Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 28. forduló

2008.03.15. 19:00 pancho_sanza

Az ünnepnaptól és a blogunkban megjelenő hirdetéstől összezavarodva csak egy gyors tipp erejéig jelentetjük meg a La Ligával kapcsolatos várakozásainkat. Mindemellett a következő pár órában folyamatosan kiegészülő bejegyzésekkel igyekszünk alátámasztani az általunk jósolt eredményeket, és kiengesztelésül megpróbáljuk közvetítésszerűen elmondani benyomásainkat a nyolc órakor kezdődő Deportivo – Real Madrid mérkőzésről, amely egyébként döntetlen lesz, de valószínűleg még ez is elégnek bizonyulhat az előny növeléséhez, mivel a Barcelona Almeríában igyekszik rácáfolni idegenbeli sebezhetőségére. Lássuk miből is élünk:

Deportivo - Real Madrid 1-1

19:00 - Nyolc órakor kezdődik a mérkőzés, ugyanakkor már negyedórával korábban is hallhatunk okosságokat, amennyiben a Sportklub műsorvezetői és szakértői képesek bármilyen eredeti gondolat közlésére. Mindenesetre bízunk benne, hogy Telek "Manci" András pajkos mosolya szolgál némi kárpótlással számunkra.

19:05 – Jelenleg a Forma-1 hajnali időmérőjét követhetjük figyelemmel. Nagyon izgalmas lenne a küzdelem, ha még nem ismernénk a végeredményt. Az sem tesz minket boldogabbá, hogy a technikai sportok közvetítését illetően is kihívásokkal küszködik a csatorna. Persze mindezt csak a lazaság álarca mögé rejtőző, megfázás tüneteit orrában hordozó kommentátor miatt mondjuk. Mielőtt valaki az elhamarkodott ítélet vádjával illetne minket, hallottunk már Palik Lászlóról is.

19:10 - A várható kezdőcsapatok:
Deportivo (5-4-1)
Aouate – M.Pablo, Lopo, P. Amo, Coloccini, F. Luis –Wilhelmsson, Sergio, D. Guzmán, Lafita – Xisco
Real Madrid (4-4-2)
Casillas – Torres, Cannavaro, Pepe, Heinze – Guti, Diarra, Sneijder, Drenthe – Raúl, Soldado

19:18 – Miközben mindenki megveri Massát, meg kell állapítanunk, hogy nagy szégyen lenne az elmúlt 16 év Real Madridjaira nézve, ha Torres gólpassza után Soldado góljával szerezné meg a győzelmet a királyi gárda. Egyébként a blog.hu motor nem éppen tökéletes, de ez nem is meglepő, hiszen nem a Bauhausban vásárolták. Alonso nincs a tízben.

19:25 – A kispadon mintha erősebbek lennének a vendégek, tekintve, hogy a Roma elleni hősök közül Gago, Baptista és Robinho is a pálya mellől szemléli az eseményeket. Persze az erőviszonyok nem lennének ennyire egyértelműek, ha Valerón megfelelő erőállapotban és formában lenne.

19:30 – A Real Madrid számára nem túl jó előjel, hogy egy ál-Nicolas Cage simán átverte a klubelnöküket. Még szerencse, hogy nem egy ál-Essien járt arra, mert valószínűleg leigazolta volna. Az is elgondolkodtató, hogy mi történik, ha valami ál-Gago játszik a királyi gárdában egy éve. Azért ez megmagyarázna egy-két dolgot.

19:38 – Recreativo – Murcia és Betis – Athletic találkozókat rendeznek párhuzamosan a mi mérkőzésünkkel. Különösebb izgalmakat nem várunk egyik találkozón sem, pedig a Murcia kivételével mindegyik csapat nagyot léphet előre három ponttal. S szükségük is lenne rá.

 19:40 – Horti Gábor és Telek András. Vicces este elé nézünk. "A Valencia - Sevilla csípős meccs lesz". Ezt mondják a stúdióban.

19:45 – Szerencsére nekünk nem kell a bajnoki végkimenetellel foglalkozni, mert nyolc pont az kevés lehet. Meccsre visszatérve: F. Luis kikerült a kezdőből, helyén Filipe játszik, bár mintha ez már nem 5-4-1 lenne.

19:50 – A Realt a Fradihoz hasonlítani, míg a Deport a Debrecenhez? Azonban ennél is furcsább, hogy "a Depor soha többé nem kerülhet bajnoki cím közelébe, mert a pénz az úr." Inkább kiabáljon Palik Laci hülyeségeket.

19:57 – Piros karikát akarok, mert megállnak a gyerekeink a fejlődésben. Ha még egyszer vigyorognak, elkapcsolunk. Mennek ki a csapatok.

19:58 - Jól hallottuk? Léderer Ákos? Na ne!

19:58 - A "foci szerelmesei" jól hallották. 4-5-1 lett a hazai 5-4-1-ből.

20:00 - Raúl szenzációs formában van mindenki Ákosa szerint. "Di Stefanot fogja letaszítani a trónról".

20:03 - Fehérben a Real, kék-fehérben a Depor. Schuster öltönyben, az első kapuralövés a hazaiaké.

20:07 - Nem Guti napja lesz, miután gyakorlatilag gyertyát rúgott kapásból. Egyelőre még tapogatóznak a felek. Érthető is, miután nem valószínű, hogy sok Soldado videót láttak a hazai védők, míg a vendégeket a Riazor nyomaszthatja.

20:12 - A hazaiak többet támadhatnak, mivel szinte minden vendégakció elakad Gutin, vagy Diarrán. Ráadásul Pepét is simán átjátszották.

20:15 Nem szoktunk ilyen hamar ítéletet mondani, de ritka gyenge mérkőzést látunk.

20:17 - Guti szépet passzolt. Majdnem helyzet lett belőle. Drenthe gyakran megjátszható. Ő lehet a nyerőember? Vezet a Murcia.

20:21 - Labdabirtoklás 32%-68%. A Recre egyenlített. Itt meg nem történik semmi.

