Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 26. forduló

2008.03.01. 18:00 pancho_sanza

Két kihagyott forduló és pár ezer tapasztalatban gazdag kilométer után szeretném megköszönni tzoli és Rhynn munkáját, amivel nemcsak feledtették távollétemet, hanem írásaikkal segítették a La Liga eseményeinek követését. Velünk ellentétben a spanyol csapatok nem pihentek, sőt a szerencsésebbek (Barcelona, Getafe) még három kiírásban is versenyben vannak. Miután jövő héten a legrangosabb európai kupa visszavágóira is sor kerül, szombat estére esnek a forduló legérdekesebb összecsapásai, ugyanis kifordult a világ a sarkaiból, mert míg elől nagyon szorossá vált a küzdelem, addig lent a Murcia mintha megsajnálta volna Levantét magányában. A forduló egyik nagy kérdése az, hogy vajon negyedszer is pont nélkül marad a tartalékos királyi gárda Andalúziában, vagy átlépi árnyékát. A Barcelona másodjára utazik a fővárosba, de neki is illene feledtetnie a Getafe elleni kudarcot. A Sevilla tör fel, mint a talajvíz, a Mallorca és a Zaragoza viszont ellentétes utat jár be. Lassan véget ér a santanderi csoda is, és az Espanyol hajója is megfenekleni látszik. A Valencia és a Deportivo még mindig nem tudja, merre induljon, de az idő múlásával egyre nehezebb lesz előreverekedniük magukat. Esni fog 29 gól, és kezdőként lép pályára egy Camacho. Tovább után részletek:

Atlético – Barcelona 1-2
Amikor egy üzlet beindul. Bár a Valencia elleni, hazai kupamérkőzés döntetlenjénél jobb eredményt vártak a gránátvörös-kékek háza táján, továbbra is van esély a Király kupa bezsebelésére. A Celtic idegenbeli legyőzése után a Bajnokok ligájában is biztos továbbjutásra számíthat a katalán óriás. A szurkolók számára azonban mégis az a legfontosabb, hogy a Barcelona beszállt a bajnoki címért folyó ütközetbe, miután két forduló alatt hat pontot dolgozott le a jelentős hátrányából. Természetesen a Levante elleni parádé és a zaragozai diadal semmit nem ér, amennyiben ma este nem sikerül felülkerekedni az Atlético gárdáján. Erre minden esély meg is van, mert míg a vendégek legerősebb összeállításukban (bár ezen lehet vitatkozni), addig a hazaiak a 17 éves Nacho Camachoval a középpályán futnak ki a gyepre.

Recreativo - Real Madrid 1-2
A bajnoki szezonban már háromszor látogatott Andalúziába a Real Madrid és még nem sikerült neki pontot rabolnia, ami jól jelzi, hogy ismét „mumusközeli” élményre számíthatnak a királyi gárda játékosai és szurkolói. Ezzel szemben a reményt táplálja, hogy papíron a leggyengébb riválishoz látogatnak, ráadásul minden sorozatnak meg kell szakadnia egyszer. Ugyanakkor Huelvában az elmúlt három forduló hét szerzett pontja után most kellő önbizalommal várhatják az erősen tartalékos listavezetőt. A kérdés mindössze annyi, hogy a Robben, Gago, Diarra, Drenthe középpálya által támogatott Baptista, Raúl kettős képes lesz a gólokkal feledtetni a közelmúlt szégyenteljes eredményeit. Egyszer legalább és akkor a cserepadról beszálló Robinho segítségével meglehet az a győzelem.

Deportivo – Sevilla 1-2
Előbb-utóbb a Sevilla is elfoglalja az előzetesen számára fenntartott helyet az első négyben, ehhez mindössze nyerniük kellene La Corunában, és szorítani kicsit a Barcelona madridi pontszerzéséért. Ha mindez sikerül, akkor már ott is vannak a negyedik – BL helyet érő – pozícióban és nyugodtan készülhetnek a törökországi vereség kiküszöbölésére. Leírva persze sokkal könnyebb dolga van a vendégeknek, mert a kieséstől fenyegetett Depor nem lesz olyan könnyű falat a két mali játékosát (Kanouté, Keita) a kispadon pihentető vendégek dolga.

