Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga, 25. forduló

2008.02.23. 13:45 Vendégszerző

(pancho_sanza távollétéből csókoltat mindenkit, addig is fogadjátok ismét szeretettel a madridista.hu arcát, tzolit:) A hétvégén a 25. bajnoki fordulót rendezik Spanyolországban, az éllovasoknak látszólag ezúttal könnyű feladata van, mert a Real Madrid a Getafe csapatával mérkőzik a Bernabéuban, a Barcelona pedig a már gyakorlatilag kiesett Levantét látja vendégül. Ettől függetlenül ez a forduló sem ígérkezik érdektelennek, rendeznek például egy igazi kiesési rangadót a Murcia és a Valladolid csapatainak részvételével, és érdemes lesz figyelemmel követni a Racing-Almería mérkőzést is, ha másért nem, Diego Alves kapusért biztosan: a brazil portás hálója immáron 617 perce bevehetetlen, és a kantabriaiak ellen akár tovább haladhat a halhatatlanság felé.

De ne siessünk ennyire előre, haladjunk lépésről-lépésre: a forduló nyitómérkőzését a javuló formát mutató Valencia vívja a nagyszerű szériában lévő Recreativo ellen, néhány évvel ezelőtt ezt a mérkőzést mindenki országos 1-esként könyvelte volna el, mostanra azonban már óvatosnak kell lennünk, persze leginkább a Valencia kétarcúsága miatt, a Recre ugyanis csaknem biztosan a kiesés elkerüléséért lesz végig versenyben. Valenciában ugyan mindenképp a hazaiaknak tűnnek esélyesebbnek, de véleményem szerint Zambrano csapata, ha ponttal nem is fog távozni a Turia-partról, szoros meccsre azért jó lehet, és megszorongathatja a Denevéreket. Közvetlenül e találkozó után, szombat este tíztől a forduló kiemelt mérkőzését a Sevilla játssza a Zaragoza ellen, az a Sevilla, amely a hét közepén a Bajnokok Ligájában is érdekelt volt, s szenvedett minimális vereséget a Fenerbahce poklában. A Zaragoza az elmúlt héten igen keményen megszorongatta a Barcelonát, s ha Militóék képesek lesznek megismételni akkori produkciójukat, akkor a vélhetően némiképp megfáradt andalúzok ellen egy döntetlenre akár jók is lehetnek. Ennél többre nem igen lesznek képesek, sőt önmagában már a döntetlent is komoly meglepetésnek nevezhetjük.

Két mérkőzést játszanak tehát szombaton, a maradék, szám szerint nyolc mérkőzést a hétvége utolsó napján bonyolítják le. Érdekesnek ígérkezik az Atlético Madrid Osasuna elleni vendégjátéka, a navarriak alighanem most sem fogják túl baráti fogadtatásban részesíteni a fővárosiakat, éppen ezért egy forró hangulatú, harcos mérkőzésre van kilátás. Az Atlético ugyan esélyesebb ellenfelénél, az viszont meglepetés lenne, ha a három pontot könnyen szereznék meg Javier Aguirre fiai. Az Athletic Bilbao-Villarreal mérkőzésen a döntetlen tűnik a legvalószínűbbnek, a baszkok otthon nem nagyon hibázhatnak, a Villarreal pedig van annyira jó csapat, hogy azért legalább egy pontot szerezzen a Katedrálisban. A Racing-Almería összecsapáson a hazaiak megtörhetik Diego Alves fantasztikus szériáját, ez azonban egyáltalán nem lesz könnyű, már csak azért sem, mert a santanderiek ebben a szezonban is meglehetősen gólképtelen alakulatnak számítanak, úgyhogy arra ne fogadjon senki nagy tétben, hogy ők lesznek azok, akik 617 perc után beveszik Diego Alves hálóját. Az elmúlt fordulóban a Real Madridot legyőző Betis Mallorcára látogat egy abszolút háromesélyes találkozóra, a Depor pedig hazai pályán igyekszik értékes pontokat gyűjteni az Espanyol ellen. A másodikszámú barcelonai alakulat nincs jó formában, Raúl Tamudo kiesése láthatóan megviselte Ernesto Valverde fiait, úgyhogy most sem lenne meglepő, ha a kiesés ellen menekülő Deportivo ellen is nehézségeik lennének, noha papírforma szerint ennek a találkozónak mindenképp ők az esélyesei.