20:24 - Heinze támadásban soha nem ér fel Roberto Carloshoz. Persze ettől még lehetne izgalmasabb a mérkőzés. Mondjuk azt, hogy jól védekeznek a csapatok, pedig a támadások felől kellene megközelíteni a kérdést.

20:27 - Ha tehetnénk mi is átmennénk Roma - Milanra. Torres eredeti szakmája hentes. Lehet, hogy nem így van, de arra született.

20:30 - Cannavarot felvágták. Paprikásodik a hangulat, de gól nem fog esni. Ahhoz csatárok kellenének, holmi Soldadok helyett.

20:36 - Már Sevillában is két gól esett. Itt még helyzet sincsen. Ha lehetne változtatni a tippünkön, akkor gólnélküli döntetlent jósolnánk.

20:43 - Kíváncsiak vagyunk, hogy mit mondanak a szakértők, mert a pontrekordot döntögető Real Madridot látjuk. Szenvedni.

20:46 - Soldado elért egy labdát és meg is tudta játszani. Manapság ez is elég a Real Madrid kilences mezének viseléséhez.

20:51 - Véget ért. Megmenekültünk.

20:54 - Akármelyik csapat nyeri meg a mérkőzést - amire valljuk be nagyon kicsi az esély - érdemtelenül teszi az első félidő alapján. Legszívesebben egyik csapatnak sem adnánk pontot.

20:57 - Sneijder, Soldado, Xisco cseréért kiállt.

21:05 - Sárgalap, gól, csere nem volt eddig. Kezdődik a második félidő. Labdabirtoklás 37%-63%.

21:12 - Kínunkban a Cukiságot olvasgatjuk. Ákos a Tatabánya délutáni meccsével példálózik. Szerinte az jobb volt. Gyanús, hogy igaza van. Persze ettől még nem szeretjük jobban, főleg miután túl gyakran emlegeti a játékosok esetleges melegséggel kapcsolatos dolgait. Ez meg nekünk gyanús. Coming outot szagolunk a levegőben.

21:16 - Vezet a Recre.

21:17 - GÓL! Pepe a saját kapujába. "Deportivoi szempontból" a legjobb helyen állt a Madrid védője.

21:21 -  A blog.hu ismét akadozik, amivel nincs is semmi bajunk, csak egy kicsit idegesítő. Egyébként az történik majd, hogy Robinho bejön és egyenlít.

21:24 - A változatosság kedvéért most az Athletic vezetőgólja viszi el a fogadószelvényünket.

21:28 - Soldado és Drenthe helyett Robinho és Higuaín, ami egyértelműen arra utal, hogy Madrid nem szeretne beletörődni a vereségbe. Itt csak egy vendéghelyzet, mialatt a Recre mér 3-1-re vezet.

21:32 - Cannavaro tovább tiporja hírnevének maradványait, miközben csapata a fejetlenül és tanácstalanul megy előre. Nem ártana egy három, vagy inkább négygólos vereség, hogy helyén kezeljék magukat a vendégjátékosok. A Murcia szépített.

21:37 - Jön Baptista. Heinze helyett. A labdabirtoklás továbbra is hatalmas vendégfölényt mutat, de Lafita egyedül veszélyesebb kapura, mint az összes Real játékos.

21:40 - Sneijder második labdaérintése. Egy kapura kapu mellé tartó lövés passz.

21:43 - Már csak nyolc percet kell átvészelnünk, miközben a Recre ismét lőtt egy gólt.

21:47 -  A Betis mérkőzését felfüggesztették. Informálódunk.

21:49 - Az Athletic kapusát egy üveggel megdobták, ami nem lenne meglepő a tavalyi Betis - Sevillán történt incidens után. Letelt a 45 perc La Corunában, még hármat kell kibírni.

21:53 - Nyert a Depor. Megérdemelten.

21:57 - Legközelebb kipróbáljuk egy jobb mérkőzéssel is. Jó éjszakát!

Atlético – Levante 3-1

Villarreal – Zaragoza 2-2

Almería – Barcelona 2-1

Valladolid - Osasuna 2-1

Betis - Athletic 1-1

Getafe – Racing 1-2

Recreativo – Murcia 3-0

A mallorcai hetes után illene valamit törleszteni a szurkolók felé. A Murcia megfelelő partnernek tűnik.

Espanyol – Mallorca 1-1

Valencia – Sevilla 2-2

57 komment

Címkék: üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr16382299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oarbeaskoa 2008.03.15. 19:38:30

Először is ez a Real a mai nap ki fog kapni. Ugy-e Guzman góljával. Wilhelmsson hathatós segítségével. A másik hogy a hétvégén a Murcia nem fog kikapni. Mert van egy új edzőjük, aki azért bármennyire is kieséstől való menekülés specialistává vált nem fogja megmenteni a Murciát de egy pár meglepetésnek számító eredményt fog hozni. Egy másik meglepetés hogy a Zaragoza nyerni fog.

VGL 2008.03.15. 20:25:41

Sevilla nyer, Koeman utolsó meccs lesz.
Nem tudom, Schuster miért állított össze ilyen "kevésbé erős" kezdőd. Vagy pihentetni kell a többieket a következő negy feladatokra?
Ezt az Áksot sem hallgatom sokáig, inkább átpártolok a Róma-Milanra.

szmrmszrzt 2008.03.15. 20:46:04

érdekes újítás, pancho.

áki üvöltözött már artikulálatlanul egy jót?
a villarreal agyon fogja verni a zaragozát és szerintem is nyer a sevilla.

Lacóka 2008.03.15. 21:48:32

1. nem szemtelenkedek, de livescore-nál 42. perc a gól, nálatok kb 62. Melyik az igaz? Nem nézem a meccset, mert
2. sokkal igényesebb ez a közvetítés, mint a lédererféle. (és úgy döntöttem, h egyszerű piaci magatartással kényszerítem ki LÁ távozását: nem nézek meccset, amin ő pofázik)
3. Mi lett az athletic meccsen?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.03.15. 22:26:11

22:25 - a Sevilla vezet két góllal.

