Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Tottenham-Chelsea, angol Liga-kupa döntő - A kakas ismét kukorékol

2008.02.27. 14:31 Vendégszerző

Igazán örömteli pillanatot éltek át a Spurs szurkerei a hétvégén. A Carling Cup vasárnapi döntőjét követően a White Hart Lane-en kilenc év után először kellett a vitrin kulcsát visszakérni a takarítóbrigádtól, de talán már a zárat is meg kellett kenni, hogy működjön. Juande Ramos - igazi kupagyőztes híréhez méltóan - alig négy hónappal érkezése után megnyitotta azt a szekrényt, amelynek ajtócsapódásai oly kedvesek minden yiddo számára. Most minden szép a Spurs háza táján. Gurul a bőr, Ramos stabilizálta védelmet és ami szintén nagyon fontos, hisznek egymásban és magukban. Edző a játékosokban, játékosok az edzőben. A Spursszel kapcsolatos állandó kétségeket is oszlatni látszik a csapat, és jövőre talán végre tényleg csatlakozhatnak a BL-helyekért küzdőkhöz. Most azonban egyelőre még a döntőnél tartunk... A jeles alkalomból egy igazi Spurs-fanatikust kértünk fel arra, hogy írja meg, miként ért véget kilencéves ínség a Lane-en. Mi kiegészítésként kötelességünknek érezzük  megjegyezni: vendégszerzőnkhöz hasnlóan, de sokakkal ellentétben a Kékek kudarcát mi nem Petr Cech hibájának tulajdonítjuk. Fogadjátok hát szeretettel Woland írását, akinek ömagához képest meglepő és tiszteletre méltó visszafogottsággal, a csapat egyes legendáival kapcsolatban pedig bájos elfogultsággal sikerült megírnia kedvenceinek rég várt diadalát. Hajtás után a beszámoló, amit ezúton is köszönünk!

A Tottenham mindig is kupacsapat volt. Ezt példázza hogy a két első osztályú bajnoki cím mellett a klub nyolcszor nyert FA-Kupát, (immár) négyszer Ligakupát, hétszer vihette haza a Community Shieldet (angol szuperkupa), kétszer az UEFA-Kupát és egyszer a KEK-et.
A soha meg nem alkuvó, szórakoztató támadófutball, ami a Spurs védjegye szinte megalakulása óta, jól passzol az egyenes kieséses versengésekhez, és talán – a legutóbbi időkig – kevésbbé volt célravezető a védekezésre is sokat adó angol bajnokságban. (Ez persze csak laikus spekuláció – az vesse rám az első követ akinek a keze ügyébe esik.)
A szórakoztatást nem véletlenül említettem – aki látta a vasárnapi döntőt az egyet fog érteni abban, hogy a két résztvevő közül a Sarkantyúsok voltak azok akik jóval többet tettek azért hogy a semleges néző is élvezze a játékot. Mindig is hagyomány volt a klubnál hogy technikás és kreatív futballistákat foglalkoztattak: Bill Nicholson, Jimmy Greaves, Glenn Hoddle, Osvaldo Ardiles, Ricardo Villa, Gascoigne, Nayim : ), Lineker, Sheringham, Klinsmann, Ginola mind-mind felbecsülhetetlen érdemeket szereztek abban hogy a Tottenham Hotspur név összeforrjon a szép játék művelésével. A mai csapat Robbie Keane-nel és főként Dimitar Berbatovval az élen ennek a tradíciónak a büszke örököse és folytatója.
Annak ellenére hogy a Spurs vérbeli kupacsapat, az 1999-es Ligakupa-győzelem óta nem termett babér a klub számára. Ugyan a 2002-es Ligakupában, a Chelsea 5-1-es lemészárlását követően, döntőt játszott a csapat, de ott meglepetésre kikapott a sérülésektől szenvedő Blackburntől. Az 1999-es csapatból ma már csak Sol ’Júdás’ Campbell aktív, míg a 2002-es döntős csapatból csak Ledley ’Király’ King maradt a klubnál – illetve Gustavo Poyet, aki akkor a középpályánkat erősítette, ma pedig Juande Ramos mester segítője a Spursnél.
A vasárnapi döntő előtt akár baljós előjelnek is tekintettük volna hogy az elődöntőben újra egy 5-1-es megalázó verést oszottunk ki. Ezúttal egy, még a Chelsea-nél is jobban utált városi riválisra. Igen, a január végi Ligakupa-elődöntő visszavágóján a White Hart Lane-en nyolc és fél szűk esztendő után győztük le – valódi kiütéssel – az Arsenalt. Ez a mérkőzés Juande Ramos szavai szerint – és a látottak alapján is – tökéletes futballt hozott a hazai csapat részéről. De talán nem is az Arsenal jelentette a legnagyobb akadályt a döntő felé vezető úton, hanem a negyeddöntő csatája a Manchester City otthonában. A mérkőzés előtt a City a szezon minden hazai tétmeccsét megnyerte a bajnokságban és a kupákban egyaránt, ráadásul alig félóra játék után Zokora kiállítása után tíz emberre fogyatkoztunk. Talán ezen a mérkőzésen látszott először igazán Ramos keze nyoma – ezt a meccset a Martin Jol-lal alighanem elbukta volna a Spurs. Tíz emberrel győzni az addig százszázalékos, United-verő City otthonában, ráadásul úgy hogy gólt sem kapunk: ez már egy új Tottenham volt.
A Chelsea persze így is egyértelmű favoritnak számított. Az afrikai sztárok visszatérése, Anelka leigazolása, Joe Cole és Ballack jó formája, illetve Terry és Lampard felépülése mind-mind a nyugat-londoniak sikerét valószínűsítette. Azonban a Tottenhamnél is voltak bíztató előjelek – Ledley King és Jonathan Woodgate is játékra készen állt, és ez, annak ellenére hogy vasárnap előtt sosem játszottak egy csapatban, növelte a játékosok önbizalmát.
A másik jó ómen maga Juande Ramos volt. A spanyol minden eddigi kupadöntőjét megnyerte és az biztosnak látszott: ha valahol, hát az edzők terén mi leszünk fölényben. Ez már a kezdőcsapatok kihirdetésénél egyértelművé vált: Ramos nem okozott meglepetést Grant azonban kihagyta Jole Cole-t és Ballackot is, valamint Anelkát is számára idegen pozícióba kényszerítette.
A meccs kezdete mindenben tükrözte a két kapitány hozzáállását: az első szűk félórában a Spurs négyszer is megszerezhette volna a vezetést míg a Chelsea a kapunk felé sem lőtt. Persze a rutin, Cech és a kapufa mindig kisegítette a kékeket és a középpályán nagyszerűen játszó Zokora saját tizenhatosunk előterében elkövetett buta szabálytalanságaiért megítélt harmadik szabadrúgásból Drogba megszerezte a vezetést a kozákoknak.
Sokkoló volt a gól, nem csupán a játék képe miatt hanem azért is mert Robinson kapus – borzasztó amatőr módon – beállt a saját sorfala mögé, és így mozdulni sem tudott az elefántcsontparti csatár nem különösebben helyezett lövésére. Mindazonáltal nem lehet azt mondani hogy nem megszokott forgatókönyv szerint történt mindez – a Spurs sokszor játszott ebben a szezonban remekül amikor végül mégis vesztesen kellett távoznia a pályáról.
A gól megfogta a csapatot és a második félidő sem kezdődött túl erőteljesen. Ám Ramos zsenialitása kiütközött a cserékben illetve az ezeket követő taktikai változtatásokban. Középpályás (Huddlestone) váltott védőt (Chimbonda), Malbranque hangyányit hátrébb húzódott illetve az addig halvány Lennon előrébb ment. Pár perc múlva Lennon átadását Huddlestone a Chelsea tizenhatosán belül próbálta Wayne Bridge mellett továbbküzdeni amit utóbbi reflex-szerű kezezéssel akadályozott. Tizenegyes!
Berbatov állt a labda mögé és ez minden Spurs-szurkolót megnyugtatott egy picit. Annyira magától értetődően gurított el Cech mellett hogy legközelebb talán már nem is húzzák majd azzal az időt hogy elvégeztessék vele a büntetőt, hanem egyből középkezdés jön.
A mérkőzés rendes játékidejének egyik utolsó jeleneteként Zokora megnyerhette volna a meccset miután tökéletes ziccert teremtett magának: labdaszerzés a félpályánál – oda-vissza passz Keane-nel – villámgyors lyukra futás a beragadt védők között – labdavezetés Cech-re. Na itt jött a baj, Zokora még sosem szerzett gólt a Spurs színeiben, és ez most is átvillanhatott az agyán mert némi toporgás után irtózatosan orrbapuszilta a cseh portást a labdával majd a visszapattanóból küldött egy meccs-szuvenírt Mihály arkangyalnak.
De sebaj, jött a hosszabítás és Jonathan Woodgate megkoronázta csodálatos aznapi teljesítményét és megszerezte a győztes találatot egy pazar Jenas-szabadrúgásnak és egy komikus Cech-hibának köszönhetően (a kapusnak talán még kettőslátása volt Zokora korábbi lövése okán). Ez volt a védő első gólja azóta hogy a visszatért Albionba a Real Madridtól.
Avram Grant túl sokáig várt azzal hogy Joe Cole-nak lehetőséget adjon – a 98. perc után már nem volt elég ideje a Chelsea legjobb formában lévő játékosának hogy igazán játékba lendüljön. Ráadásul ekkor a fogyó idő miatt a korábbi tunyaság után már a kapkodás jellemezte a kékeket. Drogba idegei különösen nehezen viselték a feszültséget: a valóban nevetségesen időt húzó Tainionak artikulálatlanul elordibált/elmutogatott ’A futballpálya etikettje’ című kiselőadása további másfél percet vett el a kékektől.
De a nap végén azt kell mondani nem ezen múlt hogy a Tottenham megnyerte 1999 óta első trófeáját. Ezen a meccsen – miképpen az Arsenal elleni elődöntőben és a Manchester City-vel szembeni nyolcaddöntőben is – nagyon kevés csapat tudta volna megállítani a Sarkantyúsokat. A Chelsea még mindig három fronton harcol a klub kupagyűjteményének bővítéséért, mint ahogyan a Spurs-nek is jó esélye van arra hogy megduplázza idei serlegeinek számát az európai porondon.
A magam részéről annyit tennék még hozzá hogy remélem a Harci Kakas hamarosan újra lecsap!
Come on You Spurs!

