörtek volna egyet (csatár nélkül tény h nehéz)
süti beállítások módosítása