Vasárnap 19 órakor Barcelona-Levante mérkőzést rendeznek, ezt a találkozót Tamás kollégám részletesebben is kielemzi, úgyhogy ezzel kapcsolatban inkább egy szót sem szólnék, nehogy lelőjem a poént. Jó hír a Real Madrid szurkolóinak, hogy a kedvencek ezúttal nem az elátkozott szombaton kell pályára lépniük, hanem vasárnap 21 órától fogadják a Getafe együttesét, a forduló záró mérkőzésén. A „Geta” fáradtan, ugyanakkor rendkívül elégedetten látogathat a Bernabéu stadionba, Laudrup csapata ugyanis továbbment az UEFA Kupából, ellentétben az Atlético Madriddal és a Villarreallal, és az is motiválhatja őket, hogy a két csapat idei első mérkőzésén úgy szenvedtek 1-0-s vereséget a Madridtól, hogy a játék képe alapján egy döntetlenre simán jók lehettek volna

A forduló mérkőzései (zárójelben a tippek)
Valencia – Recreativo (3-1)
Sevilla – Zaragoza (2-1)
Osasuna – Atlético Madrid (1-1)
Athletic Bilbao – Villarreal (1-1)
Racing – Almería (0-0)
Murcia – Valladolid (2-0)
Mallorca – Betis (0-0)
Deportivo – Espanyol (1-2)
Barcelona – Levante (4-0)
Real Madrid – Getafe (3-1)

41 komment

Címkék: videó spanyol üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr35349282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.02.22. 09:40:02

Getafe meg fogja mutatni Schusternek, hogy nélküle is jó csapat. Tipikusan olyanok, akik a nagyok ellen tudnak igazán jót alakítani.

Raulék lábában pedig még benne lesz a Roma elleni mérkőzés. És akkor már (kincstári optimizmusomat elővéve) csak 2 pont lesz a különbség.

Tavaly úgy lett bajnok a Real, hogy pontkülönbséggel egyetlen egyszer se vezette a bajnokságot, remélem idén a Barcával nem fog ez előferdülni.

drogosmacska 2008.02.22. 10:04:54

Kétség kívül nagyon jó a Getafe, de ők tegnap játszottak az AEK-kel, és hiába nyertek látszólag főlényesen, csak a végén húzták be a meccset, így nem hinném, hogy bármennyivel is pihentebbek lennének a Realnál, sőt.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.02.22. 10:07:53

Lehetek elfogult, nem?:) Persze, hogy fáradtabbak lesznek, de őket hajtja a győzelem lehetősége.

drogosmacska 2008.02.22. 10:10:01

Naná, hogy lehetsz! Én is szembe köpném magam, ha nem Real győzelemből indulnék ki :)

CS0ki 2008.02.22. 10:34:48

Hát ha a Madrid otthon nem lesz képes megverni a Getafet úgy, hogy az ellenfélnek csak két szabadnapja volt egy hajtós meccs után, és két meghatárotó embere nem léphet pályára a szerződésük miatt, akkor asszem fogja a tavalyi serleget, és küldje át kölcsönbe Barcelonába, hogy nézegethetik, amíg ők megkapják az idei trófeát.
Jó kis csapat ez a getafe, szimpatikusak. De ottjon simán kell őket verni.(persze keményen oda kell tenni magunka ezért.)

tzoli_1987 2008.02.22. 11:12:43

Üdv!

Azt hiszem a Getafében De la Red és Granero sem lesz, mert mindketten a Real Madrid tulajdonában vannak még. A szerződésükben pedig benne van, hogy a Madrid elleni meccseken nem játszhatnak :) De la Red is nagyon jó, de Granero mára kb. válogatott szint, az ő hiányukat megérezhetik szerintem.

Amúgy nagyon jó csapat a Getafe, a Madridnak igazán sosem ment ellenük még a Bernabéuban sem...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.22. 11:25:21

Spanyol kedvencem az Atleti igencsak összekaphatná magát, ez a Bolton elleni kiesés különösen fájt! Ha idén se végeznek bl helyen matracosaim, akkor elkell gondolkozni az edzőcserén!

kukonyalori 2008.02.22. 11:30:42

Madrid híveknek annyit üzzennék, hogy jó lesz csípkedni magukat a bajnokságban. Mert a Bl-ben közel a búcsú.

Forza Roma, Forza Lupi!!!

kroos 2008.02.22. 11:41:22

Csak ne Benitez jöjjön,nagyon öt repesgetik...

kukonyalori 2008.02.22. 11:55:20

Mi bajod van a jó Rafával. A Valenciával bajnokságot, a Poollal meg Bl-t. nyert. Ilyen sikerekben az Atleticonak rég volt része. Az utóbbiban soha.