Espanyol – Valencia 1-1
Pár napon belül másodszor lép fel Barcelonában a Valencia, mindössze a stadion, az ellenfél és a kiírás nem ugyanaz. Mindezek ellenére hasonló eredményt várunk a vendégektől, mint amit a gránátvörös-kékek ellen elértek. Pedig mindkét gárdának szüksége lenne a pontokra, mert a Sevilla előretörése miatt a hazaiak BL szereplése egyre távolabb kerül, míg a vendégek számára nem ártana a bajnokságban is bebiztosítani az UEFA kupás pozíciót.

Levante – Zaragoza 1-3
Sevillai és barcelonai leckével a zsebében feszül egymásnak a két gárda. Egyértelműen feledtetni szeretnék a múlt héten bekapott „ötösöket”. Szerencsétlenségükre ez csak egyiküknek sikerülhet, vagy talán szerencséjükre legalább egyik csapat kiengesztelheti az érte szurkolókat. Feltételezzük, hogy a vendégek lesznek motiváltabbak, mert számukra biztosan fájóbb a kapott ötös. Különösen, ha figyelembe vesszük a Bajnokok Ligája szereplés emlegetését és a keret erejét.

Villarreal – Osasuna 2-1
Hullámvasutak találkozásánál bármi megtörténhet. Egyszerű vagy bonyolult számolgatások után is a hazai győzelem kerül az egyenlet végére, így ezt meg is kell tennünk, ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a Villarreal előszeretettel húzza át számításainkat és teszi boldogtalanná fogadók tízezreit.

Betis – Murcia 2-0
Nem szeretjük a Betist, bár elismerjük az eredményeit, és meglepetés lenne számukra, ha most nem tudnának győzni az egyik kiesőhelyre jogosan pályázó Murcia ellen. Ugyanakkor a hazai csapat egy lélegzetvételnyi előnyhöz jutna a bajnoki hajrához közeledve, ami nem feltétlenül hátrány a hátsó régió zsúfoltságát figyelembe véve.

Valladolid – Racing 2-0
Továbbra sem értjük azt a bajnoki hetest, amelyet a fővárosban kaptak, mert a Valladolid látszólag könnyen visszatalált arra az útra, amely az őszi szezon második felében jellemezte. Ezzel szemben a Santander éppen most csúszott le az UEFA kupát érő helyről, ráadásul a hét közepén kétgólos hátrányt szedett össze a kupa elődöntőjének első mérkőzésén, ami a góllövési hajlandóságukat nézve – az idegenbeli találat ellenére - akár végzetes is lehet. Így aztán a bajnokságban kellene csipkedniük magukat, különben marad a nyári Intertotó kupa.

Getafe – Mallorca 3-1
A Getafe mindent megtett, hogy revánsot adhasson a Barcelonának a tavalyi kupafricskáért. A hétközi eredménnyel valószínűleg most is kiegyeznének, így valószínűleg megállnak három gólnál majd, ami a Mallorca szempontjából nem jelent érdemleges változást a zsinórban elért négy döntetlenjükhez képest. Azonban előbb-utóbb a kiesés ellen küzdhetnek a szigetlakók, ami csak azért kellemetlen, mert a későn csatlakozók könnyebben bukhatnak a hátsó régió nyílt küzdelmeiben.

Almería - Athletic 2-1
Az Almeríára úgy tekintünk, mint az élvonal stréberére, amelyik minden elé kerülő feladatot maximális magabiztossággal old meg. A következő dolgozat témája az Athletic lesz, s meg kell mondanunk, hogy jeles hazai eredményre számítunk, amellyel az andalúzok újonca minden előzetes várakozást felülmúló helyre kapaszkodhat. Ugyanakkor a vendégek számára nem túl jó hír, hogy szerzett pont nélkül nagyon lesz a hátralévő tucat forduló.

