Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétközi jóslatok - Serie A, 29. forduló

2008.03.19. 09:22 _benito

Előre szólunk, mostantól már minden fordulóban lesz olyan meccs, amit sorsfordítónak fogunk titulálni! A szezon utolsó negyedéhez közeledve ugyanis már a legkisebb botlás is döntő jelentőséggel bírhat, legyen az érintett csapat célja akár a bajnoki cím, akár az európai kupahelyek, akár a kiesés elkerülése. A Derby della Capitale mellett az Inter genovai túrája sem tűnik könnyed városnézésnek, a Milan és a Fiorentina egymás közti harcuk közben mindketten komoly banánhéj felé közelednek, a Juventus feladata pedig ugyan lényegesen egyszerűbbnek tűnik, de ne legyen kétségünk; az Empoli már vérbe mártotta a tomahawkot. Hátul Livorno-Reggina (egyikük kiesik), Catania-Siena (egyikük kiesik), és ha szabad egy bombabiztos tippel élnünk, a Cagliari komoly fajtalankodásra készül az Atalanta kárára. Hajtás után bátor tippek következnek!

Lazio-Roma 2-2
Február 16-án a Roma a Juventushoz utazott, megkezdve ezzel egy olyan menetelést, melyhez képest Hannibál római kiruccanása városligeti andalgásnak tűnt: három nappal később jött a Real Madrid, még a héten a Fiorentina, következő szerdán az Inter, a hétvégén a Parma, hét közben jött a Real elleni visszavágó, amit egy Nápolyi túrával vezettek le. Ezt követte a Milan elleni csörte, most pedig ismét hétközi forduló, a legnagyobb rivális, a Lazio ellen, ez pedig bő egy hónap alatt 9 tétmeccset jelent, amik közül mindössze a Juventus ellenit veszítették el! (Április csak ránézésre lesz kevésbé durva, hiszen jönnek sorban a No Prisoners feliratú pólóban acsarkodó kiesőjelöltek, a Manchester United elleni duell és a kupaelődöntő). Valamiért mégsem tűnnek fáradtnak, a Milan elleni hatvanperces szerencsétlenkedést mi sokkal inkább az ellenfél jó és taktikus játékának tudjuk be, Spalletti nagyon okosan sáfárkodik a rendelkezésre álló kerettel – ám kicsit tartunk tőle, hogy a lendület pont a legrosszabbkor fogy el. Szomorú tény, hogy aki az év ezen szakaszában csúcsformában játszik, annak általában a hajrára fogy el a naftája.
A Lazio gondjai már kevésbé kellemesek, 34 pontjával már nem valószínű, hogy kiesne, de ahhoz képest, hogy a Serie A egyik Bl-reprezentánsáról beszélünk, mindennek nevezhetjük a sasok szezonját, csak eredményesnek nem. A rengeteg sérülés sújtotta Lazio tíz vereség és ugyanennyi döntetlen mellett mindössze nyolcszor tudott győzni, mégsem tudjuk előre lefutottnak nevezni a fővárosi derbit, amely véleményünket tovább táplálja a két csapat őszi összecsapása. A 10. fordulóban nyert ugyan a Roma, de az ezer sebből vérző Lazio is minden dicséretet megérdemelt, mert hatalmasat küzdve igencsak megnehezített vitán felül erősebb ellenfele dolgát. Ledesma szabadrúgása pedig mestermunka volt, aki emlékszik, nem vitatja.
A Lazio a télen Angliából elcsaklizott Bianchi csatába küldésével ismét a 4-3-3 formációt preferálja majd, így a Roma várhatóan balról befelé lesz kénytelen tolni a védekezését, hiszen Cicinho felfutásaira égető szükségük van a jobbszélen. A kékek védelmének jobboldalára visszatérhet De Silvestri, akinek talán megbocsátjuk fertelmes ocsmánykodását, ha hajlandó a fejére hamut szórva a tőle elvárt magas szinten ismét sértődésre bírni Mancinit. A Ledesma-De Rossi csata döntő jelentőséggel bír majd, ha már Meghnitől teljesen hiába várta Rossi mester, hogy a híreknek megfelelően új Zidaneként működjön (várhatóan nem is kezd). A Roma Taddei-Perrotta-Mancini tengelye - Spalletti nagy szerencséjére - egy csapásra veszélyesebbé tehető Giuly és Vucinic pályára küldésével, a kezdőként erőltetett trojka ugyanis ha néha meg is villan, messze nem úgy tevékenykedik, ahogy elvárják tőlük.
Az örökmérleg a Lazio pályaválasztása mellett kifejezetten szoros, hiszen 63 lejátszott meccsük után csak egy győzelem választja el egymástól a két csapatot. 20 Roma-siker mellett 19-szer örülhettek a fél várost felgyújtva a Lazio hívei (a gólkülönbség 64-73), mi pedig nem hisszük, hogy ebben a fordulóban egyenlítik ki az állást a sasok és nem, nem arra gondolunk, hogy 9-0-ra nem fognak nyerni – hanem arra, hogy egyáltalán nem fognak. X2-nek érezzük inkább, de egy derbi, az mindig derbi, itt teljesen mindegy, ki milyen helyezést foglal el, ez ugyanis az év legfontosabb összecsapása mindkét fél szurkolói számára, hiszen nincs felemelőbb érzés, mint a busz ablakából kipápázni az ellenfél mezét viselő polgártársnak, egyúttal biztosítva róla, hogy ilyen távolságból is jól látszik a neonból kirakott L betű a homlokán. Míg a Lazio a becsületéért küzd (számukra már csak a kupában lesz nagy jelentőséggel bíró meccs, bár az Inter elleni elődöntőben finoman fogalmazva sem nekik áll a zászló), addig a Roma még nem tett le a Nerazzuri befogásáról, ehhez pedig addig kell idegesíteni a Milánóiakat, amíg csak lehet. Jó meccsre számítunk!