68 komment

Címkék: chelsea army angol 2008 döntő tottenham spurs tottenham hotspur tottenham chelsea carling cup liga kupa yids yid

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr71356661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.27. 14:56:34

hogy berbatovnak így fog menni angliában, azt a tököm gondolta.

de a spursnek szurkoltam én is, cech meg évente hibázik egyet, asszem, ez bele kell hogy férjen egy klasszis-kapus imidzsbe is.

BruceWayne 2008.02.27. 14:57:54

amióta ovis sapiba kell védenie szegénynek, szerintem kicsit többet mint azelőtt...

crouchy 2008.02.27. 15:02:40

és mekkorát fogok röhögni ha négy év múlva ugyanaz lesz a ramossal mint most a benitezzel:) ezek a spanyol edzők gyors sikereket hoznak, aztán hosszú távon meg.. de persze lehet hogy nem így lesz nem tudom. mindenesetre jövőre spurs benne lesz az első négyben. szerintem.

kavics30 2008.02.27. 15:06:43

crouchy és akkor ki esik ki onnan...:)remélem nem a csapatodra célzol:)
Woland, neked meg grat az írásért!

BruceWayne 2008.02.27. 15:09:06

a pool a leggyengébb a 4 közül, szóval logikus :-)
lehet idén se lesznek a négybe

crouchy 2008.02.27. 15:15:07

kavics: igen szerintem a pool esik ki onnan. Nerazzurri: igen a Pool a leggyengébb. és ennek ellenére imádom. amúgy már elmondtam párszor, ha veszít a pool akkor az azért jó mert nő az esélye hogy repül a szakállas, ha meg nyer akkor azért jó mert nyer. tehát mi mindig boldogok vagyunk és a golden skyban repkedünk:)

kavics30 2008.02.27. 15:32:43

"mi akkor is győzünk, hogyha kikapunk..."

crouchy 2008.02.27. 15:37:57

ezt ki mondta? tudok egy embert aki mondott ilyet de annak semmi köze a focihoz.

