Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

UEFA kupa - Skót bunker, német idegbaj, angol nullázás

2008.03.14. 02:54 heinrich

Gólt nemkapni egyszerűbb, mint gólt rúgni – régi és egyszerű alaptétel, de mikor ezt végig is kell néznünk a skót konyha meglehetősen undorító tálalásában, azt nagyon nem veszi be a gyomrunk, pedig az NB1 edzette. Ha a kinti meccs után Diego lenyomott egy sallert Huntnak (Bundesliga nemértők kedvéért csapattársának), akkor kíváncsian várjuk a fejleményeket egy ilyen idegőrlő kiesés után. A másik derbi jóval izgalommentesebbre sikerült – szégyenszemre egy angol csapat sem érte meg a legjobb nyolc mezőnyét, melynek további küzdelmei már ma délben napvilágra kerülnek a BL sorsolás árnyékában. Izgatottságunk a tetőfokára hág, vesszenek a testvércsaták felkiáltással követjük majd az eseményeket.

Ha tegnap ostorozásra ítéltük a Fiorentinát meg a PSV-t, akkor ma javasoljuk a skót gittegylet parázson járását (háttérben az Alfa együttes zenél). A Barca skóciai vendégjátéka kapcsán már alámerültünk az antifutball kénköves bugyrába, de ez a ma esti produktum (?) minden közhelyet és általánosítást alulmúlt. Walter Smith edző a következőt fundálta ki a csavaros eszével: rögzítsünk négy darab védőt a 16-os vonalán, 5db középpályásnak álcázott nagyipari szabotőrt 30m-re a kaputól, egy szerencsétlen lúzert meg küldjünk el mondjuk a félpályáig, de semmiképp’ sem tovább.

Minden országnak megvan a passzolós csapata. Arsenal, Barcelona, Ajax, Roma, D. Kijev – a németeknek speciel a Werder Bremen jutott. Ezért is szeretjük őket – mindhiába. Két éve gyakorlatilag kiverik a Juvét, aztán az utolsó percben, külön megcsúfolásukra Emerson Puma csap rá egy ordas Wiese bakira és máris kiestek (ezt speciel nem bántuk annyira). Tavaly a legjobb négyig jutottak az UEFA-ban a spanyol privatizáció közepette, de ott csúnyán elbuktak az Espanyol ellen. Az idén verik a Realt, de az Olimpiakosz oda-vissza lepofozza őket a BL-ben, irány az UEFA. És itt megint Wiese az odavágón, most meg... Gyorsan essünk túl a nehezén és ismerjük el, hogy a skótok maximális megvalósították a tervüket. A Rangers tudta miért megy Brémába, semmit sem akartak, csak elkerülni egy kétgólos verést. Ehhez mérten készültek: szalagkorlát, szöges sodrony, tankcsapda, lelkiismeretesen becsomagoltak mindent. No, mi ezt most nem fogjuk megtenni.

Lehet taktikusan játszani, lehet zártan védekezni, de amikor a 85. percben három a kettőben vezethetik a brémai védelemre a labdát és helyette a szögletzászló felé fordulnak, akkor roppant vaskos kifejezéseket szűrünk fogunk sövényén. Mert ez nem a szegény kiscsapat – burzsoá nagycsapat szindróma. Ez a tömény kivonata mindannak, amit gyűlölünk a fociban. Ez vagdalkozás, a futball megcsúfolása, el a kaputól fuldoklás. Tehetetlen dühünkben markoljuk a karfát, Mátyás királyt és az elveszett igazságot emlegetjük, minden beadásnál felugrunk, csakhogy méginkább letörve roskadhassunk vissza.