IronRock 2008.03.15. 22:34:30

Na, ez fasza volt...Ennyire töketlen támadójátékot idén még nem láttam a Real-tól, pedig azt hittem, ebben a tekintetben (se) tudnak már meglepni....Schuster vajon nem akart nyerni ezen a meccsen?
A másik: akad még valaki, aki szerint Pepe a megoldás a Real középső védős gondjaira?? Mert amikor éppen nem volt sérült hosszú hetekig, az utóbbi időben benne volt a BL-kiesésben a kiállításával, most meg öngólt vétett... Kár hogy nincs rá visszavételi vagy cseregarancia, mert vissza a Porto-nak és adják vissza a 30 millát. Grat Herr Schuster, ha így folytatod, a bajnokság se lesz meg...

Romanes eunt domus 2008.03.15. 23:13:52

Betegre röhögtem magam az online-közvetítésen :D Nagyon jó :D. Mikor lesz a következő? :))

CS0ki 2008.03.16. 00:54:34

"A másik: akad még valaki, aki szerint Pepe a megoldás a Real középső védős gondjaira??"

Hogyne, pl én! ;) Ma is Cannával a legjobbak voltak a Reálból!
Casillas és Robinho mellett pepe az, akit mindenképpen a madridban szeretnék látni a jövőben!!(meg Ramos, ha fejben beér, illetve Gagot, ha oda fejlődik, ahova én látni szeretném)


Aki meg egy mentési kísérletből,( ami nagy balszerencse miatt öngól lesz) von le komolyabb következtetéseket, az...on csodálkozom! :)

rizla 2008.03.16. 01:24:27

a spanyol bajnokság már megint visszatért a "ki a kevésbé szarabb idén" nevű népi játékhoz. kissé unalmas. főleg, hogy a barca szerintem is kiszop az almériától.

ShanklyGates 2008.03.16. 04:15:23

Atyavilág, ha az NST-kommentek idén is a Sztahanov-szorgalmassággal termelő rizla nívójához tendálnak.... Nemzetisportonline-bélyeget az egész cég homlokára!

rizla 2008.03.16. 06:25:48

szerintem legalább huszan többet írnak ide, mint én, de pattogj csak.

MAti 2008.03.16. 09:47:02

Írok én is, hogy ne érezd magad egyedül... :)

Szomorú vagyok a zakó miatt. De tényleg nem vagyunk jók idén (sem). Tavaly nem játszottunk szépen, de tudtunk nyerni - a sportértéke utóbbinak magasabb szerintem.

Nagy kérdés az, hogy az egyébként, máshol jól teljesítő középső védők a Realnál miért gyengébbek.
Én leginkább az egész csapat védekezésére, elsősorban a középpálya teljesítményére, felállására gondolok.

És fura lesz talán, amit mondok, de... a Zidane-Figo-Roberto Carlos-stb. féle Madrid ennél sokkal jobban, helyenként kifejezetten jól védekezett.
Makelele eladásáig, persze...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.16. 11:27:18

a barcánál sokkal több ok van a szomorkodásra. a realnak alkalmatlan a kerete, ezért nem olyan nagy meglepetés, hogy nem megy a szekér, a barcánál viszont minden poszton világklasszisok játszanak, mégis ocsmány szarok. és nem úgy tűnik, hogy ez rijkaard alatt változna akármennyit is...

United82 2008.03.16. 11:45:58

(miért van hanyagolva a Premier League?:(...)

fatan 2008.03.16. 16:14:41

Mint ős Real szurkoló a szeretett klubom sport- és szakmai vezetői valamint játékosai helyett ÉN kérek elnézést mind a saját drukkereinktől, mind az időnként Real meccset minőségi futballélmény reményében megtekintő, a labdarúgást imádó embertársaimtól.

Hierro-n, Sanchis-on, Butrageno-n, Hugo Sanchez-en, Zidane-on, Figo-n, Beckham-en, Redondo-n, Roberto Carlos-on, Raúl-on és Ronaldo-n nőttem fel. Sosem hittem volna, hogy 2008 márciusának idusán (a teljes taktikai kilátástalanság, az ötlettelen, elképzelés és a csapatjáték legkisebb szikráját nélkülöző játék mellett) azt kell látnom, hogy egyes Real Madrid mezben kifutó játékos(ok)nak a labdarúgás alapjait sem sikerül megvalósítani. Gondolok itt egy egyenes, az ellenfél kapuja felé tartó lövésre, labdalevételre, a legközelebbi (ne adj isten egy 20-25 méterre álló másik) csapattárshoz történő labda továbbítására vagy akár magára a nélkülözhetetlen FUTÁSra.

Panza ezt írja: "Soldado elért egy labdát és meg is tudta játszani. Manapság ez is elég a Real Madrid kilences mezének viseléséhez." Nehéz mit hozzátenni ehhez...

Az elmúlt héten betegségből kifolyólag, otthon tengettem napjaim és unaloműzésként youtube-os régi Real videókat (is) nézegettem. Lehet, hogy nem nyert semmit sem a "galaktikus" Madrid, de a mai napig élénken él emlékeim közt a Valladolid elleni 7-2-re megnyert mérkőzés 4. gólja, amikor Beckham 40 méteres - az ötös sarka felé érkező - labdáját, Zizou kapásból vágta a hosszúba.

Drága és feledhetetlen Hofi Géza aranycsapatról szóló története után szabadon: Nem elé, nem mögé, hanem pont a lábára passzolta és ő pedig nem fölérúgta, nem mellérúgta, nem levette, nem hosszan tolta meg, nem pattant el tőle, hanem bevágta a helyére...

De ugyanígy emlegethetnék az elmúlt 10-15 évből jópár(száz) mérkőzést. Ha eredmény nem is mindig, de CSAPATjáték, látvány és emlékezetes pillanat mindig volt.

Ennek ma már a csíráját sem látni. És ez sokkal, de sokkal elkeserítőbb, mint az eredménytelenség.