Ronal-d'oh! 2008.02.27. 15:41:30

Szerintem ez a kettőslátás kamu. Csak nem akarta bevallani, hogy hibázott. Vagy csak szimplán sérülékeny.

kavics30 2008.02.27. 15:48:42

akkor azt talán hagyjuk is. Én azért szorítok, hogy a pool a 4-ben meg tudjon ragadni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.27. 15:51:24

Woland, grat a cikkhez! De azért kicsit kötözködnék: először is, hogy a viharba hagyhattad ki Gazzát a "technikás és kreatív" Spurs legendák közül? Másrészt azért Remos se százszázalékos a kupa döntőkön, az idei európai Szuperkupát ugyanis elvesztette a szegény Puertát gyászoló Sevilla a Milan ellen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.27. 15:54:09

De azért kicsit kötözködnék: először is, hogy a viharba hagyhattad ki Gazzát a "technikás és kreatív" Spurs legendák közül? - bocs, én vagyok a fasz, nem hagytad ki!

michellewild 2008.02.27. 15:59:19

Gazzát nem hagyták ki

d3vnull 2008.02.27. 16:51:12

Grat Woland. Cech nem azért véd a fejvédőben, mert kell neki, hanem mert - mint mondta - igen meghatározó élménye volt a koponyatörés, tehát ő már a büdös életben ilyenben fog védeni, nehogy mégegyszer legyen.

Egyébként - noha hovátartozásom sztem közismert itt - ha egy lövés helyezett, hát az pont Drogba szabi-gólja volt. A védők bemozdultak Robinson elé, azt a pontját a kapunak esélye sem volt meglátnia. Bár ez csak az én véleményem. Hogy Lampard a sorfal feletti sarokba csavarta volna hálószaggató erővel ebben biztos vagyok :)

Woland 2008.02.27. 17:23:33

Köszi mindenkinek a megtisztelő figyelemért! : )

d3vnull:
igazad van abban hogy Lampard talán a másik oldalra csavarta volna a szabit, de a sorfal nem mozdult semerre - Robbo már alapból mögöttük állt ami több szempontból is hiba. Egyrészt nem látja rendesen a rúgás pillanatát (illetve a rúgó játékost), másrészt a sorfal feladata hogy védje az egyik sarkot. Robbo beállt mögéjük a kapu közepébe és esélyt sem hagyott magának.

Hogy helyezett volt-e Drogba lövése? Én úgy láttam kábé egy méterre volt a kapufától mikor áthaladt a gólvonalon. Drogba hihetetlen nagy isten és szerintem ez a gól nem tartozik a legpontosabb találatai közé. (Persze ezt te se mondtad : )

ja és remélem nem tűnik úgy az irás alapján hogy Cech nyakába akarom akasztani Chelsea vereségét. A rendes játékrészben úgy vélem ő tartotta a kékeket a meccsben.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.27. 17:29:29

Woland

Ami Cechet illeti, nem tűnik úgy... Nem a beszámolód miatt írtam bele a bevezetőbe, de pontosítok, hogy elkerüljünk minden félreértést.

Drogba viszont helyezte!:)

Sztorm 2008.02.27. 19:16:07

Woland megcímzett egy olyan kérdést, ami már egy ideje idegesít: mi a bánatért játszik Anelka a szélen?
Bár ha már itt tartunk, mi a bánatért kellett egyáltalán leigazolni? Oké, hogy a perui loboncosnak még annyira se megy a premier league, mint tavaly Sevának, de nekem akkor is az az érzésem, hogy csak kellett valaki, amíg az elefántok visszajöttek Ghánából. Persze Drogba valszeg elmegy a nyáron, de nem hiszem, hogy Anelka lenne a hosszú távú pótlása.

A meccsről az a véleményem, hogy Ramos egy zseni és a Spurs megérdemelte a győzelmet/kupát. Pedig szívesebben láttam volna Terry kezei közt... Sebaj, majd a BL serleget! :P

fingfelelős 2008.02.27. 19:26:03

Nem akarom a szerzőt bántani, de a Tottenham az Everton mellett a nevesebb csapatok közül mindig is a legmocsokabb baszd előrét játszotta.

Ettől függetlenül megérdemelt a kupagyőzelem, én is nekik szurkoltam.

petrov144 2008.02.27. 20:35:24

Örülök a Tottenham sikerének (a hírek szerint a srácok sem szomorkodtak..), ha meg ez a Ramos ide jönne szövetségi kapitánynak, tutira nyernénk egy ciprusi tornát ;-D

tb 2008.02.27. 21:11:06

fingfelelős, ezt a "mindig is"-t a 90es évek vége, 2000-es évek elejére értetted, akkor igazad lehet, de ezenkívűl a Spurs általában híres volt a látványos támadójátékáról, legjobb igazolója ennek Hornby, akinek a negyed évszázadot átölelő könyvében többször visszatérő téma az unalmas Arsenal és a gyönyörű futballt játszó Tottenham összehasonlítása.
A könyv ugyebár 69től kezdődik, majdnem 10 évvel a Spurs aranykora után, amikor Angliában először játszották a gyors, egyérintős támadójátékot és 93 körül fejeződik be, de utána még Klinsmann, Ginola fémjelezte csapat igencsak látványosan játszott, elmondhatjuk, hogy egy jó 30-35 éven keresztül inkább a pengés játék jellemezte a Tottenhamet, (és egyébként pár év visszaesés után, újra a látványos inkább támadó, mint védekező játék, már a Jol korszakban is) mint a legmocskosabb baszd előre, hogy előtte mi volt, azt nem tudom, de az biztos, hogy egyszerűen nem igaz az a megállapítás, hogy a "mindig is legmocskosabb baszd előrét játszotta", ezzel szemben Woland megállapítása sokkal inkább megfelel a valóságnak

rizla 2008.02.27. 21:45:48

"de a spursnek szurkoltam én is, cech meg évente hibázik egyet, asszem, ez bele kell hogy férjen egy klasszis-kapus imidzsbe is."

biztos megint kötekszem, de ebbe muszáj: egyrészt cechnek volt már idén (ebben a szezonban) csúnya hibája, másrészt valdes is évente egyszer hibázik kb, mégis mindig bűnbak.
köszönöm a szót.

rizla 2008.02.27. 21:47:17

juende ramos amúgy egy végtelenül karizmatikus, szimpatikus figura, nagyon durván nyerő típus.

Woland 2008.02.27. 23:12:43

fingfelelős,

tb jobban kifejtette mint en tudtam volna. a "baszd elore mentalitas" nagyon sok angol csapatra jellemzo vagy jellemzo volt (Arsenalra peldaul tulajdonkeppen Wenger megerkezeseig) de a Spurs 60 eve a szep foci utjat jarja (azelott meg ki tudja mi volt? : )

Ugyhogy valami buzlik a megallapitasoddal (bocs...:)

A legutobbi idokben pedig vegkepp az egyik ha nem "a" legszorakoztatobb angol csapat a Spurs:

Idei meccsenkenti golatlag 5 felett a Lane-en. az Everton elleni 0-0 az elso golnelkuli dontetlenunk volt tobb mint 50 meccs utan. A Ginola es Berbatov-kaliberu varazslok magukert beszelnek. (meg az elbaszott igazolasaink is a joszandekot mutatjak: Dumitrescu, Rebrov, Kanoute...)

persze mindenkinek megvan a joga arra hogy mast gondoljon. : )

badblood 2008.02.28. 09:44:01

"...ha valahol, hát az edzők terén mi leszünk fölényben"
Ott a pont!
Sajnos...
Egyszerűen jobb volt a spurs.
Sebaj, majd jövőre! (a BL-re is mindig ezt mondom...)