Jönnek a németekről jobbról, Rosenberg mindenhonnan tüzel. Jönnek a németek középről, Diegó megint zseniálisat játszik, félfordulatos gólja előtt két skót ette-itta az esernyőt. Jönnek a németek balról, a fiatal Boenisch balbunkóból érkezik rendszeresen. A hazaiak 18 szögletet rúgnak, ez nagyjából 4 percenként egy, a labdabirtoklás nem mérhető. Naldo és a csereként mindent elvállaló Harnik 20-25-ről tüzel (ezt korábban is elkezdhették volna), de ez ugyanúgy nem megy be, mint a sérülésből visszatérő Sanogo 3 méteres lövése – Allan McGregor mindent véd, lehúz, kiöklöz, azaz hiba nélkül, mezőny legjobbjaként hozza a brémai 90 percet és a továbbjutást a Rangersnek, akik így jó eséllyel visszatérhetnek Németországba – 13.00-kor kiderül. (Werder Bremen - Glasgow Rangers 1-0, össz.: 1-2)

A másik párban tovább hullott a három oroszlán (Everton, Tottenham, Bolton) foga, a Sporting annak ellenére végigtámadta a meccset, hogy már az idegenben lőtt góllal is ők mentek volna tovább, de nem nyughattak amíg otthon le nem gyűrik a Boltont, ami Pereirinha kései ficak góljával sikerült is. Az angolok egyébként hét kezdő játékosukat nélkülözték, ezt ne hallgassuk el, a kapitány például az a 22 éves Cahill volt, aki eddig mindössze hét meccset vívott a Bolton mezében. Sorsukat nem is tudták elkerülni, de a B csapat azért szimpatikusan próbálkozgatott, ám a Sporting minden további komment nélkül egyszerűen jobb volt, de főleg a mentalitásért jár a piros pont. (Sporting - Bolton 1-0, össz.: 2-1)

49 komment

Címkék: rangers uefa kupa h összefoglaló werder bremen

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr1380209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r_magpie 2008.03.14. 09:00:04

szívemből szóltál a Rangers-szel kapcsolatban, remélem a 8 között valaki nagyon megbosszulja rajtuk ezt a hozzáállást

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.14. 09:18:59

Nem latva a tegnapi meccset, de van vmi osszefugges a "biztos vedelem" taktikajaban e meccsen es a roma-real-on? Vegulis a skotok is elertek azt amit szerettek volna, ahogy az olaszok is. Es talan az "alaptaktika" ugyanaz volt Bremaban, mint Madridban; marmint a vendegcsapatok oldalarol nezve.

?

Walmer 2008.03.14. 09:35:08

Akkor a Bréma-Rangers valami olyasmi lehetett, mint tegnap az Everton - Fiorentina

Ferkosz 2008.03.14. 09:50:52

Én sem láttam a Rangers meccsét tegnap, de a leírtak alapján eszembe sem jutott összehasonlítani a Roma vendégjátékával. Egy rangers-módon védekező csapat nem rúg két gólt, a Madrid meg hol támadott annyit, mint a Werder. Amúgy meg a Róma játéka messze nem volt antifoci Madridban, gyönyörő támadások futottak végig a pályán...

mickeyknox 2008.03.14. 10:08:52

egy angol csapat sem a legjobb 8 közt, ez gáz.... ebből is látszik hogy angliában 4, max. 5 csapat van, amitől lehet várni valamit. nemzetközi szinten.

Strigo 2008.03.14. 10:15:08

De legalább nem győztek, mint a Portsmouth az antifocijával a múlt héten...

kroos 2008.03.14. 10:20:45

Vagy ott van a Rangers-nek a Barca elleni meccsei,gusztustalan,eröszakot követtek el,azen a sportágon.Annak a fajta taktikai repertoárnak aminek birtokában van a Roma,annak a ,,kick and run"-nak köze nincs.

the real 2008.03.14. 10:22:00

mickeyknox, de ha nekik van nagyobb szerencséjük a tizenegyeseknél (na jó, ha ők rúgják jobban), most "Anglia uralja Európát" tartalmú hozzászólások jelenhetnének meg. Nem sokon múlt.

gabenito 2008.03.14. 10:30:16

szánalmasak vagytok...
A spurs angol sokadik és a holland bajnoktól tizenegyesekkel és jobb játékkal esett ki.
a bolton kiesőközeli helyről fent említett körülmények között esett ki.
az everton a visszavágón jól (nem akarom kimondani de talán továbbjutást érdemlően) játszott.

