Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Az olasz mezőnyről, gólkirályról és védelmi miniszterről

2008.03.31. 10:44 _benito

Akármit nyer (vagy nem nyer) idén az Inter, szezonválogatottunk kapusa szinte biztosan Julio Cesar lesz! Van azonban, aki elfelejtkezik a portás egészen elképesztő teljesítményéről, és ahelyett, hogy letérdelne kapusa elé, s szeretné illendően, azt mantrázza, hogy Rocchi gólja les volt, ami egyrészt nem igaz, másrészt örüljön, hogy a kapufák egyelőre még nem befelé pattannak. A Roma már sokkal közelebb állt a győzelemhez, hiszen miután a Cagliari egy szerencsés öngóllal vezetést szerzett (Ferrari pillanatnyilag tökéletes Milan-igazolásnak tűnik), a vendégek végigtámadták a meccset, de csak egyenlítésig jutottak – ezzel pedig maradt a négy pont a két csapat között. A Milan ezzel szemben úgy érzi, még mindig van lejjebb, és ezt bizonyítván az Atalanta elleni vereség után már ötödik (sőt, csak jobb gólkülönbségével előzi meg az utolsó UEFA-kupás helyen a Sampdoriát), a Fiorentina pedig három pontra engedte magához az Udinesét azzal, hogy kikapott tőle. A Torino szicíliai győzelmével nagyot lépett a bennmaradás felé, leghátul pedig az Empoli és a Reggina veresége (előbbi ráadásul otthon kapott ki) döfte még mélyebbre a tőrt.
És akkor újabb tragédiáról is be kell számolnunk, a Juventus-Parma meccs előtt egy vendégszurkolót halálra gázolt egy Juve-szurkolókat szállító kisbusz. Bár szándékosságot senki nem feltételez, a felek jobbnak látták, ha elhalasztják a meccset.

Kezdjük akkor mindjárt az éllovassal, mely egy félidőn keresztül már némileg maga mögött hagyta az elmúlt időszak borzadályos teljesítményekkel kikövezett ösvényét, sőt, az első félidőben csak annyi választotta el őket a mérkőzés eldöntésétől, hogy kretén módon bevetették a láthatóan nem egészséges Ibrahimovicsot. Pedig az Inter kerete számtalan átalakítási lehetőséget nyújt, amivel kompenzálni lehetne Ibra hiányát, arról nem is beszélve, hogy csatárból azért nem áll rosszul a csapat, Mancio mégis a 70. percig hagyta vergődni szegényt. Ekkor már viszont muszáj volt cserélniük, hiszen a Lazio a második félidőben úgy lefocizta a pályáról az Intert, hogy ha a Nerazzuriban nem teljesítene szolgálatot egy formája csúcsán vidáman ugrándozó, klasszis kapus, talán Romában még jobban foghatnák a fejüket a Cagliariban hagyott pont miatt. Aki kielégítő magyarázattal tud szolgálni arra nézve, hogy tolhatta a lécre Julio Cesar azt a megpattanó Behrami-lövést, az kérjük, ne habozzon. Az Inter érdekében reméljük, hogy Ibrahimovics csak látszatból sántikált le, azt viszont biztosnak véljük, hogy Chivu nem csak unta, azért kéredzkedett le, a Laziótól tavaly se szó, se beszéd meglépő Suazót mindenesetre jól kifütyülhette az Irriducibili – más örömük azonban nem lehetett, hiszen Dabo föld-levegő rakétája a lécről a gólvonal szomorúbb/szerencsésebb (elöl természetesen a hazai csapaté) felére pattant. A végén még (ha már az Inter hasonlóan gyanús esetét sem fújta be) Rosetti sporttárs továbbot intett Maicon Behramin elkövetett, büntetőt érő szabálytalansága után, így maradt az 1-1. A két gólpasszost szeretnénk még kiemelni, hiszen Maicon szinte hajszálra ugyanolyan gól rúgatott Crespóval, mint múlt héten Maniche-al, azt gondoljuk, tőle már nem nagyon lehet többet várni, ha mindenki úgy tenné a dolgát, mint ő, és a kapusa…! A másik oldalon pedig Ledesma (akit a beharangozóban egy hirtelen megfogalmazott vágyálom okán a Fiorentinába igazoltattam – persze, Liverani helyett), aki a Roma ellen is adott egy hasonló gólpasszt, mint amilyennel most Rocchit megtalálta. A Lazio egyébként még a végén egész jó kis szezont kerekít magának. Mondjuk egy Roma elleni kupadöntővel. (Lazio-Inter 1-1)