Genoa – Inter 1-2
Mancini annyira akarja az ellenfél all-round játékosát, Konkót, hogy összefut a nyál a szájában, ahogy ránéz, pedig most inkább középhátvédek kellenének neki. Az összefoglalóban egyébként tévedtünk, Borriello nem rúg hármat Rivasról, mert a kisárgult Macelazzi helyén nem ő kezd, hanem várhatóan ismét Chivu lép be, ha már Maxwell felépült. Jimenez személyében gyémántra bukkant az Inter!

Empoli – Juventus 0-3
A hazaiak négyet buktak zsinórban, a Juve pedig kifejezetten jól nyomta a Napoli ellen, ráadásul visszatér Camoranesi, Molinaro helyett ismét Grygera lesz a balhátvéd és Ranieri végre leülteti Trezeguet-et, Iaquinta pedig él a lehetőséggel. Tiago kérdőjeles, mi meggyőzhetők vagyunk!

Milan – Sampdoria 2-1
Szorosnak véljük, még a döntetlen sem elképzelhetetlen, sőt, erre is adnánk a voksunkat, ha játszhatna Cassano, ám neki még három meccset pihennie kell. Az őszi gyalázat miatt különösen bosszús Samp ellen muszáj győznie a Milannak, a Fiorentina ugyanis már most is a kelleténél messzebb van tőlük, ha pedig ki találnának kapni otthon, már a Doriára is figyelniük kellene.

Napoli – Fiorentina 1-1
Prandelli a kezdője alapján inkább a Napoli támadásainak megfékezésében bízik, teheti is, hiszen a sok sérült mellett is kiváló támadókkal rendelkezik, a Napoli ráadásul elbukta előző két meccsét a nagyok ellen. A hazaiakhoz visszatér Blasi, Lavezzi párja Zalayeta hiányában pedig talán Sosa lehet, Calaio ugyanis nem kápráztatott el minket a Juve ellen. Ikszes erősen.

Torino – Udinese 1-1
A Toro kloákája még tág a Cagliari durva támadása miatt, de ez csak még nagyobb erőbedobásra sarkallja őket az otthonában szerencsétlen pontot vesztő Udinese ellen. Di Michele idén már beköszönt egy volt csapatának, most újra ilyen terveket forgat a fejében, de ha össze is jön, talán a győzelem mégsem lesz meg.

Catania – Siena 1-0
Itt nincs mese, győznie kell az Elefántoknak, ezzel ugyanis lélegzethez jutnának a roppant tömör hátsó traktus csapatival vívott harcban, sőt, akár egy pontra feljöhetnek hétvégi ellenfelük mögé. A Siena képes győzni idegenben, de ez a meccs most túl fontos a hazaiaknak ahhoz, hogy esélyt adjanak.

Cagliari – Atalanta 2-0
Szardínián, úgy sejtjük, hiába indítottak masszív offenzívát a bennmaradásért, de amíg esélyük van, küzdeni fognak, efelől nincs kétségünk. Ellenfelük pedig hiába harcol jó pozícióból az UEFA-kupás helyek egyikéért, idegenben általában megpakolják őket rendesen. Hasonlóra számítunk most is.

Livorno – Reggina 2-1
A komcsik legutóbb elhullajtottak egy pontot egyik közvetlen riválisuk ellenében és mivel erősen perzseli őket a másodosztály szele, ezt még egyszer nem engedhetik meg maguknak, ennek pedig szegény Reggina issza meg a rohadt keserű levét. Ha valami, hát ez igazi hatpontos!

Parma – Palermo 1-0
Hector majdnem Cuper igencsak jól teszi, ha elhagyja a középső nevét, mert ez a Parma egyszerűen nem eshet ki ilyen kerettel! Jelenleg ettől pontosan egy pont választja el őket, ellenfelük pedig hiába hangoztatja fennen, hogy ők bizony Európába vágynak, ha a pofázáson kívül semmit nem mutatnak. Lucarelli a válogatottba vágyik, itt az idő tenni érte!

Közben fordulót rendeztek a B ligában is, ahol – micsoda meglepetés! – újra borult minden. A nagy előzgetés nyertese ezúttal a Bologna, mely Trevisóból távozott győzelemmel (0-2), és a Chivo ravennai pontvesztésének (1-1) köszönhetően máris az élre ugrott. Ikszelt az Albinoleffe is (ezzel harmadik), de a nagy kérdések eldöntésére hivatott Brescia-Lecce is döntetlent hozott (0-0), így változatlanul négy pont választja el egymástól az első hat helyezettet. Az Albinoleffe otthonában pontot szerző Avellinóban Kenő szűk tíz percet kapott, a Bresciában kezdő Feczególt a szünetben lekapták (Vass nem játszott), a Mantovát legyőző Grossetóban pedig most Filkor is csak szűk negyedórát kapott.

