Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Elfogott blöffök, Bayern inkasszó

2008.03.25. 12:00 heinrich

Már Canada Bill Jones is megmondta: az az immorális, ha nem nyered el egy balek pénzét. A Bayern nemcsak hogy gátlástalanul megteszi, de még fejtetőre is lógatja a nyomorultakat, hogy még az apró is kiguruljon a zsebekből. Lassan szenesre ég a Bréma, csúnyán belassultak a dinoszauruszok (HSV), és természetszerűen nem nyert hangszórót a Leverkusen sem. Viszont a durva balszerencsével hullatott pontokat visszaadja a gép a Schalkénak, a svábok pedig továbbra is parazsat reggeliznek. Fordított tendenciák a Bundesligában és összeesküvés elmélet kapusfronton.

A Bayern továbbra is konokul menetel, bár Potrien őrmester még nem sápadna el a gyönyörűségtől, ha Hitzfeld tábornok ezerszer ünnepel is. Most mondjuk tökéletesen jogosan.

Végig uraltuk a meccset, kiválóan támadtunk, számtalan lehetőséget dolgoztunk ki, csak a különbség volt kérdéses – tódította a láthatóan megkönnyebbült mester, és az örömhullám tetején megrészegült Hoeness még tromfolni is tudott: Ötött kellett volna rúgnunk, de így is remek pozícióból várjuk a folytatást. Nehéz lenne vele vitatkozni. Kilenc forduló van hátra, de egyedül a Stuttgarttal kell egy kellemetlent üzekedni, a többi lábvíz, bár az is igaz, hogy az idő haladtával egyre kalandosabb lesz majd a kiesőjelöltekkel brusztolni.

Toni megint kettőt vállalt (az elsőnél Adler feleslegesen rontott ki), így lerázta a vegyes dupláva (gól+öngól)l készülő Gomezt, és 16 hagyományos gól mellett szerzett 7 lesgóljával vezeti a tabellát. Egy gólpasszal is ráerősíthetett volna a kanadaira, de a Ribery-s kettő-egyes lefordulásnál magasról szart visszatenni a labdát – nem sok hála szorult a zselés lelkébe. Van Bommel megint jól szedte össze a középpályát, az öreg Oli meg megint elővett egy olyan parádét, hogy bekeretezzük és elküldjük Lehmannak – ilyesmit csak földön otthonosabban fetrengő hokikapusoktól látni. Kahn mindig remek táptalaja a gátlástalan fikázásnak, de ismerjük el: a grundos választásokon is mindig az elsők között kelne el, ami abszolút fokmérője az igazi klasszisnak. Furcsa ezt kimondani, de hiányozni fog, amint zsákmányát féltő előember módjára robban ki a kapuból. Meg úgy általában. Ő sem kisebb ikon, mint Raul, DelP vagy Maldini. Rensing egyébként egyre több kritikát kap, úgy látszik a sárga irigység Németországban is kelendő. Többen úgy vélik, hogy ugyan meg kellene kapnia az esélyt a trónutódlásra, de nem kell, hogy ez automatikus legyen. Mit jelenthet ez? Kahn ugye Karlsruhéból került a bajorokhoz. Pont úgy, ahogy Oliver Kreuzer, Thorsten Fink, Michael "Tanne" Tarnat, Michael Sternkopf és Mehmet Scholl, generációja legnagyobb alakja. Időközben (1998) a KSC kizúzott a másod-, majd harmadosztályba. Most megint elindult a folyamat, a KSC-t kezdik szétszedni és senki nem mondja, hogy Markus "Killer” Miller nem a BM szárnyai alatt fog kikötni, különösen az olyan produkciók után, mint amit Dortmundban mutatott be (13 védés, 5-6 vastag bravúr). A München a jövő héten csak átugrik a szomszédba, a kenyeres-pajtás Nürnberghez, még az is lehet, hogy leadnak nekik egy pontot, aztán majd ráfogják a hétközi barátságos meccsekre (Hajrá Magyarok!!!), meg a 12 válogatott hiányzóra.

Lássuk az öldözőbojt. A Bréma továbbra is saját árnyékán csügg forró szerelemmel, lassan ölre mennek a Schalkéval, hogy kinél legyen jövőre mez-szponzor a Lúzer Inc. Ezalatt nem azt értjük, hogy ki kellene tömniük a Bayernt (bár Európában mindenhol jobb %-os mutatóval vezetik a bajnokságot), de az, hogy a meccseik felét ikszre adják vagy kikapnak, az sajnos erre predesztinálja a csapatot. Jövőre két körzeti orvossal és egy sebésszel is meg  kell erősíteni a keretet, természetesen Wiese mellett, aki ugyan jófajta bravúrkapus, ha kevesebb időd töltene a szolcsiban meg a tükör előtt, tán még Kapus is lehetne belőle, de a fordulóban megint egy nyomorúságosnál két fokkal jobb lövést ütött középre, az érkező csatár elé. A HSV iszonyat masszív, de tavasszal már most annyi döntetlent játszottak, mint ősszel allezusammen, de azért őket tartjuk a legesélyesebbnek a második helyre. Velük kapcsolatban annyi érdekesség, hogy Reinhardt személyében megszerezték első „német” góljukat, eddig csak ausländer szerzett gólt a csapatnak. Ezen felbuzdulva jól le is dorongolta a társakat:

„Egyszerűen keveset tettünk a győzelemért, a Wolfsburg könnyedén jött vissza a meccsbe, az ilyesmit azonnal be kell fejeznünk. A mai produkciónk méltatlan volt a szurkolóinkkal szemben”, avagy Magathék már másodszor nyomják bele a fejüket a tortába.