A Roma vesztett két pontot, viszont újra megtalálta kapitányát. A Lazio pontszerzésével azt kell mondanunk, nem volt ez rossz üzlet! Totti sérülése, meggyőződésünk, nem komoly, Spalletti már csak Fergussonnal genyázik, azért zokogta tele a világsajtót. A meccs elején némi megdöbbenéssel észrevételeztük, hogy a Roma legnagyobb erősségének számító hátsó középpálya (hehe, mi?!) a Brighi-Pizzaro kettőssel indul harcba, Juan hiányában pedig Ferrari lett Mexés párja. A punnyadtan kezdő Roma egyébként pont Ferrari szerencsétlen öngóljával gyorsan hátrányba is került, és kellett hozzá vagy húsz perc, mire összekapta magát és kapujához szegezte ellenfelét. Ez az állapot egészen a meccs végéig tartott, akkorra már túl voltunk Mancini öt méterről az égbe bikázott meccslabdáján, Totti és Giuly számos lövésén (melyek egy része Storari zsákmányaként, mások a szurkolók martalékaként végezték) és Esposito visszatérésén korábbi sikerei színhelyére, így már izgalomnak csak annyi maradt, hogy Ballardinit elzavarták a kispadról. A Roma nagy lehetőséget hagyott kihasználatlanul, pedig a vártnál könnyebben jutott a vártnál közelebb ahhoz, hogy idegenben legyőzze a bennmaradását igencsak komolyan vevő Cagliarit. A szívünk továbbra is a kiscsapaté, egyébként…
Kicsit már előre tekintve, nagyon kíváncsian várjuk, mire megy majd a Roma a bombaformában tevékenykedő MU ellen, de megmondjuk őszintén, el tudjuk képzelni, hogy a szezon meccsét játssza egymás ellen a két csapat. De legalábbis jó lenne. (Cagliari-Roma 1-1)

A Milan vezetősége emberségből jelesre vizsgázik idén. Tudják, mennyit köszönhetnek Ancelottinak, ezért méltányosságból nem vágták ki év közben, amikor már látszott, hogy ez nem az ő szezonjuk lesz. Gondolták, fejezze be ő. Most már viszont kérdés, hogy meddig tart még ez a kétségtelenül szép gesztus, mert az Atalanta elleni hazai vereséggel talán még a legpesszimistábbak sem számoltak a szezon jelenlegi, nagy kérdésekről döntő időszakában. Az eredményeknél már csak a mutatott játék siralmasabb, a Doni-Floccari kettős egyszerűen szétcincálta a roskatag Milan-védelmet. Nesta beceneve Il ministro della difensa, azaz védelmi miniszter, ez pedig Olaszország elmúlt párszáz évi háborúskodásainak kimenetelét tekintve igencsak találó választás. Pirlo rettenetes formában van, Seedorf is kevésnek tűnik, még talán Ambrosiniben látjuk lobogni leginkább a tüzet, a szépítő gólt szerző Maldinit csak azért nem emeljük ki ebből a szempontból, mert tőle ez természetes. (Jelezzük, mi bekészítettük a visszavonulásakor ejtendő könnycseppet!) Akik nézték a meccset, azokat kérdezzük, hogy viccesnek találták-e, amikor beállt Inzaghi, Jr. és ahogy nagy lendülettel befutott a pályára, már jött is a labda, ami (világrekord gyanús!) három másodperccel a beállása után lesen találta Alta Tensione kisöccsét. Egyébként kifejezetten sajnáltuk, hogy nem Juve meccset láttunk ilyen formában ügyködő Milant kellett látnunk, de éleslátásunkat ez nem vonta be opálos burokkal, így tökéletes szögből vehettük észre, ahogy Ambrosini szabálytalan gólt szerez. Továbbá kieresztett karmokkal érkezik jövő héten a Cagliari. De már azt csak nem… (Milan-Atalanta 1-2)

Meglepő kijelentés következik. Az Udinese azért verte meg a Fiorentinát, mert jelenlegi felállásukban egyszerűen jobb csapat nála. Ezt csak azért találtuk fontosnak leírni, mert a hazai Bianconeri bizony máris csak három pontra van a Viola mögött, aztán nehogy itt legyünk a gonddal a nyakunkban, hogy későn kezdtünk el jegyet hajtani a szeptember 24-én esedékes Udinese-Barcelona Bl-meccsre. Mert ugyan nem szerzett túlságosan sok gólt eddig a Bianconeri (42, ezzel középmezőny közepe), de a tízgólos Quagliarella és a 14-nél járó Di Natale nevével fémjelzett csatárkettős bárkire veszélyes lehet. Az Inter ellen idén veretlenek maradtak, a Juventust egyenesen Torinóban győzték le, sőt, a lilák ellen is nyertek idegenben – most meg otthon. A Fiorentina mentségére szolgáljon, hogy Liveranival a középpályáról, Mutuval a csatársorból tűnt el az éle a Viola késének, így Sputafuoco (A tűzköpő – Vieriről van szó, ha valaki nem ismert volna rá a becenevéből. Mi nem.) fejese csak időlegesen hozta vissza a pontszerzés reményét, az említett csatárkettős a hajrához közeledve 5 perc alatt eldöntötte a meccset. A Fiorentina sorsolása nem vészes, bár még mennek Interbe is, az Udinesének viszont elég rázós a vége. Nem baj, jó lesz a vége. (Udinese-Fiorentina 3-1)

Colantuono visszatérése a sajtóvisszhangok alapján nem sikerült rosszul, ami elég furcsa, tekintve, hogy azért csak sikerült 1-0-ra kikapni a Napolitól. Igaz, végre játékkal, bár ettől még várhatóan nem fáj sokkal kevésbé, hogy a döntetlen-közeli meccset a 93. perben fordította a maga javára a hazai csapat, méghozzá a meglehetősen antipatikus, de igen meggyőző Hamsik fejesével. Nem tudjuk nem kedvelni ezt a Napolit valamiért. (Napoli-Palermo 1-0)
Az Empoliban nyerő Sampdoria befogta a Milant, ráadásul Cassano leülte az újabb bohócrohamért járó büntijét, így minden szép és jó Genova Blucerchiatti felében. Ha bírják a tüzet, csodaszép dolgokkal érhet véget számukra az év, ám ne felejtsük el, hogy nekik a vége így néz ki: Udinese, Fiorentina, Roma, Palermo, Juventus. Komoly. Ami még komolyabb, az az Empoli helyzete, mert innen már nincs hova lejjebb csúszni. Illetve dehogy nincs… (Empoli-Sampdoria 0-2)
A Catania hiába szerzett vezetést már a 3. percben, a Torino azonnal válaszolt, majd a második félidőben megfordította a meccset és rohadt fontos pontokkal távozott Szicíliából. És legalább ilyen fontosakat veszített el persze a Catania is, hiszen így már csak gólkülönbséggel bennmaradók, ellentétben a Toróval, mely megmenekülni látszik. (Catania-Torino 1-2)