ZenZo 2008.02.28. 11:14:53

Nohát Chelsea szurkolóként csak egy keveset tennék hozzá a témához/cikkhez (tudom, nem a reklám helye, de hasonló hangvételű cikket írtam a www.chelseafc.hu-ra, csak saját szemszögből). Az egyik, amit megjegyeznék, hogy a cikk valóban jó, egy pont van, ami nem tetszett: ha már valaki képes ilyen hangnemben írni, akkor miért kell "kozák"-ozni?
A másik: én sem Cech nyakába varrom a vereséget, (aki egyébként tényleg többet bakizik mostanság), mert ezt Grant b*szta el főként, meg a csapat a hatalmas játékkedvével, de attól, hogy Cech Woodgate fejére üt egy labdát, még nem tartom Ramost egy istennek... bár tény, nem végez rossz munkát, s megérdemelt Spurs győzelem született; maradok tisztelettel

d3vnull 2008.02.28. 11:59:54

Woland : jaj, nem, tulajdonképp csak az index varrja Cech nyakába a vereséget. Jó, hibázott a gólnál, de ő ilyet viszonylag ritkán tesz, és nem érdemli meg, hogy ezért most őt hibáztassák. Tudjuk, csak az nem hibázik aki nem dolgozik. Lehmann pl. nagyon keveset hibádzik mostanság a bajnokságban :):):)

A kozákozás nekem is fáj, én se zsidózok :):):) Ehhez, a Cselszkij-hez, a Dinamo London-hoz és ilyenekhez hozzá kell szokni, ettől én még nem bántok másokat, még az amcsi tulajdonú klubokat sem (teccikérteni mindenki akinek inge ugye? :)).

baszki, rizla, elolvastam a postodat és nem nyílt ki a bicska, puhulsz öreg :)

fingfelelős 2008.02.28. 12:44:10

Igazatok van, a "mindig is" helyett inkább az "emlékezetem szerint" kifejezést kellett volna használnom, ugyanis a 90-es évek előtti időt nem láthattam.

Azt viszont nem állítottam, hogy unalmasak a Spurs meccsei (ellenkezőleg!), hanem Ramos érkezéséig a vagdalkozás jellemzte a játékukat.

Woland 2008.02.28. 15:49:51

ZenZo, d3vnull,

bocs, nem gondoltam hogy "fájdalmat" okoz az orosz olajbáró szerepének hangsúlyozása. a kozákok nagyon sikeres és irgalmatlan katonai alakulatot képeztek annak idején - nem bántani akartam ezzel a kékek szurkolóit hanem csak illusztrálni hogy orosz pénzből épitettek vérprofi csapatot.

nincs ezzel semmi baj végül is... bár persze lopott pénz az, azt mindenki tudja, meg szegényektől lett lopva, de az angol igazságszolgáltatás szerint jó ember ez a Roman. : ) Mint ahogy a thaiföldi rabló is aki szintén földönfutóktól rabolta össze a vagyonát hogy azután emigráljon és Premier Ligás csapatot (Man City) vegyen magának.

No, de mondom a "kozák"-ot olyan értelemben használtam mint a "viking'-et a West Ham-re amikor izlandi tulajdonosa volt. A ManU meg "jenki", mint ahogyan jelenleg még a Pool is, bár úgy néz ki hogy nemsokára dubai-i olajbárók kezébe kerülnek.

Mi meg mindig yiddók vagyunk függetlenül attól hogy éppen Sir Alan Sugar vagy Daniel Levy a főnök. : )

Azt hiszem ezzel még Rubicon jobb partján maradtam. : )

d3vnull 2008.02.28. 16:53:01

jó, nem vagyok nebántsvirág, nem kell túllihegni :):):)

Abramovics vagyona egyáltalán nem biztos, hogy lopott pénz, maradjunk annyiban, hogy mindenki azt hisz amit akar (én sem vagyok oda a fószerért, de a pénze kurva jól jött :)). A "thaiföldi rabló" annyiban különbözik tőle, hogy katonai puccsal baszták ki az országából, ilyetén nem értem, hogy lehet legitim személy bármilyen országban is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.28. 17:21:35

A közkeletű legenda szerint a jó Roman roppant vagyona megalapozásaként egy olajszállító vontatot raboltatott, majd jól eladta a naftát. Az se a véletlen műve , hogy szintén a folklór szerint Jelcin kis leánya csak a "mi kis buggyelárisunk" megszólítással becézgette a Dinamo London mostani tulaját.

rexford 2008.02.28. 17:27:16

És az a vonat - a légitársaságokról meg az alumíniumércről nem is beszélve - kié másé lett volna, mint a szegényeké.

d3vnull 2008.02.28. 17:28:34

"a közkeletű legenda szerint...". Szintén a közkeletű legenda szerint a szivárvány aljában arany van. De figyu, mint írtam mindenki azt hisz amit akar, písz :) Nehogy elkezdjünk már erről vitatkozni ebben a topikban :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.28. 18:11:56

Nem vitát akartam provokálni, csak olvastam és tetszett, gondoltam megosztom veletek. Tőlem szeretheted Abrahimovicsot és a Yachtján nyaralgató Terryt, én nem fogom, de azért shalom.

crouchy 2008.02.28. 18:17:02

ha valakinek annyi pénnze van azt eleve le kéne csukni. ez olyan mikor argentina futballmérkőzést játszik. egyből kiállítanám a fél csapatot. még kezdés előtt.

crouchy 2008.02.28. 18:19:33

nah most lettem biztos benne hogy jövőre nem leszünk benne az első 4ben. ilyan ocsmány mezekkel. jézusom.