114 komment

Címkék: olasz videó üveggömb serie a derbi

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr28387329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BruceWayne 2008.03.19. 16:23:22

hát akkoriban még J.Cesar is erősen potyázgatott :-)

és ilyen gólt nem csak Totti lőtt. (2:10-nél)
www.youtube.com/watch?v=NIH37C_3ojM&feature=related
szerintem Emre azóta se játszott ilyen jól.
Seedorfnak meg ez volt a legjobb meccse
www.youtube.com/watch?v=nWLRHbmgQVs

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.19. 17:43:43

Húúú, erre a Seedorf produkcióra én is emlékszem, egyet ballal, egyet jobbal, még a pesti úri népek is megnyalják mind a tíz ujjukat utána. Emre gólja is csodálatos volt, főleg , hogy a Lazionak rúgta, de azért őt nem hasonlítanám Tottihoz, de még Seedorfhoz sem.

giacinto 2008.03.19. 18:59:16

nem a játékost kell összehasonlítani, a góljaikat. ugyanolyan.

egyébként azoknál a Seedorf góloknál hol volt "a világ legjobb kapusa"? :))

giacinto 2008.03.19. 19:02:01

mondjuk eleve nem vágtam azt a "Rivasról lő Borriello 2-3 gólt szöveget". meg lehet nézni az osztályzatokat, amikor Rivas játszik, rendszeresen a védelem legjobbja. kemény, gyors, jól helyezkedik. A Serie A bármelyik csapatában kezdő lehetne :P

ja és elkezdheted összeszámolni _benito hogy hány gólt kapott róla az Inter. könnyen megszámolod majd.

Romanista 2008.03.19. 19:14:26

na me este van az az este amikor krva sokat kőne dolgoznom és nem fogok. muhahuhaa. Lazio meg lesz most, de durva meccs lesz és aki nem rajong az olasz fociért annak csak a hangulat kedvéért ajánlom. (szerintem ilyesmi lesz)
egyébként tessék figyelni a meccs előtti Totti gesztust a kritizálóknak (már mintha valaki felhívta volna rá itt a figyelmet, de azért most még egyszer)
ha meg itt már ilyenek is voltak mint Tott-gól-Inter akkor itt egy örökzöld Carlo Zampa értő tolmácsolásában:
uk.youtube.com/watch?v=G2rt4B-dg50&NR=1

(minőségért bocs, Curva Sud lelkületüeknek kötelező memoriter)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.19. 19:38:05

Carlo Zampa óriási figura. Ha m ár hangolunk a meccsre, akkor én egy Mancini gólt elevenítenék föl egy korábbi Derby della Capitaléról. Tiéd a szó Carlo:
www.youtube.com/watch?v=rM8JLhHYXs8

giacinto 2008.03.19. 19:41:39

Mancini ezután a gólja után lett Európa-szerte ismert játékos.

Tottit egyébként (ha jól emlékszem) annak a meccsnek a végén (amikor a gólt lőtte) kiállították, kicsit már nagy volt az arca :))

calcio_di_rigore 2008.03.19. 19:44:30

Nem rossz gólok, bár ehhez képest akár azok is lehetnek:):

www.youtube.com/watch?v=jUeA5ZK3leY
Bár nem voltál a kedvencem Marco, de ezt ügyesen megoldottad, valljuk be...:)

Quentin Montargis-ból 2008.03.19. 19:51:00

Popp, Zampa mellett érdemes kiemelni Roberto Scarpinit, az Inter Channel kommenátorát: www.youtube.com/watch?v=43_EepW_7Z0

:-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.19. 19:55:05

_benito es Szerzotarsak!

Lehetne csak 1 posztot kerni az "angol szurkoloknak"? Legyen ures, majd mi irkalunk oda...nincs kedvem az olaszokhoz irni Wolandnak, h ussek meg ma a cselszkijt, meg hasonlokat...:)

Koszonom es Udv, ymy
ui: cime: "tul az opeencian"
ui: remelem, Habival nincs komoly dolog, csak nincs ideje...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.19. 20:07:23

Valóban nem rossz ez a Scarpini se, a preferenciáján viszont csiszolhatna ;).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.19. 20:23:59

Hogy a viharba ne emlékeznénk! Ma is előhúzhatna egy hasonlót a Capitano!

Romanes eunt domus 2008.03.19. 20:33:33

Ha már "ki lőtt nagyobb gólt, és melyik kommentátor élvezett el rajta jobban" versenyt tartunk, beneveznék én is egy Carlo "PIPPO MIOO!!!" Pellegatti-örökbecsűvel:
uk.youtube.com/watch?v=5roTWDCRU3U&feature=related
Az állás 2-2, a 85. percben járunk. Seedorf indul el a bal oldalról a pálya közepe felé...