Gólt lőtt Borriello, ezzel már 18-nál jár, a Genoáról pedig, mint masszív középcsapatról kell beszélnünk. A Reggina mindent megpróbált, végül a korábban náluk is megfordult capocannoniere góljával került hátrányba, ami Rossi góljával dagadt végül 2-0-ás vereséggé. Az Amaranto sorban a Fiorentinával, az Udinesével és a Milannal is megütközik, ha onnan jól jön ki, még marad esély, mert a végén a vetélytársak jönnek. (Genoa-Reggina 2-0)
A Livornónak szintén nagyon kellett volna a győzelem a Siena ellen, de végül nem jött össze, maradt az inkább a vendégeknek kedvező 0-0. Érdekes, hogy egy olyan pozícióban lévő csapat, mint a Livorno egy teljes szezonra szóló bizalmat szavaz egy impotens csatárnak, ez pedig sajnos lehet, hogy nagy sápot szed majd, a vége ugyanis nem ígérkezik sétagaloppnak. A Siena viszont bennmarad. (Livorno-Siena 0-0)

A B ligában történt:
Örvendjetek, Chievo fanok, akik vagytok szép számmal! Rangadót nyertek idegenben a kis sárga csacsik (Albinoleffe 0-2), mellyel máris az élre álltak, köszönhetően a Bologna döntetlenjének és a Lecce pontvesztésének a (Filkor nélkül felálló) Grosetto otthonában. Győzött a magyar csapat, (Brescia-Spezia 1-0) ebből Feczegól 20 perccel vette ki a részét, a Ravennában győző Avellinóban pedig kezdett Kenő, majd a 60. percben lecserélték.

100 komment

Címkék: olasz videó gyász összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr21404261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickeyknox 2008.03.31. 11:23:43

kár, hogy a linkelt videón nem látszik az elrúgás pillanta, de nehéz elhinni, hogy nem volt les. dabo lövése mekkora volt, bazzz....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.31. 11:38:05

Szerintem sem esik ki hosszú hetekre Totti, de ezzel együtt sem biztos, hogy játszik kedden. Nekem a Cagliari meccs - a döntetlen ellenére - azt mutatta, hogy Spalletti a Scudettot játsza meg a Bl helyett (nem azt mondom , hogy utóbbit feladja), ami a ManU és az Inter mostani formájából kiindulva reális döntés. Eszerint a Capitanot a bajnokikra tartogatja a mester.

Quentin Montargis-ból 2008.03.31. 11:40:19

Maldinit érdemes kiemelni, leszámítva, amikor háromszor forgatta meg a tengelye körül Ferreira Pinto (!), majd ültette popsira...

Quentin Montargis-ból 2008.03.31. 11:41:41

Popp, mégis az atomhulladék Brighit kezdette Aquilani helyett.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.31. 11:46:31

Quentin, ez boritékolható volt, ha valamely okból hiányzik De Rossi, mindig Brighi kezd, ő ugyanis tipikus labdaszerző, Aquilani nem annyira. Egyébként nem volt rossz a Matteo, az meg nem rajta múlott, hogy kihagytuk a helyzeteket, de az igaz, hogy Aquilanit a szünetben behozhatta volna Spal.

Lacóka 2008.03.31. 12:09:47

A Milan csak volt 5., mostmár 6.

Greg36 2008.03.31. 12:11:41

Mivel közben megjött a várva várt összegzés, ide is kiteszem: várható volt a gól, és nem azért, mert a játékvezetők direkt ellenünk fújnának, hanem azért, mert az elmúlt 7 fordulóban (a szombatival már 8) csak a Reggina nem lőtt legalább egy gólt az Inter védelemnek... És ugye előszeretettel hangoztatják, hogy a Lazionak idén egyebe sincs, csak csatára, akit értékelni lehet. Vagy elől kellett volna támadóbban fellépni, vagy nagyon ocsmány de hatásos védekezésre beállni. Egyik sem jött össze szombaton. Ettől még lehetünk bajnokok, ha csak egy ponttal is, de akkor fel kéne egy kicsit pörögni. Valóban voltak az elején látványos és gyors Inter támadások, de ez a meccs döntetlen szagú volt összességében.

A Milanból viszont még mindig Gattusot tartottam a meccs legjobbjának, mert benne legalább láttam az első félidőben is, hogy győzni akar. Az milyen jelenet volt már egyébként, amikor a megadott 11-es után a Milan jobban reklamált a bírónál, mint az Atalanta? Aztán Gattuso fogta a labdát, letette a büntetőpontra, és nekiállt összeszedni a társait, hogy még megy a meccs, és be is kéne lőnie valakinek?