amúgy meg a foci nem cirkusz. ha valakinek bátntja a szemét a védekező játék ne nézze a meccset. és pont ez a szép a fociban. hogy nem harlem globetrotters, hanem ilyen is lehet.
akinek ez nem tetszik nézzen mást. vagy lejátszott meccseket

gabenito 2008.03.14. 10:32:09

a sportágon az követ el erőszakot aki elvárja egy gyengébb csapattól a támadjunk majd csak jó leszt.
Glasgowba tudniilik jobb hazamenni mondjuk barcábaól pegy 1-0al mint egy 7-1el és ezt el kell fogadni, nem pampogni kell

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.14. 10:37:52

Barnetta, farkosz: Imicinek úgyse tudjátok elmagyarázni, neki az antifutballról nem Skócia jut eszébe , hanem Olaszország. Pedig meg lehet nézni, hogy mit csináltak a skótok a franciák meg az olaszok ellen, és a klubcspataik, hogy is érik el ragyogó nemzetközi eredményeiket. Mindenesetre támadásban nincs sok elképzelésük.

A Real-Roma meccsen meg valóban a Madrid birtokolta többet a labdát, de a kapura lövési arány 14-9, a végeredmény pedig 2-1 volt a Roma javára. Emellett volt két zúgó kapufa és nem egy Casillas védés. Persze én elfogult vagyok.

szferi 2008.03.14. 10:41:39

A milan mit csinált londonban 90 percig? A játékidő 80 százalékában közük nem volt a labdához, vezettek néhány harmatos ellentámadást, ennyi. Nem akarom azt mondani hogy a rangers szintjén játszottak, de kihozhattak volna magukból sokkal többet is. A rangersnek ennyure van potenciálja, ha életben akarnak maradni európában ezt kell csinálniuk. Nem mintha nekem ttszene, de el kell fogadni. Vannak ebben a játékban sokkal gusztustalanabb dolgok is mint az, hogy egy csapat a lehetőségeihez mért taktikával áll ki egy erősebb ellenfél ellen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.14. 10:43:11

"Vannak ebben a játékban sokkal gusztustalanabb dolgok is mint az, hogy egy csapat a lehetőségeihez mért taktikával áll ki egy erősebb ellenfél ellen." -ez jogos!

futbalzseni 2008.03.14. 10:46:46

de azert ne felejtsuk el,hogy volt egy elso merkozes is!!a Brema ott nem igen remekelt!!az aranycsapat jatszott a legszebben,legjobban,es a vilagbajnokok a nemetek lettek!!a kronika azt jegyzi!nem vagyok Rangers drukker!!!tisztelettel

szferi 2008.03.14. 10:53:36

Popp, igazad van, az olasz antifoci nézhetőbb a skótnál, de az olasz liga jóval attraktívabb, könnyebben magtartják a jobb játékosokat azonos anyagi feltételek mellett is. A skótok így tudnak labdába rúgni európában, persze ez valószínű mentalitás kérdése is, hiszen azonos erejű ellenféllel szemben is gyakran ezt játszák. Viszont láttam én a rangerst brutálisan offenzíven játszani, igaz régen. 99/2000ben úgy estek ki a BLből a bayernnel, az UEFAból meg a dortmunddal szemben, hogy végig ők játszottak szebben, jóval támadóbb szellemben, mégis rábasztak.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.14. 11:02:49

Nem nevezném antifocinak azt, mikor tudatosan átadják a területet az ellenfélnek és gyönyörű kontratámadásokat vezetnek.

r_magpie 2008.03.14. 11:11:00

egyértelmű, hogy a rangers ez tudja, ezt akarja, csak így mehetnek valamire stb-stb. de azért ne kelljen már örülnöm annak, hogy így játszanak, meg hogy tökös skót gyerekek. az a 3 a 2ben szitu mindent elárult róluk.

jogom van hozzá, hogy kidohogjam magam, na:)

szferi 2008.03.14. 11:16:36

Popp, ez is jogos, de nem minden esetre alkalmazható a séma.

r_magpie, tedd azt, na :)
(A barca, inter, MU képességek alapján megengedheti magának hogy 2-0 után idegenben is nekiessen egy bréma szintű csapatnak, a rangers nem. Persze én sem vagyok "skótfoci" rajongó, de elfogadható ez is)