BruceWayne 2008.03.16. 17:02:36

az a baj hogy valami mindig baj :-)
reálnál is Barcánál is...de tavaly már volt egy cikk a szép és eredményes foci legendájáról, úgy tűnik a 2 nem fér össze, manapság pedig már mindkettő hiányzik egyszerre :-)

IronRock 2008.03.16. 19:19:46

Bocs, CS0ki, de vitatkoznom kell veled. Először is, Pepe a fél szezonban sérült volt, ezért marha keveset tudott abból megmutatni, miért is került 30 millióba. Másodszor, engem spec nem nagyon tud meghatni, ha egész az öngólig jól játszott, a lényeg: megint rajta ment el a meccs, és minimum 1 pont. A BL-kiesést már nem is számolva mert ott az első sárga lapját egy ostobaság miatt kapta. Most ő a Real védelmének leggyengébb láncszeme. És nem csak a mostani hibájából vonom le ezt a következtetést, hanem korábban is voltak döntő hibái, amikor meg nem, akkor épp sérült volt. Így aztán piszkosul tud segíteni a Real-nak! Woodgate-szindróma majdnem: ő is első évében nem játszott egy percet se a sérülése miatt, amikor meg visszatért, bár inkább ne tette volna...holott korábban Anglia és a világ legjobb középhátvédjei között emlegették, akire nagy jövő vár... Pepe annyival jobb, hogy ő nem a teljes szezont hagyta ki sérülés miatt. És engem nem érdekel, mire képes ha éppen nem sérült én csupán azt látom, az elmúlt időszakban miatta vesztett fontos pontokat a Real. A képességeiből mindenki csak akkor tud megélni, ha teljesít is és használja őket. Igaz, ez a mostani Real-ból kb. 8-10 emberre is vonatkozik, hogy menjenek a francba ha nem képesek úgy játszani, de Pepe olyan poszton játszik, ahol a hibái szembeötlőek és megbocsáthatatlanok. Ha Schuster-nek volna csepp esze és alternatívája (Metzelder, a másik Woodgate-szindrómás még mindig sérült), akkor Pepe kispadozhatna egy jó darabig....

Aradebil 2008.03.16. 20:52:28

szopik a Barca,Viva Submarino Amarilla,9pont a bajnoki címig:)

CS0ki 2008.03.16. 21:11:00

"Bocs, CS0ki, de vitatkoznom kell veled."

Semmi gond, ezért van a fórum meg a blog! :)

"Először is, Pepe a fél szezonban sérült volt, ezért marha keveset tudott abból megmutatni, miért is került 30 millióba."

ha ez vigasztal, eddig csak 6 millióba került, mert részletbe fizetünk érte! :) A másik, hogy ki mennyit ért, majd akkor lehet megmondani, ha befejezte a játékot, vagy elment a csapatból! Pl Robinho mit csinál az első másfél évében? Pedig ő is 30 milla volt...

"Most ő a Real védelmének leggyengébb láncszeme. "
:D :D Remélem ezt nem gondolod komolyan...Amelyik meccsen játszott, szinte mindig a legjobb védőnk volt, elég gyakran a meccs legjobb embere.(nem csak nálam, a reál szurkolói oldalon is az emberek többségének ez a véleménye) A fejjátékára hihetetlenül szükségünk van, mert abban nagyon verhetőek vagyunk nélküle.

"És nem csak a mostani hibájából vonom le ezt a következtetést, hanem korábban is voltak döntő hibái,"

Egyrészt, van, aki komolyan hibának veszi azt, hogy valaki blokkolni próbál, és bepattan róla a kapuba a labda??? :S Nekem már ez érdekes...Másrészt ha hibát keresel a kapott gól miatt, Torrest kéne elővenni, aki mellett simán ment el ismét a támadó...Nem először...
A korábbi döntő hibákra meg kiváncsi vagyok!

"De Pepe olyan poszton játszik, ahol a hibái szembeötlőek és megbocsáthatatlanok."

Simán észre lehet venni minden hibát, nem csak hátul... Nekem valamiért feltünik, hogy a csatáraink egy labdaátvételre is csak nagyritkán képesek. Pepéről vagy Cannától 10 meccs alatt pattan el annyi labda, mint RVN-től egy meccsén...És akkor még jó meccse volt! :D
A Reálnak megint a középső védelme lett elővéve idén, pedig nagyon nem azon múlik az idei szezon. Hanem elől a szerencsétlenkedésen, meg azon, hogy a jobb védőnktől várja Shuszti, hogy az egész jobb oldalt bejátsza, emiatt persze állandóan sérülékenyek vagyunk széleken, a középső védők kiváltanak, megbomlik a rendszer, stb...

Na, de hosszú, nem akarok itt mindent elemezgetni.

Amikor a Szuperkupán először láttam Pepét, csak néztem, hogy mit keres a pályán. Azóta meg csak nézek, hogy mekkora fogás volt!!És ez még csak az első éve!!(a másik meg, hogy Pepe van "szidva", amiért 30 millióba került....Inkább azt a balf@sz Pedját kéne előrángatni, és a Bernabeu közeléből is elzavarni!!)

BruceWayne 2008.03.16. 21:12:07

pedig már annyira közelinek tűnt a győzelem.......
thuram egyébként mi a rákot keres még a Barcában? és Gudjohnsent miért kellett megint a kp-án játszatni? oké hogy nem voltak sokan egészségesek de akkor is.... 2 ilyen amatőr góllal megszívni...

nasteey 2008.03.16. 21:23:39

2 szögletgól. OMG. v.i.c.c.