Count Adyn 2008.03.31. 12:24:24

Én az egérfingnál is halkabban jegyzem meg, hogy feltéve ha a Parma ellen majd nyer a Juve, az most egy 4-4 pont hátrány lenne. Pontegyenlőség esetén jobbak a Rómánál és az Internél is.

2002.

:)

sh4d0w 2008.03.31. 12:37:28

_benito: igazán halkan jegyezném meg, hogy Ambrosini fejesgólja határeset. Ha a Milan és az Atalanta angol, simán megadják a gólt... pláne, mivel amikor Ambrosini felugrott, a kapusnak még a közelében sem járt, egyszerűen megelőzte a portást.

Egyébként meg mindegy, mert nem ezen múlott a vereség, hanem egy kirúgnivaló edzőn, egy fél csapaton, amely formán kívül van és egy barom vezetőségen, akik nem hajlandóak igazolni nyugdíjasokon és máshol leszerepelteken kívül senkit.

drani 2008.03.31. 12:40:29

Nestát miért állították ki? mert arról lemaradtam

Weah_ 2008.03.31. 13:01:58

drani: mert hevesen reklamált, amikor az egyik Atalantás szimulált, mert h az az volt, az tuti.

quentin: azért az a Maldinis beforgatós történet akár mekkora védővel megtörténhet, nem hiszem, h 10-ből akárcsak kétszer-háromszor ismét sikerülne.

Hispan07 2008.03.31. 13:04:19

tízezredszer is: tessék végre Carlot az egész Arany-alkony klubbal együtt elküldeni a pitsába! utána meg leigazolni minden fiatal sikeréhes játékost akit csak lehet. Pató és Paló már megvan, már csak cirka 20 új játékos kell. gyerünk, noszarajtahát!

Quentin Montargis-ból 2008.03.31. 13:05:46

Persze, Weah, de szegény Paolot nem mindennap látni így elhasalni. És nem CR fektette le.

BruceWayne 2008.03.31. 13:25:32

ahogy a magyar kommentárok mondták régen az ilyenekre: Dabo egészséges lövést eresztett meg, még jó hogy kifelé pattant.... bár 0-1 után Crespo begyalogolhatott volna a kapuig és akkor sima a meccs.... egyébként megint érdekesen álltunk fel, egy Burdisso-Rivas belső kettős amúgy sem egy életbiztosítás, de a középpályánk is megérne egy elemzést. az utazó keretben ott volt Cambiasso Vieira Jimenez Figo, nem tudom végül hányan kerültek a padra de amíg ilyen defenzív középpályával és lélektelen Ibrahimovical kezdünk addig 1 gónál többet nem nagyon lövünk... nagyon hiányzik egy "őszi" Cambiasso is....
a szurkolók értékelése szerint Stankovic 4.87-et kapott, ami iszonyú gyenge, mégis szinte mindig végig játszik, pedig hetek óta formán kívül van, ahogy Ibrahimovic is, de egyszer kezdett még a padon....

Weah_ 2008.03.31. 13:43:31

Quentin: ez igaz, én sikítottam amikor láttam a sztorit... :)
fájó volt, na.

Count Adyn 2008.03.31. 14:11:34

Lehet hogy elfektették Paolot, mint ledér lányt a sikátorban, de utánna egy egész pályás sprint végén vágta ki üres kapu elől. Szóval az a gáz hogy Maldini sprintel, meg Gattuso osztogat meg lő 17-20m ről. többieknek meg pállik a tökük.Pato meg a másik gyümölcslépusztító pedig nem fogja még a vállán vinni a csapatot. Ezzel a játékkal egy komolyabb csapat ugy megszórta volna szegény Milant, hogy "A 7. gól olyan gyors volt, hogy nem is láttuk, majd a videóról kielemezzük. ". Ha igy folytatják UEFA kupába se lesznek ott. És még van meccsük az Inter meg a Juve ellen is. Hát részvétem kb.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.31. 14:21:43

"és ahelyett, hogy letérdelne kapusa elé, s szeretné illendően, azt mantrázza, hogy Rocchi gólja les volt,"

Sem a valóságtartalma nem igaz, sem nyelvtanilag nem értelmezhető mondat.

Mellesleg behrami elleni valóban szabálytalan volt a 16-n kívül, még Fülöp -kapja be az inter - László is meglátta. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.31. 14:28:16

Count Adyn, a Juvével kapcsolatban igazad van, én már múlthéten jeleztem , hogy ők is odaérhetnek,nemcsak azért mert az egymás elleni eredményük jobb, mind a két ellovas ellen, hanem azért is, mert ők sokkal kevesebbet játszottak a másik két gárdánál, így jóval frissebbek azoknál. Ezért viszont kifejezetten örülök, hogy elmaradt a meccsük mielőtt vérszemet kapanának.

szétbaszta a izét az óriásrobot 2008.03.31. 14:31:31

"Sem a valóságtartalma nem igaz,"

Vehehe, ez se rossz...

Az Internek megint hatalmas kandisznója volt, Julio Cesar nem piskóta, amit csinál idén! De majd lesz olyan is, hogy kikapnak, amikor azt érdemlik.