Woland 2008.02.28. 19:33:29

hehe, oke, most mar latom hogy hanyagolni kellett volna az Abramovics-temat. : )

rexford, neked azert meg valaszolok ezzel kapcsolatban:

a legitarsasagos Abramovics az egy masik urge (BORIS Abramovics, nehez szamon tartani : )

azon kivul aki egy ennyire szegeny orszagban szerez font-milliardokat 30 eves korara (i.e: ennyire hirtelen) az szerintem a szegenyektol IS veszi el. ha olajban utazik ha nem. Persze nem mondom hogy az a 120.000 font (50mill FT) ami Terry bankszamlajan kot ki minden heten amugy orosz arvak kozott kerult volna kiosztasra... : ))) de talan egy ici-pici toredeke eljutott volna az olajbanyaszok csaladjahoz ha olyasvalaki lopja el a penzt aki nem viszi mindet Londonba. : )

No, hogy masrol is legyen szo mint tomeny spekulaciorol:

Tegnap olvastam a BBC-n hogy 100 millio font all majd Grant rendelkezesere a nyaron hogy "megerositse" a keretet. A Tottenham-nek meg 40 millio, szoval Ramos sem panaszkodhat, bar igazsag szerint en jobban orulnek ha egy kapuson kivul nem jonne senki (naja, Deco azert szep lenne...) es megtartanank a mostani keretet.

Milyen jatekosmozgast vartok a Chelsea-nel?
Tottenham-nel esetleg?

Szalem Aleykum!

rexford 2008.02.28. 19:52:29

"a legitarsasagos Abramovics az egy masik urge (BORIS Abramovics, nehez szamon tartani : )"

Én a nemzeti légitársaságra, az Aeroflotra gondoltam, amiben Romannak volt/van részesedése.

Woland 2008.02.28. 20:16:55

rexford,

megkövetlek! nem tudtam Roman repülős bizniszéről, kösz a felvilágositást!
Sőt ahogy olvasom úgy néz ki hogy talán még segitett is egy elszegényedett orosz távolkeleti tartományon mikor kormányzó volt, Putyin még ki is tüntette érte - mondjuk ez már lehet hogy csak propaganda : )

csá

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.28. 20:32:47

Ez a kormányzóság igaz, egész pontosan Csukcsföldről van szó. Asszem, mikor Cselszki elnök lett 2004(?)-ben akkor is hivatalban volt még.

Woland 2008.02.28. 21:24:48

popp,
ja, a propagandát arra értettem hogy attól hogy Putyin kitüntette még nem biztos hogy tényleg jó dolgokat csinált arrafelé : ) azt tudom én is hogy Roman valóban kormányzó - kapaszkodj meg: még most is hivatalban van!

hú de elszakadtunk a focitól! : )

BruceWayne 2008.02.28. 21:42:19

crouchy: milyen mezekkel?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.28. 22:59:31

Meg is nyílt a Cselszki Akadémia Csukcs Földön, igazolhatnának már egy jó csukcs középcsatárt:)!

ZenZo 2008.02.29. 10:34:36

Tényleg jól elszaladtatok a témától. Na Abra papához annyit, hogy ennyi pénzt tisztán senki soha nem fog tudni összeszedni, de mint mindenki tudja, csak az első milliót nehéz összevakarni/csalni, a többi jön magától. Abranak a privatizálás a 'jókor jó helyen'-t jelentette, és innen már nincs visszaút. Egyébként pedig még tényleg hivatalban lévő kormányzó. És csinált ő ott jó dolgokat (is :) )

Igazolásokhoz meg Woland annyit, hogy más az, amit várok, és más, ami várható: elméletileg azért megpróbáljuk megfogni a költségeket, és nem lesz sok pénze Grantnek, de hát aki már télen eltapsolhatott kb. 20M fontot, az lehet, hogy nyáron is fog kapni. (főként, ha Abra spanja) A nagy kérdés persze, hogy Drogba marad-e vagy sem. Mert az ő ára mindenképp pozitívan érintheti a büdzsét, de a helyére úgyis kell valaki. A Seva-Piza-Anelka trióból min. 2 embernek lépni kell, bár én egy tehetséges fiatalért odaadnám mind a hármat. Plussz kell két szélső, jobbra-balra egy. Swp mehet, ahova akar, mert egy jó idénykezdet után ismét csak szenved nálunk (immár 3. éve). Sidwellel karöltve. (az ő helyére meg még csak nem is kell senki. Ennyi mozgást várok én. Esetlegesen még AC lecserélését is megfontolnám, megfelelő pótlás esetén, ámbátor nem bánnám, ha kicsit merészebben nyúlnánk saját fiataljainkhoz is. De ha alapul vesszük, hogy milyen okosan tudunk igazolni, akkor megint jön egy rakat ember fölösben... :| (Grant ebben eddig zseniális)

d3vnull 2008.02.29. 10:48:56

Drogbán a fene se igazodik ki, de tételezzük fel, hogy megy. Én ha már lóvé van szarásig mernék álmodni egy nagyot és 2 emberre hajtanék rá csatárposzton :
Benzema-ra és Klaas-Jan Huntelaar-ra. Egyiket sem engednék könnyen az tuti mondjuk. Drogba nélkül a csatársorunk vicces lesz, Sheva-ból jó már nemigen lesz sztem, Pizarro vicc, Anelka is az egyelőre.

Röhögjetek ki, de én azt mondom jöjjön vissza Gudjohnsen. A barcában csak szenved.

SWP-t nagyon megkedveltem idén, nem szeretném ha menne. Sidwell szimpi gyerek, de felesleges és nem túl jó, ebben egyetértünk. Én még egy VKP-re ruháznék be, mert ha Makelele lesérül akkor azért nem életbiztosítást Mikel-t rakni a helyére, azon a poszton ő szokott pirosat szerezni, sokat :)

A Tottenham-nél sztem szélső védőre fognak rámenni, és kell még egy frankó csatár, ez tuti. Ha Berbatov és Keane lesérülnének (vagy akárcsak az egyik) akkor az egész Spurs mágia meg lenne lőve szerintem.

ZenZo 2008.02.29. 11:26:16

Nohát d3vnull javarészt egyetértünk, Huntelaar nekem is nagy kedvencem, (meg általában a hollandok), így szóba jön még nálam Drenthe és Emanuelson neve is, őket szívesen látnám kékben :) na meg hogy végre legyen olasz is újra a keretben, Aquilani sem lenne baj, ha a Stamfordot mondhatná az új szezonban hazai pályának.