BruceWayne 2008.03.16. 21:27:17

ja, amúgy 8 szögletet lőttek, csak az 5. és 6. gól lett.
a 2.-nál szépen lemaradt Abidal

rizla 2008.03.16. 21:34:36

nera: thuram egyáltalán nem volt rossz. gudjohnsent pedig azért kell(ett) a középpályán játszatni (azon túl, hogy csatárként nulla), mert oda xavin, iniestán, és a semmire sem jó edmilsonon kívül nem volt ember.

rizla 2008.03.16. 21:35:12

"a 2.-nál szépen lemaradt Abidal" ez határozott fejlődés tőle, ugyanis az elsőnél még csak nem is mozdult..

halareaal 2008.03.16. 21:50:35

azért Pepét nehogy már RvNhez hasonlítsuk. ha a dolgok ilyen ütemben haladnak, Pepének még jópár évtizedet le kéne játszania, hogy annyit tegyen a csapatért, mint a holland az utóbbi 2 évben. egyébként azt sztem nem sokan vitatják, h nagyon jó védő (lesz?), csak 30 milla 1xüen túlzás. sokkal előrébb lennénk, ha közel ennyiből Diego v Fabregas jött volna. amúgy hihetetlen, h képtelenek vagyunk megverni ezt a qrva Deport.

CS0ki 2008.03.16. 22:04:03

"azért Pepét nehogy már RvNhez hasonlítsuk."

Labdakezelésben ne is...(amiról beszéltem) Remélem RVN-t szépen elbúcsúztatják év végén, épp elég hogy van egy másik csatárunk, aki akkor is a pályán lesz, ha összeomlik a Bernabeu, mert ő kihagyhatatlan...

"sokkal előrébb lennénk, ha közel ennyiből Diego v Fabregas jött volna. "

Egyrészt nem, másrészt szerinted Mijának mennyibe lenne ez a két játékos?? Fabregast 80 millióért is képtelen lenne elhozni az a töketlen barom!(asszem 60ra mondtak nemet...)

rizla 2008.03.16. 22:07:14

lehet nem egy katalán szerződtetésével kellene próbálkozni, aki alapember egy angol élklubban, és imádja az edzőjét. diegora olyan nagyon nem licitált a madrid..

CS0ki 2008.03.16. 22:11:28

"diegora olyan nagyon nem licitált a madrid.."

Lehet majd most nyáron...Már ha lesz új edző...Shuster ilyeneket nézett ki: ballack, poulsen, fabiano...pff

rizla 2008.03.16. 22:14:49

hát ez a 3 név kapásból jobb azért, mint például a diarra,baptista,saviola

IronRock 2008.03.16. 22:28:29

Persze, CS0ki, csak azt felejted el, hogy ebben a szezonban (mint az előző jónéhányban) a védelem volt a Real leggyengébb pontja. A támadók most is lőttek éppen elég gólt (RvN, Raul, Robinho), most azt hagyjuk hogy hogyan és mint, lényeg hogy ők tették a dolgukat. A védelem pedig a "szokások" szerint ingatag és sebezhető, hiába költöttek idén több tíz milliót védőkre. És ebben Pepe is benne van! Még ha érte nem is kell a teljes összeget kifizetni....mondjuk amit eddig művelt, azért max semmit nem kéne fizetni, vagy a Porto kellene hogy fizessen, de ez személyes vélemény....
Lényeg: Pepe, Metzelder és Cannavaro. Milyen fura, hogy ennyi kitűnő középső védő (Canna nagy kedvencem volt mindig is, a 2006-os VB-n akkorát játszott mint előtte kevesen) a Real-ban hirtelen ennyire szar lesz.... (Metzelder kb. azóta sérült hogy idejött, Pepe pedig amikor épp nem, hanem játszik is, fontos meccseket bukik rajta a csapat). Nem tudom, ki kellene ide, de mindhármat el kéne küldeni és először Mijatovicsot, majd a teljes orvosi stábot kirúgni a francba, hogy megint olyan játékosokat engedtek igazolni, akik max a szezon harmadában állhatnak a Real segítségére, mert különben sérültek...
És ha Pepe más csapatban játszana, ezért a húzásáért és ha volna alternatíva, kispadozna egy darabig! És megint mondom: engem nem érdekel, Pepe mennyire precízen szerel vagy ér oda a kritikus szituációkhoz, a lényeg az, hogy most (is) miatta veszített a csapat. Inkább legyen egy Materazzi-féle hentes ezen a poszton, vagy inkább olyan mint Nesta, akinek fel se tűnik a játéka, de hatékony és eredményes. Pepe-t pedig adják kölcsön a másodosztályba, ott talán megtanul végre koncentrálni és figyelni....

rizla 2008.03.16. 22:32:48

jó, egy öngólból nem kéne ekkora ügyet csinálni. fel akart szabadítani, peche volt. minden védőnek van ilyen.

MAti 2008.03.16. 22:35:16

Ezt az öngólt tényleg felejtsük már el.
Szívás, ez van. Szinte lábon rúgták a labdával, bárki benyalta volna.

A múltkori piroslap sokkal nagyobb probléma.
De én úgy érzem, nem volt még ideje bebizonyítani, hogy nem jó játékos... :)

halareaal 2008.03.16. 22:45:41

én pedig nagyon remélem, Nistelrooy nem megy sehova (nem fog amugy), mert tavaly nélküle max a BL indulásért lettünk volna harcban. a BLben is ő meg Raul rúgdossák a gólokat, a Real nem miattuk szar, nélkülük viszont teljes (értsd eredménytelen) katasztrófa lenne. Pepe meg teljesen mind1 hogy kezeli a labdát, amíg 11est és kiállítást csinál minden technikája ellenére.

CS0ki 2008.03.16. 22:46:52

"hát ez a 3 név kapásból jobb azért, mint például a diarra,baptista,saviola"

Diarra ritka gyenge idén...Sajnos nem képes itt azt a teljesítményt hozni, mint Lyonban. Valszeg le is fog lépni nyáron. De a fő probléma, hogy Shuszti ezeket a kezdőbe akarja..Baptista, Saviola cserejátékos. Helyettük hozzunk valakit, amikor a mostani kezdőkkel is gond van?

"és először Mijatovicsot, majd a teljes orvosi stábot kirúgni a francba, "

Kb ennyibe értek egyet...

Cannavaro Robinho és Casillas mellett a legbiztosabb játékosunk volt idén, rég nem vezetnénk a bajnokságot, ha nem lenne egy ilyen rutinos, nem sérülékeny védőnk, aki ennyi idősen ilyen szinten végigrobotol egy szezont!