A Milan gólja viszont tuti, hogy szabálytalan volt, hacsak közben nem törölték el azt a szabályt, hogy a kapust az ötösön belül különleges védelem illeti meg - még vállal sem szabad támadni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.31. 14:33:30

Mellesleg a juvenak alegnehezebb a hátralevő sorsolása, ha 3at tudnak nyerni már jók!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.31. 14:35:39

Nuygodtan töröljetek ha túl sokat kommentelek, de Julio Cesar baromi jól véd, csak a kapusiskola alapszabálya ha kirohansz ne állj meg. Ő megállt rocchi előtt kivárta azt az 1-1,5 mp-et míg átveszi és megnézi a sarkot, szvsz ha tovább rohan, v 11es v megzavarja simán.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.31. 14:37:23

GC, szerintem a nyelvtannal kapcsolatos észrevételeidet hallgasd el amíg ilyenket írsz le: "Sem a valóságtartalma nem igaz", - ha nem igaz, akkor nincsen valóságtartalma. A mondat viszont értelmezhető, azt jelenti, szopogasátok kapusotok tökét a döntetlen miatt, ahelyett, hogy egy megadható gól miatt siránkoztok.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.31. 14:45:00

Szerintem meg vam, amit valóságnak állítanak be hamis, ha könnyebben érthető.

www.youtube.com/watch?v=BG6rjXd7JJA

Itt van a nem lesetek, elemezzétek.

Count Adyn 2008.03.31. 14:45:43

Hm hát összeszedem:

Juventus:
Parma, Palermo,Milan,Atalanta,
Lazio,Siena,Catania,Sampdoria

Inter:
Atalanta,Fiorentina,Torino,Cagliari,
Milan,Siena,Parma

Roma:
Genoa,Udinese,Livorno,Tortino,
Sampdoria,Atalanta,Catania

Szerintem az Interé a legnehezebb, a Roma és Juve féle az forma forma. Juve meg most jön felfelé az év eleji sérülés és döntetlenhullámból, és valóban a legroszabbkor maradt el a Parma elleni meccs, dehát ez van.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.31. 14:50:07

A fiorentina idegenben nagyon súlytalan, a hazaikat még rossz formában is be kell húzni,ami necces, azok az idegenbeliek. Azért a juve ellenfelei hazai pályán mind jó. Míg a juve milan lazio-t fogadja, azért az is finom. a romának, udi, samp atalanta, túnik nehezebben, nekik a legkönnyebb.

ASRM 2008.03.31. 15:26:49

Hát a kiesőjelölt csapatok (meg nem csak azok) még itt a végén rendesen megkavarják a fekáliát a nagyok számára. Mikor van ilyen egy angol bajnokságban? Soha.

Count Adyn 2008.03.31. 15:31:33

Minél jobb a Juve ellenfele, annál több az esély a győzelemre kb:D

the real 2008.03.31. 16:15:15

"hacsak közben nem törölték el azt a szabályt, hogy a kapust az ötösön belül különleges védelem illeti meg - még vállal sem szabad támadni. "

Én úgy tudom, eltörölték. Csak a bírók nem mindig veszik figyelembe.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.31. 16:21:13

GC, hogy a Fiorentina milyen súlytalan idegenben, arról a Juve tudna mesélni.

Asidotus 2008.03.31. 16:46:56

Az egyetlen nagy csapat a Fiorentina, akik idén jobbak voltak a Juvénál, legalábis az egymás elleni összevetésben. Most pont olyan állapotban leledzik a Serie A és a Juve, hogy egyesek azt is gondolhatják, hogy meglehet nekünk a bajnoki cím. Ha a Signora Vecchia eddigi törtnéelmét nézzük, ettől reménytelenebb, esélytelenebb bajnokikat is gyűjtöttek már be. A névnapi pezsgőimet (Tamás, márc. 7.) már megtartom a bajnoki cím ünneplésére.
Forza Juve!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.31. 16:52:51

Nűnű, azért a pezsgót nem hűteném a helyedben, azt mondom benne van pakliban, főleg ha bírók visszapártolnak mellétek ;). Egyébként, remélem a Roma behúzza a hátra lévő meccseit és akkor már csak az Inter botlásaira kell várnunk.

Asidotus 2008.03.31. 17:00:21

Első szezonban BL-induló helyen végezni pont elég indok pezsgőt inni.
Csak éppen a Juve 29 bajnokijából épp elég sok volt, amikor 8-9 forduló alatt elég komoly hátrányt dolgoztak le. a 2002-es nem is igazán releváns, mert akkor klasszis csapatunk volt. De pl a 60-as években, mikor a milánói capatok zsákszámra nyerték a BEK-et, a Juve meg kikapott a Fraditól a(z UEFA -kupa előd) VVK döntőben, akkor is voltunk bajnokok. (Amúgy, ez milyen volt már? UEFA-kupa döntőben FRadi -Juventus, mikor még csak a 2-3. csapatok indultak ott, nem az 5-6-ok.)