Drogba meg eddig nálam sosem volt kérdőjel, most viszont az: ha tényleg új kihívást keres, és váltani akar, akkor azt most kell megtennie, mert most még van benne 2-3 jó év, de utána már úgy járna, mint Seva... őszintén szólva örülnék, ha a Drogba-Kalou páros maradna, s hozzájuk jönne még 1 ember, hogy ki, hát akár Benzema vagy Huntelaar, de ha Afonso Alves remekel idén a PL-ben, felőlem ő is jöhet. (Guddy meg sajnos úgysem jön vissza)

d3vnull 2008.02.29. 12:13:32

Vagy mondok egy durvát : mentsük meg Owen-t a Newcastle-tól.

Woland 2008.02.29. 12:32:13

hello kék-brigád!

Huntelaar sok helyen nyilatkozta hogy Angliába szeretne szerződni! És tudtommal Grantéken kivül Ramos is nagy rajongója a srácnak - ha Berbatov nem marad (nagyon szomorú lennék ha elszerződne...) akkor biztosan ráhajtanánk, mert a holland inkább passzolna Keane-hez mint a colos bolgárhoz. Másodhegedűsnek viszont biztosan nem menne sehova - igy szerintem a Chelsea-nek csak akkor van esélye megszereznie ha Drogbát elengedik. De a srác tiszta minőség.

Szerintem Anelka jó lesz ha azon a poszton játszatják ahova való, Pizarro és Sheva viszont nagyon nem passzol a PL-be... De mondom Huntelaar szerintem nem menne Drogba és Anelka mellé/mögé a Chelsea-be, ő első számú csatár akar lenni. (Ebből kifolyólag a Tottenham is csak akkor szerezheti meg ha Berbatov-ot nem tudjuk megtartani.) (még belegondolni is szörnyű!!)

Amúgy nekünk ott van Darren Bent, aki jó csatár (akármennyire is hülyeség volt leigazolni :)), csak eddig a szezon nagy részében sérült volt - na meg Keane és Berba mellett nem sok lehetőséget kap... meg ott van még egy igéretes cseh (Pekhart) és egy még igéretesebb francia (Taarabt) srác.
Szóval ha marad Berbatov, tőletek meg megy Drogba akkor Huntelaar könnyen kékbe öltözhet!

d3vnull:
szélső védő a Tottenham-be? nem is tudom... januárban bevásároltunk ezen a poszton rendesen... elég sok minőségi fullback-ünk van most. Hutton(24), Gareth Bale(18), Chris Gunter(18), Gilberto(31) - mind az utóbbi fél-egy évben érkezett. Aztán még ott van Pascal "The Rascal" Chimbonda (szerintem nagyon jó játékos, Chelsea akarta egy időben, ugye?) Assou-Ekotto és Lee is, akik azért lehet hogy el fognak igazolni. Ezen felül Tainio és O'Hara is játszott már (kifejezetten jól) szélső védő poszton. És akkor még Dervitte-ről és Archibald-Henville-ről nem is beszéltünk! : )

Én azért szoritok hogy ne legyen nagy változás a keretünkben - esetleg ha Deco jönne a középpályára azt elfogadnám... de igazán az sem lenne fontos... Jenas-nak és Huddlestone-nak játékban kell lenniük hogy fejlődjenek. Igazi ballábas balszélsőnk nincs (Diego Capel-t emlegették)... de Malbranque olyan jó idén hogy ez sem tűnik problémának igazán... sőt rendesen bánnám ha Steed-et kiraknák a kezdőből egy Capel miatt! : ))

Boateng-et viszont nagyon jó lenne eladni, az a srác falábú az eddig látottak alapján (ráadásul eléggé buta is... "ghetto kid"-nek hivja magát, meg a 18 tetkója as ars poeticája... Facebook-on is fenn van)

Jaj, de hosszú voltam megint... : )

Egészség!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.29. 12:40:40

Woland, azt ne feledd, hogy Capelt a Sevillába is Ramos vitte, tehát biztos szereti a csakit. És ha láttad volna a Sevilla-Barca meccset te sem ódzkodnál a sráctól, ha Mancini mégis elmenne a Rómától, akkor én az Olimpicoban is szívesen látnám.

d3vnull 2008.02.29. 12:50:59

Ez csak az én személyes észrevételem, hogy egy igazán tökös szélsővédő kéne. Tudom, hogy van kínálat, de nem érzem úgy, hogy egy igazi faszagyerek is lenne köztük. Chimbonda talán. Bale sérült elég hosszú időre (ő szerintem mondjuk igen jó). De hozzá kell tegyem mivel nem Spurs fan vagyok nyílván laikus a véleményem :) csatár viszont kell nektek. Pl. tőlünk, tudok ajánlani egy peruit vagy akár egy ukránt is :)

tb 2008.02.29. 13:03:12

A Sevillából nehezen igazol a Spurs, eléggé megorroltak Ramos elcsaklizása miatt, márha hinni lehet a híreknek

Amúgy O'Hara miért nem játszik mostanában? Vagy csak azokon a meccseken nem, amiket látok? Elég jónak tűnt azon a néhány őszi meccsen, amikor láttam.

Woland 2008.02.29. 13:58:24

popp, d3vnull, tb:

1. popp: persze, igazad van Capel nagyon jó! csak én érzelmileg kötődöm Malbranque-hoz, jó gyerek nagyon, sajnálnám ha nem lenne a kezdőben, és Capel azért sanszos hogy kiszoritaná...

2. d3vnull: hát ha Bale jövőre sem épül fel akkor elférne egy fullback, de azért az egy eléggé durva lenne ha nem jönne rendbe addigra sem. amúgy nagyon értékelem a "külsős" véleményt! : ) mert ugye a saját csapat játékosaival szemben sokszor vakon elfogult az ember!

3. tb: azt hiszem Capel szerződésében van egy "release clause" miszerint ha 8 millio (euro? font?) feletti ajánlat érkezik akkor el kell engedniük.

O'Hara azért nem játszik, mert a középpálya közepére ott van Jenas, Huddlestone, Zokora és Tainio. Mondjuk O'Hara legalább olyan jó mint a finn, de a Kupadöntőn inkább a rutinra szavazott Ramos. Zokora hazatérésével kevesebbet fog játszani. De a "könnyebb" meccseken boztosan lehetőséget fog kapni. De fiatal még a srác U21-es.

Egészség!