55 komment

Címkék: üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr51360936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.01. 20:21:08

hopp-hopp vezet a Recre a Madrid ellen. A spanyol kedvencem viszont tarja magát a Barca ellen.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.03.01. 20:35:30

R10 is back úgy tűnik! már az előző 2 meccsen is elég jó volt (Celtic, Levante), de ez a gól a fénykort idézte...

halareaal 2008.03.01. 20:40:13

nah már 1-1, hál'istennek. remélem nem csap át ez a szezon az elmúlt években néhányszor megtapasztalt horrorba.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.03.01. 20:54:22

holnap pedig az almería sima vereséget szenved....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.01. 21:34:52

huh mekkora meccs ez az Atleti-Barca. Matuska Szilveszter legyen a nevem, ha Agüeroval és Messivel nem nyernek egy vébét a következő kettőből az argentínok!

halareaal 2008.03.01. 21:43:36

na így kell ezt. goal.comon Robinho 73. percben gólt lőtt, majd rá egy percre, a 74ben be is cserélték végre.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.01. 21:59:09

Azért kutya legyek, ha értem ezt az Atletico hullámvasutazást,ma nagyon jók voltak. De hogy még egyilyen Barca fan barmot, mint ez a Sport Klubos kommentátor.

nasteey 2008.03.01. 23:56:14

Lesz az még így se.

Két húzóember pihent a meccsen... be is szptuk. A két középső védő elég gyámoltalan volt, és talán az antiValdes-Klubnak is lesz egy kis igaza.

14 meccs után, idegenben kikaptunk egy Agü... Atleticótól, nem ülök a szék mellé. :) Majd jön egy következő Getafe és csökken a különbség.

A kiállítások szabályosak voltak, de azért mégiscsak változtatott annyit a meccsen, hogy ne mutasson reális képet. Mindenesetre a Recre belőhette volna a helyzeteit... a játékvezetés meg hozta a színvonalat ma is. :))

Ahogy a -9-ből lett -2 úgy most a -5-ből is lehet +2.

Hálistennek mégsem lefutott a bajnokság.

halareaal 2008.03.02. 02:38:46

ez most kellett. Robinho visszatértével remélem minden a régi lesz, a Romát kialázzuk a blből és bajnok lesz a csapat. az mondjuk nem volna rossz, ha a Clasicon dőlne el az utsó fordulóban, főleg így, hogy Madridban van.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.03.02. 05:35:57

kicsit nem figyel oda az ember, felzárkózik a Barcelona, aztán felcsillan a szem, hogy végre izgalmas lesz a dolog. Erre ismét megugrik a Real Madrid.

gibson 2008.03.02. 10:08:36

pancho: hiányoztál :)

krysal 2008.03.02. 11:21:44

hüpphüpphüpp-Madridtrükk:) Ezt nevezem összetartó családnak...

Najó, ez azért nem teljesen igaz. Minden madridista megvallhatja, hogy támadásban (és védekezésben is, de ez nem annyira újdonság...) ilyen gyámoltalan blancócat már régen láthattunk. A recre saját butaságának köszönheti a vereséget. AZ Athleticónak meg köszönőtávírat mellé egy láda pezsgőt is mellékelni kellene...

"a játékvezetés meg hozta a színvonalat ma is. :))" Ez valahol igaz, valahol nem. Volt befújható tizi - nem adták meg. Ramost kiküldte mérlegelés nélkül - pedig ilyen meccsenként száz van. Soroljam?
És nasteey - mi is így voltunk a Getafével, vigyázz...

kukonyalori 2008.03.02. 11:45:43

Nahát ezekena matracosokon kitud kiigazodni. Szenzaációs meccs volt
Ronaldinho álom gólja után így lepofozni a Barcát. Erre akármilyen gitt egylet nem képes. (nem láttam ugyan a meccseket ,de nem éretem, hogy ezt a csapatot, hogy a picsába tudta kiverni a Bolton.)
Ez a Kun Aguero gyerek meg eszméletlen nagy király. Ilyen kerettel meg a bajnoki címért kéne versenyezni szerintem.

halareaal 2008.03.02. 11:53:58

hát az Atleticoban több van, az biztos. hogy hogy eshettek ki a Boltonnal szemben, azt én sem értem. Agueronak meg kijárhatna akkora figyelem, mint Messinek sztem. bár múltkor vki linkelte a legjobban kereső focisták listáját, és tinédzser létére már most nagyon elöl van ott is.

BruceWayne 2008.03.02. 12:08:34

szerencsétlen atleticonak is pont most jött ki a lépés? :-(

nem tudom kivel játszanak az elkövetkezendő 2. fordulóban de ez után az eredmény után tuti lesz egy cumi idegenben egy kiscsapattól, otthon meg egy iksz valami középmezőnyössel... ahogy ismerem őket.

szmrmszrzt 2008.03.02. 12:23:51

zaragoza-atleti
atleti-levante

kunkunkunkunkunkun

üdv.pancho!

kroos 2008.03.02. 12:36:45

azért játékvezetöi szempontból nagyon érdekes volt a Reál meccs.......