ZenZo 2008.03.31. 17:00:33

ASRM: ugyanmár. Nem is értem, miért ezzel jön mindenki (olasz, spanyol fanok).
Tavaly ki volt az Arsenal mellett, aki oda-vissza verte a MU-t? Na? Igen, az épphogy bentmaradó WestHam. Idén kitől kaptak ki? A tavaly épphogy bentmaradó (mondjuk idén egész pofás szezont felmutató, de azért mégis) Manchester Citytől (oda-vissza). Ja, meg a kiesőjelölt Boltontól.
A Chelsea mondjuk alsóházi csapat ellen csak 2 pontot vesztett, de az pont az erősen kiesőjelölt Fulham.
Az Arsenal épp most szenvedett meg a Boltonnal (ezúton is mégegyszer grat Bolton), valamint ikszelt oda-vissza a Birmingham Cityvel, és a Wigannel.
Vegyük még ide a Poolt is, ők kikaptak a WestHamtől, meg a Readingtől. És egy jópár x is bekerült a nevük mellé. Szóval...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.31. 17:15:40

ZenZo, az viszont nem kérdés már év elején melyik négy ér oda a Bl-be első és a sorrendet sem ördöngőség eltalálni. Talán a Spursben látom a lehetőséget a fölzárkózásra, de senki másban. Azt meg te is tudod, hogy tavaly már a bajnoki cím birtokában veszítette el az ManU a West Ham elleni hazai meccsét. Biztos vagyok benne, hogy fordított eredmény születik, ha bármi tétje lett vona a meccsnek.

ASRM 2008.03.31. 17:26:26

ZenZo, nézd meg pontbeli különbséget az első és az utolsó csapat között az angol bajnokságban (65p) és az olaszban (43p). Ez azért sok mindent elárul.

BruceWayne 2008.03.31. 17:26:56

a juve nem 27-szeres bajnok?

Asidotus 2008.03.31. 18:03:48

Papíron csak. A pályán lejátszott meccseket mindenki látta, még az Inter szurkolók is. Nekünk az bajnoki cím.
Az a saját, szerény, különbejáratú magánvéleményem, ha kapunk egy ajándék 11-est, és vezetünk, akkor nem feltétlenül kell megfeszülnünk, mert egy év alatt 65-70 meccset kell lejátszani, és valahogy azt túl kell élni. Bl, Vb, meg ilyenek "zaklatták" a Juventus-játékosokat. Ha nincs ajándék 11-es, akkor nyerünk, anélkül, lásd a mostani szezont.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.31. 18:10:19

Örülök, hogy Juvés barátainknak is kezd megjönni a hangja, kifakult az arcukon a szégyenpír ;).

Count Adyn 2008.03.31. 19:03:49

Hát szvsz akinek szégyellnie kell magát azt már kirúgták, a másik meg murinnyóval tárgyal:D

Nade viccet félretéve, nekem egy Juve mezem van, Del Piero-é a 2006/2007 es idényből:)

nalazo 2008.03.31. 19:04:30

A pályán lejátszott meccseket valóban láttuk, a pályán kívülieket azonban nem. Mit ad Isten, hát az is számít! Pezsgőt a Dunába!

nalazo 2008.03.31. 19:06:27

JUvés barátaim!
Fel kellene hagyni azzal a politikai szokással, hogy ha elkövetsz valami disznóságot, gyorsan kend rá valaki másra!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.31. 19:46:07

popp 2008.03.31. 16:21:13

Popp erre a hozzászólásod olyan magas labda, hogy tolókocsiból is le lehet csapni. ;DDDD

calcio_di_rigore 2008.03.31. 19:46:41

Az élményeket úgysem fogják tőlünk elvenni. Amikor DP ollózott és Trez érkezett, vagy amikor Alex felrakta a bal felsőbe... és még sorolhatnám. attól még hogy hivatalosan 27, nálunk 29. Ez olyan mint Martins életkora.:) Az meg külön öröm, hogy másfél évvel ezelőtt még "Giuve in B" feliratú táblákkal égette magát a sok fogalmatlan, meg már Serie C-t vizionáltak.:) Hát, nehezen dolgozzák fel, hogy már most ott vagyunk, ahol.:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.31. 19:54:04

Hát ja még maradt Moggi dugipénzéből, ezért lett C helyett B, -39 pontból -17, majd -9. :)

giacinto 2008.03.31. 20:02:39

csak azt nem vágom h a "Giuve in B" táblák mitől égőek??? talán nem volt igaz?

Asidotus 2008.03.31. 20:07:20

-17-tel is feljutottunk volna, nem bajnokként, de meg lett volna.
Még mielőtt bárki is azt godolná, hogy vitatom a bundázást, gyorsan leszögezem, hogy nem. Erre apám a tanu, hogy már 2005-ben mondtam, hogy az olasz bírók szeretik a Juventust, nekem is feltűnő volt, hogy a komoly szituációkban általában nekünk fújtak, a BL-ben meg nem, és ez nagyon látszott. Tény, letagadhatatlan.
Általános gyakorlat, hogy egy kicsit a nagyobb csapatoknak fújnak, ez így van Európa-szerte. PEdig jobb lenne, ha egy nagyon nem egyértelmű, akkor néha lehetne a kisebbek javára tévedni. Csak olyankor többen tiltakoznak.
Tény, hogy ez a mai Juventus nem klasszis csapat, viszont mi már többször is nyertünk nem klasszis csapattal.
Aki meg nem szereti a Juventust, az legyen szives, ne álmodozzon egy tűzpiros Ferrariról!

Romanista 2008.03.31. 20:30:34

nem volt les, legyen már kedd.
(életem hozzászólásának indult a Juvéról,az Interről és az angol-olasz foci különbségéről de ez lett belőle)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.31. 20:31:59

Adj neki juventino, takard be interista :D!!!

calcio_di_rigore 2008.03.31. 20:32:12

Ha saját erejéből esett volna ki a csapat, akkor nem lett volna égő. Így viszont szánalmas, nem is kicsit.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.31. 20:40:15

Ha saját erejéből nyert volna a csapat, akkor lenne 27-ből 29.

halareaal 2008.03.31. 20:46:22

akkor a Juve drukkerek ilyen dolgokat sem ismernek el, h pl az olaszok és a spanyolok kiestek a vbből dél korea ellen 2002ben? meg semmi olyat, ahol egyértelmű bírói hibák/ kiderült/nem bizonyított/csalások történtek?

