Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 23. forduló - Bayern München, Luca Toni, Franck Ribéry

2008.03.10. 14:50 heinrich

Mindannyian tudtuk, hogy el fog jönni ez a pillanat, de azért szívesen húztuk volna még egy-két hétig. A Bundesliga csapatai betartották az ígéretünk, a Bréma megsemmisítő vereségét egy hamburgi döntetlen követte – okkal-joggal dörzsölhették a tenyerüket Münchenben. Hét pontra nőtt a bajorok előnye, és nagyon úgy tűnik, innen már nincs visszaút.  Münchenben egyébként válogatott ökörségekkel hárította el mindenki a már megnyert bajnoki cím gondolatát. Mi még megverhetjük magunkat – Miroslav Klose, Ennél nagyobb előnyt is eladtak már csapatok – Oliver Kahn, Még mindenki 33 pontot szerezhet a hátralévő fordulókban – Hoeness, Megnyugtató az előny, de még semmi sem dőlt el, a Bréma és a HSV is odaérhet – Hitzfeld. Ettől függetlenül nem fog, mert a 15-16 fős masszív keretének köszönhetően egyedül a BM képes egyenletes teljesítményre, ráadásul Ribéry világ- Toni meg Európa-klasszis, de Miró, ZéRobertó, vagy Altintop és képesek voltak meccseket eldönteni, amíg Diegó vagy van der Vaart egyedül nem konkurálhat a bajorokkal. Sok pénz = salátástál, persze ez minden bajnokságra igaz. 

A BVB továbbra is stagnál a középmezőny legalján, a Hertha meg továbbra is veretlen – immár öt meccse. Nagyjából ez minden, amit erről a meccsről el lehet mondani, a végtelen számú eladott labda és falkaparó technikai hiba mellett. Mindkét csapat nyert egy félidőt, a Hertha összességében talán közelebb állt a győzelemhez. (BVB – Hertha 1-1)

’Rossz védelem néz farkasszemet a rosszabbal, jó csatárok a jobbakkal’ – írtuk a jóslatokban, és a csapatok nem cáfoltak ránk. Most lehet igazán sajnálkozni Diegó hiányán, egy hat-hat nem lett volna gyerekjáték. Gomez valószínűleg egy gömbvillám encounternek köszönhetően még táltosabb, idén már 13 gólt vágott hét meccsen, egy mesterhármasra most is jó volt. Némi ízelitőt kaphattunk a régi idők focijából. Védekezés nulla, azaz abszolút nulla mindkét oldalon, a VfB egyszerűen több helyzetét használta ki. A Bréma ezzel köszönettel bár, de valószínűleg visszautasította a bajnoki címért való küzdelmet, a svábok meg látótávolságba küzdötték a nemzetközi kupát. (Stuttgart – Werder 6-3)

Szintén az eladott labdákkal volt baja Prasnikarnak a Cottbus kispadján, még a húsz perc alatt beszedett duplánál is jobban izgatta a középpályás labdavesztés témaköre. Magath a szokásos unott stílusában nyugtázta a könnyű sikert, és változatlanul nem hajlandó elengedni egy na, végre kezd beérni a nagyszerű munkám lózungot. (Wolfsburg – Cottbus 3-1)

A kiesési derbi nagyjából azt hozta, amit várni lehetett. A Rostockban négy év után szerzett gólt Agali, nagyban köszönhetően a visszatérő vezérnek, az ősöreg Stefan Beinlichnek, aki most újra megsérült – még nem tudni mennyire komoly a helyzet. A hatvanadik perc tájékán kiosztott sárga jelentette a meccs utolsó eseményét, aztén a kapuralövés gondolatától is iszonyodtak a felek. Mi lesz veled Rudi Bommer? (Duisburg – Rostock 1-1)

A Leverkusen simán lefocizta a továbbra is csak senyvedő Hannovert, aki egyébként a teljes szezont igencsak esetleges játékkal futja. Gekas parádés találatát Barnetta toldotta meg eggyel, bár erről azért megkérdeznénk Enkét is, meg a komplett védelmet is – hiába érkezett Ismael, eddig cseppet sem jelent erősítést és Tarnat kománk is egyre többet hibázik. (Leverkusen – Hannover 2-0)

Ahhoz képest, hogy gól nélküli meccset kellett néznünk, nem is volt rossz. A Hamburg a szezon közepére-végére kezd megereszkedni, kiestek a DFB kupából, kiesni látszanak az UEFA-ból és most a Nürnbergbe is belebotlottak. Még nagyobb is lehetett volna a gond, ha Misimovics belövi a furcsa körülmények között született tizit (egy perccel az eset után fújta be a spori, pontosabban a partjelző), de egy ilyen gyatra kísérlettel még Roland Praj is leszámolt volna. A HSV két kapufáig és rengeteg lehetőségig jutott. Lehetőségik, mert igazi helyzet egyik oldalon sem akadt, viszont öt percenként alakulatk ki olyan helyzetek, melyekből bármikor gól születhetett volna. Volna. (Nürnberg – Hamburger SV 0-0)

Ennek, mint ahogy az egész forduló eredményeinek Münchenben tapsolhattak legjobban. A KSC próbálkozott ugyan, de a Bayern rögötn az elején ráült a hátukra és csak kilencven perc elteltével kászálódótt le onnan – addig is mozgolódtak Hajnalék, de nem nagyon kellett őket komolyan venni. Sajnos a betömörülő védelem ellen elmaradt Bastian duplája, ellenben a szokásos Toni – Ribéry gólokról nem kellett lemondanunk. A hét pontos fór bőven elégnek tűnik a bajorok számára, különösen, hogy a Bréma nem alkalmas semmiféle sorozatterhelésre. (Bayern München - Karlsruher SC 2-0)