RealMathius 2008.02.22. 11:56:47

Szerintem most nagyon összekapja magát a Real és ha visszatér Robinho csúnyán kitömjük a Hetafét! Én egy 5-1 -t prognosztizálok.
Már csak azért is mert a barsza biztos behúzza, félgőzzel is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.22. 12:15:29

Manuel Pellegrinit kéne valahogy megnyernie az Atleticonak.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.22. 12:25:54

Kukanyaló, a forza Romában egyetértünk. De a bl visszavágóval kapcsolatban inkább reménykedjünk halkan!

T.F.E. 2008.02.22. 12:57:06

11 napig még lehet büszke magára az AS Roma, megérdemlik :-)

A Getafe elleni meccs szerintem nehéz lesz (betömörülnek majd), az első félidőben 0-0, de a másodikban a Real Madrid bedarálja őket.

Ha megint nem sikerülne nyerni, akkor az előzmények miatt (2 nap pihenés, 2 meghatározó játékos hiánya) ugyanolyan szégyen lenne, mint a Levante barcelonai pontszerzése :-)

kukonyalori 2008.02.22. 13:01:17

Az As Roma mindig büszke lehet magára...

drdugo 2008.02.22. 13:35:37

www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=170434

Mekkora jellemtelen szar alak ez a Calderon te jo ég.
Azért emiatt sajnálom a Realt. Nem is tudom mikor volt utoljára szimpatikus elnökük.

CS0ki 2008.02.22. 14:08:43

"Azért emiatt sajnálom a Realt. Nem is tudom mikor volt utoljára szimpatikus elnökük."

van miért! :( mintha nem lenne elég állandóan Mija kiszólásai miatt fogni a fejünket! Az öreg bohóc is leszokhatna már az interjúkról!

T.F.E. 2008.02.22. 14:19:49

kukonyalori:
Mindig?
Hát, azért a tavalyi Manchester Unitedtől kapott hetes után nem hinném, hogy az AS Roma büszke volt magára... :-)))

Romanista 2008.02.22. 14:22:32

hát azok után legázolni az intert (2szer) nem összetört büszkeségre vall.

2008.02.22. 15:13:21

Én már akkor is elégedett lennék, ha nem nőlne tovább az 5 pont különbség. Természetesen, ha csökken még boldogabb leszek. :)

kutyacica 2008.02.24. 22:54:58

kedves nst tudorok!
hibázott-e a bíró, h nem fújta vissza a gyorsan elvégzett szabadrúgást, amiből a getafe gól lett?

halareaal 2008.02.24. 22:57:11

először azt hittem, ez a bíró csaló, de amikor megláttam a képét, tudatosult, hogy csak egyszerűen egy ennyire szerencsétlen balfasz, aki ennyit tud. az ilyet viszont nem szabadna meccsre engedni.
a Getafét meg eddig bírtam, ezért is sajnálom, hogy a játékosai ennyire undorító csótányok.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.02.24. 23:03:50

szabalyos, de sportszerutlen gol volt, szerintem.

Anduril 2008.02.24. 23:20:25

kutyacica: Még jó, hogy személyesen ismered ezeket az "undorító csótányokat." Lehet, hogy nem volt tökéletesen egyenes dolog a gól - bár sztem a Madridnyak kutya kötelessége lett volna odafigyelni, hogy ugyanm', mit mutata a spori -, de hogy ezért csótánykák lennének. Gondolom, Schuster bácsi ex-csapatától való nem túl egyenes (akkor most ő is csótány?) távozása miatt nagy volt a bizonyítási vágy a Getafés fiúkban. A Real Madrid meg nyomjon be 2-3 gólt a Bernabeuban ilyen Getaféknak, és nincs gond

halareaal 2008.02.24. 23:29:21

kutya kötelességük volt odafigyelni, mikor a csapat a szögletzászlónál ünnepekt egyrakáson, majd értetlenkedett? aki meg nem, az a játékvezetővel vitatkozott,és amúgyis lehetetlen helyzetben voltak. a Getafe játékosai lehet, hogy nem mindig ilyen köcsögök, de ez engem már nem érdekel, ha az én csapatom ellen jön ki belőlük. ráadásul utána 20 percet végigfetrengtek, amiben a bíró tökéletes partnerük volt. ez persze nem menti fel a Realt gyenge játéka miatt (ami még ígyis sokkal jobb volt, mint a parasztoké), de attól még undorító volt, amit a Getafésok csináltak. Schuster távozásában minden egyenes volt, már a nyár elején tudni lehetett, hogy elmegy. a Geatfe amugy se szóljon addig, amíg a Realtól kapott játékosok visziok a csapatot.