Count Adyn 2008.03.31. 20:57:09

Én személy szerint már unom a témát, mindenki elbeszél a másik melett, nem sok értelme van...

Asidotus 2008.03.31. 20:58:45

a 2002-es vébéről nekem az a véleményem, hogy egy rendes formájában lévő spanyol vagy olasz csapatnak akkor is meg kellett volna vernie Dél-Koreát. Csak akkor nem voltak a toppon, és ennyi bírói segítség elég volt a koreaiaknak.

drani 2008.03.31. 21:00:06

lehet már tudni, mikor pótolják a juve-parmát?

Count Adyn 2008.03.31. 21:14:10

Én azt hallottam hogy április 16., a kupamecsekkel egyidőben.

Romanista 2008.03.31. 21:20:05

kupa meccsekkel egy időben.

drosiii 2008.03.31. 21:46:23

Örülnék egy BL előzetes postnak akár még ma is :P
ha kell segítek, megosztom gondolataimat...
bíró-csalás, stb ezek olyanok amiken már nem lehet változtatni. X év múlva, úgy is csak az marad meg, hogy Internek eggyel több trófea, Juve másodosztályú szerepléséről pedig el fognak feledkezni. Manapság már azt sem tudják sokan, hogy MU a '80-as évek elején másodosztályú csapat volt és nem kizárás/bunda miatt...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.31. 21:50:21

a milan után a juve is kizárás áldozata lett, így már csak az inter nem szagolt bele soha a másodosztályba, pedig az előbbi kettővel ellentétben végzett már utolsó helyen.

bl beharangot nem szoktunk írni, magunk sem tudjuk, miért.

Asidotus 2008.03.31. 21:57:06

Benito, öreg hiba.
Szerintem a BL a labdarúgás csúcsa.

drosiii 2008.03.31. 22:10:22

_benito: irtam neked ezzel kapcsolatban, de pl ha valaszt kapnek, nem tudnam hol kell megnezni.
érdekes lenne a BL top16, ha nem kupa, hanem liga szinten jatszananak..

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.31. 22:32:10

drosiii, inkább ide: toftem@hotmail.com
összefoglalót mindig csinálunk, beharang valamiért nem lett divat. majd esetleg változtatunk, mert tényleg furcsa, hogy nincs.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.31. 23:05:18

baldini lemondását elfogadta a catania, capellót perelik, az uefa a romát fenyegeti, de rossi pedig tudja, hogy kell megverni a unitedet.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.31. 23:13:25

és egyre biztosabb, hogy Totti nem játszhat. Az UEFA konkrét fenyegetése, pedig a jövő évi Bl döntővel kapcsolatos (ugye az Olimpico a tervezett helyszín), amennyiben balhé lesz Rómában, elveszik a rendezést. Mondjuk nem tudom mi van, ha fegyelmezett városnéző turista hírében álló angol szurkeszek provokálnak. Egyébként tippem is van a póthelyszínre, valószínűleg Kiev lesz, Szurkisz aktatáskái mindig sikeres kandidálást érnek. Közben Spalletti és Ferguson egymás tökét szopogatják, a másik csapatát dicsőítő nyilatkozatokkal-nyilatkozataikkal.

Romanista 2008.03.31. 23:26:16

popp, én mondom Totti játszani fog, lehet hogy nem végig de ezt a meccset nem fogja kihagyni. /egyébként Manchesterben is lesz BL döntő nemsokára vagy nem? goal.com-on olvastam valamiilyesmit/
ja és szintén itt hogy tulkép nem a csapat szurkolóival hanem a várossal van inkább a problméma. rendbontásilag.

Ipa 2008.03.31. 23:26:33

_benito: Szerintem elírtad, mert Jimenez jött a Lazioból, Suazo a Cagliarit erősítette, 2 évig csapatkapitánya is volt.

Frajt 2008.03.31. 23:58:56

Nehéz úgy játszania holnap Ferkónak, ha nevezve se lett. De azért még hátha :D

Úgy szeretném, ha működne végre az nst-n a page up/down, home, end gomb...

Bocs az offért, de már nagyon kikivánkozott belőlem

Frajt 2008.03.31. 23:59:26

(offoff, na tessék, hsz elküldése óta müxik, fél éve, mióta olvasom a blogot először! :))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.01. 10:15:52

Órjássy a Roma- ManU eredményét firtató szavazás címe: The Empire Strikes Back. Hát reméljük, hogy elvetjük a kockát ma este :)!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.01. 10:19:47

bocs a kérdőjel lemaradt :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.01. 10:23:25

Nem véletlenül :D, bár egyelőre ez csak remény.

BruceWayne 2008.04.01. 13:15:07

Maldini 'Considering Newcastle Move'
goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=642487

mondjon már valaki egy jó tippet a roma-mu-ra :-)

2008.04.01. 13:19:40

nem tetszett ez a forduló. nem írhatom be, hogy buffon a világ legjobb a kapusa.

mickeyknox 2008.04.01. 13:38:05

Maldini 'Considering Newcastle Move'
goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=642487

ne máááááááár

BruceWayne 2008.04.01. 14:12:11

ha ő lelép legalább a vezetőség is észbe kap

ciru717 2008.04.01. 14:26:24

Maldini a Newcastleben...:D:D:D:D:D
Milyen szép is az április elseje...:D

BruceWayne 2008.04.01. 15:18:59

ott játszik Titus Bramble a védelem közepén?