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.03.02. 13:00:26

szmrmszrzt:
Van ami nem változik:
a csapatod meccseire továbbra sem tudok tippelni:) Írni fogok, hogy zárják ki őket vagy valami, mert rossz fényt vet rám;)

CS0ki 2008.03.02. 13:09:14

"azért játékvezetöi szempontból nagyon érdekes volt a Reál meccs......."

Az biztos, nagyon gyenge volt a játékvezetés ismét! :S Spanyol meccseken sajnos hozzá kell szokni ehhez!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.02. 13:35:14

..meg az olaszokon, meg az angolokon, sőt még a magyarokon is. Ezt a felgyorsult játékot, már nem tudja lekövetni szabadszemmel három hülye. Videóbírót azonnal! A Juvének sem a bíró ítéletek miatt kéne siránkozni, cikornyás levelekben, hanem a nagy klubokkal összefogva videóbíróért esedezni a FIFA-nál! Bár rosszindulatomban feltételezhetném, hogy ez épp a topkluboknak nem érdeke.

szmrmszrzt 2008.03.02. 13:47:27

pancho:
igen, látom. mondjuk ki: az atleti nem kompatibilis az üveggömböddel.
bár most nézem, hogy a sevilla és az espanyol is borított.:D

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.02. 14:27:53

merhetetlenul duhos vagyok a belso vedelem kritikan aluli teljesitmenyere. puyol es milito utobbi meccseken 1mast muljak felul benazasban - celtic ellen: 4 celtic tamadas ket gol. valencia ellen: 1 valencia tamadas 1 gol. tegnap meg puyol rugott ongolt,osszehozott 11est,sorra rosszul helyezkedett,leseknel bentragadt. milito mind a 4 golban benne vt. es az "okos" barcasok kit szidnak? termeszetesen valdezt,aki kis bravurral talan vedhette vna a masodikat. talan. ennyi. meg persze megy az obligat rijkaard-anyazas. en sem ertettem 1et yaya pihentetesevel,celtic ellen kellett vna. az a meccs igy is,ugyis meglesz.
viszont ahogy a realnak is jot tenne raul gyakoribb pihentetese,ugyanezt meg kene tenni a mi szent tehenunkkel,puyollal is. ha oleguer csinalna ien hibakat,hetekig menne az orjonges. ennyi baklovest oleguer 1 szezon alatt nem csinal,mint milito es puyol tegnap. szal,kihagyni puyolt par meccsre. jobbhatvednek zambrotta sokkal jobb,belul ha nem serult,marquez mindig jol teljesitett iden,militonak talan lehet adni 1 eselyt,abidal mellett - fokent azokon a hazai meccseken,ahol tamadni kell - sylvinhonak is tobb lehetoseget adnek. tamadasban jobb a francianal.

csatarsorunk igy is osszehozott 2 golt,szal nem oket kell ostorozni. mas kerdes,h henry - azon kivul,h ketszer belerugott abbiatiba - semmit nem csinalt. es nem is edmilsonon ment el,bar vedekezojateka eleg halovany vt. aguerot meg miert nem probaltak a nyakan lihegve,apro faultokkal tartani? militonak kell ismernie.

ien vedekezessel,amit az utobbi meccseken produkaltak,nem lesz semmi. remelem,marquez minel elobb felepul.

T.F.E. 2008.03.02. 14:45:02

ferenck:
Azt vártam, hogy te is a Real-meccs játékvezetőjével foglalkozol majd, de nem - most nőttél a szememben.

Egyébként Raúl góljánál az bizonyosodott be, hogy a partjelzők nem látják át a pályát, és abban a pillanatban kapják fel a fejüket, amikor a labda elhagyja a passzoló játékos lábát. Ez a pillanat pedig arra elég volt, hogy Raúl visszalépjen, és egyvonalból induljon. Elsőre én sem láttam lesnek, csak a megállított lassítás segített.