ZenZo 2008.02.29. 14:49:08

d3vnull: Owent ne már... azt a szegény srácot egy életre elintézték, ha már valakinek inkább a kórházi számláját akarjuk fizetni, inkább tartottuk volna meg Arjen 'porcelánláb' Robbent...
Egyébiránt ha tényleg marad Drogba, akkor a Huntelaar-Kalou szerintem tökéletes trió. Anelka számomra nem tétel.
Woland: Chimbondat csak elvben akarta a Chelsea, legalábbis szerintem. Én sajnáltam, hogy nem jött, mert jó kis védő, annyi szent. Viszont ha Ramos nem vigyáz, szerintem elveszíthetitek. Jól látszott a csalódottság az arcán a CC döntőn is, mikor lehozták őt. Ja, és egy kérdés a végére: miért örülnél annyira Deconak? Egy igazi hangulatember, aki csak akkor képes jól játszani, ha van hozzá kedve.

d3vnull 2008.02.29. 16:14:16

Meg szvsz különösebben nem is jó. Én egyébként látok még Owenben valamit, de veled is egyetértek valahol.

Woland 2008.02.29. 17:30:06

ZenZo,
semmi különös oka nincs, csak tetszik a stilusa - ha éppen jó kedve van ugye : ), alapból nem igazán kedvelem a hangulatembereket (ezért is örültem valahol mikor kiderült hogy Riquelme biztos nem jön hozzánk) de Deco nekem úgy tűnik viszonylag kiegyensúlyozott. De az igazsághoz hozzátartozik hogy egy pár hónapja nem láttam játszani... meg az is hogy ANNYIRA nem örülnék ha jönne, nekem jó igy a középpályánk ahogy van : )

Chimbonda jó gyerek, csak tényleg gyerek : ) felhúzta magát nagyon hogy Ramos lehozta a döntőben, kezet sem fogott Huddlestone-nal, hanem ment egyenesen az öltözőbe. De egy pár perc múlva lehiggadt és kijött nézni a meccset meg ünnepelni mint az őrült.

Egy csomó angol foci-fórumon olvasom hogy el kellene zavarni, meg igy-meg-úgy nem törődik a csapat sikerével, de én ezt nem érzem. Akar nagyon, meg minden percet a pályán akar tölteni, meg tudom érteni. Malbranque-on meg Keane-en is látszódott hogy szivesebben végigjátszották volna ők is a meccset. Csak Chimbonda kevésbbé ura az érzelmeinek (hahah, kevésbbé mint Keane!)

Mennyi annak az esélye hogy Drogba és Huntelaar egyszerre legyenek pályán? úgy értem edzői koncepció alapján?

d3vnull 2008.03.01. 11:42:09

A jóég tudja Grantnál mi az edzői koncepció... Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy nyáron előjön ismét a Ronaldinho témakör...

Úgy gondolom ha Drogba marad nem fog csatárt venni Abramovich, őőőő... úgy értem Grant.

Egyébként 1-2 hónapja komolyan volt arról szó, hogy Amauri jönne a Palermo-ból. Ez nekem speciel tetszene, csípem a srácot. Nem gondolnám, hogy mindenképp Angliából kell igazolni.

Chelsea drukkerként is azt mondom, hogy ha Drogba továbbra is boldog-boldogtalannak mondogatja, hogy Barca, meg Real, akkor mehet is nyugodtan a picsába. Nagyon-nagyon sajnálnám ha menne, mert - lássuk be : - a fő ütőkártyánk ő gólszerzés terén, de nekem rohadtul nem tetszik a lojalitás ilyen fokú hiánya.

halareaal 2008.03.01. 14:10:49

hangulatember, vagy nem, ha formában van Riquelme magasan a világ legjobb irányítója. sztem nincs olyan csapat, ahova ne férne be. annyira egyértelmű volt, hogy ideális lenne a Realnak, ha csak minden 2. mecsén játszik jól, már azzal is előrébb vagyunk mint Gutival. Sneijder meg hozzá képest nem is focista.
Amúgy ha egy Chelsea v Real kaliberű csapatban játszana (de a Tottenhamet is mondhatnám akár, a keret ereje miatt), akkor nem lenne probléma hogy vannak gyengébb napjai, mert talán nem mindenki csak tőle várná a megváltást. Lampardnál, Jenasnál pedig akkor is jobb, ha nincs is kedve kátszani.
Deco nemtom mért lett hirtelen hangulatember, gyakorlatilag tavalyig, a Barca-hullámvölgyig folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Portoban, a Barcában és a válogatottban is. mindenkinek vannak rossz korszakai, neki télleg jót tenne a váltás.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.01. 14:14:50

halareal, én is szeretem Riquelme játékát, de szerintem egy igazi európei nagycsapatnál megbukna megint, mint ahogy a Barcánál. játékinteligenciája kiemelkedő, nagyon jól lát a pályán, de kicsit öncélú imádja a labdát és ezzel sokszor lelassítja a játékot. Akkor ideális a szerepeltetése, ha a csapata már vezet.

Rezgrof 2008.03.01. 14:17:13

Riquelme sem mentálisan, sem fizikailag, sem játéktudásban nem közelíti meg a világ élvonalát. Pont az a szint, mint a Villarreal, odavaló volt.

Igazi nagycsapatnál szóba sem került a neve soha, a Barcánál is csúnyán lebőgött, igaz h nem volt van Gaal kedvence.

Rezgrof 2008.03.01. 14:19:07

Én csak örülnék, ha elvinné a Real, megérdemlik egymást.

halareaal 2008.03.01. 14:34:53

Riquelme az argentin válogatott legjobb játékosa. legalábbis az volt a konföderációs kupán, sztem a vbn sem volt nála jobb, és a copán is ő vitte a prímet. még úgyis őrá épül a válogatott, h klubszinten évek óta nem csinál semmi extrát (najó egy libertadorest azért megnyert a csapatának, hamár hazautazott). ennyit arról, hogy nem való nagyacsapatba.
Rezgrof: a Villarealt Riquelme elvitte a Bl elődöntőbe, a csoportjukból ehullott a MU pl, deaz Intert is kiverték, és az Arsenal ellen sem hiánzott sok (igaz, az pont az ő büntetője volt, de aki az ő nyakába varrja a kiesést, az nem látott Villarreal-meccset akkoriban.) a Barcától méltatlanul küldték el, simán befért volna. nem tudom mért ilyen alul értékelt ő, bár nem 1 szakembertől lehett pár éve hallani, hogy a világ legjobb 3 játékosa közt van. ennek ellnére nem népszerű, sokan pl kifejezetten nem bírják. mert ami mondtál Rézgro, az csak ennek tudható be. játéktudásban???? szted mi számít játéktudásnak?csak mert pont ebben a kategóriában Riquelme megüti Kaká v Ronaldinho szintjét, igaz teljesen más stílusban.

Rezgrof 2008.03.01. 14:47:21

Játéktudás alatt nem technikai készséget értettem.

