Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 20. forduló

2008.02.15. 18:11 heinrich

Schalke – Wolfsburg vendettával kezdődik a huszadik forduló. Vendetta, mert nagyjából egy évvel ezelőtt történt, hogy a kékek kettő-nullás előnyt herdáltak el a farkasok ellenében, amivel gyakorlatilag fájó búcsút is kellett venniük a salátástáltól. Egy hónappal ezelőtt a DFB kupában csaptak össze a felek, ahol a Schalke szintén leadta egy gólos előnyét és végül tizenegyesekkel ki is estek (Krstajic lelkén szárad). Kurányiéknál egyébként nagyon egyben vannak a dolgok, az elmúlt időszakban tőlük ritkán látható kiegyensúlyozottsággal húztak be 17 pontot a lehetséges 21-ből és hármas győzelmi szériában vannak. Slomka, még ha csak futólag is, de újra elővette a bajnoki címról szóló eszmefuttatását, de persze két lábbal kell állnunk a földön. Hazai pályán hosszabb produkcióra készülhet Streit, aki az eltiltott Jonest helyettesíti majd, Pander pályára lépését pedig egyelőre nem kockáztatják meg. Magath a derbi utánra tartogatja a szezonkezdet-értékelő beszédét, de mostanában elégedett lehet a srácokkal – továbbjutás a kupában, szintén hármas győzelmi tiráda, mi kellhet még. Mondjuk pontok Gelsenkirchenből. Kár, hogy nem fog összejönni, mert a menetrendszerű farkas találat csak a szépítésre lesz elég. További jóslatok később érkeznek.

Péntek
Schalke – Wolfsburg 3-1

Hétvégi program:

Duisburg – Stuttgart
Karlsruhe - Bayer 04
Werder – Nürnberg
FC Energie – Dortmund
Hertha BSC – Arminia Bielefeld
H. Rostock – E. Frankfurt
Hannover - FC Bayern
HSV - Bochum

15 komment

Címkék: német bundesliga h üveggömb bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr24340738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agymosott 2008.02.15. 19:10:35

sima vendéggyőzelem. 1-3

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.02.15. 19:59:37

Nem is tudom, mikor kaptunk utoljára 3 gólt. Mostanában nagyon nem jött ki a lépés a Golfsburg ellen, úgyhogy most meg kell pofozni őket, nehogy azt higgyük, hogy mumusok. Bízom a fajintos középpályánkban (inkl. Streit).

Különben a Hoffenheim stadionja nincs még kész. És a német foci egyik tragédiája lesz, ha feljutnak valaha is.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.02.15. 20:08:16

2006.02.11 Schalke-Leverkusen 7:4
előtte, ahol nem is nyertünk
2005.04.30 Schalke-Leverkusen 3:3

r_magpie 2008.02.15. 20:18:38

Streit Jones helyén?
ha jól emlékszem, Frankfurtban Streit a bal oldalról indulva adta a fazont, Jones pedig ehhez képest kicsikét mást játszik. világosítsatok fel...

ez érdekes lesz, belenézek.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.02.15. 20:24:06

Nem fog kezdeni végül Streit.
Jones helyére Kobit lépett volna be, és az ő helyére Streit. De mégsem.
Ha becserélik valszeg az lesz.

VGL 2008.02.15. 21:14:13

Roy Prägert vissza a Wolfsburgba.
Talán akkor tudnék nekik szurkolni.

szétbaszta a izét az óriásrobot 2008.02.16. 09:47:54

sonnyboy nélkül is schalke - wolfsburg 1-2, viccesnek nem mondanám, de szórakoztatónak már sokkal inkább.

na, majd ha újra feljut a st pauli, lesz nemulass!

agymosott 2008.02.16. 12:01:39

neuert le kellett volna küldenie a játékvezetőnek, egyértelmű bírói tévedés.