Tecumsech 2008.04.01. 17:56:31

Feczegol, ez mekkora szöveg. :)

calciomax 2008.04.01. 20:04:23

Maldini egy évet elszórakozik(az utolsót) a Premiersh.-ben? Miért ne... jó kis kaland meccsenként max 45 perc..

Romanista 2008.04.01. 20:11:17

soha nem megy oda. április elseje van emberek.

Romanista 2008.04.01. 20:31:41

apa kezdődik!!!!!!!!

BruceWayne 2008.04.01. 22:29:52

hát jó nagy szopó volt ez a meccs, minden tekintetben

Romanista 2008.04.01. 22:37:24

gratulálok a legszebb "olasz" focit játszó angol csapatnak.

GRAZIE ROMA!

halareaal 2008.04.01. 22:40:34

a Romának tök király szurkolótábora van.

drosiii 2008.04.01. 22:43:36

Ma nem ezt érdemelte a Roma, sokkal jobban akart, mint a MU.
De örülök, hogy így alakult.
Amit végén mondott a kommentátor, vajon tényleg ekkora különbség van a két csapat közt, hogy még csak hajtanunk sem kellett?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.01. 22:46:21

Csatlakozom Romanistához. Gyilkos egy csapat ez az United. Persze második félidő elején jól beszorítottuk őket, de a Van der Saarnak is sokat köszönhet az United, nekünk meg olyan kíméletlenül ki kellett volna használni a helyzeteket. Mindegy, most már a bajnokságra kell figyelni, behúzni, mind a hét hátralévő meccset és várni az Inter bukását. Manchesterben pedig felszabadultan kell focizni és szépen meghalni!

Romanista 2008.04.01. 22:48:32

uk.youtube.com/watch?v=55yCQOioTyY

"Manchesterben pedig felszabadultan kell focizni és szépen meghalni!"

BruceWayne 2008.04.01. 22:50:58

romának mér nincs befejezőembere?

drosiii 2008.04.01. 23:01:52

Vucinic egész jó befejező szokott lenni...
Igazából MU csatársora sem annyira hatékony. Hiányzik egy újabb Sheringham/Cole/Yorke/Solskjaer kvartett..

madbalee 2008.04.01. 23:06:19

Jővő héten, mind sokan írátok nekik menni felszabadultan mindegy minden alapon!

kavics30 2008.04.01. 23:07:23

nekem is kitűnt a roma szurkolótábora. grat.
a barca meccs összefoglalója alapján...hát...ha barca-mu lesz, akkor fel kell kötniük a spanyoloknak a gatyát az tuti! a "nem hatékony" MU csatársor hártmat rugott volna a barcának.

Olmen 2008.04.01. 23:09:06

kicsit már unom ezt a sztorit (pedig még csak kétszer volt)
olyan, mint egy szar amcsi filmben, van az egyik gimis srác, a roma, tök jó arc, jól is tanul meg bringával jár suliba, csajnak is tök szimpi, már hajlk rá, aztán befarol apu bmw-jével az amerikaifocicsapat irányítója, a manutd és bealázza. természetesen minden ilyen filmben c.ronaldok játszák a bmw-s srácot. és itt még happy end sincs :(
Mindörökké Roma

gabenito 2008.04.01. 23:12:18

További kellemes vonyítást a holdra... :)
glory

BruceWayne 2008.04.01. 23:13:07

a helyzeteket be kell rúgni, ez van

sAp 2008.04.01. 23:26:22

lehet ez a különbség doni és van der sar között: az egyik kivédi az első felé tartó lövést (fél óra jegelés után) a másik meg nem.amúgy ja a MU ma enm játszott vmi tetszetősen szó se róla,de ugye ezt hívjuk taktikus játéknak,és azért a Roma eleve kb 3 támadó szellemű játékossal állt fel,szóval ők se erőltették túl a dolgot.
ha az a pár helyzet bemegy a 2. félidő elején még nyerhetett volna a roma,de ennyi simán benne van,ráadásul a végén a Mu is elbaromkodott pár ziccert...

halareaal 2008.04.02. 00:09:46

azértaz utsó 25 percben már csak a MU volt pályán. hiába akart a Roma ezt nem lehet a sok elpuskázott ziccer számlájára írni, mert nem volt sok.

iiilakjfaofijaosf 2008.04.02. 03:22:28

Ugyanaz a helyzet mint a milan-arsenalon meg a real-roman volt. Az a csapat nyert amelyik középpályája jobban muzsikált. Az MU középpályája pedig kinyírta a romát a második félidő elejétől eltekintve akkor meg ott volt a kapuban a sokadvirágzását élő. Anderson-Carrick méltó utódja lehet a Keane-Scholes duónak és persze a nap legjobbja Scholes volt aki úgy játszott mintha 10 évvel fiatalabb lenne pedig csak ekkora király.

Remélem jó lesz a visszavágó bár sztem a Roma felemelt fejjel fog elbúcsúzni. Idén ennyi volt bennük.

Forza MU!
süti beállítások módosítása