2008.02.24. 23:37:06

Bár nem lesgól után, de hasonlóan elvégzett gyors szabadot követően bukott a Barca az előző szezonban a Betis ellen 2 pontot ami később ugye a bajnokságba is került. Én sem örültem akkor, de ez van. Nem sportszerűségre hanem gólra játszák ezt a játékot is.

kutyacica 2008.02.24. 23:55:46

Andurii, ezt a csótányos dolgot nem én írtam. főleg, hogy én pl. nem szídnám a getafe játékosokat - a bíró dolga lenne, hogy ne engedje elvégezni, szerintem.

elvárható lenne a játékostól az ilyen szerencsével adódó előny ki nem használása?

a mai fociban szerintem ez az elvárt fair play véget ér ott, hogy lesérül játékos akkor kirúgják.

friss példa: tevez lyon ellen legnagyobb helyzetbe úgy került hogy a "bíró indította" egy felszabadításból.. nem hiszem h megdícsérte volna a csapata, ha szépen megáll a labdával.

meg az igen gyakori gyorsan elvégzett szabadrúgások, mint pl. henry cselszki ellen, vagy éppen mcfadden arsenal ellen jut eszembe. szerintem benne van - viszont valahogy jó lenne, ha a bírók nem hagynák az ilyet, jobban figyelnének hogy mikor engedik sípról.

ymy: az egészen biztos szerintem is, hogy szabályos, hiszen a bíró engedte a szabadot elvégezni. de még1x, én azt gondolom mindenképpen óriási bírói hiba, hogy hagyta elvégezni.

na hát mindenesetre én mint semleges annak örülök, hogy kinéz (végre?) egy, az alkalomhoz illő tétű el classico.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.02.25. 00:04:37

teljesen korrekt biraskodas vt. regen lattam real-meccset ennyire jol,ennyire partatlanul vezetni birot. kivancsian varom suszter kovetkezo amokfutasat a jatekvezetessel kapcsolatban (= ha biro nem csal feltunoen nekik,akkor rogton megy a szitkozodas,lelektani terror). sot,a biro az elso felidoben kicsit szigoruan osztott ki 3 sargat a getafenak.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.02.25. 00:05:42

arrol meg ne is beszeljunk,h osszel pont a getafe ellen adtak meg margitkanak egy lesgolt

halareaal 2008.02.25. 00:14:22

látom most hogy a Barcelona visszamákolta magát a bajnokságba, te is visszatértél. szuper:)

d3vnull 2008.02.25. 00:14:23

Mondjuk szabadrúgás és sípszó esetében még mindig a tavalyi BL-ben Giggs Lille-nek lőtt szabadrúgásgólja vezet... Az is a sportszerűség csúcsa volt.

halareaal 2008.02.25. 00:21:39

d3vnull:

igen, hasonló eset volt Henry gólja is a Chelsea elllen. azért volt annyi különbség ezek és a mostani eset között, hogy egyrészt ezt a Getafe konrétan, mint csapat követte el, nem 1 ember gondolta úgy, hogy alakít egyet. ráadásul a szabadrúgás mindenképp egy lehetőség, itt azonban az (is) bánt, hogy a Getafe teljesen egyértelműen ennek az akciónak köszönheti a meccset, sanszuk nem lett volna felállt, vagy mondjuk egy 4 emberes édelem ellen. annyit még, hogy azoknál a szabadrúgásoknál a bíró "csak" nem jelezte a szenvedő félnek, hogy mehet a játék, de itt konkrétan beszélt a a Real csatárokhoz, miközben elvégezték a szabadot. ráadásul, nemis rögtön fújta be, hisz akkor nem lett volna már a fél csapat szögletnél. ilyen körülmények között nem lehet arról beszélni, hogy elaludtak volna, mert a bíró és a getafe sanszot nem hagyott nekik. (az meg ugye külön hab a tortán, hogy ezt egy érvénytelenített és már ünnepelt gólból csinálták, akkor is, ha az valóban les volt)

halareaal 2008.02.25. 00:23:26

a szabályosságról meg annyit, h lehet nincs konkrét cikkleye, hogy ez így szabálytaélan lett volna, de a bírók az esetek 99%ában visszafújja a szabadot, ha nem ad jelt rá, mert közben a másik csapat játékosaival beszélget. mert itt ugye nem a sorfal állítgatása, hanem maga a bíró vonta el a figyelmet.

d3vnull 2008.02.25. 00:51:25

Bevallom, még nem láttam a cuccot, mert már 1-0nál kapcsoltam oda és dolgom volt, nem tudtam nézni. Most vadászom youtube-n, hátha holnap felrakják.