Az ilyen hibákat szerintem nem lehet kifogásolni, csak a videóbíró segítene. A gól után az edző bemondaná a challenge-t, a negyedik bíró megnézné a lassítást, aztán közölné a játékvezetővel, aki visszavonja, vagy megerősíti az ítéletet. Persze, kellene valami büntetés, hogy ne használják a videóbírót agyba-főbe (pl. téves challange esetén a félidőben már nem kérhet újabbat).

Visszatérve a Recreativo-Real Madrid meccsre, szerintem az első két kiállítás túl súlyos ítélet volt, Ramos könyökének nekiugrottak, a harmadik, Robben elleni szabálytalanság viszont nem csak pirosat, de legalább 3 meccses eltiltást ért.

CS0ki 2008.03.02. 15:42:49

"Visszatérve a Recreativo-Real Madrid meccsre, szerintem az első két kiállítás túl súlyos ítélet volt, Ramos könyökének nekiugrottak,"

Ha követi a szabálykönyvet, akkor jogos volt mindkettő. Heinzét inzultálták, utána ő rutinosan(és számomra unszimpatikusan) eljátszotta a nagyhalált, ha ezt a bíró/partjelző észreveszi és észre akarja venni, akkor piros! Csak ugye gyakran ilyenkor kicsit félrenéznek... Sajnos elég sok kisebb csetepaté alakul ki a játékosok között, főleg szögletek környékén.
Ramosnak meg fent volt a könyöke, ilyenért sárgát szokás adni, akár szándékos, akár nem, akár durván eltalálja a másikat, akár nem. Meg ilyenkor a bíró szokott kompenzálni(mint a többi sportban), szóval ha volt egy kiállítás az egyik oldalon egy paprikás meccsen, akkor jó eséllyel lesz a másik oldalon is...Ramos meg még pofázik is, nem lenne csoda pár meccses eltiltás! Remélem egy pszihológushoz is elküldik!

A hamradik nem kérdés, nyújtott lábbal, talppal így beleszállni...és még vitatkozik utána!!

A videóbíró előnyei meg egyértelműek, de sok hátránya is van...

vittoreal 2008.03.02. 15:49:58

Sziasztok!

Csak végigfutottam a kommenteken, így lehet, hogy már volt róla szó de azért megkérdezem. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
A Recre - Real meccsen egy hazai szögletet a játékos saját magának végzett el. Gyakorlatilag szöktette magát. Ez normális?

www.pepsifoci.hu/node/3308

A fenti linken meg lehet nézni a 25. másodpercnél kezdődik az akció.

Viktor

BruceWayne 2008.03.02. 16:00:31

hehe, ez jó trükk, de megye 1-be is ismerik. a szögletet az első ember végezte el, csak nem látszik a videón, aztán ellép, aki már később fut oda az már az elvileg aki a paszt kapja, tehát szabályos volt, szerintem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.02. 16:04:04

tudom, hogy off, de jelenleg beszarok a röhögéstől: a Ferencváros 3-0-ra szopik a BKV Előre ellen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.02. 16:43:44

OFF: Hehe, ennyit a sok bunkó kárörvendőnek: 4-3-ra nyert a Fradi!

ON: Nekem az volt az érzésem, hogy a hétközi kupameccs idegileg kiszipolyozta mind a Barcát, mind a Valenciát. Aki látta szerdán, tudja: hihetetlen hajtás volt, az idény egyik legnagyobb meccse (Valencia-részről tuti). Most kifogtak a bajnokságban egy-egy viszonylag pihent és alapból erős ellenfelet, és nem tudták úgy odatenni magukat.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.02. 16:55:15

barca es valencia eseteben szinten gondoltam erre.real-meccsrol meg annyit,h azert felhaborito,h ramos akar otmeccses eltiltasra is szamithat (birot anyazta kiallitas utan),mig a robben testi epseget szandekosan veszelyezteto taylor-fele hentes meg fogja uszni maximum ket meccsel. azert jo lenne,ha a kiallitasok utani eltiltasoknal a szandekos durvasag,a masik jatekos veszelyeztetesenek merteke es nem egy-egy elso felindulasbeli (de fizikailag a kutyanak sem arto) odaszolas lenne sulyosabban megitelve. mas kerdes,h ramos idiota,es nem is tud uralkodni magan. nem veletlen a sok sargaja es pirosa.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.03.02. 17:11:59

Spanyolországban gyenge a bíráskodás, volt olyan forduló, ahol 10 bíróból 7 kapott tizes skálán ötös vagy az alatti osztályzatot. (Marca szerint)
Ezzel mindenki tisztában van, ezért aztán a bírók tiszteletét sokkal nehezebb ráerőltetni a népre. Ezért szükséges a sértegetéseket komoly eltiltással megelőzni.
Ezzel párhuzamosan a szándékos és durva szabálytalanságokat igen keményen kellene büntetni.