Romanista 2008.03.19. 20:49:21

na ha már itt feljött a Marco név meg ugye derb is lesz:
uk.youtube.com/watch?v=BySe7m4Mp6s

aztán szerintem Supermarconak Nesta azóta is "tiszteletem tanár úr'-at köszön. bár ugye ő is letette az asztalra a magáét

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.19. 21:15:08

Na ki hitte volna, hogy kiállítanak az Interből valakit?

bugris 2008.03.19. 21:59:18

Hát, az idei meccsről is lesz majd mire emlékezni. Taddei egy zseni. ;))

Gabez 2008.03.19. 22:09:02

Hát lehet, hogy a Roma játssza a legszebb focit a Serie a-ban, csak sosem akkor, amikor én nézem. Most is elég középszerűek, nincs középpálya, elöl meg aztán...Totti meg se izzadt még.

Forza Lazio, még egyet remélem rúgnak!

A Milan meg épp most bukja el a BL-t...

nalazo 2008.03.19. 22:10:01

Esküszöm, hogy Roma a legjobb csapat a Serie A-ban. Már helyzetet sem kialakítaniuk, hogy gólt szerezzenek. Ezért nem is alakítottak ki ...
Így tovább Lazio!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.19. 22:10:48

Nem is érdemlünk vezetést ezzel a játékkal. Amásodik félidőre csak följavulunk! Forza Roma!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.19. 22:13:36

Viszont egyenlített a Genova pupákok!

nalazo 2008.03.19. 22:24:05

A Milan indulhat az Intertotó Kupában, ha egyáltalán van még ilyen.

Romanes eunt domus 2008.03.19. 22:32:50

Lehet, nem is baj, hogy nem jutunk be a BL-be, mert mosdatlan nagy égés lenne belőle...
Első félidőben lenullázta a Samp a Milant...
Kaká megsérült...

csodálatos, baszki...

drdugo 2008.03.19. 22:36:47

Milan - Samp

Hoztuk a szokásos tutyimutyi, kilátástalan passzolgatós, céltalanul ívelgetős játékunkat, meg is lett az eredménye. Nem tudom mi a fenét akarunk még mindig ezzel a játékkal...
Kakát már a 10-ik percben le kellett cserélni. De egyékbént se értem mi a fasznak nevezte Carlo a meccsre...
Meg azt se, hogy miért teszi tönkre teljesen Gourcuffot, már megint a padra se rakta. Hát így tényleg sose fog semmit bizonyítani.
Az volt a vég, amikor a második félidóben Gattusonak és Favallinak (!) kellett átlövéssel próbálkozni.
Nemcsak a gólja miatt, de ma Paloschi nyújtott egyedül értékelhető teljesítmányt. Többiek végigalibizték az egészet, néha-néha meg akartak villanni, de nagyon nem ment.
Uefa kupa lesz ebből.

BruceWayne 2008.03.19. 22:50:00

Jimenez nem volt kezdő LOLLLL
tán szombatra pihentette Mancini??? Solari meg kezdett,az se gyenge :-)
Pelét meg kiállították? tényleg nem szeretünk 11 emberrel játszani, juve ellen azért remélem sikerülni fog 90 percen át..... amúgy milye meccs volt látta valaki?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.19. 23:06:38

hát valahogy meg kell gátolni az intert. Persze majd jönnek a "szurkolók" hogy valójában az intert segítették, mert csak 1 embert állítottak ki.

giacinto 2008.03.19. 23:08:18

BEHRAMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!! :)))
pedig benito majdnem eltalálta :) nem ugy mint a kiesőket

BruceWayne 2008.03.19. 23:09:01

90' [3 - 2] V. Behrami :-)
dupla öröm....

BruceWayne 2008.03.19. 23:09:57

ez némileg kompenzálta a
Tottenham H. 4 - 4 Chelsea miatti bánatomat

rexford 2008.03.19. 23:11:53

Még mákja is van a majmoknak.

BruceWayne 2008.03.19. 23:13:15

mákja volt a juvénak, vagy mi?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.19. 23:15:13

Azt a tréninggatyás hurkabitorló mocskos k. anyukat a kékeknek ;). A végén pedig nem kaptunk meg egy tizit, az övéké meg nem volt az. A döntetlen igazságosabb lett volna, de ma így jártunk, vassza meg! Nagyon elszomorodtam!

rexford 2008.03.19. 23:17:35

"egyébként azoknál a Seedorf góloknál hol volt "a világ legjobb kapusa"? "

A képeken még Gresko is feltűnt, akit nemrég megszavaztatok a legjobb játékosnak az Inter történetében.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.19. 23:18:12

Nem árt ha néha a róma ellen is csalnak . ;)

szétbaszta a izét az óriásrobot 2008.03.19. 23:25:57

Mennyi okos van itt? Giacinto, nem Rivasról rúgta Torres? És ha akkora király, akkor miért nem játszatja Mancini? Biztos nem ért hozzá, azért, nem?

Forza Lazio??? Hahahahaha!!! Ilyen rég volt már, vagy csak hirtelen elromlott minden Interista memóriája?