".mondjuk amit eddig művelt, azért max semmit nem kéne fizetni, vagy a Porto kellene hogy fizessen, de ez személyes vélemény...."

Ja, végül is játszott kb 10 meccset a bajnokságban, abból 5-6szor lett a legjobb játékosnak megválasztva a szurkolók szerint... Pl a barcelona ellen, az Espanyol ellen vagy most a Depor ellen...


"És ha Pepe más csapatban játszana, ezért a húzásáért és ha volna alternatíva, kispadozna egy darabig! "

Asszem inkább hagyjuk az egészet...áááhhh, komolyan nem tudok erre mit írni! Tényleg, hagyjuk...

rizla 2008.03.16. 22:52:20

csoki: "Baptista, Saviola cserejátékos. Helyettük hozzunk valakit, amikor a mostani kezdőkkel is gond van?"

hát pl az is egy verzió, hogy a mostani kezdőkből lennének a cserejátékosok. a mostani cserejátékosok pedig elhúznak az új kezdők javára.
ezért írtam ezt a három nevet. írhattam volna raúlt is mondjuk, mert luis fabiano nála is jobb, de azért őt inkább mégse. de valószínűleg sneijdernél is jobb lenne diego, vagy gagonál ballack.

CS0ki 2008.03.16. 22:58:54

"hát pl az is egy verzió, hogy a mostani kezdőkből lennének a cserejátékosok. a mostani cserejátékosok pedig elhúznak az új kezdők javára."

Tudom, hogy Barcás vagy, szóval nem így kell lealázni a Madridot! :P

Fabianonak 27 éves korára lett most egy kiugró szezonja, valszeg nem is lesz több...
poulsen messze nem az a típusú játékos, akit a madrid közelébe szeretnék látni.(így is van két tahó játékosunk...)
Diego jó lenne, de nem Sneijder helyett inkább mellette, ahogy most Guti van Sneijder mellett. Ballack meg van vagy 32 éves, soha nem játszott a spanyol bajnokságban, Gagoban meg nagy jövőt látok!

De a Madridban így is van elég "középszerű" játékos, most már tényéleg igazi klasszisok kellenének.

madbalee 2008.03.16. 23:27:29

Barca még hány lehetőséget szór el?

halareaal 2008.03.16. 23:29:37

amúgy az előbb átsiklottam afelett, h Diegoval v Fabregassal nem lennénk előrébb szted. már hogy a viharba ne??? a legnagyobb probléma a középpályával van, gyakorlatilag a komplett Guti, Diarra, Sneijder, Gago, Baptista, Drenthe sorral, ők még nem v már nem Real-szintűek. ellenben Fabregas a legideálisabb lenne, nemcsak kreativitás, hanem biztonság és megbzhatóság is érkezne a csapatba. Diegoval pedig sokkal jobb és szebb lenne a támadójáték, mert egyedül többet érne a támadáoknál, mintha Guti, Sneijder és Drenthe együtt rohamoznának helyette. a spanyol megszerzésére nem nagyon van esély, de 2 középső középpályás mindenképp kell. sőt akár több is, mert most se a védekezők se a támadók nem érnek sokat.

halareaal 2008.03.16. 23:31:34

Fabiano érkezése pedig remélem csak vicc, ő a leggyengébb az idén felmerült nevek közül, még akkoris ha idén már vagy 20x bepattant róla a labda.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.16. 23:36:26

Az jut erről eszembe, amit Hegyi Iván mondott a Platini-szabály kapcsán, azaz hogy a Real Madridnak csak jót tenne, ha sok (több) spanyol játszana benne.

Szerintem egyébként Guti Real-szintű klasszis, Gago még túl fiatal, a hollandokat meg én sem értem, mit keresnek ott.

Dean 2008.03.17. 06:24:55

Azon tűnődöm, mikor láttam a Barcát utoljára keményen küzdeni.
Talán a BL-döntőben.
Évek óta motivációs (és taktikai) problémákkal küzdünk. Ezt a csapatot teljesen szét kellene szerelni, aztán újra összerakni. Új edzővel. És olyan játékosokkal, akik - legyenek bár talán egyénileg kissé a jelenlegiek szintje alatt - hajlandóak a pályára kifutásnál többet is dolgozni egy-egy meccsen.

MAti 2008.03.17. 08:02:38

"Cannavaro ... ha nem lenne egy ilyen rutinos, nem sérülékeny védőnk, aki ennyi idősen ilyen szinten végigrobotol egy szezont!"

Azért mielőtt szobrot állítunk neki, vessünk egy pillantást Milánó felé. Van ott valami Maldini is. 40 évesen, hibátlan játékkal. :)

Cannavaro nem rossz játékos, de nem is hibátlan.
Én mindenesetre örülök, hogy nálunk játszik.

És továbbra sem a Pepe-Cannavaro kettősben látom a hibát. Ha egy Redondo vagy akár Makelele játszana előttük, más lenne a helyzet...

2008.03.17. 09:14:11

Rég az a baja a Madridnak, hogy egy más csapatban jól játszó játékos itt szar lesz.
A védők meg folyton sérültek. Ez valami real szindróma lehet?
Év végén meg talán gariba cseréljük Schustert Laudrupra. :)

Remélem a sárgák megfogják a második helyet!

fatan 2008.03.17. 10:15:33

CS0ki az én emberem... ez megint kiderült. :)

De ez a szép az egészben, hogy ugyanazt nézzük mégis mást látunk.