Gnyoka 2008.03.02. 18:21:11

Megnéztem végre, hogy miről maradtam le atleticomadridilag.
www.youtube.com/watch?v=7Pn3gytnQ1I
és most szugerálom magam: iskolába menni márpedig fontosabb!
jaaaaaaaaaaj, dehát akkor is! francba:(

crouchy 2008.03.02. 20:58:53

popp én nem tudom milyen meccset néztél de a mai Bkv Előre- Ferencváros mérkőzésen 3-0s eredmény nem volt egyszer se. jah és nyert a fradi. sose röhögj ki egy csapatot a 3as sípszó előtt!!!!!

nasteey 2008.03.02. 22:06:59

OFF: Inkább arról beszéljetek, hogy mekkora király futsal válogatottunk van. :)

ON: Sztem nem Puyol okolható a 11-esért. Szvsz Agüero feldobta magát.
Eto'o megnemadott gólja csak a "szemüvegem" miatt nem les?
Rejtély, hogy miért omlottunk össze a "mákos" gól után... de ezt Milito is megjegyezte.

A Valenkia meg egy nagy vicc. Hildebrandot 3 perc alatt mattolták. váá (igen, savanyú)

A Realról meg... mi lesz, ha a Roma ellen valaki leveszi Robinhot a pályáról? :) Nélküle elég impotens a csapat.

halareaal 2008.03.03. 00:00:04

"A Realról meg... mi lesz, ha a Roma ellen valaki leveszi Robinhot a pályáról? :) Nélküle elég impotens a csapat."
háát, nem hinném. a Nou Campban nem alkotott semmi maradandót, mégis nyert a csapat. Romában ott se volt, a Real mégis sokkal jobban játszott, és minimum x-et, de inkább győzelmet érdemelt volna. (ráadásul nemis csak ő volt az egyedüli hiányzó). a Rómában mutatott játék (mind a Romáé, mind a Realé) a Bernabeuban már elég lehet egy sima győzelemre. amugy meg ha durvábbat akarnék mondani, egy jó formában lévő Robinhot jelenleg a világ egyik hátvédje sem tudna levenni a pályáról, nem hogy a romai védők. (főleg így, hogy Cassetti nem játszik) de most komolyan, Cicinho, akinek sztem még Marcelo is komoly gondot jelentene, vagy esetleg az öreg és lassú Panucci? nem túl esélyes, ha meg máshogy (taktikai változatatás, több ember figyel rá vagy vmi) akkor majd megnyerik a meccset a többiek.

T.F.E. 2008.03.03. 09:55:33

halareal:
Nem szabad elszállni. A Real Madrid csapnivalóan játszott a Recreativo ellen, borzalmas volt az összjáték és ingatag a védelem, míg a Roma félgőzzel földbe döngölte a Parmat, úgy, hogy néhány játékost Spalletti még pihentetett is. Nagy meccs lesz a szerdai, de abszolút kétesélyes, még Robinho-val együtt is.

krysal 2008.03.03. 12:08:51

"Robinhot jelenleg a világ egyik hátvédje sem tudna levenni a pályáról ... Cicinho, akinek sztem még Marcelo is komoly gondot jelentene, vagy esetleg az öreg és lassú Panucci?"

Azért ezekkel a kijelentésekkel vitatkoznék keményen. Láttuk már, hogy ebben az idényben is volt, hogy levették a pályáról Robinhót - épp érdekes felhozni a Barca elleni meccset. Nem volt igazi megiramodása, alig élt, brusztolt ő is (más kérdés, hogy szerintem az az aznapi taktika része volt.), mint mindenki más.
Ráadásnak a Roma még nagyobb tömörülősdit fog mutatni, mint Rómában. Jó lenne azt hinni, hogy ez ellen a felállt védelem ellen megy majd a kicsinek a beindulás - de nem tennék rá tízezreket.