A Roma szart sem érdemelt ma, Mexés felidézte manchesteri önmagát. A Milant viszont nagyon sajnálom, akárhogy is...

madbalee 2008.03.19. 23:26:09

És a Cagliari 1 ponttal közelebb került a bent maradáshoz!

rexford 2008.03.19. 23:33:29

"Forza Lazio??? Hahahahaha!!! Ilyen rég volt már, vagy csak hirtelen elromlott minden Interista memóriája?"

A 2002-es meccs óta jó cimborák.

Romanista 2008.03.19. 23:42:19

vannak okaim utálni a laziot. rengeteg. de legalább Taddei bevállalta.

Ipa 2008.03.19. 23:43:47

Érdemes elsőnek kommentezni, bejön, amit szeretnél. Az interes kis Pelé nagyon ökör volt, mert besárgulva egy összecsapásban odaütött lendületből. De azért a Lazio szeret minket, ők is megmutatták Tottiéknak a "Game over" feliratot :)

Romanista 2008.03.19. 23:45:55

jaj azt is akartam mondani: láttam én már ezt a feliratot idén szóval...

na mindegy lehet egy idő után kínos lesz villogtatni. :))

BruceWayne 2008.03.19. 23:46:05

hehe, az tényleg jó gáz meccs volt 2002-ben, büszkék lehettek többek között arra a bajnoki címetekre is, de kurvára nem jön a mai meccshez, egyébként állítólag a szurkolótáborok vannak jó kapcsolatban,ki is fütyülték akkor a saját csapatukat hogy azzal a 4-2 által győzőék lettek a bajnokok... meg úgy anblokk az egész gyalázatos szezonukért (asszem 7.hely?)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.19. 23:57:45

Romanista, elég csak a karlengetős köcsög Di Caniot megemlíteni, nem véletlen, hogy Mussolininek is a merda volt a kedvenc csapata. Puhl Sanyi meg akár Lazio-sálban is beülhetett volna stúdióba. Ráadásul milyen nagyvonalú volt az aranysípos, azt mondja, hát ezt a tizenegyes gyanús esetet a végén inkább hagyjuk, a Lazio kamu tizenegyesénél meg inkább nem foglalt állást, hogy rohadjon rá a mundér!

Romanista 2008.03.19. 23:58:09

büszkébbek mint az asztal melletiekre az tuti.

fejci 2008.03.20. 00:03:36

Tudtam, hogy egyszer elbukik a (AS) római antifoci... :-)

Romanista 2008.03.20. 00:04:45

én lehalkítottam a Puhlékat a végén. hihetetlen kiépítettem magamban ezt a védekező mechanizmust.

Hagyományosan fasiszta csapat a merda di canio pedig ennek az egésznek önszántából zászlós hajója. legalábbis volt mert most valahova elpaterolták "sajna".

egyébként bianchi és a gravitáció igazán különleges kapcsolatban vannak. komolyan eséseken kívül nagyon nem emlékszem másra tőle.

drdugo 2008.03.20. 00:07:40

Ne szídjátok Di Caniot. Teljesen jó arc. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.20. 00:13:37

Az arca valóban jó, ha Lennox Lewis kicsipkézi neki!

Romanista 2008.03.20. 00:17:53

Szerintem di canio ezeket egyébként nem cikizésnek venné hanem bóknak.


csak jobban ismeri magát mint mi.

IronRock 2008.03.20. 07:48:33

Na, ez jó kis forduló volt. :-) Lecumizott a Roma, a Milan és a Fio. Így a Juve meg az Inter lett a forduló nyertese annak ellenére, hogy ők se nyújtottak értékelhetőt...A Milan ha így folytatja, Intertotó-kupa lesz ebből. :-) A Samp már ott van a nyakukon az Udinese-vel együtt, most már mindkettő könnyen előzhet. A BL elúszni látszik, bár most nem nőtt a különbség mivel a Fiorentina is kikapott. Amúgy nem csodálkoznék, ha az Atalanta meccseit jövőre kiszednék a totómeccsek közül...előre lehet tudni mikor nyernek vagy veszítenek (otthon nyernek, idegenben cumi), szép kis sorminta. :-)

Gabez 2008.03.20. 09:15:16

Igen, Forza Lazio! Tudom, ti végtelenül elvakultak vagytok (nem tudtok két csapatnak szurkolni), de nem azon a meccsen ment el a bajnoki cím 2002ben, egy meccsen nem múlik semmi, hiszen előtte volt 37 másik, hanem bizonyos telefonhívásokon...ééérted. ;)

Szal ez a Roma mindent érdemel, csak bajnoki címet nem. Ahhoz még fejben is ott kellene lenniük és visszavenni a nagyképűségből. Mancini és Totti a gyenge pont, mert ha nem csinálnak semmit, akkor is a pályán vannak...ez csakis bukáshoz vezethet.

A Milant meg már sajnálom...no de majd ha Ancelotti elmegy, talán elindul ott is vmi.

kidrock 2008.03.20. 09:30:35

Csatlakozom,ave Lazio! Az égszínkékeknek évek óta sokkal gyengébb a kerete,mint a Farkasoknak,de 2005 óta minden szezonban rúgnak egy hármast "Itália legszebb focit játszó csapatának".Erről a küzdeni tudásról sok csapat példát vehetne,nem véletlen van olyan szurkolótáboruk,mint amilyen.