A KSC-n egyre erősebben mutatkoznak a jóllakottság jelei, már-már helyre kis pocakot vélünk felfedezni a mezek alatt. Szokott játékukból semmit sem mutatva (se védelem, se kontrák) a BVB a szezon minden keserűségét leverhette volna rajtuk, a sporttv nagystílű pezsgője ezúttal Millernek jár, aki öt-hat bravúr mellett két-három védhetetlen löketet is fogott, különösen Waldezből csinált országos hülyét. Nekünk annyi örömünk lehetett, hogy Hajnal kiosztotta szezonbeli hetedik gólpasszát.

És ha már számok. A Schalke 15. gólját szerezte pontrúgás után (csak nem CsankJani mozgatja a szálakat a háttérben?), Jones meg az elsőt két év után, miután a komplett védelem az ötösig hátrálva hagyta, hogy negyven métert poroszkáljon a labdával, mielőtt betörte volna azt. Az SO4 egyébként kezdi visszamákolni a balszerencse folytán elvesztett pontokat, most három lövésükből két gólt hoztak, míg a túloldalon össznépi szerencsétlenkedés folyt, Raffael barátunk például egyszerre két vérhólyagot is zuholt a labdára ziccerben.

A Frankfurt némi bírói rásegítéssel (nem volt bent a második) behúzta kilencedik egy gólos győzelmét (túl sok Juve meccset néznek), a svábok hosszú hajrával kapaszkodnak az UEFA kupa fülébe, amit a Hannover már régen elengedett (Huszti azért jó volt egy szögletes gólpasszra). Sestak meg pont olyan gólt lőtt a Nürnbergnek, mint nekünk Cipruson, így a Klub továbbra is kiesőhelyen csúfoskodik. Úgy tűnik, ezt egyesek egyre nehezebben viselik.

Bayern München - Leverkusen 2-1, Frankfurt - Cottbus 2-1, Bremen - Bielefeld 1-1, Nürnberg - Bochum 1-1, Wolfsburg - Hamburger SV 1-1, Hertha - Schalke 1-2, Duisburg - Hannover 1-1, Stuttgart - Rostock 4-1, Dortmund - Karlsruher 1-1

13 komment

Címkék: német bundesliga h összefoglaló bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr48395382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.25. 12:25:41

Elismerem Affe-Kahn képességeit, de rajtad és a Bayern szurkeszeken kívül, csak Lutz Gizinek fognak Zrínyi féle kirohanásai és ormótlan őrjöngései :).

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.25. 12:44:12

hát ez az, kolléga, hogy nekünk minden hiányozni fog Ollitól, de nem ez az érdekes, hanem hogy a kívülállónak meg az olyan védései, mint amit a Lever ellen mutatott...

Quentin Montargis-ból 2008.03.25. 12:58:40

Az ARD összefoglalójában Boruc-ot nevezték meg Kahn lehetséges utódaként. Pedig hogy hangoztatták Hoeness-ék, hogy mennyire bíznak Rensingben.

Amúgy nagyon durva az idei német kapus felhozatal: Neuer, Adler, Miller - hogy csak az igazán berobbantakat említsem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.25. 13:20:37

És Hildebrandt is elég druvákat védett a Margit ellen.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.03.25. 13:26:14

Boruc egy skót kacsa volt. Következő nap Rummenigge már következetesen cáfolta a dolgot.
Továbbra is úgy néz ki, hogy Rensing mögött Kraft lehet a másodikszámú. Ebben mondjuk lehet némi rizikó. Egy másodikszámú kapust el tudnék képzelni a csapatban.

(Toni 16 gólnál tart)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.25. 13:39:04

nagyon csodálkoznék, ha nem venne Hoeness egy tapasztalt kapust, aki azért nem fúrja Rensinget, de mégse Kfratot kell elráncigálni a matekházi mellől, hanem nyugodtan állíthatnak vkit a kapuba.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.03.25. 13:58:13

Valóban 16, a mostani kettőt elfelejtettem hozzáadni. Én is beülök Kraft mellé egy órácskára :D

2008.03.25. 15:20:12

"de mégse Kfratot kell elráncigálni a matekházi mellől, hanem nyugodtan állíthatnak vkit a kapuba"

Hát ha csak ezen múlik nyugiba lehessen második számú kapus akkor én szívesen megírom helyette a leckéjét...;)

RickyKaká 2008.03.25. 21:59:34

Hát a BM-nek ezt a bajnokságot már lazán meg kéne nyernie... Amit, Poldi csinált miután becserélték... Pfff... 1000%-os helyzeteket hagyott ki! Remélem azért lesz még ennél nagyobb harc is a salátástálért!:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.26. 10:11:11

vigyázz, Heinrich, nehogy etikett-órára ülj be véletlenül, az osztályelső Bommel ott nem tűri a konkurenciát.

Bezuhov. 2008.03.26. 16:50:16

ja-jah neki külön padja van...mivel jó ideje látogatja az órákat , kisebb-nagyobb sikerrel :)

madan 2008.03.28. 17:06:42

Igaza van Péternek, focisták nélkül nem lehet focit várni, bár ő sem felfelé húzza a színvonalat szakmailag a stabil 5-6 (nem fiatal volt újpestivel + Csizmadia a Vidiből). Láttátok Tisza szabadrúgását vagy Ferenczi fordulásos lövését? pont ennyi
süti beállítások módosítása