Kemény lesz....

the real 2008.03.03. 13:03:06

"ezért aztán a bírók tiszteletét sokkal nehezebb ráerőltetni a népre. Ezért szükséges a sértegetéseket komoly eltiltással megelőzni."
Ezt ugye úgy gondolod, hogy talán a spanyol játékvezetői testület szerint szükséges? Mert számomra elég nehéz egyetérteni vele.
Habár én mindig jobban szerettem a dolgukat csendben és tisztelettel végző játékosokat; mindig felhúz, ha úgy érzem, hogy a bírók tekintélyének védelme hangsúlyosabb a játékosok egészségének védelménél.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.03. 15:49:19

Egyetértek T.F.E. és krysal véleményével: nagyon kemény meccs lesz a Real-Roma.

Nekem nagyon szimpatikus a Schuster-féle Real Madrid, örülnék, ha megint kicsit elhúznának a Milantól és a Liverpooltól a BEK/BL örökranglistán, de nem biztos, hogy erre idén még képesek lesznek.

BruceWayne 2008.03.03. 15:56:09

hát szerintem a Romának áll most a zászló.
milan-arsenal meg kiszámíthatatlan, bár szerintem egyet biztos hogy kap a milan, szóval 2 gólt minimum kéne rugniuk, csak azt nem tudom ki fog.
valaki betehetné a meccsre nevezett hazai keretet.

halareaal 2008.03.03. 18:06:06

nem mondtam , h nem lesz kemény meccs, ha úgy vesszük a római is az volt. azt azonban tartom, h az azon a meccsen mutatott játék elég lenne a Real Madridnak, valamint azon is meglepődnék, ha most a Bernabeuban nem lenne jobb a csapat, mint kinnt volt, elvégre Robinho jelenléte sokat dob a játékon, és Pepe visszatértével Ramos hiányát is el lehet majd viselni, míg a Románál nincs aki igazán tudná pótolni Juant és Cassettit.
krysal, írtam, hogy egy jó formában lévő Robinhot, magyarán ha jó napot fog ki, nem rúgják agyon és van játékkedve. Kaká v Ronaldonak is vannak szar meccsei, mégis ha jól játszanak, tarthatatlanok. amúgy kíváncsi lennék, melyik meccsre gondoltál, ahol nagy tét és motiváció mellettegy ember le tudta venni Robinhot. a Barca ellen egyik támadó se játszott jól, mert a csapat védekezésre volt berendezkedve, nem volt terület, nyilván ez most egy csöppet máshogy lesz. egyébként Romában láthattuk, Guti semlegesítése teljesen igénybevette az egész romai védelmet (ezt meg is oldották tökéletesen), azontúl csak De Rossi és helyenként Mexes tartotta a csapatot.
ettől függetlenül persze benne van, ha utóbbi 2 játékos vagy Totti nagy formát mutat, esetleg a Real védelem rukkol ki szörnyű formával, akkor még nyerhet is a Roma (belegondolni is rossz)

halareaal 2008.03.03. 18:08:20

szal sztem nem 50-50, ez persze csak egy vélemény. bwinen amugy 1.5re adják a madridi győzelmet, 3.75re az xet és 6ra az olasz sikert. talán ez is jelent vmit.(de lehet csak azért ilyen elbizakodottak, mert a Realt szponzorálják)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.03. 18:36:15

Remélem nagy kasza lesz a bwinen! Érdekes én egész másként láttam a római meccset, de "ettül szép ez a játék". Juan egyébként valószínű játszani fog és Cicinho sebességben is fölveszi a versenyt, ismeri is, úgyh ha fegyelmezetten játszan, kevesebbet kalandozn a előre, akkor megfoghatja, de ahogy Spalletti ismerem úgyis Panuccival kezd.
Michel Szaladgáló viszont nagy bajba kerülhet Mancinivel szemben. Szerdán meglátjuk hogy lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.03. 18:37:40

Márnmint a Cicinho Robinho párharcra utaltam.

halareaal 2008.03.03. 19:05:47

Cicinhot én nagyon jó játékosnak tartom, csak az a baja, h olyan brazil hátvéd (nem ritka, ugye) aki messze jobban támad, mint védekezik. hiába gyors, ha elfexik a cselektől, de majd meglátjuk. Mancinitől énis tartok, de Salgadot már leírtam párszor, mégis amikor beállt, szinte mindig meglepett. sajna ő lehet gyengepont, de ettől függetlenül nagyon remélem Schuszternek nem jut eszébe M.Torrest játszatni helyette...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.03. 19:19:56

