Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 21. forduló - Sok bulvár, kevés foci

2008.02.25. 20:06 heinrich

Ha már így kellett lennie, a BM elégedett lehet, mert a HSV elleni döntetlennel tovább növelte előnyét a Bréma ellen. Ha már buktak Frankfurtban, ők is elégedettek lehetnek, hiszen sem a müncheniek, sem Steevens alakulata nem szerezte meg a három pontot, akiknek ez őszintén szólva nem is állt szándékukban. A Bundesliga legjobb formáját a Leverkusen futja, ők aztán főelégedettek lehetnek, de még kicsit a Schalke is, mert vereségük ellenére ott maradtak a nemzetközi indulást jelentő platformon. Van min csámcsogni, a legtöbb pályán nem a felejthetetlen megmozdulásokról szólt a forduló.

A Bayern meccs utolsó másodperceiben van Bommel (naná) világrekord sebességgel gyűjtött be két sárgát. Előbb nem hagyott elvégezni egy bedobást, majd az érkező sárga láttán véleményét vaskos nemzetközi jelzéssel tolmácsolta a spori felé, aki azonnal megtoldotta egy másikkal is. Ezzel van Bommelnek nagy mázlija van, mert így csak a Schalke elleni derbit kell kihagynia, az azonnal piros három meccset ért volna. Habár... A fegyelmi bizottság írásos beszámolót kért a Zúzótól, reméljük addigra jobbat talál ki, mint a meccs utáni csak magamra voltam dühös a beszedett sárga miatt, nem a sporinak szántam. A meccs egyébként az őszi forgatókönyv szerint zajlott, Bayern fölény, HSV vezetés, majd Ribéry gólpasszos egyenlítése. A BM utolsó három hazai meccsén csak három ikszre futotta, de egyelőre ennyi is elégnek tűnik. (Bayern München – Hamburger SV 1-1)

Mégpedig azért, mert a Werder képtelen kihasználni a botlásokat, sőt, ő maga klasszissal nagyobb pofára eséseket mutat be zsinórban. Tudjuk, a körülmények, a bírók, meg minden, meg ha, volna, de... Elég lett volna a Bochumot bezúzni és a sasokat megkopasztani - most pontelőnnyel vezetnék a tabellát, ehelyett két szőrme. Írtuk már, a Werder kilóg a ligából. Nem németes focit játsszva, sőt ha olyanjuk van kimondottan szórakoztató játékkal képesek 3-4 gólt termelni. Csakhogy. A BM nem a játékot keresi a játékban, hanem a mindenáron való győzelem diadalmámorát. Minden forduló egy-egy alkalom, hogy győzhessenek, és gonosz birtoklási vággyal küzdenek minden pontért. Ennyi, nem több, nem kevesebb, ez az igazi sikerrecept. És ettől Diegóék nagyon messze vannak. Nem is lesznek bajnokok.

Főleg úgy, hogy a brazil három meccses eltiltásra számíthat, amiért faltörő kos módjára öklelte fel Kyrgiakost. Más kérdés, hogy előtte a görög hármat faultolt rajta két másodperc alatt, de a spori a vállát sem vonta meg. Már ettől sem tört ki tapsviharban a földön ücsörgő Zaubermaus (Csodaegér, avagy Diegó), de mikor a görög odavakkantotta neki, hogy Stand up and I fuck you, akkor lement a függöny. Ezen egyébként nem is nagyon lehet csodálkozni. Messze Diegó ellen követik el a legtöbb faultot és a latinos temperamentum felszínre törése csak idő kérdése volt. (Frankfurt – Werder Bremen 1-0)

Az utolsó bulvár mócsingot Gomez vágta a Sportschau stúdiójába. Már meccs közben is egymásra talált a csatár és Maik Franz, de a komolyabb incidens a pálya széli nyilatkozatra maradt: A futballban mindig, minden ellenfelemet tisztelem, kivéve ezt a seggfejt (szó szerint). Egyáltalán nem fair, amit csinál a pályán. Ezt nem sértésnek szánom, pusztán ez az igazság, a színtiszta igazság. Gomez persze bocsánatot kért másnap, de arra gondosan ügyelt, hogy állítását ne vonja vissza. Szintén a fegyelmi bizottaság elé kerül az ügy.