amúgy szerintem sem volt vicces egyáltalán. jaj, jobbak voltatok, mégsem ti nyertetek, úristen. nekik is volt egy rakás helyzetük. ennyi wolfsburg- és magath-fikázás után, amit az erkölcsi piedesztálról osztottatok ki, ez a minimum. a hoffenheim sem lesz tragédia, ha ilyen játékosokat igazolnak a MOCSKOS PÉNZÜKBŐL, mint grafite. csak már azért, ahogy átvette a labdát az egyenlítés előtt, megérte megnézni a meccset.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.16. 12:08:09

'További jóslatok később érkeznek.' - Olyan később, hogy maximum a holnapi két derbiről lehet majd olvasni - mea culpa.

Schalke szurkesznek lenni nem egy idegszanatórium, avagy Isten nem ver bottal...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.02.16. 12:21:19

@agymosott: Tényleg nagyon sok helyzete volt, én kettőt számoltam még össze. Továbbra is "viccesnek" tartom a mérkőzést, olvasd el FM nyilatkozatát, majd pedig tedd hozzá részemről azt, hogy a döncit sajnos teljesen megérdemelték, mivel nem volt átütő erő a játékunkban, de a győzelmet semmiképpen sem. Mégis nyertek, úristen, nem halunk bele. :))

OFF: Egyébként a Wolfsburgról mégis hogyan kéne beszélni? Még a Leverkusennél is rosszabbak, semmi fanbázis, csak a VW pénze. Igen, nagypénzű, hagyomány nélküli csapatokat továbbra is utálom. A az SAP-Dorfvereint is. Meg Magath mit is ért el egészen(!) pontosan a Bayernen kívül? Egy 2. (3.?) helyett a Stuttgarttal? Nagy-nagy hype van körülötte, oszt ennyi. Na, ennyi az egész, ennek semmi köze a állandó piedesztálézáshoz..

agymosott 2008.02.16. 13:30:49

minden klub szar, amit nem a hőskorban alakítottak? érdekes felfogás, amúgy vannak szurkolóik, a dortmund ellen teltház volt (30000 néző), de a duisburg ellen is kint voltak 18000-en. persze ők szerinted nem igazi szurkolók, hanem divatszurkolók.
...

magath minden eddigi csapatával elért valamit. a hamburgot első idényében felhozta az uefa kupás helyekre, a nürnberggel feljutott, a brémával kupát nyert, a stuttgartnál egy kiesőhelyen álló, mármár leszakadt csapatot tartott benn, majd vitte fel a bl-be, és végül a bayernnel nyert két bajnokságot. most meg épp egy kurva jó csapatot épít a wolfsburgnál. pénzből, de ésszel és érzéssel.

amúgy nem szeretem én sem, egy állat valószínűleg, de ekkora ostobaságokat nem kéne leírni azért vele kapcsolatban.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.02.16. 14:04:48

Nem, nem minden klub szar, amit a hőskorban alapítottak. Nem erről van szó. Arról, hogy számomra a szurkolók viszik a klub szekerét, nem pedig a pénz. A Wolfsburg max BL2-es csapat lenne a pénz nélkül. Viszont a BVB-d kieshet az első ligából is, akkor is vissza fog jutni a szurkolói támogatás miatt. A focinak ez a célja, a szurkolók szórakoztatása, mi más értelme lenne még (naivitás bezárva). És ne azzal gyere nekem, hogy egy jólmenő csapatnak hány nézője van, hanem hogy egy rosszul menő csapatnak hány nézője van (20 ezer, amikor elején kikaptak mindig), meg mennyien mennek idegenbe.
Hopp például pályázatot írt ki, hogy hol legyen a stadionja, Heidelberget előzte meg Sinsheim. Ez nem nagyon durva?
A Wolfsburg pedig sosem fog elérni semmit, nagyon szívesen fogadok veled, akármennyi pénzt is pumpálnak bele. És a kurva jó csapatot is kétségbe vonom. Nagyon stabil csapat, de nem lesz belőle sosem dobogós. És nem is baj.
Magath pedig nem ért el semmi nagyot a Bayernen kívül (azt meg nem tekinhetjük eredménynek, mert még egy vak is megcsinálta volna, bár a végén azért már látszott a keze munkája = 4. hely, 2 és fél szezonon keresztül szar, de eredményes játék). Az érveid alapján akkor Doll is elért valamit, mert felhozta a HSV-t. Nem rossz edző, de sokkal-sokkal nagyobb hype veszi körül, mint amit "ér".