Hyni 2008.03.20. 09:40:43

kidrock; a 05/06-os szezonban a két meccsen rúgott öszesen egyetlen gólt a Lazio,de mindegy...

Gabez; írd már be please hogy Mancini hány percet is töltött a pályán...

ez a meccs arra volt jó a kékeknek,hogy ne vágjanak eret a szezon végén. A farkasoknak innentől a scudetto letudva, tessék a BL-re koncentrálni ,és feledtetni a tavalyi manchesteri bakit!

kidrock 2008.03.20. 09:47:26

Ha már így belekötöttél,utánanéztem,de te emlékszel rosszul...
Egy derbin aratott győzelem egyébként sok mindenért kárpótol,de a jelenlegi kerettel elért eredmények miatt sztem senki nem lesz öngyilkos.

Hyni 2008.03.20. 09:54:08

Nem kötekedésnek szántam ,csupán nem írsz igazat. Nem naptári évet írtál,hanem szezont. Márpedig a 05/06-os szezon két meccse:

2005 okt. 23 Roma-Lazio 1-1
2006 febr. 26 Lazio-Roma 0-2

Bárhogy nézem,ez egyetlen égszinkék gólocskának tűnik nemde?

nalazo 2008.03.20. 09:57:04

Kedves Rómások!
Lehet - bár felesleges - a tegnapi megadott és nem megadott büntetőkön vitatkozni, de a Roma mélységesen alatta teljesített annak, amit tud. Ezért a döntetlen is nagyon jó eredmény lett volna nekik, ha az ellenfél hagyta volna. Lehet, hogy a Milan ellen elég csak 10 percig jól játszani, a Lazio-val szemben viszont nem.
A fasizmust és Mussolinit meg nagyon szánalmas előkaparni, ha egy 2008-ban megvívott meccsről van szó.

kidrock 2008.03.20. 09:59:24

Igen barátom,de az úgy látom,nem tűnik fel neked,h a 2004/2005-ös szezön mindkét meccsét 2005-ben játszották:

2005.jan.6. Lazio-Roma 3-1
2005.máj.15. Roma-Lazio 0-0

Én pedig 2005-öt írtam a hozzászólásomban...

kidrock 2008.03.20. 10:03:35

Mussolini és a fasiszták előszedését egyébként én sem értem, pláne, h félinformációkkal dobálóznak páran. Akit a történelmi tények érdekelnek,annak ajánlom: footballfactory.blog.hu/2008/03/14/harc_az_orokvarosert_lazio_as_roma_1

Hyni 2008.03.20. 10:06:49

Azt írtad "2005 ÓTA (!!!) MINDEN SZEZONBAN rúgnak egy hármast" szal ne keverj...

Egyébként meg a tegnapi meccs szemszögéből ez tökmindegy...

kidrock 2008.03.20. 10:22:07

Hjaj...bár én továbbra sem értem,mi a te bajod (pontosabban igen,AS Roma-drukker vagy,ezért fáj a vereség),de sztem nyelvtani elemzésekig ne menjünk el.
A tegnapi meccs szempontjából pedig tényleg teljesen mind1.
Egyébként sem nagyzolásnak szántam a "hármast",mert én még tisztán emlékszem,amikor a Roma rúgott ötöt a Lazio pályaválasztása mellett.
Én csak arra akartam utalni,h egy ilyen kizsigerelt csapattól szurkolói szempontból nagyon szimpatikus,ahogy hozzáállnak a városi derbikhez.

szétbaszta a izét az óriásrobot 2008.03.20. 10:46:10

"de nem azon a meccsen ment el a bajnoki cím 2002ben, egy meccsen nem múlik semmi, hiszen előtte volt 37 másik, hanem bizonyos telefonhívásokon...ééérted. ;)"

Kivéve, ha az a szezon utolsó meccse, amit már csak meg kell nyerni és már bajnok is a csapat, nem országos lúzer módjára kiszopni tőle és irigykedve nézni (bár egy idő után hozzá lehet szokni, gondolom) a Juvét a dobogó tetején. Persze, tudom, csalással...

halareaal 2008.03.20. 12:19:53

Tottiéknak nagyon oda kell majd tenniük magukat, mert ez a védelem a párharc során 4-5 gólt biztos beszop C. Ron...ööö a Manchestertől.

Gabez 2008.03.20. 12:21:56

szétbaszta a izét az óriásrobot: az állítólagos országos lúzer 3 éve bajnok és bukott vagy 2 meccset az elmúlt két évben.

A (tisztességes) Juvét már régen láttam a dobogó tetején, és elnézve a tegnapi meg az egész évi teljesítményüket, egy darabig nem is fogom...de biztos hozzá lehetne szokni.