A délvidéki rangadón egyébként Gomez nyitotta a gólgyártást, amit Hilbert fejelt meg egy bődületes lesgóllal. Tíz perccel a vége előtt Hajnal kotort be egy lecsorgó labdát, majd utána lökdösődött egy sort a hazaiakkal, felesleges sárga lapja miatt ki is hagyhatja a következő meccset. Percek voltak csak hátra, fenemód jött a KSC, már az előző fordulóban bemutatott feltámadásuk kezdett zümmögni a sváb drukkerek fejében, mikor egy gyors kontrából Cacau véglegesítette a három pont hovatartozását. (Stuttgart - KSC 3-1)

A forduló másik derbijén két megfáradt menyecske, két aszott öregasszony kerülgette egymást, a nemzetközi kupák után egyik oldalon sem tombolt a tettvágy. Az első félidőben a Schalke tett le többet az asztalra, a másodikban Skibbe fiai kerekedtek fölül, így megérdemelt döntetlennel ért véget a szenvedés, hangzik a sablonos végszó, de ehelyett Friedrich lecsúszott beadása (aki mást állít, az megrögzött gyógyszer-függő) hullott Neuer felett a hosszúba, akinek nem ez volt az első potyája az évben. Az van, hogy a kékek az egyik legjobb csapat, ameddig védekezni kell, amíg labdát kell szerezni, űzni-hajtani az ellent. A nagy vállvonogatások akkor kezdődnek, amikor valami konstruktív dolgot kellene kezdeni a megszerzett jószággal. Olyan, mintha zéró toleranciát vezettek volna be a kreativitás ellen. (Leverkusen – Schalke 1-0)

Klimowitznak sem kellett több, csak némi NST bíztatás és máris három pontot érő gólt rámolt be a Rostocknak, akik erre bőven rászolgáltak, hiszen a kibekkelt null-null-on kívül semmi máson nem járt az eszük. Érdem szerint rettentő rémesen ráfaragtak. (B. Dortmund – Hansa Rostock 1-0)

Nem úgy a Hertha, akik sikeresen betonozták le a térfelüket és zsinórban kilencedik alkalommal szereztek pontot a farkasok ellen – nincs már hibátlan csapat a ligában.

Leghátul hiába szerzett értékes pontot a Cottbus, a zebrák nem várt, de teljesen jogos győzelme miatt ismét a jól bevált utolsó helyén találták magukat. (Wolfsburg – Hertha 0-0, Nürnberg – Cottbus 1-1, Bielefeld – Duisburg 0-2)

20 komment

Címkék: német videó beszámoló bundesliga h összefoglaló bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr9354256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titi120 2008.02.25. 20:46:57

"A BM nem a játékot keresi a játékban, hanem a mindenáron való győzelem diadalmámorát. Minden forduló egy-egy alkalom, hogy győzhessenek, és gonosz birtoklási vággyal küzdenek minden pontért. Ennyi, nem több, nem kevesebb, ez az igazi sikerrecept."

Na, ez azért így nem igaz.Láttad az Aberdeen elleni hazai meccsét a BM-nek?
Ott azért volt játék, nem is csúnya.:)
Annyiban egyetértek, hogy valóban jobban megvan az a bizonyos gyilkos ösztön a Bayernbe, mint a Werderbe.

2008.02.25. 20:47:12

"A BM nem a játékot keresi a játékban, hanem a mindenáron való győzelem diadalmámorát. Minden forduló egy-egy alkalom, hogy győzhessenek, és gonosz birtoklási vággyal küzdenek minden pontért. Ennyi, nem több, nem kevesebb, ez az igazi sikerrecept."
Huh ez kicsit ridegül hangzott... XD

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.25. 20:51:12

Nem kritikának szántam (sőt), de a BM Intézménye erre épül, már vagy harminc éve.

Azt is írhattam volna, hogy a BM nem szarral gurigázik

2008.02.25. 20:53:40

Hát Titi120, meg kell hogy mondjam, hogy véleményem szerint az elsődleges célja a mostani Hitzfeld-féle Bayernnek valóban az, amit heinrich megfogalmazott. Ám ha sikerül viszonylag gyorsan1-2 gólt szerezniük akkor viszont tényleg beindul a henger, és tényleg szórakoztató a játékkal tömik ki az aktuális ellenfelet.

Titi120 2008.02.25. 21:06:39

Nem tudom, én láttam játszani például Baslert, Effenberget, Elbert csak, hogy a közelmúltat említsem, az idősebbek emlékezhetnek a Hoeness-Rumenigge-Müller féle támadószekcióra is, és azt véletlenül se mondanám rájuk, hogy csak a győzelem mámorának megszerzése éltette a játékukat, mintahogy a maikra sem igaz ez ilyen formában, bár kétségtelen, hogy ezzel a kerettel még jobban ki illene szolgálni a közönséget - és itt én se csupán az eredményekre gondolok.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.02.25. 22:38:30

Van Bommel alighanem egy másik diszciplínában is rekordot döntött: kivételes sebességgel takarodott le a pályáról. Nem tudok példát hozni olyanra, hogy valaki 15 mp-cel a piros felmutatása után már lépcsőzzön az öltöző felé, ezt csak úgy tudtam eddig elképzelni, hogy valakit az oldalvonalnál, az öltözőbejárat előtt szórnak ki... :) Biztos azon aggódott, hogy nem jut neki melegvíz.

szétbaszta a izét az óriásrobot 2008.02.25. 23:33:30

van Bommel miatt érdemes megfontolni, hogy a tapló-válogatott két védekező középpályással álljon fel, mert ugye Keane helye nem lehet kérdéses. Mint ahogy az sem, hogy a karmesteri pálca Effenberg kezében van

montipájton 2008.02.26. 09:04:10

Van Bommel egy hamisítatlan, életnagyságú tapló, persze az ilyenekre is mindig van valami mentség. Anno a Real ellen "gólörömében" hozta ugyanezt a gesztust, azt is kimagyarázta utólag. Én eddig csak Lipcsei "Nagyonprofiszívember" Pétertől láttam hasonlókat - amikor a "túlzott akarás sajnálatos gesztusokhoz vezet", muhaha -, azt hittem, ez igazi fradi..., izé, magyar dolog, ezek szerint nem.