Pepe szerintem is nagyon-nagyon jó vétel volt és 1-2 meccset leszámítva nem igazán találok hibát a játékában. Főleg úgy, hogy ez az első idénye egy igazán nagy csapatnál, amelynek ráadásul nem a védekezés az erőssége és emellett sérülések is hátráltatják. Öngól? Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Ha a góllövőlistán számítanának az öngólok, akkor a jó öreg Helguera erősen sanszos lenne Pichichire. :)

Cannavaro idén fényéveket lépett előre a tavalyi önmagához képest (mondjuk volt honnan). Tavaly messze ő kapta a legtöbb sárgalapot az egész bajnokságban, idén ha jól tudom 3 vagy 4 lapot kapott. Tény, hogy ő sem lesz már fürgébb (sosem a sebességéről volt híres) és a növésben is megállt már jópár éve, de aki nézi idén a játékát az csak elvétve találhat benne hibát. Éppen ezért alkot szerintem kiváló kettőst Pepével, aki kellően gyors, magas, erős, jól fejel és jó ütemérzékkel rendelkezik, de még kissé tapasztalatlan.

A gondok ott kezdődnek, hogy balhátvéd poszton Roberto Carlost egyelőre képtelenek vagyunk megfelelően pótolni. Az elsőszámú jobbhátvédünk pedig egyszerre játszik hátvédet, középpályást és csatárt. Arról nem is beszélve, hogy a jó Sergio sem közelíti meg a tavalyi formáját (14 sárga, 2 piros).

Az egyértelmű betli a középpálya. Diarra csak esélyegyenlőségi okok miatt kezdő. Gago Guti-szindrómával küszködik: 1 jó meccs-10 rossz meccs. Baptista úgy gondolja az El Classicon már teljesítette a tőle idénre elvártakat. Higuain nem tudom kit és mivel győzött meg, de nálam stabil Castilla kerettag. Drenthe tehetséges gyerek, de messze van még attól, hogy Real-szintűként tekintsünk rá. Real-szint alatt nem a mostani Realt értem. :) Sneijderben szerintem több van, de a mostani játékrendszerben?? nem tudja ezt megmutatni. Robben remek lenne, ha nem az orvosi csapatban lenne állandó kezdő.

Robinho ellen csak annyit tudok felhozni, hogy erős a gyanúm, hogy jó brazil focistához méltóan hajlamos elszállni magától (ehhez nagyban hozzájárulnak a Raúllal megegyező, 6 millió eurós éves fizetést garantáló szerződésről szóló hírek). Raúlnak már rég Del Pierohoz hasonlóan a padról beszállva kellene segíteni a többieket. Ruud idén sokat sérült de gyanítom, hogy ő se lesz már a régi (tavalyi). Soldado szombaton megmutatta mire képes (bár tudom egy jó formában lévő csapatban, mindenki jobban teljesítene). Saviola örök ígéret marad a'la Cassano.

Különösen a Roma ellen vált egyértelművé, hogy a szélsőjáték (különös tekintettel a jobb oldalra) gyakorlatilag ismeretlen fogalom Madridban. Van alapból 3 balszélső (Robben, Robinho, Drenthe), de igazi jobboldali játékosunk 1 sem.

Az igazolásokra visszatérve én nem tudom Diegoban ki mit lát, de szerintem messze túl van értékelve a Real szurkolók által (is). Minden tiszteletem a német mannschaftoké, de azért egy Bundesliga dobogós csapatban játszó, átlagosnál egy fokkal jobban játszó, másodvonalbeli brazil karmestert ne követeljünk már a Real kezdőbe. Fabregast évekkel korábban kellett volna elcsábítani, de Madridban mostanában csak akkor veszik észre a tehetségeket, amikor már a 6. Marca címlapon virítanak. Luis Fabianoról meg csak annyit, hogy ismertem én olyan Sevilla játékost, aki nem olyan rég még 20 gól körül termelt egy idényben, majd kikötött a Realban. Nézzük meg az igazolás óta mit tett le az asztalra.

Jövőre én mindössze a Casillas-Pepe-Cannavaro-Ramos-Robinho-Robben-Ruud csapatnak szavaznék bizalmat a kezdőbe... erős fenntartásokkal. Csatársorba egyértelműen Drogbát favorizálnám, aki igazi csapatember, feltűnően gyenge pont nélkül. Nekem sokkal többet számít, hogy valaki mennyire képes csapatban játszani és milyen sportember, mint hogy mekkora meg nem értett zseni. Emellett nem ártana egy igazi, megbízható védekező középpályás, egy irányító, egy jobbszélső és egy normális balhátvéd.

No meg egy rendet, fegyelmet tartó, mentálisan (is) erős csapatot összekovácsoló, kellő nemzetközi rutinnal és taktikai repertoárral megáldott edző, mert olyakor hiába van tele egy csapat szinte a világ legjobb játékosaival (lsd. Barca), ha hiányzik aki összerakja őket. Mivel Capellot "okosan" kitették, túl sok szabad jelölt nem maradt a portugálon kívül.

Köszönöm a szót. :)

2008.03.17. 10:25:59

Capellot kitették, de Lippi szabad per pillanat :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.03.17. 10:35:59

Essien, Keita (nem Poulsen!), De la Red, Evra, David Villa, David Silva simán jöhetnek. De még Güizával is jól járnának a Nistelrooy nélküli időkben. Igaz, hogy pénzben kifejezhetetlen értéket képviselnek, de lehet lassan előre tárgyalni majd csak 2009-ben felszabaduló játékosokkal, mint annak idején Mcmanamannel.

mickeyknox 2008.03.17. 11:13:18

fatan:
szerintem saviola nem örök ígéret, hanem egy jó csatár, csak valahogy rossz a pr-ja :-) egyszerűen nem képes magát rendesen bejátszani magát sehova. pedig egyik csapatában sem volt rossz. a barcában is jó volt (nem tavaly). a realban pedig idén 6 meccsen volt pályán....

mickeyknox 2008.03.17. 11:15:19

pancho:
evra? essien? nem hinném, hogy jönnének. viszont a két valenciai sokat segítene, pláne villa.

T.F.E. 2008.03.17. 11:45:39

IronRock: "csak azt felejted el, hogy ebben a szezonban (mint az előző jónéhányban) a védelem volt a Real leggyengébb pontja. A támadók most is lőttek éppen elég gólt"

Ennek ellentmond, hogy az utóbbi vereségek idején többször nullára kaptunk ki:

Deportivo, Getafe 0-1, Almeria 0-2,
de a Betisnek és az AS Romanak is csak 1-1 gólokat rúgtunk.
Szóval 2-2 rúgott góllal ebből a 6 meccsből egyetlen vereség sem lett volna!