Azazello007 2008.03.14. 12:17:18

Hát nem éppen szórakoztató a skót csapatok játéka, de ilyenkor mindig ugyanazt érzem, amit a görögök EB-győzelmekor éreztem: egyértelmű volt, hogy nekik szurkolok -- imádom az esélyteleneket -- és nem érdekelt, milyen játékkal verik ki a nagyképű franciákat vagy a színtelen portugálokat. Valahogy így vagyok a skót klubcsapatokkal is.

the real 2008.03.14. 12:58:26

Mindjárt kezdődik a BL-sorsolás!
Én azt hittem, hogy délben tartják, ránéztem az uefa.com-ra, és ezt láttam:
Arsenal Liverpool
Barcelona ManUtd
Chelsea Roma
Fener Schalke
Nem lett volna rossz... De aztán rájöttem, hogy ez igazából még csak egy felsorolás.

mickeyknox 2008.03.14. 13:02:06

the real:
az télleg jó lett volna :) fener a legjobb 4-ben!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.14. 13:15:12

arsenal - pool
roma - mu
schalke - barca
fener - chelsea

mickeyknox 2008.03.14. 13:15:30

roma-mu
arsenal-liverpool
chelsea-fener
barca-schalke

barcanak megint mákja van :)

mickeyknox 2008.03.14. 13:16:02

hopp, lassú voltam :)

the real 2008.03.14. 13:17:09

és ha jól látom, az elődöntőben nagy eséllyel egy angol párharc a Chelsea részvételével. Ez hiányzott megint :(

Leito 2008.03.14. 13:23:52

Negyed:
1. arsenal-'pool
2. roma-mu
3. schalke-barca
4. fener-chelsea
Elő:
1vs4
2vs3

szferi 2008.03.14. 13:37:09

Roma szurkolók készítsék be az abakuszt :)

Barca, chelsea kifogta...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.14. 13:37:39

jo kis marcius vegenk, aprilis kozepenk lesz e sorsolassal egyutt, legalabb megverhetunk mindenkit, agyuval vagyunk es nem felunk hasznalni:)

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.03.14. 13:39:48

ami a tegnapi brémai meccsen zajlott az inkább a Werdert minősíti, mintsem a Rangerst. 342343 helyzetből be kell lőni még egyet. (mondom én, aki egyértelműen a Werdernek szorítottam)

ps: mindjárt sorsolás :-))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.14. 13:46:56

Imici és szferi, most adalékot adtok, miért ellenszenves az angol foci. Hogy lehet ilyen nagyképűen hozzáállni?

1. Az az angol elődöntő nem biztos. Hajrá, Fener! (De szép is lenne, ha két angol csapaton keresztül nyomulna a döntőbe... Álom, álom, édes álom...)

2. A Romának (szintén hajrá!!) meg hatalmas motiváció lesz a tavalyi 7-1. És jobbak, mint tavaly. (Igaz, a MU is, dehát ezért szép a foci.)

mook 2008.03.14. 13:48:07

Érdekes hét lesz.
Ápr. 1v2.: Arsenal-Liverpool (BL)
Ápr. 5: Arsenal-Liverpool (PL)
Ápr. 8v9.: Liverpool-Arsenal (BL)

Nagyon jó, sportszerű összecsapást remélek.

szbszig 2008.03.14. 13:49:45

Csak az összefoglalókat láttam megint, de az alapján is félelmetesnek tűnt, mennyire egyoldalú volt mindkét meccs. Bevallom, előzetesen azt hittem, hogy a Sporting-Bolton lehet izgalmasabb, aztán nem úgy alakult, pont az lett uncsi a portugálok fölénye miatt, a Werder-Rangers pedig jó a németeké miatt. Legalábbis én élveztem.

szferi 2008.03.14. 13:50:40

csöncsön, nem vetted észre a szmájlit? :)

szbszig 2008.03.14. 13:53:02

A BL-sorsolásnak nem igazán örülök. Mondjuk én semleges vagyok, szóval nem érzelmi szempontok miatt. De sem azt nem szeretem, ha azonos országbeliek kerülnek össze, sem azt, ha olyanok, akik korábban, a csoportkörben már találkoztak. Na de mindegy most már, ez van...

nasteey 2008.03.14. 13:53:45

Azért annak örülök, hogy amíg nincs Messi, addig nem kell komoly meccset játszani a BL-ben. Utánna meg remélem a Roma jön. :)