A szenny lemosásához kb 10-15 év kell, addig marad számodra az acsarkodás, mint ezt eddig is bizonyítottad.

szétbaszta a izét az óriásrobot 2008.03.20. 12:26:36

Az országos lúzer cím lemosához pedig még annál is többre van szükség, nem lesz elég egy zöldasztalos, egy értéktelen és egy többiek által összebalfaszkodott bajnoki cím.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.03.20. 12:47:55

Tavaly jobb volt az Inter. Vagyis több tűz volt a csapatban. Legalább jól elverték a Valencia játékosait:)
Idén még Torres is megúszta füles nélkül.

nalazo 2008.03.20. 12:57:00

Szétb*szta az agyadat az óriásrobot

Ha nem a Juventus nyeri a scudetto-t, akkor az már nem is ér semmit. Hacsak nem B-ligás bajnoki címről van szó.
Ha nem a Juventus vezet a bajnokságban, akkor azzal valami gond van.
Ez már nem is szánalmas, hanem groteszk.

szétbaszta a izét az óriásrobot 2008.03.20. 13:04:38

Nagyjából jól látod, még annyit tennék hozzá, hogy az Internek nem szabad a 8. helynél előbb végeznie, a többi stimmt.

Örkénnyel fekszem, Kafkával kelek. :)

BruceWayne 2008.03.20. 13:09:43

mikrobi inkább azzal foglalkoznál hogy a juvénak világszégyeneként kb 25 ezer az átlagnézőszáma, idén 9. a rangsorban és mikor "bajnok" volt 2-3 éve akkor is volt egy masszív 20-ezres átlaguk.. LOLLLL

'04-'05:, átlag 26.429, a rangsorban a 8. /
idén 20.822, 9.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.20. 13:14:48

bocsánat a szóért, a juventus olaszország magasan legnépszerűbb csapata.

calcio_di_rigore 2008.03.20. 13:29:22

Én biztos vagyok benne, hogy az Internek a 23 ezres torinói Olimpicóban is 45 eztes átlagnézőszáma lenne, úgyhogy jó lenne, ha a 29 scudettót összecsaló agyatlanok kussolnának hevesen, hejj.

nasteey 2008.03.20. 13:35:46

Ez igaz. A Juve szurkolók nagy része nem Torinoban lakik. Hiába népszerű, alig járnak a meccseikre. Sz*r ügy.

A Lazio meg szüljön sünt.

calcio_di_rigore 2008.03.20. 13:40:23

A kanyar mindig tele van, a hangulat mindig adott, idegenben is fullra van a vendégszektor, úgyhogy senkit sem érdekel hogy kevesebb az öltönyös töltelék, max. a jegybevétel miatt lehetne érdekes, de kibírjuk. A lúzereknek persze ez egy jó téma, mondhatni alamizsna.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.20. 14:11:51

Tömbben reagálnék egy-két megjegyzésre!

Először is kedves Interista barátaimhoz szólnék: abban lehet igazatok, hogy nem vagyunk még érettek a bajnok címhez, a nemzetközi porond persze más, ott második éve pipálunk le titeket, oszt ott a kupa, ahol még megütközhetünk. Ha a három porondot nézzük, akkor tavaly 2-1 volt a javunkra, sőt ha Super-kupát is idevesszük, akkor 3-1 ;).

Azon sem lepődöm meg , hogy ti kissé nagyvonalúbban kezelitek a bírói tevékenységet mint én, fordított helyzetben én is így tennék. De jelen szituban engedelmetekkel fölkúrom magam kedvenc csapatomat sújtó és mérkőzést befolyásoló bírói tévedések miatt.

Az sem igaz, hogy a Lazio nem várt többet ettől a szezontól, mint amit elért. Nem olyan gyenge az a keret, Ledesma például klasszis játékos, csatár fronton meg még irigyelhetjük is őket. Voltak olyan elemzők, akik Bl-helyre várták őket. Az sem eshetett olyan jól szurkeszeiknek, hogy csont nélkül kiestek egy olyan Bl-csoportból, ahonnan a combos Olympiakosz meg tovább menetelt. És ez az agyondicsért küzdőszellem is csak a derbyn jön elő a rohadékokból, különben nem lennének a mezőny második felében. A kupában viszont még állnak, remélem velük játszunk a döntőben és jól meg ruházzuk őket.

A fasisztázás valóban nem volt túl elegáns, de mint már bátorkodtam kissé felhúztam magam tegnap. (Mondjuk az nem volt olyan régen, mikor Di Canio félreérthetetlen karmozdulatokkal ünnepelte ellenünk lőtt gólját a Curva Nord előtt és nyugodtan meg lehet nézni néhány az északi-kanyarban föltűnő lobogót.).

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.03.20. 14:37:54

Egyébként bizonyos néptömegek vonzódnak a zebramezhez:
Győzike, Juve szurkolók....

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.20. 14:39:36

lesz szíves a kolléga a témához szólni, vagy kimoderálom a vérbe :)

BruceWayne 2008.03.20. 16:06:28

calcio: az biztos, csak az Internél fel sem vetődik hogy egy 23-ezres stadionban játszanak, gondolom tudod miért....

calcio_di_rigore 2008.03.20. 16:25:03

tudom, mert nekik nem építik át az eredeti stadionjukat.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.20. 16:30:02

Oly módon, hogy szűkítik a Della Alpi tribünét ezzel, kisebb befogadó képességű stadiont kapunk.

Némileg off, de Szentkirályi Figo Lajos Magyarországra tart: www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=173446

BruceWayne 2008.03.20. 16:30:23

aha és mikor hagyták el az eredeti (71ezres?) stadionjukat ?