A fontos meccseken rendre betlit hoz, örökösen hisztizik meg cirkuszol, megsértődik, önmagát szórakoztatja a cseleivel, semmilyen szinten nem csapatember - az ellenségemnek sem kívánnék ilyen irányítót, nemhogy a saját csapatomba.

'ennyit arról, hogy nem való nagyacsapatba.' - ezek szerint az összes európai nagycsapat edzője, vezetése ostoba, hogy nem akarja leigazolni. Márpedig nemakarja.

Egyébként a válogatottban nem játszik rosszul ez tény, de nincs is nagyon alternatívája, az is tény.

halareaal 2008.03.01. 19:05:26

"semmilyen szinten nem csapatember"
najó. elhiszem h nem szereted, de azéárt ilyeneket nem kéne írni. sztem kevered vkivel. a világ egyik legjobban passzoló játékosa, ez talán a legfőbb erőssége. a vbn csak Szerbia ellen 4 gólpasszt adott, mindezt szép csendesen hagyva minden dicsőséget a társainak. néha elkezd ugyan cselezgetni, de ponthogy az jellemző rá, h kevesebb helyzetet akar egyedül megoldani, még az olyanokat is, amiket simán megtudna.

'ennyit arról, hogy nem való nagyacsapatba.' - ezek szerint az összes európai nagycsapat edzője, vezetése ostoba, hogy nem akarja leigazolni." hm én nem teljesen ezt mondtam, elvégre nem minden nagycsapatba kell irányító. egyébként haza akart menni Argentínába.

"Egyébként a válogatottban nem játszik rosszul ez tény, de nincs is nagyon alternatívája, az is tény." egyrészt kötve hiszem, h Argentínának csak 3-4 minőségi középpályása van. simán átállhatnának másik játékrendszerre, középen elég lenne Cambiasso, Gago, Veron vagy vki más. Riquelme szintű alternatíva valóban nincs ez igaz, ez is bizonyítja mekkora játékos. másrészt itt nem csak arról van szó, hogy befér az argentin válogatottba, hanem hogy gyakorlatilag ő határozza meg anak játékát. még ott is tőle várják, hogy alkosson vmi nagyot, pedig lenne még kitől. ha jó napot fog ki, elhomályosít mindenkit a csapatban, mondhatni tőle függ az egész. és akkor most jön ugye hogy mellette (alatta?) olyan játékosok vannak mint Messi, Tevez, Crespo, Cambiasso, Maxi, stb. nyilván 1-2 év múlva ez már nem így lesz, de jelenleg még bárhova beférhetne.

halareaal 2008.03.01. 19:09:33

jah majd elfelejtettem megkérdezni, h szted mit foglal magába a játéktudás. technika, passzjáték, kreativitás, rugótechnika, cselezőkészség-ezek nála mind tökéletesek. a fizikumot én nem pont a játéktudással azonosítanám, de amugysem hiszem h annyival gyengébb lenne az átlagnál. de azis lenne, a technikája kompenzálja ezt. (irányítónál sztem amúgysem a fizikum a fő tényező). mentális problémái vannak, ezzel nemis vitatkozom, de ennek nincs sok köze a játéktudáshoz.

Woland 2008.03.01. 19:47:56

halareal,
nagyon kevés ember vitatja szerintem Riquelme játéktudását (bár egy közülük eléggé hevesen teszi ezt itt : ))
Én csak az esetenkénti indiszponáltságát és a lassúságát érzem hiányosságnak. Amiért nem éreztem olyan nagy bajnak hogy nemet mondott a Tottenham megkeresésére az is főleg a lassúságával függ össze - bár erre lehet azt mondani hogy a passzai pontosságával ellensúlyozza ezt is.

Nem tudom általában mennyire veszi ki a részét a védekezésből, de nem igazán tudom elképzelni amint Riquelme becsúszik vagy üldözőbe veszi az ellenfél támadó-középpályását (ezeket az általad emlitett Lampard és Jenas egész jól tudja), úgy meg lehet hogy nem a legjobb választás lett volna egy PL-csapatba.

Amúgy persze hatalmas játékos, le a kalappal, satöbbi. De hogy Jenaséknál még egy letargikus Riquelme is jobb lenne abban nem vagyok 100%-ig biztos.

d3vnull:
ja, a Ronaldinho megvásárlása körüli cirkusz megint garantálható lesz a nyárra. na meg Drogba is könnyen lehet hogy megpattan... földrengés is lehet még ebből.
Mindenesetre Wet Spam-Chelsea 0-4 - ez igen! ráadásul egy félidőt 10 emberrel.

d3vnull 2008.03.01. 20:04:36

Sírok is, hogy egy rohadt percet nem láttam a meccsből :(

halareaal 2008.03.01. 20:36:21

Woland: valszeg télleg nem illene a plbe, ez igaz, de mondjuk egy Chelseanél sztem meg lehetne oldani, h ne neki kelljen védekezni. Jenas és Lampard saját csapatainak játékéba tökéletesen beleillik, ezért nem volt helytálló tőlem az összehasonlítás, de mondjuk én őket nem sorolom azok közé az extraklasszisok közé, akik egymaguk képesek meccseket eldönteni/meghatározni csapatukjátékát. az indiszponáltság meg sajnos nagyon jellemző rá, de sztem az ilyen problémákra is lehetne megoldást találni.

ZenZo 2008.03.03. 09:00:13

Ja, 0-4 azt csak a gólokat láttam (még jó, hogy az arabok dolgoznak :) ), mert még 1 rohadt aktív stream volt neten is, ami 5 percenként adott 1 új képkockát, az utolsó tíz percre találtam egy sopcastos-t, de az meg már...
Drogba-Goofy vonalhoz csak annyit, hogy pletykák biztos lesznek, dinho egyre kevesebbet szerepel a katalánoknál, úgyhogy lehet lépni fog, de én remélem inkább a Milan lesz a célpont.
Drogbahoz meg csak annyit, hogy egy ismerős kint él Londonban, bérletes a Stamfordon (szegény :) ), ő írta most, hogy Drogs nélkül hintettünk egy négyest, ő meg nézhette a padról, hátha egy kicsit jót tesz neki, és visszábbvesz
halareal: számomra nehéz lenne egy olyan angol középpályást nem az extraklasszisok közé sorolni, aki tart egy pár rekordot angliában, ilyen legtöbb meccs egyhuzamban, gólok, satöbbi, a Chelseaben már 100 gól fölött jár angol és középpályás létére... lehet, hogy nem egy cselgép, de hogy nem klasszis, azért naaaaa
süti beállítások módosítása