M. Torres nekünk nem lenne rossz opció.

nasteey 2008.03.03. 20:21:22

Nálam is a Roma ez esélyesebb, ugyanis nekik a 0-0 kvára tökéletes. A védekezés és a gyors kontrák meg jól megy a csapatnak. Eddig idén akárhányszor láttám játszani Salgadot, mindig agyba-főbe forgatták (Sport TV-s összefoglalóra tisztán emlékszem, amikor a komm. mondta, hogy biztos nem ezzel a meccsel fog büszkélkedni az unokáinak...).

Nem tudom hogy fog felállni a Real, de a két szélső hátvéd tuti sebezhető, Guti vagy jó vagy nem, Sneijdertől nem sokat láttunk idén, RvN-ben benne lehet a gól. Na meg 'Binho. Kulcs figura, de sztem fogható. Hajrá ASR! 8)

gibson 2008.03.03. 20:43:11

A két kedvenc csapatom, a két kedvenc játékosommal mint CSK-k. Bárki nyer, szomorú leszek, de azért inkább a Madrid nyerjen :)

CS0ki 2008.03.03. 20:53:53

"Nem tudom hogy fog felállni a Real, de a két szélső hátvéd tuti sebezhető, Guti vagy jó vagy nem, Sneijdertől nem sokat láttunk idén, RvN-ben benne lehet a gól. Na meg 'Binho. Kulcs figura, de sztem fogható. Hajrá ASR! 8) "

Sneijder, Rvn nem játszik.(nekem utóbbi nem is hiányzik, így talán két szélsővel fogunk játszani)

Csak az egyik szélső hátvéd szebezhető, Heinze megbízhatóan játszik meccsek óta. Másik oldal már neccesebb. Egyébként lehet, hogy Torres lesz, aki szerintem nem rosszabb megoldás Salgadonál(a jobb oldalon!!Bal oldalt gyengébb)! Egyik se egy életbiztosítás, de azért el van túlozva az, hogy bárki bármikor elmegy mellettük. Azért Pepének biztos be kell majd segítenie.

Bármi lehet majd a meccsen, ha Guti jó napot fog ki, akkor esélyesebbnek érzem a Madridot. De Robinhon nem fog múlni semmi, odateszi majd magát. Valszeg Panuccival néz majd farkaszemet! :)

halareaal 2008.03.03. 21:19:59

Nistelrooy még nem biztos, h nem, játszik. a real honlapja szerint még nem lehet tudni. egyébként a csapat egyik legjobb játékosa, úgyhogy nekem hiányozna, főleg mivel jobbszélső (és Ramos) híjján nem is tudunk 2 szélsővel játszani. Robben sérült, ha választanom kéne, h Drenthe futkorásszon a jobb oldalon, v Nistelrooy játszon, utóbbira szavaznék. Heinze oldalán ha egy Giuly féle gyors játékos játszik, én már aggódnék. mióta visszatért, nem rossz az igaz, de középhátvédet játszott inkább.(ahol sztem jobb is, még ha nem ez az eredeti posztja) amúgy Raul az utóbbi időben meint elég jó formában van, ő is simán döntő lehet.

CS0ki 2008.03.03. 21:27:58

"Robben sérült, ha választanom kéne, h Drenthe futkorásszon a jobb oldalon, v Nistelrooy játszon, utóbbira szavaznék. "

Én nem...Eleve RVN már nem annyira szórja a gólokat(6 meccse semmi), másrészt egy betömörülő védelem ellen jól jöhetnek a gyors szélsők, akiket Guti ki tud ugratni. Viszont RVN-t félig meddig sérülten betenni..hát, nem tudom. (ettől függetlenül ugye a fociban bármi megtörténhet, lehet 3 gólt rúgna, csak nem valószínű)

Heinze miatt meg nem kell aggódni, Cannával megoldják a bal oldalt. Középen is jó volt, csak túl alacsony volt Canna mellett. Két ilyen alacsony középhátvéd túl sok.
Raúl meg ha most is vállal egy gólt, meg lesz dícsérve!
süti beállítások módosítása