A Frankfurtot hiába támogatttuk meg ezúttal, csak a szokásos egyenlítés jött össze a Bochum ellen, még a Schalke az uruguayi válogatott Varela, és Altintop góljával hozta a kötelezőt. Ezzel lezárták a három meccsből álló szőrme sorozatot és újra UEFA kupás helyen állnak, a Bielefeld pedig nem tud annyira szar lenni, hogy kieső helyre süllyedjen. . (Frankfurt – Bochum 1-1, Bielefeld - Schalke 0-2)

13 komment

Címkék: német bundesliga h összefoglaló hamburg bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr74374310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.10. 15:20:41

azért az erős talán, hogy a HSV kezd megereszkedni. kiesni se látom őket az uefából. idegenben egy 0-1 bőven elégséges eredmény, nem akkora művészet ezt a Bayert verni otthon. az ezüsttel kapcsolatban is nekik áll inkább lassan a zászló, az utóbbi sok év legjobb hsv-szezonját hozhatják össze.

persze mindez csöppnyit se érdekel engem, hiszen a Bayernt már úccse érik be. jupí.

Fekete Pákó 2008.03.10. 17:06:29

Ribéry szenzációs, nagyon nagy vétel volt. persze ez már annak idején a vb-n is látszott, Zidane mellett ő volt a franciák legjobb és leghasznosabb játékosa.

mujure 2008.03.10. 17:32:48

ha a schalke hozta a kötelezőt, akkor az nem 2-0? vagy olyan szarok idén a bajnokságban, hogy a vereség a kötelező?:D

freiburg 2008.03.10. 19:04:45

Hamburg tényleg odaérhet még a második helyre, a bréma teljesen megbízhatatlan. nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy jövőre a bl-ben mire képesek a bajorok. ribéry egy isten!

Zapata 2008.03.11. 09:20:55

Zsííír vagy Anrí,nem hogy megvan az nst,már kritikus szemeimet is rád vetem...

meroving 2008.03.11. 11:09:26

freiburg: ugyan Bayernes vagyok mióta az eszemet tudom, de pont a bayernes fórumon ecseteltem már sztem ez még kevés lesz.
Ribéry lehet isten, de nem fog végigjátszani egy teljes BL+BL+kupa szezont. Ez tök egyértelmű. Nélküle azért nagy a tanácstalanság.

Szóval szerintem egy BL serleg esélyhez a jelen keret még kevés. Mmint, hogy a régi fényében tündököljön a Bayern és komoly BL esélyes legyen jövőre. És nagyon sok függ majd Klinsmanntól is. Senki nem tudja mire lehet számítani. A magam részéről 1 dologban vagyok szinte biztos. Nem lesz állóvíz. Vagy nagyon nagyot fog alkotni Klinsi vagy nagyon nagy csalódás lesz. Remélem előbbi :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.11. 11:59:18

ezt sokan így gondolják Klinsiről. én is egyetértek.

mondhatnánk úgy is, hogy Klinsmann egy orbitális kapufa. de még látok rá esélyt, hogy befele pattanjon, mivel még csak a sorfalat hagyta el. tehát óriási gól is lehet belőle. de hogy kapufát lőni mindig rizikós dolog, az tény, és nem Hoenessékre vall.

2008.03.11. 22:13:53

22. forduló elmaradt mérkőzés, Cottbus-Stuttgart 0-1 (F.Meira) Lendületben a cannstattiak, fel is jöttek szépen a Schalke nyakára.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.03.12. 19:53:10

Mégiscsak ereszkedik a HSV.

A Klinsi témában kapcsolatban, ha valaki nem olvasta, de érdekli:
nst.blog.hu/2008/01/12/klinsmann_pro_es_kontra

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.13. 12:05:19

csalódtam is bennük, még ha ez nem is érdekel különösebben senkit. illett volna hozniuk a Lever elleni párharcot, még ha azok nagyon szimpi, fiatal, tehetséges társaság is.(kéne már kicsit még ha-val összekötni tagmondatokat.)

mindenesetre a müncheni Franck Birodalom tényleg nagyon elkényelmesedhet otthon, aminek örülni is tudnék, ha nem tökunalmas meccsekre lenne kilátás.

Bezuhov. 2008.03.13. 15:45:09

"mindenesetre a müncheni Franck Birodalom tényleg nagyon elkényelmesedhet otthon, aminek örülni is tudnék, ha nem tökunalmas meccsekre lenne kilátás."

Bayer-fanok, férfiak és asszonyok! ;))
Vigyázó szemeitek az UEFA kupára vessétek, ott lesz még izgalom...úgy hiszem (remélem)!
én igazából egy Bayern- Bréma döntőt el tudnék képzelni, jót tenne a németfocit szapuló bagázsnak! 8-)

Nicsak ismerős :-o ! Üdv meroving!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.13. 15:53:16

Klinsmann pontosan arra jó, hogy fölkavarja azt az állóvizet, amely miatt a Bayern még a jó igazolások ellenére is unalmas csapat.

Ifjúi hév és lendület kell oda, sok-sok góllal.

Bezuhov. 2008.03.13. 15:55:00

"Klinsmann pontosan arra jó, hogy fölkavarja azt az állóvizet, amely miatt a Bayern még a jó igazolások ellenére is unalmas csapat.

Ifjúi hév és lendület kell oda, sok-sok góllal."

Jól szólottál barátom! :) Ámen!
süti beállítások módosítása