Meglehetősen jó a sorsolás, márcsak azért is, mert egy angol tuti kihullik, a MU is esélyes (50%), a Chelseanek van talán a legkönnyebb dolga. UEFA-ban sem érdekeltek az angolok, így nem lesz annyira erősnek kikiálltva a PL. :) Vagy olyan iszonyat gyengének a PD.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.14. 13:54:04

Csöncsön
2 vicces hozzaszolas volt...lathatod, h miert irtam, h jo kis szezon ele nezunk, azaz nehez idoszak ele...en nem orulok, a 2 tavalyi dontos utan ha tovabbmegyunk, akkor a chelseat kapjuk, de ahogy gondolom a pool sem orul egy inter-arsenal-chelsea sorozatnak...(jo, a fener is odaerhet, de nem fog)

sztem kepzeteket latsz...barnetta hozzaallasa egy fokkal sem jobb a mienknel...legyen szep hetveged es jo szurkolast Neked!

Udv, ymy

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.14. 13:56:51

Oks, szmájlival igazatok van. :-)

(Annál is elnézőbb vagyok, mert én is mindig odaértem, igen, a hajrá, Fener! mellé is.) :-)

hmikey 2008.03.14. 13:59:01

Wiese - McGregor : 2-1 :)

No comment.

the real 2008.03.14. 14:19:56

Azért egy német elődöntő ott is összejöhet. Bár szerintem egyik párharcnak sincs akkora esélyese, mint a Chelsea vagy a Barca a BL-ben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.14. 14:27:29

A Bayern-Getafe kegyetlen, nekem az a sláger.

A második sláger a Fiorentina-PSV.

Utána a Leverkusen-Zenit.

Végül a Rangers-Sporting.

Szerintem mindegyik háromesélyes.

davidmoyes 2008.03.14. 14:29:13

A werder elsősorban kint szívta meg.
Egyskót csapat ellen nem elég a puszta nyomás. Ezek ha kell 24 órát játszanak nyomás alatt, kifejelgetik a labdákat, csúsznak másznak stb.
Ezeknek (hál'Isten) minden meccs háború..
Róluk egy régi régi edzői utasítás jut eszembe: "Tudod ki jön be a 16-osra fiam? A mentő, az maximum!!

davidmoyes 2008.03.14. 14:37:30

Rendben az NST-nek is igaza van, DE Skóciába miért csak a mezt vitte ki sétálni a Bréma ? Csöppet Everton szindróma-szagú a dolog..

Asidotus 2008.03.14. 18:09:43

Szerintem hibás dolog a Rangers mentegetése, mert ők azért ettől sokkal jobban is tudnának játszani. Lehet, hogy a Barcától betojtak, de talán a Werdertől nem kellett volna, és ha rúgtak volna egy gólt Németországban, akkor a Brémának 4-et kellett volna, amire képtelenek lettek volna. Lásd Liverpool. Elhibázott taktikával léptek fel, és csak a szerencséjükön, kapusukon és a brémaiak hibáin múlt, hogy nem faragtak rá.
A focinak sajnos hibája, hogy antijátékkal is lehet eredményt elérni. Valamit nem ártana átemelni a boxból, ahol csak látványos meccsekkel juthatsz fel a csúcsra. Lásd Madár, aki úgy bokszol, ahogy a skótok fociznak, nem is jegyzik sehol, nem keres pénzt, stb.
A Fiorentinától meg félek, mivel az utóbbi sok évben az olaszok hajlamosak az UEFA-kupát alárendelni a bajnokinak, és a Bl-indulás miatt valószinűleg alibire veszik a kupát. Remélem, nem lesz igazam, de félek tőle.

Titi120 2008.03.14. 21:31:26

Nem tudom hova ez a nagy meglepődés a Rangers játékán.
A BL-ben a Barca ellen is ezt játszották, az se zavarta őket, hogy hátrányban vannak, továbbra is csak bolond módjára bekkeltek, és kínosan ügyeltek arra, hogy még véletlenül se tartózkodjanak egyszerre ketten tőlük az ellenfél térfelén.

Walter Smithet máglyára, de tüstént ! :)
süti beállítások módosítása