BruceWayne 2008.03.20. 16:31:14

a másik meg hogy minek szűkítik egy top-csapat stadionját? azokét általában bővíteni szokták :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.20. 16:44:32

Sokszor szóba került már , hogy Juve délre költözik, ahol megtud tölteni nagyobb stadiont is, de valamiért ez nem éri meg nekik.

BruceWayne 2008.03.20. 16:47:49

mármint másik városba? az vicces lenne

calcio_di_rigore 2008.03.20. 17:57:37

A San Sirót vagy akár az Olimpicót is szűkíthetnék, mivel nincs kihasználva. Rangadókon a Delle Alpiban is teltház volt. Viszont a Delle Alpit nem azért modernizálják mert nagy, hanem hogy eltűnjön a futópályás betontömb, és mindenféle szart belepakoljanak, bevásárlóközponttól kezdve, mozin keresztül, házasságkötő teremig. Ehhez észszerűsítik a befogadóképességet is, mert néhány rangadóért nem kell 70 ezres stadion.

Egyébként 2006-ban hagyták el a Delle Alpit, csak aztán a lengyel-ukrán győzelem bekavart a tervekbe, melyet épp a héten hagytak jóvá: 2011-es átadás, 105 millió eurós költség.

kidrock 2008.03.20. 18:28:46

popp: Akkor nézzél már meg légyszíves néhány drapit az AS Roma szurkolóitól is.
www.cbc.ca/news/story/2006/02/01/italy-ultras060201.html

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.20. 18:35:30

Hát ez bizony elég nagy gáz!

BruceWayne 2008.03.20. 18:43:37

miért lepődik meg ezen még most is valaki?
minden magára valamit is adó ultratábor szélsőjobboldali nézeteket vall valamilyen szinten....
:-)

BruceWayne 2008.03.20. 18:47:52

természetesen a horogkereszt és a német témával kapcsolatos egyéb dolgok eléggé elítélendőek....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.20. 18:52:47

Kivéve persze a Livorno szurkeszeit akik Che Guevarás drapikkal harcolnak. A Roma ultrákat persze az sem menti, hogy őket provokálták a drapikkal! De valóban az Ultra csoportok itthon is külföldön is szívesen kokketálnak szélsőjobboldali eszmékkel.

nalazo 2008.03.20. 19:00:01

Akkor a Juve stadion csak egy kanyarnyi legyen! Biztosan tele lesz.

BruceWayne 2008.03.20. 19:00:57

a livornóiak atomkomcsik, pont ott játszották az olasz-horvátot amikor a vendégszurkolók h.kereszt alakzatba álltak, az kemény volt

Romanista 2008.03.20. 19:08:58

meg az is kivétel Atalanta ultrák akik meglehetősen balosak szintén és szin tisztán. a Roma ultrák között vannak jobbos és balos radikálisok is, én legalábbis igy tudom. persze ez ne mmenti őket.

kidrock 2008.03.20. 19:13:49

Olaszországban baloldaliak a Livornón és az Atalantán kívül a brescaiak is, de a déli, elsősorban szicíliai csapatokra is leginkább ez jellemző.

Gabez 2008.03.20. 19:54:01

A Juve-nak van a legnagyobb szurkolótábora olaszo.ban, ezen nincs mit vitatni, hisz régen nagyon jó csapat volt (itthon is a vasasnak szurkol az 50-60-as korosztály fele, de a fiatalok tudják, mi az a vasas?? :)), de olvastam valahol, hogy a calciopoli miatt rengetegen elpártoltak tőlük. Most akarnak építeni egy vadiúj 40 ezres stadiont, de kérdés, nem lesz-e az túl nagy?

calcio_di_rigore 2008.03.20. 22:59:59

A calciopoli miatt kb. 1 millió szurkolót vesztett a Juve a felmérések szerint, de ez egyáltalán nem baj, sőt. Most drukkolnak 2 évig az Internek, aztán amikor hamarosan helyreáll a világ rendje, majd ismét juventinónak vallják magukat ezek a "szurkolók". Brrr...

BruceWayne 2008.03.20. 23:12:08

hagyjuk már a calciopolit
01-02: 40.687
02-03: 39.771
03-04: 34.365
04-05: 26.429 ("bajnokcsapat!!!")
05-06: 30.469 ("bajnokcsapat!!!")
07-08: 20.822

köze nem volt a témához, egyrészt jóérzésű ember már a calciopoli előtt tudta hogy mi a helyzet néhány bajnoki címmel, másrészt aki nekik szurkol a B-ben is nekik szurkolt, és a nézőszámokon se látszik hogy visszatértek volna "divatdrukker", mint most a fradinál

calcio_di_rigore 2008.03.20. 23:22:55

A nézőszám mindenhol csökken mit akarsz ezzel? És könyörgöm, ne hasonlítgasd már a Delle Alpis nézőszámot az Olimpicóval... Az egyesek szerint olyan hűdenépszerű Toro meccseire kevesebben járnak amúgy.

Gabez 2008.03.21. 11:45:40

"Most drukkolnak 2 évig az Internek" - nem hiszem, inkább pártatlanok lettek vagy a Toro-t választották ;).
süti beállítások módosítása