CS0ki 2008.03.17. 12:50:10

"pancho:
evra? essien? nem hinném, hogy jönnének. viszont a két valenciai sokat segítene, pláne villa. "

Essien-nek nagyon-nagyon örülnék! De csodálkoznék, ha meg tudnánk szerezni...(ha Mourinho lenne az edzőnk, akkor mondjuk meglehet)

Villa-ra van esélyünk, meg legalább spanyol is.

"Azért mielőtt szobrot állítunk neki, vessünk egy pillantást Milánó felé. Van ott valami Maldini is. 40 évesen, hibátlan játékkal. :)"

Maldini egy csoda! ;) És nem szoborállításról volt szó, csak néhányan itt csesztetik, pedig az idei szezonban erre abszolút nincs ok, sokat köszönhetünk neki.

"Ha egy Redondo vagy akár Makelele játszana előttük, más lenne a helyzet... "

Vagy egy Essien! ;)

Igazából az irányítóval vagyok bajban, oda nem nagyon van ötletem. Talán Diego? Ki tudja mire lenne képes egy ekkora csapatban...

argentin#21 2008.03.17. 12:50:35

hat azert Gudjohnsen csatarkent nem epp zero. Az egy dolog,h a Barcanal kozeppalyast jatszik,de akkor lehet,h Rijkaard meg nem latta a Chelseanel jatszani, es ott is csak a cserejatekos szerep jutott neki. De ne felejtsuk,h pld Forlan is csak csere volt a ManUtdben es par millaert elzavartak egy Villarreal nevu faluba. Ha arrol van szo en szivesen varnam az izlandit is a tengeralattjaroba.
baszki mar csak 1 pontra van az egyenes BLbe jutas:D es a ket foldonkivuli csapat jatekavat nezve meg a banoki cim sem lehetetlen

nasteey 2008.03.17. 14:38:00

Ezaz. Fogjunk össze, és szurkoljunk a Villarealnak a bajnoki címért. Ők megérdemlik.

"Azon tűnődöm, mikor láttam a Barcát utoljára keményen küzdeni." A Vale elleni kupameccsen az elejétől a végéig. De igazából tényleg nem jellemző. Sajnos.

Van olyan épeszű (nem pénzhajhász) edző a világon, aki szívesen megy a Real Madridhoz? Kötve hiszem. Ha eredmény van, akkor szép játék kell, ha egyik sincs, időt se kapsz. Ide olyan edző kell, aki egy év alatt triplázik, máskülönben elküldi a zsenikből álló vezetőség. Szánalmas banda irányít odaát, ha Schuster esetleges bajnoki címe után (esélyes) ismét edzőt váltanak (szintén esélyes) én kiutazok Madridba (na itt már több kétség van :) ) és pofánröhögöm azokat a majmokat. :)

CS0ki 2008.03.17. 15:13:08

"Szánalmas banda irányít odaát, ha Schuster esetleges bajnoki címe után (esélyes) ismét edzőt váltanak (szintén esélyes) én kiutazok Madridba (na itt már több kétség van :) ) és pofánröhögöm azokat a majmokat. :) "

Na pofánröhögd, hanem lődd le őket! :P Hálás lennék! (mondjuk Shuszter folyamatosan bizonyítja, hogy kevés még egy Madridhoz!)

T.F.E. 2008.03.17. 15:20:04

nasteey:
Capello leváltásával nem értettem egyet, de Schuster felőlem mehet (persze, csak akkor, ha Mourinho jön helyette).

A különbség kettőjük között abban van, hogy Capello több taktikát ismert, meccs közben is tudott változtatni, míg Schuster ha van elég embere, két csatárral, és jobbszélső nélkül játszik állandóan, a cserével a 60. percig vár, de ekkor sem változtat a játékstíluson, csak az embereket változtatja meg.
És még valami: Capello idejében a Real Madrid játéka felfelé ívelt, a BL-ben csak dupla balszerencsével estünk ki, míg Schuster alatt szétesett a csapat, elveszett az erőnléti fölény és morális tartás, illetve két vereséggel búcsuztunk a BL-től.

A legnagyobb buli az lenne, ha a Barcelona és a Real Madrid edzőt cserélne :-))))

gibson 2008.03.17. 18:20:22

Én az utóbbi pár meccs óta már drukkolok, hogy ne nyerjünk már meg a bajnokságot se idén, hátha eltakarodik Mijatovic és végre jön Mourinho - így Capello érdemeit is kénytelenek lennének elismerni a vezetőségben. De sajnos a Barcelona még a Realnál is szánalmasabb idén (ők is megérnének egy külön posztot szvsz.)...

Egy edzőcsere viszont kurva nagy ötlet lenne szerintem is :)))

nasteey 2008.03.17. 18:53:04

Most ha rosszmájú lennék, azt írnám, hogy a Barca rámozdult Mourinhora, erre Schuster kapta az utasítást, hogy rontson a csapaton, így ki lehet rúgni, és el lehet előlünk hozni a portugált. :)

Nekem csak az a bajom, hogy nyáron odáig volt a vezetőség a németért, beetették a szurkolók nagyrészét is, erre ismét elment egy év. Most megint új edző, új játékosok, nagy elvárások. Meddig? Szánalmas.

De van ennél lejjebb. És messze sem kell mennem. Ez a Real Madrid vezeti 7 ponttal a bajnokságot. Ég a pofám. Na de lesz ez még így se. :)

halareaal 2008.03.17. 19:49:48

jött egy hullámvölgy, és Schuszter már is szar edző? az ideális páros (Essien, Fabregas) sajna kimozdíthatatlan, de ezt a középpályát csak erősíteni lehet.
nasteey azért a Barcát se kell sajnálni, lassan már nem egyedülálló, ami a Realnál megy.
süti beállítások módosítása