agymosott 2008.02.16. 14:41:01

ezek szerint a fent elért eredmények semmit érnek, valami pedig a bajnoki cím? hát, elég fura ezt egy schalkéstól hallani. nade hogy tegnap csak két helyzetet láttál, az eléggé a kék-fehér szemüveg esete. amikor grafite még az első félidőben úgy lefordult a bordonról, hogy az azt sem tudta hol van, és a középre adott labdáját egy méterről pöckölte mellé a dejagah, az mi volt? vagy amikor - már az egyenlítés után - grafite a tizenhatoson belül elszarakodta a létszámfölényes helyzetet? nem jut eszembe több, de volt még, erre emlékszem.

wolfsburgra visszatérve. a helyzet az, hogy ma már nem lehet úgy csapatot alakítani, hogy te meg én most itt kihirdetjük az NST-n, hogy gyertek, új csapatot -NST FC- alakítunk, és akkor kibérelünk egy pályát, és elindulunk a 10. osztályban. ez így egyszerűen nem megy. (vagy mégis? muszáj lenne, mert ma magyarországon vannak egyszer ezek a bűzös, rothadó, nagyhagyományú szar csapatok, amiknek jóízlésű ember nem tud szurkolni, meg vannak itt is a kutasi-féle pénzből építkezők) ma csak pénzzel lehet indítani új dolgokat. új dolgokra meg szükség van. és a leverkusen is nyert uefa-kupát. (ez is semmi? ennyire semmik voltatok az elmúlt ötven évben?)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.02.16. 15:16:50

"ezek szerint a fent elért eredmények semmit érnek, valami pedig a bajnoki cím?"
Ááá, nemár, nem akarod érteni? Azt mondtam, FM nem rossz edző, de SOKKAL nagyobb hype veszi körül, mint amit ér. Jelenleg Magathot a média az egyik legnagyobb edzőnek tartja, én ezt túlzásnak tartom: a két bajnoki cím nélküli eredménylistája teljesen átlagos. Meg azért Veh aranyérme kicsit többet mutat, mint FM-é. Mellesleg Vehnek is meg kell mutatnia, hogy nem csak a véletlen műve volt. De Stevensnek sincs az eredménylistáján semmi, Klinsmannak meg van, melyik a jobb edző??? Meyer vagy Sammer?

"nade hogy tegnap csak két helyzetet láttál [...] nem jut eszembe több, de volt még, erre emlékszem."
Én is pont erre a kettőre emlékszem a gólokon kívül pluszban ;-))) Az az óriási Bordon szivatás egyébként nem volt szándékos szerintem(!), de tény, hogy nagyon jól mutatott. 1:0 után a 2 gólon kívül nem csinált semmit a VfL, csak tisztességesen iparoskodott. (Mi sem, de nem is nyertünk)
A Wolfsburgot nem 1 éve alapították. De a VW kb 3-4 éve kezdte nyomni beléjük komolyabb mennyiségben a pénzt. Elég ember van a világon, hogy a H'heimi stadionban is legyen 30.000 néző a német futtballtérképen nem nagyon jelenlevő Rhein-Neckar Kreisból egy Bayern elleni meccsen. De attól nem lesz még igazi szurkolói.

Egyébként látom ki akarod "provokálni", hát akkor legyen: igen, ilyen eredménytelenek voltunk az elmúlt 50 évben.
süti beállítások módosítása