Nem akarja Bommelt az Üllőire hozni a sheffieldes fazon?

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.02.26. 12:32:30

valóban hasonló forgatókönyve volt azzal az eltéréssel, hogy ősszel a Hamburg játszott fölényben, a Bayern szerezte meg a vezetést (a semmiből), majd ugye jött Zidan.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.26. 12:42:29

Legközelebb majd idézőjelbe teszem, de azt gondoltam, aki követi a Bundesligát annak egyértelmű lesz, hogy minden pont fordítva történt.

r_magpie 2008.02.26. 12:50:00

Franz tényleg egy arschloch, tipikusan az a játékos, aki ha bármilyen csetepaté alakul ki a pálya bármely pontján, 3 mp-en belül ott van, és lökdösődik meg fröcsög a nyála. A Szűcs Lali volt még ilyen:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.26. 13:18:13

r_magpie:
de ki az a Franz?

amúgy nem elvitatva a tényt, miszerint Mark egy méretes tahó, lehet válogatni, hogy mi a jobb:

- ha "ésszel" osztja az ellenfeleket meccs közben és a végén így jön ki belőle a düh, amit persze illene visszatartani, de a kabbeafaszomat nemzetközi jelzéstől még senki nem sérült meg,

- vagy ha úgy jön ki belőle, ahogy Keane-ből, Matrixból, és már közhelyes, de Martin Taylorból.

én nem védem Bommelt, sztem is egy pöcs ilyenkor, de ezvan, még midnig job, mintha jobbra-balra sérüléseket okozna.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.26. 13:23:58

szétbaszta:

nemtom Effenberg mitől lesz taplóválogatott. 94-ben bemutatott a szurkolóknak, na bumm. még csak nem is az ellenfélnek. bírom az ilyen hajánál fogva előrángatott baromságokat.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.26. 14:36:32

Egy VB-n lefuckolni a saját szurkolóid azért nem egy 'na bumm' kategóriájú dolog, haza is zavarták a retekbe. (mondjuk Beckenbauer is köpött egyszer a szurkolók felé, de 'véletlenül' az összes szalag elveszett az esetről és ő némileg megúszta, azaz inkább a vezetőség kimosta belőle)

Amúgy sem könnyű szimpatikus momentumot találni az Effenberg jelenség kapcsán. Sem a pályán, azon kívül meg Thomas Strunzot kellene megkérdezni, aki Effe egyik legjobb haverja volt, de annyira azért mégsem, hogy ne rakja (majd szeresse el) a feleségét.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.26. 18:20:12

és mondjuk Robicarlos is bikázott ki az alapvonalon állva az első soros Atletico-szurkolók közé 8 méteről labdát, amely éppenséggel - a combátmérőjét ismerve - nem veszélytelen.

nem mondom, h Effe egy grállovag, de kifejezetten magas játékintelligenciával rendelkezett. az meg, h kinek a csaját töltötte, mint a nyári szabadságot, megint csak érdektelen, mert a taplóválogatottba sem ez alapján válogatunk.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.26. 20:25:35

És akkor Robicarlos bikázása menti Effét? Ugy látom ebből nem lesz konszenzus :D

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.26. 21:37:32

nem menti, de te betennéd a taplókirályok közé Robicarlost? gondolom, nem. kb mert nem vbn lőtt ki a közönségbe. ennyi. milliószor mutatnak ki a közönségnek, meg csinálnak ilyen tahóságot, csak nem vbn a címvédő játékosa, akit hazaküldenek. ez kb olyan, mint lehet győzikének félredugni, meg lehet gyurcsány feleségével félredugni. vagy az orbánéval, "csak hogy politikailag korrekt legyek". a lényeg, h picit nagyob visszhangja lesz.

BruceWayne 2008.02.27. 23:22:42

AET Bayern Munich [1 - 0] Munich 1860
84' L. Toni Piros
111' B. Schwarz Piros
120' M. Thorandt Piros
120' [1 - 0] F. Ribery (pen.)
komoly :-)

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.27. 23:27:06

Bizony, ez volt a nap meccse, nem holmi Roma-Inter :D

BruceWayne 2008.02.27. 23:29:26

ráadásul ez widescreen volt. mondjuk pénzért se néztem volna végig
süti beállítások módosítása