Messinho 2008.02.25. 07:22:07

Az elég érdekes, hogy ha egy csapat mindent megtesz a sikerért, és ráadásul szabályosan, akkor "a játékosai ennyire undorító csótányok".
Elképzeltem mit is kellett volna tenniük góllövés helyett....
Mondjuk az egyik játékos odamehetett volna a kupac örömködő madridistához, és óvatosan megveregethette volna a vállukat, ugyan tessenek már figyelni mert még gólt lövünk. Ezután megvárni amíg a bíróval perlekedők is megnyugszanak, és utánna lőni egy öngólt, mert ezen a meccsen másképp nem nyertek volna a hazaiak.

De az is tetszik, hogy "a Geatfe amugy se szóljon addig, amíg a Realtól kapott játékosok visziok a csapatot".
Ezek a játékosok erre az idényre nem kellettek a madridnak, és nem is akart fizetni nekik idén annyit amennyiről a szerződésük szól. Ezt most a Getafe csengeti ki, hogy a madrid megtarthassa játékosait, sőt játéklehetőséget biztosít számukra, úgyhogy a madridszurkolók ne szóljanak semmit.

MAti 2008.02.25. 08:45:14

Nohát.
Ferenck visszatért? :)

Már hiányoztak a Barcelona-Real Madrid-játékvezető témakörben írt szakértő véleményei. :)

T.F.E. 2008.02.25. 10:53:05

Messinho:
a kölcsönadás mindkét csapatnak jó, de annak, aki kapja, sokkal fontosabb. A Getafe anélkül kapott jó (de nem kiemelkedő) képességű játékosokat, hogy azokért mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk, a Real Madridnak meg van ideje eldönteni, hogy mit kezdjen velük. (Nem fértek be a 25-ös keretbe, így marad a Castilla, akik a harmadosztályban játszanak, vagy a kölcsön- illetve eladás.)

Érdekes volt a gól, a bíró két dologban hibázott: egyrészt, túl későn jelezte, hogy érvénytelen a gól (addigra még a védők is felfutottak ünnepelni), másrészt fogalma nem volt róla, hol történt a les, ezért rossz helyről végeztette el a szabadrúgást.
Raúl ugyanis középen, a lövés pillanatában állt lesen (ezt jól látta az asszisztens), viszont a szabadrúgást a Getafe jobboldalt, az oldalvonalhoz közel végezte el.

Mindenesetre, gól az, amit a bíró megad, ez van.
Lehet, hogy majd legközelebb a Real Madridnak fújnak be egy kamu 11-est a 90. percben 1-1-es állásnál, úgyhogy én Schusterrel ellentétben nem haragszom rájuk.

halareaal 2008.02.25. 18:10:36

az a baj, hogy erre lehet azt mondani, hogy profi mentalitás, mint ahogy valszeg azt is mondják, akik a Getafénak drukkoltak. én másfelől közelítem meg, azt modnom kirívó sportszerűtlenség volt. ilyen alapon a taktikai faltok,vagy méginkább az olyanok, mint amit Materazzi csinált a vb döntőn szintén nagyon dícséretesek, ha tovább mennék, következő az ellenfél legjobb játékosáinak lerúgása lenne. a Getafe ölébe meg nem gy 100%os ziccer hullott, amit nem kellett volna belőniük (merthogy erre is volt már példa) hanem a bíró tőrbe csalta a Madridot, a getafe meg hátba szúrta. nem kellett volna odamenniük a Realosokhoz, csak mondjuk nem kellett volna kollektívan a messze leggyorsabb támadásukat a saját 5ösükről lvezetni, ha nincs elllenfél.
lehet ez íyg kicsit üldözési mániásnak hangzik, de ha vkinek az a saját csapatával esik meg akkor sztem hasonlóan reagálna ilyen körülmények közt (getafénak ez volt az egyetlen "épkézláb támadása" a meccsen, utána 20 percig fetrengtek, húzták az időt, miben a bíró megint csak partnerük volt, a Real közel egyéves hazai veretlensége ezzel tört meg, feljött rájuk az ősi rivális stb)

depedro 2008.02.25. 18:51:57

halareal igazad van!
azert gondoljanak bele akik nem ertik a dolgot!
egy csapat golt rug, eltelik 15 masodperc, 60ezer ember tombol es a biro lest itel... melyik jatekos veszi eszre abbol a 6bol valaki akik egymas nyakaban lognak a szogletzaszlonal? vagy a 2 akik kerdezik a birot hogy mi ez? 2+a kapus maradt vedekezni, 5 ellen....
les volt , az teny!
süti beállítások módosítása